Dodaj do ulubionych

Polak w Izraelu- naoczna relacja

IP: *.ramat-gan.gov.il 19.09.01, 00:05
Mieszkam w Izraelu juz od 1988 roku , mam bardzo dobra rzadowa prace , jestem zonaty z trojka
dzieci. Na lonie forum gazety udzielalem sie troche wczesniej - starsi czytelnicy byc moze mnie
pamietaja.
Ale przejdzmy do sedna. Kilka miesiecy temu zdecydowalismy sie z zona,ze w grudniu wracamy z
dzieciakami do Polski - na stale .( wszystkie dzieci urodzily sie w Izraelu )
W tym kraju niestety nie mozna normalnie zyc , i nie mam na mysli tutaj atakow bombowych .
Tutejsze spoleczenstwo , zyje tylko z jedna mysla , SZMAL ,SZMAL I WIECEJ SZMALU.
Stosunki rodzinne,kolezenskie,socjalne , sa odstawiane zawsze na drugie miejsce.
Chciwosc zydowska trzeba przezyc samemu zeby zrozumiec co mam na mysli.
Do tego dochodzi oczywiscie konflikt z arabami . Jeszcze do czerwca tego roku ,uzazalem
palestynczykow za okrutnych terrorystow zdolnych do najbardziej obrzydliwych zbrodni.
Prawda jednak jest zupelnie inna. Moj wizerunek zmienil sie po wizycie na terenach okupowanych.
Armia Izraelska zrujnowala zycie ekonomiczne wszystkich palestynczykow , bez wzgledu na to czy
popieraja terroryzm czy nie.Standard zycia jest wrecz niewyobrazalny dla nas Europejczykow.
Ludzie ci , nie moga opuscic swoich wiosek,miast bez specjalnego zezwolenia od armi Izraelskiej.
W czasie kontroli dokumentow , palestynczycy sa obrzucani wyzwiskami ,pozbawienie jakiejkolwiek
godnosci ludzkiej.Woda pitna jest surowo regulowana przez Tel Aviv.Widzialem kobiety noszace w
kublach wode do domow oddalonych o kilka kilometrow.
Wizyta w Gazie,zmienila moje zycie . Doszedlem do wniosku , ze moja praca dla rzadu izraelskiego
jest posrednim wkladem w holokaust narodu palestynskiego.
Izrael dal mi i mojej rodzinie bardzo wiele, ale to jak rzad tego panstwa traktuje ludnosc arabska
niestety przeszlo moje oczekiwania. Nie mysle , ze nawet Polacy byli traktowani tak okrutnie i
ponizajaco za niemieckiej okupacji.
Wstyd jest mi za Izrael i wstydze sie ,ze jestem Zydem.

Yan
Obserwuj wątek
    • Gość: Muslim Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.*.*.* 19.09.01, 00:13
      Gość portalu: Yan napisał(a):

> Mieszkam w Izraelu juz od 1988 roku , mam bardzo dobra rzadowa prace , jestem z
      > onaty z trojka
      > dzieci. Na lonie forum gazety udzielalem sie troche wczesniej - starsi czytelni
      > cy byc moze mnie
      > pamietaja.
      > Ale przejdzmy do sedna. Kilka miesiecy temu zdecydowalismy sie z zona,ze w grud
      > niu wracamy z
      > dzieciakami do Polski - na stale .( wszystkie dzieci urodzily sie w Izraelu )
      > W tym kraju niestety nie mozna normalnie zyc , i nie mam na mysli tutaj atakow
      > bombowych .
      > Tutejsze spoleczenstwo , zyje tylko z jedna mysla , SZMAL ,SZMAL I WIECEJ SZMAL
      > U.
      > Stosunki rodzinne,kolezenskie,socjalne , sa odstawiane zawsze na drugie miejsce
      > .
      > Chciwosc zydowska trzeba przezyc samemu zeby zrozumiec co mam na mysli.
      > Do tego dochodzi oczywiscie konflikt z arabami . Jeszcze do czerwca tego roku ,
      > uzazalem
      > palestynczykow za okrutnych terrorystow zdolnych do najbardziej obrzydliwych zb
      > rodni.
      > Prawda jednak jest zupelnie inna. Moj wizerunek zmienil sie po wizycie na teren
      > ach okupowanych.
      > Armia Izraelska zrujnowala zycie ekonomiczne wszystkich palestynczykow , bez wz
      > gledu na to czy
      > popieraja terroryzm czy nie.Standard zycia jest wrecz niewyobrazalny dla nas Eu
      > ropejczykow.
      > Ludzie ci , nie moga opuscic swoich wiosek,miast bez specjalnego zezwolenia od
      > armi Izraelskiej.
      > W czasie kontroli dokumentow , palestynczycy sa obrzucani wyzwiskami ,pozbawien
      > ie jakiejkolwiek
      > godnosci ludzkiej.Woda pitna jest surowo regulowana przez Tel Aviv.Widzialem ko
      > biety noszace w
      > kublach wode do domow oddalonych o kilka kilometrow.
      > Wizyta w Gazie,zmienila moje zycie . Doszedlem do wniosku , ze moja praca dla r
      > zadu izraelskiego
      > jest posrednim wkladem w holokaust narodu palestynskiego.
      > Izrael dal mi i mojej rodzinie bardzo wiele, ale to jak rzad tego panstwa trakt
      > uje ludnosc arabska
      > niestety przeszlo moje oczekiwania. Nie mysle , ze nawet Polacy byli traktowani
      > tak okrutnie i
      > ponizajaco za niemieckiej okupacji.
      > Wstyd jest mi za Izrael i wstydze sie ,ze jestem Zydem.
      >
      >
      > Yan

z ip widac ze pisiesz z israela
      spodzewaj sie ze wojo i spolka zrobia z toba porzadek
      ale ogulnie czytajac twoj post jestem w szok i nie chce mi sie wiedziec ze jestes
      zydem
      sorry za sczerosc

• Gość: niezyd Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 64.124.150.* 19.09.01, 03:02
      Yan,mimos,zes zyd,to mam do ciebie szacunek,bo wywaliles kawe na lawe.
    • Gość: Polonus Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 12.88.111.* 19.09.01, 03:20
      Yan,
      Niewazne jakiej jestes narodwosci. Glebokie wartosci moralne, jakie reprezentujesz, sa najlepszym
      potwierdzeniem twojego czlowieczenstwa.
      Pozdrawiam
      Polonus
    • Gość: logo Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.tnt9.chiega.da.uu.net 19.09.01, 07:43

> Mieszkam w Izraelu juz od 1988 roku , mam bardzo dobra rzadowa prace , jestem z
      > onaty z trojka
      > dzieci. Na lonie forum gazety udzielalem sie troche wczesniej - starsi czytelni
      > cy byc moze mnie
      > pamietaja.
      > Ale przejdzmy do sedna. Kilka miesiecy temu zdecydowalismy sie z zona,ze w grud
      > niu wracamy z
      > W tym kraju niestety nie mozna normalnie zyc , i nie mam na mysli tutaj atakow
      > bombowych .
      > Tutejsze spoleczenstwo , zyje tylko z jedna mysla , SZMAL ,SZMAL I WIECEJ SZMAL
      > U.
      > Stosunki rodzinne,kolezenskie,socjalne , sa odstawiane zawsze na drugie miejsce
      > .
      > Do tego dochodzi oczywiscie konflikt z arabami . Jeszcze do czerwca tego roku ,
      > uzazalem
      > palestynczykow za okrutnych terrorystow zdolnych do najbardziej obrzydliwych zb
      > rodni.
      > Prawda jednak jest zupelnie inna. Moj wizerunek zmienil sie po wizycie na teren
      > ach okupowanych.
      > Armia Izraelska zrujnowala zycie ekonomiczne wszystkich palestynczykow , bez wz
      > gledu na to czy
      > popieraja terroryzm czy nie.Standard zycia jest wrecz niewyobrazalny dla nas Eu
      > ropejczykow.
      > Ludzie ci , nie moga opuscic swoich wiosek,miast bez specjalnego zezwolenia od
      > armi Izraelskiej.
      > W czasie kontroli dokumentow , palestynczycy sa obrzucani wyzwiskami ,pozbawien
      > ie jakiejkolwiek
      > godnosci ludzkiej.Woda pitna jest surowo regulowana przez Tel Aviv.Widzialem ko
      > biety noszace w
      > Wizyta w Gazie,zmienila moje zycie . Doszedlem do wniosku , ze moja praca dla r
      > zadu izraelskiego
      > Izrael dal mi i mojej rodzinie bardzo wiele, ale to jak rzad tego panstwa trakt
      > uje ludnosc arabska
      > niestety przeszlo moje oczekiwania. Nie mysle , ze nawet Polacy byli traktowani
      > tak okrutnie i
      >
      >
      > Yan

Czy ty nie wiesz ze Polska jest antysemicka?,a Zydow ponoc w Polsce niema kto ci
      pomoze?.Moze lepiej bedzie jak sie zajmiesz w tym swoim Izraelu walka z
      Izraelskim teroryzmem na ludnosci palestynskiej.
      • Gość: zyczliwy Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.rdc1.on.home.com 13.10.01, 06:32
        hej logo !!

Piszesz, ze Polska jest antysemicka.

1. Czy uwazasz ze kazdy Polak mieszkajacy w Polsce jest antysemita ?? czy tylko
        czesc Polakow. Jesli tylko czesc to jak duza/mala jest ta czesc ??
        2. Czy masz osobiste doswiadczenia polskiego antysemityzmu, czy powtarzasz to
        po kims ??
        3. Jesli w Polsce sa antysemici to moze Polska nie jest tu wyjatkiem ?? Moze
        caly swiat sie zmowil i jest antysemicki, co ??

Pomysl i sprobuj odpowiedzec na te pytania ...

Zyczliwy, czesc
    • Gość: Jan Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 195.64.16.* 19.09.01, 08:58
      Panie Yanie,
      Ma pan racje, ze pan wraca, bo wedlug mnie pan wogole nie powinien byl
      z Polski wyjechac.Oby pan sie tylko nie rozczarowa, jak panu polski
      antysemityzm da sie we znaki. Chyba , ze sie pan bedzie nie przyznawal, ze
      jest pan Zydem. Czas wszystko pokaze.
      Wystarczy czytac, co pisze w Forum ludzie, i juz sie wie, jakie jest
      nastawienie spoleczenstwa w Polsce. Ale pan pieniedzy nie kocha, to tylko
      lubia Izraelczycy, wiec bedzie panu dobrze, nawet gdy pan bedzie biedny.
      Albo moze pan ma juz na to, aby üpo spieniezeniu pana dobytku w Izraelu dobrze
      sobie zyc w Polsce? To znowu sprawa inaczej wyglada i wtedy te paszkwil, ktory
      pan napisal, byl zbyteczny.
      • Gość: WOJO!!!! Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja---klamliwa falszywka ......... IP: 213.8.144.* 19.09.01, 09:32
        Yan ....nie lubi szmalu ,no to sie gleboko rozczaruje w Polsce (
        jest piosenka :" bo to co nas podnieca to sie nazywa ..kasa " polska
        piosenka .Wyjechal za komuny ,kase w Izraelu ,zrobil i teraz ze
        strachu przed przed Sadamem chce wyjechac ....sa tacy zydzi (byla tez
        policja w gettcie....tez dorabiali do swojej decyzji ideologie).
        Obserwuje tu was w Izraelu z bliska ,obserwuje wasza kompletnie
        zidiociala lewice i te opinie tak mi tu "pachna".
        Troche dziwne ,ze teraz sie "obudzil" ,teraz !!!!
        Mysle ,ze jest to paszkwil ,glupi zreszta ,bo znam tu realia .
        Cala sytuacja obecna i trudnosci arabskiej ludnosci na terenach
        palestynskich i w Gazie sa spowodowane Arafatem ,to on tam rzadzi nie
        Izrael ,po co klamac .
        Izrael sie wycofal z wiekszosci terytorow ,chcieliscie niepodleglosci
        prosze macie ja .
        To ze arafat teraz wybral wojne ,odrzucil podpisanie pokoju ,odrzucil
        propozycje Baraka oddanie mu calosci 93% terytoriow palestynskich to
        nie wina Izraela.
        To ze Arafat zajmuje sie wojna zamiast dbac o swoj narod (ktory okrada --
        ukradl miliardy) ,to ze Arafat powinien dbac o wode ....chcieli
        niepodleglosci.
        Caly ten paszkwilek to albo falszywka , zreszta zawsze sa "zydki " nie
        brakuje tutaj tez takich !!.
        Najbardziej rozszmieszyl mnie argument "szmal " ,wszyscy pracujemy dla
        pieniedzy ,ja tez tu jestem dlatego , i w Polsce czy w USA tez
        bedziemy pracowac i szukac "szmalu ".
        Jak bede rencista to zajme sie innymi sprawami .
        Zapewne spieniezyles caly dobytek i mieszkanie zdobyte za pozyczki i
        darowizny panstwowe ( brales ten "szmal ,brales ) , mysle ze to jest
        wolny swiat i Izrael bedzie sie mial tylko lepiej gdy "niezadowoleni"
        opuszcza ten kraj .
        To co widze to ,ze mlodzi ida do armi bronic kraju i takich jak yan , a
        ostatnie wiadomosci to takie " arafat nic nie wskural wojenka z
        Izraelem ,ten kraj sie nie zalamal .wrecz oddaje i to ostro ,wiec poprosil
        po raz setny o rozejm , zobaczymy co bedzie )
        Tylko jedno , nie warto klamac i tym usprawiedliwiac swojej
        decyzji ,jest tutaj wiecej ludzi ,swiatkow tego co sie dzieje w Izraelu.
        • Gość: WOJO!!!! Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja---klamliwa falszywka ......... IP: 213.8.144.* 19.09.01, 22:46
          Gość portalu: WOJO!!!! napisał(a):

> Yan ....nie lubi szmalu ,no to sie gleboko rozczaruje w Polsce (
          > jest piosenka :" bo to co nas podnieca to sie nazywa ..kasa " polska
          > piosenka .Wyjechal za komuny ,kase w Izraelu ,zrobil i teraz ze
          > strachu przed przed Sadamem chce wyjechac ....sa tacy zydzi (byla tez
          > policja w gettcie....tez dorabiali do swojej decyzji ideologie).
          > Obserwuje tu was w Izraelu z bliska ,obserwuje wasza kompletnie
          > zidiociala lewice i te opinie tak mi tu "pachna".
          > Troche dziwne ,ze teraz sie "obudzil" ,teraz !!!!
          > Mysle ,ze jest to paszkwil ,glupi zreszta ,bo znam tu realia .
          > Cala sytuacja obecna i trudnosci arabskiej ludnosci na terenach
          > palestynskich i w Gazie sa spowodowane Arafatem ,to on tam rzadzi nie
          >
          > Izrael ,po co klamac .
          > Izrael sie wycofal z wiekszosci terytorow ,chcieliscie niepodleglosci
          > prosze macie ja .
          > To ze arafat teraz wybral wojne ,odrzucil podpisanie pokoju ,odrzucil
          >
          > propozycje Baraka oddanie mu calosci 93% terytoriow palestynskich to
          > nie wina Izraela.
          > To ze Arafat zajmuje sie wojna zamiast dbac o swoj narod (ktory okrada --
          > ukradl miliardy) ,to ze Arafat powinien dbac o wode ....chcieli
          > niepodleglosci.
          > Caly ten paszkwilek to albo falszywka , zreszta zawsze sa "zydki " nie
          > brakuje tutaj tez takich !!.
          > Najbardziej rozszmieszyl mnie argument "szmal " ,wszyscy pracujemy dla
          > pieniedzy ,ja tez tu jestem dlatego , i w Polsce czy w USA tez
          > bedziemy pracowac i szukac "szmalu ".
          > Jak bede rencista to zajme sie innymi sprawami .
          > Zapewne spieniezyles caly dobytek i mieszkanie zdobyte za pozyczki i
          > darowizny panstwowe ( brales ten "szmal ,brales ) , mysle ze to jest
          > wolny swiat i Izrael bedzie sie mial tylko lepiej gdy "niezadowoleni"
          > opuszcza ten kraj .
          > To co widze to ,ze mlodzi ida do armi bronic kraju i takich jak yan , a
          > ostatnie wiadomosci to takie " arafat nic nie wskural wojenka z
          > Izraelem ,ten kraj sie nie zalamal .wrecz oddaje i to ostro ,wiec poprosil
          >
          > po raz setny o rozejm , zobaczymy co bedzie )
          > Tylko jedno , nie warto klamac i tym usprawiedliwiac swojej
          > decyzji ,jest tutaj wiecej ludzi ,swiatkow tego co sie dzieje w Izraelu
          > .

Nie znam czlowieka ,zydem nie jestem ...........szkoda mi ciebie
          malutki czlowieku.!!!
          ps musisz mnie myli z kims , lub zmyslasz .
          napewno to drugie ,czytajac to co napisales ( to o tym
          ze nie lubisz szmalu bylo najlepsze )
          • Gość: WOJO!!!! Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja---klamliwa falszywka ......... IP: 213.8.144.* 20.09.01, 04:49

> Gość portalu: WOJO!!!! napisał(a):
            >
            > > Yan ....nie lubi szmalu ,no to sie gleboko rozczaruje w Polsce (
            >
            > > jest piosenka :" bo to co nas podnieca to sie nazywa ..kasa " polsk
            > a
            > > piosenka .Wyjechal za komuny ,kase w Izraelu ,zrobil i teraz ze
            > > strachu przed przed Sadamem chce wyjechac ....sa tacy zydzi (byla
            > tez
            > > policja w gettcie....tez dorabiali do swojej decyzji ideologie).
            > > Obserwuje tu was w Izraelu z bliska ,obserwuje wasza kompletnie
            > > zidiociala lewice i te opinie tak mi tu "pachna".
            > > Troche dziwne ,ze teraz sie "obudzil" ,teraz !!!!
            > > Mysle ,ze jest to paszkwil ,glupi zreszta ,bo znam tu realia .
            > > Cala sytuacja obecna i trudnosci arabskiej ludnosci na terenach
            > > palestynskich i w Gazie sa spowodowane Arafatem ,to on tam rzadzi
            > nie
            > >
            > > Izrael ,po co klamac .
            > > Izrael sie wycofal z wiekszosci terytorow ,chcieliscie niepodleglosci
            >
            > > prosze macie ja .
            > > To ze arafat teraz wybral wojne ,odrzucil podpisanie pokoju ,odrz
            > ucil
            > >
            > > propozycje Baraka oddanie mu calosci 93% terytoriow palestynskich
            > to
            > > nie wina Izraela.
            > > To ze Arafat zajmuje sie wojna zamiast dbac o swoj narod (ktory okra
            > da --
            > > ukradl miliardy) ,to ze Arafat powinien dbac o wode ....chcieli
            > > niepodleglosci.
            > > Caly ten paszkwilek to albo falszywka , zreszta zawsze sa "zydki " n
            > ie
            > > brakuje tutaj tez takich !!.
            > > Najbardziej rozszmieszyl mnie argument "szmal " ,wszyscy pracujemy
            > dla
            > > pieniedzy ,ja tez tu jestem dlatego , i w Polsce czy w USA tez
            > > bedziemy pracowac i szukac "szmalu ".
            > > Jak bede rencista to zajme sie innymi sprawami .
            > > Zapewne spieniezyles caly dobytek i mieszkanie zdobyte za pozyczki i
            > > darowizny panstwowe ( brales ten "szmal ,brales ) , mysle ze to jes
            > t
            > > wolny swiat i Izrael bedzie sie mial tylko lepiej gdy "niezadowolen
            > i"
            > > opuszcza ten kraj .
            > > To co widze to ,ze mlodzi ida do armi bronic kraju i takich jak yan , a
            >
            > > ostatnie wiadomosci to takie " arafat nic nie wskural wojenka z
            > > Izraelem ,ten kraj sie nie zalamal .wrecz oddaje i to ostro ,wiec pop
            > rosil
            > >
            > > po raz setny o rozejm , zobaczymy co bedzie )
            > > Tylko jedno , nie warto klamac i tym usprawiedliwiac swojej
            > > decyzji ,jest tutaj wiecej ludzi ,swiatkow tego co sie dzieje w Iz
            > raelu
            > > .
            >
            > Nie znam czlowieka ,zydem nie jestem ...........szkoda mi ciebie
            > malutki czlowieku.!!!
            > ps musisz mnie myli z kims , lub zmyslasz .
            > napewno to drugie ,czytajac to co napisales ( to o t
            > ym
            > ze nie lubisz szmalu bylo najlepsze )

• Gość: Joanna Yan, anta arabi aw yahudi? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 00:37
          Zdecyduj się, człowieku, czy jesteś Arabem czy Żydem. Myślę, że ani jedno, ani
          drugie. Najprawdopodobniej jesteś Napoleonem i chwilowo mieszkasz w Tworkach.
      • Gość: Ewa Re: Panie Janie! IP: 213.77.30.* 20.09.01, 14:08
        Gość portalu: Jan napisał(a):

> Panie Yanie,
        > Ma pan racje, ze pan wraca, bo wedlug mnie pan wogole nie powinien byl
        > z Polski wyjechac.Oby pan sie tylko nie rozczarowa, jak panu polski
        > antysemityzm da sie we znaki. Chyba , ze sie pan bedzie nie przyznawal, ze
        > jest pan Zydem. Czas wszystko pokaze.
        > Wystarczy czytac, co pisze w Forum ludzie, i juz sie wie, jakie jest
        > nastawienie spoleczenstwa w Polsce. Ale pan pieniedzy nie kocha, to tylko
        > lubia Izraelczycy, wiec bedzie panu dobrze, nawet gdy pan bedzie biedny.
        > Albo moze pan ma juz na to, aby üpo spieniezeniu pana dobytku w Izraelu dobrze
        > sobie zyc w Polsce? To znowu sprawa inaczej wyglada i wtedy te paszkwil, ktory
        > pan napisal, byl zbyteczny.

Panie Janie,
        a czy Pan mieszka w Polsce? Jeżeli tak to albo nauczy się Pan poprawnie pisać po
        polsku i składać zdania, albo musi Pan wyjechać z Polski (najlepiej do Izraela).
        • Gość: Vist Re: Panie Janie! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 21:01
          Gość portalu: Ewa napisał(a):
          > Panie Janie,
          > a czy Pan mieszka w Polsce? Jeżeli tak to albo nauczy się Pan poprawnie pisać p
          > o
          > polsku i składać zdania, albo musi Pan wyjechać z Polski (najlepiej do Izraela)
          > .

?
    • Gość: ◄viri► Re: Polak w Izraelu- DO YANA I WSZYSTKICH ZYDOW IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 10:15
      Szczesliwego nowego roku !

przy okazji WOJO - czy byles kiedykolwiek w strefie GAZY ?
      szczerze ?
      nie wierze abys byl az tak zlym czlowiekiem i wizyta w tym zywym obozie
      koncentracyjnym nie zrobila na tobie wrazenie.

Yanie - moze wspolpraca ?
      www.palestine.prv.pl
      pozdrawiam

• Gość: wleszekw Re: Polak w Izraelu- DO YANA I WSZYSTKICH ZYDOW IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 09:55
        Dzieki za zyczenia noworoczne
        Oglondalem ta Wasza strone ,zbyt duzo tam nienawisci jak piszecie o histori
        i jest duzo przeklaman historycznych.Nie moge tylko zrozumiec czemu jak
        zamykalem ta strone to tam bylo napisane ze nie bierzecie odpowiedzialnosci za
        to co jest tam opublikowana
        Pozdrawiam
        WLESZEKW
        ps.
        Czy Zyd p.Urban pozwolil Wam publikowac swoje nienawistne artykuly??
    • jean-baptiste Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja 19.09.01, 11:06
      Zapraszam do kraju.
      Realia się zmieniły od 1988 roku, ale da sobie Pan radę.
      "Największa przeszkoda to twoja głowa"

Szana Towa!

JB
    • Gość: Yan Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.ramat-gan.gov.il 19.09.01, 11:27
      Czesc uczestnikow tego forum zdecydowanie nie nadaje sie do jakiejkolwiek dyskusji.
      Ich antysemityzm jest wrecz szokujacy.
      Jednak z bolem musze dodac , ze podobne sytuacje sa niemal na porzadku dziennym w Izraelu, w
      stosunku do ludnosci arabskiej. Jesli traktujemy czlowieka jak zwierze , nie oczekujmy biernosci lub
      sympatii . Prosze pamietac jednak o jednym , nie wszyscy mieszkancy Izraela popieraja niemal
      faszystowskie akcje Premiera Sharona , liczba ich jest jednak niewielka . Przytlaczajaca czesc
      spolecznosci izraelskiej niestety widzi wizerunek kraju jako ofiare arabskiego spisku - i to jest dla
      mnie najbardziej bolesne.

• Gość: JB Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.inetia.pl 19.09.01, 14:47

> Czesc uczestnikow tego forum zdecydowanie nie nadaje sie do jakiejkolwiek dysku
        > sji.
        > Ich antysemityzm jest wrecz szokujacy.
        > Jednak z bolem musze dodac , ze podobne sytuacje sa niemal na porzadku dziennym
        > w Izraelu, w
        > stosunku do ludnosci arabskiej. Jesli traktujemy czlowieka jak zwierze , nie oc
        > zekujmy biernosci lub
        > sympatii . Prosze pamietac jednak o jednym , nie wszyscy mieszkancy Izraela pop
        > ieraja niemal
        > faszystowskie akcje Premiera Sharona , liczba ich jest jednak niewielka . Przyt
        > laczajaca czesc
        > spolecznosci izraelskiej niestety widzi wizerunek kraju jako ofiare arabskiego
        > spisku - i to jest dla
        > mnie najbardziej bolesne.
        >

Jesteś pierwszą osobą, która pisze takie słowa na tym forum. I chwała Ci za to.
        Paralela w stosunku do polskiego antysemityzmu nie jest na miejscu. Polskie
        niezawisłe państwo nie dyskryminowało w ten sposób swoich obywatel.

Pozdrawiam,

JB
        • Gość: ? Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.15.tuwien.teleweb.at 20.09.01, 18:19
          Gość portalu: JB napisał(a):

> Gość portalu: Yan napisał(a):
          >
          > > Czesc uczestnikow tego forum zdecydowanie nie nadaje sie do jakiejkolwiek
          > dysku
          > > sji.
          > > Ich antysemityzm jest wrecz szokujacy.
          > > Jednak z bolem musze dodac , ze podobne sytuacje sa niemal na porzadku dzi
          > ennym
          > > w Izraelu, w
          > > stosunku do ludnosci arabskiej. Jesli traktujemy czlowieka jak zwierze , n
          > ie oc
          > > zekujmy biernosci lub
          > > sympatii . Prosze pamietac jednak o jednym , nie wszyscy mieszkancy Izrael
          > a pop
          > > ieraja niemal
          > > faszystowskie akcje Premiera Sharona , liczba ich jest jednak niewielka .
          > Przyt
          > > laczajaca czesc
          > > spolecznosci izraelskiej niestety widzi wizerunek kraju jako ofiare arabsk
          > iego
          > > spisku - i to jest dla
          > > mnie najbardziej bolesne.
          > >
          >
          > Jesteś pierwszą osobą, która pisze takie słowa na tym forum. I chwała Ci za to.
          > Paralela w stosunku do polskiego antysemityzmu nie jest na miejscu. Polskie
          > niezawisłe państwo nie dyskryminowało w ten sposób swoich obywatel.
          >
          > Pozdrawiam,
          >
          > JB

Spychanie wlasnego spoleczenstwa na margines nie dajac nadzeji na przyszlosc -to
          jak sie nazywa?Wg. mnie to jest wiecej niz dyskryminacja-to sie nazywa deptanie
          ludzi przez zwyrodniale tzw.elity polityczne.
          • Gość: Vist Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.09.01, 01:07
            Gość portalu: ? napisał(a):
            > Spychanie wlasnego spoleczenstwa na margines nie dajac nadzeji na przyszlosc -t
            > o
            > jak sie nazywa?Wg. mnie to jest wiecej niz dyskryminacja-to sie nazywa deptanie
            >
            > ludzi przez zwyrodniale tzw.elity polityczne.

?
          • Gość: zgryzak Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 14:02
            Owszem, nazywa sie. Poludniowoafrykanscy potomkowie Niemcow i Holendrow
            nazywali to apartheid

pzdr
        • Gość: Jan Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 195.64.16.* 21.09.01, 11:35
          Jak mozna napisac, ze Polskie panstwo bie bylo tak zle nastawione , do swoich
          obywateli, jak Izrael do Arabow. To jest absurd. W Izraelu Arabowie, ktorzy
          maja izraelskie obywatelstwo, maja najwiecej praw, niz w kazdym arabskim
          kraju!! A to ze teraz, bo takiej nienawisci ze strony Arabskiej i
          systematycznemu zabijaniu przez samobojcow arabskich ludnosci cywilnej, nie sa
          izsraelczycy do nich przychylni, to chyba kazdy normalnie myslacy czlowiek
          zrozumie.Ciekawy bym byl, jakby sie ludzie w Polsce czuli, gdyby stracili
          dziecko, ktore tylko poszlo sie zabawic w dyskotece i nie wrocilo do domu,bo
          taki nienormalny samobojca wysadzil siebie i 18 mlodych ludzi w powietrze.
          Z kim wiec maja ludzie w Izraelu pertraktopwac??? Z tymi maniakami, ktorzy
          teraz sie biora do reszty swiata.
      • Gość: Polonus Re: Panie Yanie IP: 12.88.106.* 19.09.01, 20:28
        Panie Yanie,
        Powinien Pan zignorowac prowokatorów, rzekomych Polaków, co to maja problemy z pisana
        polszczyzna. Rozdmuchiwanie problemu antysemityzmu w Polsce sluzy tylko metnym interesom
        pewnych ugrupowan politycznych. Jak to jest mozliwe, ze w Polsce jako najbardziej antysemickim i
        rasistowskim kraju europejskim funkcjonuje, jedyny w Europie, teatr zydowski? Dlaczego synagogi
        nie sa obstawiane przez patrole policyjne, tak jak ma to miejsce w wielu innych krajach europejskich,
        a nawet w "prozydowskim" USA?
        Polonus
        • Gość: IZI Re: Panie Yanie IP: *.war.novell.com 20.09.01, 12:59
          JA tylko a propos teatru.
          Nie funkcjonuje ale wegetuje na krawedzi bankructwa. Po drugie nie jest to
          jedyny teatr jidisz w Europie poniewaz drugi Panstwowy teatr jidisz jest w
          Bukareszcie (ostal sie z tych samych powodow, jako pokazowka rzekomej
          tolerancji dla mniejszosci narodowych) dziesiatki autentycznych malych
          teatrzykow jidisz jest w Paryzu.
          Co do antysemityzmu i zycia dla szmalu to jezeli koledze sie nie podobalo w IL
          to w PL chyba sobie w leb strzeli. Jezeli kolega ma problemy z przetrwaniem w
          trudnych warunkach to sugeruje wstapic do kibucu.

IZI
          • Gość: Stańczyk Teatr IP: *.zapid.com 28.09.01, 20:52
            To, że teatr balansuje na krawędzi bankructwa to już
            chyba nie wina Polaków. Wiele polskich teatrów ma
            problemy finansowe i nikt nie dopatruje w tym
            podtekstów politycznych.

Pozdrawiam
            • Gość: . . IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 23:36
              .
      • Gość: AJ Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.siemens.pl 20.09.01, 08:03
        Bardzo rzadko na tym forum widać osoby "bijące się w piersi" - dotyczy to i
        Polaków, Żydów i Arabów.
        Nie ma praktycznie dużo postaci: czarnych i białych.
        Dominuje inny kolor.
        Stąd potrzebna jest ta dyskusja - ale wszyscy powinni się starać zrozumieć
        wszystkich raczej w całości a nie w 93%.
        Trzeba okazać dobrą wolę, czasami ustąpić słabszemu. Proszę się zastanowić.
        Porozumienie wymaga czasu, "dojrzania".
        • Gość: Vist Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.09.01, 03:22
          Gość portalu: AJ napisał(a):

> Bardzo rzadko na tym forum widać osoby "bijące się w piersi" - dotyczy to i
          > Polaków, Żydów i Arabów.
    • Gość: Habib Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.chello.pl 19.09.01, 12:08
      Szanuję Cię bardzo za to, że, mieszkając w Izraelu, potrafiłeś powiedzieć o
      sytuacji na Bliskim Wschodzie. Zwłaszcza w ten sposób.
      Nie ma znaczenia czy jesteś żydem, muzułmaninem, chrześcijaninem.
      Wyznajesz głębokie moralne zasady.
      To najważniejsze.

Pozdrawiam,
      Habib
    • Gość: Viking Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 195.64.16.* 19.09.01, 12:29
      Ty gnojku, nie podlizuj sie nam, bo my cie w Polsce nie chcemy.
      Spierdalej do innego kraju, ty parszywa Zydzie!!!!
      W Polsce nie ma miejsca dla Was.!!!!
      • Gość: Czytelni Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 212.191.36.* 19.09.01, 14:16
        Do Yana. Ci co Ci udzielili odpowiedzi, wierz mi to nie Polacy ale Żydzi.
        Poznałem to po budowie zdań i sposobie formułowania swoich poglądów. Tak, w
        Polsce nie lubią Żydów ale właśnie z tego powodu który podajesz, tj, że dla
        Żyda liczy się tylko forsa. Jeżeli dla Ciebie ważniejsze są inne wartości i
        potrafisz to udowodnić, wierz Polacy uznają cię za swojego. Jak pewno wiesz,
        Żydzi Polakom zrobili wiele złego, chociaż nie tak jak dzisiejszym
        Palestyńczykom, dlatego jednak nigdy do końca nie przewidzi się reakcji
        zbuntowanych młodzików, ponieważ jedno zło rodzi drugie. Serdecznie Cię
        pozdrawiam i cokolwiek zrobisz życzę Ci dużo szczęcia. Już to, że miałeś odwagę
        napisać prawdę, wzbudziło mój szacunek.
        • Gość: JB Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.inetia.pl 19.09.01, 14:37
          Gość portalu: Czytelni napisał(a):

> Do Yana. Ci co Ci udzielili odpowiedzi, wierz mi to nie Polacy ale Żydzi.

Nie jestem Żydem.
          Jestem przyjacielem ludzi mądrych a wrogiem ludzi głupich.
          Jeśli chcesz być moim wrogiem Twoja sprawa.

> Poznałem to po budowie zdań i sposobie formułowania swoich poglądów. Tak, w
          > Polsce nie lubią Żydów ale właśnie z tego powodu który podajesz, tj, że dla
          > Żyda liczy się tylko forsa. Jeżeli dla Ciebie ważniejsze są inne wartości i
          > potrafisz to udowodnić, wierz Polacy uznają cię za swojego. Jak pewno wiesz,
          > Żydzi Polakom zrobili wiele złego, chociaż nie tak jak dzisiejszym
          > Palestyńczykom, dlatego jednak nigdy do końca nie przewidzi się reakcji
          > zbuntowanych młodzików, ponieważ jedno zło rodzi drugie. Serdecznie Cię
          > pozdrawiam i cokolwiek zrobisz życzę Ci dużo szczęcia. Już to, że miałeś odwagę
          >
          > napisać prawdę, wzbudziło mój szacunek.

Co złego zroibili Żydzi Polakom. Mnie nic złego nie zrobili. No może Wojo swoimi
          rasistowskimi emailami.

• Gość: Antyzyde Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 66.40.17.* 19.09.01, 14:49
            Akurat wojo z tego co czytalem to Polak co tam jest ,a ze arabow nie lubi ,kto
            ich lubi.
            zydzi do palestyny to wcale nie brzmi glupio.
        • Gość: antyzyde Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 66.40.17.* 19.09.01, 14:44
          czytelni , ty nam tu zydka do Polski nie zapraszaj .
          Ten to wyjatkowy zdrajca ,najpierw Polske zdradzil ,teraz jak mu arabowie ogon
          przypiekli do znow do Polski . Zydek pewnie sie boi o swoje bachory .
          Lubie zydkow w izraelu , u nas nie ,i tyle.
          Ten to wyjatkowy typek ,jak by ruskie weszly to by nas sprzedal im ,a
          niemcom swoich zydkow ,tak jak policja zydowska .
          Mam wierzyc ze ten zydek nie lubi szmalu ....czy to dowcip?
    • vist ___Pan__ Yan_____________-__________ Polak (!)_ w_ Izraelu___ 19.09.01, 18:07

> Mieszkam w Izraelu juz od 1988 roku , mam bardzo dobra rzadowa prace ,

>jestem z żonaty z trojka dzieci.

*** Panie Yanie :-)))
      Nie można być żonatym z dziećmi (i do tego jescze z trójka :-)))
      Zwykle żenimy się z kobietą.

> Na lonie forum gazety udzielalem sie troche wczesniej - starsi czytelni
      > cy byc moze mnie pamietaja.

*** Tak. Pamietam Pana. Pamietam też, swoje wątpliwe teksty pod Pana adresem.

Przepraszam.

> niu wracamy z dzieciakami do Polski - na stale

*** To ważna i trudna decyzja. Myślę, że będąc na Pana miejscu też bym ją podjął.

> Tutejsze spoleczenstwo ,zyje tylko z jedna mysla , SZMAL ,SZMAL I WIECEJ SZMALU.

*** ?!

*** Tak myślą starsi Polacy. Chyba ją poznali.(?)

> Wizyta w Gazie,zmienila moje zycie.
      > Doszedlem do wniosku , ze moja praca dla rzadu izraelskiego

*** Z przykrością podzielam Pana opinię.

> Nie mysle , ze nawet Polacy byli traktowani tak okrutnie
      > i ponizajaco za niemieckiej okupacji.

*** Mh... Tu się nie zgadzam. W Polsce hitlerowcy równali z ziemią całe miasta.

W Izraelu równacie z ziemią tylko wioski. Nie macie też komór gazowych.

*** Mocne słowa ! I słuszne.

Ale dla mnie Panie Yanie, to jest Pan Polakiem (!).

Nie kwestionuję tu Pańskiego pochodzenia. Tylko podkreślam pokrewieństwo
      odczuwania.

Myśli Pan po polsku. Wybiera Pan jak Polak.

Nawet (nieświadomie) pisze Pan: "Polak w Izraelu."

Nie spotka Pana z mojej strony antysemityzm. Bo jest Pan porządnym człowiekiem.

Bo widzi Pan co jest sprawiedliwe. A przekonawszy się o tym odważnie Pan wybiera.

W przyszłości będzie mógł Pan powiedzieć: byłem po stronie Izraela dotąd aż
      zobaczyłem że jestem narzędziem wojny, dotąd aż nie chciałem nim być.

....

Gdy przyjedzie Pan już do Polski i trudno się będzie Panu "znaleźć"
      proszę pisać do mnie. Pomogę.

Z szacunkiem.

Vist______________________________________
      P.S.
      Kiedyś Napoleon wysłał Legiony Polskie
      na Santo Domingo (dziś Haiti) aby mordować
      murzynów. Napoleon się zawiódł, a na Haiti
      do dziś szanują Polków.
      (Witek wie o tym więcej)
    • Gość: Conradin Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.tkchopin.pl 19.09.01, 20:13
      Sol Invictus est!
      To co piszesz jest bardzo ciekawe.Uzupelnia to tylko wiadomosci do jakich sam
      mam dostep.Konflikt na Bliskim Wschodzie jest sztucznie podsycany, poniewaz bez
      niego nie byloby poparcia finansowego, glownie z U.S.A.Z tego co wiem i tak
      obcieto juz zapomoge dla Izraela rzedu 16 mld $, teraz byc moze te dotacje
      zostana przywrocone.Wszystko to jest wzgledne, a wina nie lezy po jednej ze
      stron.
    • Gość: . Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja+ IP: *.swipnet.se 19.09.01, 20:31
      No,Yanie!
      Duren jestes!
      • Gość: Polonus Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja+ IP: 12.88.106.* 19.09.01, 20:47
        Gość portalu: . napisał(a):
        > No,Yanie!
        > Duren jestes!

Panie Yanie,
        Powinien Pan zignorowac prowokatorów, rzekomych Polaków, co to maja problemy z pisana polszczyzna.
        Rozdmuchiwanie problemu antysemityzmu w Polsce sluzy tylko metnym interesom pewnych ugrupowan
        politycznych. Jak to jest mozliwe, ze w Polsce jako najbardziej antysemickim i rasistowskim kraju
        europejskim funkcjonuje, jedyny w Europie, teatr zydowski? Dlaczego synagogi nie sa obstawiane przez
        patrole policyjne, tak jak ma to miejsce w wielu innych krajach europejskich, a nawet w "prozydowskim"
        USA?
        Polonus

• Gość: . . IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.09.01, 12:14
          .
    • Gość: Yan jesli chodzi o wojo.... IP: *.ramat-gan.gov.il 19.09.01, 21:45
      Nie znam czlowieka osobiscie , ale mamy wspolnych znajomych ,
      widzialem go nawet kilka razy w Domu Polskim w Jeruzalem ,
      nie mysle , ze jest zonaty bo zawsze przychodzil z facetem.
      Wiem tez , ze na imie ma Janusz i pracuje w fabryce gdzie konserwuja ryby.
      Jego oskarzenia sa oczywiscie bezpodstawne , niestety ludzie tacy jak on widza wszystko
      w kolorach czarno-bialych - twardoglowych.
      Beda bronic Izraela bez wzgledu na rzeczywistosc. Taki niestety jest caly Izrael.
      O zydach czesto sie mowi ..." My Israel , right or wrong " i taka jest prawda.
      Bezgraniczna milosc do Ojczyzny.
      My z zona nie zgadzamy sie z takim punktem widzenia i dlatego wracamy do Polski.
      • Gość: Habib Re: jesli chodzi o wojo.... IP: *.chello.pl 19.09.01, 23:11
        Tylko pozazdrościć siły woli, moralności i odwagi...

Pozdrawiam,
        Habib
        • Gość: Muslim Re: jesli chodzi o wojo.... IP: *.*.*.* 19.09.01, 23:15
          Gość portalu: Habib napisał(a):

> Tylko pozazdrościć siły woli, moralności i odwagi...
          >
          > Pozdrawiam,
          > Habib

i zycic mu aby sie zmienil i zaczal troszke myslic!

• Gość: Yanoshik Re: jesli chodzi o wojo.... IP: 173.8.65.* 19.09.01, 23:33
            Nic nie kumacie wy zaslepieni Koranem.
            • Gość: Muslim Re: jesli chodzi o wojo.... IP: *.*.*.* 19.09.01, 23:46
              Gość portalu: Yanoshik napisał(a):

> Nic nie kumacie wy zaslepieni Koranem.

no dawaj wyjanil nam wszystko
              masz jakasz rewelacja to dawaj
              jesli tylko krytykujesz aby zwrocic na siebie uwage to nie jestes tu pierwsze nic
              nowego
        • Gość: Yanoshik baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.outland.lucent.com 19.09.01, 23:32
          Dwoch glupich Muzulmanow i kilku naiwnych Polaczkow. Mozliwosci jest wiele aby
          sie podlaczyc pod internet. Boze w twoich oczach niby kazdy baran jest dobry a
          mi jest ich zal, gdyz oni chodza po ziemi ktora stworzyles i nic tylko im
          glupota i Koran pozostal.
          • Gość: Muslim Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.*.*.* 19.09.01, 23:44
            Gość portalu: Yanoshik napisał(a):

> Dwoch glupich Muzulmanow i kilku naiwnych Polaczkow. Mozliwosci jest wiele aby
            > sie podlaczyc pod internet. Boze w twoich oczach niby kazdy baran jest dobry a
            > mi jest ich zal, gdyz oni chodza po ziemi ktora stworzyles i nic tylko im
            > glupota i Koran pozostal.

czym uzasadniasz glupota inncyh
            mandralu?

• Gość: Muslim2 Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: 119.157.107.* 19.09.01, 23:46
              Tym baranie, ze lykasz wszystko co jest negatywne na temat Zydów, nie zwracajac
              uwagi na to ze zostales podpuszczony.
              • Gość: Muslim Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.*.*.* 19.09.01, 23:56
                Gość portalu: Muslim2 napisał(a):

> Tym baranie, ze lykasz wszystko co jest negatywne na temat Zydów, nie zwracajac
                >
                > uwagi na to ze zostales podpuszczony.

hej klonie
                nic nie lykam negatywnego na temat zydow poniewaz nic nie mam do zydow maja swoja
                wiare i maja
                ale krytykuje seonizm naucz udruzniac tych dwa pojecie to jak powiedziec ze kazdy
                chrzestianin to faszysta a to sa dwa rozny osobowosc..
                gdybysz tak naprawde czytalem moje posty to bysz tego nie powiedzial!

• Gość: Habib Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.chello.pl 19.09.01, 23:48
            Jak to możliwe, odwołujesz się do Boga a szerzysz nienawiść, chyba twój Bóg
            jest tylko usprawiedliwieniem dla wylania własnych frustracji...
            • Gość: milosc Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: 238.60.3.* / 129.71.9.* 19.09.01, 23:51
              Spadaj tluku. Nie sprawdzisz dokladnie z kim polemizujesz i wyciagasz wnioski.
              Rajcuje Cie jak ktos klamie na temat Zydow? Ja zatem moge powiedziec ze jestes
              baranem tak jak muslim i to ty wlasnie szerzysz nienawisc popierajac klamstwa.
              • Gość: Muslim Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.*.*.* 19.09.01, 23:53
                Gość portalu: milosc napisał(a):

> Spadaj tluku. Nie sprawdzisz dokladnie z kim polemizujesz i wyciagasz wnioski.
                > Rajcuje Cie jak ktos klamie na temat Zydow? Ja zatem moge powiedziec ze jestes
                > baranem tak jak muslim i to ty wlasnie szerzysz nienawisc popierajac klamstwa.

dzieki za komplement
                ale podawaj linki tam gdzie klamalem masz dowody?
                jesli nie to ty jestes klamcuchem i w takim razie ci wspolczuje za twoja darmowa
                nienawizsc lub to czysta frustracja
                nie komentuja to co pisia inny o judaism bo nie znam dobrze zasady judaism ale
                jesli chodzi o israel to co pisie to jest na podstawy dowody lub sa to wnioski

• Gość: Rusalka Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: 157.55.58.* 19.09.01, 23:55
                  To udowodnij mi baranie ze ja nie pisze z Libanu, twojej ukochanej ojczyzny.
                  • Gość: Muslim Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.*.*.* 19.09.01, 23:58
                    Gość portalu: Rusalka napisał(a):

> To udowodnij mi baranie ze ja nie pisze z Libanu, twojej ukochanej ojczyzny.

heheheh kolejny strzal nie trafiony nie pochodze z libanu
                    i nigdy nie bylem na bliskim wschodze!
                    hehehehe
                    a to ze pisiesz z libanie to mi wisi!
                    comprendo?

• Gość: tatus Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: 86.205.116.* 20.09.01, 00:06
                      Mamusi spodobal sie arab? Syneczek kocha mamusie i wyznaje Islam bo tatus tak
                      sobie zazyczyl. Dobrze synciu badz muzulanem nic w tym zlego tylko nie morduj
                      za duzo jak bedziesz wojowal dla Boga.
                      • Gość: Muslim Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.*.*.* 20.09.01, 00:10
                        Gość portalu: tatus napisał(a):

> Mamusi spodobal sie arab? Syneczek kocha mamusie i wyznaje Islam bo tatus tak
                        > sobie zazyczyl. Dobrze synciu badz muzulanem nic w tym zlego tylko nie morduj
                        > za duzo jak bedziesz wojowal dla Boga.

jest to do mnie?
                        bo sie tu nie poznaje hehehehe
                        strzelac dalej nie trafiony :-)
                        • Gość: arab Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: 175.48.196.* 20.09.01, 00:15
                          Ja sobie jaja robie a ty sie dajesz. Baran! Idz poczytaj sobie Koran moze ci
                          ulzy. Pozniej idz sie wysadz w powietrze jak to przystoi na prawdziwego
                          muzulmanina.
                          • Gość: Muslim Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.*.*.* 20.09.01, 00:20
                            Gość portalu: arab napisał(a):

> Ja sobie jaja robie a ty sie dajesz. Baran! Idz poczytaj sobie Koran moze ci
                            > ulzy. Pozniej idz sie wysadz w powietrze jak to przystoi na prawdziwego
                            > muzulmanina.

to twoja definicja
                            a dla mnie takie jak ty to robie nimi barcz i na dodatek biala fasola smaczny
                            hehehe
                          • Gość: Vist Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 00:05
                            Gość portalu: arab napisał(a):

> Ja sobie jaja robie a ty sie dajesz. Baran! Idz poczytaj sobie Koran moze ci
                            > ulzy. Pozniej idz sie wysadz w powietrze jak to przystoi na prawdziwego
                            > muzulmanina.

?
                            • Gość: wracz Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.*.*.* 28.10.01, 00:32
                              Nie kapujesz vist ?
                              Dumkopf z ciebie. Nie przyjmiemy cie do SS:NSDAP
                              Odwolania skladaj do tumanvist@ss.nazi.vis.com.osama
              • Gość: Habib Re: baranku Bozy ktory gladzisz ..... IP: *.chello.pl 20.09.01, 00:11
                Nie obchodzi mnie z kim rozmawiam, tylko jakie szerzy poglady. Sam fakt
                stosowania inwektyw obniża w moich oczach jego wartość.
                A skąd wiesz czy on kłamie?
                Byłeś w strefie Gazy?

A Ty niby szerzysz miłość?
                • Gość: . . IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.09.01, 02:33
                  .
      • Gość: wrychl Re: jesli chodzi o wojo.... IP: *.acn.waw.pl 20.09.01, 01:27
        Panie Janie (YAN-ie)!!! Może się Pan bardzo rozczarować, wracając do Polski. To
        nie ten sam kraj, co w 1988 r. W życiu liczą się teraz inne wartości, model
        kapitalizmu jest zbliżony do amerykańskiego, choć bez amerykańskiego rozmachu.
        Jeśli jednak uważa Pan, że dojdzie do III wojny światowej, to Polska wydaje się
        być w miarę bezpiecznym krajem.
        • Gość: dingo Gdzie jest lepiej... IP: 192.168.1.* / *.vic.bigpond.net.au 20.09.01, 12:02

Powiadam Wam,
          nie porownojcie wad jednego kraju z zaletami drugiego.
          • vist Re: Gdzie jest lepiej... 24.09.01, 16:38
            Gość portalu: dingo napisał(a):

>
            > Powiadam Wam,
            > nie porownojcie wad jednego kraju z zaletami drugiego.

• Gość: vist Re: jesli chodzi o wojo.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 12:35

> Nie znam czlowieka osobiscie , ale mamy wspolnych znajomych ,
        > widzialem go nawet kilka razy w Domu Polskim w Jeruzalem ,
        > nie mysle , ze jest zonaty bo zawsze przychodzil z facetem.
        > Wiem tez , ze na imie ma Janusz i pracuje w fabryce gdzie konserwuja ryby.
        > Jego oskarzenia sa oczywiscie bezpodstawne , niestety ludzie tacy jak on widza
        > wszystko
        > w kolorach czarno-bialych - twardoglowych.
        > Beda bronic Izraela bez wzgledu na rzeczywistosc. Taki niestety jest caly Izrae
        > l.
        > O zydach czesto sie mowi ..." My Israel , right or wrong " i taka jest prawda
        > .
        > Bezgraniczna milosc do Ojczyzny.
        > My z zona nie zgadzamy sie z takim punktem widzenia i dlatego wracamy do Polsk
        > i.

• Gość: ramatgan jesli chodzi o wojo...Yan = ojciec Vista? wiesz? IP: 36.94.13.* 23.11.01, 14:04
          Prawdopodobienstwo ze Yan to Zyd = 0. Tak jak twoja falszywa postac Vist. Vist
          jestes zerem! Kiedy sie przyznaz ze jestes Arabem, terrorysta? Kiedy nam na
          forum opiszesz swojego ojca terroryste i jego 5-a zone co jest twoja matka?
          ________________________________________________________________________________
          • Arab w Izraelu - naoczna relacja adres: *.ramat-gan.gov.il
          Gość portalu: Yan 20-09-2001 16:45

Przepraszam was wszystkich bylem w czoraj pod wplywem alkoholu. Chcialbym wam
          wyjasnic moja sytuacje w Izraelu. Jest to prawda ze jestem zonaty i mam trojke
          bachorow. Sam nie jestem Zydem tylko Arabem i w dodatku bardzo glupim. Moja
          zona jest Polka. Nie lubie Zydow bo oni nie chca mi dac odpowiedniej pracy na
          ktora zasluzylem. Potrafie sie wysadzic w powietrze i chcialbym pracowac w
          sklepie rybnym. Nie znam Woja i nigdy nie wychodze z domu. Zona pracuje
          wieczorami. Dzieci rosna na dzielnych muzulmanow moze kiedys one beda mnie
          utrzymywaly. Przepraszam was. Nieraz tez zazywam narkotyki. Mam zamiar sie
          przeprowadzic do Polski bo szukam jeszcze jednej zony. Arabki kosztuja Polki sa
          za darmo. Polki moje kochane, bede was kochal jak prawdziwy Arab. Szykujcie sie
          ja za niedlugo bede w Polsce.

Wasz przystojny (czasami pijany) Arab Yan

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=50&wid=283715&aid=283715

________________________________________________________________________________

Czy to przypadkiem nie jest Vista ojciec?

Pijany Arab?

Wyglada mi to na rodzinke Vista.

Pasuja do siebie.

Jeden i drugi pieprza od rzeczy.

Czy tak wyglada postac prawdziwego Araba?

Czy wiesz?

ramatgan_______________/

• Gość: muslim Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 21.66.0.* 19.09.01, 23:35
      Udalo sie Yanowi przyjarac wam kit. Smacznego!
      • Gość: ARABKA Re:Dlaczego jest tyle nienawisci w waszych wypowiedziach??? IP: 10.128.133.* / *.acn.pl 20.09.01, 12:24
        Gość portalu: muslim napisał(a):

> Udalo sie Yanowi przyjarac wam kit. Smacznego!

Naprawde ja tego nie rozumiem. Wiekszosc tutaj zgromadzonych nic nie widzi
        poprzez ta swoja nienawisc. Dlaczego tak jest? Czy kiedykolwiek zostaliscie
        osobiscie skrzywdzeni przez muzulmana czy Zyda? Skad sie to u Was bierze?
        Co kolejny post to gorszy. Jak nie macie argumentow to najlepiej przeklnac albo
        kogos wyzwac od baranow czy idiotow, a nawet bywaj gorsze okreslenia. Czy nie
        ptraficie rozmawiac jak dorosli ludzie?

P.S.
        Oczywiscie zwracam sie tu do wybranych, nie do wszystkich uczestnikow forum.
        Mysle, ze mozna sie domyslec o kim mowie.
    • Gość: Ewa Re: Dziękuję Yan. IP: 213.77.30.* 20.09.01, 14:03

> onaty z trojka
      > cy byc moze mnie
      > pamietaja.
      > niu wracamy z
      > bombowych .
      > U.
      > .
      > uzazalem
      > rodni.
      > ach okupowanych.
      > gledu na to czy
      > ropejczykow.
      > armi Izraelskiej.
      > ie jakiejkolwiek
      > biety noszace w
      > zadu izraelskiego
      > uje ludnosc arabska
      > tak okrutnie i
      >
      >
      > Yan

Dziękuję Jan za to, co napisałeś.
      Jestem młodą Polką i niechęć do Żydów przekazała mi moja matka, która przeżyla
      jako dziecko wojnę. Pomimo, że ja mojego syna (11 lat) staram się wychowywać na
      człowieka tolerancyjnego (już zauważyłam, że zaczyna źle mówić o Arabach jako
      narodowości, wynika to zapewne z prowadzonych w szkole rozmów między dziećmi) to
      nie zmienię swojego zdania. Oczywiście, tak, jak nie wszyscy Arabowie są winni
      zbrodni popełnionej na WTC, tak nie wszyscy Żydzi muszą odpowiadać za zbrodnie
      popelńione w czasie ostatniej wojny czy obecnie na narodzie arabskim. Ale coś
      jest w mentalności poszczególnych narodów i tego się nie wykorzeni. Właśnie to,
      co napisałeś o pazerności Żydów jest poniekąd prawdą i odzwierciedla
      rzeczywistość. Już parę dni wcześniej zostałam na Forum potępiona za moją
      wypowiedż o Żydach. A chodziło mi o okres odległy, bo II wojny, który moja matka
      wspomina najgorzej, bo przeżyła wojnę w małym miasteczku na Kielecczyźnie wśród
      Żydów. Danie dziecku polskiemu cukierka czy ciastka było dla Żyda problemem, bo
      by zbiedniał. A mama tak bardzo zapamiętała te sklepy, do których wchodziła razem
      z żydowskimi dziećmi, one dostawały słodycze, ona nie zasługiwała. Prawdopodobnie
      chodzi tu o tę właśnie pazerność, bo był to czas wojny kiedy wszystkiego
      brakowało, ale dziecku przecież się nie odmawia. Nic ich nie usprawiedliwia.
      Czy widział ktoś Żyda ciężko pracującego? Oni nadają się do handlu , rządzenia ,
      no i sporo jest artystów. Pracują na nich biali murzyni.

• Gość: WOJO!!!! Re: Dziękuję Yan...............ha,ha......ewa-sowa----to ta sama co IP: 213.8.144.* 20.09.01, 14:14
        co od mamusi przejela nienawisc do zydow ,bo ogladala ich
        ciastka ,kupowac nie kupowala ale jesc chciala .
        Kazdy ma swoj powod do tego zeby was zydow
        nienawidziec ,Yan ....dziekuja ci nawet takie osoby .....gratuluje !
        A te 'biale murzyny" to my ,nie zydzi????
        dziekuje ci yan.........
        niedlugo podziekuja ci tez ci co dzis rano zamordowali matke trojga
        dzieci (malutkich ) i zranili ciezko troje meszczyzn w tym ojca
        dzieci.
        Jedno z nich niemowle ,ale zyd to winny , bo pazerny ,ciastek nie daje
        i bije arabow ......dziekujemy ci yan...
        • Gość: besciak Re: Dziękuję Yan...............ha,ha......ewa-sowa----to ta sama co IP: *.ip-pluggen.com 20.09.01, 14:30
          Ten sam rudy kot :)

Co w Polakach jest takiego co nie mozna wykorzenic?

Jak ja czytam o tych ciasteczkach to mi sie zbiera ............ na smiech
          heheheh.... w kazdym watku o tych ciasteczkach i mamusi.

Wedlug Pani Ewy, Zydzi prowadzili sklepiki podczas II WS obok obozow
          koncentracyjnych i przez Zydow II WS wybuchla.

Pani Ewo, prosze mi podac adres Pani mamusi to ja jej wysle cukiereczki i
          ciasteczka (choc nie jestem Zydem), moze w tedy Pani przestanie te brednie
          pisac.
          • Gość: sowa Re: Dziękuję Yan...............ha,ha......ewa-sowa----to ta sama co IP: 213.77.30.* 20.09.01, 14:45
            Gość portalu: besciak napisał(a):

> Ten sam rudy kot :)
            >
            > Co w Polakach jest takiego co nie mozna wykorzenic?
            >
            > Jak ja czytam o tych ciasteczkach to mi sie zbiera ............ na smiech
            > heheheh.... w kazdym watku o tych ciasteczkach i mamusi.
            >
            > Wedlug Pani Ewy, Zydzi prowadzili sklepiki podczas II WS obok obozow
            > koncentracyjnych i przez Zydow II WS wybuchla.
            >
            > Pani Ewo, prosze mi podac adres Pani mamusi to ja jej wysle cukiereczki i
            > ciasteczka (choc nie jestem Zydem), moze w tedy Pani przestanie te brednie
            > pisac.

Biedny, mały człowieczku.
            • Gość: besciak Re: Dziękuję Yan...............ha,ha......ewa-sowa----to ta sama co IP: *.ip-pluggen.com 20.09.01, 14:55
              Biedny, bardzo biedny jak czytam Pani brednie. Jeszcze do niedawna Gdansk
              nalezal do Niemcow a teraz Pani tak bardzo biduje nad mamusia ze nie dostala
              cukiereczka od Zyda? Bidna to Pani jest bo Zydow nienawidzi dla tego ze mamusi
              ciasteczko Zyd nie dal. Dzisiaj synka rasizm tlumaczy Pani wplywem kolegow.
              Zapewne kolegow mamusie tak samo swoich synkow tlumacza, a od kogos to sie
              zaczelo. Ja winie Pania i doroslych. Rasizm wywodzi sie z domu. Pani Zydow
              nienawidzi, no coz synek Zyda na oczy nie widzial to on woli nienawidzic
              Arabow. Kolo zamkniete i wszystko lezy w Pani rekach aby syn wychowal sie na
              zdrowego tolerancyjnego chlopaka. Na mamusie i babcie niestety jest za pozno.
              • Gość: nostromo kretynizm obustronny IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 21.09.01, 05:50
                11 lat temu cnn nadalo serie wywiadow
                z polskimi zydami
                najwspanialszym z nich byl rudy 18latek
                caly kostropaty od zachciewajek
                siedzacy w mycce na lawce
                w parku

polacy to antysemici
                powiedzial
                bo nie moge sobie znalezc dziewczyny

a wy myslicie
                ze ewa osiagnela dno...

"ale nie tonie choc slychac chlupot
                wielka jak slonie jest sila glupot"

pozdrawiam wszystkich terroryzowantch widmem masturbacji zydow - nostromo
                • Gość: . . IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.09.01, 00:40
                  .
        • Gość: puls Re: Dziękuję Yan...............ha,ha......ewa-sowa----to ta sama co IP: *.tnt7.chiega.da.uu.net 20.09.01, 14:55

> co od mamusi przejela nienawisc do zydow ,bo ogladala ich
          > ciastka ,kupowac nie kupowala ale jesc chciala .
          > Kazdy ma swoj powod do tego zeby was zydow
          > nienawidziec ,Yan ....dziekuja ci nawet takie osoby .....gratuluje !
          > A te 'biale murzyny" to my ,nie zydzi????
          > dziekuje ci yan.........
          > niedlugo podziekuja ci tez ci co dzis rano zamordowali matke trojga
          > dzieci (malutkich ) i zranili ciezko troje meszczyzn w tym ojca
          > dzieci.
          > Jedno z nich niemowle ,ale zyd to winny , bo pazerny ,ciastek nie daje
          >
          > i bije arabow ......dziekujemy ci yan...

Ty ciulu zlamany drwic potrafisz jak zwykle zyd.Ciemna maso rasictowska.Widac ze
          potrafisz zabic, wy jednak lubicie miec wrogow.Daj mi przyklad kiedy w czasie
          Drugiej wojny Zyd pomogl Polakowi?.Jeszcze przyjdzie czas ze Zydzi beda
          przepraszac za Jedwabne.
      • Gość: Polak Re: Dziękuję Yan. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.01, 16:18
        Tu nie chodzi o pazerność ,a o jedność.
        Mimo że moja mamuśka jest antysemitką ja do nich nic nie mam.Może nawet mi
        trochę imponują tym że przez ostatnie 50 lat tak świetnie bronili sie przed
        kolejnymi koalicjami arabskimi i tym że każdy Żyd pomoże drugiemu Żydowi w
        trudnych sytuacjach,a Polak raczej wypnie się na drugiego niż mu pomoże ( np.
        Polonia w Stanach )
        Narka.
      • Gość: Jan Re: Dziękuję Yan. IP: 195.64.16.* 21.09.01, 11:59
        Pani Ewo,
        Strasznie sie pani dziwie, ze pani nie widziala jeszcze Zyda ciezko pracujacego,
        bo ta zazdrosc przed 2-ga wojna byla, ze Zydzi ciezko pracowali, aby utrzymac
        rodzine i dac dzieciom wykrztalcenie, a Polak tylko chlal alkohol, prze to do
        niczwgo nie dochodzil, zone bil i Zydow nienawidzil , bo oni inaczej zyli.
        A jak pani chce widziec ciezko pracujacych Zydow dzisiaj, to jedz pani do
        Izraela, bo tylko ciezka praca fizyczna zrobili z pustyni kwitnacy kraj.
        A Arabowie tego nie potrafia i tak jak Polacy kiedys, tylko z zazdrosci nie-
        nwidza.
        Tak prawda wyglada.A o pazernosci i milosci do pieniedzy, to Polacy Zydow
        dawno przerosli.
      • Gość: Fredzio Re: Dziękuję Yan. Do Pani Ewy IP: *.tnt13.sjc4.da.uu.net 30.09.01, 16:44
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Gość portalu: Yan napisał(a):
        >
        > > Mieszkam w Izraelu juz od 1988 roku , mam bardzo dobra rzadowa prace , jes
        > tem z
        > > onaty z trojka
        > > dzieci. Na lonie forum gazety udzielalem sie troche wczesniej - starsi czy
        > telni
        > > cy byc moze mnie
        > > pamietaja.
        > > Ale przejdzmy do sedna. Kilka miesiecy temu zdecydowalismy sie z zona,ze w
        > grud
        > > niu wracamy z
        > > dzieciakami do Polski - na stale .( wszystkie dzieci urodzily sie w Izrael
        > u )
        > > W tym kraju niestety nie mozna normalnie zyc , i nie mam na mysli tutaj at
        > akow
        > > bombowych .
        > > Tutejsze spoleczenstwo , zyje tylko z jedna mysla , SZMAL ,SZMAL I WIECEJ
        > SZMAL
        > > U.
        > > Stosunki rodzinne,kolezenskie,socjalne , sa odstawiane zawsze na drugie mi
        > ejsce
        > > .
        > > Chciwosc zydowska trzeba przezyc samemu zeby zrozumiec co mam na mysli.
        > > Do tego dochodzi oczywiscie konflikt z arabami . Jeszcze do czerwca tego r
        > oku ,
        > > uzazalem
        > > palestynczykow za okrutnych terrorystow zdolnych do najbardziej obrzydliwy
        > ch zb
        > > rodni.
        > > Prawda jednak jest zupelnie inna. Moj wizerunek zmienil sie po wizycie na
        > teren
        > > ach okupowanych.
        > > Armia Izraelska zrujnowala zycie ekonomiczne wszystkich palestynczykow , b
        > ez wz
        > > gledu na to czy
        > > popieraja terroryzm czy nie.Standard zycia jest wrecz niewyobrazalny dla n
        > as Eu
        > > ropejczykow.
        > > Ludzie ci , nie moga opuscic swoich wiosek,miast bez specjalnego zezwoleni
        > a od
        > > armi Izraelskiej.
        > > W czasie kontroli dokumentow , palestynczycy sa obrzucani wyzwiskami ,pozb
        > awien
        > > ie jakiejkolwiek
        > > godnosci ludzkiej.Woda pitna jest surowo regulowana przez Tel Aviv.Widzial
        > em ko
        > > biety noszace w
        > > kublach wode do domow oddalonych o kilka kilometrow.
        > > Wizyta w Gazie,zmienila moje zycie . Doszedlem do wniosku , ze moja praca
        > dla r
        > > zadu izraelskiego
        > > jest posrednim wkladem w holokaust narodu palestynskiego.
        > > Izrael dal mi i mojej rodzinie bardzo wiele, ale to jak rzad tego panstwa
        > trakt
        > > uje ludnosc arabska
        > > niestety przeszlo moje oczekiwania. Nie mysle , ze nawet Polacy byli trakt
        > owani
        > > tak okrutnie i
        > > ponizajaco za niemieckiej okupacji.
        > > Wstyd jest mi za Izrael i wstydze sie ,ze jestem Zydem.
        > >
        > >
        > > Yan
        >
        > Dziękuję Jan za to, co napisałeś.
        > Jestem młodą Polką i niechęć do Żydów przekazała mi moja matka, która przeżyla
        > jako dziecko wojnę. Pomimo, że ja mojego syna (11 lat) staram się wychowywać na
        >
        > człowieka tolerancyjnego (już zauważyłam, że zaczyna źle mówić o Arabach jako
        > narodowości, wynika to zapewne z prowadzonych w szkole rozmów między dziećmi) t
        > o
        > nie zmienię swojego zdania. Oczywiście, tak, jak nie wszyscy Arabowie są winni
        > zbrodni popełnionej na WTC, tak nie wszyscy Żydzi muszą odpowiadać za zbrodnie
        > popelńione w czasie ostatniej wojny czy obecnie na narodzie arabskim. Ale coś
        > jest w mentalności poszczególnych narodów i tego się nie wykorzeni. Właśnie to,
        >
        > co napisałeś o pazerności Żydów jest poniekąd prawdą i odzwierciedla
        > rzeczywistość. Już parę dni wcześniej zostałam na Forum potępiona za moją
        > wypowiedż o Żydach. A chodziło mi o okres odległy, bo II wojny, który moja matk
        > a
        > wspomina najgorzej, bo przeżyła wojnę w małym miasteczku na Kielecczyźnie wśród
        >
        > Żydów. Danie dziecku polskiemu cukierka czy ciastka było dla Żyda problemem, bo
        >
        > by zbiedniał. A mama tak bardzo zapamiętała te sklepy, do których wchodziła raz
        > em
        > z żydowskimi dziećmi, one dostawały słodycze, ona nie zasługiwała. Prawdopodobn
        > ie
        > chodzi tu o tę właśnie pazerność, bo był to czas wojny kiedy wszystkiego
        > brakowało, ale dziecku przecież się nie odmawia. Nic ich nie usprawiedliwia.
        > Czy widział ktoś Żyda ciężko pracującego? Oni nadają się do handlu , rządzenia
        > ,
        > no i sporo jest artystów. Pracują na nich biali murzyni.
        >
        Pani Ewo jak by Pani poznala przystojnego Zyda lepszego od Pani pijaka i
        bezrobotny, by Pani takie glopstwa nie napisala.

• Gość: Pedzio Fredzio-Pedzio IP: *.age.pl 05.10.01, 13:08
          Gość portalu: Fredzio napisał(a):

> Gość portalu: Ewa napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Yan napisał(a):
          > >
          > > > Mieszkam w Izraelu juz od 1988 roku , mam bardzo dobra rzadowa prace
          > , jes
          > > tem z
          > > > onaty z trojka
          > > > dzieci. Na lonie forum gazety udzielalem sie troche wczesniej - stars
          > i czy
          > > telni
          > > > cy byc moze mnie
          > > > pamietaja.
          > > > Ale przejdzmy do sedna. Kilka miesiecy temu zdecydowalismy sie z zona
          > ,ze w
          > > grud
          > > > niu wracamy z
          > > > dzieciakami do Polski - na stale .( wszystkie dzieci urodzily sie w I
          > zrael
          > > u )
          > > > W tym kraju niestety nie mozna normalnie zyc , i nie mam na mysli tut
          > aj at
          > > akow
          > > > bombowych .
          > > > Tutejsze spoleczenstwo , zyje tylko z jedna mysla , SZMAL ,SZMAL I WI
          > ECEJ
          > > SZMAL
          > > > U.
          > > > Stosunki rodzinne,kolezenskie,socjalne , sa odstawiane zawsze na drug
          > ie mi
          > > ejsce
          > > > .
          > > > Chciwosc zydowska trzeba przezyc samemu zeby zrozumiec co mam na mysl
          > i.
          > > > Do tego dochodzi oczywiscie konflikt z arabami . Jeszcze do czerwca t
          > ego r
          > > oku ,
          > > > uzazalem
          > > > palestynczykow za okrutnych terrorystow zdolnych do najbardziej obrzy
          > dliwy
          > > ch zb
          > > > rodni.
          > > > Prawda jednak jest zupelnie inna. Moj wizerunek zmienil sie po wizyci
          > e na
          > > teren
          > > > ach okupowanych.
          > > > Armia Izraelska zrujnowala zycie ekonomiczne wszystkich palestynczyko
          > w , b
          > > ez wz
          > > > gledu na to czy
          > > > popieraja terroryzm czy nie.Standard zycia jest wrecz niewyobrazalny
          > dla n
          > > as Eu
          > > > ropejczykow.
          > > > Ludzie ci , nie moga opuscic swoich wiosek,miast bez specjalnego zezw
          > oleni
          > > a od
          > > > armi Izraelskiej.
          > > > W czasie kontroli dokumentow , palestynczycy sa obrzucani wyzwiskami
          > ,pozb
          > > awien
          > > > ie jakiejkolwiek
          > > > godnosci ludzkiej.Woda pitna jest surowo regulowana przez Tel Aviv.Wi
          > dzial
          > > em ko
          > > > biety noszace w
          > > > kublach wode do domow oddalonych o kilka kilometrow.
          > > > Wizyta w Gazie,zmienila moje zycie . Doszedlem do wniosku , ze moja p
          > raca
          > > dla r
          > > > zadu izraelskiego
          > > > jest posrednim wkladem w holokaust narodu palestynskiego.
          > > > Izrael dal mi i mojej rodzinie bardzo wiele, ale to jak rzad tego pan
          > stwa
          > > trakt
          > > > uje ludnosc arabska
          > > > niestety przeszlo moje oczekiwania. Nie mysle , ze nawet Polacy byli
          > trakt
          > > owani
          > > > tak okrutnie i
          > > > ponizajaco za niemieckiej okupacji.
          > > > Wstyd jest mi za Izrael i wstydze sie ,ze jestem Zydem.
          > > >
          > > >
          > > > Yan
          > >
          > > Dziękuję Jan za to, co napisałeś.
          > > Jestem młodą Polką i niechęć do Żydów przekazała mi moja matka, która prze
          > żyla
          > > jako dziecko wojnę. Pomimo, że ja mojego syna (11 lat) staram się wychowyw
          > ać na
          > >
          > > człowieka tolerancyjnego (już zauważyłam, że zaczyna źle mówić o Arabach j
          > ako
          > > narodowości, wynika to zapewne z prowadzonych w szkole rozmów między dzieć
          > mi) t
          > > o
          > > nie zmienię swojego zdania. Oczywiście, tak, jak nie wszyscy Arabowie są w
          > inni
          > > zbrodni popełnionej na WTC, tak nie wszyscy Żydzi muszą odpowiadać za zbro
          > dnie
          > > popelńione w czasie ostatniej wojny czy obecnie na narodzie arabskim. Ale
          > coś
          > > jest w mentalności poszczególnych narodów i tego się nie wykorzeni. Właśni
          > e to,
          > >
          > > co napisałeś o pazerności Żydów jest poniekąd prawdą i odzwierciedla
          > > rzeczywistość. Już parę dni wcześniej zostałam na Forum potępiona za moją
          > > wypowiedż o Żydach. A chodziło mi o okres odległy, bo II wojny, który moja
          > matk
          > > a
          > > wspomina najgorzej, bo przeżyła wojnę w małym miasteczku na Kielecczyźnie
          > wśród
          > >
          > > Żydów. Danie dziecku polskiemu cukierka czy ciastka było dla Żyda probleme
          > m, bo
          > >
          > > by zbiedniał. A mama tak bardzo zapamiętała te sklepy, do których wchodził
          > a raz
          > > em
          > > z żydowskimi dziećmi, one dostawały słodycze, ona nie zasługiwała. Prawdop
          > odobn
          > > ie
          > > chodzi tu o tę właśnie pazerność, bo był to czas wojny kiedy wszystkiego
          > > brakowało, ale dziecku przecież się nie odmawia. Nic ich nie usprawiedliwi
          > a.
          > > Czy widział ktoś Żyda ciężko pracującego? Oni nadają się do handlu , rządz
          > enia
          > > ,
          > > no i sporo jest artystów. Pracują na nich biali murzyni.
          > >
          > Pani Ewo jak by Pani poznala przystojnego Zyda lepszego od Pani pijaka i
          > bezrobotny, by Pani takie glopstwa nie napisala.
          >
          >

• Gość: Yan prawda o mnie IP: *.ramat-gan.gov.il 20.09.01, 16:36
      utrzymywaly. Przepraszam was. Nieraz tez zazywam narkotyki.
      • Gość: logo Re: prawda o mnie IP: *.tnt7.chiega.da.uu.net 20.09.01, 16:51

> Przepraszam was wszystkich bylem w czoraj pod wplywem alkoholu. Chcialbym wam
        > wyjasnic moja sytuacje w Izraelu. Jest to prawda ze jestem zonaty i mam trojke
        > bachorow. Sam nie jestem Zydem tylko Arabem i w dodatku bardzo glupim. Moja
        > zona jest Polka. Nie lubie Zydow bo oni nie chca mi dac odpowiedniej pracy na
        > ktora zasluzylem. Potrafie sie wysadzic w powietrze i chcialbym pracowac w
        > sklepie rybnym. Nie znam Woja i nigdy nie wychodze z domu. Zona pracuje
        > wieczorami. Dzieci rosna na dzielnych muzulmanow moze kiedys one beda mnie
        > utrzymywaly. Przepraszam was. Nieraz tez zazywam narkotyki.

Ty parszywy Zydzie.
        • Gość: besciak Puls - pulsik podskoczyl? IP: *.ip-pluggen.com 20.09.01, 16:54
          Ja nic nie rozumie. To Yan jest Zydem czy pijakiem Arabem?
      • Gość: Kadafi WOJO PODSZYWA SIE POD YANA!!!!!!!!!!!!1111111 IP: *.chello.pl 21.09.01, 01:33
        SPÓJRZCIE NA JEGO IP. IZRAELSKIE.
        YAN NAPISAŁ O TYM CO WIDZIAŁ W IZRAELU.

WOJO NAPRAWDĘ NIE MOŻESZ ZNIEŚĆ PRAWDY O SWYM NARODZIE?
        ŻAL MI CIEBIE, BĘCWALE, BO POTRAFISZ ATAKOWAĆ TYLKO PONIŻEJ PASA
    • Gość: Dariusz Dlaczego jesteś taki naiwny człowieku ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 16:49
      Jeżeli ci "biedni" Palestyńczycy wygrają to pójdziesz do pieca ! Będzie
      holocaust2
      • Gość: Polak Re: Dlaczego jesteś taki naiwny człowieku ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.01, 17:51
        Myśle że Yan to prowokator.Wiedział jakich odpowiedzi można się spodziewać na
        taki list.Chciał się upewnić w swoim przekonaniu że Polacy to antysemici co mu
        sie ( z przykroscia stwierdzam ) udało.
        • Gość: XXL Re: Dlaczego jesteś taki naiwny człowieku ? IP: *.echostar.pl 20.09.01, 17:56
          Albo mu "firma" kazala odszczekac :-))))
    • Gość: Michal Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 63.164.131.* 20.09.01, 18:28
      Z politowaniem patrze na moich rodakow. Wypowiedz Yana jest b. rzeczowa. Nie wchodze czy prawda
      czy nie. Jest kulturalna i na poziomie. Wiekszosc pozostalych postow nadaje sie do rynsztoka. Taki
      poziom sobie drodzy rodacy wystawiacie tak jak piszecie. I nie mam zamiaru wam prawic moraly bo
      to i tak nic nie da. Wstyd mi za taki poziom dyskusji jaki narzucacie.
      Nie zawsze mozna sie z innym zgadzac; ale umiejetnoscia jest drugiego wysluchac i uzywac
      argumentow a nie chamstwa i wulgaryzmow. Oprocz tego ze mamy juz jako narod opinie pijaka i
      zlodzieja to teraz Wy Szanowni przedmowcy dopisujecie nowe epitety: CHAMY I PROSTAKI.

A Pana, Panie Yan przepraszam za takie chamskie posty moich "rodakow". Mam cicha nadzieje
      ze nie wszyscy tacy jestesmy jakkolwiek pewnie wiekszosc z nas uwaza sie sie tolerancyjny narod.

Pozdrawiam.
      • Gość: Blanka Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 21:23
        Jest mi bardzo przykro i wstydze sie za to ,ze sa tacy ludzie ktorzy nie
        rozumieja ,ze swiat nie dzieli sie na Murzynow,Zydow,Arabow,Indian...itp...my
        wszyscy jestesmy poprostu LUDZMI.....nie decyduje o tym kolor skory,wlosow,czy
        wyznanie religijne....kazdy z nas jest czlowiekiem....!!!
        Kazdy fanatyzm...zacietrzewienie...zlosc i nienawisc jest niebezpieczny dla nas
        samych...z tego powodu sa wojny...
        Wstyd mi za rasizm i antysemityzm ktory wystepuje u niektorych naszych
        Rodakow...szanujmy wszystkich bo nie jestesmy w niczym lepsi od innych...
        JESTESMY JEDNYMI Z NICH....LUDZMI....!!!!
        Zastanowcie sie nad soba i nad tym co piszecie....!!!
        • vist Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja 23.09.01, 15:24
          Gość portalu: Blanka napisał(a):

> Zastanowcie sie nad soba i nad tym co piszecie....!!!

• Gość: . Re: Durnie IP: *.swipnet.se 21.09.01, 01:02
      • Gość: Blanka Re: IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 21:34
        Chcialam jeszcze dodac,ze historia zna takich "chorych" fanatykow ktorzy
        dzielili ludzi na rasy i wyznania...a i niedawna tragedia w USA jest rowniez
        przykladem dzialalnosci takich wlasnie ludzi...!!!
        Ludzie o takich wlasnie pogladach sa terrorystami....!!!
        To sa fanatycy tak jak i wiekszosc z Was...jestescie niebezpieczni dla innych i
        dla siebie...!!!!
        Co Wam zrobili Zydzi...??? Czy ktorys z Was jest w stanie odpowiedziec mi na to
        pytanie...??? Jestescie niegodni nazwy czlowieka osobnikami...!!!
        • Gość: . . IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 00:41
          .
    • Gość: . Re: Polak w Izraelu- Jestescie wszyscy durnie++++++ IP: *.swipnet.se 21.09.01, 01:09

>>>>>>>>>>>>Arab w Izraelu - naoczna relacja
      Autor: Gość portalu: Yan
      Data: 20-09-2001 16:45 adres: *.ramat-gan.gov.il

--------------------------------------------------------------------------------
      utrzymywaly. Przepraszam was. Nieraz tez zazywam narkotyki. Mam zamiar sie
      przeprowadzic do Polski bo szukam jeszcze jednej zony. Arabki kosztuja Polki sa
      za darmo. Polki moje kochane, bede was kochal jak prawdziwy Arab. Szykujcie sie
      ja za niedlugo bede w Polsce.

Wasz przystojny (czasami pijany) Arab Yan >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Nie lepiej sie odwalic od Zydow i zajac sie wychowaniem dzieci?
      • Gość: nostromo kretynizm obustronny IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 21.09.01, 05:57
        11 lat temu cnn nadalo serie wywiadow
        z polskimi zydami
        najwspanialszym z nich byl rudy 18latek
        caly kostropaty od zachciewajek
        siedzacy w mycce na lawce

polacy to antysemici
        powiedzial
        bo nie moge sobie znalezc dziewczyny

a wy myslicie
        ze ewa osiagnela dno...

"ale nie tonie choc slychac chlupot
        wielka jak slonie jest sila glupot"

pozdrawiam wszystkich terroryzowantch widmem masturbacji zydow - nostromo
    • Gość: Yan Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.ip-pluggen.com 21.09.01, 22:09
      Jestescie naiwni.
      • Gość: Habib Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 10:23
        Nie jesteM Żydem. Gdybyś nim był nie wypisywałbyś takich pierduł. A ja świat
        arabski trochę znam. Wcale nie są tolerancyjni ani do masychów (=chrześcijan)
        ani do jechudów (żydów). Cierpią, bo nie rozróżniają pomiędzy prawą a lewą
        stroną. Sam doświadczyłem, gdy rzucali we mnie kamieniami bez najmniejszego
        powodu. Ciemny naród, ciemna rasa, ciemne zwyczaje.
        • Gość: . Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 213.8.144.* 23.09.01, 12:17

> Nie jesteM Żydem. Gdybyś nim był nie wypisywałbyś takich pierduł. A ja świat
          > arabski trochę znam. Wcale nie są tolerancyjni ani do masychów (=chrześcijan)
          > ani do jechudów (żydów). Cierpią, bo nie rozróżniają pomiędzy prawą a lewą
          > stroną. Sam doświadczyłem, gdy rzucali we mnie kamieniami bez najmniejszego
          > powodu. Ciemny naród, ciemna rasa, ciemne zwyczaje.

• Gość: vist Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 18:20
            Gość portalu: . napisał(a):

> Gość portalu: Habib napisał(a):
            >
            > > Nie jesteM Żydem. Gdybyś nim był nie wypisywałbyś takich pierduł. A ja świ
            > at
            > > arabski trochę znam. Wcale nie są tolerancyjni ani do masychów (=chrześcij
            > an)
            > > ani do jechudów (żydów). Cierpią, bo nie rozróżniają pomiędzy prawą a lewą
            >
            > > stroną. Sam doświadczyłem, gdy rzucali we mnie kamieniami bez najmniejszeg
            > o
            > > powodu. Ciemny naród, ciemna rasa, ciemne zwyczaje.
            >

• Gość: . Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 213.8.144.* 23.09.01, 12:18

• Gość: . Re: Polak w Izraelu- naoczna relacja IP: 213.8.144.* 23.09.01, 12:18

• Gość: Habib !!!!!!PODSZYWANIE SIĘ PODE MNIE TYLKO O TOBIE ŚWIADCZY!!!!!!!! IP: *.chello.pl 25.09.01, 15:52
          Kimklowiek jesteś.

Mój IP to *.chello.pl a nie *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl

Nawołujesz do nienawiści w moim imieniu.

I czy ty siebie nazywasz człowiekiem?
    • Gość: Słowiani ODPOWIEĆ NIBY POLAKOWI Z IZRAELA IP: *.pp.rzeszow.pl 22.09.01, 12:42
      Jeśli faktycznie jesteś Żydem i mieszkasz w Izraelu to zostań tam i nie
      wybieraj się do Polski nam tu was nie trzeba i tak was jest za dużo. W Polsce
      nie trzeba nam drugiej Palestyny. Zostań więc tam i żyj sobie.
      Po co masz żyć w śród antysemitów i morderców z Jedwabnego.

cześć
      • Gość: AJ Re: ODPOWIEĆ NIBY POLAKOWI Z IZRAELA IP: *.chello.pl 23.09.01, 12:51
        Dotychczasowa dyskusja to najczęściej wzajemne obrażanie się, epitety na bardzo
        niskim poziomie.
        Może ktoś ma pomysł - jak może powstać i kiedy powstanie wspólne państwo
        ISRPALESTYNA.
        Przecież jest to nieuchronne.
        Tylko proszę bez genialnych pomysłów w rodzaju: gdy wymordujemy szystkich
        Palestyńczyków bądź Żydów.
        Wiem, że jestem naiwny, ale myślę, że tak się stanie za 20-30lat. Amen.
    • Gość: Sailor Muzułmanie byli w SS IP: 213.25.166.* 24.09.01, 17:01
      Palestyńczycy zostali ukarani za to że muzułmanie z Bośni, Albanii stworzyli
      dywizje SS, Arabowie z Egiptu spiskowali przeciwko Brytyjczykom podczas II
      wojny światowej wreszcie wielki mufti Jerozolimmy oficjalnie poparł Adolfa
      Hitlera. Kiedy nadszedł czas odkupienia win wobec Żydów, postanowiono ich
      spłacić ziemią Palestyńczyków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka