Gość: dana33 IP: *.jazo.org.il 03.02.03, 14:56 www.jr.co.il/pictures/israel/history/space.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ed_ Re: Tylko dla przyjaciol Israela 03.02.03, 16:43 To chyba także do mnie. Dziękuję za link i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: datsh Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.cm-upc.chello.se 03.02.03, 16:50 pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: 134.174.196.* 03.02.03, 16:49 Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowej w Iraku (bez wypowiedzenia wojny) przez tego bohatera? To bylby niezly wstep do takiej serii fotosow o tym niewatpliwie tragicznie zmarlym czlowieku. No i moze "przyjaciele Izraela" zrozumieliby czemu dzicz arabska sie cieszy z jego smierci.... Odpowiedz Link Zgłoś
ed_ Re: Tylko dla przyjaciol Israela 03.02.03, 16:56 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowej w Iraku > (bez wypowiedzenia wojny) przez tego bohatera? To bylby niezly wstep do takiej > serii fotosow o tym niewatpliwie tragicznie zmarlym czlowieku. No i > moze "przyjaciele Izraela" zrozumieliby czemu dzicz arabska sie cieszy z jego > smierci.... Myślisz, że dla świata byłoby lepiej, gdyby ten reaktor nie został zbombardowany? Czy myślisz, że miał służyć do produkcji prądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: 134.174.196.* 03.02.03, 16:59 ed_ napisał: > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowej w > Iraku > > (bez wypowiedzenia wojny) przez tego bohatera? To bylby niezly wstep do > takiej > > serii fotosow o tym niewatpliwie tragicznie zmarlym czlowieku. No i > > moze "przyjaciele Izraela" zrozumieliby czemu dzicz arabska sie cieszy z j > ego > > smierci.... > > Myślisz, że dla świata byłoby lepiej, gdyby ten reaktor nie został > zbombardowany? Czy myślisz, że miał służyć do produkcji prądu? > Mysle, ze jak sie wysyla bombowce nad terytorium suwerennego kraju, to wypadaloby mu najpierw wywolac wojne, a nie dziwic sie, ze obywatele tego kraju ciesza sie ze smierci jednego z tych pilotow. Odpowiedz Link Zgłoś
maltan Re: Tylko dla przyjaciol Israela 06.02.03, 09:51 Izrael oraz Irak sa w stanie wojny od roku 73. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PULS Re: Tylko do zydow na ktorych ciagle czapka gore IP: *.tnt2.northbrook.il.temp.da.uu.net 03.02.03, 17:16 ed_ napisał: > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowej w > Iraku > > (bez wypowiedzenia wojny) przez tego bohatera? To bylby niezly wstep do > takiej > > serii fotosow o tym niewatpliwie tragicznie zmarlym czlowieku. No i > > moze "przyjaciele Izraela" zrozumieliby czemu dzicz arabska sie cieszy z j > ego > > smierci.... > > Myślisz, że dla świata byłoby lepiej, gdyby ten reaktor nie został > zbombardowany? Czy myślisz, że miał służyć do produkcji prądu? > Zydzi przestancie juz uszczesliwias ten Swiat.Nie mieszajcie calego Swiata do walki z waszymi problemami.Zmiencie qurwy religie na ludzka to nie bedziecie sie musieli bas ze ciagle ktos na was czycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Tylko do zydow na ktorych ciagle czapka gore IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 03.02.03, 22:26 Gość portalu: PULS napisał(a): > ed_ napisał: > > > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > > > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowe > j w > > Iraku > > > (bez wypowiedzenia wojny) przez tego bohatera? To bylby niezly wstep > do > > takiej > > > serii fotosow o tym niewatpliwie tragicznie zmarlym czlowieku. No i > > > moze "przyjaciele Izraela" zrozumieliby czemu dzicz arabska sie ciesz > y z j > > ego > > > smierci.... > > > > Myślisz, że dla świata byłoby lepiej, gdyby ten reaktor nie został > > zbombardowany? Czy myślisz, że miał służyć do produkcji prądu? > > > Zydzi przestancie juz uszczesliwias ten Swiat.Nie mieszajcie calego Swiata > do walki z waszymi problemami.Zmiencie qurwy religie na ludzka > to nie bedziecie sie musieli bas ze ciagle ktos na was czycha. nu, pulsiczku, my sie tak strasznie znowu nie boimy, wiesz? a jak bys ty, europa i ameryka wygladali w 1991 jakby ten reaktor pracowal, madralo? pewnie cie by juz nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlm ciebie by nie bylo IP: 12.46.161.* 05.02.03, 23:54 My bysmy byli, ciebie by nie bylo za to. Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: PULS napisał(a): > > > ed_ napisał: > > > > > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > > > > > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni ja > drowe > > j w > > > Iraku > > > > (bez wypowiedzenia wojny) przez tego bohatera? To bylby niezly w > step > > do > > > takiej > > > > serii fotosow o tym niewatpliwie tragicznie zmarlym czlowieku. N > o i > > > > moze "przyjaciele Izraela" zrozumieliby czemu dzicz arabska sie > ciesz > > y z j > > > ego > > > > smierci.... > > > > > > Myślisz, że dla świata byłoby lepiej, gdyby ten reaktor nie został > > > zbombardowany? Czy myślisz, że miał służyć do produkcji prądu? > > > > > Zydzi przestancie juz uszczesliwias ten Swiat.Nie mieszajcie calego Swiata > > do walki z waszymi problemami.Zmiencie qurwy religie na ludzka > > to nie bedziecie sie musieli bas ze ciagle ktos na was czycha. > > nu, pulsiczku, my sie tak strasznie znowu nie boimy, wiesz? a jak bys ty, > europa i ameryka wygladali w 1991 jakby ten reaktor pracowal, madralo? pewnie > cie by juz nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Osirak 03.02.03, 16:59 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowej w Iraku "zdjatek" nie moge znalezc, chyba nadal "classified" . Ale tu jest troche tekstu: "www.fas.org/spp/starwars/program/docs/41osi.html" Chwala Bohaterowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Osirak IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 03.02.03, 22:22 dyzma_ napisał(a): > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowej w > Iraku > > "zdjatek" nie moge znalezc, chyba nadal "classified" . > > Ale tu jest troche tekstu: > "<a href="www.fas.org/spp/starwars/program/docs/41osi.html""target="_bla > nk">www.fas.org/spp/starwars/program/docs/41osi.html"</a> > > Chwala Bohaterowi. nu, dyzmunciu, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 17:48 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowej w Iraku > (bez wypowiedzenia wojny) przez tego bohatera? To bylby niezly wstep do takiej > serii fotosow o tym niewatpliwie tragicznie zmarlym czlowieku. No i > moze "przyjaciele Izraela" zrozumieliby czemu dzicz arabska sie cieszy z jego > smierci.... Bezmyślność niektórych osób jest porażająca. Więc może wyjaśnię: gdyby 1981 Ramon i koledzy nie zbombardowali tego reaktora to prawdopodobnie już w 1986 Irak miałby bombę atomową której użyłby: 1.Wobec Iranu 2. Wobec Izraela 3. W czasie Pustynnej Burzy Więc do przemyślenia; Ramon był bohaterem wolnego świata czy nie? Dla mnie był i dziś pomodlę się za niego. Za inne ofiary Columbii też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: 134.174.196.* 03.02.03, 17:54 Gość portalu: Dawid napisał(a): > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowej w > Iraku > > (bez wypowiedzenia wojny) przez tego bohatera? To bylby niezly wstep do > takiej > > serii fotosow o tym niewatpliwie tragicznie zmarlym czlowieku. No i > > moze "przyjaciele Izraela" zrozumieliby czemu dzicz arabska sie cieszy z j > ego > > smierci.... > > Bezmyślność niektórych osób jest porażająca. Więc może wyjaśnię: gdyby 1981 > Ramon i koledzy nie zbombardowali tego reaktora to prawdopodobnie już w 1986 > Irak miałby bombę atomową której użyłby: > 1.Wobec Iranu > 2. Wobec Izraela > 3. W czasie Pustynnej Burzy > Więc do przemyślenia; Ramon był bohaterem wolnego świata czy nie? > Dla mnie był i dziś pomodlę się za niego. Za inne ofiary Columbii też. > Gdyby Stalin nie pokonal Hitlera, pol swiata mowiloby po niemiecku - czy to oznacza, ze Stalin byl dobrym czlowiekiem?....... Czynienie zla zloczyncy nie rowna sie czynieniu dobra. Pomodl sie, pomodl, to akurat na pewno nikomu nie zaszkodzi, a pomoc zawsze moze. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Tylko dla przyjaciol Israela 03.02.03, 18:22 Gość portalu: Dawid napisał(a): > Bezmyślność niektórych osób jest porażająca. Więc może wyjaśnię: gdyby 1981 > Ramon i koledzy nie zbombardowali tego reaktora to prawdopodobnie już w 1986 > Irak miałby bombę atomową której użyłby: > 1.Wobec Iranu > 2. Wobec Izraela > 3. W czasie Pustynnej Burzy > Więc do przemyślenia; Ramon był bohaterem wolnego świata czy nie? > Dla mnie był i dziś pomodlę się za niego. Za inne ofiary Columbii też. Jak Ty dobrze wiesz co by bylo gdyby.... Ciekawe co by bylo, gdyby Izrael nie miel jeszcze bomby atomowej i tacy eksperci ja Ty teraz gdybali co by bylo gdyby mial.... Strach pomyslec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZXX Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.99.hostpool.rsmi.com 03.02.03, 21:05 Gość portalu: Dawid napisał(a): > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowej w > Iraku > > (bez wypowiedzenia wojny) przez tego bohatera? To bylby niezly wstep do > takiej > > serii fotosow o tym niewatpliwie tragicznie zmarlym czlowieku. No i > > moze "przyjaciele Izraela" zrozumieliby czemu dzicz arabska sie cieszy z j > ego > > smierci.... > > Bezmyślność niektórych osób jest porażająca. Więc może wyjaśnię: gdyby 1981 > Ramon i koledzy nie zbombardowali tego reaktora to prawdopodobnie już w 1986 > Irak miałby bombę atomową której użyłby: > 1.Wobec Iranu > 2. Wobec Izraela > 3. W czasie Pustynnej Burzy > Więc do przemyślenia; Ramon był bohaterem wolnego świata czy nie? > Dla mnie był i dziś pomodlę się za niego. Za inne ofiary Columbii też. > pokurwilo cie w twoich przemysleniach. dla mnie to on byl morderca i skurwielem. fajna sprawa ze pierwszy zyd w kosmosie sie rozpierdolil nad palestyna w stanie texas. podoba mi sie ten zbieg okolicznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus mrowa,jesli zarzucales galxemu braki intelektualne 03.02.03, 18:21 to obecnie moge tylko stwierdzic ze to przypomnialo tak na oko podskakiwanie mrowy w terrarium w jakims laboratorium.... oj mrowa,a ja sadzilem ze mrowy to takie pracowite i inteligentne stwrzonka,nasz wielki bohater Pilsudski bodajze tez byl zamieszany w wysadzenie paru roznych rzeczy... no to pewnie tez byl zwykly terrorysta???a nie maz stanu??? widzisz mrowa,problem w tym ze zazwyczaj ocene danych faktow wyciaga sie glownie z ich okolicznosci,chociazby dlatego AK to bohaterowie,a Hamas to terrorysci,jesli tego nie rozumiesz nadal to tylko wypada wezwac lekarza do obserwacji poslugujacej sie klawiatura mrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: mrowa,jesli zarzucales galxemu braki intelekt IP: 134.174.196.* 03.02.03, 18:32 marcus_crassus napisał: > to obecnie moge tylko stwierdzic ze to przypomnialo tak na oko podskakiwanie > mrowy w terrarium w jakims laboratorium.... > > oj mrowa,a ja sadzilem ze mrowy to takie pracowite i inteligentne > stwrzonka,nasz wielki bohater Pilsudski bodajze tez byl zamieszany w > wysadzenie paru roznych rzeczy... > > no to pewnie tez byl zwykly terrorysta???a nie maz stanu??? > > widzisz mrowa,problem w tym ze zazwyczaj ocene danych faktow wyciaga sie > glownie z ich okolicznosci,chociazby dlatego AK to bohaterowie,a Hamas to > terrorysci,jesli tego nie rozumiesz nadal to tylko wypada wezwac lekarza do > obserwacji poslugujacej sie klawiatura mrowy Wybacz, ale bredzisz. Na pewno nie przedawkowales insuliny? A zjadles dzis cokolwiek? Martwie sie o ciebie jako lekarz. NIE twierdze, ze atak na elektrownie nie mial sensu jako dzialanie zaczepno- obronne Izraela - twierdze, ze popelniono go BEZ WYPOWIEDZENIA WOJNY i jako taki byl przestepstwem miedzynarodowym. Taka jest moja opinia. Czynienie zla zloczyncy nie oznacza dobra. Jednak jesli chodzi o tego czlowieka - w ktorym miejscu mego postu widzisz brak respektu dla tego niego???? Izraelski kosmonauta wykonywal wtedy rozkazy i prawde mowiac nalezaloby go rozgrzeszyc. Niemniej to jego reka, a nie reka polityka uwolnila te bomby. Takze, swoim postem tlumacze jednynie czemu Arabowie sie ciesza z jego smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Czynienie zla zloczyncy 03.02.03, 18:36 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Czynienie zla zloczyncy nie oznacza dobra. Na przyklad, wsadzenie zloczyncy do pierdla? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ oj slisko, slisko !! 03.02.03, 18:43 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > ... wykonywal wtedy rozkazy i > prawde mowiac nalezaloby go rozgrzeszyc. Cholernie zle mi sie ta kombinacja slow kojarzy. A co do meritum, to nie sprawdzilem ale silnie przypuszczam ze w misji na Osirak wzieli udzial ochotnicy, *w pelni swiadomi* powagi sytuacji i celu zadania. Oni czuli sie naprawde zaszczyceni ze to wlasnie ich wybrano. "wykonywal tylko rozkazy" to obraza Jego pamieci. > Niemniej to jego reka, a nie reka > polityka uwolnila te bomby. Chwala Mu za to! Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a z czego go rozgrzeszac???? 03.02.03, 18:55 prewencyjna wojna z Hitlerem tez bylaby pewnie sprzeczna z prawem miedzynarodowym???i zostalibysmy agresorami,moze nawet to my musielibysmy potem im przebaczac??? otoz zostawie Ci kwestie zywnosci,ja jestem jakos dobrze odzywiony,sporo witaminek zjadlem... natomiast co do prawa miedzynarodowego powiem Ci ze jest jedna wielka kupa gowna... dlatego m.in funkcjonuje lipne ONZ,dlatego Chinczycy morduja mnichow z Tybetu i jest ok,dlatego jak holenderscy zolnierze dopuscili w czasie wojny w jugoslawii do maskary cywili bylo ok etc... dlatego ze jest to chyba jedyne prawo gdzie nie ma sadu ktory moze odwolac sie do zasad slusznosci,nie ma kto ocenic "stanu wyzszej koniecznosci" etc.. wiec jak nastepnym razem uslyszysz w dzienniku ze jakas nastolatka dzgnie nozem faceta ktory chcial ja zgwalcic w ciemnym parku to sadze ze tez bedziesz chcial zeby powedrowala do pudla na wiele lat,przeciez morderczyni...no nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus "to oni musieliby nam potem przebaczac" - tak mial 03.02.03, 18:56 mialo byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: a z czego go rozgrzeszac???? IP: 134.174.196.* 03.02.03, 19:03 marcus_crassus napisał: > prewencyjna wojna z Hitlerem tez bylaby pewnie sprzeczna z prawem > miedzynarodowym???i zostalibysmy agresorami,moze nawet to my musielibysmy > potem im przebaczac??? > > otoz zostawie Ci kwestie zywnosci,ja jestem jakos dobrze odzywiony,sporo > witaminek zjadlem... > > natomiast co do prawa miedzynarodowego powiem Ci ze jest jedna wielka kupa > gowna... > > dlatego m.in funkcjonuje lipne ONZ,dlatego Chinczycy morduja mnichow z Tybetu > i jest ok,dlatego jak holenderscy zolnierze dopuscili w czasie wojny w > jugoslawii do maskary cywili bylo ok etc... > > dlatego ze jest to chyba jedyne prawo gdzie nie ma sadu ktory moze odwolac sie > do zasad slusznosci,nie ma kto ocenic "stanu wyzszej koniecznosci" etc.. > > wiec jak nastepnym razem uslyszysz w dzienniku ze jakas nastolatka dzgnie > nozem faceta ktory chcial ja zgwalcic w ciemnym parku to sadze ze tez bedziesz > chcial zeby powedrowala do pudla na wiele lat,przeciez morderczyni...no nie??? Reakcja nastolatki w afekcie rozni sie nieco od reakcji rzadu mocarstwa atomowego. Powtarzam jesli to do ciebie nie dotarlo, a chyba nie - NIE NEGUJE ZASADNOSCI ataku na elektrownie. NEGUJE przeprowadzenie go bez wywolania WOJNY przez Izrael Irakowi. DOTARLO????? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus mozesz rowniez sobie stwierdzac ze np 03.02.03, 19:27 zycie jest ciezkie...tylko po co???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: mozesz rowniez sobie stwierdzac ze np IP: 134.174.196.* 03.02.03, 19:46 marcus_crassus napisał: > zycie jest ciezkie...tylko po co???? > Z tych samych przyczyn i dla tego samego celu, dla ktorych ty piszesz swoje wypociny tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus mrowa,ja w odroznieniu od ciebie mam nie musze 03.02.03, 20:07 zakladac specjalnych watkow zeby kogos zbluzgac na pol strony,a jesli juz to robie to w lepszym stylu...i ze jest zabawnie... widzisz juz na czym polega roznica...ty robisz grzyby,a nie ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: mrowa,ja w odroznieniu od ciebie mam nie musz IP: 134.174.196.* 03.02.03, 20:18 marcus_crassus napisał: > zakladac specjalnych watkow zeby kogos zbluzgac na pol strony,a jesli juz to > robie to w lepszym stylu...i ze jest zabawnie... ?????????????????????????????????????????????????????????? Mam ci przytoczyc twoje watki zakladane na titusa_flaviusa i bimiego, czy sam wycofasz sie z tych klamstw napisanych powyzej? Lepszym? / zabawnie? - nie pekles przy tym z dumy przypadkiem? Pokaz ilu sie smieje z twoich postow, bo ja niewielu widzialem, raczej wielu szlocha nad nimi, bo brak merytoryki w nich zabija. Ja do smiania sie z moich nikogo nie zmuszam. Watek "o galaxy" zostal zalozony w bardzo konkretnym celu i cel te zostal osiagniety w 100%. www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4382442&a=4384474 Domyslam sie jednak, ze twoj gornolotny umysl nie jest w stanie skoncentrowac sie nad tak przyziemnymi sprawami. > > widzisz juz na czym polega roznica...ty robisz grzyby,a nie ja:) Nie umiem ci odpowiedziec, gdyz nie wiem co to jest "grzyby". Sadze, ze transponowales nazwe zyjatka, ktore zazywasz, zamiast okreslenia, ktorego chciales uzyc. Niech i tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus mrowa,ty nawet bluzgac nie potrafisz,nie liczac 03.02.03, 20:27 juz na marnote bzdur twojej produkcji,to co napisales do galxego mialo byc chyba irytujace dla niego,bylo po prostu marne,az sie slabo robilo,facet ktory pisal taka marnote musi byc totalnym nieudacznikiem i ofiara losu,az sie ciebie mi zal robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: mrowa,ty nawet bluzgac nie potrafisz,nie licz IP: 134.174.196.* 03.02.03, 20:31 Oj, intepunkcja ci siada, duze braki w ciagu logicznym wypowiedzi, kompletny brak nawiazania do tekstu przemowcy.... Cholera, lap za telefon i dzwon na Emergency poki mowa twoja przypomina jeszcze choc troche ludzka. Diagnozuje znaczne przedawkowanie tych twoich "grzybow". Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Re: mrowa,ty nawet bluzgac nie potrafisz,nie licz 03.02.03, 20:40 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Oj, intepunkcja ci siada, duze braki w ciagu logicznym wypowiedzi, kompletny > brak nawiazania do tekstu przemowcy.... hehehehe...wiesz co mrowa...wiesz co wlasnie zaprezentowales??? i dlaczego sie jeszcze bardziej zblazniles???chyba ci z nerwow paluszki drza??? co mrowus???to tez wynik stresujacego zycia???nie przyzwyczailes sie??? przeciez jak byles maly dzieci tez sie z ciebie smialy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: mrowa,ty nawet bluzgac nie potrafisz,nie licz IP: 134.174.196.* 03.02.03, 20:53 marcus_crassus napisał: > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > Oj, intepunkcja ci siada, duze braki w ciagu logicznym wypowiedzi, komplet > ny > > brak nawiazania do tekstu przemowcy.... > > > > hehehehe...wiesz co mrowa...wiesz co wlasnie zaprezentowales??? > i dlaczego sie jeszcze bardziej zblazniles???chyba ci z nerwow paluszki drza??? > co mrowus???to tez wynik stresujacego zycia???nie przyzwyczailes sie??? > przeciez jak byles maly dzieci tez sie z ciebie smialy.... Jesli chodzi ci o literowki, robie je od prawie zawsze i sie malo tym przejmuje. Nie przeszkadza mi to jakos pisac kilkudziesieciostronicowych tekstow do ksiazek i fachowych artykulow w roznych jezykach. Po to jest "spell checker". Cytat, ktory podales WYMIENIA twoje objawy rzucajace sie w oczy w poprzednim poscie, widoczne rowniez w tym. Podtrzymuje wiec diagnoze. Do zdenerwowania mi daleko, bo nie przypuszam, ze jakis rzadek literek na jakims forum internetowym pisanych przez blizej mi nieznanego forumowicza moze miec jakiekolwiek prawdziwe znaczenie w moim zyciu. Jesli chcesz sie podbijac postami, nie krepuj sie. Spamowanie moich wypowiedzi jest zawsze mile widziane. Milo miec fana, nawet jesli jest idiota. Bede ci jeszcze przez chwile mogl odpowiadac, potem obowiazki mnie wezwa. Ale nie przejmuj sie, spamuj dalej. Potem porozmawiamy o nagrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus alez nie chodzi o literowki;))) 03.02.03, 21:14 zarzuciles mi mrowa braki w interpunkcji a tutaj sie zblazniles...wiesz mrowa,normalnie byloby ok...zblazniles sie w danym kontekscie... i doszlismy do punktu wyjscia...widzisz mrowa...na wszystko trzeba patrzyc ze wzgledu na caloksztalt okolicznosci... chyba sie nie roplakales ze Ci przypomnialem o tych dzieciach???no mrowa,przeciez juz sie wyleczyles,nie twoja wina ze byles wtedy takim brzydkim dzieckiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: alez nie chodzi o literowki;))) IP: 134.174.196.* 03.02.03, 21:17 marcus_crassus napisał: > zarzuciles mi mrowa braki w interpunkcji a tutaj sie zblazniles...wiesz > mrowa,normalnie byloby ok...zblazniles sie w danym kontekscie... > > i doszlismy do punktu wyjscia...widzisz mrowa...na wszystko trzeba patrzyc ze > wzgledu na caloksztalt okolicznosci... > > chyba sie nie roplakales ze Ci przypomnialem o tych dzieciach???no > mrowa,przeciez juz sie wyleczyles,nie twoja wina ze byles wtedy takim brzydkim > dzieckiem...:) Z zestawu ktorego zaczales uzywac pozostaje ci jeszcze: plucie, drapanie, kopanie, zsikanie sie w majtki oraz zagrozenie, ze "powiesz Pani". Gratuluje poziomu i jeszcze raz dziekuje za spamowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus mrowa....to dlaczego z takim uporem w takim razie 03.02.03, 21:23 tu wracaasz i patrzysz co napisalem??przyznaj sie,po prostu lubisz byc obsikiwany...wiesz,podobno syndrom ofiary zostaje juz do konca zycia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: mrowa....to dlaczego z takim uporem w takim r IP: 134.174.196.* 03.02.03, 21:29 marcus_crassus napisał: > tu wracaasz i patrzysz co napisalem??przyznaj sie,po prostu lubisz byc > obsikiwany...wiesz,podobno syndrom ofiary zostaje juz do konca zycia:) Juz ci napisalem, pomagam ci spamowac moja wypowiedz, gdyz nadal ja podtrzymuje. Jesli spojrzysz, do dyskusji przylaczaja sie kolejne osoby. Bardzo ci wiec dziekuje za udzial w tej dziecinadzie miedzy nami. Ja mam w tym swoj cel, nie wiem jak ty. Mozesz mnie "osikiwac" na forum, ile sobie zyczysz. Mam bardzo wysokie EQ (dodatkowo to takiegoz IQ), wiec splywa to po mnie nieco. Ludzie logicznie myslacy, przefiltruja ten belkot, a na reakcji glupkow mi nie zalezy zbytnio. Ale spamowanie to taka fajna rzecz na forach internetowych... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus moim celem jest wysmianie ciebie 03.02.03, 21:45 a gdzie to robie jest mi obojetne...czujesz sie wyrozniony ze twoj watek sie dlugo utrzymuje,no brawo,w zyciu takiego nieudacznika jak ty to konkrentne wyroznienie no nie???posiadac watek na jakims forum w necie...mrowa,lec po aparat i rob zdjecia ekranu,taki moment szczescia moze sie wiecej nie powtrzyc,zachowaj go sobie sieroto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: moim celem jest wysmianie ciebie IP: 134.174.196.* 04.02.03, 02:36 marcus_crassus napisał: > a gdzie to robie jest mi obojetne...czujesz sie wyrozniony ze twoj watek sie > dlugo utrzymuje,no brawo,w zyciu takiego nieudacznika jak ty to konkrentne > wyroznienie no nie???posiadac watek na jakims forum w necie...mrowa,lec po > aparat i rob zdjecia ekranu,taki moment szczescia moze sie wiecej nie > powtrzyc,zachowaj go sobie sieroto Na razie osmieszyles dosyc wyraznie siebie zachowujac sie jak gowniarz z przedszkola. Ale baw sie dalej, moze ci kiedys wyjdzie. Nadal milo jest miec fana, nawet jesli jest idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus mrowa,a teraz moment serio 04.02.03, 09:38 twoj post byl po prostu bez sensu,izraelski kosmonauta nie byl przestepca,czasem wojny sie nie wypowiada,etc...na razie nie chce mi sie o tym gadac... a reszta bluzganka byla odpowiedzia na twoje wlasne zyczenia,szczegolnie po tej probie zabawy z galaxy... podobalo sie???:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ps - ale widze teraz ze nie mogles dzis spac:)??? 04.02.03, 09:40 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: ps - ale widze teraz ze nie mogles dzis spac: IP: 12.6.221.* 04.02.03, 17:07 marcus_crassus napisał: > :)) ??? A to czemu? Spalem jak zwykle ok 6-7 godzin. Zdaje sie, ze zapominasz, ze ja nie mieszkam w Polsce. Zdecydowanie przeceniasz wplyw forum GW na moje zycie. Moze ty sie nie umiesz od niego odpepnic. Ja po prostu wykorzystuje je jako zrodlo informacji i czasem pole do odstresowania sie bezkarnie poprzez "popieprzenie glupot". Ale, zeby zaraz nie mogl spac..., hehe, do tego to tylko mnie moje dzieci czasem potrafia zmusic - no i zona oczywiscie, ale to juz nie twoj interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: mrowa,a teraz moment serio IP: 12.6.221.* 04.02.03, 17:16 marcus_crassus napisał: > twoj post byl po prostu bez sensu,izraelski kosmonauta nie byl > przestepca,czasem wojny sie nie wypowiada,etc...na razie nie chce mi sie o tym > gadac... Moj post nie byl bez sensu - zycie czlowieka to calosc, a nie tylko jakis maly jego fragmencik. Dla Izraela bohater, dla Arabow zolnierz, ktory ich zabijal. Stad poprosilem Dane, o uzupelnienie jego obrazkowej biografii o fakty sprzed lotu. Nie nazwalem go przestepca - jesli tak - pokaz mi cytat. Tak, wojny czasem sie nie wypowiada - patrz: 1 wrzesien 1939 oraz Pearl Harbor - niezle towarzystwo, nieprawdaz? > > a reszta bluzganka byla odpowiedzia na twoje wlasne zyczenia,szczegolnie po > tej probie zabawy z galaxy... > > podobalo sie???:)))) Bluzganek sie nie boje - czasem mam ochote na nie, czasem nie. Jesli nie zrozumiales, ze bluzganka z galaxy byla konstruktywna z mojej strony od samego poczatku, trudno - ale sprawdz sobie jego posty sprzed bluzganki i po bluzgance - moze zauwazysz pewne roznice, bo ja zauwazam. Czyli swoj cel osiagnalem. W te nasze przepychanki nie wlozylem tym razem zbyt duzo serca, na temat twego poziomu juz sie wypowiedzialem. Szkoda, bo wiem ze potrafisz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Dynamika walki ... 03.02.03, 19:47 ... miedzy panstwami podlega zuplelnie innej skali czasowej niz dynamika walki ze zbirem na ulicy. W tym drugim wypadku, wydrzenia dzieja sie w ulamkach sekundy. W tym pierwszym - w ciagu calych miesiecy i lat. Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > NEGUJE przeprowadzenie go bez wywolania WOJNY > przez Izrael Irakowi. DOTARLO????? Przed nalotem na Osirak, *Irak* co prawda nie wypowiedzial Izraelowi wojny ale faktycznie byl wlasnie *w trakcie ataku* na Izrael. Grozby slowne nie ustawaly a reka wlasnie siegala po maczuge - zeby zadac zdecydowany cios. Czy widzac grozacego Ci bandyte, ktory siega po noz u pasa, nie chwycisz za (jeszcze przeciez nieuzbrojona!) reke i nie wykrecisz - starajac sie w miare wszystkich swoich sil "uczynic zlo zloczyncy" (przeciez wykrecanie reki boli!) Juz 9/12 "do gooders" krzyczeli ze "nie moze bc mowy o tym ze USA zadzialaja w obronie wlasnej" poniewaz "atak wlasnie ustal". Nic podobnego! Atak trwal nadal. Spadl wlasnie na nas jeden cios a napastnik wlasnie zamachiwal sie zeby zadac nastepny! O tej zupelnie roznej skali czasowej zdarzen trzeba pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Dynamika walki ... IP: 134.174.196.* 03.02.03, 20:02 dyzma_ napisał(a): > ... miedzy panstwami podlega zuplelnie innej skali czasowej niz dynamika walki > ze zbirem na ulicy. W tym drugim wypadku, wydrzenia dzieja sie w ulamkach > sekundy. W tym pierwszym - w ciagu calych miesiecy i lat. > > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > NEGUJE przeprowadzenie go bez wywolania WOJNY > > przez Izrael Irakowi. DOTARLO????? > > Przed nalotem na Osirak, *Irak* co prawda nie wypowiedzial Izraelowi wojny ale > faktycznie byl wlasnie *w trakcie ataku* na Izrael. > > Grozby slowne nie ustawaly a reka wlasnie siegala po maczuge - zeby zadac > zdecydowany cios. > > Czy widzac grozacego Ci bandyte, ktory siega po noz u pasa, nie chwycisz za > (jeszcze przeciez nieuzbrojona!) reke i nie wykrecisz - starajac sie w miare > wszystkich swoich sil "uczynic zlo zloczyncy" (przeciez wykrecanie reki boli!) > > Juz 9/12 "do gooders" krzyczeli ze "nie moze bc mowy o tym ze USA zadzialaja w > obronie wlasnej" poniewaz "atak wlasnie ustal". > Nic podobnego! > Atak trwal nadal. Spadl wlasnie na nas jeden cios a napastnik wlasnie > zamachiwal sie zeby zadac nastepny! > > O tej zupelnie roznej skali czasowej zdarzen trzeba pamietac. Skad u was te uliczne porownania? "Czy bedac na bezludnej wyspie od 20 dni wraz z ciezko rannym zlodziejem i umierajac z glodu nie zabijesz go i nie zjesz, aby doczekac na statek ratunkowy???" - Tyle samo zasadnosci i korelacji z moim postem jest w tym pytaniu co w twoim. Niezaleznie od tego co sadze o atakach USA na Afganistan i obiecywanym na Irak, USA wyraznie zapowiada te ataki. Nawet wiec jesli to agresja ze strony USA, to nastepuje PO WYRAZNEJ zapowiedzi, ktora mozna uznac za wywolanie wojny (zreszta z Irakiem wojna od 1991 nie wygasla, wiec to tylko ponowne wzmozenie dzialan). Izrael zaatakowal znienacka, lamiac prawo miedzynarodowe, podobnie jak Hitler w 1939. Opowiesci czy byl to atak uzasadniony czy nie, nie zmieniaja faktu, ze przeprowadzono go lamiac prawo. Powtarzam wiec swoja opinie: NIE MOZNA SIE DZIWIC IRAKIJCZYKOM, ZE CIESZA SIE ZE SMIERCI CZLOWIEKA, KTORY ICH ZNIENACKA OBRZUCIL BOMBAMI. Co nie znaczy, ze ja sie ciesze, bo dla mnie utrata KAZDEGO ludzkiego zycia to duza tragedia. Zwlaszcza zycia w sluzbie eksploracji kosmosu, ktorej jestem szczerym i goracym zwolennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ A powinni po nim plakac. 03.02.03, 21:00 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > NIE MOZNA SIE DZIWIC IRAKIJCZYKOM, ZE CIESZA SIE > ZE SMIERCI CZLOWIEKA, KTORY ICH ZNIENACKA OBRZUCIL BOMBAMI. ...Gdyz Ilan Ramon i jego koledzy z eskadry uratowali zycie (no, jak wielu, jak myslisz?) Irakijczkow, ktorzy wyparowaliby w odwetowym ataku Izraela po uzyciu przez Saddama swojej upragnionej bomby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: A powinni po nim plakac. IP: 134.174.196.* 03.02.03, 21:07 dyzma_ napisał(a): > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > NIE MOZNA SIE DZIWIC IRAKIJCZYKOM, ZE CIESZA SIE > > ZE SMIERCI CZLOWIEKA, KTORY ICH ZNIENACKA OBRZUCIL BOMBAMI. > > ...Gdyz Ilan Ramon i jego koledzy z eskadry uratowali zycie (no, jak wielu, jak > > myslisz?) Irakijczkow, ktorzy wyparowaliby w odwetowym ataku Izraela po uzyciu > przez Saddama swojej upragnionej bomby. Przypuszczam, ze gdyby ktos zamordowal Alberta Einsteina w kolysce, to wtedy tez nie powstalaby bron jadrowa i Irakijczycy powinni mu byc wdzieczni, gdyz "nie wyparowaliby w odwetowym ataku Izraela po uzyciu przez Saddama swojej upragnionej bomby". Nie dotatlo do ciebie? Zasadnosc ataku - rozumiem, atak znienacka = zlamanie prawa miedzynarodowego. Tak ciezko to zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ rozumiem, rozumiem, ... 03.02.03, 21:28 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > atak znienacka = zlamanie > prawa miedzynarodowego. Jaka spolecznosc, takie prawo. Ogolnie, mamy tutaj "dziki zachod" (ooops, psiamac :). Dobrze jednak ze jest jeszcze sprawny i dzielny szeryf. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_lola I ja rozumiem, ... 03.02.03, 22:49 dyzma_ napisał(a): > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > atak znienacka = zlamanie > > prawa miedzynarodowego. > > Jaka spolecznosc, takie prawo. > > Ogolnie, mamy tutaj "dziki zachod" (ooops, psiamac :). > > Dobrze jednak ze jest jeszcze sprawny i dzielny szeryf. Jak Cie lubie moj oddany przyjacielu, tak stwierdzic musze, ze jak ktos juz kiedys napisal, baseball bat pasuje do Ciebie jak ulal. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Re: I ja rozumiem, ... 04.02.03, 01:13 eu_lola napisała: > Jak Cie lubie moj oddany przyjacielu, tak stwierdzic musze, ze jak ktos juz > kiedys napisal, baseball bat pasuje do Ciebie jak ulal. Hej, masz znakomita pamiec! :) Czyzby to bylo po moich wyczynach sprzed miesiaca? Bo ja mam wrazenie ze to bylo jeszcze duzo, duzo wczesniej. A rzeczony kij - pasuje jak ulal do mojej d... czy w mojej garsci? :) Jesli w garsci, to wole inne narzedzie - w moich stronach mamy znaczna wprawe w wywijaniu dluuuuugimi siekierami :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Re: A powinni po nim plakac. 03.02.03, 21:35 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Przypuszczam, ze gdyby ktos zamordowal Alberta Einsteina w kolysce, to wtedy > tez nie powstalaby bron jadrowa Przypuszczam ze to przypuszczenie jest pozbawione podstaw :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ |v|rowa, czytales pod tym linkiem, ktory podalem? 03.02.03, 21:50 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > atak znienacka = zlamanie > prawa miedzynarodowego. Tak ciezko to zrozumiec? Tu jest wyjatek, ktory pozwala zrozumiec (przynajmiej mnie) zaistnienie w tym przypadku stanu wyzszej koniecznosci, ktory usprawiedliwial atak "znienacka": "Begin and a number of other Israeli leaders have been very effective in dealing with terrorists and tough in making military decisions because they, too, were once urban guerrillas operating from relatively weak military positions. They understood the bottom line on fights to the death; hit first with maximum strength. Those who hesitate may die. No present Western national leaders have had this hard experience or appear to share the street fighter mentality that might be required in a confrontation with a nuclear-armed and hostile radical regime. " Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Kiedy atak nie jest juz "znienacka" ? 03.02.03, 22:08 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > atak znienacka = zlamanie > prawa miedzynarodowego. Czy dostarczenie noty wypowiadajacej wojne na 5 minut przed uderzeniem pierwszej bomby w reaktor juz by bylo dla Ciebie OK? Czy dla zachowania legalnosci nalezalo raczej dac Irakowi dostatecznie duzo czasu na zorganizowanie obrony przeciwlotniczej? Czy pol godziny wystarczy? (Tyle chyba mniej wiecej czasu leciala atakujaca eskadra od przekroczenia granicy Iraku do celu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Kiedy atak nie jest juz 'znienacka' ? IP: 134.174.196.* 04.02.03, 02:30 dyzma_ napisał(a): > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > atak znienacka = zlamanie > > prawa miedzynarodowego. > > Czy dostarczenie noty wypowiadajacej wojne na 5 minut przed uderzeniem > pierwszej bomby w reaktor juz by bylo dla Ciebie OK? > > Czy dla zachowania legalnosci nalezalo raczej dac Irakowi dostatecznie duzo > czasu na zorganizowanie obrony przeciwlotniczej? > > Czy pol godziny wystarczy? > (Tyle chyba mniej wiecej czasu leciala atakujaca eskadra od przekroczenia > granicy Iraku do celu) > Owszem, pol godziny wystarczyloby, tzn. przed wlotem bombowcow na teren Iraku. A tak to sie Izrael zaliczyl w poczet razem z III Rzesza (polski wrzesien) i Japonia (Pearl Harbor). Serdeczne gratulacje towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Jest jeszcze gorzej niz myslisz 04.02.03, 03:48 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Owszem, pol godziny wystarczyloby, tzn. przed wlotem bombowcow na teren Iraku. > > A tak to sie Izrael zaliczyl w poczet razem z III Rzesza (polski wrzesien) i > Japonia (Pearl Harbor). Serdeczne gratulacje towarzystwa. Rankiem, 5 czerwca 1967, znienacka i bez wypowiedzenia wojny Izrael napadl z powietrza na pokoj milujacy Egipt. W ciagu 3 godzin podly agresor zniszczyl praktycznie cale lotnictwo Egiptu (okolo 300 samolotow) na lotniskach, tracac jedynie 19 wlasnych pilotow. Nastepnie krwiozerczy napastnicy skierowali sie na wschod - atakujac Jordanie, Irak i Syrie. Cale lotnictwo Jordanii i Syrii podzielilo tego dnia los lotnictwa Egiptu. (w takim tonie opiszemy ten dzien, gdy postanowimy zignorowac to, co dzialo sie w ciagu poprzedzajacego ten dzien miesiaca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Jest jeszcze gorzej niz myslisz IP: 134.174.196.* 04.02.03, 03:56 dyzma_ napisał(a): > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > Owszem, pol godziny wystarczyloby, tzn. przed wlotem > bombowcow na teren Iraku. > > > > A tak to sie Izrael zaliczyl w poczet razem z III > Rzesza (polski wrzesien) i > > Japonia (Pearl Harbor). Serdeczne gratulacje towarzystwa. > > > Rankiem, 5 czerwca 1967, znienacka i bez wypowiedzenia > wojny Izrael napadl z powietrza na pokoj milujacy Egipt. > > W ciagu 3 godzin podly agresor zniszczyl praktycznie cale > lotnictwo Egiptu (okolo 300 samolotow) na lotniskach, > tracac jedynie 19 wlasnych pilotow. > > Nastepnie krwiozerczy napastnicy skierowali sie na wschod > - atakujac Jordanie, Irak i Syrie. Cale lotnictwo > Jordanii i Syrii podzielilo tego dnia los lotnictwa Egiptu. > > (w takim tonie opiszemy ten dzien, gdy postanowimy > zignorowac to, co dzialo sie w ciagu poprzedzajacego ten > dzien miesiaca) > I tak to bylo, gdyz jak wskazuja obecne zrodla historyczne, podjudzony przez ZSSR Egipt probowal jedynie dokonac demonstracji sily, zabierajac sie do ataku jak pies do jeza. Ale Izraelowi nerwy puscily. Chwala najwyzszemu, ze udalo sie akurat Izraelitom namowic USA na sojusz, bo juz bysmy o Izraelu tylko w ksiazkach historycznych czytali. Moglby Izrael jeszcze i 50 dni wygrywac, a kraje arabskie i tak by go czapkami nakryly... no, ale jak postraszyl Wielkim Bratem.... No i teraz ciagnie te 4-miliardowa pepowine, ciagnie. Pomysl sobie lepiej, gdyby sie ona przypadkiem urwala, ile Izrael przetrwa? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Re: Jest jeszcze gorzej niz myslisz 04.02.03, 04:10 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > ... jak wskazuja obecne zrodla historyczne, podjudzony przez ZSSR Egipt probowal jedynie dokonac demonstracji sily, zabierajac sie do ataku jak pies do jeza. Gdybym to ja wzial w dupe az tak sromotnie to tez bym potem sprawe tak przedstawial - z prostego wstydu i dla zatarcia swojej bufoniastej indolencji. > Chwala najwyzszemu, ze udalo sie akurat Izraelitom namowic USA na sojusz, bo juz bysmy o Izraelu tylko w ksiazkach historycznych czytali. Hej, Witaj po jasnej stronie Mocy! :) > .... No i teraz ciagnie te 4-miliardowa pepowine, ... gdyby sie ona przypadkiem urwala, ile Izrael przetrwa? Jeszcze sporo czasu - majac coraz bardziej przyjaznych (lub przynajmniej - nie szkodzacych) sasiadow: Jordania, Egipt, wkrotce demokratyczny Irak, w Iranie tesknia do modernizacji rozpoczetej przez szacha, przyjdzie tez niebawem kreska na Saudow, ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Jest jeszcze gorzej niz myslisz IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 04.02.03, 14:21 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > dyzma_ napisał(a): > > > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > > > Owszem, pol godziny wystarczyloby, tzn. przed wlotem > > bombowcow na teren Iraku. > > > > > > A tak to sie Izrael zaliczyl w poczet razem z III > > Rzesza (polski wrzesien) i > > > Japonia (Pearl Harbor). Serdeczne gratulacje towarzystwa. > > > > > > Rankiem, 5 czerwca 1967, znienacka i bez wypowiedzenia > > wojny Izrael napadl z powietrza na pokoj milujacy Egipt. > > > > W ciagu 3 godzin podly agresor zniszczyl praktycznie cale > > lotnictwo Egiptu (okolo 300 samolotow) na lotniskach, > > tracac jedynie 19 wlasnych pilotow. > > > > Nastepnie krwiozerczy napastnicy skierowali sie na wschod > > - atakujac Jordanie, Irak i Syrie. Cale lotnictwo > > Jordanii i Syrii podzielilo tego dnia los lotnictwa Egiptu. > > > > (w takim tonie opiszemy ten dzien, gdy postanowimy > > zignorowac to, co dzialo sie w ciagu poprzedzajacego ten > > dzien miesiaca) > > > > I tak to bylo, gdyz jak wskazuja obecne zrodla historyczne, podjudzony przez > ZSSR Egipt probowal jedynie dokonac demonstracji sily, zabierajac sie do ataku > jak pies do jeza. nu, nie tak zupelnie, zdazyl zamknac zatoke tiranska i wyrzucic obserwatorow onz, ktorzy naturalnie "posluchali sie" nassera, no i tylko probujac, wszystkie panstwa arabskie zgromadzily na swoich granicach z israelem milionowe armie... >Ale Izraelowi nerwy puscily. Chwala najwyzszemu, ze udalo sie > > akurat Izraelitom namowic USA na sojusz, bo juz bysmy o Izraelu tylko w > ksiazkach historycznych czytali. Moglby Izrael jeszcze i 50 dni wygrywac, a > kraje arabskie i tak by go czapkami nakryly... no, ale jak postraszyl Wielkim > Bratem.... No i teraz ciagnie te 4-miliardowa pepowine, ciagnie. Pomysl sobie > lepiej, gdyby sie ona przypadkiem urwala, ile Izrael przetrwa? nu, od kiedy ty taki ekspert strategiczno-wojskowy? chcesz czy nie czchesz, swia stal wtedy z otwartymi ustami i do dzisiaj ta wojna jest i bedzie przykladem na niezwykla wprost strategie, bohaterstwo i heroizm israelski. i jak mowi sie u nas, she jamutu kanaim, czyli niech ci co zazdroszcza umra.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Jest jeszcze gorzej niz myslisz IP: 134.174.196.* 06.02.03, 03:17 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, od kiedy ty taki ekspert strategiczno-wojskowy? chcesz czy nie czchesz, > swia stal wtedy z otwartymi ustami i do dzisiaj ta wojna jest i bedzie > przykladem na niezwykla wprost strategie, bohaterstwo i heroizm israelski. i > jak mowi sie u nas, she jamutu kanaim, czyli niech ci co zazdroszcza umra.... Dana, to co mowisz to jest tylko poczatek prawdy. Owszem, strategicznie wojna przebiegala fajnie, ale WSZYSCY czytani przeze mnie historycy (lacznie z zydowskimi) nie mieli watpliwosci, ze gdyby nie doszlo do sojuszu z USA, Izrael w 1967 WOJNE by przegral. Po prostu, gdyby Stany umyly rece, na pewnym etapie wtracilaby sie w to Rosja i na tym by sie zakonczylo. Mielibyscie u siebie drugi Afganistan i moze robilabys za Izraelska Mudzahedinke. A tak to sie nie zdecydowali. Slusznie wiec kochacie tak bardzo Amerykanow, bo wystarczy, ze odetna 4-miliardowa pepowine i za 10 lat Izrael bedzie NIECO inaczej wygladal. I naprawde nie trzeba do tych wnioskow stratega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Jest jeszcze gorzej niz myslisz IP: *.jazo.org.il 06.02.03, 09:46 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > nu, od kiedy ty taki ekspert strategiczno-wojskowy? chcesz czy nie czchesz > , > > swia stal wtedy z otwartymi ustami i do dzisiaj ta wojna jest i bedzie > > przykladem na niezwykla wprost strategie, bohaterstwo i heroizm israelski. > i > > jak mowi sie u nas, she jamutu kanaim, czyli niech ci co zazdroszcza umra. > ... > > Dana, to co mowisz to jest tylko poczatek prawdy. Owszem, strategicznie wojna > przebiegala fajnie, ale WSZYSCY czytani przeze mnie historycy (lacznie z > zydowskimi) nie mieli watpliwosci, ze gdyby nie doszlo do sojuszu z USA, Izrael > > w 1967 WOJNE by przegral. Po prostu, gdyby Stany umyly rece, na pewnym etapie > wtracilaby sie w to Rosja i na tym by sie zakonczylo. Mielibyscie u siebie > drugi Afganistan i moze robilabys za Izraelska Mudzahedinke. A tak to sie nie > zdecydowali. Slusznie wiec kochacie tak bardzo Amerykanow, bo wystarczy, ze > odetna 4-miliardowa pepowine i za 10 lat Izrael bedzie NIECO inaczej wygladal. > I naprawde nie trzeba do tych wnioskow stratega. nu, nie watpie ze czytalas, ja natomiast nigdy o tym nie slyszalam, tez nie o jakims specjalnym sojuszu z usa, bo wg moich skromnych informacji zawsze mielismy z nimi sojusz. moze mi podasz pare tytulow tych zrodel, z ktorych masz to informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |V|rowa Re: Jest jeszcze gorzej niz myslisz IP: 12.6.221.* 06.02.03, 16:32 Gość portalu: dana33 napisał(a): > > nu, nie watpie ze czytalas, ja natomiast nigdy o tym nie slyszalam, tez nie o > jakims specjalnym sojuszu z usa, bo wg moich skromnych informacji zawsze > mielismy z nimi sojusz. moze mi podasz pare tytulow tych zrodel, z ktorych masz > > to informacje? Przed majem 1967 USA owszem nie mialo nic przeciwko Izraelowi, sprzedawalo mu bron i popieralo w niektorych sprawach. Ale prawdziwy SOJUSZ rozpoczal sie w maju 1967. Oto tytuly, na ktorych podstawie to wierdze: Cockburn, Andrew and Leslie. Dangerous Liaison: The Inside Story of the U.S.- Israeli Covert Relationship. NY: HarperCollins Publishers, 1991. www.moqawama.org/feauters/cost.htm www.danielpipes.org/article/205 www.fpif.org/pdf/vol1/09ifisr.pdf www.zmag.org/content/Mideast/chomsky_palestine_april2.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Jest jeszcze gorzej niz myslisz IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 06.02.03, 19:51 Gość portalu: |V|rowa napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > > nu, nie watpie ze czytalas, ja natomiast nigdy o tym nie slyszalam, tez ni > e o > > jakims specjalnym sojuszu z usa, bo wg moich skromnych informacji zawsze > > mielismy z nimi sojusz. moze mi podasz pare tytulow tych zrodel, z ktorych > > masz > > > > to informacje? > > Przed majem 1967 USA owszem nie mialo nic przeciwko Izraelowi, sprzedawalo mu > bron i popieralo w niektorych sprawach. Ale prawdziwy SOJUSZ rozpoczal sie w > maju 1967. Oto tytuly, na ktorych podstawie to wierdze: > > Cockburn, Andrew and Leslie. Dangerous Liaison: The Inside Story of the U.S.- > Israeli Covert Relationship. NY: HarperCollins Publishers, 1991. > > <a href="http://www.moqawama.org/feauters/cost.htm"target="_blank">www.moqawama > .org/feauters/cost.htm</a> > <a href="http://www.danielpipes.org/article/205"target="_blank">www.danielpipes > .org/article/205</a> > <a href="http://www.fpif.org/pdf/vol1/09ifisr.pdf"target="_blank">www.fpif.org/ > pdf/vol1/09ifisr.pdf</a> > <a href="www.zmag.org/content/Mideast/chomsky_palestine_april2.cfm"targe > t="_blank">www.zmag.org/content/Mideast/chomsky_palestine_april2.cfm</a> nu, dzieki, zanotowalam, pa Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ I juz ...dziesci wiekow temu tacy byli! 04.02.03, 03:58 CNN HeadlineNews: Zydzi uciekaja z Egiptu ---------------- Nie ma nadziei na szybkie zakonczenie cyklu nienawisci miedzy Zydami i Arabami w Egipcie. Po osmiu poprzednich kleskach, ktore zniszczyly infrastruktore kraju i zdezorganizowaly zycie zwyklych obywateli Egiptu, Zydzi w tym tygodniu rozpoczeli nowa ofensywe sprowadzajac na ten kraj ciemnosci. Zachodni dziennikarze sa szczegolnie oburzeni z powodu tej ostatnej plagi. Jak pisze sfrustrowana Andrea Koppel: "Relacje sa po prostu niemozliwe gdy nie mozesz dostrzec nawet czubka wlasnego nosa! Moje dobrze poinformowane zrodla egipskie podaja ze pod oslona ciemnosci Zydzi unicestwiali tysiace Egipcjan. Ich slowo jest dla mnie dostatecznym dowodem." Podczas gdy Zydzi utrzymuja ze plagi sa uzasadnione, biorac pod uwage irytujace niewolnictwo narzucone im przez Egipcjan, Faraon, przywodca Egiptu, odrzuca to stwierdzenie. "Jesli tylko plagi ustana, niewolnictwo nie bedzie konieczne. Kazde spoleczenstwo ma prawo do zycia bez takich zagrozen." Rzecznik prasowy rzadu Egiptu, Saeb Erekat oswiadczyl oficjalnie ze niewolnictwo jest uzasadnione w sytuacji gdy Zydzi posiadaja lepsze uzbrojenie dostarczane im przez wszechpoteznego Boga. Szczegolnie oburzeni ostatnia zydowska ofensywa sa Europejczycy. "Zydowska agresja musi ustac jesli ten region ma miec kiedykolwiek nadzieje na pokoj. Zydzi musza oddac sie ponownie w niewole dla dobra reszty swiata", oswiadczyl rozgniewany prezydent Francji Jacques Chirac. Nawet niektorzy Zydzi podzielaja ten poglad. Zyd Adam Shapiro zabarykadowal sie w komnatach Faraona aby chronic go przed spodziewana kolejna plaga, ktora, jak wszyscy sie obawiaja, bedzie smierc pierworodnych. Pan Shapiro utrzymuje ze podczas gdy niewolnictwo byc moze nie jest dobre, jest jednak spowodowane plagami i wobec tego, skonczy sie wraz z nimi. "Zydzi posuneli sie za daleko ze swoimi atakami. Szarancza i epidemie prawie calkowicie zniszczyly gospodarke egipska." smuci sie Pan Shapiro i goraco zapewnia: "Egipcjanie to naprawde bardzo mili ludzie a po blizszym poznaniu Faraona wrecz ma sie ochote go usciskac." Stany Zjednoczone zadaja aby zydowscy liderzy Mojzesz i Aaron kontynuowali negocjacje z Faraonem. Podczas gdy Mojzesz wskazuje ze Faraon skladal im wielokrotnie obietnice uwolnienia i nastepnie natychmiast je lamal, narzucajac potem coraz ciezsze niewolnictwo, Richard Boucher z Departamentu Stanu gwaltownie potepia ostatnia ofensywe. "Faraon nie ma absolutnej wladzy wykonawczej. Zydzi musza wrocic do stolu rokowan poniewaz nic nie osiagna sprowadzajac kolejne plagi." Ostatnia seria atakow skierowana jest przeciwko nowej odwaznej Saudyjskiej inicjatywie pokojowej. Saudyjski Nastepca Tronu Abdullah oswiadczyl: Gdy tylko Zydzi porzuca swoj jezyk, zmienia nazwiska na egipskie i przestana rodzic synow, narody arabskie wezma pod uwage mozliwosc zawarcia z nimi pokoju. (by Daniel P. Waxman) "jbinteraction.com/Sefaranu/one/peace/passover.htm" Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Re: Kiedy atak nie jest juz 'znienacka' ? 04.02.03, 04:21 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Owszem, pol godziny wystarczyloby, tzn. przed wlotem bombowcow na teren Iraku. > > A tak to sie Izrael zaliczyl w poczet razem z III Rzesza (polski wrzesien) i > Japonia (Pearl Harbor). Serdeczne gratulacje towarzystwa. Czy to nie zbyt pochopne wrzucenie tych trzech przypadkow do wspolnego wora? Piszesz: "Zasadnosc ataku - rozumiem, atak znienacka = zlamanie prawa miedzynarodowego." W kazdym z powyzszych trzech przypadow ataku dokonano znienacka. Czy powiesz ze w kazdym z powyzszych trzech przypadow rozumiesz zasadnosc ataku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Kiedy atak nie jest juz 'znienacka' ? IP: 134.174.196.* 04.02.03, 04:39 dyzma_ napisał(a): > Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > Owszem, pol godziny wystarczyloby, tzn. przed wlotem > bombowcow na teren Iraku. > > > > A tak to sie Izrael zaliczyl w poczet razem z III > Rzesza (polski wrzesien) i > > Japonia (Pearl Harbor). Serdeczne gratulacje towarzystwa. > > Czy to nie zbyt pochopne wrzucenie tych trzech przypadkow > do wspolnego wora? > > Piszesz: > "Zasadnosc ataku - rozumiem, atak znienacka = zlamanie > prawa miedzynarodowego." > > W kazdym z powyzszych trzech przypadow ataku dokonano > znienacka. > Czy powiesz ze w kazdym z powyzszych trzech przypadow > rozumiesz zasadnosc ataku? A tak konkretnie o co ci chodzi? O rozumieniu zasadnosci ataku napisalem jedynie w kontekscie Izraela i Iraku. Dlaczego zaraz transponujesz to na pozostale dwa? Bo ja nic takiego nie napisalem. Ciekawe jakby teraz Izraelczycy larum podniesli, gdyby Irackie mysliwce im silosy atomowe zbombardowaly - aj, waj, wojny nie ma, a oni bombarduja, toz to dzikusy. A przeciez grozby uzywcia broni atomowej nie raz padaly w strone Iraku - czy nie maja wiec powodu, zeby czuc sie zagrozeni? Czy nie moga po prostu wyslac tam bombowcow, a Izrael nie bedzie mial prawa nawet kwiknac potem? Bo jak na razie demostrujesz typowa mentalnosc Kalego - dobrze jak Kali ukrasc krowy, zle jak Kalemu. Irak MOGL miec bron atomowa i juz go zbombardowano, Izreal MA i wszyscy maja milczec? Bo co, rzeznik Sharon jest bardziej przewidywalny niz rzeznik Saddam? Mniej ludzi na terenie swego kraju i okupowanych terewnow zabil? Zydowskie panstwo wyznaniowe jest bardziej przewidywalne pompowane pieniedzmi niz swieckie panstwo dyktatora Iraku pod ostrymi restrykcjami? Dla mnie USA najpierw powinno zaatakowac Irak, osadzic tam wojska okupacyjne, a nastepnie przepedzic Izrael z Palestyny i tez tam osadzic wojska okupacyjne. I dopiero wtedy rejon ten stanie sie stabilny. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Re: Kiedy atak nie jest juz 'znienacka' ? 04.02.03, 05:23 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > > > A tak to sie Izrael zaliczyl w poczet razem z III > > Rzesza (polski wrzesien) i > > > Japonia (Pearl Harbor). Serdeczne gratulacje towarzystwa. > A tak konkretnie o co ci chodzi? O rozumieniu zasadnosci ataku napisalem jedynie w kontekscie Izraela i Iraku. Dlaczego zaraz transponujesz to na pozostale dwa? Bo ja nic takiego nie napisalem. Chodzi konkretnie o to ze piszac jak to sie "... sie Izrael zaliczyl w poczet ..." dokonujesz nieuczciwej manipulacji z intencja ponizenia Izraela - gdyz towarzystwo, do ktorego "sie zaliczyl" jest plugawe. Manipulacja polega na tym ze jako kryterium "zaliczenia sie w poczet" przyjales tylko jeden aspekt dzialania wszystkich trzech panstw (atak znienacka), pomijajac milczeniem drugi, rownie a nawet bardziej wazny i silnie zwiazany z pierwszym aspekt sprawy (atak zasadny lub nie). > "... okupowanych terewnow ..." Znowu ten wytwor nachalnej arabskiej propagandy: "...tereny okupowane ..." "...tereny okupowane ..." "...tereny okupowane ..." "...tereny okupowane ..." "...tereny okupowane ..." "...tereny okupowane ..." "...tereny okupowane ..." "...tereny okupowane ..." "...tereny okupowane ..." Nie ma zadnych terenow "okupowanych". To sa tereny SPORNE - Jordania sie ich zrzekla. > Dla mnie USA najpierw powinno ... przepedzic Izrael z Palestyny i tez tam osadzic wojska okupacyjne. I > dopiero wtedy rejon ten stanie sie stabilny. Gdzie sa granice owej Palestyny? Jakiej linii maja bronic te przyszle wojska okupacyjne USA? Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Kiedy atak nie jest juz 'znienacka' ? 04.02.03, 13:17 Przecież rozmowa z mrówą to strata czasu. To głupiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Kiedy atak nie jest juz 'znienacka' ? IP: 12.6.221.* 04.02.03, 17:24 werw napisała: > Przecież rozmowa z mrówą to strata czasu. To głupiec. Werw, idz zobacz czy ci sie ktoras z flag na twoim full-size SUV albo Dodge Ramie nie poszarpala. Jak na razie z dyzma wymieniamy argumenty. On robi to calkiem sensownie i radzi sobie doskonale bez "pomocy" takich pieniaczy jak ty. Ja nie musze miec racji, wiec z checia zaznajamiam sie z jego punktem widzenia. Wiec jak juz ci rzeklem, jesli nie umiesz nic konstruktywnego wniesc, - idz sobie sprawdz co tam na twoim driveway sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Re: Kiedy atak nie jest juz 'znienacka' ? 04.02.03, 18:55 |v|rowa, ciesze sie ze sie wyspales :) Musze jednak juz uciac swoja aktywnosc tutaj bo jeszcze troche i bede mial kuuupe czasu na pisanie na Forum - siedzac na "welfrze" :( Ja jestem na forumowym "odwyku". Zlamalem sie 1 Feb. rano i zajrzalem tu aby sprawdzic czy bedzie sie dzialo to, czego sie obawialem. Niestety, moje najgorsze oczekiweania sprawdzily sie w calej pelni (nic osobistego! oczywiscie:) Z powyzszego powodu - postaram sie wiec juz nie odpisywac, co nie znaczy naturalnie ze to co bedzie ponizej to ostatnie i jedynie sluszne slowo - komentarze chetnie przeczytam i przemysle. Teraz wiec o tym jak widze "slabe nerwy" Izraela: Daje Izraelowi prawo do brania kwestii bezpieczenstwa swoich obywateli co najmniej tak powaznie jak teraz linie lotnicze biora powaznie sprawy bezpieczenstwa swoich pasazerow: Jesli w kolejce do kontroli bagazu tylko mrukniesz cos o "zamachnieciu sie" (chocby na komara! - czego security juz nie musi doslyszec) to przysluguje ci z mety na koszt panstwa ustronny pokoj, papier, olowek i duuuuuuuuuuuuuzo czasu na opisywanie ze tylko zartowales. (Niedawno wsadzono goscia, ktory mial strasznie nabita walize i kiepskim angielskim radzil kontrolerowi zeby jej nie otwierac bo moze "explode" - a powinien powiedziec "burst" (!)) To ilustruje, co moim zdaniem calkiem przewidywalnie moze spotkac gierojow, ktorzy chca sobie ot tak tylko powygrazac Izraelowi - pewnie zeby sprawic wrazenie na swoich kobietach :) Nie czas ani miejsce tam na jakiekolwiek zarty a kto sie daje "podpuszczac" to niech potem wini tylko siebie. Zablokowane ciesniny Tiranskiej przez Nassera (czyli: odciecie dostepu do Ejlatu dla statkow Izraela) to juz nawet nie byl gruby zart. Wedlug zasad prawa miedzynarodowego (!) to bylo rozpoczecie dzialan wojennych (choc, byc moze, nie "znienacka"). Wedlug zasad prawa miedzynarodowego "dzialania wojenne" to nie tylko wystrzaly lub eksplozje. Izrael stosuje reguly gry znane zywym organizmom od milionow lat ewolucji: Ani spolecznosc skladajaca sie poczatkowo z samych "golebii" ani z samych "jastrzebii" nie moze byc stabilna i rozwijac sie w rzeczywistej sytuacji, czyli w takiej, gdy okresowo wystepuja mutacje zmieniajace zachowanie poszczegolnych osobnikow. Grupa "golebii" zostanie rozbita przez pierwszego "jastrzebia", ktory wykorzysta kooperatywnosc "golebii" dla swojej wylacznej korzysci. Grupa "jastrzebii" ginie poniewaz powszechny indywidualny egoizm sprawia ze jest bezbronna wobec zagrozenia zewnetrznego. Uklad stabilny dlugookresowo sklada sie z osobnikow ktore: 1) Nawiazujac wspolprace ze swoim nowym sasiadem obdarzaja go poczatkowo pewnym ograniczonym kredytem zaufania, ktory ulega rozszerzeniu gdy oferta zostaje przyjeta i zaufanie nie jest naduzywane. 2) Natychmiast, zdecydowanie i dotkliwie karza przypadki zlamania zasady (1) W takim ukladzie, mimo trwajacych tendencji egoistycznych, wszystkim na dluga mete oplaca sie wspolpracowac i biznes sie kreci, z bezpiecznikiem "dovieriaj no provieriaj" w tle. Egoisci niepoprawni (Arafat) - a takze niestety, grupy ktorym przewodza - ponosza wylacznie straty. Do zobaczenia, i z uszanowaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzowa Re: Do Dyzmika IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 04.02.03, 19:29 Bardzo mi przykro, ze Cie utracimy na forumie. Nie raz, i nie dwa, hej hej i nie trzy uratowales mi i dzien i wiare w czlowieka. Trudno, uhaha ciezko bedzie bez Ciebie. Ale zyc trzeba to ja wiem a i jak babcia mojej przyjaciolki mawiala: pieniazki dobrze miec. Nigdy ich bidulka nie miala, ale to inna sprawa. Moze jednak do zobaczenia na forum niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Navigare necesse est 05.02.03, 05:40 Navigare necesse est, vivere non est necesse. ZEGLOWANIE JEST koniecznoscia, zycie nia nie jest. Czesc pamieci zalogi Columbii. Odpowiedz Link Zgłoś
eu_lola vogue la gal& egrave;re 05.02.03, 21:25 dyzma_ napisał(a): > > Navigare necesse est, vivere non est necesse. > > ZEGLOWANIE JEST koniecznoscia, zycie nia nie jest. salut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fląder Ja też znam jedno takie powiedzenie, IP: *.acn.waw.pl 05.02.03, 21:46 eu_lola napisała: > dyzma_ napisał(a): > > > > > Navigare necesse est, vivere non est necesse. > > > > ZEGLOWANIE JEST koniecznoscia, zycie nia nie jest. > > > salut! powtarza to ciągle jeden moj znajomy GEj ktory chce żeby go nazywać Ben-Hure. On mowi tak: Trzeba jesc Zeby życ Trzeba zyc Zeby pić Nieraz sie nad tym zastanawiam. F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fląder Ja też znam jedno takie powiedzenie, IP: *.acn.waw.pl 05.02.03, 21:47 eu_lola napisała: > dyzma_ napisał(a): > > > > > Navigare necesse est, vivere non est necesse. > > > > ZEGLOWANIE JEST koniecznoscia, zycie nia nie jest. > > > salut! powtarza to ciągle jeden moj znajomy GEj ktory chce żeby go nazywać Ben-Hure. On mowi tak: Trzeba jesc Zeby życ Trzeba zyc Zeby pić Nieraz sie nad tym zastanawiam. F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alik Hitlerem jest Bush nie Saddam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 21:20 Przestańcie porównywać Saddama i sytuacji z Irakiem do hitlerowskich Niemiec, bo to bzdura. Europejska edycja Time'sa zadała pytanie czytelnikom: jaki kraj stwarza największe zagrożenie dla pokoju na świecie?. Spośród 280.000 respondentów 7,8% odpowiedziało że Korea Północna, 8,9% wymieniło Irak, a szokujące 83,3% wymieniło Stany Zjednocznone!!! Dobra robota, Mr. Bush! Heil! Sieg Heil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 03.02.03, 22:18 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Dana, a nie masz kilku zdjatek z bombardowania tej elektrowni jadrowej w Iraku > (bez wypowiedzenia wojny) przez tego bohatera? To bylby niezly wstep do takiej > serii fotosow o tym niewatpliwie tragicznie zmarlym czlowieku. No i > moze "przyjaciele Izraela" zrozumieliby czemu dzicz arabska sie cieszy z jego > smierci.... nu, nie mam, a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech j. do tej pory szukają pejsów "bohatera". IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 16:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARWIN wyrazy kondolencji IP: 209.234.157.* 03.02.03, 17:25 Two Palestinian farmers were killed by IDF tank fire in Gaza Strip on Monday, while they were engaged in farm work, Israel Radio quoted Palestinian sources as saying. IDF sources said that troops south of Kissufim crossing saw two Palestinians digging with shovels some 60 meters from the security fence. 03-02-2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech j. "kosmiczny" holosaust. IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 17:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeja Polacy to szczesciarze !!!! IP: 194.251.142.* 03.02.03, 17:54 Cale szczescie, ze Polska nie ma statkow kosmicznych, ktorymi lataja zydzi. WYKONCZYLI BY NAS ODSZKODOWANIAMI!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alik Re: Polacy to szczesciarze !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 21:13 Święta racja z tymi odszkodowaniami. Jestem ciekaw ile Izrael wyciągnie od USA forsy za śmierć swojego bohatera - mordercy! Pewnie zbankrutuje firma ubezpieczeniowa mająca kontrakt z NASA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani mgr.tanczyla Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 19:06 Proponuje aby znany przyjaciel Izraela ,polski papa rzymski Dzejpit przynajmniej beatyfikowal rzeczonego kosmonaute ,jednoczesnie przydajac mu do towarzystwa na oltarzu Miroslawa - Polaka/pokreslam/kosmonaute,gen.pil.Hermaszewskiego.Bedzie to pierwszy przypadek beatyfikacji transreligijnej a takze transswiatopogladowej ,bowiem opiewany niegdys w mediach obywatel Hermaszewski jest niewierzacy a przy tem ,co niebagatelne zyje ci on jeszcze ,wiec wiecej moze.Wyobrazam sobie ze kosmonauta izraelski bedzie patronowal harmonijnym stosunkom miedzykulturowym w regionie,a bl.Miroslaw bedzie posrednikiem westchnien ku bogu milosnikow pokoju i socjalizmu.To tyle ,pedze z pomyslem do mojego cenzora kurialnego.Andrzej. > > <a href="http://www.jr.co.il/pictures/israel/history/space.htm"target="_blank"> > www.jr.co.il/pictures/israel/history/space.htm</a> Odpowiedz Link Zgłoś
viri-palestyna Re: Tylko dla przyjaciol Israela 03.02.03, 19:52 Gość portalu: dana33 napisał(a): images.maariv.co.il/images/stuff/ilan_ramon/photogalery.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefet Nie polata już nad Palestiną IP: *.visp.energis.pl 03.02.03, 23:06 Ten „ bohater” osłaniający z powietrza błyskotliwą akcję gen Szarona w obozach Sabra i Szatila nie polata już na Palestyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Nie polata już nad Palestiną IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 04.02.03, 14:57 Gość portalu: mefet napisał(a): > Ten „ bohater” osłaniający z powietrza błyskotliwą akcję gen Szaron > a w obozach > Sabra i Szatila nie polata już na Palestyną. Ta i inne wypowiedzi to "komentarze i opinie" ludzkiego robactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.jazo.org.il 05.02.03, 08:25 nu,jakos nikt nie zwrocil uwagi na moj watek "tylko dla przyjaciol israela II", wiec cytuje nizej to, co tam napisalam" Moi drodzy, zalozylam ten watek tylko i wylacznie w celu dania mozliwosci poznania Ilana Ramona i uczczeniu jego pamieci i dlatego nazwalam ten watek "Tylko dla przyjaciol Izraela". Wiec prosze, uszanujcie smierc czlowieka, i jesli nie jestescie przyjaciolmi Izraela, to kloccie sie na innych watkach, mamy ich dostatecznie duzo pod reka. Chociaz raz wykazcie sie, ze nawet jak uwazacie nas za wroga, respektujecie nasze uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.client.attbi.com 05.02.03, 09:55 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Chociaz raz wykazcie sie, ze nawet jak uwazacie nas za wroga, > respektujecie nasze uczucia. Z tym uważaniem za wroga to przesada. Jestescie nam (nieco nadużywam tego "nam", bo piszę tylko za siebie) generalnie obojętni. Tyle, że przecież oglądamy telewizję, czytamy gazety, i sobie, z dystansu, wyrabiamy opinię. I ta opinia nie jest dla Twojego narodu najlepsza. Zostawiając inne sprawy na inne wątki, odniosę się tylko do tego Waszego bohatera. Otóż: "Columbią" ludzie polecieli do pracy. Wszyscy, z wyjątkiem Ramona. On poleciał jako eksponat żydowskiego nacjonalizmu. Nie wierzysz? No to popatrz sobie: leciała i Hinduska. Czy media bębniły na okrągło, że wzięła ze sobą mikrofilm Mahabharaty, pamiątki po Gandhim i specjalne zapasy żywnosci nie zawierające wołowiny (dlatego wcale nie wiem, czy wzięła)? A Ramon? Bylismy doskonale poinformowani, jak to swiętuje szabas, jakie to przedmioty z sobą zabrał i pamiątki, jakie koszerne jedzenie i jak to reprezentuje naród wybrany w kosmosie. Nawet komunisci z Hermaszewskim (też lot propagandowy) nie posunęli się tak daleko. I oto całe to przedstawienie (szkoda, że razem z ludźmi, którzy po prostu wykonywali w kosmosie swoją pracę) wjechało w ziemię w okolicy, jak na ironię, miasteczka Palestine. Ironia Pana Boga. I o ile załogi "Columbii", inżynierów z NASA i nawet samego Ramona i Jego rodziny strasznie mi szkoda, to smętnej klapy Waszego przedsięwzięcia propagandowego - wcale nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.jazo.org.il 05.02.03, 11:05 Gość portalu: My napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > Chociaz raz wykazcie sie, ze nawet jak uwazacie nas za wroga, > > respektujecie nasze uczucia. > > Z tym uważaniem za wroga to przesada. Jestescie nam (nieco nadużywam tego "nam" > , bo piszę tylko za siebie) > generalnie obojętni. Tyle, że przecież oglądamy telewizję, czytamy gazety, i so > bie, z dystansu, wyrabiamy opinię. > I ta opinia nie jest dla Twojego narodu najlepsza. Zostawiając inne sprawy na i > nne wątki, odniosę się tylko do tego > Waszego bohatera. Otóż: "Columbią" ludzie polecieli do pracy. Wszyscy, z wyjątk > iem Ramona. On poleciał jako > eksponat żydowskiego nacjonalizmu. Nie wierzysz? No to popatrz sobie: leciała i > Hinduska. Czy media bębniły na > okrągło, że wzięła ze sobą mikrofilm Mahabharaty, pamiątki po Gandhim i specjal > ne zapasy żywnosci nie zawierające > wołowiny (dlatego wcale nie wiem, czy wzięła)? > A Ramon? Bylismy doskonale poinformowani, jak to swiętuje szabas, jakie to prze > dmioty z sobą zabrał i pamiątki, jakie > koszerne jedzenie i jak to reprezentuje naród wybrany w kosmosie. Nawet komunis > ci z Hermaszewskim (też lot > propagandowy) nie posunęli się tak daleko. I oto całe to przedstawienie (szkoda > , że razem z ludźmi, którzy po prostu > wykonywali w kosmosie swoją pracę) wjechało w ziemię w okolicy, jak na ironię, > miasteczka Palestine. Ironia Pana > Boga. I o ile załogi "Columbii", inżynierów z NASA i nawet samego Ramona i Jego > rodziny strasznie mi szkoda, to > smętnej klapy Waszego przedsięwzięcia propagandowego - wcale nie. nu, widac ze ty nie bardzo rozumiesz, co czytasz, i tytul i moj poprzedni post wyjasnil dokladnie, ze to TYLKO do przyjaciol israela, wiec dopisuj sie na innych watkach , prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: 12.6.221.* 05.02.03, 16:18 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, widac ze ty nie bardzo rozumiesz, co czytasz, i tytul i moj poprzedni post > wyjasnil dokladnie, ze to TYLKO do przyjaciol israela, wiec dopisuj sie na > innych watkach , prosze. Dana, wybacz - wiesz, ze cie szanuje. Ale to ty tym razem nie rozumiesz zasady funcjonowania tego forum. Zalozylas watek na ogolnym forum "swiat". Na tym forum KAZDY ma prawo skomentowac Twoja wypowiedz. Tak to po prostu funcjonuje. Jezeli chcesz zalozyc swoj wlasny watek - do tego sa FORA PRYWATNE. Musisz zarejestrowac sie w GW i wtedy bedziesz mogla zalozyc prywatny watek, ktory mozesz REKLAMOWAC na forum ogolnym. I wtedy bedziesz sobie decydowala, ktore wypowiedzie sa zgodne z twoja idea, a ktore nie. W obecnbej chwili wyglada to tak jakbys na zatloczonym rynku miejskim ulozyla kolko z kamieni i narzekala na przechodniow, ze w to kolko wchodza. Czy masz prawo to zrobic? Natomiast na pewno masz prawo zrobic cos takiego na podworku swojego domu. Do tego sluza wlasnie fora prywatne. Shalom, Dana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: proxy / *.j2.actcom.co.il 05.02.03, 18:57 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > nu, widac ze ty nie bardzo rozumiesz, co czytasz, i tytul i moj poprzedni > post > > wyjasnil dokladnie, ze to TYLKO do przyjaciol israela, wiec dopisuj sie na > > > innych watkach , prosze. > > Dana, wybacz - wiesz, ze cie szanuje. Ale to ty tym razem nie rozumiesz zasady > funcjonowania tego forum. Zalozylas watek na ogolnym forum "swiat". Na tym > forum KAZDY ma prawo skomentowac Twoja wypowiedz. Tak to po prostu funcjonuje. > Jezeli chcesz zalozyc swoj wlasny watek - do tego sa FORA PRYWATNE. Musisz > zarejestrowac sie w GW i wtedy bedziesz mogla zalozyc prywatny watek, ktory > mozesz REKLAMOWAC na forum ogolnym. I wtedy bedziesz sobie decydowala, ktore > wypowiedzie sa zgodne z twoja idea, a ktore nie. > > W obecnbej chwili wyglada to tak jakbys na zatloczonym rynku miejskim ulozyla > kolko z kamieni i narzekala na przechodniow, ze w to kolko wchodza. Czy masz > prawo to zrobic? Natomiast na pewno masz prawo zrobic cos takiego na podworku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: proxy / *.j2.actcom.co.il 05.02.03, 18:57 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > nu, widac ze ty nie bardzo rozumiesz, co czytasz, i tytul i moj poprzedni > post > > wyjasnil dokladnie, ze to TYLKO do przyjaciol israela, wiec dopisuj sie na > > > innych watkach , prosze. > > Dana, wybacz - wiesz, ze cie szanuje. Ale to ty tym razem nie rozumiesz zasady > funcjonowania tego forum. Zalozylas watek na ogolnym forum "swiat". Na tym > forum KAZDY ma prawo skomentowac Twoja wypowiedz. Tak to po prostu funcjonuje. > Jezeli chcesz zalozyc swoj wlasny watek - do tego sa FORA PRYWATNE. Musisz > zarejestrowac sie w GW i wtedy bedziesz mogla zalozyc prywatny watek, ktory > mozesz REKLAMOWAC na forum ogolnym. I wtedy bedziesz sobie decydowala, ktore > wypowiedzie sa zgodne z twoja idea, a ktore nie. > > W obecnbej chwili wyglada to tak jakbys na zatloczonym rynku miejskim ulozyla > kolko z kamieni i narzekala na przechodniow, ze w to kolko wchodza. Czy masz > prawo to zrobic? Natomiast na pewno masz prawo zrobic cos takiego na podworku > swojego domu. Do tego sluza wlasnie fora prywatne. > > Shalom, Dana. nu, dzieki za informacje, nie wiedzialam, ze to tak funkcjnuje. prawde mowiac, jak mnie by napisano, tylko dla przyjaciol terrorystow, to ja bym tam sie nie dopisala, nawet jak by to bylo ogolne forum, ale to juz sprawa nastawienia, nie? shalom tobie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.client.attbi.com 05.02.03, 18:00 Gość portalu: dana33 napisał(a): > dopisuj sie na > innych watkach , prosze. Wedle życzenia, zakładam nowy wątek z moim komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: proxy / *.j2.actcom.co.il 05.02.03, 18:57 Gość portalu: My napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > dopisuj sie na > > innych watkach , prosze. > > Wedle życzenia, zakładam nowy wątek z moim komentarzem. nu, joffi, dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
toran3 Niech żyje Izrael! A antysemickie Polaczki i araby 05.02.03, 23:58 do gnoju. Izrael broni świata przed aranbsklim terroryzmem. Wszyscy powinni być mu wdzieczni ,że walczy o wolnośc i dmeokrację z terrorystami palestyńskimi. A Polaczki - antysemity na tym forum obrażają ciagle Żydów. na forum Wyborczej - gazety, którą kieruje Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech j. dobra wiadomość dla przyjaciół izraela:)))))))))) IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 19:10 ZNALEZIONO PEJSY BOHATERA !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x15 Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 01:07 Dana, Mam nadzieje, ze juz sie zorientowalas, ze ci wszyscy co sie ciesza ze smierci Ramona to nie sa prawdziwi Polacy, tylko tzw. 'azebesciarze'. Widac to wyraznie po adresach IP. Zawsze jest to jakies uu.net, au, tampa itp. Pisze na wszelki wypadek, nie chcialby, zeby powstalo wrazenie, ze Polska to siedlisko jakis skurwieli Pozdrawiam, x15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 06.02.03, 01:14 Gość portalu: x15 napisał(a): > Dana, > > Mam nadzieje, ze juz sie zorientowalas, ze ci wszyscy co sie ciesza ze smierci > Ramona to nie sa prawdziwi Polacy, tylko tzw. 'azebesciarze'. Widac to wyraznie > > po adresach IP. Zawsze jest to jakies uu.net, au, tampa itp. Pisze na wszelki > wypadek, nie chcialby, zeby powstalo wrazenie, ze Polska to siedlisko jakis > skurwieli > > Pozdrawiam, > > x15 nu, zauwazylam, ale to milo, ze masz ochote bronic tych, co w porzadku, doceniam i mam nadzieje, ze oni tez. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 06.02.03, 01:16 Gość portalu: x15 napisał(a): > Dana, > > Mam nadzieje, ze juz sie zorientowalas, ze ci wszyscy co sie ciesza ze smierci > Ramona to nie sa prawdziwi Polacy, tylko tzw. 'azebesciarze'. Widac to wyraznie > > po adresach IP. Zawsze jest to jakies uu.net, au, tampa itp. Pisze na wszelki > wypadek, nie chcialby, zeby powstalo wrazenie, ze Polska to siedlisko jakis > skurwieli > > Pozdrawiam, > > x15 nu, jeszcze cos, jak przyjezdzam do polski, to czuje sie swietnie i nigdy nie spotkalam jeszcze typow tych no uu,net, tampa etc. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 01:23 Mam nadzieję, że Dana doceniła również pojawienie się nowego przyjaciela Izraela. To toran3. Autor wątku: Chcę wojny z Irakiem! Wytępić Arabstwo www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4530208 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabelek Proizraelscy faszysci calkiem zdurnieli IP: *.netcom.ca 06.02.03, 04:17 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Mam nadzieję, że Dana doceniła również pojawienie się > nowego przyjaciela Izraela. To toran3. Autor wątku: > > > Chcę wojny z Irakiem! Wytępić Arabstwo > > > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=50&w=4530208"ta > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4530208</a> ==================== Izraelscy faszysci i inni fanatyczni wyznawcy kultu swojej RASY nie potrafia zrozumiec , ze krytyka polityki Izraela (czyli panstwa) nie jest tozsama z krytyka wszystkich zydow lub Zydow. Aby uniknac nieporozumien zwiazanych ze zrozumieniem znaczenia slowa faszyzm zacytuje fragment definicji: ... faszyści tworzyli całkowicie nierealny pogląd na świat, oparty na micie "misji dziejowej", wyższości własnego narodu nad wrogiem, sprawcą wszelkiego zła społecznego. Wróg ten w każdym kraju jawił się inaczej. Owa misja dziejowa własnego narodu miała uzasadniać pełną instytucjonalizację życia społecznego i całkowite podporządkowanie jednostki interesowi państwa, mit wroga stanowił uzasadnienie ciągłego terroru. W tych warunkach uzasadniony stawał się faszystowski kodeks moralny, głoszący zasadę bezwzględnej wierności i posłuszeństwa wodzowi, którego wola wyznaczała granice obowiązujących norm etycznych. Na tym fundamencie rozwijały się idee państwa totalitarnego, prowadzące do utożsamiania narodu z państwem, państwa z rządem, rządu z jego szefem, a szefa z wodzem faszystowskim. Metodę oddziaływania propagandowo-ideologicznego faszyzmu stanowiła demagogia społeczna w najszerszym rozumieniu, podsycając rozczarowanie rządami demokratyczno-parlamentarnymi, niezadowolenie mas ukierunkowano na antysemityzm( W PRZRZYPADKU FASZYSTOW IZRAELSKICH - ANTYARABIZM- przyp.-d.) i antykomunizm, odwracając je od prawdziwych przyczyn nędzy i pauperyzacji społeczeństwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Proizraelscy faszysci calkiem zdurnieli IP: *.jeack.com.au / *.jeack.com.au 06.02.03, 10:31 February 5, 2003 Free Israel's Prisoners of Conscience How You Can Help Conscientious Objectors by NEVE GORDON Dear friends and supporters of the conscientious objectors, The abuse of the conscientious objectors continues. The Israeli military is sentencing them to repetitive prison terms, with no end in sight. We must step up the campaign to release these courageous prisoners of conscience. Below is a short petition we plan to publish in Israeli press soon. Please read and sign by sending a message to conscienceobjector@yahoo.com Mention your name, first and then last in the subject of the message. In the message ad title and institutional affiliation. Please spread the petition widely. We need as many signatories as possible. Please note: The success of this campaign depends to a large extent on the funds we gather to support it. Placing an ad in a leading daily is very expensive. PLEASE, in addition to signing, contribute towards covering the cost ($10, $25, $50, $100, $200... $1,000). Information how to contribute follows the petition. Free the Prisoners of Conscience! The State of Israel has been consistently abusing a group of young men who have refused to be conscripted on grounds of conscience. While religion continues to be a reason for exempting young men from army or national service, conscientious objection is considered a serious crime. Despite the fact that these objectors have announced their willingness to serve the state through some kind of civil service, the military, led by Menachem Finkelshtein the head military prosecutor, is punishing these young men again and again for the same "offence." It seems that there is no limit to the abuse: eleven young men have been sitting in jail for terms that just keep getting longer, and there is no end in sight. Finkelshtein wants to try them over and over again, until they break or give in. As far as he is concerned, these men can rot in jail forever. Finkelshtein has also created a committee of "experts" whose job it is to determine that not one of the young men is a "true" conscientious objector; every single one, the committee proclaimed, is lying and thus deserves to sit in jail. These prisoners of conscience refuse to serve in an army that systematically violates the human rights of the Palestinian people. Yoni Ben-Artzi, the most veteran prisoner, has sat in jail for almost 200 days. By contrast, the soldier who killed a 95-year-old Palestinian woman was sentenced to 35 days in prison. Names of the prisoners days in jail Yoni Ben-Artzi 196 days Dror Boymel 166 days Uri Ya'acobi 134 days Haggai Matar 112 days Yoni Yekhezkel 111 days Hillel Goral 70 days Noam Bahat 70 days Adam Maor 70 days Matan Kaminer 56 days Shimri Tzameret 38 days Avshalom Ben-Zvi 21 days We, the undersigned, demand an end to this abuse and the immediate release of these prisoners of conscience conscienceobjector@yahoo.com . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Toran3 Na Oślej Ławce IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 18:16 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Mam nadzieję, że Dana doceniła również pojawienie się > nowego przyjaciela Izraela. To toran3. Autor wątku: > > > Chcę wojny z Irakiem! Wytępić Arabstwo > > > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4530208"ta > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4530208</a> Teraz już nowy wielbiciel D-33 na Oślej Ławce! www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=396&w=4530208 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan X Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 17:00 Cos wreszcie sama napisałas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Tylko dla przyjaciol Israela IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 06.02.03, 20:01 Gość portalu: Pan X napisał(a): > Cos wreszcie sama napisałas nu ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś