yurek11111 WSZYSTKICH terrorystow likwidowac !!! 18.08.05, 16:05 <>A swiat bedzie bezpieczniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
al.hurra 20 nowych na jego miejsce 18.08.05, 16:05 Swietowanie zabicia jakiegos faceta z Al Quaida to mydlenie oczu i odwracanie uwagi od istoty problemu. A jest nim przeksztalcenie sie Al Quaidy ze skromnej organizacji, gdzie poszczegolne pozycje mialy znaczenie, w kilkudziesieciotysieczny ruch, gdzie poszczegolne grupy sa ze soba tylko luzno albo i wcale powiazane,a lacza je tylko wspolne hasla i podobne cele. Dzieki Bushowi Al Quaida mogla wzbogacic swoj ideologiczny podrecznik o hasla wyzwolenia Afganistanu i Iraku, oraz odnotowac naplyw ponad 60 tysiecy nowych ochotnikow do walki z krzyzowcami Busha. Odpowiedz Link Zgłoś
misza1000 Re: 20 nowych na jego miejsce 18.08.05, 16:17 Absolutnie sie zgadzam. Nalezalo i zawsze nalezy eliminowac zbrodniarzy i terrorystow w taki sposob, aby samemu nie stac sie gorszym terrorysta i zbrodniarzem. Jezeli uda sie (ale nalezy probowac!) tylko obezwladnic to obezwladnic. Jezeli jest sie ABSOLUTNIE ZMUSZONYM do zabicia - zabic. Nie uzywac dywanowego bombardowania skutkujacego smiercia tysiecy w celu zabicia 1 bandyty. Wczoraj czytalem o ojcu zabitego przed 2 tygodniami zolnierza, ktory (teraz!) zly upominal Busza slowami: "od dnia smierci mojego syna zginelo juz 30 ludzi, kiedy my sie opamietamy?" (W sensie: albo zalejemy Irak wieksza iloscia wojska albo wycofamy) Co mnie uderzylo to sformulowanie: "30 ludzi". A Irakijczycy to co, pluskwy nie ludzie? Z takiej mentalnosci rodzi sie "dywanowe" podejscie do rozwiazywania problemu terroryzmu i placz, gdy ginie "moje dziecko" (w domysle: czlowiek). I co mnie obchodza inni? (pluskwy przeciez...) Odpowiedz Link Zgłoś
homophob_and_racist Re: Saudyjski lider Al-Kaidy zabity 18.08.05, 16:06 dziki to kraj i dzikie obyczaje Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Saudyjski lider Al-Kaidy zabity 18.08.05, 18:05 Saleh al-Ufi, uważany za jednego z przywódców saudyjskiej Al-Kaidy, został zabity w czwartek w świętym mieście Medyna przez saudyjskie siły bezpieczeństwa *********************************** W który czwartek: dziś czy tydzień temu? Odpowiedz Link Zgłoś