Dodaj do ulubionych

po raz pierwszy w israelu

05.10.05, 19:08
przeszczepiono w israelu serce i nerke u jednego chorego....
rodzice mlodej dziewczyny zgodzili sie na przeszczepienie organow corki,
ktora zginela w wypadku. serce i nerke dostal arabski chlopiec.
jeszcze dwoch chorych zostalo uratowanych przy pomocy przeszczepu organow tej
dziewczynki.
mam nadzieje, ze wszyscy szybko wroca do zdrowia.
Obserwuj wątek
    • puls Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 19:10
      To nie interesuje "uzytecznych idiotow" na uslugach islamu , nie masz
      cos o pluciu i gwalceniu arabskich wielbladow ?
      • dana33 Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 19:12
        :))))
    • cepimierz To bardzo szlachetne --- ale 05.10.05, 19:21
      po polsku pisze się i wymawia Izrael, nie Israel.

Bo chyba nie napisałaś tego komunikatu po angielsku czy niemiecku?
      • dana33 Re: To bardzo szlachetne --- ale 05.10.05, 21:22
        cepus, ja na tym forum pisze od ponad 3 lat. pisze wszystko z malej litery i
        israel pisze przez s. nie mysle, ze ktos nie rozumie. nie mysle rowniez, ze to
        wielkie przestepstwo, ok?
        • cepimierz Re: To bardzo szlachetne --- ale 05.10.05, 21:38
          Upieraj się, Twoje prawo.

Ale zwracam uwagę, że nazwa Twojego kraju zapisywana jest po polsku jako Izrael od co najmniej kilku wieków. Może warto byłoby uszanować tę tradycję, jeśli już uznałaś, że będziesz pisać po polsku.

Upieranie się przy obcej, bo nie-polskiej, formie Israel jest u piszących tu po polsku niczym innym jak politycznie motywowaną manierą.
          • dana33 Re: To bardzo szlachetne --- ale 05.10.05, 21:46
            czepiasz sie cepku, to wszystko. israel przez z od kilku wiekow???? fajnie
            byloby.... :))))
            • cepimierz Re: To bardzo szlachetne --- ale 06.10.05, 03:14
              Tak -
          • explicit Re: To bardzo szlachetne --- ale 05.10.05, 21:47
            Bull shit !!! Ja pisze Isroel i bede pisal jak mi siem podoba ,... Git ?

Czep siem tramwaja , cepie , jak nie masz czego ,...

uklony

==============================================================================

Upieranie się przy obcej, bo nie-polskiej, formie Israel jest u piszących tu po
            polsku niczym innym jak politycznie motywowaną manierą.
            • dana33 Re: To bardzo szlachetne --- ale 05.10.05, 22:18
              bardzo ladnie rozlupaniec, nie wiedzialam, ze uczysz sie zydowskiego.... bo to
              israel po zydowsku.... jestem z ciebie dumna... :))))
    • polani Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 20:32
      potem ten arabcyk bedzie szaidem
      zydy sa i beda frajerzy
    • polski_francuz Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 20:39
      Brawo.

W szczegolnosci za arabskiego chlopca. Tak trzymac.

PF
      • dana33 Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 21:24
        nu, francuzie, to nie pierwszy raz. jest lista takich, ktorzy oczekuja na
        przeszczepy. zydzi i arabowie dokladnie na tej samej liscie.
        • polski_francuz Filosemita 05.10.05, 21:31
          Nu i charaszo. Jak tak dalej bedziecie dzialac to ja stane sie filosemita.

PF
        • rzyd Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 23:43
          dana33 napisała:

> nu, francuzie, to nie pierwszy raz. jest lista takich, ktorzy oczekuja na
          > przeszczepy. zydzi i arabowie dokladnie na tej samej liscie.

zydzi jako biorcy i arabowie jako dawcy
    • jabez Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 20:46
      dana33 napisała:

> przeszczepiono w israelu serce i nerke u jednego chorego....
      > rodzice mlodej dziewczyny zgodzili sie na przeszczepienie organow corki,
      > ktora zginela w wypadku. serce i nerke dostal arabski chlopiec.
      > jeszcze dwoch chorych zostalo uratowanych przy pomocy przeszczepu organow tej
      > dziewczynki.
      > mam nadzieje, ze wszyscy szybko wroca do zdrowia.

No widzisz u was podaja to do wiadomosci , w Polsce zamordowli dwie
      dziewczyny , wyjeli nerki i wrzucili ciala do rowu ,nikt nie wie kto
      dostal te organy , a ponoc moj kraj jest ucywilizowany i w dodatku katolicki .
      Ach ta medycyna .
      • aaki Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 20:53
        możesz dać link do tej informacji?
        • jabez Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 20:56
          aaki napisała:

> możesz dać link do tej informacji?

Drogi Joachimie nie znam linku , ale jestem pewien ze o tym czytalem w GW ,
          a wiec gdzies to musi tu byc .
          • aaki no tak, jesli jestes pewien to 05.10.05, 21:02
            z pewnością musi to być prawda ze w polsce mordują dla zdobycia organów do przeszczepu
            • jabez Re: no tak, jesli jestes pewien to 05.10.05, 21:05
              aaki napisała:

> z pewnością musi to być prawda ze w polsce mordują dla zdobycia organów do
              prze
              > szczepu

Moj drogi Joachimie , ten problem jest nie tylko polskim problemem ,
              to juz jest troche wiecej jak mafia handlujaca organami , przyklad z Ukrainy
              chyba tez nie jest tobie drogi Joachimie obcy ?
              • aaki bullshit 05.10.05, 21:13
                daj link
                • jabez Re: bullshit 05.10.05, 21:16
                  aaki napisała:

> daj link

Kradziezy niemowlat , GW poszukaj w archiv.
                  • aaki Re: bullshit, asshole 05.10.05, 21:19
                    wiedziałem że nie masz
                    • dana33 Re: bullshit, asshole 05.10.05, 21:30
                      dlaczego uwazasz, ze jabez klamie? to naprawde straszna wiadomosc, ale przeciez
                      moze sie cos takiego zdarzyc, nie?
                      • goldbaum Re: bullshit, asshole 05.10.05, 21:32
                        dana33 napisała:

> ale przeciez moze sie cos takiego zdarzyc, nie?

nu ze np. robicie z krwi mace..... :-)
                        • aaki wiesz dana w ostatnią niedzielę byłem w sandomierz 05.10.05, 21:40
                          w tamtejszej katedrze wisi obraz z piętnastego(chyba) wieku przedstawiający rytualne mordy żydowskie popełniane na dzieciach.
                          jejku!!!!! to straszne ale dlaczego miałoby być nieprawdziwe ?
                          • dana33 Re: wiesz dana w ostatnią niedzielę byłem w sando 05.10.05, 21:47
                            common aki..... co sie zgrywasz na goldbauma?
                            • aaki po prostu odpowiadam ci w twoim własnym stylu 05.10.05, 22:08
                              :-)
                              • dana33 Re: po prostu odpowiadam ci w twoim własnym styl 05.10.05, 22:18
                                ja pisze jak goldbaum?????
                                psia kostka, dam ci przesolony czulent....
                                • goldbaum Re: po prostu odpowiadam ci w twoim własnym styl 05.10.05, 22:21
                                  nie kretynko*, to goldbaum napisal swoj post tak jak ty.

*(napisalas kiedys ze nazywanie cie "kretynka" jest "trafne")

• to13 Re: po prostu odpowiadam ci w twoim własnym styl 05.10.05, 22:55
                                  może być przesolony, byleby boczuś był.
                      • aaki Re: bullshit, asshole 05.10.05, 21:37
                        nie potrafi podac linku-a sprawa byłaby bardzo głośna
                        z przyczyn technicznych nawet takie coś miałoby nikłe szanse powodzenia
            • tomek404 do aki 05.10.05, 21:20
              Juz to zamiescilem powyzej, ale poniewaz jestem wstrzasniety ta wiadomoscia, to
              ja podaje Tobie, jako odpowiedz na post. Nic dodac nic ujac. Kto jak kto, ale
              wlasnie Ty powinienes to przeczytac. Ja juz sie z tym spotkalem osobiscie kilka
              dni temu, kiedy bylem w Polsce i probowalem pomoc bliskiemu mi czlowiekowi.
              Myslalem, ze to wyjatek, ale teraz juz wiem, ze nie. W Izraelu cos takiego
              poprostu jest nie do pomyslenia.
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2954114.html
              • aaki Re: do aki 05.10.05, 21:23
                przeczytaj wszystkie posty na tym wątku.
                nie wiem jaki związek z nimi ma twoja informacja?????
                • goldbaum Re: do aki 05.10.05, 21:26
                  no jak to jaki zwiazek?

Nerka im nie wypalila to poszukali cos innego: leki antyrakowe na przyklad :-)
                • dana33 Re: do aki 05.10.05, 21:33
                  a ja slyszalam z ust jednego chorego na raka w polsce, ze lekarz mu powiedzial,
                  ze bedzie potrzebowal naswietlania. i jak chcial zrobic sobie termin, to mu
                  powiedzieli "za rok". slyszalam pare roznych takich historii podobnych, i
                  przeciez wiadomo wszem i wobec, ze dzisiaj w polsce medycyna jest w strasznym
                  stanie. nawet tutaj na forum pisano o tym. zamiast mowic o kims, ze klamie, a
                  dowodu nie masz, po prostu nie ma linku, to moze lepiej pomyslec, jak poprawic
                  ta sytuacje, nie myslisz?
                  • goldbaum Re: do aki 05.10.05, 21:36
                    wlasnie aaki

zamiast pytac o link, wylacz komputer i pomysl jak poprawic ta sytuacje :-))))))
              • dana33 Re: do aki 05.10.05, 21:29
                jejku tomek.... slyszalam o takich roznych historiach... niesamowite....
                • aaki Re: do dany 05.10.05, 21:35
                  jejku dana może podasz link do tej wiadomości
                  • dana33 Re: do dany 05.10.05, 21:44
                    a skad ci go mam dac? wiem od tym od jabeza, nie wiem nawet kiedy bylo w waszej
                    gazecie. poszukaj i jak nie znajdziesz, to wtedy napisz, ze jabez buja. chociaz
                    nie mam pojecia, dlaczego mialby wymyslac takie historie o wlasnym kraju.
                    i mysle, ze ostroznosc nie zawadzi, o lekarzach zamieszanych w historie skor
                    tez nie slyszales i uwazales, ze klamie.
                    • aaki Re: do dany 05.10.05, 22:15
                      kto przytacza jakąś bulwersującą wiadomość powinien wiarygodne do niej żródła
                      więc to jabez,a nie ja powinien podać linki
                      git?zresztą nie bądz smieszna:rozpoczełaś wątkiem o przeszczepie narządów dla małego araba.jabez podał wiadomość iż w polsce morduje się ludzi dla pobierania narządów,a ty zaczęłas rozdzierać szaty nad tym zezwierzęceniem,a na moją polemikę z jabezem tomek ni z gruszki ni z pietruszki podał info o zaniedbaniach (bulwersujących)w leczeniu onkologicznym w polsce
                      • dana33 do aki 05.10.05, 22:20
                        nu, ale sam musisz przyznac, ze wszystko toczy sie dookola medycyny. nikt nie
                        zaczal o zbiorach bawelny, nie?
                        • aaki dana kpisz czy o drogę pytasz ??? de facto... 05.10.05, 22:36
                          ...twój wątek nie dotyczył medycyny chciałaś pokazać,źe izrael pomaga(a nie tylko je zabija-bo takie padają zarzuty)) także dzieciom arabskim i to w sposób spektakularny przy użyciu nowoczesnej medycyny.jabez w odpowiedzi napisał o polskich łowcach-mordercach narządów do przeszczepu(bzdury) ty podjęłaś jego myśl zbulwersowana demonstracyjnie(!!!)-jak to w polsce się żle dzieje,a tomek dorzucił się z historią(prawdziwą zresztą) o polskiej onkologii.to wszystko chyba na zasadzie"popatrzcie jacy my w izraelu wspaniali,a u was w polsce...."
                          idą tym demagogicznym tokiem mogłbym pewnie napisać,że gdyby nie koszty polskiego zaangażowania w iraku(działającego na korzyść izraela) to wystarczyłoby pieniędzy na leczenie onkologiczne osób starszych w polsce...
                          • goldbaum ale zdemontowales Rozencwajgowa... 05.10.05, 22:40
                            a malo brakowalo i by sie wcale nie wydalo!
                          • explicit Re: dana kpisz czy o drogę pytasz ??? de facto... 05.10.05, 22:47
                            Sprawa priorytetow i dual loyalty ekipy rzadzacej - Mam nadzieje ze cos sie w
                            koncu zmieni , bo czuje to osobiscie i nie tylko z racji gdzie mieszkam ,...

Moja mama jest na ich lasce - Zyje , bo ma syna w Ameryce ,...

uklony

idą tym demagogicznym tokiem mogłbym pewnie napisać,że gdyby nie koszty
                            polskiego zaangażowania w iraku(działającego na korzyść izraela) to
                            wystarczyłoby pieniędzy na leczenie onkologiczne osób starszych w polsce...
                          • dana33 Re: dana kpisz czy o drogę pytasz ??? de facto... 05.10.05, 23:19
                            nie kpie i nie masz racji. bylam zwyczajnie dumna, ze zrobilismy taka operacje.
                            to ze dla ciebie to male piwo, to moze byc. dla mnie nie. w polsce zrobili juz
                            taka operacje? bo widzisz, ten kraj ma zaledwie 57 lat. 57 lat zmaga sie z
                            wrogiem, wojny, intifady, zamachy. i mimo to, robi takie operacje. to wszystko.
                            nu, ale doszukuj sie czego chcesz. tez taki narodowy sport u was nie?
                            • aaki kpisz (z nas) ???? 05.10.05, 23:33
                              nie wiem czy w polsce robią te przeszczepy; wiem że były transplantacje płuc i serca zakończone sukcesem.
                              przeszczep nerki i przeszczep serca technicznie jest dosyć prosty-wierz mi
                              tak czy siak transplantacje z człowieka na człowieka nie będa nigdy powszechną formą leczenia.ani w polsce ani w ameryce ani w izraelu.
                              • dana33 Re: kpisz (z nas) ???? 06.10.05, 00:07
                                najprawdopodobniej nie. ale tak sobie mysle, ze niektorzy sa wiecej niz
                                szczesliwi, ze im dziecko bedzie zylo. wprawdzie na tabletkach, ale to juz
                                pestka.
                                • aaki oczywiście 06.10.05, 00:16
                                  z punktu widzenia jednostkowego tak to wygląda.ale na jeden szczęśliwy przeszczep przypada pewnie kilkuset ludzi którzy umarli z powodu takiej samej choroby i medycyna jest tu bezradna
                                  chodzi zwłaszcza o niewydolność serca
                                  no nic- lajla tow
                                  • dana33 Re: oczywiście 06.10.05, 00:18
                                    u nas sie mowi, ze jak uratowales jednego czlowieka to uratowales swiat.
                                    to dobre powiedzenie.
                                    laila tov, aki.
                                    • goldbaum Re: oczywiście 06.10.05, 15:36
                                      dana33 napisała:

> u nas sie mowi, ze jak uratowales jednego czlowieka to uratowales swiat.
                                      > to dobre powiedzenie.

Dobre, zwazywszy, ze kiedys domagalas sie likwidacji "na miejscu" podejrzanych o
                                      terror w Europie i objasnialas mordowanie dzieci palestynskich przez wasze
                                      2wojsko" tym, ze te dzieci sa "masowymi mordercami".
                              • dana33 Re: kpisz (z nas) ???? 06.10.05, 08:06
                                dzisiaj rano podano, ze taki przeszczep nerka i serce razem to dosc rzadkie.
                                nie wiem co do technicznie. ciezko ci przechodzi powiedziec "fajnie, ze sie
                                udalo"? duzo latwiej napisac ze nic specjalnego, nie?
                                • aaki Re: kpisz (z nas) ???? 06.10.05, 15:20
                                  rzadkie czy trudne ? bo to różnica.
                                  konieczność wykonywania jednoczesnie przeszczepu serca i nerki jest stosunkowo rzadka częściej zachodzi konieczność wykonania przeszczepu serca i płuc bo to są narządy bardziej ze sobą powiązane w sensie funkcjonalnym.oczywiście trudniej zawsze przeszczepić dwa narządy niż jeden.fakty z chirurgicznego punktu widzenia są takie jakie są i twoje zapędy polityczno-patriotyczne niczego w nich nie zmienią niezależnie od tego w jakim kraju operację wykonano.no ale dla ciebie każda opinia niezależnie od tego czego dotyczy, a z którą się słusznie czy niesłusznie niezgadzasz staję się krytyką państwa izrael.
                                  takie już macie dziwne skrzywienie...
      • dana33 Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 21:26
        jezu kochany..... dwie zdrowe dziewczyny?????
        u na istnieje (choc niedozwolony) handel organami, tzn. ludzie sa gotowi
        sprzedac jedna nerke, a zawsze znajdzie sie ktos, kto chce kupic. ale zabijac
        czlowieka zdrowego dla uzyskania organu???? trudno mi w to uwierzyc, choc nie
        mysle, ze zmyslasz..... :(((((
        • goldbaum Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 21:31
          nu jezu kochany..... kilkaset zdrowych dzieci!!!!!!
          Z tego ponad 30% zabitych strzalem w glowe!!! I nawet nie na organy!!!! ale za
          to w pelnym majestacie tzw. "prawa".

Trudno w to uwierzyc!
          • komandos7 W Izraelu jest wielka moda na strzelanie 05.10.05, 21:41
            • i-love-2-bike Re: W Izraelu jest wielka moda na strzelanie 05.10.05, 21:44
              nie mow,jejku to straszne,to une sa jak dzikusy na naszym dzikim zachodzie?
              • komandos7 Re: W Izraelu jest wielka moda na strzelanie 05.10.05, 22:15
                No i skasowali post o pieknym panstwie Izrael.
                O nich trzeba zawsze wyrazac sie dobrze i kochac.
                • i-love-2-bike Re: W Izraelu jest wielka moda na strzelanie 05.10.05, 22:18
                  komandos7 napisał:

> No i skasowali post o pieknym panstwie Izrael.
                  > O nich trzeba zawsze wyrazac sie dobrze i kochac.

a nie mowilam,kropa nie ma humoru,dancia rwie kable,jej totumfaccy licza moje
                  wpisy i tak to sie kreci.
    • explicit Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 22:29
      Co kraj to obyczaj , no nie ? Tutaj experymentuja na prosiakach , a te o ile
      dobrze slyszalem sa u was w cenie ,... Taki drobiazg jak dyskrecja , kto komu
      co zawdziecza w dziedzinie przeszczepow , to odrebny temat i nawet nie wspominam

Anyway , zycze powodzenia , wlasnie wrocilem z "follow up" wizyty i mialem
      okazje rozmawiac w poczekalni z 18-to latka , ktora dwa miesiace temu dostala
      nowe serce , pluca i watrobe ,...

Pomijajac moja uszczypliwosc na poczatku , czapki z glowy dla wiedzy i
      majstersztyku tych i tym co to robia ,... Bez wyjatku !!!

uklony

przeszczepiono w israelu serce i nerke u jednego chorego....
      rodzice mlodej dziewczyny zgodzili sie na przeszczepienie organow corki,
      ktora zginela w wypadku. serce i nerke dostal arabski chlopiec.
      • dana33 Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 22:38
        jezuuuu rozlupaniec..... po raz pierwszy zgadzam sie z toba co do czpki z
        glow.... lece zapisac to w kalendrzu czerwonym olowkiem, zebym nie
        zapomniala.... :))))
        • explicit Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 23:04
          He, he, ciekawe gdzie i jakim kolorem ja to odnotuje ???

uklony

jezuuuu rozlupaniec..... po raz pierwszy zgadzam sie z toba co do czpki z
          glow.... lece zapisac to w kalendrzu czerwonym olowkiem, zebym nie
          zapomniala.... :))))
          • dana33 Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 23:24
            nie musisz rozlupaniec, nie musisz. wazne ze ja odnotowalam... :))))
      • aaki Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 22:39
        jednoczasowy przeszcze serca,płuca i wątroby to bardzo sophisticated chirurgia
        nawet w stanach.
        serce i nerki to "małe piwo"
        • goldbaum Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 22:41
          aaki napisała:

> jednoczasowy przeszcze serca,płuca i wątroby to bardzo sophisticated chirurgia
          > nawet w stanach.

a teraz pomysl, co byloby, gdyby nie wyszlo? ;-)
          • dana33 Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 23:23
            nu, byloby nieszczescie, drzewiecki. ofiara tych rodzicow poszlaby na marne,
            nie pomogloby sie 3 chorym.... byloby zle. ale na szczescie, tak jak to wyglada
            w tej chwili, wszyscy czuja sie dobrze, jak na ich polozenie. i daj bog, zeby
            wyzdrowieli. przy tej okazji podano, ze maly chlopiec, ktoremu pare miesiecy
            temu przeszczepiono nerke, czuje sie swietnie i wrocil do normalnego zycia.
            dawca byl..... anglik. niesamowity gosc. przeczytal o tym chlopcu, przyjechal z
            anglii i oddal mu wlasna nerke. sa oczywiscie w stalym kontakcie. mysle, ze i
            ci dawcy to piekni ludzie, nie uwazasz?
            • goldbaum Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 23:32
              dana33 napisała:

> dawca byl..... anglik. niesamowity gosc. przeczytal o tym chlopcu, przyjechal z
              > anglii i oddal mu wlasna nerke. sa oczywiscie w stalym kontakcie. mysle, ze i
              > ci dawcy to piekni ludzie, nie uwazasz?

Nu, jak ty o tym Angliku tak piszesz to mnie przypomina sie taki inny Anglik,
              rowniez niesamowity gosc. Wlasnym cialem zaslanial dzieci, do ktorych strzelali
              ci wasi "zolnierze".
              Nu i ten piekny czlowiek dostal za to od snajpera kule w glowe. Wiemy o tym
              tylko dlatego bo to byl Anglik a nie jakis tam arabski dzieciak....
              Dochodzenie wszczeto i zakonczono parodia wyroku tylko na skutek nacisku rzadu
              brytyjskiego i opinii miedzynarodowej.

Te kilkaset dzieciakow palestynskich nie ma niestety takiego lobby...
              • dana33 Re: po raz pierwszy w israelu 06.10.05, 00:03
                nu drzewiecki, tobie pomoc nie mozna. mysle, ze nawet przeszczep mozgu w twoim
                przypadku kompletnie beznadziejny.
                • goldbaum Re: po raz pierwszy w israelu 06.10.05, 10:39
                  a co sie nie zgadza?

Czy ten Anglik, ktory wlasnym cialem zaslanial dzieci nie zasluguje na miano
                  wspanialego czlowieka?

Czy nie dostal od waszego "zolnierza" (snajpera) za to kuli w glowe?

Czy do procesu nie doszlo dopiero na skutek zmasowanych protestow rzadu
                  brytyjskiego i rodziny zamordowanego?

Czy kara wymierzona temu "zolnierzowi" za ten MORD nie byla smiesznie niska?

Jesli cos sie nie zgadza to uswiadom mnie.
    • rzyd Re: po raz pierwszy w israelu 05.10.05, 23:45
      dana33 napisała:

> przeszczepiono w israelu serce i nerke u jednego chorego....
      > rodzice mlodej dziewczyny zgodzili sie na przeszczepienie organow corki,
      > ktora zginela w wypadku. serce i nerke dostal arabski chlopiec.

chlopiec do czasu operacji byl calkowicie zdrowy.
      • aaki nie! !!myślę,że do operacj był jednak bardzo chory 05.10.05, 23:48
        nie bredż człowieku
      • dana33 Re: po raz pierwszy w israelu 06.10.05, 00:08
        kretynek z kretynowic.
      • explicit Re: po raz pierwszy w israelu 06.10.05, 00:39
        Ten temat jest poza marginesem docinkow etnicznych , (chcesz czy nie chcesz)
        daj sobie spokoj chlopie ,... Nie wiesz kiedy bedziesz potrzebowal pomocy i
        zaloze sie , ze nie bedziesz sie pytal , czy Mosiek , czy nie , jak bedziesz w
        Emergency Room ,... Wazne bedzie , ile robil operacji i jaki procent z sukcesem

Ostatnio bylem tak naje..y srodkami przeciw bolowymi w ER , ze nawet o tym nie
        pomyslalem ,...

uklony

chlopiec do czasu operacji byl calkowicie zdrowy.
    • cepimierz Czemu nie w Izraelu? 06.10.05, 03:44
      www.haaretzdaily.com/hasen/spages/632191.html

To trzeba było pacjentkę operować w Brukseli? Nie lepiej było w ILu?

Miałaby bliżej do domu.

• dana33 to wszystko co masz do powiedzenia, cepku? 06.10.05, 08:12
        "Some 124 people (including 5 children) are waiting for a liver, and 34
        transplants were carried out this year. In addition, doctors have said that in
        Efrat's condition, there is much greater chance of finding a deceased donor,
        and that she is unable to receive a liver from a live donor.

The family then decided to fly Efrat to the large transplant center in Belgium,
        where doctors promised that there was a good chance of finding a donor within
        30 hours."
        www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3151314,00.html

• mosze.rabejnu co znaczy "po raz pierwszy"? 06.10.05, 06:00
      Organy orthodoksyjnego Zyda Jonathana Jesnera (zamordowanego przez arabskich
      terrorystow) byly przeszczepione miedzy innymi arabskiej dziewczynce.

www.religioustolerance.org/tnews_02sep.htm
      www.internationalwallofprayer.org/A-217-Palestinian-Girl-Receives-Kidney-of-Bombing-Victim.html

www.israel-mfa.gov.il/MFA/Terrorism-+Obstacle+to+Peace/Memorial/2002/2/Jonathan+-Yoni-+Jesner.htm

• dana33 Re: co znaczy "po raz pierwszy"? 06.10.05, 08:14
        nie chodzilo mi o to, ze przeszczepiono organy arabowi. juz o tym byla dyskusja
        na forum i forumi "przyjaciele" odpowiednio to skomentowali, wiec nie o tym
        pisalam. pisalam o tym, ze pierwszy raz w israelu zrobiono przeszczep
        jednoczesnie na tej samej osobie serca i nerki.... :))))
    • tees1 kultura ! 06.10.05, 09:42
      Ludzie powinni sobie pomagac.
    • 1ja Re: po raz pierwszy w israelu+ 06.10.05, 11:22
      >>>>>>>>>>>< Re: To bardzo szlachetne -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka