dana33 23.07.05, 23:13 abe, cos dla ciebie do poczytania i przeanalizowania... :))) www.nationalreview.com/hanson/hanson200507220816.asp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abe_ltd Re: DO ABE 23.07.05, 23:42 Inteligentne przynajmniej to jest. Jednakze autor wygodnie pominal przyczyny tego 'naglego, niespodziewanego' zwrotu arabow przeciw USA. Czyzby twierdzil ze Arabowie nie kieruja sie logika i ze w akcjach w stosunkach miedzynarodowych nie istnieje prosty zwiazek przyczynowo-skutkowy. Druga rzecz to ubolewanie autora nad tym ze Chiny i Indie wymknely sie spod uwagi 'faszystow islamskich'. Ojej, czyzby nikt tych arabow geografii nie nauczyl? Cholera! A moze znow jest tu ten pominiety zwiazek przyczynowo- skutkowy bo gdyby Chiny pchaly sie ze swoja hegemonia na BW to bylaby to wystarczajaca przyczyna aby przeciw nim jihad oglosic ale sie nie pchaja, wiec nie ma przyczyny. Twierdze tylko ze wszedzie gdzie jest reakcja jest rowniez akcja. Zgadzam sie jednakze z autorem ze mamy w tej chwili sytuacje bezpardonowego konfliktu globalnego do ktorego wszyscy znaczacy gracze zostali wciagnieci. Nie podoba mi sie tylko jego wailing o tym jak to 'my' tyle dalismy tym niewdziecznym arabom a oni nas za to morduja. Nie, nie morduja nas za to co im dalismy, ale za cos zupelnie innego. Teraz masz racje, mozemy sie tylko bronic i eliminowac zagrozenie w zarodku. Ja wciaz mam nadzieje ze jest szansa na dialog, ale moze to plonne nadzieje, naiwne. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: DO ABE+ 24.07.05, 01:00 Nie moge tylko zrozumiec,dlaczego oni swoich w Egipcie na bazarze rozwalili? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: DO ABE+ 24.07.05, 01:04 bo im wszystko jedno kogo zabijaja. byle zabic i to jak najwiecej. w zamachach w israelu zginelo dosyc duzo arabow... te dranie nie maja najmniejszego szacunku dla zycia ludzkiego... najmniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: DO ABE+ 24.07.05, 01:04 1ja napisał: > Nie moge tylko zrozumiec,dlaczego oni swoich w Egipcie na bazarze rozwalili? a ja nie moge rozumiec dlaczego wyscie Rabina zabili,przeciez on zyd i swoj? Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman I nie zrozumiesz 24.07.05, 01:06 boś kretynka. I czytać nie umiesz. Pisac tylko - specjalistka dyplomowana. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: I nie zrozumiesz 24.07.05, 01:07 antek_cukierman napisał: > boś kretynka. I czytać nie umiesz. Pisac tylko - specjalistka dyplomowana. a czegos ty kretynie nie zrozumial? moze juz pozno dla ciebie,bo to nie jest odpowiedz na moje proste pytanie. jak mowie od tych oparow smietnika mozg ci sie lasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 wymiana slow z rachelcia..... 24.07.05, 01:16 1ja: Nie moge tylko zrozumiec,dlaczego oni swoich w Egipcie na bazarze rozwalili? odpowiedz rachelci: a ja nie moge rozumiec dlaczego wyscie Rabina zabili,przeciez on zyd i swoj? odpowiedz antka do rachelci: I nie zrozumiesz boś kretynka. I czytać nie umiesz. Pisac tylko - specjalistka dyplomowana. odpowiedz rachelci do antka: a czegos ty kretynie nie zrozumial? poniewaz juz dawno zauwazylam rachelciu, ze jestes najprawdopodobniej bliska, bardzo bliska kuzynka naszej ani vel biedronka to same IQ i ten sam sposob odpowiadania na nie istniejace pytania), postanowilam dam ci przyjacielska rade, ganc za darmo: zanim klinkniesz na send, przeczytaj co napisalas, i badz pewna, ze odpowiadasz na postawione pytanie. bo jesli nie, to albo nie posylaj, albo zacznij pisac romans utopijny.... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: wymiana slow z rachelcia..... 24.07.05, 01:21 dana33 napisała: > 1ja: > Nie moge tylko zrozumiec,dlaczego oni swoich w Egipcie na bazarze rozwalili? > > odpowiedz rachelci: > a ja nie moge rozumiec dlaczego wyscie Rabina zabili,przeciez on zyd i swoj? > > odpowiedz antka do rachelci: > I nie zrozumiesz boś kretynka. I czytać nie umiesz. Pisac tylko - specjalistka > dyplomowana. > > odpowiedz rachelci do antka: > a czegos ty kretynie nie zrozumial? > > poniewaz juz dawno zauwazylam rachelciu, ze jestes najprawdopodobniej bliska, > bardzo bliska kuzynka naszej ani vel biedronka to same IQ i ten sam sposob > odpowiadania na nie istniejace pytania), postanowilam dam ci przyjacielska > rade, ganc za darmo: > zanim klinkniesz na send, przeczytaj co napisalas, i badz pewna, ze odpowiadasz > > na postawione pytanie. bo jesli nie, to albo nie posylaj, albo zacznij pisac > romans utopijny.... > > sie robi krolowo nocy. jak pytanie za trudne to sie antosia posyla z przyglupia odpowiedzia. najlepiej chyba twoje standardy walic,te pasuja wszedzie. Re: dobranoc i do jutra Autor: dana33 Data: 07.05.2005 01:25 zapewniam cie pajacu, ze jesli mialabym ta mozliwosc, zawisnac ci na szyji, to zrobilabym to natychmiast: nie wytrzymalbys ciezaru i lamiac szyje, glowka by ci zwisnela i..... moze wtedy spuscilabym cie ze sznurka... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wymiana slow z rachelcia..... 24.07.05, 01:30 przeceniasz mnie rachelko, ja nikogo nie posylam i nikt nie leci na moje rozkazy. jak dotychczas, to pytania sa za trudne dla ciebie... wszelkie pytania, bo ty nigdy nie odpowiadasz, ty tylko pouczasz. innych. i to niewybrednym jezykiem. nu, pa pa, bo szkoda kazdej minuty dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: wymiana slow z rachelcia..... 24.07.05, 01:31 dana33 napisała: > przeceniasz mnie rachelko, ja nikogo nie posylam i nikt nie leci na moje > rozkazy. > jak dotychczas, to pytania sa za trudne dla ciebie... wszelkie pytania, bo ty > nigdy nie odpowiadasz, ty tylko pouczasz. innych. i to niewybrednym jezykiem. > nu, pa pa, bo szkoda kazdej minuty dla ciebie. niewybrednym jezykiem,he,he z ciebie lepsza cyganka niz zydowka. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie bełkocz 24.07.05, 01:23 antek_cukierman napisał: > straganiaro. Nie pij więcej. ja nie twoja stara antos,ja pije H20. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie bełkocz 24.07.05, 01:31 akurat antosiowa ganc nie stara. smiem powiedziec, ze duzo mlodsza od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie bełkocz 24.07.05, 01:33 dana33 napisała: > akurat antosiowa ganc nie stara. smiem powiedziec, ze duzo mlodsza od ciebie. tia a skad wiesz ile ja mam lat? a ja w konkury nie mam zamiaru chodzic,wiec radze antosiowi sie odkleic od mego nicka skoro ma malolate i tyle cyganko stara. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie bełkocz 24.07.05, 02:07 dobrze, ze nie masz zamiaru. bo bys sobie tylko nogi schodzila. nie wiem ile masz lat. ale wiem, ze jestes wulgarna, glupia i pyskaczka. jak powiedzial antek, handlara z rynku. to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie bełkocz 24.07.05, 03:21 dana33 napisała: > dobrze, ze nie masz zamiaru. bo bys sobie tylko nogi schodzila. > nie wiem ile masz lat. ale wiem, ze jestes wulgarna, glupia i pyskaczka. jak > powiedzial antek, handlara z rynku. to wystarczy. danus a co ty juz cukrzykiem handlujesz,ze jego rozmiar majtek tu nam podajesz? ja kotus starych cukrzykow nie potrzebuje,po cholore mi oni. jesli juz poszalec to z jakims mlodszym,a nie z przyglupem otwockim,co to zawsze skwasnialo pobekuje i jedyne czym zyje od lat to zachwalaniem swego glupiego,nadetego ego,rozpetywaniem afer na forach,banowaniem ludzi i pieprzeniem o glupotach historycznych z podaniem ich dokladnych dat. komu taki facio sie przyda,chyba jakiej porzuconej sympatii felczera. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:22 1ja napisał: > Po ile ziemniaki? bardziej precyzyjnie please,ale dalej czekam na fascynujace fakty historyczne,gdzie wytlumaczysz przekupce gdzie to zydzi polakow ratowali w zamierzchlych czasach? nu zjadaj te pyry i zaczynaj pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:27 Przytocz,glupolu jeden,gdzie zydzi polakow ratowali. Natomiast,ze polakow dla swiata odkryli-to fakt:ibn Jakub np. Ale to niema znaczenia. Po ile ziemniaki sprzedajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:30 1ja napisał: > Przytocz,glupolu jeden,gdzie zydzi polakow ratowali. > Natomiast,ze polakow dla swiata odkryli-to fakt:ibn Jakub np. > Ale to niema znaczenia. > > Po ile ziemniaki sprzedajesz? znowu kadzisz,odpowiedz mi na twoje pytanie rzucanie na forum wegorzu, a co do ziemniakow pytaj precyzyjniej,masz klopoty ze zrozumieniem prostego tekstu o 3 nad ranem,czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:30 Korekcja: Mialo byc: Przytocz,glupolu jeden,gdzie ja napisalem,ze zydzi polakow ratowali. Natomiast,ze polakow dla swiata odkryli-to fakt:ibn Jakub np. Ale to niema znaczenia. Po ile ziemniaki sprzedajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:33 1ja napisał: > Korekcja: > Mialo byc: > Przytocz,glupolu jeden,gdzie ja napisalem,ze zydzi polakow ratowali. > Natomiast,ze polakow dla swiata odkryli-to fakt:ibn Jakub np. > Ale to niema znaczenia. > > Po ile ziemniaki sprzedajesz? > chlopie ty pijany jestes przypomne ci twoje pytanie i labo odpowiesz na temat,albo konczymy dyskusje: Autor: 1ja Data: 23.07.2005 23:59 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz Wlasnie. To samo pytanie do ciebie. Za was zawsze kasztany z ognia wyciagac musial kto inny. I zawsze kto inny jest winny. Wy pozostajecie Chrystusami narodow. Kiedy zaczniecze odpowiadac za swoje czyny? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:37 Ze ktos za ciebie kasztany wyciagal,nie jest rownoznaczne z tym,ze zydzi polakow ratowali. Znasz inny jezyk polski,niz ja? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:40 1ja napisał: > Ze ktos za ciebie kasztany wyciagal,nie jest rownoznaczne z tym,ze zydzi > polakow ratowali. > > Znasz inny jezyk polski,niz ja? no tosmy ruszyli z miejsca,teraz moze nawet 5 minut dluzej posiedze. a kto to jest ten ktos kto polakom pomagal te kasztany wyciagac,bo zydow wyeliminowalismy w 5 sekund? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:43 Prosze o cytatke,gdzie ja napisalem,ze zydzi polakow ratowali-tak twierdzisz. Jestem ciekaw. Pozatym jestem ciekaw,gdzie ja napisalem,ze ktokolwiek polakow ratowal? Zrob przysluge. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:46 1ja napisał: > Prosze o cytatke,gdzie ja napisalem,ze zydzi polakow ratowali-tak twierdzisz. > Jestem ciekaw. > Pozatym jestem ciekaw,gdzie ja napisalem,ze ktokolwiek polakow ratowal? > Zrob przysluge. no to wracamy czarny pasie do pytania zasadniczego,na ktore dalej nie odpowiedziales ps.ktorego ty dana miales? Autor: 1ja Data: 23.07.2005 23:59 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz Wlasnie. To samo pytanie do ciebie. Za was zawsze kasztany z ognia wyciagac musial kto inny. I zawsze kto inny jest winny. Wy pozostajecie Chrystusami narodow. Kiedy zaczniecze odpowiadac za swoje czyny? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:49 Wpierw dziewucho przepros za to,ze do mojej geby wkladasz,tego,czego nie mowilem. Ponawiam pytanie,czy znaszinny jezyk polski niz ja? A moze go wcale nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:54 1ja napisał: > Wpierw dziewucho przepros za to,ze do mojej geby wkladasz,tego,czego nie > mowilem. > Ponawiam pytanie,czy znaszinny jezyk polski niz ja? > A moze go wcale nie znasz? rozczuliles mnie do lez kropa,ty chyba musiales plakac jak przegrales walke:)) no to idziemy spac bo widze kolego z czarnym pasem,ze nie potrafisz odpowiedziec na swoje wlasne pytanie a to juz pelna dekadencja.a co do mojego polskiego to sie nie martw,ja tylko lubie dostawac rzeczowe odpowiedzi a nie sluchac coraz to nowych unikow,aby ich nie otrzymac,czy odpowiadac na coraz to inne pytania. jak widac moj trener lepiej nas cwiczyl,wlaczylismy dopoki sie dalo,bez poddawania sie walkowerem,czy robienia niepotrzebnych unikow. bid u good night. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:57 Zdazylas,jednak odpowiedziec. Wpierw mnie przepros,a potem pogadamy. Uczyl ciebie trener bez siodelka jezdzic na rowerku? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Nie bełkocz+ 24.07.05, 03:55 No,widze,ze sie nie doczekam. Ide spac. Przyjemnej jazdy bez siodelka. Jak ty to robisz? Odpowiedz Link Zgłoś