Dodaj do ulubionych

Białoruscy kagiebiści piszą o sfałszowaniu wyborów

27.04.06, 07:09

Zaczynam wierzyć, że rzeczywiście dni Łukaszenki w Białorusi są już
policzone. Już nawet wewnątrz własnego KGB ma wrogów a Putinowi też naraził
się stwierdzeniem, że mógłby być prezydentem Rosji.
Obserwuj wątek
    • sylwia-s6 Re: Białoruscy ..a co u nas 27.04.06, 07:32
      ...sie nie martw białorusią a popatrz co dzieje się u nas. Jak się dogadają to w
      następnych wyborach za niegłosowanie na kwa......lub lepa też dostaniesz 5 lat
      za obrazę władzy 4-tej Polski ha ha
      • mian Re: Białoruscy ..a co u nas 27.04.06, 08:17
        Ot, histerii ciąg dlaszy:))

Za dużo dziecko GAzu "bierzesz", zacznij troszkę myśleć i przestań pisać takie
        bzdury.

• postawy Re: Białoruscy ..a co u nas 27.04.06, 09:39
          Zgadzam się. Żeby wprowadzić totalitaryzm, trzeba oprócz determinacji mieć
          charyzmę i umieć wymusić posłuch w narodzie. A tego na szczęście nasze
          bliźniaczki jakoś nie potrafią :)
          Więc mimo najszczerszych chęci sił wszelakich pozostajemy wolni.
          • pndzelek to moga byc tylko wewnetrzne rozgrywki 27.04.06, 23:27
            albo czysta prowokacja bog wie za jakim celem
      • ted1951 Re: Białoruscy ..a co u nas 27.04.06, 09:36

sylwia-s6! Mnie to nie grozi, mieszkam za granicą, chwała Bogu!
      • deformator Re: Białoruscy ..a co u nas 27.04.06, 12:05
        A co miałaś na myśli pisząc "...za niegłosowanie na kwa......lub lepa też
        dostaniesz 5 lat" Ze niby jak nie zaglosuję za 3 lata na Kwasniewskiego to
        dostanę 5 lat? Nie kumam. Albo Ty masz coś pod sufitem nie tego :)
        • ted1951 Re: Białoruscy ..a co u nas 27.04.06, 12:35

Deformatorze - słabo kumasz! Jej chodziło o "kwaka" - czyli jedynie
          słusznego prezydenta czystego dobra oraz o "lepa" - czyli wspaniałego kandydata
          na wicepremiera rządu IV RP, którego partię jedynie słuszny brat prezydenta
          nazwał swego czasu: "partią zorganizowaną przez esbecję" i postraszył, że jego
          jedynie słuszny drugi brat /wtedy jeszcze nie prezydent a prezes NIK-u/ ma na
          to odpowiednie "kwity" po czym jedynie słuszni bracia kwitów publice nie
          pokazali i nie chcą ich ujawnić nadal. Domyślnie: czekają z tymi kwitami na
          tzw. "lepszy moment" albo blefowali - znaczy kwity w ogóle nie
          istnieją /niepotrzebne skreślić/.
          Do niedawna pogląd, że niezagłosowanie na nich mogłoby skutkować 5-cioma
          latami więzienia, uznałbym mimo wszystko za mocno przesadzony. Po przeczytaniu
          jednak dzisiejszej wiadomości o ściganiu przez prokuraturę emeryta-internauty
          za żart na temat kaczorów z wniosku /czytaj: donosu/ innego emeryta-internauty
          nic nie jest mnie w stanie zaskoczyć łącznie z więzieniem za niewłaściwe
          głosowanie.
          • krystian71 Re: Białoruscy ..a co u nas 27.04.06, 15:45
            zapewne omsknelo sie twej uwagi,ze za przestepstwo polegajace na wysmiewaniu
            sie z Kwasa i nazywaniu go OMC Magistrem za pewnym nieszczesnikiem z
            zach.pomorskiego rozeslano europejski list gonczy.W zeszlym roku
        • kiks8 Re: Białoruscy ..a co u nas 27.04.06, 15:09
          deformator ty masz problem z myśleniem,zauwazyłem ze szczególnie wówczas gdy
          ktoś pisze na kaczoroleppery.Za dużo radyja to trzasło w mózgownicy,co?
    • elephant_tusk Zalecałabym dużą ostrożność 27.04.06, 07:47
      Ale jeżeli to prawda, może rzeczywiście ewentualne czystki byłyby
      potwierdzeniem gorszych wyników pana Łukaszenki w niektórych rejonach.
      Wytypowałabym Mińsk i większe miasta na Zachodzie: Grodno, Brześć, Baranowicze
      i Lidę. Niewykluczone, że gdzieniegdzie pan Łukaszenka nawet przegrał z panem
      Milinkiewiczem.

Jeżeli jednak dane te nie są prawdziwe, pokrzepiają trochę serca demokratów.
      • volkov11 Re: Zalecałabym dużą ostrożność 27.04.06, 07:55
        No tak..
        Ale jeśli ten list faktycznie istnieje, i jeśli został napisany przez KGB-
        owców,to i tak...
        no.. Raczej;)
        Wyraźnie widać, że się COŚ zmieniło..
        a tym cosiem jest nastawienie ludzi.

Rzeczywiście, jeśli KGB zaczyna się buntować przeciw władzy to już nie jest
        dobrze..
        Choć.. z drugiej strony, od zawsze wiadomo, że urzędy typu KGB prowadzą własną
        politykę..
        może to właśnie to..?
        • ted1951 Re: Zalecałabym dużą ostrożność 27.04.06, 09:41

volkov11! Jak świat światem, KGB zawsze realizowała i będzie nadal
          realizować politykę Rosji! Jak już napisałem to wyżej, Putin ma już dość "brata
          Łukaszenki", bo mu psuje wizerunek "demokraty" w świecie. Posłał więc
          odpowiednie wytyczne do białoruskiej KGB, ot i tyle.
          • konread Re: Zalecałabym dużą ostrożność 27.04.06, 11:00
            Chyba istotnie Putin wyszedł z założenia że łatwiej mu się będzie dogadać z
            opozyją, niż z Łukaszenką. Zresztą ZBIR się lekko sypnął, bo wiadomo że mniejszy
            chciał stać niepodzielnie na czele tego tworu;)
        • roman_lom Re: Zalecałabym dużą ostrożność 27.04.06, 09:51
          Przeciez w KGB pracuje wiele rozumnych ludzi, profesionalow. Wielu z ich nie
          podoba to co oni teraz robia. Profesionaly zajmuja sie nie tym czym powinni,
          zamiast lapac bandytow walcza z wlasnym narodem, kiedy obowiazkem bialoruskej
          jednostki antyterrorystyczna KGB "Alfa" jest deportowac ukrainskich
          dyplomatow, czy lapac w pociagach 16-17 latnich "Zubrow" zamiast robic to czemu
          oni szkolili. Im to wszystko nie podoba wiec z tego zaczynaja myslec.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Ja jestem dość sceptyczna 27.04.06, 08:31
        elephant_tusk napisała:

> Ale jeżeli to prawda, może rzeczywiście ewentualne czystki byłyby
        > potwierdzeniem gorszych wyników pana Łukaszenki w niektórych rejonach.
        > Wytypowałabym Mińsk i większe miasta na Zachodzie: Grodno, Brześć, Baranowicze
        > i Lidę. Niewykluczone, że gdzieniegdzie pan Łukaszenka nawet przegrał z panem
        > Milinkiewiczem.

Władze tak samo mogą te miasta w ciemno wytypować, bez potrzeby liczenia głosów.
        To żaden dowód.

Na Ukrainie podczas wyborów prezydenckich dosypywano do urn i wiele
        podstawionych osób głosowało wielokrotnie. Jeśli białoruskie władze zrobiły
        podobnie u siebie, to nie dałoby się w ogóle doliczyć prawdziwych głosów.

→ → → → → → → → → →
        Odkryjmy Białoruś!
        odkryjmybialorus.blox.pl
        • hohlik3 Re: Ja jestem dość sceptyczna 27.04.06, 09:22
          aniu to jest polityka a dla prezydenta Putina, łukaszenka nie jest dobrym partnerem z wielu wzgledow.Pozostaje sie domyslac czy kreml w przyszlosci poprze kazulina czy milinkiewicza czy moze wytypuje kogos calkiem nowego.....??Ja osobiscie wolalbym Milinkiewicza, madry czlowiek i napewno nie antyrosyjski.
          • jerzy3b Re: Ja jestem dość sceptyczna 27.04.06, 09:36
            Jedno pytanie,czy pan?Milinkiewicz jest"MOŚKIEM" czy "MASONEM"- niech Białoruś
            uważa na tych co opanowali nawet Chińskie banki???,bo mogą ich zalesić
            kontenerami z odpodami z SUPER MARKETÓW???
          • ted1951 Re: Ja jestem dość sceptyczna 27.04.06, 09:43

hohlik3! Oczywiście Moskwa /czytaj Putin/ poprze tego kto według ich oceny
            będzie bardziej promoskiewski.
            • hohlik3 Re: Ja jestem dość sceptyczna 27.04.06, 10:26
              to jest w koncu polityka , kazdy bedize bronil swoich interesow tylko wazne zeby byly one kozystne dla jak najszerszego grona uczestnikow (polska, rosja).
              • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Ja jestem dość sceptyczna 27.04.06, 11:06

Jeśli to polityka, to znaczy, że podana przez domniemane KGB liczba jest tak
                samo wyssana z palca, jak ta podawana przez Łukaszenkę. Nie podoba mi się, że
                Gazeta te wszystkie rewelacje traktuje jako Prawdę.

→ → → → → → → → → →
                Odkryjmy Białoruś!
                odkryjmybialorus.blox.pl
    • artnow Re: Białoruscy kagiebiści piszą o sfałszowaniu wy 27.04.06, 07:48
      Czytajcie i się przyzwyczjajcie - niedlugo tak bedzie i u nas...
    • pawelpiwowarczyk Re: Białoruscy kagiebiści piszą o sfałszowaniu wy 27.04.06, 08:02
      To, że na swój użytek policzyli głosy to nic nowego pod słońcem.
      Każda władza, zwłaszcza totalitarna, musi wiedzieć co "słychać wśród ludu".
      Opozycjoniści, którzy twierdzą, że władza nie zna rzeczywistych wyników
      wyborów, są hmm... delikatnie mówiąc nierozgarnięci.

Ciekawe jest, że taka informacja przedostała się poza krąg wtajemniczonych.
      To rzeczywiście może oznaczać początki rozpadu tego systemu.

Z trzeciej strony, nawet jeśli weźmie się pod uwagę rzeczywiste wyniki wyborów,
      to Łukaszenko jednak miał dużą przewagę.
      • mamasia666 Re: Białoruscy kagiebiści piszą o sfałszowaniu wy 27.04.06, 08:07
        ale.. jeśli do wyborów nie poszły by babcie i emeryci, którzy zapewne by do
        nich nie poszli - bo im by się nie chciało i są kompletnie ambiwalentni
        politycznie (mówię tu o tych, do którzych w tygodniu poprzedzającym wybory
        przyszli priedsiedatieli kołchozów z urnami) to...
        wtedy okazało by się, że ta przewaga już nie byłaby znaczna..
        • tim7 Re: Białoruscy kagiebiści piszą o sfałszowaniu wy 27.04.06, 10:37
          Według mnie jednak "babcie i emeryci" to twardy elektorat Łukaszenki, bo
          zawdzięczają mu emerytury i renty. A do tego są przesiąknięci ideologia Backi i
          najbardziej zastraszeni. Nikt na starosc nie szuka kłopotów i na barykady nie
          wychodzi. Bo: "po co ?". Podobnie było w Polsce u schyłku PRL-u. Związek
          Emerytów i Rencistów to był twardy elektorat komunistów, bo ich
          najłatwiej "przywołac do porządku" i najłatwiej obłaskawic 5-złotowym dodatkiem
          do emerytury czy renty...
    • frant3 Re: Białoruscy kagiebiści piszą... 27.04.06, 08:09
      Czy tak, czy siak więcej głosów dostał Łukaszenko. A tak przynajmniej zaoszczędzili pieniędzy, które wywalonoby w błoto na drugą turę wyborów.

--
      Frant - humor, satyra, krytka
      • jorn Re: Białoruscy kagiebiści piszą... 27.04.06, 09:43
        frant3 napisał:
        >> Czy tak, czy siak więcej głosów dostał Łukaszenko. A tak przynajmniej
        zaoszczędzili pieniędzy, które wywalonoby w błoto na drugą turę wyborów. <<

Ale czy wygrałby, gdyby wyborcy mieli swobodny dostęp do informacji, tak jak w
        prawdziwych demokracjach? Demokracja, to nie tylko głosowanie.

A co do oszczędności - procedury demokratyczne, to nie najlepszy obiekt dla
        oszczędności budżetowych. Idąc tokiem twojego "myślenia" polski budżet mógłby
        (a nawet powinien) oszczędzić sobie wydatków na twoja edukację, bo proces ten i
        tak jest skazany na porażkę.
    • greri2 List otwarty albo anonimowy. Ale brednie! 27.04.06, 08:17
    • apiw Anonimowy list otwarty - i to news na pierwszą str 27.04.06, 08:30
      stronę. Chyba bardzo żle jest z opozycją na Bialorusi jeśli takie bzdety GW nam
      serwuje
    • wlodeusz Czy ktoś oczekiwał czegoś innego?.... 27.04.06, 08:31
      Wygrałby i tak,ale chciał podkreślić przepaść jaka dzieli go od
      Milinkiewicza.Stary propagandowy chwyt!.
    • pegazx Re: Białoruscy kagiebiści piszą o sfałszowaniu wy 27.04.06, 08:49
      Niech oddadzą np. Brześć i Grodno-to pogadamy
    • bih wkradł się błąd, dyktator miał 101% poparcia! 27.04.06, 08:58
    • arahat1 ja tez pisze listy - do siebie o roznych sytuacjac 27.04.06, 09:17
      w moimbloku.....
    • demokratus Każdy uczciwy demokrata wie, że wybory na 27.04.06, 09:17
      Białorusi zostały sfałszowane. List porządnych funkcjonariuszy KGB potwierdza
      tylko to, o czym wie cały normalny świat. Są jeszcze przyzwoici ludzie na
      Białorusi, którzy nie mogą patrzeć spokojnie na krwawy reżym mordujący własny
      naród. To cieszy, i jest świadectwem głębokich demokratycznych przemian
      wewnątrz aparatu represji. Czas pakować się panie łukaszenka!
      • jerzy3b Re: Każdy uczciwy demokrata wie, że wybory na 27.04.06, 09:41
        A u nas referendum o wejście do unii też miało wiele do życzenia?(przekręt z
        majstersztykiem?)-nawet nikt tego nie sprawdzał tak zadecydował "KWACH"
      • olex5 Re: Każdy uczciwy demokrata wie, że wybory na 27.04.06, 10:30
        jakos nie widze zeby tam masowo mordowali.Glupoty piszesz synu.Druga sprawa to
        nie ma uczciwych demokratow.Wszyscy oni pracuja za amerykanskie dolary i sa na
        uslugach obcych wywiadow.
        Milinkiewicz kiedys byl ministrem w rzadzie Lukaszenki i zostal z niego usuniety
        bo za duzo cwaniaczyl.Gazeta powinna napisac wiece biografii o tym cwaniaku bo
        takie ciemnoty jak ty tego nie wiedza.
        • roman_lom Re: Każdy uczciwy demokrata wie, że wybory na 27.04.06, 10:51
          Jakim ministrem????
          Mysle ze nic nie wiesz o sytuacji na Bialorusi!!!!!
          • olex5 Re: Każdy uczciwy demokrata wie, że wybory na 27.04.06, 11:20
            kolego,na poczatku lat 90-tych kiedy Lukaszenko wygral wybory i pobil iloscia
            ponad 80% swojego komunistycznego przeciwnika.
    • ksaw Re: Białoruscy kagiebiści piszą o sfałszowaniu wy 27.04.06, 09:46
      "ujawniają ANONIMOWI oficerowie białoruskiego KGB w liście otwartym do
      opozycji".
      A ja anonimowo ujawniam, że jestem tajnym następcą tronu Anglii oraz Klewek.
    • tomasdyg KGB-iści mówią wybory wygarłby J.M. Rokita 89proc. 27.04.06, 09:59
      -Wg opinii białoruskich KGB-istów (najbardziej wiarygodnych źródeł informacji
      dla GW) gdyby w wyborach, tam wystartował Jan Maria Rokita pseudo. premier z
      Krakowa, to wygrałby wybory prezydenckie, zdobywając 89 proc głosów(oczywiście,
      tych zliczonych przez KGB).
      Wesołych zabaw droga GW
      • alaxandar.u posluchajcie bialorusina 27.04.06, 10:07
        no, nie wierz sobie, nie wierz. tylko ja tobie powiem tak: w moim miescie lukaszenka dostal ok44%, a napisano mu 84%. i to ja znam dokladnie, nie od anonimow
        • tomasdyg Re: posluchajcie bialorusina .... i starego górala 27.04.06, 11:36
          "no, nie wierz sobie, nie wierz. tylko ja tobie powiem tak: w moim" ... kraju,
          zgodnie z różnymi, pewnymi sondażami, wybory też maił wygrać kto inny i nawet,
          wcześniej pewien "pewny" premier zamówił na tę okazję zbiór gustownych
          kapeluszy,
          po drugie -
          ... w moim kraju, nie wierzę ani w sondaże wyborcze, one zawsze pokazują
          wyniki, co prawda zgodne z oczekiwaniami zamawiającego, ale za to niezgodne z
          późniejszymi, realnymi wynikami, ani w wypowiedzi oficjalne i anonimowe KGB-
          istów i w ogóle żadnych przedstawicieli służb "niespecjalnych", ponieważ
          ich "specjalność" polega generalnie na mijaniu się z prawdą i prawem.
          Pozdrawiam
    • stix Jest szansa na dobranie się do skóry Łukaszence. 27.04.06, 10:10
      Opozycja powinna wysłać listy do najwyżej postawionych ludzi z KGB i wojska i
      pogrozić im, że jeżeli dalej będą wspierali reżim to po dojściu do władzy sił
      demokratycznych wpadną w wielkie kłopoty.
      • krystian71 he,he,he i nt 27.04.06, 10:32

• mark6 Re:Trzeba być idiotą z GW aby powielać takie.. 27.04.06, 10:11
      .. informacje. Dlaczego 48%, 48,5% a nie 51 %. Nie pasowałoby to do z góry
      założonej teori? Nie jestem zwolennikiem Lukaszenki natomiast przeciwnikiem
      durnych dziennikarzy z tej dazety/ np. Patrycji Macierewicz /.
      • olex5 Re:Trzeba być idiotą z GW aby powielać takie.. 27.04.06, 10:32
        i tu masz racje.Gazeta uprawia zwykla chamska i prymitywna propagande obliczona
        na mlodych i naiwynch,ktorzy jeszcze zycia nie znaja.
    • krystian71 ale bzdury,tylko w GW-KGB w walce o demokracje 27.04.06, 10:22
      list otwarty ale anonimowy, przekazany przez anonimowego dzialacza.
      jak dlugo GoWno bedzie jeszcze zawracac wszystkim doope
      • tierralatina Re: ale bzdury,tylko w GW-KGB w walce o demokracj 27.04.06, 12:03
        A jak dlugo Ty to bedziesz robil???
    • matrioszka25 Typowa propagandowa falszywka 27.04.06, 10:23
      zadnych nazwisk, zadnych konkretnych dowodow, zapewne sklecona na kolanie przez panow Puczybuta i Radziwinowicza, bo serial pt. Rezymowa Bialorus musi isc dalej.
      A i autor musi z czegos zyc, bo moze sam jest w bialoruskim KGB, zazwyczaj to tak jest, ze najbardziej zagozali przeciwnicy systemu, siedza w nim po uszy. Rowniez i opozycja dla kasy cos tworzy z przeszlosci, bo zamiast poparcia 50% dostala 6%. Te wybory czy inne, ten fakt jest juz przeszloscia, ktora nie zmieni codzienne fabrykowanie bzdurek, ku pokrzepieniu ducha przegranych.

Gdzie byl to ta grupa KGB, ktora miala dokoac przewrotu, gdy na ulicach byl coraz wiecej ludzi, dlaczego nie wyrazili poparcia dla tlumow?
      Takie proste pytanka, ktor jesczcze raz podkreslaja nieudolnosc, tych ktorzy kierowali przewrotem z ambasad ukrainy, litwy i polski.
      • tierralatina Re: Typowa propagandowa falszywka 27.04.06, 11:56
        Falszywka i to kiepska byly raczej oficjalne wyniki wyborow. Takie poparcie i
        taka frekwencja sa po prostu niemozliwe. Nawet moskiewska prasa to zauwazyla.
    • herr7 możliwości jest kilka 27.04.06, 10:23
      Pierwsza i najbardziej prawdopodobna, że pan Milinkiewicz sobie tych kagiebistów
      zwyczajnie wymyślił żeby pokazać, że nie przegrał wyborów tak bardzo, jak to
      twierdzą władze. Sama opozycja się w końcu zastanawia, czy Milinkiewicz jest
      odpowiednim człowiekiem- a jest to polityk pozbawiony charyzmy. A brak poparcia
      ze strony "sił światowej demokracji" oznacza brak kasy dla Milinkiewicza i tych
      wszystkich co się koło niego kręcą. Jeżeli jednak jest to prawda to Łukaszenka
      wkrótce się dowie, kto go zdradził, i wówczas polecą głowy i nie tylko.
      W każdym razie jeżeli Milinkiewicz mówi o impeachmencie Łukasznki to musi
      pokazać jakieś dowody.

Drugą możliwością jest to gra samego KGB i tych co być może chcieliby zastąpić
      Łukaszenkę kimś innym. A są to zapewne Rosjanie, dla których Łukaszenka jest
      przeszkodą w ich planach dotyczących przesyłu ropy i gazu.

Trzecią jest po prostu wymysł dziennikarza. A kto mu udowodni, że nie kłamał?
    • olex5 list KGB od marsjan z Iraku 27.04.06, 10:23
      jak zwykle propaganda gazety.Mdli mnie od tych manipulacji.Wiarygodnosc tych
      informacji jest mniejsza od zera i sluzy tylko do proby wyrobienia opinii u tych
      naiwnych,ktorzy wierza we wszystko co im sie podsunie pod nos a krytyka Lukaszenki
      i proby psucia opinni to cel propagandowy,ktory chce osiagnac tez gazeta.
      W ten list KGB mozna tak wierzyc jak w marsjan albo lepiej amerykanska
      demokracje w Iraku.Wszystkie te sprawy maja podobna wiarygodnosc.
      • krystian71 musimy sie do tego przyzwyczaic,juz tak bedzie do 27.04.06, 10:32
        konca, gazeta upada a na pewno juz dawno utracila swa opiniotworczosc.
        W kazdym numerze az do konca beda tego rodzaju rewelacje zamieszczac,paru
        naiwnych sie znajdzie by to dalej kupowac.
        Dopoki koszt reklamy nie przewyzszy kosztow druku
        Przeciez wlasnie taki newsem, bez podania rzecz jasna,ze pochodzi z
        anonimowych , absolutnie niesprawdzalnych zrodel,ktorych na pierwszy rzut oka
        intencje sa jasne jak na talerzu,reklamowala sie od wczoraj na TVN-ie
        co za dno i zawracanie glowy
    • dibadzio Żródło-jak zwykle-anonimowe 27.04.06, 10:26
      Skąd te "prawdziwe wyniki" na poziomie ogólnym.Jeżeli się fałszuje to na
      poziomie okręgów i tylko tam ewentualnie znany jest wynik prawdziwy.Na poziom
      komisji krajowej dociera już wynik sfałszowany.Skąd więc niby wiadomo,że to
      było 48%?Malo wiarygodna sensacyjka.
    • kwiecien45 Już w ZSRR KGB przeszło na stronę reformatorów 27.04.06, 10:30
      Pamiętajmy, że już w ZSRR służby specjalne przeszły na stronę reformatorów i
      walnie przyczyniły się do klęski komunistycznych twardogłowych.
      Zapowiedź "pierestrojki" mieliśmy już za krótkich rządów jako geneska KPZR
      długoletniego szefa KGB Jurija W. Andropowa.
      Po jego śmierci na kilka miesięcy wrócili do władzy twardogłowi z Konstantinem
      U. Czernienko i sekretarzem komitetu moskiweskiego Griszynem ale po szybkim
      zgonie Czernienki Griszyn sam władzy już nie utrzymał.
      A na salony polityczne Moskwy nowego genseka Michaiła S. Gorbaczowa wprowadził
      właśnie Andropow.
      Tłumiąc węgierskie powstanie narodowe w 1956 roku na szefa komunistów
      węgierskich Andropow wybrał Janosa Kadara, który należał do działaczy
      nastawionych reformatorsko.
      Bunt w białoruskim KGB może byc więc faktem.
      Ludzie pracujący tam oglądają normalny świat za miedzą i zdają sobie sprawę, że
      azjatycka w stylu dyktatura baćki - Łukaszenki na lata całe zamyka przed
      narodem białoruskim drogę do godnego i dostatniego życia.
      Nawet w Rosji ze zdumieniem patrzą na to co wyprawia białoruski dyktator.
      A więc za buntem w KGB może z powodzeniem stać Władimir Putin, któremu baćka
      swoim stylem rządzenia i groteskowymi pomysłami tak zwanych "reform" ZBiR
      przeszkadza w realizowaniu odbudowy potęgi Rosji.
      • tomasdyg Re: Już w ZSRR KGB przeszło na stronę - kwiecien45 27.04.06, 12:00
        kwiecien45 napisał:
        "Już w ZSRR KGB przeszło na stronę reformatorów"

-Taaak, pamiętamy i dzięki temu wielki "demokrata", ulubieniec salonów Borys
        Jelcyn spokojnie rozstrzelał parlament. Rozstrzelał w sensie dosłownym, przy
        pomocy czołgów, artylerii i lotnictwa, ach! ta pamięć.
        Ale tak w ogólnie kochaj wszystkich "bezpieczników" i wierz w to, co robią, w
        końcu każdemu wolno kochać, jak również czytaj wszystko bezkrytycznie, w końcu
        też o to chodzi, jak w "Rok 1984" pisał George Orwell .

Pozdrawiam

• 1410_tenrok Re: Już w ZSRR KGB przeszło na stronę - kwiecien4 27.04.06, 19:07
          Jak juz pamietasz, to pamietaj do konca! Kto siedzial w tym parlamencie?? No,
          to jest oczywiscie drobiazg. Wazne, ze strzelał do parlamentu. Oj,, Wy
          manipulanci!!!
          • tomasdyg Re: Już w ZSRR KGB przeszło na stronę - kwiecien4 27.04.06, 20:16
            1410_tenrok napisał:
            "Jak juz pamietasz, to pamietaj do konca! Kto siedzial w tym parlamencie?? No,
            > to jest oczywiscie drobiazg. Wazne, ze strzelał do parlamentu."

-Chodzi o to, że nie tylko pamiętam, ale jest to do sprawdzenia. Zobacz, kto
            był speakerem izby (bo taką nazwę wtedy przyjęli) przeczytaj wypowiedzi. Ręczę,
            że tamten parlament był bardziej niezależny i reprezentatywny od obecnego.
            Dopiero Jego Wysokość Borys Jelcyn, co prawda rzadko przytomny, za to otoczony
            mafią (kłania się też Borys, tyle że doktor Bieriezowski) doprowadził
            degeneracji organów państwa, a przy okazji zrujnował zasłużenie dobrą, o sobie
            opinię, jaką się cieszył za wcześniejsze dokonania.
            No cóż, jak mówił wielki myśliciel Frank Drebin: "prawda jest mniej bolesna,
            niż jazda na rowerze bez siodełka", ale... bywa bolesna, zwłaszcza dla tych,
            którzy wierzą w mity i aktualnie sprzedawane do wiary "niepodważalne prawdy".
            Pozdrawiam
    • tom1003 Re: Białoruscy kagiebiści piszą o sfałszowaniu wy 27.04.06, 10:39
      jeżeli kroi się jakaś interesująca próba obalenia Łukaszenki to lepiej w naszym
      interesie (i interesie cywilizowanego świata) żeby stały tym służby specjalne
      przygłupa - Busha aniżeli słuzby zbrodniarza - Putina.
    • galba Pytanie 27.04.06, 10:48
      Skąd wiadomo, że list jest faktycznie "od anonimowych oficerów KGB" a nie od
      Iriny z mięsnego?
      • magikal Re: Pytanie 27.04.06, 10:59
        Spróbuj przeczytać cały artykuł, do końca, powoli i spokojnie - może to Cię
        zaskoczy, ale czytanie nie jest trudne. Może uda Ci się znaleźć odpowiedź. A
        jeśli nie, to podpowiadam, że przedostatni akapit.
        • galba Pytanie pozostaje 27.04.06, 15:53
          magikal napisał:

> Spróbuj przeczytać cały artykuł, do końca, powoli i spokojnie - może to Cię
          > zaskoczy, ale czytanie nie jest trudne. Może uda Ci się znaleźć odpowiedź. A
          > jeśli nie, to podpowiadam, że przedostatni akapit.

Ten akapit niczegoo nie wyjasnia - dowodem ma być to, że napisano coś, co ponoć
          wiedzą tylko KGBiści - skąd więc my (i opozycja) nie będac KGBistami wiemy, że
          to dane porawdziwe?
      • rudy_harnas Re: Pytanie 27.04.06, 12:18
        galba napisał: Skąd wiadomo, że list jest faktycznie "od anonimowych oficerów KGB" a nie od
        > Iriny z mięsnego?
        ----------------------------------
        Nie obrażaj Iriny z mięsnego półgłówku.Na Białorusi panują takie
        zwyczaje że w mięsnym można dowiedzieć się nazwisk i funkcji oficerów
        i milicjantów.Z kolei KGB zajmuje się dystrybucją kaszanki.
      • ted1951 G A L B AAAAA !!!! 27.04.06, 12:38

Nie pogrążaj się! Odpowiedź na Twoje pytanie jest przecież w tekście,
        którego chyba nie przeczytałeś do konca!
        • krystian71 a mozesz zareczyc,ze text nie klamie? przeciez 27.04.06, 15:14
          w GW to wydrukowali...
        • galba Gdzie? 27.04.06, 15:56
          > Nie pogrążaj się! Odpowiedź na Twoje pytanie jest przecież w tekście,
          > którego chyba nie przeczytałeś do konca!

Tam gdzie jest napisane, że "KGBiści" podali dane, których nikt kto nie jest
          KGBistą nie może zweryfikować? czy jak ja napiszę, że Łukaszenko ma 104.000.000
          USD na koncie w Szwajcarii to dowodzę tym, że jestem blisko reżimu? Jak
          sprawdzisz czy piszę prawdę?
          • daarnor Re: Gdzie? 27.04.06, 16:21
            Nie 104 mln, a 96. Osiem poszło na propagandę w Rosji.

Wniosek: jesteś Galba, jak zwykle, blisko reżimu, ale, jak zwykle, źle
            poinformowany:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka