Dodaj do ulubionych

Izraelski antysemityzm

23.11.06, 19:21
I jest to wpelni usprawiedliwione twierdzenie. Ilosc tekstow antysemickickich
w Izraelu czy tez wulgarnych wypowiedzi dyzurnych antysemitow spod znaku Dany
a dotyczcych np. Palestynczykow , Syryjczykow czy tez oskarzanie Iranu o
faszyzm przechodzi wszelkie granice.
Dlaczego antysemityzm?...przeciez Arabowie sa Semitami.
Obserwuj wątek
    • aaki Re: Izraelski antysemityzm 23.11.06, 19:26
      są Semici i semici kolego.
    • j-k iranski faszyzm 23.11.06, 19:27
      ossey napisał:
      czy tez oskarzanie Iranu o faszyzm ...

to sluszne oskarzenie...
      a uwazasz , ze jest tam demokracja?
      • ossey Re: NIe to nie sluszne oskarzenie 23.11.06, 19:31
        w kulturze islamskiej nie bedzie takiej samej demokracji jak w
        Europejskiej...podobnie w Izraelu niby demokracja ale dla nas Europejczykow jest
        to panstwo religijne ze wszystkimi negatywnymi konsekwencjami lacznie z
        dyskryminacja innowiercow.
        • j-k stek islamskich bzdur... 23.11.06, 19:34
          w Izraelu mozesz spokojnie napic sie wodeczki, pojsc do "agencji" towarzyskiej
          i chodzic do kosciola - kiedy zechcesz...

A takze nosic WIDOCZNY krzyzyk (chrzescijanski) na szyi...

Sprobuj zrobic to wszystko w Iranie :)))

• ossey Re: Tez mozna...w miejscach przeznaczonych 23.11.06, 19:41
            dla Europejczykow. Co do alkoholu sam wiesz ze to wynika z kultury i zakazu
            picia alkoholu. Ja np chcialbym ogladac mecze w Izraelu w piatek wieczorem i
            jestem ciekaw ilu by przyszlo kibicow...coz zacofany z was narod...albo
            sobota...kazdy normalny czlowiek w sobote pracuje na swoim ogrodku...niedziela
            to jest dzien odpoczynku. Wezmy tez rok kaledarzowy...albo sw Mikolaja....Nowy
            Rok albo ....wigilia?
            • j-k nie jestem Zydem, biedaku :))) 23.11.06, 19:46
              a tylko zwyklym Warszawiakiem, lubiacym wysmiewac islamska ciemnote :)))

I tez jestem (dla przykladu) za zakazem handlu w niedziele
              (jak w calej zachodniej Europie...)

jeden dzien swiety w tygodniu , dla higieny psychicznej musi byc :)))
              • ossey Re: Znasz choc jednego Araba? 23.11.06, 19:51
                Bo jak na razie czytajac posty na FS takiej Dany to raczej tam bym widzial
                ciemnote i zacofanie.
                • j-k dziecie :))) 23.11.06, 19:54
                  pracujac w Zachodniej Europie od ponad 20-tu lat - mam z nimi kontakt
                  dzien w dzien...

Jak zaczynasz z kims rozmawiac, to zorientuj sie moze z kim , co ?
                  • ossey Re: Patrz a ja przez cale 2 lata mieszkalem 23.11.06, 20:01
                    obok Arabow...i chodzilem do prowadzonej przez Arabow pizzeri owszem dziwnie
                    wygladaly na plazy Arabki...ale uwazam ze to sa bardzo sympatyczni ludzie. To ze
                    zyja we wlasnych "koloniach" taka jest juz natura Semitow. Zydzi tez zyja w
                    kubicach i smierdza czasnkiem ...wiec tez ich nazywaj ciemniakami.
                    • j-k Patrz a ja przez cale 20 lat mieszkalem 23.11.06, 20:10
                      w kontakcie z Arabami, a nie 2 lata, jak ty :)))

Nigdy nie nazwalem Arabow ciemniakami, prozno ci tu szukac takich odniesien :)))

Cíemniakami nazywam islamuskow, nie szanujacych praw kobiet, wolnosci itd...

Mam wspanialych przyjaciol arabskich...
                      CHRZESCIJAN z Libanu :)))
                      • ossey Re: Co ty chrzanisz 23.11.06, 20:24
                        na jakiej podstawie piszesz ze Islam nie szanuje kobiet? postaraj sie zrozumiec
                        ich kulture. Cyganie np porywaja kobiety...swoje. To tez tradycja i nikomu nie
                        przyszlo do glowy ze cyganskie porwanie kobiety to to samo co porwanie kobiety
                        przez osobe z naszego kregu kultury.
                        Piszesz takie dziwolagi bo nie znasz tej kultury i religii...i nie oceniaj
                        nikogo wg siebie.
                        • j-k hloopcze... 23.11.06, 20:28
                          nie zajmuje sie na tym forum Cyganami :)))

a z Muzulmanami 20 lat (dzien w dzien) pracuje...
                          badz wiec uprzejmy , MNIE pozostawic wybor, czy bede sie nimi zajmowal,
                          czy nie :)))
                          • ossey Re: Watpie ze znimi pracujesz 23.11.06, 20:34
                            gdybys pracowal takich bzdetow bys nie pisal.
                            • j-k marne te twoje watpliwosci 23.11.06, 20:38
                              Poniewaz naleze do nielicznych na tym forum, ktorzy juz DAWNO opublikowali
                              swoje imie i nazwisko , twoja uwaga wyglada marnie:)))

Tfuj, jak zawsze Dr. J.K.
                              (Janusz Kosakowski)
                              www.ac.rwth-aachen.de/extern/ak-koelle/index.html
                • dana33 Re: Znasz choc jednego Araba? 23.11.06, 20:00
                  osiejku..... ty troche zezujesz czy tylko pospolicie wybiorczy jestes?
                • marouder Dr. j-k jest doctorem oboyey chemyi:)) 23.11.06, 20:00
                  ...oraz (wyliczam w kolejnosci przypadkowej!) handlowcem, naukowcem,
                  przemyslowce, nauczycielem, endemicznym socjaldemokrata (znaczy genetycznie
                  polskim socjaldemokrata), historykiem, politykiem, dzialaczem
                  zwiazkowym-amatorem, dziennikarzem, ekonomista-profesjonalista, milosnikiem
                  samolotow oraz owlosienia lonowego (zenskiego!) w kazdych ilosciach..teraz ossey
                  wiesz z kim mowisz?
                  • aaki człowiek renesansu 23.11.06, 20:06
                    który przez kaprys stwórcy trafił nie do tej co trzeba epoki
                    • j-k dlaczego? 23.11.06, 20:13
                      aaki napisała:
                      > który przez kaprys stwórcy trafił nie do tej co trzeba epoki

z graniem bluesa na gitarze, przyzwoicie sobie radze :)))
                  • j-k Poprawie cie troche. :))) 23.11.06, 20:07
                    marouder napisał:
                    ekonomista-profesjonalista,

Wpawdzie studiowalem Ekonomike Przemyslu na krakowskiej AE
                    Tym niemniej, za profesjonaliste w tym zakresie sie nie uwazam.
                    i Nigdy tego nie glosilem.

Jednakze pewna niemiecka firma, dla ktorej w tym charakterze
                    Pracowalem 3 lata. Nie upadla :)))
                    Popraw wiec zyciorys :)))
                    • ossey Re: To dziwne ze wypowiadasz sie na tematy 23.11.06, 20:21
                      spol.-polit. i rozumiem teraz czemu masz takie dziwaczne poglady. Nie masz
                      kompetencji...zostaw to humanistom.
                      • j-k bedac ekonomista , hloopcze 23.11.06, 20:25
                        a takze publicysta - mam pelne prawo do wypowiadania sie w kwestiach
                        spoleczno-politycznych

cos nie jasne?
                        • ossey Re: To jestes miernym publicysta 23.11.06, 20:29
                          o niewielkiej wiedzy merytorycznej dotyczacej sprwaw spol-polit. Twoich
                          "pogladow" ekonomicznych nie znam wiec sie nie wypowiadam ale nawet gdybym znal
                          nie bede polemizowal bo ekonomista nie jestem. Znam swoje miejsce w szeregu.
                          • j-k i tak trzymaj :))) 23.11.06, 20:32
                            a na temat problemow arabsko-izraelskich,
                            o ktorych nie masz pojecia , sie nie wypowiadaj :))))
        • dana33 Re: NIe to nie sluszne oskarzenie 23.11.06, 19:59
          osiejkowy osiolku..... jak ktos nawoluje do likwidacji innego, to on faszysta.
          tak to juz jest.
          • ossey Re: Marks nawolywal do likwidacji kapitalistow 23.11.06, 20:04
            to co...on tez faszysta...a taki Trocki...nawolywal do likwidacji panstw
            kapitalistycznych...a i Izrael nawoluje do likwidacji "palestnskich terrorystow".
            • dana33 Re: Marks nawolywal do likwidacji kapitalistow 23.11.06, 20:09
              nu, terrorysci to nie caly narod.
              a ty wolisz ich bronic..... szlachetny jestes. bron terrorystow.
              • ossey Re: Dla mnie terrorysci to byli 23.11.06, 20:19
                np czlonkowie czerwonych brygad....Palestynczycy walcza o swoja ziemie...to jest
                pewna roznica. Niektorym ta walka moze sie nie podopac ..i to jestem wstanie
                zrozumiec jak i ich propagande...ale propaganda najczescij niewiele ma wspolnego
                z rzeczywistoscia.
                • dana33 Re: Dla mnie terrorysci to byli 23.11.06, 20:29
                  aha.
                • j-k 3000 tysiace lat Zydow w Ziemi Swietej... 23.11.06, 20:31
                  ossey napisał:

> np czlonkowie czerwonych brygad....Palestynczycy walcza o swoja ziemie...to
                  jest pewna roznica.

- wprawdzie dlugo kupowali te ziemie (1300 lat) lecz to nie jest ich
                  ziemia :))).

PS. Przypominam, ze jestem (etnicznym) Polakiem, a nie Zydem :)))
              • enedue3 terroryzm to słowo wytrych .... traci na znaczeniu 23.11.06, 20:29
                Israel walczy z terroryzmam, Rosja z terroryzmem, USA też.... inni włacznie z
                Polska też. Żeby komuś dołozyć najlepiej oskarżyc go o terroryzm albo
                sprzyjanie jemu. A pokoju (spokoju) nie ma!
                Israel wygrał wszystkie wojny z arabami i co? ma spokój? Nie ma go, wręcz go
                traci.
                I nie będzie go doputy dopóki nie odda ziemi palestyńskiej (ONZ 1948)
                • j-k 3000 tysiace lat Zydow w Ziemi Swietej... +++ :))) 23.11.06, 20:34
                  Ta ziemia nie jest palestynska, Aniele.
                  To historyczna Ziemia Zydow i Izraela :)))
                  • ossey Re: Chrzanisz glupoty zajrzyj do podrecznika 23.11.06, 20:40
                    historii dla studentow...tam pisze jak byk ze pierwitne siedziby plemion
                    izraelskich byly zupelnie gdzie indzie. Tereny dzisiejszej Palestyny Izraelici
                    podbili ale i tak na tych terenach zamieszkiwaly rowniez plemiona
                    arabskie-beduini. Jezue min. nazwal swego boga imieniem Jahwe a Jahwe ma
                    korzenie arabskie.
                    • j-k doucz sie troche i nie marudz 23.11.06, 20:43
                      masz tu:))))

"Pod koniec XI wieku p.n.e. powstało na jej terytorium królestwo żydowskie,
                      które wkrótce uległo rozbiciu na królestwa: Izrael i Judę."

calosc pod tym linkiem:
                      pl.wikipedia.org/wiki/Palestyna_%28historyczna%29
                      • ossey Re: Tu masz racje 23.11.06, 20:47
                        tylko skad plemiona izraelskie na tych terenach sie wziely i jak doszlo do
                        utworzenia tegoz krolestwa?
                  • enedue3 Żydzi są sobą jak nie maja swojej ziemi. 23.11.06, 20:45
                    Jak ją mają to zawsze sprzeniewierzą się Bogu i idą na wygnanie albo spadaja na
                    nich plagi, nieszczęścia.
                    Przed II wojną , opowiadał mi ojciec, młodzi lewicujacy Żydzi, nie
                    przestrzegali Tradycji. Pobozni Żydzi byli zgorszeni i zapowiadali wielka
                    tragedię. No i stało się.
                    Dzisiaj również, sankcjonuja prawem homozwiązki, parady homśów. Czuję koniec
                    bliski.
                    • j-k Nie mnie oceniac Moralnosc Zydow. 23.11.06, 20:48
                      Od tego jest Stworca.
                      Starajac sie byc uczciwym czlowiekiem, stwierdzam tylko,
                      ze na tej Ziemi mieszkaja od 3000 lat, a Arabowie sa tej ziemi okupantami .
                      • enedue3 również i mnie też 23.11.06, 20:53
                        jedno wiem, że zgoda buduje, a zło dobrem zwyciężaj!
                        To najlepsza recepta dla Israela by miał spokoj.
    • genom3 ossey 23.11.06, 22:21
      hehe, dobre, poleciales za antysemickie i rasistowskie posty chyba juz ze
      wszystkich forow oprocz nopu, a tutaj widze rozwijasz skrzydla, malenki
      na nop-iku nudy pudy nie ma z kim powojowac
      do iraku jedz
      w koncu o arabach tez sie dobrze nigdy nie wypowiadales wyznawco bialej rasy:)
      ale arabow tu nie ma, czarnych tu nie ma, zoltych tu nie ma
      dobrze ze chociaz Zydzi sa, hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka