Dodaj do ulubionych

Wku..ony ,...

05.09.06, 02:23
Od kiedy 3 years w '06 trwa do 2011 ? Moze ktos mi wytlumaczy od kiedy
niewyplacalny pasozyt dostaje a credit line mimo ze nie splacil centa z
pozyczek od 1973 ??? Z ostatnich doniesien widze ze nastepny Napoleon
Zionu , Netanyahu niedlugo bedzie gosciem naszego "born again prezydenta"
ciekawe ile on wywiezie ???

uklony

============================================================================

US extends credit line to Israel ,...
===============================================
Ynet Published: 08.20.06, 12:29

Bush administration agrees to extend by three-year loan guarantees for Israel
given to Israel in 2003; Israel has used USD 4.9 billion of a total USD 9
billion ,...

The Bush administration has agreed to an Israel demand that a loan guarantee
deal be extended by an additional three years, until 2011.

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3293331,00.html
Obserwuj wątek
    • gdotb Re: Wku..ony ,... 05.09.06, 02:51
      moze termin splaty byl ustalony na 2008, ale zionce juz kombinuja przedluzenie
      tego terminu? w 2009 beda kombinowac, zeby termin przesunac na 2015.

Gee
    • gdotb a swoja droga... 05.09.06, 03:02
      'Israel has used USD 4.9 billion of a total USD 9 billion'
      Izrael wykorzystal 4.9 milarda z powierzonej sumy 9 milardow.

i zaraz pod tym akapitem:
      'Israel has used less than half of the fund leaving USD 4.6 billion in available
      cash.'

Izrael wykorzystal mniej niz polowe funduszu, pozostawiajac 4.6 milarda w gotowce.

I mam teraz dylemat. Z matmy zawsze bylem cienki, ale polowa z 9 to 4.5.
      Wg zioncow, 4.9 z 9 to 'mniej niz polowa'. Na dodatek, skoro wykorzystali 4.9 i
      pozostawili sobie 4.6, to wychodzi ze nie dostali 9, tylko 9 i pol milarda.

No, ale nawet gdyby to bylo 9.5, to polowa z tego to 4.75, czyli 'mniej niz
      polowa' to jakies 4.7 a NIE 4.9...

nic juz nie rozumiem.
      opuszczam rejony nauk scislych i wracam do humanistycznych.

Gee
      • zbalansowany Re: a swoja droga... 05.09.06, 04:12
        To jest jeszcze bardziej hutzpiarski numer.
        Hutzpaland pozycza dajmy na to 9 mld na 2%. Ale nie bierze tych pieniedzy
        tylko "odpozycza" je Ameryce na 10%!!!!!! i kasuje odsetki.
        Jest to absolutna granda!
        • gspnstr Re: a swoja droga... 05.09.06, 19:35
          Mnie sie wydaje, ze oni to Bushowi wyjasnili inaczej. Dostali gwarancje pozyczek
          na 9 miliardow. Z tego wzieli polowe, a te druga polowe JESTESMY IM WINNI.
          • explicit Re: a swoja droga... 05.09.06, 22:48
            Z odsetkami - Dostaja pozyczke na preferential treatment (lowest interest)
            w styczniu a budzet zostaje zatwierdzony i pieniadze sa na koncie dopiero
            w listopadzie znaczy siem podatnik placi interest za 11 miesiecy jak wszyscy
            dluzni w banku bez zadnej ulgi (kilka procent roznicy) - To samo z pieniedzmi
            ktore nie wykorzystali i leza na koncie w amerykanskim banku , od tej sumy
            dostaja procenty rowniez po duzo wyzszej taryfie niz dostali , znaczy siem
            rypia nas potrojnie bo na koniec roku nasi zasrani lawmakers od '73 roku bez
            szemrania spisuja je na straty ,... Rozboj w bialy dzien , kiedys czytalem
            artykul na ten temat w Christian Science Monitor ,..

uklony

==============================================================================

Mnie sie wydaje, ze oni to Bushowi wyjasnili inaczej. Dostali gwarancje pozyczek
            na 9 miliardow. Z tego wzieli polowe, a te druga polowe JESTESMY IM WINNI.

• marouder Re: a swoja droga... 05.09.06, 23:03
              Choc w wielu sprawach solidaryzuje sie i sympatyzuje z Izraelem, ciekawym, czy
              jest jeszcze gdzie na swiecie rownie porypane panstwo co USA?
    • melipol Re: Wku..ony ,... 05.09.06, 04:34
      Syjonista i premier Israela Olmert jest nie tylko zbrodniarzem wojennym ale
      takze pospolitym kryminalista.

www.smh.com.au/news/world/olmert-graft-inquiry-adds-to-scandal-list/2006/09/04/1157222072784.html
    • oscar62 Re: Wku..ony ,... 05.09.06, 10:31
      explicit napisał:

> Od kiedy 3 years w '06 trwa do 2011 ? Moze ktos mi wytlumaczy od kiedy
      > niewyplacalny pasozyt dostaje a credit line mimo ze nie splacil centa z
      > pozyczek od 1973 ??? Z ostatnich doniesien widze ze nastepny Napoleon
      > Zionu , Netanyahu niedlugo bedzie gosciem naszego "born again prezydenta"
      > ciekawe ile on wywiezie ???
      >
      > uklony
      >
      > ============================================================================
      >
      > US extends credit line to Israel ,...
      > ===============================================
      > Ynet Published: 08.20.06, 12:29
      >
      > Bush administration agrees to extend by three-year loan guarantees for Israel
      > given to Israel in 2003; Israel has used USD 4.9 billion of a total USD 9
      > billion ,...
      >
      > The Bush administration has agreed to an Israel demand that a loan guarantee
      > deal be extended by an additional three years, until 2011.
      >
      > www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3293331,00.html

PYTALI SIE NA FS Z NIEPOKOJEM GDZIE JESTES. JA WIEDZIALEM, ZE CI WLOS Z GLOWY
      NIE SPADL I ZE SZYKUJESZ SIE DO NOWEJ RUNDY. FAKT, ZE ZNOW JESTES I KOPIESZ W
      TA SAMA PILKE. A NAJCIEKAWSZE, ZE ZAWSZE MASZ SWOICH KIBICOW. TO TEZ NIE
      NOWOSC, PRZECIEZ 3/4 TEGO FORUM TO "PRAWDZIWI FILOSEMYCI". JESTES U SWOICH I
      NIC CI NIE SZKODZI, NAWET GDY SIE POWTARZASZ JAK KUKULKA...
      • explicit Re: Wku..ony ,... 06.09.06, 23:36
        Jak zauwazyles , po wakacjach jestem bardziej cierpliwy , odpowiadam nawet na
        glupie posty , anyway , zzera mnie ciekawosc kto pytal , powiesz ?

Moja druga polowa malzenstwa wydzwaniala wieczorami (cholerne cell phones)
        gdzie jestem i czy wyslac motorowke po zgreda ktoremu zachcialo sie wakacji na
        kajaku i szwendac samemu z plecakiem po polnocnych Caskadach rzekomo pelnych
        niedzwiedzi i wilkow :))) Na ucho ci powiem ze nigdy nie zapomniala spytac jak
        psina to znosi (nasz mini-jamnik) czy jest zdrowa i czy nie jest glodna :)

uklony

===============================================================================
        PYTALI SIE NA FS Z NIEPOKOJEM GDZIE JESTES. JA WIEDZIALEM, ZE CI WLOS Z GLOWY
        NIE SPADL I ZE SZYKUJESZ SIE DO NOWEJ RUNDY. FAKT, ZE ZNOW JESTES I KOPIESZ W
        TA SAMA PILKE. A NAJCIEKAWSZE, ZE ZAWSZE MASZ SWOICH KIBICOW. TO TEZ NIE
        NOWOSC, PRZECIEZ 3/4 TEGO FORUM TO "PRAWDZIWI FILOSEMYCI". JESTES U SWOICH I
        NIC CI NIE SZKODZI, NAWET GDY SIE POWTARZASZ JAK KUKULKA...
    • jedwabnik2 Re: Wku..ony ,... 05.09.06, 11:37
      explicit napisał:

> Od kiedy 3 years w '06 trwa do 2011 ? Moze ktos mi wytlumaczy od kiedy
      > niewyplacalny pasozyt

Ja ci chetnie wytlumacze.

Otoz wladze amerykanskie po prostu zapomnialy wziac ciebie na konsultanta.

Spoleczenstwo amerykanskie (ktore te wladze wybiera) takze zapomnialo wziac
      ciebie na konsultanta.

Spoleczenstwo otumanione (Israel lobby i te rzeczy), nie wiedza, na kogo
      powinni glosowac. Zreszta nie ma tak wielkiego wyboru, jako ze republikanie
      popieraja Izrael, z demokraci... tez popieraja Izrael.

A wladze - jakos zupelnie nie uwazaja, ze Izrael to "niewyplacalny pasozyt".

Ja mysle, ze powinienes wybrac sie do Waszyngtonu, wezwac tych wszystkich
      kongresmenow i senatorow, cala te zbieranine, na dywanik - i przywolac ich do
      porzadku. Nakaz im, zeby ukrocili pomoc dla Izraela. Nie cackaj sie z nimi,
      kawa na lawe. Krotkie pilki. Albo sie ciebie posluchaja - albo juz im dasz do
      wiwatu.

Podzilajacy twoje oburzenie -

Jedwabnik
      • explicit Re: Wku..ony ,... 05.09.06, 23:05
        Jesli myslisz ze mozesz mnie doksztalcic na ten temat to jestes przyglup ,
        elokwentny coprawda , ale przyglup - Idac dalej , zastanow sie dlaczego
        nasz system publicznej edukacji jest na poziomie dna , a porozmawiamy na
        temat nad ktorym sie rozwodzisz , mianowicie na temat educated or informed
        (jak wolisz) voters ,...

uklony

Ja ci chetnie wytlumacze.

Otoz wladze amerykanskie po prostu zapomnialy wziac ciebie na konsultanta.

Spoleczenstwo amerykanskie (ktore te wladze wybiera) takze zapomnialo wziac
        ciebie na konsultanta.

Spoleczenstwo otumanione (Israel lobby i te rzeczy), nie wiedza, na kogo
        powinni glosowac. Zreszta nie ma tak wielkiego wyboru, jako ze republikanie
        popieraja Izrael, z demokraci... tez popieraja Izrael.

A wladze - jakos zupelnie nie uwazaja, ze Izrael to "niewyplacalny pasozyt".

Ja mysle, ze powinienes wybrac sie do Waszyngtonu, wezwac tych wszystkich
        kongresmenow i senatorow, cala te zbieranine, na dywanik - i przywolac ich do
        porzadku. Nakaz im, zeby ukrocili pomoc dla Izraela. Nie cackaj sie z nimi,
        kawa na lawe. Krotkie pilki. Albo sie ciebie posluchaja - albo juz im dasz do
        wiwatu.

Podzilajacy twoje oburzenie -

Jedwabnik
        • dana33 Re: Wku..ony ,... 05.09.06, 23:11
          nu, rozlupaniec..... nie denerwuj sie, wiesz ze to ci szkodzi....
          oprocz tego wiadomo wszem i wobec, ze jestesmy mistrzami w robieniu geszeftow,
          wiec tez powinienes sie spodziewac, ze wykiwamy usa i caly swiat. a ja kiwam
          ciebie jak moge..... ale to juz tak dlugo, ze naprawde powinienes sie byl juz
          przyzwyczaic... :)))))
          • explicit Re: Wku..ony ,... 06.09.06, 16:41
            Fuckin' stonka ,...
            nu, rozlupaniec..... nie denerwuj sie, wiesz ze to ci szkodzi....
            • markv501 Re: Wku..ony ,... 07.09.06, 01:29
              poskarz sie kongr. Ackermanowi
        • jedwabnik2 Re: Wku..ony ,... 07.09.06, 08:07
          explicit napisał:

> Jesli myslisz ze mozesz mnie doksztalcic na ten temat to jestes przyglup ,
          > elokwentny coprawda , ale przyglup -

Jak widac, kawal chama z ciebie. Prymitywne chamstwo, ciezka glupota i maniery
          pijanego wachmana.

Kawal chama z ciebie, jak juz rzeklem. A teraz zap...laj do tej waszej pani
          cenzor. Poskarz sie, ze ye wasza elegancka "netykiete" naruszam.

Z tym, ze nawet jesli mnie podkablujesz, to ani czterech litrow spirytusu, ani
          kilograma szpeku nie dostaniesz w nagrode. Nie te czasy...

Serdecznie -

Jedwabnik
          • explicit Re: Wku..ony ,... 07.09.06, 13:14
            Pocaluj mnie w gole d#pe - Tez serdecznie ,...

uklony

================================================================================

Jak widac, kawal chama z ciebie. Prymitywne chamstwo, ciezka glupota i maniery
            pijanego wachmana.

Kawal chama z ciebie, jak juz rzeklem. A teraz zap...laj do tej waszej pani
            cenzor. Poskarz sie, ze ye wasza elegancka "netykiete" naruszam.

Z tym, ze nawet jesli mnie podkablujesz, to ani czterech litrow spirytusu, ani
            kilograma szpeku nie dostaniesz w nagrode. Nie te czasy...

Serdecznie -

Jedwabnik

• explicit Re: Wku..ony ,... 11.09.06, 22:33
              Jedwabnik tez a parasite gdyby nie jedwab :)

uklony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka