18261826www 12.03.06, 17:30 Nacjonalizm prowadzi do zbrodni i nienawisci.Narody oglupione idea nacjonalizmu o wielkosci i wyzszosci ich narodu nad innymi koncza jak Serbia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazen Jeszcze kilka miesięcy temu Gleb Pawłowski 12.03.06, 17:43 prawa ręka Putina , szkolił rosyjskich skinów Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: Jeszcze kilka miesięcy temu Gleb Pawłowski 12.03.06, 20:51 Najgorsi (tudziez dla Polakow) sa Rosjanie z polskimi korzeniami. Kiedys byl to Dzierzynki, Jagoda czy Wyszynski, a teraz Pawlowski i Jastrzebski. Historii kolem nie dobijesz...nie, to bylo inne przyslowie o kole, cos o toczeniu czy zataczaniu sie. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Jeszcze kilka miesięcy temu Gleb Pawłowski 12.03.06, 23:10 Polak na uchodzctwie pottafi.Lecz akkurat Pawlowski jest zydem.Jak tez inny Jagoda.Z reszta, nazwiska na -ski sa kojarzone w Rosji najczesciej jako zydowskie wlasnie..Natomiast z oddaniem Dzierzynskiego Zydom nie zgadzam sie stanowczo! Rodowity szlachcic polski.Antropologicznie-ewidentny Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: Jeszcze kilka miesięcy temu Gleb Pawłowski 12.03.06, 23:12 Ach, zapomnialem napisac na temat! Ta checa z Rodina- jest ewidentnym pogwalceniem demokracji,ktore jednak nikt na zachodzie krytykowal nie bedzie.Cieszy sie autentyczna popularnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Omen est omen ???? 13.03.06, 01:28 naf-naf napisał: > Polak na uchodzctwie pottafi.Lecz akkurat Pawlowski jest zydem.Jak tez inny > Jagoda.Z reszta, nazwiska na -ski sa kojarzone w Rosji najczesciej jako > zydowskie wlasnie.. A w Polsce te o ponoć czysto niemieckim brzmieniu. Wszelkie Apfelbaum, Rosenkranz(sic!), Eisenstein, Berliner a zwłaszcza.. Deutscher. Ciekawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Sorry, miało być: nomen est omen ???? 13.03.06, 07:32 To wszystko ma swoje wytłumaczenie. Nadawanie Żydom nazwisk niemieckich, w brzmieniu ośmieszającym, np. Rosenblum, to efekty zamierzonych działań biurokracji austriackiej po rozbiorach. Natomiast Rosja nadawała Żydom nazwiska typowo polskie w ramach antypolskich represji po Powstaniu Listopadowym. Czyli, wszyscy mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: fuj-fuj+ 13.03.06, 03:13 Naf-naf kojarzy nbie sie z owczarkiem niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
naf-naf Re: fuj-fuj+ 13.03.06, 10:40 Nic przeciw Zydom nie mam.W kazdym razie- niektorym.Majac nazwisko na -ski bylem nieraz brany za Zyda. Pawlowskiego jestem fanem. Powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: fuj-fuj+ 13.03.06, 10:53 Cieszy mnie to,ze wsrod Zydow takie istoty sa,jak: Kowalski,Ciolkowski,Sikorski,Poniatowski,Pototocki,Malinowski itp. A tutaj masz doktorat o Zydach pomorskich: nauka-polska.pl/raporty/opisy/synaba/110000/sn110079.htm A tu ustawa o Zydowkach: www.rjp.pl/?mod=informacje&type=wspolpraca&id=74 A tutaj masz dyskusje: www.genpol.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=924&POSTNUKESID=d5f316ec186972309c0594cbb7bc6597 Przeciwko Polakom tez nic nie mam. Calkiem powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Kreml przestraszył się 18.07.14, 23:35 wyborcza.pl/1,76842,3206719.html > Jeszcze kilka miesięcy temu Gleb Pawłowski szkolił rosyjskich skinów Teraz Pawłowski, który wymyślił językowy podział Ukrainy, martwi się, że fale w Rosji są za wysokie... www.newyorker.com/online/blogs/comment/2014/07/putin-and-the-crash-of-malaysian-airlines-flight-17.html Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Kreml przestraszył się nacjonalizmu, który wc 13.03.06, 03:01 18261826www napisał: > Nacjonalizm prowadzi do zbrodni i nienawisci.Narody oglupione idea > nacjonalizmu o wielkosci i wyzszosci ich narodu nad innymi koncza jak Serbia. To jest tylko wybiorczy przyklad, jakos pomijasz inne kraje (przez zaniedbanie?). Pokaz mi, kto mysli, ze jest gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Kreml przestraszył się nacjonalizmu, który wc 13.03.06, 14:15 Zapomniałeś o nazizmie chorwackim, albańskim, łotewskim (ten smieszny Wołkows lub Karenins - jak w III Rzeszy nawiska trzeba zmieniać!), estońskim, czeczeńskim itd... Odpowiedz Link Zgłoś
pacior4 "zawisłe od władz"? 13.03.06, 19:43 a co to znaczy? może autor nauczyłby się korzystac ze słownika? Odpowiedz Link Zgłoś