Dodaj do ulubionych

Troche o kwiatach

01.03.07, 15:53

Про "Тюльпан" и не только...

Начало цитаты:

"Удивил - победил". А. В. Суворов

Такое ощущение, что наши разработчики боевой техники и вооружения
немножко издеваются над своими зарубежными коллегами. В смысле названий
создаваемой ими техники. Вот у Германии есть танк "Леопард". У Израиля -
"Меркава" (Боевая колесница). У Америки танк "Абрамс", у Франции
"Леклерк", оба в честь знаменитых генералов. А у нас - Т-72Б "Рогатка".
В честь рогатки. Не понятно почему, зато понятно, что КВН мог родиться
только у нас.

Или, например, берут американцы и называют свою самоходную гаубицу
"Паладин". А англичане свою называют "Арчер" (Лучник). Все путем. Тут
подходят наши и говорят: смотрите сюда. Вот самоходные гаубицы 2С1
"Гвоздика", 2С3 "Акация", самоходный миномет 2С4 "Тюльпан" и
дальнобойные самоходные пушки 2С5 "Гиацинт" и 2С7 "Пион", способные
стрелять ядерными снарядами. Нюхайте, пожалуйста, букет.

Вот американцы берут и называют свою противотанковую управляемую ракету
"Дракон". А другую называют "Шиллейла" (Дубинка). Все логично. Тут
подходят наши и говорят: а вот гляньте-ка. Вот противотанковые ракеты
9М14М "Малютка", 9М123 "Хризантема" и противотанковая ракета "Метис" с
ночным прицелом "Мулат". А чтоб вам совсем стало непонятно и страшно,
была у нас еще ракета под названием "Кромка".

А чтоб вы еще больше задумались, тяжелую боевую машину поддержки танков
мы назвали "Рамка".

А чтоб у вас башка закружи&
Obserwuj wątek
    • i-love-2-ski Re: Troche o kwiatach 01.03.07, 16:37
      piekne nafie jak ta kobieta,zawsze zbuntowana i niezrozumiana w komuszej,podlej
      rzeczywistosci.
      members.chello.pl/j.uhma/cwietajewa.html
      • dana33 Re: Troche o kwiatach 01.03.07, 17:11
        jezuuuuuuu, rachelciu..... miej przynajmniej litosc nad soba i pokazuj tutaj
        tej niesamowitej wprost glupoty twojej...
        jak nie umiesz przeczytac, jak nie rozumiesz, to po prostu milcz.....
        zbuntowana kobieta i rakieta to nawet sie rymuje, ale to nie to... :))))
        • i-love-2-ski Re: Troche o kwiatach 01.03.07, 17:16
          dana33 napisała:

> jezuuuuuuu, rachelciu..... miej przynajmniej litosc nad soba i pokazuj tutaj
          > tej niesamowitej wprost glupoty twojej...
          > jak nie umiesz przeczytac, jak nie rozumiesz, to po prostu milcz.....
          > zbuntowana kobieta i rakieta to nawet sie rymuje, ale to nie to... :))))

nie widzisz zwiazku ,moze ta rakieta to nie kto inny a ty.. juz nie raz walisz
          jak krowa...,a wiec skoro nie rozumiesz jak jeden tekst do drugiego sie ma i co
          je laczy a co dzieli to raczej ty usiadz wygodniej,bo cie chyba kant krzesla w
          zadek uwiera. ty i ta lidka zdaje sie macie ten sam problem,nie rozumiejac co
          drugi ma na mysli walicie idiotyzmami na oslep,tylko czekac az pantofel sie
          obudzi i opluje sobie brode na inne tematy go frapijace. nie ma co zupelnie
          zglupieliscie
          • dana33 Re: Troche o kwiatach 01.03.07, 17:23
            jezusie nazarenski.... ale tzunami....
            git git, pokazuj dalej swoja glupote, ostatecznie zyjesz w wolnym kraju i wolno
            ci... :))))
            • i-love-2-ski Re: Troche o kwiatach 01.03.07, 17:27
              dana33 napisała:

> jezusie nazarenski.... ale tzunami....
              > git git, pokazuj dalej swoja glupote, ostatecznie zyjesz w wolnym kraju i wolno
              >
              > ci... :))))

a raczej ty merkavo pokazuj swoja,skoro jako osoba malo lotna niczego nie
              panimajesz;))
              a ty i lidka jestes ostatnimi,kotrzy na czymkoliewk innym sie znaja niz na
              idiotycznym gadaniu cioci kloci. poczytaj z uwaga tytul wpisu a potem odnies go
              do mego wpisu,a jak sie nie zlapiesz o co mi chodzilo to idz pokurit cigaretke i
              zjedz kolejne ciasteczko,tyle,ze od.. sie od mego nicka,bo jak wiesz juz od dosc
              dawna nie mam ochote na dziamanie z toba na temat merkav i innych pojazdow ciezkich.
              • dr.iwonakrol ooo ludzie !! przy poezji taki jęzor szmatławy? 01.03.07, 18:29
                Jak śmiesz defekować na takim wątku ? Czy ty nie znasz innego języka kobieto !!!
                • i-love-2-ski Re: ooo ludzie !! przy poezji taki jęzor szmatław 01.03.07, 18:34
                  dr.iwonakrol napisała:

> Jak śmiesz defekować na takim wątku ? Czy ty nie znasz innego języka kobieto !!
                  > !

widac kto zapomnial papieru bo oszczedza nawet na celulozie. nastepny
                  przebieraniec,co to "komunistow" chcial wieszac circa 5 lat temu jako podlotek
                  studencki:)) heh wy to chyba ten purim macie caly rok,ze tak lubicie te bzdury
                  pisac nie rozumiejac co inni,non-koszer maja na mysli:) typowe dla komediantow
                  waszego pokroju.
                  • dr.iwonakrol Re: ooo ludzie !! przy poezji taki jęzor szmatław 01.03.07, 19:27
                    Taaaa, następna z manią prześladowczą :))) ja ci mówię kobieto ty lepiej nie
                    otwieraj dziś tej puszki z tuńczykiem co na kolację masz dzisiaj , bo jakiś Zyd
                    ci z niej wyskoczy :)))

was, wasze, wam, wami oj towarzyszko zinajdo:)))))))))))))))))))
                    tak już wam zostało.
                    • i-love-2-ski Re: ooo ludzie !! przy poezji taki jęzor szmatław 01.03.07, 19:42
                      dr.iwonakrol napisała:

> Taaaa, następna z manią prześladowczą :))) ja ci mówię kobieto ty lepiej nie
                      > otwieraj dziś tej puszki z tuńczykiem co na kolację masz dzisiaj , bo jakiś Zy
                      > d
                      > ci z niej wyskoczy :)))
                      >
                      >
                      > ty sie o mojego zyda nie martw,lepiej sie martw o swoj nastepny kostiumik,bo
                      masz ich sporo w szafie przebierancu purimowy, a kazdy rownie szmatlawy tyle,ze
                      podobny do siebie jak dwie krople wody.a co do wieslawa i krawatkow to skad
                      mlodziencze mozesz wiedziec cos na temat parodii 1 Maja pare lat temu,gdzie
                      studenci sie nabijali z takich capow jak ty,nu ale ty pewnie zajeta bylas
                      habilitacja:))
                      bujaj sie trolu,tyle,ze z kim innym,bo jak na troli to macie podejrzane
                      upodobania do jednego nicka.
                      buhahahaha
            • ariadna-enta Re: Troche o kwiatach 01.03.07, 19:44
              Dana my dwie głupie ciotki,niekumate na niczym się nie znamy,na poezji już w
              ogóle.Niech jej będzie
              • dr.iwonakrol uwielbiam kiedy ona tak się wścieka ariadno 01.03.07, 20:27
                I jednak defekuje :))))))))
                Nie będę z nią polemizować ariadno bo i nie ma z kim, za niskie progi jak na
                moje nogi .
                Tyle że ona nie popuści :))) a jak już popuści to dopiero będzie smród.
                Nie masz ci, nie masz trola nad rachele:)))))))))))))))
                • i-love-2-ski Re: uwielbiam kiedy ona tak się wścieka ariadno 01.03.07, 20:43
                  dr.iwonakrol napisała:

> I jednak defekuje :))))))))
                  > Nie będę z nią polemizować ariadno bo i nie ma z kim, za niskie progi jak na
                  > moje nogi .
                  > Tyle że ona nie popuści :))) a jak już popuści to dopiero będzie smród.
                  > Nie masz ci, nie masz trola nad rachele:)))))))))))))))

:)))ja sie wsciekam,to raczej wy moje mile hm kobitki (sic) nieladnie sie
                  zloscicie bo ktos sie wam nie klania.masz racje trolu za niskie twe progi aby
                  paroma grubianskimi inwektywami koszernej jakosci mnie wytracic z rownowagi.
                  jedno co pokazujecie to kompletny brak polotu i rozumienia tekstu,no ale jedno
                  siedzi na swej wsi i nosa z niej nie wysuwa a drugi trol tupta z bzdurkami na
                  temat komuszkow,rowniez nie zalapujac sie na tekst. nu a te defekacje to juz
                  rzeczywiscie kultura od slaska do martwego i to was faktycznie laczy dzieci w
                  jedno kolko graniaste:) a ja nikogo nie troluje bo nie musze,to ci ktorym gram
                  na nerwach to robia a ja jak widac gram wam niezle na nerwach bo ciagle mi d..
                  obrabiacie,na kazdym wpisie:))
                  • dr.iwonakrol Nie płacz już nie płacz 01.03.07, 21:20
                    idż i nie bącz więcej.
                    • i-love-2-ski Re: Nie płacz już nie płacz 01.03.07, 21:24
                      dr.iwonakrol napisała:

> idż i nie bącz więcej.

defekujaca iwonko napisz gdzie ci lalunia papier podeslac,moze na judajke bo cos
                      jak na nowalijke forumowa to podejrzanie duzo wiesz o mnie,podejrzanie za mna
                      czlapiesz nu i ten styl kotus.kon z tutka by sie usmiali z twojej purymowej szaty:)
                      • dr.iwonakrol ping pong 01.03.07, 21:48
                        Nie uważasz że ta wymiana uprzejmości nie ma sensu ?
                        uprzejmości oczywiście z mojej strony, albowiem twoimi argumentami, najczęściej są
                        słowa uznawane wśród ludzi inteligentnych i kulturalnych za obrażliwe.
                        Tak więc kończę z tobą.
                        Ciao bambino.
                        • i-love-2-ski Re: ping pong 01.03.07, 21:55
                          dr.iwonakrol napisała:

> Nie uważasz że ta wymiana uprzejmości nie ma sensu ?
                          > uprzejmości oczywiście z mojej strony, albowiem twoimi argumentami, najczęściej
                          > są
                          > słowa uznawane wśród ludzi inteligentnych i kulturalnych za obrażliwe.
                          > Tak więc kończę z tobą.
                          > Ciao bambino.

zalezy jakie slowa i jakie uprzejmosci defekujaca iwonko uwazasz ty za
                          "kulturalne" w stosunku do interlokutora? ciekawe,ze kazdy jeden z waszych troli
                          nie znosi probki wlasnej "kultury". nu to nie ty lalunia konczysz ze mna to JA
                          wypinam sie na purymowych przebierancow,dzisiaj mialas dobry dzien,ale nie
                          czesto je ostatnio miewacie:)

odplyn lalunia na dobrej fali,obys doserfowala do swego brzegu w nienaruszonym
                          krawaciku bo szkoda by bylo taki ladny kostiumik tracic.
      • naf-naf Urwala mie sie koncowka- pyszna! 01.03.07, 18:17
        А чтоб вы еще больше задумались, тяжелую боевую машину поддержки танков
        мы назвали "Рамка".

А чтоб у вас башка закружилась, новейший ракетный комплекс береговой
        обороны мы назвали "Бал".

А чтоб у вас идиотская улыбка на репе образовалась, наш самый мощный в
        мире 30-ствольный самоходный огнемет называется ТОС-1 "Буратино".

А чтоб вас прям сегодня же в дурдом увезли - наш подствольный гранатомет
        ГП-30 имеет название "Обувка".

От последнего даже я, человек привычный, охреневаю...

Прим. А ежели что, то есть еще 82-мм автоматический миномет 2Б9
        "Василек", ротный миномет 2Б14 "Поднос", миномет 2С12 "Сани",
        межконтинентальная баллистическая ракета "Курьер" с ядерным зарядом,
        межконтинентальная баллистическая ракета РТ-23 УТТХ "Молодец" с десятью
        ядерными зарядами, атомная подлодка проекта 705 "Лира", система
        управления артиллерийским огнем "Капустник", контейнерная система
        управления ракетами "Фантасмагория", самоходное орудие "Конденсатор" и
        граната для подствольного гранатомета 7П24 "Подкидыш".

(c)Евгений Шестаков eu-shestakov.livejournal.com

конец цитаты
        • obserwator-z-boku Re: Urwala mie sie koncowka- pyszna! 03.03.07, 14:52
          jak sie zwal,tak sie zwal............cel maja taki sam...........
          ZABIJANIE!!!!!!!!!!!!!
      • obserwator-z-boku Re: Troche o kwiatach 03.03.07, 14:50
        i skad sie takie kretynki biora............???
        przeciez trzeba miec trociny we lbie zamiast mozgu...........!!!!!!!!!
    • rusek11 Re: Też o kwiatach 01.03.07, 17:23
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3954748.html
      he...he...
      • i-love-2-ski Re: Też o kwiatach 01.03.07, 17:28
        rusek11 napisał:

> serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3954748.html
        > he...he...

zawsze moga karmic narod poezja,te mieli niezla w roznych okresach swej
        egzystencji:)))
        • rusek11 Re: Też o kwiatach 01.03.07, 17:54
          -love-2-ski napisała:

> zawsze moga karmic narod poezja,te mieli niezla w roznych okresach swej
          > egzystencji:)))

mandelsztam, brodski i puszkin, lermontow
          mickiewicz, szymborska i herbert, tuwim

piekno uratuje swiat
          красота спасёт мир
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka