Dodaj do ulubionych

telepatia2

30.08.05, 01:13
"Poswięciłem trochę czasu, aby poszukać informacji o Żydach dańskich
...........
Tu się urodziłem i ......"
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16905077&a=17108025
"Zostalem przyjety i zaakceptowany przez rodzine zony. Jestem zadowolony, ze
los sprawil, ze znalazlem sie w Danii."
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21280870&a=21311621
Obserwuj wątek
    • i-love-2-bike Re: telepatia2 30.08.05, 01:47
      tia,tia ale ubaw:))teraz znajdz cos o solu i moskowicie i zamkniemy ksiazeczke
      bajeczek dla dzieci na forum:))
      • wojcd Re: telepatia2 30.08.05, 01:51
        i-love-2-bike napisała:
        > tia,tia ale ubaw:))teraz znajdz cos o solu i moskowicie i zamkniemy
        ksiazeczke
        > bajeczek dla dzieci na forum:))
        ---------------------------------------
        • i-love-2-bike Re: telepatia2 30.08.05, 02:23
          wojcd napisał:

> i-love-2-bike napisała:
          > > tia,tia ale ubaw:))teraz znajdz cos o solu i moskowicie i zamkniemy
          > ksiazeczke
          > > bajeczek dla dzieci na forum:))
          > ---------------------------------------
          • wojcd Re: telepatia2 30.08.05, 02:28
            i-love-2-bike napisała:
            > bardzo dobra,albo mniej paplac o swych osobistych przezyciach:)) to dunskie
            > towarzystwo podsmierduje juz od dawna,szczegolnie ten sol:))
            --------------------------------------
            • i-love-2-bike Re: telepatia2 30.08.05, 02:50
              wojcd napisał:

> > bardzo dobra,albo mniej paplac o swych osobistych przezyciach:)) to dunsk
              > ie
              > > towarzystwo podsmierduje juz od dawna,szczegolnie ten sol:))
              > --------------------------------------
        • polski_francuz Klamcy 30.08.05, 09:58
          powinni miec dobra pamiec.

Nareszcie sie moge z ze starszym kustoszem archiwow forumowych zgodzic.

Ujme to jeszcze inaczej: jestem za malo inteligentny aby klamac.

I sie do tego przyznaje.

PF

P.S. By the way, outside is very fine weather...
          • goldbaum Re: Klamcy 30.08.05, 10:25
            polski_francuz napisał:

> Ujme to jeszcze inaczej: jestem za malo inteligentny aby klamac.

Spoko! Ciebie tez wyczaimy!
            • polski_francuz Re: Klamcy 30.08.05, 10:27
              Oszczedze ci trudu: z te inteligencja to sklamalem...Owocnych badan archiwow:)

PF
              • krystian71 Re: Klamcy 30.08.05, 10:55
                he,he , francuziku, stary kokiet z ciebie ( z ta inteligencja)
                Ja , zarozumiale, ujme to w inny sposob.
                Jestem zbyt leniwy by klamac i pamietac co powiedzialem.
                Zwlaszcza jak mnie nikt nie zmusza do opowiadania swego zyciorysu.
                • polski_francuz Re: Klamcy 30.08.05, 11:39
                  To prawda, ze nieco glupawe jest chwalenie sie. I slusznie, ze nikt nie zmusza
                  do opowiadania swego zyciorysu.

Zdarza sie to jednak, bo czesto piszac o czyms nawiazujemy do wlasnych
                  doswiadczen. Nic zlego w tym nie widze.

A propos, zabawie sie w detektywa wzorem Wojtusia, jestes nauczycielem? Zgadlem?

PF
                  • wojcd Re: Klamcy 30.08.05, 11:51
                    polski_francuz napisał:
                    > A propos, zabawie sie w detektywa wzorem Wojtusia,
                    -----------------------------------
                    • dana33 do krystianka... 30.08.05, 12:46
                      mozliwe ze jestem dupiasta, ale przescignales mnie co najmniej o glowe, znaczy
                      sie o dupe...
                    • polski_francuz Re: Klamcy 30.08.05, 12:51
                      Daj mi zyc Wojtek, mam na biurku robote. Zadnych zadan wymagajacych wiecej niz
                      15 minut z forum nie przyjmuje:)

Niech jue DD wraca z urlopu, zeby ci troche klinow w glowe powbijac.

PF

P.S. Co do Krystianka mam racje?
                      • wojcd Re: Klamcy 30.08.05, 13:09
                        polski_francuz napisał:
                        > Daj mi zyc Wojtek, mam na biurku robote. Zadnych zadan wymagajacych wiecej
                        niz 15 minut z forum nie przyjmuje:)
                        ------------------------------------------------------------
                        • polski_francuz Re: Klamcy 30.08.05, 14:21
                          Co wyscie ponawyrabiali jak bylem na urlopie. Musze sobie w przyszlym roku
                          internet zainstalowac. Nie mozna was samych zostawic...

PF

• nasrsharon ekspert od klamstwa 30.08.05, 14:25
                          pisze o temacie ktory zna najlepiej sam z autopsji
                          • polski_francuz Re: ekspert od klamstwa 30.08.05, 14:30
                            Nie mam przyjemnosci znac szanownego kolegi? Moze tak tylko pod innym nickiem?
                            Aby bezkarniej bluzgac jak sadze?

PF
                            • nasrsharon bluzgać???????????????????????????? 30.08.05, 14:34
                              gdzie?
                              • polski_francuz Re: bluzgać???????????????????????????? 30.08.05, 14:39
                                uwazasz, ze "ekspert od klamstwa" to pochlebstwo moze?
                                • nasrsharon chyba masz klapki na oczach 30.08.05, 14:47
                                  bo nie widzę abyś miał problem z dupiatą i podobnymi.

Zresztą to i tak nie było adresowane do Ciebie a "ekspert do kłamstwa"
                                  funkcjonuje jako stwierdzenie faktu nie bluzga.
                                  • krystian71 Re: chyba masz klapki na oczach 30.08.05, 16:22
                                    dziwne, ja tez w swoim czasie ustalilem z Dana, ze stwierdzenia dupiasta nie
                                    jest obrazliwe,lecz tylko odzwierciedleniem pewnego stanu psychicznego,
                                    stwierdzeniem braku wrodzonej bystrosci.
                                    Stwierdzila,ze jej sie slowko spodobalo i ze je wykorzysta.
                                    Dana JEST dupiasta, bo w przytoczonych na wstepie postach nie zauwazyla dwoch
                                    wersji zyciorysu
                                    Mig JEST klamczuszkiem, bo takie wersje podal.
                                    Co zatem oznacza twoje okreslenie "expert do klamstwa"
                                  • polski_francuz Re: chyba masz klapki na oczach 30.08.05, 16:36
                                    Okulary, ale zdejmuje do kompa. Sorry za niepozadana odpowiedz.

PF
                                    • dana33 Re: chyba masz klapki na oczach 30.08.05, 20:03
                                      zobacz francuzie, jak to sie czlowiek rozczarowuje do ludzi...... i jak to
                                      czlowiek szybciutko pokazuje swoje prawdziwe ja, po pierwszym udawaniu
                                      starszego pana z dobra kinderstube, nie?
                                      • i-love-2-bike Re: chyba masz klapki na oczach 30.08.05, 20:05
                                        dana33 napisała:

> zobacz francuzie, jak to sie czlowiek rozczarowuje do ludzi...... i jak to
                                        > czlowiek szybciutko pokazuje swoje prawdziwe ja, po pierwszym udawaniu
                                        > starszego pana z dobra kinderstube, nie?

ty sie nie wij dana,to twoj protegowany,a nie francuz zostal zlapany na
                                        klamstwie,wiec nie mydl oczu,bo robisz to sztubacko prymitywnie.
                                        • dana33 Re: chyba masz klapki na oczach 30.08.05, 20:36
                                          rachelciu, ja o czyms innym i ty o czyms innym. idz na rowerek, robisz to duzo
                                          lepiej niz komentowanie moich postow.
                                          • i-love-2-bike Re: chyba masz klapki na oczach 30.08.05, 20:38
                                            dana33 napisała:

> rachelciu, ja o czyms innym i ty o czyms innym. idz na rowerek, robisz to duzo
                                            > lepiej niz komentowanie moich postow.

a pojde pojde a tobie tluscioszku tez radze pocwiczyc i mniej cmic,to ci sie
                                            przyda na poprawienie pamieci,jak w banku.
                                      • polski_francuz Re: chyba masz klapki na oczach 30.08.05, 21:09
                                        Czym cie znowu rozczarowalem? Ze starszy (rzecz wgledna), ze Kindersztuby brak?
                                        Dlaczego tak uwazasz? Bo bluzgac niezgodnie z defincja PWN uzylem? Jezyk jest
                                        zywy i sie zmienia wlasnie na takich forach jak nasze i w takich dyskusjach.

Niestety niemozliwe jest sie wszystkim podobac.

Ty, powinawszy hucpe, ciagle mi jestes sympatyczna. A moze tez troche dzieki
                                        niej. Mam w genach sympatie do tych sasiadow co ich nie doswiadczylem, bo
                                        rodzice Litwe musieli opuscic.

PF

PF
                            • antek_cukierman O znaczeniu słów 30.08.05, 20:47
                              sjp.pwn.pl/haslo.php?id=4952
                              polski_francuz napisał:
                              .....Aby bezkarniej bluzgac jak sadze?....
                              • i-love-2-bike Re: O znaczeniu słów 30.08.05, 20:51
                                antek_cukierman napisał:

> sjp.pwn.pl/haslo.php?id=4952
                                > polski_francuz napisał:
                                > .....Aby bezkarniej bluzgac jak sadze?....

panie profesorze radze zaczac poprawiac arapa,tego nie da sie zrozumiec,mimo
                                usilnych staran. ktos taki jak ty,kto tu przata forum powinien dbac o poprawnosc
                                jezykowa WSZYCKICH uzytkownikow forum.
                                • antek_cukierman Czy masz podłączonego 30.08.05, 20:58
                                  toy-toya do kompa?
                                  • polski_francuz Re: Czy masz podłączonego 30.08.05, 21:20
                                    Szukasz zwady kolego, ale ja sie wadza z kim chce sie wadzic. Prozne starania.

PF
                                    • antek_cukierman Ja, kolego, chcę się wadzić z tym 30.08.05, 23:07
                                      do kogo post jest adresowany.
                                      • antek_cukierman Esprit d'escallier 30.08.05, 23:09
                                        Dyshonorem jest, że baba wyręcza mężczyznę.
                                        Bez zwady i odbioru.
                                        • polski_francuz Re: Esprit d'escallier 31.08.05, 08:52
                                          d'escalier, une petite correction.

Bonne journée

PF
                                          • tatonka Istnieje wiecej podstaw by sadzic 31.08.05, 12:41
                                            ze antos cukierman to aktywny tu elektorat Cimoszewicza :))))))
                    • dana33 Re: Klamcy 30.08.05, 12:58
                      jezuuuuuu wojtus, ty tak za darmoche, z wlasnej inicjatywy siedziales w
                      wyszukiwarce i sprawdzales wpisy z roku 2004 i 2005..... wyrzucili ci z
                      roboty, ze masz tyle czasu???
                      • antek_cukierman Kto z kim itd czyli obłuda. 30.08.05, 15:23
                        Jakiś czas temu na d.Aktualnościach z chamskim i ubliżającym pisaniem pod
                        drugim nickiem wpadł jeden z najbliższych "przyjaciół" ( co za pojęcie w
                        necie!!) Wojtusia, zwany również Naczelnym Archiwistą Forum. Wojtuś, wówczas
                        tam piszący, nie skomentował tego i oczywiście nie potępił.

Drugi z serdecznych "przyjaciół" Wojtusia wpadł z logowaniem się i pisaniem
                        z konta, użyczanego mu przez innego forumowicza. Potrzebne mu to było do
                        szpiegowania prywatnego forum. Również nie było żadnych Wojtusiowych reakcji.

-----------------

Re: telepatia2
                        Autor: wojcd
                        Data: 30.08.2005 13:13

Oni (Kosmici) nie rozumieją internetu. W realu można Kowalskiemu
                        powiedzieć coś, a Kwiatkowskiemu coś zupełnie innego. I to gra.

Tutaj ktoś przypomni sobie, zacytuje i łgarstwo widać jak na dłoni.

• i-love-2-bike Re: Kto z kim itd czyli obłuda. 30.08.05, 16:25
                          antek_cukierman napisał:

> Jakiś czas temu na d.Aktualnościach z chamskim i ubliżającym pisaniem pod
                          > drugim nickiem wpadł jeden z najbliższych "przyjaciół" ( co za pojęcie w
                          > necie!!) Wojtusia, zwany również Naczelnym Archiwistą Forum. Wojtuś, wówczas
                          > tam piszący, nie skomentował tego i oczywiście nie potępił.
                          >
                          > Drugi z serdecznych "przyjaciół" Wojtusia wpadł z logowaniem się i pisaniem
                          > z konta, użyczanego mu przez innego forumowicza. Potrzebne mu to było do
                          > szpiegowania prywatnego forum. Również nie było żadnych Wojtusiowych reakcji.
                          >
                          > -----------------
                          >
                          > Re: telepatia2
                          > Autor: wojcd
                          > Data: 30.08.2005 13:13
                          >
                          > Oni (Kosmici) nie rozumieją internetu. W realu można Kowalskiemu
                          > powiedzieć coś, a Kwiatkowskiemu coś zupełnie innego. I to gra.
                          >
                          > Tutaj ktoś przypomni sobie, zacytuje i łgarstwo widać jak na dłoni.
                          >
                          >
                          no to jak jestemy przy aquanecie to moze opowiesz swoje wybryki panie scanie,a
                          byloby co opowiadac. te wszystkie afery i szantaze,rodem z trzeciorzednego
                          kryminalu. ty to masz jeszcze czelnosc sie pokazyc na forach po tym co
                          wyrabiales przez lata. jak czlowiek to czyta to odruchow dostaje widzac do czego
                          moze dojsc zboczenie ludzkie i niepohamowana perfidia.
                          • krystian71 Re: Kto z kim itd czyli obłuda. 30.08.05, 16:30
                            to po pierwsze i przede wszystkim.
                            Ale zwroc tez uwage na charakter tych zarzutow.Im wszystkim komuna i
                            odpowiedzialnosc prawna czlonkow rodziny wroga ludu zupelnie mozg zamulila.
                            Gdyby to nawet byla prawda, spojrz co on i komu zarzuca,ze ktos tam inny na
                            aqwanecie sie podwojnie logowal.Nie wojtek, rzecz jasna.
                            A ja sadzilem, ze dane i samsona juz nikt w dupiastosci argumentow nie
                            przebije.:))
                            • antek_cukierman Powinieneś, kogutku, wiedzieć, 30.08.05, 17:20
                              że dobry dowódca zawsze zaczyna od robienia porządków w swojej brygadzie.
                            • dana33 Re: Kto z kim itd czyli obłuda. 30.08.05, 20:07
                              widzisz krystianku, argumenty argumentami, ale w glupocie to twojej i rachelci
                              dupiastosci nikt nie jest w stanie pobic.
                              • i-love-2-bike Re: Kto z kim itd czyli obłuda. 30.08.05, 20:08
                                dana33 napisała:

> widzisz krystianku, argumenty argumentami, ale w glupocie to twojej i rachelci
                                > dupiastosci nikt nie jest w stanie pobic.

he,he tylko twoi protegowani towarzyszko dano,ci umoczyli juz nie jednen
                                podrasowiony zyciorys.
                              • krystian71 to,co ty piszesz,niestety nie ma zadnego znaczenia 30.08.05, 20:12
                                bo TYLKO argumenty sie licza i zlapanie za goracym uczynku, czyli po
                                staropolsku - na licu.
                          • antek_cukierman Re: Kto z kim itd czyli obłuda. 30.08.05, 17:18
                            Mam informacje z bardzo pewnego źródła, że na ogólnie dostępnych forach
                            rozbierasz się do naga, podrabiasz waluty, pędzisz bimber i handlujesz
                            narkotykami.

• i-love-2-bike Re: Kto z kim itd czyli obłuda. 30.08.05, 17:20
                              antek_cukierman napisał:

> Mam informacje z bardzo pewnego źródła, że na ogólnie dostępnych forach
                              > rozbierasz się do naga, podrabiasz waluty, pędzisz bimber i handlujesz
                              > narkotykami.
                              >
                              >
                              to przyslij me nagie zdjecie,nie mam sie czego wstydzic a niech i inni sie
                              uciesza antos. zawsze mowiles,ze jestem stara i gruba no to dawaj,tylko nie
                              poslij swego w zamian.
                              • krystian71 he,he links,links,links nt 30.08.05, 17:22

• antek_cukierman Ułomni. 30.08.05, 17:36
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28357348&a=28386514

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28357348&a=28388964

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28357348&a=28389140
                                  • i-love-2-bike Re: Ułomni. 30.08.05, 17:41
                                    antosiu a czemu ty dzisiaj nie w humorze,no dawaj te moje fotki bo musze
                                    przeciez uciekac aby bimber mi mieszkania nie rozniosl,a papier na podrabiane
                                    pieniadze nie wystechl ,bo jeszcze mi sie pokruszy.
                                    ps.a jak sie rozbiera do naga na forach,jak ty to robisz masz kamerke w twojej
                                    komorce i podlaczasz w ekran? ty to jednak jestes naughty,naughty boy,musiales
                                    miec nudna mlodosc i niezaspokojone zycie jako dorosly,ze ciagle za kims z
                                    wywieszonym jezorem latasz.
                  • krystian71 pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 12:50

• polski_francuz Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 12:53
                      To byla jedna z moich obserwacji (nogi w jeziorze sobie moczyles czy cos...),
                      druga, ze przygotowujesz sie do dyskusji.

Strzelam dalej: nauczyciel akademicki?

PF

• krystian71 Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 13:44
                        eh, tam rozmarylem sie.Chcieli mie kiedys, ale odmowilem, a teraz bym mial
                        takie piekne zycie.Studentki i zajecia w Zlotym Ulu.
                        tylko tyle powiem, ze pracuje na swoim, czylijak chce to pracuje, jak nie to
                        mocze nogi w jeziorze:))
                        • polski_francuz Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 14:22
                          I zazdrosna zone...

PF
                        • rainer_calmund Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 14:22
                          tylko tyle powiem, ze pracuje na swoim, czylijak chce to pracuje, jak nie to
                          mocze nogi w jeziorze:))
                          • krystian71 my sie znamy? 30.08.05, 15:52

• dana33 Re: my sie znamy? 30.08.05, 20:12
                              hahaha.... ale sie usmialam..... jak widac krystianku, rainer c zna cie. i to
                              dobrze...... mozdzek.... swietne slowo.... :)))))
                              • krystian71 ten jakis tam rajner kałmuk to tez ty? 30.08.05, 20:16
                                a jak nie, to czemu sie odzywasz?A jak tak, to co jest smiesznego w ciasnych
                                mozdzkach?
                                • dana33 Re: ten jakis tam rajner kałmuk to tez ty? 30.08.05, 20:40
                                  nu, smieszne jest to, ze twoj i twojej swity ciasne mozdzki udaja, ze nie sa
                                  ciasne. fajni jestescie w waszej glupocie....
                                  • i-love-2-bike Re: ten jakis tam rajner kałmuk to tez ty? 30.08.05, 20:46
                                    dana33 napisała:

> nu, smieszne jest to, ze twoj i twojej swity ciasne mozdzki udaja, ze nie sa
                                    > ciasne. fajni jestescie w waszej glupocie....

a wy w tym,ze rzeczywistosc do was poprostu nie dociera,wy tak czy tak te
                                    rzeczywistosc tworzycie,innej nie dopuszczacie, to oznaka choroby i mitomanstwa.
                                    • tatonka brawo rachelko :) 31.08.05, 12:45
                                      bardzo madrze napisalas.
                                      Spolecznosc domoroslych kantow :))))))
                                      A jaka choragiewke przykleja? Czy to wazne??
                                      Socjotechnika czyli nedza i rozpacz oraz totalna niewiedza biologiczna
                                      komunistycznych srodowisk...
                                      • dana33 Re: brawo rachelko :) 31.08.05, 12:54
                                        zmiana niku nic ci nie pomogla, aniu. bredzisz dalej tak samo idiotycznie.
                                        • i-love-2-bike Re: brawo rachelko :) 31.08.05, 16:52
                                          dana33 napisała:

> zmiana niku nic ci nie pomogla, aniu. bredzisz dalej tak samo idiotycznie.

a tobie zmiana fryzury ani pedicure nic nie pomoga,zeby mowic z sensem. nie
                                          bardzo rozumiem te twoje sadystyczne ciagoty do biedronki? juz od paru miesiecy
                                          ganiasz za nia z tluczkiem do miesa i walisz na oslep,gdzie popadnie i oddolnie.
                                          lepiej kadz abe, to ci lepiej wychodzi,a ludzi,ktorych nie lubisz zostaw w
                                          spokoju,bo masz chyba jakies skrety ostatnio.
                        • i-love-2-bike Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 16:21
                          krystian71 napisała:

> eh, tam rozmarylem sie.Chcieli mie kiedys, ale odmowilem, a teraz bym mial
                          > takie piekne zycie.Studentki i zajecia w Zlotym Ulu.
                          > tylko tyle powiem, ze pracuje na swoim, czylijak chce to pracuje, jak nie to
                          > mocze nogi w jeziorze:))

ale sie usmialam szczegolnie ztego zlotego ula,tam pszczolki zadla:))a studentki
                          choc pikne nieraz gamonie uczyc sie nie chca,to samo z chlopakami,tyz piknymi:))
                          • krystian71 Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 16:25
                            a ja nic nie wymyslam, to wszystko z autopsji...:)))
                            Aha rachelciu, wlasnie zdalem pierwsza poprawke, z niemieckiego.Tak ze sie nie
                            zdziw,jak nagle chrapne przy kompie.Jutro geografia.:)
                            • wojcd Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 16:31
                              krystian71 napisała:
                              > Aha rachelciu, wlasnie zdalem pierwsza poprawke, z niemieckiego.Tak ze sie
                              nie zdziw,jak nagle chrapne przy kompie.Jutro geografia.:)
                              ----------------------------------------------------------
                              • krystian71 Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 16:45
                                cale szczescie,ze poprawki mozna miec tylko dwie:)i ze kotka ma tylko cztery
                                kociaki , i ze sa szkoly prywatne, gdzie takich glabow ciagna za uczy.
                                Swoja droga, mnie jako patriote mniej przerazaja afery i postkomuna od tego, ze
                                rosnie nam cale pokolenie mlodych debili, ktore potrafi w klasie
                                przedmaturalnej zadac pytanie: "a tak wlasciwie, pod tymi raclawicami , to kto
                                z kim?":))))
                                • i-love-2-bike Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 16:57
                                  krystian71 napisała:

> cale szczescie,ze poprawki mozna miec tylko dwie:)i ze kotka ma tylko cztery
                                  > kociaki , i ze sa szkoly prywatne, gdzie takich glabow ciagna za uczy.
                                  > Swoja droga, mnie jako patriote mniej przerazaja afery i postkomuna od tego, ze
                                  >
                                  > rosnie nam cale pokolenie mlodych debili, ktore potrafi w klasie
                                  > przedmaturalnej zadac pytanie: "a tak wlasciwie, pod tymi raclawicami , to kto
                                  > z kim?":))))

no wiesz krystian problem z nauka zwykle ma wiele dzieci z rodzin,ktore
                                  osiagnely taki a nie inny status spoleczny i pragna to czy tamto dac swoim
                                  dzieciom,przez co ich dzieciaki maja znacznie mniejsza motywacje do osiagniecia
                                  swoich sukcesow. jestem zdumiona faktem,ze wielu moich znajomych,ktorym sie
                                  swietnie powdzi ma wlasnie tego typu problemy z dziecmi. poza tym przecietny
                                  mlody czlowiek dzisiaj interesuje sie mniej historia,czy literatura co mysmy
                                  robili, a wiecej technologia i doczesnymi uciechami. spytaj sie ich kto jest
                                  najlepszym rapperem to kazdy ci od razu odpowie,ale spytaj kto to faulkner,to
                                  juz tylko elity ci odpowiedza. u nas bylo o tyle dobrze,ze mielismy sporo zajec
                                  poza szkolnych gdzie dzieciaki udzielaly sie teatralnie,muzycznie,sportowo czy
                                  artystycznie i dzieki temu nie sa analfabetami, a do tego ja co tydzien znosilam
                                  tony ksiazek,aby czytaly chociaz te znane klasyki,ale przyznaje sie,ze nikogo
                                  nie interesowala historia,bo malo w niej "technicznej,czy muzycznej,czy
                                  sportowej podniety". jest szansa,ze jak dzieciaki dorasna to nagle zaczynie je
                                  cos tam interesowac,dzieje sie to z naszymi i to cieszy,ale co czlowiek
                                  przecierpial,nawrzeszczal,wygrazal etc. to moje.
                                  • krystian71 Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 17:21
                                    rachelciu, to nie tylko historii dotyczy, ale wszystkich dziedzin, geografi
                                    chocby, czy wogole ciekawosci swiata,aktualnosci , polityki.Moj niedlugo bedzie
                                    mogl glosowac, wiec mnie pyta , na kogo ma glosowac!!!Wyobrazasz to sobie, ja
                                    na jego miejscu chocby z przekory , glosowalbym na kogo innego, jemu to zwisa.
                                    z raperami masz racje, w tym rzeczywiscie sa mistrzami,ale my tez mielismy
                                    swoich idoli, ,choc sluchanych na adapterze Bambino.
                                    Mi chodzi o beznadziejne wymagania w szkolach, tak jakby ktos celowo staral sie
                                    zniszczyc, to jedyne co komuna miiala w sobie dobrego, solidne wyksztalcenie.
                                    • i-love-2-bike Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 17:26
                                      krystian71 napisała:

> rachelciu, to nie tylko historii dotyczy, ale wszystkich dziedzin, geografi
                                      > chocby, czy wogole ciekawosci swiata,aktualnosci , polityki.Moj niedlugo bedzie
                                      >
                                      > mogl glosowac, wiec mnie pyta , na kogo ma glosowac!!!Wyobrazasz to sobie, ja
                                      > na jego miejscu chocby z przekory , glosowalbym na kogo innego, jemu to zwisa.
                                      > z raperami masz racje, w tym rzeczywiscie sa mistrzami,ale my tez mielismy
                                      > swoich idoli, ,choc sluchanych na adapterze Bambino.
                                      > Mi chodzi o beznadziejne wymagania w szkolach, tak jakby ktos celowo staral sie
                                      >
                                      > zniszczyc, to jedyne co komuna miiala w sobie dobrego, solidne wyksztalcenie.

no wiesz wiele szkol polskich,szczegolnie tych w duzych miastach jest o niebo
                                      lepsze niz te nasze,gdzie sami nauczyciele sie chwala paleniem marychy,czy
                                      porzucaniem swoich wlasnych szkol. ja tak walczylam ze swoja szkola o to,by
                                      wprowadzili zaawansowane przedmioty i zwyciezylam,ale po drodze wyzywalam ich od
                                      idiotow i matolow,jak antos mnie:)) problem to biurokracja ,ktora zabija wszelka
                                      inicjatywe nagradzajac miernoty,jak rowniez problemem sa rodzice,ktorzy w
                                      wiekszosci maja jeszcze mniejsze aspiracje niz ich nieudane dzieci. u nas
                                      najwazniejsze sa zajecia sportowe, w moim wypadku jak syn dobrze kopal w pilke
                                      to tak czy tak byl gwiazda,a do tego jeszcze gral wspaniale na trabce w jazz
                                      band i byl macho,to czego wiecej wymagac. teraz widzi,ze ja mialam racje jak
                                      spotyka innych,duzo lepszych od siebie,ktorzy to samo robili co on,plus sa od
                                      niego lepsi w nauce.
                                      • krystian71 Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 17:41
                                        czyli znowu sie zaczyna stary serial:))) jutro ostatni dzien wakacji i chyba
                                        ostatni dzien mojego spokoju.Mam nadzieje,ze go wezma w obroty, to jest dobra
                                        szkola,ma nawet z NASA jakies sztywne lacze,dzieciaki bezposrednio
                                        uczestniczyly w jakis spektakularnych ladowaniach , dokladnie nie wiem, bo
                                        glaba nie bylo jeszcze wtedy w tej szkole.Wiem,ze go to interesuje, jedynie z
                                        astronautyki mial czworke, choc z uporem maniaka wmawiial mi przez miesiac,ze
                                        to czego sie uczy to jest astrologia,bo tak mu sie jakos zakodowalo a on
                                        roznicy nie widzial...No to moze troszkie przesadzam, wyspie sie i mi
                                        przejdzie.:))))
                                        • i-love-2-bike Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 17:45
                                          krystian71 napisała:

> czyli znowu sie zaczyna stary serial:))) jutro ostatni dzien wakacji i chyba
                                          > ostatni dzien mojego spokoju.Mam nadzieje,ze go wezma w obroty, to jest dobra
                                          > szkola,ma nawet z NASA jakies sztywne lacze,dzieciaki bezposrednio
                                          > uczestniczyly w jakis spektakularnych ladowaniach , dokladnie nie wiem, bo
                                          > glaba nie bylo jeszcze wtedy w tej szkole.Wiem,ze go to interesuje, jedynie z
                                          > astronautyki mial czworke, choc z uporem maniaka wmawiial mi przez miesiac,ze
                                          > to czego sie uczy to jest astrologia,bo tak mu sie jakos zakodowalo a on
                                          > roznicy nie widzial...No to moze troszkie przesadzam, wyspie sie i mi
                                          > przejdzie.:))))

no od astrologii do astronautyki niedaleko a wiec kazdy tu ma swoje racje.
                                          technologia moze go zachecic,bo to wlasnie lubia chlopcy,dla nich ksiazka to
                                          jest takie nudne,a cwiczenia to juz dobre tylko na dobranocke. mamy to samo:))
                                          tak,tak ja stweirzdila,ze jedno z czego sie ciesze to fakt,ze po raz trzeci i
                                          sotatni przeszlam przez szkole,teraz przechodze przez studia,ale cholera juz
                                          niewiele umiem z tych ich dziedzin i slusznie jestm wyzywana od glabow:))
                            • i-love-2-bike Re: pudlo, i szkoda, mialbym teraz wakacje!!! 30.08.05, 16:38
                              krystian71 napisała:

> a ja nic nie wymyslam, to wszystko z autopsji...:)))
                              > Aha rachelciu, wlasnie zdalem pierwsza poprawke, z niemieckiego.Tak ze sie nie
                              > zdziw,jak nagle chrapne przy kompie.Jutro geografia.:)

to gratulacje,a do geografii naucz sie tych wszystkich stanow w usa i nowych
                              panstwek afrykanskich,moje mialy to na tescie z zaawansowanej historii swiata:))
                              my przezywamy przeniesienie sie ze szkoly na studia,mojemu sie glowa kiwa,ale
                              jeszcze zyje,czego ja nie moge powiedziec o sobie. ach te dzieci dobrze,ze nie
                              mam wiecej,bo chyba bym sie wykonczyla na obled:))
            • i-love-2-bike Re: Klamcy 30.08.05, 16:15
              goldbaum napisał:

> polski_francuz napisał:
              >
              >
              > > Ujme to jeszcze inaczej: jestem za malo inteligentny aby klamac.
              >
              > Spoko! Ciebie tez wyczaimy!

a mnie tez,ja tez klamie,ale jak widac jestem inteligentna. moge spoko
              powiedziec gdzie sie urodzilam,kim byli moi rodzice i kto mnie uczyl jakich
              jezykow,ba nawet moge powiedziec kto mnie nauczyl klac na forum:))
    • i-love-2-bike Re: telepatia2 30.08.05, 03:14
      wojcd napisał:

> "Poswięciłem trochę czasu, aby poszukać informacji o Żydach dańskich
      > ...........
      > Tu się urodziłem i ......"
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16905077&a=17108025
      > "Zostalem przyjety i zaakceptowany przez rodzine zony. Jestem zadowolony, ze
      > los sprawil, ze znalazlem sie w Danii."
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21280870&a=21311621

zwroc uwage jak ten facet tu lze:

Kim jestem? To pytanie zadawalem sobie wiele razy. Polske znam z opowiadan
      Matki i Ojca. Dzieki Nim wladam bez problemowo jezykiem polskim.

a tu biedaczek nie umie po polskiemu wogole,stad ten jego sentyment do jego
      "nauczyciela polskiego":))

Re: Do Abe.
      Autor: migselv
      Data: 26.08.2005 21:00

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
      Coz byc moze masz racje, ze Dunczykom trudno utrzymac sie na forum! Moze to
      jest kwestia wychowania? Nie sadzisz?

sol4000 nie odszedl, owszem przestal pisac, ale czyta ciagle. Jest w tej chwili
      w swoim domku letnim i ma problemy z siecia. Moze czytac, ale kiedy probuje cos
      dluzszego napisac, polaczenie Internetowe zostaje przerwane. Irytujace!!!

Jestem jednak z nim w stalym kontakcie, jakoze to moj "najstarszy" kolega.
      Znamy sie od ponad trzydziestu lat. To wlasnie on byl moim "nauczycielem"
      polskiego. Przez dluzszy czas byl jedynym czlowiekiem, z ktorym moglem pogadac
      w tym jezyku. W tej chwili pogoda u nas znacznie pogorszyla sie i mam nadzieje,
      ze wkrotce wroci do "domu":-) Co zapewne ucieszy rachelke:-)

oczywiscie pan sol vel migselv vel moskowit bardzo lubi abe,nie znosi mnie no i
      jak widac pamiec ma zdecydowanie wybiorcza. jak klamac to lepiej panie dunski,bo
      inaczej ludzie pana tu rozbiora na czesci pierwsze.
      • dana33 Re: telepatia2 30.08.05, 08:32
        taaaak, rebiatka.... znow w akcji, nie?
        sol, migselv i moskowit to 3 rozne osoby. to jest fakt.
        a wy sobie dalej gdybajcie, podejrzewajcie, zbierajcie "dowody"...

na glupote nawet w israelu jeszcze nie znaleziono lekarstwa.
        • krystian71 Re: telepatia2 30.08.05, 09:12
          Fakt jest tylko jedn.
          Migself podal dwie wersje swojego zyciorysu.
          • dana33 Re: telepatia2 30.08.05, 09:43
            gdzie to krystianku migselv podal dwie wersje, bo jakos nie widze. w podanych
            wyzej linkach jedna to pare slow o nim samym, a druga to o historii zydow
            dunskich, tak ze nikak nie mozna tego uwazac za dwie wersje zyciorysu migselva.
            a to co rachelcia stara sie "udowodnic", to taki belkot, ze i nic nie udawadnia
            i z trudem mozna ja zrozumiec...

nu, ale przeciez wy lubicie takie blazenstwa, to wlasnie dodaje wam "sily", nie?
            nu, gdybajcie dalej, mam nadzieje, ze i migselv i sol i moskowit to czytaja i
            ze maja dosyc tissues do wytarcia lez ze smiechu.
            • goldbaum badzcie wyrozumiali dla dany 30.08.05, 09:55
              Inteligencja nigdy nie byla jej mocna strona :-)

dana33 napisała:

> gdzie to krystianku migselv podal dwie wersje,

"Tu (w Danii) się urodziłem"

"Bylem niemowlakiem, kiedy zostalismy wywiezieni do Rosji. Roslem i wychowywalem
              sie wiec w ZSRR. (...) Rodzina zony stala sie moja
              rodzina, a jakoze wiekszosc mieszkala w Danii, dlatego pod koniec lat 50-tych
              postanowilmy przeniesc sie tam, gdzie mieszkam do tej pory"

• dana33 Re: badzcie wyrozumiali dla dany 30.08.05, 10:12
                tak, jest tu jakas niedokladnosc, ale rownie dobrze mogl napisac w ten sposob,
                bo przeciez nie podaje tutaj dokladnego zyciorysu, tylko pisze dosc ogolnie.
                ciagle to jeszcze zaden dowod na to, ze migselv, sol i moskowit to ta sama
                osoba, nie?

aaaa, zapomnialam, jak kto czasem niedokladny w jakim nic nie znaczacym
                szczegole to u was to natychmiast klamca....

zgadza sie drzewiecki, inteligencja u mnie nie za bardzo..... nu, ale sam
                rozumiesz, oprocz drzewieckich musz byc tez i inni.
                • goldbaum a nie mowilem? :-) 30.08.05, 10:24
                  dana33 napisała:

> tak, jest tu jakas niedokladnosc,

to nie jest "niedokladnosc" a "dwie wersje" ktorych nigdzie nie moglas sie
                  dopatrzyc.
                  Jesli ta sama osoba twierdzi ze urodzila sie w Danii a w innym miejscu pisze ze
                  znalazla sie w Danii dopiero w latach 50-tych dzieki zonie poznananej w Anglii
                  to to nie jest "niedokladnosc" a wlasnie dwie ZUPELNIE ROZNE wersje.
                  Kazdy nawet srednio inteligentny czlowiek nie ma problemu ze zrozumieniem tego
                  prostego faktu.

> bo przeciez nie podaje tutaj dokladnego zyciorysu, tylko pisze dosc ogolnie.

Podanie miejsca swojego urodzenia, poznania zony, roku emigracji do konkretnego
                  kraju w konkretnym roku nie mozna zrobic "dosc ogolnie" :-) bo sa to jak
                  najbardziej KONKRTENE dane.

Twoje proby mulenia "dosc ogolnie" :-)moga jak zwykle budzic tylko smiech
                  politowania. Bo co? Facet urodzil sie tylko "dosc ogolnie" w Danii bo mniej
                  "ogolnie" urodzil sie w Polsce? :-)

• dana33 Re: a nie mowilem? :-) 30.08.05, 10:30
                    drzewiecki, wszystko sie zgadza.... teraz rozloz na czesci piewsze kazde slowo
                    migselva, znajdziesz w 100% w kazdym slowie 2 wersje i dowody na to, ze migselv
                    klamie i ze on i moskowit i sol to ta sama osoba.

ja ci cos powiem, drzewiecki: tylko ludzie nieuczciwi, slabi, tchorzliwi, pelni
                    kompleksow, niezyczliwi ludziom staraja sie wszedzie, zawsze i u kazdego
                    znalezc klamstwo, i jak jeszcze moga mu to "udowodnic" to wogle gacie pelne
                    szczescia maja. tak jak i ty, zawsze i ciagle.
                    • goldbaum ale sie wzruszylem :-) 30.08.05, 10:38
                      tym histerycznym rozdzieraniem szat na czworo "biedaczki" :-)

klamstwo migselva ewidentnie udowodnione a ta ciagle jeszcze sie targuje,
                      probuje, wrzeszczy, placze i pomstuje jak cyganka na bazarze przylapana na
                      kradziezy :-)

ej babo idz sie leczyc....
                      • dana33 Re: ale sie wzruszylem :-) 30.08.05, 10:47
                        drzewiecki..... ja nic nie placze, nie rozdzieram szat, nie wrzeszcze i nie
                        pomstuje.... gdzies ty to zobaczyl? ty drzewiecki zeza tez masz?
                        no i nie wzruszaj sie tak latwo, bo jako ze masz sprochniale wnetrze, to nie
                        daj bog jeszcze sie rozlupiesz na 2 czesci a byloby szkoda....
                        • krystian71 Re: ale sie wzruszylem :-) 30.08.05, 10:57
                          e tam, nudy na pudy, zapomnialas KOGO tu na klamstwie zlapano?
                          • dana33 Re: ale sie wzruszylem :-) 30.08.05, 20:17
                            nu, kogo, krystianku? pamietam ze ciebie i drzewieckiego zdaje sie....
                            wy to w prawie kazdym poscie klamiecie, wiec jest tu cala lista....
                            • i-love-2-bike Re: ale sie wzruszylem :-) 30.08.05, 20:20
                              dana33 napisała:

> nu, kogo, krystianku? pamietam ze ciebie i drzewieckiego zdaje sie....
                              > wy to w prawie kazdym poscie klamiecie, wiec jest tu cala lista....

tia przynajmniej tyle wiedza,gdzie sie urodzili i gdzie i jakiego jezyka ktos
                              ich uczyl,czego nie mozna powiedziec o twoich totumfackich,ci maja problemy z
                              podstawami,ale nie z bluzgami i tyradami na jeden temat. dobre ksztalcenie
                              komunistycznej propagandy,tego nigdy nie wykorzenisz. indoktrynacja wyssanan z
                              mlekiem matki,niezaleznie od miejsca urodzenia.
                              • dana33 Re: ale sie wzruszylem :-) 30.08.05, 20:41
                                widze, rachelciu, ze macie nowa linie. dotychczas kazdy, kto nie nalezal do
                                wazej grupy to byl zyd. teraz on jest i zyd i komunista. czekam z
                                zainteresowaniem na ciag dalszy.
                                • goldbaum Re: ale sie wzruszylem :-) 30.08.05, 20:56
                                  dana33 napisała:

> widze, rachelciu, ze macie nowa linie. dotychczas kazdy, kto nie nalezal do
                                  > wazej grupy to byl zyd.

cos ci sie znow pop... Do tej pory kazdy kto nie spiawal w waszym chorze byl
                                  islamuskiem, arabkiem wzglednie machmutem.
                            • krystian71 na tym watku, zaklamanego migselwa 30.08.05, 20:31
                              czyli mialem racje,ze mi cos nie gralo, gdy sie nagle mosko w jego zastepstwie
                              odezwal.Brakowalo mi innych dowodow, a teraz , niniejszym wojtus je na tacy
                              podal.
                              W innych watkach-ciebie, dziesiatki razy.Wy juz tak macie, ze bez tego klamstwa
                              zyc nie umiecie, nawet gdy jest zupelnie zbedne i nikomu do szczescia nie
                              potrzebne.
                        • goldbaum Re: ale sie wzruszylem :-) 30.08.05, 11:02
                          Moj post skierowalem do inteligentnych ludzi a nie do ciebie :-)
                          Nie zapominaj o tym.

Inteligentny czlowiek nie bedzie mial zadnego problemu z dopatrzeniem sie
                          "rozdziarania szat" w pokazie histerii i absurdu ktory zaserwowalas jako reakcja
                          na ewidentne klamstwa mogselva:
                          "rozloz na czesci piewsze kazde slowo migselva, znajdziesz w 100% w kazdym
                          slowie 2 wersje"

Inteligentny czlowiek nie bedzie taz mial raczej najmniejszych problemow z
                          dopatrzeniem sie "wrzaskow" i "pomstowatnia" w obelgach i epitetach jakimi
                          obrzucilas mnie z okazji udowodnienia migselvowi jego klamstewek :-)

No ale cy widzial ktos cyganke, ktora przylapana na kradziezy bylaby swiadoma
                          amoralnosci swego czynu? W takiej sytuacji mozna przezyc dokladnie to samo to,
                          co tutaj z toba: pomstowania, wyzwiska, oskarzenia(!), krecenie do upadlego....

nu dorzuc cos jeszcze z twojego bogatego "repertuaru" :-)

• nasrsharon Takie sobie pytanie do obecnej tu "inteligencji" 30.08.05, 14:31
                W jaki sposób fakt że migslev urodził się w Danii przeczy stwierdzeniu że jako
                dziecko został wywieziony do Rosji??
                • goldbaum Taka sobie odpowiedz do nasrasharona 30.08.05, 14:55
                  a wcale nie przeczy. Wiadomo przeciez nie od dzis o masowych wywozkach Zydow z
                  Danii do Rosji :-)
                  Poza tym jesli ktos pisze, ze "wyrosl i wychowal sie w ZSRR" a po latach po
                  poslubieniu Dunki "postanawia" "przeniesc sie" tam gdzie mieszka "wiekszosc jej
                  rodziny" (czyli do Danii) to oczywistym jest, ze chodzi o rodowittego Dunczyka :-)
                  • nasrsharon mam znajomego 30.08.05, 15:00
                    urodził się w Niemczech. Pierwsze 12 lat życia spędził zagranicą w pięciu
                    różnych krajach. Jest rodowitym Polakiem.

Czyż miejsce urodzenia nie mogło poźniej w życiu zdeterminować miejsca
                    emigracji?
                    • goldbaum najlepiej byloby gdyby wypowiedzial sie sam migslv 30.08.05, 15:10
                      i opowiedzial jak to wywieziono go z Danii do Rosji, gdzie "wyrosl i sie wychowal"
                      nie obserwujac niecheci wobec Zydow... w Danii.

Dobrze byloby na przyklad wiedziec, dlaczego migslv czuje sie rowniez Polakiem,
                      skoro wywieziono go do Rosji z Danii?

Byc moze kiedys dostaniemy odpowiedz na te wszystkie pytania?

:-)))))9
                      • nasrsharon Ja myślę że dużo łatwiej 30.08.05, 15:18
                        Uznać kogoś za "kosmitę", określić pewne atrybuty charakteru jako "kosmiczne",
                        przyłatać do tego pewne stereotypy i wreszcie zarówno "kosmitów" jak
                        i "kosmiczność" totalnie potępić

niż

używać szarych komórek do w miarę inteligentnego myślenia.
                        • krystian71 Re: Ja myślę że dużo łatwiej 30.08.05, 15:57
                          wlasnie.Wiec na czym stanelo?
                          Bo,ze zarzut klamstwa to najbardziej wyrafinowana postac antysemityzmu ,z tego
                          sobie oczywiscie zdaje sprawe.
                        • goldbaum Re: Ja myślę że dużo łatwiej 30.08.05, 18:48
                          Mysle podobnie i dlatego tak chetnie pomoglem tym, ktorzy mimo maksymalnego
                          wysilku ich szarych komorek nie mogli pojac dwoch sprzecznych ze soba wersji
                          opowiadan migselva.
                          • i-love-2-bike Re: Ja myślę że dużo łatwiej 30.08.05, 19:51
                            goldbaum napisał:

> Mysle podobnie i dlatego tak chetnie pomoglem tym, ktorzy mimo maksymalnego
                            > wysilku ich szarych komorek nie mogli pojac dwoch sprzecznych ze soba wersji
                            > opowiadan migselva.

maja mala pojemnosc mozgu jak widac.kazda wersja dobra,ktora akurat w danej
                            chwili pasuje.
                            • krystian71 Re: Ja myślę że dużo łatwiej 30.08.05, 19:55
                              mala pojemnosc, malo komorek, a najsmieszniejsze jest to, ze ci wszyscy , co tu
                              pisza, nawet nie zajarzyli w ktorym momencie intelektualnie dali d...To jacys
                              ubodzy krewni pospolitych homo sapiens.
                              • i-love-2-bike Re: Ja myślę że dużo łatwiej 30.08.05, 19:57
                                krystian71 napisała:

> mala pojemnosc, malo komorek, a najsmieszniejsze jest to, ze ci wszyscy , co tu
                                >
                                > pisza, nawet nie zajarzyli w ktorym momencie intelektualnie dali d...To jacys
                                > ubodzy krewni pospolitych homo sapiens.

no wiesz oni sa przyzwyczajeni do slepej indoktrynacji i slepego posluszenstwa,a
                                wiec toleruja wszelkie klamstwo z ich strony. potem pare nowalijek robi
                                szum,dana dzielnie walczy,antos z ciezka artyleria wyjezdza i mamy hutzpe jak co
                                dzien.
                                • krystian71 nie zauwazyli , ze czasy sie ciutke zmienily? 30.08.05, 20:09
                                  wiec wystarczy pare razy konsekwentnie powtorzyc, ze to migselw, a nie kto inny
                                  sklamal.
                                  Migselw dotychczas nie dal glosu, migselw to przez pomylke nie przelogowany
                                  moskowit, bo nawet zyciorys maja wspolny:)))))))))))))buhahahaha o solu nie
                                  warto nawet w tym kontexcie wspominac,
                                  • i-love-2-bike Re: nie zauwazyli , ze czasy sie ciutke zmienily? 30.08.05, 20:11
                                    krystian71 napisała:

> wiec wystarczy pare razy konsekwentnie powtorzyc, ze to migselw, a nie kto inny
                                    >
                                    > sklamal.
                                    > Migselw dotychczas nie dal glosu, migselw to przez pomylke nie przelogowany
                                    > moskowit, bo nawet zyciorys maja wspolny:)))))))))))))buhahahaha o solu nie
                                    > warto nawet w tym kontexcie wspominac,

swieta trojca ze sternikiem,tylko kurde kompas im wysiadl,widocznie w silne pole
                                    magnetyczne wplyneli.
                                    • krystian71 Re: nie zauwazyli , ze czasy sie ciutke zmienily? 30.08.05, 20:19
                                      a jaki smutek dla dany.
                                      Myslala, ze na pytanie :"ile was?" Odpowiedza:"Trzech"
                                      A tymczasem odpowiedz byla:"Ile was?"
                                      "Raz"
                                      • i-love-2-bike Re: nie zauwazyli , ze czasy sie ciutke zmienily? 30.08.05, 20:21
                                        krystian71 napisała:

> a jaki smutek dla dany.
                                        > Myslala, ze na pytanie :"ile was?" Odpowiedza:"Trzech"
                                        > A tymczasem odpowiedz byla:"Ile was?"
                                        > "Raz"

moze raz,ale trzepia trzy po trzy, i trzy kochajom dane,a to tez wazne;)) tu
                                        chodzi o wage i ilosc,zeby bylo dobre tlo i sztuczny tlumek:))
                                  • wojcd Re: nie zauwazyli , ze czasy sie ciutke zmienily? 30.08.05, 20:30
                                    krystian71 napisała:
                                    > wiec wystarczy pare razy konsekwentnie powtorzyc, ze to migselw, a nie kto
                                    inny sklamal.
                                    > Migselw dotychczas nie dal glosu, migselw to przez pomylke nie przelogowany
                                    > moskowit, bo nawet zyciorys maja wspolny:)))))))))))))buhahahaha o solu nie
                                    > warto nawet w tym kontexcie wspominac,
                                    --------------------------------------
                                    • i-love-2-bike Re: nie zauwazyli , ze czasy sie ciutke zmienily? 30.08.05, 20:32
                                      wojcd napisał:

>
                                      > --------------------------------------
                                    • krystian71 i niech zyje benedyktynska pracowitosc 30.08.05, 20:35
                                      i zwykla spostrzegawczosc :))))))))
                                      • wojcd podziękowania się należą Manny_Ramirezowi 30.08.05, 20:42
                                        krystian71 napisała:
                                        > i zwykla spostrzegawczosc :))))))))
                                        -----------------------------
                                        • dana33 Re: podziękowania się należą Manny_Ramirezowi 30.08.05, 20:58
                                          jasssssne, wojtusiu, awicenna sie zapytal czy sol i migselv to bracia, i ty, z
                                          iscie filozoficznym zrozumieniem wyciagnales wniosek, to rzeczywiscie migselv i
                                          sol to bracia. a zeby bylo bardziej filozoficznie, to dodales do tego moskowita.
                                          no i masz racje. ostatecznie wszyscy trzej znajduja sie w danii. a jak wiadomo,
                                          dania liczy dokladnie 1 mieszkanca: tam wszyscy sa jedna i ta sama osoba.
                                          • krystian71 Re: podziękowania się należą Manny_Ramirezowi 30.08.05, 21:20
                                            dokladnie.i ten jeden mieszkaniec zostal wywieziony na sybir,sympatia dazyl
                                            sowiecki system, czyje sie polakiem i o dziwo na to samo forum wlazl i od czasu
                                            do czasu sie myli z przelogowaniem,i jeden za drugiego odpowiada.
                                  • dana33 Re: nie zauwazyli , ze czasy sie ciutke zmienily? 30.08.05, 20:38
                                    mysle, krystianku, ze migselv po prostu olewa cie. i ma racje.
                              • dana33 Re: Ja myślę że dużo łatwiej 30.08.05, 20:26
                                nu, krystianku, wole byc uboga krewna pospolitych homo sapiens, niz nalezec do
                                szczepu homo ledwo sapiens, do ktorego nalezysz ty razem z twoim groupies.
                                • i-love-2-bike Re: Ja myślę że dużo łatwiej 30.08.05, 20:36
                                  dana33 napisała:

> nu, krystianku, wole byc uboga krewna pospolitych homo sapiens, niz nalezec do
                                  > szczepu homo ledwo sapiens, do ktorego nalezysz ty razem z twoim groupies.

ale my som fajne grouppies,mamy spodnie biodrowki,mamy gitary i flety,palimy
                                  maryche jak smutno no i sluchamy blues brothers,a tego ty jak w banku bys nie
                                  umiala zaspiewac.
                      • dana33 Re: najlepiej byloby gdyby wypowiedzial sie sam m 30.08.05, 20:24
                        wiesz drzewiecki, ja to sie czesto zastanawiam, jak wy tutaj rozdzielacie
                        szybko, kto moze a kto nie moze czuc sie lub byc polakiem..... ja to czuje
                        zawsze duze zadowolenie, jak ktos czuje sie israelczykiem. moznaby pomyslec, ze
                        przy tym, jaka "wielka" role spelnia polska na swiecie, jakimi "ogromnymi"
                        osiagnieciami moze sie polska popisac w ostatnich 50 latach, ze bedziecie
                        kazdego, kto czuje do polski przynaleznosc, witac z otwartymi ramionami.... nu,
                        ale wy to przeciez ci "prawdziwi polacy", wy to bedziecie kazdego, kto ma
                        pozytywne uczucia w stosunku do polski tak dlugo opluwac, az mu ta polske i
                        polakow tak obrzydzicie, ze w koncu, jak sie go ktos zapyta gdzie sie urodzil,
                        to chetniej powie timbuktu niz polska.....
                        • krystian71 bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 20:40
                          zadnej taryfy ulgowej, zadnej ochrony przed organami scigania , tylko dlatego,
                          ze jakis mig ,sep czy antonow ,czy inna fruwajaca swolocz uznala,ze oplaca jej
                          sie chwilowo do tego narodu zapisac.na takie cos krecimy nosem i cieszymy sie,
                          jak im sie Timbuktu przypomni.
                          • dana33 Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 20:47
                            taaaak, kolejki stoja na przejsciu granicznym do polski, krystianku.....
                            jezuuuuuuu, ale wyscie zadufane typki..... daleko od rzeczywistosci stoicie...
                            nie tylko ze ci, co juz cale lata nie mieszkaja w polsce, nie stoja w tej
                            kolejce, ale jeszcze kupa polakow wyjezdza z polski..... cosik mi sie obilo o
                            uszy 3 miliony ........ nu, git.... piszcie dalej swoje brednie, smiesznie was
                            poczytac...
                            • goldbaum Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 20:55
                              a stoja kolejki przed ambasadami w takim azjatyckim mini-panstewku (dzien i noc!)
                              po nasze paszporty! Z tymi 3 milionami tez przesadzilas. Pamietaj ze milionow
                              bylo 6!
                              • i-love-2-bike Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 20:56
                                goldbaum napisał:

> a stoja kolejki przed ambasadami w takim azjatyckim mini-panstewku (dzien i noc
                                > !)
                                > po nasze paszporty! Z tymi 3 milionami tez przesadzilas. Pamietaj ze milionow
                                > bylo 6!
                                dana juz dawno matematyke przerabiala i myla sie jej te potegi liczy 2.
                                • dana33 Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:04
                                  ty rachelciu jestes chociaz w stanie zauwazyc, kiedy ty z rachelci zaczynasz
                                  byc rachelcia szmatelcia? tak? nie? no to w tym poscie ty po prostu szmata.
                                  i niech kropka wytnie.
                              • dana33 Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:03
                                nu, g..o pozostaje g...em i smierdzi zawsze, drzewiecki.
                                dla ciebie nie ma nic swietego.
                                • krystian71 Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:10
                                  a co ma niby byc?
                                  Kazdy malwersant z honorami przyjety? Po Hindukuszu szukacie ewentualnych
                                  plemion, jakies czarne zydy sie nazjezdzaly?Szaron zebrze u francuskich, zeby
                                  zechcieli powracac?
                                  A nam to na co.Kto jestPolak, od razu widac.
                                  3 miliony nie wyjechalo, ale wsrod tych co wyjechali byla min Rachelka,
                                  split,rattler,abe, goldi , tylko taki glupi jak ty zaprzeczy , ze zostali
                                  Polakami.I coa z tego, ze tak daleko mieszkaja, w czasach dzisiejszej globalnej
                                  wioski????
                                  Po co nam taki smierdzacy implant, jak mosko, ktory do tego stopnia zglupial,
                                  ze sam nie wie kim jest i mu sie zyciorys myli?????
                                  • dana33 Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:19
                                    tu krystianek, zamiast patrzec sie na naszych malwersantow, popatrz sie na
                                    twoich ktorych masz pod bokiem.... bo nie ma dnia, zeby w polskiej prasie nie
                                    bylo sprawozdan o oszustwach, kradziezach, zabojstwach i mordach. nie pisalam
                                    ci nigdy, zebys najpierw posprzatal wlasne podworko?
                                    • goldbaum Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:23
                                      ale to sa wlasnie NASI malwersanci. OBCYCH nie potrzebujemy!
                                      Poniala?
                                    • krystian71 Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:25
                                      glupia jestes.Mojeto sa moje, trudno, ale nie importowane, tylko dlatego , ze
                                      moj kraj ma sie stac najwieksza na kuli ziemskiej pralnia brudnych pieniedzy i
                                      przechowalnia przestepcow tylko dlatego,zetu z kasa przybyli.
                        • goldbaum nu... zal d... sciska! miglev pokrzywdzony! 30.08.05, 20:52
                          i mamy kolejna teorie w obronie migselva!!
                          teraz okazje sie ze to my migselva nie kochamy i odrzucamy i dlatego migselv
                          (zrozpaczony) wolal byc wywieziony do Rosji z Danii choc wlasciwie wywieziono go
                          z Polski!

O ja cie!

Nu a my zamiast migselva z otwartymi ramionami... to nabijamy sie z jego
                          przekretow! A to taka wybitna postac!

Przejdzie ta wersja?
                          • wojcd Re: nu... zal d... sciska! miglev pokrzywdzony! 30.08.05, 20:58
                            goldbaum napisał:
                            > Przejdzie ta wersja?
                            ----------------------------
                          • dana33 Re: nu... zal d... sciska! miglev pokrzywdzony! 30.08.05, 21:00
                            drzewiecki, prochniejesz kompletnie.....
                          • goldbaum Re: nu... zal d... sciska! miglev pokrzywdzony! 30.08.05, 21:00
                            goldbaum napisał:

> (zrozpaczony) wolal byc wywieziony do Rosji z Danii choc wlasciwie wywieziono
                            go z Polski!

To jest oczywiscie tylko taka moja robocza teoria!!!! Bo sie juz pogubilem skad
                            ten rodowity dunczyk zostal wywieziony wzglednie skad chcialby zostac wyieziony
                            do Rosji! Wszystko dlatego, ze migselv milczy jak grob!

Moze on jednak chcial ukarac tez Danie? Tylko za co? Przeciez nigdy nie zauwazyl
                            tam wrogosci choc Zydow wpuszczono do danii dopiero pod koniec XVIII wieku (o
                            ile sie nie myle)! Do tego czasu ta przyjazna Dania byla "JUDENFREI" !!!!!!
                            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • i-love-2-bike nu kto najlepiej dmucha w trabke 30.08.05, 21:04
                              tak,aby bylo wiarygodne kto sie gdzie urodzil,i gdzie tego cholernego polskiego
                              sie nauczyl?
                              www.flipoakes.com/bflat_trumpet.htm
                        • krystian71 bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:00
                          zadnej taryfy ulgowej, zadnej ochrony przed organami scigania , tylko dlatego,
                          ze jakis mig ,sep czy antonow ,czy inna fruwajaca swolocz uznala,ze oplaca jej
                          sie chwilowo do tego narodu zapisac.na takie cos krecimy nosem i cieszymy sie,
                          jak im sie Timbuktu przypomni.
                          My nie zyjemy pod presja demografii arabskiej , nie musimy sie scigac na ilosc
                          obywateli, nawet takich sciganych przez Interpol.
                          • dana33 Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:07
                            nie wazne, ile razy bedzie sie wam mowic, ze chca polskie paszporty, zeby moc
                            latwiej dostac prace w europie, a nie po to zeby wrocic do polski. wy
                            oczywiscie nie jestescie gotowi spojrzec prawdzie w oczy: nie israelczycy jada
                            do polski, ale polacy przyjezdzaja do israela.
                            krystianek, zlotko, w polsce dzisiaj milion razy lepiej, niz bylo za komuny.
                            ale jeszcze nie tak dobrze, jak w israelu.
                            • i-love-2-bike Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:09
                              dana33 napisała:

> nie wazne, ile razy bedzie sie wam mowic, ze chca polskie paszporty, zeby moc
                              > latwiej dostac prace w europie, a nie po to zeby wrocic do polski. wy
                              > oczywiscie nie jestescie gotowi spojrzec prawdzie w oczy: nie israelczycy jada
                              > do polski, ale polacy przyjezdzaja do israela.
                              > krystianek, zlotko, w polsce dzisiaj milion razy lepiej, niz bylo za komuny.
                              > ale jeszcze nie tak dobrze, jak w israelu.

no pewnie,bo te male 10mld$ za nic rok w rok,robia swoje,a jak wam tak dobrze w
                              izraelu to po co sie do europy pchacie i jaki interes ma polska,aby wam tylko
                              paszport wydac?
                              • marouder Dobry wieczor:)..O to, to! skor dobrze w domu, to 30.08.05, 21:12
                                czemu asekurancko szukacie miejsca poza domem? Czyzbyscie cus przeczuwali?

i-love-2-bike napisała:

> dana33 napisała:
                                >
                                > > nie wazne, ile razy bedzie sie wam mowic, ze chca polskie paszporty, zeby
                                > moc
                                > > latwiej dostac prace w europie, a nie po to zeby wrocic do polski. wy
                                > > oczywiscie nie jestescie gotowi spojrzec prawdzie w oczy: nie israelczycy
                                > jada
                                > > do polski, ale polacy przyjezdzaja do israela.
                                > > krystianek, zlotko, w polsce dzisiaj milion razy lepiej, niz bylo za komu
                                > ny.
                                > > ale jeszcze nie tak dobrze, jak w israelu.
                                >
                                > no pewnie,bo te male 10mld$ za nic rok w rok,robia swoje,a jak wam tak dobrze w
                                > izraelu to po co sie do europy pchacie i jaki interes ma polska,aby wam tylko
                                > paszport wydac?
                                • dana33 Re: Dobry wieczor:)..O to, to! skor dobrze w domu 30.08.05, 21:17
                                  ty tez czytasz tylko to co chcesz czytac, marudzinski? pisalam cos o szukaniu
                                  miejsca poza domem? pisalam o szukaniu pracy. arafat, ktorego tak popieraliscie
                                  calymi latami zalatwil nam odpowiednio rynek pracy. to wszystko. a teraz, jak
                                  nie bedziemy przyjmowac arabow z gazy do pracy, to pewnie bedziecie wrzeszczec,
                                  ze biedakow glodzimy. nu, najpierw bedziemy sie martwic teraz o nasz rynek
                                  pracy, juz sie wyrzuca wszystkich nielegalnych pracownikow, w tym polakow tez.
                                  wroca do domu na polskie bezrobocie.
                                  • goldbaum Re: Dobry wieczor:)..O to, to! skor dobrze w domu 30.08.05, 21:25
                                    dana33 napisała:

> wroca do domu na polskie bezrobocie.

Nie koniecznie. Ci "Polacy" moga tez przyjac paszport izraelaki jak ty.
                                  • marouder Mila Danko:) mnie idzie nie o Polakow, ktorzy 30.08.05, 23:03
                                    beda musieli opuscic Izrael, ale o Izraelczykow, ktorzy czuja, ze beda zmuszeni
                                    udac sie za praca, lub z innych przyczyn poza Eretz.
                                    Prawde mowiac martwie sie, ze zamiast rozwazyc spokojnie przyczyny takiego
                                    spolecznego niepokojacego zjawiska, unosisz sie i odbijasz pileczke po linii
                                    narodowosciowej..wcale mi o to nieszlo. Szlo mi o poziom niepokoju spolecznego w
                                    waszym panstwie.

dana33 napisała:

> ty tez czytasz tylko to co chcesz czytac, marudzinski? pisalam cos o szukaniu
                                    > miejsca poza domem? pisalam o szukaniu pracy. arafat, ktorego tak popieraliscie
                                    >
                                    > calymi latami zalatwil nam odpowiednio rynek pracy. to wszystko. a teraz, jak
                                    > nie bedziemy przyjmowac arabow z gazy do pracy, to pewnie bedziecie wrzeszczec,
                                    >
                                    > ze biedakow glodzimy. nu, najpierw bedziemy sie martwic teraz o nasz rynek
                                    > pracy, juz sie wyrzuca wszystkich nielegalnych pracownikow, w tym polakow tez.
                                    > wroca do domu na polskie bezrobocie.
                                    • dana33 Re: Mila Danko:) mnie idzie nie o Polakow, ktorzy 31.08.05, 07:24
                                      widzisz marudzinski, sprawa wyglada tak: przede wszystkim wielu niestety
                                      israelczykow juz wyjechalo wlasnie z powodu braku pracy, nie zapominaj, ze
                                      intifada trwa u nas od prawie 6 lat. niektorzy rowniez wyjechali w pierwszych
                                      latach intifady z powodu niesamowitej wprost ilosci zamachow na ludnosc cywilna.
                                      mozesz byc pewien, ze sprawa to zostala juz nie raz rozwazona, przemyslana i
                                      nawet robi sie cos w tym kierunku, see mur obronny, ktory wprawdzie nie
                                      postawil turystyki na nogi, ale przynajmniej wrocil obywatelom bezpieczenstwo.

nie unosze sie. linie narodosciowa zawsze otwiera zgraja forumowych oszolomow
                                      pod wodza krystianow drzewieckich i przy wyraznej pomocy rachelci. ja po prostu
                                      oddaje pieknym za nadobne, byli uprzedzeni juz dawno. no i wiedza tez
                                      dokladnie, gdzie zyda boli najbardziej, wiedza dokladnie, ze holocaust to
                                      przynajmniej dla mnie czerwona linia, i wrzucaja gdzie moga kominy, 6 milionow,
                                      gaz, itd itd itd. wtedy owszem, szlag mnie trafia i dobrze ze nie sa pod reka,
                                      bo bym dowalila. czasem i przykro mi, ta wscieklosc wyladowywuje sie na tym,
                                      ktory dopisal ostatni... wiec wybacz....
                                • i-love-2-bike Re: Dobry wieczor:)..O to, to! skor dobrze w domu 30.08.05, 21:18
                                  maroudku a ty skad? myslalam,ze cie juz do mamra wsadzili za gabcie:))) no ja
                                  uciekam ale welcome home,jak widzisz dzisiaj od rana gwarno tu i smrodliwie,bo
                                  odkrylismy ,ze niejaki pan moskiewski,z ktorym ty tez sie sprzeczales to nikt
                                  inny tylko nasz dobry znajomy migselv vel dawny sol. chlopakowi troche sie
                                  zyciorys pomylil,nie bardzo wiedzial,gdzie sie urodzil i kto go polskiego
                                  uczyl,ale dancia jak zawsze gotowa wspomoc przyjaciela w potrzebie i uscislic
                                  pewne niejasnosci.pozdr
                                  • marouder Mila I Love, wciaz czekam na pozew:)) 30.08.05, 21:45
                                    Dalem sobie po prostu urlop od forum. Czy zachowalem sie niegodnie, nie zegnajac
                                    uprzednio forum przez dwa tygodnie, jak to uczynil maniek? aprops, co z mankiem?

i-love-2-bike napisała:

> maroudku a ty skad? myslalam,ze cie juz do mamra wsadzili za gabcie:))) no ja
                                    > uciekam ale welcome home,jak widzisz dzisiaj od rana gwarno tu i smrodliwie,bo
                                    > odkrylismy ,ze niejaki pan moskiewski,z ktorym ty tez sie sprzeczales to nikt
                                    > inny tylko nasz dobry znajomy migselv vel dawny sol. chlopakowi troche sie
                                    > zyciorys pomylil,nie bardzo wiedzial,gdzie sie urodzil i kto go polskiego
                                    > uczyl,ale dancia jak zawsze gotowa wspomoc przyjaciela w potrzebie i uscislic
                                    > pewne niejasnosci.pozdr
                              • dana33 Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:12
                                ty rachelciu, siedz spokojnie. wyjechalas z polski, nie masz zamiaru tam
                                wrocic, jestes ostatnia, ktora ma tu prawo otworzyc buzie, farsztejst? git.
                            • goldbaum Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:22
                              dana33 napisała:

> nie wazne, ile razy bedzie sie wam mowic, ze chca polskie paszporty, zeby moc
                              > latwiej dostac prace w europie, a nie po to zeby wrocic do polski.

a gdzie Polska lezy jak nie w Europie? I jaka to prace u nas chca skoro w tym
                              sraelu tak dobrze? he?

> oczywiscie nie jestescie gotowi spojrzec prawdzie w oczy: nie israelczycy jada
                              > do polski, ale polacy przyjezdzaja do israela.

JACY POLACY????? Nie kazdy mowiacy po polsku jest Polakiem. Spojrz w lustro. Ty
                              tez przyjechalas do sraela.

> krystianek, zlotko, w polsce dzisiaj milion razy lepiej, niz bylo za komuny.

a pewnie :-) i bedzie jeszcze lepiej!

> ale jeszcze nie tak dobrze, jak w israelu.

no fakt, nie mozna tak sie rozerwac..... w dyskotece albo autobusie.
                            • krystian71 Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:32
                              trele morele.Kazdy glupi woli spokojne zycie w normalnym spokojnym kraju, niz
                              wasz "rozrywkowy" Israel.
                              I wybacz, ale to tylko do zydowskiego umyslu dociera, ze ktos chce jakic
                              paszport, zeby gdzie indziej jechac.Bo nawet gdyby tak bylo, cuchnie stechlym
                              ciuchem.Bo na pewno wie, ze w ambasadzie tego nie wolno mu powiedziec, a wiec
                              klamie, z rozpedu i przyzwyczajenia jak migselw.

Bo dla kazdego NORMALNEGO czlowieka, paszport to jest paszport, obywatelstwo to
                              obywatelstwo, a nie tylko przepustka do miejsca, gdzie jest lepiej.
                              A potem masz pretensje, ze tych zydow, ktorzy tu napisza , ze czuja sie
                              Polakami ktos o nieszczerosc podejrzewa.Zydowska logika, a raczej jej brak.
                              • mmkkll Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:36
                                Kazdy glupi woli spokojne zycie w normalnym spokojnym kraju, niz
                                > wasz "rozrywkowy" Israel.

Nie musi być to prawda, szczególnie patrząc na tamtejszy program wychowania
                                patriotycznego(nazwijmy to tak ogólnie), którego elementem są m.in. wycieczki
                                młodych ludzi do Polski(zauważasz chyba, jaki jest ich program? w każdym razie
                                niewiele poza sprawami związanymi z holopkaustem), "marsze żywych", itp. . Nie
                                mam wątpliwości, że jednym z celów takich imprez jest właśnie pokazanie, że
                                jedynym bezpiecznym miejscem dla Żydów jest Izrael.
                                Pozostawię to jednak bez oceny, bo to nie moja sprawa.
                                • dana33 Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:43
                                  bardzo to logicznie napisales mmkkll...... "nie mam watpliwosci.......
                                  pozostawie to bez oceny".....

git, jestescie w swietnym towarzystwie, stwierdzilam, ze umiecie sie poklepywac
                                  po ramieniu, jak zwykle argumenty u was powalajace, jak zwykle kiedy ich w
                                  jakims momencie brak, to zawsze macie pod reka 6 milionow zamordowanych, tak ze
                                  widze, wszystko ok. moge was zostawic samych i zajac sie czyms innym.

• mmkkll Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:48
                                    Ja jedynie stwierdziłem, że edukacja obywateli Izraela to sprawa Izraela, a nie
                                    moja.
                                    A sprowadzanie historii Żydów polskich wyłącznie do 6 lat wojny jest po prostu
                                    jej zubażaniem.
                                    • mmkkll Re: bo my juz tacy wybredni jestesmy. 30.08.05, 21:50
                                      A tak w ogóle to nie powiedziałem przecież, że w Izraelu żyje się źle i wszyscy
                                      chcą stamtąd uciekać, bo jest to oczywiście nieprawda.
                                      • tatonka no wlasnie ale tym bardziej wtedy 31.08.05, 12:33
                                        taka propaganda staje sie po prostu obrzydliwa...
                                    • krystian71 a w tych 6-ciu mln jest 3 miliony Polakow 30.08.05, 21:51

• mmkkll Nie do końca. 30.08.05, 21:57
                                        Podczas wojny zginęło ok. 6 mln obywateli polskich, z czego około połowę
                                        stanowili Żydzi.
                                        Natomiast ilość ofiar wojny wśród Żydów w Europie szacuje się 5,1-5,9 mln.(wg.
                                        różnych historyków).
                                        • tatonka tak ale sytuacja tych w Europie 31.08.05, 12:39
                                          ktorzy przezyli byla daleko inna od sytuacji obywateli polskich ktorzy pozostali
                                          w Polsce. O tym tez nalezy pamietac.
                                          Jesli ktos wywodzacy sie z kultury zydowskiej pomimo tej calej wiedzy kultywuje
                                          sympatie komunistyczne i mafijne to jest obrzydliwe i zalosne...
                                          A wiec ktory ogladalam w Niemczech to nie wszystko - to forum to drugi przyklad.
                                          Jest tu pare osob ktore robia mu kampanie wyborcza i glosza teorie polskiego
                                          antysemityzmu.... A sa bardzo aktywne na tym forum. To bardzo niepokojace bo
                                          ponoc to polskie forum choc wszyscy juz wiedza ze GW jest kielbasa wyborcza
                                          Cimoszewicza... A jaki stosunek do polskiej ekonomii ma ´ten pan´ to juz wiemy....
                                          I do czego mu ona sluzy...
            • krystian71 Re: telepatia2 30.08.05, 10:53
              gdzie? to sobie przeczytaj u gory, pisze grzecznie, bo wiemzes dupiata i to nie
              jest twoja wina.
              Danny, kto jest kto, kto ma jakiego ojca jaka wiare wyznaje, to czyste
              spekulacje w ktorych celujecie.Bez podawania dowodow.
              Kto cos o sobie napisal, jesli swoj zycioryspodal, to tez jeszcze nie dowod.
              Ale jesi ktos dwie wersje podaje, i to nie proszony, to zwyczajnym klamca jest,
              albo po dupiatemu TEZ zapomnial sie przelogowac, jak sie niedawno moskowitowi
              przytrafilo.Ot i wszystko, i zaden twoj jazgot tego nie zagluszy
              • wojcd Re: telepatia2 30.08.05, 12:32
                krystian71 napisała:
                > Ale jesi ktos dwie wersje podaje, i to nie proszony, to zwyczajnym klamca
                jest, albo po dupiatemu TEZ zapomnial sie przelogowac, jak sie niedawno
                moskowitowi przytrafilo.Ot i wszystko, i zaden twoj jazgot tego nie zagluszy
                ----------------------------------------------
                • goldbaum Re: telepatia2 30.08.05, 13:04
                  wojcd napisał:

> Ale Ty jesteś drobiazgowy.
                  > On ma bogate życie wewnętrzne.

i "dosc ogolnie" sprawe ujmujac dwa rozmaite miejsca urodzenia i zyciorysy :-)
                  • wojcd Re: telepatia2 30.08.05, 13:13
                    goldbaum napisał:
                    > i "dosc ogolnie" sprawe ujmujac dwa rozmaite miejsca urodzenia i
                    zyciorysy :-)
                    ----------------------------------------------------
                    • goldbaum Re: telepatia2 30.08.05, 14:57
                      wojcd napisał:

> Tutaj ktoś przypomni sobie, zacytuje i łgarstwo widać jak na dłoni.

Problem w tym, ze dla kosmitow to tez zaden dowod. Oni maja tez nieco inna logike.
                      • krystian71 Re: telepatia2 05.10.05, 09:14
                        i licza na krotka pamiec
          • i-love-2-bike Re: telepatia2 30.08.05, 16:13
            krystian71 napisała:

> Fakt jest tylko jedn.
            > Migself podal dwie wersje swojego zyciorysu.

tylko zazdroscic takiego bujnego zycia,ze spamietac nie mozna co sie robilo w
            mlodosci,kto cie uczyl polskiego,ba nawet gdzie sie urodziles:)))
    • krystian71 Re: telepatia2 30.08.05, 09:11
      rzeczywiscie, powinienes teraz jakiec CV sola poszukac, bo byc moze , jak w
      przypadku moskowita facet sie zapomnial przelogowac
      • tatonka jakie tu ciekawe rzeczy dzieja sie 30.08.05, 16:08
        w miedzyczasie:))))
        A ten kogo nie znasz a juz Cie nie lubi to milosnik Cimocha z forum kraj.
        Bardzo za swoim idolem glosuje.
        Musze do pracy- wiec tylko zajrzalam :))))

• krystian71 Re: jakie tu ciekawe rzeczy dzieja sie 30.08.05, 16:37
          takie glupoty biedroneczko, ale sykmpatyczne.
          Przyznam ci sie, ze jak mi sie troche nudzi, to wlasnie taka rozrywke stosuje,
          zgadywanie kto jest kim.Niekoniecznie dotyczy to wielonickowcow, ale tez ludzi,
          ktorzy nie wiadomo czemu rozne dowartosciowujace siebie rzeczy na tym forum
          wypisuja.
          Nie wiadomo po co , bo nikt normalny ich o to nie pyta, a nie pyta dlatego, ze
          to tylko forum i by umiec byc konsekwentnym , kazda glupote o sobie mozna
          napisac i sie tego trzymac.
        • krystian71 Re: jakie tu ciekawe rzeczy dzieja sie 30.08.05, 16:48
          i jeszcze jedno:) Ja na forum kraj zupelnie nie bywam.Wynika z tego,ze sie
          znamy z Forum Swiat, tylko tradycyjnie, pod innym nickiem.:)
    • nasrsharon Dla przypomnienia pewnej kwestii 30.08.05, 19:11
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=19498895&a=21342553
      To dla eksperta od nieprawdy.
      • nasrsharon ps bLąd w linku 30.08.05, 19:11
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=19498895&a=21342553
      • krystian71 a ty wlasnie na tym swoje jestestwo zbudowales? 30.08.05, 19:52
        to chyba marne fundamenty.Jak sie nie chce to sie odpuszcza, jak sie troche
        ponudzi, to bez wiekszego trudu na trop pacyny sie trafi.
        A ty na co liczyles?
    • pissing_in_the_wind Re: telepatia2 30.08.05, 23:30
      Tyle wpisow!.... Biedny migselv. Tak to jest jak czlowiek 'opens up in public' -
      niestety staje sie przedmiotem bardzo wnikliwej scrutiny...
      Ja uwazam ze nie powinnismy sie czepiac czlowieka. Na forum ludzie tworza pewne
      fikcje, wkoncu nasze nicki to fikcyjne postaci na uzytek nasz wlasny i innych.
      Nie mozemy brac wpisow na forum jako czyichs autobiografii. Podwinela sie
      migselvowi noga, ale for God's sake people, stop harrassing him!
      • wojcd Re: telepatia2 31.08.05, 00:59
        pissing_in_the_wind napisała:
        > Ja uwazam ze nie powinnismy sie czepiac czlowieka.
        .............................
        > Podwinela sie migselvowi noga, ale for God's sake people, stop harrassing
        him!
        ----------------------------------
        • i-love-2-bike Re: telepatia2 31.08.05, 01:53
          wojcd napisał:

> pissing_in_the_wind napisała:
          > > Ja uwazam ze nie powinnismy sie czepiac czlowieka.
          > .............................
          > > Podwinela sie migselvowi noga, ale for God's sake people, stop harrassing
          >
          > him!
          > ----------------------------------
          • wojcd Re: telepatia2 31.08.05, 02:01
            i-love-2-bike napisała:
            > ciekawe,ze niektorzy klamcy sa pod ochrona a innych sie pedzi. jaka w tym
            jest logika,chyba tylko wlasne preferencje?
            -----------------------------------
            • i-love-2-bike Re: telepatia2 31.08.05, 02:11
              wojcd napisał:

> > ciekawe,ze niektorzy klamcy sa pod ochrona a innych sie pedzi. jaka w tym
              >
              > jest logika,chyba tylko wlasne preferencje?
              > -----------------------------------
        • dana33 Re: telepatia2 31.08.05, 07:25
          ciebie wojtusiu nie mozna potraktowac ani lagodnie ani ostro. ciebie nie mozna,
          ale trzeba potraktowac jako chorego psychicznie. i konsekwentnie przestac cie
          traktowac zupelnie.
          • krystian71 up,up, up. bo migselv znowu wypelzl z nory 05.10.05, 10:33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka