Dodaj do ulubionych

Stalin bis

20.05.07, 00:37
Hugo Czawes już 27 maja stanie sie Stalinem Ameryki.
Prywatna stacja radio-TV zostanie zamknieta bo Hugo uznał, ze
państwowa bedzie lepiej strzegła wolnosci słowa ludu pracujacego miast i wsi
Socjalistycznej Republiki Wenezueli. Opozycja jest tam niepotrzebna gdyż
komendant/prezydent wie znacznie lepiej co komu potrzebne.
Sąd Najwyższy, superniezależny odrzucił petycje stacji, widocznie zgadza sie z
komendantem. No i po jaką cholerę potzrebny ten sąd skoro komendatn wie
najlepiej i nigdy nie myli sie.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4145374.html
Obserwuj wątek
    • marouder Chaves zazadal od papieza przeprosin za Holokaust 20.05.07, 00:44
      ...Indian oczywiscie:)
    • jjj-k W sumie jest nadzieja :))) 20.05.07, 01:03
      Ze...

Socjalizm na Cubie jeszcze sie utrzyma...
      Gdyz to znakomity system...
      Pod warunkiem ze...
      ma staly doplyw twardej waluty :)))
    • i-love-2-bike Re: Stalin bis 20.05.07, 01:04
      so what's the f....ing problem. najedzmy go i zasadzmy ideologie naszego
      buszoloma. w koncu gdzie tam chavez a gdzie bush,chlystek nie umywa sie do
      zbrodni naszego demokraty i zbawcy swiata.
      • jjj-k jasne, ze to nie Stalin, a jedynie Ceausescu :) 20.05.07, 01:15
        i jak Ceausescu w Rumunii, podobnie on w Venezueli skonczy.

a dlaczego masz za zle zarty Felusiakowi?
      • felusiak1 Jak zwylke bełkot 20.05.07, 01:19
        Co ma Bush do swobód obywatelskich w Wenezueli?
        Czy twoim zdaniem tłamszenie własnego społeczeństwa może być usprawiedliwione i
        uzasadnione w sposób jak ty to czynisz? Zatem nie ma problemu w Darfurze gdyz
        Bush natłukł wiecej ludzi i zbrodnie tam dokonywane są usprawiedliwione. W
        proteście przeciwko Bushowi można byłoby postulować wzmożenie mordowania w Sudanie.
        Magiel jest magiel nawet w futrze z szynszyli i w brylantowych kolczykach.

PS. Rachel jesteś głupia jak klamka do drzwi w publicznym klopie na dworcu w
        Koluszkach.
        • jennifer5 bełkot... 20.05.07, 08:39
          felusiak1 napisała:

> Magiel jest magiel nawet w futrze z szynszyli i w brylantowych kolczykach.

---

belkot to ty wytaczasz, tutaj masz jeden z wielu przykladow swojego "magla"
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=60948569&a=62653693
    • you-know-who czekam na ostra reakcje usa 20.05.07, 07:11
      daj znac jak koncerny amerykanskie oburza sie i przestana handlowac z krajem
      chaveza, a kongres zakaze wlewania do pojazdow z detroit tej stalinowskiej ropy.
      • z_daleka Re: czekam na ostra reakcje usa 20.05.07, 07:39
        etam... po co ruszac...samo sie rozpadnie...
    • polski_francuz Stalin 20.05.07, 07:59
      nie byl wybrany. Chavez jest. Poparcie ma od biednych i skrzywdzonych, ktorych
      jest wiekszosc. I jego wybor jest zemsta demokracji na elitach, ktore tak jak ty
      chcialby sie go pozbyc.

I to poparcie demokratyczne daje mu pewnosc siebie.

Jesli juz szukac analogii to widze ja w pewnym kraju, dobrze nam znanym, gdzie
      na wladze zalapali sie populisci. Dla ktorych elity to wyksztalciuchy i ktorzy
      bazuja na takich spolecznych instynktach jak zawisc czy glupota.

PF
      • superspec Może ludzie w pewnym kraju domagaja się 20.05.07, 09:34
        realizacji 21 postulatów MKS np. zwiększenia wsparcia dla osób wychowujących dzieci, skrócenia wieku emerytalnego i reformy służby zdrowia, wolnych sobót. Nie żebym był wrogo ustosunkowan do tego co jest obecnie w pewnym kraju i w UE a co można nazwać "demokratycznym kapitalizmem" i co mi odpowiada. Ale wydaje mi się że to moze być nie tyle zawiść czy głupota ale jakieś zawiedzione nadzeje na "demokratyczny socjalizm".A lud czuje się oszukany przez elity którym bardziej odpowiada demokratyczny kapitalizm bo w nim się dobrze mają.:) Czyli umiejetnie wykorzystują napiecia klasowe i Chavez i ci co rzadzą w tym pewnym kraju.
        pl.wikipedia.org/wiki/21_postulatów_MKS
      • tornson Nie ma żadnej analogii z Polską!! 20.05.07, 11:23
        Kaczyści nie reprezentują biednych i skrzywdzonych, ale zakompleksionych
        narodowców i religijnych fanatyków. Chavez wyzwala swój kraj od oligarchów i
        okupacji US-koncernów, kaczyści nie walczą z oligarchią lecz co najwyżej z
        przeciwnikami politycznymi a kraj cały czas podporządkowują globalnej mafii
        finansowej (ostatnio za pół darmo oddali jankesom fabrykę samolotów w Mielcu).
        Po za tym Chavez nie walczy z elitą intelektualną, ona w większości go popiera,
        jego wrogami jest lumper-biznes, a zaliczenie tych łapudraków do
        intelektualistów to oczywiste naużycie.
        • polski_francuz Re: Nie ma żadnej analogii z Polską!! 20.05.07, 13:09
          Analogia dotyczy jedynie elektoratu i tu i tam jest malowyksztalcony.

I nie ma co dalej szukac.

PF
          • tornson Owszem, ale co dalej szukać. 20.05.07, 13:21
            W Polsce system edukacji jest na tyle rozwinięty że niemal każdy może zdobyć
            wykształcenie, brak wykształcenia w Polsce to w większość poprostu brak chęci do
            nauki. W Wenezueli panował dziki kapitalizm a'la XIX wiek, tam mało kto miał
            możliwość zdobycia wykształcenia, a jednym z głównych postulatów Chaveza jest
            właśnie równy dostęp do szkół i uczelni, dlatego głosowanie na Chaveza przez
            niewykształconych obywateli Wenezueli to też chęć by oni czy bardziej ich dzieci
            miały szansę na intelektualny awans.
            Dlatego nawet takie porównania Polski i Wenezueli nie mają sensu.

polski_francuz napisał:

