z_daleka 17.01.07, 14:41 kto Cie wyzwolil i kedy? Z nimieckiej okupacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: Warszawo!!! 17.01.07, 14:46 Przeciez z Warszawy nie zostal kamien na kamieniu, wiec nie bylo prawie czego wyzwalac. dziecizbroda.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvNDQyOS5odG1s Kliknij na graj HIFI Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Warszawo!!! 17.01.07, 14:54 Widziales 'Pianiste'? P.S. Posluchaj piosenki 'Warszawo ma'. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Warszawo!!! 17.01.07, 15:02 Chyba widzialem...to ten film antypolski? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 ignoranci 17.01.07, 17:00 Pianista wcale nie jest antypolski,wrecz przeciwnie. Tylko do takiego umyslowego plebsu nie dociera,na pierwszy rzut oka co to za formacja z takim zapalem oklada zydow,najdluzszymi palami na swiecie ,ma zolte otoki na czapkach i oficerskie buty do konnej jazdy.He,he . A ten w granatowym mundurze,co na cmentarzu obstawia konspiratorke,zeby w spokoju sobie ze szpilmanem pogadala ,to wlasnie jest he,he polski granatowy policjant. Polanski zrobil wam wielkie kuku Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ignoranci 17.01.07, 17:02 Jestes glupszy niz myslalem. Widocznie zbyt slabo zaakcentowalismy ironie:)))) Znasz znaczenie slowa ironia czy rzucic ci linka do slownika? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: he,he ignoranci 17.01.07, 17:09 To nie byla zadna ironia ,zwyczajnie jak to ci sie zdaza co pare minut trafiles z piee..watym kula w plot. Bo rzeczywiscie ,jak w uczciwym obrazie pt Pianista ,Warszawa przed tzw wyzwoleniem byla pusta jak w sklepie u zyda po bankructwie i licytacji. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: ignoranci 17.01.07, 17:11 to wiadome, ze nienawisc i wscieklosc zaciemniaja obraz i ograniczaja zdolnosci logicznego myslenia, ze o dowcipie nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ignoranci 17.01.07, 18:51 ja cie mowie, absztyfikant.... ubaw nie z tej ziemi..... oni naprawde nie widza i nie rozumieja nic a nic..... my jednak narod wybrany... :))) my znaczy sie zydzi i aborygeni oczywiscie... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ignoranci 17.01.07, 21:54 My jestesmy na pewno jakims waszym zagubionym plemieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Warszawo!!! Ku pamieci... 17.01.07, 15:09 eela1.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?23557 Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Warszawo!!! 17.01.07, 15:28 "...Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani nie ma prawa do przyszłości..." 20 lutego 1920 Marszałek Józef Piłsudski Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Warszawo!!! 19.01.07, 15:19 Wielki Polak i mandry zone maial zydowke ! Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Warszawo!!! 17.01.07, 15:45 Ty tak od poludnia z tej okazji i literki za sledzika ? ============================================================================== kto Cie wyzwolil i kedy? Z nimieckiej okupacji. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Warszawo!!! 17.01.07, 16:20 przechodni zydzie honorowy, to nie twoj gesheft...wracaj do lektury haaretz.... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Warszawo!!! 17.01.07, 17:06 politruk piee..waty ma poczucie zmarnowanego zycia ,bo z jego uslug juz nikt nie chce korzystac. To tak jak na filmie Lassie wroc,o 4-rtej po poludniu owczarek nerwowo chodzil od okna do drzwi,boto byl czas ,gdy jego pan wracal ze szkoly. Tak przez 60 lat ,w okolicach 17.09 ,piee..waty pisal wstepniaka ,albo wyglaszal odczyt dla Zowidowcow. A tu nagle mu czegos zabraklo...To musi byc duza trauma .Polaczenia z wizja okrojenia emerytury,sieje umyslowe spustoszenie Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Warszawo!!! 17.01.07, 17:14 "Idz w Polske" debilku, i tak nic tu po tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Warszawo!!! 17.01.07, 18:20 co nie , pieer@olowaty,: "czas pojsc do...czas pojszc do..Czas pojsc do..." "czas napisac wstepniaka ...",bo nastepna okazja dopiero na 8-mego Marca Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Ja to nie wiem... 17.01.07, 19:07 ...jestes sympatykiem bolszewizmu w jego polskiej odmianie i sie zapluwasz z oburzenia, ze oryginaly ci kraj wyzwolily, tracac w czasie walk 600 tys. ludzi:(( Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 01:37 marouder napisał: > ...jestes sympatykiem bolszewizmu w jego polskiej odmianie i sie zapluwasz z > oburzenia, ze oryginaly ci kraj wyzwolily, tracac w czasie walk 600 tys. ludzi: > (( Zapraszał ich kto..??? !7.IX.39, też "wyzwalali", nie? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 06:38 "Zapraszał ich kto..???" Nu, fakt przyszli bez zaproszenia...ale gdyby nie przyszli? Szprechalbys dzisiaj , jak sie patrzy...i na dluuuugo zapomnial o wolnej Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 09:27 Wytłumacz mi jakim cudem??? Niezaleznie od tego, czy ruscy by poszli na Berlin, czy zatrzymali sie na linii przedwojennej wschodniej granicy RP, niemcy przegralyby wojne. O czym wiec opowiadasz, czlowieku??? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 09:32 "Niezaleznie od tego, czy ruscy by poszli na Berlin, czy zatrzymali sie na linii przedwojennej wschodniej granicy RP, niemcy przegralyby wojne." === Jestes pewien? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 10:36 1. Kompletne fiasko działań armii niemieckiej w Afryce, Włoszech i Francji. 2. Spektakularne porażki niemieckiej floty. 3. Bezdyskusyjna przewaga Aliantów zachodnich w powietrzu - np. dywanowe naloty na Drezno, ktore do dzis tak niemcow uciskaja. 4. Wreszcie... realna grozba niemieckiej Hiroshimy. 5, Historia... I WŚ, niemcy zawierają pokój z rosją i całą swoją siłę kierują na zachód, i co? Skończyło się w wagonie w Compiegne... Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 09:31 I wlasnie dzieki ruskiemu "wyzwoleniu" na dluuugo, bo na 45 lat trzeba bylo zapomniec o wolnej Polsce. A ze skutkami tego borykamy sie do dzis... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 nie doprawdy, kto wyzwolil kogo i po co 18.01.07, 10:59 dupek jestes maruder, tak straszny,ze az wstyd GW tylko czytales,a tam pociotek niejakiej pani Michnik nie napisal,co wystapilo po tzw wyzwoleniu Warszawy. Ze zostala otoczona posterunkami NKWD i ze wszyscy wylapani AK-owcy zostali skierowani na Sybir Ty musisz byc idiota, innego wytlumaczenia nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Warszawo!!! 17.01.07, 18:09 z_daleka napisał: > kto Cie wyzwolil i kedy? > Z nimieckiej okupacji. Jak to kto? Specjaliści od wyzwalania. Kogo to oni nie wyzwolili. Staraja się wyzwolić wszystkich swoich sąsiadów już od XV wieku. Musi mają hobby takie. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Warszawo!!!-- 17.01.07, 18:59 Bo rzeczywiscie ,jak w uczciwym obrazie pt Pianista ,Warszawa przed tzw wyzwoleniem byla pusta jak w mozgownicy u niejakiej kryski po bankructwie i licytacji. Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 00:05 kilkoosobowa wypędzona wcześniej z Warszawy rodzina, której udało się szczęśliwie uciec z pruszkowskich hal kolejowych, przeżywała w podwarszawskim Pruszkowie, żyjąc od wielu tygodni w piwnicy pustego domu będącego od czasów przedwojennych w tzw. stanie surowym, otwartym. Wszyscy skrajnie wygłodzeni, zawszeni, owrzodzeni. Nie wszyscy spośród nich mieli dość sił, by udać się na pobliską szosę, aby przyjrzeć się czołgom i żołnierzom w dziwnych rogatywkach z jeszcze dziwniejszym orłem. Radosnego nastroju, tego oglądanego w późniejszych kronikach filmowych, trudno było dostrzec w oczach witających. Tylko nieliczni wiwatowali. „Ruskich” widywano dopiero w następnych dniach; zwykle dwóch, trzech żołnierzy z pepeszami i oficer, a między nimi jeden lub dwóch posępnych cywilów skutych kajdanami. Wyzwolenie? Owa wynędzniała rodzina była oczywiście moją rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 06:58 "Owa wynedzniala rodzina byla oczywiscie moja rodzina"... Czy mam rozumiec, ze twoja rodzina przyjela z zalem i bolem to wyzwolenie przez zolnierzy w dziwnych rogatywkach z jeszcze dziwniejszym orlem? Czyzby woleli oni siedziec "skrajnie wyglodzeni, zawszeni, owrzodzeni"...w piwnicy pustego domu... i czekac na innego wybawce? A niby na kogo? "to wszystko żydowska robota" Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 09:35 No to zdecyduj sie wreszcie, kto wyzwolil: ruscy, czy ci w dziwnych rogatywkach z orlem??? A powiedz mi, ilu takich w dziwnych rogatywkach z orlem ruscy wykonczyli w Katyniu, Charkowie, Miednoje, Ostaszkowie, Starobielsku, co??? Rozumiem, ze "wyzwolili" ich od cierpien na tytm lez padole, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 09:47 Katyn jest oczywista zbrodnia...ale nie o Katyniu mowimy... Powtarzam, ze nie gloryfikuje "ruskich", nie palam tez do nich miloscia. Jednak faktem jest, ze to oni a nie kto inny przegnali z polskich ziem Niecow, lub jak wolisz niemieckich faszystow, ktorzy zrujnowali Polske i zabili miliony ich obywateli... 45 lat rosyjskiej niewoli powojennej mimo wszystko nie da sie porownac z okupacja niemiecka...i nie pomoze tu zadna manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 10:38 Porównać okupacji się, istotnie nie da, podobnie jak dżumy i cholery. Przyszła cholera i wyleczyła nas z dżumy, cieszmy się więc i dziękujmy jej... Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 11:17 dzuma, cholera, zabawne porownania. Nie wiem gdzie konczyles swoje uniwersytety, ale podejrzewam, ze jesli konczyles, to w Polsce Ludowej, ktora moze i nie byla najlepsza z Polsk, ale tez nie da sie powiedziec ze byla najgorsza... W kazdym badz razie powiedziec milionom naszych zyjacych lub niezyjacych rodzicow ze te 45 lat nalezy wykreslic z historii tylko dlatego, ze dziala sie pod patronatem "ruskich" to tylez okrutne co nieuczciwe. Dzialo sie w tej Polsce duzo, b. duzo zlego(gdzie sie nie dzieje), ale potepianie w czambul i nie dostrzeganie dobrego, jast zwyczajnie nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 11:40 dziwaczne,zeby ktos tak jak ty tak blisko stojacy przy UB nie znal tego wiersza,o dziekowaniu czerwonej dzumie .,co wyzwolila nas od czarnej cholery. Do czerwonego zydziactwa tego rodzaju tworczosc nie docierala? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 11:52 moze to ty , ktory tak dobrze go znasz wlasnie z tych sluzb sie wywodzisz. Nie tobie palancie(za przeproszeniem) insynuowac mi cokolwiek poza zydziactwem... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 12:13 he,he czerwone ubeckie zydziactwo udaje dziewice orleanska i wciska sie wszystkim do odbytu z powodu,ze o tzw wyzwoleniu warszawy zapomnieli I ty zapomnij czerwony ,ubecki odbycie, ta zbitka slowna juz sie nigdy w przyszlosci nie pojawi. Tylko w Eretzu z braku laku bedziecie spbie wewnetrznie te anniversary obchodzic ,we wlasnym gronie , coraz biedniej,gdy wam ubeckie dodatki do emerytury zablokuja. Bo nie zaprzeczysz,ze to wlasnie o zydziackie ubectwo chodzi, choc Kaczory ani o tym pisna :))) he,he W tej sytuacji trudno rozpoczac kampanie o antysemityzmie , co nie ??? Ale przecie , to jest glowny cel. Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 11:42 Jeśliś taki uczciwy, to aby skończyć tą bezprzedmiotową dyskusję, odpowiedz mi, a przede wszystkim sobie na jedno pytanie: Czy Polska mogąc stanowić sama o sobie rozwijałaby się lepiej, tak samo, czy gorzej, niż Polska znajdująca się pod ruskim wpływem? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 11:59 Zupelnie uczciwie. Moglaby rozwijac sie z pewnoscia duzo lepiej. Pod warunkiem, ze w ogole by istniala... A tego wlasnie wcale juz pewny nie jestem. Ps. Dlaczego masz watpliwosc co do mojej uczciwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 12:05 Wątpliwości co do uczciwości nie miałem, chciałem tylko podkreślić jej znaczenie w odpowiedzi na moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 08:34 domyslam sie o co ci chodzi..."Przez wiele lat dzień ten był uroczyście obchodzony jako rocznica wyzwolenia Warszawy. Użycie określenia "wyzwolenie" było jednak w tym przypadku przesadą. Żadnego bowiem wyzwalania Warszawy spod okupacji niemieckiej praktycznie nie było. Niemcy wiedząc, że nie poradzą sobie z silniejszym przeciwnikiem, opuścili leżące na lewym brzegu Wisły dzielnice miasta, zanim dotarli do nich Polacy i Rosjanie...." Czyz to nie jest wyjatkowo przewrotne rozumowanie? Zadnego wyzwolenia nie bylo...Niemcy tylko uciekli przed silniejszym przeciwnikiem...;-) Zeby bylo jasne kolego...ja nie probuje tu nikogo glorryfikowac, ale gdyby nie ci nieproszeni wyzwoliciele, lub jak powiadaja inni nowi okupanci, najprawdopodobniej nie byloby mnie na tym pieknym swiecie...ale nie tylko mnie, rowniez ogromnej wiekszosci Polakow tak bardzo obrazonych na wyzwolicieli... Czy nam sie to podoba czy tez nie, innych wyzwolicieli nie bylo i nie mialo byc. Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Jeszcze o wypędzaniu diabła Belzebubem 18.01.07, 21:44 Określenie ‘wyzwolenie’ miało w terminologii sowieckiej wielorakie znaczenie, ale najmniej wspólnego miało z rozumieniem tego pojęcia w świecie cywilizowanym. Wojska radzieckie wyzwalając obozy koncentracyjne, jenieckie i obozy pracy dla tzw. Ostarbeiter’ów skrupulatnie wyławiały swoich obywateli, aby ich niezwłocznie zesłać do swoich obozów koncentracyjnych, na osławiony archipelag GUŁAG - na niemal pewną śmierć. Rodzina, o której pisałem wyżej, po wielomiesięcznej tułaczce po kraju wylądowała późnym latem 1945 r. w miasteczku L na tzw. ziemiach odzyskanych. Mogę wymienić nazwiska licznych osób i całych rodzin, wcześniej ‘wyzwolonych’ spod okupacji niemieckiej i zamordowanych w tym miasteczku przez swoich sowieckich ‘wyzwolicieli’. Przez lata 1945 – 47 nieustannie trwały w tym mieście i jego okolicach obławy dokonywane przez ‘wyzwolicieli’ na tych nieszczęśników, którym udało się przeżyć obozy hitlerowskie, ale mieli to nieszczęście, że wcześniej byli obywatelami ZSRR. Należeli do nich i liczni Polacy, Kresowiacy. Także oni zasilili niewolniczą siłę roboczą w sowieckich łagrach. Wcześniej, bo latem ‘45 obserwowałem w Grudziądzu pędzonych całymi tygodniami na wschód kolumn świeżych takich właśnie „Zeków”. Byli to nie tylko Niemcy, ale cały przekrój narodowościowy Europy, w tym i Polacy. Szereg dawnych koncentracyjnych obozów hitlerowskich zamieniony był w owym czasie również przez naszych ‘wyzwolicieli’ na sowieckie (i ubowskie) obozy o podobnym charakterze do niemieckiego oryginału. Także w samym Grudziądzu ‘wyzwoliciele’ zaadaptowali były obóz Ostarbeiter’ów na użytek łagru NKWD. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Warszawo!!! 19.01.07, 14:10 To zanano ze Polak mieczyslaw Kaminski dowdca SS i AK wojowali bna strone niemiecka przeciwko sowjetow w 44 rocku, tylko zydzi wojowali w 43 i 44 Odpowiedz Link Zgłoś
eres2 Polani, czy tylko ignorant? 20.01.07, 00:30 Polani: To zanano ze Polak mieczyslaw Kaminski dowdca SS i AK wojowali bna strone niemiecka przeciwko sowjetow w 44 rocku, tylko zydzi wojowali w 43 i 44 eres: Z zasady zwykłem nie polemizować z ignorantem Polanim, bowiem treść i forma jego komentarzy – abstrahując od jego polszczyzny – jest zaprzeczeniem przyjętych zasad cywilizowanej polemiki. Jeszcze gorzej jest z Polaniego wiedzą o Polsce i o drugiej wojnie światowej. Mam nadzię, że Polani, zapoznawszy się z poniższym tekstem, przestanie na przyszłość paplać infantylne bzdury. Przynajmniej gdy chodzi o Kamińskiego. SS-Brigadefuehrer Kamiński był - jak wiadomo - dowódcą osławionej brygady szturmowej SS utworzonej ze środowisk kolaboranckich, głównie Rosjan. Brygada znana była pod nazwą „Russkaja Oswoboditielnaja Narodnaja Armija” - RONA (nie mylić z armią ROA gen. Własowa!). SS-Brigadefuehrer Mieczysław Kamiński urodził się w Poznaniu w r. 1896. Jego matka była poznańską Niemką, a ojciec (Władysław) Polakiem, zaś on sam podawał się za Rosjanina. Od I w.św. przebywał w Leningradzie. W r. 1942 ujęty został przez Niemców pod Orłem w randze sowieckiego kapitana. Niezwłocznie wstąpił do służby niemieckiej. Po szeregu walk przeciw Armii Czerwonej wycofał się ze swoją brygadą do Prus Wschodnich, gdzie wraz brygadą został przez Himmlera przyjęty do formacji SS. W pacyfikacji powstania warszawskiego udział brał jeden z pułków brygady RONA i wraz ze swoim dowódcą, Kamińskim, wchodził w skład wojsk SS-Obergruppenfuehrera von dem Bacha. Pułk Kamińskiego miał sławę najokrutniejszej esesowskiej jednostki pośród wojsk pacyfikacujących powstanie warszawskie. SS-Brigadefuehrer Kamiński został jeszcze w trakcie trwania powstania warszawskiego, bo w dniu 26. sierpnia 1944 r. na rozkaz von dem Bacha rozstrzelany przez Niemców. Egzekucja ta dokonana została nie z powodu zbrodni popełnionych na ludności polskiej, ale za grabieże i rabunki. Oto fragmenty protokołu z przesłuchań (po wojnie) von dem Bacha przez prokuratora (odnośnie przyczyn egzekucji Kamińskiego): „[...] sam widziałem, panie prokuratorze, dowody, a mianowicie wóz napełniony po brzegi skradzionymi rzeczami wartościowymi, złotymi zegarkami, brylantami. On miał pełne walizy srebra, złota i brylantów”. Prokurator na to: „W takim razie człowiek ten był skazany nie za to, że popełnił kradzież, lecz za to, że kradzież została dokonana na rzecz jego kieszeni zamiast na rzecz niemieckiego Wehrmachtu”. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 Majowie !!! 19.01.07, 16:00 kto Was wyzwolil i kiedy? ze szponow krwiozerczej cywilizacji Odpowiedz Link Zgłoś
felixx Re: Warszawo!!! 20.01.07, 01:41 Kiedy czytam wypociny roznych oszolomow o wyzwoleniu Polski,Warszawy(zalaniu) przez czerwona cholote to flaki sie przewracaja. Podzial Europy byl dokonany w Teheranie-nasi sojusznicy,przyjaciele!! Anglia i USA sprzedali nas Rosji bo Polske mieli(i dalej maja) w d... dla nich wylacznie wazne bylo zajecie terenow gdzie kapital angielski i amerykanski mial zainwestowane pieniadze i produkcja trwala wiec glownie tereny przemyslowe w Niemczech,i to dostali. Na terenie Polski istnialo kilkanascie obozow koncentracyjnych ktore "pracowaly" pelna para,w ktorych mordowano KILKADZIESIAT tys. ludzi dziennie,glownie obywateli polskich!! Kazdy dzien ofensywy rosyjskiej i szybkosc sie jej posuwania byl niezmiernie wazny -ratowal ludnosc cywilna przed bestialstwem Niencow. Niemcy w ciagu 5 lat zamordowali ok 6 mln Polakow,czy te wszystkie oszolomy o tym nie wiedza?? W nastepne 5 latach wymordowaliby nastepne 10mln gdyz machina mordowania pracowala na pelnych obrotach i z kazdym rokiem byla coraz b.sprawna Rosjanie wyzwolili a wlasciwie zajeli Warszawe praktycznie bez walki gdyz Niemcy nie widzieli sensu bronienia GRUZOW w ktore zdecydowali sie zamienic stolice nasi "wspaniali" przywodzcy Powstania W. Okres po wyzwoleniu to okres malej wojny domowej na terenie Polski a w takiej wojnie nie ma pardonu(nawet przeciwnicy polityczni w okresie pokoju robia sobie wyjatkowe swinstwa,czasmi nawet dochodzi do morderst) Nie ulega watpliwosci,ze schizofrenia i mordercze instynkty Stalina wraz z prymitywna nawieziona zydo-komuna mialy olbrzmi wplyw na pierwsze 10 lat teroru w PRLu Reasumujac,pomimo kosztow przemian ustrojowych(niepotrzebnych) Rosjanie wyzwolili Polske i Warszawe (Krakow nie zniszczony) z pod morderczego jarzma niemieckiego...i chwala im za to gdyz wielu z was mogloby wymieniac poglady najwyzej z Piotrem sw. Odpowiedz Link Zgłoś