ghotir 29.07.06, 10:13 Zachodnie media stawiaja znak rownosci miedzy silami Hezbolah i Izrael. Pewnie jestem idiota myslac ze arabskie i izraelskie niemowleta umieraja bo Izrael korzysta z najnowszych zdobyczy technologicznych w US. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.o.r.t.e.a Izraelskie wojsko to zdemoralizowane rzezimieszki 29.07.06, 10:19 nauczone mordować cywilów, tak się nauczyli w Strefie Gazy. Hezbollah zaś to dobrze wyszkolona partyzantka, broniąca włąsnych domów. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who hezbollah to dosc mala tajna organizacja 29.07.06, 10:21 asymetrie tej wojny naswietlaja dwa doniesienia: busz przyznal (i wyrazil ubolewanie) z powodu niezbyt koszernego procederu ciaglego transportu bomb made in usa do zrzucania przez izrael na liban przez anglie (sorry, szkocje). linka mi sie zgubila, ale znajdziecie latwo bo to oficjalny news. drugie, fairuse.100webcustomers.com/fairenough/salon025.html to artykul podkreslajacy z miejsca wydarzen to, jak mala i odizolowana od wielkiego skrzydla cywilnego hezbollah jest jego skrzydlo wojskowe. operuja w duzej tajnosci, zdala od centrow cywilnych, i sa b. trudni do rozszyfrowania lub szpiegowania. co obala teze o tym ze cywile musza byc zabijani bo sa nie do odroznienia od ruchu oporu (jak ich nazywaja w libanie). oczywiscie, jesli ktos nawet 'pachnie' zydom jak hezbollah, tzn. nawet im sie kojarzy, jest celem bomb. tak sami mowia (redaktor gazety jediot aharonot). Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Israel vs Hezzbolah 29.07.06, 12:12 Masz całkowitą rację w tym swoim spostrzeżeniu: ghotir napisał: > jestem idiota myslac ze arabskie i izraelskie niemowleta umieraja bo > Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Israel vs Hezzbolah 29.07.06, 13:51 Masz całkowita racje pisząc "Pewnie jestem idiota". Bogu dzieki, że wreszcie dostrzegłeś te ułomność. To jednak nie bedzie w stanie ułatwić ci życia bo masz umysł radziecki, twardy, mocny, bezkompromisowy. Komunizm rozsypał sie w drobny puł ale homo sovieticus ma sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Israel vs Hezzbolah 29.07.06, 14:13 felusiak1 napisała: .........To jednak nie bedzie w stanie ułatwić ci życia bo masz > umysł radziecki, twardy, mocny, bezkompromisowy. Komunizm rozsypał sie w drobny puł ale homo sovieticus ma sie dobrze. ---------------- to jest więcej takich typów np. arap1, lechu1, polani, a już wszelkie rekordy bije dana33 PS: gothir raczej się do takich nie zalicza Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Israel vs Hezzbolah 29.07.06, 14:30 zalicza sie i jest w czołówce, albo jak to sie kiedyś mówiło w awangardzie. twoje zdanie jest subiektywne gdyż macie podobne zdanie na bieżace wydarzenia. Bardzo pragnę przeczytac coś z czym nie zgadzam sie w 100 procentach a co nie nie ucieka sie do emocjonalnego krzyku. Coś co zamiast bełkotu posługuje się racjonalnymi argumentami. Ciągle mam nadzieję, chociaż jest to z wolna gasnąca nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś