Dodaj do ulubionych

paskudna sprawa...

11.09.06, 20:36
slyszy sie teraz tyle o tym terroryzmie,tym razem islamskim.Dla Europy
terroryzm nie nowosc,30 lat IRA w Irlandi,wylecialy w powietrze setki
samochodow,budynkow ,zabito tysiace ludzi.Niemcy terroryzm grupy Badder
Meinhoff,Czerwone Brygady we Wloszech,bomby w Paryzu.USA zas w tym czasie
przygladala sie temu wszystkiemu dosc biernie ,podlewajac kwiatki we wlasnym
przydomowym ogrodku.Z uporem maniaka robiac swoja krecia robote w
swiecie,zamachy,prowokacje,zmiany rzadow,itd,itp.lista jest dluga,wylano na
nia kalamarze atramentu.Nie slysze i nie slyszalem jeszcze z ust pan i panow
z CNN,Fox News czy innych sieci prostego pytania,CO JEST PRZYCZYNA ZE USA SA
ZNIENAWIDZONE W OCZACH SWIATA ARABSKIEGO,CO ROBIMY ZLE.Terroryzm jest forma
reakcji na okreslone zachowania,forma demonstracji jak Kuba Bogu tak Bog
Kubie,nie ma dymu bez ognia,w tym pierwszym przypadku niestety ale USA
podklada ten ogien gdzie tylko praktycznie moze i belkocze ze robi to w imie
tzw. demokracji i zachodnich wartosci.Czas na zmiany,czas rozproszyc
neokonska klike w rzadzie USA,do dziela Amerykanie.
--
mak is back
Obserwuj wątek
    • superspec "A kto walczy na drodze Boga i zostanie 11.09.06, 20:48
      zabity albo zwycięży , otrzyma od Nas nagrodę ogromną" (IV,74). Jak
      ktosprzeczyta to i mocno w to uwierzy to nic nie będzie go obchodzić zmiana
      rządów.
    • you-know-who Re: paskudna sprawa... 11.09.06, 21:21
      podziwiam cie ze mozesz jeszcze ogladac
      > z CNN,Fox News czy innych sieci

mi lekarz zabronil. bolala mnie glowa i robilo mi sie niedobrze.
      • i-love-2-bike Re: paskudna sprawa... 11.09.06, 21:22
        you-know-who napisał:

> podziwiam cie ze mozesz jeszcze ogladac
        > > z CNN,Fox News czy innych sieci
        >
        > mi lekarz zabronil. bolala mnie glowa i robilo mi sie niedobrze.

he,he dobre,mnie tez dlatego odcielam koszer kabel i mszcze sie za to na forum:)
        mak welcome back,mam nadzieje,ze tu troche pogoscisz:)
        • m_a_k Re: paskudna sprawa... 11.09.06, 21:32
          dzieki za pozdrowienia i slowa otuchy,CCN THE MOST TRUSTED NEWS,wow
          czyzby !?,Ci to maja humor,typowo wisielczy,towarzystwo tyz w wiekszosci
          zlozone z tzw. vissible minorities,aa ?
          --
          mak is back
          • explicit Re: paskudna sprawa... 11.09.06, 22:43
            It's nice to see you again , hobo ,...

uklony

==============================================================================

Zatkalo ???
            • m_a_k Re: paskudna sprawa... 12.09.06, 01:16
              sockeys siedza w zamrazarce,piekne sztuki 6lbs. average,ocean troll caught a
              nie czarny syf z rzeki,flash frozen at sea (FAS quality),double glazed and
              waiting for cold weather,beda wedzone na zimno przez 5 dni,maksymalna
              temperatura w wedzarce nie moze przekraczac 19-20*C,a wiec na zewnatrz musi
              byc 0-1*C czyli poczatek zimy, wedze zawsze u starego Japonczyka, ktorego znam
              od lat, ryba miod w gebie.Ty sie znasz na rybach to wiesz o czym pisze,pzdr.mak
              --
              mak is back
              • explicit Re: paskudna sprawa... 12.09.06, 21:31
                Nie przesadzaj , kilka mil w gore rzeki 3/4 lososia ma sea flies i nie sa
                dluzej jak kilka godzin w rzece ,...

Jak sie wprowadzilem do domu gdzie mieszkam , zbudowalem sobie z kamienia taka
                wedzarke w/g rysunku z Norwegii - Kilka lat temu wprowadzili zakaz outdoors
                burning i musze oddawac do wedzenia ($2/pound w ubieglym roku) jakiemus
                polskiemu rzeznikowi , ktory chyba je wedzi z kabanosami - Zgroza !!!

uklony

===============================================================================
                sockeys siedza w zamrazarce,piekne sztuki 6lbs. average,ocean troll caught a
                nie czarny syf z rzeki,flash frozen at sea (FAS quality),double glazed and
                waiting for cold weather,beda wedzone na zimno przez 5 dni,maksymalna
                temperatura w wedzarce nie moze przekraczac 19-20*C,a wiec na zewnatrz musi
                byc 0-1*C czyli poczatek zimy, wedze zawsze u starego Japonczyka, ktorego znam
                od lat, ryba miod w gebie.Ty sie znasz na rybach to wiesz o czym pisze,pzdr.mak

• explicit Re: paskudna sprawa... 12.09.06, 21:38
                  Aha , prosilem go zeby wyciagal je troche wczesniej z wedzarki bo traca juice ,
                  ale okazuje sie ze wedzenie jest scisle obwarowane przepisami i nie moze , bo
                  rzekomo nie zabije jakiegos syfa i nie chce zebym go sadzil jak sie zatruje :)))

uklony
                  • m_a_k Re: paskudna sprawa... 13.09.06, 02:31
                    mnie sie wydaje ,ze kabanosy wedzi sie na cieplo,poledwice zas sopocka tylko na
                    zimno jak chcesz miec dobry produkt.Wszystkie ryby typu halibut, losos, sable
                    fish czyli black cod, steelhead,tunczyk, maja duzo lepsze wartosci smakowe jak
                    sa wedzone na zimno, z kolei nawet jak masz zrodlo dymu nawet daleko od
                    wedzarki ,a temperatura jest na zewnatrz +20*C,to efekt jest taki ze wedzisz na
                    cieplo.Losos generalnie powinien byc przemrozony w calosci w ciagu 24 godzin
                    aby wyeliminowac pewne rzeczy.Ja osobiscie lubie tunczyka wedzonego na zimno
                    bardziej niz lososia, jest pycha,w tym roku juz zamowilem dwie 10lbs.sztuki u
                    kolesia ktory lowi komercyjnie wzdluz wybrzeza Oregonu.Zaraz przy ujsciu rzeki
                    losos jest OK zgadza sie ,czym glebiej wchodzi do rzeki zaczyna juz byc
                    gorzej,niektore rzeki do tarlowiska od delty maja ponad 600 mil dlugosci,losos
                    idzie w gore rzeki 8 mil w ciagu 24 godzin,nieraz juz 40 kilometrow od ujscia
                    rzeki ryba jest ciemniejsza,a jak Twoje tegoroczne polowy ,pzdr.mak
    • o_brother Re: paskudna sprawa... 12.09.06, 22:09
      Juz pewnych 60% nie popiera polityki krzaczastego a wedlug zioncow jego doradcow
      to sa terrorysci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka