mr_perfekt 03.08.05, 18:13 I bardzo dobrze! Zyczymy duzo slonca Panie Prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_s_i_m_o Re: Ale pieniadze wydawac umie. 03.08.05, 18:24 i to sa niedoszacowane koszty: costofwar.com/numbers.html Odpowiedz Link Zgłoś
kapitalizm Re: Ale pieniadze wydawac umie. 03.08.05, 18:45 ...koszt wojny choc wysoki jest chociaz uzasadniony - wkoncu prowadzenie wojny jest konstytucyjna powinnoscia rzadu, czego nie mozna powiedziec o wydatkach na rozne "akcje socjalne"- jest to czysta manipulacja rynkiem, zupelnie niekonstytucyjne marnowanie pieniedzy podatnika! Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer5 Re: Ale pieniadze wydawac umie. 03.08.05, 19:02 kapitalizm napisał: > ...koszt wojny choc wysoki jest chociaz uzasadniony - wkoncu prowadzenie wojny > jest konstytucyjna powinnoscia rzadu, > wojny? jakiej wojny, chciales powiedziec najazdu bandyckiego w stylu armii hitlera w 1939 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitalizm Re: Ale pieniadze wydawac umie. 03.08.05, 21:40 jennifer5 napisała: > kapitalizm napisał: > > > ...koszt wojny choc wysoki jest chociaz uzasadniony - wkoncu prowadzenie > wojny > > jest konstytucyjna powinnoscia rzadu, > > > > wojny? jakiej wojny, chciales powiedziec najazdu bandyckiego w stylu armii > hitlera w 1939 roku? ..a to robil Hitler to nie byla wojna? najnormalniej w swiecie Hitler wypowiedzial wojne i Polska nie miala wyboru, tak samo z Husajnem - wypowiedzial wojne, naruszajac traktat o kapitulacji i proba zamachu na prezydenta USA wypowiedzial wojne Ameryce, USA bylo dlugo cierpliwe, ale po 9/11 cierpliwosc sie skonczyla, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
gem58 Re: Ale pieniadze wydawac umie. 03.08.05, 22:28 to znaczy ze 9/11 bylo uknuta przez Husajna proba zamachu na prezydenta Busha? cos podobnego :D Odpowiedz Link Zgłoś
kapitalizm Re: Ale pieniadze wydawac umie. 04.08.05, 06:01 gem58 napisał: > to znaczy ze 9/11 bylo uknuta przez Husajna proba zamachu na prezydenta Busha? > cos podobnego :D ...wydaje mi sie, ze nie, ale nigdy nie wiadomo z tymi typkami, Husajn pare razy w latach 90-tych zlecal przeprowadzenie zamachu na prezydenta Busha Sr - powinien juz wtedy byc zaatakowany - ale ten oralny Clinton nie mial czasu, po 9/11 to juz tylko byla kwestia czasu i zdrowego rozsadku aby nie zwlekac wiecej, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: Ale pieniadze wydawac umie. 03.08.05, 19:30 No tak pomoc rządu ludziom to "akcje socjalne" a pomoc koncernom to już nie? Pzdr pablo Odpowiedz Link Zgłoś
mgr.nauk Re: Rekordowy urlop prezydenta Busha 03.08.05, 18:28 Chłopu należy się dłuższy wypoczynek. Przecież po wywołaniu wojny każdy chciałby odetchnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Rekordowy urlop prezydenta Busha 03.08.05, 18:32 Niech go jasny szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
bloczek4 Swoje krowy popasie w Teksasie, poczuje się... 04.08.05, 07:29 ...jak właściwy człowiek na właściwym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
homophob_and_racist Re: Rekordowy urlop prezydenta Busha 03.08.05, 18:30 lewycowa prasa co roku powtarza te same ograne kawalki. Caly Waszyngton pustoszeje w sierpniu, WSZYSCY politycy wyjezdzaja na pocatku sierpnia i wracaja po Labor Day Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rekordowy urlop prezydenta Busha 04.08.05, 00:08 homophob_and_racist napisał: > Caly Waszyngton pustoszeje w sierpniu, WSZYSCY politycy wyjezdzaja na pocatku > sierpnia i wracaja po Labor Day ************************************** Jasna, a nad atomowym przyciskiem czuwa zatrudniana na czarno Conchita. Odpowiedz Link Zgłoś
tesmo Re: Rekordowy urlop prezydenta Busha 03.08.05, 18:48 Opinie, że Bush odpoczywa za nie swoje pieniądze są nie na poziomie. Bush jako Prezydent USA dostaje pensję, tak jak każdy pracownik, ma prawo do urlopu - płatnego i bezpłatnego. To że ze swoich praw korzysta, nie uprawnia nikogo do takich opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rekordowy urlop prezydenta Busha 04.08.05, 00:17 chodzi o to, ze on na ta pensje nie zapracowal, a co dopiero na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Rekordowy urlop prezydenta Busha 04.08.05, 03:14 va15 napisała: > chodzi o to, ze on na ta pensje nie zapracowal, a co dopiero na urlop. Niech juz lepiej nic nie robi i siedzi na urlopie, bo mozna go porownac do PGRu, jak pracuje to przynosi same straty. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e REGAN... 03.08.05, 18:49 ...pracowal po osiem godzin dziennie ...mial wolne weekendy i po zakonczeniu dwoch kadencji wygladal lepiej niz przed startem na prezydencki fotel...rozpoczol gwiezdne wojny )))...gospodarka us po rzadach demokratow za regana osiagnela boom...rozwalil bolszewikow lacznie z murem berlinskim ...wspomagal solidarnosc a do tego podziwial polske i polakow...moze i dobrze ,ze juz odszedl...bo gdyby zobaczyl dzisiejsza polske z tymi samimi ludzmi z kc pzpr to napewno by oslab... Odpowiedz Link Zgłoś
pablo63 Re: REGAN... 03.08.05, 19:33 Tu się z tobą zgadzam "dobrze że odszedł", bo gdyby zobaczył jak jego kraj jest rządzony to by osłabł... Pzdr pablo Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: REGAN... 03.08.05, 20:00 ...bush poszedl za przykladem europejczykow...europa powialo ))) ...w tych drudnych czasach...us radzi sobie za busha niezle; patrz ostatnie wybory w us ...pablo63 napisał: > Tu się z tobą zgadzam "dobrze że odszedł", bo gdyby zobaczył jak jego kraj jest > > rządzony to by osłabł... > > Pzdr pablo Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: REGAN... 04.08.05, 00:19 najpiekniej poszedl w dlugi, zgodnie z republikanska tradycja. Odpowiedz Link Zgłoś
witekania Re: Rekordowy urlop prezydenta Busha 03.08.05, 18:49 ja nie mam nic przeciwko jego urlopowi. Nasi Wladcy tez maja urolopy. Tylko ze u nich litr benzyny kosztuje czwarta czesc tego co u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
wuuuj Bush powinien brac przyklad z Kwacha, czyli 03.08.05, 18:57 nie robic oprocz lewych przekretow, picia wodki z ruskimi szpiegami i latac sobie na olimpiady i inne sportowe imprezy za pieniadze podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer5 bedziemy liczyc 03.08.05, 19:00 mr_perfekt napisał: > I bardzo dobrze! > Zyczymy duzo slonca Panie Prezydencie! Obys spadl z rowerka na ten pusty leb Panie Prezydencie! --------------------------- Ciekawe ilu chlopcow i dziewczat zginie w tym czasie , bedziemy liczyc panie 'prezydencie' Odpowiedz Link Zgłoś
me-e NIEWAZNE JAK DLUGO PRACUJESZ... 03.08.05, 19:02 ...wazne co robisz...i nie interesuje mnie czy ktos pracuje 12h czy 3 godziny...interesuje mnie czy wykonal swa prace... ...donald tramp Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: NIEWAZNE JAK DLUGO PRACUJESZ... 04.08.05, 00:23 me-e napisał: > ...wazne co robisz...i nie interesuje mnie czy ktos pracuje 12h czy 3 > godziny...interesuje mnie czy wykonal swa prace... > ...donald tramp to widac Amis nie umieja wykonac swej pracy. Pracuja w kolko po 60-80 godz. w tyg., praktycznie bez urlopu i wytchnienia nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
pananonim1 Wiecie co mnie wku.. denerwuje ? 03.08.05, 20:14 To że MY Polacy to jak by nie patrzeć w 70% świnie . W każdym artykule gdzie ktoś inny wypoczywa/więcej zarabia to go opieprzamy i nie ważne czy to będzie ksiądz, papież, inni Polacy czy też prezydent innego/naszego kraju ważne że NASZE jestestwo musi pracować i inni powinni harować TAK JAK MY. I tak jeśli kto w Polsce jest bogatszy to znaczy że nakradł. A mnie zastanawia jedna sprawa , może ktoś by się skusił i odpowiedział mi czy dobrze kombinuje czy coś plotę , i prosił bym o racjonalne komentarze. 1. No więc zarabiam 1500 zł z tego dostaje na rękę około 1000 zł do tego płace np. za prąd 300 zł z czego ileśtam to podatek potem w tej sumie co musze ją zapłacić jest kolejny podatek ( za każdego pracownika w danej firmie + 300 % akcyzy na paliwo bo chyba mają jakieś samochody ) i tak samo w każdej innej firmie czyli kiedy kupuje czekoladę to znowu płace co najmniej 80% podatku (??) . Czyli łącznie moje dochody na rękę to tak naprawdę 200 zł(?????) a reszta idzie na państwo . 2. Poza tym druga sprawa czyli skoro ja jako "biedota" płace podatek znacznie mniejszy od człowieka bogatego czy średnio bogatego a jak oboje będziemy bezrobotni to dostaniemy identyczne zapomogi to czy nie jest to OKRADANIEM bogatszego? Czyli skoro przychodzą do niego ludzie i każą mu płacić więcej niż mnie gdyż inaczej trafi za kratki to nie jest to bezczelne złodziejstwo ? a tak przy okazji czy w takim razie każdy tak biedny człowiek jak ja który dostaje kupę ulg i płaci mniejszy podatek nie jest złodziejem okradającym tych bogatszych pośrednio przez ręce urzędników ? 3.I jeszcze jedna sprawa jeśli by mi ktoś udzielił informacji czy dobrze kombinuje to czy jeśli założymy że w tej chwili zarabiam 1000 zł i wydaje wszystko na kwiaty a załóżmy że jedna kwiaciarnia aby się utrzymać musi mieć przychód 500 zł to ja utrzymuje 2 kwiaciarnie zatem jeśli podatek był by mniejszy o 50 % to ja bym zarabiał 1500 zł czyli bym utrzymywał 3 kwiaciarnie ? tzn. kwiaciarnie to tylko przykład ale chodzi mi o sklepy monopolowe i wszystkie inne . Czy zmniejszenie podatków nie było by równo znaczne z radykalnym zwiększeniem ilości sklepów a co za tym idzie ze zmniejszeniem bezrobocia o 30 % a co znowu za tym idzie brak rąk do pracy co by spowodowało wzrost zarobków ( bitwa o pracownika jak w USA ) 4.I jeszcze jedna może trochę to długie ale jeśli ktoś doszedł dotąd to może dojdzie do końca ;-) . Czy jeśli teraz za prywatnego lekarza (wizyta) płace 20 zł to po zniesieniu podatków będę płacił mniej po zniesieniu publicznej służby zdrowia będę płacił jeszcze mniej ze względu na nie płacenie przymusowej składki która imho będę sobie mógł odłożyć na prywatnego lekarza. A przy okazji pieniądze nie będą przechodziły przez łapska urzędasów a lekarze będą się bili o klienta tak jak np. idea i era w tej chwili (darmowe rozmowy). Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 nie ma jak wakacje z bushem! 03.08.05, 20:22 oj danadana oj! bush w teksasie krowy pasie, swinie, kury i inne kultury prezydenta popieraja i go dobrze oceniaja. bushek dzielny mocno nie pracuje, leniuch straszny znowu wakacjuje! oj danadana oj one two three - Yehaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
atarynka Re: Rekordowy urlop prezydenta Busha 03.08.05, 20:27 Oj, Bush po prostu "is working from home" wedlug planu "flex time". Dajcie mu spokoj bo moze znowu albo zachlystnie sie precelkiem albo z roweryka spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e GDZIE SIE PODZIAL POLSKI PREZYDENT... 03.08.05, 20:31 ...wiemy gdzie jest bush...ale nie wiemy gdzie jest kwasniewski...moze ktos wie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: GDZIE SIE PODZIAL POLSKI PREZYDENT... 03.08.05, 20:33 gdzie jest bush tego nie wie nikt tylko teksanski byk ! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: GDZIE SIE PODZIAL POLSKI PREZYDENT... 03.08.05, 20:50 ...Prezydent George Bush rozpoczął 5-tygodniowy urlop na swoim ranczo w Teksasie. Po jego zakończeniu zostanie najdłużej wypoczywającym prezydentem we współczesnej historii Stanów Zjednoczonych ...moshe65 napisał: > gdzie jest bush tego nie wie nikt > tylko teksanski byk ! Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Re: GDZIE SIE PODZIAL POLSKI PREZYDENT... 03.08.05, 21:11 ------------------------- if bush=wakacje then do {bandzior na wakacjach} then print 'tw0je p0czucie hum0ru =0' ;) ------------------------- eof Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: GDZIE SIE PODZIAL POLSKI PREZYDENT... 03.08.05, 21:32 m- jak MILOSC o-co powoduje-OGRANICZONE s-SPOSTRZEZENIA i h-zawezone HORYZONTY e-EE, a tak na marginesie to masz 65- IQ ...moshe65 napisał: > ------------------------- > if bush=wakacje > then do {bandzior na wakacjach} > then > print 'tw0je p0czucie hum0ru =0' ;) > ------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta jaki wysportowany 03.08.05, 20:45 i niezły numer, ma chyba takiego samego Treka jak ja:-) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: jaki wysportowany 03.08.05, 20:51 gieroy_asfalta napisał: > i niezły numer, ma chyba takiego samego Treka jak ja:-) ...zero alkoholu normalnie jak mee ))) Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 PREZIO też gdzieś przepadł ... 03.08.05, 20:55 .. pewnie na Helu wsadził głowę w piasek i nie wie nawet co się dzieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PREZIO też gdzieś przepadł ... 03.08.05, 21:01 adalberto3 napisał: > .. pewnie na Helu wsadził głowę w piasek i nie wie nawet co się dzieje ... lub ...szuka pracy w brukseli lub onz-cie bo do nato go nie przyjma...za stary pozatym sluzyl juz rosjanom... Odpowiedz Link Zgłoś
dupa_pawiana Bush ty teksański obiboku! 03.08.05, 22:24 Co za debile na niego głosowały! Odpowiedz Link Zgłoś
wojna_o_kase Bush to marionetka... 03.08.05, 22:47 ... na jego miejscu sam bym nic nie robil Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Nie czepiajcie sie pieniedzy busza: 04.08.05, 03:53 zarobil je uczciwie, budujac przemysl stalowy Niemiec hitlerowskich, dziadek Prescott Bush (odebrano mu zyski z inwestycji w przemysl zbrojeniowy nazistow, w czasie II w. sw). rece precz od pieniedzy dynastii! Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who ... 04.08.05, 05:12 Best of DubyaSpeak (The most memorable Dubya moments) By popular demand, the Best of DubyaSpeak. Here you will find the Top 20 all-time classic Dubya utterances, as determined by DubyaSpeak.com viewers and the editor. It's still highly recommended that you sift through the rest of the collection, but if you're pressed for time, get your fix here. TOP 10 AS SELECTED BY DUBYASPEAK VIEWERS 10. At this Thursday, ticket counters and airplanes will fly outta Ronald Reagan Airport. 9. Laura and I will thank them from the bottom of my heart. 8. When you have your own money, it means you've got more money to spend. 7. The benefits of helping somebody is beneficial. 6. We're in for a long struggle, and I think Texans understand that. And so do Americans. 5. Sometimes when I sleep at night I think of "Hop on Pop". 4. I promise you I will listen to what has been said here, even though I wasn't here. 3. And one of the things we've got to make sure that we do is anything. 2. We're making the right decisions to bring the solution to an end. 1. Border relations between Canada and Mexico have never been better. TOP 10 AS SELECTED BY THE EDITOR (from the remainder of the collection) 10. I've been to war. I've raised twins. If I had a choice, I'd rather go to war. 9. I am mindful not only of preserving executive powers for myself, but for predecessors as well. 8. You teach a child to read and he or her will be able to pass a literacy test. 7. No, I know all the war rhetoric, but it's all aimed at achieving peace. 6. My mom often used to say, "The trouble with W" Odpowiedz Link Zgłoś