tadeuszosinski48 NIE dla Nienawiści,TAK,dla poszanowania INNOŚCI ! 25.06.05, 21:34 dla nienawisci -nie,dla poszanowania innosci - tak. nie ma znaczenia wyksztalcenie - ma natomiast znaczenie uczciwosc intelektualna. jezeli Bog stworzyl jedna pare ludzka,to ich dzieci musialy uprawiac kazirodztwo by ludzkosc dotrwala do dzisiejszego dnia. jezeli Bog spalil sodome i gomore ,to spalil wszystkich,dzieci,kobiety,heterykow mezczyzn chcacych isc do lozka z mezczyznami aniolami etc,to znaczy ze to nie byl li tylko wyrok na homoseksualistow - uratowal sie jeden,gdzie jego zone zamienil Bog w slup soli i jego dwie corki poszly z nim do lozka,czyli ze swoim ojcem,ktory mial na imie lot - i Bog ten seks zaakceptowal. jezeli bodaj najwiekszy krol narodu wybranego przez Boga czyli salomon, mial siedemset zon i trzysta naloznic - to znaczy Bog to tolerowal,gdyz zezwolil mu wybudowac najbogatsza w dziejach swiatynie wielbienia siebie w Jerozolimie - przypominam to katolikom nienawidzacym inaczej myslacych,zyjacych etc. Bog pozwolil wybudowac tylko jedna swiatynie dla calego narodu wybranego - nie tak jak dzisiaj tysiace tych swiatyn. jezeli pierwszy napisany post jest bez inwektyw,to dlaczego nastepne pisane w imie katolicyzmu,Jezusa etc.ma zawierac obelgi,postponowanie,nienawisc itp.? z zasady kazdy autor postu-przy dowolnym nicku -odnosi sie do tematu glownego podanego nam przez portal gazeta.pl kazdy,kto sie przylacza do dyskusji wie na jaki jest temat - wszyscy wiemy,ze jest cenzor,portalu,znamy obowiazek logowania sie,wiemy,ze jest to portal komercyjnej firmy agora sa,ktory ma prawo robic z naszymi postami co chce - choc nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc naszych postow.to sa reguly.nie ma zatem potrzeby obrazac gazety,administratora portalu,cenzora - ja takze nie chce sie logowac i nie chce miec wycinanych postow.ale szanuje reguly gry,gdyz czytam gazete od pierwszego numeru.ciesze sie ze jest,dla mnie,to mimo czestego zzymania sie na to i owo w gazecie,kocham gazete-tak kocham gazete wyborcza- obojetnie jak kto to rozumie - malo tego zycze w mym sercu wszelkiego dobra dla CALEGO ZESPOLU AGORY SA - GAZETY WYBORCZEJ,PORTALU INTERNETOWEGO,WIELU CZASOPISM,TOKFM etc. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: NIE dla Nienawiści,TAK,dla poszanowania INNOŚ 25.06.05, 21:41 i bul,bul,bul utopil sie w wazelinie.Jednego mniej Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 21:55 gazeta nie ma odwagi przyznac ze spoleczenstwo polskie nie akceptuje publicznej dewiacji... nie miała odwagi pisac o incydencie z pedalami w Paryzu i nie ma odwagi pisac o homoseksyualistach w negatywnym kontekscie nawet jesli ewidentnie na to zasluguja Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 21:56 Wydrukowali artykul ks. OKO, a o incydencie w Paryzu bylo, przynajmniej w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:04 artykul ksiedza Oko byl przedstawiony w bardzo negatywnym kontekscie... gazeta zamiescila kilka artykulow polemicznych... gdzie okazalo sie ze ksiadz ten to symbol polskiej zasciankowosci i zlej woli w postrzeganiu problemu homoseksualizmu... o incydent w paryzu bardzo skromnie informowano a przeciez byla to bardzo bulwersujaca sprawa... przy byle jakiej akcji wszechpolakow zawsze jest mnostwo komentarzy i zamieszania a ta sprawe potraktowano bardzo powierzchownie Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:06 akcje WP sa w Polsce, a nie w Paryzu. Incydent w Paryzu byl incydentalny, nie sadze, zeby w innych krajach zasluzyl na taki rozglos... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:13 incydentalnosc(?) tego incydentu polegala na tym ze byl on na tyle "efektowny" ze nawet politycznie poprawne media musialy go odnotowac... wiele hapeningow organizowanych przez srodowiska gejowskie swoje ostrze wymierzone ma we wspolnote chrzescijanska... to nie moze byc tolerowane Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:17 a w druga strone, mozna tolerowac? -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:27 tu powraca zasadnicza kwestia... przemocy wobec homoseksualistow nie mozna tolerowac... jednak potepianie aktywnosci homoseksualnej jest czyms calkowicie oczywistym... bo nigdy nie bedzie zgody na dogmat o calkowitej normalnosci homoseksualizmu Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:49 Ciesze sie, ze nie ma zgody na przemoc. "Potepianie aktywnosci" - co przez to rozumiesz? Akty seksualne homoseksualistow? Dla mnie to potepianie nie jest wcale oczywiste, mnie dziwi. Nie uzywam tez argumentu "normalnosci", bo jak sie zastanowic glebiej, okazuje sie, ze normalnosc kazda osoba definiuje troche inaczej. I przewaznie tak, ze ona jest wlasnie normalna :-). Chociaz, co ciekawe, na rozych portalach randkowych, gdzie ludzie musza sie reklamowac, stwierdzenie "jestem nienormalna" jest BARDZO czeste :-). I ma byc zaleta :-). ps. ciesze sie, ze jednak mozna kulturalnie dyskutowac :-) -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:58 w tym sensie wszystko jest wzgledne... no ale majac punkt odniesienia dla normalnosci jakim moze byc postawa wiekszosci spoleczenstwa, stosunek w celu prokreacji etc... to aktywnosc homoseksualna(stosunki homoseksualne) sa postrzegane przez wielu ludzi jako oczywista aberracja... dlatego geje nie moga uwazac kazdego kto poddaje w watpliwosc "normalnosc" homoseksualizmu za faszyste etc... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:03 Kryterium wiekszosci jest bardzo zwodnicze. Wiekszosc np. nie ma wyzszego wyksztalcenia, wiec osoby po studiach sa nienormalne (a profesorowie to juz zupelni dewianci). Wiekszosc stanowia kobiety, wiec faceci sa nienormalni. Mniejszosc jest ruda, wiec rudzi sa nienormalni. Masa ludzi odbywa stosunki seksualne wcale nie w celach prokreacyjnych. Ja na razie tez. Czy sa nienormalni? Czy seks analny (hetero) jest nienormalny? A oralny? Czy milosnicy SM sa nienormalni? Czy Swiadkowie Jehowy sa nienormalni? Itd, itp. Mam nadzieje, ze udowodnilem, ze kryterium wiekszosci do oceny normalnosci (rozumianej jako cos pozytywnego) nie ma sensu. Sprobuj poprawic definicje normalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:12 tu nie chodzilo o definicje normalnosci... ale o znalezienie pewnego punktu odniesienia... byc moze taki doskonaly punkt nie istnieje... nie mozna jednak popadac w skrajny relatywizm.... bo na takiej samej zasadzie mozemy mowic o czyms czy jest dobre czy zle, czy okragle czy kwadratowe (punkt odniesienia, perspektywa jest najistotniejsza) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:20 czy wszystko musi byc albo dobre, albo zle? Jakies definicje tych pojec trzeba miec, zeby ich uzywac. Ja do oceny ludzkich czynow mam prosta zasade. "Zyj i daj zyc innym". Na tej podstawie moge oceniac zachowania ludzi. Jezeli Twoje czyny nie krzywdza innych (krzywdza realnie, to musze rozstrzygnac we wlasnym sumieniu), to nie robisz zle. Jak krzywdzisz innych, to robisz zle. W tym rozumieniu, milosc homoseksualna nie jest gorsza od milosci heteroseksualnej. Ale pedofilia jest zla. Zoofilia tez jest zla (ale jednak duzo mniej), bo zadaje sie bol zwierzeciu. Nekrofilia jest zla, bo to jest beszczeszczenie zwlok, ktore dla kogos sa cenne. Zrownywanie tych wszystkich zachowan seksualnych jest zle, bo wyrzadza krzywde homoseksualistom. Itd. :-) -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:32 zrownywanie tych wszystkich pojec z homoseksualizmem jest niezwykle kuszace dla "homofobow" bo to daje jednoznacznie negatywny obraz gejow, a dodatkowo jest wyrazem najwyzszego zacofania i zlej woli w rozumieniu homoseksualistow co jest paradoksalnie bardzo satysfakcjonujace dla przeciwnikow gejow bo wywoluje ich irytacje... podkreslam jeszcze raz to homoseksualizm w sferze publicznej jest problemem, a nie to co gej robi w swoim lozku Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:39 to jeszcze dokladniej zdefiniuj co to jest "homoseksualizm w sferze publicznej". Dwie dziewczyny trzymajace sie za rece? Dwoch facetow trzymajacych sie za rece? Kolorowe ubranie? Kolczyk w uchu faceta? Plakat "Zobaczcie nas"? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:48 chodzi o wszelkie elementy podkreslajace tozsamosc homoseksualna... to jest brak konseksencji bo jesli uwazaja sie za calkowicie "normalnych" obywateli i ze ich orientacja jest tylko i wylacznie jedna z wielu, gdzie jedna nie rozni sie od drugiej to po co organizacje gejowskie, parady... to jest tylko i wylacznie kampania okreslonego srodowiska politycznego Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:53 parady nie sa polityczne. Chrzescijanstwo jest jedna z religii, jedna z wielu, a jednak chrzescijanie maja swoje stowarzyszenia, orgaznizuja swoje imprezy (nie tylko stricte religijne). Czy to tez kampania polityczna? Dlaczego geje nie mieliby zorgaznizowac parady? Przeciez hetero tez moga przyjsc. Dlaczego nie moga sie zorganizowac? Nie rozumiem takich zakazow. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:00 to co mozna powiedziec ze homoseksualisci traktuja swoja orientacje seksualna jak religie... przez to podkreslajac niezwyklosc swoich sklonnosci wbrew temu ze mowia ze to calkiem normalne... czemu maja sluzyc takie parady... nie rozumiem celu, no chyba po to zeby jeszcze bardziej zniechecic ludzi do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:04 to bylo uzasadnienie, ze zrzeszanie sie i organizowanie parad nie oznacza nienormalnosci. Filatelisci tez sie zrzeszaja i spotykaja. Milosnicy techno tez, a ich parady sa znacznie glosniejsze (wiem, bo bylem w Lodzi). Czy dlatego, ze techno jest muzyka nienormalna? Czy parada techno zniecheca ludzi do techno??? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:08 parady techno sa jeszcze grozniejsze... w takiej berlinskiej to prawie wszyscy uczestnicy sa znarkotyzowani, kopuluja gdzies po krzakach i jeszcze ta muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:15 kolejne stereotypy :-). Ja bylem w Lodzi na paradzie techno przed paru laty. Techno nigdy nie sluchalem i nie bardzo lubilem, ale poszedlem z ciekawosci. Bawilem sie swietnie, ludzie byli fajni, niczego nie bralem, tanczylem cala noc. Przekonalem sie, ze techno imprezy moga byc fajne. Tak samo bylo z parada rownosci. Poszedlem i zobaczylem. A ci, co siedza w domu i narzekaja, to faktycznie nie maja jak przelamac stereotypow. I nie wiedza, ile traca. Teraz chca zakazac Jarocina, bo tam tez rozpusta i narkotyki. Jakis ksiadz rozpoczal krucjate. Tez pewnie nie byl i zna z opowiadan... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:24 ja mowilem o berlinskiej gdzie wprawdzie nie bylem, ale kolega ktory byl opowiadal mi o swoich wrazeniach... w Polsce spoleczenstwo jest przyzwyczajane powoli do odmiennosci, jeszcze troche i nasze parady beda przypominaly te zachodnioeuropejskie Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:35 Jak mu sie nie podobalo, to mogl wrocic do domu. Co do narkotykow, to wystarczy pojsc na zwykla dyskoteke, zeby zobaczyc. Nikt nikogo na parade sila nie ciagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:43 ty przywolales przyklad parady techno jako czegos normalnego... a jesli polscy homoseksualisci przeniosa do swoich parad wzory ze swiata to bedzie powazny problem Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 21:58 bzdury wygadujesz Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:00 w koncu sie w Paryzu jakis koscielny slub odbyl :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:06 no jesli homoseksualisci (i ich sympatycy) w ten sposob beda podchodzili do takich spraw musza sie liczyc z niechecia duzej czesci spoleczenstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:07 jakos nie podchodza, a niechec odczuwaja. Ale to sie powoli zmienia, a bedzie coraz szybciej zmieniac :-) -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:16 skad masz przekonanie o tym ze Polska w krotkim czasie bedzie przypominala kraje zachodnioeuropejskie w sferze obyczajowosci... nasz kraj mimo silnych zwiazkow z kultura europejska ma swoja tradycje, postawy i przyzwyczajenia, ktorych na pewno nie zmienia swoimi wypowiedziami niemieccy geje Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:19 Z obserwacji, z maili, ktore dostaje i z wlasnych przemyslen. Ludzie sie zmieniaja, powoli, ale zmieniaja. -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:31 no i co ci pisza w mailach ze sobie wszystko przemysleli i od teraz beda juz postepowymi europejczykami... z moich obserwacji tylko i wylacznie mojej wspolnoty lokalnej wynika wniosek calkowicie odwrotny... ludzie mowia ze wczesniej mieli do tego stosunek obojetny, ale w zwiazku z permanentna obecnoscia tematu zalczeli dostrzegac ze homoseksualizm przestaje byc problemem medialnym ale zaczyna byc zagrozeniem dkla ich dotychczasowego stylu zycia Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:43 ciekawi mnie w jaki sposob to jest zagrozenie dla ich dotychczasowego stylu zycia? Boja sie, ze stana sie gejami? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:52 nie ma czegos takiego jak homofobia... strach przed homoseksualista to wymysl srodowisk homoseksualnych... chodzi o niechec do zjawisk i zachowan ktore dla wielu ludzi nie sa normalne, do coraz bardziej przesuwajacego sie na korzysc gejow poziomu poprawnosci polityczne, do srodowisk gejowskich ktore ewidentnie graja karta polityczna pod haslami tolerancji i rownosci Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:57 zareczam Ci, ze jest. Przeczytaj moj tekst w linku. Widze to zjawisko czesto. To nie jest zwykla niechec. To jest mieszanka uprzedzen, zaciekawienia i obaw. To jest powtarzanie roznych stereotypow. Patrzenie na gejow jak na "kolorowych pajacow z parady". A nikt nie postrzega przeciez kobiet przez pryzmat strojow tancerek na paradzie w Rio. Geje sa rozni. Przypomnij sobie np. sp. Waldorffa - czy odpowiadal Twojemu stereotypowi geja? -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:18 ja moge ciebie zapewnic o tym ze, ludzie dla ktorych obecnosc homoseksualizmu w sposob aktywny w zyciu publicznym jest czyms obcym i zlym to nie tylko mlodziez wszechpolska i jej podobne organizacje... najistotniejsza jest tutaj ostentacja w okazywaniu swojego homoseksualizmu... bo jesli waldorff byl gejem, a ja sie o tym nie wiedzialem to oznacza to ze mozna normalnie funkcjonowac w spoleczenstwie bez zbednych ekscesow Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:25 Ale wiedzial o tym ksiadz, ktory chcial odmowic mu pogrzebu na Powazkach. Kazdy, kto wie co Waldorff dla Powazek zrobil, mogl tylko zatrzasc sie z oburzenia... Gdzie widzisz ostentacje w okazywaniu homoseksualizmu? Ja mieszkam w Warszawie i ostatnio chyba pierwszy raz widzialem dwoch chlopakow trzymajacych sie za rece (ale na osiedlu, nie w centrum). Nie widze tej ostentacji. Gdzie Ty ja widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:37 homoseksualizm jest ostentacyjnie prezentowany w mediach, gdzie nie ma dnia zeby o tym nie mowiono... wiadomo ze geje nie chodza za reke po ulicach tego by jescze brakowalo, zreszta wiedza dobrze ze mogliby byc narazeni na niezrozumienie ze strony innych przechodniow a nawet na przemoc Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:42 a czemu "tego by jeszcze brakowalo"??? Czy dwie dziewczyny trzymajace sie za rece wzbudzaja agresje? A dwoch chlopakow? Dlaczego, krzywdza kogos? Co to znaczy, ze "homoseksualizm jest ostentacyjnie prezentowany w mediach"??? Jakos tego nie widze, chyba ze przy okazji zabronienia gejom parady. Czy wiadomosc o paradzie gejow w Berlinie to ta ostentacja??? A jakby to byla parada techno albo parada filatelistow? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:55 taka jest ludzka natura ze odmiennosc wzbudza niechec... w mediach jest duzo o homoseksualizmie ale zawsze w zgodzie z tzw. poprawnoscia polityczna... nie ma konstruktywnych i merytorycznych wypowiedzi "przeciwnikow homoseksualizmu", a pokazuje sie jakis prostakow, ktorzy publicznie glosza ze "wysla pedalow do gazu"... a przy okazji parady rownosci probowano stworzyc front obrony demokracji co bylo duzym naduzyciem Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:02 zalezy w kim. We mnie nie wzbudza, we mnie wzbudza ciekawosc. Moze problem w tym, ze "przeciwnicy homoseksualizmu" nie sa w stanie wypowiedziec sie konstruktywnie i merytorycznie? Bo przeciez w dzisiejszych czasach kazdy moze zamiescic swoj tekst w internecie. Tak jak ja uczynilem z moim. Jezeli uwazasz sie za "przeciwnika homoseksualistow", to napisz konstruktywnie i merytorycznie swoje racje, a potem daj linka. Chetnie przeczytam. Nie wiem, dlaczego naduzyciem. Ja poszedlem na parade wlasnie z tego powodu, czulem, ze odbiera sie ludziom bezprawnie ich konstytucyjne prawo. A ze wspolne oslanianie sie przed lecacymi jajami jednoczy ludzi, srodkowe palce "przeciwnikow homoseksualistow" byly wyciagniete i w moja strone, a ich ordynarne okrzyki tez byly skierowane do mnie, to zradykalizowalem sie bardziej i aktywnie zaczalem udzielac na forum. -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:14 moje poglady sa dosyc konserwatywne i zwyczajnie wiele rzeczy nie miesci mi sie w glowie... mam tyle zajec ze tylko okazjonalnie moge wyrazic swoja opinie na ten temat... a na pewno nie jestem tak zaangazowany zeby zamieszczac specjalny tekst w internecie... uwazam ten problem za zastepczy i trzeciorzedny bo dzialajacy na niskie instynkty... a przeciez kampania wyborcza etc... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:17 W tym czasie, ktory poswieciles na rozmowe ze mna, spokojnie moglbys tekst napisac. Wiec wykrecasz sie. A jak nie Ty, to czemu ci inni nie napisza? Kampania wyborcza nie ma nic do tego, mieszanie tych rzeczy jest bez sensu. Moj tekst nie jest tekstem wyborczym. -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:28 no dobra zmusiles mnie zebym w koncu przeczytal twoj tekst... sam nie napisze nic na ten temat bo mnie az tak bardzo nie absorbuje... czym innym jest przeciez dyskusja... wierze ze wielu ludzi traktuje ten problem powaznie... tyle ze w zeszlym roku, ktory nie byl wyborczy temat parad nie wywolywal tyle emocji co teraz Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:37 nie chodzi o wybory, tez wywolywal. Mniejszy, bo tak juz jest. Za rok bedzie pewnie jeszcze glosniej. To narastajacy proces. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:45 ma nadzieje ze za rok bedzie wiekszy glos sprzeciwu dla takich postaw... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:27 zobacz jeszcze ten post: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25659358&a=25673735 bo nie chce pisac dwa razy tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:43 zachowanie tego czlowieka swiadczy o tym ze ma przede wszystkim problem ze swoja tozsamoscia... czego on oczekuje, czy gej musi byc albo przestraszony i ukryty, albo nosic na czole nalepke gay pride i teczowe bluzki... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:49 nie rozumiesz. On sie obawia reakcji ludzi, ktorzy sie dowiedza. Reakcji rodzicow swoich uczniow. Reakcji uczniow podpuszczonych przez rodzicow. Uwazasz, ze nie ma podstaw do obaw??? Jak myslisz, czemu tak wielu gejow jest ukrytych? Oni nie chca nosic teczowych bluzek, to jest stereotyp geja z parady. Tak, jakbys zobaczyl parade w Rio i uwazal, ze dziewczyny chca sie tak ubierac na co dzien. Nie chca sie bac reakcji ludzi, ktorzy sie dowiedza. Nazywanie ich zboczencami, pietnowanie, naznaczanie, nie pomaga. Tak trudno wczuc sie w ich sytuacje??? Wyobraz sobie silnie antysemickie spoleczenstwo i osobe pochodzenia zydowskiego. Ktora ukrywa swoje pochodzenie, bo wie, ze jak sie ujawni, zostanie wykluczona. A moze i jeszcze gorzej. Tez ma "problemy ze swoja tozsamoscia"? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:05 dzieci czy mlodziez sa bezwzgledne dlatego mysle ze ten homoseksualista zasadnie obawia sie ich reakcji... jak juz mowilem ludzie nigdy nie byli tolerancyjni dla odmiennosci... jesli odkryja zyda to poradza mu zeby wrocil do izraela... jesli odkryja geja to poradza mu dobry szpital psychiatryczny zeby sie podleczyl Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:11 a moim zdaniem, dzieci po prostu czesto powtarzaja rozne rzeczy za rodzicami. Tak sie zachowuja, jak zostana nauczone. Wcale nie jest tak, ze same z siebie nie lubia odmiennosci. Latwo to zobaczyc za granica, w bardziej tolerancyjnych krajach. Czy Tobie odpowiada takie spoleczenstwo, wysylajace Zyda do Izraela, a geja do psychiatryka? To wspolczuje. Murzyna wysle sie pewnie do Afryki. Ateiste nie wiem gdzie (zakopie sie?), itd. Na szczescie mentalnosc ludzi sie zmienia. Powoli, ale zmienia sie. I jestem optymista. Zmieni sie jeszcze bardziej. Bo poznanie pozwala przelamac wiele stereotypow. Jest na to wiele przykladow. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:21 oczywiscie pieknie by bylo zyc w raju gdzie nie ma nietolerancji, nienawisci etc... jesli chcesz zeby polska mentalnosc sie zmieniala na zachodnioeuropejska... w europie wszystko co dotyczy mniejszosci jest okropnie przerysowane... gdzie uprzywilejowane miejszosci staja sie same dla siebie zagrozeniem (patrz holandia muzulmanie vs geje)bo pozostaly poza spoleczna krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:34 bez przesady, w Holandii to byl incydent, niepotrzebnie (ponad miare) rozglosniony. Mieszkalem przez rok w Holandii, wiec sie sporo napatrzylem. Podobalo mi sie. Nie byl to raj, ale agresji jest bez porownania mniej. Co ciekawe, najlepiej widac to na przykladzie psow! Przez rok nie spotkalem sie tam z agresywnym psem, szczekajacym, szarpiacym sie. Nawet te rasy u nas uwazane za niebezpieczne, tam byly grzeczne. To ewidentnie skutek wychowania. Polska mentalnosc zmienia sie i bedzie sie zmieniac w kierunku zachodnioeuropejskiej i mnie to cieszy. Bo ciesze sie, ze to, co u nas nie byloby godne wzmianki (Arab dal gejowi po pysku) w Holandii jest wydarzeniem. To, ze ich to szokuje oznacza, ze takie wydarzenie jest pogwalceniem normy, anomalia. Nie chodzi moim zdaniem o konflikt muzulmansko-gejowski. Chodzi o to, ze ktos agresywnie zachowal sie bez powodu (z niepojetego w Holandii powodu). Tylko, ze ja bylem w Holandii i widzialem. A znakomita wiekszosc tych, ktorzy pisza, ze to sodoma i gomora i pieklo na Ziemi nigdy tam nie byla :-). W Warszawie mam codziennie tone ulotek z golymi paniami za wycieraczka. Mnie gole panie nie raza, ale jest to natretne i denerwujace, bo nie mam co zrobic z ta masa papieru. I domyslam sie, ze porzadni Polacy - katolicy sa oburzeni. W Holandii nie ma tego problemu. Maja w miastach kilka wydzielonych ulic, gdzie sa prostytutki. Kto chce, to tam idzie, kto nie chce, nie widzi. Ludzie mieszkaja obok bez obaw, bo to bardzo bezpieczne miejsca (policja dobrze pilnuje). Nikt sie falszywie nie oburza. To jest po prostu racjonalny narod. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 26.06.05, 00:40 mimo wszystko w europie traktuje sie gejow, feministki, arabow jak swiete krowy... ktorych nie mozna krytykowac... za to tradycyjne wartosci takie jak rodzina, chrzwscijanstwo sa traktowane jako niemodne pozostalosci epoki feudalnej Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 masz racje - yeellow - bo to sa nasze dzieci i. 25.06.05, 22:22 tak masz racje w swoich postach: 1.w paryskiej katedzrze notre dame ,to byl incydent,nigdzie na globie takze we francji i w polsce geje nie beszczeszca swiatyn roznych religii-to INCYDENT 2.coraz wiecej lesbijek,gejow,biseksow bedzie sie przyznawalo do swych wyborow zyciowych,tak jak ci na paradzie rownosci,mieli odwage pokazac sie calymi w blasku fleszy,kamer,sitek mikrofonowych,innych ludzi w tym mw rzucajacej w nich kamieniami - nie skrywali sie nie byli obludni.chca zyc godnie 2.to spowoduje ze ich rodzice powoli,bo powoli,czasem z bolem serca uszanuja wybory swoich dzieci oraz dzieci swoich dzieci. bo lesbijki geje biseksualisci to NASZE DZIECI! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: masz racje - yeellow - bo to sa nasze dzie 25.06.05, 22:37 przeciez geje to margines spoleczny... zaledwie kilka procent spoleczenstwa... a wy mowicie o tym jakby to dotyczylo wszystkich rodzicow i wszystkich dzieci... na zasadzie wypalonego pierwszego papierosa gdzie rodzice z bolem serca musza uszanowac wybor swoich dorastajacych dzieci... ani razy zaden gej lub sypatyk gejow nie potepil tego incydentu na tym forum, starajac sie go bagatelizowac Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: masz racje - yeellow - bo to sa nasze dzie 25.06.05, 22:45 jakiego incydentu? Znowu Paryz? Sprawdz w archiwum, ja bardzo wyraznie potepilem. Ale wtedy, gdy to bylo na czasie. Ciezko, zebym co chwila potepial marginalne wydarzenie sprzed paru tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: masz racje - yeellow - bo to sa nasze dzie 25.06.05, 22:45 bo najwiecej jest biseksualistow,ukrywajacych to przed samym soba i innymi. mezczyzn heteroseksualnych podniecaja dwie kobiety sie kochajace,a to przeciez homoseksualizm zenski,a zatem troche poszanowania i zrozumienia. nie lesbijki nie geje nie biseksualisci - rzucali kamieniami na paradzie rownosci - tylko ludzie z mlodziezy lpr zwanej mw - kazdy homofob,ktory ryczy,krzyczy,obrzuca inwektywami.rzuca kamieniami itp. ma problem se swoja skrywana seksualnoscia. heteryka z krwi i kosci to nie bierze - jest mu to obojetne Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: masz racje - yeellow - bo to sa nasze dzie 25.06.05, 23:02 jestes zenujacy... coto za argument, ze tak naprawde wiekszosc ludzi to ukryci dewianci... a juz na pewno ci najaktywniejsci w swojej antygejowskiej dzialalnosci musza byc totalnymi zboczencami Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: masz racje - yeellow - bo to sa nasze dzie 25.06.05, 23:04 jednak cos w tym jest. Najbardziej zajadlymi antysemitami sa czesto osoby pochodzenia zydowskiego :-). Patrz np. Tejkowski w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: masz racje - yeellow - bo to sa nasze dzie 25.06.05, 23:21 tak naprawde to jest tendencja ludzkosci do spiskowej teorii dziejow... tak jak wielu ludzi w Polsce wszedzie widzi zydow, tak inni uwazaja ze ktos takl aktywnie cos atakuje to musi miec z tym cos wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: masz racje - yeellow - bo to sa nasze dzie 25.06.05, 23:25 podalem przyklad z zycia: Tejkowski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:30 wydaje mi sie, ze koscioly katolickie w roznych czesciach Europy widzialy o wiele gorsze rzeczy w swej historii od tego incydentu i to wydaniu katolikow wierzacych i praktykujacych. Widac, ze incydent ten zostal rozmyslnie rozdmuchany na cala Europe (po co?). Nie popieram tego zachowania, niech se kosciol stoi. Pewnie pusty. Tak to juz we Francji jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:40 no pewnie glowny argument pedalow w dyskusji o kosciele katolickim to swieta inkwizycja i czarownice na stosach... ja nikomu nie wypominam ze swego czasu jakis pedalokazirodca spalil rzym Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:47 ok, zapomnijmy na chwile o inkwizycji, a koncepcja budowy ziemi i kosmosu a koncepcja powstania swiata i ewolucji a chlopi odrabiajacy panszczyzne w majatkach plebanow a waleczne zakony i ich "zaslugi" jesli to uwazasz za pozytywne i na plus dla Kosciola... to czeka nas szalenczy rozwoj. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 23:05 o czy ty mowisz czlowieku... nawet najbardziej swiatly homoseksualista w czasach dawnych uwazal ziemie za dysk plaski i ze slonce etc... Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:06 to nie jest dewiacja polska malpo, nawt twoj rozumek malpi, musi to pojąc Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Gazeta wyborcza ma odwagę cywilną!! 25.06.05, 22:17 no niestety dla ciebie dla wielu jest to dewiacja i choroba ktora trzeba leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo SWIETNY ARTYKUL W ARCE NOEGO 25.06.05, 21:41 Autorem jest warszawski dominokanin ks. Tadeusz Bartos, zabojczo przystojny a co najwazniejszy - prawdziwy katolik, jakich by sie chcialo widziec dookola siebie, a nie wszystkich tych nawiedzonych oszolomow. Jego esej nazywa sie Homoseksualizm w debacie publicznej. No, ale troglodyci pewnie do niego nie zajrza. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: SWIETNY ARTYKUL W ARCE NOEGO 25.06.05, 21:46 cziriklo napisał: > Autorem jest warszawski dominokanin ks. Tadeusz Bartos, zabojczo przystojny a > co najwazniejszy - prawdziwy katolik, jakich by sie chcialo widziec dookola > siebie, a nie wszystkich tych nawiedzonych oszolomow. > Jego esej nazywa sie Homoseksualizm w debacie publicznej. > No, ale troglodyci pewnie do niego nie zajrza. takze ciekawe w homiki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 Re: Info po angielsku 25.06.05, 21:53 mysle ze za rok Kaczor bedzie otwieral parade gejowska - oj bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 Re: NIE CHCEMY DEWIACJI W MESKIEJ UBIKACJI 25.06.05, 22:03 piekny slowotok te teksty brzmia jakby spisane z meskiej ubikacji... ...sa inne miejsca do szukania natchnienia Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 sodomo111-w SODOMIE spalono wszystkich ludzi 25.06.05, 22:08 do sodomy111 juz ci napisalem wczesniej,ze w sodomie zostali spaleni wszyscy ludzie tak samo w gomorze - to oznacza,ze obok"pedalow" spaleni zostaly kobiety,dzieci, noworodki,ciezarne kobiety,heterycy etc. - uratowal sie tylko lot,jego zona,ktora nastepnie stala sie slupem soli i dwie corki. corki te nastepnie poszly ze swoim ojcem do lozka,by miec potomstwo. to wszystko wykonal i nadzorowal Bog. Odpowiedz Link Zgłoś
coster LUDZIE, DO KTORYCH NIE DOCIERAJA ARGUMENTY 25.06.05, 22:10 Sa ludzie do ktorych nie docieraja argumenty, jednoczesnie sami proboja argumentowac! Sa glusi, ale sie kloca, ze slysza nieprawde. Niektorzy nawet nie proboja argumentowac, tylko pisza co mysla i czuja, jak ten faszysta. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: LUDZIE, DO KTORYCH NIE DOCIERAJA ARGUMENTY 25.06.05, 22:14 tak,rzeczywiscie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
monitorpolski Re: Parada gejów w Berlinie 25.06.05, 22:15 Z przykrością stwierdzam, iż moderator forum jest stronniczy. Skasował mojego posta, który był odpowiedzią na atak na moją wiarę. Wy w GW moglibyście chociaż udawać obiektywnych i nie wprowadzać cenzury na forum. Oczywiście niektórzy w swych komentarzach "przegięli", ale to zwolennicy homoseksualistów pierwsi zaczęli pisać agresywne posty. Nie rozumiem dlaczego na forum GW mogą padać obelgi pod adresem Polski, Narodu Polskiego, Kultury/tradycji polskiej, Wiary Katolickiej, a cenzurowane są wypowiedzi osób o poglądach konserwatywnych. A może uważacie, że konserwatyści, to faszyści ? Odpowiedz Link Zgłoś
coster Bo GW reprezentuje panswto swieckie, a nie kleryka 25.06.05, 22:18 Bo GW reprezentuje panswto swieckie, a nie klerykalne. Odpowiedz Link Zgłoś
monitorpolski Re: Bo GW reprezentuje panswto swieckie, a nie kl 25.06.05, 22:21 Świeckie oznacza antyreligijne ? Polska jest od dawna krajem świeckim, teokrację masz np.: w Iranie. Natomiast jeżeli GW chce prowadzić wojnę z Kościołem, to niech od razu powie, iż jest gazetą postkomunistyczną, jak "Nie", lub "Trybuna", a nie udaje obiektywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
coster Koscielne prawdy - to jest czysty obiektywizm 25.06.05, 22:24 Nie jest zasluga Kosciola, ze zamiast 30 lat, ludzie zyja 75. Nie jest zasluga Kosciola, ze mozesz tu pisac w Internecie. Nie jest zasluga Kosciola, ze GW informuje cie co sie dzieje w Swiecie. Ja w ogole nie wiem co jest zasluga Kosciola, ze istnieje Bog? Odpowiedz Link Zgłoś
monitorpolski Re: Koscielne prawdy - to jest czysty obiektywizm 25.06.05, 22:32 A co mają zasługi do rzeczy? Każdy wierzy w co chce, nawet w Zielone Ludki. I Organizacja Zielonych Ludków też może reprezentować swoje poglądy odnośnie homoseksualizmu. Niechęć do gejów nie jest zdeterminowana przez Kościół, gdyż katolicy nie słuchają nauczań Watykanu w wielu kwestiach, więc czemu w tej by mieli? Wiara nie eliminuje Wolnej Woli, czy też samodzielnego myślenia. Niechęć do gejów (słuszna) wynika ze zdrowia naszego społeczeństwa i łączy katolików, ludzi religijnie obojętnych, neopogan, ba! znam nawet paru lewicowców-ateistów niecierpiących gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 Re: Koscielne prawdy - to jest czysty obiektywizm 25.06.05, 22:40 moze nalezaloby znalezc innego wspolnego wroga zamiast homoseksualisty? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Koscielne prawdy - to jest czysty obiektywizm 25.06.05, 22:45 najpierw trzeba sie pozbyc jednego... a pozniej drugi sie znajdzie...kolejka oczekujacych jest dluga Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 Re: Koscielne prawdy - to jest czysty obiektywizm 25.06.05, 22:55 i to jest wlasnie straszne... Nieustajaca swieta wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Koscielne prawdy - to jest czysty obiektywizm 25.06.05, 23:22 i tak jest od zawsze, musi byc wspolny wrog aby trzymac sie w kupie Odpowiedz Link Zgłoś
monitorpolski Re: Koscielne prawdy - to jest czysty obiektywizm 25.06.05, 22:46 wojtello2 napisał: > moze nalezaloby znalezc innego wspolnego wroga zamiast homoseksualisty? Nie uważam gejów za moich wrogów. Wielu z nich, to zapewne spokojni i porządni obywatele. Moim wrogiem jest agresywne lobby lewicowo-homoseksualne, które chce by wszelkiego rodzaju zgnilizna moralna przeżarła Polskę. A że niewalczący geje przez to cierpią ? Owego lobby oni nie interesują, liczą się tylko głosy "mniejszościowego" elektoratu... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 Re: Koscielne prawdy - to jest czysty obiektywizm 25.06.05, 22:53 zestawiasz obok siebie dwie skrajne opinie: porzadni obywatele i zgnilizna moralna i chyba obie dotycza tej samej grupy ludzi, trudno mi to zrozumiec, czy jak ktos cicho siedzi i nie podskakuje to jest porzadny a jak ma odwage cos powiedziec to juz jest zgnily? Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Polska jest przezarta zgnilizną Watykanu!!!! 25.06.05, 22:54 Dowody?? prosze! Dzieci peklowane w beczkach, zlodziejstwo jakiego nie zna historia swiata,zabijanie pacjentow w karetkach pogotowia, powszechny bandytyzm.antysemityzm, Homofobia,ksenofobia!!Czy chcesz jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Koscielne prawdy - to jest czysty obiektywizm 25.06.05, 23:10 to teraz pomysl, czemu Ci spokojni, porzadni ludzie musza zyc w ciaglym strachu? Dostalem maila od pewnego geja. Znajomi wiedza, ze jest gejem, ale na zewnatrz jest ukryty. Pracuje w szkole. Napisal mi, ze zyje w ciaglym niepokoju, ze kiedys sie jego orientacja wyda. On nie ma watpliwosci, jaka bedzie reakcja ludzi. Zdaje sobie sprawe, ze bedzie zaszczuty. Stara sie podwojnie, bo wie, ze w razie czego kazde jego potkniecie byloby bezwzglednie wykorzystane przeciwko niemu. On nie ma zludzen, ze kiedy sie wyda, straci prace. Ja mam swiadomosc, ze w jego obawach jest wiele racji. I nie zgadzam sie na to, zeby porzadni, spokojni ludzie zyli w ciaglym strachu, ze kiedys sie wyda i cale ich zycie legnie w gruzach. Dlaczego musza sie ukrywac? Odpowiedz Link Zgłoś
coster Re: Każdy wierzy w co chce, nawet w Zielone Ludki 25.06.05, 22:48 NAPISALES: Każdy wierzy w co chce, nawet w Zielone Ludki. I Organizacja Zielonych Ludków też może reprezentować swoje poglądy odnośnie homoseksualizmu. WNIOSEK: Tym bardziej homoseksualisci moga reprezentowac swoje poglady odnosnie samych siebie. Czy nie moga (wedlug Kaczynskiego)??? Odpowiedz Link Zgłoś
monitorpolski Re: Każdy wierzy w co chce, nawet w Zielone Ludki 25.06.05, 23:03 > Twoim wrogiem jest kazdy, kto ma inna opinie To dobrze, że lepiej ode mnie wiesz, kto jest moim wrogiem > Polska jest przezarta zgnilizną Watykanu!!!! Dowody?? prosze! Dzieci peklowane w beczkach, zlodziejstwo jakiego > nie zna historia swiata,zabijanie pacjentow w karetkach pogotowia, powszechny > bandytyzm.antysemityzm, Homofobia,ksenofobia!!Czy chcesz jeszcze?? Na pewno do czynienia owych rzeczy namawia Watykan Jeżeli zamierzacie prowadzić dyskusję na takim poziomie, to żegnam. Możecie odświętować odejście kolejnego "faszysty", "ciemnogrodnika" i "katola". Życzę miłego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
coster Wystarczy pary skandali pedofilii w Kosciele 25.06.05, 23:13 Wystarczy pary skandali pedofilii w Kosciele, zeby zylustrowac co ma do powiedzenia Kosciol w sprawie homoseksualizmu. Poprzez to, ze zaden ksiadz-pedofil w Polsce nie zostal osadzany przez sad cywilny, oznacza, ze Kosciol jest wspolsprawca tych przestepstw. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Każdy wierzy w co chce, nawet w Zielone Ludki 25.06.05, 23:19 Mimo 26-ciu lat panowania Papy, w Polsce proces destrukcji państwowości postępuje, a demoralizacja dokonala straszliwych spustoszeń w świadomości Polakow.to już nie jest Panstwo!,tylko jakis twór podtrzymywany korzystną koniunkturą międzynarodową!! Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Dużo sie mówi o Polsce nad Sprewą 25.06.05, 22:49 dzisiaj, w kontekscie warszawskiej parady,wychodzi na to, że,ze geje powinni emigrować z tego landu nad wislą. Ogólnie wstyd i kompromitacja Polski, i Narodu mieszkajacego nad wislą Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 "a w Charkowie... 25.06.05, 23:16 ...dali dwom mezczyznom slub. Wszyscy mowili pomylka, pomylka... no i po roku urodzily im sie blizniaczki..." Tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_ Pytanko odnośnie parady Gejowska Duma 26.06.05, 00:33 Z czego to greccy geje są tacy dumni? Można być dumnym z czegoś, co się zrobiło, ale z upodobań seksualnych chyba nie, bo przecież nie zależą od czlowieka? Już niejednokrotnie słyszałam zdanie "Jestem gejem i jestem z tego dumny" i zawsze się nad tym zastanawiałam. Może ktoś z Forumowiczów mi odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Pytanko odnośnie parady Gejowska Duma 26.06.05, 00:37 a mozna byc dumnym, ze sie jest Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_ Re: Pytanko odnośnie parady Gejowska Duma 26.06.05, 01:10 Pierwsza zapytałam, proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdamczyk3 Parady i inne :) 26.06.05, 04:31 Tyle tutaj negatywnych wypowiedzi na temat homoseksualistow, ze nie wiedzialem, na ktora zareagowac ;) Moze odpowiem panu sempiastemu. Ta gejowska "degrengolada", ktora sugerujesz, nie powstala 100 km od polskiej granicy. I po pierwsze - nie jest ona "degrengolada". Osobliwe jest to, ze kraje najlepiej rozwiniete, wykazuja w swoim ustawodawstwie prawnym tendencje do zrownania praw mniejszosci seksualnych, z prawami przyslugujacymi heteroseksualnej wiekszosci. To swiadczy tylko o jednym - wiekszosc argumentow, ktore Polacy tak ochoczo uzywaja przeciwko gejom, dla przecietnego mieszkanca krajow bardziej cywilizowanych, wydala by sie po prostu niemadra... Ja rozumiem, ze GW nachalnie pompuje tematyke homoseksualna i to wielu ludzi w Polsce denerwuje, ale byc moze temat ten jest w Polsce potrzebny, zeby zjawisko homoseksualizmu w koncu spowszednialo... Na Zachodzie homoseksualizm wcale nie istnieje w mediach na codzien, tak jak niektorym sie wydaje i nikt go nie promuje. Nie jest on tez agresywna propaganda, bo miec znajomego lub sasiada geja, to tak samo jak miec znajomego o blond wlosach lub sasiadke krawcowa - nikt sie tym nie interesuje. Hetero nie przeszkadzaja zyc homo, a homo nie przeszkadzaja hetero. A parady odbywaja sie raz do roku i sa czyms w rodziaju miejscowego folkloru. Zrelaksowani ludzie przychodza popatrzec, posmiac sie i powyglupiac. Zero ideologii... Pozdrawiam wszystkich za i przeciw ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Pytanko odnośnie parady Gejowska Duma 26.06.05, 09:48 Nie wiem, czy to przeczytasz, ale napisze. Poprzednie pytania byly retoryczne, nie mialas na nie odpowiadac, chodzilo o analogie. Skoro mozna byc dumnym, ze jest sie Polakiem, to mozna byc dumnym, ze jest sie gejem. Ja osobiscie nie uwazam, zeby byl powod do dumy w obu tych wypadkach. Ale rozumiem mechanizm psychologiczny jaki stoi za stwierdzeniem: jestem dumny, ze jestem gejem. Otoz, zauwaz, ze geje ciagle spotykaja sie z agresja - i fizyczna i slowna. Slysza, ze sa zboczencami, ze sa gorsi. Przykladow nie trzeba szukac daleko, znajdziesz na tym forum. Mozna przez jakis czas sluchac spokojnie wyzwisk pod swoim adresem, ale w pewnym momencie przychodzi rodzaj buntu. I dana osoba podnosi glowe i mowi: "tak, jestem GEJEM. Nie jestem zadnym zboczencem, jestem czlowiekiem. Jestem gejem i nie wstydze sie tego. Jestem dumny, ze jestem gejem, chociaz mnie opluwacie". Im wieksza niechec spoleczenstwa i agresja, tym silniejsza reakcja tego typu. Poniewaz nie wiem, czy to przeczytasz nie bede dawal juz wiecej przykladow. Moze powyzsze wystarczy za wyjasnienie. -- homo-niewiadomo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdamczyk3 Re: Pytanko odnośnie parady Gejowska Duma 26.06.05, 04:24 kobietka_ napisała: > Z czego to greccy geje są tacy dumni? > Można być dumnym z czegoś, co się zrobiło, ale z upodobań seksualnych chyba > nie, bo przecież nie zależą od czlowieka? > Już niejednokrotnie słyszałam zdanie "Jestem gejem i jestem z tego dumny" i > zawsze się nad tym zastanawiałam. Może ktoś z Forumowiczów mi odpowie? Mysle, ze tu chodzi o doslowne tlumaczenie z angielskiego slow GAY PRIDE. Oni sa dumni, ze wyszli z ukrycia i zdolali zaistniec w spoleczenstwie. Przestali byc traktowani jako gorsi. Osobiscie nie znam ani jednego geja, ktory mowi o sobie, ze jest dumny ze swojego gejostwa, co wcale nie znaczy, ze ma kompleksy. Po prostu czlowiek, ktory akceptuje siebie nie ma potrzeby mowic, ze jest z siebie dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
coster Raczej nie Gejowska Duma, tylko Czesc 26.06.05, 13:33 Tak bym przetlumaczyl Gay Pride. Albo Szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś