Dodaj do ulubionych

Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraelem ?

13.07.06, 13:09
Wpisujcie swoje scenariusze.
Obserwuj wątek
    • bolko_turan Gliwice 1939 juz mielismy... 13.07.06, 13:11

• wujcio44 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 13:14
      Byłyby straszne upały. Nawet większe niż teraz. I nie musielibyśmy importować
      cytrusów.
    • z_daleka Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 13:17
      fajnie by bylo...
      z cala pewnoscia zadna hizballa nie zagniezdzilaby sie w granicach niepodleglej rzeczpospolitej, a to
      juz duzy plus...
      • br311 Gdyby Polska graniczyla? Jaka Polska? Chyba chodzi 13.07.06, 13:31
        Ci o Autonomie Polska - Zachodni Brzeg Wisly i Strefe Bydgoszczy :)
        • wujcio44 Re: Gdyby Polska graniczyla? Jaka Polska? Chyba c 13.07.06, 13:41
          br311 napisał:

> Ci o Autonomie Polska - Zachodni Brzeg Wisly i Strefe Bydgoszczy :)

To z Izraelem same Autonomie graniczą? Np. Autonomia Syryjska, Jordańska,
          Egipska i Libańska?
        • z_daleka Re: Gdyby Polska graniczyla? Jaka Polska? Chyba c 13.07.06, 13:48
          Polska autonomia...tylko ty mogles, brrr wpasc na ten pomysl....
    • memor3 Izrael bylby w NATO. A tak tez jest naszym sojusz 13.07.06, 13:54
      nikiem tylko nie w NATO. Wspolwpraca wojskowa jest szeroko
      rozwinieta na wszelkich szczeblach.
      Pozdro.
    • remekk Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gazwyb 13.07.06, 13:55
      ..ockneli by sie z letargu ... .
      • z_daleka Re: Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gaz 13.07.06, 14:05
        co bys zrobil remekk gdybys sie obudzil z letargu...wsiadlbys na konia i pogalopowal z kosa na
        sztorc...
        • remekk Re: Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gaz 13.07.06, 15:06
          Jak na razie to wy galopujecie na swoich Merkavach - no cóz "walka" z cywiliami
          to zajęcie w sam raz dla takich "gieroi" . A ta troska o to co by było - no cóż
          może byście tak swoją "toska" obdażyli malgaszy - tam jeszcze chyba nie
          ma "antysemityzmu" aczkolwiek nie jest wcale powiedzaine ,ze jak sie was tam
          zajwi odpowiednio dużo iz tam równeiz ocenią was prawidłowo tak jak wszędzie
          gdzie się pojawiliscie ... .
          • z_daleka Re: Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gaz 13.07.06, 15:24
            BZDURZYSZ REMEKK...HIZBALLA TO NIE CYWILE, ALBO, JAK WOLISZ CYWILE UZBROJENI I WYSZKOLENI...
            TAKICH CYWILOW BEDZIEMY TEPIC....CZY CI SIE TO PODOBA CZY TEZ NIE...
            • remekk Re: Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gaz 13.07.06, 15:34
              A potem zaraz po zabiciu kilkuletnich "terrorystów" będziecie wpychac się do
              Polski i pouczac anawet "oskarżać" nas ... .
              Tylko że nikt poza garstka pożytecznych idiotów (dzieki takim jak ty topniejąca
              z każdym dniem) sie waszymi wrzaskami nie przejmie (co najwyżej znowu
              będziecie przyczyna totlanej żenaady) ... .
              • z_daleka Re: Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gaz 13.07.06, 15:42
                nie bedzie zadnego wpychania sie do Polski, mozesz spac spokojnie....w Polsce jest juz tyle zydow, ze
                wiecej juz sie nie zmiesci...
    • maureen2 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 14:06
      to wówczas od dawna znałbym jidisz i w sobotę miałbym wolne
      • dana33 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 14:21
        :)))
        • karbat Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 14:23
          nasze bylyby ulice a ich kamienice :o
      • wujcio44 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 14:43
        maureen2 napisała:

> to wówczas od dawna znałbym jidisz i w sobotę miałbym wolne

Prędzej hebrajski. A sobota to już od dawna wolna.
        • maureen2 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 15:55
          zgoda,hebrajski,znać jidisz też można
    • stranger.pl Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 14:46
      Hmm, a jak to sobie wyobrażasz? Zakładając - o czym nie ma mowy - że nie masz
      na myśli "Judeopolonii 2" i ponowenej myśli kradziezy polskiej ziemi?

1.Sąsiad zamiast kogoś innego - Niemców? Rosjan? Czechów? Ja ich lubię -
      absolutnie NIE. Nie zamienie ich na Żydów. Szwedów (i Izrael sąsiad przez
      morze - czemu nie? Szwedzi to mendy, złodzieje którzy do dziś mają w swoich
      muzeach to co nakradli w Polsce w XVII w. i mówią: my tolerancyjni, my uczciwi,
      my przykładni - złodzieje i hipokryci! Ukraińców - czemu nie? - to tylko
      charakter a nie naród mówiący ponadto "gwarą" rosyjska w połączeniu z łamanym
      polskim:).
      Tylko uprzejmie zauważam, że Kijów to stare polskie miasto więce granica może
      być tylko za jego rogatkami:) A Krym to ziemia Tatarów.

2.Inny wariant, Polska włada Libanem, Egiptem lub Syrią i stąd granica polsko-
      izraelska. Nie wiem czy to dobrze? Ale jakby nie było tam zanim przyszli
      Arabowie była ziemia chrześcijan - tam obok Rzymu i Konstantynopola były
      najważniejsze ośrodki cywilizacji chrześcijańskiej. Dziś tego tam juz nie ma -
      mamy wyprzeć Arabów na ich ojczyste ziemie na Pływ. Arabski, gdzies między
      Jemenem a Joradnią? Ciężko sobie to wyobrazić:) A Izrael - poprzestałby tylko
      na obecnych zdobyczach czy marzył o powrocie do ziem które ogniś władali Żydzi
      czyli prawie połową Syrii, połową Libanu, dużej części Jordanii? To powrót do
      tzw. "Wielkiego Izraela" - czy nie będzie konfliktu o "polski Damaszek".?
    • tornson [...] 13.07.06, 15:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • z_daleka Re: Albo zrobionoby to co alianci z Niemcami, 13.07.06, 15:47
        trapisz sie zupelnie niepotrzebnie, niemcy popiraja nesze wysilki przeciwko hizballach... nie zeby nas
        to grzalo, albo ziebilo...ale dla formalnosci nalezy to odnotowac,...
        • maglara Re: Albo zrobionoby to co alianci z Niemcami, 13.07.06, 17:19
          hihi, dopoki te "wysilki" jak mowisz, sa daleko od ich granic hihihi ...
    • stranger.pl Re: Zależy czy od Zachodu czy Wschodu. 13.07.06, 15:57
      Tornson słoneczko tobie przygrzewa czy co?

- Dlaczego nazywasz Izrael bękartem - przypomiało ci się słownictwo twojego
      kumpla ideologicznego niejakiego Wiaczesława Mołotowa, który chwalił się w
      radiu moskiewskim w 1939 r. "wystarczyło wspólne uderzenie ZSRR i (braterskiej)
      III Rzeszy aby po bękarcie Traktatu Wersalskiego (Polsce) nic nie pozostało"

- Umiesz mi wskazać naród który nie byłby w swojej historii "agresywny i
      wojowniczy"? Naród który jeszcze istnieje a nie dogorywa gdzieś na śmietniku
      historii lub na na marginesach opracowań/podręcznikach do historii?

- ja się tak zastanawiam, tak patrząc z mojej opcji, moimi oczami - nie daże
      Ich sympatią, mam własna ocenę Ich obecności w Polsce (wychodzi na minus), nie
      lubię ich za powszechną polonofobię - ale co mnie mają obchodzić cudze wojny?

Co mnie ma obchodzić co robi Zyd, który nie mieszka w Polsce? I szaty drżeć
      bo "gnebi" gdzieś kogoś tam? Co to ja "przyjaciel" pokrzywdzonych,
      internacjonalista któremu się nudzi? Nic mnie nie obchodzi dola czy niedola
      Tybetańczykjów, Palestyńczyków, Pigmejów czy Eskimosów.

Nie masz problemów w Polsce, nie interesuje to cię co się dzieje u
      rzeczywistych sąsiadów Polski?
      • stranger.pl Ale moja cierpliwość też ma granice 13.07.06, 18:05
        Co za duzo to niezdrowo - to co teraz robi Izrael w Libanie to porządne
        przekroczenie pewnego status quo.
    • polani [...] 13.07.06, 15:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • stranger.pl Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 16:04
        Nie prowokuj dobrze? Dzieki takim Zydom jak ty jest więcej wrogów wobec Izraela
        i Żydów niż byłoby gdyby tacy jak ty nie siali złego!

I nie zaczynaj licytacji kto na ziamiach polskich wyrządzał zło i kto pomagał
        zaborcom ziem polskich w gnębieniu Polaków bo sie przejedziesz!
      • goldbaum Dlatego wasze niedobitki siedza w Azji 13.07.06, 21:45
        A nie w Europie.

polani napisał:

> bysmy bombardowali jedwabne i Kielce i powiesili w lasie polskich zbrodniarzow
        > z II WS
    • stary_z_lichenia Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 16:48
      inspector napisał:

> Wpisujcie swoje scenariusze.

Zostaloby paru Polakow w Polsce rzadzonych przez dwa kartofle , bo reszta
      ucieklaby na saksy do Izraela .
      • annamarta8 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 17:01
        - a zarobione pieniadze przesylaliby do Polski. Budowaliby piekne domy i
        wychowywaliby duzo polskich dzieci.

stary_z_lichenia napisał:
        Zostaloby paru Polakow w Polsce rzadzonych przez dwa kartofle , bo reszta
        > ucieklaby na saksy do Izraela .
    • danutki Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 17:28
      inspector napisał:

> Wpisujcie swoje scenariusze.

a Izrael z kim by graniczyl?
      podaj proponowana mapke
      • annamarta8 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 17:38
        - ja to widzialabym tak: od wschodu z Japonia, a od zachodu ...z Japonia.
    • 1ja Re: Aha+ 13.07.06, 17:47
      <<<<<<<<<<<<<<• Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele
      stranger.pl 13.07.06, 14:46 + odpowiedz

Szwedzi to mendy, złodzieje którzy do dziś mają w swoich
      muzeach to co nakradli w Polsce w XVII w. i mówią: my tolerancyjni, my uczciwi,
      my przykładni - złodzieje i hipokryci! Ukraińców - czemu nie? - to tylko
      charakter a nie naród mówiący ponadto "gwarą" rosyjska w połączeniu z łamanym
      polskim:).
      Tylko uprzejmie zauważam, że Kijów to stare polskie miasto więce granica może
      być tylko za jego rogatkami:) A Krym to ziemia Tatarów.>>>>>>>>>>>>>>>>><

1.Masz kompleksy w stosunku do Szwedow?
      2.Kijow? Ile razy Kijowem twoje przodkowie sie dlawili?
      3.www.eastway.pl/ludnosc.php
      • de_oakville Egipt graniczy z Izraelem 13.07.06, 18:30
        Gdyby Polska graniczyla z Izraelem, mialaby moze spokojna granice tak jak Egipt.
        • aaki polska ma spokojne granice 13.07.06, 22:29
      • stranger.pl Re: Aha+ 13.07.06, 21:35
        Ad1)To nie jest kompleks - po prostu nie lubię Szwedów, nie wolno mi?
        Kołtuństwo, hipokryzja, zakłamanie to ich cechy "narodowe" do tego pijaństwo (u
        siebie takiego barchła nie robią - robią to w Niemczech i Polsce a także w
        Estonii. Moja fima ponosiła juz konsekwencje ich zakłamania i "swobody".
        W muzeach szewdzkich rzeczywiście są eksponowane skradzione w Polsce m.in.
        ksiązki, numizmatyki, meble etc.
        A2)Moi przodkowie nie dławili się Kijowem. Ja z sarkazmem a ty niczym słoń w
        składzie porcelany "zero" poczucia humoru.
        Choc rzeczywiście - Ukraińcy moim zdaniem to nie naród to... charakter, połowa
        mieszkańców współczesnej Ukrainy nie zna ukraińskiego, z drugiej połowy duża
        część znająca ukraiński mówi o sobie... my Rosjanie - wystarczy przejechać się
        np. do Dombasu lub na Krym.
        Ad3)Mimo mojej niechęci do Żydów gdybym miał wybierać (gdyby była taka
        mozliwość) granica polsko-szwedzka i granica polsko-ukraińska wzgl. polsko-
        żydowska wybrałbym granicę polsko-żydowską. Wolę ich niz pomiot banderowców.
        Capito?
        • 1ja Re: Aha+ 13.07.06, 22:00
          Ja tez z sarkazmem.
          A co do twego zdania-to ciebie dotyczy.
          Jak Ukraincy chca byc narodem,to sa,ciebie sie nikt pytal nie bedzie.
          A tak dla porownania-niektorzy mysla:"Курица не птица-Польша ние заграница"
          No i co ty na takie dyktum.
          Rozni ludzie zdania rozne maja na rozne tematy.
          • stranger.pl Re: Aha+ 13.07.06, 22:26
            Twój cyt.: "No i co ty na takie dyktum.
            Rozni ludzie zdania rozne maja na rozne tematy."

Ano nic - historia Polski to tysiąclenie państwo - historia Ukrainy to historia
            kilku lat.

Za mało jak na równy z równym za to w sam raz jak na sezonowe państewko:)

I mówię to nie tylko żartobliwie - tam nie ma jedności, i ja się nie cieszę bo
            drzazgi mogą równiez na nas spadać jak się będzie walić.
            • 1ja Re: Aha+ 13.07.06, 22:37
              Ale znowu z to jest twoje zdanie.
              Wszyscy kiedys malolatami byli.
              A historie tez mozna traktowac z roznego punktu widzenia.
              Zreszta,nie przypuszczam,ze chlop z kieleckiego w wieku dziewietnastym
              wiedzial,ze Polakiem jest.
              Wiedzial jedynie o Chrystusie.
              Moze wiedzial,ze katolikiem jest.
              W Polsce niedawno tez jednosci nie bylo.
              A Stalin jednosc ta zaprowadzil(To ironicznie).
              • 1ja Re: Aha.P.S+ 13.07.06, 22:39
                Czy sprawdziles,ze rodzice Timoszenko banderowcami w Dniepropietrowsku byc nie
                mogli?
                • stranger.pl Re: Aha.P.S+ 13.07.06, 22:44
                  Nie, nie sprawdziłem bo chwiliowo jestem poza swoją bibloteką i poza Polską -
                  jak wrócę to sprawdzę:)
              • stranger.pl Re: Aha+ 13.07.06, 22:43
                Pożyjemy - zobaczymy.

PS
                Na miejscu polskiego MON miałbym przygotowany plan na wypadek wojny domowej czy
                rozpadu Ukrainy - jest tylko problem: robimy "tylko" kordon sanitarny czy
                wkraczamu by m.in. chronic Polaków, Tatarów i Rosjan.

Może się dogadamy z Rosja (hehehe) i zdąrzymy wyzwolić Wschodnią Małopolskę
                chwilowo nazywana zachodnią Ukrainą przed 17 września jakiegoś roku? - historia
                lubi się powtarzać a powtórki mają zupełnie inny obrót:)
                • 1ja Re: Aha+ 13.07.06, 22:56
                  Czy ktos kogos chce rozebrac?
                  www.kremenchug-kpu.nm.ru/speak/mn000056.htm
                  www2.pravda.com.ua/ru/archive/2005/february/4/tym.shtml
                  Jula urodzila sie w 1960r.W Dniepropietrowsku.
                  Jest to miasto Brezniewa.
                  Tam banderowcow nigdy nie bylo.
                  A tym bardziej w 1960(ich juz nie bylo w ogole)
                  Tak jak o ojcu Putina gadali,ze do Niemcow przeszedl.
                  A warkocze sam na Ukrainie widzialem.
                  • stranger.pl Re: Aha+ 13.07.06, 23:00
                    Na razie masz mini-wykład czy istnieje naród ukraiński?

Trudno o większą bzdurę, bo nigdy nie istniał i nadal nie istnieje naród
                    ukraiński pojmowany jako jednolita narodowa społeczność od Lwowa po Charków i
                    Ługańsk. Jest to wirtualny twór wymyślony w XIX-wieku przez poetów i
                    ideologów, niewiele wspólnego mający z rzeczywistością.

Ogromna większość mieszkańców Wschodniej Ukrainy wręcz nienawidzi mieszkańców
                    dawnej Galicji, nazywając ich pogardliwie chachłami i „banderowcami”. Ludzie
                    ci nie znają języka ukraińskiego, uważając jego za język obcy. Są wychowani w
                    kulturze moskiewskiej a więc w kręgu cywilizacji bizantyńsko-turańskiej. Za
                    własny kościół uważają wyłącznie cerkiew moskiewską. Ich poczucie
                    narodowościowe jest jednoznaczne – stanowią część wielkiej społeczności
                    rosyjskiej w takim samym sensie jak – przykładowo – Sybiracy. Między kozakiem
                    zaporoskim a kozakiem dońskim czy kozakiem kubańskim nie ma żadnych istotnych
                    różnic narodowościowych czy etnicznych, są co najwyżej różnice regionalne.
                    Wszyscy zresztą kozacy, mimo okresowych buntów, przez ostatnie dwa stulecia
                    stanowili najwierniejszą carską gwardię i główną podporę militarną
                    rosyjskiego imperium, rozszerzając jego granice na wschód po cieśninę Beringa
                    i Alaskę. Za to między mieszkańcem Lwowa a mieszkańcem Charkowa są większe
                    różnice niż między naszym Góralem a Kaszubem.

Haliczanie nie lubią mieszkańców Wschodniej Ukrainy – prawdziwych Ukraińców,
                    uważając ich za Rosjan i nazywając pogardliwie „Kacapami”. Czują się związani
                    cywilizacyjnie z Zachodem i do dziś silne są tu wpływy cywilizacji
                    łacińskiej. Posiadają własny język i własną kulturę, ogromna ich większość
                    uznaje albo ukraińską autokefaliczną Cerkiew prawosławną, albo są unitami.
                    Nienawidzą dzisiaj Rosji bardziej niż Polaków.

Gdy Janukowycz lub Kuczma mówili, że dla nich Ukraina jest częścią Rosji, to
                    nie przemawiali bynajmniej jako rosyjscy agenci, tylko byli wyrazicielami
                    woli ogromnej większości mieszkańców Wschodniej Ukrainy. Gdy w wywiadzie
                    dla ,,Przekroju” mer Tarnopola powiedział, że jeżeli Ukraina nie zachowa
                    niepodległości i będzie musiała wrócić w skład rosyjskiego imperium, to oni
                    wolą już powrót w granice państwa polskiego, to nie mówił tego jako polski
                    agent, tylko wyrażał rzeczywistą wolę mieszkańców dawnej Galicji. Ukraińców i
                    Haliczan różni stosunek do Polski i Polaków. Jak nas postrzegają we Lwowie,
                    wiemy aż za dobrze. Za to na Wschodniej Ukrainie dominuje wobec Polaków duża
                    sympatia i życzliwość, a na Uniwersytecie Kijowskim Polacy byli zawsze
                    przyjmowani z otwartymi ramionami.
                    • 1ja Re: Aha+ 13.07.06, 23:21
                      Nie wiem,czy mam sie smiac,czy plakac z wykladu twego.
                      Ale juz pomijac to.
                      zalezy od punktu widzenia.
                      Jak to z tym :Kurica-nie ptica,Polsza-nie zagranica.
                      Jak juz na to poszlo,to mozna idalej pociagnac.
                      Macie juz czwarta republike?
                      Ile miesiecy tt-to ma?
                      • 1ja Re: Aha.P.S+ 13.07.06, 23:33
                        Wyklad?
                        W wykladzie na temat historii nie uzyawa sie terminow kto kogo kocha lub
                        nienawidzi.
                        Tego chyba nie spotkasz u
                        Solowiowa,Kluczewskiego,Waliszewskiego,Wiernadskiego.
                        Gumilow proboje jechac czasami tym koksem w tematach Chazarowskich.
                        I dlatego sie zblaznil-ale to juz nie historia,tylko beletrystyka.
                      • stranger.pl Re: Aha+ 13.07.06, 23:33
                        Hmm,
                        Wyglada na to że rozmawiam z obrazem:P
                        Żegnam
                    • eryk2 Stek bzdur - to komplement 27.07.06, 01:04
                      dawnej Galicji, nazywając ich pogardliwie chachłami i „banderowcami”
                      > ;. Ludzie
                      > ci nie znają języka ukraińskiego, uważając jego za język obcy. Są wychowani w
                      > kulturze moskiewskiej a więc w kręgu cywilizacji bizantyńsko-turańskiej. Za
                      > własny kościół uważają wyłącznie cerkiew moskiewską. Ich poczucie
                      > narodowościowe jest jednoznaczne – stanowią część wielkiej społeczności
                      > rosyjskiej w takim samym sensie jak – przykładowo – Sybiracy.

1. Wniosek - mieszkańcy wschodniej Ukrainy uważają się (są) za Rosjan.

> Haliczanie nie lubią mieszkańców Wschodniej Ukrainy – prawdziwych Ukraińc
                      > ów,
                      > uważając ich za Rosjan i nazywając pogardliwie „Kacapami”.

2. Wniosek - prawdziwy Ukrainiec to ten ten ze wschodu, czyli Rosjanin. Czy
                      jest na sali lekarz?

Czują si
                      > ę związani
                      > cywilizacyjnie z Zachodem i do dziś silne są tu wpływy cywilizacji
                      > łacińskiej. Posiadają własny język i własną kulturę, ogromna ich większość
                      > uznaje albo ukraińską autokefaliczną Cerkiew prawosławną, albo są unitami.
                      > Nienawidzą dzisiaj Rosji bardziej niż Polaków.

3. Wniosek - czyli na zachodzie mieszkaja prawdziwi Ukraińcy, mający własny
                      język i kulturę, odrębni zarówno od Rosjan, jak i od Polaków. Czy ktoś coś
                      rozumie z tego bełkotu?

> Gdy Janukowycz lub Kuczma mówili, że dla nich Ukraina jest częścią Rosji, to
                      > nie przemawiali bynajmniej jako rosyjscy agenci, tylko byli wyrazicielami
                      > woli ogromnej większości mieszkańców Wschodniej Ukrainy.

4. Kiedy i gdzie Łeonid Kuczma, PREZYDENT niepodległego państwa, uznał swój
                      kraj za część innego państwa? Kiedy i gdzie Wiktor Janukowycz, PREMIER
                      niepodległego państwa, uznał swój kraj za część innego państwa? Jeżeli ogromna
                      większość mieszkańców wschodniej Ukrainy uznaje swój Heimat (albo i cały
                      Vaterland) za część Rosji, to dlaczego dotąd nie wybrała do parlamentu takich
                      partii, które wreszcie spełniłyby jej marzenie? Za grosz logiki, zero myslenia.
                      Szkoda czasu na polemikę...

Za to na Wschodniej Ukrainie dominuje wobec Polaków duża
                      > sympatia i życzliwość, a na Uniwersytecie Kijowskim Polacy byli zawsze
                      > przyjmowani z otwartymi ramionami.

Kiedy i przez kogo? Przez Partię Regionów JESZCZE PRZED Pomarańczową Rewolucją?
                      Przecież podobno Janukowycz chce przyłączyć Ukrainę do Rosji, więc Polska jest
                      dla niego od zawsze tylko ekspozyturą zgniłego Zachodu (nb. jako przewodniczący
                      administracji państwowej w obwodzie donieckim wydawał książeczki o "naszych
                      dzielnych czekistach", którzy - jak powszechnie wiadomo - namawiali do
                      przyjmowania Polaków z otwartymi ramionami).
                  • argooo Timoszenko ma niewiele krwi ukrainskiej:-) 27.07.06, 09:59
                    Her origins have been the basis of some debate. Tymoshenko says she is half-
                    Latvian on her father's side and half-Ukrainian, on her mother's side. Her
                    father's last name, Grigyan, can be also misinterpreted as being Armenian. It
                    is sometimes claimed that her maiden name is Telegina (like her mother's actual
                    name) and that she has Russian roots. In 2005, she was openly called Jewish by
                    Yevhen Chervonenko (her former minister, one of the leaders of Jewish
                    community) [2]. She publicly denied that but assured that she was sympathetic
                    to the problems of Jewish people.

en.wikipedia.org/wiki/Julia_Tymoshenko

1ja napisał:

> Czy ktos kogos chce rozebrac?
                    > www.kremenchug-kpu.nm.ru/speak/mn000056.htm
                    > www2.pravda.com.ua/ru/archive/2005/february/4/tym.shtml
                    > Jula urodzila sie w 1960r.W Dniepropietrowsku.
                    > Jest to miasto Brezniewa.
                    > Tam banderowcow nigdy nie bylo.
                    > A tym bardziej w 1960(ich juz nie bylo w ogole)
                    > Tak jak o ojcu Putina gadali,ze do Niemcow przeszedl.
                    > A warkocze sam na Ukrainie widzialem.
                    >
    • cyrik Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 23:09
      Ej ale nie wpadliście na to że to nie było by tych kominów i tych szklarni co
      nie ?

No i by miał izrael sojusznika w wojnie domowej albo wroga no nie ?

I polska by graniczyła z egiptem a tam są ładne piramidy !!! (takie trójkąty)
      • enedue3 Holokaust chyba był potrzebny? 27.07.06, 01:25
        Zawsze sprzeciwiałem się stwierdzeniu wypowiadanemu przez Niemców pod koniec
        II wojny światowej, iż Europa będzie wdzięczna Hiltlerowi za oczyszczenie jej z
        Żydów. No bo jak, taka zagłada niewinnych ludzi! Niestety, w świetle ostatnich
        wydarzeń na Bliskim wschodzie, bezczelnym wypowiedziom Żydów na tym forum,
        nieuzasadnionej agresji wobec Polski, te oszczerstwa, "przeinaczanie" historii
        by tylko wyrwać kasę. Brak honoru, rozpasanie, hucpa "szlachty jerozolimskiej"
        powoduje, że inaczej patrzę na holokaust. Zaczyna brakowac mi zrozumienia dla
        tej tragedii.
    • l.o.r.t.e.a Depesza AFP: " W strefie Krakowa IDF zlikwidował 27.07.06, 10:17
      w wyniku chirurgiocznej i precyzyjnej operacji 10 wyjątkowo groźnyxgh
      terrorystów, ukrywali się w przedszkolu, mieli od 5 do 7 lat"

Depesza Reutersa: "Na Zachodnim Brzegu Bugu, precyzyjnie zbombardowano kryjówkę
      polskich terrorystów, to znaczy szpital. Zabito 55 polskich terrorystów, z
      tego:10 lekarzy, 10 pielęgniarek i 35 pacentów"

Depesza DPA: "W ramach pomocy dla Autonomii Polskiej, premier Izraela,
      postanowił, że w dni, gdy upał przekracza 35 stopni, wodociągi będą dostarczały
      wodę Autonomii, przez 2 godziny dziennie a nie godzinę, jak do tej pory. Ten
      humanitarny gest spotkał się z pochwałą prezydenta USA"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka