wojtek2784 Re:Ogłupiona Belgia z pedalskimi prawami 02.12.05, 02:11 To kolejny skandal dyskwalifikujący Unię Europejską jako organizację mającą cokolwiek do zaproponowania innym krajom. Zdeprawowani i cyniczni bogacze w swej schyłkowej kulturze powinni przepaść na zakręcie historii Europy. Polska powinna uciekać z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum Ogłupione forum od wszechwiedzących komentatorów 02.12.05, 02:20 wojtek2784 napisał: > To kolejny skandal dyskwalifikujący Unię Europejską jako organizację mającą > cokolwiek do zaproponowania innym krajom. Zdeprawowani i cyniczni bogacze w > swej schyłkowej kulturze powinni przepaść na zakręcie historii Europy. Polska > powinna uciekać z UE. To kolejny skandal dyskwalifikujący Ciebie jako mającego cokolwiek do zaproponowania innym forumowiczom. Ogłupiali i pełni hipokryzji komentatorzy w swej zaściankowej kulturze powinni przepać na zakręcie historii świata. Polska powinna otworzyć się na UE. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 ty już otworzyłeś się odwrotnie, to twoja sprawa.. 02.12.05, 02:29 podziel się nią ze swoim ,,misiem,,. Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum a ty się 'zamknąłeś odzewnętrznie'? 02.12.05, 02:49 zenek68 napisała: > podziel się nią ze swoim ,,misiem,,. ja się otworzyłem odwrotnie? a ty się 'zamknąłeś odzewnętrznie'? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Ogłupione forum od wszechwiedzących komentato 02.12.05, 02:29 Czy uważasz, że każdy człowiek ma obowiązek popierać adopcję dzieci przez pary homo, a jeśli tego nie czyni, to jest z założenia homofobem, faszystą i zacofanym. Pytam z ciekawości bo wojujesz całkiem nieźle na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum do abaddon_696 02.12.05, 02:35 abaddon_696 napisał: > Czy uważasz, że każdy człowiek ma obowiązek popierać adopcję dzieci przez pary > homo, a jeśli tego nie czyni, to jest z założenia homofobem, faszystą i > zacofanym. Pytam z ciekawości bo wojujesz całkiem nieźle na forum... Oczywiście że nie, wierzę że nie każdy jest homofobem i faszystą, dlatego można próbować wydusić z niego racjonalne argumenty, które przekonały go do bycia przeciwko :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum Re: do abaddon_696 02.12.05, 02:46 abaddon_696 napisał: > To jesteś w porządku:) Miło mi to słyszeć, dziękuję. Ze mną jak z dzieckiem, gotowym w każdej chwili zmienić pogląd (jeśli tylko ktoś mądrze uzasadni dlaczego miałbym być przeciwko :) Odpowiedz Link Zgłoś
szemor Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 02:42 - oczywiscie przy pomocy usluznych politykow, dziennikarzy i artystow, zjednoczonych w walco o postep i szczescie ucisnionej mniejszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 04:16 za kilkanascie lat dzieci ktore dzisiaj zostana oddane pedalom lub lezbijkom do adopcji wystapia o 100 lub 200 milionow euro odszkodowania za to ze jakis idiota zezwolil na to zeby zostalo skrzywdzone .Czy ktorykolwiek z tych wyksztalconych idiotow zastanowil sie kiedykolwiek czy to dziecko chce byc sprezentowane jakims zboczencom.Czy dzisiejsze dorosle spoleczenstwo zastanawia sie nad tym jaki prezent szykuja swoim dzieciom? Ja jestem pewien ze odszkodowania beda im sie nalezaly. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 04:32 Ująłeś sprawę zbyt ostro. Jeśli ktoś akceptuje homoseksualizm, to logiczne, że i akceptuje adopcję przez pary homo. Jest to kontrowersyjne, ale nie ma co histeryzować. Time will tell. Odpowiedz Link Zgłoś
crash212 Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 04:40 Polska ma duzy procent rodzin patologicznych. Dzieci gwalcone, w beczkach, bite, martertowane - codziennie to w telewizorni pokazuja - a wy sie o adopcje homosiow martwicie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 04:53 patrz o czym jest mowa, poza moralnymi problmami adopcji jest bardzo duza szansa ze takie dzieci beda mogly zaskarzyc o to ze one nie mialy mozliwosci na 'normalny' dom... wogole to jaki to jest ten duzy procent rodzin patologicznych??? Odpowiedz Link Zgłoś
crash212 Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 05:08 Duzy w porownaniu z panstwami cywilizowanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kayakto co w tym zlego buraki? 02.12.05, 04:31 jesli mezczyzni sie kochaja i chca ze soba spedzic zycie, to czemu nie mieliby miec dziecka? - Odpowiedz Link Zgłoś
stegnitz285 [...] 02.12.05, 07:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania jednak jesteśmy prawicowi-jako socliberał jestem p 02.12.05, 11:11 przeciw. Choć uczestniczyłem w manifestacjach, choć uważam, że natychmiast parom homo należy nadać prawa majątkowe do zawierania związków partnerskich. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Jako konserwatysta, mysle, ze dzieci powinny byc.. 02.12.05, 13:08 .. wychowywane przede wszystkim przez ludzi (a nie potwory). Czy to jest kobieta+mezczyzna, mezczyzna+mezczyzna, kobieta+kobieta ma mniejsze znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiama Re: co w tym zlego buraki? 02.12.05, 08:22 A kim będzie jak dorośnie geyam czy lezbijką i kto bedzie mamusią a tatusiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.bboy Ach te buraki... 02.12.05, 09:52 Wiekszosc z nich to po prostu dzieci. To one spedzaja najwiecej czasu w internecie. Ale zarazem niestety buraki. I to na maksa. Było już "pokolenie nic". To bedzie pokolenie "mniej niż zero". Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: co w tym zlego buraki? 02.12.05, 11:37 nie wiem co w tym zlego. sporo moich znajomych gay'ow mowi, ze to kompletna bzdura i krzywdzenie dzieci. No ale demokracja to demokracja. Widocznie w Belgii 51% spoleczenstwa popiera to posuniecie... Odpowiedz Link Zgłoś
criss69 Re: co w tym zlego buraki? 02.12.05, 12:09 A ty miałeś szczęście być wychowany przez tatusia i mamusię czy przez tatusia i tatusia? Mnie niewiele obchodzi czego chce dwóch gejów, nikt ich przecież do niczego nie zmusza, ale po co gejom dziecko? Nie mam nic przeciwko żeby geje chcieli np. bezpłatnych przejazdów MZK lub osobnych pryszniców na basenie. Ale dziecko jest człowiekiem i nie ma wyboru. Z punktu widzenia dziecka widok dwóch tatusiów w małżeńskim łożu... Niech lepiej adoptują sobie pieski i na nie przeleją swje macierzyńskie instynkty. Są ich pełne schroniska. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 [...] 02.12.05, 12:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep A KTOS ZNA TAKI PRZYKLAD Z 'ZYCIA' CZY.. 02.12.05, 13:11 .. to jest dyskusja czysto teoretyczna? Sasiadami moich tesciow jest para dwoch gejow wychowujacych 2 dzieci i wszystko jest normalne. Poznalem jeszcze 2 takie rodziny i tez sa szczesliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
crash212 Re: Uwaga! nadchodzi! kierunek 3 koma 2:) 02.12.05, 05:18 Jezeli duzy odsetek kleru to homosie i powierza im sie wychowywanie dzieci to dlaczego homosie lekarze, kosmonauci, kowale, lesnicy czy inni taksowkarze tego niemoga? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxenofob ZAMIENIMISMY KOMUNIZM NA HOMOSEKSUALIZM 02.12.05, 05:34 Cala Europa zachodnia to zboczenia wszelkiej masci i seksualne znecanie sie nad dziecmi. To juz koniec Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
crash212 Re: ZAMIENIMISMY KOMUNIZM NA HOMOSEKSUALIZM 02.12.05, 05:40 To dlaczego tak duzo polaczkow co roku jezdzi do tej zboczonej Europy a miliony z nich juz tam mieszkaja? Jak w Polsce cacy to do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
nosterdamoos Re: ZAMIENIMISMY KOMUNIZM NA HOMOSEKSUALIZM 02.12.05, 06:21 crash212 napisał: > To dlaczego tak duzo polaczkow co roku jezdzi do tej zboczonej Europy a miliony > > z nich juz tam mieszkaja? Jak w Polsce cacy to do domu! zboczenia, dewiacje i Sododma z Gomora doprowdza do upadku Europy. I wtedy wrocimy wszyscy do ostatniej ostoji wolnosci, demokracji i moralnosci czyli Polski. Precz z pedalami!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum Wzywasz do nienawisci i mowisz o demokracji? 02.12.05, 11:04 Koleś, idź poczytaj coś, bo bzdury sadzisz jak mały Kazio Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 05:43 Tylko cwiercinteligenci moga byc przeciwko rownosci dla par homoseksualnych. Ja sam nie jestem gejem ale wspieram ich w walce o rownouprawnienie. Chronmy nasz kraj od faszyzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
nosterdamoos Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 06:22 xs550 napisał: > Tylko cwiercinteligenci moga byc przeciwko rownosci dla par homoseksualnych. J > a sam nie jestem gejem ale wspieram ich w walce o rownouprawnienie. Chronmy na > sz kraj od faszyzmu! widocznie nie wiesz ze jestes pedalem? idiota Odpowiedz Link Zgłoś
jan583 coorva ludzie stara europa zdycha 02.12.05, 05:51 Garstka zboków przegłosowała najpierw ,że choroba psychiczna nie jest chorobą ,a teraz zaczęła się równia pochyła.Świat się opamięta ,albo i nie jak zalegalizują ,pedofilię -powie ktoś zboczony pomysł -zobaczycie ,ja już wiem o czym sie mówi w tych środowiskach.Im wszystkim bez wyjątku podobają się młodzi ,niewinni chłopcy .Tacy czyści i gładcy -prawda?. Oczywiście będą zaprzeczać ,a ja wiem ,że się nie oprze jeden z drugim jak zobaczy małego chłopczyka rozebranego,nie ma z nim żadnego związku rodzinnego przecież .Zwariowana Europa szykuje nie nowe rodziny,ale szkoły dla nowych zboków i miejsca ukrywanej pedofilii. Odpowiedz Link Zgłoś
crash212 Re: coorva ludzie stara europa zdycha 02.12.05, 05:58 Ta zboczona Europa dobrze se jednak radzi. Sa bogaci - czyli cos musza robic dobrze. Polacy pchaja sie tam oknami - moze lepiej zliberalizowac Polske i zbudowac dostatek taki jak tam? Odpowiedz Link Zgłoś
nosterdamoos Re: coorva ludzie stara europa zdycha 02.12.05, 06:26 crash212 napisał: > Ta zboczona Europa dobrze se jednak radzi. Sa bogaci - czyli cos musza robic > dobrze. Polacy pchaja sie tam oknami - moze lepiej zliberalizowac Polske i > zbudowac dostatek taki jak tam? Nie sa juz bogaci. Syf sie powieksza a islamscy emigranci dopalaja resztki tego bagna. Odpowiedz Link Zgłoś
nosterdamoos Re: coorva ludzie stara europa zdycha 02.12.05, 06:25 jan583 napisał: > Garstka zboków przegłosowała najpierw ,że choroba psychiczna nie jest chorobą , > a teraz zaczęła się równia pochyła.Świat się opamięta ,albo i nie jak zalegali > zują ,pedofilię -powie ktoś zboczony pomysł -zobaczycie ,ja już wiem o czym sie > mówi w tych środowiskach.Im wszystkim bez wyjątku podobają się młodzi ,niewinn > i chłopcy .Tacy czyści i gładcy -prawda?. > Oczywiście będą zaprzeczać ,a ja wiem ,że się nie oprze jeden z drugim jak zoba > czy małego chłopczyka rozebranego,nie ma z nim żadnego związku rodzinnego przec > ież .Zwariowana Europa szykuje nie nowe rodziny,ale szkoły dla nowych zboków i > miejsca ukrywanej pedofilii. Nie martw sie tylko faszyzm moze zaprowadzic porzadek. I tak bedzie pewno juz niedlugo. Skoro molestowanie dzieci stalo sie juz oficjalnym prawem to juz nic nie zostaje jak obalic takie skur...skie rzady i to sila. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 To egoizm - kosztem dzieci zaspakajać zachcianki!! 02.12.05, 07:24 wzorzec nabyty z dzieciństwa utrwala sie - to chore. Właściwie lekarze nie do końca zgadzaja sie co do przyczyn homoseksualizmu - część wskazuje na wrodzoną skłonność a tyle samo naukowców na NABYTĄ skłonność. Wobec tego jakie sznse na normalny wzór rodziny będą mieć takie dzieci!!?? Absolutnie żaden a w dodatku będą negatywnie odbierana przez część innych dzieci!!! To krzywda dla dzieci w imę egoistycznych zachcianek!!!Od maleńkości mogą mieć skszywiona psychikę nie rozumiejąc takiej chorej sytuacji - może Belgowie wiedzą jak wytłumaczyć malutkiemu dziecku dlaczego ich rodzina nie jest taka jak inne??!!To przerażające!!!A jakie szanse maja te dzieci jeśli chodzi o wyznawanie wiary!? To jest bardzo ważne - z góry zakłada sie że to będą ateiści!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Gdyby nieszczęliwie moje dziecko musiało być adopt 02.12.05, 07:26 NOGDY< PRZENIGDY nie życzyłabym sobie aby było wychowywane przez homoseksualistów!! Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum Kolejny pogląd, którego nie potrafiłabyś uzasadnić 02.12.05, 11:11 jolkak11 napisała: > NOGDY< PRZENIGDY nie życzyłabym sobie aby było wychowywane przez > homoseksualistów!! A czego ty się boisz kobieto? Trądem ci je zarażą? Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 a co Islam i Judaizm na pedalstwo?proszę poważnie. 02.12.05, 07:57 chciałbym poznać stosunek wiernych tych religii i ich przywódców duchowych.. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin forumowicze 02.12.05, 08:02 Dlaczego ZAWSZE, kiedy GW publikuje artykul dotyczacy homoseksualistow pojawiaja sie na forum "nieustannie walczacy" katolik_polski1 i marianna_777 ??? Ciekawe, co na to powiedzialby psycholog..... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Pawle: 02.12.05, 09:05 Mają nocną służbę - z powołania (!). A ich namiętność jest w pełni wykorzystana właśnie nocą. I uzupełniają sie: Pan K. - to zakrystia, Panna M. - obyczajówka. Oboje tej nocy obniżyli, niestety, loty, sięgając fizjologii - głównie. No i nie było słynnych "armatek wodnych" Panny M. - Miejmy nadzieję, że jeszcze rozwiną skrzydła (!). :-))) !!! pawel_berlin napisał: > Dlaczego ZAWSZE, kiedy GW publikuje artykul dotyczacy homoseksualistow > pojawiaja sie na forum "nieustannie walczacy" katolik_polski1 i > marianna_777 ??? Ciekawe, co na to powiedzialby psycholog..... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pawle: 02.12.05, 09:12 widzisz; ja nie mam nic przeciwko temu, jezeli ktos ma odmienne zdanie i w sposob KULTURALNY potrafi prowadzic polemike. Nie bardzo jednak wiem, jak reagowac na chamstwo i brak kultury.... Moze jestem naiwny, ale zyczylbym sobie politykow i spoleczenstwa, ktore potrafiloby merytorycznie dyskutowac, nie obrazajac swoich rozmowcow; dlaczego jest to mozliwe np. w nauce??? Zdarzaja mi sie stale ostre (merytorycznie) dyskusje, ktore NIGDY nie godza w drugiego czlowieka. Srodowisko naukowe ewentualne chamstwo eliminuje w blyskawiczny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
doss Re: Pawle: 02.12.05, 09:26 off topic chyba swiadomie prowokujesz tą swoja naiwnością. Do ideału oczywiście należy zawsze dążyć, ale nie można zapominać o skuteczności w działaniu. PS. a tą opinią o środowisku naukowym bardzo bardzo rozśmieszyłeś, choć nie przeczę, że zdarzają sie wyjątki od reguły Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Pawle: 02.12.05, 09:37 To nie sa wyjatki; sam jestem naukowcem i wiem, jak wygladaja dyskusje na konferencjach naukowych, w naszym instytucie i w mojej grupie badawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Ale... Pawle: 02.12.05, 09:56 Tutaj mamy "instytut" wyznań namiętnych i "grupę badawczą" ferworu. Przekrój przez wszystkie możliwości (społeczne i charakterologiczne). Anonimowość dodaje pewności siebie. Panowie K i panny M są jednostkami powołanymi przez naturę (tak, Panno M. - naturę !) by oponenta poniżyć. A pora nocna im służy. Nie chodzi o to by partnera przekonać (o, naiwności...), chodzi o to by pokazać mu jego "miejsce". Zresztą, działa to w obydwóch kierunkach. - Dlatego mnie coraz bardziej zajmują opinie... kulturalnie a przy tym - żartobliwe.- Miłego dnia. pawel_berlin napisał: > To nie sa wyjatki; sam jestem naukowcem i wiem, jak wygladaja dyskusje na > konferencjach naukowych, w naszym instytucie i w mojej grupie badawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
yamay Amnesty International? 02.12.05, 08:36 A ja myślałem że Amnesty International walczy z uciskiem człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum Re: Amnesty International? 02.12.05, 14:04 yamay napisał: > A ja myślałem że Amnesty International walczy z uciskiem człowieka. a homoseksualista to dla Ciebie już nie człowiek? podczłowiek? półczłowiek? ćwierć? Odpowiedz Link Zgłoś
maria20 Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 08:48 Jaknajbardziej równe prawa należą się wszystkim bezwzględu na orientację seksualną, religię itp. Odpowiedz Link Zgłoś
djsaddam jesli natura uniemozliwia posiadanie dzieci przez. 02.12.05, 08:48 dwoch mezczyzn, to dlazcego czlowiek 'na papierze' chce to zmieniac? mam kilku znajomych homoseksualistow, chociaz sam nim nie jestem. zgadzam sie z ich walka przeciwko dyskryminacji i odrzuceniu ze spoleczenstwa (walka ze swiatopogladem) ale nie potrafie zgodzic sie z walka o adopcje dzieci. male dziecko nie potrafi decydowac za siebie. a wychowane w 'homo-domu' zwieksza swoje szanse na zostanie homoseksualista. to tak jakby oddawac dzieci z domow dziecka do sekty (np. scjentologow) mowiac ze lepiej niech je wuychowuja i piora im mozgi sekciarze, aniezeli by mialy spedzic zycie bez 'opeikunow'. sa granice rownouprawnienia, a natura ma z reguly racje.... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot A może tak u nas 02.12.05, 09:13 Mam poważne pytanie. Czy lesbijka może mieć dziecko z gejem? Czy mozliwy jest taki układ, żeby homoseksualista wychowywał chłopców a lesbijka dzuiewczynki> Ja bym się zgodził na to aby lesbijki wychoowywały chłopców a gej dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: A może tak u nas 02.12.05, 09:18 zobacz; swoja wypowiedzia implikujesz to, ze homoseksualisci to pedofile. Statystycznie odsetek pedofili jest taki sam, jak wsrod osob heteroseksualnych. Poza tym kwestia ew. adopcji powinna byc poprzedzona merytoryczna debata roznych srodowisk. Na tym polega demokracja. Niestety w Polsce jakakolwiek debata spoleczna odbywa sie w atmosferze wyzwisk, obrzucania siebie blotem i nienawisci do drugiego czlowieka. Tak niczego nigdy sie nie zbuduje..... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: A może tak u nas 02.12.05, 09:27 Chodzi o to czy człowiek wychowany w takim środowisku bedzie miał skłonności homoseksualne. To doprowadzi do degeneracji naszego społeczeństwa i całkowitego rozkładu moralnego Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: A może tak u nas 02.12.05, 09:36 odpowiedz na pierwsza czesc brzmi: nie. Badania europejskie i amerykanskie pokazaly, ze dzieci wychowane przez pary homoseksualne nie maja "podwyzszonego ryzyka" "zostania homoseksualistami". Czym innym jest kwestia odpowiedzi na pytanie, czy takowe dzieci sa szczesliwe. Tu decydujaca role odgrywa otoczenie; w panstwach o slabo rozwnietej demokracji i malej swiadomosci publicznej, dzieci te narazone sa na szkalowanie przez kolegow w szkole, przez sasiadow a nawet przez nauczycieli. Znam dwie pary lesbijskie wychowujace dzieci. Godne uwagi jest to, ze jedna z nich stara sie, aby dzieci mialy kontakt takze z mezczyznami (tzw. weekendowymi tatusiami; sa to na ogol przyjaciele, ktorzy zabieraja dzieci na plac zabaw, graja z nimi w pilke, zabieraja na zakupy, itd. Instytucja "weekendowego ojca" jest calkiem popularna i w Polsce; przyjrzyjmy sie tylko samotnym matkom, ktore sa wspierane przez wujka, przyjaciela, sasiada). Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Ta argumentacja... 02.12.05, 10:10 - z którą zgadzam się - przwijała sie tu przez całą forumową noc (ja odczytałem rano !). Budząc spodziewane kontrowersje. I (patrz wyżej) ataki - niewybredne.- Achtung, Achtung : Panna M. może niedługo się przebudzić. W każdym razie - miłego dnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Ta argumentacja... 02.12.05, 10:14 Nie jest zle; bedzie lepiej ;-)) Weekend nadchodzi ;-) Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
emilyb jezeli samotny mezczyzna w Polsce 02.12.05, 09:54 nie moze zaadoptowac dziecka, to dwoch mezczyzn tez nie powinno miec takiego prawa (za duze, moim zdaniem ryzyko-pedofilia; nie chodzi o to ze utozsamiam gejow z pedofilami, ale ze pedofile mogliby wykorzystac prawo na swoja korzysc) natomiast co do par lesbijskich jestem jak najbardziej za fajnie miec dwie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: jezeli samotny mezczyzna w Polsce 02.12.05, 09:57 pedofile kryja sie tez: wsrod rodzin heteroseksualnych, wsrod ksiezy, policjantow, politykow, itd. Moze im tez zakazac adoptowania dzieci? Natomiast czytajac dalej o "dwoch mamusiach" moge jedynie stwierdzic, iz brak tu konsekwencji i jakiejkolwiek logiki..... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: jezeli samotny mezczyzna w Polsce 02.12.05, 10:11 emilyb napisała: > nie moze zaadoptowac dziecka, to dwoch mezczyzn tez nie powinno miec takiego > prawa (za duze, moim zdaniem ryzyko-pedofilia; nie chodzi o to ze utozsamiam > gejow z pedofilami, ale ze pedofile mogliby wykorzystac prawo na swoja korzysc) > natomiast co do par lesbijskich jestem jak najbardziej za > fajnie miec dwie mamy Dziecko do prawidłowego rozwoju potrzenuje mieć oboje rodziców. Czyli ojca i matkę. Posiadanie 2 tatusiów czy 2 mam na pewno nie jest dla dziecięcej psychiki obojętne. Eksperymentowanie na dzieciach w imię dziwnie pojętej równości to już powinno być karalne. Homoseksualiści twierdzą że ich związki są naturalne i wyspują w naturze zawsze. Może i tak jest. Ale posiadanie dzieci to już chyba nie jest naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Brawo 02.12.05, 09:57 Mam nadzieję, że pewnego dnia także w Polsce będzie to możliwe. Trzymam kciuki za wynik głosowania w Belgii. Jeśli tam się to sprawdzi, to może i w Polsce większość przekona się, że to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza czekam na postępowy komentarz p. E. Siedleckiej 02.12.05, 10:02 ... czołowej w GW specjalistki do spraw pederastów. A może pan red. Pacewicz dorzuci coś równie postępowego? Europa moralnie gnije... w imię idei dogodzenia wszystkim znosi wszelkie opory moralne i etyczne. Aborcja - czemu nie, eutanazja - trzeba dać wolnośc wyboru, homoseksualne śluby i adopcje - trzeba odpowiadać na zapotrzebowanie społeczne. Kto tego nie rozumie - ten zacofaniec, ciemnogród, fundamentalista. O przyszłych żądaniach lepiej nie mówić - bo w sumie kto to może wiedzieć, jakie kolejne grupy dziwaków się uaktywnią i czego będą żądać w imię postępu i tolerancji dla wszelkiej odmienności. Obawiam się, że ludzie zatracają swój instynkt samozachowawczy i przestają szanwać wszelkie reguły życia wg których dotychczas żyli. Adopcje dziś - bo trzeba dogodzić pederastom. Ale jak to się będzie przekładać na przyszły wizerunek społeczeństwa? Czy faktycznie wszyscy dookoła, w urzędach , firmach, uczelniach będą tak bardzo tolerancyjni, oświeceni i postępowi, że zmysły poznawcze im nie zadrżą na np. oświadczenie, że "jestem synem Johanna i Stefana" albo "córką Genowefy i Helgi". ALbo na prośbę nauczyciela "przyjdź z ojcem" dziecko odpowie - "a z którym?" Mam wrażenie, że Europa świadomie zmierza do autentycznej groteski. Postępujące się wyzbywanie wszelkich reguł życia społecznego, wyzbywanie się własnej kultury i cywilizacyjnego dorobku wykształconego przez setki lat już teraz doprowadza nas do granic śmieszności. Czy za parę lat będzie mżna wyrazić zdziwienie, zaskoczenie w jakiejkolwiek sprawie, skoro wszystkie zachowania ludzkie mają być "równouprawnione", "równo oczywiste" i "nie mogące być dyskryminowanymi"? Cywilizacja europejska staje się naprawdę żałosna. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus granice śmieszności 02.12.05, 10:20 "wyzbywanie się własnej kultury i cywilizacyjnego dorobku wykształconego przez setki lat już teraz doprowadza nas do granic śmieszności" ............. A mnie do granic śmieszności doprowadza podobne rozumowanie. Nic na to nie poradzisz, że wszystko wokół się zmienia, także w sferze obyczjowej. Jeszcze całkiem niedawno ludzie pękaliby ze śmiechu na myśl, że ktoś może żądać tych samych praw dla szlachcica i kmiecia. Prawdopodobnie więc również poczucie humoru nam się zmienia, a ty, jak wielu innych, po prostu nie nadążasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: granice śmieszności 02.12.05, 10:22 tekst barbarusa nie jest niczym nowym; zawsze go wkleja tam, gdzie jest mowa o homoseksualistach. Fajnie byloby przeczytac cos, co barbarus by sam napisal. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: granice śmieszności 02.12.05, 10:26 Przepraszam za pomylke; komentarz dotyczy oczywiscie postu "etykieta.zastepcza". Sorry barbarusie Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza a skąd wkleiłem to, co napisałem? 02.12.05, 11:36 pokaż mi łaskawco, bo mnie samemu ciężko jakoś znaleźć :-P Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: granice śmieszności 02.12.05, 10:34 a.barbarus napisał: > A mnie do granic śmieszności doprowadza podobne rozumowanie. Nic na to nie > poradzisz, że wszystko wokół się zmienia, także w sferze obyczjowej. Ale dlaczego ten, który uważa że to źle od razu jest nazywany zacofańcem, zaściankiem europy itp. Homoseksualiści żądają tolerancji a sami często nie wykazują się niczym lepszym. Jeszcze > całkiem niedawno ludzie pękaliby ze śmiechu na myśl, że ktoś może żądać tych > samych praw dla szlachcica i kmiecia. Ale to było ograniczenie praw wolności obywatelskiej, a tutaj mówimy o eksperymentach socjologicznych. > Prawdopodobnie więc również poczucie > humoru nam się zmienia, a ty, jak wielu innych, po prostu nie nadążasz. To jest własnie cały bład - masz inny pogląd tzn nie nadążasz ciemnogrodzie. Jeśli lesbijka urodzi sobie dziecko - niech je sobie wychowuje, jej dziecko. Niesądzę aby było wielu chętnych gejów do adopcji. I to jest właśnie dziwne w tej walce, że często są to prawa dla praw, bo ktoś sobie wydumał że to go ogranicza. Za niedługo geje będą rządać prawa do pochwy bo są dyskyminowani. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Gejowskie "prawo do pochwy" ! 02.12.05, 10:43 Proszę o bis.- (jest dopiero 10.44 !) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Gejowskie "prawo do pochwy" ! 02.12.05, 10:45 dla niektorych noc jeszcze trwa...... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Gejowskie "prawo do pochwy" ! 02.12.05, 10:52 carlitos35 napisał: > Proszę o bis.- > > (jest dopiero 10.44 !) Gdy argumentów brak to zaczynamy ironizować. To wytłumaczę: to się nazywa przerysowanie (ale kto wie co nas czeka za 10 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Bez ironii: 02.12.05, 11:00 A może nie nalezy się (tego za 10 lat) bać ? Może nie ulegać lękom i wyobrażeniom ? Może zaufać rozwojowi - obyczajowemu i społecznemu ? I - wyjść z własnych uprzedzeń ? - To trudne, nadążyć za procesem rewolucyjnym ! ---------------------------------------------------- jimmyjazz napisał: > carlitos35 napisał: > > > Proszę o bis.- > > > > (jest dopiero 10.44 !) > > Gdy argumentów brak to zaczynamy ironizować. > > To wytłumaczę: to się nazywa przerysowanie (ale kto wie co nas czeka za 10 lat) > . Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Bez ironii: 02.12.05, 11:18 carlitos35 napisał: > A może nie nalezy się (tego za 10 lat) bać ? Może nie ulegać lękom i > wyobrażeniom ? Może zaufać rozwojowi - obyczajowemu i społecznemu ? > I - wyjść z własnych uprzedzeń ? - > To trudne, nadążyć za procesem rewolucyjnym ! - - - - - - - - - - Ależ ja się nie boję, bo nie mam czego. I tak nie wiem jakie zmiany nas czekają. Może mi się spodobają. "Może zaufać rozwojowi - obyczajowemu i społecznemu?" - niestety dzisiaj wszelki rozwój "obyczajowy i społeczny" nie jest jakimś spontanicznym ruchem, ale jest kreowany przez media. Homoseksualizm stał się "trendy". Może wynika to z tego że wśród dziennikarzy jest ponadreprezentacja homoseksualistów a może z innych powodów. Nie wiem. Ja bym nie chciał aby w przypadku mojej smierci moje dzieci zostały adoptowane przez małżeństwo gejów. Mam do tego prawo, bo to moje dzieci. Nie mam nic przeciwko homoseksualistom, którzy wychowują swoje własne dzieci. Ich sprawa. Dając prawa gejom i lesbijkom należy też jakoś zabezpieczyć prawa tych którzy sobie pewnych rozwiązań nie życzą. Mam prawo decydować czy moje serce będzie komus przeszczepione po mojej śmierci a z dziecmi robi się co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 I masz prawo i - będziesz je miał ! 02.12.05, 11:27 Homoseksualiści - w swej potrzebie - nie zniewolą i nie zdominują oponentów. Będziesz miał prawo mieć swoje (sic) prawo. I tak jak oni chcieć, będziesz mógł nie chcieć. Ten "trend" nie jest trendem do zniewolenia. Tak przynajmniej myślę - ja. Ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum Argumenty już padły! 02.12.05, 11:19 jimmyjazz napisał: > Gdy argumentów brak to zaczynamy ironizować. Argumenty już dawno padły. Zapoznaj się choćby z moimi postami. Jak się do nich ustosunkujesz, to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Argumenty już padły! 02.12.05, 11:22 addeliberandum napisał: > jimmyjazz napisał: > > > Gdy argumentów brak to zaczynamy ironizować. > > Argumenty już dawno padły. Zapoznaj się choćby z moimi postami. Jak się do > nich ustosunkujesz, to pogadamy. Wątek jest troszkę zbyt rozbudowany żeby go czytać w całości. Gdybym odpisywał na Twój post to pewnie bym sie zapoznał z wcześniejszymi wypowiedzami, a że nie odpisywałem na Twój post więc ... Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum Re: Argumenty już padły! 02.12.05, 11:32 jimmyjazz napisał: > Wątek jest troszkę zbyt rozbudowany żeby go czytać w całości. > Gdybym odpisywał na Twój post to pewnie bym sie zapoznał z wcześniejszymi > wypowiedzami, a że nie odpisywałem na Twój post więc ... Ok, rozumiem. Ale jeśli jesteś ciekawy argumentów, to poszukaj. Nie mam czasu ich przepisać/wkleić, bo niedługo wychodzę z domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Argumenty już padły! TRUPEM padly i nie ma 02.12.05, 15:56 addeliberandum napisał: > jimmyjazz napisał: > > > Wątek jest troszkę zbyt rozbudowany żeby go czytać w całości. > > Gdybym odpisywał na Twój post to pewnie bym sie zapoznał z wcześniejszymi > > > wypowiedzami, a że nie odpisywałem na Twój post więc ... > > Ok, rozumiem. Ale jeśli jesteś ciekawy argumentów, to poszukaj. Nie mam czasu > ich przepisać/wkleić, bo niedługo wychodzę z domu :) Pozdrawiam - milego spaceru zycze - moze cie cos olsni Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum marianna_777, aż mi szkoda klawiatury na ciebie 02.12.05, 20:35 marianna_777 napisała: > Pozdrawiam - milego spaceru zycze - moze cie cos olsni i pewnie uważasz że to mądry i celny komentarz? ale mi dowaliłaś, no no Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus na szczęście jesteśmy obywatelami Europy 02.12.05, 10:13 Coraz więcej europejskich krajów przyznaje, że rządom i państwom nic do tego, kto z kim, za obopólną potrzebą, chce się kochać. Nawet jeśli Polska zostanie skansenem, to na pewno nikt jej nie otoczy drutem kolczastym. A przecież już za Odrą zaczynają się świetne autostrady, istnieją tanie linie lotnicze i bilety weekendowe na koleje... i nawet bezrobocie jakby tam ciut mniejsze. Nie widzę powodu by tak kurczowo trzymać się kraju o nie najlepszym klimacie, także umysłowym i logice prosto z broszurki księdza Pirożyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: na szczęście jesteśmy obywatelami Europy 02.12.05, 11:34 My też liczymy, że zmienisz klimat. Po co nam sroka co własne gniazdo kala? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: jesteśmy obywatelami Europy, a nie Belgii 02.12.05, 15:09 wiec avangarda belgijska moze nam skoczyc - co wiecej Belgia ze swoja iloscia pederastow i pedofili wkrotce sie albo opamieta, albo zginie marnie (bez przyrostu naturalnego - nie liczac mnozacych sie muzulmanow) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: jesteśmy obywatelami Europy, a nie Belgii 02.12.05, 17:49 wytłumacz mi, jak kobieta może być tak ordynarną chamką i prostaczką? Odpowiedz Link Zgłoś
demee Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 10:42 Ej no normalnie nie wyrobię z tymi ludzmi. Jeszcze w latach 60 za gejostwo była kara śmierci, a teraz chcą dzieci wychowywać... nie wiem jaka bedzie osoba wychowana przez taką parę, przecież przydała by się czasami madczyna miłość a nie tylko "ojcowska twarda dłoń". Co nie znaczy że ojciec nie potrafi kochać. Chodzi mi raczej o to że co dwoje rodziców to dwoje rodziców. Na pewno trudno wychować jest dziecko samej matce, lub samemu ojcu (nie wiem jak bardzo, nigdy tego nie robiłem), a gdy sa dwie matki lub dwóch ojców, wydaje mi się że mogą wspierać się jedynie finansowo, bo jakoś nie widzę odpowiedniego (że tak powiem) wypośrodkowania. No bo jak może zachowywać się chłopak wychowany przez dwie kobiety, a czy dziewczynka z dowma tatami nie bedzie czuła się (conajmniej) dziwnie. Z drugiej strony, jest tyle dzieci które naprawdę potrzebują rodziców, i każdy dom który można im zaoferować byłby dla nich dobry. Można by powiedzieć że z braku laku i kit dobry, ale to nie jest dobre określenie. Ogólnie jestem przeciwny takim postawom jak homoseksualizm (przeiciwny znaczy => nie rozumię tego w ogóle, byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi to wytłumaczył chociaż troszku), ale czasami przaemmawiają za mną takie argumenty jak ten ostani... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 10:56 No prosze; w koncu normalny post, z ktorym normalnie mozna polemizowac. "przeiciwny znaczy => nie rozumię tego w ogóle, byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi to wytłumaczył chociaż troszku" Ok.; bycie gejem to....dobre pytanie ;-) Mam faceta, jednak spoleczenstwa nie dziele na homo- i hetero, tylko pod wzgledem kultury, inteligencji, otwartosci, itp. Przeciez wsrod homo jest procentowo tyle samo spolecznikow, mordercow, chamow, inteligentnych, co wsrod hetero. Dawno przestalem wierzyc w cos takiego, co niektorzy nazywaja gay community, a niektorzy politycy nawet gejowkim lobby. Srodowisko gejow jest tak samo roznorodne, jak hetero; sa tu wiec i katolicy i niewierzacy; sympatycy jak i przeciwnicy adopcji dzieci przez pary homo. "Można by powiedzieć że z braku laku i kit dobry, ale to nie jest dobre określenie" Wbrew pozorom, wiekszosc dzieci wychowywanych przez pary homo nie pochodzi z adopcji, lecz jest biologicznym dzieckiem jednego z partnerow. Jakiekolwiek regulacje prawne dotyczyce ew. adopcji powinny byc poprzedzone prawdziwie merytoryczna debata publiczna. Czym innym jest natomiast rowne traktowanie homo i hetero wobec prawa; to reguluje konstytucja RP, tylko, ze politycy nie bardzo biora sobie ja do serca..... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
waldiwaldi Belgia 02.12.05, 11:03 Chcą mieć dzieci niech sobie spłodzą;]..A że nie mogą??..Taka jest natura, że mężczyźni mieć nie mogą;] Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Belgia 02.12.05, 11:09 wbrew twojemu przekonaniu geje bezplodni nie sa; lesbijki tez nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Belgia 02.12.05, 11:25 pawel_berlin napisał: > wbrew twojemu przekonaniu geje bezplodni nie sa; lesbijki tez nie..... Wiesz co miał na myśli. I ma sporo racji. Homoseksualiści powołują się na naturę, udowadniając że pociąg do osoby tej samej płci to nic wyjątkowego. Skoro do problemu podchodzimy od strony biologii to bądzmy konsekwentni. Jeśli gej lub lesbijka chce mieć dzieci to niech je sobie zrobią. Nikt nie odbiera im przecież prawa do macieżyństwa/ojcostwa. Ale adopcja to już krok dalej. Dużo dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Belgia 02.12.05, 11:35 Gdybys przeczytal moje wczesniejsze posty wiedzialbys, ze nie jestem zwolennikiem wprowadzania jakichkolwiek radykalnych zmian w ustawodastwie polskim, o ile nie sa one poprzedzone merytoryczna debata publiczna. Znam pary homo wychowujace dzieci, gdzie jedna z osob jest biologicznym ojcem/matka. Niestety prawo nie zezwala (w Polsce) na przyjecie praw rodzicielskich przez wspolpartnera. To wszystko jest duzym utrudnieniem w: wychowaniu dzieci, w podziale odpowiedzialnosci oarz w przypadku, gdyby biologiczny rodzic zmarl. Sa to punkty, ktorych NIE MOZNA uregulowac testamentem, czy tez notarialnie. A propos biologii. Argumenty podnoszone raz przez jedna, raz przez druga strone i nawiazujace do biologii sa bezpodstawne. Ta nauka jest niezwykle zywa i ciagle nas zaskakuje (sam jestem biologiem). Poniewaz zaliczamy sie do homo sapiens, tworzymy kulture, spoleczenstwa; dlatego jakakolwiek dyskusja powinna odbywac sie wlasnie na tej plaszczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Belgia 02.12.05, 11:52 pawel_berlin napisał: > Gdybys przeczytal moje wczesniejsze posty wiedzialbys, ze nie jestem > zwolennikiem wprowadzania jakichkolwiek radykalnych zmian w ustawodastwie > polskim, o ile nie sa one poprzedzone merytoryczna debata publiczna. Wiesz jak to jest - debata publiczna, debatą publiczną a w sejmie liczy się liczba głosów :) Jesli znajdzie się tam odpowiednia liczba posłów z to można przegłosować wszystko. Podwyżki podatków nikt nie chce, a jednak się trafiają :) Temat jest strasznie drażliwy (co widać po wszelkich wątkach nt homoseksualizmu) i nie sądzę żeby strony były w stanie się wzajemnie przekonać. > A propos biologii. Argumenty podnoszone raz przez jedna, raz przez druga strone > i nawiazujace do biologii sa bezpodstawne. Ta nauka jest niezwykle zywa i > ciagle nas zaskakuje (sam jestem biologiem). Poniewaz zaliczamy sie do homo > sapiens, tworzymy kulture, spoleczenstwa; dlatego jakakolwiek dyskusja > powinna odbywac sie wlasnie na tej plaszczyznie. Są przede wszystkim często ze sobą sprzeczne. I podejrzewam że nigdy nie dowiemy się dlaczego ludzie stają się homoseksualni, bo zawsze znajdą się badania o wyniakch wręcz przeciwnych. W sumie to szkoda, bo pewnie by się łatwiej rozmawiało. Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 A może nie małpować znikąd? 02.12.05, 11:04 Warto zauważyć, że nie wszystko z Zachodu warto małpować. Prędzej czy później tam też musi się zacząć odchodzenie od tolerowania zboczeń. I niech mi nikt nie gada, że to nie zboczenie bo jacyś tam psychiatrzy czy psycholodzy to udowodnili. Jeśli nawet ktoś próbował takiej teorii dowieść to pewnie był sam zboczony. Kiedyś małpowali głupoty ze Sojuza a teraz z Zachodu. A może nie małpować znikąd? Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum A może nie sadzić bzdur tylko argumentować? 02.12.05, 11:24 ufo54 napisał: > Warto zauważyć, że nie wszystko z Zachodu warto małpować. Prędzej czy później > tam też musi się zacząć odchodzenie od tolerowania zboczeń. I niech mi nikt nie > > gada, że to nie zboczenie bo jacyś tam psychiatrzy czy psycholodzy to > udowodnili. Jeśli nawet ktoś próbował takiej teorii dowieść to pewnie był sam > zboczony. > Kiedyś małpowali głupoty ze Sojuza a teraz z Zachodu. > A może nie małpować znikąd? aha.. ufo napisał: "to jest zboczenie, a jak nie jest zboczenie to i tak jest zboczenie, i sam jesteś zboczony. zboczony zboku zboczeniec!" gratuluję błyskotliwości argumentacji Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: proponuję dać pedałom prawo do aborcji!!! 02.12.05, 11:22 Jestem wprost zachwycony twoja wypowiedzia! Jest to wypowiedz ktora stanowic moze wspanialy zaczatek do merytorycznej dyskusji...... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 FAJNE FORUM - MOZNA DOGODZIC PEDALOM 02.12.05, 15:14 i dac im w d.. To przeciez dokladnie to co lubia Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: FAJNE FORUM - MOZNA DOGODZIC PEDALOM 02.12.05, 17:50 wytłumacz mi, jak kobieta może być tak ordynarną chamką i prostaczką? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: FAJNE FORUM - MOZNA DOGODZIC PEDALOM 02.12.05, 18:28 proponuje debate spoleczna, aby ospowiedziec na pytanie, czy to jest u niej wrodzone, czy nabyte.... ;-) i dalej, czy mozliwa jest psycho-, czy raczej religioterapia? Czy nalezy izolowac, czy raczej wystawic na pastwe tlumu? Itd, itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Dla pedalow - bezplatne wizyty u ginekologa 02.12.05, 16:23 A becikowe im podniesc do 1001 zlotych. Bajki z 1001 nocy Odpowiedz Link Zgłoś
brickk Re: proponuję dać pedałom prawo do aborcji!!! 02.12.05, 11:31 Nie mam nic przeciwko gejom, raczej nikt nie ma wpływu na swoją orientację. Jeśli ktoś ma dzieci,trudno mu patrzeć obojętnie na ten temat. Widzę jak się moje dziecko rozwija i jak traktuje zupełnie inaczej matkę i ojca. Widzę jak domaga się wręcz pewnych wzorców zachowan, innych od matki i od ojca, Nie mówiąc już otym, że zupełnie czego od każdego z nich potrzebuje. Obserwować proces kształtowania się dziecka, który w rzeczywistości trwa bardzo krótko i na kórym, czy chce czy nie chce bazuje już przez całe życie, jest czymś fascynującym. Jako ojciec bardzo mi szkoda wszystkich dzieci, którym ta szansa spokojnego wrastania jest odbierana - dotyczy to oczywiście również rodzin hetereseksualnych, ale już na pewno homoseksualnych. DAJMY DZIECIOM PRZYNAJMNIEJ SZANSĘ> Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Mam podobną rozterkę.- 02.12.05, 11:44 Bardzo nie chcialbym ograniczać dążeń homoseksualistów i ich praw. Mogą oni okazywać najlepszą chęć i wolę. Mogą być wspaniałymi wychowawcami w utworzonej, prawem adopcji, rodzinie. Ale - właśnie, czy to, że bywa gdzieś gorzej (rodziny patologiczne) znaczy, że gdzie indziej - musi być przez to lepiej - ? Czy sam "organizm" - matka ojciec, wykluczając patologie, nie jest najwłaściwszym gniazdem dla rozwoju jednostki, która nie może mieć jeszcze pełnej świadomości. Mam obawy. I dziękuję za ten "wpis". brickk napisał: > Nie mam nic przeciwko gejom, raczej nikt nie ma wpływu na swoją orientację. > > Jeśli ktoś ma dzieci,trudno mu patrzeć obojętnie na ten temat. Widzę jak się > moje dziecko rozwija i jak traktuje zupełnie inaczej matkę i ojca. Widzę jak > domaga się wręcz pewnych wzorców zachowan, innych od matki i od ojca, Nie > mówiąc już otym, że zupełnie czego od każdego z nich potrzebuje. Obserwować > proces kształtowania się dziecka, który w rzeczywistości trwa bardzo krótko i > na kórym, czy chce czy nie chce bazuje już przez całe życie, jest czymś > fascynującym. Jako ojciec bardzo mi szkoda wszystkich dzieci, którym ta szansa > spokojnego wrastania jest odbierana - dotyczy to oczywiście również rodzin > hetereseksualnych, ale już na pewno homoseksualnych. > > DAJMY DZIECIOM PRZYNAJMNIEJ SZANSĘ> Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 coz, chyba widzimy do czego prowadzi 02.12.05, 11:42 marsz o "solidarnosc", i takie tam daj palec, a... Odpowiedz Link Zgłoś
addeliberandum Tak, widzimy że ta droga nienawiści i pogardy.. 02.12.05, 14:02 gekon1979 napisał: > marsz o "solidarnosc", i takie tam > daj palec, a... Tak, widzimy że ta droga nienawiści i pogardy prowadzi do nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
yusta_ki Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 11:55 To bardzo ciekawe posunięcie :) Zwłaszcza, że w Belgii nie ma CO (czego kogo) adoptować. Zarówno w Belgii jak i Holandii nie ma niechcianych dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Więcej praw dla par homoseksualnych w Belgii 02.12.05, 12:12 yusta_ki napisała: > To bardzo ciekawe posunięcie :) Zwłaszcza, że w Belgii nie ma CO (czego kogo) > adoptować. Zarówno w Belgii jak i Holandii nie ma niechcianych dzieci.... Bo tutaj nie chodzi o faktyczne adpocje, ale o prawo do prawa. Małżeństwa homoseksualne stanowią mniej niż 1% ogólnej sumy małżeństw (w krajach w których to jest dozwolone). Homoseksualiści stanowią (wg gejów) ok 4- 10% społeczeństwa (chociaż raczej nie więcej niż 5%). Widać stąd, że albo nie potrafią budować trwałych związków, albo jest ich tak mało. Pokazuje to że cały szum wokół małżeństw homoseksualnych to burza w szlance wody i walka o prawo dla samego prawa. To taka wada ludzkiej psychiki: coś niedostępnego wydaje się być bardziej atrakcyjne. Myslę że z prawem do adopcji jest podobnie. Jesli tak trudno zdobyć się homoseksualistom na zwykły ślub to co dopiero na adopcję. Odpowiedz Link Zgłoś