Dodaj do ulubionych

Islamski bal w Krakowie:-)

29.01.07, 12:59
wiadomosci.wp.pl/kat,,statp,UHJ6ZWdssWQgcHJhc3k%3D,wid,8707466,wiadomosc.html

Habibi, podeslesz mi wejsciowke?
Obserwuj wątek
    • andreas.007 powiedz mi Abszty po co Ty jatrzysz 29.01.07, 13:04
      jest takie przysłowie,
      że w metnej wodzie...

Odnosze wrazenie, ze specjalnie jatrzysz,
      bo wtedy wydaje sie Tobie, ze swiecisz intelektem swoim...

Naprawde rajcuje Ciebie takie wzajemne TWOJE i kogos tam
      obrzucanie sie ...

Badź madrzejszy, a zdziwisz sie
      z drugiej strony tez odnajdziesz madrego człowieka!

Zawsze dostaniesz z powrotem, to co dajesz...
      • absztyfikant Re: powiedz mi Abszty po co Ty jatrzysz 29.01.07, 13:06
        Nie psuj mi zabawy, sio!
        • behamot3 ale gratka 29.01.07, 13:19
          wsiadam w samolot i lece;)
          Nu i zeby nie bylo ze tylko zydzi do kosciola sie pchja.
          Staniemy tak ramie w ramie z blazarem i tak sobie w oczka popatrzymy ale git
          zabawa bedzie.
          • absztyfikant Re: ale gratka 29.01.07, 13:21
            Bediesz? Ja tez sie wybieram:))) Musze tylko sobie wejsciowke zalatwic, ale
            moze w tzw. Zydowniku Powszechnym cos uda mi sie zdzialac - mam tam kilku
            zyczliwych:)))
            • andreas.007 Re: ale gratka 29.01.07, 13:24
              powiedz mi po co uscisnąłes reke Dalajlamie?
              Ty prezentujesz skrajnie odmienna postawe...
              Ty raczej powiniens go pchnąć ze schodów...
              • behamot3 Re: ale gratka 29.01.07, 13:28
                andreas.007 napisał:

> powiedz mi po co uscisnąłes reke Dalajlamie?
                > Ty prezentujesz skrajnie odmienna postawe...
                > Ty raczej powiniens go pchnąć ze schodów...
                >
                >
                apropo's twojej wypowiedzi, zerknij w swoja wizytowke .
                • andreas.007 Re: ale gratka 29.01.07, 13:29
                  ja sie nie garne do Dalajlamy...
                  A ro nie jest moja wizytówka!
                  • andreas.007 Re: ale gratka 29.01.07, 13:31
                    nadto kopnąc i bluznąc potrafie,
                    ale nie po tu tu jestem...

Chce jak to prosty chłopaczek z prowincji
                    łyknac troche tego wielkiego swiatowego forum
                    i mówie z magla przyszedłem na FŚ wprost do wychodka....
                    • andreas.007 Re: ale gratka 29.01.07, 13:33
                      Absztyf mnie zna i wie, że jestem cham...
                      ale ja nie wiedziałem, ze tu tez obowiazuja swojskie klimaty...
                  • behamot3 Re: ale gratka 29.01.07, 13:34
                    andreas.007 napisał:

> ja sie nie garne do Dalajlamy...
                    > A ro nie jest moja wizytówka!
                    >
                    nie w tym rzecz zeby sie garnac, ale reke podac mozna kazdemu, caly czas czytam
                    co piszesz wiec zastanow sie, dlaczego by nie podac reki dalajlamie?
                    ps.
                    ale twoja signature czy jak to tam.
                    • andreas.007 Re: ale gratka 29.01.07, 15:33
                      masz racje...
                      ale nie wszyscy jestesmy Chrystusami przeciez!
                      Ja jestem malutki człowieczek z prowincji
                      ze swoimi nałogami i wadami!
                      Nie wszyscy jestesmy Dalajlamami.. choc bysmy moze chcieli!

Ciesze sie, ze mam stałego i wnikliwego czytelnika postów,
                      ale wiedz ze pisuje głupoty, jak to normalny człowiek!
                      Bo to Polska własnie... to Polska!
            • behamot3 Re: ale gratka 29.01.07, 13:26
              absztyfikant napisał:

> Bediesz? Ja tez sie wybieram:))) Musze tylko sobie wejsciowke zalatwic, ale
              > moze w tzw. Zydowniku Powszechnym cos uda mi sie zdzialac - mam tam kilku
              > zyczliwych:)))
              >
              chyba bede sie musial za murzyna przebrac, bo jak dla islamskich moj wyglad
              jest "za bardzo" :)))
              • absztyfikant Re: ale gratka 29.01.07, 13:37
                A moze wdzianko a'la Teheran?:)))) Aluzju panial?:))))))))))))))
                • zejman1 Wespol-zespol. 29.01.07, 14:07
                  Tak wlasnie jest. Dobrze, ze Absztyfikant zwrocil uwage na te wymowna notke.
                  Wylowmy z niej najwazniejsze rzeczy:

- Czy islamy nalezy sie bac?
                  - Czy w Koranie rzeczywiscie zapisano dżihad jako obowiązek krwawego nawracania
                  na islam?
                  - W polskim Kościele, już po raz siódmy organizowany jest ustanowiony przez
                  Episkopat Dzień Islamu, tym razem pod hasłem "Abraham - ojciec wiary".
                  - Warto poznać tajniki islamskiej religii i tradycji, która jest obecna w
                  Polsce już od 600 lat.
                  -Uroczystości VII Dnia Islamu rozpoczną się o godz. 15.30 w bazylice oo.
                  Franciszkanów w Krakowie nabożeństwem Słowa pod przewodnictwem metropolity
                  krakowskiego.

Z postawionego pytania wynika tez, ze islamu "bac sie nie nalezy"... Pod
                  warunkiem, oczywiscie, ze mieszka sie na Grenlandii. Bo np. w Pakistanie jakis
                  poczciwy sunnita pod ...meczetem zabil X osob a ranil Y. Ciekawe, czy
                  metropolita krakowski wiecej zaleca znajomosc "tajnikow" sunnizmu czy szyityzmu?

Warto zwrocic uwage, ze "zblizenie" katolokow z muzulmanami odbywa sie pod
                  swiatlym patronatem ...Episkopatu, ktory najwyrazniej uwaza, ze katolikom
                  blizsza znajomosc (katechizm juz znaja-tudziez najwazniejsze litanie) jest
                  znajomosc sur bardzo potrzebna.

Wszystko to razem wziete jest niezwykle groteskowe. Moze byc tak, ze po prostu
                  papiestwo upada coraz nizej i dlatego zaleca swym owieczkom
                  poznawanie "tajnikow wiary" muzulmanow.

I dzihadu nie ma - to przewidzenie. Wiecej na ten temat mogliby powiedziec
                  kaplani katoliccy, dzialajacy w krajach arabskich i odprawiajacy - w
                  przeciwienstwie do tego metropolity krakowskiego - msze w zruinowanych
                  swiatyniach. Czasami sie wypowiadaja ale purpuraci niechetnie ich sluchaja.Moze
                  dlatego, ze tesknia za swiatlym sultanem-kalifem, ktoremu mogliby calowac
                  naboznie zloty kapec, ale za to mielby "gwarancje"?

I dzieje sie to w katolickim Krakowie, w starej, stolicy Polski-to tez
                  jakas "dobra nowina".Alleluja, bo Wielkanoc sie zbliza. Moze Polska zadziwi
                  Europe nowa glupota po raz ktorys z kolei?
                  (Z)

• absztyfikant Re: Wespol-zespol. 29.01.07, 14:16
                    Nieylz kontrast z ratzingerowska encyklika 'Dominus Iesus', nie?:))) Natmiast o
                    Dziwiszu nic nie napisze, bo przyleci jakis 'manny ramirez' i znowu zacznie
                    mnie lzyc...
                    • zejman1 Re: Wespol-zespol. 29.01.07, 15:12
                      Ten Dziwisz to czlek poczciwy, dobry pasterz.Oto probka:
                      Ktoś w Polsce chce nas uczyć, jacy mają być biskupi - w ten sposób kardynał
                      Stanisław Dziwisz komentuje sprawę arcybiskupa Stanisława Wielgusa i tzw.
                      lustracji w Kościele w wywiadzie dla dziennika "Avvenire".

"(...)W rozmowie z wysłannikiem gazety Luigim Geninazzi, metropolita krakowski
                      stwierdza, że proces ten okazuje się szkodliwy dla całego kraju, ponieważ
                      przebiega w kompletnym zamęcie. Zaraz jednak dodaje, że abp Wielgus dobrze
                      zrobił, składając rezygnację, gdyż nie było innego wyjścia z zaistniałej
                      sytuacji.

Zapytany, co myśli o lustracji, kardynał odpowiedział: "Nie podoba mi się to,
                      co robi się pod tym hasłem, przynosi to Polsce więcej szkód niż korzyści."(...)

Taka jest tradycja, niestety a z tradycja walczyc ciezko.W koncu, kazdy
                      szanujacy sie spowiednik krola czy krolowej w dawnych czasach cos tam szepnal w
                      krolewskie ucho to i owo-wszystko zalezy jak sie szepcze. Wielgus tez szeptal i
                      kto wie, czy szeptal zle.A moze szeptal dobrze - bo chcial dobrze?

Gdyby islam zapanowal w takiej Polsce jakies moralne hamulcer nie bylyby juz
                      potrzebne i " Polsce przyniosloby to wiecej korzysci".Kazdy wie, ze kalifom czy
                      sultanowi byl obowiazek "szeptac".I bylo to zgodne z Koranem.Kto nie szeptal,
                      wrogiem sultana byl.
                      Moze dlatego taki ruch kolo tego mahometanizmu?
                      (Z)
                • behamot3 alusiu ponial 29.01.07, 14:13
                  absztyfikant napisał:

> A moze wdzianko a'la Teheran?:)))) Aluzju panial?:))))))))))))))
                  >
                  a kolega zejman wlasnie wylkad zrobil , czemu to przebierac sie nada :)
    • indris Coś Ci się nie popieprzyło ? 29.01.07, 16:08
      W przywołanym przez Ciebie tekście nic nie ma o żadnym balu. A że łątwo to
      sprawdzić, więc trudno zrozumieć o co Ci chodzi.
      • absztyfikant Re: Coś Ci się nie popieprzyło ? 29.01.07, 16:09
        To taka metafora.
        • absztyfikant Re: Coś Ci się nie popieprzyło ? 29.01.07, 16:11
          Jestem od Ciebie bardziej subtelny. Ty lzysz politykow i potem sciga Cie
          prokuratura. Mi tylko od czasu do czasu ktos grozi. Take it easy. Pewnie masz
          slaba pamiec, ale stanelem wtedy w Twojej obronie.
          • ariadna-enta Re: Coś Ci się nie popieprzyło ? 29.01.07, 17:24
            no coż w Krakowie dni Islamu,a pod Krakowem spotkanie chasydów z całego świata.
            Polska jako miejsce pokojowego współżycia rónych religii?
    • krystian71 Re: Islamski bal w Krakowie:-) 29.01.07, 19:23
      to nie bal przebierancow, kazdy wystepuje w swoim organizacyjnym stroju.
      I rzeczywiscie w swoim fartuszku z fredzelkami i bialych ponczochach nie masz
      co sie pchac na salony, nawet z wejsciowka ciebie nie wpuszcza.
      Bardzo ten dialog katolicko-islamski przezywasz?
      Bardzo paznokcie z wscieklosci obgryzasz?
      • behamot3 baranku !nieboze! stworzenie 29.01.07, 20:24
        ja ci prpponuje mohairowa kipe , tak dla niepoznaki, co by cie rozpoznaly inne
        zebraki
    • aaki a judajski w gdańsku-ostatecznie mamy karnawał 29.01.07, 19:30
      www.vaticanradio.org/pol/Articolo.asp?c=113098
      • absztyfikant Re: a judajski w gdańsku-ostatecznie mamy karnawa 29.01.07, 19:32
        No to sie nam katolicy roztancowali:) Ciekawe czy swisna obertasa z buddystami
        chociazby:)
        • aaki jako żyd niezasymilizowany 29.01.07, 19:36
          nie znasz polskich obyczajów.
          mamy teraz karnawał czas zabaw.stara tradycja która od dawna przyjęła sie tez i w polsce
          • absztyfikant Re: jako żyd niezasymilizowany 29.01.07, 19:38
            Ile razy mam powtarzac, ze...
            • aaki Re: jako żyd niezasymilizowany 29.01.07, 19:40
              powtarzac sobie możesz ile chcesz......
      • krystian71 Re: a judajski w gdańsku-ostatecznie mamy karnawa 29.01.07, 19:43
        to juz bylo, a abszyt sfrustrowany,ze na tym sie nie zakonczylo i ze akutat w
        katolickiej stolicy Polski,bo w Krakowie i to pod przewodnictwem kardynala
        Dziwisza taka bolesna dla niego impreza sie odbywa.
        Abszyt wolalby szpetny betonowy mur, w krakowie , w Gdansku i na Suwalszczyznie
        i nie moze sie tego muru doczekac, tak jak gosc z daleka co czeka z
        utesknieniem na pierwszy zamach islamski w Polsce , dopytuje sie,czy to co
        wybuchlo, to jest wreszcie muzulmanska bomba i ciagle musi uzbrajac sie w
        cierpliwosc
        • aaki Re: a judajski w gdańsku-ostatecznie mamy karnawa 29.01.07, 19:46
          miejscówke chce darmową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka