i-love-2-ski 04.01.06, 19:42 jednak przyroda i niestety tak byc powinno,bo my jestesmy bardzo mali w porownaniu do jej sily. szkoda zycia,ale widac jak latwo je stracic. www.cnn.com/2006/US/01/04/mine.explosion.wed/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaki taaa...przyroda celowo atakuje człowieka 04.01.06, 19:46 niepotrzebna antropomorfizacja Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: taaa...przyroda celowo atakuje człowieka 04.01.06, 19:47 aaki napisała: > niepotrzebna antropomorfizacja niepotrzebny glupi komentarz nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: taaa...przyroda celowo atakuje człowieka 04.01.06, 19:53 na temat twojego głupiego tytułu Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: taaa...przyroda celowo atakuje człowieka 04.01.06, 19:54 aaki napisała: > na temat twojego głupiego tytułu jak glupi to nie pisz,masz madrzejsze watki.do wyboru do koloru co widac golym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Trochę powagi. 04.01.06, 19:57 Często spieram sie z Narciarką ale tym razem rozumiem jej melancholię. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Trochę powagi. 04.01.06, 20:00 wujekjurek napisał: > Często spieram sie z Narciarką ale tym razem rozumiem jej melancholię. to nie melancholia,to stwierdzenie faktu,ze w walce z przyroda czlowiek traci,bo i nie moze wygrac w wielu wypadkach. nie o niuanse jezykowe tu chodzi,ale o fakt,a ze szkoda mi ludzi to juz i wspomnialam na wstepie. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Trochę powagi. 04.01.06, 20:20 Tym razem się z Tobą zgadzam. Na prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Trochę powagi. 04.01.06, 20:22 wujekjurek napisał: > Tym razem się z Tobą zgadzam. Na prawdę. a z czym tu sie nie zgadzac,ze szkoda ludzi,czy ,ze przyroda i tym razem zwyciezyla? to w koncu sa chyba pewniki nie podlegajace dyskusji,aaki jak zwykle stara sie byc dowcipny tylko na zlym watku,jako lekarz powinien chyba troche wiecej sympatii poczuc dla straconego zycia ludzkiego niz dla semantyki. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Trochę powagi. 04.01.06, 20:27 wybacz ale hasło "walka z przyrodą" kojarzy mi się z kolejnym gospodarczym planem iluśtam-letnim w CCCP w latach 50-60 tych XXw Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Trochę powagi. 04.01.06, 20:35 aaki napisała: > wybacz ale hasło "walka z przyrodą" kojarzy mi się z kolejnym gospodarczym pla > nem iluśtam-letnim w CCCP w latach 50-60 tych XXw szczegolnie jak czytasz artykul ,ktory mowi o smierci ludzi aaki. az dziw bierze,ze nie masz takich skojarzen w rozmowie z innymi,ale pilnujesz poprawnosci jezykowej ze mna. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Trochę powagi. 04.01.06, 20:37 To dziwne, bo mnie jakoś to się skojarzyło z walką z żywiołem. Odpowiedz Link Zgłoś
o_brother Re: przyroda contra czlowiek 04.01.06, 20:28 i aaki i narciarka maja racje.Emocje czasem sie udzielaja ludziom sklonnym do wspolczucia.To czlowieczy instynkt.Zlosc tez,ale narciarka miala na mysli przetwarzanie okradanie natury w sposob nie przemyslany a jak do konca nie zbadany(kto kolwiek zbadal wyroki Boskie)to to sa wlasnie koszta tej konfrontacji. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: przyroda contra czlowiek 04.01.06, 20:33 To nie jest okradanie. Raczej naduzywanie. Ale zrezygnuj z samochody albo zacznij palic w piecu drzewem. Nie zrobisz tego ani nikt inny. To raczej nowe narody sie za konsumpcje biora (Chiny, Indie)a tego ataku to juz przyroda moze nie wytrzymac. I dopiero jak zabraknie tego czy tamtego i ceny wzrosna tak, ze ropa bedzie dla milionerow, to ludzie zostana zmuszeni do opamietania. PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: przyroda contra czlowiek 04.01.06, 20:37 o_brother napisał: > i aaki i narciarka maja racje.Emocje czasem sie udzielaja ludziom sklonnym do > wspolczucia.To czlowieczy instynkt.Zlosc tez,ale narciarka miala na mysli > przetwarzanie okradanie natury w sposob nie przemyslany a jak do konca nie > zbadany(kto kolwiek zbadal wyroki Boskie)to to sa wlasnie koszta tej > konfrontacji. nie,nie to mialam na mysli,ja nie z zielonych,ktorzy nawoluja do zycia w lepiankach i jazdy rowerem. mialam na mysli,ze czlowiek jest maly jesli chodzi o sily przyrody, i co widac czesto na przykladzie takich a nie innych kataklizmow ziemskich, w walce z nia przegrywa. ot takie stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: przyroda contra czlowiek 04.01.06, 21:09 najgorsza byla ta fatalna pomylka. Wyobrazam sobie te suytuacje,gdy blizcy czekaja juz tylko na cud i sa gdzies w glebi duszy przygotowani na najgorsze,a przychodzi wspaniala wiadomosc.I uradowani , uspokojeni z pare godzin dowiaduja sie strasznej prawdy. To tak jakby smierc jednej i tej samej najblizszej osoby przezywac nie raz a dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś