Gość: vicek IP: 213.226.134.* 22.11.02, 21:38 Jako mieszkaniec Litwy nie rozumiem czemu nam bedzie gratulował prezydent Bush. NATO dla Litwy i innych krajów bałtyckich jest nie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Bush w Wilnie IP: *.creo.com 22.11.02, 21:50 to po jaka ... sie pchacie do nato ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Bush w Wilnie IP: 216.173.56.* 22.11.02, 23:04 skoro wam niepotrzebne, to jak to sie stalo, ze wasze rzady tego chca? macie demokracje, czy wciaz moskwa zrzuca wam rzadzacych na spadochronach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonas Re: Bush w Wilnie IP: *.takas.lt 22.11.02, 23:10 No to ten Vicek jest chyba polacem, ktorego 'moskwa zrzucila na spadochronach?' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: Bush w Wilnie IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.11.02, 08:32 Gość portalu: NYorker napisał: > skoro wam niepotrzebne, to jak to sie stalo, ze wasze rzady tego chca? macie demokracje, czy wciaz moskwa zrzuca wam rzadzacych na spadochronach? ************************************** Teraz spadochroniarze przylatują z innej strony, p. Valdas Adamkus, prezydent Litwy jest emerytowanym pracownikiem amerykańskich służb specjalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litwin Jozef Re: Bush w Wilnie IP: *.takas.lt 22.11.02, 23:05 Moze Vicku jest potrzebna Rosja, ale dla mnie jest potrzebne NATO. Tak samo jak polakom. Nie zadarmo walczyli razem tak dlugo dwojga narodow polacy i litwiny przeciwko Rosji 'za washe i nasze wolnosc'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Bush w Wilnie IP: *.proxy.aol.com 23.11.02, 02:17 Gość portalu: Litwin Jozef napisał: > Moze Vicku jest potrzebna Rosja, ale dla mnie jest potrzebne > NATO. Tak samo jak polakom. Nie zadarmo walczyli razem tak > dlugo dwojga narodow polacy i litwiny przeciwko Rosji 'za washe > i nasze wolnosc'. Masz racje przyjacielu w 100 % ,pozdrawiam Cie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marine Re: Bush w Wilnie IP: *.client.attbi.com 23.11.02, 02:24 Gość portalu: vicek napisał: > Jako mieszkaniec Litwy nie rozumiem czemu nam bedzie gratulował prezydent Bush. > NATO dla Litwy i innych krajów bałtyckich jest nie potrzebne. racja, litewka sama sie obroni nadstawiajac dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej z Melbourne Re: Bush w Wilnie IP: *.eburwd1.vic.optusnet.com.au 23.11.02, 03:02 Po co wyszczegolniac Litwe. Po co sobie zawracac glowe jakims obcym krajem, takim czy owakim. Po co spogladac na wschod. Do wschodu trzeba sie odwrocic plecami. Odciac calkowicie. Ze Wschodu przychodza tylko problemy, bez korzysci. Z Zachodu tez przychodza problemy, ale za to sa korzysci. Ja tez nie rozumiem po co zapraszac Litwe do NATO. Litwa to kraj Wschodu, tam jest jej miejsce, przy Rosji. Pozdrowienia dla wszystkich czytajacych te slowa obywateli Litwy. Grazdanie, ja was pazdrawlaju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuk_NYC Re: Bush w Wilnie IP: *.proxy.aol.com 23.11.02, 07:18 Mylisz sie Andrzeju. Po pierwsze Litwie jest Nato potrzebne bo Rosja nadal nie wyzbyla sie swoich snow o potedze a sama Litwa to by se mogla co najwyzej wyrazic protest na kolejna wizyte radzieckich czolgow. Po drugie nie mozna sie odwaracac od wschodu bo tam sa nasze korzenie ! Wszystko co najlepsze w literaturze miedzyinnymi pochodzi z kresow, wielcy mezowie stanu w historii naszego Kraju wywodzili sie tez z tak zwanych Kresow ( z reszta Marszalek zwykl mawiac ze "Polska to jak ten obwazanek co najlepsze to na krancach " i jest to prawda ) Pozatym drogi kolego litwini ( tak samo jak bialorusini i ukraincy ) to jak by nasi bracia z ktorymi tworzylismy jedna panstwowosc przez setki lat i nalezy sie im pomagac. Swietej pamieci Pan Giedroyc zawsze podkreslal aby miec dobre stosunki z naszymi sasiadami na wschodzie bo to jest nasza racja stanu ! Tu chyle czola przed tym wielkim czlowiekiem jakim byl niewatpliwie redaktor paryskiej "kultury". Tak wiec uwazam ze bardzo dobrze ze Nato obejmie swym zasiegiem kraje baltyckie co przy okazji wzmocni nasza pozycje w tym rejonie europy. Pozdrawiam wszystkich polakow z wilenszczyzny i mam nadzieje ze juz nie bawem znow bede mogl odwiedzic Wasze/nasze "stare Wilno" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Bush w Wilnie IP: proxy / 193.188.174.* 23.11.02, 07:08 Wyobraz sobie, ze Bush to Colonel Sanders od KFC a nowe kraje NATO to kurczaki. Colonel Sanders gratuluje kurczakom ze do niego ida. Panjal zaluzju, a? Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Bo to Bush zwiedza wszystkie demoludy 23.11.02, 07:13 Ale i tak nie da rady lepiej ode mnie. Ja je mam zaliczone wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura a teraz Bush 23.11.02, 11:49 Juz maja doswiadczenie swpolpracy z Hitlerem, teraz chca popracowac z Buszem. P.S. Hitler tez takie odznaki dostawal? Nie rozumiem tylko co mu ta Litwa da? Mala, ale paskudna Litwa, ktora Polske nie raz zdradzala, oraz Polskie Wilno Nam zabrala. Czemu zawsze ciagnie ich do tyranow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marius Do polakow - lachow, ktorzy o sobie duzo mysla! IP: 213.226.144.* 26.11.02, 20:29 Wy polaki pomilczcie... Choc jestem sam waszego pochodzenia ale juz nie chce i przyznawac sie... Co wy piszecie to smierdzi! Sorry ale wyprowadzacie! Nigdy nie mieliscie zadnych praw do Wilna i Litwy! Litwini dzisiej na was z gory.. i dobrze robia! Popatrzcie na swoje panstwo, na swoje glupoty, kulture ktora w ciagu ostatnich 10 lat zdegradowala! Z was smieje sie juz cala Europa! Nic nie robicie tylko zajzdroscicie innym, patrzycie z gory na innych. Fe! Odpowiedz Link Zgłoś
kontrkultura Re: Do polakow - lachow, ktorzy o sobie duzo mysl 26.11.02, 20:59 nie dziwna reakcja - prawda czasami bywa denerwujaca, co nie kolesiu? Nie rozumiem jednej historycznej rzeczy - dlaczego w ciagu calej historii Polsko-Litewskiej tylko nas zdradzacie i oskarzacie we wszystkich swoich problemach? Zle wam z nami bylo???? Szwedzi, Hitler... A przeciez gdyby nie my, zniemczyliby was Krzyzacy i byscie teraz po niemiecku szprechali. Niech wam zostanie Wilno, bo innego duzego miasta nie macie, ale chce zauwazyc, ze dostaliscie Wilno, gdy w > 50% bylo zamieszkane przez Polakow! --------------- Gość portalu: Marius napisał: Wy polaki pomilczcie... Choc jestem sam waszego pochodzenia ale juz nie chce i przyznawac sie... Co wy piszecie to smierdzi! Sorry ale wyprowadzacie! Nigdy nie mieliscie zadnych praw do Wilna i Litwy! Litwini dzisiej na was z gory.. i dobrze robia! Popatrzcie na swoje panstwo, na swoje glupoty, kulture ktora w ciagu ostatnich 10 lat zdegradowala! Z was smieje sie juz cala Europa! Nic nie robicie tylko zajzdroscicie innym, patrzycie z gory na innych. Fe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.G. Re: Do polakow - lachow, ktorzy o sobie duzo mysl IP: *.wi.rr.com 26.11.02, 23:38 My Polacy, ci w rzadzie nie potrafia sami soba rzadzic. Wlaza w "d..." amerykanom, a tam przeciez smierdzi. Czesto w gazetach znalezc mozna, ze te male panstewka (m.in. Polska, Litwa, Lotwa i.t.p.) nic nie znacza dla USA. Moze ktos madry sie znajdzie, kto potrafi zjednoczyc te "male, nic nie znaczace panstewka" w pokojowa unie, aby nie byc kruszynka na tacy Busha i USA. Historia nas uczy, ze mocarstwa wczesniej czy pozniej zamieniaja sie w proch. Czy to ma sens, aby te "kruszynki" rzadzone sa przez "dostojnikow", ktorzy dbaja tylko o swoje prywatne kieszenie? Odpowiedz Link Zgłoś