> Analogia dotyczy jedynie elektoratu i tu i tam jest malowyksztalcony.
            >
            > I nie ma co dalej szukac.
            • superspec Jest analogia 20.05.07, 13:48
              Należy zniszczyć świat aby go uratować.
              Zastąpić stary układ nowym.:)
              • superspec Oczywiście według mnie 20.05.07, 14:34
                gdybym miał wybierać miedzy PiS a Chavezem wybrałbym Kaczki.W PiS brakuje mi tylko poparcia dla konstytucji europejskiej.
                • tornson Wolisz więc faszyzm od socjalizmu. 20.05.07, 15:09
                  • superspec Wolę Unie Europejską za którą głosowałem. 20.05.07, 15:18
                    Jeżeli jest faszystowska to głosowałem za wejściem do organizacji państw faszystowskich.
                    • superspec Zresztą nie kojarzyłbym tak mocno kapitalizmu z 20.05.07, 15:22
                      faszyzmem bo tak historycznie to faszyzm powstał później.
                      A jeżeli chodzi Ci o demokracje to faktycznie przypomina faszyzm czy komunizm albo inny spsób sprawowania władzy. Chyba tylko anarchia nie przypomina faszyzmu.
                    • tornson PiS traktuje UE jak wroga,a Chavez widzi w Europie 20.05.07, 15:35
                      sojusznika w rywalizacji z USA.
                      • superspec I dlatego wywalił Total czy BP? 20.05.07, 15:44
                        news.bbc.co.uk/1/hi/business/6610333.stm#map
                        pl.wikipedia.org/wiki/Total
                        pl.wikipedia.org/wiki/BP_(koncern)
                        • tornson Wywalił złodziejskie koncerny które rabowały 20.05.07, 16:08
                          Wenezuelczykom zyski z ich ropy, nie należy tego postrzegać jako atak na UE.
                          Koncerny muszą się nauczyć że czasy neokolonializmu powoli się kończą i muszą w
                          końcu szanować prawo innych narodów w dążeniu do dobrobytu a nie jak do tej pory
                          w złodziejski sposób eksploatować kraje trzeciego świata.
                          • superspec A kiedy USA wyrzuci BP? 20.05.07, 16:29
                            BP produkuje większą część benzyny i gazu wyprodukowanego przez zagraniczne przedsiębiorstwa w USA.
                            Więcej niż połowa amerykańskiego długu jest trzymana przez cudzoziemców a więc i przez UE.
                            Chodzi mi o to że UE jest kapitalistyczna i więcej ja łączy gospodarczo z USA niż obecnie z Wenezuelą. Jak już chce być komunistą to niech chociaż bedzie takim jak Jiang Zemin.
                            www.usatoday.com/news/washington/2006-02-22-ports-foreign-investment_x.htm
                            pl.wikipedia.org/wiki/Jiang_Zemin
                  • superspec A najbardziej to mi się marzy. 20.05.07, 15:27
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=522&w=60949845
              • tornson Tak m.in. narodziła się Ameryka, mordując 20.05.07, 14:55
                tych którzy mieszkali tam przed tym spadem z Europy który tam przybywał, tak
                rozumował też Hitler, tak rozumował Pol-Pot. Ale co to ma wspólnego z Chavezem?
                • superspec Bo czytam sobie wypowiedzi na forum 20.05.07, 15:16
                  I widzę ze niektórzy porównują Chaveza nawet do Chrystusa. Inni uważaja go za wyzwoliciela świata spod dominujacego na nim kapitalizmu uosobianego przez USA. Ale jeżeli to normalny nudny polityk demokratyczny to co innego ale trudno w to uwierzyć.
    • jennifer5 I'm the Decider 20.05.07, 08:35
      felusiak1 napisała:

> Opozycja jest tam niepotrzebna gdyż
      > komendant/prezydent wie znacznie lepiej co komu potrzebne.

---

f... mowisz ze Hugo szybko sie uczy od najlepszych 'decider'-ow..., co za
      zdolna bestia, widac ze tez by tak chcial jak nasz puppet... zostac 'Decider'em'

politicalhumor.about.com/od/bushvideos/youtube/commanderguy.htm
      "I am me and Rummy's he, Iraq is free and we are all together.
      See the world run when Dick shoots his gun, see how I lie
      I'm Lying...

"Sitting on my own brain, waiting for the end of days
      Corporation profits, Bloody oil money
      I'm above the law and I'll decide what's right or wrong

"I am the egg head, I'm the Commander, I'm the Decider
      Koo-Koo-Kachoo

www.cafepress.com/cp/moredetails.aspx?showBleed=false&ProductNo=66570205&colorNo=0&pr=F
    • tornson Korporacyjne media to kłamcy broniący tylko 20.05.07, 11:25
      i wyłącznie interesów USA i lokalnych bogaczy, im ich mniej tym lepiej.
      • marouder Ogladaj wiec tylko TVP1 i TVP2, niech ci wystarczy 20.05.07, 11:36
        ...przynajmniej bedziesz mial swiadomosc, co znaczy rezimowa telewizja.
        • tornson Mówiłem o Latynoameryce nie o Polsce. 20.05.07, 11:55
          Dla mnie kato-kościół to też korporacja, a TVP bardziej włazi w dupę jankesom
          niż TVN czy Polsat.
          Wenezuela prowadzi praktycznie zimną wojnę z USA, więc działalność korporacyjnej
          telewizji sprzymierzonej z USA to w takich warunkach rzecz niedopuszczalna,
          ocierająca się wręcz o zdradę.
          • superspec A jak wojna to gina ludzie 20.05.07, 12:23
            Ilu zginie w trakcie tej?
    • superspec A może Chavez to indiański nacjonalista? /nt 20.05.07, 14:47

• felusiak1 Różowi ale nie rózani i nie różańcowi 20.05.07, 15:15
      Przerażający stan umysłów skadinad w miare inteligentnych ludzi.
      Wszystko rozważane jest w kontekście Busha, USA i zaborczych koncernów.
      Tak długo jak Czawes jest antyamerykański i antybuszowski to dyktatorskie
      zapędy, tłamszenie wolnosci obywatelskich jest usprawiedliwione, ba nawet
      spotyka sie z aplauzem.
      Powiedzmy, już niedługo Bush pójdzie w zapomnienie, prezydentem USA zostanie
      dobry i sprawiedliwy człowiek, którego wszyscy polubią i nawet Czawes usciska i
      pocałuje i nie wyczuje zapachu siarki. Może dopiero wtedy brak wolności
      obywatelskich w Wenezueli, prześladowania i wiezienia pełne politycznych obudzą
      was z letargu. Szczerze watpię. Życzę wam zatem doswiadczenia tego czego
      doświadczaja obywatele Wenezueli i Kuby i Korei.
      • jankowski1960 Re: Różowi ale nie rózani i nie różańcowi 20.05.07, 16:06
        jaja sobie robisz, to bylyby zmiana polityki ostatnich 150 lat.
        • felusiak1 Re: Różowi ale nie rózani i nie różańcowi 20.05.07, 16:10
          Zmiana waszej percepcji a nie polityki.
      • jennifer5 tłamszenie wolnosci obywatelskich 20.05.07, 19:09
        felusiak1 napisała:

> Przerażający stan umysłów skadinad w miare inteligentnych ludzi.
        > Wszystko rozważane jest w kontekście Busha, USA i zaborczych koncernów.
        > Tak długo jak Czawes jest antyamerykański i antybuszowski to dyktatorskie
        > zapędy, tłamszenie wolnosci obywatelskich jest usprawiedliwione, ba nawet
        > spotyka sie z aplauzem.

Ty nie rozumiesz, masz zbyt twardy leb. "dyktatorskie zapędy, tłamszenie
        wolnosci obywatelskich jest usprawiedliwione, ba nawet spotyka sie z
        aplauzem."... twoim aplauzem felusiak, tylko warunkiem jest ze nie robi
        tego 'Hugo' tyklko bush. Co robi bush jest dla ciebie wiarygodne, zawsze prawe
        i zawsze w interesie spoleczenstwa i swiata. Tymczasem jest zupelnie odwrotnie
        to co robi ten czerwony robak Hugo jest niczym w swoich kosekwencjach w
        porownaniu z tym co robi czerwony dinozaur bush. Jesli uda ci sie (polewaj leb
        zimna woda) i zrozumiesz kiedys ta roznice f... wowczas mozesz sie do mnie
        zglosic na konsultacje i wyjasnienie reszty.

> Powiedzmy, już niedługo Bush pójdzie w zapomnienie,
        • felusiak1 Ciebie jennifer nie uwazam za inteligentna osobe 20.05.07, 23:57
          zatem daj sobie spokoj i nie wypacaj do mnie.
          Twoja skrajna glupota nie pozwala mi traktowac cie jak osobe.
          Dla mnie jestes jak kataryna albo zdarta plyta ktora nieustannie gra ten sam rowek.
      • you-know-who hej f1, wiesz przeciez co bedzie! 21.05.07, 06:51
        > Powiedzmy, już niedługo Bush pójdzie w zapomnienie, prezydentem USA zostanie
        > dobry i sprawiedliwy człowiek, którego wszyscy polubią i nawet Czawes usciska
        i pocałuje i nie wyczuje zapachu siarki.

to 'powiedzmy' to jest czysta hipoteza. kto? obama?? hillary??? sam wiez co to
        za zgraja. przeciez oni beda walczyli o hegemonie tak samo dobrze tylko bez
        #$&$! glupoty busza, wiec efektywniej. obama zdaje sie ze wlasnie podpisal sie
        obiema rekami pod zapedami usa na iran. o ile busz jako 'slon' moglby sie nie
        przejac tym co robi chavez u siebie w domu, w dna demosow jest zapisane zeby
        walczyc o demokracje wewnetrzna i sprawiedliwy kolonializm w innych krajach.
        'osly' maja iscie neokonski zapal do interwencji, nawet bez popychania
        ze strony likudnikow. zapal przytemperowany rozmiarem klapy w iraku, ale
        trudny do opanowania.

nie, jestem zupelnie spokojny ze chavez i ja, choc z roznych pozycji, bedziemy
        mieli na co narzekac.
        pzdr
        • superspec No nie wiem.:) 21.05.07, 08:49
          Chavez jako marksista posiada jak wynika z moich książek program pozytywny. nie żebym go popierał ale chodzi o to że wie co bedzie robił czyli to co Karol Marks napisał.
          Ja będe wspóltworzył wraz z jej obywatelami Unie Europejską {na razie:)}
          A Ty jak widzisz przyszłość?
          • you-know-who przyszlosc? ma wielkie myslenie 21.05.07, 09:02
            nie lubie wojen. inni lubia. nie lubie ich. w miare mozliwosci bede tepil.
            w czasie wolnym od ciekawszych zajec.
            • felusiak1 Re: przyszlosc? ma wielkie myslenie 21.05.07, 21:07
              nie na temat. jak zwykle zresztą.
              Chodzi jedynie o to, ze obywatel Wenezueli został pozbawiony wolności
              obywatelskich, zakneblowano mu usta i dziwi mnie, ze reagujecie w taki a nie
              inny sposób. Z jednej strony deklarujecie przywiazanie do demokracji i swobód
              obywatelskich pisząc jak Bush odbiera je amerykanom co jest przejawem paranoi a
              nie reagujecie kiedy rzeczywiście ma to miejsce. Tylko dlatego, ze nie lubicie
              Busha?
              • you-know-who Re: przyszlosc? ma wielkie myslenie 22.05.07, 05:48
                o tym co jest a co nie jest na temat, nie decyduje autor watka. dziwie sie ze
                jeszcze tego nie zalapales. ciesz sie ze ci podbijam watek i nie protestuj.

jesli chodzi o twoje upominanie ze ja czy inni nie wstawiaja sie za wszystkimi
                gnebionymi w ameryce pol., ameryce sr., azji, a przede wszystkim w afryce,
                bardzo przepraszam. czas pozwala mi tylko na przejmowanie sie najlepszym narodem
                swiata, mam tez osobisty sentyment i wewnetrzna potrzebe naprawienia go. moze mi
                sie bowiem jeszcze przydac, jak globalne ocieplenia nieuchronnie zamieni sie w
                globalne ochlodzenie a wtedy..
    • 3x33 Chavez to Chrystus bis. 20.05.07, 21:44
    • kyle_broflovski anatomia "wolnosci slowa" 21.05.07, 07:25
      youtube.com/watch?v=MoXkTg-Uoz4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka