Dodaj do ulubionych

Kolejny dzień papieskiej wizyty w Kolonii

• remekk TYLKO oni w tak instrumentalny sposób wykorzystują 19.08.05, 20:23
      ...Papieża ... .
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27902305
      Kiedy Jan Paweł II wyra źnie i bezapelacyjnie poparł Palestyńczyków - ci o
      dziwo zachowali sie taktownie i nie wykorystywali tego w tak żenujący sposób .

Po jasnej i klarownej wypowiedzi Benedykta w sprawie bezczelnych żądań
      izraelskich - wyrażali się z jakby nieco mniejszą sympatią o w.w. ... .
    • polonic Benedictus pojechał tam do młodych chrzescijan 19.08.05, 20:46
      czy do żydów?
      • karbat Re: Benedictus pojechał tam do młodych chrzescija 19.08.05, 21:14
        Niemcy - Holandia o tym sie pisze ,tym sie zyje i to sie
        komentuje ....niestety ale tak jest
    • 2560a Re: Kolejny dzień papieskiej wizyty w Kolonii 19.08.05, 21:30
      Papież: Żydzi i chrześcijanie powinni wspólnie walczyć o lepszy świat .
      Po przeciwnych stronach barykady?
    • kozaczek3 Co na to prałat od Kajtusia i jego klon Fungus???? 19.08.05, 21:43
      "W synagodze papież potępił dawny oraz współczesny antysemityzm"
      A nie potępił Żydów bankierów.
      Dziwny ten papież.
      Niech będzie pochylony.
      Amen
    • loquin.phd Brawo Papa Benedetto! Zazdroszczę tym dobrańcom .. 19.08.05, 21:44
      ... obiadu z papieżem, zwłaszcza że lubię omlety. :) Cóż, innym razem.
    • wasylzly Polacy prawie obrazeni-znowu 19.08.05, 21:48
      niemiecki Papiez spotyka sie z zydowskim Rabinem, bez pytania o pozwolenie, czy oni znowu robia cos ponad naszymi glowami?? Nic o nas, bez nas.
      • linski4 Re: Polacy prawie obrazeni-znowu 19.08.05, 23:23
        żydowski Papież, ta samo jak jego żydowski poprzednik JP2 zaczynają urzędy od
        składania hołdu swoim bandytom. Dwa dni temu Amerykanie poprzez TV podali
        informację o żydowskim pochodzeniu Benedykta 16. Jego przynależność do
        Hitlerjunged była tylko taktowną zadymą. żydowstwo zawsze staje (jak
        wałęsa-kohen, czy inni łajdacy) po każdej stronie ugrupowania(patrz
        Solidarność), by w razie zmian, można by było zawsze bez względu na zmiany,
        zawsze ferować swoich łajdaków.
    • loquin.phd Przydałaby się encyklika "De populo Israel" ... 19.08.05, 21:49
      ... określająca autorytatywnie, kim i czym są Zydzi. Warto zauważyć, że
      Benedykt XVI świadomie użył wyrazu "das jüdische Volk", czyli "naród żydowski".
      Zdaje się, że luteranie mają podobny tekst, gdyż Luter o tym pisał.
    • kozaczek3 W Afryce omlety rozdawane to mniej śmierci głodowy 19.08.05, 21:56
      ch, ale złty pierścień, żłota czapa, złoty ornat, zaszczyty, honory, wizerunek medialny, to się liczy.
      Reszta jest milczeniem.
      "Jeden z zaproszonych ujawnił, że Benedykt XVI zrezygnował z przygotowanego dla niego pstrąga i wziął, tak jak jego goście, omlet, ponieważ danie rybne bardzo przeszkadzałoby mu w rozmowie. Podczas obiadu papież służył także jako tłumacz."
      Niech będzie pochylony.
      Amen.
      • irek.gorczok Re: W Afryce omlety rozdawane to mniej śmierci gł 19.08.05, 22:07
        A ty ilu osobom pomagasz każdego miesiąca? Ilu biednych wspomagasz? Co zrobiłeś
        dla ludzi głodujących w Afryce, poza pisaniem pierdół na forum?
        • kozaczek3 Re: W Afryce omlety rozdawane to mniej śmierci gł 19.08.05, 22:18
          irek.gorczok napisał:

> A ty ilu osobom pomagasz każdego miesiąca? Ilu biednych wspomagasz? Co zrobiłeś
          >
          > dla ludzi głodujących w Afryce, poza pisaniem pierdół na forum?
          Jestem bezrobotny.
          A zrobiłem i nie twoja sprawa ile??
          Oczywiście nie w Afryce.
          Tu w niedalekiej przeszłości pomogłem bezrobotnemu.
          Powiedział,że teraz jest zadowolony.
          Niech będzie pochylony.
          Amen.
          PS A TY??
          • irek.gorczok Re: W Afryce omlety rozdawane to mniej śmierci gł 19.08.05, 23:39
            A ja robię swoje i mam w dup.ie jakie pierscionki nosi papież. Nikt ci nie każe
            dawać na tacę. A co do twojego pytania, co mnie obchodzi ile zrobiłeś to ja mam
            inne - co CIEBIE obchodzi ile zrobił kościół albo papież?
            • kozaczek3 Re: W Afryce omlety rozdawane to mniej śmierci gł 20.08.05, 00:27
              irek.gorczok napisał:

> A ja robię swoje i mam w dup.ie jakie pierscionki nosi papież. Nikt ci nie każe
              >
              > dawać na tacę. A co do twojego pytania, co mnie obchodzi ile zrobiłeś to ja mam
              >
              > inne - co CIEBIE obchodzi ile zrobił kościół albo papież?
              A obchodzi mnie, Kościół zrobił wiele zła, ba wiele zbrodni i miłości
              Co na krzyżu żywota dokonała. jak jej pierwowzór.Każdego Boga mam w dolnym zwieraczu.
              Amen.
    • linski4 Już żydzi pokazali światu dostatecznie dużo. 19.08.05, 22:26
      Ponadto Amerykanie potwierdził moje obawy, że Benedykt 16 jest żydowskiego
      pochodzenia, zresztą jak i jego poprzednik. Stąd idzie marsz w kierunku
      świętokradztwa, beszczelności i upodlenia Katolików. To już przykazania jak, NIe
      kradnij, nie mów fałszywego świadestwa, czy nie códzołóż z własną córką idą do
      kosza. Szalom B16.
      • linski4 Re: Już żydzi pokazali światu dostatecznie dużo. 19.08.05, 22:29
        Przykazania idą do kosza, ale to wymienione jako ostatnie, i tak będzie
        praktykowane. Gezerat-nieszczęście!
        • turtlezzz KLĘSKA :((((( 20.08.05, 03:00
          Czytam te podłe świństwa, czytam te kretyznizmy... i straciłem nadzieję !!!!! Od dziś wstydzę się swojej narodowości X(( Jeśli takie zera ją reprezentują jak moi przedmówcy.. Ja jestem naprawdę człowiekiem pełnym tolerancji. Ale nie mogę tolerować pielęgnowania ślepej nienawiści. I tryskającej głupoty. Jeśli to mają być polskie przymioty, to ja od dziś dziękuję ! MAM DOŚĆ !!!!!!! Czuję się i chcę być Chińczykiem !
        • y.y Re: Już żydzi pokazali światu dostatecznie dużo. 20.08.05, 04:22
          Za podobne rzeczy powinni z urzędu karać... Brunatna chołota... tacy z was
          katolicy właśnie. Siać nienawiść, kłamstwa, opowiadać brednie i niby bezkarnie,
          bo w końcu Internet jest niby anonimowy no nie? A więc można opowiadać
          kłamstwa, a kościół traktować jako podkładkę do swoich rasistowskich bredni.
          Wstyd po prostu, że takie kanalie żyją w tym samy kraju.
    • kupsztajn Nie wiem kto toleruje w spokoju 19.08.05, 22:53
      te wybryki. Albo kościół albo synagoga.
    • kupsztajn Czy znacie jakieś dobre 19.08.05, 23:00
      sklepy dla szanowanych gojów gdzie można zakupić towary z certyfikatem
      gojowskości? Bo mam wrazenie że wszystko do okoła jest koszerne.
      • postdoc Re: Czy znacie jakieś dobre 19.08.05, 23:08
        Jak już znajdziesz ten sklep, to po pierwsze kup sobie gojowski słownik
        ortograficzny, żebyś nie pisał po koszernemu "do okoła".A po drugie, kup sobie
        malutki kaftanik bezpieczeństwa - na Twoją malutką, gojowską miarkę.
        • euroazja ignorancja 19.08.05, 23:38
          Wracając do meritum, to podczas bezpośredniej transmisji tłumacz popełnił
          jeszcze lepszy błąd, pomieszał Talmud z Sanhedrynem – chyba kartki mu się
          posklejały.

W wiadomościach trąbili o szofarze, który otrzymał Benedykt XVI, nazywając
          go „liturgicznym instrumentem używanym do tej pory przez Żydów w Izraelu”
          Może, dla niektórych jest wszystko jedno, ale mnie wkurza taka ignorancja i
          nieuctwo.
          • tatonka najwyrazniej nie tylko rabini nie sa zainteresowan 20.08.05, 00:42
            dzieleniem sie informacjami na temat zalet zydowskiej kultury i emanowaniem jej
            zaletami a wola od tego pozycje ustawicznych pretensji- najlepiej na zapas do
            wszsytkich chrzescijan swiata. A jeszcze lepiej aby ustanowiono zamiast chrztu
            sakrament przyjecia grzechu udzialu w Holocauscie- specjalnie dla gojow...
      • zygfryd.okrutny Zlowieszczy jazgot polactwa 19.08.05, 23:47
        ktore juz niestety utwracilo na zawsze ta szanse jaka dawal polski Papiez, pozbycia sie nienawisci do wszystkiego co ciemnogrodzko-polskie. Oczywiscie leci tu na forum wszystko na Zydow, Niemcow, caly cywilizowany swiat. Tylko polactwo sie ostalo, z tymi mundrosciami sredniowiecznymi.
        • tatonka tu owszem ale przeczytaj informacje raz jeszcze 20.08.05, 00:37
          - wynika z niej ze wsrod Rabinow istnieje glebokie przekonanie ze to
          chrzescijanie odpowiadaja za Holocaust. Nie zbrodniarze, nie chora ideologia a
          chrzescijanie.. Ciekawe czy jakby sie okazalo ze Morel zabil tez zydow to
          bedzie oznaczalo ze byl chrzescijaninem? Bo ja uwazam ze jesli ktos taka teze
          formuluje a nie ma dowodow na to ze w obozach hitlerowcy mordujacy ludzi (w tym
          chrzescijan) mieli kapelanow to powinien za to oswiadczenie przeprosic
          A wiec wkolo Macieju...
          I ma to kogos nie wsciekac?

Jak po grudzie to pojednanie. A to juz drugi Papiez pierwszy wyciaga reke,
          dlugo to bedzie jednostronne dzialanie?
          Kiedy uslysze o rabinie ktory naprostuje tego typu zarzuty ze strony wyznawcow
          Judaizmu? Kiedy skoncza sie te oskarzenia?
          • kozaczek3 Ale jaja,Papież uzdrawia młodzież,sobie chyba 20.08.05, 01:09
            Chce wybrać miłość życia chrystusa.
            Niech będzie pochylony.
            Amen.
    • skandal6 "neopogańska ideologia rasowa" 20.08.05, 03:55
      wara od szlachetnych pogan - oni nie byli rasistami!!
    • piesek.leszek nic nie mam do żydów 20.08.05, 08:15
      ale muszą się ujawnić
    • zuluseq Co na to nasz ulubieniec Giertyh ? 20.08.05, 08:37
      MW (bojówka LPR) nawiązuje w swojej deklaracji ideowej do MW z 1925 roku.
      A ta z kolei w swojej deklaracji ma takie zapisy:

"Żydzi są grupą rasowo obcą, kulturalnie skrystalizowaną i wnoszącą pierwiastki
      rozkładu do polskiego życia narodowego, zarazem zaś stanowią odłam elementu
      rozsianego po całym świecie i będącego samodzielnym czynnikiem w polityce
      międzynarodowej. Wytyczną przeto polityki polskiej wobec Żydów winna być
      kulturalna, polityczna i gospodarcza izolacja oraz najdalej idące zmniejszenie
      ich liczby w Polsce."

Za to ichni szefuncio Jędrzej Giertyh pisał:
      " Kto jest naszym głównym przeciwnikiem? Naszym głównym przeciwnikiem są Żydzi.
      Żydzi są naszym głównym wrogiem i oni są ukrytą sprężyną wszystkich zwróconych
      przeciwko nam działań, wszystkich, montowanych przeciw nam sił, piętrzących się
      na naszej drodze i wyrastającej, jako szczelny mur, dookoła nas, zapór i przeszkód."

Swoją drogą - ciekwe ilu obecnych fanów LPR i MW zdają sobie sprawę z ich
      prawdziwego oblicza. Mamieni są "katolickimi wartościami"
    • ja-polak Wspolne korzenie wiary... 20.08.05, 08:59
      Chrzescijanie i Zydzi maja wspolne korzenie wiary. Chrzescijanie, podobnie jak
      Zydzi wierza, ze wydazenia opisane w Biblii sa prawdziwe.

Wierzymy w tego samego Boga, róznia sie tylko drogi, ktorymi do Niego zmierzamy.
      Byc moze proces zapoczaktowany w Rzymskiej Synagodze przez Jana Pawla II
      doprowadzi nas z powrotem na wspolna Zydowsko-Chrzescijanska Droge, po ktorej
      juz nie bedzie Zydów i Chrzescijan - lecz Wspolnota Wiary?

...to jest jeszcze bardzo daleka droga, gdzie - jak poleca nam Benedykt -
      musimy sie najpierw lepiej na wzajem poznac.

Jednak w swiecie mysli/ducha mozemy wczuc sie i byc razem juz dzis...

...bo przeciez mamy tego samego Boga za Ojca...
      • x-y-z Re: Wspolne korzenie wiary... 20.08.05, 11:58
        ja-polak napisał:

> ...to jest jeszcze bardzo daleka droga, gdzie - jak poleca nam Benedykt -
        > musimy sie najpierw lepiej na wzajem poznac.

Oto właśnie chodzi, ze Polacy już bardzo,
        • x-y-z Re: Wspolne korzenie wiary... 20.08.05, 12:00
          x-y-z napisała:

> ja-polak napisał:
          > ...to jest jeszcze bardzo daleka droga, gdzie - jak poleca nam Benedykt -
          > musimy sie najpierw lepiej na wzajem poznac.

Oto właśnie chodzi, ze Polacy już bardzo, Bardzo dobrze poznali żydów i dlatego
          nie chcą z nimi mieć nic wspólnego, etyki i wiary - tym bardziej nie
    • baltazarus To nie jest dialog tylko monolog 20.08.05, 10:16
      Jeśli rabini przyjdą do bazyliki św.Piotra, do kościołów i wypowiedzą podobne
      słowa to będzie to dialog.
    • rmk28 Re: Kolejny dzień papieskiej wizyty w Kolonii 21.08.05, 04:54
      Kiedy Watykan przestanie ukrywac przestepcow?

Watykan chroni/l pedofilow forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=348&view=findpost&p=10123

Watykan chroni/l gwalcicieli zakonnic forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=433&view=findpost&p=10661

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka