arap1 17.09.05, 18:00 nie nie odali razem z mundorem....ODALI CALA POLSKE...nie szukajcie wymuwek ze ZYDZI winni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bdx65 Wypadałoby się nauczyć polskiego 17.09.05, 18:14 a dopiero potem po polsku Polaków uczyć - to takie oczywiste! Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: Wypadałoby się nauczyć polskiego 17.09.05, 18:18 NU jezeli muj polski zrozumiales...dalej choc daj swoja opinie o GUZIKU Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Re: Wypadałoby się nauczyć polskiego 18.09.05, 18:27 Jakoś nie pouczasz tych licznych forumowiczów-Polaków, którzy częstokroć w niewybredny sposób pouczają czy ganią Izraelczyków nie zawsze poprawną polszczyzną. Trudno sobie nawet wyobrazić, żeby któryś z nich próbował czynić to w jidisz, choćby nawet kiepskim, a o hebrajskim już nawet nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone czasami pewnym medcrom to tylko pozostaje 18.09.05, 20:12 ze tym co sie z ich opiniami nie zgadzaja , bledy gramatyczne wytykaja, czy przypadkiem Gomulka nie biegle po Polsku mowil, a jak z jaruselskim, Walesa mowil jak potrafil i kto z nich w koncu racje mial. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: czasami pewnym medcrom to tylko pozostaje 18.09.05, 20:21 samsone napisał: > ze tym co sie z ich opiniami nie zgadzaja , bledy gramatyczne wytykaja, czy prz > ypadkiem Gomulka nie biegle po Polsku mowil, a jak z jaruselskim, Walesa mowil > jak potrafil i kto z nich w koncu racje mial. ŻADEN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: czasami pewnym medcrom to tylko pozostaje 18.09.05, 22:50 Ty tez mowisz biegle po polsku a myslisz po zydowsku.O gomulce nie bede dyskutowal bo nie znam jego zyciorysu,ale co do Jaruzelskiego to przy padek bardzo znany. Ojciec w kazamatach a synus w ruskim przytulku.Pranie mozgu Wojtkowego i juz masz drugiego Rokossowskiego syna warszawskiego kolejarza????? Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Wypadałoby się nauczyć polskiego 18.09.05, 20:20 eres2 napisał: > Jakoś nie pouczasz tych licznych forumowiczów-Polaków, którzy częstokroć w > niewybredny sposób pouczają czy ganią Izraelczyków nie zawsze poprawną > polszczyzną. Trudno sobie nawet wyobrazić, żeby któryś z nich próbował czynić > to w jidisz, choćby nawet kiepskim, a o hebrajskim już nawet nie wspomnę. Nic nie zrozumiałeś - nie mam zamiaru obrażać żadnej nacji, natomiast trzeba bronić czystości języka, który jest zachwaszczany pseudo neologizmami, zbytecznymi anglicyzmami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: Wypadałoby się nauczyć polskiego 18.09.05, 20:09 bo po polsku lepiej umiejac, guzika by sie nie oddalo, albo portki bez guzika byly. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re:Zeby nie te portki 18.09.05, 22:54 Zeby nie te portki nawet bez guzikow to bys ty sempie mieszkal na pustyni. Dziwne jest tylko jedno ze w Katyniu wlasnie po guzikach pierwszy raz zindetyfikowali ciala POLSKICH OFICEROW a wiec guzikow nie oddali: Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: NIE ODAMY GUZIKA.......ktos TO POWIEDZAL 17.09.05, 18:28 A skad mial ten ktos wiedziec ze dwoch krawcow dobierze sie do munduru? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: NIE ODAMY GUZIKA.......ktos TO POWIEDZAL 17.09.05, 19:10 Wg oficialnych danych OKW(Ober Komando der Wehrmacht) w wojnie 39r zginelo 300tys Niemcow i 60 tys Polakow...To nie Irak i nie Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Chciales to masz! 17.09.05, 19:34 Powiedz co ma Izrael teraz do powiedzenia,no naturalnie oprocz Dany33-Do powiedzenia maja teraz tylko banki w USA w rekach Zydowskich i sa te te same banki ktore dawaly Hitlerowi pieniadze na cyklon B- Juz chyba zapomniales o MS Luis, juz chyba zapomniales ze nawet za czasow Hitlera nikt was nie chcial przyjac z Zydowskich organizacji do Palestyny jako nieroboli chociaz Hitler otwarl dla was Kibuze w niemczech zeby was troche przygotowac do uczciwego zycia Nie wiesz kto to powiedzial "co nas obchodza Zydzi w Europie"Jestes naprawde srobniety Arab Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Re: Chciales to masz! 17.09.05, 20:17 polish-jewish-heritage.org/Pol/wojsko.htm www.zchor.org/meirtchak/meirtchak.htm ksiegarnia.bellona.pl/index.php?c=cat&cid=75&bid=227&page=8 Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Chciales to masz! 17.09.05, 22:54 Antek podaj cos nie napisane przez Zydow.Wy byscie chcieli tylko linki autorow zydowskich.A tak na marginesie napisalem kiedykolwiek na forum ze wszyscy Zydzi to szuje?Jedynie jezeli mam cos to wymieniam za co i na kogo osobiscie. No coz nawet Hitler mial w swojej generalicji Zydow o o tym wszyscy wiedzieli. Nie byla to jednak sprawa narodu ale tak sie zlozylo ze Zydzi za swoje nieposluszenstwo Bogu zostali rozsypani po calym Swiecie i czesc z nich poprostu poddala sie integracji,co wiazalo sie tez ze sluzba wojskowa Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Co ty 17.09.05, 20:55 sie czepiasz arap. Walczyli przegrali. Zdarza sie. jesli chcesz powiedziec, ze Polacy byli tchorzami - brak zgody. Jesli chesz powiedziec, ze Polska byla zle przygotowana do wojny - pelna zgoda. Tego wscieklego psa Hitlera trzeba bylo potem przez 6 lat zabijac. Wiec daj spokoj z tanimi prowokacjami. Tym bardziej zes sam zolnierz. PF Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Nie ma dymu bez ognia 17.09.05, 21:00 Tego nie skomentujesz? Bo to nie jątrzy, a kolega ze spółdzielni, prawda? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=29176270 Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nie ma dymu bez ognia 17.09.05, 21:05 A mnie tam widziales? PF Odpowiedz Link Zgłoś
picard2 Re: Nie ma dymu bez ognia 17.09.05, 21:39 Witaj PF Po wakacjach znowu zajrzalem na Forum.Temat o guzikach bardzo mnie zaciekawil bo chcialem sie czegos dowiedziec o plk.Beku no i moze o Smiglym-Rydzu(bo nawet nie wiem kto to byl).A tu niestety jakies brednie Izraelczykow.No ale wszystkiego nie stracilem bo moge Ciebie powitac. Do nowego spotkania na tej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nie ma dymu bez ognia 17.09.05, 21:46 Witaj Picard, pewnie woziles sie na konferencjach? Ja za tydzien do Polski i do Niemiec tez jade. Piszesz powaznie o Becku czy o Rydzu-Smiglym? Chyba zartujesz sobie, bo dobrze wiesz kim byli i czego dokonali (albo czego nie dokonali). Jak tam zycie w twojej Picardii? Mniej troche zalalo poczas wakacji i zaczynam sie klocic z MAIFem, kto i ile placi. Ze juz nie mowie o cholernym ogrodku, ktory musialem pierwszego powakacyjnego tygodnia kosic jak glupi. Podzielilem sie nawet doswiadczeniami na watku "Jak to dobrze miec dom"... Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
picard2 Re: Nie ma dymu bez ognia 17.09.05, 22:13 Wiem kim byl Beck ale naprawde nie wiem nic o Smiglym-Rydzu.MAAIF jest bardzo wolny ale w koncu placi jesli mu sie przedstawia rachunki. Ja tez mialem "katastrofy naturalne" i po paru miesiacach doszedlem do swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nie ma dymu bez ognia 18.09.05, 03:08 Rydz-Smigly - wodz naczelny WP z 39 roku. Uciekl jeszcze we wrzesniu przez Zaleszczyki do Rumunii. Potem go trapily wyrzuty sumienia i dalej juz nie pamietam. Jeden z architektow porazki wrzesniowej. PF Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Nie ma dymu bez ognia 18.09.05, 11:40 18 września 1939 przekroczył granicę z Rumunią, internowany w miejscowości Craiova. 27 października 1939 roku zrezygnował z funkcji Naczelnego Wodza i Głównego Inspektora Sił Zbrojnych. W Craiovej do 14 października, potem przewieziony do rezydencji byłego premiera Rumunii w Dragoslavele. Zbiegł 10 grudnia 1940 roku i przedostał się na Węgry. 25 października 1941 roku opuścił Węgry i przez Słowację dotarł do Polski. 30 października w Warszawie, gdzie poprosił o wcielenie go do Związku Walki Zbrojnej w stopniu szeregowego. W konspiracji używał pseudonimu Adam Zawisza. Grób marsz. Rydza-Śmigłego na PowązkachWedług oficjalnej wersji, prawdopodobną przyczyną śmierci był zawał serca, który miał miejsce 2 grudnia 1941. Pochowany przez grupę AK "Baszta" z Mokotowa pod nazwiskiem Adam Zawisza w na Cmentarzu Powązkowskim. W 1994 roku wzniesiono na grobie nowy pomnik z właściwym nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nie ma dymu bez ognia 18.09.05, 12:01 Dzieki Krzysiu. Mnie kolejne przeprowadzki bezbawily wielu dobrych ksiazek. PF Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 to tylko wikipedia :))) 18.09.05, 12:32 przeciez nikt takich rzeczy, nie liczac specjalistow nie ma pod reka. A mi w glowie pozostalo tylko niejasne przekonanie o smutnych losach Edwarda Rydza,ktory przekroczyl Zaleszczyki sadzac,ze tak powinien,ze przeniesie walke na Zachod,a zrozumiane to zostalo inaczej,i slusznie,bo przeciez "jego"zolnierze walczyli jeszcze dwa tygodnie w mundurach i przez cala okupacje w mundurach i bez. To taka bardzo ciekawa i pokrecona postac, beneficjent i pieszczoszek sanacji , gdy przyszlo imponowac damom mundurem i postawa kawalerzysty, w trudnych chwilach zawiodl,ale koniec mial dobry. Ciekaw jestem co musial czuc,on wodz naczelny,gdy stanal przed prostymi chlopakami z konspiracji i poprosil o wcielenie w stopniu szeregowego... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: to tylko wikipedia :))) 18.09.05, 13:47 Co czul? czul ze jest glupi gnoj niegodny munduru i funkcji ktora na swoje barki wzial. Taki sam gnoj jak krol Stasiu, pie.., ktory niepodleglosc nasza stracil. Nie on jeden byl taki. Nikt nie rodzi sie zolnierzem, jak pisze Simonow, ale kilku dobrych zolnierzy mielismy: Major Sucharski, obronca Westerplatte, przed ktorym generalowie niemieccy salutowali; Major Dobrzanski "Hubal", wariatuncio nasz polski z lasow, ktory munduru nie zdjal bo rozkazu nie bylo; General Kleber, ktory jeszcze pod Kockiem w pzdzierniku szkopom chcial dowalic. Bo im sie dluzej im dowalalo tym mniej ich bylo na potem. Prosta i sluszna logika. Na glupkow i damskich bohaterow szkoda slow innych niz bezbrzezna pogarda. Gdyby to ode mnie zalezalo tym bym ich na ziemi polskiej nie przyjal. Rachelka ma racje, za dobrzy jestesmy. PF Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: to tylko wikipedia :))) 18.09.05, 15:29 Na pewno.Sam bym to czul, mniej winni,albo raczej niczemu nie winni palneli sobie w glowe,jak plk Dabek, dowodca obrony Oksywia. Tylko,ze mysle,ze to nie takie proste, on w tym zaleszczyckim momencie zapomnial,ze jest DOWODCA, przez wiele lat byl TYLKO politykiem. A wczesniej byl zolnierzem osobiscie odwaznym, wystarczy w tejze chocby wikipedii preczytac jego zyciorys i zaslugii w wojnie polsko-bolszewickiej. Mysle,ze tu nie strach o wlasna skore wzial gore, ale jakies glupie kunktatacje polityczne,ktore przeprowadzil w swoim umysle jako MINISTER,czlonek Rzadu, nie jako dowodca.Bo Rzad mial pelne prawo, w tej sytuacji opuscic granice panstwa 18.09,inaczej spotkal by ich los gen,Okulickiego i jego 16-tu i cisza by zapadla i niktby sie o nich nie upomnial, jak o tych z Katynia i Miednoje.A tak zachowana zostala ciaglosc wladzy i sympatycznie i symbolicznie mogl prez.Walesa swe prerogatywy odebrac z rak prez.Kaczorowskiego, ostatniego Prezydenta Rzadu na Uchodztwie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: to tylko wikipedia :))) 18.09.05, 21:21 No na proste pytanie po prostu odpowiedzialem. A nieudacznikow nie lubie. Poza tym nam, à posteriori, latwo wyroki ferowac. We wrzesniu bylo za pozno, cokolwiek by sie robilo. Caly establishment sanacyjny zawiodl. Beck, Rydz i inni. Po zastanowieniu moze Rydz dobrze zrobil. Byl malym czlowieczkiem i zostal skonfrontowany z wielka sytuacja polityczna. I jako maly czlowieczek, na koncu postapil uczciwie. Na tym i innych forach duzo kolegow gra czesto w gry "co by bylo gdyby" piszac o mozliwych i niemozliwych koalicjach z 38 i 39 roku. jeszcze wieksza liczba wyrzuca Francuzom i Anglokom ich zachowanie. Niepodleglosc jest jak zrenica oka i ja na niebezpiecznstwo wystawic to juz dyskwalifikuje ekipe rzadaca wowczas. A stracic, na korzysc wscieklego psa, oszalalego rasisty na to slow brakuje. Wazne by sie historii uczyc. A czy ty myslisz, ze obecne elity wladz sie nauczyly? Czytajac o Rokicie obrazajacego Schrödera zaczynam watpic. Dluga droga nas jeszcze czeka, jesli tak rzeczywiscie jest. Ale moze sie myle. PF Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: NIE ODAMY Gazy.......ktos TO POWIEDZAL 17.09.05, 22:32 ano arap,lechu,wojo i maretino jeszcze dwa miesiace temu Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko NIE ODAM GUZIKA.......arap TO POWIEDZAL 18.09.05, 03:16 chociaz guzik mial do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
picard2 Do PF i krystiana 18.09.05, 15:40 Dziekuje za wiadomosci o Smiglym Rydzu.Ja szukalem w Wikipedia pod zlym haslem Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: NIE ODAMY GUZIKA.......ktos TO POWIEDZAL 18.09.05, 18:04 CO TO DOTYKAJAC BOLACY ROZDZIAL HISTORII R.P......narazasz sie na atak ze strony patriotow zagranicznych..przecierz nie ja wymyslilem ten (GUZIK) to bunczuczne wypowiedzi rzadu uwczesnej POLSKI..po drugie walkujecie temat zydowski na FORUM..obrazajac nas i nasze tradycje i nasza HISTORJE...piszac ten watek nie chcialem obrazic uczucia polakow w POLSCE ..to jest smutna no zawsze czastka waszej historii chcecie albo nie..TE FALSZYWE PATRIOCI Z ZA GRANICY bardzej wrazliwi na ten temat,,napewno sumienie gryzie ze zostawiali POLSKE i drapneli,,kochajac ja z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: NIE ODAMY GUZIKA.......ktos TO POWIEDZAL 18.09.05, 18:59 A kim Ty jesteś, że nas tu rozliczasz? Skąd Ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Niemieszalni 18.09.05, 22:36 widzisz arap, ja naprawde chcialem z toba dobrych stosunkow. Ale chyba niestety nie jest to mozliwe. I grzecznie cie traktuje i spokojnie odpowiadam na twe prowokacje a ty to odbierasz jako znak slabosci. I nie masz racji, to jest znak sily! I to jest taka wielka paralela do polsko-zydowskich stosunkow. Wy nas ciagle bierzecie za glupkow! A my nimi juz od dawno nie jestesmy. Nada pierekluczic wreszcie. A co do meritum. Europa dzisiejsza jest taka, ze polski Francuz moze byc polskim patriota. I Francuzi to olewaja i Polacy to akceptuja. PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: NIE ODAMY GUZIKA.......ktos TO POWIEDZAL 18.09.05, 23:00 arap1 napisał: > CO TO DOTYKAJAC BOLACY ROZDZIAL HISTORII R.P......narazasz sie na atak ze > strony patriotow zagranicznych..przecierz nie ja wymyslilem ten (GUZIK) to > bunczuczne wypowiedzi rzadu uwczesnej POLSKI..po drugie walkujecie temat > zydowski na FORUM..obrazajac nas i nasze tradycje i nasza HISTORJE...piszac ten > > watek nie chcialem obrazic uczucia polakow w POLSCE ..to jest smutna no zawsze > czastka waszej historii chcecie albo nie..TE FALSZYWE PATRIOCI Z ZA GRANICY > bardzej wrazliwi na ten temat,,napewno sumienie gryzie ze zostawiali POLSKE i > drapneli,,kochajac ja z daleka powiem ci jedno ty stary smieciu,ze gdyby nie Polska to nie byloby was. a nasza tysiacletnia historia jest sto razy lepsza od waszej,i pelno w niej krwi,ale tez i pelno szlechetnosci,czego zupelnie nie mozna powiedziec o waszej krotkiej,okrutnej historii. wy sie z nikim nie mozecie zgodzic,tylko macie jednen argument klamstwa i matactwa i ciezka artlylerie. Odpowiedz Link Zgłoś
leaky_cauldron Picard: coś na temat Marszałaka Rydza i płk. Becka 18.09.05, 22:02 Marszałek Rydz-Śmigły urodził sie w Brzeżanach, w domu przy ulicy Bocznej Zielonej 8. (dziś ta ulica moze sie inaczej nazywać, oczywiście). Miałam wujaszka, który był "fanem" postaci Rydza-Śmigłego i bronił go jak lew w dyskusjach, a ponadto znał jego biografię niemal z doklądnością do dnia, od dnia urodzenia i w kółko to opowiadał... Z tego powodu ta nieco śmieszna nazwa ulicy mi utkwiła w pamięci. Dzień opuszczenia Polski przez Rydza-Śmigłego, mimo całego tragizmu, miał też swoje humorystyczne momenty. Jednym z członków rządu, który przejeżdżał przez most graniczny w Zaleszczykach, był minister obrony (nazwisko mi wyleciało z pamięci). Pan ten też miał większe sukcesy w podbijaniu dam, niż w wojskowych sprawach sensu stricte. Miał romans z jedną modną gwiazdką filmową i cała Polska o tym wiedziała. Samochód tej pani przejechał przez most zaraz za nim. Rumuni kierowali samochody z wojskowymi w jedną stronę, a z cywilami - w drugą. Więc owej pani wskazali kierunek przeciwny, niż ministrowi. Wtedy z samochodu ministra wyskoczył adiutant i szybko cos zaczął Rumunom przedkładać Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Picard: coś na temat Marszałaka Rydza i płk. 18.09.05, 22:40 Leaky: Instynkt mnie nie pomylil: papatrz na to co ktos czyta a powiem ci kim on jest. Czy twoi rodzice nie sa z Litwy? Bo wygladasz mi na sympatyczna osobe:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
leaky_cauldron Re: Picard: coś na temat Marszałaka Rydza i płk. 18.09.05, 23:25 polski_francuz napisał: > Leaky: > > Instynkt mnie nie pomylil: papatrz na to co ktos czyta a powiem ci kim on jest. > > Czy twoi rodzice nie sa z Litwy? > Ciepło, ciepło... Z Białorusi. Dziadek miał kancelarię adwokacką w Pińsku... Tato tamże kończył gimnazjum. Wiecej moge kiedyś Ci powiedziec "w privie", bo instynkt mi podpowiada, że jesteś osobą, której mozna bez zatrzeżeń ufać. Natomiast mnie bardzo przestrzegano przed ujawnianiem zbyt wielu informacji o sobie na samym forum. Nawet, gdyby ktoś dogrzebał sie nazwisk pińskich przedwojennych adwokatów, to do mnie nie dojdzie. Ja, po staroświecku, przyjąłam nazwisko mojego starego, wychodząc za mąż. Nie zaś dwuczłonowe z zachowaniem panieńskiego składnika, jak to robiła większość moich koleżanek. Ale o rodzinie starego nie wspomne tutaj nic, bo to juz mogłoby "naprowadzić na nasz ślad", choc to nie była żadna "można" rodzina. Ale na Kresach wszyscy o sobie wszystko wiedzieli!!!! I jeśli sie wybrało zupełnie przypadkowo dwie osoby z polskiej kresowej społecznosci, to szansa była pewno tak z 50%, ze te osoby są jakoś spokrewnione, a pewnie z 80%, że są spowinowacone. Przyjaciel, który nam to forum zarekomendował, sam już od ponad dwóch lat na nim nie pisuje. Ale przedtem był bardzo aktywny i twierdzi, że zna to forum i jego obyczaje "od podszewki". Opowiadał jakies mrożące krew w żyłach historie o "kwiecistych (?) wojnach" z tamtego okresu i jak to nienawiść doszła do takiego poziomu, że ludzie z dwóch zwaśnionych stron pisywali donosy nawzajem na siebie do pracodawców, jak również telefonicznie i listownie napastowali członków rodzin swoich przeciwników, włączając nieletnie dzieci. Podobno nawet jeden forumowicz wylądował w szpitalu z zawałem z tego powodu. > Bo wygladasz mi na sympatyczna osobe:) MOWA!!!!! > > PF Serdecznie pozdrawiam! C_N Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Picard: coś na temat Marszałaka Rydza i płk. 18.09.05, 23:39 No worries. Pisz na priva. Moja Babcia od strony mamy byla bialorusinska Polka albo Bialorusinka (nie jestem rasista Boze bron, i Zydow tez lubie). A Rysiu Kapuscinski to najwiekszy polskij reporter. A on wlasnie z Pinska! I wszystko wiem o tej wiezy co to rosyjskie matrosy strzelaly i nie mogly utrafic. I ten swiety co to slips my mind z Pinska. Chwala Bogu, ze Kapuscinski pisze. Chwala Bogu, ze jest internet. Bo nasz wspanialy, polski szczery, uczciwy kraj by zniknal... Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Picard: coś na temat Marszałaka Rydza i płk. 23.09.05, 03:45 leaky_couldron, z najwieksza przyjemnoscia przeczytalem te dwa posty, wprawily mnie w znakomity humor i nie ukrywam swego podziwu dla jakosci twoich wpisow. Moj boze gdyby wszyscy tak mogli..................... Odpowiedz Link Zgłoś
leaky_cauldron ARAP1!! Naruszasz reguły "fair play" na tym forum! 18.09.05, 22:49 Obserwując przez miesiąc z hakiem dyskusje na tym forum, doszłam do tego, jakie są tutaj reguły "fair play". Ty po prostu NARUSZASZ TE REGUŁY!!!! Reguły "fair play" na tym forum dają wszystkim uczestnikom RÓWNE PRAWA i są następujące: UCZESTNIKOM-POLAKOM (z Polski lub polskiej emigracji) nie wypada krytycznie sie wyrażać o Polsce, natomiast mogą bez ograniczeń krytykować, wyśmiewać, szydzić sobie, nazywać obraźliwymi wyrazy inne państwa i narody; A za to: UCZESTNIKOM Z INNYCH PAŃSTW/NARODÓW nie wypada krytycznie sie wyrażać o Polsce, natomiast mogą bez ograniczeń krytykować, wyśmiewać, szydzić sobie, nazywać obraźliwymi wyrazy inne państwa i narody; Prawa obu grup są wiec absolutnie takie same. Natomiast Ty tego NIE DOCENIASZ i naruszasz te reguły fair play!!! W byłym ZSRR za dobrego Batiuszki Breżniewa, Leonida Iljicza zresztą, miała miejsce następująca rozmowa między dziennikarzem z "Prawdy" (czy "Izwiestii", wsjo rawno), a przybyłym z wizytą dziennikarzem amerykańskim: Amerykanin: "U nas w Sojedinnionnych Sztatach jest pełna swoboda wypowiedzi... My mozemy nawet bez ograniczeń krytykować w prasie naszego prezydenta!" Sowiecki dziennikarz: "U nas jest dokładnie tak samo!" Amerykanin nie posiada sie ze zdziwienia: "J-j-j-j-a-a-a-k t-t-t-t-o-o-o? Sowiecki dziennikarz: "No zwyczajnie! My też mozemy bez żadnych ograniczeń krytykować w prasie waszego prezydenta!" Tak jak ja to widzę, reguły "fair play" na tym forum są skonstruowane trochę na podobnej zasadzie, jak w tym dowcipie. Na przykład, na USA można wylewać na tym forum bez żadnych ograniczeń kubły pomyj (co tam kubły pomyj - cysterny szamba!!!) i pisac o Amerykanach, że są debile i matoły. Natomiast te same osoby się obruszają na najmniejszy uszczypliwy komentarz o Polsce - nawet wtedy, gdy mówi on prawdę. Ponieważ mnie i brata wychowywała brytyjska guwernantka, ja jakoś przyswoiłam sobie brytyjskie pojęcie "fair play" i dlatego ta tutejsza odmiana "fair play" mnie nieco razi... Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: ARAP1!! Naruszasz reguły "fair play" na tym f 19.09.05, 00:09 leaky_cauldron napisał: > Obserwując przez miesiąc z hakiem dyskusje na tym forum, doszłam do tego, jakie są tutaj reguły "fair play". > Ty po prostu NARUSZASZ TE REGUŁY!!!! ------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wojtek 19.09.05, 01:04 przestan sie czepiac do fajnej dziewczyny z kresow wschodnich. Leaky is OK. Jak ci braknie enemies tylko mi powiedz, zaraz ci dostarcze... Best regards PF Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: ARAP1!! Naruszasz reguły "fair play" na tym f 19.09.05, 01:24 Żabciojadek mnie zrugał. Może trochę się zapędziłem. Nie patrz tak ostro na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
leaky_cauldron Jak ktoś pluć na Kali to być źle! Jak Kali pluć na 19.09.05, 20:11 ktoś to byc dobrze. Śledząc wypowiedzi na temat USA i reakcje na wypowiedzi dotyczące Polski, dochodzę do wniosku, ze to jest obowiązujacy model "fair play" na tutejszym forum. W przypadku wypowiedzi na temat USA mam na myśli nie meritum krytyki (o ile takowe istnieje), a formę. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Jak ktoś pluć na Kali to być źle! Jak Kali pl 19.09.05, 20:22 Lubisz analizowac i szukac struktur. Fach scisly zgaduje... To forum zyje za bardzo sprawami polsko-zydowskimi, ktore nie sa juz aktualne od wielu lat. Ale te emocje, ktore nie byly chyba nigdy na glos wypowiedziane, sie odreagowuja wlasnie. W moich poczatkach zadalem sobie pytanie jaki jest wiek forumowiczow. Powiedziano, ze glownie studenci/mlodzi po studiach. Wiek mozna zreszta zgadnac ze swiatopogladu i slownictwa wlasnie. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Jak ktoś pluć na Kali to być źle! Jak Kali pl 19.09.05, 20:27 polski_francuz napisał: > Lubisz analizowac i szukac struktur. Fach scisly zgaduje... > > To forum zyje za bardzo sprawami polsko-zydowskimi, ktore nie sa juz aktualne > od wielu lat. Ale te emocje, ktore nie byly chyba nigdy na glos wypowiedziane, > > sie odreagowuja wlasnie. > > W moich poczatkach zadalem sobie pytanie jaki jest wiek forumowiczow. > Powiedziano, ze glownie studenci/mlodzi po studiach. > > Wiek mozna zreszta zgadnac ze swiatopogladu i slownictwa wlasnie. > > Pozdro > > PF > nastepna dobra rada PF,nie kupuj kitow od kazdego kto dla ciebie jest mily. tu jedna osoba pisuje czesto pod wieloma nickami,co jest proste do rozpoznania,jesli jestes spostrzegawczy,lub masz odpowiedni program rozpoznujacy mowe. co do arapa,to na prawde dziwie ci sie,ze chcesz z nim rozmawiac czytac co to indywiduum pisze na temat polakow i polski. czasem lepiej sobie przypomniec kim sie jest i kogo sie reprezentuje,zanim zaczniesz klaniac sie kazdemu kto tobie raz cos milego powie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Jak ktoś pluć na Kali to być źle! Jak Kali pl 19.09.05, 20:35 Ach Rachelko, ja najbardziej lubie jak sie ludzie lubia, filmy ktore sie koncza happy endem, ksiazki niezbyt skomplikowane. Co ty chcesz taka mam nature:) Ale uwaga, to tylko tak wyglada bo " jesli gadzina ugryzie Zmudzina, zginie gadzina od jadu Zmudzina" A wojne to mam w pracy o podwyzke i na korcie o set'a. Nawiasem mowiac mialem trzy pilki setowe dzisiaj i przegralem. Taki pech... PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Jak ktoś pluć na Kali to być źle! Jak Kali pl 19.09.05, 20:40 polski_francuz napisał: > Ach Rachelko, ja najbardziej lubie jak sie ludzie lubia, filmy ktore sie koncza > > happy endem, ksiazki niezbyt skomplikowane. Co ty chcesz taka mam nature:) > > Ale uwaga, to tylko tak wyglada bo " jesli gadzina ugryzie Zmudzina, zginie > gadzina od jadu Zmudzina" > > A wojne to mam w pracy o podwyzke i na korcie o set'a. Nawiasem mowiac mialem > trzy pilki setowe dzisiaj i przegralem. Taki pech... > > PF pech nie pech to samo zycie PF raz sie wygrywa,raz sie przegrywa,ale widze,ze ty jestes bardzo naiwny,dlatego ciebie ostrzegam. jak widze mam znacznie lepsza intuicje niz ty,oraz znacznie trudniej mnie oszukac milymi ,tanimi pochlebstwami oraz mam zasade,zeby z najgorszym chamstwem forumowym sie nie zadawac,bo na prawde nie ma po co.umiem rowniez znacznie lepiej rozpoznawac trolle i jeszcze raz podkreslam,ze mowa jest srebrem,a milczenie zlotem. zawsze lepiej isc na jakosc a nie ilosc,a jakosc latwo rozpoznac. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Jak ktoś pluć na Kali to być źle! Jak Kali pl 19.09.05, 20:47 Forum jest jakie jest a ludzie sa jacy sa. Nic na to nie poradzisz. Dowody sa rzeczywiscie przekonywujace, ze ci czy inni uzywaja tego samego nicku. Ale to graniczy juz z dewiacjami psychicznymi. I pewnie tacy nie maja wiele do powiedzenia. Co do chamstwa to zgoda, ze nie jest salonowe. Ale anonimowosc powoduje, ze sie go naduzywa. Nie wiem czy pamietasz Fredzia? Ten to byl prawdziwy haman, i nawet mnie raz czy drugi zdenerwowal. Arap wydaje mi sie jedna osoba i reaguje od czasu do czasu jak czlowiek. No a zludzmi sie rozmawia. PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Jak ktoś pluć na Kali to być źle! Jak Kali pl 19.09.05, 20:50 polski_francuz napisał: > Forum jest jakie jest a ludzie sa jacy sa. Nic na to nie poradzisz. Dowody sa > rzeczywiscie przekonywujace, ze ci czy inni uzywaja tego samego nicku. > > Ale to graniczy juz z dewiacjami psychicznymi. I pewnie tacy nie maja wiele do > powiedzenia. > > Co do chamstwa to zgoda, ze nie jest salonowe. Ale anonimowosc powoduje, ze > sie go naduzywa. > > Nie wiem czy pamietasz Fredzia? Ten to byl prawdziwy haman, i nawet mnie raz > czy drugi zdenerwowal. > > Arap wydaje mi sie jedna osoba i reaguje od czasu do czasu jak czlowiek. No a > zludzmi sie rozmawia. > > PF > trolle bywaja rowniez grzeczne,mile i cywilizowane,mam nadzieje,ze wiesz o co mi chodzi. co do arapa,no comments,mnie pare wpisow wystarczy aby zamknac drzwi temu kachanowcowi.oni w niczym nie roznia sie od hamasu,tylko stoja po innej stronie barykady,obaj sa terrorystami. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ojciech Re: Jak ktoś pluć na Kali to być źle! Jak Kali pl 20.09.05, 15:15 leaky_cauldron napisał: > ktoś to byc dobrze. > > Śledząc wypowiedzi na temat USA .............................. > W przypadku wypowiedzi na temat USA mam na myśli nie meritum krytyki (o ile > takowe istnieje), a formę. --------------------------------------------------- Śledząc wypowiedzi na temat USA stwierdzam, że jest całkiem niemała grupka chorych psychicznie. Jest to jednostka chorobowa zwana Pax Americana. Do szału ich doprowadza stwierdzenie, że USA w czymś jest no. 2. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: ARAP1!! Naruszasz reguły "fair play" na tym f 19.09.05, 08:03 Juz OK, jako czerwony beret masz u mnie plusa. A i polsko-litewsko-fracuskie serce wielkie... Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś