kaczkozerca 18.02.06, 00:46 no cóż... położyć ciepły żur koherentny i dalej robić swoje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jww17 Re: Białoruska KRRiT 18.02.06, 00:57 klimaty o EU coś mi przypominają i spisek tak jakoś wyraźny i udokumentowany, o masonach nie było, ale każdy ma takiego żyda na jakiego sobie zasłużył i dla nich są nim Polacy... brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek jezyk ciut archaiczny 18.02.06, 04:28 ale z drugiej strony my widzimy tylko nasz poglad czy kazdy by sie zgodzil z radiem wolna polska z berlinu, gdzie by osadzano od czci i wiary nasz rzad, prezydenta itd. itp. ? Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: jezyk ciut archaiczny 11.03.06, 02:20 Probujesz zasugerowac, ze Bialorus jest wolnym, dekokratycznym krajem? Obron ta teze - Nobel murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: Białoruska TV: Polska prowadzi wojnę informac 18.02.06, 01:25 Zdaje się, że ktos na Białorusi czyta Evę15. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 "Zdaje się, że ktos na Białorusi czyta Evę15." 18.02.06, 06:59 Nie tylko! Zdaje sie, ze "Protokoly Medrcow Syjonu", "Kak zakalalas' stal" oraz "Krotka Historie WKP(b)"- toze. O fundamentalnej pracy "Traktory orza wiosne" z litosci nie wspomne, jako ze tow. Lukasza byl przeciez dyrektorem POM-u! -------------------------------------------------------------------------------- ZAORAC! ZAORAC BIALORUSKI KOLCHOZ! P.S. A tych polskich dlugow na 120000000 to zdaniem KGB w MInsku KTO narobil?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 poczytaj sobie, biedaku, US-trockistów 18.02.06, 11:02 Nie koncetruj się cały czas na mnie, bo dostaniesz, nieboraku, obsesji i manii prześladowczej. Poczytaj sobie dla odmiany powolutku uS-trockistów. Może choć trochę zrozumiesz, w jakim świecie żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Re: poczytaj sobie, biedaku, US-trockistów 19.02.06, 00:49 Takich jak Pat Buchanan pani ekspertko od amerykańskich trockistów i neoconów? Swoją drogą zbieżność przekazu białoruskiej telewizji z twoimi wpisami na forum jest bardzo zabawna. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 ślepy biedak o kolorach 19.02.06, 03:08 tricky2 napisał: > Takich jak Pat Buchanan pani ekspertko od amerykańskich trockistów i neoconów? Buchanan trockistą i neokonsem??? Ty nieszczęśliwy głuptasiński NICZEGO najwyraźniej nie kumasz... Z tych pozycji możesz mnie mylić nie tylko z Łukaszenką ale nawet z panem bogiem. Jednego żałuję - nie mogę ci odwzajemnić komplemetu. Przykro mi - nie jesteś zabawny, lecz NUDNY. No ale cóż ja na to mogę??? Odpowiedz Link Zgłoś
tricky2 Biedaczko masz sklerozę czy naprawdę jest was 15? 19.02.06, 15:45 Jeśli to pierwsze podobno dobra jest lecytyna jeśli drugie musicie popracować nad koordynacją. Dla przypomnienia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26914479&a=26915283 tytuł posta (uwaga): L. Unger kontra neoconsi "Jedyne sluszne poglady L.Ungera nie pokrywaja sie tym razem z jedynymi slusznymi pogladami neokonsow. W konserwatywnym az do bolu pismie Pata Buchanana "The American Conservative" (sic!) prof. Robert Pape rozprawia o przyczynach tego terroryzmu i sposobach jego USUNIECIA. Pape zgromadzil wszystkie dostepne dane o atakach terrorystycznych na calym swiecie i na podst. analizy faktow twierdzi, ze (...)" Powyższy post zdaje się stawiać pod dużym znakiem zapytania twoją kompetencję w zakresie neokonserwatyzmu, proponuję zatem żebyś sama najpierw coś poczytała (dla ułatwienia mozesz zacząć od własnych postów). Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Białoruska TV: Polska prowadzi wojnę informac 18.02.06, 14:48 najbardziej nieprzyjazne kregi daja lukaszence 55-70% glosow. po co wiec to podniecanie sie wyborami na bialorusi? anie wygasla jeszcze nadzieja ze na Bialorusi uda sie zorganizowac rozruby. tv bedzie moglo przekazac krwawy obraz bezposrednio do przwej polkuli mozgowej tv-manow. nic to wynikow wyborow nie zmieni ale pomoze zapomniec o otaczajacej blizkiej rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Najgorszy jest ten wzrost inflacji w Polsce 18.02.06, 01:26 W ogóle nie da się z nim żyć. Białoruskie media świetnie informują społeczeństwo i o tym co się dzieje w kraju, i o zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Re: ? żartujesz ? u nas 2 w Rosji 12 % , w BiŁORU 10.03.06, 23:52 Oczywiście to był żart. Bełta wciska Białorusinom ciemnotę, stosownie do swojej nazwy (tak samo jak przyjazną politykę wobec sąsiadów prowadzi ZBiR). Odpowiedz Link Zgłoś
buszek2 niestety, Bialorus ma duzo racji... 18.02.06, 01:40 Nie przepadam za Lukaszenko,, ale to co robi Polska to duza przesada.. Jest to faktyczna ingerencja w sprawy wewnetrzne innego panstwa, z powolywaniem organow/dzialan wywrotowych.. Osaczanie Rosji , poprzez odrywanie jej dawnych sojusznikow, b. republik, to cel polityki amerykanskiej.. powinnismy miec jednak wiecej dystansu...www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marcin120 Re: niestety, Bialorus ma duzo racji... 18.02.06, 03:22 Ale dzis urodzaj na myslacych inaczej. Po pierwsze bialorus jest krajem stosunkowo "mlodym" o jej panstwowosci mozemy mowic dopiero od konca I wojny. Co za tym idzie jest to teren ktry bedzie dla nas i rosjan miejscem powiedzmy "wymiany uprzejmosci" po prostu Polskie jak i Rosyjskie wplywy byly na obszarze zwanym Bialorus duze i to widac, nie da sie tego uktuc i o tym zapomniec. Z dwojga zlego wole zeby to Polacy "cywilizowali" bialorusinow o rosjanach przynajmniej w tej dziedzinie mam marne mniemanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford A jakie ty panstwo bialoruskie po I wojnie swiatow 18.02.06, 06:34 widziales? Czlowieku! Niemniej w jednym masz tracje: urodzaj tu dzisiaj na tych inaczej myslacych... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A jakie ty panstwo bialoruskie po I wojnie sw 18.02.06, 13:00 Była jakaś taka efemeryda, nie pamiętam dokładnych dat ani nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: A jakie ty panstwo bialoruskie po I wojnie sw 11.03.06, 02:24 kropek_oxford napisał: > widziales? Czlowieku! Niemniej w jednym masz tracje: urodzaj tu dzisiaj na tych > > inaczej myslacych... Wroc do przedszkola (moze byc w oxfordzie) poucz sie historii i przestan osmieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
1qazzaq1 cywilizuj sie sam 18.02.06, 08:41 popatrzymy jak polakow zaczna cywilizowac niemcy? Odpowiedz Link Zgłoś
tubisek Re: cywilizuj sie sam 18.02.06, 09:33 niemcy teraz będą cywylizować arabów:) Dla nas nie mają czasu Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 02:06 Ludzie w Polsce umierają na ulicach, dworce i centra handlowe pełne żebraków, 2/3 obywateli nie jest pewnych swojego jutra. Służba zdrowia jak w krajach trzeciego świata, poziom edukacji spada z roku na rok. Bezrobocie, wszeogarniająca nędza, totalny upadek niemal w każdej dziedzinie społecznej i gospodarczej. Ogromna i wciąż wzrastająca prestępczość spowodowana właśnie nędzą i niewyobrażalnymi nierównościami społecznymi. Wydatki na naukę wynoszą 0,3% PKB!!! Od kilkunastu lat nie zbudowano jednego stadionu, wydatki na sport wyczynowy i trzewienie kultury fizycznej wśród dzieci prawie zerowe! Ale na faszystowskie gierki wobec sąsiadów w imię złodziejskiego korporacyjno-biznesowego imperializmu pieniądze zawsze się znajdą w budżecie tego popie..nego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 02:28 Że też zawsze się znajdą prosowieccy idioci Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Z dwojga złego i tak niepomiernie gorsze są 18.02.06, 02:32 pachołki zachodniego imperializmu korporacyjnego. -- "Zachód zdobył świat nie dzięki wyższości swojej myśli filozoficznej, wartościom etycznym czy religijnym ale raczej wskutek przewagi w stosowaniu zorganizowanej przemocy. Mieszkańcy Zachodu często zapominają o tym fakcie, obywatele innych obszarów kulturowych - nigdy" Samuel Huntington "Ideał Zachodu - panowanie nad światem niewolników" Odpowiedz Link Zgłoś
tubisek Re: Z dwojga złego i tak niepomiernie gorsze są 18.02.06, 09:35 sounds like Nietzsche... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Z dwojga złego i tak niepomiernie gorsze są 18.02.06, 13:02 > "Zachód zdobył świat nie dzięki wyższości swojej myśli filozoficznej, wartościom > etycznym czy religijnym ale raczej wskutek przewagi w stosowaniu zorganizowanej > przemocy. Czemu CCCP nie podbił świata? Przecież w stosowaniu przemocy nie miał sobie równych... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Z dwojga złego i tak niepomiernie gorsze są 18.02.06, 13:05 adas313 napisał: > Czemu CCCP nie podbił świata? Przecież w stosowaniu przemocy nie miał sobie > równych... Do Zachodu było im pod tym względem baaardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
robert4321 w stosowaniu przemocy głąbie równych nie mają USA 18.02.06, 15:25 ... poucz się historii !!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Tej historii.... 18.02.06, 15:51 to się chyba uczyłeś z broszurek dla politruków. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Niestety tacy jak Adaś wolą mitologię 19.02.06, 01:05 o szlachetnych z USA z niepodważalnym dogmatem że USA są dobre, nie dla nich lekcje o prawdziwej zbrodniczej historii Europy Zachodniej i jej najohydniejszego odpadka - Stanów Zjednoczonych. robert4321 napisał: > ... poucz się historii !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Holla! Idiotami to sie tu okazali polscy politycy! 18.02.06, 05:36 Wywiesil sobie transparent "Ingeruje na Bialorusi". I - z takim sztandarem - to guzik zdolaja zrobic. Zrobia, jak zwykle i po cichu, Amerykanie, a Polak znow kopa w tylek za to dostanie jak np. z wiezieniami CIA czy z rosnaca niechecia Ukraincow za zrobienie ich "na pomaranczowo". Ruskie maja jedno dobre przyslowie "Tisze jedziesz, dalsze budiesz". I najwyzsza pora, by to przyslowie - choc ruskie - Polacy wzieli sobie do serca:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: Holla! Idiotami to sie tu okazali polscy poli 18.02.06, 08:26 Pomogliśmy już? Ukrainie niemile to wspominają ,wałęsa jedzie? prostować banany na Kubę USA ma bliżej-zostacie Białoruś w spokoju,to oni w przeszłości pomogli polakom,co niepamiętacie trzeba było czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Białorusini to nie sowieci kretynie. Ale byś darł 18.02.06, 08:55 mordę gdyby oni robili to co nasi. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 09:22 Z ciebie taki historyk jak z koziej d..y trąba.Za to proamerykańscy mądrale są w porządku.O ile masz jeszcze trochę pozostałości po rozumie pomyśl trochę i nie wypisuj takich bzdetów. Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 11:31 historyk12 napisał: > Że też zawsze się znajdą prosowieccy idioci Facet trzewi kulturę fizyczną. Jego dobre prawo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Re: TRZEZWI a nie pjany w trzewiach swinski ryju t 18.02.06, 12:03 On chce wytrzezwic was, co w tym zlego? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 04:07 oooo. widze że żur nie tylko tam trzeba położyć, u nas także... Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 04:44 tornson napisał: > Ludzie w Polsce umierają na ulicach, dworce i centra handlowe pełne żebraków, > 2/3 obywateli nie jest pewnych swojego jutra. Służba zdrowia jak w krajach > trzeciego świata, poziom edukacji spada z roku na rok. Bezrobocie, > wszeogarniająca nędza, totalny upadek niemal w każdej dziedzinie społecznej i > gospodarczej. Ogromna i wciąż wzrastająca prestępczość spowodowana właśnie nędzą > i niewyobrażalnymi nierównościami społecznymi. Wydatki na naukę wynoszą 0,3% > PKB!!! Od kilkunastu lat nie zbudowano jednego stadionu, wydatki na sport > wyczynowy i trzewienie kultury fizycznej wśród dzieci prawie zerowe! > Ale na faszystowskie gierki wobec sąsiadów w imię złodziejskiego > korporacyjno-biznesowego imperializmu pieniądze zawsze się znajdą w budżecie > tego popie..nego kraju! 1. Drogi skomuszaly polglowku, wytlumacz mi na poczatek, co to znaczy ""trzewienie" kultury fizycznej"? i to w dodatku "wsrod dzieci"???????? Bo ja ten twoj leksykalny dziwolag rozumiem tak: trzewia - czyli wnetrznosci, mowiac inaczej organy wewnetrzne. Wnioskuje, ze trzewienie, oznacza pozbawianie tychze trzewi, czyli wnetrznosci, wzglednie organow wewnetrznych. Reasumujac, jezeli, jak piszesz, "wydatki na trzewienie kultury fizycznej wsrod dzieci sa prawie zerowe" (cytat z nieodzownymi poprawkami gramatycznymi), to chyba to dobrze, a nawet lepiej, niz gdyby byly znaczaco wieksze od zera, prawda? Po co chcesz te biedne dzieci pozbawiac sportowych trzewi??? Idzmy dalej... mieszkam w Polsce nie od dzis i nie od wczoraj. Sporo jezdze po kraju i spaceruje po moim miescie. I jakos, kurcze nigdy nie widzialem umierajacych na ulicy... Co wiecej, o zgrozo, nigdy nie widzialem zadnego zebraka w centrum handlowym... Jest to niemozliwe, chociazby ze wzgledu na to, ze przegonilaby takich ludzi ochrona... Wiec o czym, ty, u diabla, chrzanisz??? Zajmij sie jakas pozyteczna robota, zamiast wypisywaniem tych wysoce prymitywnych prowokacji. Ewentualnie wyprowadz sie do raju, do prawdziwie twojego kraju: na Kube, do Korei Polnocnej, Chin, ewentualnie na Bialorus i oplywaj tam w dostatki niedostepne nam, zebrakom... Jedz na Bialorus i tam odnajdz sie w wirze komunistycznych zagrywek wobec sasiadow, w imie zmurszalego stalinowskiego imperializmu, dowiesz sie jaki ten kraj jest naprawde, jak piszesz, popie..ny. Tfu, swolocz! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 09:05 XAVIAS ty naprawdę jesteś bardzo żle poinformowany.Do nas wchodzi imperializm USA i globalizacja mamy g-no do powiedzenia.Jak nie wierzysz to przeczytaj sobie PAŃSTWO ZŁA W.BLUM i wtedy zmienisz poglądy,a BIAŁORUŚ to zostawmy w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
tubisek Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 09:38 ja porponuje, żeby w sprawie przyszłości nie wypowiadać się na podstawie książek SF. Lukaszenka nowym Luke Skywalkerem? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 13:36 Trzewienie kultrury fizycznej wśród dzieci i młodzieży oznacza więcej lekcji wychowania fizycznego w szkole, zamiast naprzykład nikomu niepotrzebnej religii, przywrócenie szkolnych SKSów, promocja uprawiania sportu przez dzieci i młodzież, zamiast ćpania, picia, czy okradania przypadkowo spotkanych przechodniów. Ale ćpanie,picie i kradzież to oznaka kapitalistycznej wolności, a przymuszenie biednych dzieciaków do uprawiania sportu to komuszy anachronizm, stąd taka właśnie sytuacja która jest jedynie postępowaniem zgodnym z linią ideologiczną polskiego antykomunizmu. Jako obcokrajowiec masz prawo tego nierozumieć, ale jeśli jeszcze buraku jeden będziesz mnie wyzywał, to pożałujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Wstyd mi za mój kraj! W TURYNIE???! 18.02.06, 15:04 <tomson> napisal: przymuszenie biednych dzieciaków do uprawiania sportu to komuszy anachronizm, > stąd taka właśnie sytuacja która jest jedynie postępowaniem zgodnym z linią > ideologiczną polskiego antykomunizmu." Jak tam <tomson> w Turynie? Kto tam prowadzi w punktacji medalowej? Socjalistyczny raj, w ktorym zapewnia sie wszystkim dzieciom dostep do lodowisk, przyrzadow gimnastycznych, nart, skoczni, wyciagow, torow, itp.? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Przewage UE jest tak miażdżąca i oczywista 18.02.06, 19:09 że niewiem po co wogóle podejmujesz tą dyskusję, by się ośmieszyć? ;o> 300mln USA, chodujące swoich sportowców jak brojlery, zdobyło ponad dwa razy mniej medali niż dwudziestokroć mniej ludna socjalistyczna skandynawia gdzie wszystkie dzieci mają dostęp do lodowisk nart i skoczni. :o] turyn.sport.wp.pl/kat,44316,wid,8139094,wiadomosc.html meerkat1 napisał: > Jak tam <tomson> w Turynie? > > Kto tam prowadzi w punktacji medalowej? > > Socjalistyczny raj, w ktorym zapewnia sie wszystkim dzieciom dostep do > lodowisk, przyrzadow gimnastycznych, nart, skoczni, wyciagow, torow, itp.? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Przewage UE jest tak miażdżąca i oczywista :-) 19.02.06, 06:30 A co to za KRAJ, to UE, tomsonie? Na liscie czlonkow Komitetu Olimpijskiego go nie ma. Na liscie czlonkow ONZ- toze njet. Cos zescie zle na odprawie uslyszeli! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson I dobrze że niema, bo gdyby UE było 19.02.06, 12:43 zarejestrowane w komitecie Oiimpijskim, to olimpiada zimowa straciłaby swój sens. Ogromna przewaga UE w niemal każdej dyscyplinie sprawiłaby że olipiadę należałoby nazwać międzynarodowe mistrzostwa Europy. Jeden kraj zgarnąłby 80-90% medali, głupio by to wyglądało, rywalizacja międzynarowowa w wielu dyscyplinach (ze skokami narciarskimi na czele) straciłaby swój sens, bo tylko jeden kraj zgarniałby wszystkie medale i wszystkie punktowane miejsca, dlatego części wspólnowy europejskiej startują pojedynczo. Ale i tak każdy widzi, po zsumowaniu, jaką mamy niewyobrażalną przewagę. A jak tam, piesku preriowy, po ostatnim meczu z mikroskopopijną 5mln Słowacją? ;o> Bardziej zapijałeś smutki po remisie twoich chłopców, reprezentujących 300mln naród, z 2mln Łotwą, czy wczoraj po tym jak wam Słowacja dała wam po dupsku. :oD Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: I dobrze że niema, bo gdyby UE było 19.02.06, 14:42 Skazaniec musi byc optymista (contra spem spero!) Kat zaklada tomsonowi stryczek na szyje i mowi: -No to sie juz chyba wiecej nie zobaczymy! Tomson: A co? Pan wyjezdza?! P.S. Najlepiej to dowoala (kibicom sportowym) Policja W SLUPSKU! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Wstyd mi za mój kraj! 20.02.06, 03:04 tornson napisał: > Trzewienie kultrury fizycznej wśród dzieci i młodzieży oznacza więcej lekcji > wychowania fizycznego w szkole, zamiast naprzykład nikomu niepotrzebnej religii > , > przywrócenie szkolnych SKSów, promocja uprawiania sportu przez dzieci i > młodzież, zamiast ćpania, picia, czy okradania przypadkowo spotkanych > przechodniów. Ale ćpanie,picie i kradzież to oznaka kapitalistycznej wolności, > a > przymuszenie biednych dzieciaków do uprawiania sportu to komuszy anachronizm, > stąd taka właśnie sytuacja która jest jedynie postępowaniem zgodnym z linią > ideologiczną polskiego antykomunizmu. > Jako obcokrajowiec masz prawo tego nierozumieć, ale jeśli jeszcze buraku jeden > będziesz mnie wyzywał, to pożałujesz. 1. Debilu skisniety jestem POLAKIEM i to, zapewne, lepszym od ciebie, skomuszaly stalinowski agencie, a nie obcokrajowcem. 2. NIe ma czegos takiego, jak "trzewienie" kultury fizycznej, idioto. Nie ma takiego slowa, Mozna powiedziec KRZEWIENIE, K, KRZEWIENIE KULTURY FIZYCZNEJ. Cofnij sie do podstawowki i przyloz do nauki polskiego, imbecylu skonczony!!! Zbyt wiele czasu poswiecales na rosyjski, kosztem polskiego, kretynie. 3. Nie moge sie doczekac, kiedy pozaluje, cieniasku. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Wstyd mi za mój kraj! 11.03.06, 07:03 xavras_wyzhryn to prymitywna wywloka Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn [...] 18.02.06, 06:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
moj.nick Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 08:58 > Ludzie w Polsce umierają na ulicach, dworce i centra handlowe pełne żebraków, > 2/3 obywateli nie jest pewnych swojego jutra. Służba zdrowia jak w krajach > trzeciego świata, poziom edukacji spada z roku na rok. Bezrobocie, > wszeogarniająca nędza, totalny upadek niemal w każdej dziedzinie społecznej i > gospodarczej. Ogromna i wciąż wzrastająca prestępczość spowodowana właśnie nędz > ą > i niewyobrażalnymi nierównościami społecznymi. Wydatki na naukę wynoszą 0,3% > PKB!!! Od kilkunastu lat nie zbudowano jednego stadionu, wydatki na sport > wyczynowy i trzewienie kultury fizycznej wśród dzieci prawie zerowe! > Ale na faszystowskie gierki wobec sąsiadów w imię złodziejskiego > korporacyjno-biznesowego imperializmu pieniądze zawsze się znajdą w budżecie > tego popie..nego kraju! Do tego należy dodać zaniżony przez białorusinów dług zagraniczny 130 mld. dol. (białoruś ok. 0,5 mld. dol.) oraz nic nie powiadzieno o ogromnym zadłużeniu wewnętrznym. A co z 60% dziećmi niedożywionymi? (dane z Polski). USA naszymi rękami chcą robić zamieszanie na wschodzie, żeby zdobyć nowe rynki niewolników utrzymujących Wielkiego Brata. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 09:38 Hej, Mojnik! Gdyby nie te USA, to ten Israel by juz daaaaawno padl! [Egipt, Jordania i...KRL-D zreszta -toze!:-)] Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Gdyby nie te USA i Angole to Araby i Żydy żyliby 18.02.06, 13:10 w pokoju w wielonarodowej Palestynie. Ale anglosaskie bydło potrzebowało pachołków pilnujących ich interesów w roponośnym regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 To Amerykanie napisali Koran???? 18.02.06, 13:12 Dobre, dobre, chcemy jeszcze tornson! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: To Amerykanie napisali Koran???? 18.02.06, 13:19 Koran nie uczy zabijać dzieci i cywilów to amerykanie pod przykrywką demokracji chcą stworzyć IMPERIUM W.BLUM "PAŃSTWO ZŁA" mroczne imperium. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: To Amerykanie napisali Das Kapital????? 19.02.06, 14:57 SOCJALIZM TYLKO JEDNA RZECZ POTRAFI PRODUKOWAC W OBFITOSCI: B I E D E !!! Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: To Amerykanie napisali Das Kapital????? 21.02.06, 10:25 raffus napisał: > i pieniądze ... na prywatnych kontach "zatroskanych o dobro ludu" socjalistów. POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Gdyby nie te USA i Angole to zydy, araby itp. 18.02.06, 14:58 tornson napisał: >zylyby razem w pokoju w wielonarodowej Palestynie. > Ale anglosaskie bydło potrzebowało pachołków pilnujących ich interesów w > roponośnym regionie. Aaaa rozumiem, to Anglicy, tak ochoczo zrobili ze swojego Mandatu... :-))))))))) Gdyby nie ZSRS, Irak, Iran i Syria, to zydy, jewrieje, moski, koszerne i yidy zylyby wspolnie w pokoju w wielonarodowej Palestynie. A arabusy, ktore naplynely do Palestyny (w tym Judei i Samarii) z krajow, z ktorych ich wywalono (Jordanii, Egiptu, Kuwejtu, itd.) uzyznialyby by glebe w kibucach zamiast sie uczyc pisma obrazkowego, by zrozumiec choby karykatury [zwlaszcza te niesfalszowane!] a gydyby nie mlodziez w rodzaju <tomsona> vel <che guevary, to Putinjugend "NAsi" spokojnie odszedl by w iebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
raffus Re: Wstyd mi za mój kraj! 18.02.06, 10:57 a ty co ? Zamiast coś robić dla kraju spędzasz czas nad komputerem i wypisywaniem swoich teorii. Może założyłbyś jakąś fundację lub stowarzyszenie i zaczął coś robić dla Polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
coyotesunrise Re: Wstyd mi za mój kraj! 10.03.06, 00:18 russobiano!prowokatorze...wygonili cie rodacy z tutbaja i probujesz tutaj mieszac? Panowie i Panie! Ten podly czlowieczek kolportuje swoje plugawstwa na bialoruskich forumach jako zdanie polakow...bydlak. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Wstyd mi za mój kraj! 11.03.06, 02:28 tornson napisał: > wydatki na sport > wyczynowy i trzewienie kultury fizycznej wśród dzieci prawie zerowe! Kiedy, idioto, nauczysz sie pisac po polsku? Pisalem ci, debilu, ze nie ma slowa "trzewienie". W tym kontekscie uzywa sie czasownika KRZEWIENIE, KRZEWIENIE KULTURY FIZYCZNEJ. I przestan wklejac wciaz ten sam, durny post. Wiem, ze na wiecej cie, miernoto, nie stac, wiec daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Wstyd mi za mój kraj! 11.03.06, 07:05 xavras_wyzhryn to idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Białoruś uruchomi radio groźniejsze od radia M 18.02.06, 03:45 Jak Białoruś uruchomi radio mówiące po polsku, o polskiej "transformacji" i polskim bezrobociu, to spadnie liczba słuchaczy oficjalnych i komercyjnych rozgłośni. Czy nikt nie zakłada takiej możliwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Białoruś uruchomi radio groźniejsze od radia 18.02.06, 04:48 wojtek2784 napisał: > Jak Białoruś uruchomi radio mówiące po polsku, o polskiej "transformacji" > i polskim bezrobociu, to spadnie liczba słuchaczy oficjalnych i komercyjnych > rozgłośni. > Czy nikt nie zakłada takiej możliwości ? Znaczy na Bialorusi spadnie ta llczba sluchaczy? Wladze w Minsku zakladaja to i dlatego nie pozwalaja uruchomic... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Wybaczcie,ale nie da sie waszych politykow inaczej 18.02.06, 05:31 okreslic nizli POLSCY IDIOCI. Jasne, robic swoje, ale po cholere wymachiwac tym, jak sztandarem? Po cholere nadstawiac polskiego tylka za to, co mozna robic po cichu w ramach jakiego miedzynarodowego NGO? Zapewne jutro zjawia sie w roznych krajach swiata polscy szpiedzy w koszulkach z napisem "Jestem polskim szpiegiem". Bo to brzmi DUMNIE, choc kazda skuteczna dzialalnosc paralizuje. Niech was, bezmozgi, jasna cholera...Cala para znow idzie w polski koguci gwizdek, nie zas w konkretne dzialanie. Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 Trzeba ruszyć z "misją stabilizacyjną" na Mińsk 18.02.06, 06:09 Trzeba ruszyć z "misją stabilizacyjną" na Mińsk Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: Trzeba ruszyć z "misją stabilizacyjną" na Miń 18.02.06, 12:13 Wysyłamy Balcerowicza,Lewandowskiego,gabinet cieni P.O niech zakładają supermarkety i bezrobocie niech zaplanują na 19,9%-tylko bez nas. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Trzeba ruszyć z "misją stabilizacyjną" na Miń 18.02.06, 13:06 > Wysyłamy Balcerowicza,Lewandowskiego,gabinet cieni P.O I za pięć lat Białoruś zamknie granicę, przed zalewem nielegalnej imigracji. Za niedługo zrobią to: - Rumunia - Czechy - Słowacja - Estonia czyli kraje które przeprowadziły/ają zabójczy "liberalny eksperyment". Jak myślisz, dlaczego USA nie chcą znieść wiz dla Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Białoruska TV: Polska prowadzi wojnę informac 18.02.06, 07:54 A gdzie ta Białoruś leży? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 BIALORUS ueber Alles! 18.02.06, 08:24 "GNIEW LUDU" NA BIALORUSI POLSKA WKROTCE UPASC MUSI CIA TAM RZADZI, beee! ZA TO U NAS - KGB! -------------------------------------------------------------------------------- Szef bialoruskiego KGB: " WEZMIEMY NA MEKI WROGOW LUKASZENKI!" Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowca Trzeba robic swoje, a burki niech szczekaja... 18.02.06, 08:43 Winston Chruchill powiedzial kiedys - "You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.". Nic dodac, nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Trzeba robic swoje, a burki niech szczekaja.. 18.02.06, 09:35 Churchill powiedzial tez: KTO MAJAC 20 LAT NIE JEST SOCJALISTA - TEN NIE MA SERCA! KTO MAJAC 40 LAT JEST SOCJALISTA - TEN NIE MA ROZUMU! -------------------------------------------------------------------------------- DOWOD LEWAKOW NA KULISTOSC ZIEMI:SRAMY NA ZACHOD A ZE WSCHODU GOOVNO PRZYCHODZI! Odpowiedz Link Zgłoś
danner Drenowanie systemu gospodarczego Białorusi 18.02.06, 09:20 Kapitał zachodni planowo chce przeprowadzić wariant Polski na Białorusi i dokonać przewrotu gospodarczego: iwestycjami przez przejmowanie i inwestycjami przez wysysanie oraz stworzyć na jej terene eksterytorialne rynki zbytu (sieci supermarketów). Wprowadzić szkodliwy system, aby gospodarka Białorusi "kontrolowanie" z zachodnim "wsparciem" rozwijała się wolniej, niż gdyby rozwijała się sama. Tak jak dokonuje się cud gospodarczy w Chinach. Właśnie na Białorusi rozpoczyna się taki chiński cud gospodarczy i aby do tego nie dopuścić kapitał zachodni przypuszcza skomasowany atak wyworotowy, aby przejąć kontrole nad gospodarką białoruską i przejąć całe zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
danner Białoruś gospodarczo przed Polską? 18.02.06, 09:21 Gospodarka Białorusi w tej chwili jest na wyższym poziomie niż w Polsce, co pokazuje, że w 15 letni okres przemian gospodarczych w Polsce był okresem mistyfikacji pseudoreformami gospodarczymi przez kolejne rządy. Jak to wygląda w Polsce, jak to wygląda na Białorusi? Najnowsze produkty motoryzacyjne Białorusi: Autobus turystyczny: www.yarovit.com/projects/arctic/maz/maz251/ Autobus miejski: www.maz.com.by/index.php/en/catalog/view_item/359/ Samochód osobowy: www.minsk-lada.by/auto/vaz/lkh/ Samochód osobowy - wersja studyjna: www.minsk-lada.by/news/~id=13420~page=7~year=2005 Sporty samochodwe: www.minsk-lada.by/news/~id=13418~page=7~year=2005 Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Białoruś gospodarczo przed Polską? 18.02.06, 09:53 Rewelacyjne szczegoly na stronie <www.pustalada.commie> Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: Białoruś gospodarczo przed Polską? 18.02.06, 10:17 W Polsce to jest cudownie po-40tu latach pracy zarabiasz 1100zł a średnia krajowa 2800zł to jest ten CÓD!!!!,a emerytura 630zł,Cieszmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
efg wiesz ile zarabia sie na B. przy podobnych cenach 19.02.06, 10:48 Widze ze nie wiesz. PS> Rewelacyjne samochody... a wiesz gdzie produkuje sie najnowoczesniejsze autobusy miejskie w Europie ? W Poznaniu , kolego. www.neoplan.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Podobnie wyglądałyby dziś Jelcze czy Polonezy 18.02.06, 13:24 gdyby nasi durni politycy nie stosowali polityki pacholstwa wobec dyktatu zachodniego złodziejstwa korporacyjno-biznesowego. -- "Zachód zdobył świat nie dzięki wyższości swojej myśli filozoficznej, wartościom etycznym czy religijnym ale raczej wskutek przewagi w stosowaniu zorganizowanej przemocy. Mieszkańcy Zachodu często zapominają o tym fakcie, obywatele innych obszarów kulturowych - nigdy" Samuel Huntington "Ideał Zachodu - panowanie nad światem niewolników" Odpowiedz Link Zgłoś
qso a kto bedzie te "wynalazki" kopował ?? 19.02.06, 12:41 jedynie traktory sa znosne i warto kupowac Odpowiedz Link Zgłoś
raffus Re: Białoruś gospodarczo przed Polską? 19.02.06, 14:56 zobacz www.solarisbus.pl/ - to jest 100% polska firma. Autobusy Solaris Urbino, produkowane w kilku wersjach, różniących się głównie długością i pojemnością, używane są w komunikacji zbiorowej wielu polskich miast. Trolejbusy Trollino jeżdżą w Gdyni i Tychach. Oprócz rynku polskiego, obecnie około 60% produkcji kierowane jest na eksport do 11 krajów europejskich - autobusy te kupowane są m.in. przez klientów z Niemiec, Łotwy, Litwy, Czech, Francji, Włoch i Szwajcarii. Trolejbusy z kolei budowane są dla odbudowywanej aktualnie sieci w Rzymie oraz dla istniejących już w Rydze, Wilnie, Tallinie, Landskronie, Opavie i Ostravie. W 2004 roku autobus został sklasyfikowany na 2 miejscu w konkursie Bus of The Year 2005. W konkursie oceniającymi są dziennikarze prasy motoryzacyjnej z 15 krajów Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Białoruś gospodarczo przed Polską? 21.02.06, 10:42 Jeżeli gospodarka Białorusi tak wyprzedza polską, to dlaczego zwykłe internetowe łącze adsl o przpustowości 320 kb/s kosztuje w Polsce miesięcznie 72 zł. (ok. 25$) a na Białorusi 3500 zł. (1030$), jak policzył wczoraj ktoś z tego forum? POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
novackova a te cuda techniki ? 11.03.06, 04:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=30167761 Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: "Cud gospodarczy na Bialorusi"? 18.02.06, 13:09 > CUDOW NIE MA! :-)))) Jest tylko "rynkowa" cena gazu i ropy, mniej więcej 1/3 tego co my płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: "Cud gospodarczy na Bialorusi"? 18.02.06, 14:47 adas313 napisał: > > CUDOW NIE MA! :-)))) > > Jest tylko "rynkowa" cena gazu i ropy, mniej więcej 1/3 tego co my płacimy. Ale tylko nieco powyzej "rynkowej" ceny jaka Kacapy placa za gaz Turkmenom, odsprzedajac go pozniej Jewropie jako wlasny po $240.00 za 1000m3. A wiec- rownowaga "rynkowa"- zachowana! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: "Cud gospodarczy na Bialorusi"? 18.02.06, 15:57 A konta na Kajmanach pęcznieją... PS. mógłbyś mi dać jakiś namiar na źródła infomracji o tych cyfrowych kontach naszego ulubieńca? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Konta Wsadzioa. 18.02.06, 16:16 Musialbym poszukac. NB. pochodza one glownie z portali rosyjskich organizacji praw czlowieka i utrzymywanych przez bardziej niezalezne gazety. Wiem, ze na doniesienia o "dzialce" Wsadzia, z odsprzedania 1/3 akcji celowo zbankrutowanego JUKOS-u Sibnieftowi Abramowicza planowali sie powolywac obroncy Chodorkowskiego, nim ich z Fiedieracji nie wywalono. [ m.in. do Kanady]. NB kiedys w Waszyngtonie zapytalem o te konta kogos, kto jak mi sie wydawalo powinien o tym wiedziec, to facet sie tylko lekko usmiechnal i zmienil temat. To i tak bylo b. duzo! :-) KTO i jak ma zaplacic za owa wille w RFN o powierzchni 1000m2 na czarna godzine dla Wsadzia nie wiem. Jak na ironie, to <eva> moglaby pewnie latwiej cos na ten temat ustalic, gdyby chciala, bo w niemieckich mediach, a zwlwszcza kolach brokerskich (real estate) plany zakupu owej villi/palacyku wywolaly niemala sensacje. P.S. Sadze, ze telefon do Abramowicza w Belgravii moglby sporo wyjasnic, gdyby rzecz jasna chcial na ten temat z Toba porozmawiac. Ale jakos nie sadze. A. to nie samobojca, ale "ultimate survivalist" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Jasne że cudów niema. 18.02.06, 13:26 Rozsądna polityka silnej władzy państwowej i niepodporządkowanie się złodziejskim interesom wielkich zachodnich korporacji, to nie żaden cud lecz jedynie zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 No to w Polsce będzie jak w raju! 18.02.06, 13:38 Przecież to jest właśnie to, czego chce PiS :o))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: Drenowanie systemu gospodarczego Białorusi 18.02.06, 10:23 I wten sposób zrobiono taki kraj jak POLSKA pełna cwaniaczków i oszustów. Nie dajmy się podejść aby budować jakieś tam radiostacje na naszym terenie z naszej krwawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
raffus Re: Drenowanie systemu gospodarczego Białorusi 18.02.06, 11:05 cud w Chinach jest skutkiem rabunkowej gospodarki i płac na poziomie 0,5USD dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: Drenowanie systemu gospodarczego Białorusi 18.02.06, 11:56 U NAS PŁACĄ NA BUDOWACH 0,5 PACZKI POZNAŃSKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
raffus Re: Drenowanie systemu gospodarczego Białorusi 18.02.06, 12:45 U nas tzn. gdzie ? Poza tym nie jestem palaczem więc nie wiem ile to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 "Nie jestem palaczem"- program bialoruskiej TV 18.02.06, 14:45 "Dzis Lukaszka o palaczach W Minsku wszak nowe kotlownie jak gonili Polaczyszke to mu opadaly spodnie" A dalej juz dokladnie z Kleyffa, jakze pasujace do Wielkiego Kolchoznika: "Z telewizji twoja matka z gazet dzieci do zrobienia zona jakby zywcem z radia a ty caly z..obwieszczenia" Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Drenowanie systemu gospodarczego Białorusi 18.02.06, 13:11 Wydrenować się dało jeszcze ca. 10 państw. Tylko w Polsce nie wyszło, bo tu... nie chce się "liberalnego eksperymentu". A za chińskim cudem gospodarczym stoją właśnie zachodnie inwestycje oraz (jak przystało na KOMUNISTYCZNY kraj) feudalny wyzysk robotników. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy3b Re: Jebnąć im lewy sierpowy i się uspokoją ruskij 18.02.06, 09:22 Nie wszystkim odbiła demokracja imperialistyczna,ale pan zza wielkiej wody mąci na całym święcie i tym coś trzeba zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
raffus Re: Jebnąć im lewy sierpowy i się uspokoją ruskij 18.02.06, 11:06 a ten ze Wschodu za to siedzi cichutko ? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Jebnąć im lewy sierpowy i się uspokoją ruskij 18.02.06, 09:45 Rozumiem, ze ci ten Bug przeszkadza, podobnie jak Bog... ;-) A panienki to co innego mowia: zes bez gumy na chama wschodnie miazmaty w UE chcial roznoscic, jeno nie stanales...na wysokosci zadania. Skutki Czarnobyla? ;-((( P.S.W encyklopedii haslo <oksymoron> ilustruje przyklad: <szlachta bialoruska>! -------------------------------------------------------------------------------- ZEBY STAWAC W OBRONIE NARODU, TRZEBA NAJPIERW STWORZYC NAROD! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Re: Jebnąć im lewy sierpowy i się uspokoją ruskij 18.02.06, 11:32 meerkat1 napisał: > Rozumiem, ze ci ten Bug przeszkadza, podobnie jak Bog... ;-) > > A panienki to co innego mowia: zes bez gumy na chama wschodnie miazmaty w UE > chcial roznoscic, jeno nie stanales...na wysokosci zadania. > > Skutki Czarnobyla? ;-((( > > P.S.W encyklopedii haslo <oksymoron> ilustruje przyklad: <szlachta > bialoruska>! > ------------------------------------------------------------------------------- > - > ZEBY STAWAC W OBRONIE NARODU, TRZEBA NAJPIERW STWORZYC NAROD! ;-) ooo, widze ze mnie wycieli no i tego bialego murzyna tez. Doskonaly dowod ze brak argumentow w dyskusji. Przypomina sie dyskusja muzykologow sprzed 30 lat. Facet nie mogac zahaczyc prawym sierpowym Barona Waldorfa, zaczal go haczyc o pedalstwo. Waldorf, po wielkopansku odpowiedzial z pogarda, ze jak saie nie ma argumentow to sie przerywa oponentowi gume u majtek. meerkat, ty tez tak sie salwujesz ucieczka? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Kto nie potrzebuje gumy zadnego rodzaju... 18.02.06, 14:32 <fatso> napisal: jak sie nie ma argumentow to sie przerywa oponentowi gume u majtek. Zeby przerwac bialoruskiemu szlagonowi(?) gume w majtkach, to najpierw ten ox i moron (<fatso>) musialby je nosic. A jestem przekony, ze nie ma najmniejszego anatomicznego powodu by to robic. A teraz czas na mnie: musze wlozyc majtki i zjesc sniadanie! P.S. Rozumiem, ze przeciwienstwie do spauperyzowanych Polek zamozne Bialorusinki maja az 12 par majtek: jedne na styczen, drugie na luty, trzecie... Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Swinskie Ryje z Polski: rece precz od Bialorusi ! 19.02.06, 23:56 czarna siksa z Alabamy kaze i juz leca do koryta chrumkajac. Uwazajcie bo Lukaszka, car dobry co sam nie kradnie i wam Poliacziszkom nie pozwoli, moze po dupie grubym kijaszkiem przyloic. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Swinskie Ryje z Polski: rece precz od Bialoru 20.02.06, 23:21 fatso60347 napisał: > czarna siksa z Alabamy kaze i juz leca do koryta chrumkajac. > Uwazajcie bo Lukaszka, car dobry co sam nie kradnie i wam Poliacziszkom > nie pozwoli, moze po dupie grubym kijaszkiem przyloic. Uwazaj, bydlaku, abys sam kijem przez plecy nie dostal w podziece za swinstwa, ktore wypisujesz. Dopiero bedziesz baranim glosem pokwikiwal. Tfu, swolocz! Odpowiedz Link Zgłoś
fatso60347 Re: Swinskie Ryje z Polski: rece precz od Bialoru 21.02.06, 08:02 O zesz ty k...jak zaspiewal skocznie ow pijak co sie budzi o brzasku w rowie i bez kieski, w znanej Poemie spiewanej u Jacka Kaczmarskiego. mam tu cos dla ciebie bydlaczku: Kto nie wierzy, pal go szesc! Zyl, jak niesie gminna wiesc I jak niania powiadala Gdym w kolysce lezal maly, W tundrze zimnej, w gestych krzakach Przeokropny smok jebaka. Okoliczni, biedni drwale Z domu wyjsc nie mogli wcale Przerazeni bestii kroczem (A mial jaja iscie smocze). Bali sie jak ognia drania (Tak opowiadala niania). Smok zboczeniec, bez roznicy Gwalcil wszystkich w okolicy. Chlop i baba, ptak i zwierze Kogo spotka zan sie bierze. Ciezkie chwile, ciezki czas Drwale boja sie wyjsc w las, Smok grasuje - terrorysta, Kogo zlapie wykorzysta Setki planow, gros sugestii, Jak sie srogiej pozbyc bestii? Nie pomaga intryg masa. Jak odrabac mu kutasa? Zeby chociaz, tak z kawalek. I czy bedzie taki smialek, Czy jest posrod drwali taki, Co nie boi sie jebaki? Radzi mlodzian, radzi maz Smok zboczeniec gwalci wciaz. Az tu kiedys, tak przypadkiem Tys sie zjawil z wielkim zadkiem, Znany w swiecie Dupodajec Rycerz srogi, choc bez jajec. Tiulem przybral swoja zbroje: "Ja tam smoka sie nie boje! Zniszcze bestie!" - rzekl do drwali. Ku jebace smialo wali: "Spojrz maszkaro na moj zad!". Smok jak wryty stanal, zbladl: "Jejku, rety, dupa - bomba! Na pohybel! Bede rabal! Zaspokoje poped smoczy!" Na rycerza chyzo skoczyl. Dyszy, sapie, wprost szaleje, A smialkowi nic, sie smieje. Raz smok siny, a raz blady, Choc sie stara, nie da rady. Pot sie leje, we lbie lupie Nie poradzi na tej dupie. Charknal, westchnal, pierdnal, zdechl. Tys sie zasmial, tak: rech, rech. Wnet przybiegla drwali kupa. I ujrzawszy smoka trupa Zakrzykneli polprzytomni: Bedziesz mial nasz chlopie pomnik! Do dzis w tundrze pewnie jest Kamien taki, ku.., fest, Na nim dupy wizerunek. To tak tobie, za ratunek. Prosze pana, prosze pani, Przekazalem slowa Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Swinskie Ryje z Polski: rece precz od Bialoru 21.02.06, 14:54 Teraz wszystko rozumiem... miales trudne dziecinstwo i to tak dlatego... Dlatego jestes jestes taki... zalosny. Nic dziwnego, przy niani pedofilce i marzeniach o smoku grzmocacym cie w du..pe, nic lepszego nie moglo z ciebie wyrosnac. Wspolczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Bylina:Jak to Fatso tlustej dupy Lukaszce dawal! 21.02.06, 16:15 Teraz wiem procz w Minsku syf: <fatso> rozniosl tam swoj HIV gdy nadstawil swe podwozie temu co rzadzi w kolchozie! Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Ale czy stonkę też zrzuciliśmy? 18.02.06, 11:29 kaczkozerca napisał: > no cóż... położyć ciepły żur koherentny i dalej robić swoje... Ale czy stonkę też zrzuciliśmy? Bo jak wiadomo, ustrój równości społecznej i powszechenj sprawiedliwości najsjkuteczniej wykańcza się stonką. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Ale czy stonkę też zrzuciliśmy? 18.02.06, 14:36 W Czechoslovensku to Truman zrzucal nocami na pola MENDOLINKE BRAMBOROWA [sic!] Odpowiedz Link Zgłoś
novackova tu widac te potege motoryzacyjna !! 11.03.06, 04:41 cudowne pojazdy i naprawde fajne zdjecia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=30167761 Odpowiedz Link Zgłoś