Dodaj do ulubionych

Czy w Izraelu tez planuja marsze anty-wojenne ?

IP: *.vc.shawcable.net 15.02.03, 08:31
czy tez znowu,Izrael jak ten wrzod na dupie odwroci sie w druga strone
i wsadzi swoj szpiczasty nos Bushowi w dupe ???
Obserwuj wątek
    • Gość: dana33 Re: Czy w Izraelu tez planuja marsze anty-wojenne IP: *.j1.actcom.co.il 15.02.03, 18:34
      Gość portalu: Magda z Ontario napisał(a):

> czy tez znowu,Izrael jak ten wrzod na dupie odwroci sie w druga strone
      > i wsadzi swoj szpiczasty nos Bushowi w dupe ???

nu, magdo, postanowilam raz odejsc od mojej zasady nie uzywania wulgarnych
      slow, ale to twoje zdanie wywolalo we mnie ochote wprost nie do opanowania:
      my nasze szpiczaste nosy wsadzimy w dupe, ale nie bushowska, tylko w twoja, i
      oprocz nosa wsadzimy tam tez parasolke, ktora otworzymy po wsadzeniu i
      pokrecimy niezbyt ostroznie w lewo i w prawo. a poniewaz saddam nie na ciebie,
      niestety, bedzie rzucal rakiety, tylko na nas, to mysle, ze mimo parasoli i
      naszych 5 milionow szpiczastych nosow, dupa twoja nie ucierpi za duzo....
      • Gość: ART Re: Czy w Izraelu tez planuja marsze anty-wojenne IP: *.tnt4.chiega.da.uu.net 15.02.03, 18:37
        Gość portalu: dana33 napisał(a):

> Gość portalu: Magda z Ontario napisał(a):
        >
        > > czy tez znowu,Izrael jak ten wrzod na dupie odwroci sie w druga strone
        > > i wsadzi swoj szpiczasty nos Bushowi w dupe ???
        >
        > nu, magdo, postanowilam raz odejsc od mojej zasady nie uzywania wulgarnych
        > slow, ale to twoje zdanie wywolalo we mnie ochote wprost nie do opanowania:
        > my nasze szpiczaste nosy wsadzimy w dupe, ale nie bushowska, tylko w twoja, i
        > oprocz nosa wsadzimy tam tez parasolke, ktora otworzymy po wsadzeniu i
        > pokrecimy niezbyt ostroznie w lewo i w prawo. a poniewaz saddam nie na
        ciebie,
        > niestety, bedzie rzucal rakiety, tylko na nas, to mysle, ze mimo parasoli i
        > naszych 5 milionow szpiczastych nosow, dupa twoja nie ucierpi za duzo....

To w Iraku tez Zydow nie lubia?
      • phantom_shitter Re: Czy w Izraelu tez? 15.02.03, 18:48

>
        >
        > pokrecimy niezbyt ostroznie w lewo i w prawo. a poniewaz saddam nie na ciebie,

Phantom Shitter Strikes Again !!!!!!!!
      • Gość: Magda z Ontario Re: Czy w Izraelu tez planuja marsze anty-wojenne IP: *.vc.shawcable.net 15.02.03, 19:06

>
        >
        > pokrecimy niezbyt ostroznie w lewo i w prawo. a poniewaz saddam nie na
        ciebie,

Przepraszam, a kto kogo zaatakowal pierwszy???
        Irak was,czy wy Irak ????

atak irackich scudow na izrael w 91 roku byl 'retaliation' - niczym innym
        • Gość: dana33 Re: Czy w Izraelu tez planuja marsze anty-wojenne IP: *.j1.actcom.co.il 15.02.03, 19:46

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Magda z Ontario napisał(a):
          > >
          > > > czy tez znowu,Izrael jak ten wrzod na dupie odwroci sie w druga stron
          > e
          > > > i wsadzi swoj szpiczasty nos Bushowi w dupe ???
          > >
          > > nu, magdo, postanowilam raz odejsc od mojej zasady nie uzywania wulgarnych
          >
          > > slow, ale to twoje zdanie wywolalo we mnie ochote wprost nie do opanowani
          > a:
          > > my nasze szpiczaste nosy wsadzimy w dupe, ale nie bushowska, tylko w twoja
          > , i
          > > oprocz nosa wsadzimy tam tez parasolke, ktora otworzymy po wsadzeniu i
          > > pokrecimy niezbyt ostroznie w lewo i w prawo. a poniewaz saddam nie na
          > ciebie,
          > > niestety, bedzie rzucal rakiety, tylko na nas, to mysle, ze mimo parasoli
          > i
          > > naszych 5 milionow szpiczastych nosow, dupa twoja nie ucierpi za duzo....
          >
          >
          > Przepraszam, a kto kogo zaatakowal pierwszy???
          > Irak was,czy wy Irak ????
          >
          > atak irackich scudow na izrael w 91 roku byl 'retaliation' - niczym innym

nuuu, rozumiem, w 91 to byla iracki odwet za 1981, ok, irak jest troszeczke,
          powiedzmy, in delay, a teraz w 2003, to za co ten odwet bedzie? for my
          information only, of course..... nu, i to juz tez ladniej brzmi, bez tych
          wulgaryzmow, nie????
    • Gość: Wtracalski Ontario, Kanada IP: *.inter.net.il 15.02.03, 19:08
      Ontario - Krystaliczny plaskowyz,Wielkie Jeziora, Niagara. Magda z Polski musiala sie tam zjawic.
      Ekologiczna tragedia.
      • rhinoceros Z Czikago 15.02.03, 19:28
        Gość portalu: Wtracalski napisał(a):

> Ontario - Krystaliczny plaskowyz,Wielkie Jeziora, Niagara. Magda z Polski musia
        > la sie tam zjawic.
        > Ekologiczna tragedia.

Na pewno spłyneła z Czikago. Przez pomyłke nie trafila do
        oczyszczalni ścieków.
    • Gość: Tomek44 Re: Do naszej siostry Magdy IP: *.inter.net.il 15.02.03, 19:30

Dla Zyda i chrzescijanina najwazniejsze sa slowa: Szma Israel, Sluchaj Izraelu.Jesli bedziesz sluchala,
      to moze uslyszysz co mowi Pan z milosci do ciebie. W koncu moze zrozumiesz o co Mu chodzi.
      Chrzescijanin swiadomy, ze Bog nieustannie dziala w historii, wie, ze prawda sa slowa Jana Pawla II,
      ktory mowi o Zydach jako o starszych braciach w wierze., oni sa pierwszymi, ktorych Pan wybral i ktorego
      to wybrania nie odwoluje - nie za ich zaslugi, ale ze wzgledu na swe milosierdzie wobec slabosci
      Jakuba, ktory stal sie Izraelem.Chrystus przyszedl na swiat jako Zyd, to znaczy jako poddany Prawu i
      sluga Ojca. Byl Zydem praktykujacym i mial Magdo taki wlasnie nos jaki ci u nas przeszkadza.
      • Gość: Wtracalski Pytanie do Tomka44 IP: *.inter.net.il 15.02.03, 19:34
        Tomek, a dlaczego ja nie mam takiego nosa?
        • Gość: dana33 Re: Pytanie do Tomka44 IP: *.j1.actcom.co.il 15.02.03, 19:50
          Gość portalu: Wtracalski napisał(a):

> Tomek, a dlaczego ja nie mam takiego nosa?

nu, wtracalski, nie martw sie za bardzo, moja corunia ma maly, krotki i lekko
          zadarty, jest sliczna, zielonooka i blondynka, i 100% zydowka, ale moze udawac,
          ze nie.... nu, jak juz musisz, okropnie, to tez udawaj..... ciagle jestem
          zachwycona twoim nikiem, najtrafniejszy jak jest na forum!!!!
          • werw Re: Pytanie do Tomka44 15.02.03, 20:40
            Nu, to chyba po mamie?

tonybarson.bizland.com/dana.htm
            • Gość: dana33 Re: Pytanie do Tomka44 IP: *.j1.actcom.co.il 15.02.03, 21:33
              werw napisała:

> Nu, to chyba po mamie?
              >
              > <a
              href="http://tonybarson.bizland.com/dana.htm"target="_blank">tonybarson.bizl
              > and.com/dana.htm</a>

nu, werw, co ty, alex duzo ladniejsza, bezkonkurencyjna, wiesz to w ramach
              tego, nu, objektywizmu, wg ktorego, moje to najladniejsze i najmadrzejsze, (a
              mama zupelnie skromna....)
              • werw Re: Pytanie do Tomka44 15.02.03, 21:56
                Nu, Izraelki są piękne, Dana - byłem naprawdę mile zaskoczony.
                • Gość: dana33 Re: Pytanie do Tomka44 IP: *.j1.actcom.co.il 15.02.03, 22:03
                  werw napisała:

> Nu, Izraelki są piękne, Dana - byłem naprawdę mile zaskoczony.

nu, ciesze sie ze miales mily czas..... a to dlatego, ze jest fajne zmieszanie
                  ras, ciemniejsi sfaradyjczycy i jasniejsi aszkenazyjczycy, razem kawka z
                  mlekiem, oslodzona usmiechem....
                  • werw Re: Pytanie do Tomka44 15.02.03, 22:24
                    To nie tylko uśmiech, jest coś specyficznego jeszcze, fascinating, co bardzo
                    ciężko opisać: otwartość - tak, ale z godnością, z jakimś poczucziem siły
                    wewnętrznej, takze powaga, being tough. jest to coś na tyle specyficznego, że
                    mam wrażenie, że rozpoznałbym dziewczyne z Izraela, choć to tylko moje
                    wrazenia, po krótkim stosunkowo pobycie.
                    • Gość: dana33 Re: Pytanie do Tomka44 IP: *.j1.actcom.co.il 15.02.03, 23:58
                      werw napisała:

> To nie tylko uśmiech, jest coś specyficznego jeszcze, fascinating, co bardzo
                      > ciężko opisać: otwartość - tak, ale z godnością, z jakimś poczucziem siły
                      > wewnętrznej, takze powaga, being tough. jest to coś na tyle specyficznego, że
                      > mam wrażenie, że rozpoznałbym dziewczyne z Izraela, choć to tylko moje
                      > wrazenia, po krótkim stosunkowo pobycie.

nu, ja mysle, ze to po prostu zwykle zachowanie obywatela kraju, ktory wie, ze
                      tan kraj stoi za nim, nie? ty rozumiesz i ja tez, ale ci co tak krzycza
                      przeciw, to nie rozumieja, ze tego zaszczutego zyda juz nie ma, ze ten israel
                      zostal stworzony wlasnie dlatego i wlasnie dlatego my nie oddamy tego kraju za
                      nic na swiecie. wiesz, z jakim pytaniem przychodza do rodzicow israelskie
                      dzieci, ktore zaczynaja w szkole nauke o holocauscie? maja wszystkie to samo,
                      bardzo zdziwione pytanie: "jak to moglo byc, ze szliscie na smierc tak bez
                      walki? ustawiali was w szeregu i posylali do gazu, a wy nic?" i na twarzach
                      kompletne niezrozumienie... ale milo uslyszec takie mile slowo o naszych
                      dziewczynach...
      • wojo_lubi_chlopcow Re: Do naszej siostry Magdy 15.02.03, 19:38
        Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

>
        > Dla Zyda i chrzescijanina najwazniejsze sa slowa: Szma Israel, Sluchaj
        Izraelu.
        > Jesli bedziesz sluchala,
        > to moze uslyszysz co mowi Pan z milosci do ciebie. W koncu moze zrozumiesz o
        c
        > o Mu chodzi.
        > Chrzescijanin swiadomy, ze Bog nieustannie dziala w historii, wie, ze prawda
        sa
        > slowa Jana Pawla II,
        > ktory mowi o Zydach jako o starszych braciach w wierze., oni sa pierwszymi,
        kto
        > rych Pan wybral i ktorego
        > to wybrania nie odwoluje - nie za ich zaslugi, ale ze wzgledu na swe
        milosierdz
        > ie wobec slabosci
        > Jakuba, ktory stal sie Izraelem.Chrystus przyszedl na swiat jako Zyd, to
        znaczy
        > jako poddany Prawu i
        > sluga Ojca. Byl Zydem praktykujacym i mial Magdo taki wlasnie nos jaki ci u
        na
        > s przeszkadza.

A powiedz mi no Tomku, gdzie byl ten wasz Bog w latach 1939-1945 jak was
        Hitler wagonami przerabial na mydlo i abazury dla Cepeli ???
        Cos nie pasuje mi tutaj. Twierdzisz,ze jestesci ludzmi wybranymi.
        A jaki Bog pozwolilby swoim dzieciom tak cierpiec ???

Gdzie byl ten wasz Bog jak wasze autobusy rozrywane sa na strzepy ?
        Gdzie byl ten wasz Bog jak ten wasz kosmonauta rozerwal sie nad miejscowoscia
        Palestyna w Texasie ????

Od 1947 roku, od samego poczatku Izraela zydy przesladowane sa
        kleskami,kleskami,wojnami , wojnami,tragediami,wybuchami !

A ty smiesz chamie nazywac sie 'ludzmi wybranymi' ????
        • Gość: dana33 Re: Do naszej siostry Magdy IP: *.j1.actcom.co.il 15.02.03, 19:52
          wojo_lubi_chlopcow napisał:

> Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
          >
          > >
          > > Dla Zyda i chrzescijanina najwazniejsze sa slowa: Szma Israel, Sluchaj
          > Izraelu.
          > > Jesli bedziesz sluchala,
          > > to moze uslyszysz co mowi Pan z milosci do ciebie. W koncu moze zrozumiesz
          > o
          > c
          > > o Mu chodzi.
          > > Chrzescijanin swiadomy, ze Bog nieustannie dziala w historii, wie, ze praw
          > da
          > sa
          > > slowa Jana Pawla II,
          > > ktory mowi o Zydach jako o starszych braciach w wierze., oni sa pierwszymi
          > ,
          > kto
          > > rych Pan wybral i ktorego
          > > to wybrania nie odwoluje - nie za ich zaslugi, ale ze wzgledu na swe
          > milosierdz
          > > ie wobec slabosci
          > > Jakuba, ktory stal sie Izraelem.Chrystus przyszedl na swiat jako Zyd, to
          > znaczy
          > > jako poddany Prawu i
          > > sluga Ojca. Byl Zydem praktykujacym i mial Magdo taki wlasnie nos jaki ci
          > u
          > na
          > > s przeszkadza.
          >
          >
          > A powiedz mi no Tomku, gdzie byl ten wasz Bog w latach 1939-1945 jak was
          > Hitler wagonami przerabial na mydlo i abazury dla Cepeli ???
          > Cos nie pasuje mi tutaj. Twierdzisz,ze jestesci ludzmi wybranymi.
          > A jaki Bog pozwolilby swoim dzieciom tak cierpiec ???
          >
          > Gdzie byl ten wasz Bog jak wasze autobusy rozrywane sa na strzepy ?
          > Gdzie byl ten wasz Bog jak ten wasz kosmonauta rozerwal sie nad miejscowoscia
          > Palestyna w Texasie ????
          >
          > Od 1947 roku, od samego poczatku Izraela zydy przesladowane sa
          > kleskami,kleskami,wojnami , wojnami,tragediami,wybuchami !
          >
          > A ty smiesz chamie nazywac sie 'ludzmi wybranymi' ????

nu, wojo, ty tez chcesz parasolke?????
        • Gość: Tomek44 Re: do wojo IP: *.inter.net.il 15.02.03, 20:24
          wojo_lubi_chlopcow napisał:

> Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
          >
          > >
          > > Dla Zyda i chrzescijanina najwazniejsze sa slowa: Szma Israel, Sluchaj
          > Izraelu.
          > > Jesli bedziesz sluchala,
          > > to moze uslyszysz co mowi Pan z milosci do ciebie. W koncu moze zrozumiesz
          > o
          > c
          > > o Mu chodzi.
          > > Chrzescijanin swiadomy, ze Bog nieustannie dziala w historii, wie, ze praw
          > da
          > sa
          > > slowa Jana Pawla II,
          > > ktory mowi o Zydach jako o starszych braciach w wierze., oni sa pierwszymi
          > ,
          > kto
          > > rych Pan wybral i ktorego
          > > to wybrania nie odwoluje - nie za ich zaslugi, ale ze wzgledu na swe
          > milosierdz
          > > ie wobec slabosci
          > > Jakuba, ktory stal sie Izraelem.Chrystus przyszedl na swiat jako Zyd, to
          > znaczy
          > > jako poddany Prawu i
          > > sluga Ojca. Byl Zydem praktykujacym i mial Magdo taki wlasnie nos jaki ci
          > u
          > na
          > > s przeszkadza.
          >
          >
          > A powiedz mi no Tomku, gdzie byl ten wasz Bog w latach 1939-1945 jak was
          > Hitler wagonami przerabial na mydlo i abazury dla Cepeli ???
          > Cos nie pasuje mi tutaj. Twierdzisz,ze jestesci ludzmi wybranymi.
          > A jaki Bog pozwolilby swoim dzieciom tak cierpiec ???
          >
          > Gdzie byl ten wasz Bog jak wasze autobusy rozrywane sa na strzepy ?
          > Gdzie byl ten wasz Bog jak ten wasz kosmonauta rozerwal sie nad miejscowoscia
          > Palestyna w Texasie ????
          >
          > Od 1947 roku, od samego poczatku Izraela zydy przesladowane sa
          > kleskami,kleskami,wojnami , wojnami,tragediami,wybuchami !
          >
          > A ty smiesz chamie nazywac sie 'ludzmi wybranymi' ????

Nie znasz kochanie biblii. To nie moje slowa. A dalej cytowalem Jana Pawla II. Mam spora biblioteke.
          I to nie tylko nasz Bog, ale i twoj.
          A teraz jeszcze cytaty z biblii:

Gdy nadszedl dzien Osmy i nalezalo obrzezac ( usunac napletek) Dziecie, nadano Mu imie Jezus,
          ktorym Je nazwal aniol, zanim sie poczelo w lonie Matki.

Osmego dnia przyszli, aby obrzezac dziecie, ( wyciac mu napletek), i chcieli mu dac imie ojca jego,
          Zachariasza. Jednakze matka jego odpowiedziala:"Nie, lecz ma otrzymac imie Jan".

Oba te fragmenty mowia o obrzezaniu Jezusa i Jana.

To aniol, wyslannik Boga, oznajmil Maryi imie Dzieciecia. Dla mentalnosci zydowskiej imie posiada
          niezwykla wage, gdyz praktycznie decyduje o tozsamosci osoby.

Ten sam Bog byl z nami w czasie Holokaustu, co z Jezusem w czasie krzyzowania.
          Ten sam Bog byl w czasie tragedii 11 wrzesnia na WTC.

Nie znane sa mysli Boga i dlatego nie odpowiem ci na twoje pytanie.

A mnie nie chodzi tutaj co robil Bog, mnie chodzi o glupote poszukiwaczy nosow i co jeszcze gorsze
          sledzenie tych bez napletkow. Niech popatrza na swoje nosy i zastanowia sie nad slowami Jana Pawla
          II i nad absurdem antysemityzmu.

• Gość: Magda z Ontario Niesamowite ALE pRAWDZIWE-Protesty w Izraelu !!! IP: *.vc.shawcable.net 15.02.03, 20:56
      Znalazlam na internecie wiadomosc z jakiejs gazety izraelskiej,ze
      dzisiaj w sobote okolo 1500 osob demonstrowalo w Tel Avivie przeciwko
      wojnie w Iraku.

www.haaretzdaily.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=263156&contrassID=1&subContrassID=0&sbSubContrassID=0

I CO WY NA TO ???
      • Gość: dana33 Re: Niesamowite ALE pRAWDZIWE-Protesty w Izraelu IP: *.j1.actcom.co.il 15.02.03, 21:40

> Znalazlam na internecie wiadomosc z jakiejs gazety izraelskiej,ze
        > dzisiaj w sobote okolo 1500 osob demonstrowalo w Tel Avivie przeciwko
        > wojnie w Iraku.
        >
        > <a href="www.haaretzdaily.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?
        itemNo=263156&cont
        >
        rassID=1&subContrassID=0&sbSubContrassID=0"target="_blank">www.haaretzdaily.com
        > /hasen/pages/ShArt.jhtml?
        itemNo=263156&contrassID=1&subContrassID=0&sbSubContra
        > ssID=0</a>
        >
        >
        > I CO WY NA TO ???

nu, cos ci sie tu myli, nie? to pytanie skieruj do siebie, powiedz sobie po
        cichu "przepraszam, za szybko ich osadzilam" i nie zapomnij tego, jak nastepnym
        razem bedziesz pisac o nosach i dupach....
        nie ze ja bym poszla na ta demonstracje, bo wlasnie uwazam, ze powinno sie
        zwinac saddama jak najszybciej, ale masz przyklad na kraj wolny, demokratyczny
        i nie zamykajacy ust swoim obywatelom...i nie "nawet w israelu", tylko "wlasnie
        w israelu".
    • Gość: dana33 LONG LIVE ROZOWA SWINKA IP: 209.234.166.* 16.02.03, 07:24
      • Gość: dana33 Re: LONG LIVE ROZOWA SWINKA IP: *.adsl.actcom.co.il 16.02.03, 12:40
        nu, prosze, dawno nic nie podkradles, zlodziejaszku?? znow ci sie zachcialo
        mojego imienia? nu, i znow mozna spawdzic z latwoscia, ze to nie ja, bo ci
        nikak nie wyjdzie ten actcom.co.il....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka