Dodaj do ulubionych

pytanie do forumowiczów z israela/izraela

06.10.05, 15:55
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2954807.html
czy uważacie że to dobre orzeczenie ?
Obserwuj wątek
    • arap1 Re: pytanie do forumowiczów z israela/izraela 06.10.05, 17:28
      aaki napisała:

> serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2954807.html
      > czy uważacie że to dobre orzeczenie ?
      U WAS nazywaja to (zywa tarcza) u NAS...NOCHAL SZACHEN...czyli mozna przetlumac
      b przyblizeniu(prosba sasiada)....wiedzac ze terorysci chowaja sie za plecami
      niewinnych dzieci starcow i kobiet...zolnierze ISRAELA posylaja SASIADA.. przez
      ktorego zadzaja od bandytow opuszczenie miejsca ukrycia
      (mieszkania ,domy)..zeby nie zostali poszkodowani niewinni ....LEWAKI I
      TERORYSCI PRZEKRECILI PRAWDZIWE ZAMIARY..Nazywajac to zywa tarcza...MY NIE
      POTZEBUJEMY TARCZY PRZECIW TCHURZOM.
      • remekk Re: pytanie do forumowiczów z israela/izraela 06.10.05, 17:31
        Terroryści islamscy są moze zpaiekli i prymitywni ale na pewno nie sa takimi
        tchórzami jak wy ... .
        • arap1 Re: pytanie do forumowiczów z israela/izraela 06.10.05, 17:35
          remekk napisał:

> Terroryści islamscy są moze zpaiekli i prymitywni ale na pewno nie sa takimi
          > tchórzami jak wy ... .
          HI..HE,,jeszcze zaden ZOLNIERZ ISRAELA nie chowal sie za plecami dzieci
          staruszkow i kobiet,,,ta PRYWILEGJA ZOSTAJE SIE U MUSLIM
          • remekk Re: pytanie do forumowiczów z israela/izraela 06.10.05, 17:36
            arap1 napisał:

> remekk napisał:
            >
            > > Terroryści islamscy są moze zpaiekli i prymitywni ale na pewno nie sa ta
            > kimi
            > > tchórzami jak wy ... .
            > HI..HE,,jeszcze zaden ZOLNIERZ ISRAELA nie chowal sie za plecami dzieci
            > staruszkow i kobiet,,,ta PRYWILEGJA ZOSTAJE SIE U MUSLIM
            Chi chi chi - takie kity wciskaj komus kto was nie zna .
            My w Polsce poznalismy wasze "bohaterstwo" - sczególnie podczas II wojny świat.
            A teraz nie dziwi nas jak to koszerni gieroje chowaja sie w opancerzonych
            transporterach pzred dziećmi palestyńskimi ... .
    • arap1 Re: A PROPO REMEKKczy ty nie ROTTLER 06.10.05, 17:37
      szczekacie podobnie...:-))))
      • remekk A co to jest "rottler" arapski debilku ? 06.10.05, 17:39
    • remekk Re: A co to jest "rottler" arapski debilku ? 06.10.05, 17:45
      arap1 napisał:

> skamlacy pies muzulmanski jak ty
      Czyli ujadający zaśliniony koszerny kundlu - ów "rottler' to wkład ytakich jak
      ty do polskiej pisowni .
      Zgadnij co my myslimy o tych waszych "wkładach" ?
      • arap1 Re: A co to jest "rottler" arapski debilku ? 06.10.05, 17:57
        remekk napisał:

> arap1 napisał:
        >
        > > skamlacy pies muzulmanski jak ty
        > Czyli ujadający zaśliniony koszerny kundlu - ów "rottler' to wkład ytakich
        jak
        > ty do polskiej pisowni .
        > Zgadnij co my myslimy o tych waszych "wkładach" ?
        JA OSOBISCIE KLADE LAGE,,,NA TWOJA opije...:_))))pies szczeka bo innego glosu
        BOG nie dal......A PROPO REMEKK gdzie byles jak BOG rozum dzielil???
        • remekk Re: A co to jest "rottler" arapski debilku ? 06.10.05, 17:58
          arap1 napisał:

> remekk napisał:
          >
          > > arap1 napisał:
          > >
          > > > skamlacy pies muzulmanski jak ty
          > > Czyli ujadający zaśliniony koszerny kundlu - ów "rottler' to wkład ytakic
          > h
          > jak
          > > ty do polskiej pisowni .
          > > Zgadnij co my myslimy o tych waszych "wkładach" ?
          > JA OSOBISCIE KLADE LAGE,,,NA TWOJA opije...:_))))pies szczeka bo innego glosu
          > BOG nie dal......A PROPO REMEKK gdzie byles jak BOG rozum dzielil???
          N apewno bnie tam gdzie ty - dzięki temu nie jestem tak głupi jak ty koszerny
          debilku - chi chi chi ... .
    • remekk Arappppp 06.10.05, 17:46
      Poganialiście swoich do gazu ?
    • remekk noau zes sie podniecił i pokazałeś nalewkowe ... 06.10.05, 17:51
      ...oblicze potomku zbolszewizowanych cukiermanów ... .
      • remekk "SPRZATNELI" POSTY CUKIERMANA nalewkowicza 07.10.05, 17:49
        ...do któregos z koszernych dotarło , ze chwały to im nie pzrynosi ... .
    • remekk Lepiej sam sobie zabezpiecz droge "odwrotu" ... . 06.10.05, 17:54
      Takich cukiermanów jak ty nikt nie potrzebuje a już szczególnie Polacy mają was
      dosyć i to nie tylko z powodu waszego zaangazowania w bolszewizm ... .
    • arap1 Re: Przynosząca wstyd Polakom 06.10.05, 18:10
      ANTEK...CZY TEN REMEKK.. z filmu (SOBACZE SERCE)jak ulal pasuje...
      • antek_cukierman Nie wiem czy on w filmach występował. 06.10.05, 18:13
        Na mój gust to potomek bolszewickiej swołoczy Ławrientija Berii, co w Katyniu
        mojego wuja rozstrzelał.
    • remekk Re: Powtarzasz się nalewkowicz rzeczywiście ... 06.10.05, 18:42
      > Najgorsze qrvy to bolszewiccy neofici.
      Ale tym razem udalo ci sie przez przypadek oczywiście - powiedziec prawdę
      nt kuroniów , szechterków , modzelewskich itp arapskich cukiermanów ... .
    • remekk Martw się lepiej o to jaki ty "splendor" cukierman 06.10.05, 18:44
      ...om przynosisz ... .
      • antek_cukierman Re: Martw się lepiej o to jaki ty "splendor" cuki 06.10.05, 19:25
        Won stąd, postbolszewicka qrvo! Na forum radiomaryjne, plwocino.
    • aaki no i jak ??? nie macie opinii o tym wyroku sądu 06.10.05, 18:57
      ?????
      • arap1 Re: no i jak ??? nie macie opinii o tym wyroku s 06.10.05, 19:12
        MAJA OSOBISTA OPINIA...szanuje wyrok NAJWYZSZAGO SADU ISRAELA...opnia wecej
        zabitych terorystow,,,bo prosic nie bedziemy ich tylko odrazu
        likwidowac...szkoda ze tylko (ZYWE TARCZE)tz dzieci kobiety istarcy...ktorymi
        ZASLANIA SIE te SCIERWO-bochaterzy beda pocierpiane....mam nadzieje ze IDF
        znajdzie sposub wykurzac te szczury z nory
        • aaki Re: no i jak ??? nie macie opinii o tym wyroku s 06.10.05, 19:17
          no ale przecież to są izraelski stwierdził,że idf używał palestyńczyków w charakterze żywych tarcz
          to jak ? używał czy nie ?
          • arap1 Re: SAD powiedzial ZE ..(NOCHAL SZACHEN) 06.10.05, 19:26
            tlumaczenie tego slowa napisalem ci.jest nie do przyjecia..nawet jezeli zagraza
            zycie zolnierza.. nazwa (ZYWA TARCZA) to lewacka palestynska nazwa
            • aaki Re: SAD powiedzial ZE ..(NOCHAL SZACHEN) 06.10.05, 19:34
              no nie rozumiem dlaczego takie niewinne "wysłanie sąsiada po prośbie" zotało uznane przez sąd za nielegalne
              • i-love-2-bike Re: SAD powiedzial ZE ..(NOCHAL SZACHEN) 06.10.05, 19:39
                aaki napisała:

> no nie rozumiem dlaczego takie niewinne "wysłanie sąsiada po prośbie" zotało uz
                > nane przez sąd za nielegalne

tez nie rozumiem, tylko dlaczego takie gieroje jak arap,czy cukerman nie ida w
                pierwszym szeregu,skoro tacy odwazni tu przed kompem sie nam jawia,czyzby sie
                bali dostac w leb? do tego musza pozyczac iscie hitlerowskie metody zaslaniania
                sie cywilami,chociaz sami sa uzbrojeni po zeby? co za zboczency i
                tchorze,zupelnie jak ci dzielni zolnierze idf,ktorzy lamia kosci zwiazanym
                ,bezbronnym palestynczykom,czy zabijaja ich 5 latkow. to wlasnie jest
                tchorzostwo najwyzszej klasy.
              • arap1 Re: SAD powiedzial ZE ..(NOCHAL SZACHEN) 06.10.05, 19:41
                aaki napisała:

> no nie rozumiem dlaczego takie niewinne "wysłanie sąsiada po prośbie" zotało
                uz
                > nane przez sąd za nielegalne
                MAJAC NADZIEJE ZE DO SWOJEGO NIE SZCZELAJA....okazalo sie bezpodstawne,,,MUSLIM
                ZABIJA SWOJA MAMA TATE DZIECI ZON...szczor zagnany w kat prubuje gryzc...bo
                ludzkiego w tej nacji nie ma
          • krystian71 Re: no i jak ??? nie macie opinii o tym wyroku s 06.10.05, 19:54
            czyzbys sugerowal ze Sad najwyzszy zajal sie przypadkami uzywania zywych tarcz
            nie przez IDF a przez Palestynczykow?
            • aaki Re: no i jak ??? nie macie opinii o tym wyroku s 06.10.05, 19:56
              pytam izraelczyków o ich opinie i tyle
              • krystian71 Re: no i jak ??? nie macie opinii o tym wyroku s 06.10.05, 20:07
                zauwazylem konfundacje.jeden arap,ale on jest za glupi by wiedziec,ze takich
                praktyk zabranial juz regulamin haski z 1907r,ktory byl zreszta tylko
                kodyfikacja wczesniejszego prawa zwyczajowego.
                Inna sprawa,ze gdyby nie zdazaly sie takie przypadki wczesniej ich kodyfikacja
                bylaby bezprzedmiotowa, ale zawsze uznane byly za czyn wyjatkowo wstretny i
                godny pogardy.
                Zapoznajac sie zreszta z tymi wszystkimi konwencjami,haskimi i genewskimi,
                zwlaszcza w przedmiocie postepowania z ludnoscia okupowanego obszaru, takze ta
                ktora spontanicznie choc nie w mundurach chwyci za bron,obchodzenia sie z jej
                mieniem,. zaczynam miec watpliwosci,czy israel wogole jest ich sygnatariuszem.
                Bo np, ZSRR z cala pewnoscia duzej ich czesci nie byl sygnatariuszem.
                Stad ich specyficzne podejscie do jencow,cudzych i zreszta wlasnych i fakt,ze
                jency radzieccy w czasie II wojny w zasadzie pozbawieni byli ochrony prawa
                miedzynarodowego(na zasadzie braku wzajemnosci)
    • 1ja Re: pytanie do forumowiczów z israela/izraela+ 06.10.05, 19:22
      <<<<<<<<<<<<< Re: A co to jest "rottler" arapski debilku ?
      remekk 06.10.05, 17:45 + odpowiedz

Czyli ujadający zaśliniony koszerny kundlu - ów "rottler' to wkład ytakich jak
      ty do polskiej pisowni .
      Zgadnij co my myslimy o tych waszych "wkładach" ?>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Swinia niekoszerna.
      moska niekoszerna,remekkem wyzywana,sciagaj koronki.
      I do nogi giaurze!

• dana33 do aki 06.10.05, 20:00
        cos ty dziwnie nie mozesz zrozumiec co arap pisze.... wiec postaram sie
        wyrazniej:
        idf ma wiadomosc o ukrywajacym sie terroryscie
        ten terrorysta ukrywa sie w domu z cywilnymi mieszkancami/szpitalu/szkole/,
        maja mase pomyslow. to co wspolne dla wszystkich kryjowek: ukrywaja sie za
        plecami cywilow.
        idf mialo (jak dotychczas) dwie drogi: a) podejsc do kryjowki i zaczac strzelac
        we wszystko co sie rusza, az dotrze do bandziora; b) wziac sasiada/znajomego,
        poslac go jako pierwszego do kryjowki, tam mial sprobowac przekonac bandziora,
        zeby wyszedl sam, bo inaczej zgina rowniez niewinni cywile. jako ze temu
        terrorystycznemu bandziorstwu zycie ludzkie nie jest takie znow wazne, to
        normalnie zaczynali strzelac, zbijajac najpierw oczywiscie sasiada. idf
        odpowiadal ogniem, i oczywiscie gineli rowniez i cywile.

sad israelski orzekl co orzekl. idf bedzie sie tego trzymac, bo mimo waszych
        zapewnien, israel to panstwo prawa. teraz mozezmy czekac na "wyniki" tej
        decyzji. jestem ciekawa ilu israelskich zolnierzy bedzie musialo zginac, zanim
        sad cofnie ta swoja decyzje.
        • aaki ????? 06.10.05, 20:11
          co to znaczy "mimo waszych zapewnień" ?
          kto to są ci "wy"?
          • dana33 Re: ????? 06.10.05, 20:56
            wy, aki, to wszyscy antysemici i lewacy tego forum i w nich ty, ktory ciagle i
            bez przerwy albo kwestionuje idiotycznie kazde posuniecie wojskowe israela,
            albo na kazdym watku, na jakim krytykowane sa metody terrorystow podrzuca
            zdjecie israelskiego zolnierza dla "rownowagi". bo nalezysz do ludzi, ktorzy sa
            za wygodni, zeby stanac jasno po jakiejs stronie. ty wolisz dla swietego
            spokoju raz kopnac jednego raz drugiego, raz poglaskac jednego raz drugiego.
            nu, zycie w realu tak nie wyglada. dorosly czlowiek powinien wiedziec, po
            jakiej stronie stoi.
            • i-love-2-bike Re: ????? 06.10.05, 21:02
              dana33 napisała:

> wy, aki, to wszyscy antysemici i lewacy tego forum i w nich ty, ktory ciagle i
              > bez przerwy albo kwestionuje idiotycznie kazde posuniecie wojskowe israela,
              > albo na kazdym watku, na jakim krytykowane sa metody terrorystow podrzuca
              > zdjecie israelskiego zolnierza dla "rownowagi". bo nalezysz do ludzi, ktorzy sa
              >
              > za wygodni, zeby stanac jasno po jakiejs stronie. ty wolisz dla swietego
              > spokoju raz kopnac jednego raz drugiego, raz poglaskac jednego raz drugiego.
              > nu, zycie w realu tak nie wyglada. dorosly czlowiek powinien wiedziec, po
              > jakiej stronie stoi.

masz racje kurde,nie dawac temu pieprzonemu lewakckiemu antysemicie,ktory ciagle
              kwestionuje posuniecia izraela wiecej czulenta. aaki wal do swojej kuchni,bo juz
              wiecej niczego nie dostaniesz,skonczyla sie cierpliwosc ciotki na twoje wybryki.
              wstydz sie,co za niewdzieczny typ, dobrze,ze mojego miso nie sprobowal,bo tez
              bym zalowala.
              • dana33 Re: ????? 06.10.05, 21:13
                widzisz pustemo, tys naprawde idiotka. ze aki jest lewicowy to ja juz dawno
                wiem. nie przeszkadza mi to zupelnie. i juz napewno nie jak jemy razem czulent.
                cusik ty zazdroscisz tego czulentu czy co, bo ciagle o nim piszesz....
                ja sie nie obrazam za to co aki czasem pisze nawet jak mnie wkurza, no i on
                chyba tez sie nie obraza. to o co ci chodzi? macisz jak zwykle...
              • aaki mniam, mniam 06.10.05, 21:15
                własnie przed chwilą zakończyłem spożywanie soczewicy curry przyrządzonej przez moją połowicę
                • i-love-2-bike Re: mniam, mniam 06.10.05, 21:26
                  aaki napisała:

> własnie przed chwilą zakończyłem spożywanie soczewicy curry przyrządzonej przez
                  > moją połowicę

dobrze,ze glodny nie chodzisz wyrodku jeden.
                  • aaki Re: mniam, mniam 06.10.05, 21:29
                    lepsza curry z soczewicą
                    niżli jakaś zupa miso
                    • i-love-2-bike Re: mniam, mniam 06.10.05, 21:35
                      aaki napisała:

> lepsza curry z soczewicą
                      > niżli jakaś zupa miso

zupa miso jest wspaniala
                      na serduszko dobrze dziala
                      ty zas racz sie soczewica
                      razem z twoja polowica
                • krystian71 Re: mniam, mniam 06.10.05, 21:28
                  dana napisala wreszcie cos do rzeczy?Ty jestes lewicowy aaki? :) Nie zauwazylem.
                  Na czym to polega w temacie zywych tarcz i jednoczesnego przeszczepu serca i
                  nerki?
                  • i-love-2-bike Re: mniam, mniam 06.10.05, 21:31
                    krystian71 napisała:

> dana napisala wreszcie cos do rzeczy?Ty jestes lewicowy aaki? :) Nie zauwazylem
                    > .
                    > Na czym to polega w temacie zywych tarcz i jednoczesnego przeszczepu serca i
                    > nerki?

moze szczepi tylko lewe,a potem czulent wpieprza lewak jeden.
                  • aaki nie wiem prawę mówiąc 06.10.05, 21:32
                    jestem lewicowy antysemita,a ty pewnie prawicowy.....
                    może dlatego że czytam od czasu do czasau szmatławego lewicowego haaretza...?
                    • krystian71 Re: nie wiem prawę mówiąc 06.10.05, 21:54
                      tylko ze jak dana nie czyta lewicowego szmatlawego heretza, to pewnie tez sie
                      uwaza za prawicowca.
                      Juz lepiej wole zostac umiarkowanym konserwatysta-monarchista, rzecz jasna
                      oswieconym:)
                      • dana33 Re: nie wiem prawę mówiąc 06.10.05, 23:12
                        nu, ty nie zauwazyl ze ja prawicowiec???? ales spostrzegawczy, krystianek....
                        • krystian71 Re: nie wiem prawę mówiąc 06.10.05, 23:15
                          nii, a na czym twoja prawicowosc polega?
                          Tys zwykla militarystka-rewanzystka bez przymiotnikow.
            • aaki Re: ????? 06.10.05, 21:13
              dla ciebie istnieje tylko świat dwubiegunowy: biały proizraelski i czarny wystarczy- nieizraelski
              nawet nie próbujesz zrozumieć wielu postów na forum a już masz gotową na nie odpowiedż na zasadzie kto nie jest z nami jest przeciwko nam i jest antysemitą
              a niech tam... mogę być antysemitą, który uważa,że przeszczep nerki i serca nie jest jakimś nowatorskim zabiegiem na skalę światową

• krystian71 Re: ????? 06.10.05, 21:25
                ja zwariuje , jeden strzal w google

-72.14.207.104/search?
                q=cache:YrGLd8_dHUkJ:www.skladak.jaw.pl/3c/nadzieja.html+przeszczep+nerki+i+serc
                a&hl=pl-

Marian Zembala Slaskie Centrum Chorob Serca w Zabrzu-jednoczesny przeszczep
                serca i nerki
                -------------------------------------------------

Przyszla pora
                Na Kaczora
                • aaki a nawet nie wiedziałem,że zębala to zrobił 06.10.05, 21:34
                  płuca i serce za jednym zamachem to jest coś
                  • dana33 Re: a nawet nie wiedziałem,że zębala to zrobił 06.10.05, 21:45
                    nie pluca ale nerka i serce. ale nie ma znaczenia, bo to duze osiagniecie.
                    mimo, ze dla ciebie to male piwo, aki, to u nas podano, ze takie operacje
                    polaczone na jednym pacjencie to jeszcze rzadkie i nie takie male piwo.
                    szacunek i dla naszych i dla waszych lekarzy.
                    i nie badz taki szybki w lekcewazeniu innych. co ty osiagnales w swoim zyciu
                    zawodowym????
                    • aaki Re: a nawet nie wiedziałem,że zębala to zrobił 06.10.05, 22:00
                      ostatni raz ci powiem że przeszczep płuca i serca jest trudniejszy od przeszczepu nerki i serca.rzadki to nie musi znaczyć zawsze trudny(trudne jest dopiero utrzymanie takiego pacjenta przy życiu przez dłuższy czas, a nie tylko przeżycie przez niego operacji)
                      w polsce jest kilkunastu pacjentów oczekujących(i nadających się do tego) na jednoczesny przeszczep serca i nerki,a więc w izraelu może być ich 1-2 chyba nie więcej-choćby z tego powodu już jest to rzadka operacja.
                      ------------------------------------------------
                      pytasz co osiągnąłem w swoim życiu zawodowym?
                      pomogłem kilku pacjentom już po transplantacji (tylko) serca dojsc do w miarę normalnego życia.
                      tylko tyle...:-)

• dana33 Re: a nawet nie wiedziałem,że zębala to zrobił 06.10.05, 23:14
                        tort zrobiony, zaraz ide pakowac prezent.
                        nu, wiec cos osiagnales i to nie malo. znaczy sie wiesz, ile to pracy, wysilku
                        i wiedzy trzeba miec, zeby doprowadzic pacjenta do takiego stanu, zeby mogl
                        normalnie, albo w miare normalnie zyc. wiec dlaczego lekcewazysz prace innych?
                        dlaczego male piwo?
                  • krystian71 Re: a nawet nie wiedziałem,że zębala to zrobił 06.10.05, 21:58
                    tak tam napisali, link cos nie wszedl jak zauwazylem.
                    Ale odszukac prosto
                    www.google.pl/search?q=przeszczep+nerki+i+serca&hl=pl&lr=&start=30&sa=N
                    moze tak i kliknac w pierwszy link
                    albo wbic w google "przeszczep nerki i serca"
                    Sorry, ale sie juz zdenerwowalem tym kogucim pieniem.
                    Ty wiedziales,ze to nie taka znowu nowinka, ja nie wiedzialem nic, poki co
                    uklad krazenia i wydalania nie szwankuje:)
                • dana33 Re: ????? 06.10.05, 21:41
                  nu widzisz krystianek? zamiast zajumowac sie zydami i israelem, bys sie
                  poinformowal, co sie dzieje u ciebie we wlasnym kraju....
                  kol hakavod dla polskich lekarzy!!!!!
              • dana33 Re: ????? 06.10.05, 21:31
                nu, po pierwsze nie napisalam ze jestes antysemita tylko lewakiem.
                po drugie wcale tak nie jest, ze swiat jest podzielony na biale i czarne. tu i
                tam widze cos niebieskiego.
                nie napisalam rowniez, ze przeszczep serca i nerki jest nowatorski, napisalam,
                ze po raz pierwszy w israelu zrobiono taka operacje, prawda?
                widzisz aki, roznica miedzy toba a mna polega na tym, ze gdyby ty napisal "po
                raz pierwszy w polsce zrobiono przeszczep nerki i serca" to ja bym napisala
                mazel tov. napewno nie napisalabym, ze to male piwo. kluczowe slowo, aki,
                niezaleznie od tego czy jestes lewicowy, prawicowy, antysemita czy filosemita,
                to zyczliwosc. umiejetnosc cieszenia sie z drugim. znasz cos takiego?
                polacy wogole nie umieja cieszyc sie z innymi. polacy natychmiast zaczynaja
                zazdroscic, umniejszac sukcesy innych, i to nie tylko w stosunku do zydow, ale
                do wszystkich. a przede wszystkim sami do siebie. jak ktos zarobi pieniadze, to
                od razu slyszysz bo ukradl, bo zabral, bo mu dali, ale nigdy zdolny, pracowity,
                nalezy mu sie. jak piekna kobieta, to chodzi dzien w dzien na masaze, kilogramy
                szminki na twarzy, wydaje majatek na ta swoja pieknosc... nu, co ja ci mam
                mowic, wiesz sam o tym najlepiej. troche zyczliwosci jeszcze nikomu nie
                zaszkodzilo aki.
                soczewica to pycha... wlasnie dostalam przepis na pasztet z soczewicy...
                • aaki uf kobito 06.10.05, 22:09
                  jeżeli dopiero teraz zrobiono po raz pierwszy przeszczep nerki i serca w izraelu to nie dlatego, że medycyna jest tam zapóżniona tylko dlatego, raczej iż wczesniej nie było ku temu okazji. nie było odpowiedniego biorcy który by miał szansę przeżyć po operacji(bo chodz o to aby operacja się udała ale pacjent przeżył-co nie zawsze idzie w parze) i nie było odpowiedniego dawcy ze zdrowowymi narządami.operacje te sa rzadkie na całym świecie ale ich strona techniczna rozpracowana jest od dobrych kilku lat.także i w izraelu
                  • dana33 Re: uf aki.... 06.10.05, 23:16
                    zobacz, wystarczylo od razu w tym pierwszym watku powiedziec, ale fajnie. i nie
                    byloby tej dyskusji forumowej przez godziny. zmien troche attitude do ludzi i
                    zycia.
                    • aaki Re: uf dana 07.10.05, 15:33
                      a ty przestń wszędzie wietrzyć antysemicko-antyizraelskie spiski
                • krystian71 a gdzie sie podzial jabez z tym swoim linkiem? 06.10.05, 22:18
                  pamietasz,te polskie dziewczeta w rowie wypatroszone, no te, ktorych losem sie
                  tak przejelas?
                  • aaki pewnie 06.10.05, 22:20
                    szuka dalej jak przypuszczam.
                    dziwię się danie że tak bezmyślnie uwierzyła w te jabezowe bzdury
                    • krystian71 Re: pewnie 06.10.05, 22:22
                      kazdy wierzy w to co mu pasuje.
                      • oscar62 Re: pewnie 07.10.05, 23:52
                        krystian71 napisała:

> kazdy wierzy w to co mu pasuje.

SWIETA PRAWDA KRYSTIANKU. TY JESTES TEMU DOWODEM...
                        POZDR.
                    • dana33 Re: pewnie 06.10.05, 23:18
                      nu aki, znow zabvawiasz sie w goldbauma? napisalam, ze trudne do uwierzenia.
                      napisalam i dalej to twierdze, ze nie widzialam i dalej nie widze sensu,
                      dlaczego jabez mialby bujac. to wszystko. a wyrodnialcow znajdziesz wszedzie. i
                      u was i u nas. tylko ze ja ich nie szukam u was, a wy ich szukacie u nas.
                      wracam do pierwszego kwadratu: troche wiecej zyczliwosci. i zrozumienia.
                      • aaki hahahaha dana (s yma saszła ty?) 07.10.05, 15:38
                        jak chcesz to w to wierz;ja zaś będę wierzył w krew niewinnych dzieciątek toczoną przez żydów na rytualną macę :-)
                        • aaki (s uma saszła ty?) izwinitje aszibku ja zdjełał 07.10.05, 15:49
                        • dana33 Re: hahahaha dana (s yma saszła ty?) 07.10.05, 15:54
                          bez komentarza, aki.
                          • aaki git 07.10.05, 16:04
        • antek_cukierman Dano 06.10.05, 20:29
          Zywe tarcze były stosowane i IIWŚ. Szczególnie w Jugosławii, w Powstaniu w
          Getcie i Powstaniu Warszawskim.

Konwencja Genewska z 1864 r. mówi jednoznacznie, że używanie ludności cywilnej
          w działaniach bojowych jest zakazane. Konwencja o Prawach Człolwieka z 1951
          podkreśla również i tamten akapit. Nie trzeba wyroków sądów by potwierdzić że
          łamanie prawa jest naganne. Żołnierz w akcji bojowej musi liczyć sie ze
          śmiercią. Od ludności cywilnej - wara!
          • dana33 Re: Dano 06.10.05, 21:02
            wszystko sie zgadza antos. tylko trudno zastosowac sie do "wara od ludnosci
            cywilnej" jesli terrorysta ukrywa sie wsrod niej na ulicy, wsrod chorych w
            szpitalu itd itd. to napewno nie jest ta idealna metoda. ale tak sobie mysle:
            jesli terrorysta zaczyna strzelac z domu pelnego cywili w taka tarcze, wtedy
            zolnierz wie dokladnie gdzie on sie znajduje i nie otwiera ognia na slepo,
            zabijajac wszystkich. mozliwe ze nie mam racji. ale tu tez nie ma normalnego
            przeciwnika. mielismy przyklad w jeninie, kiedy wiadomo bylo, ze bandziorstwo
            podminowalo dom pelen ludnosci cywilnej. nasze lotnictwo nie dostalo pozwolenia
            zbombardowania tego domu. rozkazano wejsc zolnierzom i probowac rozminowac dom,
            zeby nie bylo za duzo ofiar w ludnosci cywilnej. bandziorstwo wysadzilo dom w
            powietrze, zabijajac nie tylko cywilow, ale i jednoczesnie naszych zolnierzy.
            co zostalo przez ta ostroznosc i proby nie narazanie cywilow osiagniete? wiecej
            ofiar, nie?
            • krystian71 Re: Dano 06.10.05, 21:12
              > wszystko sie zgadza antos

no tak niezupelnie wszystko,buhahahanhah

hi,hi, popisal i zaimponowal, danie nie potrzeba wiele by jej zaimponowac, np
              przez powolanie sie na konwencje genewska z 1864 przy temacie "zywe tarcze"
              ,a ktora to konwencja dotyczyla TYLKO polepszenia losu chorych i rannych
              zolnierzy i utworzenia Miedz.Czerwonego Krzyza :)))
              • antek_cukierman Link 06.10.05, 21:21
                - tutejszemu kretynowi:

1tiny.com/2YZ
                • aaki stronnicze bo tuwim był żydem ;-) 06.10.05, 21:25
                  • antek_cukierman Może być Kisiel 06.10.05, 22:30
                    "Gdyby dureń zrozumiał, że jest durniem, automatycznie przestałby być durniem.
                    Z tego wniosek, że durnie rekrutują się jedynie spośród ludzi pewnych, że nie
                    są durniami"
                    • krystian71 Re: Może być Kisiel 06.10.05, 22:33
                      to juz ostatnie twoje podrygi?
                      Bo jak mowil kisiel mucha najglosniej bzyka przed zdechnieciem...
                    • krystian71 no to jak z ta konw.Genewska 1864?Spytaj cywii 06.10.05, 22:37
                      o architekturze arabskiej nie ma pojecia, ale moze akorat na miedzynarodowym
                      prawie wojennym sie zna:))))buhahahahaha
                      • antek_cukierman Nieustająco - tutejszemu i miejscowej. 06.10.05, 22:44
                        Spotkali się w święto o piątej przed kinem
                        Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem.

Tutejsza idiotko! - rzekł kretyn miejscowy -
                        Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy?

Miejscowa kretynka odrzekła - Z ochotą,
                        Albowiem cię kocham, tutejszy idioto.

Więc kretyn miejscowy uśmiechnął się słodko
                        I poszedł do kina z tutejsza idiotką.

Na miłym macaniu spłynęła godzinka
                        I była szczęśliwa miejscowa kretynka.

Aż wreszcie szepnęła: - kretynie tutejszy!
                        Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy.

Więc poszli na sznycel, na melbe, na winko,
                        Miejscowy idiota z tutejszą kretynką.

Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym
                        Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym.

W ten sposób dorobią się córki lub syna:
                        Idioty, idiotki, kretynki, kretyna.

By znowu się mogli spotykać przed kinem
                        Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem.
                        • krystian71 Kisiel-Dzienniki 06.10.05, 23:07
                          "Pomyslec ,ze jeszcze po II Wojnie ,po tragedii Zydow znalazla sie w Polsce
                          grupka niedobitkow-Kottow,Jastrunow,Wazykow,nie mowiac o Borejszach czy
                          Bermanach,ktorzy jeli sie tu pchac do marksizmu i cwikac nim w oczy zgnebionemu
                          wojna i nowa niedola spoleczenstwu.Wlasciwie prawie wszyscy Zydzi zaczeli to z
                          poczatku robic,taki ich instynkt,zeby byc w przodzie...Coz dziwnego,ze
                          Dmowski ,uwazajac ich z kolporterow obcych idei dostal na ich temat manii,w
                          gruncie rzeczy idea Polski normalnej i niepodleglej byla im zawsze obca."
                          • dana33 Re: Kisiel-Dzienniki 06.10.05, 23:22
                            idz sie leczyc krystian. cale forum zna juz twoja chorobe psychiczna. malo tu
                            takich, co uwazaja sie za normalnego...
                            • krystian71 Re: Kisiel-Dzienniki 06.10.05, 23:26
                              ciotka, to bylo do tego niedoedukowanego cukiermantla,zeby na drugi raz
                              wiedzial kogo cytuje.Bo un ma jakis feler, tylko drukowane,duze litery i
                              najlepiej tytuly czyta
                              • antek_cukierman Czuj się zwolniony z dyżuru, 06.10.05, 23:38
                                tutejszy kretynie. Idź spać, pora późna a od rana forumową szychtę czas
                                zacząć, "kręgosłupie".

Nieustająco Tuwim. Nie przeżywaj na leżąco:

Spotkali się w święto o piątej przed kinem
                                Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem.

Tutejsza idiotko! - rzekł kretyn miejscowy -
                                Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy?

Miejscowa kretynka odrzekła - Z ochotą,
                                Albowiem cię kocham, tutejszy idioto.

Więc kretyn miejscowy uśmiechnął się słodko
                                I poszedł do kina z tutejsza idiotką.

Na miłym macaniu spłynęła godzinka
                                I była szczęśliwa miejscowa kretynka.

Aż wreszcie szepnęła: - kretynie tutejszy!
                                Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy.

Więc poszli na sznycel, na melbe, na winko,
                                Miejscowy idiota z tutejszą kretynką.

Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym
                                Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym.

W ten sposób dorobią się córki lub syna:
                                Idioty, idiotki, kretynki, kretyna.

By znowu się mogli spotykać przed kinem
                                Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem
                                • krystian71 jeszcze nie zauwazyles pomponiku na gumce 06.10.05, 23:49
                                  jak malo sie tu liczysz,zeby tu komukolwiek plan dnia ukladac.
                                  Jak mowil stary Kisiel ," wie hast du Mayer mit Himalayan "
              • dana33 Re: Dano 06.10.05, 21:33
                cos polotu zabrako, krystian? bo przepisujesz wlasne posty z watka na watek...
                • krystian71 Re: Dano 06.10.05, 22:00
                  a to specjalnie dla ciebie,repetitio essentia scientia est, czy jakos tak,bom
                  dzis ospaly.
    • arap1 Re:TOBIE LAZEGA KRYST -MAHMOD 06.10.05, 20:22
      DZIECIOL MUZULMANSKI,,,,DALBAJOB objasnili co to ZYWA TARCZA....czy 5 razy w
      dzien walenie dziobem o posadzke muzg wybilo ????
    • komandos7 Re: pytanie do forumowiczów z israela/izraela 06.10.05, 22:21
      Przeciez sprawa jest jasna ze to ludobojstwo ,ludzie jako zywe tarcze. Zydzi
      jako narod jest
      okrutny, gorszy od nazistow. A co oni zrobili w Rosji podczas rewolucji,
      gdzie wszystkie komisary i Lenin to byli Zydzi, wymordowano
      miliony ludzi a nad Wolga dochodzilo nawet do ludozerstwa.
    • lechu1 Pytanie do aaki dlaczego araby chcialy wysadzic 06.10.05, 22:22
      Paryz ? I wysadzily juz Madryt i Londyn ???
      • komandos7 Re: Pytanie do aaki dlaczego araby chcialy wys 06.10.05, 22:25
        Diabel wie kto wysadzil Londyn i Madryd. Trzeba sie spytac Mosadu
        albo CIA!!! Oni odpowiedza jednoglosnie - Osama.
        ha, ha, ha.
      • aaki to nie araby 06.10.05, 22:27
        to pakistany a to różnica hihihi
        • krystian71 a spalic Paryz chcial Zyd, Bruno Jasinski 06.10.05, 22:29
          i glupio mu wyszlo
          • aaki głupio 06.10.05, 22:32
            zamiast palić paryż pojechał do moskwy...
            :-((((((((((((((((
            • krystian71 Re: głupio 06.10.05, 22:33
              pojechal,bo go deportowali:(((
              • aaki Re: głupio 06.10.05, 22:39
                czyli zaczął jako palacz islamista
                a skończył jak każdy nastojaszczij komunista
                • krystian71 Re: głupio 06.10.05, 22:41
                  bo nie wazne jak nastajaszczij komunista zaczyna , ale jak konczy:)
                  • aaki Re: głupio 06.10.05, 22:43
                    kto wie czy mu tam w moskwie swojacy na koniec nie pomogli?
                    • krystian71 Re: głupio 06.10.05, 23:13
                      myslisz,ze uciekl grabarzowi spod lopaty?
                      Wlasciwie to dziwne, Stalin tyle ludzi rozstrzelal,i jakos nie slychac,zeby ci
                      ludzie probowali sie jakos ratowac, uciekali, chowali sie , byli przechowywani
                      przez znajomych.
                      Tworzyla sie wokol nich pustka,kazdy czekal na swoja kolej , zdyscyplinowanie
                      az noca czarna kibitka podjedzie, nawet nie myslal o ucieczce,lesie,ziemiance.
                      Wysiedlani Polacy czy Litwini z Kresow,jakos probowali sie ukrywac, niektorym
                      sie udalo,az do wejscia Niemcow
          • lechu1 Krystek klamliwy islamisto to araby chcialy wysadz 06.10.05, 22:34

Algierscy terroryści chcieli zaatakować cele w Paryżu

pasz 29-09-2005, ostatnia aktualizacja 29-09-2005 16:38

Władze francuskie ogłosiły zamiar wprowadzenia surowych środków
            antyterrorystycznych. Jest to reakcja na zatrzymanie w poniedziałek dziewięciu
            Algierczyków podejrzanych o przygotowywanie zamachów w Paryżu

Operacja ich ujęcia była wynikiem dwuipółletniego śledztwa, na którego czele
            stał główny sędzia ścigający terrorystów we Francji Jean-Louis Bruguiere.
            Zatrzymani to członkowie Salafistycznej Grupy na rzecz Walki i Wiary (GSPC).
            Nie wiadomo na razie, czy są powiązani z jedenastoma Algierczykami
            aresztowanymi tego samego dnia w Mediolanie; ci ostatni przesyłali pieniądze
            na konta GSPC w Mediolanie.

Według ekspertów GSPC jest obecnie największą organizacją terrorystyczną w
            Algierii. Powstała pod koniec lat 90., gdy byli mudżahedini z Islamskiej Grupy
            Walczącej (GIA) nawiązali kontakty z al Kaidą. Za pieniądze Osamy ben Ladena
            rozwinęli własną działalność terrorystyczną.
            serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2942884.html
            .

ARABY CHCIALY MORDOWAC I WYSADZAC , nie klam islamska mordko.
            • krystian71 nie wierze, linki ci nie wchodza,popraw je 06.10.05, 22:40
              Ale Bruno Jasinski i tak byl pierwszy i tej palmy nikt wam nie odbierze.
              Co napisalem,zeby Dana wiedziala,ze tam gdzie trzeba to zawsze pierwszenstwo
              narodu zydowskiego uznam i moze nawet jakis watek na ten temat zaloze
              • lechu1 nie wierze, ))) to mnie nie obchodzi ,a w Allacha 06.10.05, 22:43
                wierzysz ?
              • cywia_l Re: nie wierze, linki ci nie wchodza,popraw je 07.10.05, 17:08
                krystian71 napisała:

Wcześniej Krystian napisał - niby do Antka, ale tak naprawdę o mnie i do mnie,
                bo on wciąż żyje w przekonaniu, że Antek_Cukierman to ja:

> o architekturze arabskiej nie ma pojecia, ale moze akorat na miedzynarodowym
                > prawie wojennym sie zna:))))buhahahahaha

Nie znam się na prawie, zwłaszcza międzynarodowym.
                Znam na literaturze: PRZED Brunonem Jasieńskim palącym Paryż był Paul Morand z
                książką "Pale Moskwę". Palma pierwszeństwa, o której piszesz, pewnie ci się
                myli z palmą wyrastającą spod twojej czaszki.
                c_l
                • i-love-2-bike Re: nie wierze, linki ci nie wchodza,popraw je 07.10.05, 17:14
                  cywia_l napisała:

>
                  >
                  > Nie znam się na prawie, zwłaszcza międzynarodowym.
                  > Znam na literaturze: PRZED Brunonem Jasieńskim palącym Paryż był Paul Morand z
                  > książką "Pale Moskwę". Palma pierwszeństwa, o której piszesz, pewnie ci się
                  > myli z palmą wyrastającą spod twojej czaszki.
                  > c_l

tak cywio to chyba sa opowiadania na temat "komu bije dzwon" lub "szklana
                  menazeria",ale nie wiem kto je napisal,moze nasz mini wojtus ?
                  • cywia_l Dla znawców literatury 08.10.05, 11:04
                    i-love-2-bike napisała:
                    > tak cywio to chyba sa opowiadania na temat "komu bije dzwon" lub "szklana
                    > menazeria",ale nie wiem kto je napisal,moze nasz mini wojtus

Masz na myśli Wojc_d? Nie wiedziałam!!! Pewnie i on napisał taką o duuużej
                    rybie i starym rybaku.
                    Przy okazji, swojemu koledze Krystianowi możesz wysłać informację, że "palmę
                    pierwszeństwa" (w paleniu) ma niejaki Herostratos. Choć też nie Paryż palił.
                    Ale też źle skończył.
                    c_l
                • aaki Re: nie wierze, linki ci nie wchodza,popraw je 07.10.05, 17:14
                  palę paryż było odpowiedzią jasieńskiego na palę moskwę moranda
                  no tak czy siak to ta moskwa nie wyszła jasieńskiemu na zdrowie mimo iż tak jej bronił
                  • krystian71 Re: nie wierze, linki ci nie wchodza,popraw je 07.10.05, 18:02
                    a czy to o to wogole chodzi.
                    Lechu pisal o terrorystach,ktorzy chcieli zaatakowac Paryz,nie Moskwe.
                    Jasinski tez , i jako pierwszy chcial zaatakowac Paryz , nie Moskwe ,WTC, czy
                    madryt.
                    Co jest na co odpowiedzia ,ze szkoly pamietamy, ale w planach ataku na
                    Paryz,ciagle upierac sie bede,ze Jasinski dzierzy palme pierwszenstwa.
        • lechu1 Re: to araby , Algeria to arabski kraj 06.10.05, 22:31
          aaki napisała:

> to pakistany a to różnica hihihi

005.09.27 15:43
          Terroryści planowali zamachy na paryskie lotnisko i metroIslamistyczna komórka
          terrorystyczna, rozbita w poniedziałek we Francji, mogła planować zamachy na
          jedno z paryskich lotnisk i na sieć metra, a także na siedzibę kontrwywiadu.
          Dziewięciu islamistów, podejrzanych o przygotowywanie zamachów zatrzymano w
          okręgu paryskim i w Normandii.
          www.rzeczpospolita.pl/News/1,20,11799.html#11799
    • lechu1 Link o arabach co chcieli mordowac znowu Paryz 06.10.05, 22:45
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2942884.html
    • puls.usa Decyzja sadu u barbarzyncow 08.10.05, 00:01
      "Czwartkowe orzeczenie Sądu Najwyższego Izraela ma ostateczny charakter.
      Prawnik z Centrum Abdallaha, Marwan Dallal wyraził nadzieję, że izraelscy
      wojskowi zastosują się do decyzji"

hehe maja nadzieje!!!!!!!!!!! ze zastosuja sie
      do orzeczenia sadu najwyzszego

to dalej dziki kraj
      wiec barbarzynskie metody
      • oscar62 Re: Decyzja sadu u barbarzyncow 08.10.05, 07:38
        puls.usa napisał:

> "Czwartkowe orzeczenie Sądu Najwyższego Izraela ma ostateczny charakter.
        > Prawnik z Centrum Abdallaha, Marwan Dallal wyraził nadzieję, że izraelscy
        > wojskowi zastosują się do decyzji"
        >
        > hehe maja nadzieje!!!!!!!!!!! ze zastosuja sie
        > do orzeczenia sadu najwyzszego
        >
        > to dalej dziki kraj
        > wiec barbarzynskie metody

A KIM TY JESTES DALEJ, WIESZ?
      • dan34bratdany33 Re: Decyzja sadu u barbarzyncow 08.10.05, 11:09
        Bo u nas sie najpierw wykonuje rozkazy a pozniej sie robi ustawy.
        Kapewu?Dlatego erec nasz jest najwieksza demokracja zydowska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka