Dodaj do ulubionych

have some pizza for starving IDF soldiers!!! :-(((

24.05.05, 20:54
"Your gifts of over $250 are eligible for a US IRS tax deduction"!!!

www.pizzaidf.com/

Obserwuj wątek
    • aaki Re: have some pizza for starving IDF soldiers!!! 24.05.05, 21:03
      no cóż.... czemu my nie mamy akcji wsród polonii "zakup pizzę dla żołnierza WP"
      raczej pozazdrościć niż wyśmiewać
      • kokosz_is_back Re: have some pizza for starving IDF soldiers!!! 24.05.05, 21:09
        aaki napisała:
        > no cóż.... czemu my nie mamy akcji wsród polonii "zakup pizzę dla żołnierza WP"

Taaa, a nastepnie niech polonia sprobuje jeszcze odciagnac to od podatkow...
        • i-love-2-bike Re: have some pizza for starving IDF soldiers!!! 24.05.05, 21:13
          kokosz_is_back napisała:

> aaki napisała:
          > > no cóż.... czemu my nie mamy akcji wsród polonii "zakup pizzę dla żołnier
          > za WP"
          >
          > Taaa, a nastepnie niech polonia sprobuje jeszcze odciagnac to od podatkow...

no jak wiadomo aaki jest poprawny politycznie to popiera akcje podatnikow
          amerykanskich dla izraela,ale ty kokosz, wiadomo,gdzie na lunch wpadasz. a bylo
          zabrac slatke z tofu,zamiast tego italian calzone:))
        • aaki Re: have some pizza for starving WP soldiers!!! 24.05.05, 21:16
          można mówić słuszne lub niesłusznie,negatywnie lub pozytywnie tak siak czy owak o żydach.
          z pewnością cechuje ich dużo większa od polskiej solidarność "rodowa" i skuteczność w działaniu
          • i-love-2-bike Re: have some pizza for starving WP soldiers!!! 24.05.05, 21:19
            aaki napisała:

> można mówić słuszne lub niesłusznie,negatywnie lub pozytywnie tak siak czy owa
            > k o żydach.
            > z pewnością cechuje ich dużo większa od polskiej solidarność "rodowa" i skutecz
            > ność w działaniu

i kto to mowi?
            • aaki ja 24.05.05, 21:25
              wielomilionowa polonia amerykańska ma już dłuuugą historię i tradycję
              i co? i nic...
              • i-love-2-bike Re: ja 24.05.05, 21:46
                aaki napisała:

> wielomilionowa polonia amerykańska ma już dłuuugą historię i tradycję
                > i co? i nic...

zalezy do czego pijesz wojaku szwejku?
                • aaki Re: ja 24.05.05, 21:50
                  (kawa na ławę czasem trzeba)
                  do tego że diaspora żydowska w stanach jest dużo potęzniejsza politycznie i dużo więcej działa na rzecz izraela niż diaspora polska takoż w stanach jesli chodzi o polskę
                  • i-love-2-bike Re: ja 24.05.05, 21:53
                    aaki napisała:

> (kawa na ławę czasem trzeba)
                    > do tego że diaspora żydowska w stanach jest dużo potęzniejsza politycznie i duż
                    > o więcej działa na rzecz izraela niż diaspora polska takoż w stanach jesli chod
                    > zi o polskę

i to wszystko,czy masz jeszcze troche bardziej celnych obserwacji nie tyle na
                    temat kto jest silniejszy,tylko powodow dla ktorych ktos jest silniejszy. jak
                    wiadomo, nie zawsze tak bywalo.nawet po tym forum widac golym okiem dlaczego i
                    kto, i kto kogo dlaczego popiera.
                    • aaki Re: ja 24.05.05, 22:02
                      osobiście nie mam nic przeciwko temu aby stworzyć akcję wsród polonii amerykańskiej "pizza dla żołnierza WP" z możliwością odpisu podatkowego przez darczyńcę z racji poniesionych kosztów tak jak to robią żydzi amerykańscy
                      • i-love-2-bike Re: ja 24.05.05, 22:07
                        aaki napisała:

> osobiście nie mam nic przeciwko temu aby stworzyć akcję wsród polonii amerykańs
                        > kiej "pizza dla żołnierza WP" z możliwością odpisu podatkowego przez darczyńcę
                        > z racji poniesionych kosztów tak jak to robią żydzi amerykańscy

to stworz i napisz o swoich sukcesach, ale z podatku nie mozesz
                        odciagnac,chyba,ze jest to na cele charytatywne organizowane przez amerykanska
                        organizacje. polonia amerykanska zwlaszcza w duzych miastach jest dosyc czynna
                        i ma sporo roznych akcji, a ze o nich nie wiemy znaczy sie nikt kto mieszka w
                        duzych miastach tu nie pisze,albo nie zajmuje sie tym.
                        • aaki Re: ja 24.05.05, 22:11
                          nie jestem polonią.....
                          na tego typu akcję zydów amerykańskich patrzę z uznaniem ;jest to dowód ich operatywności.kpiny tego faktu nie zmienią
                          • i-love-2-bike Re: ja 24.05.05, 22:14
                            aaki napisała:

> nie jestem polonią.....
                            > na tego typu akcję zydów amerykańskich patrzę z uznaniem ;jest to dowód ich ope
                            > ratywności.kpiny tego faktu nie zmienią

no to podziwiaj,kazdemu wolno miec swoje obiekty do podziwu i wzdychan
                            wieczornych. jak mowie zaznajom sie w wolnym czasie z tym co polonia amerykanska
                            robi dla polski,a jest co podziwiac.
                            • aaki Re: ja 24.05.05, 22:18
                              nie rozsmieszaj mnie.
                              skłócona,podzielona i zantagonizowana na wszystkie sposoby grupa emigrantów z róznych roczników,z rózną historią, której znaczenie w usa jest nieproporcjonalnie małe w stosunku do liczebności
                              • i-love-2-bike Re: ja 24.05.05, 22:26
                                aaki napisała:

> nie rozsmieszaj mnie.
                                > skłócona,podzielona i zantagonizowana na wszystkie sposoby grupa emigrantów z
                                > róznych roczników,z rózną historią, której znaczenie w usa jest nieproporcjonal
                                > nie małe w stosunku do liczebności

jak mowie idz sie doucz,bo jak widac umiesz podziwiac jedna bandere a krytykowac
                                nawet tego czego nie znasz w ciemno. i jeszcze jedno jesli dostaniesz cos od
                                kogos to dobre wychowanie nakazuje podziekowac a nie krytykowac,ze za malo dostales.
                                • aaki Re: ja 24.05.05, 22:29
                                  owszem-dostałem kiedyś pare dolarów od wujka gdzies z okolic detroit-podziękowałem.osobiście więcej dobroci ze strony polonusów nie zaznałem
                                  • i-love-2-bike Re: ja 24.05.05, 22:41
                                    aaki napisała:

> owszem-dostałem kiedyś pare dolarów od wujka gdzies z okolic detroit-podziękowa
                                    > łem.osobiście więcej dobroci ze strony polonusów nie zaznałem

ty to nie cala polska, jsli nie wiesz to ci powiem,ze istnieje spora wymiana
                                    studencka w roznych miejscach usa,gdzie ich pobyt placa polacy. wiele domow
                                    dziecka i organizacji charytatywnych w polsce ma donacje od polonii,ofiary
                                    powodzi i innych klesk zywiolowych tez sa dotowane z kiesy polonijnej jak
                                    rowniez wiele z nas podjelo sie "adopcji" dzieci w polsce,ktorych rodzice nie sa
                                    w stanie ich wyzywic etc. wiele ludzi bierze na wakacje kogos z polski i moge ci
                                    tu zliczac przez wiele minut co kazdy,kogo ja znam robi dla swego kraju. mozesz
                                    powiedziec,ze to cos "ala twoj" wujek -byc moze,ale co mnie zlosci to wlasnie
                                    ludzie tacy jak ty,ktorzy lekcewazaco podchodza do swoich ziomkow za granica a
                                    czuja sympatie do tych silnych.w koncu blizsza cialu koszula,niz marynarka. ja
                                    nie lubie sie chwalic tym co robie dla innych,bo moim zdaniem ci co sie tak z
                                    tym obnosza, robia to tylko po to aby byc zauwazonym a mnie na rozglosie i
                                    forumowym "docenieniu" osobiscie nie zalezy.
                                    • aaki mea culpa,nea culpa,mea maxima culpa 24.05.05, 22:44
                                      no proszę- polonia mnie kocha,a ja taka świnia
                                      • i-love-2-bike Re: mea culpa,nea culpa,mea maxima culpa 24.05.05, 22:51
                                        aaki napisała:

> no proszę- polonia mnie kocha,a ja taka świnia

nie chodzi tu o milosc do ciebie,tylko o pomoc polsce,ty mowisz,ze ci wujek dal
                                        3 grosze a ja ci mowie,ze jest sporo ludzi,ktorzy rok w rok pomagaja polsce i
                                        polakom. nie robimy tego aby ciebie zadowolic,czy miec uznanie w twoich oczach
                                        czy ludziach twego pokroju,ale zeby w miare naszych mozliwosci pomoc komus kto
                                        tej pomocy potrzebuje a kto mieszka w kraju skad pochodzimy i z jakim wiaza nas
                                        silne zwiazki.koniec rozmowy.
                                        • aaki Re: mea culpa,mea culpa,mea maxima culpa 24.05.05, 23:01
                                          po prostu stwierdziłem fakt.
                                          żydzi amerykańscy są skuteczniejsi w działaniach na rzecz izraela niż polonia amerykańska w działaniach na rzecz polski.I żadne twoje patetyczne posty tego faktu nie zmienią
                                          życzę Ci dalszych licznych postów na FS dzisiejszego wieczoru
                                          • i-love-2-bike Re: mea culpa,mea culpa,mea maxima culpa 24.05.05, 23:13
                                            aaki napisała:

> po prostu stwierdziłem fakt.
                                            > żydzi amerykańscy są skuteczniejsi w działaniach na rzecz izraela niż polonia a
                                            > merykańska w działaniach na rzecz polski.I żadne twoje patetyczne posty tego fa
                                            > ktu nie zmienią
                                            > życzę Ci dalszych licznych postów na FS dzisiejszego wieczoru

patetyczne to sa twoje stwierdzenia,gdyz dla mnie liczy sie efekt dzialania
                                            jednostki, a nie ciagle narzekanie na brak stanu pelnego nasycenia i ciagle
                                            porownania do kogos,kto mnie osobiscie malo imponuje.
                                          • dana33 Re: mea culpa,mea culpa,mea maxima culpa 24.05.05, 23:43
                                            oj aki, aki, na ci co przyszlo..... terz juz jeste znaczony jako parchaty zyd...

p.s. rachelka nie rozumie znaczenia slowa "patetyczny. moze jej
                                            wytlumaczysz? :)
                                            • bam_buko mea culpa,mea culpa,mea maxima culpa 25.05.05, 00:58
                                              dana33 napisała:

to ladnie z twojej stromy,ze wykazujesz skruche zapewne sama sobie juz nie
                                              wierzysz cooooooo???

• dana33 Re: mea culpa,mea culpa,mea maxima culpa 25.05.05, 09:31
                                                cusik ci sie bambusiko pokrecilo. mea culpa wyrazil aaki, nie ja.
                  • explicit Re: ja 24.05.05, 23:23
                    Nie watpie , sprawdz swoja metryke urodzenia , bo cos ci brakuje - Po dokladnym
                    przejrzeniu zapisow plebanii , zajrzyj tez do archiwow synagogi ,...

uklony

==============================================================================

(kawa na ławę czasem trzeba)
                    • i-love-2-bike Re: ja 24.05.05, 23:57
                      explicit napisał:

> Nie watpie , sprawdz swoja metryke urodzenia , bo cos ci brakuje - Po dokladnym
                      >
                      > przejrzeniu zapisow plebanii , zajrzyj tez do archiwow synagogi ,...
                      >
                      > uklony
                      >
                      > ==============================================================================
                      >
                      > (kawa na ławę czasem trzeba)

ciekawe,ze te kawe na lawe zawsze jako polak innym polakom rzuca,a zydow juz nie
                      trzeba tyle pytac,bo to niewygodne. lubie takich co kazdego z nas beda brali pod
                      lupe i przerzucali na patelni 3 razy, a jak im cos powiesz tos patetyczny,jak
                      wiadomo danus nigdy patetyczna nie jest. he,he dobre zabawy nastepnej forumowej
                      przyzwoitki.
              • explicit Re: ja 24.05.05, 23:12
                Co ty wiesz na temat Polonii ?, Nawet nie tyle zeby tytulowac ja z duzej litery
                jak tytulujesz Zydow ,...

Wielomilionowa Polonia amerykańska ma rowniez swoj honor , koles , nie zebra i
                nie "rypie" Amerykanow ,... Osobiscie moge powiedziec ze znam 1/5 jej historii
                z wlasnego doswiadczenia (27 lat w Stanach) wiecej dalem niz wzialem .

W ciezkich czasach dla Polakow bieralem pieniadze w NYC na pomoc rodzinom
                internowanych , bylem swiadkiem ja Barbara Piasecka-Johnson wreczyla check z
                jedynka i szescioma zerami na uroczystym zakonczeniu inicjatywy dla rodzin ,
                wiem rowniez ze Polonia nie wystapila z prosba o tax deductible donations ,
                mimo ze mogla , bo atmoswera sprzyjala , Empire State building , byl w kolorach
                bialo-czerwonym i w co drugim oknie byla zapalona swieczka na apel Prezydenta
                Reagana ,...

Mylisz solidarnosc z bezwstydnym zerowaniem na naiwnosci podatnika
                ktory nie ma zielonego pojecia co jego reprezentant robi z jego pieniedzmi .

Zaczynasz mi podpadac patrzac z kim sympatyzujesz i ignorowaniu pewnych cech
                typowym i drogich Polakom a mianowicie "biedny, ale honorowy", pomijam twoja
                sympatie do ciucki i jej sfory ,...

uklony

wielomilionowa polonia amerykańska ma już dłuuugą historię i tradycję
                i co? i nic...

• aaki Re: ja do splita 25.05.05, 16:25
                  1.z zasady , z lenistwa świadomie piszę na forum nazwy własne z małej litery
                  2.twoim kolesiem nie jestem, i nie smuci mnie to skądinąd
                  3.jesli chodzi o polonię to wystarczyły mi okrzyki radośći(sic!!!)(nieważne słuszne czy niesłuszne)wydawane na forach przez polonusów na wieść o śmierci moskala.To pokazuje jak jesteście skłóceni
                  4. są działania mniej spektakularne niż ESB w kolorze biało-czerwonym i świeczki w oknach(przestań żyć przeszłością ale nie mniej efektywne
                  5.nie dbam o podpadanie tobie czy komukolwiek za cokolwiek
                  6. moje sympatie i antypatie to moja prywatna sprawa
                  7. również ukłony(ale napisane ręcznie,a nie wygenerowane przez komputer)
    • mattjw Re: have some pizza for starving IDF soldiers!!! 24.05.05, 21:22
      Istnieja cale programy dla zolnierzy IDF, finansowane z datkow dobrowolnych.

Np pomagajace im w pojsciu na studia po sluzbie wojskowej. Finansuja przez
      pewien okres np podreczniki, pomagaja w oplatach itd. Przygarniajace tych
      ktorzy nie maja rodzin na czas shabbatu i innych swiat.
      Wysylajace im dodatkowe zarcie, slodkosci

Nie wiem z czego tu sie nasmiewac. Ja tam chetnie bym korzystal z takiej pomocy
      jesli bym byl w takiej sytuacji. Tylko ozazdroscic pomyslowosci i solidaryzmu.
      • i-love-2-bike Re: have some pizza for starving IDF soldiers!!! 24.05.05, 21:26
        mattjw napisał:

> Istnieja cale programy dla zolnierzy IDF, finansowane z datkow dobrowolnych.
        >
        > Np pomagajace im w pojsciu na studia po sluzbie wojskowej. Finansuja przez
        > pewien okres np podreczniki, pomagaja w oplatach itd. Przygarniajace tych
        > ktorzy nie maja rodzin na czas shabbatu i innych swiat.
        > Wysylajace im dodatkowe zarcie, slodkosci
        >
        > Nie wiem z czego tu sie nasmiewac. Ja tam chetnie bym korzystal z takiej pomocy
        >
        > jesli bym byl w takiej sytuacji. Tylko ozazdroscic pomyslowosci i solidaryzmu.
        >

no to tylek w troki i rob akcje,zamiast gledzic tu i nawolywac. na dodatek
        jeszcze odpisuj to z podatku,choc pomagasz drugiemu panstwu. to cuda niewidy,tak
        jakbys nie wiedzial o co chodzi einsteinie. niech kazdy pomaga jak i komu
        chce,tylko dlaczego podatnik innego panstwa ma za to placic?
        • mattjw Re: have some pizza for starving IDF soldiers!!! 24.05.05, 22:07
          pownienys miec wiecej szacunku dla innych chlopcze.

Tak sie sklada ze finansowo wspomagam rozne organizacje. Polskie i nietylko.
          Nieodpisuje sobie tego. Przekazuje czesc swojego dochodu na pomoc innym i
          kropka.
          • marouder To kropce tez cos spada z twojego stolu? 24.05.05, 22:12
            mattjw napisał:

Przekazuje czesc swojego dochodu na pomoc innym i
            > kropka.
            • i-love-2-bike Re: To kropce tez cos spada z twojego stolu? 24.05.05, 22:17
              marouder napisał:

> mattjw napisał:
              >
              >
              > Przekazuje czesc swojego dochodu na pomoc innym i
              > > kropka.

ja tez dwie kropki,tylko nie mam w zwyczaju OBNOSIC SIE PRZED CALYM SWIATEM ZE
              POMAGAM BIEDNYM,co jak wiadomo wybrani robia co 5 sekund,zeby KAZDY WIDZIAL I
              SLYSZAL.
              • dana33 Re: To kropce tez cos spada z twojego stolu? 24.05.05, 23:10
                ci zolnierze nie sa "biedni" rachelciu, ale maja ciezka sluzbe wojskowa, nawet
                bardzo ciezka i to od chwili powolania ich do wojska. kazdy znak z zewnatrz,
                kazda taka mala paczuszka z czekolada, z krokimi zyczeniami, to znak, ze inni
                mysla o nich i doceniaja ich prace o poswiecenie. to co ty robisz, wysmiewajac i
                pogardzajac tym rodzajem pomocy swiadczy o twojej glupocie, o twojej zawisci, a
                przedewszystkim o twojej bezgranicznej pogardzie dla innych. ale to jest jak
                bumerang, rachelciu. wszystko to dostajesz albo dostaniesz spowrotem.

moje dzieci, ktore napewno nie sa glodne, ktore sa dosc dobrze odzywiane w
                wojsku, i zabieraja tez ze soba z domu za kazdym razem przysmaki w ilosciach
                takich, zeby moc sie dzielic z kolegami w wojsku, ktorzy zreszta robia to samo,
                ciesza sie jak dzieci, kiedy otrzymuja na swieta takie paczuszki.
                ty jednak jestes straszna idiotka.
                • bam_buko ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 00:30
                  dana33 napisała:

> ci zolnierze nie sa "biedni" rachelciu, ale maja ciezka sluzbe wojskowa,
                  nawet
                  > bardzo ciezka i to od chwili powolania ich do wojska. kazdy znak z zewnatrz,
                  > kazda taka mala paczuszka z czekolada, z krokimi zyczeniami, to znak, ze inni
                  > mysla o nich i doceniaja ich prace o poswiecenie. to co ty robisz,
                  wysmiewajac
                  > i
                  > pogardzajac tym rodzajem pomocy swiadczy o twojej glupocie, o twojej zawisci,
                  a
                  >
                  > przedewszystkim o twojej bezgranicznej pogardzie dla innych. ale to jest jak
                  > bumerang, rachelciu. wszystko to dostajesz albo dostaniesz spowrotem.
                  >
                  > moje dzieci, ktore napewno nie sa glodne, ktore sa dosc dobrze odzywiane w
                  > wojsku, i zabieraja tez ze soba z domu za kazdym razem przysmaki w ilosciach
                  > takich, zeby moc sie dzielic z kolegami w wojsku, ktorzy zreszta robia to
                  samo,
                  >
                  > ciesza sie jak dzieci, kiedy otrzymuja na swieta takie paczuszki.

> ty jednak jestes straszna idiotka.

--------
                  dzien spedzaja na murze,paru arabow odstrzela,norme dzienna wykonaja i do bazy.
                  A tam - dziewczynki z IDF(w tym dany coreczki),przymusowe
                  ochotniczki ,wytresowane jak trzeba,witaja swoich bohaterow i zaczyna sie
                  balanga.
                  Na zakaske cukiereczek,nastepnie pizza(za pieniadzeamerykanskiego podatnika) to
                  wszystko popite koszerna pepsi cola,na deser czekoladka no i bara bara.
                  Rano hloopaki jak "tury" pizza od dziecinstwa karmieni znow ida na mur norme
                  odstrzalow wykonac,dziewczynki do domu sily regenerowac bo nie wiadomo gdzie
                  jutro rozkaz rzuci(polozy) Golan,czy Gaza.
                  Niezle maja hlopaki w tym IDF codziennie swiezy towar podesla-jedna niewygoda
                  ze trzeba stac w kolejce,to musi byc stresujace ale...sluzba nie druzba

ps.Dana kiedys nadmienila ze jedna ochotniczka ma tylko druzyne obsluzyc -
                  gdzie te czasy gdy jedna musiala obsluzyc pluton,wspominaja z rozrzewnieniem
                  weteranki IDF

• szlomo.oberluft Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 02:38
                    bam_buko napisał:

> dzien spedzaja na murze,paru arabow odstrzela,norme dzienna wykonaja i do
                    bazy.
                    > A tam - dziewczynki z IDF(w tym dany coreczki),przymusowe
                    > ochotniczki ,wytresowane jak trzeba,witaja swoich bohaterow i zaczyna sie
                    > balanga.
                    > Na zakaske cukiereczek,nastepnie pizza(za pieniadzeamerykanskiego podatnika)
                    to
                    >
                    > wszystko popite koszerna pepsi cola,na deser czekoladka no i bara bara.
                    > Rano hloopaki jak "tury" pizza od dziecinstwa karmieni znow ida na mur
                    norme
                    > odstrzalow wykonac,dziewczynki do domu sily regenerowac bo nie wiadomo gdzie
                    > jutro rozkaz rzuci(polozy) Golan,czy Gaza.
                    > Niezle maja hlopaki w tym IDF codziennie swiezy towar podesla-jedna niewygoda
                    > ze trzeba stac w kolejce,to musi byc stresujace ale...sluzba nie druzba
                    >
                    > ps.Dana kiedys nadmienila ze jedna ochotniczka ma tylko druzyne obsluzyc -
                    > gdzie te czasy gdy jedna musiala obsluzyc pluton,wspominaja z rozrzewnieniem
                    > weteranki IDF

>
                    dana wie jak to bylo sama jest weteranka
                    dzisiaj w "boj" corki swoje za picce i ojczyzne wyprawia
                    taka juz tradycja u nich w rodzinie
                    • kokosz_is_back Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 02:45
                      Ay way, a takie tarcie wtedy bylo, az sie danie spod kity dymilo... ;-))
                      No bo: "dawniej (IDF) mlodzian w skore odzian..." ;-))
                      • i-love-2-bike Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 02:48
                        kokosz_is_back napisała:

> Ay way, a takie tarcie wtedy bylo, az sie danie spod kity dymilo... ;-))
                        > No bo: "dawniej (IDF) mlodzian w skore odzian..." ;-))

no widac kto na placu boju zostal.dzisiaj nic tylko madrosci od aaki sie sypaly
                        na temat brzydkiej polonii amerykanskiej, no i jakis antos cukiernik jeszcze mi
                        komplementa sadzil bo jak wiadomo cukiernicy maja zycie slodkie, to i za
                        slodkoscia sie rozgladaja po forum. aj wej jaki dzionek fajny:))
                        • kokosz_is_back Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 02:56
                          Rachelciu, raz jeszcze Ci mowie, nie wdawaj sie z ta koSSherna menazeria w
                          dyskusje! Szkoda czasu, gdyz prowadzi to do nikad!
                          • i-love-2-bike Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 03:12
                            kokosz_is_back napisała:

> Rachelciu, raz jeszcze Ci mowie, nie wdawaj sie z ta koSSherna menazeria w
                            > dyskusje! Szkoda czasu, gdyz prowadzi to do nikad!

ale kokosz ja dzisiaj tylko z cukiernikiem nawijalam,a ten chyba sie mych miesni
                            przestraszyl i poszedl chrapac koszernie. troche w koncu musze sie
                            ukulturalnic,bo jakze to na forum pisac i z kulturalno-oswiatowymi nie wymieniac
                            3 zdan,po to aby sie dowiedziec,ze nic nie wiem,nic nie umiem i ze do trzech
                            zliczyc nie mogiem. kiedys zadalam im calkowanie,ale siem te zlotouste
                            chrabaszcze koszernie zmyly w ciagu paru sekund:)))
                            • kokosz_is_back Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 03:21
                              Wiesz, kiedys regulamin rycerstwa polskiego (z ok. XVIIw) zalecal nastepujace
                              podejscie do niegdysiejszych Woloszan: "Zwazywszy na fakt, iz jest to oszukancze
                              i zlodziejskie plemie, przeto wszelaka z niemy gatke nalezy zaczac wprzody
                              dawszy w pysk..." Cos w tym sensie! :-)) Jakze to pasuje do naszych
                              wspolczesnych koSSharkow-opalkow! :-))
                              • i-love-2-bike Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 03:27
                                kokosz_is_back napisała:

> Wiesz, kiedys regulamin rycerstwa polskiego (z ok. XVIIw) zalecal nastepujace
                                > podejscie do niegdysiejszych Woloszan: "Zwazywszy na fakt, iz jest to oszukancz
                                > e
                                > i zlodziejskie plemie, przeto wszelaka z niemy gatke nalezy zaczac wprzody
                                > dawszy w pysk..." Cos w tym sensie! :-)) Jakze to pasuje do naszych
                                > wspolczesnych koSSharkow-opalkow! :-))

ale jak ja bym antosia przterzepala to by siem chlopiec poplakal, a ja mam dobre
                                serce. ci zlotousci maja slabe glowy i jeszcze slabsze miesnie. no dobrze jutro
                                sie tylko do fredzi bede odzywac,bo te jenteligenty aaki @ company pozostawiam
                                danci,ta ich wytuli porzadnie,ze nie beda czuli zalu do polonii:))
                                • kokosz_is_back Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 03:30
                                  i-love-2-bike napisała:
                                  > danci,ta ich wytuli porzadnie...

Przytuli do burego futra na grzbiecie... ;-))
                                  • bam_buko Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 03:56
                                    pizze dostarczaja ,dziewczynki tez - brzydkie te zydowki coprawada ale na
                                    bezrybiu to i rak ryba
                                    zolniez IDF to ma klawe zycie.....
                                    • i-love-2-bike Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 04:19
                                      bam_buko napisał:

> pizze dostarczaja ,dziewczynki tez - brzydkie te zydowki coprawada ale na
                                      > bezrybiu to i rak ryba
                                      > zolniez IDF to ma klawe zycie.....

no skarbie jak sie sciemni to i rak ryba:))))
                                      • bam_buko Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 04:39
                                        i-love-2-bike napisała:

> bam_buko napisał:
                                        >
                                        > > pizze dostarczaja ,dziewczynki tez - brzydkie te zydowki coprawada ale na
                                        >
                                        > > bezrybiu to i rak ryba
                                        > > zolniez IDF to ma klawe zycie.....
                                        >
                                        > no skarbie jak sie sciemni to i rak ryba:))))

to prawda ale dopiero na bezrybiu sie docenia..........raka ,trust me
                                    • kokosz_is_back Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 14:43
                                      bam_buko napisał:

> pizze dostarczaja ,dziewczynki tez - brzydkie te zydowki coprawada ale...

wlasie, jest jedno ale: jakie one niewyzyte, ay way!!!! ;-)))

news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3001103.stm
                                      :-))))))))))))
                                      • bam_buko Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 16:13
                                        kokosz_is_back napisała:

> bam_buko napisał:
                                        >
                                        > > pizze dostarczaja ,dziewczynki tez - brzydkie te zydowki coprawada ale...
                                        >
                                        > wlasie, jest jedno ale: jakie one niewyzyte, ay way!!!! ;-)))
                                        >
                                        > news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3001103.stm
                                        > :-))))))))))))

mowia ze prawdziwe zydowki(nie przechrzty) sa najbardziej zawziete na ta
                                        robote,bija je podobno murzynki ale to prawie ta sama rasa 98% genow tych
                                        samych-pozostale 2% to kolor skory......i to zamilowanie do mundurow
                                  • i-love-2-bike Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 04:19
                                    kokosz_is_back napisała:

> i-love-2-bike napisała:
                                    > > danci,ta ich wytuli porzadnie...
                                    >
                                    > Przytuli do burego futra na grzbiecie... ;-))

:))) przez ciebie oplulam pol kompa:DDDDDD
                                    • kokosz_is_back Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 14:37
                                      i-love-2-bike napisała:
                                      > :))) przez ciebie oplulam pol kompa:DDDDDD

Rachelciu, nic to!!! ;-)) Zaloze sie, ze w tym samym czasie dana "zurynowala"
                                      pol swojego kompa, ze zlosci... :-)))))))))))))))))
                                      • explicit Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 15:44
                                        Nu , zeby ja prad nie popie..l , bo smutno bedzie ,...

uklony

=============================================================================

Zaloze sie, ze w tym samym czasie dana "zurynowala" pol swojego kompa, ze zlosci
                  • dana33 Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 09:33
                    jak wiesz, bambusie, oryginalne bambusy sa wsrodku puste. ty tez.
                    • bam_buko Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 15:40
                      dana33 napisała:

> jak wiesz, bambusie, oryginalne bambusy sa wsrodku puste. ty tez.

zmow bambusie?? ,jak wyciagam reke do ciebie to gryziesz,jak ja cofam to plujesz
                      nu takiej zawzietej i zlosliwej kobiety jeszcze nie spotkalem ale......mysle
                      sobie ze mnie troche lubisz,tylko przyznac sie nie chcesz hm??
                      • dana33 Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 25.05.05, 18:44
                        a gdzie to ty wyciagnales do mnie reke, co? ja moze lekko przyglucha, ale widze
                        dobrze... czy ja cie lubie? jak jestes bam_buko to odzywa sie we mnie troche
                        lagodnosci, o lubieniu to ja tymczasem jeszcze nic nie wiem. ale jestem gotowa
                        poczekac...
                        • bam_buko Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 26.05.05, 00:50
                          dana33 napisała:

> a gdzie to ty wyciagnales do mnie reke, co? ja moze lekko przyglucha,

]]] wcale sie nie dziwie jak corka calymi dniami wali na perkusji

ale widze dobrze... czy ja cie lubie? jak jestes bam_buko to odzywa sie we
                          mnie troche
                          > lagodnosci, o lubieniu to ja tymczasem jeszcze nic nie wiem. ale jestem
                          gotowa
                          > poczekac...

]]] hmmm dama ,nie wiem jak tobie to wytlumaczyc
                          Ja wszystko rozumiem zycie w Izraelu nie jest latwe ,ciagle zagrozenie,arabstwo
                          (sam ich nie lubie) ALE!! to czy sie kogos lubi czy nie to nie jest WIEDZA
                          (tego nie mozna sie nauczyc)to jest cos takiego......................nie
                          pamietasz tego z Polski???
                          • dana33 Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 26.05.05, 12:56
                            rozsmieszyles mnie.... :))))
                            nu, moze czasem cie lubie, ale rzadko. wolalabym czesciej. sluchaj, moze sie
                            rzucisz i przyjedziesz na pare dni, tak jak to zrobil aaki.... podjadl pilaw z
                            baraninki i zrozumial natychmiast, ze nie zjadam arabow na sniadanie. na
                            kolacje tez nie... :)))
                            • aaki śniadanie i kolacja-owszem ale nie wiem co 26.05.05, 13:00
                              serwujesz na obiad tak więc nie mów hop....
                            • bam_buko Re: ta te hloopaki z IDF to maja dobrze 26.05.05, 15:14
                              dana33 napisała:

> rozsmieszyles mnie.... :))))
                              > nu, moze czasem cie lubie, ale rzadko. wolalabym czesciej. sluchaj, moze sie
                              > rzucisz i przyjedziesz na pare dni, tak jak to zrobil aaki.... podjadl pilaw
                              z
                              > baraninki i zrozumial natychmiast, ze nie zjadam arabow na sniadanie. na
                              > kolacje tez nie... :)))

Dziekuje za zaproszenie ale nie skorzystam - bomby, strzelaniny,wasze kontrole
                              graniczne...... nie to nie dla mnie.
                              Baraniny do geby nie wezme(co to pilaw?) a w to ,ze araba na sniadanie nie
                              zjadasz to wierze bo oni juz na pierwszy rzut oka wygladaja na niestrawnych.

Tobie dana radze i zycze troche tolerancji,patrzenia na pewne posty(moje i
                              innych) z "przymruzeniem oka" - temperowania nerwow ktore ciebie coraz czesciej
                              ponosza i konczenia swoich postow:debil, idiota,kretyn itp kiedy brakuje tobie
                              argumentow.
                              Otwierasz kontrowersyjne posty,wiec musisz sie liczyc ze oberwiesz.
                              Niektore z nich wiele nie ustepuja "fredziowym" gdzie wiecej w nich
                              propagandy,manipulacji niz faktow!!.
                              Cieszysz sie z ilosci postow nie jakosci i nie raz zwrocilem tobie uwage w taki
                              czy inny sposob ze jestes masochistka.Ale skoro taka twoja wola???

Okupacja Palestyny jest nie do przyjecia i strzelanie do nich jak do kaczek to
                              zbrodnia.Zamachy samobojcze gdziekolwiek potepiam ale zarazem wiem ze to
                              dzialania ludzi do glebi ponizonych,zgnojonych i dlatego zdesperowanych.
                              Dopoki Izrael nie wycofa sie z tych ziem i dopoki bedzie blokowal powstania
                              wolnej Palestyny dopoki nie licz na moja sympatie w stosunku do twojego kraju.
                              Napisalem wczesniej ze za arabami nie przepadam ale panstwo im sie nalezy-niech
                              sie kisza we wlasnym islamskim sosie.

Reasumujac widzisz co nas laczy jak rowniez co dzieli reszta jest up to you

ps.zaczelas ..rozsmieszyles mnie i o to chodzi dana-smiech to zdrowie!! wez to
                              pod uwage!!
                              na razie do wieczora
    • marouder pewnie I love mnie zgani 24.05.05, 23:19
      ale mnie sie podoba zasada solidaryzmu i pomimo wszystkich zastrzerzen jakie mam
      w stosunku do Izraela, akcje tego typu oceniam pozytywnie, jako wyraz pamieci i
      szacunku wobec tych ktorzy ryzykuja zdrowiem i zyciem.

kokosz_is_back napisała:

> "Your gifts of over $250 are eligible for a US IRS tax deduction"!!!
      >
      > www.pizzaidf.com/
      >
      >
      • dana33 Re: pewnie I love mnie zgani 24.05.05, 23:45
        dokladnie tak, marudzinski, dokladnie tak. jednak czasem myslisz normalnie.. :)
        dobranoc.
        • marouder Dobrej nocy, spokojnych snow:) 24.05.05, 23:48
          dana33 napisała:

> dokladnie tak, marudzinski, dokladnie tak. jednak czasem myslisz normalnie.. :)
          > dobranoc.
      • i-love-2-bike Re: pewnie I love mnie zgani 24.05.05, 23:58
        marouder napisał:

> ale mnie sie podoba zasada solidaryzmu i pomimo wszystkich zastrzerzen jakie ma
        > m
        > w stosunku do Izraela, akcje tego typu oceniam pozytywnie, jako wyraz pamieci i
        > szacunku wobec tych ktorzy ryzykuja zdrowiem i zyciem.
        >
        >
        > kokosz_is_back napisała:
        >
        > > "Your gifts of over $250 are eligible for a US IRS tax deduction"!!!
        > >
        > > www.pizzaidf.com/
        > >
        > >

kolego jedna uwaga,ja nikomu tu nic nie nakazuje. to twoje osobiste przekonanie
        i mnie nic do tego jakich ty masz bohaterow,ja moge miec innych.
        • marouder Droga I love 25.05.05, 00:10
          Izrael istnieje, czy sie to komu podoba, czy nie! Jak kazde panstwo ma prawo do
          samoobrony!! Te samoobrone zapewnia armia, ktora przeciez nie jest sila
          polityczna, a jej ramieniem!! W armiach sluza mlodzi, kilkunasto,
          dwudziestoletni poborowi!!Nie mozna od nich raczej zadac wielkiej
          refleksyjnosci!!To oni jednak nadstawiaja glowy dla bezpieczenstwa dany, jej
          meza i dzieci oraz innych obywateli!!Nalezy im sie za to pamiec i troska!!Mam
          spory szacunek dla osob, ktore potrafia powyzsze dostrzec!!
          • i-love-2-bike Re: Droga I love 25.05.05, 00:17
            marouder napisał:

> Izrael istnieje, czy sie to komu podoba, czy nie! Jak kazde panstwo ma prawo do
            > samoobrony!! Te samoobrone zapewnia armia, ktora przeciez nie jest sila
            > polityczna, a jej ramieniem!! W armiach sluza mlodzi, kilkunasto,
            > dwudziestoletni poborowi!!Nie mozna od nich raczej zadac wielkiej
            > refleksyjnosci!!To oni jednak nadstawiaja glowy dla bezpieczenstwa dany, jej
            > meza i dzieci oraz innych obywateli!!Nalezy im sie za to pamiec i troska!!Mam
            > spory szacunek dla osob, ktore potrafia powyzsze dostrzec!!

jak mowie kazdy z nas co innego podziwia i ma inne wzorce do nasladowania i
            niech tak zostanie. ja sie nigdy nikomu nie narzucam sie z moimi pogladami,ani
            nie ganie ludzi za ich odmiennosc,dopoki potrafia respektowac druga strone. to
            wlasnie dla mnie jest demokracja.nikt na swiecie nie jest kopia drugiego,ale
            wykrecanie rak drugim,obrzucanie blotem i inwektywami bo ktos smie myslec
            inaczej,tego nie zniose.
          • dana33 Re: Droga I love 25.05.05, 09:37
            marudzinski, uwazaj, bo zaraz bedziesz obwolany zydem parchatym.... aki juz sie
            dostalo, biedak, na tym forum nawet czasem nie wolno miec zyczliwego zdania w
            stosunku do zydow.... :))))
          • goldbaum Re: Droga I love 25.05.05, 10:14
            marouder napisał:

> Jak kazde panstwo ma prawo do samoobrony!!

acha... "samoobrony" na terenach okupowanych :-)
      • explicit Re: pewnie I love mnie zgani 25.05.05, 10:04
        A ty idiota jestes czy cos w tym rodzaju ? Tu nie chodzi o solidarnosc a o to
        ze okradaja wlasne spoleczenstwo odpisujac od podatkow ,... Te luke w budzecie
        panstwa trzeba wypelnic , jak myslisz , czym ??? Wyzszymi podatkami , koles !!!

uklony

ale mnie sie podoba zasada solidaryzmu i pomimo wszystkich zastrzerzen jakie mam
        w stosunku do Izraela, akcje tego typu oceniam pozytywnie, jako wyraz pamieci i
        szacunku wobec tych ktorzy ryzykuja zdrowiem i zyciem.

• marouder Zdaje sie, ze I love pisala 25.05.05, 11:16
          , ze mozliwosc odpisywania sobie od podatku donacji tego typu, mogly w swoim
          czasie zalatwic rowniez organizacje polonijne. Nie uczynily tego. No wiec, gdzie
          problem? W tym, ze Zydzi skorzystali z tego, co Polacy odrzucili? Placz nad
          rozlanym mlekiem? Ja nie zmienilem zdania nt. amerykanskiej"pomocy" finasowej,
          militarnej, politycznej i gospodarczej dla Izraela, bez ktorej to panstwo pewnie
          nie przetrwalo by dluzej niz 5-10 lat..Mowilem jedynie, ze podoba mi sie troska
          spolecznosci zydowskiej okazywana ich zolnierzom.

explicit napisał:

> A ty idiota jestes czy cos w tym rodzaju ? Tu nie chodzi o solidarnosc a o to
          > ze okradaja wlasne spoleczenstwo odpisujac od podatkow ,... Te luke w budzecie
          > panstwa trzeba wypelnic , jak myslisz , czym ??? Wyzszymi podatkami , koles !!!
          >
          > uklony
          >
          > ==============================================================================
          >
          > ale mnie sie podoba zasada solidaryzmu i pomimo wszystkich zastrzerzen jakie ma
          > m
          > w stosunku do Izraela, akcje tego typu oceniam pozytywnie, jako wyraz pamieci i
          > szacunku wobec tych ktorzy ryzykuja zdrowiem i zyciem.
          >
          • goldbaum to nic nowego 25.05.05, 11:28
            marouder napisał:

> Mowilem jedynie, ze podoba mi sie troska spolecznosci zydowskiej okazywana ich
            > zolnierzom.

Zolnierze Wehrmachtu pod Stalingradem tez dostawali welniane skarpety i
            pulowerki robione na drutach przez ofiarne "dojcze frauen".
            • explicit Re: to nic nowego 25.05.05, 11:55
              Dojcze frauen robily to kosztem WLASNYCH wyrzeczen , Zydzi robia to CZYIMS i w
              tym jest caly problem ,...

uklony

Zolnierze Wehrmachtu pod Stalingradem tez dostawali welniane skarpety i
              pulowerki robione na drutach przez ofiarne "dojcze frauen".
              • goldbaum Re: to nic nowego 25.05.05, 11:58
                a to znow nisze przyznac ci racje....
                Moze bylo to wynikiem zupelnie innej oceny przez Niemcow i Zydow zebrania?
          • explicit Re: Zdaje sie, ze I love pisala 25.05.05, 11:49
            Ja funduje a ty placisz , ciekawe ile razy skorzystasz z mojego zaproszenia ???

Nie zalatwily rowniez niemieckie , irlandzkie , wloskie , etc ,... Nikt oprocz
            Zydow nie "rypie" w tak bezczelny sposob spoleczenstwa w ktorym zyje , wiesz
            dlaczego ? Miejsce pasozyta w cywilizowanym spoleczenstwie u innch nacji jest
            na dnie szamba , tylko u Zydow i Cyganow przekret aceptowany i powodem do
            dumy ,... Nikt nie neguje ich "troski" , niech zaplaca podatki od zarobionych
            pieniedzy , a co zrobia zreszta , to ich interes ,... Kupujesz w koncu ?

uklony

, ze mozliwosc odpisywania sobie od podatku donacji tego typu, mogly w swoim
            czasie zalatwic rowniez organizacje polonijne. Nie uczynily tego. No wiec, gdzie
            problem? W tym, ze Zydzi skorzystali z tego, co Polacy odrzucili? Placz nad
            rozlanym mlekiem? Ja nie zmienilem zdania nt. amerykanskiej"pomocy" finasowej,
            militarnej, politycznej i gospodarczej dla Izraela, bez ktorej to panstwo pewnie
            nie przetrwalo by dluzej niz 5-10 lat..Mowilem jedynie, ze podoba mi sie troska
            spolecznosci zydowskiej okazywana ich zolnierzom.

• kokosz_is_back Re: have some pizza for starving IDF soldiers!!! 25.05.05, 02:23
      So, perhaps, then they can shit all over the place even more... ;-)))

"Someone even managed to defecate into the photocopier"

www.haaretzdaily.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=159923&contrassID=2&subContrassID=5&sbSubContrassID=0&listSrc=Y
      • goldbaum to pewnie tez byla pizza nt 25.05.05, 10:13
        • i-love-2-bike Re: to pewnie tez byla pizza nt 25.05.05, 19:10
          ale jakby nie patrzyc pizza az kipi od kalorii i niezdrowych tluszczy,wiec
          uwazam,ze z medycznego punktu widzenia powinni popierac idf, kupujac koszerne tofu.
    • goldbaum zebrajace o jalmuzne wojsko okupacyjne 25.05.05, 09:42
      to jedyny w swoim rodzaju ewenement.
      • siestas chlopi iraccy wydajacy chetnie zbirow Zakhrawiego 25.05.05, 11:52
        w rece Amerykanow, to zdaje sie tez ewenement irackiej "partyzantki" ?
        • goldbaum Jak zrozumiesz co znaczy slowo "ewnement" 25.05.05, 12:00
          to daj koniecznie znac.
    • aaki tak trzeba działać 26.05.05, 09:34
      www.magendavidadom.org/contributionform.asp
      • goldbaum jestes pewien, komu chcesz tam pomagac? 26.05.05, 09:44
        "Gdy próbowaliśmy podejść z noszami do miejsca wypadku zatrzymano nas, a jeden z
        policjantów przyłożył mi pistolet do głowy. Kazano nam położyć się na ziemię i
        czekano... "

"po kilkunastu minutach przyjechała na sygnale karetka izraelska i wyskoczył z
        niek lekarz, który od razu podbiegł do... izraelczyka. Jeden z naszych lekarzy
        krzyknął po angielku, żeby zobaczył co z dzieckiem, ale usłyszał tylko "co ich
        to gó.. czarne obchodzi"..."

"po chwili pozwolono nam wstać i podejśc do poszkodowanych dziecko
        już nie żyło, a kobieta właśnie umierała - miała uszkodzoną klatkę piersiową i
        połamane trzy żebra, które wbiły się w płuca i serce. Gdyby nam pozwolono na
        początku podejść do dziecka, można było je ocalić (po sekcji okazało się, że
        zadusiło się własną krwią, która spływała do płuc - wystarczyło podnieść mu
        główkę... "

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24165339
        • aaki znam ten tekst 26.05.05, 09:47
      • dana33 Re: tak trzeba działać 26.05.05, 13:00
        :))))
    • ghotir Re: have some pizza for starving IDF soldiers!!! 26.05.05, 09:50
      mam wrazenie ze strona ktora nam podajesz uprawia zebranine. nie wiedzialem, ze
      izraelczycy tak cienko przeda.
      • dana33 Re: have some pizza for starving IDF soldiers!!! 26.05.05, 13:01
        szlag trafia, co gothir???? :)))))
    • fredzio54 Re: have some pizza for starving IDF soldiers!!! 26.05.05, 15:16
      czy maj jesc polski schab ? tfuj wiebrzowina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka