Dodaj do ulubionych

Bandyta z Tel Aviwu

10.03.06, 19:09

syjonistyczny fanatyk dazacy do zniszczenia Chszecjan i Europy ..Wolny swiat
jeszcze ma szanse zatrzymac mazenia tego zwarjowanego kadima....dajcie
wolna reke Iranowi...

Obserwuj wątek
    • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 19:11
      Czy to jest właściwa odpowiedź na głupi post o Iranie?
      • i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 19:12
        timor_mortis napisał:

> Czy to jest właściwa odpowiedź na głupi post o Iranie?

a ty czasem nie jests czlonkiem "timur i jego druzyna"?
        • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 19:14
          czy kultura jest winą?
          • i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 19:15
            timor_mortis napisał:

> czy kultura jest winą?

czy ciekawosc jest zbrodnia?
            • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 19:21
              A co rozumiesz przez odniesienie do starej, propagandowej sowieckiej książeczki
              (i filmu)?
              • i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:06
                timor_mortis napisał:

> A co rozumiesz przez odniesienie do starej, propagandowej sowieckiej książeczki
                >
                > (i filmu)?

zbieznosc twego nicka.
                • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:10
                  Łacina. Język logiki i zelaznej dyscypliny translacji. Jedyna forma
                  lingwistyki, która zespala logikę formalną oraz lingwistykę. Polecam Mirceę
                  Eliade oraz Lyonsa.
                  • z_daleka Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:13
                    ooooou! chyba masz, ze sie tak wyraza nieelegancko, przerabane od pierwszego dnia...
                    • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:18
                      U ciebie zapewne tak. Jak dotąd bezskutecznie prosiłam o argumenty. Może chodzi
                      ci o pochodzenie Eliade? Następny <brunatny>? Bez tych <z pochodzeniem>
                      moglibyście sobie podcierać swoje aryjskie nosy onucami o wątpliwym zapachu.
                      czy skini nie mają forum? Porozmawiaj z nimi o eugenice - pewnie znajdziesz
                      paru <ziomali>.
                      • aaki plepleple 10.03.06, 20:23
                      • z_daleka Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:23
                        napisalem, ze uczysz sie szybko, ale to wcale nie znaczy, ze juz sie wszystkiego
                        nauczylas. Cierpliwosci... Poza tm jak na urocza blondynke i do tego scisla,
                        zbyt szybko wpadasz w gniewny nastroj. Moj porzedni wpis, ktory tak brutalnie
                        potraktowalas...byl wyrazem nieklamanego szacunku i podziwu dla ciebie.
                        • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:26
                          Nie zauważyłam. Zauważyłam natomiast pierwiastki pogardy dla ludzi. Może
                          lepszych, niż my, a na pewno takich samych w oczach Boga!
                          • z_daleka Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:28
                            to stwierdzenie nie bylo scisle...raczej metne, a moze po prostu nie zrozumoalem.

timor_mortis napisał:

> Nie zauważyłam. Zauważyłam natomiast pierwiastki pogardy dla ludzi. Może
                            > lepszych, niż my, a na pewno takich samych w oczach Boga!
                            • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:31
                              Nie toleruję eugeniki, nie toleruję wartościowania ludzi wedle pochodzenia, nie
                              toleruję wyszydzania ludzi podle tego, kim są, a nie tego, czym się stali.
                              • z_daleka Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:45
                                jestem pod wrazeniem...
                                • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:52
                                  Taaak? Pod wrażeniem tych, których najchętniej segregowałbyś? Pewnie ładna
                                  blondyneczka przeżyłaby dłużej, bo na pierwszy rzut oka aryjka?
                  • i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:20
                    timor_mortis napisał:

> Łacina. Język logiki i zelaznej dyscypliny translacji. Jedyna forma
                    > lingwistyki, która zespala logikę formalną oraz lingwistykę. Polecam Mirceę
                    > Eliade oraz Lyonsa.

to nie moja dzialka,ale to bylo powiedziane zartem nie badz taka strasznie
                    powazna,nie jestemy na wykladach dla doktorantow tutaj.
                    • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:21
                      Dlatego taka z ciebie kobieta, jak ze mnie mężczyzna. Kobiety są rzeczowe.
                      Muszą. My musimy wychować dzieci. nie możemy być wiecznymi dzieciakami.
    • 1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:25
      Pomyslec mozna,ze tutaj idiota z Sogdiany sie popisuje.
      • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:27
        Sogdiana - wiesz chociaż, co to było?
        • aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:29
          a takie cos dawno dawno temu.... teraz tam afganistan jest :)
          • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:32
            Nie całkiem - masz chyba na myśli Baktrię?
            • aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:40
              trzeba przebyc królestwo partów i medów, potem ziemie persów a następnie baktrię i hindukusz aby dotrzec do tajemniczej sogdiany za którą jest jeszcze bardziej nieznane państwo stepowych scytów....
              • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:42
                Królestwo Medów nie istniało już od czasów Cyrusa Wielkiego (Cambridge History
                of Iran), a wszystkie inne graniczyły ze Scytami (lub Sakami - pół godziny w
                Google, mistrzu...)
                • aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:45
                  królestwo scytów to bardzo luzny termin dotyczący plemion stepowych mieszkających od wołgi i morza kaspijskiego na wschód a hen az po ałtaj
                  • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:54
                    Racja - dlatego sięgali do Sogdiany bez potrzeby przebicia się.
                    • aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 20:56
                      a czesc sogdiany chyba obejmowała tereny dzisiejszego afganistanu. od samarkandy do granicznej amu-darii jest tylko 400km
                      • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:00
                        Baktria - grecka kraina <tysiąca miast> została zniszcona przez Saków. Sogdiana
                        to pojecie wtórne.
                        • aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:04
                          baktria lezała chyba bardziej w afganistanie czesciowo były tam wpływy takze na pakistan a sogdiana to dzisiejszy uzbekistan
                          • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:07
                            Sogdiana to część Baktrii. W czasach Dariusza Kodomana satrapa Baktrii Bessos
                            był zwierzchnikiem Sogdiany.
                            • aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:10
                              zabójca dariusza? podlegał persom w sumie
                              • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:13
                                <Persom> i <Dariusza>. Jego jazda omal nie zadała klęski Alexandrowi
                                Macedońskiemu pod Gaugamelą.
                                • aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:16
                                  w sumie aleksander go srodze ukarał za zdradę dariusza
                                  chyba został rozdarty przez napiete drzewa
                                  • timor_mortis Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:19
                                    Najeźdźca zgładził patriotę, który próbował ratować ojczyznę - gdyby faszyści
                                    wygrali wojnę, pewnie tak Hitler ukarałby de Gaulla w imię Petaina i Vichy...
                                    • aaki Re: Bandyta z Tel Aviwu 10.03.06, 21:26
                                      nie jestem pewien czy bessos był takim patriotą. był zdrajcą
                                      resztki z sogdiany znajdziesz w muzeum w samarkandzie,z baktrii w rawalpindi bo są tam posązki buddy o cechach hellenistycznych a gedrozja jak była kiedyś tak i dziś jest niedostępna
                                      faculty.maxwell.syr.edu/gaddis/HST210/Oct16/makran.jpg
                                      www.transpakistan.com.pk/final%20picture/makran9.jpg
        • 1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 20:50
          >>>>><timor_mortis napisał:

> Sogdiana - wiesz chociaż, co to było?>>>>>>>

Przypuszczam,ze wiem:
          ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B0
          • 1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 20:53
            P.S
            Mieszkal tam niejaki Spitamen.
            A ten,co watek ten zlozyl.chyba ödpadkiem byl
            Rouszany i tegoz Spitamena.
            Bo taki glupi.
            • godik7 Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:19

Dziwne jest to forum , dlatego czesto czytam posty.Czasami zaczyna sie od
              czegokolwiek i zawsze konczy sie na wrednych zydach.Tym razem zaczyna sie
              na bandytach z Tel-Avivu a konczy sie na Dariuszu Kodomanie.Jakos czyje
              brak wlasnej fantazji na tej ulicy Filtrowej mimo sniegu "wiszacego nad
              latarniami".
              • 1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:21
                Czy tu mowa nie o Iranie?
              • i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:22
                godik7 napisała:

>
                > Dziwne jest to forum , dlatego czesto czytam posty.Czasami zaczyna sie od
                > czegokolwiek i zawsze konczy sie na wrednych zydach.Tym razem zaczyna sie
                > na bandytach z Tel-Avivu a konczy sie na Dariuszu Kodomanie.Jakos czyje
                > brak wlasnej fantazji na tej ulicy Filtrowej mimo sniegu "wiszacego nad
                > latarniami".

szybko latasz cesiek,wczoraj byles w Izraelu,gdzie wiadomo mamy znaczna roznice
                czasu miedzy nim a Polska:)
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=33348154&a=33602085
                • godik7 Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:37

Nie roznica jest tylko o godzine (lub dwie) i to nie bylo wczoraj a w
                  zeszlym roku.Jednak cos jest nie w porzadku bo od 65 lat mieszkam
                  w Tel-Avivie a tu za oknem pada szelek na Filtrowej.Jutro pojde na lodowisko
                  kolo Hozej aby posluchac "walc lyzwiarzy". Bo jezdzic na lyzwach jest trudno
                  w moim wieku i w Izraelu.
                  O!! cliha bywakasza mialem juz do ciebie nie pisac narciarko.
                  • i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:40
                    godik7 napisała:

>
                    > Nie roznica jest tylko o godzine (lub dwie) i to nie bylo wczoraj a w
                    > zeszlym roku.Jednak cos jest nie w porzadku bo od 65 lat mieszkam
                    > w Tel-Avivie a tu za oknem pada szelek na Filtrowej.Jutro pojde na lodowisko
                    > kolo Hozej aby posluchac "walc lyzwiarzy". Bo jezdzic na lyzwach jest trudno
                    > w moim wieku i w Izraelu.
                    > O!! cliha bywakasza mialem juz do ciebie nie pisac narciarko.

oj tia ten szelek rzeczywiscie pada na filtrowej. a co do tego lodowiska to
                    spytam jutro znajomej,ona tam blisko mieszka. tylko jeszcze uscislijmy fakty co
                    do twego wieku,bo pare wpisow wstecz byles mlodziutki a ja stara. jak mowie
                    cesiek czas przestac grac w bambuko.
                    • godik7 Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:56

To latwo obliczyc mieszkam w Izraelu od 65 lat ale jak juz pisalem
                      urodzilem sie na Suchej obok ambasady Izraela(dlatego latwo mi dali wize).
                      Powiedzmy z gruba 65+20=85.A twoja znajoma jezdzi na lyzwach i moze tesz
                      jest brunetka podaj mi jej e-mail to sprawdze.
                      U mienia gasnujut krylia zakata .Dobroj Noczi.

• i-love-2-ski Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 22:03
                        godik7 napisała:

>
                        > To latwo obliczyc mieszkam w Izraelu od 65 lat ale jak juz pisalem
                        > urodzilem sie na Suchej obok ambasady Izraela(dlatego latwo mi dali wize).
                        > Powiedzmy z gruba 65+20=85.A twoja znajoma jezdzi na lyzwach i moze tesz
                        > jest brunetka podaj mi jej e-mail to sprawdze.
                        > U mienia gasnujut krylia zakata .Dobroj Noczi.
                        >
                        > no tos mlodszy ode mnie,bo mnie juz 100 strzelila,choc po ambasada sie nie
                        urodzilam. smacznego na obiad ci zycze.
              • 1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 21:46
                Godik ty o Dariuszu Kodomanie inni o Dariuszu Bessie,
                A ja o Spitamenie.
                Kazdy chce pokazac jacy w historii oni sa dobrzy.
                A ja o satrapach perskich.
                • godik7 Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 22:04
                  1ja napisał:

> Godik ty o Dariuszu Kodomanie inni o Dariuszu Bessie,
                  > A ja o Spitamenie.
                  > Kazdy chce pokazac jacy w historii oni sa dobrzy.
                  > A ja o satrapach perskich.

Ja nie znam sie nic na historii i po za Aleksandrem Macedonskim i Dariuszem
                  o niczym z tych czasow nie wiem.Gdybym mogl pojechac do Samarkandy to
                  raczej na grob Omar Kayam ktorego za czasow studentskich poznalem jako
                  prekursora teorii liczb a teraz jako genialnego poete.
                  • 1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 22:19
                    То Kulawego odwiedz.
                • puls.usa Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 23:02
                  1ja jowy ty znow pyskujesz??
                  wiem ze sie nie boisz
                  za jedno nie wieszaja
                  • 1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu+ 10.03.06, 23:40
                    Ciebie jest za co wieszac?
        • 1ja Re: Bandyta z Tel Aviwu- 10.03.06, 21:17
          A ty wiesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka