Dodaj do ulubionych

Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow ?

03.09.06, 10:53
Ciagle sie nad tm zastanawialem...przeciez Żydzi bardziej powinni nie lubic
Niemcow ( holokast) , Rosjan ( od pol. XIX w systematyczne pogromy) ,
Hiszpanow ( wywalili ich za zaraze) Francuzow ( wywozili do obozow)...a my
pomagalismy , stworzylismy im najlepsze warunki do zycia w calej
Europie...pozolilismy nawet aby Zydzi wstepowali do stanu szlacheckiego...
Obserwuj wątek
    • blazare Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 03.09.06, 11:10
      ossey napisał:

> Ciagle sie nad tm zastanawialem...

Polaków nie lubią głównie ci Żydzi, którzy zostali przez nich wyrzuceni w 1968r.
      Starsi mają im za złe tylko współpracę z nazistami i pogromy, a młodsi znają
      Polskę tylko z wycieczek do Auschwitz.

Nehemiasz
      • zariarz Czy jest takie hebrajskie(?) przysłowie? 04.09.06, 23:48
        Cożem ci dobrego zrobił że mnie tak nienawidzisz ?
    • kecawy ReTacy sami a tacy inni ? 03.09.06, 11:13
      Nas nie lubią bo jesteśmy do nich wielce podobni

Oni narodem wybranym a my Chrystusem Europy
      Oni tradycjonaliści i przywiązani do wiary a my Polak-katolik
      Oni długo bez Ojczyzny my długo bez Ojczyzny
      Ich nie lubią na świecie nas nie lubią w Europie

itd itd itd

kecaw kaczysta
      • bolko_turan Re: ReTacy sami a tacy inni ? 03.09.06, 11:19
        kecawy napisał:
        > Ich nie lubią na świecie nas nie lubią w Europie

Kto nie lubi Polakow w Europie - tylko nie mow ze Niemcy, jakos nikt z conamniej
        miliona Polakow zyjacych w Niemczech, nie odczuwa wrogosci. Spytaj sie
        Podolskiego, czym dla Niemca jest Polak a czym Turek.
        • de_oakville Re: ReTacy sami a tacy inni ? 03.09.06, 13:15
          bolko_turan napisał:

> Kto nie lubi Polakow w Europie - tylko nie mow ze Niemcy, jakos nikt z conamnie
          > j
          > miliona Polakow zyjacych w Niemczech, nie odczuwa wrogosci. Spytaj sie
          > Podolskiego, czym dla Niemca jest Polak a czym Turek.

Masz racje, Polak moze sie czuc w Niemczech jak "u Pana Boga za piecem". Rzecz w
          tym, ze i tam mozna natrafic od czasu do czasu (powiedzmy raz na pol roku) na
          jakiegos osobnika lub osobniczke, ktorych mentalnosc nie zmienila sie od roku
          1945 lub taka wlasnie, a nie inna, zostala im przekazana przez przodkow. Zeby
          naostrzyc swoja nacjonalistyczna "brzytwe" szukaja odpowiedniego "paska". I
          Polak nadaje sie dla nich do tego znakomicie, byc moze Turek rowniez, nie wiem.
        • kecawy Re: ReTacy sami a tacy inni ? 03.09.06, 16:41
          Więc to jest podobieństwo nas lubią w Europie z Żydów lubią w świecie

więc jesteśmy podobni panie Bolko ?
          pozdrawiam kecaw
      • ossey Re: Zyjesz propaganda lewcka 03.09.06, 11:29
        My nie dalismy sie zroboc w bambucho Zydom jak cala Europa...przed 1939 r
        mielismy odpowiednie ustawy ktore regulowaly zasady funkcjonowania Zydow na
        naszych ziemiach...i odzyskiwalismy nasze majatki ktore Zydzi zajmowali prawem
        kaduka wczesniej skonfiskowane przez cara. To wywolalo wscieklosc Zydow i
        oskarzanie o antysemityzm.
      • polski_francuz Bo 03.09.06, 11:59
        sie znamy jak dwie lyse kobyly.

Zydzi lubia sie otaczac tajemnicami. Ktore Polacy w 30 sekund wyjasniaja.

A kto lubi jak mu sie tajemnice zdradza?

PF
        • explicit Re: Bo 05.09.06, 00:38
          Exactly francuz , Polacy byli swiadkami jak sie zeswinili w czasie wojny ,
          pamietaja jak judenrat zaganial ich (jak stado baranow na rzez do wagonow) ,
          wiedza ze zio-naziole polozyli na nich lache (Kastner) i to ze ci co przezyli
          wojne dali pyska komuchom i wrocili do Polski z Sojuzu pierwsza klasa ,...
          ===============================================================================
          sie znamy jak dwie lyse kobyly. Zydzi lubia sie otaczac tajemnicami. Ktore
          Polacy w 30 sekund wyjasniaja.

• arap1 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 03.09.06, 14:38
      Dupa prawda...u polakow wecej krwi zydowskiej ja u innych narodow..dlatego sie
      madrza sie.:-)))) nawet Jezusa uwarzaja za polaka i jego Matke z Czestochowy..:-
      ))
      • tia666 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 03.09.06, 14:45
        za to ze ich judea jest na zadupiu pustynnym a nie w Europie;))
        • arap1 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 03.09.06, 14:59
          tia666 napisał:

> za to ze ich judea jest na zadupiu pustynnym a nie w Europie;))
          widzales Israel ze nazywasz jego zadupiem matolku to Oazis w srodku pustyni..to
          nie pustynia twoich braci arabow...tu jest techniologja ,rolnictwo itd...czy ty
          gnojku z pipiduwy zasmarkanej widzales...jak wyglada gospodarstwo w
          Israelu...ty w gownie pokolano u nas pracuje technologja...smierd
          • arap1 Re: powiem ci szczeze,,,,u nas swinie 03.09.06, 15:01
            czyszcze od ciebie..
            • krystian71 Re: powiem ci szczeze,,,,u nas swinie 03.09.06, 15:05
              a co to za zawod Arapie? Jak ty te swinie czyscisz? Szlaufem?A potem glancujesz
              do polysku?
              A dla kogo te swinie hodujecie?Zydowskiej swini i tak nikt by zagranica nie
              kupil.Nawet wyglancowanej
            • tia666 Re: powiem ci szczeze,,,,u nas swinie 03.09.06, 16:13
              jak mozesz czyscic moje swinie jesli ja ich nie mam?
          • tia666 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 03.09.06, 15:48
            eee arab1 nie trzeba byc w israelu, wystarczy zagladnac do atlasu;))
            i cale szczescie ze nie ma tego isralaela w Europie, angole wiedzieli co robia;)))
            zyjcie sobie na tej pustyni w pokoju ze swoimi bracmi arabami - jaki by on nie
            byl , jest waszym bratem, sasiadem, a wszelkim ekstremistom wszelkiej masci
            (zydzi/araby) na pohybel;)

• krystian71 bo im Polacy tajne plany pokrzyzowali 03.09.06, 15:02
      Juz byl Zyd w kurniku,juz wital sie z gąską , juz ledwie zipial,tak sie
      rozmnazal, juz miala powstac Judeopolonia.I wyszla wielka lipa.
      A Hitler zamiast Polakow mordowac,jak na to liczyli ,po ukladzie Ribbentropa z
      zydo-komusza Rosja , ich pierwszych wzial na cel.
      Na Hitlera nie moga sie zloscic,Niemcy przeciez okup zaplacily, to Polacy sa
      wszystkiemu winni,szmalcownicy,kolaboranci i partyzanci,ze sie nie dali
      hitlerowi wymordowac
      • arap1 Re:Przecierz mowa nie o tobie Kryst.... 03.09.06, 15:12
        mowa o swiniach...ty juz klikac potafisz na kompie...tu juz czterych kopyt nie
        urzywasz ty juz na czterych lapach chodzisz...malpiszonie..:-)))pozdrawiam
        • gdotb Re:Przecierz mowa nie o tobie Kryst.... 05.09.06, 05:05
          widze, arap, ze z ciebie to zwykly CHAM.
    • j-k stek bzdur zakompleksionej Polskiej prowincji 03.09.06, 15:14
      z Polski poludniowo-wschodniej.

Zydzi nie maja zadnego szczegolnego stosunku do Polakow.

Podobnie jak Polakow lubia-nielubia Rosjan, czy Ukraincow.

• caesar_pl Re: stek bzdur zakompleksionej Polskiej prowincji 03.09.06, 16:00
        Nie wierze,musza miec stosunek do Polakow.Jak ich bylo kiedys 3,5 mln w Polsce.10% mieszkancow ale w duzych miastach do 30%.A w tej chwili jest ich...w promilach.W Niemczech przed wojna Zydow bylo 700 tys czyli ok 10% spoleczenstwa a w tej chwili jest 120 tys.Za parenascie lat bedzie znow te 700 tys ze wzgledu na duzy naplyw Zydow z Ukrainy i Rosji.Zydzi w Niemczech nie musza prosic o azyl czy tp.,lecz po prostu przyjezdzaja i sie osiedlaja.
        • j-k nie. 03.09.06, 16:44
          1. na Bialorusi i Ukrainie bylo ich niewiele mniej, niz w Polsce.

2. W Niemczech nie moga sie osiedlac - tak bez niczego.
          maja roczne limity przyjazdowe i tylko w ramach tych limitow.
          (zmniejszanych zreszta w ostatnich latach).

• caesar_pl Re: nie. 03.09.06, 19:13
            www.zentralratdjuden.de/de/article/519.html
            To cos w rodzaju przydzialu niemieckiego paszportu w opolskim..
            Przewodniczaca Rady Zydowskiej w Niemczech za swoj glowny cel uznala zwiekszyc liczebnosc Zydow w Niemczech do stanu przedwojennego.
            Nie dziwil bym sie,gdyby Zydzi z bylych republik rosyjskich,dopiero w Niemczech uczyli by sie niemieckiego,bo taki warunek postawiono Zydom porosyjskim.I nie zdziwil bym sie,gdyby te kursy odbywaly sie za niemieckie pieniadze.I dalej,pozwolenie pobytu dostanie ten,kto rokuje najwieksze szanse integracji a to oznacza albo ze ma forse albo wyksztalcenie...
            • j-k dobrze... 05.09.06, 00:09
              Lecz nie wiem - po co gryziesz mnie po kostkach...

skoro podalem Ci tkzw. " Rahmenbedingungen" :)))

Buenas Noches :)))
              • caesar_pl Re: dobrze... 05.09.06, 21:09
                Pisze tak by wszyscy zrozumieli.Ty sie bawisz w filozofa.
                • j-k Tlumacze... 06.09.06, 14:19
                  Wiec ja tez pisze tak, by wszyscy zrozumieli:
                  Zydzi NIE MOGA sie dowolnie osiedlac w Niemczech.

A tylko w ramach limitow rocznych:

Wpisuja sie na liste (obojetne, powiedzmy w Kijowie, czy innym miejscu Swiata)
                  Niemcy sprawdzaja, kim oni sa, czy juz maja rodzine w Niemczech itd...

I zgode moga dostac od razu, za 5 lat... albo wcale...

To sama procedura (od ok. 10-ciu lat) dotyczy zreszta wszystkich innych,
                  takze Polakow niemieckiego pochodzenia.

• 1ja Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow + 03.09.06, 17:07
      Nie przesadzaj.
      Polacy nie sa tacy wielcy by ich nienawidziec
      Lekcewaza niektorych?Tak!
      Osobliwie tych co w krwi lub genach maja donosicielstwo i sluzalczosc.
      Macierewicza zapytaj.
      • zariarz Maciarewicz ? 04.09.06, 23:59
        > Osobliwie tych co w krwi lub genach maja donosicielstwo i sluzalczosc.
        > Macierewicza zapytaj.

Maciarewicz jako jeden z nielicznych uciekł z wiezienia po internowaniu. To u
        mnie swiadczy o niepokornosci. Służy, oczywiście że tak, Sprawie!

A ja jestem zniewolny przez Żar.
    • ghotir Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 04.09.06, 00:03
      Moze dlatego, ze Polacy dosc dobrze - w przeciwienstwie do wspommianych przez
      Ciebie nacji - rozumieja MO Zydow w Izraelu?
      • dana33 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 05.09.06, 00:04
        hahahaha..... ale sie usmialam niezle..... odpowiedz pf to wogole cudenko... ty
        pf masz jakas fobie na temat tajemnic? bo ciagle piszesz o tych tajemnicach
        ktory my mamy, a jak wiem, to nie mamy zadnych specjalnych, albo innych niz te,
        ktorzy wszyscy maja. nu, a to twierdzenie, ze polacy je rozwiazuja w 30 sekund
        to doprowadzilo mnie do lez ze smiechu.....

git, a teaz musze koniecznie odpisac autorowi watku, nu, bo sie po prostu az
        prosi..... :)))))

zydzi w polsce przeszli holocaust, pogromy, wyrzucenie, denuncjacje konczace
        sie wywozami do obozow..... to co zrobili niemcy, rosjanie, hiszpanie i francuzi
        doswiadczyli zydzi wszystkiego i w polsce i od polakow. mimo to, zydzi,
        szczegolnie zydzi polscy, lubia polske i lubia polakow. moze nie wszystkich,
        ale jak wiadomo, zawsze sa wyjatki. lubicie sobie i innym wmawiac, ze zydzi was
        nienawidza. prawda jest, ze sami siebie nie lubicie, ale jak zawsze,
        przykrywacie to mieleniem, ze zydzi nie lubia was.

ja osobiscie nie lubie szwajcarow i francuzow. polakow bardzo lubie. ale
        oczywiscie nie wszystkich. nie lubie oseya. bo sie zastanawia i jedyne co
        wychodzi z tego zastanowienia to nowe glupoty.
        kurrrrrka, dlaczego antysemici musza sie blaznic? nie moga byc inteligentnymi i
        dowcipnymi antysemitami? musza koniecznie byc glupimi antysemitami?
        • explicit Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 05.09.06, 00:45
          O'k ciucius , wytlumacz nam , skoro w Polsce bylo tak zle Zydom to dlaczego w
          tej zasranej Polsce zylo wiecej Zydow niz w reszcie Europy ???
          ===============================================================================
          git, a teaz musze koniecznie odpisac autorowi watku, nu, bo sie po prostu az
          prosi..... :)))))
          • dana33 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 05.09.06, 09:58
            ooo, odezwal sie wielki patriota polski i napisal "zasrana polska". niezle.
            ja nigdy w zyciu nie uzylam takiego okreslenia w stosunku do zadnego kraju, a
            juz do polski to napewno nie. ale ja nie patriotka polska, ja sie po prostu
            czuje bardzo z tym krajem zwiazana, wiec dla mnie polska napewno nie jest
            zasrana. nu, ale ja to nie rozlupaniec, o czym wiadomo juz od dawna.

dlaczego bylo tak duzo zydow w polsce, mimo ze im sie tam zle wiodlo? nu,
            rozlupancu slodki, w innych krajach europy wiodlo im sie duzo gorzej duzo lat
            temu. w polsce kiedys dostali wiecej praw, wiec sie przeniesli. ale mysle, ze
            jakby przewidzieli holocaust, to by sie raczej zadomowili w danii. albo jeszcze
            lepiej: w szwecji albo w szwajcarii... tylko sobie wyobraz, jakby te 6 milionow
            nie bylo zamordowanych.... podlicz szybko ile zydow byloby dzisiaj na tym
            swiecie? i wszyscy byliby w szwajcarii..... nie byloby fajnie? sasiadow
            mielibysmy o niebo lepszych.... no i ty bylbys szczesliwy i pewnie juz
            rockefeller conajmniej, bo bys nie lozyl na nas... :)))))
        • ossey Re: Wlasnie o to chodzi 05.09.06, 01:03
          wy nie lubicie jak zadaje sie wam klopotliwe pytania...do was mozna tylko
          kierowac pytania "poprawnie politycznie".
          Jaki jest prawdziwy stosunek Zydow do Polakow wystarczy wejsc na strony forum
          zydowskiego
          fzp.jconserv.net/index.php
          Opinie na tym forum o Polakach sa bardzo "pozytywne".

trudno z wami nawet powaznie porozmawiac bo zaraz wyjezdzacie z holokaustem i
          Jedwabnym...i antysemityzmem.

• 1ja Re: Wlasnie o to chodzi+ 05.09.06, 07:31
            I na odwrot tez?
          • dana33 Re: Wlasnie o to chodzi 05.09.06, 09:59
            slucham???????
    • polani Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 05.09.06, 07:35
      ja osobiscie lubie polek :)))))
      • dana33 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 05.09.06, 10:04
        nic ci nie wierze, fredziu, nie chcesz sie ze mna spotkac... :))))
        a blondynka i auto przynajmniej stoi zawsze pod latarnia... :))))
        • polani Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 05.09.06, 11:49
          nie tak gloscie moja sie jeszcze dowie:))))
          • dana33 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 05.09.06, 11:52
            :))))
    • eres2 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 05.09.06, 22:20
      Ale to właśnie w Polsce - jak nigdzie w przedwojennej Europie - utworzono
      żydowskim studentom na uniwersytetach haniebne getta ławkowe i poddawano ich
      licznym innym szykanom (patrz „numerus nullus”, „numerus clausus”, „paragraf
      aryjski”). O krwawych pogromach nawet nie wspomnę.
      Tyle w latach międzywojennych.
      Natomiast do najbardziej ponurych zdarzeń należą liczne masowe morderstwa
      dokonane na ludności żydowskiej przez ich chrześcijańskich współobywateli w
      latach okupacji niemieckiej (sic!), a zwłaszcza na jej początku (rzezie
      ludności żydowskiej w lipcu 1941 r. na północno-wschodnich obszarach Polski,
      masowe pogromy w Warszawie w końcu marca 1940 r.). Przypomnę też znane dramaty,
      mające miejsce bezpośrednio po wojnie (np. Kielce, Kraków).
      Czy przyponić Ci dalsze "najlepsze warunki do życia", jakie "im stworzyliśmy"?
      • polani Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 06.09.06, 06:20
        wiemy kto sa polacy
        w czasie II WS paktowali z adolfiem
        potem z rabami przeciwko panstwa Izraela
        dzsaj sa Hizbolaki
      • krystian71 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 06.09.06, 08:51
        a zwłaszcza na jej początku (rzezie
        > ludności żydowskiej w lipcu 1941 r. na północno-wschodnich obszarach Polski,
        > masowe pogromy w Warszawie w końcu marca 1940 r.).

A JA DZIWIE SIE,ZE TAKICH SAMOSADOW BYLO TAK MALO.
        Zydzi byli przedwojennymi obywatelami Rzeczpospolitej, masowo kolaborujac z
        sowieckim okupantem ,czynnie wstepujac w szeregi jego organow przemocy i
        uczestniczac w represjach ludnosci polskiej zdradzili kraj,ktorego byli
        obywatelami i zasluzyli na wyroki podziemnych sadow sprawowanych w imieniu
        Rzadu Londynskiego
        • polani Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 06.09.06, 10:05
          niemiec mordowal polak wykozystal
        • eres2 Re: Dlaczego Zydzi szczegolnie nie lubia Polakow 06.09.06, 21:23
          Krystian: A JA DZIWIE SIE,ZE TAKICH SAMOSADOW BYLO TAK MALO.
          Zydzi byli przedwojennymi obywatelami Rzeczpospolitej, masowo kolaborujac z
          sowieckim okupantem ,czynnie wstepujac w szeregi jego organow przemocy i
          uczestniczac w represjach ludnosci polskiej zdradzili kraj,ktorego byli
          obywatelami i zasluzyli na wyroki podziemnych sadow sprawowanych w imieniu
          Rzadu Londynskiego.

eres: W świetle tej i wielu innych Twoich wypowiedzi w nin. forum Twoja
          frustracja jest zrozumiała: cierpisz nieszczęśniku, że los nie pozwolił Ci – z
          racji późnego urodzenia - uczestniczyć w owych licznych masakrach dokonywanych
          na Żydach.
          A odnośnie kwestii kolaboracji obywateli polskich, którzy zdradzili swój kraj,
          z władzami totalitarnych państw ościennych. Jak myślisz, ile ciężkiej pracy
          miałyby jurysdykcja polskiego podziemia niepodległościowego i jej plutony
          egzekucyjne, gdyby ferowano wyroki i je wykonywano na wszystkich polskich
          zdrajcach? Liczby tych zdrajców są przerażające: 11 tys. polskich policjantów
          na służbie niemieckiego okupanta, dziesiątki tysięcy delatorów i kolaborantów
          niemieckich służb policyjnych, 3,5 mil „polskich” Volksdeutchów, 250 tys.
          Polaków w mundurach Wehrmacht i innych niemieckich formacji militarnych. Do
          tych liczb dolicz ok. 30 tys. funkcjonariuszy UB/SB i ok. 3 mil członków
          PPR/PZPR.
      • kika113 Getta 06.09.06, 09:32
        Getta były zakładane całej Europie, tylko w Polsce i na Litwie nie było gett
        założonych przez te państwa (przypominam, że getta w Polsce były założone przez
        Niemców). Dowiedziałam się tego w czasie pobytu w Rzymie (gdzie założono jedno
        z pierwszych gett).
        • polani Re: Getta 06.09.06, 10:41
          bo dobrze wam placilismy bo szlachcicy nie placili podatki
          • perro69 Re: Getta 06.09.06, 13:56
            to intersujące co piszesz - może rozwiń temat, chętnie poczytam więcej. mądrego
            to i miło poczytać ;) dlatego :
            - kto to szlachcicy?
            - dlaczego nie płacili podatku?
            - jakiego podatku?
            - komu i za co płaciliście?
            - jaki to ma związek z gettami?
            - co na to twój lekarz?
            • polani Re: Getta 07.09.06, 07:35
              widze ze nie znasz hitorie polska i szczegulnie polska zydowska historie,zydy
              placili podatki polska korone o dostali za to prawo poybyt w polsce az nasz
              wypedzilscie do Erec Israel.
              SZlachta polska nigdy nie placila podatki tylko pracowal na swoja kyszenie tak
              jak dzisja, przesto polska zginela i dalej zginie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka