Dodaj do ulubionych

Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, by...

18.04.06, 10:37
Jak zwykle powiedział co wiedział...
Obserwuj wątek
    • galba Dziennik wymiecie Gazetę? 18.04.06, 10:37
      Hehehe... Gazeta dostrzega wywiad Premniera dla bułgarskiego "Trudu" ale jako
      jedyne medium nie widzi wywiadu dla konkurencyjnego, polskiego "Dziennika"...
      • kfaker Myślenie zmęczy Galbę? 18.04.06, 10:40
        Cicho galba, nie zdazyles na pierwszy post to juz Ci Jareczek nie pozwoli poglaskac koteczka. Juz po dniowce towarzyszu!
        • hiob102 Re: Myślenie zmęczy Galbę? 18.04.06, 10:44
          Gminny aktywista pisze o towarzyszach PiS na kolanach. Chyba tylko tym można
          tłumaczyć błąd polegający na pisaniu słowa "premier" przez duże "p".
          • simplex Nie Premier, a "Premnier" 18.04.06, 10:47
            hiob102 napisała:
            > Gminny aktywista pisze o towarzyszach PiS na kolanach. Chyba tylko tym można
            > tłumaczyć błąd polegający na pisaniu słowa "premier" przez duże "p".
            >
            Nie Premier, a "Premnier". To pewnie jakaś bardziej rozwinięta forma życia ;)
            • moroux Re: Nie Premier, a "Premnier" 18.04.06, 10:52
              Premnier to taka jakby sowiecka zbitka: Premier + Niereformowalny = Premnier.
              • taziuta W Polsce premiera wybierają nie ludzie tylko ... 18.04.06, 12:39
                W Polsce premiera wybierają nie ludzie tylko kaczki...

To wyprzedzająca odpowiedź na pytanie jak ludzie w Polsce mogli wybrać
                narcystycznego mima na premiera? :-)
                • p.i.s Polska S0liDARnA ? 18.04.06, 14:24
                  No to super że premier tak solidaryzuje się z kapitalistami giełdowymi i dzięki
                  PiSiakom taką hossę mamy,
                  LIBERAŁ JAKIŚ CZY CO?

Ciekawe co na to Rydzyk - pewnie włosy z głowy sobie powyrywał bo jemu się nie
                  udało...

--
                  spieprzać dziady !
                  • emenefix Umarła GW, niech zyje Dziennik. ulga narodzie! 18.04.06, 14:55
                    ufffff. długosmy czekali na ta chwile. Weszła w końcu "ostro" nowa gazeta.
                    Profesjonalne to cacko, nie ma co. W sklepach od dawna GW moznabyło kupic
                    jeszcze wieczorami a teraz podobno nawet zostaje. Mam nadzieje ze to dobitny
                    koniec rózowej pseuynteligencji. Ave
                    • krystian71 Re: Umarła GW, niech zyje Dziennik. ulga narodzie 18.04.06, 14:57
                      podpytalem kioskarki -moj kiosk zamawia 5 sztuk GW. Piatkowa zawsze lezy
                      jeszcze w sobote( o to juz nie musze pytac, towidac golym okiem)
                      • moroux Re: Umarła GW, niech zyje Dziennik. ulga narodzie 18.04.06, 16:13
                        1. Jak wam nie pasuje wyborcza, to jej nie kupujcie.
                        2. Dziennik to Rzepa 2. A nie Gazeta Polska 2. Ani Wyborcza 2.
                        3. Z powyższego wynika, że Wyborczej nowa gazeta zaszkodzi średnio. Kto czyta GW
                        raczej będzie ją czytał. Inny target.
                        • zupa_wolowa Re: Umarła GW, niech zyje Dziennik. ulga narodzie 18.04.06, 16:21
                          Zgadzam się. Tylko po co w takim wypadku Wyborczej ta antyniemiecka retoryka
                          ostatnich tygodni?
                          • poznan_o Re: Umarła GW, niech zyje Dziennik. ulga narodzie 18.04.06, 16:25
                            zaraz antyniemiecka to ze wydrukowali artykul nt Bilda - brukowca
                          • moroux Re: Umarła GW, niech zyje Dziennik. ulga narodzie 18.04.06, 16:37
                            Nie wiem, czy od razu antyniemiecka. Jakoś nie zauważyłem. Może nieuważnie
                            czytam ;) Kupiłem Dziennik i jedno co mi przypadło do gustu to felietony
                            Baumana, szkoda, że takie króciutkie i na samym końcu...
                    • clowley nadzieja jest matką głupców :P 18.04.06, 15:50

• centrolew Frustracja 18.04.06, 10:53
              Te słowa świadczą o pogłębiającej się frustracji premiera... Za chwilę się
              okaże, że jedynym wyściem będzie wymiana Tuska i Kaczyńskiego, bo inaczej się PO
              z PISem nie dogadają...

Tylko Polski szkoda w całym tym teatrze!
              • wrojoz Re: Frustracja 18.04.06, 12:33
                centrolew napisał:

> Te słowa świadczą o pogłębiającej się frustracji premiera... Za chwilę się
                > okaże, że jedynym wyściem będzie wymiana Tuska i Kaczyńskiego, bo inaczej się
                P
                > O
                > z PISem nie dogadają...
                >
                > Tylko Polski szkoda w całym tym teatrze!
                >

Polacy ratujcie sie przed tym oszołomskim PiSem.
                • h5n1_kaczory Lepper w rządzie = słabszy złoty = drozsze paliwo 18.04.06, 15:33
                  Podziękujmy PIS-owi i braciom K.
            • wrojoz Re: Nie Premier, a "Premnier" 18.04.06, 12:32
              PiS i Kaczyński muszą odejść, a za nimi ich poplecznicy.
      • hiob102 Miernota. 18.04.06, 10:42
      • zgodnik1 galba.. co ty tu jeszcze robisz?..szmondaku... 18.04.06, 10:44
      • poznan_o polskiego Dziennika? 18.04.06, 10:44
        > Hehehe... Gazeta dostrzega wywiad Premniera dla bułgarskiego "Trudu" ale jako
        > jedyne medium nie widzi wywiadu dla konkurencyjnego, polskiego "Dziennika"...

jako jedyne medium.. tiaaa
        ciekawe ktore to medium zauwazylo ten wywiad? tego "polskiego "Dziennika""

• krystian71 duze medium, TVN24 w przegladzie prasy o 8 rano 18.04.06, 10:49

• poznan_o nie tylko wyborcza 18.04.06, 11:23
            ok, dzieki
            ale chyba nie tylko wyborcza "jako jedyne medium nie widzi wywiadu" Marcinkiewicza?
            ciekawe ze "jedyne wolne Polskie media" NaszDziennik i RadioM nie widza pewnego waznego listu z Watykanu, no ale to szczegol
            • krystian71 Re: nie tylko wyborcza 18.04.06, 11:31
              to nie a propos ale odpowiem.
              Dlaczego piszesz "nie widzi"? Juz dawno byl wydrukowany z jednozdaniowym
              komentarzem proszacym o modlitwe.
              O czym tym razem napiszesz?
              • poznan_o Re: nie tylko wyborcza 18.04.06, 11:59
                napisze ze na stronie naszdziennik.pl info o listach pojawilo sie na trzeci dzien i to nie na pierwszej stronie, byla to informacja nie pelen tekst.
            • krystian71 Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Trybu 18.04.06, 11:46
              Trybuna tez
              www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006041513
              zwroc uwage na ostatnie zdania.
              Pare tygodni temu Michalkiewicz twierdzil,ze i Episkopat tak naprawde tego
              listu nie widzial na oczy, a zna go tylko z ustnych relacji.
              Jakas dziwna sprawa zaczyna sie wokol tego listu dziac
              • poznan_o Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 12:02
                ale ten list nie dotyczyl trybuny :)
                najlepiej przemilczec, tak jak zrobilo RM i ND

a tu list:
                www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WE/kowalczyk/radio_maryja_06042006.html
                • krystian71 Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 12:08
                  list BYL drukowany, juz dawno.Rzecz w tym,ze jest to list nuncjusza ,natomiast
                  uwag Stolicy Apostolskiej,na ktore sie powoluje nikt jeszcze na oczy nie
                  widzial, chociaz wg GW ( nie na trzeci dzien, ale dzien przed ) zostalyy one
                  skierowane do Episkopatu.
                  Wynika z tego,i z tego co pisze Trybuna oraz mowil Michalkiewicz,ze takiego
                  listu z Watykanu wogole nie bylo a uwagi sa wlasna inicjatywa kowalczyka ,ktory
                  wybiegl przed szereg i dal sie glupio podpuscic
                  • poznan_o Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 12:30
                    krystian71 napisała:

> list BYL drukowany, juz dawno.Rzecz w tym,ze jest to list nuncjusza ,natomiast
                    > uwag Stolicy Apostolskiej,na ktore sie powoluje nikt jeszcze na oczy nie
                    > widzial, chociaz wg GW ( nie na trzeci dzien, ale dzien przed ) zostalyy one
                    > skierowane do Episkopatu.
                    > Wynika z tego,i z tego co pisze Trybuna oraz mowil Michalkiewicz,ze takiego
                    > listu z Watykanu wogole nie bylo a uwagi sa wlasna inicjatywa kowalczyka ,ktory
                    >
                    > wybiegl przed szereg i dal sie glupio podpuscic

to w takim razie co to jest??? : "W związku z tym Sekretariat Stanu Stolicy Apostolskiej, pismem N. 1979/06/RS z dnia 21 marca 2006 r......"
                    uwazasz ze Kowalczyk sprokurowal ten list??
                    uwazasz ze media Rydzyka nie trabilyby o tym non stop??

nie wiem o co ci chodzi z tym trzecim dniem? napisalem ze wydanie internetowe Naszego Dziennika w trzecim dniu po tym jak Wyborcza wydrukowala ten list cos tam napisal cytuje siebie "ze na stronie naszdziennik.pl info o listach pojawilo sie na trzeci dzien"
                    • krystian71 Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 13:05
                      z czego.lb za kim to cytujesz?
                      "W związku z tym Sekretariat Stanu Stolicy Apo
                      > stolskiej, pismem N. 1979/06/RS z dnia 21 marca 2006 r......"

i to nie JA twierdze, na takie twierdzenie musialbym jeszcze dlugo poczekac,
                      ewentualnie na oficjalna wypowiedz Episkopatu badz Watykanu.
                      Tak wyraznie insynuuje TRYBUNA ( doczytales artykul do konca?)
                      • poznan_o Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 13:24
                        nie ma nic innego tylko Trybuna??? krystian71 wybacz
                        • krystian71 Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 13:41
                          prosilem cie olink na te slowa przez ciebie zacytowane, na ten numer pisma ,
                          ktory opuscil departament stanu w Watykanie, bo ja nie potrafie tego znalezc.
                          Trybuny nie czytam, ten link gdzies po forum latal, ale to i tak nie ma zadnego
                          znaczenia, chyba,ze co dziwo najwieksze, teza Trybuny kloci sie z ta z GW.
                          Widocznie obserwujac klopoty innych harcownikow na tym medialnym polu walki ,
                          Trybuna wyciagnela wnioski z naglego upadku GW i pragnie sie wieksza
                          obiektywnoscia przed takim samym losem uchronic
                          • poznan_o Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 13:46
                            prosze podawalem w poscie o 12:02
                            "a tu list:
                            www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WE/kowalczyk/radio_maryja_06042006.html "
                            • krystian71 Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 13:57
                              dzieki, wiec wynika z tego,ze tego listu nr 1979 nikt oprocz nuncjusza
                              Kowalczyka na oczy nie widzial.To wlasnie sugeruje Trybuna, media o.Rydzyka sa
                              bardziej delikatne
                              • poznan_o Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 14:25
                                sam chetnie to zobacze, a moze to sa dokumenty wewnetrze Watykanu i nie udostepnia sie ich na zewnatrz? ale jezeli tak by bylo to czy nalezy sugerowac ze takiego listu nie bylo? mysle ze jednak byl niestety, niestety dla RM
                  • poznan_o Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 12:33
                    mozesz podac numer wydania ND w ktorym wydrukowano ten list?
                    bede wdzieczny
                    • krystian71 Re: nie tylko ND i RM nie widza, dziwne, ale Tryb 18.04.06, 13:01
                      przykro mi, nie kupuje wiec nie wiem.List widzialem w internecie na stronach
                      ndziennika.To,ze Gazeta wydrukowala pierwsza, wcale mnie nie dziwi.Rzecz w
                      tym,ze GW drukuje rozne rzeczy.Czasem prostuje , czasem nie
      • exported Re: Dziennik wymiecie Gazetę? 18.04.06, 11:11
        galba napisał:

> Hehehe... Gazeta dostrzega wywiad Premniera dla bułgarskiego "Trudu" ale jako
        > jedyne medium nie widzi wywiadu dla konkurencyjnego, polskiego "Dziennika"...
        >

Konkurencja dla "Dziennika" jest "Der Stürmer" a nie "Gazeta"...
        • krystian71 niby racja, jeszcze chwila a GW dla nikogo nie bed 18.04.06, 11:33
          bedzie konkurencja
      • ojciec.tadeusz.rydzyk Re: Dziennik wymiecie Gazetę? 18.04.06, 12:33
        wiadomosci.onet.pl/1307827,12,item.html
        Hehehe... Galba dostrzega, że Gazeta nie dostrzega wywiadu dla "Dziennika" a
        jako jedyny w polskim internecie nie dostrzega, że Bułgarzy zrobili po prostu
        ciekawszy wywiad niż Dziennik. I taki onet (pewnie drogi Galbo też opanowany
        przez szpiegów z Wyborczej) też robi czołówkę z wywiadu dla Bułgarów a nie dla
        Dziennika?
      • piekielnica1 Re: Dziennik wymiecie Gazetę? 18.04.06, 13:02
        galba napisał:

Re: Dziennik wymiecie Gazetę?

I gdzie wtedy będziesz pisywał?
        wszak Dziennik ci nie wystarcza!
      • zyks Dyskusja z "Galba" = karmienie Trolla,niestety..:) 18.04.06, 14:24

• zyks Re: Dziennik wymiecie Gazetę?Galba wymiecie myślen 18.04.06, 15:18
        ie? Słusznie, od myslenia to głowa boli...:)
      • clowley galba nie podniecaj się tak dziennikiem 18.04.06, 15:48
        jak dla mnie to wyborcza z przed kilkunastu lat i do tego widać że śmierdzi tam
        faktem
    • jacek230 Ten rząd został powołany, by zatrudnic Leppera 18.04.06, 10:37
    • poznan_o Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, by... 18.04.06, 10:37
      Od pół roku, odkąd Prawo i Sprawiedliwość wygrało wybory, mamy do czynienia z nieprzerwaną hossą na rynku" - podkreślił premier

aaaaaaaa pekne ze smiechu :)
      • likkaon Re: Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, 18.04.06, 10:46
        He he he co złego to błędy poprzedników a ruch na giełdzie to już wyłącznie
        zasługa rządu, jakby giełda kulała to by mówili ze to wina poprzedniego rządu
        bo w tak krótkim czasie nie da się nic zrobić... pierdu pierdu i do przodu a
        zwłaszcza powoli i dokładnie, buuuuuuhahahahaha
      • kroczak Re: Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, 18.04.06, 11:48
        Hossa na giełdzie będzie trwać dopuki,Kaczynski nie wsadzi swoich tłustych
        paluszków do gospodarki,wtedy szybciudko poleci z górki.
    • pawelkowalczykx łgarstwo za łgarstwem... ech myślicie że macie do 18.04.06, 10:37
      czynienia z ciemnotą??!!
    • moroux Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, by... 18.04.06, 10:38
      Rząd jest dobry, bo popiera go większość Polaków. A większość Polaków popiera
      rząd, bo rządzi dobrze. Oto cały premier.
      • anty-kaczor Re: Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, 18.04.06, 10:48
        Rząd jest dobry, bo popiera go większość Polaków, a wiekszość Polaków to idioci...
      • lucusia3 Re: Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, 18.04.06, 10:51
        'rząd mniejszościowy, "nie wpływa na życie Polaków"' - a na moje wpływa niekorzystnie. Rośnie mi poziom frustracji a maleje liczba znajomych pracujących w kraju.
        • moroux Re: Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, 18.04.06, 10:54
          Tak niestety jest. A będzie jeszcze gorzej. Ale może jesteśmy łże-elitą, albo
          lumpeninteligencją, ewentualnie głupkami lub dorobkiewiczami z nomenklatury...
          • remik.bz Zaproponuj rozwiązanie problemu , nie narzekaj 18.04.06, 11:00
            moroux napisał:

> Tak niestety jest. A będzie jeszcze gorzej. Ale może jesteśmy łże-elitą, albo
            > lumpeninteligencją, ewentualnie głupkami lub dorobkiewiczami z
            nomenklatury...

Jesli nie jesteś w/w , to po prostu zaproponuj jakies wyjście z tej sytuacji ,
            nie narzekaj tylko. Narzekanie niewiele Ci pomoze.
            • moroux Re: Zaproponuj rozwiązanie problemu , nie narzeka 18.04.06, 12:03
              Powiem tak - każdy jest odpowiedzialny za swoje czyny. Dla mnie nie jest
              problemem koalicja pisu z Samoobroną, bo to jest koalicja naturalna. Dla mnie
              problemem jest to, że propozycje wyjścia z sytuacji, które popieram, nie
              uzyskują tegoż poparcia ze strony większej części społeczeństwa.
              Zresztą, jestem częścią łże-elit. Jestem lumpeninteligentem. Więc w zasadzie nie
              mam prawa się wypowiadać.
              • remik.bz Re: Zaproponuj rozwiązanie problemu , nie narzeka 18.04.06, 12:27
                moroux napisał:
                Dla mnie
                > problemem jest to, że propozycje wyjścia z sytuacji, które popieram, nie
                > uzyskują tegoż poparcia ze strony większej części społeczeństwa.

Może warto się zastanowić , dlaczego te propozycje (które popierasz)nie
                uzyskuja akceptacji wiekszej części spoleczeństwa?
                Może dlatego ,że sa one dobre dla Ciebie a niekoniecznie dobre np dla ludzi ,
                którzy weszli w wolny rynek "za późno" , juz w podeszłym wieku.
                Niesmiało przypomnę ,że ci ludzie ( nie z własnej winy) nie mieli
                szansy "zadbać o siebie" , bo im tę saznsę siłą odebrano w 1945 r.
                Dziś też nie założą własnej firmy, nie dostana dobrej pracy z uwagi na wiek i
                niedołężność.
                Zaproponuj im coś ( byle nie zbiorowa eutanazje), to może zagłosuja na Twój
                program.
                • moroux Re: Zaproponuj rozwiązanie problemu , nie narzeka 18.04.06, 12:37
                  Dziś konkretne, realne propozycje nie zyskują aprobaty wyborców. Liczą się
                  przede wszystkim igrzyska. Ludzie głosowali na pis ponieważ obiecywało im
                  rozliczenie, rządy silnej ręki i uczciwość - wszystko podlane nacjonalistycznym
                  sosem. Propozycje nierealne, które w żaden sposób nie pomogą tym, o których
                  piszesz. Od realnego programu ważniejsza była zemsta. Zresztą, program socjalny
                  pis to też zbiór pobożnych życzeń niemożliwych do zrealizowania.
                  Dla jasności - nie jestem zwolennikiem neoliberalizmu w wersji PO czy PD. Bliski
                  jest mi program socjal-liberalny, chociaż ostatnio zawłszaszcza to słowo Lepper.
                  • krystian71 czyli tak z grubsza socjalistyczno-kapitalistyczny 18.04.06, 13:07
                    > Dla jasności - nie jestem zwolennikiem neoliberalizmu w wersji PO czy PD.
                    Blisk
                    > i
                    > jest mi program socjal-liberalny, chociaż ostatnio zawłszaszcza to słowo
                    Lepper
                    • moroux Re: czyli tak z grubsza socjalistyczno-kapitalist 18.04.06, 13:36
                      Jak zwał tak zwał. Z uśmiechem na ustach nazwę to: kapitalizm z ludzką twarzą. A
                      może coś innego? Szwecja dla mnie wzorem.
                      • krystian71 wiec wlasnie tam , w Szwecji widzisz swoj optymaln 18.04.06, 13:45
                        model.?
                        Ciekawe jak polaczysz swe pragnienie i tesknote za liberalizmem z podatkami
                        siegajacymi 80-90%
                        Czy rzeczywiscie piszac o Szwecji miales na mysli czysty liberalizm, nawet
                        ten , ktorego ostoja w polskim rzadzie jest Zyta Gilowska.
                        Bo dla wiekszosci obserwatorow model szwedzki to czysty socjalizm
                        • moroux Re: wiec wlasnie tam , w Szwecji widzisz swoj opt 18.04.06, 16:16
                          Jeśli chodzi o socjal-liberalizm to właśnie Szwecja jest krajem, który z
                          powodzeniem wdraża ten system. Liberalizm to nie neoliberalizm, nie
                          konserwatyzm, a już z pewnością nie turbokapitalizm.
                          Liberalizm w wersji nowoczesnej zakłada państwo opiekuńcze, nawet za cenę
                          wysokich podatków. W ten sposób realizuje ideę wolności nieskrępowanej przymusem
                          ekonomicznym. Ale żeby to wiedzieć, to trzeba troszkę poczytać. Coś więcej niż
                          prasę codzienną.
    • bahn Tak Kaziu, akurat rząd ma wielki wpływ na hossę... 18.04.06, 10:40
      • lukasito Nic nie zrobił... a mógł zaszkodzić:)) 18.04.06, 15:34
        Hossa jest zasługą rządu, podobnie jak to, ze ptasia grypa nie zaatakowała
        ludzi. Jak można nie dostrzegać tego związku? Gdyby rząd Marcinkiewicza
        zrealizował którąkolwiek z obietnic wyborczych PiSsu, bessa byłaby murowana, a
        krach prawdopodobny. Ale rząd dzielnie uchyla się od podejmowania jakichkolwiek
        decyzji, więc giełda narazie spokojnie może sobie działać:))
    • kfaker Premier marionetkiewicz 18.04.06, 10:41
      "Jako główny cel w stosunkach z Bułgarią Marcinkiewicz wskazał na "maksymalne rozszerzenie obszarów współpracy, w której dominuje wymiana handlowa, i przejście do współpracy również w dziedzinie inwestycji kapitałowych"."

Z polskiego na nasze: premier powiedzial - dajcie nam prace, otworzcie granice, to rykne Gracias gracias gracias i bede mogl pochwalic sie spadkiem bezrobocia bo kolejny milion Polakow wyjedzie z kraju.
      Alleluja i do przodu towarzysze!
    • sqad5 i gdzie ta katastrofa???? 18.04.06, 10:42
      po zwycięstwie kaczorów wszechświat nie wybuchł!
      • simplex Cierpliwości, cierpliwości 18.04.06, 10:44
        Katastrofa będzie - trzeba tylko troche poczekać ;)
      • yoreek Re: i gdzie ta katastrofa???? 18.04.06, 17:02
        Wszechświat nie wybuchnie, tylko Polskę diabli wezmą. Już robi się smutno i
        straszno.
    • gniewek.113 Cel uświęca kmiotki, panie Jarosławie? 18.04.06, 10:48
      Dzisiaj Samopis, jutro Sampis? Taki jest plan, krasnalu? Jesteś niezwykle
      uzdolnionym krasnalem ogrodowym. Dać ci kulkę.. zepsujesz.
    • remik.bz Nie ma z czego się cieszyc 18.04.06, 10:52
      Wiekszość forumowiuczów czerpie masochistyczną satysfakcję z "dokopania
      premierowi".
      Trzeba to tylko traktować w kategoriach emocjonalnych , bo obiektywnie
      jeśli "Marcinkiewiczowi sie nie uda" , to i nam wszystkim się "nie uda".
      Nie widze w tej chwili alternatywy dla rządu Marcinkiewicza , a przeciez jak
      wiemy - PO nie chce ani nowych wyborów , ani wejścia do rządu.
      Załóżmy ,ze "Marcinkiewicz padnie". No to co dalej? Jaka z tego praktyczna
      korzyść dla Polaka-szaraka? Kolejny rząd mniejszościowy np PO z "totalną"
      opozycją? Duża dla nas zrobi- prawda?
      • luuk Re: Nie ma z czego się cieszyc 18.04.06, 11:01
        Po co taki rząd który nic nie robi oprócz może jednoosobowego show Muppet
        Premiera. Dobrą szopkę odstawia jeszcze Piast Kołodziej Jurgiel Wąsacz. Mój
        idol. Coż za dynamika i błysk w oku.
        • remik.bz No to zaproponuj coś konstruktywnego 18.04.06, 11:13
          luuk napisał:

> Po co taki rząd który nic nie robi oprócz może jednoosobowego show Muppet
          > Premiera. Dobrą szopkę odstawia jeszcze Piast Kołodziej Jurgiel Wąsacz. Mój
          > idol. Coż za dynamika i błysk w oku.

Masz rację. Rząd mniejszościowy jest "do...kitu". Zawsze.
          No to zaproponuj coś konstruktywnego . Bo narzekać to łatwo. Trudniej coś
          logicznego i konstruktywnego zaproponowac.
      • yoreek Re: Nie ma z czego się cieszyc 18.04.06, 17:06
        Masz rację. Ale nie jest to powód żeby milczeć. Za wcześnie na wybory, ale
        obecna sytuacja jest nieciekawa. Trzeba przezimować. Już lekarze przejrzeli na
        oczy. Czekamy na inne grupy społeczne. Ja nie mam złudzeń. Z reguły jak ktoś
        głośno krzyczy to ma mało do powiedzenia. PiS głośno mówi o rządzeniu, a
        działania nie widać. Na razie tylko żąglują stołkami. Od tego nie przybędzie.
        Daję im szansę i zobaczymy.
    • kiks8 Powstał po to aby trwać 18.04.06, 11:05
      w/g kolejnej bajeranckiej sondy Marcinkiewicz ma poparcie za swój usmiech.Zrobic
      fotkę z usmiechem powiesic na gmachu rzadowym to bedzie taniej niz utrzymanie
      jego i jego nierobów ministerialnych wraz ze sługami od noszenia teczek i telefonów.
      • krystian71 juz przeszlo pol roku,a katz jeszcze trzyma? 18.04.06, 11:35

• kiks8 Nie pij tyle 18.04.06, 13:24
          to nie bedziesz miał problemu z mysleniem
          • krystian71 Re: Nie pij tyle 18.04.06, 13:50
            ja nie, smutny dzieciole wiecznie walacy w ten sam pien, choc tam juz nawet
            pojedynczego kornika nie uswiadczysz i wiecznie narazajacy sie na smiesznosc.
            Rzad jest-juz bez was na wieki, bo straciliscie swoja szanse.Bo wasza szansa
            polegala na tym, ze razem z PISem obiecaliscie sanacje spoleczenstwa , panstwa
            i gospodarki.
            Bo w normalnych krajach i taka jest od dziesiatkow lat tendencja partie
            liberalne osiagaja najwyzej 5 % poparcia i na takie wlasnie mozecie liczyc w
            przyszlych wyborach, wiec o szansach tworzenia rzadu za cztery lata mozecie juz
            powoli zapomniec
    • the.bill1 Deklaracja niepodległości "Dziennika"!! 18.04.06, 11:42
      (...)"Nie jesteśmy niewolnikami żadnej ideologii. Nie reprezentujemy żadnej z
      opcji politycznych. Nie popieramy żadnej partii. Chcemy być rzecznikami tylko
      naszych mądrych, wykształconych, ciekawych świata Czytelników. Chcemy
      rzetelnie i ciekawie opisywać otaczającą nas i nieustannie zmieniającą się
      rzeczywistość.
      Nie jesteśmy, jak inne gazety, surowym, karcącym nieustannie wychowawcą
      społeczeństwa. My nie pouczamy. Nie mówimy, co należy myśleć. Jesteśmy
      partnerem i przyjacielem naszych Czytelników, a nie ich mentorem."(...)
      www.dziennik.pl/
      KOMENTARZ:
      Ewidentna aluzja do pedagogicznych zapędów GW...
      Dzis rano posłuchałem w TVN24 omówienia sondażu zamieszczonego z Dzienniku.
      Pomyślałem. No nie, znów do jednej bramnki.. Kupiłem i przeczytałem "to samo"
      w Dzienniku. Stwierdziłem, że TVN24 jest skrajnie stronnicza... TVN24 zupełnie
      inaczej przedstawił wyniki sondażu niż Dziennik.Szok, prawda? ;-)
      W Dzienniku okazuje się, że mamy w Polsce premiera i rząd, że coś się dzieje.
      W GW juz dawno o tym zapomnieli...
      Zresztą, niech każdy weźmie do reki oba dzisiejsze dzienniki - Dziennik i GW.
      GW wypada smutno - jak siejący nie nawiść i tryskający złością prostak. Na jej
      tle Dziennik jawi się jako dostojne poważne pismo. Sami sie przekonajcie, sami
      oceńcie. Dziś w nurcie pedagogicznym w GW nowość - Ewangelia wg Judasza ;-))
      Pozdrawiam
      • poznan_o Re: Deklaracja niepodległości "Dziennika"!! 18.04.06, 12:12
        > Zresztą, niech każdy weźmie do reki oba dzisiejsze dzienniki - Dziennik i GW.
        > GW wypada smutno - jak siejący nie nawiść i tryskający złością prostak. Na jej
        > tle Dziennik jawi się jako dostojne poważne pismo. Sami sie przekonajcie, sami
        > oceńcie. Dziś w nurcie pedagogicznym w GW nowość - Ewangelia wg Judasza ;-))
        > Pozdrawiam

kupilem dzisiaj Dziennik, pierwsze skojarzenie: wyglad i zawartosc jak te darmowe gazety rozdawane na ulicach - metropol, metro itp. tyle ze wiecej stron i po co za to placic??
        • the.bill1 Re: Normalny nieagresywny język i TREŚĆ 18.04.06, 17:12
          Lektura Dziennika uwidacznia ile jadu i agresji jest w języku GW. Po prostu
          czytając Dziennik nie trzeba sie bronić przed agresją i chamstwem wylewającym
          sie hektolitrami z łam GW - nie służy publicznej debacie. Służy za to sianiu
          nienawiści. DObrze jest czytac gazetę, w której nie pluje się na ludzi.
          Może GW przejrzy się jak w lustrze i zobaczy, że dawno straciła umiar w jezyku
          nienawiści.
          Co do treści Dziennika, bo ktos tu porównywał go z Metrem (sić) - pewnie
          zwolenni GW..
          Fukuyama - Koniec doktryny Busha
          Z. Bauman - O klęsce urodzaju informacji
          K. Penderecki Minął czas genialnych mistrzów, etc
          Przed wszystkim obiektywizm i życzliwośc dla czytelnika w odróżnieniu od
          partyjej GW - takiej Trybuny Ludu bis
      • likkaon Re: Deklaracja niepodległości "Dziennika"!! 18.04.06, 12:18
        Poczekamy zobaczymy chwalicie tak "dziennik", którego przyznaję nie widziałem
        dobrze... a co bedzie jak coś niepochlebnego w nim padnie o Rydzu Kaczuszkach i
        innych... buahahahahahahaha
        • krystian71 Re: Deklaracja niepodległości "Dziennika"!! 18.04.06, 13:16
          lubisz gazety, ktorych zawartosc z gory mozesz przewidziec.Pewnie nie jestes w
          tym odosobniony, ale wierz mi, jest duze zapotrzebowanie na obiektywna prase i
          jesli Springer w ta luke wskoczy, ma zapewniona godziwa egzystencje na tym
          rynku.
          Ludziom znudzily sie powoli kryptoreklamiarskie teksty i to przed czym
          madrzejsi juz dawno ostrzegali, ze jesli atakuje sie kogos bez umiaru , bez
          powodu , czesto za duperele,wyglad,leworecznosc,brudne buty ; gdy nadejdzie
          prawdziwe zagrozenie wiekszosc publiki zwyczajnie wzruszy ramionami, a GW juz
          dawno dotarlo do tej sciany.
          Natomiast na pewno potrzebne jest medium sprawiedliwie i obiektywnie punktujace
          rzad, bo taka krytyka jak teraz,gdy GW osiaga poziom Niesiolowskiego, ktory jak
          powszechnie wiadomo jest niezrownowazony psychicznie - to zwyczajnie-brak
          wszelkiej krytyki, a to dla kazdego rzadu i kazdego spoleczenstwa jest
          niebezpieczne
          • poznan_o Re: Deklaracja niepodległości "Dziennika"!! 18.04.06, 13:36
            krystian71 napisała:

> lubisz gazety, ktorych zawartosc z gory mozesz przewidziec.Pewnie nie jestes w
            > tym odosobniony, ale wierz mi, jest duze zapotrzebowanie na obiektywna prase i
            > jesli Springer w ta luke wskoczy, ma zapewniona godziwa egzystencje na tym
            > rynku.

"Dziennik" kupilem przeczytalem i jest po prostu mdly, oby obiektywizm wg Dziennika nie polegal na tym ze nie bedzie chcial nikomu podpasc i skonczy sie na lizaniu dupy wszystkim coby bylo ladnie, gladko i przyjemnie i jeszcze nowoczesnie i kolorowo
            • krystian71 Re: Deklaracja niepodległości "Dziennika"!! 18.04.06, 14:03
              ja nie pisze o Dzienniku, ktory jest tu i teraz ( jeszcze go nie widzialem na
              oczy ) ja pisze o luce w mediach, o gazetach jakie sa potrzebne , jakich jest
              brak na rynku.
              Drukujacych czyste informacje i wypowiedzi niezaleznych publicystow , a
              ne\ajlepiej niezaleznych expertow, bo gdzie to jest napisane,ze to akurat
              pismaki musza ksztaltowac opinie publiczna, tylko dlatego,ze to wlasnie oni
              maja wplyw na to co drukarnia wydrukuje
              • poznan_o Re: Deklaracja niepodległości "Dziennika"!! 18.04.06, 14:16
                myslisz ze to byloby czytane? wiekszosc czytelnikow nie chce "czystych informacji" i "niezaleznych expertow", a ja np. chcialbym rzadu ekspertow, tylko co zrobic wtedy z grupa oszolomionych mezczyzn zwanych politykami??
                • krystian71 Re: Deklaracja niepodległości "Dziennika"!! 18.04.06, 14:23
                  uwazam, z uwaga czytuje ziemkiewicza, Staniszkis czy rybinskiego, chocby
                  dlatego,ze wiem ,ze zbyt sie szanuja ,by w jeden beben walic
                  Mowimy nie o politykach, ktorych prawo do zabierania glosun pochodzi z wyborow
                  a wiec jest substytutem czystej demokracji, mowimy o tych
                  samozwanczych "expertach" , ktorzy przemawiaja nie wiadomo w czyim imieniu
                  • poznan_o Re: Deklaracja niepodległości "Dziennika"!! 18.04.06, 14:34
                    tez lubie Jadwige Staniszkis, ale z ta jej niezaleznoscia to chyba kiepsko, ostatnio moze lepiej ale kiedys...
          • likkaon Re: Deklaracja niepodległości "Dziennika"!! 18.04.06, 14:14
            a gdzie w moim poscie wyczytałeś ze bronię wyborczej ba nawet nie jestem
            czytelnikiem tego dziennika ja tylko mówię zeby nie przesadzać z tym
            obiektywizmem w nowym medium bo nigdy nie wiadomo kiedy cos niezgodnego z
            twoimi pogladami napiszą i bedziesz biadolił ze niobiektywne i tyle
    • airwalk77 [...] 18.04.06, 12:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • chris12 Tylko Jacek Kurski i Michał Kamiński mówią prawdę 18.04.06, 12:48
      Chcecie wiedzieć jaki mamy rząd, jaki jest prezydent - słuchajcie opini tych
      dwóch apostołów.
    • dweet Re: Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, 18.04.06, 12:54
      A Bill Gates chciał zbudować stabilny system...
      • anty-kaczor Re: Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, 18.04.06, 14:35
        dweet napisał:

> A Bill Gates chciał zbudować stabilny system...

Tak samo bedzie ze stabilnym rzadem Marionetkiewicza.
    • hella11 Re: Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, 18.04.06, 12:54
      TO MY MAMY JAKIEGOS PREMIERA!? BUHAHAHAHA!!!
      • kum.z.antalowki Ze "stabilizacją", to jak z "budową socjalizmu" 18.04.06, 13:35
        Czy ktoś policzył, na którym etapie "budowy stabilizacji" Polska się teraz
        znajduje? Był już "pakt stabilizacyjny", były jakieś koalicje (d/s głosowań
        sejmowych, programowa, d/s rozwiązania sejmu...)teraz jest "przedwstępne
        porozumienie n/t koalicyji dwóch w sprawie koalicji trzech", a co dalej? Czy -
        zbraku mozliwości budowy stabilizacji przejdziemy bezposrednio do budowy IV
        Rzeczypospolitej? Czy, może czeka nas jeszcze praktykowany obecnie w Iraku model
        "działań stabilizacyjnych"? Bo jedno jest pewne, a to mianowicie, iż jedyne
        skuteczne rozwiazanie problemu politycznej stabilizacji, czyli wewnętrzne
        ustabilizowanie się p. Jarosława K. jest jak mawia p. Gosiewski: "mało
        prawdopodobne, na granicy niemożności".
    • zyks A dla malkontentów:"Spieprzaj dziadu"bo"w papę":) 18.04.06, 14:22

• lukasito Święta się skończyły i znowu toto wyłazi:(( 18.04.06, 14:55
      Dla Marcinkiewicza trwa jeden wielki,niekończący się Prima Aprilis. Jemu się
      zdaje, że może sobie opowiadać dyrdymały, a ludzie będą go za to lubić, bo jest
      taki sympatyczny... Problemów "się nie tyka", gdyż to smutne i samo myślenie o
      nich psuje nastrój... Ech Panie Premierze... robi mi się smutno jak Pan te
      swoje błazeństwa wyczynia...
    • zyks Bułgarom można wciskać ciemnotę,Peruwiańczykom- 18.04.06, 15:15
      jeszcze lepiej...:)
    • clowley kolejna kompromitacja 18.04.06, 15:46
      ten facet mógłyby sie w końcu przestac kompromitować.
    • zbirut Notowania giełdowe zależą od polityki? 18.04.06, 16:28
    • narod.ovviec Re: Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, 18.04.06, 17:19
      Polsce potrzebny jest przede wszystkim spokój i za to dążenie do spokoju brawa
      dla Marcinkiewicza
    • emax4 Re: Marcinkiewicz: Mój rząd nie został powołany, 18.04.06, 20:41
      Jako nauczyciel Marcinkiewicz jest całkiem niezłym aktorem. Cynicznie miły
      uśmieszek,yes, yes, yes, a programu gospodarczego jak nie było tak nie ma.
      Naprodukował "becikowego", ale nie zapewnia ludziom ani pracy, ani mieszkań,
      nie ma minimum egzystencji, za to pojawi się odpłatność za niezdrowe kontakty
      ze służbą zdrowia. Karuzela w spółkach Skarbu Państwa wiruje coraz szybciej,
      ale wg niego wszystko jest OK! Pytanie: Czy gdy inne grupy społeczne (wzorem
      służby zdrowia, a wcześniej górników wyjdą na ulicę, będą negocjacje, czy
      policja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka