Dodaj do ulubionych

Warszawo!!!

17.01.07, 14:41
kto Cie wyzwolil i kedy?
Z nimieckiej okupacji.
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Warszawo!!! 17.01.07, 14:46
      Przeciez z Warszawy nie zostal kamien na kamieniu, wiec nie bylo prawie czego
      wyzwalac.

dziecizbroda.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvNDQyOS5odG1s
      Kliknij na graj HIFI
      • z_daleka Re: Warszawo!!! 17.01.07, 14:52
        ale bylo z kogo,,,
        • absztyfikant Re: Warszawo!!! 17.01.07, 14:54
          Widziales 'Pianiste'?

P.S.
          Posluchaj piosenki 'Warszawo ma'.
          • z_daleka Re: Warszawo!!! 17.01.07, 15:02
            Chyba widzialem...to ten film antypolski?
            • absztyfikant Re: Warszawo!!! 17.01.07, 15:08
              Wlasnie ten!:)
            • krystian71 ignoranci 17.01.07, 17:00
              Pianista wcale nie jest antypolski,wrecz przeciwnie.
              Tylko do takiego umyslowego plebsu nie dociera,na pierwszy rzut oka co to za
              formacja z takim zapalem oklada zydow,najdluzszymi palami na swiecie ,ma zolte
              otoki na czapkach i oficerskie buty do konnej jazdy.He,he .
              A ten w granatowym mundurze,co na cmentarzu obstawia konspiratorke,zeby w
              spokoju sobie ze szpilmanem pogadala ,to wlasnie jest he,he polski granatowy
              policjant.
              Polanski zrobil wam wielkie kuku
              • absztyfikant Re: ignoranci 17.01.07, 17:02
                Jestes glupszy niz myslalem. Widocznie zbyt slabo zaakcentowalismy ironie:))))

Znasz znaczenie slowa ironia czy rzucic ci linka do slownika?
                • krystian71 Re: he,he ignoranci 17.01.07, 17:09
                  To nie byla zadna ironia ,zwyczajnie jak to ci sie zdaza co pare minut trafiles
                  z piee..watym kula w plot.
                  Bo rzeczywiscie ,jak w uczciwym obrazie pt Pianista ,Warszawa przed tzw
                  wyzwoleniem byla pusta jak w sklepie u zyda po bankructwie i licytacji.
                • z_daleka Re: ignoranci 17.01.07, 17:11
                  to wiadome, ze nienawisc i wscieklosc zaciemniaja obraz i ograniczaja zdolnosci logicznego myslenia,
                  ze o dowcipie nie wspomne.
                • dana33 Re: ignoranci 17.01.07, 18:51
                  ja cie mowie, absztyfikant.... ubaw nie z tej ziemi..... oni naprawde nie widza
                  i nie rozumieja nic a nic..... my jednak narod wybrany... :))) my znaczy sie
                  zydzi i aborygeni oczywiscie... :))))
                  • absztyfikant Re: ignoranci 17.01.07, 21:54
                    My jestesmy na pewno jakims waszym zagubionym plemieniem.
    • z_daleka Re: Warszawo!!! Ku pamieci... 17.01.07, 15:09
      eela1.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?23557
    • z_daleka Re: Warszawo!!! 17.01.07, 15:28
      "...Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
      ani nie ma prawa do przyszłości..."

20 lutego 1920 Marszałek Józef Piłsudski
      • polani Re: Warszawo!!! 19.01.07, 15:19
        Wielki Polak i mandry zone maial zydowke !
    • explicit Re: Warszawo!!! 17.01.07, 15:45
      Ty tak od poludnia z tej okazji i literki za sledzika ?
      ==============================================================================
      kto Cie wyzwolil i kedy? Z nimieckiej okupacji.
      • z_daleka Re: Warszawo!!! 17.01.07, 16:20
        przechodni zydzie honorowy, to nie twoj gesheft...wracaj do lektury haaretz....
      • krystian71 Re: Warszawo!!! 17.01.07, 17:06
        politruk piee..waty ma poczucie zmarnowanego zycia ,bo z jego uslug juz nikt
        nie chce korzystac.
        To tak jak na filmie Lassie wroc,o 4-rtej po poludniu owczarek nerwowo chodzil
        od okna do drzwi,boto byl czas ,gdy jego pan wracal ze szkoly.
        Tak przez 60 lat ,w okolicach 17.09 ,piee..waty pisal wstepniaka ,albo
        wyglaszal odczyt dla Zowidowcow.
        A tu nagle mu czegos zabraklo...To musi byc duza trauma .Polaczenia z wizja
        okrojenia emerytury,sieje umyslowe spustoszenie
        • z_daleka Re: Warszawo!!! 17.01.07, 17:14
          "Idz w Polske" debilku, i tak nic tu po tobie...
          • krystian71 Re: Warszawo!!! 17.01.07, 18:20
            co nie , pieer@olowaty,: "czas pojsc do...czas pojszc do..Czas pojsc do..."
            "czas napisac wstepniaka ...",bo nastepna okazja dopiero na 8-mego Marca
            • marouder Ja to nie wiem... 17.01.07, 19:07
              ...jestes sympatykiem bolszewizmu w jego polskiej odmianie i sie zapluwasz z
              oburzenia, ze oryginaly ci kraj wyzwolily, tracac w czasie walk 600 tys. ludzi:((
              • xavras_wyzhryn Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 01:37
                marouder napisał:

> ...jestes sympatykiem bolszewizmu w jego polskiej odmianie i sie zapluwasz z
                > oburzenia, ze oryginaly ci kraj wyzwolily, tracac w czasie walk 600 tys. ludzi:
                > ((

Zapraszał ich kto..???

!7.IX.39, też "wyzwalali", nie?
                • z_daleka Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 06:38
                  "Zapraszał ich kto..???"
                  Nu, fakt przyszli bez zaproszenia...ale gdyby nie przyszli? Szprechalbys dzisiaj , jak sie patrzy...i na
                  dluuuugo zapomnial o wolnej Polsce....
                  • xavras_wyzhryn Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 09:27
                    Wytłumacz mi jakim cudem???

Niezaleznie od tego, czy ruscy by poszli na Berlin, czy zatrzymali sie na linii
                    przedwojennej wschodniej granicy RP, niemcy przegralyby wojne.

O czym wiec opowiadasz, czlowieku???
                    • z_daleka Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 09:32
                      "Niezaleznie od tego, czy ruscy by poszli na Berlin, czy zatrzymali sie na linii
                      przedwojennej wschodniej granicy RP, niemcy przegralyby wojne."
                      ===
                      Jestes pewien? Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
                      • xavras_wyzhryn Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 10:36
                        1. Kompletne fiasko działań armii niemieckiej w Afryce, Włoszech i Francji.
                        2. Spektakularne porażki niemieckiej floty.
                        3. Bezdyskusyjna przewaga Aliantów zachodnich w powietrzu - np. dywanowe naloty
                        na Drezno, ktore do dzis tak niemcow uciskaja.
                        4. Wreszcie... realna grozba niemieckiej Hiroshimy.
                        5, Historia... I WŚ, niemcy zawierają pokój z rosją i całą swoją siłę kierują na
                        zachód, i co? Skończyło się w wagonie w Compiegne...
                  • xavras_wyzhryn Re: Ja to nie wiem... 18.01.07, 09:31
                    I wlasnie dzieki ruskiemu "wyzwoleniu" na dluuugo, bo na 45 lat trzeba bylo
                    zapomniec o wolnej Polsce.
                    A ze skutkami tego borykamy sie do dzis...
              • krystian71 nie doprawdy, kto wyzwolil kogo i po co 18.01.07, 10:59
                dupek jestes maruder, tak straszny,ze az wstyd
                GW tylko czytales,a tam pociotek niejakiej pani Michnik nie napisal,co
                wystapilo po tzw wyzwoleniu Warszawy.
                Ze zostala otoczona posterunkami NKWD i ze wszyscy wylapani AK-owcy zostali
                skierowani na Sybir
                Ty musisz byc idiota, innego wytlumaczenia nie ma
    • wujcio44 Re: Warszawo!!! 17.01.07, 18:09
      z_daleka napisał:

> kto Cie wyzwolil i kedy?
      > Z nimieckiej okupacji.

Jak to kto? Specjaliści od wyzwalania. Kogo to oni nie wyzwolili. Staraja się
      wyzwolić wszystkich swoich sąsiadów już od XV wieku. Musi mają hobby takie.
    • 1ja Re: Warszawo!!!-- 17.01.07, 18:59

Bo rzeczywiscie ,jak w uczciwym obrazie pt Pianista ,Warszawa przed tzw
      wyzwoleniem byla pusta jak w mozgownicy u niejakiej kryski po bankructwie i
      licytacji.
    • eres2 Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 00:05
      kilkoosobowa wypędzona wcześniej z Warszawy rodzina, której udało się
      szczęśliwie uciec z pruszkowskich hal kolejowych, przeżywała w podwarszawskim
      Pruszkowie, żyjąc od wielu tygodni w piwnicy pustego domu będącego od czasów
      przedwojennych w tzw. stanie surowym, otwartym. Wszyscy skrajnie wygłodzeni,
      zawszeni, owrzodzeni. Nie wszyscy spośród nich mieli dość sił, by udać się na
      pobliską szosę, aby przyjrzeć się czołgom i żołnierzom w dziwnych rogatywkach z
      jeszcze dziwniejszym orłem. Radosnego nastroju, tego oglądanego w późniejszych
      kronikach filmowych, trudno było dostrzec w oczach witających. Tylko nieliczni
      wiwatowali. „Ruskich” widywano dopiero w następnych dniach; zwykle dwóch,
      trzech żołnierzy z pepeszami i oficer, a między nimi jeden lub dwóch posępnych
      cywilów skutych kajdanami.
      Wyzwolenie?
      Owa wynędzniała rodzina była oczywiście moją rodziną.
      • z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 06:58
        "Owa wynedzniala rodzina byla oczywiscie moja rodzina"...
        Czy mam rozumiec, ze twoja rodzina przyjela z zalem i bolem to wyzwolenie przez zolnierzy w
        dziwnych rogatywkach z jeszcze dziwniejszym orlem? Czyzby woleli oni siedziec "skrajnie wyglodzeni,
        zawszeni, owrzodzeni"...w piwnicy pustego domu... i czekac na innego wybawce?
        A niby na kogo?

"to wszystko żydowska robota"
        • xavras_wyzhryn Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 09:35
          No to zdecyduj sie wreszcie, kto wyzwolil: ruscy, czy ci w dziwnych rogatywkach
          z orlem???

A powiedz mi, ilu takich w dziwnych rogatywkach z orlem ruscy wykonczyli w
          Katyniu, Charkowie, Miednoje, Ostaszkowie, Starobielsku, co??? Rozumiem, ze
          "wyzwolili" ich od cierpien na tytm lez padole, nie?
          • z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 09:47
            Katyn jest oczywista zbrodnia...ale nie o Katyniu mowimy...
            Powtarzam, ze nie gloryfikuje "ruskich", nie palam tez do nich miloscia. Jednak faktem jest, ze to oni a
            nie kto inny przegnali z polskich ziem Niecow, lub jak wolisz niemieckich faszystow, ktorzy zrujnowali
            Polske i zabili miliony ich obywateli...
            45 lat rosyjskiej niewoli powojennej mimo wszystko nie da sie porownac z okupacja niemiecka...i nie
            pomoze tu zadna manipulacja.
            • xavras_wyzhryn Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 10:38
              Porównać okupacji się, istotnie nie da, podobnie jak dżumy i cholery.
              Przyszła cholera i wyleczyła nas z dżumy, cieszmy się więc i dziękujmy jej...
              • z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 11:17
                dzuma, cholera, zabawne porownania.
                Nie wiem gdzie konczyles swoje uniwersytety, ale podejrzewam, ze jesli konczyles, to w Polsce
                Ludowej, ktora moze i nie byla najlepsza z Polsk, ale tez nie da sie powiedziec ze byla najgorsza...
                W kazdym badz razie powiedziec milionom naszych zyjacych lub niezyjacych rodzicow ze te 45 lat
                nalezy wykreslic z historii tylko dlatego, ze dziala sie pod patronatem "ruskich" to tylez okrutne co
                nieuczciwe.
                Dzialo sie w tej Polsce duzo, b. duzo zlego(gdzie sie nie dzieje), ale potepianie w czambul i nie
                dostrzeganie dobrego, jast zwyczajnie nieuczciwe.
                • krystian71 Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 11:40
                  dziwaczne,zeby ktos tak jak ty tak blisko stojacy przy UB nie znal tego
                  wiersza,o dziekowaniu czerwonej dzumie .,co wyzwolila nas od czarnej cholery.
                  Do czerwonego zydziactwa tego rodzaju tworczosc nie docierala?
                  • z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 11:52
                    moze to ty , ktory tak dobrze go znasz wlasnie z tych sluzb sie wywodzisz. Nie tobie palancie(za
                    przeproszeniem) insynuowac mi cokolwiek poza zydziactwem...
                    • krystian71 Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 12:13
                      he,he czerwone ubeckie zydziactwo udaje dziewice orleanska i wciska sie
                      wszystkim do odbytu z powodu,ze o tzw wyzwoleniu warszawy zapomnieli
                      I ty zapomnij czerwony ,ubecki odbycie, ta zbitka slowna juz sie nigdy w
                      przyszlosci nie pojawi.
                      Tylko w Eretzu z braku laku bedziecie spbie wewnetrznie te anniversary
                      obchodzic ,we wlasnym gronie , coraz biedniej,gdy wam ubeckie dodatki do
                      emerytury zablokuja.
                      Bo nie zaprzeczysz,ze to wlasnie o zydziackie ubectwo chodzi, choc Kaczory ani
                      o tym pisna :))) he,he
                      W tej sytuacji trudno rozpoczac kampanie o antysemityzmie , co nie ???
                      Ale przecie , to jest glowny cel.
                • xavras_wyzhryn Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 11:42
                  Jeśliś taki uczciwy, to aby skończyć tą bezprzedmiotową dyskusję, odpowiedz mi,
                  a przede wszystkim sobie na jedno pytanie:

Czy Polska mogąc stanowić sama o sobie rozwijałaby się lepiej, tak samo, czy
                  gorzej, niż Polska znajdująca się pod ruskim wpływem?
                  • z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 11:59
                    Zupelnie uczciwie. Moglaby rozwijac sie z pewnoscia duzo lepiej. Pod warunkiem, ze w ogole by
                    istniala...
                    A tego wlasnie wcale juz pewny nie jestem.
                    Ps. Dlaczego masz watpliwosc co do mojej uczciwosci?
                    • xavras_wyzhryn Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 12:05
                      Wątpliwości co do uczciwości nie miałem, chciałem tylko podkreślić jej znaczenie
                      w odpowiedzi na moje pytanie.
      • z_daleka Re: Radosne(sic!) dni wyzwolenia 18.01.07, 08:34
        domyslam sie o co ci chodzi..."Przez wiele lat dzień ten był uroczyście obchodzony jako rocznica
        wyzwolenia Warszawy. Użycie określenia "wyzwolenie" było jednak w tym przypadku przesadą. Żadnego
        bowiem wyzwalania Warszawy spod okupacji niemieckiej praktycznie nie było. Niemcy wiedząc, że nie
        poradzą sobie z silniejszym przeciwnikiem, opuścili leżące na lewym brzegu Wisły dzielnice miasta,
        zanim dotarli do nich Polacy i Rosjanie...."
        Czyz to nie jest wyjatkowo przewrotne rozumowanie? Zadnego wyzwolenia nie bylo...Niemcy tylko
        uciekli przed silniejszym przeciwnikiem...;-)
        Zeby bylo jasne kolego...ja nie probuje tu nikogo glorryfikowac, ale gdyby nie ci nieproszeni
        wyzwoliciele, lub jak powiadaja inni nowi okupanci, najprawdopodobniej nie byloby mnie na tym
        pieknym swiecie...ale nie tylko mnie, rowniez ogromnej wiekszosci Polakow tak bardzo obrazonych na
        wyzwolicieli...
        Czy nam sie to podoba czy tez nie, innych wyzwolicieli nie bylo i nie mialo byc.
      • eres2 Jeszcze o wypędzaniu diabła Belzebubem 18.01.07, 21:44
        Określenie ‘wyzwolenie’ miało w terminologii sowieckiej wielorakie znaczenie,
        ale najmniej wspólnego miało z rozumieniem tego pojęcia w świecie
        cywilizowanym.
        Wojska radzieckie wyzwalając obozy koncentracyjne, jenieckie i obozy pracy dla
        tzw. Ostarbeiter’ów skrupulatnie wyławiały swoich obywateli, aby ich
        niezwłocznie zesłać do swoich obozów koncentracyjnych, na osławiony archipelag
        GUŁAG - na niemal pewną śmierć.
        Rodzina, o której pisałem wyżej, po wielomiesięcznej tułaczce po kraju
        wylądowała późnym latem 1945 r. w miasteczku L na tzw. ziemiach odzyskanych.
        Mogę wymienić nazwiska licznych osób i całych rodzin, wcześniej ‘wyzwolonych’
        spod okupacji niemieckiej i zamordowanych w tym miasteczku przez swoich
        sowieckich ‘wyzwolicieli’. Przez lata 1945 – 47 nieustannie trwały w tym
        mieście i jego okolicach obławy dokonywane przez ‘wyzwolicieli’ na tych
        nieszczęśników, którym udało się przeżyć obozy hitlerowskie, ale mieli to
        nieszczęście, że wcześniej byli obywatelami ZSRR. Należeli do nich i liczni
        Polacy, Kresowiacy. Także oni zasilili niewolniczą siłę roboczą w sowieckich
        łagrach. Wcześniej, bo latem ‘45 obserwowałem w Grudziądzu pędzonych całymi
        tygodniami na wschód kolumn świeżych takich właśnie „Zeków”. Byli to nie tylko
        Niemcy, ale cały przekrój narodowościowy Europy, w tym i Polacy. Szereg dawnych
        koncentracyjnych obozów hitlerowskich zamieniony był w owym czasie również
        przez naszych ‘wyzwolicieli’ na sowieckie (i ubowskie) obozy o podobnym
        charakterze do niemieckiego oryginału. Także w samym Grudziądzu ‘wyzwoliciele’
        zaadaptowali były obóz Ostarbeiter’ów na użytek łagru NKWD.
    • polani Re: Warszawo!!! 19.01.07, 14:10
      To zanano ze Polak mieczyslaw Kaminski dowdca SS i AK wojowali bna strone
      niemiecka przeciwko sowjetow w 44 rocku, tylko zydzi wojowali w 43 i 44
      • xavras_wyzhryn Re: Warszawo!!! 19.01.07, 14:18
        a pewny jestes?
      • eres2 Polani, czy tylko ignorant? 20.01.07, 00:30
        Polani: To zanano ze Polak mieczyslaw Kaminski dowdca SS i AK wojowali bna
        strone niemiecka przeciwko sowjetow w 44 rocku, tylko zydzi wojowali w 43 i 44

eres: Z zasady zwykłem nie polemizować z ignorantem Polanim, bowiem treść i
        forma jego komentarzy – abstrahując od jego polszczyzny – jest zaprzeczeniem
        przyjętych zasad cywilizowanej polemiki. Jeszcze gorzej jest z Polaniego wiedzą
        o Polsce i o drugiej wojnie światowej. Mam nadzię, że Polani, zapoznawszy się z
        poniższym tekstem, przestanie na przyszłość paplać infantylne bzdury.
        Przynajmniej gdy chodzi o Kamińskiego.
        SS-Brigadefuehrer Kamiński był - jak wiadomo - dowódcą osławionej brygady
        szturmowej SS utworzonej ze środowisk kolaboranckich, głównie Rosjan. Brygada
        znana była pod nazwą „Russkaja Oswoboditielnaja Narodnaja Armija” - RONA (nie
        mylić z armią ROA gen. Własowa!).
        SS-Brigadefuehrer Mieczysław Kamiński urodził się w Poznaniu w r. 1896. Jego
        matka była poznańską Niemką, a ojciec (Władysław) Polakiem, zaś on sam podawał
        się za Rosjanina. Od I w.św. przebywał w Leningradzie. W r. 1942 ujęty został
        przez Niemców pod Orłem w randze sowieckiego kapitana. Niezwłocznie wstąpił do
        służby niemieckiej. Po szeregu walk przeciw Armii Czerwonej wycofał się ze
        swoją brygadą do Prus Wschodnich, gdzie wraz brygadą został przez Himmlera
        przyjęty do formacji SS. W pacyfikacji powstania warszawskiego udział brał
        jeden z pułków brygady RONA i wraz ze swoim dowódcą, Kamińskim, wchodził w
        skład wojsk SS-Obergruppenfuehrera von dem Bacha. Pułk Kamińskiego miał sławę
        najokrutniejszej esesowskiej jednostki pośród wojsk pacyfikacujących powstanie
        warszawskie.
        SS-Brigadefuehrer Kamiński został jeszcze w trakcie trwania powstania
        warszawskiego, bo w dniu 26. sierpnia 1944 r. na rozkaz von dem Bacha
        rozstrzelany przez Niemców. Egzekucja ta dokonana została nie z powodu zbrodni
        popełnionych na ludności polskiej, ale za grabieże i rabunki.
        Oto fragmenty protokołu z przesłuchań (po wojnie) von dem Bacha przez
        prokuratora (odnośnie przyczyn egzekucji Kamińskiego): „[...] sam widziałem,
        panie prokuratorze, dowody, a mianowicie wóz napełniony po brzegi skradzionymi
        rzeczami wartościowymi, złotymi zegarkami, brylantami. On miał pełne walizy
        srebra, złota i brylantów”.
        Prokurator na to: „W takim razie człowiek ten był skazany nie za to, że
        popełnił kradzież, lecz za to, że kradzież została dokonana na rzecz jego
        kieszeni zamiast na rzecz niemieckiego Wehrmachtu”.
    • tees1 Majowie !!! 19.01.07, 16:00
      kto Was wyzwolil i kiedy?
      ze szponow krwiozerczej cywilizacji
    • felixx Re: Warszawo!!! 20.01.07, 01:41
      Kiedy czytam wypociny roznych oszolomow o wyzwoleniu Polski,Warszawy(zalaniu)
      przez czerwona cholote to flaki sie przewracaja.

Podzial Europy byl dokonany w Teheranie-nasi sojusznicy,przyjaciele!! Anglia i
      USA sprzedali nas Rosji bo Polske mieli(i dalej maja) w d... dla nich wylacznie
      wazne bylo zajecie terenow gdzie kapital angielski i amerykanski mial
      zainwestowane pieniadze i produkcja trwala wiec glownie tereny przemyslowe w
      Niemczech,i to dostali.

Na terenie Polski istnialo kilkanascie obozow koncentracyjnych ktore "pracowaly"
      pelna para,w ktorych mordowano KILKADZIESIAT tys. ludzi dziennie,glownie
      obywateli polskich!!
      Kazdy dzien ofensywy rosyjskiej i szybkosc sie jej posuwania byl niezmiernie
      wazny -ratowal ludnosc cywilna przed bestialstwem Niencow.
      Niemcy w ciagu 5 lat zamordowali ok 6 mln Polakow,czy te wszystkie oszolomy o
      tym nie wiedza?? W nastepne 5 latach wymordowaliby nastepne 10mln gdyz machina
      mordowania pracowala na pelnych obrotach i z kazdym rokiem byla coraz b.sprawna

Rosjanie wyzwolili a wlasciwie zajeli Warszawe praktycznie bez walki gdyz
      Niemcy nie widzieli sensu bronienia GRUZOW w ktore zdecydowali sie zamienic
      stolice nasi "wspaniali" przywodzcy Powstania W.

Okres po wyzwoleniu to okres malej wojny domowej na terenie Polski a w takiej
      wojnie nie ma pardonu(nawet przeciwnicy polityczni w okresie pokoju robia sobie
      wyjatkowe swinstwa,czasmi nawet dochodzi do morderst)
      Nie ulega watpliwosci,ze schizofrenia i mordercze instynkty Stalina wraz z
      prymitywna nawieziona zydo-komuna mialy olbrzmi wplyw na pierwsze 10 lat teroru
      w PRLu
      Reasumujac,pomimo kosztow przemian ustrojowych(niepotrzebnych) Rosjanie
      wyzwolili Polske i Warszawe (Krakow nie zniszczony) z pod morderczego jarzma
      niemieckiego...i chwala im za to gdyz wielu z was mogloby wymieniac poglady
      najwyzej z Piotrem sw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka