Dodaj do ulubionych

"Arogancka, dumna i twarda"- Polska wg FT

16.03.06, 15:31
fakty.interia.pl/swiat/news?inf=728571&blockName=FSW
"FT" jest zdania, że ryzyko rozprzestrzeniania się postaw
protekcjonistycznych w UE może być przesadzone. Przyznaje, że bariery w
swobodnym przepływie kapitałów stawia nie tylko Polska, ale także Francja,
Hiszpania i Włochy. "Czy jest to jednak poważny trend, czy też mamy do
czynienia z klasycznymi manewrami słabych narodowych rządów na użytek ich
elektoratów?" - zastanawia się gazeta
Obserwuj wątek
    • i-love-2-ski Re: "Arogancka, dumna i twarda"- Polska wg FT 16.03.06, 18:39
      prawda,lepiej zeby Polske dalo sie obskubywac,skoro taki medrzec jak pan
      Balcerowicz na to pozwala. my mamy nie pytac tylko dawac wielkiej francji,anglii
      czy niemcom,a oni najwyzej nam poradza,ze musimy pozwolic na homo parady,bo to
      ich jedynie interesuje.
      • meerkat1 Polska powinna byla pojsc za rada Sschroedera :-( 16.03.06, 18:43
        I zostac autentycznym "kozlem trojanskim USA".

Wtedy pewnie, miast rozwalac murty, moglaby, jak ow kon, podstepem... :-)
        • krystian71 Re: Polska powinna byla pojsc za rada Sschroedera 16.03.06, 18:51
          meerkat, zawiodlem sie na tobie, czytam i czytam i nie moge sie zwiazku z
          tematem doczytac, chyba ze troche mysl rozwiniesz
      • krystian71 Re: "Arogancka, dumna i twarda"- Polska wg FT 16.03.06, 18:50
        ten artykul na interii, tzn z FT jjest jakis dziwny, widze w nim niesmialy nowy
        ton.Dotychczas wszyscy cytowali za naszymi medialnymi elytami, wiec pisali,ze
        Polsce grozi faszyzm:))) a tu masz, jakies niesmiale tony zrozumienia i
        powiedzenia wprost, ze inni robia to samo, dokladnie to samo, a rzad, poki jest
        wlasnie ten nie pozwoli sobie w kasze dmuchac.
        Moze wystarczyle to,ze przedwczoraj min.Dorn o korespondencie FT powiedzial,ze
        lze jak bura suka, zeby sie ktorys uszczypnal i zaczal fakty podawac a nie
        wlasne interpretacje i dodatki
      • kapitalizm Re: "Arogancka, dumna i twarda"- Polska wg FT 16.03.06, 22:21
        i-love-2-ski napisała:

> prawda,lepiej zeby Polske dalo sie obskubywac,skoro taki medrzec jak pan
        > Balcerowicz na to pozwala.

- jak to obskubywac??

przeciez Balcerowicz zawsze byl PRZECIW skubaniu obywateli, to on byl ZA
        zmniejszeniem podatkow lozonych na obywateli,

ktos kto jest za oszcedzaniem pieniedzy obywateli jest za 'skubaniem'?????

gdzie tu logika?

. my mamy nie pytac tylko dawac wielkiej francji,angli
        > i
        > czy niemcom,

- dawac .... co??

MYSL - NIE BADZ NAIWNY.

• krystian71 Re: "Arogancka, dumna i twarda"- Polska wg FT 17.03.06, 08:29
          pamietasz wzrst oprocentowania kredytow wprowadzony przez Balcerowicza.
          Z 3% rocznie na 40% MIESIECZNIE ?
          Wtedy dokonalo sie pierwsze oskubanie, a wlasciwie wyzucie z majatku tych,
          ktorzy nie byli w stanie tego splacic.
          Glownie rolnikow zawsze bioracych maszyny na kredyt, jak rowniez nowych
          czlonkow spoldzielni mieszkaniowych
          I stad sie wziela sila i popularnosc Leppera, bo sam do takich nalezal
    • polski_francuz Analiza FT 16.03.06, 18:54
      dosyc sluszna.

czego nie rozumieja, to bezwzglednosci wewnetrzej walki o wladze. I tez
      wrazliwosci polskiej demokracji, ktora ofiare tej walki moze pasc.

PF
      • t0g Re: Kompletnie chybiona analiza, PF-ie 16.03.06, 19:01
        Znaczy mowie o analizie FT.

Oni nie rozumieja jednej prostej rzeczy - mianowicie, ze naczelnym celem
        polityki polskiej jest dostarczanie komfortu psychicznego nam, emigrantom - tzn.
        Tobie, mnie, Wujkowijurkowi,....
        • polski_francuz Re: Kompletnie chybiona analiza, PF-ie 16.03.06, 19:07
          hm, troche racji w tym jest co mowisz. U nas sie mowi "Conseilleurs ne sont pas
          les payers", tzn doradcy nie placa.

Ale co mi radzisz, patrzec i siedziec cicho jak mnie cos wkurza?

PF
          • t0g Re: Drogi PF-ie: 16.03.06, 19:21
            Cala doslownie polska polityka jest robiona z mysla przede wszystkim o nas,
            emigrantach - o naszym komforcie psychicznym.

Kazdy emigrant - musisz to znac z wlasnego doswiadczenia - okresowo miewa napady
            nostalgii. Tak, jak ten facet w sienkiewiczowskim "Latarniku".

No i co wtedy nalezy zrobic? Ano, wziac kilka najnowszych numerow jakiejkolwiek
            polskiej gazety (moze byc internetowe wydnie, nie ma znaczenia) i zapoznac sie z
            ostatnimi wydarzeniami w polityce krajowej. I wszystkie tesknoty przechodza, jak
            reka odjal. OBOJETNIE, KTO W TYM MOMENCIE JESTU WLADZY. Czy super-komuchy, czy
            super-anty-komuchy. Wniosek jest zawsze taki sam: "Jezus, Maria, jak dobrze, ze
            mnie tam nie ma, w tym b....u, trzeba mi tutaj siedziec na d... i cieszyc sie,
            ze mi jest dobrze".

Jakbys chcial wracac do Polski, to namawiam na Wilno. Pod czasowym zarzadem
            litewskim, co prawda, ale poza tym same zalety. No i ta kresowa polszczyzna...
            Jal Cie pod Ostra Brama pytaja: "A szanowny pan skad PRZYJECHAWSZY?" Tego juz
            nigdzie indziej w Polsce nie uslyszysz, tylko w Wilnie...
            • polski_francuz Re: Drogi PF-ie: 16.03.06, 19:25
              A wiesz, ze juz o tym myslalem. Kiedys czytalem, ze Litwini dadza paszporty
              ludzion pochodzacym z Litwy. Ja mam jeszcze swiadectwa urodzenia mego s.p. taty
              i mamy. Miejsce urodzenia Wilno.

I bylbym gotow wziac obywatelstwo litewskie.

Tylko mi zona mowi, puknij sie...

Te kobiety, nic sie na patriotyzmie nie znaja:)

PF
              • t0g Re: Z Litwinami jest tak, widzisz... 16.03.06, 19:41
                ...ze oni nie beda sobie wmawiac, iz sa "wielkim narodem". Tam juz kazdy kto ma
                IQ powyzej 40 widzi, jaka jest sytuacja - ze oni sa narodem malym i niezamoznym
                i z tego powodu nie moga sobie pozwolic na zadne balwanstwa, tylko musza wykazac
                maksimum PRAGMATYZMU, bo jak nie, to albo zgina, albo przynajmniej "wyleca poza
                margines" i pozostana na zawsze narodem-kloszardem.

Male narody - na przyklad, cztery eropejskie narody Skandynawowii - maja wlasnie
                z powodu chyba swoich niewielkich rozmiarow dobrze poukladane w glowie. No i
                rezultaty widac.

A Polska, jak wszyscy wiedza, jest narodem WIELKIM, wiec moze miec wszelki
                pragmatyzm w nosie, bo z powodu wielkosci wszystko samo sie automatycznie
                zalatwi.
                • polski_francuz Re: Z Litwinami jest tak, widzisz... 16.03.06, 19:56
                  Zgoda.

Jarek jest wolny, moze Adamkus ma corke. Zrobmy unie to bede spokojniejszy.

PF
                  • t0g Re: Z Litwinami jest tak, widzisz... 16.03.06, 20:14
                    polski_francuz napisał:

> Zgoda.
                    >
                    > Jarek jest wolny, moze Adamkus ma corke. Zrobmy unie to bede spokojniejszy.
                    >
                    > PF

Zdaje sie, ze w tym przypadku bardziej pomocny moglby byc syn, nie corka... Cos
                    tak ludzie przynajmniej mowia...
                    • polski_francuz Re: Z Litwinami jest tak, widzisz... 16.03.06, 20:24
                      A fe, idz do kosciola i sie wypowiadaj z tych brudnych mysli...

PF
                      • t0g Re: Z Litwinami jest tak, widzisz... 16.03.06, 20:31
                        polski_francuz napisał:

> A fe, idz do kosciola i sie wypowiadaj z tych brudnych mysli...
                        >
                        > PF

JAAAAAAAAA??????????????

Niech Jarek idzie sie wyspowiadac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • krystian71 Re: Analiza FT 16.03.06, 19:28
        tog sie myli, twoja analiza jest dobra, bo walka o wladze idzie na noze, stary
        uklad uswiadomil sobie , ze moze rzeczywiscie wszystko stracic i byc moze
        walczy juz o zycie, poza murami pierdla.
        Malo kto z was, domoroslych analitykow, co nie potrafia na ras dwoch informacji
        z soba porownac i skorelowac , zauwazyl to , o czym w Polsce wszystcy wiedza,
        ze wlasnie w ten sam wtorek, gdzie cala akcja sie rozegrala i Tusk ruszyl do
        ataku rozpatrywana byla jeszcze jedna ustawowa propozycja.
        Duzo wazniejsza niz skostnialy dziadek Balcerowicz, ktoremu i tak sie kadencja
        konczy.
        To projekt dotyczacy rozwiazania Sluzb Specjalnych , z wyznaczeniem
        harmonogramu.
        Do konca czerwca, od 1 lipca nowy nabor.
        Bylo o tym wiadomo od wielu dni.
        W piatek Balcerowicz sprowokowal awanture, we wtorek Tusk nagle zapomnial o
        czym jest debata i przypuscil calosciowy atak .
        He,he ,he chlooopcy.Jakie wina preferujecie?
        Kalifornijskie czy francuskie?
        A pogoda jaka u was, idzie juz wiosna ?
        • t0g Re: Analiza FT 16.03.06, 19:50
          krystian71 napisała:

> tog sie myli, twoja analiza jest dobra, bo walka o ...

...walka o Naprawe Rzeczypospolitej bedzie tak zaciekla, ze kamien na kamieniu
          nie pozostanie.

Tak, jak z walka o pokoj kiedys za sowieckich czasow.

Wina: Syrah, Bardolino, Chianti - moje ulubione gatunki. Tych dwoch ostatnich w
          ogole we Francji sie nie robi.
        • i-love-2-ski Re: Analiza FT 16.03.06, 19:51
          krystian71 napisała:

> Do konca czerwca, od 1 lipca nowy nabor.
          > Bylo o tym wiadomo od wielu dni.
          > W piatek Balcerowicz sprowokowal awanture, we wtorek Tusk nagle zapomnial o
          > czym jest debata i przypuscil calosciowy atak .
          > He,he ,he chlooopcy.Jakie wina preferujecie?
          > Kalifornijskie czy francuskie?
          > A pogoda jaka u was, idzie juz wiosna ?

no nie zapomnij dodac,ze szturmowka propagandowa "made in cccp" ruszyla ostro do
          ataku. co chwile mamy afery rozporkowe,ktore publikuje Newsweek,a ktore maja
          oczywiscie tyle wspolnego z prawda,co polowa innych ich rewelacji na zamowienie.
          mnie od razu to smierdzialo skunksem,bo wiadomo dlaczego rozpetuje sie burze w
          szklance wody,po to aby jakies tam chloptasie na swiecie,co ledwo kapuja mogly
          dalej bzdety omawiac,a w miedzyczasie ci ktorym sie grunt pod nogami pali
          chwytaja sie brzytwy aby nie zatonac. co oni pija,chyba czysta z musztardowek,bo
          to ten poziom,szczegolnie tego amerykanskiego gieroja.
          • krystian71 dokladnie o to mi chodzi 16.03.06, 20:12
            czy moze byc cos wstretniejszego, szczegolnie dla "wolnego swiata" niz taka
            afera rozporkowa?
            Dziwie sie,ze na ten temat jeszcze SudD Zeitung i FT nie pisze.Ale
            rzeczywiscie, to bylo w tym samym momencie
            • i-love-2-ski Re: dokladnie o to mi chodzi 16.03.06, 20:16
              krystian71 napisała:

> czy moze byc cos wstretniejszego, szczegolnie dla "wolnego swiata" niz taka
              > afera rozporkowa?
              > Dziwie sie,ze na ten temat jeszcze SudD Zeitung i FT nie pisze.Ale
              > rzeczywiscie, to bylo w tym samym momencie

no wiadomo stary numer osmieszyc oponenta,aby odwrocic uwage od innych
              powazniejszych afer. ciekawe czy Newsweek zajmowal sie aferami
              korupcyjnymi,jakich w Polsce zatrzesienie,czy interesowalo ich bezrobocie w
              Polsce,czy bandytyzm mlodziezy etc. na pewno nie wiadomo lepiej opisywac
              fizjonomie pana Kurskiego,aby sprzedac tego gniota gazetowego jakims kuchtom w
              sklepie.
            • t0g Re: Co to jest ta "afera rozporkowa"? 16.03.06, 20:16
              Troche odstaje, widzisz...
    • t0g Re:Czy korespondentem FT w Polsce jest nadal Chris 16.03.06, 19:03
      Bobinski? (maz Lenki Kolarskiej?) Czy to juz miniona historia i teraz jest ktos
      inny?
      • i-love-2-ski Re:Czy korespondentem FT w Polsce jest nadal Chri 16.03.06, 19:05
        t0g napisał:

> Bobinski? (maz Lenki Kolarskiej?) Czy to juz miniona historia i teraz jest ktos
        > inny?

spytaj godika pajacu,on ci powie za minute. te twoje kretynskie wstawki o d..
        maryni jak widac imponuja juz chyba tylko niektorym niedopieszczonym z kompleksami.
        • krystian71 Re:Czy korespondentem FT w Polsce jest nadal Chri 16.03.06, 19:49
          o matko, rzeczywiscie nie strasz mnie i obys byla zlym prorokiem
          Nawet strach pomyslec,ze tu zaraz wpadnie to drugie wcielenie, i zamiast na
          temat gadac ,bede musial znowu spellowac Wejhera i jego pochodzenie i slyszec
          co chwile "nu pagadi".:)))
          Popatrz sama, nie mowie lechu , arap, bo wiadomo, to intelektualne dno.
          Ale zakladasz watek z linkiem , gdzie jest w sumie cos nowego, jakies nowe
          podejscie, proba rozpatrzenia problemu. autor jest tez podany, wiec pretekst by
          z Bobinskim wyjezdzac jest plytki i glupi.
          A tu zjawia sie jakis dwoch panow, co udaja zainteresowanie stara ojczyzna
          tylko dlatego , by sie sami utwierdzili w przekonaniu, ze kiedys tam przed laty
          dobry pomysl ( na emigracje ) mieli.
          Tyle lat minelo, a do dzisiaj sie musza w tym utwierdzac i z mojego watku
          korzystac, jakby nie bylo prosciej zalozyc wlasny i napisac," czy cieszysz sie
          ze swego wyboru czy nie" a potem argumentowac.
          Ja moglem, nie moglem, potem juz wiedzialem, ze tak naprawde nie chce, ze tu
          jest wazniejsze miejsce na ziemi ,ze mam cos do zrobienia i ze nie samym
          chlebem zyje czlowiek, ale mimo wszystko, sama wiesz, ze nigdy nikogo nie
          ocenialem, rozumialem kazda decyzje , bo rozne byly jej przyczyny.
          I sam tez, a przeciez daleko nie sam, takich jak ja byly miliony, tez
          dokonalismy pewnego wyboru.
          I dlatego takie PLASKIE proby utwierdzenia sie we wlasnym, we wlasnej
          slusznosci uwazam za wyjatkowo glupie i malostkowe
          • i-love-2-ski Re:Czy korespondentem FT w Polsce jest nadal Chri 16.03.06, 19:52
            spoko ma chyba dzisiaj awarie na trasie lacz i ciezej sie przelogowac w ciagu
            minuty. moze pare studentow do niego przyszlo,w koncu chyba za cos mu placa:)
            • krystian71 tez na to licze, ze choc dzis da mi sobie spokojni 16.03.06, 20:20
              pogadac.
              Ale kuzwa mam dobre pikle.
              Zonie nalezy sie Nobel
              • i-love-2-ski Re: tez na to licze, ze choc dzis da mi sobie spo 16.03.06, 20:23
                krystian71 napisała:

> pogadac.
                > Ale kuzwa mam dobre pikle.
                > Zonie nalezy sie Nobel

a ty nie cpaj jak amerykanin,tylko lec no mi zaraz na jakies gimnastyki,abys i
                ty nie stetryczal jak wiekszosc piszacych tu chlopow. zalamac sie mozna jak sie
                tych frustratow czyta,pikla mu sie zachciewa panie na tym:)
                • krystian71 Re: tez na to licze, ze choc dzis da mi sobie spo 16.03.06, 20:48
                  pikle mie tucza.!!! a sa slodziutkie , twardziutkie i ostre jak cholera, caly
                  sloik trzymam sobie miedzy nogami.I nikomu nie dam, nawet Majuni, gdyby nawet
                  chciala :)))
                  Teraz juz wiem na pewno,ze warto bylo ten slub brac
          • t0g Re:Czy korespondentem FT w Polsce jest nadal Chri 16.03.06, 19:54
            krystian71 napisała:

> I dlatego takie PLASKIE proby utwierdzenia sie we wlasnym, we wlasnej
            > slusznosci uwazam za wyjatkowo glupie i malostkowe

T0g w ogrodzie znalazl walec
            I przejechal brata malec.
            Lecz gdy czekal na oklaski
            Krystian rzekl: "To zart zbyt PLASKI..."

(przerobka znanego wierszyka).
    • zbik Komisjo, prześwietl zimę --oszolomstwo psiarkow 16.03.06, 20:42
      Smiech w calej Europie z poczynan psiarkow polskich
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3213973.html
      Komisjo, prześwietl zime
      wab, Opole 16-03-2006, ostatnia aktualizacja 16-03-2006 20:09

Młodzi Konserwatyści namawiali mieszkańców Opola do podpisywania się pod
      wnioskiem o powołanie kolejnych komisji śledczych. - Stwórzmy sieć
      superurzędów, gdzie mogłyby się zbierać komisje. Rozwiązałyby zagadki zimnych
      kaloryferów czy brudnych klatek schodowych. Mogą też prześwietlić sprawę zimy,
      która nie chce odejść - proponował Patryk Jaki, prezes opolskich MK. Mieszkańcy
      byli rozdarci. Niektórzy na poważnie zgłaszali np. postulat stworzenia komisji
      ds. prywatyzacji hut. Inni żądali wyjaśnienia, do kogo należy Bałtyk i dlaczego
      stolicą jest Warszawa. Wszystkie wnioski trafiły do poselskiego biura PiS.
      • jalejn Obużenie 17.03.06, 11:03
        Dlaczego MK a dkłdnie pan jaki dzwoni do członków (mojich kolegów i
        kleżanek) smd z propozycją przejścia do MK czy on nie sądzi że jak ktoś będzie
        chciał się zpisać albo zmienić organizacje to sam do niego przyjdzie. Mam do
        was rade nie obiecujcie ludzią żeczy nierealnych kturych nie możecie spełnić a
        pozatym skąd macie dane członków SMD? i czy niewiecie o ustawie o chronie
        danych osobowych? bo mojim zdaniem kradzież danych jest karalna! Nie podaje
        swojego imienia tylko poczekam aż do mnie zadwonicie to wam powiem co o takich
        nietycznych praktykach sądze. ale podam wam emaila jak macie dwage to piszcie
        jalejn@wp.pl
      • jalejn Re: Komisjo, prześwietl zimę --oszolomstwo psiark 17.03.06, 11:10
        Dlaczego MK a dkłdnie pan jaki dzwoni do członków (mojich kolegów i
        kleżanek) smd z propozycją przejścia do MK czy on nie sądzi że jak ktoś będzie
        chciał się zpisać albo zmienić organizacje to sam do niego przyjdzie. Mam do
        was rade nie obiecujcie ludzią żeczy nierealnych kturych nie możecie spełnić a
        pozatym skąd macie dane członków SMD? i czy niewiecie o ustawie o chronie
        danych osobowych? bo mojim zdaniem kradzież danych jest karalna! Nie podaje
        swojego imienia tylko poczekam aż do mnie zadwonicie to wam powiem co o takich
        nietycznych praktykach sądze. ale podam wam emaila jak macie dwage to piszcie
        jalejn@wp.pl
    • zbik Zdejmijcie spodnie komisyjnie -twardo arogancko 16.03.06, 20:49
      Zdejmowanie spodni i ogladanie sobie nawzajem ptaszka to nowa
      zabawa "dumnego" Polaka z PIS i LPR , nie potepiona przez przywodcow obu
      parti.

Żeby udowodnić, że nie jest Żydem, Jacek Kurski zdejmował spodnie przed
      działaczami LPR - twierdzi "Newsweek". Poseł PiS zaprzecza i żąda przeprosin

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3209042.html
      Kurski - marzący, aby wejść do komisji śledczej badającej działalność mediów -
      znalazł wczoraj kolejną sprawę, którą to ciało powinno się zająć.
      Ostatni "Newsweek" zamieścił anonimową wypowiedź działacza LPR na temat
      Kurskiego, który będąc w 2004 r. w Lidze, bronił się przed oskarżeniami, że ma
      żydowskich przodków. Według "Newsweeka" zaprosił kilku kolegów do pokoju i
      zdjął spodnie, pokazując, że nie jest obrzezany.

- Kolega Kurski poprosił mnie, abym zezwolił mu odeprzeć zarzuty na regionalnym
      zjeździe partii - wspomina poseł Strąk. - Przedstawił drzewo genealogiczne
      Kurskich, dowodząc wszystkim, że pochodzi z czysto polskiej, patriotycznej
      rodziny.
      • t0g Re: Krystian!!! Strzeż się wirusów!!! 16.03.06, 21:15
        Jak nalezą do kompa, to później bardzo trudno usunąć. Najlepiej kompa zmienić na
        Maka albo przestawić sie na Linuxa. Oba rozwiązania zabezpieczają przed
        wirusami. Ja na przyklad używam Maka-notebooka, a na stole mam Linux.
        • meerkat1 Re: Krystian!!! Strzeż się wirusów!!! 16.03.06, 22:17
          G... pomoze. Hackerzy juz sie zabrali za MacIntoshe miesiace temu.

Skutki jakie sa- wielu ich zadufanych uzytkownikow juz sie przekonalo! :-(

NB Linux, to po prostu zmodyfikowany stary IBM-owski UNIX!
          • t0g Re: Meerkat... Na litośc boską!.... 16.03.06, 22:58
            meerkat1 napisał:

Jaki IBM-owski? Jaki IBM-owski? Unix powstal w Bell Labie, a między IBM-em ia
            Bell Lab szła wojna "na noże" w tym okresie....

Unix to mój stary dobry znajomy od czasów, kiedy PC-ty ledwo raczkowały, na
            tapecie był DOS versja 2.0, a Windowsy 3.1 miały sie dopiero pokazać za lat
            prawie 10. Więc znam Unixa bardzo dobrze, no i z tego powodu w sposób
            "naturalny" mnie ciagnie do Linuxa.

BTW: Ja Ci niegdy nie podziekowałem za sliczne zdjęcia, więc to robie przy
            okazji - a jeszcze napisze osobny list e-mailowy.
      • lechu1 Re: Zdejmijcie spodnie komisyjnie -twardo arogan 26.04.06, 08:57
        ale debile
    • t0g Re: Smakowite plotki o Krystiani i narciarkach: 16.03.06, 21:03
      urlcut.com/plotki_o_chrystiani_i_nar
      • t0g Re:Więcej smakowitych plotek o Krystiani i narciar 16.03.06, 21:07
        stwie:

www.sondrenorheim.com/skisbindingsstyle.htm
        Bardzo bardzo smakowite!
    • zbik twardo z morde szkolnictwo biora psiarki 16.03.06, 21:09

www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006031602
      Szkoła w kagańcu

EDUKACJA • Skandaliczna instrukcja ministra Zielińskiego

Poglądy ekologiczne, antywojenne i pacyfistyczne niosą „szkodliwe treści
      wychowawcze" - uważa PiS-owski wiceminister edukacji Jarosław Zieliński. Wysłał
      oficjalny list do kuratorów oświaty, w którym ostrzega przed ekologami i
      działaczami antywojennymi. Zgodnie z jego wytycznymi, szkoły powinny zatrzasnąć
      przed nimi drzwi. To przedsmak tego, czym zajmie sięę PiS-owski instytut
      wychowania. W szkole będzie miejsce tylko dla nachalnie wciskanej do głów
      ideologii narodowo-katolickiej.
      Stanowisko MEiN wiceminister Zieliński wysłał do kuratoriów 9 marca. Niektórzy
      kuratorzy oświaty skrupulatnie podeszli do pomysłu Zielińskiego i w specjalnych
      listach do dyrektorów szkół zalecili stosowanie się do wytycznych MEiN. Takie
      listy wystosowali m.in. kuratorzy w Gdańsku, Poznaniu i Szczecinie.

• krystian71 hmmm, jak widac nie tylko FT 17.03.06, 11:20
      Dziennik ekonomiczny Il Sole 24 Ore pisze na pierwszej stronie, że Polska
      potwierdza swój sprzeciw wobec fuzji.
      Il Sole pisze również, że Unicredito ma podobny problem ze Splitska Banka,
      który nabyła wraz HBV. Ponieważ kontroluje już Zagrebacka Banka, tym samym
      przejęła ponad 30% rynku i władze chorwackie zażądały, aby Unicredito pozbyła
      się jednego z banków. W Chorwacji jednak, inaczej niż w Polsce, Unicredito
      zgodziło się sprzedać nowo nabyty bank (Splitska) i już podjęło pierwsze kroki
      w tym kierunku.
    • lechu1 Krystek? pisjarki rozmontowuja Polske a ty co? 26.04.06, 08:59
      Lepper bedzie rzadzic oglupiona przez mochery biedna Polska.
      Kto moze wyjezdza a glupki beda rzadzic i DOIC reszte.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3307537.html
      • krystian71 a tymczasem gospodarka ma sie swietnie 26.04.06, 09:57
        z kazdym miesiacem coraz lepiej

biznes.onet.pl/0,1331559,komentarze.html
        a na calej zachodniej scianie juz od wielu miesiecy brakuje rak do pracy.
        A ty dalej klepiesz swoje glupoty,ze strachu,ze ustabilizowany rzad ,
        dysponujacy wiekszoscia sejmowa przeforsuje to co obiecal i dobierze sie
        aferalom do doopy.
        Juz za pare dni, za dni pare...
        A tmczasem juz dzis PO doopnelo w rankingach z wczorajszych 36 % na dzisiejsze
        30% i juz nikt nie slucha histerycznych nawolywan Rokity,tokomu by sie chcialo
        sluchac twoich POpiskiwan
        • puls a tymczasem gospodarka ma sie swietnie ha ha ha 26.04.06, 14:31
          krystian71 napisała:

> z kazdym miesiacem coraz lepiej

> a na calej zachodniej scianie juz od wielu miesiecy brakuje rak do pracy.

ha ha krystek ales glupi jak but , setki tysiecy Polakow wyjechalo
          z pisiorkowa , uciekli przed mocherowymi oszolomami .
          Pracuja w EU i dlatego brakuje rak do pracy a ty osle o
          rozwoju piszesz.
          Rozwoj jesli jest to nie zasluga pisiorow po 100 dniach , tylko
          poprzedniego rzadu jesli juz.
          Ales za glupi zeby to zrozumiec !
          • krystian71 Re: a tymczasem gospodarka ma sie swietnie ha ha 26.04.06, 16:11
            ktos cie w konia zrobil, co wcale nie jest takie trudne.Wyjechalo wiecej niz
            setki tysiecy,ale w tzw poprzednim okresie.I jakbys byl bystry sam bys
            zauwazyl,ze glupoty piszesz.
            Bo jesli wg cienie rozwoj jest zasluga poprzedniego aferalnego rzadu, to ta
            emigracja rowniez jest jego zasluga.
            I to nie zadne 100 dni.Liczyc tez nie potrafisz-rowne siedem miesiecy,a wiec
            dni 210.Przez taki czas nie wiele mozna naprawic, natomiast popsuc duzo mozna.
            A to jakwidac na zalaczonym obrazku wcale nie nastapilo.
            Rokita obiecal dobrac sie do skory Piskorskiemu.Czytales juz o tym >? Juz nie
            tylko sama pani Pitera wyszla z nerw i nawet dla Rokity za duzo
            zlodziejstwa,nawet jesli to jest czlonek najwyzszych wladz PO.
            A ty tu skamlesz jak porabany,ze jakis tam glupi Lepper komornikowi portki
            spuscil i nie sprawdzajac czy obrzezany czy nie kazal dupe wyloic
            Za takie czyny niedlugo beda ordery dawac i kare z rejestru skazanych wymazywac.
    • puls agenci zlodzieje dorwali sie do wladzy w Polsc 26.04.06, 14:33

Andrzej Lepper o Kaczyńskich

"10 lat po wybuchu skandalu związanego z FOZZ odezwał się człowiek, który sporo
      wiedział: Janusz Iwanowski-Pineiro. Publicznie ujawnił to, czego wielu się
      domyślało, czyli informacje o przekazywaniu pieniędzy z Funduszu partiom
      politycznym -w tym wypadku Porozumieniu Centrum i jego prominentnym politykom,
      braciom Jarosławowi i Lechowi Kaczyńskim oraz Adamowi Glapińskiemu.

Wszyscy pamiętamy, co wówczas się stało. Sąd postanowił aresztować Pineira, a
      kierowana przez Lecha Kaczyńskiego prokuratura przez wiele miesięcy nie chciała
      nawet przesłuchać aresztanta, by sprawdzić prawdziwość jego zarzutów.
      (...)
      Bagsik i Gąsiorowski oficjalnie zeznali, że prawie 6 milionów przekazali spółce
      Telegraf, związanej z Porozumieniem Centrum braci Kaczyńskich. Mówili też o
      skierowaniu znacznych sum na prezydencką kampanię wyborczą Lecha Wałęsy, o co
      prosił ich Jarosław Kaczyński, obecnie jeden ze sprawiedliwych z Prawa i
      Sprawiedliwości."

Andrzej Lepper

Kaczyński o Lepperze i Samoobronie

„Samoobrona jest tworem byłych oficerów SB. Mój brat dostał raport, z którego
      wynikało, że grupa byłych oficerów SB założyła związek zawodowy Samoobrona.
      To formacja używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego
      nieporządku, który jest w kraju i jednocześnie korzystającą z tego
      nieporządku”.
      Jarosław Kaczyński

Witamy w nowej IV RP.......

IV RP

Lider SLD Wojciech Olejniczak komentując w Łodzi przedstawioną przez PiS i
      Samoobronę koalicyjną deklarację programową uzgodnioną przez obie partie
      powiedział krótko - "płakać się chce".
      "Jeśli po pół roku dowiadujemy się, że to właśnie Andrzej Lepper i Samoobrona ma
      odwrócić bieg wydarzeń to na prawdę nie ma powodów do radości" - mówił
      Olejniczak dziennikarzom.

www.eurojihad.org/name-News-article-sid-3058.html
      • krystian71 o matko i corko, nareszcie sie obudzili 26.04.06, 17:56
        szkoda,ze dopiero po siedmiu miesiacach, albo i lepiej po wyborach do
        europarlamentu.
        Szkoda wielka,ze taki posel mial placet i kandydowal z listy PO, a nie dalej
        jak wczoraj imie poslanki Julii Pitery z wlasnej partii zochydzal.
        Kaczka powiedzial wyraznie,w swej mowie parlamentarnej ,ze i po stronie PO
        jest wiele uczciwych ludzi.Szkoda,ze wtedy sie jego slow nie uczepili
        Gorsza sprawa z Europarlamentem, bo przeciez musi tolerowac skorumpowanych
        poslow i to nie tylko tego jednego, w szeregach PO jest ich cala masa, ktorzy
        tego dodatkowego immunitetu sobie szukali, by uniknac odpowiedzialnosci.
        Gdyby to Tusk zrobil 7 miesiecy temu, byc moze i do koalicji by doszlo.
        Ale coz, lepiej pozno niz wcale,bo przynajmniej swoja zaszargana twarz w
        oczach opinii publicznej uratuja na chwile, bylo nie bylo, Piskorski to
        czlonek wladz i jeszcze bardziej z PO kojarzony niz Tusk i Rokita

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3308595.html
        he,he a skad ja wiedzialem juz wczoraj , ze nad piskorskim i PO czarne chmury
        wisza?
        • lechu1 krystek zwolennik pisiarow naklamal znowu ))) 26.04.06, 23:22
          Bo ze zlodziejami i kryminalistami sie zadaje

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34375,3112987.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka