Dodaj do ulubionych

Land of the FREE?

22.05.06, 19:15
WASHINGTON - Prisons and jails added more than 1,000 inmates each week for a
year, putting almost 2.2 million people, or one in every 136 U.S. residents,
behind bars by last summer.
www.msnbc.msn.com/id/12901873/?GT1=8199

I ja na nich place podatki... Fajnie.

No, ale moze lepiej, ze siedza niz mieli by chodzic po ulicach.

Pozostaje tylko pytanie: DLACZEGO siedza? Czy dlatego, ze system prawny USA
jest bardziej restrykcyjny a policja skuteczniejsza niz w innych krajach, czy
dlatego, ze w USA wiecej ludzi ma sklonnosci przestepcze... Jak sadzicie?

Ps. A moze to wszystko wina.... csssssss, czarn... eee to jest chcialem
powiedziec Afro-Amerykanow i chica... eee to znaczy Latynosow, jak nam zaraz
zaczna wmawiac nasi forumowi "Hamerykanie" (w pierwszym pokoleniu). No bo jak
wiadomo, Amerykanin to TYLKO bialy i koniecznie protestant, katolik, w
ostateczci zyd. Wszyscy inni to nie Amerykanie i powinni zostac wykluczeni ze
statystyk - i wtedy okaze sie, ze w USA jest dobrze, a nawet jeszcze lepiej.
:)))))
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: Land of the FREE? 22.05.06, 21:31
      "ze w USA wiecej ludzi ma sklonnosci przestepcze"

O to, to.

Ale sie na mnie ten pogranicznik popatrzal, jakbym mial sklonnosci przestepcze:)

pozdro

PF
    • kokosz_is_back Re: Land of the FREE? 22.05.06, 23:14
      Surely, land of the free... :-((

www.honestmediatoday.com/WGC5/America's%20values%20replaced%20with%20those%20of%20Zionists_files/425c6ec0.jpg
    • explicit Re: Land of the FREE? 22.05.06, 23:27
      W statystykach FBI chicanos figuruja z bialymi - My sie nie wyrozniamy zbyt
      pozytywnie , a oni negatywnie i jest cacy ,...

uklony

==============================================================================

chica... eee to znaczy Latynosow,
      • explicit Re: Land of the FREE? 22.05.06, 23:56
        Jeszcze o chicanos - Pobili nawet czarnych z Washinton DC i District of Columbia
        tymczasem nasi reprezentanci i el presidente az szcza po nogach zeby im dac
        amnesty ,...

uklony

Gangs, drugs, and crime are stealing lives in Orange County...
        ==============================================================

Every day children in Santa Ana wake up to a community crisis. Right outside
        their front door are opportunities to destroy their own lives with wrong
        choices. The city has more than 80 gangs , the lowest graduation rates in the
        country and the highiest drug addiction and teenage pregnancy ,...
    • felusiak1 Źródło zawsze lepsze niż przefiltrowana wiadomość 23.05.06, 00:21
      www.ojp.usdoj.gov/bjs/pub/pdf/pjim05.pdf
      • thannatos Re: Źródło zawsze lepsze niż przefiltrowana wiado 23.05.06, 00:48
        felusiak1 napisała:

> www.ojp.usdoj.gov/bjs/pub/pdf/pjim05.pdf

Cudowne. A teraz mozesz byc pewien, ze caly serwer czeka na Twoja wersje
        odpowiedzi na pytanie:

DLACZEGO w tym megaraju tak wielu siedzi w wiezieniu i procent ten ciagle
        rosnie?
        - czy prawo jest surowsze (niz na przyklad w Iraku za Saddama, Iranie pod
        mullami, czy w Chinach pod totalitaryzmem partii)
        - czy policja jest wybitnie skuteczna w wykrywaniu sprawcow (niz jakies tam
        patalachy powiedzmy ze Scotlant Yardu)
        - czy ludzie (a dokladnie Amerykanie) STATYSTYCZNIE maja wiecej sklonnosci
        przestepczych niz reszta swiata? Przy okazji moze wiesz DLACZEGO statystycznie
        w USA jest sto razy wiecej seryjnych mordercow niz w jakimkolwiek innym zakatku
        swiata?
        • felusiak1 Re: Źródło zawsze lepsze niż przefiltrowana wiado 23.05.06, 04:30
          thannatos, zamiast zoladkowac sie eksponujac impertynenckie ciagoty przyjedz do
          mnie do NYC a ja zabiore cie na przejazdzke i wtedy zrozumiesz to czego czytajac
          msnbc nie jestes w stanie pojac.
          a na te pytanka to ty sobie sam juz odpowiedziales. Nie wstydz sie.
          Ty wiesz jak jest naprawde i do tego oczywiscie wiesz lepiej.
          • thannatos Re: Źródło zawsze lepsze niż przefiltrowana wiado 23.05.06, 16:50
            Nie musze do Ciebie przyjezdzac - mieszkalem w Bostonie na granicy getta
            murzynskiego i wytrzymalem wiele az mi w bialy dzien okradziono mieszkanie. Wiec
            znam to z autopsji.

> Ty wiesz jak jest naprawde i do tego oczywiscie wiesz lepiej.

Problem w tym, ze ja widze stan rzeczy, ale nie do konca jestem w stanie
            zrozumiec DLACZEGO tak jest.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=42267207&a=42326199
            I stad ten watek.

Nie krepuj sie, podziel sie swoimi przemysleniami.
            • explicit Re: Źródło zawsze lepsze niż przefiltrowana wiado 23.05.06, 17:18
              Ty siem nie baw w psychologa a pakuj siem i spie#dalaj dopoki mozesz ,...

Taka natura ,...

uklony

Problem w tym, ze ja widze stan rzeczy, ale nie do konca jestem w stanie
              zrozumiec DLACZEGO tak jest.
              • thannatos Re: Źródło zawsze lepsze niż przefiltrowana wiado 23.05.06, 18:19
                explicit napisał:

> pakuj siem i spie#dalaj dopoki mozesz ,...

Mowisz jak moja zona - przyznaj sie, przekupila Cie... :)))))))))))))))
                • explicit Re: Źródło zawsze lepsze niż przefiltrowana wiado 23.05.06, 18:28
                  To masz jeszcze jeden powod zeby sie pakowac jak nie chcesz zostac tam sam :)

uklony

Mowisz jak moja zona
                  • felusiak1 Re: Źródło zawsze lepsze niż przefiltrowana wiado 24.05.06, 00:49
                    w polsce nazywało sie to patologia społeczna.
                    Widzisz thannatos, ja zabrałbym cię do getta radiowozem, dopiero byś sie
                    napatrzył. W nocy a nie w dzień.
                    Mam wtyki.
    • wujekjurek Re: Land of the FREE? 23.05.06, 03:50
      thannatos napisał:

> A moze to wszystko wina.... csssssss, czarn... eee to jest chcialem
      > powiedziec Afro-Amerykanow i chica... eee to znaczy Latynosow, jak nam zaraz
      > zaczna wmawiac nasi forumowi "Hamerykanie" (w pierwszym pokoleniu). No bo jak
      > wiadomo, Amerykanin to TYLKO bialy i koniecznie protestant, katolik, w
      > ostateczci zyd. Wszyscy inni to nie Amerykanie i powinni zostac wykluczeni ze
      > statystyk - i wtedy okaze sie, ze w USA jest dobrze, a nawet jeszcze lepiej.
      > :)))))
      >

Ale oczywiście wzorem Michaela Moore'a należy chować głowę w piasek i udawać,
      że czarnoskórzy Amerykanie nie popełniają 7-8 razy więcej morderstw niz biali.
      • thannatos Re: Land of the FREE? 23.05.06, 16:36
        wujekjurek napisał:

>
        > Ale oczywiście wzorem Michaela Moore'a należy chować głowę w piasek i udawać,
        > że czarnoskórzy Amerykanie nie popełniają 7-8 razy więcej morderstw niz biali.
        >

Nikt tu nie mowi, ze tak nie jest. Wszystkie raporty zgodnie to stwierdzaja.
        Pytanie brzmi DLACZEGO tak jest? I tu jest pies pogrzebany. Czy to jest kwestia
        korelacji GENOW odpowiadajacych za ciemny kolor skory z "genami" przestepczosci.
        Tak, to czysty rasizm bez zadnej domieszki. Ale teoretycznie (a raczej
        praktycznie) im ciemniejsza skora tym wieksza szansa znalezc sie za kratkami w
        USA. Tylko dlaczego wtedy Hindusi nie siedza razem z Murzynami? A moze dlatego,
        ze czarni sa dyskryminowani i popychani przez to na margines spoleczenstwa, a
        stad juz tylko krok do przestepczosci? A moze cos innego jest przyczyna?

Wiec DLACZEGO? I to wlasnie pytanie tu zadaje - bo odpowiedz na nie jest
        pierwszym krokiem do naprawienia tego patologicznego ukladu. No chyba, ze komus
        odpowiada, ze z jego podatkow utrzymuje sie najwieksza na swiecie i wciaz
        rosnaca populacje PRZESTEPCOW.
        • wujekjurek Re: Land of the FREE? 23.05.06, 19:07
          thannatos napisał:

>
          > Nikt tu nie mowi, ze tak nie jest. Wszystkie raporty zgodnie to stwierdzaja.
          > Pytanie brzmi DLACZEGO tak jest? I tu jest pies pogrzebany. Czy to jest
          > kwestia korelacji GENOW odpowiadajacych za ciemny kolor skory z "genami"
          > przestepczosci. Tak, to czysty rasizm bez zadnej domieszki

Być może jest to rasizm bez żadnej domieszki ale jeśli chcesz sprawę
          przeanalizować, to nie możesz tej opcji z góry wyeliminować. Badania
          socjologiczne nie mogą być ograniczone "poprawnością polityczną".

> praktycznie) im ciemniejsza skora tym wieksza szansa znalezc sie za kratkami w
          > USA. Tylko dlaczego wtedy Hindusi nie siedza razem z Murzynami? A moze
          > dlatego, ze czarni sa dyskryminowani i popychani przez to na margines
          > spoleczenstwa, a stad juz tylko krok do przestepczosci? A moze cos innego
          > jest przyczyna?

No właśnie, dlaczego? Zacznijmy od tego, że dyskryminacja i niewolnictwo nie
          są wymnalazkami made in USA. Najróżniejsze formy poddaństwa instnieją od
          przecież początku świata. Niestety wsółczesna lewicowa propaganda amerykańska
          eksponuje tylko jeden aspect tego zjawiska i przeciętnego Afro-Amerykanina
          ogarnia złość gdy się dowiaduje czegoś więcej na ten temat. Znam to z
          autopsji.

Dlaczego jest wśród nich tyle przestępczości? Może dlatego, że media są
          zdominowane przez ludzi takich jak Ty, którzy od kilkudziesięciu lat przekonują
          czarną społeczność amerykańską, że oni nawet w najmniejszym stopniu nie są
          winni sytuacji w jakiej się znajdują. Wszystko to wina wszechobecnej white
          supremacy. Wygląda na to, że bardzo wygodnie jest w to uwierzyć.

Hindusi, Chińczycy, Koreańczycy i nawet Polacy też nie zawsze są witani na
          świecie (nie tylko w USA) kwiatami. Trudno powiedzieć, że Żydom przez ostatnie
          kilka tysięcy lat żyło się beztrosko. Ale jakoś wszyscy sobie dają radę.
          Tylko bros and sistahs mają ciągle pod górę.
          • thannatos Re: Land of the FREE? 23.05.06, 19:23
            wujekjurek napisał:

Może dlatego, że media są
            > zdominowane przez ludzi takich jak Ty,

Zartujesz? Jesli chodzi o moja prywatna opinie, to wszystkich czarnych skazancow
            wywozilbym z powrotem do Afryki i wyrzucal kopem na plaze w Mozambiku. A
            Latynosow to samo na Copacabane. :))))

Napisales wiele, ale nadal nie widze zadnej Twojej propozycji zaradzenia
            sprawom. Bo zdaje, ze w tym kraju od lat 6-ciu rzadza republikanie, a liczba
            wiezniow, glownie czarnych wciaz rosnie. A jedyne co obecny rzad uzyskal to, ze
            poziom szkol w gettach, ktory stal na skraju przepasci, uczynil duzy krok do
            przodu... :P

Niezaleznie od tego czy obecna sytuacja jest wina czarnych, bialych czy
            zielonych, zaczyna sie ona wymykac spod kontroli. A Ty jedyne co jestes w stanie
            zaproponowac to "przestac im mowic, ze im sie nalezy". Alez oczywiscie, ale co w
            zamian? Bo jesli odetniesz ich od koryta pod tytulem welfare, to bedziesz mial
            nie 12% populacji czarnych dwudziestolatkow w wiezieniach, ale 75% (bo tam
            chociaz jesc za darmo daja). Wiec jesli juz, to musza zostac podjete srodki
            zapobiegajace temu - a o tym nie wspominasz.
            • explicit Re: Land of the FREE? 23.05.06, 19:27
              Latynosi akurat nie stamtad :)))

uklony

Latynosow to samo na Copacabane. :))))
              • thannatos Re: Land of the FREE? 23.05.06, 19:30
                explicit napisał:

> Latynosi akurat nie stamtad :)))
                >
                > uklony

Czarni z Mozambiku tez nie wszyscy. Chodzi o kontynent. Poza tym jak ich
                wyrzucisz na Yucatanie, to za blisko beda mieli. :))))
            • wujekjurek Re: Land of the FREE? 23.05.06, 19:46
              thannatos napisał:

> Napisales wiele, ale nadal nie widze zadnej Twojej propozycji zaradzenia
              > sprawom.

Hmm, od czego tu zacząć? Słyszałeś o Affirmative Action? Quotas? Tak się
              składa, że przez kilka lat pracowałem w sporej (ok. 300 pracowników) firmie
              informatycznej, której właścicielem był Murzyn. Facet wykorzystał szansę,
              założył firmę, wygrał przetarg na kontrakt rządowy i stał się milionerem.
              Zresztą wiele kontraktów rządowych jest zarezerwowanych dla tzw. minority
              firm. Zarezerwowanych, nawet nie mówi się o preferencjach. Aaaa, czy ja nie
              zapomniałem powiedzieć, że szef tej firmy to niezwykle inteligentny facet?

To jest jeden przykład, który znam osobiście. Firmy ubiegające się o kntrakty
              federalne, stanowe lub miejskie muszą się wykazać, że diversified work force na
              wszystkich szczeblach.

Możliwości więc są. Czego brakuje? Może chęci?

> Bo jesli odetniesz ich od koryta pod tytulem welfare, to bedziesz mial
              > nie 12% populacji czarnych dwudziestolatkow w wiezieniach, ale 75% (bo tam
              > chociaz jesc za darmo daja).

To juz jest rasizm. Twierdzisz, że Murzyn jeśli nie ukradnie to będzie chodził
              głodny?

> Wiec jesli juz, to musza zostac podjete srodki zapobiegajace temu - a o tym
              nie wspominasz.
              >

W tym przypadku największe pretensje mam do czarnych przywódców typu Jessie
              Jackson, Al Sharpton itp. To od nich oczekuję zwrócenia uwagi na to, że bez
              ukończonej szkoły średniej trudno coż w życiu zdziałać. Że bycie ojcem to nie
              tylko zmajstrowanie dzieciaka ale też jego wychowanie. Że białym i Azjatom
              powodzi sie lepiej nie dlatego, że wszystko było im podane na talerzu ale
              dlatego, że zasuwają w pocie czoła. Niestety czarni prominenci wolą się
              zajmować prawdziwymi lub wymyślonymi przypadkami rasizmu. Dlaczego? Bo tak
              jak ja nie maja pojęcia jak wyprowadzić czarne masy z bierności.
              • thannatos Re: Land of the FREE? 23.05.06, 20:06
                wujekjurek napisał:
                > Bo tak
                > jak ja nie maja pojęcia jak wyprowadzić czarne masy z bierności.

Hehe, czyli stanelismy w punkcie wyjscia. :)

A tak na luzniejszej stopie - czarni maja "bardzo ciekawy" pomysl rozwiazania
                tej kwestii:

"4. We want our people in America whose parents or grandparents were
                descendants from slaves, to be allowed to establish a separate state or
                territory of their own--either on this continent or elsewhere. We believe that
                our former slave masters are obligated to provide such land and that the area
                must be fertile and minerally rich. We believe that our former slave masters
                are obligated to maintain and supply our needs in this separate territory for
                the next 20 to 25 years--until we are able to produce and supply our own needs."

"88. We want the government of the United States to exempt our people from ALL
                taxation as long as we are deprived of equal justice under the laws of the
                land."

www.noi.org/muslim_program.htm

No i ktos tu mowi, ze im sie nie NALEZY. :)))))))))))
                • wujekjurek Re: Land of the FREE? 23.05.06, 20:12
                  thannatos napisał:

> wujekjurek napisał:
                  > > Bo tak
                  > > jak ja nie maja pojęcia jak wyprowadzić czarne masy z bierności.
                  >
                  > Hehe, czyli stanelismy w punkcie wyjscia. :)
                  >

Niestety tak. W Polsce też znałem ludzi, ktorym nic jakos nigdy nie wychodziło
                  oprócz picia gorzałki i grania w karty. No ale w Polsce oni uchodzili za
                  meneli a tutaj czarni o podobnym podejściu do zycia są uznawani za
                  prześladowanych.

> A tak na luzniejszej stopie - czarni maja "bardzo ciekawy" pomysl rozwiazania
                  > tej kwestii:
                  >
                  > "4. We want our people in America whose parents or grandparents were
                  > descendants from slaves, to be allowed to establish a separate state or
                  > territory of their own--either on this continent or elsewhere. We believe
                  that
                  > our former slave masters are obligated to provide such land and that the area
                  > must be fertile and minerally rich. We believe that our former slave masters
                  > are obligated to maintain and supply our needs in this separate territory for
                  > the next 20 to 25 years--until we are able to produce and supply our own
                  needs.
                  > "

Tak na prawdę to oni w większości żyją w oddzielnych państwach. Każde większe
                  miasto amerykańskie ma takie. ;))
                  >
                  > <a href="www.noi.org/muslim_program.htm"
                  > No i ktos tu mowi, ze im sie nie NALEZY. :)))))))))))

Aaa, Louis Farrakhan!
                  • explicit Re: Land of the FREE? 23.05.06, 20:38
                    Aaa, wylazlo ktos wasc i zacz :))) Zadam ci pytanie - Majac do wyboru , gdzie
                    wolal bys zlapac kapcia w aucie wracajac do domu przez Jamaica (Queens) w sobote
                    o 2-giej w nocy - W czesci dzielnicy , gdzie Louis Calipso Farrakhan inspiruje
                    czarnych , czy tam gdzie Jessy i Al ???

uklony

Aaa, Louis Farrakhan!
                    • wujekjurek Re: Land of the FREE? 23.05.06, 20:43
                      Hmmm, trudne pytanie. Mając do wyboru tylko dwie opcje pozbawiłbym ich
                      wszystkich satysfakcji i sam bym się powiesił. :))
                      • thannatos Re: Land of the FREE? 23.05.06, 21:36
                        wujekjurek napisał:

> Hmmm, trudne pytanie. Mając do wyboru tylko dwie opcje pozbawiłbym ich
                        > wszystkich satysfakcji i sam bym się powiesił. :))

Wnioskuje, ze jestes blondynem. :))))))))
                        • wujekjurek Re: Land of the FREE? 23.05.06, 21:54
                          thannatos napisał:

>
                          > Wnioskuje, ze jestes blondynem. :))))))))
                          >

Kiedyś byłem. :)))
                          • thannatos Re: Land of the FREE? 23.05.06, 22:48
                            A ja coraz bardziej jestem... choc w nieco innym odcieniu. :)
              • explicit Re: Land of the FREE? 23.05.06, 20:17
                No to teraz sie domyslasz dlaczego wyborcze yard signs , posters , are so ugly

uklony

Zresztą wiele kontraktów rządowych jest zarezerwowanych dla tzw. minority firm.
    • schlagbaum Re: Land of the FREE? 23.05.06, 18:22
      thannatos napisał:

> I ja na nich place podatki... Fajnie.
      >
      Für Privatunternehmen ist Gefängnisarbeit eine Goldader. Keine Streiks. Keine
      gewerkschaftliche Organisierung. Keine Krankenversicherungskosten, keine
      Arbeitslosenversicherung oder Ausgleichszahlungen für Arbeiterinnen und
      Arbeiter. Keine Sprachbarrieren wie im Ausland.
      Neue riesige, schreckenerregende Gefängnisfabriken werden auf Tausenden von
      Hektar innerhalb der Anstaltsmauern gebaut. Gefangene erledigen die
      Datenerfassung für Chevron, übernehmen Telefonreservierungen für TWA, züchten
      Schweine, schaufeln Dünger, stellen Computerteile her, Limousinen, Wasserbetten
      und Unterwäsche für Victoria’s Secret – alles zu einem Bruchteil der Kosten
      der ‚freien Arbeit‘."

www.trend.infopartisan.net/trd0900/t290900.html
      • thannatos Re: Land of the FREE? 23.05.06, 18:57
        Zgadza sie. Nie od dzis wiadomo, ze praca niewolnicza wiezniow to zyla zlota.
        Tylko, ze ja nic z tego nie mam? - sady fedrealne, budynki wiezien federalnych,
        ich straznicy i cala gama innych rzeczy z nimi zwiazanych sa utrzymywane z
        podatkow mieszkancow USA.

"ENSURING THE FAIR AND EFFICIENT OPERATION OF THE FEDERAL JUDICIAL SYSTEM

The Department is responsible for ensuring that the federal justice system
        operates in an effective, efficient, and secure manner by protecting judicial
        proceedings, ensuring the safe and secure environment of the federal courts, and
        apprehending fugitives from justice. During FY 2005, the Nation's federal prison
        population rose 4 percent, by 7,499 inmates. Also, during FY 2005, the federal
        prisoner detention population rose 7.8 percent, increasing by approximately
        4,558 detainees per day. The number of federal prisoners being detained is
        expected to increase 7.8 percent over FY 2006, resulting in an average daily
        population of 62,920 detainees. The request provides $146.3 million for the
        Bureau of Prisons and Office of the Detention Trustee to manage this growth,
        including funds for additional contract beds. The request also includes $8.5
        million to bolster USMS judicial security efforts and enhance the Justice
        Detainee Information System, which tracks detainees and other case-related data.
        The FY 2007 budget requests $156.6 million in new enhancements to ensure the
        fair and efficient operation of the federal judicial system."
        releases.usnewswire.com/GetRelease.asp?id=60605

A to co wypracuja wiezniowie - trafia do kieszeni wlascicieli firm.... Tylko co
        JA z tego mam?

Ale swoja droga - moze wlasnie o to chodzi. Przeciez czarni zostali tu
        przywiezieni dokladnie po to, aby pracowac jako niewolnicy... Hmmm, czyzbysmy
        zblizali sie do wyjasnienia zagadki nierownosci rasowych? - "biali ida siedziec
        za przestepstwa, czarni bo tam jest ich miejsce"... :)))))))))))
        • wujekjurek Re: Land of the FREE? 23.05.06, 19:11
          thannatos napisał:

> Hmmm, czyzbysmy zblizali sie do wyjasnienia zagadki nierownosci rasowych? -
          > "biali ida siedziec za przestepstwa, czarni bo tam jest ich
          miejsce"... :)))))))))))

A swoją drogą, to jeśli idzie do więzienia biały to powszechne przekonanie
          lewicy jest takie, że facet pewnie popełnił przestępstwo. Jeśli do pudła idzie
          czarny to zaczynają się dyskusje o braku sprawiedliwości, dyskryminacji itp.
        • explicit Re: Land of the FREE? 23.05.06, 19:12
          Nie wiedzialem ze robienie tabliczek rejestracyjnych to zyla zlota , inaczej
          nie skakal bym po drabinie i malowal reklamy - Darn , taka szansa ,...
          Nie od dzis wiadomo, ze praca niewolnicza wiezniow to zyla zlota.

Co ty dzis cpasz , bo brzmisz jak tomson ? Przekaz tym swoim bros niech zrobia
          na zlosc bialym i niech zyja ja cywilizowani ludzie ,...
          Ale swoja droga - moze wlasnie o to chodzi. Przeciez czarni zostali tu
          przywiezieni dokladnie po to, aby pracowac jako niewolnicy... Hmmm, czyzbysmy
          zblizali sie do wyjasnienia zagadki nierownosci rasowych? - "biali ida siedziec
          za przestepstwa, czarni bo tam jest ich miejsce"... :)))))))))))
          • thannatos Re: Land of the FREE? 23.05.06, 19:27
            explicit napisał:

> Nie wiedzialem ze robienie tabliczek rejestracyjnych to zyla zlota , inaczej
            > nie skakal bym po drabinie i malowal reklamy - Darn , taka szansa ,...

ale to nie dla Ciebie tylko dla Twoich "pracodawcow".
            • explicit Re: Land of the FREE? 23.05.06, 20:08
              W tym wypadku zleceniodawca i pracodawca jest State a pracownikami wiezniowie ,
              udaje im sie to tylko dlatego , ze 90 % Sign Business to tradycyjnie 2-3 osobowe
              "Union free" enterprises i nie maja wplywu na politykow .

W zrzeszonym prywatnym resorcie nie pracuja i nie beda dopoki sa Zwiazki
              Zawodowe i politycy , ktorzy dzieki glosom ich czlonkow sa wybierani ,...

Przy okazji napomkne ze to co pisze to moje prywatne doswiadczenia jako sign
              painter w J... Signs gdzie pracowalem sam dla siebie i jako subcontractor dla
              kogos prawie 25 lat w dwoch metropoliach . Ze Zwiazkami tez ma doswiadczenia ,
              czy to jak chcieli mnie zrzeszyc , czy kiedy niechcaco naruszylem granice
              terytorium , ktore uwazali za "swoje" ,...

uklony

ale to nie dla Ciebie tylko dla Twoich "pracodawcow".

• thannatos Re: Land of the FREE? 23.05.06, 20:14
                No tak, ale co to ma wspolnego z powiekszajaca sie liczba wiezniow w USA? :)
    • i-love-2-bike Re: Land of the FREE? 23.05.06, 20:10
      no jak mamy taka a nie inna polityke wobec milionow nielegalnych,poza tym
      wiadomo,ze pewnym rasom wolno znacznie wiecej niz innym to bulimy na te
      wiezienia z gymami i TV,w koncu w innym wypadku szlagbaum by nas obrugal,zesmy
      niehumanitarni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka