Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?

28.06.06, 14:32
Zdolnosc bojowa i walecznosc WP podczas Kampanii Wrzesniowej byla na tym forum
niejednokrotnie powodem przesmiewek i pogardliwych uwag ze strony pewnej
grupy forumowiczow.

Jako przyklad walecznosci wskazywano na Zydow, ktorzy w poczatkach istnienia
panstwa Izrael pokonali nie dwoch a kilku wrogow na raz.

Zastanawia mnie jedno: Dlaczego Zydzi przy tak nieslychanej walecznosci nie
pokonali we wrzesniu 1939 roku Niemcow i Rosjan? Dlaczego nie uratowali Polski
, Polakow i samych siebie tez?

Gdyby Zydzi pokonali Niemcow w pierwsze 6 dni (wojna szesciodniowa), to Stalin
raczej sie nie odwazylby sie napadac 11 dni pozniej?

Jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • polski_francuz My 28.06.06, 15:01
      walczylismy o swoje wowczas i oni tez walcza o swoje po powstaniu ich panstwa.

My mielismy nasza armie multikulti. Tak jaka byla przedwojenna Polska. Ale
      skladniki armii byly rownie waleczne. Co niedawno z ust samego prezia
      uslyszelismy. I nie ma w co watpic.

Oni maja swoje problemy na wszystkich granicach o charakterze multikulti.

Roznica jest taka, ze my walczylismy z pozycji slabosci rzeczywistej i sily
      propagandowej a oni dowrotnie, z pozycji rzeczywistej sily i propagandowej
      slabosci.

Tyle mi do glowy przychodzi.

I jeszcze, ze moze byloby warto zostawic w spokoju i bohaterow wrzesnia 39 bez
      wzgledu na ich religie a takze potyczki na Bliskim Wschodzie, ktore Polski
      dzisiejszej nie dotycza.

Wszedzie gina ludzie. W szczegolnosci: w Polsce na drogach jest istna rzez. Jak
      tam jade to spisuje testament i zegnam sie z rodzina. Moze raczej o tych
      zyciach glupio straconych pisac, he?

PF
      • goldbaum Re: My 28.06.06, 15:10
        polski_francuz napisał:

> walczylismy o swoje wowczas i oni tez walcza o swoje po powstaniu ich panstwa.

To wtedy nie walczyliby o swoje?

> My mielismy nasza armie multikulti.

Ale skoro to jedno "kulti" uwaza sie za tak waleczne, ze nabija z zolnierzy
        polskich w 39 roku to chyba ciekawe byloby wiedziec, dlaczego to "kulti" nie
        wzielo wtedy spraw w swoje rece i nie pokazalo wtedy Niemcom, gdzie raki zimuja?
        Nawet bez Polakow i innych "kulti", gdyby mieli im przeszkadzac w tym szczytnym
        zadaniu?

> I jeszcze, ze moze byloby warto zostawic w spokoju i bohaterow wrzesnia 39 bez
        > wzgledu na ich religie a takze potyczki na Bliskim Wschodzie, ktore Polski
        > dzisiejszej nie dotycza.

Sluszny postulat ale niewlasciwy adresat.
        To nie ja kwestionowalem mestwo i walory bojowe zolnierzy polskich w 39 roku w
        kontekscie wojny 6-dniowej.
        • polski_francuz To 28.06.06, 15:14
          kulti broni sie jak moze. Takze szargajac nasze swietosci.

Moze jakbys zmniejszyl czestotliwosc atakow to nie robiliby tego, he?

Sprobuj a zobaczymy.

PF
          • goldbaum Re: To 28.06.06, 15:19
            Ja sie tylko "bronie" czyli stosuje "odwet". Poza tym bylem na tym forum
            pierwszy, co z cala pewnoscia stoi napisane w jakiej "ksiedze" - jak to kiedys
            ujal jasiu.

:-)
            • goldbaum Poza tym... 28.06.06, 15:24
              Nie bardzo wiem, dlaczego mialbym ustepowac skrajnie faszystowskiej i
              rasistowskiej propagandzie?

Dlaczego?
              • polski_francuz Bos 28.06.06, 15:26
                madrzejszy.

A przynajmniej w to wierzysz:)

PF
                • goldbaum Francuz! 28.06.06, 15:35
                  To ja sie ciebie spytam:

Co zrobilbys, gdyby w latach 30-tych istnial internet i gdyby jedno z forow
                  opanowala grupa z Adolfem33 na czele uswiadamiajaca o potwornej i nieludzkiej
                  "rasie" i ze jedyna forma obrony jest "likwidacja na miejscu" 80% tej "rasy" lub
                  jej przymusowa "sterylizacja"....?

Ustapilbys im bo jestes madrzejszy?
                  • polski_francuz Re: Francuz! 28.06.06, 16:01
                    Analogie nie jest trafna. Gdyby byl internet, ba, nawet TV, Adolf by nie
                    doszedl do wladzy.

Jego glos hipnotyzwal Niemcow i uzycie "hot medium" czyli radia dalo mu szanse.

"Cool medium" jak TV pokazlaby by go jako kaprala, ktorym byl.

I zadziwia mnie, ze mimo zimnych mediow tacy manipulatorzy jak ten czy ow
                    (nazwiska zostwmy inteligencji czytajacych) sie zalapuja na pozycje.

Ale to temat na inne opwiadanie.

Wracam do roboty

PF
                    • krystian71 Re: Francuz! 28.06.06, 16:04
                      naiwniaku, a widziales Golde Meir i Dajana?
                      A Urbana i Gorbaczowa z diabelskim znakiem na lysinie?
                      Brzydota i glupota tak samo podnieca i przyciaga
                    • goldbaum Sorry Francuz! 28.06.06, 16:19
                      Ale znow
                      1. chrzanisz
                      2. robisz unik i to bardzo zalosny.

polski_francuz napisał:

> Analogie nie jest trafna. Gdyby byl internet, ba, nawet TV, Adolf by nie
                      > doszedl do wladzy.

Booooa! Roozmowa z takim ekspertem to czysta przyjemnosc.

> Jego glos hipnotyzwal Niemcow i uzycie "hot medium" czyli radia dalo mu szanse.

Sukces Hitlera bazowal nie tylko na perfekcyjnym wykorzystaniu radia ale calego
                      arsenalu nowych i starych srodkow przekazu (film, pochody, imprezy, ceremonie,
                      architektura.... Nawet grafika posiadala wszelkie znamiona pierwszorzednej
                      kampanii reklamowej!

I ty nam chcesz wmowic (uciec od tematu), ze akurat internetu nie potrafilby
                      wykorzystac.... :-)

Wiesz, co by sie dzialo, gdyby wymyslil internet?

POZA TYM W MOIM POSCIE WCALE NIE CHODZILO O ADOLFA a o rasiste takiego samego
                      pokroju jak pewni forumowicze na tym forum domagajacy sie "likwidacji na
                      miejscu" 80% "rasy" i uzywajacy wobec tej "rasy" podobnie pejoratywnych okreslen
                      jakich uzywali zwolennicy Hitlera!!!!

Zapomnij o Hitlerze! Post wcale nie odnosil sie do Hitlera.

No wiec, co bys zrobil z takim Hansem33 albo Frycem44?
                      ustapilbys im miejsca, zeby mogli szwadronowac o "rasie" czyli tych
                      "karaluchach", "szczurach", ktore nalezy "zlikwidowac"?
                      • goldbaum Re: Sorry Francuz!Wyjde ci na przeciw! 28.06.06, 16:27
                        Zaloz, ze to forum byloby w 1932 roku, gdy Hitler byl tylko jednym z wielu
                        politykow, ktory domaga sie podniesienia z kolan upodlonej ojczyzny i deportacji
                        elementow wrogich narodowi.

Ty natomiast dyskutujesz z Helga33, Helmutem44, i Frycem88 ktorzy przekonuja cie
                        o nieslychanej wrecz szkodliwosci "rasy", ktora nalezy "zlikwidowac na miejscu"
                        lub co najmniej przymusowo wysterylizowac....

I ty im ustapujesz ... Bo jestes madrzejszy?
                        Tak?
                      • polski_francuz Zabierasz 28.06.06, 16:33
                        mi spokoj ducha i zamiast rabotac o durnotach pisze.

"Hot i cool medium" to nie moje teorie eksperckie ale Marshalla McLuhana,
                        proroka mediow z epoki kamienia lupanego (sprzed internetu).

Dyktatura nie lubi internetu. Dlatego tez wladze w Chinach utrudniaja jego
                        rozwoj jak moga.

Mam poglad na to o czym piszesz, jasna sprawa.

Ale zgadzam sie z felusiakiem, ze szkoda zawracania glowy na wariacje na ten
                        sam temat.

Jak ktos zaatakuje nasze swietosci ruszylbym do boju.

Ale na takie "odwety" szkoda mi czasu.

Jak nie lubisz tego co pisze ta czy owa, to ja zabanuj. I bedziesz mial spokoj
                        ducha, ktorego ci braknie.

PF
                        • goldbaum Robisz uniki... 28.06.06, 16:39
                          Robisz wszystko, zeby nie dac odpowiedzi. Choc zamiast internetu mozna wyobrazic
                          sobie przeciez dowolna platforme wymiany opinii, gdzie Helga33, Helmut44 i
                          Fryc88 przekonywaliby do swoich tez o "rasie", ktora nalezy "zlkwidowac"....

Ludzie w latach 20-tych i 30-tych tez przeciez komunikowali, choc internetu nie
                          bylo..

Ustapilbys im? Nie przeszkadzalbys? Bos madrzejszy...
            • i-love-2-bike Re: To 28.06.06, 15:39
              goldbaum napisał:

> Ja sie tylko "bronie" czyli stosuje "odwet". Poza tym bylem na tym forum
              > pierwszy, co z cala pewnoscia stoi napisane w jakiej "ksiedze" - jak to kiedys
              > ujal jasiu.
              >
              > :-)

rany goldbaum jakis ty stary:))))
              • goldbaum Re: To 28.06.06, 15:47
                i-love-2-bike napisała:

> rany goldbaum jakis ty stary:))))

Co najmniej tak stary jak "ksiega" :-)
                • i-love-2-bike Re: To 28.06.06, 15:49
                  goldbaum napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                  >
                  > > rany goldbaum jakis ty stary:))))
                  >
                  > Co najmniej tak stary jak "ksiega" :-)

tylko sie nie rozwijaj,bo kurde sie potkne na schodach:)
        • explicit Re: My 28.06.06, 15:46
          Ty goldie nie fantazjuj , pomysl o konsekwencjach gdyby pokazali gdzie raki ,...

Nu goldie to ja juz wole przegrac z Niemcem :)

uklony

==============================================================================

dlaczego to "kulti" nie wzielo wtedy spraw w swoje rece i nie pokazalo wtedy
          Niemcom, gdzie raki zimuja?
          • goldbaum Re: My 28.06.06, 15:51
            explicit napisał:

> Ty goldie nie fantazjuj , pomysl o konsekwencjach gdyby pokazali gdzie raki ,..

No.. to juz insza inszosc. Myslisz jak zwykle o krok dalej ode mnie :-)

> Nu goldie to ja juz wole przegrac z Niemcem :)

Ale nie warto byloby zaryzykowac?
            Za widok Niemcow rozgromionych w 6 dni i uciekajacych do swoich koz na boska?
            • krystian71 ale jednak split dal do myslenia!!! 28.06.06, 15:59
              czasami lepiej przegrac z jednym niz wygrac ramie w ramie z drugim.
              Cala Pribaltyka byla taka madra , ludowa madroscia , gdy Hitlera jak zbawce
              przed komisarzami witala
              • explicit Re: ale jednak split dal do myslenia!!! 28.06.06, 16:40
                Exactly krystek , Niemcow znamy z tej strony , Zydow poznalismy ciut (po wojnie)
                kiedy stanowili znikomy procent spoleczenstwa po krwawej jatce jaka im Hitler
                zafundowal , wyobraz sobie 3.5 milliona , w aurze zwyciezcow ,...

uklony

czasami lepiej przegrac z jednym niz wygrac ramie w ramie z drugim.
                • goldbaum Re: ale jednak split dal do myslenia!!! 28.06.06, 16:43
                  explicit napisał:

> wyobraz sobie 3.5 milliona , w aurze zwyciezcow ,...

O ja cie... przepraszam. Moze wtedy Niemcow zaczelibysmy uwazac za braci i
                  klecic z nimi jakas Heil-Kalide?
                  • explicit Re: ale jednak split dal do myslenia!!! 28.06.06, 17:13
                    Nie wykluczone , biorac pod uwage jak traktuja Palestynczykow ,...

uklony

O ja cie... przepraszam. Moze wtedy Niemcow zaczelibysmy uwazac za braci
                • krystian71 Re: ale jednak split dal do myslenia!!! 28.06.06, 17:09
                  trudno mi to sobie wyobrazic,bez dreszczow przerazenia
                  Ale wyobraznia tu nie jest potrzebna - wystarczy znajomosc historii i faktow.
                  W pojaltanskiej Polsce stanowili niewielki procent w oglonej masie i ogromny
                  procent w aparacie bezpieczenstwa, skutki odczuwamy do dzis.
                  Cala polska prawdziwa elita zostala wymordowana
                  Ale...
                  Na wschodzie , na kresach bylo jeszcze gorzej.Tam trwalo to dluzej , a i
                  procent w ogolnym stosunku aparatu do ludnosci byl wiekszy.
                  Skonczylo sie tym, ze to , co nie udalo sie carom przez 120 lat , z latwoscia
                  przyszlo nastepnym wladcom.
                  Nie tylko elita, cala ludnosc polska zamieszkujaca od setek lat kresy ,nie
                  tylko od przedwojnia, ale nawet w duzych skupiskach od czasow I rozbiru, chocby
                  na tak zwanej Marchlewszczyznie , nagle zniknela, wyparowala , przesiedlona i
                  wymordowana przez komisarzy
            • explicit Re: My 28.06.06, 16:19
              Nic nowego , znamy to z autopsji na przestrzeni historii - Czego nie znasz i
              mozesz sie tylko domyslac (obserwujac traktowanie Palestynczykow) , to zycie z
              zioncem , kiedy on na gorze i decyduje .

uklony

Za widok Niemcow rozgromionych w 6 dni i uciekajacych do swoich koz na boska?
              • goldbaum Re: My 28.06.06, 16:40
                Naprawde myslisz, ze pokonaliby Wehrmacht w 6 dni, gdyby im tylko WP nie
                przeszkadzalo?
      • i-love-2-bike Re: My 28.06.06, 15:16
        polski_francuz napisał:

> walczylismy o swoje wowczas i oni tez walcza o swoje po powstaniu ich panstwa.
        >
        >mala poprawka,my walczylismy o swoje i ginelismy za cudze,zydzi nigdy nie
        zrobili ani nie zrobia tego dla nikogo.
        • polski_francuz Re: My 28.06.06, 15:19
          I ja mam szczera nadzieje, ze Polacy juz tez nie beda ginac ani za swoja ani za
          innych wolnosc.

A im niech robia co im w duszy gra. Mnie to zbytnio nie interesuje.

PF
          • goldbaum Re: My 28.06.06, 15:21
            polski_francuz napisał:

> I ja mam szczera nadzieje, ze Polacy juz tez nie beda ginac ani za swoja ani za
            >
            > innych wolnosc.

Za "innych wolnosc" moze i nie ale za rope i mocarstwowe ambicje raczej tak.
            Afganistan juz przeciez postanowiony.

• polski_francuz Re: My 28.06.06, 15:29
              Za sojusze chciales powiedziec.

Ale sojusz ze Stanami wazny.

A poza tym trzeba sie udzielac na swiecie. Pomimo klotni Polska jest spokojnym
              i w miare zamoznym krajem. I trzeba pomagac innym tawariszcz:)

PF
              • goldbaum Re: My 28.06.06, 15:37
                polski_francuz napisał:

> Za sojusze chciales powiedziec.
                >
                > Ale sojusz ze Stanami wazny.

Pies tam lizal jak to nazwac. Dawniej to sie nazywalo "za wolnosc"

> A poza tym trzeba sie udzielac na swiecie.

Ale z glowa!!!!!

> Pomimo klotni Polska jest spokojnym i w miare zamoznym krajem.

Pytanie jak dlugo, przy takich zaropialych...."sojuszach"....
    • polski_francuz Re: Errata: 28.06.06, 15:20
      inni...

Sorry

PF
    • felusiak1 Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.06.06, 15:42
      goldbaum napisał:
      > Jak myslicie?

Myślimy, że temat jest niedorzeczny.
      Niemniej jednak zachęcamy do dalszej twórczej pracy.
      • goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.06.06, 15:47
        felusiak1 napisała:

> Myślimy, że temat jest niedorzeczny.

A przeslanki do tematu?
        • felusiak1 Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.06.06, 15:57
          Taki temat jest jak padlina, która przyciąga muchy robacznice.
          Zobacz poniżej co rachel nasזała. A jest tych much robacznic
          cała chmara.
          • goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.06.06, 16:08
            felusiak1 napisała:

> Taki temat jest jak padlina,

Spytalem nie o temat a o przeslanki do tematu - nabijanie sie z polskich
            zolnierzy w kampanii wrzesniowej i przeciwstawianie im wojen Izraela z Arabami?
            • i-love-2-bike Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.06.06, 16:13
              goldbaum napisał:

> felusiak1 napisała:
              >
              > > Taki temat jest jak padlina,
              >
              > Spytalem nie o temat a o przeslanki do tematu - nabijanie sie z polskich
              > zolnierzy w kampanii wrzesniowej i przeciwstawianie im wojen Izraela z Arabami?

wiadomo z kogo mozna sie nasmiewac a z kogo nie. kiedys danusia straszyla kropke
              i caly swiat co zrobi jak sie bedzie ponizalo jej kraj,oczywiscie w druga strone
              to juz nie idzie,bo nie ma prawa. usmiej sie z zyda co zostal zabity a lecisz na
              osla,usmiej sie z zolnierza polskiego,ktory tego zyda bronil a caly eretz bedzie
              tu siedzial i go ponizal slowami fredzi i arapa,z usmieszkami koczkodana,a felek
              jak felek swoim slynnym "f..them all',poprawi pejs i pojdzie cpac makaron.
            • felusiak1 nawijasz na ten sam kłebek 28.06.06, 16:24
              Nie zabierałem głosu w idiotycznych wątkach o niezdolności WP w porównaniu z IDF.
              Z równym powodzeniem można porównywać pastrami sandwich w Carnegie Deli z
              pieczenią z jelenia w karakowskim Wierzynku.
              Zauważ jednak, że twój wątek jest jakościowo równy tym wątkom, które krytykujesz.
              Zwróć też uwagę na rzeczone muchy robacznice, które wędrują od wątku do wątku
              zasierając każdy z nich. Czasem aż prosi sie aby ktoś dla odmiany puścił pawia,
              tak dla odmiany.
              • i-love-2-bike [...] 28.06.06, 16:29
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • goldbaum Blad 28.06.06, 16:32
                felusiak1 napisała:

> Nie zabierałem głosu w idiotycznych wątkach o niezdolności WP w porównaniu z
                > IDF.

To nie do konca sie zgadza. Tutaj glos zabrales.
                Znamienne jest to, ze nie zabrales krytycznego glosu tam, gdzie takie porownania
                stawiano ale dopiero tam, gdzie takie porownania zdemaskowano.

Dla nikogo nie jest przeciez chyba tajemnica, ze o to wlasnie mi chodzilo.
                I to ci przeszkadza?

• explicit Re: Blad 28.06.06, 16:44
                  Heheh , on nigdy nie zabiera , to nie w ich stylu - Plemienna solidarnosc :)))

uklony

Znamienne jest to, ze nie zabrales krytycznego glosu tam, gdzie takie porownania
                  stawiano ale dopiero tam, gdzie takie porownania zdemaskowano.
                • felusiak1 Re: Blad 28.06.06, 16:55
                  Widzę, że jestes zakochany sam w sobie, Narcyzie.
                  I twój wątek i tamte wątki sa równie idiotyczne.
                  Aby uczynić zadość odnajde wątek, który zalazł ci za skórę i wpiszę tam moją opinię.
                  Nie przeszkadza mi nic, drogi kolego. Myślę jednak, że w wyniku takich wątków
                  jak ten i tamten , przez ciebie krytykowany to forum zamienia sie w padline na
                  której zbiorowo robia kupę muchy robacznice, vide rachel, która regularnie
                  zasiera każdy wątek. W tym roku, do wczoraj nasזała 5405 razy. 1813 jako
                  rowerzystka i 3592 razy jako narciarka.
                  Ja w tym samym czasie dokonałem 1849 kup, a ty 1631.
                  Rachel jest niezwykle płodna.
                  • felusiak1 split robił kupę 2260 razy 28.06.06, 16:56

• goldbaum a ty ile razy? b.t. 28.06.06, 16:58
                      • felusiak1 Re: a ty ile razy? b.t. 28.06.06, 17:05
                        Ja zrobiłem 1849 kup a ty 1631.
                        Nie zadawałbyś takiego pytania gdybys czytał co napisałem
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=44346897&a=44356203
                        • i-love-2-bike Re: a ty ile razy? b.t. 28.06.06, 17:12
                          idz kloszardzie posprzatac koszer g.. kogos kto to zrobil 4500 razy,zgadnij kto
                          jenteligencie?
                    • explicit Re: split robił kupę 2260 razy 28.06.06, 17:17
                      Z tego 1849 na twoich odchodach , bo mi smierdzialy ,...

squat
                  • goldbaum Re: Blad 28.06.06, 16:58
                    felusiak1 napisała:

> I twój wątek i tamte wątki sa równie idiotyczne.

Szkoda, ze takiej opinii nie wyraziles przy "tamtym" watku a dopiero na "tym".

> Aby uczynić zadość odnajde wątek, który zalazł ci za skórę i wpiszę tam moją op
                    > inię.

Nie musisz. Widze przeciez juz tutaj... twoja dobra wole ;-)
      • krystian71 wiec dalej nawijaj makaron na lyzke 28.06.06, 16:05

• brite dyskusje na tym forum są coraz głupsze 28.06.06, 15:58
      > Zastanawia mnie jedno: Dlaczego Zydzi przy tak nieslychanej walecznosci nie
      > pokonali we wrzesniu 1939 roku Niemcow i Rosjan? Dlaczego nie uratowali Polski
      > , Polakow i samych siebie tez?

Z coraz większym niedowierzaniem czytam posty na tym forum, na tym największym
      chyba froncie walki gojów z Żydami, prawicowców z lewakami, lewaków z Żydami,
      prawicowców z Żydami, gojów z prawicowcami... istna parodia.

A przecież, według badań, stali użytkownicy Internetu mogą się rzekomo pochwalić
      wyższą inteligencją i poziomem wykształcenia niż reszta społeczeństwa. Aż strach
      zatem na ulicę wyjść!
      • krystian71 Re: dyskusje na tym forum są coraz głupsze 28.06.06, 16:02
        lepiej sondazom nie wierz, i na ulice tez nie wychodz.
        Naprawde jest w Polsce duzo uczciwszej pracy@!!!!
      • i-love-2-bike Re: dyskusje na tym forum są coraz głupsze 28.06.06, 16:03
        brite napisał:

> Z coraz większym niedowierzaniem czytam posty na tym forum, na tym największym
        > chyba froncie walki gojów z Żydami, prawicowców z lewakami, lewaków z Żydami,
        > prawicowców z Żydami, gojów z prawicowcami... istna parodia.
        >
        >a gdzie indziej jak nie na forum dowiedzialbys sie o systemie wydalniczym i
        marach sennych koszer gieroja,tylko tu,to co narzekasz. to forum zdaniem koszer
        guru felusiaka juz dawno zeszlo na dol,i dlatego na kazdym nie swoim wpisie
        kazdy inteligentny to tylko potwierdza. na ulicy uwazaj,aby cie idf nie
        potracil,oni maja slaby wzrok i moga nie zauwazyc nie swoich.
      • goldbaum A co z opiniami, ktore zainicjowaly ta dyskusje? 28.06.06, 16:05
        Co z opiniami, ktore doprowadzily do tej dyskusji - o nasmiewaniu sie z
        zolnierzy Wojska Polskiego we wrzesniu 39 roku?
      • 1410_tenrok Re: dyskusje na tym forum są coraz głupsze 28.06.06, 18:00
        tu sie pomyliles. Forum zalozone przez GW to rodzaj Hyde Parku, pełniący role
        wielkiego odkurzacza, ktory zasysa profesjonalnych antysemitow (polska jest
        jedynym krajem, w ktorym choc nie ma Zydow, sa antysemici), aby ich do reszty
        wyeksploatowac, poniewaz wiadomo ze wymeczony onanista intelekualny, przypomina
        zmietolony kawałek papieru w koszu na smieci i łatwiej poddac go recyklingowi.
        A my, ktorzy niby wyglądamy na filosemitow, tak na prawde, prowokujemy tych
        wariatów do dalszej ejakulacji ich wirtualnej nienawisci. Przez to szybciej sie
        wykoncza i zaplują.
        • i-love-2-bike Re: dyskusje na tym forum są coraz głupsze 28.06.06, 18:07
          1410_tenrok napisał:

> tu sie pomyliles. Forum zalozone przez GW to rodzaj Hyde Parku, pełniący role
          > wielkiego odkurzacza, ktory zasysa profesjonalnych antysemitow (polska jest
          > jedynym krajem, w ktorym choc nie ma Zydow, sa antysemici), aby ich do reszty
          > wyeksploatowac, poniewaz wiadomo ze wymeczony onanista intelekualny, przypomina
          >
          > hi,hi, w Polsce nie ma zydow,to chyba ten sprajniety rabin jakis przebieranic
          czy co. po co te synagogi w takim razie,czemu maja sluzyc? a co do watku
          zobacz,kto tu wchodzi,sam nonkoszer w jarmule ,jak ty:))
          • maxe1 Re: dyskusje na tym forum są coraz głupsze 28.06.06, 18:42
            hi,hi, w Polsce nie ma zydow,to chyba ten sprajniety rabin jakis przebier
            > anic czy co. po co te synagogi w takim razie,czemu maja sluzyc? a co do watku
            > zobacz,kto tu wchodzi,sam nonkoszer w jarmule ,jak ty:))

---------------------------------------------------------------------------------

a to ci replika na poziomie
            • i-love-2-bike Re: dyskusje na tym forum są coraz głupsze 28.06.06, 19:05
              maxe1 napisał:

>
              > -------------------------------------------------------------------------------
              > --
              >
              > a to ci replika na poziomie

waszych koszernych bzdur,brawo maksio.jesli ktos p.... ,ze w polsce zydow nie ma
              to chyba nic innego mu sie nie nalezy koszerny madralko?
              • maxe1 Re: dyskusje na tym forum są coraz głupsze 28.06.06, 19:12
                i-love-2-bike napisała:

> maxe1 napisał:
                >
                > >
                > > -------------------------------------------------------------------------
                > ------
                > > --
                > >
                > > a to ci replika na poziomie
                >
                > waszych koszernych bzdur,brawo maksio.jesli ktos p.... ,ze w polsce zydow nie m
                > a
                > to chyba nic innego mu sie nie nalezy koszerny madralko?
                -------------------------------------------------------------------------------

i jeszcze jedna z tego cyklu

ty nasz soczku ogorkowy
    • tornson Bo Żydzi wygrali nie dzięki swej niby-waleczności, 28.06.06, 16:50
      lecz dzięki nieporadności Arabów i niewyobrażalnej pomocy z USA. Zresztą
      porównywanie armii 3 małych,słabych i zdemoralizowanych krajów Arabskich do
      potęgi Wermachtu zakrawa na śmiech.
      • krystian71 a o Armii Czerwonej zapomniales, czy wygodnie ci j 28.06.06, 17:19
        jest o niej nie wspominac.
        Zerknij Tomspn na mape .Isam sobie sprawdz,
        Polska bronila sie przeciwko DWOM rotwailerom w 39 roku , troche dluzej niz
        miesiac.
        Ile kilometrow zdobyla hitlerowska armia w ciagu takiego samego miesiaca , gdy
        22.06.41 wkroczyla w Sowiety.
        Pribaltyka padla w pare dni :)
        • explicit Re: a o Armii Czerwonej zapomniales, czy wygodnie 28.06.06, 17:24
          Gdyby nie amerykanski "most" ktorym podrzucono im 28 millionow ton sprzetu i
          amunicji , doszli by do Kamczatki ,...

uklony

Ile kilometrow zdobyla hitlerowska armia w ciagu takiego samego miesiaca , gdy
          22.06.41 wkroczyla w Sowiety.
          • krystian71 Re: a o Armii Czerwonej zapomniales, czy wygodnie 28.06.06, 17:28
            he,he
            o tym kazdy wie
            Jak niezwyciezona byla ta Armia Czerwona, gdyby nie pepowina zycia do Murmanska.
            Eskortowana takze przez polskie okrety
        • tornson Armia Czerwona wkroczyła dopiero po rozbiciu 28.06.06, 17:25
          głównych sił polskich i ucieczce rządu do Rumunii, tak by nie łamać umów z
          rządem polskim. Nie miało to najmneijszego wpływu na wynik wojny
          Polsko-Niemieckiej, bo właśnie ten niekorzystny dla Polski wynik był przyczyną
          wkroczenia ZSRR.
          • krystian71 Re: Armia Czerwona wkroczyła dopiero po rozbiciu 28.06.06, 17:30
            zwykle klamstwo.
            Pakt Ribentrow -Molotow zawarty byl jeszcze w sierpniu.
            Rzad polskji opusil polskie terytorium na wiesc o wkroczeniu na terytorium
            najswietszej Rzeczpospolitej kalmuskich zagonow.
            Dzien pozniej, a nie dzien wczesniej
    • 1410_tenrok Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.06.06, 17:53
      no prosze, znow o Zydach. Super. A jak mondże, he, he, he.
    • oopsy-daisy Nie ma sensu opowiadac bzdur za Żydami. 28.06.06, 18:26
      To USA obroniło Izrael

A Polska nie miała szans z dwoma najezdzcami.
      Same Niemcy rozbiły dwie armie francuska i angielska naraz w tym samym czasie, w jakim dwie armie niemiecka i sowiecka pokonały jedną armie polską.
      • janosik6 o czym ty gadasz facet ? 29.06.06, 09:53
        W pierwszych dniach wojny generalicja z rzadem spie..la do Rumuniii jeno
        tumany kurzu pozostawila po sobie..
        Kraj byl bez wladz cywilnych a wojsko bez dowodcow .
        Cale szczescie ze nie bylo drug normalnych i wojska niemieckie mialy z tego
        tytulu opoznienia i nie doszli w szybszym czasie do wyznaczonego miejsca na
        mapie gdzie spotkali sie na kawce i herbatce z rosjanami ....
        Jak slysze takie bzdety jak to walczyli z niemcami to chce mi sie wyc ..
        Rosjanie wcale nie musieli sie wysilac aby wjechac do polski, przecie juz dawno
        tego kraju na mapie nie bylo a tym bardziej linii oporu...
        O jakim wojsku polskim wy mowicie ? i jak mozna porownac tych obdartych i
        bosych na koniach i czesto bez broni zolnierzy pozostawionych na lasce losu
        przez swoich panow oficerow, do wojska Izraelskiego dzisiaj ???
        Czy wam juz calkiem odbilo z goraca ?
        czy nier lepiej zaczac tych sku..synow co sprzedali polske niemca ,zaczac ich
        koncu rozliczac ?
        Odebrac im wszystko i tylko golych zostawic szmaciarzy..Jak to jest mozliwe aby
        zamiast pozostac z narodem i walczyc spie..li panstwowymi samochodami i
        samolotami na koszt polski wywozac obrazy i inne kosztownosci i zyja do
        dzisiajszego dnia z tego..jak mozna tych sku..synow nie rozliczyc do dzisiaj z
        tego ?
        • goldbaum To ciekawe zapoznac sie z wizerunki WP w Izraelu. 29.06.06, 11:18
          Ale pytanie dotyczylo nie tyle oceny przez Zydow wartosci bojowej Wojska
          Polskiego w 39 roku (bo to juz znamy) a innej kwestii:

Dlaczego Zydzi - te TUZY w strategii i prowadzeniu wojny - nie obronili w 39
          roku Polski przed Niemcami?
          Przeciez przynajmniej do 17 wrzesnia to byl tylko jeden przeciwnik a nie kilku
          na raz. 6 dni powinno bylo im przeciez wystarczyc?

Nie mieli ochoty, czy jak?
        • oopsy-daisy Przeczytaj i zrozum, to sie dowiesz 29.06.06, 17:17
          Ja dokonuje analizy porównawczej.
          Jeżeli dwie armie angielska i francuska nie miały szans wtedy z jedna niemiecka, to tym bardziej jedna polska armia nie miała szans na pokonanie niemieckiej, a zwłaszcza dwóch armii sojuszniczych:niemieckiej i sowieckiej.

Wytłumaczć ci jakos bardziej alementarnie, trolu?
          Może tak zaczniesz pisac pod jednym pseudem, trolu?
    • maxe1 Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?++++++ 28.06.06, 18:46
      Dlaczego nie uratowali Polski , Polakow i samych siebie tez?
      ------------------------------------------------------------------------------

przed jedwabne,kielcami i marcem tez ???
      • 1ja Re: ?+ 28.06.06, 19:03
        No jakzez nie bronili?
        Oslaniali Smiglego jak do Rumunii wial.
        • goldbaum Re: ?+ 29.06.06, 09:37
          1ja napisał:

> No jakzez nie bronili?

Tak? No to dlaczego nie Obronili? Dlaczego nie przepedzili Niemcow w 6 dni?

• goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 29.06.06, 09:36
        maxe1 napisał:

> przed jedwabne,kielcami i marcem tez ???

Czemu nie? Jesli rozbicie dla nich Wehrmachtu w 6 dni to pestka?
    • 1ja Re: Odpowiedz na twoj idiotyczny post? 29.06.06, 16:35
      >>>>>>>>>>>><
      Re: ?+
      goldbaum 29.06.06, 09:37 + odpowiedz

1ja napisał:

> No jakzez nie bronili?

Tak? No to dlaczego nie Obronili? Dlaczego nie przepedzili Niemcow w 6 dni?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

No jak ze tu bronic?
      Jak im dowodca spie...lil?
      • goldbaum Re: Odpowiedz na twoj idiotyczny post? 29.06.06, 16:38
        1ja napisał:

> No jak ze tu bronic?
        > Jak im dowodca spie...lil?

To czemu takiej szansy nie wykorzystali i nie wystawili wlasnego a potem
        pokonali Niemcow w 6 dni?
        • 1ja Re: Odpowiedz na twoj idiotyczny post?+ 29.06.06, 16:46
          Tos ty,durniu w wojsku nie byl?
          Toz byl by bunt i samowola!
          • goldbaum Re: Odpowiedz na twoj idiotyczny post? 29.06.06, 16:47
            Widze, ze wysiadly ci juz nerwy. Wroc lepiej do piaskownicy.
            • 1ja Re: Komu puszczaja nerwy?+ 29.06.06, 16:55
              Dlaczego odrazu do piaskownicy?:
              Jakbys byl w wojsku,to bys wiedzial,ze regulamin wojskowy nie przewidywal Zyda
              na stanowisku dowodczym.
              Postepowanie wbrew regulaminowi grozi kara ......
              • goldbaum tobie dzieciaczku 27.08.06, 14:26
                1ja napisał:

> Dlaczego odrazu do piaskownicy?

Bo tam jest twoje miejsce.

> Jakbys byl w wojsku,to bys wiedzial,ze regulamin wojskowy nie przewidywal Zyda
                > na stanowisku dowodczym.

Ktory punkt regulaminu o tym mowil?
      • krystian71 to ja tez zrobie up :) 30.06.06, 12:50
        ale czasu mieli duzo,3x po 6 dni - dowodca spier@lil dopiero po wkroczeniu
        Sojuz-sojuznikow ,18.09 , gdyby tego nie zrobil, tez skonczyl by w Katyniu
        strzalem w potylice, a tak mogl zbiec z internowania, przedostac sie do polski
        i pod nickiem Adam Zawisza walczyc w ZWZ jako szeregowiec
    • wujcio44 Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 29.06.06, 16:46
      goldbaum napisał:
      > pokonali we wrzesniu 1939 roku Niemcow i Rosjan? Dlaczego nie uratowali Polski

Głupie pytanie. Przecież wiadomo, że byli w zmowie z Hitlerem przeciwko Polakom.
    • 1ja Re: Czy odpowiedz ciebie zadowolila?+ 29.06.06, 20:53

• goldbaum Nie 30.06.06, 11:28
        Dlatego podbijaj dalej watek.
    • polani [...] 30.06.06, 17:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 18:46
        polani napisał:

> Zydy wojowali przeciwko Nazistwo byli kolo 120 tys w ramach polskiego wojsku
        > gnoju

Po kilku dniach dwie trzecie zdezerterowaly "gnoju"

> nawet byl zydowski general Bernard wladyslaw Mond
        > Polacy ucieklai z bitwy jak zajocy a polskie oficery strzelali na swoich bo
        > adolf zablacil generala polskich co przetem sluzyli w austrii i Prusow.

Ty psycholu to masz newsy. Skad? Z glodu?

> Moj Tato sluzyl u Pilsudskiego i piersze czwiczenie w WP bylo "rece do goru"
        > isc do niewoli

A do jakich innych cwiczen nadawali sie Zydzi w WP?

> Jak bysby mieli IDF i gnerala Dajana bybyla polska od Reihn do Sibiri

Jkby, gdyby....
        MIELISCIE 3 milionowe IDF i "gnerala" "Bernarda wladyslawa Monda".
        Zamiast Polski od Rein do Sibirii byly masowe koszerne dezercje.
        • kaczka2006 Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 18:50
          tys maly poski pajac. polacy PRZEGRALI jak palanty. I rzad po polsku
          bunczucznie sie stawial GEBA, by potem zwiac do Rumunii. Masz z czego byc
          dumny, palancie polski.
          • goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 19:09
            a tys kaczka po zydosku. Wszyscy wiemy co opowiadacie o kampanii wrzesniowej i
            jak sie cieszyliscie po 17 dniach jak wkroczyli wasi.
            Czemu "palancie" zydoski nie pokonaliscie Niemcow w 6 dni? Do 17 wrzesnia to byl
            przeciez "tylko" jeden przeciwnik.
          • polani Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 19:36
            tak do romuni z zlotem i ostatni samolot jak by polska byla pompeja
        • polani Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 19:35
          ucieklaisci jak krolki z bitwy z waszymy krzyzami apotem byla transferacie do
          wehramchtu i ss potem byliscie z 55 dwizij polskich na ost front dzisaj macie
          prawo pracy w NRF dostaliscie 1/3 reichu i wygloda jak gaza :))))
          • goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 19:51
            Ciekawe. Skoro Polacy tak uciekali to kto uziemil 45 tysiecy zolnierzy
            niemieckich, kto zestrzelil 1/3 ich samolotow? IDF? :-)))))

Dzisiaj WP jezdzi na wspolne manewry do Niemiec, granica jest otwarta a wy
            siedzicie w Azji w gettcie otoczonym murem i Arabami, ktory urywaja wam lby jak
            tylko sie z niego wychylicie.

Szlalom :-)
    • puls.usa Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 19:04
      geszeft z niemcami
      i z ruskimi
      na zmiane chcieli robic
      a nie walczyc

raz popiersie stalina nosili
      pozniej hitler byl zloty...

judeopolonia im sie snila
      za cudze pieniadze
      i cudzymi lapami

• polani Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 19:37
        kto dostal nasze kamienicy 36 Miliardow $ 1/3 Z Reichu a dzisaj polska wygloda
        jak GAZA bida smrod i brod jutro jade do was z miatla
        • goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 19:53
          Dzisiaj smieciu w Warszawie i Poznaniu ludzie zarabiajaj juz tak jak w Berlinie
          albo Barcelonie a wy siedzicie w azjatyckim gettcie otoczonym murem i rzniecie
          ze strachu w bunkrach w nocniki.
          • polani Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 20:46
            napewno kradna samochody sprzedaja polki w burdelach niemieckich albo narkotyki
            to sa wsze godnosc w Warszawie i Poznaniu ludzie zarabiajaj juz tak jak w
            Berlinie, nu to nie cud
            • goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 30.06.06, 21:05
              W Slubicach cieciu najwieksza grupa przylapanych na kradziezy stanowia Niemcy.
              Wylizales juz dzisiaj buty twojemu niemieckiemu panu?
              Zelazny krzyz tatusia szefa wypucowales?
    • pozarski Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 01.07.06, 00:30
      Masz taka ladna ksywe, a gadasz takie glupstwa. Nieladnie sie podszywac.
      • goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 03.07.06, 10:33
        Jakie glupstwa? Jesli ktos sie nabija z WP w 39 roku i z tego, ze nie dalo sobie
        rydy tylko z dwoma wrogami stawiajac za wzor wojsko zydowskie to chyba wolno spytac?

Czy moze jednak... nie wolno?
    • sempiasty naprawdę goldbaum - jesteś nienormalny 03.07.06, 10:34
      • goldbaum Re: naprawdę goldbaum - jesteś nienormalny 03.07.06, 10:58
        A ten, kto porownuje wojne przeciwko analfabetom tkwiacym w sredniowieczu z
        wojna przeciwko dwom najwiekszym i najnowoczesniejszym potegom militarnym?
        Jest normalny? Bo koszerny? :-)
    • 1ja Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 03.07.06, 14:05
      Przeraza mnie twoja glupota.
      Czy nie mozesz zrozumiec pewnych rzeczy?
      Juz nieraz ci podpowiadalem.
      OK!Raz jeszcze!
      1.
      Zydzi bronili.
      Bylo ich 15% w WP.
      Zostali,jak i inni,zdradzeni.
      Naczelny nawial.
      Oslaniali jego uciczke.
      2.
      Piszesz,ze mogli by sami przejac dowodztwo i samodzielnie podjac walke.
      W wojsku chyba nie byles.
      Bo bys wiedzial,ze regulami WP nie przewidywal Zyda na stanowisku
      Naczelnego.
      Sami podjac walki tez nie mogli-wbrew regulaminowi!
      A postepowanie niezgodne z REGULAMINEM podlega karze bardzo surowej.
      3.
      Jak ktos guzika oddac nie chcial,a potem zmienil zdanie-to demokracja.
      I Zydzi z tym nic nie maja do czynienia.
      4.
      A co do Zydow i powstan.
      To przeczytaj Zanussiego "Po lapach"-Polityka nr.15((2240).rok 2000.
      5.
      A Aleksander glupi nie byl:
      Chlopow na wole wypuscil.
      I ziemie dal.
      • zejmanl Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 03.07.06, 14:15
        1ja napisał:

> Zydzi bronili.
        > Bylo ich 15% w WP.

Zaokrąglij do 25%. Będzie ładniej wyglądało. Ew. do 30%.

Właściwie - why not?
        • 1ja Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 03.07.06, 14:39
          Zatrzymam sie na 15%.
          Najwyzej zejde na 11%.
          Powyzej 15%-toz to mozna bylo przewrot wojskowy zrobic.
          I regulaminy zmienic.
          • zejmanl Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 03.07.06, 14:53
            Zejdź na 11%. I tak będziesz tak wysoko, że możesz spaść. Z byka.

Ok. 10% miało być w razie powszechnej mobilizacji. Ale powszechna mobilizacja na wschodzie kraju nie udała się, za mało było czasu. Bombardowania linii kolejowych, na drogach uchodźcy. I trochę przedstawicieli mniejszości narodowych postanowiło, że nie ruszy dupy, bo co ich Polska obchodzi. Jaki procent? Wszystko wskazuje, że niemały. W końcu - kto witał Ruskich? Dlaczego witający (od 18. do ok. 50. roku życia) nie byli w polskich mundurach? A jeśli przedtem byli, to w jakich okolicznościach się ich pozbyli? Co zrobili z kartami powołań? Chcesz, żebym to ja powiedział? Proszę bardzo.

Podtarli sobie nimi dupy.

Procent nazwisk niepolskich na listach katyńskich to niepewny wskaźnik. Raz, że kadra oficerska miała inne pojęcie honoru i obowiązku. Dwa, że wiele nazwisk czytanych przez niektórych jako żydowskie było nazwiskami spolszczonych rodzin niemieckich, od Kurlandii, przez Pomorze do Śląska.

Pewniejsze są listy poległych pod Monte Cassino.

I przestań pieprzyć.
          • snajper55 Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 03.07.06, 15:13
            1ja napisał:

> Zatrzymam sie na 15%.
            > Najwyzej zejde na 11%.
            > Powyzej 15%-toz to mozna bylo przewrot wojskowy zrobic.
            > I regulaminy zmienic.

"W marcu i końcu sierpnia 1939, w ramach trzech mobilizacji w Polsce powołano
            pod broń 1,1 miliona obywateli, w tym 150 tysięcy Żydów"
            polish-jewish-heritage.org/Pol/wojsko.htm

Tak więc 13,6%.

S.
            • zejmanl Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 03.07.06, 15:21
              Powołano, w sierpniu, to znaczy rozesłano karty powołań. Z wrześniowymi terminami z głaszania się do wyznaczonych jednostek. Ile z tych jednostek sformowało się w dwu pierwszych tygodniach września w stanach niepełnych?

I pytam jeszcze raz: kto witał Ruskich? Starcy i dzieci? Czy może ci sposód Ukraińców, Żydów i Bialorusinów, którzy mieli klopoty Polski w dupie? Pewnie, nie brakło też wśród tej hołoty skomunizowanych Polaków, ale tak mi wygląda, że bylo takich raczej niezbyt wielu.

Jak pan sądzisz, kto?

Panie snajper?
              • snajper55 Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 03.07.06, 15:28
                zejmanl napisał:

> Jak pan sądzisz, kto?
                >
                > Panie snajper?

Ci, którzy woleli okupację Radziecką od Hitlerowskiej.

S.
                • zejmanl Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 03.07.06, 18:51
                  Nie.

To ci, którzy mieli Polskę i jej sprawy w dupie.
                  • 1ja Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 03.07.06, 21:32
                    <<<<<<<<<<<<<< Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+
                    zejmanl 03.07.06, 14:53 + odpowiedz

Zejdź na 11%. I tak będziesz tak wysoko, że możesz spaść. Z byka.

Ok. 10% miało być w razie powszechnej mobilizacji. Ale powszechna mobilizacja
                    na wschodzie kraju nie udała się, za mało było
                    czasu. Bombardowania linii kolejowych, na drogach uchodźcy. I trochę
                    przedstawicieli mniejszości narodowych postanowiło, że nie
                    ruszy dupy, bo co ich Polska obchodzi. Jaki procent? Wszystko wskazuje, że
                    niemały. W końcu - kto witał Ruskich? Dlaczego
                    witający (od 18. do ok. 50. roku życia) nie byli w polskich mundurach? A jeśli
                    przedtem byli, to w jakich okolicznościach się
                    ich pozbyli? Co zrobili z kartami powołań? Chcesz, żebym to ja powiedział?
                    Proszę bardzo. >>>>>>>>>>>>>>>>>>><

A dlaczego mieli takie duze dupy,ze te sprawy w niej mieli?
                    A jednak postapili zgodnie z regulaminem?
                    Naczelny zwial,inni z bronia u nogi se staneli.
                    Samowoli ,wiec,nie uczynili.
                    Czego jeszcze chcesz?
                    To znaczy,ze w tym zamecie,wg.ciebie,i katolicy mieli cos w2 dupie?
                    P.S
                    Pamietam innego naczelnego-Dzellal ad Din,co od Subutaja i Nebe Jojona zwial.
                    Ale potem walczyl dalej.
                    A masz przyklad innego naczelnego,ktory w onuckach nawiewal?
                    A te 13,6%-to jest gdziesposrodku miedzy 15% a 11%.
                    Zydowskim targiem 0.6% ci odstapie to bedzie rowno (15+11)/2=13.
                    • zejmanl Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 04.07.06, 09:21
                      Głupi jesteś jak paluch brudny w dziurawym lewym bucie.

Pytanie pozostaje:

Co witający sowieckich wyzwolicieli zrobili ze swoimi kartami powołań? Masz odpowiedź - to odpowiadaj, nie masz, to się zamknij i słuchaj audycji z kołchoźnika
                      • goldbaum Znamienne 04.07.06, 09:44
                        General Anders w odpowiedzi na zarzuty o antysemityzm w WP:

Gen. Anders uznał oskarżenia o antysemityzm za wysoce krzywdzące. Pisał do gen.
                        Sikorskiego: „Pomimo wielkiego żalu i rozgoryczenia, jakie Polacy mieli do
                        Żydów, za ich antypaństwowe zachowanie się podczas okupacji sowieckiej oraz w
                        czasie pobytu w więzieniach i obozach, pomimo masowej dezercji Żydów, jak w
                        Sowietach tak i w Palestynie, nie było w Armii ekscesów antyżydowskich”.

72.14.221.104/search?q=cache:vpZa02SGPn4J:www.ipn.gov.pl/biuletyn11_34.pdf+dezercje+1939+Bia%C5%82orusini+%C5%BBydzi&hl=de&gl=de&ct=clnk&cd=14

Wiosną 1939 roku na zebraniu Rady Partyjnej Bundu w sprawie niebezpieczeństwa
                        hitleryzmu dla Żydów i Niemiec dla Polski, znany żydowski działacz lewicowy w
                        międzywojennej Polsce Włodzimierz Kossowski (Nachum Mendel Lewinson) głosował
                        przeciwko prowadzeniu przez Bund wśród Żydów polskich akcji popierania pożyczki
                        na rozbudowę polskiej armii,

Już we wrześniu 1939 roku Wehrmacht i Einsałzgruppen SS dokonywały pierwszych
                        obok Polaków egzekucji Żydów. A mimo to Żydzi... starali się witać wkraczających
                        Niemców przymilnie. W Łodzi, Pabianicach i wielu innych miastach ustawili nawet
                        bramy triumfalne, a delegacje kahałów, na czele z rabinami w strojach
                        rytualnych, witały Niemców chlebem i solą..." (Tadeusz Bednarczyk, Życie
                        codzienne warszawskiego getta, Warszawa 1995);

Po upadku Polski we wrześniu 1939 roku kilkadziesiąt tysięcy Polaków, głównie
                        przez granice Węgier i Rumunii, uciekło nielegalnie na Zachód, aby móc dalej
                        walczyć o wolną Polskę, tymczasem „Żydzi, po Kampanii Wrześniowej, nie
                        opuszczali Polski, by dalej walczyć o jej niepodległość poza jej granicami.
                        Znane mi wyjątki mogę policzyć na palcach" (JJ. Korabiowski, „Kultura", nr 3/1967).

Kiedy po podboju Polski rząd przeniósł się do sprzymierzonej Francji,
                        przystąpiono do odtworzenia na Zachodzie Armii Polskiej. Od poboru do wojska
                        uchyliło się 12.000, czyli aż 80%, Żydów-obywateli polskich, którzy mieszkali
                        lub znaleźli się w tym okresie we Francji

Kiedy Wojsko Polskiego powstałe w ZSRR zostało skierowane na Bliski Wschód,
                        m.in. do Palestyny, aż 2.972 spośród 4.439 żołnierzy pochodzenia żydowskiego
                        zdezerterowało z jego szeregów, w tym także Menachem Begin, późniejszy premier
                        Izraela (Begin i dezercje Żydów, „Dziennik Polski" 11.3.1996, Londyn).

Po ponownym nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między Polską a Związkiem
                        Sowieckim w lipcu 1941 roku Żydzi polscy, którzy byli zesłani w głąb Rosji
                        często za spekulanctwo lub przemyt, zaczęli podawać się za Polaków, aby mieć
                        różnorakie przywileje lub móc w ten sposób opuścić ZSRR. Wielu Żydów zgłosiło
                        się do tworzonego tam Wojska Polskiego. Jednak, jak pisze dowódca tego wojska,
                        gen. Władysław Anders: „250 Żydów zdezerterowało z Buzułuka na fałszywą
                        wiadomość o bombardowaniu (przez Niemców) Kujbyszewa. Przeszło 60 zdezerterowało
                        z 5 dywizji w przeddzień zapowiedzianego żołnierzom rozdania broni"

www.kki.pl/piojar/polemiki/jedwabne/zdrada.html
                        • 1ja Re: Znamienne+ 04.07.06, 12:30
                          Czy to mowa o tym innym naczelnym,co z frontu wschodniego do Palestyny zwial?

1.
                          <<<<<<<<<<<<<<<<<<< Po upadku Polski we wrześniu 1939 roku kilkadziesiąt
                          tysięcy Polaków, głównie
                          > przez granice Węgier i Rumunii, uciekło nielegalnie na Zachód, aby móc dalej
                          > walczyć o wolną Polskę<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Nielegalnie?Czyli dezertowali.Wg.ciebei by walczyc.

2.
                          >>>>>>>>>>>>>>>><<> Kiedy Wojsko Polskiego powstałe w ZSRR zostało skierowane
                          na Bliski Wschód,
                          > m.in. do Palestyny, aż 2.972 spośród 4.439 żołnierzy pochodzenia żydowskiego
                          > zdezerterowało z jego szeregów, w tym także Menachem Begin, późniejszy premier
                          > Izraela (Begin i dezercje Żydów, „Dziennik Polski" 11.3.1996, Londyn).>>>>>

Tez to zrobili.By walczyc.O kraj swoj niezalezny.
                          • goldbaum koszerne manipulacyjki 04.07.06, 12:57
                            1ja napisał:

> Czy to mowa o tym innym naczelnym,co z frontu wschodniego do Palestyny zwial?

"Zwial"... pod Tobruk i Monte Cassino.

> 1.

> Nielegalnie?Czyli dezertowali.Wg.ciebei by walczyc.

"Nielegalnie" przekraczali granice po tym jak legalnie zostali zwolnieni przez
                            swoich dowodcow. A granice nie przekraczali po to, zeby zwiewac przed wrogiem
                            ale po to, zeby z nim efektywnie walczyc.

> 2. Tez to zrobili.By walczyc.O kraj swoj niezalezny.

1. "Walczyc" mogli przeciwko Niemcowm ale zwiali bo by musieli walczyc.
                            2. Polska jak widac ich krajem nie byla.

• 1ja Re: koszerne manipulacyjki+ 04.07.06, 13:13
                              A co Tobruk?
                              Monte Casino?
                              Leningrad,Stalingrad,Kursk,Kijow,Krym i tp.
                              A on zwial do sielanki palestynskiej.
                              Walczyc?
                              Mosze Dajan walczyl.
                              Jak nielegalnie opuscili WP,widocznie wtedy uwazali,ze za swoje walczyc beda.
                              Bo jak za swoje uwazac mogli,gdy ich do szkol oficerskich nie przyjmowano.
                              A w Katyniu sie znalezli bo rezerwistami byli.

A swoje Polsce odwojowala Armia Czerwona.
                              I granice jej pilnowala.

Dochtorze,czy masz na zbyciu lewatywe koszerna?
                              • goldbaum Re: koszerne manipulacyjki 04.07.06, 13:22
                                1ja napisał:

> A co Tobruk?
                                > Monte Casino?

A to, ze polscy zolnierze tam walczyli.

> Leningrad,Stalingrad,Kursk,Kijow,Krym i tp.

Tam daliby sie zabic za interesy swojego wroga. Takim jak ty by to odpowiadalo.

> A on zwial do sielanki palestynskiej.

Fajnie sie krecisz :-). Myslisz, ze PRZEJSCIE wojsk Andersa PRZEZ Bliski Wschod
                                do Afryki Polnocnej ZEBY WALCZYC przeciwko Niemcom ktos ci tu kupi jako
                                ucieczke, do sielanki?
                                Tylkotakie cos jak ty moze usilowac sprzedac Tobruk i Monte Cassino jak ucieczke
                                do "sielanki". probuj, probuj... :-)

> Mosze Dajan walczyl.

Mosze Dajan ZWIAL i zdradzil kraj, ktoremu slubowal wiernosc.
                                Mosze Dajan nie walczyl tylko mordowal Arabow.

> Jak nielegalnie opuscili WP,widocznie wtedy uwazali,ze za swoje walczyc beda.

No przeciez napisalem. Polski nie uwazali za "swoj" kraj. Wtedy, kiedy mogli
                                tego dowiesc, dowiedli. Mogli tez inaczej dowiesc ale nie dowiedli.

> A swoje Polsce odwojowala Armia Czerwona.

Czy powinno dziwic, ze takie cos jak ty, rabunek polskiej i niemieckiej ziemi
                                okresli jako "odwojowanie"? :-)

> I granice jej pilnowala.

Tak jak was pilnowano.... w Majdanku.

> Dochtorze,czy masz na zbyciu lewatywe koszerna?

Wez zwykla. Skutek bedzie ten sam.
                                • 1ja Re: koszerne manipulacyjki+ 04.07.06, 13:27
                                  Dochtorze.
                                  Dajan nigdzie nie wial.
                                  W Palestynie sie urodzil.
                                  No,i jestes wiarygodny?
                                  pl.wikipedia.org/wiki/Mosze_Dajan
                                  • goldbaum Re: koszerne manipulacyjki 04.07.06, 13:36
                                    1ja napisał:

> No,i jestes wiarygodny?

Oczywiscie:
                                    Izraela (Begin i dezercje Żydów, „Dziennik Polski" 11.3.1996, Londyn). Żydzi ci
                                    udowodnili nie tylko, że nie chcieli walczyć z hitleryzmem za wolną Polskę, lecz
                                    także, że czuli się wyłącznie Żydami, że troszczyli się tylko o zbudowanie
                                    państwa żydowskiego w Palestynie.

• krystian71 Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 03.07.06, 18:52
                  to byli ci sami, co woleli okupacje radziecka Bialegostoku i Warszawy juz w 20-
                  tym roku Kohn,Unschlicht,Marchlewski
                • goldbaum "woleli" :-) 27.08.06, 14:30
                  snajper55 napisał:

> Ci, którzy woleli okupację Radziecką od Hitlerowskiej.

"Woleli" sobie radziecka od hitlerowskiej, dlatego olali obowiazek obrony
                  ojczyzny i witali chlebem i sola, sowietow i... Niemcow.
      • sempiasty szkoda czasu na tłumaczenie 03.07.06, 14:31
        nie tłumacz nic goldbaumowi
        on nie chce
        i nie potrafi
        tego zrozumiec
        szkoda czasu
        • 1ja Re: szkoda czasu na tłumaczenie + 03.07.06, 14:40
          Ja mu nie tlumacze.
          Tylko temu,podobno doktorowi od lewatyw,nalezy wbijac do glowy.
    • goldbaum Niewiarygodne :-) 04.07.06, 09:09
      Kastrat tlumaczy sie, w 20 posach, ze Zydzi... "nie mogli" bo taaaaaacy lojalni.

Ale gdyby tylko mogli, gdyby im Polacy pozwolili... To Niemcy uciekaliby po 6
      dniach do rajchu bez butow :-)
    • 1ja Re: Niekoszerne klamstwa+ 04.07.06, 13:30
      Re: koszerne manipulacyjki
      goldbaum 04.07.06, 13:22 + odpowiedz

1ja napisał:

> A co Tobruk?
      > Monte Casino?

A to, ze polscy zolnierze tam walczyli.

> Leningrad,Stalingrad,Kursk,Kijow,Krym i tp.

Tam daliby sie zabic za interesy swojego wroga. Takim jak ty by to odpowiadalo.

> A on zwial do sielanki palestynskiej.

Fajnie sie krecisz :-). Myslisz, ze PRZEJSCIE wojsk Andersa PRZEZ Bliski Wschod
      do Afryki Polnocnej ZEBY WALCZYC przeciwko Niemcom ktos ci tu kupi jako
      ucieczke, do sielanki?
      Tylkotakie cos jak ty moze usilowac sprzedac Tobruk i Monte Cassino jak ucieczke
      do "sielanki". probuj, probuj... :-)

> Mosze Dajan walczyl.

Mosze Dajan ZWIAL i zdradzil kraj, ktoremu slubowal wiernosc.
      Mosze Dajan nie walczyl tylko mordowal Arabow.

> Jak nielegalnie opuscili WP,widocznie wtedy uwazali,ze za swoje walczyc beda.

No przeciez napisalem. Polski nie uwazali za "swoj" kraj. Wtedy, kiedy mogli
      tego dowiesc, dowiedli. Mogli tez inaczej dowiesc ale nie dowiedli.

> A swoje Polsce odwojowala Armia Czerwona.

Czy powinno dziwic, ze takie cos jak ty, rabunek polskiej i niemieckiej ziemi
      okresli jako "odwojowanie"? :-)

> I granice jej pilnowala.

Tak jak was pilnowano.... w Majdanku.

> Dochtorze,czy masz na zbyciu lewatywe koszerna?

Wez zwykla. Skutek bedzie ten sam.

• Re: koszerne manipulacyjki+
      1ja 04.07.06, 13:27 + odpowiedz

Dochtorze.
      Dajan nigdzie nie wial.
      W Palestynie sie urodzil.
      No,i jestes wiarygodny?
      • 1ja Re: Niekoszerne klamstwa.P.S+ 04.07.06, 13:32
        Wiarygodnac cymbala:
        • 1ja Re: Niekoszerne klamstwa.P.S+ 04.07.06, 13:34
          No?
          • goldbaum koszerne manipulacje 04.07.06, 13:35
            Izraela (Begin i dezercje Żydów, „Dziennik Polski" 11.3.1996, Londyn). Żydzi ci
            udowodnili nie tylko, że nie chcieli walczyć z hitleryzmem za wolną Polskę, lecz
            także, że czuli się wyłącznie Żydami, że troszczyli się tylko o zbudowanie
            państwa żydowskiego w Palestynie.

• goldbaum Re: Niekoszerne klamstwa 04.07.06, 13:33
        Tego jeszcze by brakowalo zebym mial nazwisko Zyda pamietac!
        Nie ten to inny ZWIAL. I pies go lizal jak sie nazywal...

Begin?
        • 1ja Re: Niekoszerne klamstwa+ 04.07.06, 13:37
          Po takiej odzywce uczonego dochtora medycyny nie pozwolilbym mu rtobienie psu
          memu lewatywy.
          • goldbaum koszerne klamstwa 04.07.06, 13:38
            To zrob najpierw psu a potem sobie.
            • 1ja Re: koszerne klamstwa+ 04.07.06, 13:52
              Co to samoobsluga+
              Czego cie,pajacu,uczyli?
              Czemu dochtorat za pieniadze wyzyskiwanego chlopa pozwolili ci robic?
              Ty,nierobo,psu lewatywy zrobic nie potrafisz?
              A mnie nie pozwole bys zrobil.
              Bo bym cie obesr.... ,a dzentelmen jestem.
        • 1ja Re: Niekoszerne klamstwa+ 04.07.06, 14:16
          >>>>>>><< Re: Niekoszerne klamstwa
          goldbaum 04.07.06, 13:33 + odpowiedz

Tego jeszcze by brakowalo zebym mial nazwisko Zyda pamietac!
          Nie ten to inny ZWIAL. I pies go lizal jak sie nazywal...

Begin?>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

No widzisz,jaki z ciebie dochtor?
          Dajan twierdziles,ze ojczyzne zdradzil i przysiege zlamal.
          A on w Palestynie sie urodzil.
          Co z ciebie za inteligencja?
          A jakiegos Andersa pamietac musze.
          Czy to ten co Sikorskiego zgladzil?
          No niech ci bedzie.
          Pies ci morde lizac nie bedzie.
          Bo nie pozwole bys mu lewatywe robil.
          • polani Re: Niekoszerne klamstwa+ 04.07.06, 15:54
            Polacy postawili niemca 55 dwizij
            sojuznikow tylko 4 !wielki andres siedzial 3 lat w Erec Israel byl karmiony i
            nie wojowal.
            nasze IDF kontra WP
            • goldbaum Niekoszerne klamstwa 04.07.06, 16:14
              polani napisał:

> nasze IDF kontra WP

Bylo... Po 17 wrzesnia 39 na wschodzie i w Katyniu.
              • polani Re: Niekoszerne klamstwa 04.07.06, 16:22
                Sowjeci wzeli pol polske by walking tylko 750 zabytch
                na kresy ukraincy bialorusi wasz pany wojsko nie znosili
                pozatym sowjeci powiedzili ze przyszli was ratowac, WP poszle do niewoli
                bez strzelanie.
                w 45 dostaliscie od stalina na z nasze koszty 1/3 reichu miasta fabryki wode i
                prat,lepszy geszeft niz kresy.
                Stalin zrobil z cimnota polske zacofana agrarno przemyslowa
                to co wam tak zle bylo
                pomagaliscie araba przeciwko panstwa zydow kolo 55 lat i przegraliscie
                • goldbaum Koszerna perspektywa 04.07.06, 17:03
                  Jasne Zydzie, Polska miala same korzysci na tym "geszefcie", ktory tak tu
                  zachwalasz!
                  • 1ja Re: Koszerna perspektywa+ 04.07.06, 22:55
                    Sa Polacy madrzy.
                    Sa i glupi.
                    Ty duren jestes polaczkowaty.
                    • goldbaum Re: Koszerna perspektywa 04.07.06, 22:59
                      A ty jestes smierdziel zydziaczkowaty.
                      • 1ja Re: Koszerna perspektywa+ 04.07.06, 23:07
                        I ty,glupolu,jestes doktorem?
                        • goldbaum Re: Koszerna perspektywa 04.07.06, 23:08
                          Do tego jestes kastratem, smierdzielu.
                          • 1ja Re: Koszerna perspektywa+ 04.07.06, 23:10
                            Musiales go lizac,jezeli wiesz.
                            • goldbaum Re: Koszerna perspektywa 04.07.06, 23:22
                              Alez z ciebie porabany, chory gowniarz...
                              • 1ja Re: Koszerna perspektywa+ 04.07.06, 23:24
                                Ale nie jestem gryzon,co Zydom odgryza w trakcie lizania.
                                A ty nim,widocznie,jesres.
                  • polani Re: Koszerna perspektywa 05.07.06, 15:47
                    polska ma nasze 35Miliardow $ nieruchomosci
                    niemiec mordowal polak wykozystal
    • goldbaum Podsylam temacik jadwabnikowi 19.07.06, 00:00
      Niezwykle dumny ze swojej armii, ktora pokonala analfabetow z pustyni ale
      prawdziwym wrogom w 39 roku stawiala bramy powitalne i witala chlebem i sola.
      • 1ja Re: Podsylam temacik jadwabnikowi+ 19.07.06, 09:10
        Szmalcownik-czyja specjalnosc?
    • zio29 Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 19.07.06, 00:35
      zacznijmy od tego że przedwojennej Polski nikt nie pompował zastrzykami z
      miliardów dolarów i transferami nowoczesnych technologii ..
      Inna sprawa że gdyby np 17 września napadł na nas 100krotnie większy Związek
      Radziecki Polska była się w stanie sama się obronić ..
      • 1ja Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 19.07.06, 09:09
        Gdyby,gdyby!?
        Pochwalam ciebie za jasnosc przewidywania.
        A co to ma do tego,ze Zydzi nie obronili Polski i Polakow?
        Moze blad polegal na tym,ze regulamin wojskowy nie przewidywal Zyda na
        stanowisku naczelnego?
        • goldbaum nowa teoria koszerna :-) 27.08.06, 14:35
          1ja napisał:

> Moze blad polegal na tym,ze regulamin wojskowy nie przewidywal Zyda na
          > stanowisku naczelnego?

Ktory punkt dokladnie?
          • 1ja Re: nowa teoria koszerna :-)+ 27.08.06, 15:56
            Glupolu jeden.
            Jezeli regulamin nie przewidywal,to takiego punktu nie bylo!
            • goldbaum Re: nowa teoria koszerna :-) 28.08.06, 08:36
              tobie wykastrowali nie tylko jaja ale i mozg.

> Jezeli regulamin nie przewidywal,to takiego punktu nie bylo!

A punkt, ktory przewidywal Polaka na naczelnego byl?
              • 1ja Re: nowa teoria koszerna :-)+ 28.08.06, 16:05
                Dochtorku,ktory mnie lizal,a potem odgryzl.
                Przez co mnie kastratem zrobil.
                Podziwiac musze twoje wodoglowie:
                Jezeli regulamin nie przewidywal strzelania z karabinem o lufie krzywej,to nie
                znaczy,ze na ten temat musial byc punkt w tym,ze regulaminie.
                Tak samo,jak regulamin nie przewidywal,ze Zyd ma przjac dowodztwo nad Armia
                kiedy naczelny do Rumunii nawial.
                Jak wiadomo,zlamanie regulaminu,grozi surowymi karami.
                Wiec,baranie,sie dziwisz,ze Zydzi ciebie nie uratowali.
                A z takimi,jak ty,wojne latwo przegrac bylo.

P.S
                Poza regulaminem byly jeszcze zwyczaje:
                Nawet Zydzi z Katynia
    • smuga5 Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.08.06, 11:56
      goldbaum napisał:

> Zdolnosc bojowa i walecznosc WP podczas Kampanii Wrzesniowej byla na tym forum
      > niejednokrotnie powodem przesmiewek i pogardliwych uwag ze strony pewnej
      > grupy forumowiczow.

Nie zauwazylem.

> Jako przyklad walecznosci wskazywano na Zydow, ktorzy w poczatkach istnienia
      > panstwa Izrael pokonali nie dwoch a kilku wrogow na raz.

To prawda

To co ty napisales nie trzyma sie kupy.Jesli to parodia to nie jest smieszna.
      W innym wypadku to swiadczy o wodoglowiu w koncowej fazie.
      Natomiast dziwi mnie glupota ludzi ktorzy z toba dyskutuja.Biore pod uwage ze
      chodzi tutaj przewaznie o zagranicznych Polakach (USA,Kanada,Francja..)wiec
      to lagodzi troche koncowy wyrok.

> Gdyby Zydzi pokonali Niemcow w pierwsze 6 dni (wojna szesciodniowa), to Stalin
      > raczej sie nie odwazylby sie napadac 11 dni pozniej?

Wlasnie zydzi nie chcieli pokonac Niemcow bo pracowali razem ze Stalinem

> Jak myslicie?

Ja mysle ale ty napewno nie.
      • goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.08.06, 12:06
        smuga5 napisał:

> Nie zauwazylem.

No to jestes chyba tutaj jedynym.

> Jesli to parodia to nie jest smieszna.

Mozliwe. Wynika przyciez tylko z parodii, jaka jest nabijanie sie z WP za
        przegrana przeciwko dwom najwiekszym i najnowoczesniejszym potegom militarnym na
        swiecie i stawiania za wzor zwyciestwa odniesionego przez ludzi umiejacych sie
        poslugowac zachodnim know-how nad analfabetami.
        Wielu ta parodie traktuje jak najbardziej serio.

> Natomiast dziwi mnie glupota ludzi ktorzy z toba dyskutuja.

Dziwic sie nad swoja wlasna glupota to niemale osiagniecie :-)

• de_oakville Re: Niekoszerne klamstwa 28.08.06, 14:00
          polani napisal:

>w 45 dostaliscie od stalina na z nasze koszty 1/3 reichu miasta fabryki wode i
          >prat,lepszy geszeft niz kresy.

1/4 a nie 1/3. Ja tam bym osobiscie wolal kresy ze wzgledu na bardziej swojski
          wyglad i slomiane strzechy. Kresy mozna by potem uksztaltowac i unowoczesnic na
          polskie podobienstwo, a ziemiom zachodnim wyrzadzono taka "przysluge", ze teraz
          nie sa one podobne ani do Polski ani do Niemiec. "Ni pies ni wydra, cos na
          ksztalt swidra" jak mawial tow. Wieslaw (Gomulka)
    • polani Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.08.06, 14:19
      zydy wojowali a polacy uciekli z bitwy
      • goldbaum Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.08.06, 14:25
        polani napisał:

> zydy wojowali a polacy uciekli z bitwy

Juz od czasow Beresteczka tak bylo... Ba... od Grunwaldu. Co Polacy zrobiliby
        bez koszernych zastepow rycerskich herbu micwa?
        • polani Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow? 28.08.06, 16:14
          polacy nie umja wojowac i teraz was uczymy glupki jak sie wojuje
        • 1ja Re: Dlaczego nie obronili Polski i Polakow?+ 28.08.06, 16:17
          Dochtorku,ktory mnie od kastratow wyzywa i,ktory sie przez to przyznaje do
          tego,ze mnie lizal,a potem mi odgryzl.
          Przez co mnie kastratem zrobil.
          Podziwiac musze twoje wodoglowie:
          Jezeli regulamin nie przewidywal strzelania z karabinem o lufie krzywej,to nie
          znaczy,ze na ten temat musial byc punkt w tymze regulaminie.
          Tak samo,regulamin nie przewidywal,ze Zyd ma przejac dowodztwo nad Armia kiedy
          naczelny do Rumunii nawial.
          Jak wiadomo,zlamanie regulaminu,grozi surowymi karami.
          Wiec,baranie,ktory regulaminow wojskowych nie zna,sie dziwisz,ze Zydzi ciebie
          nie uratowali?
          A z takimi,jak ty,wojne latwo przegrac bylo.
          A ze z wojska Andersa,prawdopodobnego mordercy Sikorskiego nawiali,to czemu
          sie dziwisz?
          Nawiali ,by panstwo swoje budowac.
          Tak jakby z ziemi wloskiej........
          Anders tez na froncie radzieckim,najbardziej morderczym nie chcial wojowac.
          Poza tym zarzucasz Dajanowi,ze z wojska polskiego zwial.
          Piepszysz glupoty-on W Palestynie sie urodzil.
          Napisales potem,ze nie musisz byle zyda pamietac.
          To ja tak samo nie musze byle zasranca Andersa,przypominam prawdopodobnego
          mordercy,tez szanowac.
          Pozatym ilu Zydow -oficeraow czynnych bylo w wojsku polskim przed wojna?
          Prawie wszyscy,a szczegolnie ci z Katynia rezerwistami byli.
          A z przyczyny jakiej,doktorze-balwanie niekoszerny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka