Gość: antysowieticus IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.03, 18:15 ci cholerni komunisci-bezprawie i mordy-a potem z ofiar sprzedawane sa organy do transplantacji! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota a ja dzisiaj wylalam odnosnie ich petycje IP: *.toya.net.pl 27.01.03, 21:00 a teraz placze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Mniejsze zło IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.01.03, 21:31 Są dwie fundamentalne opcje. Zerwać wszelkie stosunki, totalnie odizolować się i potępiać publicznie przy każdej okazji. Oraz: robić to co teraz (w nadziei, że powolny wpływ - nasz i innych - da pożądane rezultaty). Ja byłabym zdecydowanie za pierwszą opcją - pod warunkiem, że WSZYSTKIE inne państwa też by się za nią opowiedziały. W dzisiejszej rzeczywistości politycznej - nie wiem, do czego powinnam namawiać rząd mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubajaw Re: Mniejsze zło IP: *.acn.pl / 10.72.3.* 27.01.03, 21:41 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > Są dwie fundamentalne opcje. Zerwać wszelkie stosunki, totalnie > odizolować się i potępiać publicznie przy każdej okazji. Oraz: > robić to co teraz (w nadziei, że powolny wpływ - nasz i innych - > da pożądane rezultaty). Ja byłabym zdecydowanie za pierwszą > opcją - pod warunkiem, że WSZYSTKIE inne państwa też by się za > nią opowiedziały. W dzisiejszej rzeczywistości politycznej - nie > wiem, do czego powinnam namawiać rząd mojego kraju. Zgadzam sie z wyzej przedstawiona analiza sytuacji ale wnioski z niej wyciagam zgola odwrotne. Jakkolwiek wybieranie mniejszego zla jest moralnie naganne to jednak chyba warto isc droga powolnego cywilizowania chinskiego smoka bo droga ostracyzmu wiodlaby chyba do stworzenia Polnocnej Korei bis, tyle ze posiadajacej ogromne zasoby i miejsce w Radzie Bezpieczenstwa ONZ. Jednak mniejsze zlo... Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re Cywilizować należy Zachód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.03, 11:47 Nie wiesz chyba o czym piszesz. Moim zdaniem biorąc pod uwagę historię najnowsza (Jugosławia, Afganistan, a teraz Iraq - zaoszczędzę listy poprzednich ludobójstw) to Zachód wymagałby ucywilizowania a nie Chiny. Byłem tam niedawno przez trzy tygodnie i jedno mogę po tym pobycie stwierdzić: to co nam media przekazują o Chinach to stek bzdur. Dlatego też nie jest dla mnie jednoznaczne jak wygląda prawdziwy obraz sytuacji w wyżej dyskutowanym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Dobro IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 01.02.03, 02:49 Dziendobry Kubajaw. Zgadzam sie z Toba jak najbardziej, wlasnie takiej opinii mi brakowalo. "sam" sie zauroczyl tym pieknym krajem, ale najlepiej niech kazdy bedzie soba w najlepszy sposob jaki potrafi. W zadnym wypadku nasze miary nie pasuja do chin. Pozdrowienia. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Mniejsze zło IP: 12.46.161.* 27.01.03, 23:59 Rzad naszego kraju ma gowno do powiedzenia w jakiejkolwiek sprawie wagi swiatowej, my nie mamy zadnego wplywu na rzad, z kolei Chiny to jeden z najwiekszych rynkow zbytu, poza tym sa lokalnym mocarstwem, wiec nikt do nich nie podskoczy. Poza tym jak wyobrazasz sobie "wolnosc" Tybetu ? Bo tamtejsi mnisi daza do wprowadzenia teokratycznego zamordyzmu/feudalizmu (patrz dawne wieki albo rzadzony przez buddystow tybetanskich Bhutan). Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > Są dwie fundamentalne opcje. Zerwać wszelkie stosunki, totalnie > odizolować się i potępiać publicznie przy każdej okazji. Oraz: > robić to co teraz (w nadziei, że powolny wpływ - nasz i innych - > da pożądane rezultaty). Ja byłabym zdecydowanie za pierwszą > opcją - pod warunkiem, że WSZYSTKIE inne państwa też by się za > nią opowiedziały. W dzisiejszej rzeczywistości politycznej - nie > wiem, do czego powinnam namawiać rząd mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_pilot Re: Mniejsze zło IP: *.arc.nasa.gov 28.01.03, 00:04 > mnisi daza do wprowadzenia teokratycznego zamordyzmu/feudalizmu > (patrz dawne wieki albo rzadzony przez buddystow tybetanskich > Bhutan). Zamordyzm w Buthanie ? Nic nie wiesz o Buthanie kolego. Zyczylbym Chinczykom zeby mielie rownie straszny "zamordyzm" u siebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Mniejsze zło IP: 12.46.161.* 28.01.03, 00:06 Tak, krancowe zacofanie, ludzie nie majacy co jesc plus chytry buddystyczny kler, tak wredny jak nasz katolicki. Oczywiscie na plakatach turystycznych wyglada to nieco inaczej. > > Zamordyzm w Buthanie ? > > Nic nie wiesz o Buthanie kolego. Zyczylbym Chinczykom > zeby mielie rownie straszny "zamordyzm" u siebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_pilot Re: Mniejsze zło IP: *.arc.nasa.gov 28.01.03, 00:11 Zacofanie i zamordyzm to 2 rozne rzeczy. W Buthanie moze byc zacofanie ale nie zamordyzm. W Chinach jest na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Mniejsze zło IP: 12.46.161.* 28.01.03, 00:25 Prosze bardzo, a to tylko jeden z ostatnich przykladow : www.web.amnesty.org/ai.nsf/index/ASA140011998 Gość portalu: michal_pilot napisał(a): > Zacofanie i zamordyzm to 2 rozne rzeczy. > > W Buthanie moze byc zacofanie ale nie zamordyzm. W > Chinach jest na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_pilot Re: Mniejsze zło IP: *.arc.nasa.gov 28.01.03, 00:30 ja i tak uwazam Chiny za wiele razy gorsze. Ty jedz do Chin, ja wybiore Buthan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Mniejsze zło IP: 12.46.161.* 28.01.03, 18:40 Rzeczywiscie rozwaliles mnie tym superlogicznym argumentem. A ja uwazam i Chiny i Bhutan za kraje zamordystyczne. Ale glownie chodzilo mi o to, ze jezeli dla tybetanczykow ma istniec alternatywa, nie moga nia byc rzady buddystycznego kleru. Poza tym dziwne, ze tyle wiesz na temat Bhutanu, skoro nawet nie potrafisz napisac jego nazwy poprawnie. Gość portalu: michal_pilot napisał(a): > ja i tak uwazam Chiny za wiele razy gorsze. Ty jedz do > Chin, ja wybiore Buthan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmarys Re: Mniejsze zło IP: *.pl 28.01.03, 07:37 TY mówisz to poważnie? Byłaś kiedyś w USA? Tam WSZYSTKO jest Made in China (może oprócz szybko psujących się artykułów spożywczych). I nie chodzi tu tylko o artykuły z niższej półki cenowej, w przypadku których tylko drastyczne obniżenie kosztów produkcji pozwala osiągnąć zysk i to przy dużych ilościach, tak żeby świeży obywatel z Porto Rico na permanentnym zasiłku lub pracujący na czarno za psie pieniądze turysta z Polski mógł sobie na WSZYSTKO pozwolić. To można jeszcze zrozumieć. w KOńcu AMerykański MOdel Życia zobowiązuje. NIestety W Chinach produkuje sie juz tez bardzo drogie artykuły a to już świadczy wyłącznie o chciwości amerykańskich przedsiębiorców a komu jak komu ale przedsiebiorcom to prez Bush (czy jak go się określa pieszczotliwie na różnego rodzaju demonstracjach "Son of the Bush") krzywdy zrobić nie da. Sam kupiłem najwyższy model rakiety tenisowej Dunlopa, która tak czy owak kosztuje ponad 200 $. I gdybym chciał zbojkotować CHiny musiałbym zrezygnować z uprawiania tenisa w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Chiny dokonały egzekucji byłego tybetańskIego IP: *.chello.pl 27.01.03, 22:31 To skandal, że świat na to pozwala. Co jeszcze można sprzedać za pieniądze? Dlaczego cywilizowany świat wchodzi w jakiekolwiek stosunki polityczne i gospodarcze z tym reżimem, który morduje ludzi. Przecież to nazizm w czystej postaci - wymordowali ponad milion (o ile nie więcej tybetańczyków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek naiwny IP: 12.46.161.* 28.01.03, 00:04 Z tego samego powodu, z ktorego pozwalal i pozwala na mordowanie ludzi w niezliczonych innych krajach, a nawet sponsoruje rzady stosujace takie praktyki. Chiny wcale nie wygladaja az tak zle pod tym wzgledem, po prostu buddyzm tybetanski jest dosc popularny na zachodzie i ma sie kto upomniec. > To skandal, że świat na to pozwala. Co jeszcze można sprzedać > za pieniądze? Dlaczego cywilizowany świat wchodzi w > jakiekolwiek stosunki polityczne i gospodarcze z tym reżimem, > który morduje ludzi. Przecież to nazizm w czystej postaci - > wymordowali ponad milion (o ile nie więcej tybetańczyków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifmik JARKU IGNORANCIE IP: *.singnet.com.sg 28.01.03, 03:46 The large majority of those arrested are members of the Sarchop community. Among them are dozens of Buddhist monks and religious teachers. Reports also indicate that relatives of genuine or simply suspected political activists have themselves become victims of human rights violations as the authorities' repression takes its toll. jezeli cytujesz w innym jezyku to naucz sie w nim czytac bo robis z siebie durnia - a co do Tybetanskich mnichow naprawde moglbys poczytac troche wiecej -rzad Dalajlamy na uchodzstwie jest najwekszym zwolennikiem demokracji w rejonie-a co najwazniesze - wciaz jest jedynym legalnym rzadem Tybetu a w Bhutanie rzadzi krol a nie buddyjski kler ignorancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: JARKU IGNORANCIE IP: 12.46.161.* 28.01.03, 18:44 Rzadzi krol podpierajacy sie buddyjskim klerem, czy raczej najbardziej posluszna jego czescia. Kler natomiast robi wszystko, zeby trzymac ludzi w ciemnocie. Co do cytatu, chodzilo mi o samo zjawisko zamordyzmu w Bhutanie, nie o to, czy akurat robi to jeden ciemniak czy drugi. Legalnym rzadem Tybetu jest ChRL, chyba ze nie zgadzasz sie z ONZem. Gość portalu: pifmik napisał(a): > The large majority of those arrested are members of the Sarchop > community. Among them are dozens of Buddhist monks and religious > teachers. Reports also indicate that relatives of genuine or > simply suspected political activists have themselves become > victims of human rights violations as the authorities' > repression takes its toll. > > jezeli cytujesz w innym jezyku to naucz sie w nim czytac bo > robis z siebie durnia - a co do Tybetanskich mnichow naprawde > moglbys poczytac troche wiecej -rzad Dalajlamy na uchodzstwie > jest najwekszym zwolennikiem demokracji w rejonie-a co > najwazniesze - wciaz jest jedynym legalnym rzadem Tybetu > > a w Bhutanie rzadzi krol a nie buddyjski kler ignorancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyt Chiny dokonały egzekucji byłego tybetańskIego IP: *.ds.pg.gda.pl 28.01.03, 00:36 Jak jakies sasrane male muzynskie panstewko chce usmiercic sweo obywaleta za cos tam to wtedy caly swiat, USA sa wstanie wywrzec wszelki nacisk lacznie z embargiem i cofnieciem pomocy humanitarnej w obronie skazanego, natomiast milczy w przypadku chin!!co to ma byc sie pytam??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OM Re: Chiny dokonały egzekucji byłego tybetańskIego IP: *.nanarb01.mi.comcast.net 28.01.03, 01:00 OK, wielu kochajacych wychodzi na ulice zeby protestowac przeciw wojnie z Irakiem, pytam gdzie wy jestescie gdy ludzi morduja i narody depcza od 50 lat...to jest wasza obluda,,.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Chiny kontroluja prawem weta ONZ IP: *.dialup.eol.ca 28.01.03, 01:22 Czy ten mord nauczy "pokoj milujacych" lewakow wlasciwie oceniac sabat despotow jakim jest ONZ. Takie bestie w Pekinie maja decydowac o tym czy Sadam Husejn sprawuje sie wlasciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: prawo jest prawem IP: *.netvigator.com 28.01.03, 05:43 W Chinach za podkladanie bomb obowiazuje kara smierci niezaleznie od tego kto to robi. Dlaczego Tybetanczyk ma byc ulaskawiony a mieszkancy innej prowincji maja poniesc kare? Lobsang nie byl mnichem tylko osoba swiecka. Zostal skazany za akcje w Chengdu, a nie w Tybecie. Rece opadaja jak sie czyta w GW doniesienia z Chin czy Azji pld.-wsch. Nawet nie potrafia przepisac od innych agencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: prawo jest prawem IP: *.cn.com.pl 28.01.03, 06:40 Gość portalu: Bini napisał(a): > W Chinach za podkladanie bomb obowiazuje kara smierci niezaleznie od tego kto > to robi. To że chińskie władze go o to oskarżyły, wcale nie znaczy, że to zrobił!!! Równie dobrze można powiedzieć, że w Polsce tysiące żołnierzy AK zabito po wojnie za szpiegostwo i zdradę ojczyzny. Bo o to byli oskarżani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puki Re: Chiny kontroluja prawem weta ONZ IP: 213.158.197.* 28.01.03, 09:48 Sugerujesz, że ONZ nie powinno mieć nic do powiedzenia w sprawie Tybetu? Rosja powinna sama decydować o ponownym zajęciu np. Pribałtyki? Czułbyś się bezpieczniej? Rzeczywiście linia propagandy USA idzie w tym kierunki - prawo międzynarodowe jest bez sensu, organizacje międzynarodowe są bez sensu, tylko MY mamy rację. I'M THE LAW! Jeśli odrzucimy prawo, decyduje siła. Na tym jako Polska możemy tylko przegrać. Natychamiast okaże się, że korzystając z prawa siły np. Francja i Niemcy wprowadzą drastyczne podatki na nasze produkty, a jeśli my zechcemy odpowiedzieć tym samym, Europejski Korpus Szybkiego Reagowania wybije nam to z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Świat wchodzi Chinom w dupę... 28.01.03, 08:17 Świat wchodzi Chinom w dupę. Przyznano im prawo do organizacji Expo i olimpiady. Czy faktycznie nie ma bardziej godnych miejsc? Róbmy tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok DZIAŁAJ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 08:56 Ty tez mozesz pomoc! "Problematyka przestrzegania praw czlowieka i wolnosci religii w Chinach, w tym sytuacji Tybetanczykow stanowi przedmiot zainteresowania strony polskiej i jest istotnym tematem poruszanych przez nas podczas rozmow z przedstawicielami wladz chinskich.Z zaniepokojeniem odnotowalismy sprawe aresztowania i skazania przez ladze chinskie na kare smierci dwoch buddyjskich mnichow z Tybetu." - Tak brzmi oficjalne stanowisko polskiego MSZ w tej sprawie... Zapytaj, jak wladze RP zamierzaja zareagowac na zaistaniałą tragiczna sytuacje, wezwiej wladze do protestu przeciwko dokonanej egzekucji oraz wyroku smierci: Ministerstwo Spraw Zagranicznych Departament Azji i Pacyfiku Al. J. Ch. Szucha 23 00-580 Warszawa dap@gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tex należy walczyć z terroryzmem IP: 195.94.204.* 28.01.03, 09:13 Należy walczyć z terroryzmem, pod jakąlwiek szatą się kryje. Terrorystyczna organizacja mnichow tybetanskich kryje sie w gorach Tybetu. USA daly nam przyklad w gorach ToraTora jak zwyciezac mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Visnu Re: należy walczyć z terroryzmem IP: *.atm2-0-1111206.0x503f7426.odnxx2.customer.tele.dk 28.01.03, 09:46 Ludkowie, niektórzy z was starają się usprawiedliwić łajdactwo w jednym kraju łajdactwem w innym. I licytujecie, które gnoje są lepsze od których. Stuknijcie się w głowę. Co do Chin, to myślę, że ani ostracyzm, ani oswajanie nie bedą skuteczne. Jestem za programowym robieniem sobie z nich jaj. Trzeba z nich kpić i niezdarnie udawać szacunek. Trzeba zaszczepiać w nich kompleks idioty. A dostarczają ku temu mnóstwo powodów. Dlaczego zabili mnicha? Bo się go boją! Kogo boi się naród o populacji 1 200 000 000? Narodu o populacji 5 000 000. Niepotrzebnie okazujemy podziw dla ich dokonań gospodarczych. Oni demolują swój kraj, nik tak na świecie nie niszczy przyrody, jak oni. Ponadto, nie można szanować narodu, który nie szanuje sam siebie - tam życie ludzkie nie ma większej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Chiny dokonały egzekucji byłego tybetańskIego IP: *.kolornet.pl 28.01.03, 09:33 Kiedyś i tak Tybet odzyska niepodległość, szkoda tylko że giną niewinni ludzie, którzy chcą żyć żyć w wolnym kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Chiny dokonały egzekucji byłego tybetańskIego IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 11:00 Przeciez wiadomo, ze Chiny to czysty biznes, a wszelakie organizacje praw czlowieka to jakas "banda oszolomow"... Dlatego Chiny maja juz Olimpiade i Expo, a beda miec wciaz wiecej, bo do ulokowania sa tam miliardy dolarow. Przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Chiny dokonały egzekucji byłego tybetańskIego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.03, 11:21 Dedykuję tę informację posłowi Chaładajowi - choc ten czerwony lamuch pewnie i tak sie tym nie przejmie... TĘPIĆ KOMUCHÓW ZAWSZE I WSZĘDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas co na to polski parlament?! IP: *.acn.pl / 10.67.4.* 28.01.03, 12:17 ciekawe co teraz powiedzą towarzysze z SLD z marszałkiem Borowski na czele, którzy skutecznie dotąd blokowali powstanie grupy parlamentarnej ds. Tybetu. ukłony też do byłego posła pana Czesława Bieleckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: co na to polski parlament?! IP: *.netvigator.com 28.01.03, 14:59 Gość portalu: pas napisał(a): > ciekawe co teraz powiedzą towarzysze z SLD z marszałkiem Borowski na czele, > którzy skutecznie dotąd blokowali powstanie grupy parlamentarnej ds. Tybetu. > ukłony też do byłego posła pana Czesława Bieleckiego... Wedlug UNPO na swiecie, oprocz Tybetu, sa jeszcze 52 narodowsci walczace o oderwanie sie od krajow, do ktorych kiedys tam ich wlaczono. Co z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Freedom for Tibet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl 28.01.03, 15:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutus Re: Chiny dokonały egzekucji byłego tybetańskIego IP: *.abo.wanadoo.fr 28.01.03, 16:03 wszyscy upominacie sie o prawa Tybetanczykow i narzekacie na komunistow.A w tej cholernej Polsce kaci komunistyczni, nie moga juz od 10 lat zostac ukarani;dzieki takim jak michnik ktorzy Kiszczaka nazywaja czlowiekiem honoru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu od razu widać efekty otwierania się świata na chiny IP: *.kki.krakow.pl 28.01.03, 17:32 teraz spokojnie można pojechać na olimpiadę do demokratycznych Chin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini do pifmik IP: imsbbcache* / *.netvigator.com 28.01.03, 19:56 Gość portalu: pifmik napisał(a): > rzad Dalajlamy na uchodzstwie > jest najwekszym zwolennikiem demokracji w rejonie-a co > najwazniesze - wciaz jest jedynym legalnym rzadem Tybetu W 1951 r. owczesny DL podpisal 17-Point Agreement i Tybet stal sie autonomiczna prowincja Chin ze wszystkimi konsekwencjami z tego wynikajacymi. Obecny Dalaj Lama nie nawoluje do uwolnienia Tybetu, a jedynie pragnie 100% obiecanej autonomii. Co jakis czas jego delegacje przyjezdzaja do Beijing na rozmowy z rzadem. O odlaczenie sie Tybetu najglosniej krzycza tybetanscy muzulmanie, ktorzy wyemigrowali w 1959 r. do Indii. Zreszta czesc Tybetu znajduje sie w Indiach, ale tam jakos nikt nie narzeka na okupacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sumienie Co mam mówić młodzieży??!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 23:14 Ucze w szkole m.in o różnych krajach. I jak tu zachować obiektywizm i wewnęrzny spokój ucząc o takim kraju jak Chiny??!!! Chyba będę mówiła że okupują Tybet i mordują przeciwników politycznych.Proszę polskie władze o oficjalne stanowisko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota dodam cos jeszcze IP: *.toya.net.pl 29.01.03, 18:50 przeczytalam wszystkie wypowiedzi i mam jedno do powiedzenia, to nie chodzi o to ze zabili Tybetanczyka, w chinach zabijaja takze mongolów, muzulmanow z ujgorskiego autonomicznego regoinu i samych Chinczykow, chodzi o to ze zabili czlowieka, ktory na dodatek mial cale zycie przed soba, zyl jakimis idealami, pomagal dzieciom i tp. Nie chodzi tez o to jak chiny zmusic do zmiany bo tak na prawde nikt z zewnatrz nie zdola tego uczynic, dyskusje o tym zupelnie do niczego nie prowadza a jedynie odwracaja uwage od glownego problemu jakim jest lamanie praw czlowieka w tym kraju- zainteresowanych zachecam do obejrzenia strony www.amnesty.org.pl/chiny/ - jest o lamaniu praw robotnikow, Tybetanczykow, Ujgorow, cenzurze internetu. TO JEST WAZNE I TO ZE ZABILI NIEWINNA OSOBE!!!- NIC WIECEJ pani zastanawiajacej sie co uczyc w szkole odpowiem -PRAWDY, tak jak Polacy uczyli sie juz od czasow zaborow prawdy o swojej ojczyznie, Kobieto nikt cie nie uwiezi za mowienie prawdy a Ty sie zastanawiasz czy ja mowic??? Hanba i to tyle co chcialam powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sumienie Re: dodam cos jeszcze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 23:09 Nie zrozumiałaś chyba intencji mojego listu. Nie boję sie mówić tego co myślę.Mam tylko nadzieję, że prawda o tym co dzieje się w Chinach stanie sie oficjalnym głosem naszego państwa, a jak na razie to niby potępiamy a na olimpiadę do Pekinu wysyłamy swoich sportowców. I to jest dopiero hańba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: Chiny dokonały egzekucji byłego tybetańskIego IP: *.socantel.net 31.01.03, 04:05 W chinskiej swiadomosci polityczej isnieje mocno zakorzeniony akt komunistycznego barbarzynstwa. Dosyc zbrodni. Rece precz od Tybetu. Odpowiedz Link Zgłoś