Dodaj do ulubionych

i rozdaj wszystko ubogim.....

05.03.07, 20:00
www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=98&ShowArticleId=34108
Obserwuj wątek
    • polski_francuz I bardzo slusznie 05.03.07, 20:08
      forsy do trumny nie wezmiesz. Tylko pamiec po tobie zostanie.

Pewnym wyjsciem jest Narod. Ale, czy Iran-american moze takie rozwazania snuc?

W przededniu bombardowan Teheranu?

PF
      • aaki ... 05.03.07, 20:11
        Gdy wybierał się w drogę, przybiegł pewien człowiek i upadłszy przed Nim na kolana, pytał Go: Nauczycielu dobry, co mam czynić, aby osiągnąć życie wieczne? Jezus mu rzekł: Czemu nazywasz Mnie dobrym? Nikt nie jest dobry, tylko sam Bóg. Znasz przykazania: Nie zabijaj, nie cudzołóż, nie kradnij, nie zeznawaj fałszywie, nie oszukuj, czcij swego ojca i matkę. On Mu rzekł: Nauczycielu, wszystkiego tego przestrzegałem od mojej młodości. Wtedy Jezus spojrzał z miłością na niego i rzekł mu: Jednego ci brakuje. Idź, sprzedaj wszystko, co masz, i rozdaj ubogim, a będziesz miał skarb w niebie. Potem przyjdź i chodź za Mną. Lecz on spochmurniał na te słowa i odszedł zasmucony, miał bowiem wiele posiadłości(...)
        • polski_francuz Wersja goralska 05.03.07, 20:19
          z czasow stalinowskich.

Przyjezdza agitator do wsi podhalanskiej i agituje za kolektywizacja. Ze
          trzebaby wszystko do kupy zusammen.

I na koncu szkolenia zadaje kilka podchwytliwych pytan...

Baco! Oddalibyscie konia PGRowi? Tak! pada odpowiedz.

A oddalibyscie kozy PGRowi? Tak.

Bardzo dobrze.

A oddalibyscie owce? NIE!

Dlaczego? BO MOM!

Pozdro

PF

• aaki Re: Wersja goralska 05.03.07, 20:24
            znam celniejsze dowcipy..
    • absztyfikant PF 05.03.07, 20:42
      Ogladales "Piano Bar" z Patricia Kaas (FR) i Jeremym Ironsem (UK)?
      • polski_francuz Re: PF 05.03.07, 21:07
        Nie.

Znam aktora i piosenkarcie.

No to opowiedz mi o co biega w tym filmie...

PF
        • absztyfikant cytuje 05.03.07, 21:09
          O FILMIE

PIANO BAR jest zarazem thrillerem i historią miłosną. Film balansuje na krawędzi
          kilku gatunków: jest komedią muzyczną, kryminalną opowieścią z dreszczykiem,
          niezaprzeczalnie filmem przygodowym a także kroniką zjawisk nadprzyrodzonych.

Dżentelmen ...

Angielski gangster Velentin (Jeremy Irons) wyrusza z Fecamp na pokładzie
          ekskluzywnego jachtu w samotny rejs dookoła świata. Bardziej niż na ucieczce
          przed policją zależy mu na ucieczce przed własną przeszłością. Jest, podobnie
          jak jego poprzednicy Arsen Lupin i Fregoli, mistrzem kamuflażu i złodziejem
          doskonałym. Valentin ma na swoim koncie kilka brawurowych włamań do największych
          salonów jubilerskich na świecie. Dokonał ich uzbrojony niezawodny bluff,
          angielskie poczucie humoru i w dwa pistolety. Pasmo sukcesów, zdobyte bogactwa
          i... sumienie każą Valentinowi żywić nadzieję, że pewnego dnia wynagrodzi straty
          wszystkim swoim ofiarom.

Niektórzy rzucają się do morza, aby zakończyć swój żywot. Valentin wyrusza
          samotnie w morze, aby zacząć życie od nowa.

I dama ...

Tymczasem w jednym z marokańskich hoteli, zmęczona życiem wokalistka jazzowa o
          imieniu Jane (Patricia Kaas) wyśpiewuje swoje smutki obojętnym gościom hotelowym.

Przeznaczenie krzyżuje jej drogi z dżentelmenem, który dręczony wspomnieniami z
          przeszłości, drwi z własnej śmierci. Oboje pragną tylko jednego – zapomnieć o
          przeszłości. Dzielą ich pustynia, ocean, uparci policjanci, przypadkowi
          kochankowie, kobiety i mężczyźni stający im na drodze...

"Piano Bar" Claude’a Leloucha to chyba pierwsza w dziejach kina historia
          miłosna, której bohaterowie za wszelką cenę starają się uciec przed namiętnością
          i uczuciem.
          • polski_francuz Re: cytuje 05.03.07, 21:10
            No i jaki zwiazek z oddaniem majatku ubogim?

PF
    • i-love-2-ski Re: i rozdaj wszystko ubogim..... 05.03.07, 21:25
      jak masz pieniadze to robisz z nimi co chcesz. osobiscie mi to nie przeszkadza
      choc watpie,ze rozda wszystko:)
      • aaki Re: i rozdaj wszystko ubogim..... 05.03.07, 21:35
        ładnie z twojej strony,że ci to nie przeszkadza
        • i-love-2-ski Re: i rozdaj wszystko ubogim..... 05.03.07, 21:39
          aaki napisała:

> ładnie z twojej strony,że ci to nie przeszkadza

i nie przeszkadza mi rowniez nierozdawanie majatku,oraz rozdawanie tylko na
          takie a nie inne cele. oczywiscie zawsze oczekujemy od bogatych aby pomagali tym
          czy owym,ale wiele razy widzielismy,ze pomoc tylko zniszczyla wiele rzeczy a nie
          pomogla,stad moja opinia.
          • o_brother1 Re: i rozdaj wszystko ubogim..... 05.03.07, 21:46
            Nie wiedzialem ze Giorgio Napolitano jest biednym ubogim.
            • aaki Re: i rozdaj wszystko ubogim..... 05.03.07, 22:26
              biedny i ubogi to synonimy.
              co prawda nie wyczytałem aby napolitano tez cos dostał od bohatera tego wątku.
              ale może okulary mam juz za słabe,ojcze...
              • o_brother1 Re: i rozdaj wszystko ubogim..... 05.03.07, 22:32
                Mnie by sie wydawalo ze on sie spotyka z biednymi tylko bo jaki sens z bogatymi
                jak ma taka idee.Nu ale szmaciarzy i w rzadach nie brakuje.
    • bam_buko Re: i rozdaj wszystko ubogim..... 05.03.07, 23:01
      Kiedy bogaty Azjata- filantrop z BW mowi ze rozda "wszystko",chce pomoc innym
      wlacza sie dzwonek alarmowy ,ile on na tym chce zarobic????
      (np.Soros i jego fundacje)
      Rozdanie to najglubsza forma pomocy,mozna bylo to zaobserwowac w Indonezji po
      tsunami czy Afryce w czasie glodu..i po,ludzie siedzieli i czekali na pomoc
      i siedza dalej i czekaja......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka