schlagbaum 13.01.06, 20:32 dzieki twoim chlopakom, Polska bedzie miala najlepiej opalonego "wicka" wszechczasow. A moze to jego bliskosc z burakiem ? Zawsze to cos pozytywnego wiec zebys mi tu nie narzekal na "krytykantow". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystian71 Re: Gratulacje dla Krystiana 13.01.06, 20:47 ty szlagi masz ciagle opozniony zaplon. Ciagle jeszcze nie powiedziales mi na temat zarzutow, ktore w GW na temat Zyty wyczytales, pol roku temu. Pozniej byl minister skarbu, o ktorym raczyles napisac, bo tez zarzuty wzgldem niego i jego dymisje GW z luboscia opisywala Kogo tam jeszcze mamy na niezalatwionej liscie? Tyminskiego z pieczatkami Libii w paszporcie ? Rydzyka ojca z maybachem? Zalatw pierw stare sprawy, a potem zajmiemy sie nowymi. Ja wiem,ze ciebie serce boli,ze platworma zostala oszukana. Bo skoro zaczela rozmawiac wreszcie o koalicji,to wiadoma sprawa,koalicja MUSIALA sie spelnic.Bo po co zaczela rozmawiac? he,he , ale po co TY sie frustrujesz , tego juz nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Gratulacje dla Krystiana 13.01.06, 21:00 krystian71 napisała: > ty szlagi masz ciagle opozniony zaplon. To zupelnie mozliwe. Nie mam tak szerokiego dostepu do polskich mediow jak Ty ale z tego co mam dochodze do wniosku, ze bez wdawania sie w szczegoly "swoj swojego zawsze znajdzie". PS Ja tylko pogratulowalem. Gratulacje to przeciez nie jest wezwanie do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gratulacje dla Krystiana 13.01.06, 21:05 > To zupelnie mozliwe. > Nie mam tak szerokiego dostepu do polskich mediow jak Ty I nie tylko do mediow , szlagi . Dlatego masz zawsze u mnie duzy handicap , bo w tej sytuacji przeciez trudno jakakolwiek powazna dyskusje prowadzic Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Gratulacje dla Krystiana 13.01.06, 21:08 krystian71 napisała: >w tej sytuacji przeciez trudno > jakakolwiek powazna dyskusje prowadzic Powaznie mielismy porozmawiac dopiero za rok. Przypomne sie. Dzisiaj spodobalo mi sie kolejne oswiadczenie: Obnizka akcyzy na paliwo dla rolnikow Gierek sie klania ale pogadamy za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gratulacje dla Krystiana 13.01.06, 21:31 > To zupelnie mozliwe. > Nie mam tak szerokiego dostepu do polskich mediow jak Ty uczciwe podejscie do sprawy i zaskakujace. bo mnie lechu miesiac temu pytal, gdzie te 3 miliony mieszkan > Dzisiaj spodobalo mi sie kolejne oswiadczenie: Obnizka akcyzy na paliwo dla > rolnikow mi juz duzo wczesniej, dzieki obnizce akcyzy od dawna place za paliwo o 1/4 mniej Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 12:14 krystian71 napisała: > > Dzisiaj spodobalo mi sie kolejne oswiadczenie: Obnizka akcyzy na paliwo d > la > > rolnikow > > mi juz duzo wczesniej, dzieki obnizce akcyzy od dawna place za paliwo o 1/4 > mniej Mnie sie podobalo, ze pojawily sie w sklepach z dnia na dzien zachodnie towary. Kosmetyki ze szwecji zegarki szwajcarskie ( Roamera mam do dzisiaj), odziez i nawet coca cola. Schody zaczely sie pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 17:02 alez szlagi, to zupelnie z innej beczki. Obnizenie akcyzy na paliwo, horrendalnie wysokiej, razem z innymi podatkami stanowiacej 90% ceny detalicznej bylo od dawna postulatem wszystkich prawdziwych liberalow,ale raczej tych z UPR-u , ani PO ani SLD do takich nie zaliczam. Faktem jest to, ze wobec dolujacej gospodarki , uczynil to poprzedni rzad, z zalozenia na pare miesiecy. PIS-owi udalo sie prolongowac obnizke,mimo tego ,ze w miedzyczasie cena ropy znowu poszla w gore. Dla mnie rzecz jasna korzystne jest to,ze pol roku temu placilem cene dochodzaca do 5-ciu zl, teraz place ok.3,5 (sadze ,ze w niektorych rejonach Polski jest jeszcze taniej) Ale ja nie jestem paliwozerny, w mojej firmie i domowym budzecie ten koszt jest zupelnie marginalny. Za to na cala gospodarke i inflacje ma zdecydowany wplyw Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Gratulacje dla Krystiana 13.01.06, 21:42 schlagbaum napisał: > dzieki twoim chlopakom, Polska bedzie miala najlepiej opalonego "wicka" > wszechczasow. A moze to jego bliskosc z burakiem ? > Zawsze to cos pozytywnego wiec zebys mi tu nie narzekal na "krytykantow". a ty lubiles chlopcow z SLD,oni w koncu mieli czerwone marynareczki. chyba to nie twoj kolor szlagus? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 10:16 pewien problem ze szlagim sam mam. W przeciwienstwie do ciebie i do mnie nigdzie nie okreslil wyraznie swoich politycznych preferencji a zajal wygodn pozycje generalnego malkontenta. SLD , mowisz ?niekonecznie, ylby niekonsekwentny. Lepper wchodzil z SLD w stale zwiazki, nie przypominam sobie protestow szlagiego jeszcze sprzed paru miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 16:15 krystian71 napisała: nie okreslil wyraznie swoich > politycznych preferencji a zajal wygodn pozycje generalnego malkontenta. Myslalem, ze sa one oczywiste. Mimo roznych zastrzezen ( glownie eurosceptycyzm ) z braku innego wyboru stawialem na koalicje PO z pis. Z czasem jednak stwierdzilem, ze pisary sa kompletnie nieodpowiedzialne. Rondo wkurzylo mnie zupelnie niezle Potem homosie. Nastepnie dziadek w Wehrmachcie. Chamski, ordynarny populizm na najnizszym poziomie grajacy na fobiach Polakow. Spsob prowadzenia poliyki przez "spadaj dziadow" jest nie do przyjecia. Teraz rowniez. Ani jednego rozwiazania systemowego. Rozdawanie pieniedzy to jedyne co udalo sie osiagnac. Ciekawe jak uda sie to sfinansowac lub komu sie odbierze. Flirt z burakiem to juz zejscie calkowicie do piwnicy. Jak myslisz kto mi üpozostal jako alternatywa dla tego Muppet Show, ktorego cala energioa skieroiwana jest tylko i wylacznie na zagarniecie calosci wladzy ? > SLD , mowisz ?niekonecznie, ylby niekonsekwentny. > Lepper wchodzil z SLD w stale zwiazki, nie przypominam sobie protestow > szlagiego jeszcze sprzed paru miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 17:26 Dzieki za jasne okreslenie.Tylko,ze nie jest zupelnie jasne. Co to znaczy,ze stawialem na koalicje? Ale ze wskazaniem na PO ? A gdyby to PO zwyciezyl w takim jak PIS stosunku, tez bylbys za rzadem autorskim Rokity.? Bo o tym przeciez wyraznie Rokita mowil, obserwujac poll"e, i nie wiedzac jak sa zaklamane. On o tym nie wiedzial i my tez nie wiedzielismy i w takich warunkach uwazalismy,ze wejscie PIS-u, chocby bardzo slabego , do rzadu jest lepsze niz nic i cos , choc minimalnie da dla Polski. Jesli chodzi o obraz polski partyjnej to jedyne co moge powiedziec szlagi,ze zadna partia nie wydaje mi sie tak wstretna i obslizgla jak wlasnie PO. Jesil uwazasz,ze dotad w Polsce zle sie dzialo, to musisz przyjac do wiadomosci,ze tym krajem od samego poczatku, od 16 lat rzadza wlasnie ludzie z PO pod roznymi szyldami-UD, SKL, KLD,UW -przesledz linie partyjna Tuska i Rokity , nie wierze im za cholere. Koalicja miala powstac, bo PO przekonane o swoim zwyciestwie i o tym , ze bedzie wprowadzac w zycie WLASNA polityke, a PIS bedzie tylko listkiem figowym , wyrazilo taka chec. Gdy okazalo sie,ze to jednak PIS zagra pierwsze skrzypce i bedzie konsekwentnie rozbijal uklady mafijno-rzadowo-biznesowe , do koalicji dojsc nie moglo.W PO jest zbyt wiele osob wlasnie w taki uklad wprzegnietych. Pisales mi o dymisji ministra skarbu Mikosza... Bo w GW wyczytales,ze przyczyna byla pozyczka udzielona przez niego(czy tam jego matke ) zrecznemu graczowi na gieldzie. Szlagi, co za naiwnosc... Po pierwsze gracza nikt nigdy nie skazal Po drugie korzystali z jego uslug wszyscy :) Po trzecie, chyba byloby podejrzane,ze to ON zasponsorowal Mikosza a nie odwrotnie... Po czwarte wreszcie i najwazniejsze, na moje oko , pan Mikosz mial za dlugi jezyk i zbyt duzo opowiadal o planach wlasnego rzadu, wlasnie dotyczacych rozbicia tego trojkata , ze szczegolami ( bo ogolnie to mogles sie dowiedziec z expoze premiera i wystapienia Kaczynskiego, pierwszego wystapienia po wyborach) Cos tam za duzo bylo o przekretach przy prywatyzacji Dolnej Odry , i innych przykladach. Mikosz nie poszedl w odstawke, realizuje wlasny plan rozwiazania problemu prywatyzacji PZU, i roszczen Eureco, chyba najwiekszej afery z czasow a jakze , gdy i Lewandowski i Tusk i Rokita o wszystkim decydowali Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 17:27 schlagbaum napisał: > krystian71 napisała: > > > > Rondo wkurzylo mnie zupelnie niezle > Potem homosie. > > Nastepnie dziadek w Wehrmachcie. > > Chamski, ordynarny populizm na najnizszym poziomie grajacy na fobiach Polakow. > > Spsob prowadzenia poliyki przez "spadaj dziadow" jest nie do przyjecia. > > Teraz rowniez. Ani jednego rozwiazania systemowego. Rozdawanie pieniedzy to > jedyne co udalo sie osiagnac. Ciekawe jak uda sie to sfinansowac lub komu sie > odbierze. > szkoda,ze nie wkurzaly cie ciagle afery poprzedniej kliki,rozkradanie majatku ogolnonarodowego,zanik prawa (nie tylko dla homusiow,ale dla najbiedniejszych),lapowkarstwo i tumiwisizm w kazdej dziedzinie gospodarczej,slepe podlizywanie sie ameryce,bez zadnych korzysci dla kraju,a co do tatusiow i ich kariery politycznej to trudno przebic bylego szefa i jego koligacji z ubecja. wiele nie wiem o PO,ale widzac jak te bubki sie zachowywaly w czasie debat sejmowych,przypominaly mi niedopieszczone,brzydkie panienki wciaz czekajace na pieknego ksiecia. tylko cholera towaru duzo i nikt za tymi obrazonymi panienkami nie ma ochoty sie ogladac,szczegolnie jak maja slabe atuty a wyobrazenie o sobie wielkie. to oni przerzneli swoja szanse,gdyz jako partia,ktora przegrala powinni miec dobro kraju na wzgledzie,a nie dyktowac partii ,ktora zwyciezyla jakie stolki ONI MUSZA MIEC,bo inaczej sie obraza. i jeszcze jedno,chamski i ordynarny populizm mamy juz od dawna w Polsce,powiedzialabym,ze dziedziczymy go niestety rowno z tym chwiejnym tronem prezydenckim i nikt tu nie jest lepszy od drugiego,chyba ze podziwiasz styl jazdy pijanego prezia w bagazniku (moze to byl merc,ale nie jestem pewna). > Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 18:08 schlagbaum napisał: > > stawialem na koalicje PO z pis. > Z czasem jednak stwierdzilem, ze pisary sa kompletnie nieodpowiedzialne. > > jak mowie tu chodzi o fakt,ze partia,ktora przegrala nie mogla sie pogodzic z tym faktem i dalej chciala udawac,ze tak sie nie stalo. znany syndrom szlagus. ja osobiscie patrze sie na nich z politowaniem,gdyz fakt,ze kumaja sie oni z SLD duzo mowi za siebie. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060114/kraj/kraj_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 18:18 masz racje rachelciu. Ja sie przelecialem tylko po poscie szlagiego , nie wnikajac,czemu tak wielka nienawiscia do PIS-u zapalal. A przyczyny, przeciez sam wyluszczyl i to byly dla niego te najwazniejsze przyczyny. Rondo Dudajewa, homoseksualisci, co chca to co maja na zachodzie europy, czyli malzenstwa, ulgi podatkowe, prawo do adopcji dzieci ( podejrzewam , ze glownie chlopcow ) i jeszcze ,zeby nikt dziadka w wehrmachcie ci nie wypomnial. To nie wazne,ze w swoim CV napiszesz,ze dziadek w obozie siedzial,choc on w tym samym czasie w wechrmachcie sluzyl.Tusk ma prawo napisac, co mu sie chce, gdy okaze sie,ze to nieprawda, zawsze mozna obsobaczyc interlokutora,ze on do tego wehrmachtu NIE na ochotnika trafil Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 18:23 krystian71 napisała: > masz racje rachelciu. > Ja sie przelecialem tylko po poscie szlagiego , nie wnikajac,czemu tak wielka > nienawiscia do PIS-u zapalal. > A przyczyny, przeciez sam wyluszczyl i to byly dla niego te najwazniejsze > przyczyny. > Rondo Dudajewa, homoseksualisci, co chca to co maja na zachodzie europy, czyli > malzenstwa, ulgi podatkowe, prawo do adopcji dzieci ( podejrzewam , ze glownie > chlopcow ) i jeszcze ,zeby nikt dziadka w wehrmachcie ci nie wypomnial. > To nie wazne,ze w swoim CV napiszesz,ze dziadek w obozie siedzial,choc on w tym > > samym czasie w wechrmachcie sluzyl.Tusk ma prawo napisac, co mu sie chce, gdy > okaze sie,ze to nieprawda, zawsze mozna obsobaczyc interlokutora,ze on do tego > wehrmachtu NIE na ochotnika trafil no ciekawe,ze szlagus nie mial tak zlej opinii o tej czerwonej bandzie,ktora ro..polske na 102. ciekawe,kto dzisisaj tak glosno krzyczy przeciwko lustracji i przeciwko temu,zeby zmienic prawo w Polsce,bo to cosmy mieli to byly poprostu kpiny. wszelkiej masci bandyci mieli sie dobrze jak nigdy,wiadomo czemu bo tacy sami jak oni w rzadzie i policji ich kryli. teraz jak sie to pozmienialo to nagle kazdy krzyczy i wysmiewa kaczki:))w koncu to co sie robilo w Polsce zakrawa na kpine i przypominalo bananowa republike,a pan rokita to nadety balon,ktoremu nie udalo sie wygrac wyborow,a juz byl tak blisko. najgorzej jak taki polityk usiadzie na stolku,bo mu sie wydaje,ze tylko on ma racje. dziecinada i bufonada. im wiecej widzialam tych bubkow w akcji tym mniej mi sie podobali. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 19:35 szkoda,ze nie moglas rzy dni temu na ten caly cyrk popatrzec bezposrednio. Az forum na boku zostawilem, bo TV byla o kudy lepsza. Notowania PiS u ida ostro w gore, caly sejm sie obawia przedterminowych wyborow i przetasowania. Spostrzegli sie nieboraki,ze ludzie sie poznali na tym kto co jest wart. Wiec Tusk z Rokita lataja za PIS-em i wyciagaja reke do koalicji , z zaraz potem szlochaja,ze zostali zdradzeni, bo PIS tez z innymi rozmawia w tym samym czasie. Ale to sa tylko zabawy, cos innego wydaje mi sie wazniejsze, bo cos innego niedawno mi do glowy przyszlo. Podaja notowania, ciagle w tej samej nienawistnej PIS-owi TV, ze wzrosly PIS- owi o 44% , w stosunku do wyborow, PO spadly o 1 % , SLD duzo, bo tez o polowe prawie, i tak samo LPR-owi i Samoobronie. I wyraznie mowia, ze PIS zabiera elektorat wlasnie LPR-owi i Samoobronie a moze nawet SLD Mi sie rachelko wydaje,ze jest inaczej. Jezeli ktos sie zrazil do SLD i Samoobrony, to zaraz nie powod, by swoj glos na PIS przerzucac. Mi sie wydaje, ze PIS siegnal do czegos, do czego jeszcze nikt przed nim nie siegnal, ze ten wzrost zawdziecza ludziom, ktorzy od dawna na nikogo nie glosowali , na do tych wielkich nieobecnych, ktorzy tym razem zaczynaja sie przekonywac,ze byc moze cos z tego bedzie, cos innego, a nie tylko wladza dla interesu tych co wladze trzymaja To jest takie moje nowe odkrycie i nowe przemyslenie Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 21:21 krystian71 napisała: > > Mi sie rachelko wydaje,ze jest inaczej. > Jezeli ktos sie zrazil do SLD i Samoobrony, to zaraz nie powod, by swoj glos na > > PIS przerzucac. > Mi sie wydaje, ze PIS siegnal do czegos, do czego jeszcze nikt przed nim nie > siegnal, ze ten wzrost zawdziecza ludziom, ktorzy od dawna na nikogo nie > glosowali , na do tych wielkich nieobecnych, ktorzy tym razem zaczynaja sie > przekonywac,ze byc moze cos z tego bedzie, cos innego, a nie tylko wladza dla > interesu tych co wladze trzymaja > To jest takie moje nowe odkrycie i nowe przemyslenie no wiesz w Polsce zawsze mielismy ogromna luke,bo i mielismy ku temu powody. ci nasi dawni "bohaterowie" okazali sie zwyklymi sprzedawczykami i bandziorami,a to wielu zniechecilo do wyjscia do urn.mam takie samo zdanie na temat PO ,jak ty. to kupa niewyrosnietych,nadetych szczeniakow,ktorzy zamiast myslec o Polsce,chcieli zaspokoic tylko wlasne ambicje poprzez klamstwa i kumanie sie z komuchami. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Rachelciu,Krystianie 14.01.06, 21:40 Ja juz dawno stracilem wiare w uczciwosc politykow i to nie tylko w Polsce. Kaczory moja jeszcze karte otwarta tylko jak to sie skonczy.Politykow niewygodnych albo sie kupuje a jezeli sie opieraja to wysyla do czestochowy( wiecie dlaczego mala).Od 1981 za duzo gnoju nazbieralo sie w Polsce aby teraz za jednym zamachem to wyczyscic.Rachelciu wy tam w USA tez sobie bez Europy w polityce rady dac nie umiecie, najpierw zabraliscie Polsce na wyklady tego pieknego podwodniaka Leszka Milera ( moze tylko na szczepionke przeciwko komunizmowi)a teraz chcecie jeszcze Joschka Fischer co taksowkarzy tez nie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Rachelciu,Krystianie 14.01.06, 21:42 grzegorz1948 napisał: > Ja juz dawno stracilem wiare w uczciwosc politykow i to nie tylko w Polsce. > Kaczory moja jeszcze karte otwarta tylko jak to sie skonczy.Politykow > niewygodnych albo sie kupuje a jezeli sie opieraja to wysyla do czestochowy( > wiecie dlaczego mala).Od 1981 za duzo gnoju nazbieralo sie w Polsce aby teraz > za jednym zamachem to wyczyscic.Rachelciu wy tam w USA tez sobie bez Europy w > polityce rady dac nie umiecie, najpierw zabraliscie Polsce na wyklady tego > pieknego podwodniaka Leszka Milera ( moze tylko na szczepionke przeciwko > komunizmowi)a teraz chcecie jeszcze Joschka Fischer co taksowkarzy tez nie > macie? tu jest troszke inaczej,nie panstwo tylko prywatni zalatwiaja wyklady,a durni tu nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Rachelciu,Krystianie 14.01.06, 22:02 AAAAAAAAAAAA to jest inna para kaloszy!A tak naprawde mialas juz okazje takiego wykladu posluchac? O czym moga tego "wygasle zeleznioki" mowic? No i naturalnie kto chce ich sluchac? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Rachelciu,Krystianie 14.01.06, 22:03 grzegorz1948 napisał: > AAAAAAAAAAAA to jest inna para kaloszy!A tak naprawde mialas juz okazje takiego > > wykladu posluchac? O czym moga tego "wygasle zeleznioki" mowic? No i naturalnie > > kto chce ich sluchac? za kogo ty mnie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Rachelciu,Krystianie 14.01.06, 22:13 Rachelciu poprostu jak jest dluzsza faza zlego humoru to najlepiej isc do cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Rachelciu,Krystianie 14.01.06, 22:27 grzegorz1948 napisał: > Rachelciu poprostu jak jest dluzsza faza zlego humoru to najlepiej isc do cyrku > . no to lec,ja mam humor przedni. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Rachelciu,Krystianie 14.01.06, 22:41 Ja mam tylni naped smieje sie przy kopniakach. Ide spac dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Gratulacje dla Krystiana 14.01.06, 23:58 krystian71 napisała: > Mi sie wydaje, ze PIS siegnal do czegos, do czego jeszcze nikt przed nim nie > siegnal, ze ten wzrost zawdziecza ludziom, ktorzy od dawna na nikogo nie > glosowali , Pamietasz moze jaka byla frekwencja ? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gratulacje dla Krystiana 15.01.06, 09:38 wlasnie o te sondaze mi chodzi szlagi, w dalszym ciagu robione przez te same osrodki,ktore tak daly d...w czasie wyborow i publikowane przez te same nienawistne PIS-owi media. Zapewne nie ogladasz polskiej TV, spiesze ci doniesc,ze pod tym wzgledem nic sie tu nie zmienilo,ciagle ten sam ton na wszystkich kanalach, taka GW w obraskach.A poparcie rosnie,chyba wynika z tego,ze jednak i media stracily rzad dusz. Z Kwasem bylo troche inaczej, od samego poczatku media mu byly przychylne. Pamietam , jaka byla frekwencja i wlasnie do tego zmierzam. Skoro wg badan najwiecej utracily partie,ktorych czlonkowie nigdy by swoich glosow na PIS nie przerzucili,moze z tego wynikac ( choc nie koniecznie , tak sobie tylko spekuluje ) ,ze to poparcie wzrasta dzieki elektoratowi,ktory systematycznie od lat olewal wszystkie wybory. Ze olewal, wcale sie nie dziwie i tak wszystko jedno kto dotychczas wygral, polityka gospodarcza czy spoleczna zawsze byla taka sama, jak to sie mowilo i tak rzadzi UW. Kaczynscy sa wladza jeszcze nie skazeni, w oczach wyborcow. Nie liczac krotkiego epizodu wspoludzialu w rzadzie Olszewskiego,ktory upadl z hukiem pod ciezaren uchwaly lustracyjnej, wlasnie przy czynnym udziale Tuska,Rokity. Ja, podobnie jak Grzesio powyzej wiele zludzen nie mam,ale ogladanie tych samych mord od 15-tu lat juz mi sie przejadlo. Jeszcze raz Szlagi, jesli i ty masz jakies zastrzezenia do obecnego stanu Polski, jesli ci sie to nie podobalo, to winnych masz jak na talerzu-w szeregach obecnej PO (wczesniej UD,KLD,SKL,UW itd,itd) Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Gratulacje dla Krystiana 15.01.06, 00:01 krystian71 napisała: > Podaja notowania, ciagle w tej samej nienawistnej PIS-owi TV, Juz o to zadbano ze wzrosly PIS- > owi o 44% , w stosunku do wyborow, Pamietasz jak popularny byl poprzedni prezio ? Jakie mial notowania w sadazach ? Az krasul sie dlawil z zachwytu. I o czym to ma swiadczyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gratulacje dla Krystiana 15.01.06, 09:49 jeszcze jedno, o Lepperze-to facet nie z mojej bajki,ale w pewien sposob go rozumiem, moze z powodu tych samych przezyc,ktore staly sie zreszta udzialem nas wszystkich, gdy pierwszym posunieciem balcerowicza w 90 roku , bylo podniesienie oprocentowania kredytow do 80%.Gdzies wtedy byl,ze tego nie pamietasz. Mnie pozbawilo to wszystkich oszczednosci,ktore musialem natychmiast wplacic by splacic 30 letni, na normalnych warunkach zawarty kredyt w Spoldzielni Mieszkaniowej.Dobrze,ze tylko to, nowsze mieszkania ludzie tracili, a rolnicy zakupiony sprzet,cale spoleczenstwo zostalo spauperyzowane,a ty dziwisz sie nieparlamentarnym slowom jakie z ust leppera na balcerowicza padaja. W tym samym czasie Polske zalal aferalny alkohol i sprowadzane zboze. Tez cie to dziwi,ze blokady robil i zboze na tory wysypywal?A spirytusu nie wylewal. Z tego co wiem, takie to zarzuty na nim ciaza i dlatego nazywany jest kryminalista,z powodu nie splaconych dlugow, a prawdziwi aferzysci zasiadaja w Sejmie lub jezdza z wykladami po USA. Nota bene,GW tez lansowala poglad,ze Kaczke mozna kryminalista nazywac, przeciez ciazy na nim (nieprawomocny) wyrok za to,ze Wachowskiego nazwal przestepca. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu1 Boja sie panicznie ludzi , kolesiostwo i fobie 14.01.06, 23:05 Oprucz tego znalazl sie trzeci blizniak -pierwszy mulat Endrju , beda rzadzic razem. ------------------------------------- J.Kaczyński: mam ochronę na prośbę brata Prezes PiS Jarosław Kaczyński PAP 14-01-2006, ostatnia aktualizacja 14-01-2006 17:18 Szef PiS Jarosław Kaczyński powiedział w sobotę dziennikarzom, że to na prośbę brata - prezydenta Lecha Kaczyńskiego i szefa MSWiA Ludwika Dorna zgodził się przyjąć ochronę funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu. J.Kaczyński powiedział dziennikarzom, że on sam się nie obawia o swoje bezpieczeństwo. O to, by miał ochronę, prosił go brat, dlatego że, ze względu na fizyczne podobieństwo, szef PiS często jest brany za prezydenta. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3113596.html PRZECZYTAJCIE CO LUDZIE PISZA O TEJ WIADOMOSCI na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu1 Pierwszy mulat RZECZPOSPOLITEJ -Endrju 14.01.06, 23:10 Bedzie rzadzil jako gosciu z 70 wyrokami zaprowadzi " Prawo i Sprawiedliwosc " w Polsce . serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3112987.html Wybryki i wyroki Leppera i jego ludzi 6 lutego 2002 Andrzej Lepper z innymi posłami Samoobrony wysypali na tory zboże przywiezione z Niemiec przeznaczone dla młynów w Szymanowie Andrzej Lepper w więzieniu w Czarnem w 1994 r. Kierował grupą, która pobiła i ogoliła głowę zarządcy gospodarstwa rolnego w Kobylnicy Słupskiej. Miał on przejąć za długi gospodarstwo ich kolegi. Już 10 lat temu Lepper szczycił się, że ma na koncie ponad 70 procesów, ile ma teraz - sam chyba nie wie. Fot. Jacek Hugo-Bader / AG Z Prawem i Sprawiedliwością Andrzej Lepper na pewno się Polakom nie kojarzy. W czasie ostatnich wyborów jego hasło: "Człowiek z charakterem" złośliwie przekręcano na: "Człowiek z wyrokami". A Polacy w sylwestra ślą sobie SMS-ami życzenia: "Ile Lepper ma wyroków, tyle szczęścia w Nowym Roku". serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3112987.html Odpowiedz Link Zgłoś