inspector 13.07.06, 13:09 Wpisujcie swoje scenariusze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujcio44 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 13:14 Byłyby straszne upały. Nawet większe niż teraz. I nie musielibyśmy importować cytrusów. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 13:17 fajnie by bylo... z cala pewnoscia zadna hizballa nie zagniezdzilaby sie w granicach niepodleglej rzeczpospolitej, a to juz duzy plus... Odpowiedz Link Zgłoś
br311 Gdyby Polska graniczyla? Jaka Polska? Chyba chodzi 13.07.06, 13:31 Ci o Autonomie Polska - Zachodni Brzeg Wisly i Strefe Bydgoszczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Gdyby Polska graniczyla? Jaka Polska? Chyba c 13.07.06, 13:41 br311 napisał: > Ci o Autonomie Polska - Zachodni Brzeg Wisly i Strefe Bydgoszczy :) To z Izraelem same Autonomie graniczą? Np. Autonomia Syryjska, Jordańska, Egipska i Libańska? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Gdyby Polska graniczyla? Jaka Polska? Chyba c 13.07.06, 13:48 Polska autonomia...tylko ty mogles, brrr wpasc na ten pomysl.... Odpowiedz Link Zgłoś
memor3 Izrael bylby w NATO. A tak tez jest naszym sojusz 13.07.06, 13:54 nikiem tylko nie w NATO. Wspolwpraca wojskowa jest szeroko rozwinieta na wszelkich szczeblach. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gazwyb 13.07.06, 13:55 ..ockneli by sie z letargu ... . Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gaz 13.07.06, 14:05 co bys zrobil remekk gdybys sie obudzil z letargu...wsiadlbys na konia i pogalopowal z kosa na sztorc... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gaz 13.07.06, 15:06 Jak na razie to wy galopujecie na swoich Merkavach - no cóz "walka" z cywiliami to zajęcie w sam raz dla takich "gieroi" . A ta troska o to co by było - no cóż może byście tak swoją "toska" obdażyli malgaszy - tam jeszcze chyba nie ma "antysemityzmu" aczkolwiek nie jest wcale powiedzaine ,ze jak sie was tam zajwi odpowiednio dużo iz tam równeiz ocenią was prawidłowo tak jak wszędzie gdzie się pojawiliscie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gaz 13.07.06, 15:24 BZDURZYSZ REMEKK...HIZBALLA TO NIE CYWILE, ALBO, JAK WOLISZ CYWILE UZBROJENI I WYSZKOLENI... TAKICH CYWILOW BEDZIEMY TEPIC....CZY CI SIE TO PODOBA CZY TEZ NIE... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gaz 13.07.06, 15:34 A potem zaraz po zabiciu kilkuletnich "terrorystów" będziecie wpychac się do Polski i pouczac anawet "oskarżać" nas ... . Tylko że nikt poza garstka pożytecznych idiotów (dzieki takim jak ty topniejąca z każdym dniem) sie waszymi wrzaskami nie przejmie (co najwyżej znowu będziecie przyczyna totlanej żenaady) ... . Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Nawet pożyteczni idioci wytresowani przez gaz 13.07.06, 15:42 nie bedzie zadnego wpychania sie do Polski, mozesz spac spokojnie....w Polsce jest juz tyle zydow, ze wiecej juz sie nie zmiesci... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 14:06 to wówczas od dawna znałbym jidisz i w sobotę miałbym wolne Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 14:23 nasze bylyby ulice a ich kamienice :o Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 14:43 maureen2 napisała: > to wówczas od dawna znałbym jidisz i w sobotę miałbym wolne Prędzej hebrajski. A sobota to już od dawna wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 15:55 zgoda,hebrajski,znać jidisz też można Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 14:46 Hmm, a jak to sobie wyobrażasz? Zakładając - o czym nie ma mowy - że nie masz na myśli "Judeopolonii 2" i ponowenej myśli kradziezy polskiej ziemi? 1.Sąsiad zamiast kogoś innego - Niemców? Rosjan? Czechów? Ja ich lubię - absolutnie NIE. Nie zamienie ich na Żydów. Szwedów (i Izrael sąsiad przez morze - czemu nie? Szwedzi to mendy, złodzieje którzy do dziś mają w swoich muzeach to co nakradli w Polsce w XVII w. i mówią: my tolerancyjni, my uczciwi, my przykładni - złodzieje i hipokryci! Ukraińców - czemu nie? - to tylko charakter a nie naród mówiący ponadto "gwarą" rosyjska w połączeniu z łamanym polskim:). Tylko uprzejmie zauważam, że Kijów to stare polskie miasto więce granica może być tylko za jego rogatkami:) A Krym to ziemia Tatarów. 2.Inny wariant, Polska włada Libanem, Egiptem lub Syrią i stąd granica polsko- izraelska. Nie wiem czy to dobrze? Ale jakby nie było tam zanim przyszli Arabowie była ziemia chrześcijan - tam obok Rzymu i Konstantynopola były najważniejsze ośrodki cywilizacji chrześcijańskiej. Dziś tego tam juz nie ma - mamy wyprzeć Arabów na ich ojczyste ziemie na Pływ. Arabski, gdzies między Jemenem a Joradnią? Ciężko sobie to wyobrazić:) A Izrael - poprzestałby tylko na obecnych zdobyczach czy marzył o powrocie do ziem które ogniś władali Żydzi czyli prawie połową Syrii, połową Libanu, dużej części Jordanii? To powrót do tzw. "Wielkiego Izraela" - czy nie będzie konfliktu o "polski Damaszek".? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson [...] 13.07.06, 15:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Albo zrobionoby to co alianci z Niemcami, 13.07.06, 15:47 trapisz sie zupelnie niepotrzebnie, niemcy popiraja nesze wysilki przeciwko hizballach... nie zeby nas to grzalo, albo ziebilo...ale dla formalnosci nalezy to odnotowac,... Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: Albo zrobionoby to co alianci z Niemcami, 13.07.06, 17:19 hihi, dopoki te "wysilki" jak mowisz, sa daleko od ich granic hihihi ... Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Zależy czy od Zachodu czy Wschodu. 13.07.06, 15:57 Tornson słoneczko tobie przygrzewa czy co? - Dlaczego nazywasz Izrael bękartem - przypomiało ci się słownictwo twojego kumpla ideologicznego niejakiego Wiaczesława Mołotowa, który chwalił się w radiu moskiewskim w 1939 r. "wystarczyło wspólne uderzenie ZSRR i (braterskiej) III Rzeszy aby po bękarcie Traktatu Wersalskiego (Polsce) nic nie pozostało" - Umiesz mi wskazać naród który nie byłby w swojej historii "agresywny i wojowniczy"? Naród który jeszcze istnieje a nie dogorywa gdzieś na śmietniku historii lub na na marginesach opracowań/podręcznikach do historii? - ja się tak zastanawiam, tak patrząc z mojej opcji, moimi oczami - nie daże Ich sympatią, mam własna ocenę Ich obecności w Polsce (wychodzi na minus), nie lubię ich za powszechną polonofobię - ale co mnie mają obchodzić cudze wojny? Co mnie ma obchodzić co robi Zyd, który nie mieszka w Polsce? I szaty drżeć bo "gnebi" gdzieś kogoś tam? Co to ja "przyjaciel" pokrzywdzonych, internacjonalista któremu się nudzi? Nic mnie nie obchodzi dola czy niedola Tybetańczykjów, Palestyńczyków, Pigmejów czy Eskimosów. Nie masz problemów w Polsce, nie interesuje to cię co się dzieje u rzeczywistych sąsiadów Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Ale moja cierpliwość też ma granice 13.07.06, 18:05 Co za duzo to niezdrowo - to co teraz robi Izrael w Libanie to porządne przekroczenie pewnego status quo. Odpowiedz Link Zgłoś
polani [...] 13.07.06, 15:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 16:04 Nie prowokuj dobrze? Dzieki takim Zydom jak ty jest więcej wrogów wobec Izraela i Żydów niż byłoby gdyby tacy jak ty nie siali złego! I nie zaczynaj licytacji kto na ziamiach polskich wyrządzał zło i kto pomagał zaborcom ziem polskich w gnębieniu Polaków bo sie przejedziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Dlatego wasze niedobitki siedza w Azji 13.07.06, 21:45 A nie w Europie. polani napisał: > bysmy bombardowali jedwabne i Kielce i powiesili w lasie polskich zbrodniarzow > z II WS Odpowiedz Link Zgłoś
stary_z_lichenia Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 16:48 inspector napisał: > Wpisujcie swoje scenariusze. Zostaloby paru Polakow w Polsce rzadzonych przez dwa kartofle , bo reszta ucieklaby na saksy do Izraela . Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 17:01 - a zarobione pieniadze przesylaliby do Polski. Budowaliby piekne domy i wychowywaliby duzo polskich dzieci. stary_z_lichenia napisał: Zostaloby paru Polakow w Polsce rzadzonych przez dwa kartofle , bo reszta > ucieklaby na saksy do Izraela . Odpowiedz Link Zgłoś
danutki Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 17:28 inspector napisał: > Wpisujcie swoje scenariusze. a Izrael z kim by graniczyl? podaj proponowana mapke Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 17:38 - ja to widzialabym tak: od wschodu z Japonia, a od zachodu ...z Japonia. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Aha+ 13.07.06, 17:47 <<<<<<<<<<<<<<• Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele stranger.pl 13.07.06, 14:46 + odpowiedz Szwedzi to mendy, złodzieje którzy do dziś mają w swoich muzeach to co nakradli w Polsce w XVII w. i mówią: my tolerancyjni, my uczciwi, my przykładni - złodzieje i hipokryci! Ukraińców - czemu nie? - to tylko charakter a nie naród mówiący ponadto "gwarą" rosyjska w połączeniu z łamanym polskim:). Tylko uprzejmie zauważam, że Kijów to stare polskie miasto więce granica może być tylko za jego rogatkami:) A Krym to ziemia Tatarów.>>>>>>>>>>>>>>>>>< 1.Masz kompleksy w stosunku do Szwedow? 2.Kijow? Ile razy Kijowem twoje przodkowie sie dlawili? 3.www.eastway.pl/ludnosc.php Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Egipt graniczy z Izraelem 13.07.06, 18:30 Gdyby Polska graniczyla z Izraelem, mialaby moze spokojna granice tak jak Egipt. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Aha+ 13.07.06, 21:35 Ad1)To nie jest kompleks - po prostu nie lubię Szwedów, nie wolno mi? Kołtuństwo, hipokryzja, zakłamanie to ich cechy "narodowe" do tego pijaństwo (u siebie takiego barchła nie robią - robią to w Niemczech i Polsce a także w Estonii. Moja fima ponosiła juz konsekwencje ich zakłamania i "swobody". W muzeach szewdzkich rzeczywiście są eksponowane skradzione w Polsce m.in. ksiązki, numizmatyki, meble etc. A2)Moi przodkowie nie dławili się Kijowem. Ja z sarkazmem a ty niczym słoń w składzie porcelany "zero" poczucia humoru. Choc rzeczywiście - Ukraińcy moim zdaniem to nie naród to... charakter, połowa mieszkańców współczesnej Ukrainy nie zna ukraińskiego, z drugiej połowy duża część znająca ukraiński mówi o sobie... my Rosjanie - wystarczy przejechać się np. do Dombasu lub na Krym. Ad3)Mimo mojej niechęci do Żydów gdybym miał wybierać (gdyby była taka mozliwość) granica polsko-szwedzka i granica polsko-ukraińska wzgl. polsko- żydowska wybrałbym granicę polsko-żydowską. Wolę ich niz pomiot banderowców. Capito? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Aha+ 13.07.06, 22:00 Ja tez z sarkazmem. A co do twego zdania-to ciebie dotyczy. Jak Ukraincy chca byc narodem,to sa,ciebie sie nikt pytal nie bedzie. A tak dla porownania-niektorzy mysla:"Курица не птица-Польша ние заграница" No i co ty na takie dyktum. Rozni ludzie zdania rozne maja na rozne tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Aha+ 13.07.06, 22:26 Twój cyt.: "No i co ty na takie dyktum. Rozni ludzie zdania rozne maja na rozne tematy." Ano nic - historia Polski to tysiąclenie państwo - historia Ukrainy to historia kilku lat. Za mało jak na równy z równym za to w sam raz jak na sezonowe państewko:) I mówię to nie tylko żartobliwie - tam nie ma jedności, i ja się nie cieszę bo drzazgi mogą równiez na nas spadać jak się będzie walić. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Aha+ 13.07.06, 22:37 Ale znowu z to jest twoje zdanie. Wszyscy kiedys malolatami byli. A historie tez mozna traktowac z roznego punktu widzenia. Zreszta,nie przypuszczam,ze chlop z kieleckiego w wieku dziewietnastym wiedzial,ze Polakiem jest. Wiedzial jedynie o Chrystusie. Moze wiedzial,ze katolikiem jest. W Polsce niedawno tez jednosci nie bylo. A Stalin jednosc ta zaprowadzil(To ironicznie). Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Aha.P.S+ 13.07.06, 22:39 Czy sprawdziles,ze rodzice Timoszenko banderowcami w Dniepropietrowsku byc nie mogli? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Aha.P.S+ 13.07.06, 22:44 Nie, nie sprawdziłem bo chwiliowo jestem poza swoją bibloteką i poza Polską - jak wrócę to sprawdzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Aha+ 13.07.06, 22:43 Pożyjemy - zobaczymy. PS Na miejscu polskiego MON miałbym przygotowany plan na wypadek wojny domowej czy rozpadu Ukrainy - jest tylko problem: robimy "tylko" kordon sanitarny czy wkraczamu by m.in. chronic Polaków, Tatarów i Rosjan. Może się dogadamy z Rosja (hehehe) i zdąrzymy wyzwolić Wschodnią Małopolskę chwilowo nazywana zachodnią Ukrainą przed 17 września jakiegoś roku? - historia lubi się powtarzać a powtórki mają zupełnie inny obrót:) Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Aha+ 13.07.06, 22:56 Czy ktos kogos chce rozebrac? www.kremenchug-kpu.nm.ru/speak/mn000056.htm www2.pravda.com.ua/ru/archive/2005/february/4/tym.shtml Jula urodzila sie w 1960r.W Dniepropietrowsku. Jest to miasto Brezniewa. Tam banderowcow nigdy nie bylo. A tym bardziej w 1960(ich juz nie bylo w ogole) Tak jak o ojcu Putina gadali,ze do Niemcow przeszedl. A warkocze sam na Ukrainie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Aha+ 13.07.06, 23:00 Na razie masz mini-wykład czy istnieje naród ukraiński? Trudno o większą bzdurę, bo nigdy nie istniał i nadal nie istnieje naród ukraiński pojmowany jako jednolita narodowa społeczność od Lwowa po Charków i Ługańsk. Jest to wirtualny twór wymyślony w XIX-wieku przez poetów i ideologów, niewiele wspólnego mający z rzeczywistością. Ogromna większość mieszkańców Wschodniej Ukrainy wręcz nienawidzi mieszkańców dawnej Galicji, nazywając ich pogardliwie chachłami i „banderowcami”. Ludzie ci nie znają języka ukraińskiego, uważając jego za język obcy. Są wychowani w kulturze moskiewskiej a więc w kręgu cywilizacji bizantyńsko-turańskiej. Za własny kościół uważają wyłącznie cerkiew moskiewską. Ich poczucie narodowościowe jest jednoznaczne – stanowią część wielkiej społeczności rosyjskiej w takim samym sensie jak – przykładowo – Sybiracy. Między kozakiem zaporoskim a kozakiem dońskim czy kozakiem kubańskim nie ma żadnych istotnych różnic narodowościowych czy etnicznych, są co najwyżej różnice regionalne. Wszyscy zresztą kozacy, mimo okresowych buntów, przez ostatnie dwa stulecia stanowili najwierniejszą carską gwardię i główną podporę militarną rosyjskiego imperium, rozszerzając jego granice na wschód po cieśninę Beringa i Alaskę. Za to między mieszkańcem Lwowa a mieszkańcem Charkowa są większe różnice niż między naszym Góralem a Kaszubem. Haliczanie nie lubią mieszkańców Wschodniej Ukrainy – prawdziwych Ukraińców, uważając ich za Rosjan i nazywając pogardliwie „Kacapami”. Czują się związani cywilizacyjnie z Zachodem i do dziś silne są tu wpływy cywilizacji łacińskiej. Posiadają własny język i własną kulturę, ogromna ich większość uznaje albo ukraińską autokefaliczną Cerkiew prawosławną, albo są unitami. Nienawidzą dzisiaj Rosji bardziej niż Polaków. Gdy Janukowycz lub Kuczma mówili, że dla nich Ukraina jest częścią Rosji, to nie przemawiali bynajmniej jako rosyjscy agenci, tylko byli wyrazicielami woli ogromnej większości mieszkańców Wschodniej Ukrainy. Gdy w wywiadzie dla ,,Przekroju” mer Tarnopola powiedział, że jeżeli Ukraina nie zachowa niepodległości i będzie musiała wrócić w skład rosyjskiego imperium, to oni wolą już powrót w granice państwa polskiego, to nie mówił tego jako polski agent, tylko wyrażał rzeczywistą wolę mieszkańców dawnej Galicji. Ukraińców i Haliczan różni stosunek do Polski i Polaków. Jak nas postrzegają we Lwowie, wiemy aż za dobrze. Za to na Wschodniej Ukrainie dominuje wobec Polaków duża sympatia i życzliwość, a na Uniwersytecie Kijowskim Polacy byli zawsze przyjmowani z otwartymi ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Aha+ 13.07.06, 23:21 Nie wiem,czy mam sie smiac,czy plakac z wykladu twego. Ale juz pomijac to. zalezy od punktu widzenia. Jak to z tym :Kurica-nie ptica,Polsza-nie zagranica. Jak juz na to poszlo,to mozna idalej pociagnac. Macie juz czwarta republike? Ile miesiecy tt-to ma? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Aha.P.S+ 13.07.06, 23:33 Wyklad? W wykladzie na temat historii nie uzyawa sie terminow kto kogo kocha lub nienawidzi. Tego chyba nie spotkasz u Solowiowa,Kluczewskiego,Waliszewskiego,Wiernadskiego. Gumilow proboje jechac czasami tym koksem w tematach Chazarowskich. I dlatego sie zblaznil-ale to juz nie historia,tylko beletrystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Aha+ 13.07.06, 23:33 Hmm, Wyglada na to że rozmawiam z obrazem:P Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Stek bzdur - to komplement 27.07.06, 01:04 dawnej Galicji, nazywając ich pogardliwie chachłami i „banderowcami” > ;. Ludzie > ci nie znają języka ukraińskiego, uważając jego za język obcy. Są wychowani w > kulturze moskiewskiej a więc w kręgu cywilizacji bizantyńsko-turańskiej. Za > własny kościół uważają wyłącznie cerkiew moskiewską. Ich poczucie > narodowościowe jest jednoznaczne – stanowią część wielkiej społeczności > rosyjskiej w takim samym sensie jak – przykładowo – Sybiracy. 1. Wniosek - mieszkańcy wschodniej Ukrainy uważają się (są) za Rosjan. > Haliczanie nie lubią mieszkańców Wschodniej Ukrainy – prawdziwych Ukraińc > ów, > uważając ich za Rosjan i nazywając pogardliwie „Kacapami”. 2. Wniosek - prawdziwy Ukrainiec to ten ten ze wschodu, czyli Rosjanin. Czy jest na sali lekarz? Czują si > ę związani > cywilizacyjnie z Zachodem i do dziś silne są tu wpływy cywilizacji > łacińskiej. Posiadają własny język i własną kulturę, ogromna ich większość > uznaje albo ukraińską autokefaliczną Cerkiew prawosławną, albo są unitami. > Nienawidzą dzisiaj Rosji bardziej niż Polaków. 3. Wniosek - czyli na zachodzie mieszkaja prawdziwi Ukraińcy, mający własny język i kulturę, odrębni zarówno od Rosjan, jak i od Polaków. Czy ktoś coś rozumie z tego bełkotu? > Gdy Janukowycz lub Kuczma mówili, że dla nich Ukraina jest częścią Rosji, to > nie przemawiali bynajmniej jako rosyjscy agenci, tylko byli wyrazicielami > woli ogromnej większości mieszkańców Wschodniej Ukrainy. 4. Kiedy i gdzie Łeonid Kuczma, PREZYDENT niepodległego państwa, uznał swój kraj za część innego państwa? Kiedy i gdzie Wiktor Janukowycz, PREMIER niepodległego państwa, uznał swój kraj za część innego państwa? Jeżeli ogromna większość mieszkańców wschodniej Ukrainy uznaje swój Heimat (albo i cały Vaterland) za część Rosji, to dlaczego dotąd nie wybrała do parlamentu takich partii, które wreszcie spełniłyby jej marzenie? Za grosz logiki, zero myslenia. Szkoda czasu na polemikę... Za to na Wschodniej Ukrainie dominuje wobec Polaków duża > sympatia i życzliwość, a na Uniwersytecie Kijowskim Polacy byli zawsze > przyjmowani z otwartymi ramionami. Kiedy i przez kogo? Przez Partię Regionów JESZCZE PRZED Pomarańczową Rewolucją? Przecież podobno Janukowycz chce przyłączyć Ukrainę do Rosji, więc Polska jest dla niego od zawsze tylko ekspozyturą zgniłego Zachodu (nb. jako przewodniczący administracji państwowej w obwodzie donieckim wydawał książeczki o "naszych dzielnych czekistach", którzy - jak powszechnie wiadomo - namawiali do przyjmowania Polaków z otwartymi ramionami). Odpowiedz Link Zgłoś
argooo Timoszenko ma niewiele krwi ukrainskiej:-) 27.07.06, 09:59 Her origins have been the basis of some debate. Tymoshenko says she is half- Latvian on her father's side and half-Ukrainian, on her mother's side. Her father's last name, Grigyan, can be also misinterpreted as being Armenian. It is sometimes claimed that her maiden name is Telegina (like her mother's actual name) and that she has Russian roots. In 2005, she was openly called Jewish by Yevhen Chervonenko (her former minister, one of the leaders of Jewish community) [2]. She publicly denied that but assured that she was sympathetic to the problems of Jewish people. en.wikipedia.org/wiki/Julia_Tymoshenko 1ja napisał: > Czy ktos kogos chce rozebrac? > www.kremenchug-kpu.nm.ru/speak/mn000056.htm > www2.pravda.com.ua/ru/archive/2005/february/4/tym.shtml > Jula urodzila sie w 1960r.W Dniepropietrowsku. > Jest to miasto Brezniewa. > Tam banderowcow nigdy nie bylo. > A tym bardziej w 1960(ich juz nie bylo w ogole) > Tak jak o ojcu Putina gadali,ze do Niemcow przeszedl. > A warkocze sam na Ukrainie widzialem. > Odpowiedz Link Zgłoś
cyrik Re: Co by było, gdyby Polska graniczyła z Izraele 13.07.06, 23:09 Ej ale nie wpadliście na to że to nie było by tych kominów i tych szklarni co nie ? No i by miał izrael sojusznika w wojnie domowej albo wroga no nie ? I polska by graniczyła z egiptem a tam są ładne piramidy !!! (takie trójkąty) Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Holokaust chyba był potrzebny? 27.07.06, 01:25 Zawsze sprzeciwiałem się stwierdzeniu wypowiadanemu przez Niemców pod koniec II wojny światowej, iż Europa będzie wdzięczna Hiltlerowi za oczyszczenie jej z Żydów. No bo jak, taka zagłada niewinnych ludzi! Niestety, w świetle ostatnich wydarzeń na Bliskim wschodzie, bezczelnym wypowiedziom Żydów na tym forum, nieuzasadnionej agresji wobec Polski, te oszczerstwa, "przeinaczanie" historii by tylko wyrwać kasę. Brak honoru, rozpasanie, hucpa "szlachty jerozolimskiej" powoduje, że inaczej patrzę na holokaust. Zaczyna brakowac mi zrozumienia dla tej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Depesza AFP: " W strefie Krakowa IDF zlikwidował 27.07.06, 10:17 w wyniku chirurgiocznej i precyzyjnej operacji 10 wyjątkowo groźnyxgh terrorystów, ukrywali się w przedszkolu, mieli od 5 do 7 lat" Depesza Reutersa: "Na Zachodnim Brzegu Bugu, precyzyjnie zbombardowano kryjówkę polskich terrorystów, to znaczy szpital. Zabito 55 polskich terrorystów, z tego:10 lekarzy, 10 pielęgniarek i 35 pacentów" Depesza DPA: "W ramach pomocy dla Autonomii Polskiej, premier Izraela, postanowił, że w dni, gdy upał przekracza 35 stopni, wodociągi będą dostarczały wodę Autonomii, przez 2 godziny dziennie a nie godzinę, jak do tej pory. Ten humanitarny gest spotkał się z pochwałą prezydenta USA" Odpowiedz Link Zgłoś