Dodaj do ulubionych

Czy jest wśród nich Morel? i do Tomka

04.11.05, 05:45
Powołując się na Associated Press, dzisiejszy Haaretz donosi:

Simon Wiesenthal Center names four elderly Nazi suspects

BERLIN - The Simon Wiesenthal Center said Thursday it passed the names of four suspected former Nazi criminals to German authorities so that they can be brought to justice before they die.

A statement from the Jerusalem office of the center did not identify any of the four, but said they were accused of crimes including "murder in concentration camps or taking part in shootings."

www.haaretzdaily.com/hasen/spages/641390.html

Proponuję dodać do tych czterech "obiecujących" przypadków jeszcze nazwisko Morela - winnego masowych morderstw w obozie koncentracyjnym.

Morel przebywa właśnie w Izraelu.

Teraz do Tomka:

Pozwól, że Ci coś podpowiem. Dobrze by było, byś - dla zachowania równowagi, również Twojej własnej psychicznej - napisał do Centrum Wiesenthala, że nie należy tych jakichś niemieckich starców prześladować. Są starzy, fizycznie cierpią, są zdezorientowani - stawianie ich przed sądem to przejaw złej woli, może nawet okrucieństwa.

Tak to z grubsza opisałeś, kiedy mowa była o stanowisku władz izraelskich, kiedy odrzuciły polskie żądanie ekstradycji masowego zbrodniarza Morela.

Niewykluczone, że Centrum ulegnie sile Twojej humanitarnej perswazji.

W każdym razie powinieneś spróbować.

Obserwuj wątek
    • explicit Re: Czy jest wśród nich Morel? i do T 04.11.05, 05:50
      That will be the day ,... When I die :)))

uklony
    • remekk Zbrodniarze z Kresów 39 iz ubowni ... 04.11.05, 06:37
      ...pozosatja - mało , ze niezrozliczeni to jeszcze chronieni ... .
      Obrońcy zbrodniarzy ośmielaja sie "oskarżać" Polaków - tacy juz są ... .
    • dana33 widze, cepus, ze ci sie nuuuuuuuuudzi.... 04.11.05, 07:49
      znow zaczynasz...... nu, git, lepiej pisac na forum niz patrzec w sciane nie?
      dlugo szukales zeby znalezc ten interesujacy artykul?
      ten artykul cie nie zainteresowal?
      www.haaretz.com/hasen/spages/641469.html
      a ten?
      www.haaretz.com/hasen/spages/640954.html
      a ten?
      www.haaretz.com/hasen/spages/640494.html

nie nie, nie pisz "a na temat nie masz nic do napisania"? bo nie napisze.
      milego dnia, cepku a wlasciwie owocnego dnia w szukaniu nastepnego
      prowokacyjnego artykuliku, ktory bedziesz mogl zawiesic na forum....
      • z_daleka Re: widze, cepus, ze ci sie nuuuuuuuuudzi.... 04.11.05, 08:49
        Nie ladnie Dana. Czlowiek, znacze sie cep. Zrywa sie z wyrka przed switem, o
        suchym pysku, z najwyzszym poswieceniem wgryza sie w izraelskie aktualnosci
        internetowe, wyklada swiatu(sf) prawdy objawione...a ty sie go czepiasz.
        • goldbaum nu wlasnie... 04.11.05, 09:03
          nu co ten cepimierz tak sie was czepia zamiast nie czepiac i zostawic w spuokoju?
          Buo spuokuj jes przeciez najwaznieszy!
          • z_daleka Re: nu wlasnie... 04.11.05, 09:06
            Niech sie czepia...to wlasnie jest jego wklad do normalizacji, zreszta tobie
            tego tlumaczyc nie musze, tez wkladasz ile mozesz, a nawet wiecej...
            • goldbaum Re: nu wlasnie... 04.11.05, 09:54
              z_daleka napisał:

> Niech sie czepia...to wlasnie jest jego wklad do normalizacji,

to wlasnie jest jego wklad w obnazanie (ciagle i ciagle) waszej atrapy moralnosci.
        • dana33 Re: widze, cepus, ze ci sie nuuuuuuuuudzi.... 04.11.05, 09:30
          uj, z daleka..... przepraszam..... zawsze bylam niegrzeczna.... :)))
      • cepimierz Nie 04.11.05, 09:40
        Nie, nie nudzi mi się -
        • cepimierz Re: Nie 04.11.05, 09:41
          wku...a - czytaj: w.k.u.r.w.i.a
          • cepimierz Tutaj też dołączyłem rezultaty dzisiejszejlektury: 04.11.05, 09:44
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=31412516&a=31431973
            • dana33 Re: Tutaj też dołączyłem rezultaty dzisiejszejlek 04.11.05, 10:35
              kurrrrcze, cepek..... ty masz ciezkie zycie, musze przyznac.... musisz byc
              ciagle w.......y czytajac haaretz..... nu, nie dziwie ci sie. jakbym byla
              zmuszona czytac haaretz, to tez bym byla caly czas w.k.u.r.w.i.o.n.a.
          • dana33 Re: Nie 04.11.05, 10:32
            nu, cepku, ja tylko sprawiam wrazenie idiotki, ale nia nie jestem, zapewniam
            cie. to wrazenie, to tylko zeby zmylic przeciwnika, farsztejst?
        • dana33 Re: Nie 04.11.05, 10:31
          alez ja cie nie probuje ustawic, cepku, nigdy nie probowalam. nie naleze do tych
          ktorzy swiadomie bija glowa w mur, cos ty. ty juz ustawiony, dawno i na fix.
          napisalam, ze ci sie nudzi, bo sprawa morela nie schodzi z lam forum juz od
          lat, wszystko zostalo powiedziane juz dawno. nu, ok, przyjelam do wiadomosci,
          ze sprawa morela zajmuje w twoim zyciu bardzo wazne miejsce. natychmiast za
          sprawa wody w israelu.
          • cepimierz Re: Nie 04.11.05, 11:31
            Zastanawiam się.

Tak -
            • dana33 Re: Nie 04.11.05, 11:43
              ja ci cepku, tak od serca po przyjacielsku radze nie zastanawiac sie nad woda i
              morelem. tak martwisz sie o losy swoje i swojej rodziny, wiec lepiej zastanow
              sie nad tym, co sie dzieje we francji. blizej do ciebie i bardzo niebezpieczne..
              • wtracalski Re: Nie 04.11.05, 12:03
                dana33 napisała:

> ja ci cepku, tak od serca po przyjacielsku radze nie zastanawiac sie nad woda
                i
                >
                > morelem. tak martwisz sie o losy swoje i swojej rodziny, wiec lepiej zastanow
                > sie nad tym, co sie dzieje we francji. blizej do ciebie i bardzo
                niebezpieczne.
                > .

Wiesz, Dana , z czym mi się to kojarzy?
                Pamiętasz w Polsce konie pociągowe, takie co ciągnęły dorożki, furmanki itp?
                Miały te konie zawsze założone na oczy takie (nie wiem jak to się nazywało)
                niby klapki (po naszemu machsomim), żeby nie mogły widzieć na boki. Aluzja do
                Cepa jasna?
                Wtr.
                • dana33 Re: Nie 04.11.05, 12:04
                  jasna przezroczyscie... :)))
                  • cepimierz Re: Nie 04.11.05, 12:11
                    Ładna metafora. Akurat pasuje na 100% do Ciebie, wtr., z_daleka i całego Waszego wesołego towarzycha.

Dzieki klapkom możecie nie widzieć niczego dookoła. Aby tylko dociągnąć do stajni i dorwać się do żłoba.
                    • dana33 Re: Nie 04.11.05, 12:13
                      dorwac sie do zloba???? do jakiego zloba? co masz na mysli?
                      • cepimierz Re: Nie 04.11.05, 12:13
                        Mam na myśli spokojne spożywanie Moreli
                        • dana33 Re: Nie 04.11.05, 12:18
                          aaaa, to my wszyscy tak do zloba morelowego? nu, jasne, ze wszyscy.... to tez
                          wiesz, objaw tego anty, to uogolnianie... :))))
                          • cepimierz Re: Nie 04.11.05, 12:23
                            Złotko, nie przesadzaj.

Powiedziałem: Ty, wtr., z_daleka i reszta wesołego towarzycha. To bynajmnie nie znaczy - wszyscy. Jeszcze długo nie. Myślę, że wielu jest u Was takich, którzy nie zatracili poczucia sprawiedliwości i raczej nie cieszą się z odmowy ekstradycji przechowywanego u Was komunistycznego zbrodniarza.
                    • wtracalski Re: Nie 04.11.05, 12:15

Nie irytuj się. My nie tylko widzimy, ale i odczuwamy perfect na własnej skórze.
                      wtr.
                      p.s.
                      Czy już ci kiedyś powiedziałem, że zakrywasz okno na świat gazetą?
              • goldbaum Re: Nie 04.11.05, 12:26
                dana33 napisała:

> ja ci cepku, tak od serca po przyjacielsku radze nie zastanawiac sie nad woda i
                > morelem.

nu ciekawiloby mnie czy podobnej rady udzielilabys tym, ktorzy zastanawiali sie
                nad Auschwitz albo Belzcem...
            • wtracalski Re: Nie 04.11.05, 11:46

Uważaj, Cepie, jeszcze powiedzą,że masz w głowie tylko wodę i morele.
              wtr.
              • cepimierz Re: Nie 04.11.05, 11:54
                Mam gdzieś, co ktoś powie.

PS. Co powiesz na temat dźwiękowego koncertu urządzanego co noc mieszkańcom Gazy?
                • wtracalski Re: Nie 04.11.05, 12:01
                  Uważam, że powinniśmy zrzucać z samolotów na Gazę cukierki.
                  wtr.
                • dana33 Re: Nie 04.11.05, 12:02
                  przykre, nawet bardzo. ale dziala. bo ludnosc cywilna gazy zaczyna wywierac
                  nacisk na hamas, ktory leci po pomoc do egiptu.
                  a co powiesz na swist kasamow na israelskie osiedla within the green line?
    • patatipatata DANA - a ty powiedz laskawie 04.11.05, 12:16
      jak to z morelem powinno byc, podziel sie prosze Twoja opinia w sprawie
      • dana33 Re: DANA - a ty powiedz laskawie 04.11.05, 12:20
        juz powiedzialam pare razy. nie zamierzam zaczynac dyskusji po raz nie wiem
        ktory. wejdz w wyszukiwarke, to znajdziesz.

ide do domu, leje jak z cebra.
        • patatipatata nie! prosze! tylko nie w wyszukiwarke! 04.11.05, 12:23
          powiedz raz jeszcze, nie waruje tu na stale, a tylko z doskoku, ciekawi mnie
          twoja opinia,
          • goldbaum bylo cos tu kiedys na ten temat 04.11.05, 12:24
            biedny i schorowany staruszek, budzi u nich tylko wspolczucie...
            • patatipatata Dana: autoryzujesz? 04.11.05, 12:26
              Taka jest twoja sprawiedliwosc?
              • dana33 Re: Dana: autoryzujesz? 04.11.05, 13:54
                nie tylko, ze nie autoryzuje tej wypowiedzi drzewieckiego, nie tylko, ze nie
                autoryzuje zadnych wypowiedzi drzewieckiego, nie autoryzuje samego
                drzewieckiego.
                • goldbaum Re: Dana: autoryzujesz? 04.11.05, 13:58
                  dana33 napisała:

> nie tylko, ze nie autoryzuje tej wypowiedzi drzewieckiego, nie tylko, ze nie
                  > autoryzuje zadnych wypowiedzi drzewieckiego, nie autoryzuje samego
                  > drzewieckiego.

Jesli ktos teraz pomysli, ze to tylko zgrywanie sie na idiotke, musze
                  skorygowac, ze tak nie jest. Sama autorka przyznala, ze takie odczucie jest w
                  jej wypadku "trafne".
            • cepimierz Re: bylo cos tu kiedys na ten temat 04.11.05, 12:26
              To Tomek44
        • cepimierz Re: DANA - a ty powiedz laskawie 04.11.05, 12:24
          Powiedziałaś? Wybacz, moja droga -
          • dana33 Re: DANA - a ty powiedz laskawie 04.11.05, 13:53
            nu, cepku, w twoim wieku problemy z pamiecia? nie moze byc....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka