o_brother 10.03.06, 19:09 syjonistyczny fanatyk dazacy do zniszczenia Chszecjan i Europy ..Wolny swiat jeszcze ma szanse zatrzymac mazenia tego zwarjowanego kadima....dajcie wolna reke Iranowi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 19:11 Czy to jest właściwa odpowiedź na głupi post o Iranie? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 19:12 timor_mortis napisał: > Czy to jest właściwa odpowiedź na głupi post o Iranie? a ty czasem nie jests czlonkiem "timur i jego druzyna"? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 19:15 timor_mortis napisał: > czy kultura jest winą? czy ciekawosc jest zbrodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 19:21 A co rozumiesz przez odniesienie do starej, propagandowej sowieckiej książeczki (i filmu)? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:06 timor_mortis napisał: > A co rozumiesz przez odniesienie do starej, propagandowej sowieckiej książeczki > > (i filmu)? zbieznosc twego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:10 Łacina. Język logiki i zelaznej dyscypliny translacji. Jedyna forma lingwistyki, która zespala logikę formalną oraz lingwistykę. Polecam Mirceę Eliade oraz Lyonsa. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:13 ooooou! chyba masz, ze sie tak wyraza nieelegancko, przerabane od pierwszego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:18 U ciebie zapewne tak. Jak dotąd bezskutecznie prosiłam o argumenty. Może chodzi ci o pochodzenie Eliade? Następny <brunatny>? Bez tych <z pochodzeniem> moglibyście sobie podcierać swoje aryjskie nosy onucami o wątpliwym zapachu. czy skini nie mają forum? Porozmawiaj z nimi o eugenice - pewnie znajdziesz paru <ziomali>. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:23 napisalem, ze uczysz sie szybko, ale to wcale nie znaczy, ze juz sie wszystkiego nauczylas. Cierpliwosci... Poza tm jak na urocza blondynke i do tego scisla, zbyt szybko wpadasz w gniewny nastroj. Moj porzedni wpis, ktory tak brutalnie potraktowalas...byl wyrazem nieklamanego szacunku i podziwu dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:26 Nie zauważyłam. Zauważyłam natomiast pierwiastki pogardy dla ludzi. Może lepszych, niż my, a na pewno takich samych w oczach Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:28 to stwierdzenie nie bylo scisle...raczej metne, a moze po prostu nie zrozumoalem. timor_mortis napisał: > Nie zauważyłam. Zauważyłam natomiast pierwiastki pogardy dla ludzi. Może > lepszych, niż my, a na pewno takich samych w oczach Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:31 Nie toleruję eugeniki, nie toleruję wartościowania ludzi wedle pochodzenia, nie toleruję wyszydzania ludzi podle tego, kim są, a nie tego, czym się stali. Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:52 Taaak? Pod wrażeniem tych, których najchętniej segregowałbyś? Pewnie ładna blondyneczka przeżyłaby dłużej, bo na pierwszy rzut oka aryjka? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:20 timor_mortis napisał: > Łacina. Język logiki i zelaznej dyscypliny translacji. Jedyna forma > lingwistyki, która zespala logikę formalną oraz lingwistykę. Polecam Mirceę > Eliade oraz Lyonsa. to nie moja dzialka,ale to bylo powiedziane zartem nie badz taka strasznie powazna,nie jestemy na wykladach dla doktorantow tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:21 Dlatego taka z ciebie kobieta, jak ze mnie mężczyzna. Kobiety są rzeczowe. Muszą. My musimy wychować dzieci. nie możemy być wiecznymi dzieciakami. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:25 Pomyslec mozna,ze tutaj idiota z Sogdiany sie popisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:27 Sogdiana - wiesz chociaż, co to było? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:29 a takie cos dawno dawno temu.... teraz tam afganistan jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:32 Nie całkiem - masz chyba na myśli Baktrię? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:40 trzeba przebyc królestwo partów i medów, potem ziemie persów a następnie baktrię i hindukusz aby dotrzec do tajemniczej sogdiany za którą jest jeszcze bardziej nieznane państwo stepowych scytów.... Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:42 Królestwo Medów nie istniało już od czasów Cyrusa Wielkiego (Cambridge History of Iran), a wszystkie inne graniczyły ze Scytami (lub Sakami - pół godziny w Google, mistrzu...) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:45 królestwo scytów to bardzo luzny termin dotyczący plemion stepowych mieszkających od wołgi i morza kaspijskiego na wschód a hen az po ałtaj Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:54 Racja - dlatego sięgali do Sogdiany bez potrzeby przebicia się. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:56 a czesc sogdiany chyba obejmowała tereny dzisiejszego afganistanu. od samarkandy do granicznej amu-darii jest tylko 400km Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:00 Baktria - grecka kraina <tysiąca miast> została zniszcona przez Saków. Sogdiana to pojecie wtórne. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:04 baktria lezała chyba bardziej w afganistanie czesciowo były tam wpływy takze na pakistan a sogdiana to dzisiejszy uzbekistan Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:07 Sogdiana to część Baktrii. W czasach Dariusza Kodomana satrapa Baktrii Bessos był zwierzchnikiem Sogdiany. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:10 zabójca dariusza? podlegał persom w sumie Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:13 <Persom> i <Dariusza>. Jego jazda omal nie zadała klęski Alexandrowi Macedońskiemu pod Gaugamelą. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:16 w sumie aleksander go srodze ukarał za zdradę dariusza chyba został rozdarty przez napiete drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:19 Najeźdźca zgładził patriotę, który próbował ratować ojczyznę - gdyby faszyści wygrali wojnę, pewnie tak Hitler ukarałby de Gaulla w imię Petaina i Vichy... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:26 nie jestem pewien czy bessos był takim patriotą. był zdrajcą resztki z sogdiany znajdziesz w muzeum w samarkandzie,z baktrii w rawalpindi bo są tam posązki buddy o cechach hellenistycznych a gedrozja jak była kiedyś tak i dziś jest niedostępna faculty.maxwell.syr.edu/gaddis/HST210/Oct16/makran.jpg www.transpakistan.com.pk/final%20picture/makran9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 20:50 >>>>><timor_mortis napisał: > Sogdiana - wiesz chociaż, co to było?>>>>>>> Przypuszczam,ze wiem: ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B0 Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 20:53 P.S Mieszkal tam niejaki Spitamen. A ten,co watek ten zlozyl.chyba ödpadkiem byl Rouszany i tegoz Spitamena. Bo taki glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
godik7 Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:19 Dziwne jest to forum , dlatego czesto czytam posty.Czasami zaczyna sie od czegokolwiek i zawsze konczy sie na wrednych zydach.Tym razem zaczyna sie na bandytach z Tel-Avivu a konczy sie na Dariuszu Kodomanie.Jakos czyje brak wlasnej fantazji na tej ulicy Filtrowej mimo sniegu "wiszacego nad latarniami". Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:22 godik7 napisała: > > Dziwne jest to forum , dlatego czesto czytam posty.Czasami zaczyna sie od > czegokolwiek i zawsze konczy sie na wrednych zydach.Tym razem zaczyna sie > na bandytach z Tel-Avivu a konczy sie na Dariuszu Kodomanie.Jakos czyje > brak wlasnej fantazji na tej ulicy Filtrowej mimo sniegu "wiszacego nad > latarniami". szybko latasz cesiek,wczoraj byles w Izraelu,gdzie wiadomo mamy znaczna roznice czasu miedzy nim a Polska:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=33348154&a=33602085 Odpowiedz Link Zgłoś
godik7 Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:37 Nie roznica jest tylko o godzine (lub dwie) i to nie bylo wczoraj a w zeszlym roku.Jednak cos jest nie w porzadku bo od 65 lat mieszkam w Tel-Avivie a tu za oknem pada szelek na Filtrowej.Jutro pojde na lodowisko kolo Hozej aby posluchac "walc lyzwiarzy". Bo jezdzic na lyzwach jest trudno w moim wieku i w Izraelu. O!! cliha bywakasza mialem juz do ciebie nie pisac narciarko. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:40 godik7 napisała: > > Nie roznica jest tylko o godzine (lub dwie) i to nie bylo wczoraj a w > zeszlym roku.Jednak cos jest nie w porzadku bo od 65 lat mieszkam > w Tel-Avivie a tu za oknem pada szelek na Filtrowej.Jutro pojde na lodowisko > kolo Hozej aby posluchac "walc lyzwiarzy". Bo jezdzic na lyzwach jest trudno > w moim wieku i w Izraelu. > O!! cliha bywakasza mialem juz do ciebie nie pisac narciarko. oj tia ten szelek rzeczywiscie pada na filtrowej. a co do tego lodowiska to spytam jutro znajomej,ona tam blisko mieszka. tylko jeszcze uscislijmy fakty co do twego wieku,bo pare wpisow wstecz byles mlodziutki a ja stara. jak mowie cesiek czas przestac grac w bambuko. Odpowiedz Link Zgłoś
godik7 Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:56 To latwo obliczyc mieszkam w Izraelu od 65 lat ale jak juz pisalem urodzilem sie na Suchej obok ambasady Izraela(dlatego latwo mi dali wize). Powiedzmy z gruba 65+20=85.A twoja znajoma jezdzi na lyzwach i moze tesz jest brunetka podaj mi jej e-mail to sprawdze. U mienia gasnujut krylia zakata .Dobroj Noczi. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 22:03 godik7 napisała: > > To latwo obliczyc mieszkam w Izraelu od 65 lat ale jak juz pisalem > urodzilem sie na Suchej obok ambasady Izraela(dlatego latwo mi dali wize). > Powiedzmy z gruba 65+20=85.A twoja znajoma jezdzi na lyzwach i moze tesz > jest brunetka podaj mi jej e-mail to sprawdze. > U mienia gasnujut krylia zakata .Dobroj Noczi. > > no tos mlodszy ode mnie,bo mnie juz 100 strzelila,choc po ambasada sie nie urodzilam. smacznego na obiad ci zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:46 Godik ty o Dariuszu Kodomanie inni o Dariuszu Bessie, A ja o Spitamenie. Kazdy chce pokazac jacy w historii oni sa dobrzy. A ja o satrapach perskich. Odpowiedz Link Zgłoś
godik7 Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 22:04 1ja napisał: > Godik ty o Dariuszu Kodomanie inni o Dariuszu Bessie, > A ja o Spitamenie. > Kazdy chce pokazac jacy w historii oni sa dobrzy. > A ja o satrapach perskich. Ja nie znam sie nic na historii i po za Aleksandrem Macedonskim i Dariuszem o niczym z tych czasow nie wiem.Gdybym mogl pojechac do Samarkandy to raczej na grob Omar Kayam ktorego za czasow studentskich poznalem jako prekursora teorii liczb a teraz jako genialnego poete. Odpowiedz Link Zgłoś
puls.usa Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 23:02 1ja jowy ty znow pyskujesz?? wiem ze sie nie boisz za jedno nie wieszaja Odpowiedz Link Zgłoś