you-know-who 22.10.07, 07:31 1. "Kandydaci na ministrów to m.in. Radek Sikorski (MSZ)" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
you-know-who minster obrony mudzahedinow wraca? 22.10.07, 08:20 autor pomyslu pulapki paszportowej dla polonii w usa, kanadzie i australii, motor wysylania zoldactwa do iraku, sprzedazy polski pod garnizon amerykanski, zakupu zlomu, co tam jeszcza za osiagniecia? zapomnialem o czyms? aha, no i znany dzialacz PO. od... wrzesnia 2007, przedtem pisior. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 amerykański czynownik w polskim rządzie? 22.10.07, 08:22 Pan Radek dość długo zajmował pozycję nieokreśloną - a to niby był w opozycji do PIS, a to niby nie. Jego pozycja antypisowska stała się bardziej wyraźna gdy PIS zaczął tracić w sondażach. Obecność Sikorskiego w nowym rządzie będzie świadczyć o tym, że nasz Wielki Brat będzie go trzymał pod ścisłą kontrolą. Zresztą to co było znamienne w czasie kampanii wyborczej to brak dyskusji na tematy zagraniczne, a szczególnie milczenie w sprawie "tarczy" antyrakietowej. Pan Radek uważa się z pewnością za wielkiego polskiego patriotę, ale najwyraźniej nie widzi że ostatnio takie całkowite oddanie w stosunku do rządzącego Polską Hegemona cechowało niejakiego Bieruta. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Widzę to trochę inaczej. 22.10.07, 08:56 Najważniejsze to to że powoli powstaje państwo europejskie i wtedy Rosja będzie mogła się poprzygladać. A amerykańska armia (jak również jej agenci) w Europie jest potrzebna jako wojsko zastępcze dopóki nie powstaną wspólne europejskie siły zbrojne. Możliwe również jest zacieśnienie wspołpracy transantlantyckiej (w końcu jedna z giełd europejskich połączyła sie z amerykańska). Również dla Izraela jest miejsce w tym układzie. W końcu jedna z tamtejszych uczelni współpracuje przy projekcie Galileo. Roja powinna przemyśleć swoja politykę i pójść za przysłowiem "Jeżeli nie możesz ich pokonać przyłącz się". Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Widzę to trochę inaczej. 22.10.07, 13:59 superspec napisał: > Najważniejsze to to że powoli powstaje państwo europejskie i wtedy > Rosja będzie mogła się poprzygladać. > > A amerykańska armia (jak również jej agenci) w Europie jest > potrzebna jako wojsko zastępcze dopóki nie powstaną wspólne > europejskie siły zbrojne. > > Możliwe również jest zacieśnienie wspołpracy transantlantyckiej (w > końcu jedna z giełd europejskich połączyła sie z amerykańska). > > Również dla Izraela jest miejsce w tym układzie. Przepraszam, ale nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Widzę to trochę inaczej. 22.10.07, 16:47 Co nie zrozumiesz ? O to chodzi : "Również dla Izraela jest miejsce w tym układzie" - Reszta tego postu to mumbo jumbo V-tej kolumny ,... ==================================================================== Przepraszam, ale nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec widzę też miejsce i dla państw 22.10.07, 17:05 muzułmańskich. A jeszcze wczoraj głosowałem na PiS. Czyli co jestem muzułmano-żydo-faszystą? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec A dokładnie czego nie rozumiesz? 22.10.07, 17:00 Tego że na izraelskim Technionie powstaje część oprogramowania do systemu Galileo? Czy może tego ze wiekszość państw obecnej Unii Europejskiej należy rwnież do NATO w ktorym USA odgrywa znaczącą rolę? Czy tego że Bruksela jest siedzibą Unii Europejskiej i NATO? Tylko rozwijać wspołpracę. tinyurl.com/23wbdk pl.wikipedia.org/wiki/Bruksela www.naszdziennik.pl/index.php?typ=sw&dat=20070324&id=sw15.txt Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Absolutnie trafiona decyzja :))) 22.10.07, 21:03 Wiesz, ze rozpacz w polityce nie poplaca ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Absolutnie trafiona decyzja :))) 22.10.07, 21:43 absolutnie trafiona. wozny z instytutu w ktorym w polsce pracowalem przed wyjazdem bylby lepszym ministrem. on na portierni czytal harald tribune i nyt, a nie materialy aipac i pnac jak pan radoslaw. (nie klamie, jak zdrowia pragne!) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Absolutnie trafiona decyzja :))) 22.10.07, 22:16 znowu jakies zale? oceniasz na tym forum opcje polityczne, czy wyplakujesz mi sie w rekaw - as usual ? :))) PO - Nie posiada nikogo lepszego na to stanowisko... Meller, znakomity fachowiec, pewnie sie nie zgodzil :))) Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Absolutnie trafiona decyzja :))) 22.10.07, 22:32 a dlaczego sie pewnie nie zgodzil? pewnie cos wiesz. bo dla mnie twoje stwierdzenie ze nie ma lepszych opcji jest szokujace. mysle ze jak najbardziej sa, ale jest wola zatrodnic tego ex-olszowika, ex-kaczucha, neokona i szmate. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 to takie "ucho" Waszyngtonu... 22.10.07, 22:45 Kiedyś za "nieboszczki" komuny zawsze w Politbiurze był ktoś kto był "uchem" Kremla. Zwykle był to mało popularny działacz, ale za to z wielkimi ambicjami. A ambicji panu Radosławowi odmówić niemożna. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Absolutnie trafiona decyzja :))) 22.10.07, 22:47 Pewnie ze wie , menel , on jeden z nich :))) ,... =================================================================== pewnie cos wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Absolutnie trafiona decyzja :))) 22.10.07, 22:44 Ten sam Meller ktory probowal "zamoczyc" Polakow na 65 miliardow USD z kolesiem Singer'em z holocaust industry ??? ,... =================================================================== Meller, znakomity fachowiec, pewnie sie nie zgodzil :))) Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Wyraźnie nie rozumiesz mox 22.10.07, 23:12 O ile mi wiadomo tyopowaniem ministrów zajmuja sie media a to czysta spekulacja. Powiedz mi zatem w jaki sposób doszedłeś do wniosku, że PO popełniło błąd? Ponadto twoja charakteryzacja Sikorskiego jest jak to sie u nas mówi LOADED. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Wyraźnie nie rozumiesz mox 22.10.07, 23:34 prowadze preemptive attack na neokona. poza tym nie wyssalem tego z palca, media mowily to co slyszaly od tuska. chetnie odszczekam wszystko, niech tylko wybiora kogos mniej zasluzonego dla spraw zagranicznych innych krajow. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Wyraźnie nie rozumiesz mox 22.10.07, 23:55 Nie bede wskazywal palcem , ktorych :))) ,... =================================================================== chetnie odszczekam wszystko, niech tylko wybiora kogos mniej zasluzonego dla spraw zagranicznych innych krajow. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Wyraźnie nie rozumiesz mox 23.10.07, 02:24 you-know-who napisał: > poza tym nie wyssalem tego z palca, media mowily to co slyszaly od tuska. Etam... Słyszały od kogoś kto słyszł od kogoś, kto słyszał od innego kogoś z otoczenia tuska, podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who co za gnida, juz wycofuje sie z wycofywania 23.10.07, 08:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=70918680 oczywiscie ze trzeba zaczekac na fakty, ale ja moge sie zalozyc z kazdym chetnym o dobre porto lub wino, plus tax plus s/h, bedzie bardzo bardzo zle: PO tak jak wszyscy do tej pory nie przejma sie tym ze maja reprezentowac wyborcow, tzn. spie..c czym predzej z iraku. sikorski: pare faktow zona - a. appelbaum dobrzy znajomi - chaneyowie, rumsfeld www.videofact.com/polska/sikorski4.htm ulubiona polityka: neokonizm a la american enterprise inst. najbardziej lubi dawac wywiady dla - fox news (s. = doradca r. murdocha) wklad do uznania polonii: „Polska nie jest jakąś tam republiką bananową, do której można sobie wjeżdżać na obcych paszportach”, Były minister uważa, że dziś nie jest czas na dyskusje o wycofaniu się z Iraku. - Zostaliśmy zaatakowani i nie możemy pokazać, że się wycofujemy pod wpływem terrorystów - mówi Sikorski. (11 października 2007) ------------------- slowem, neokonski wuj. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who mentorzy i przyjaciele p. radka to zbrodniarze 23.10.07, 08:35 och, przepraszam panie sikorski, nie wspomnialem o panskim mentorze, jednej z wiekszych normanie podhoretzu i jego licznych kolegach, sadzacych ze stolica usa jest tel-awiw. (zob. N. Podhoretz, R. Legutko i R. Sikorski, „Europa” 3 II 2007, nr 6) podhoretz to ojczulek-zalozyciel neokonstwa z kristolem. ultralewicowiec ktory obejmujac redakcje "commentary" zamierzal przesunac jego kierunek NA LEWO i opowiadal sie za wycofaniem z wietnamu, po czym przechrzcil sie na drapieznego neokona juz za reagana, ktorego uwazal za fiasko, bo zamiast byc w polityce zagr. kowbojem, byl niestety (jak pisal) tradycyjnym dyplomata. perle'owie, wolfowitze i inne abramsy montowaly bliskowschodnich wrogow dla usa po rozpadzie zsrr (ktorego kompletnie nie przewidzieli). trzymal ich pod butem james "fuck-the jews-they-didn't-vote-for-us) baker i stary busz, ale potem jak wiemy wylezli spod kamienia i zmontowali w koncu wymarzona wojne w iraku. takie towarzystwo, lacznie z sikorskim, ktory jest czlonkim ich klubu, trzeba jak najszybciej aresztowac i osadzic w jawnym uczciwym procesie o zbrodnie przeciw ludzkosci, a nie promowac na szefa msz w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Do towarzysza bolszewika 23.10.07, 10:01 Drogi towarzyszu mox, wasz donos sprawdziliśmy i jest w 127 procentach prawdziwy. Ten Sikorski to rzeczywiście gnida. Żona o panieńskim nazwisku Applebaum wskazuje na jej nieprawdziwiepolskie pochodzenie. Zapewne jest wyznania mojżeszowego, a to obciąża Sikorskiego. Gdybyż była protestantka albo prawosławna to pół biedy ale Żydówki mu nie wybaczymy. Faktycznie zna Cheneya i Rumsfelda (są zdjęcia) a to samo w sobie jest ciężką zbrodnią przeciwko ludzkości a już pokazywanie sie w foxnews stanowi przestepstwo karane natychmiastowym rozstrzelaniem. Gwóźdź do trumny wbija kooperacja z Poshoretzem, który jest zbrodniarzem i żydem(!!!). Znamiona zewnętrzne wskazuja na konieczność interwencji. Nie jest przy tym istotne czy Sikorski podjał działania czy jedynie głosił poglądy. Poglady jak wiemy moga być groźne. Towarzyszu mox, zalecam zapoznanie sie z dziełem towarzysza generalissimusa pod tytułem "Krótki kurs historii WKP(b)". Bolszewizm to nie ideologia, to stan umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Do towarzysza bolszewika 23.10.07, 15:49 A ty zawsze na czas , na miejscu i niezawodny , jak zydow bija :))) Skoro brak argumentow , to osobiste wycieczki i proby gnojenia rozmowcy ,... Nie nudzi cie to ??? ,... =================================================================== Drogi towarzyszu mox, wasz donos sprawdziliśmy i jest w 127 procentach Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: Do towarzysza bolszewika 23.10.07, 16:03 Felusiak , wychowywanie dzieci ministra obrony panstwa w 90-ciu procenatch katolickiego w duchu Judaism'u jest ciut "in your face" , nie uwazasz ? Nu , byloby napewno , gdyby wychowywal w duchu Islamu wtedy nasza rebiatka zza murka z toba na czele , miala by temat ,.. Kupowanie nieuzytecznego szmelcu w zio-grajdolku zamiast u naszych sojusznikow , tez jest wymowne ,... ==================================================================== Żona o panieńskim nazwisku Applebaum wskazuje na jej nieprawdziwie polskie pochodzenie. Zapewne jest wyznania mojżeszowego, a to obciąża Sikorskiego ,... Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: co za gnida, juz wycofuje sie z wycofywania 23.10.07, 15:39 Moxy to ze ma fotke z Rommie czy Cheney nie znaczy ze jest jego dobrym znajomym a ze nadarzyla mu sie okazja (foto-opportunity) ktora wykorzystal - Ja mam zdjecie z JP II ,... ==================================================================== dobrzy znajomi - chaneyowie, rumsfeld Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: co za gnida, juz wycofuje sie z wycofywania 23.10.07, 15:55 bedziesz mieknął czy jaka cholera? To mówisz, ze foto z neokonami nie oznacza a zona żydówka oznacza? Co oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who trzymaj fason f1, bo ci piwa nie wydadza :-) 23.10.07, 16:52 Sikorski's entire career has been as a propagandist for the neo-cons, having worked as a roving corespondent for the neo-con National Review from 1988- to 1998 and working as Rupert Murdoch's News Corp. representative in Warsaw from 1989 to 1992. czy mowi ci cos kotku nazwa ueber--neokonskiego projektu Project for a New American Century (PNAC)? oczywiscie, to ze sikorski latami tam pracowal wraz ze wszystkimi perlami i podhoretzami, publikowal (dalem ci ref., ale nie zajrzales nawet), to oczywiscie nic nie oznacza, a zwlaszcza ze jest zacieklym neokonem!!! oczywiscie. oto doniesienie z alternatywnego swiata ~~~~~~~~~~~~~~~ r. sikorski ma fotografie z osama bin ladenem, zawahirim. latami ksztalcil sie w pakistanskim madrassa, znal stamtad osobiscie kilku zamachowcow z 9/11. jego najblizsza rodzina wyznaje religie pokoju (po arabsku: islam). na jego pozegnalnym przyjeciu przed objeciem urzedow w polsce zebrala sie smietanka swiata arabskiego, w tym poszukiwani listami gonczymi architekci zamachow i wojen na bliskim wschodzie, obecnie planujacy ataki rakietowe prz uzyciu rakiet qassam watykanu. jednak, jak podkeslil uczestnik forum fs felusiak1, wszelkie posadzenia sikorskiego o bycie fundamentalista i zwolennikiem radykalnego islamu w polsce sa bezpodstawne. "tak", poparl go inny uczestnik forum, "ja tez mialem zdjecie z jpII, co nie oznacza ze jestem koniecznie jego zwolennikiem". zapytany o to czy byl ceniona moda gwiazda opus dei lub czy publikowal w acta apostolicae sedis wraz z kardynalem levada z kongregacji doktryny wiary w kurii papieskiej, zmieszal sie nieco i zaprzeczyl. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: trzymaj fason f1, bo ci piwa nie wydadza :-) 23.10.07, 17:33 Zle mnie zrozumiales , chcialem tylko podkreslic ze fotka o niczym nie swiadczy i nie ma znaczenia z jego resume , chyba ze chcesz go skojarzyc wizualnie z powszechnie nielubiana postacia , zniechecic czytelkow wizualnym trick'iem i zagrac na uczuciach "guilt by association" , bez czego mogles sie obejsc ,... Przyklad : Na wzmianke felusiaka o pani Applebaum (zauwaz ze nie napisal pani Sikorskiej) moglbym to wytknac i podrzucic nie ta fotke , sprzed 10-ciu lat gdzie pozuje otoczona ksiazkami sprytnie maskujac swoj semicki nosek ,... news.boisestate.edu/newsrelease/archive/2005/032005/applebaum% 20photo.jpg A ta , jak wyglada na codzien , baba-chlop ,... www.busybusybusy.com/images/anneapplebaum21c.jpg Get it ??? ,... Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: trzymaj fason f1, bo ci piwa nie wydadza :-) 23.10.07, 17:38 Sorry , pierwsza fotka nie wskakuje , moze ta kliknie ,... www.messiah.edu/departments/history/images/anne.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: trzymaj fason f1, bo ci piwa nie wydadza :-) 23.10.07, 17:55 chcieliscie powiedziec ze fotosy nie sa dowodem. a gdzie ja mowilem ze sa? to tylko ilustracja tezy. teza o neokonstwie jest absolutnie udowodniona na podstawie tego co i z kim pisal pan sikorski, co mowil i mowi, co robil i bedzie robil. nie rob z siebie f1 idioty, sa pewne granice przyzwoitosci we wciskaniu kitu. sikorski nie jest neokonem?? jak najbardziej. jest wspaniala polska gojowska wtyka, przeciez wiadomo ze w polsce bylyby opory przeciw oddaniu ministerstwa jakiemus resenkranzowi czy goldbaumowi. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 to ty trzymaj fason, mox 23.10.07, 18:20 zaczynasz pachnieć ghotirem i tompsonem. Mogłes napisać, ze Sikorski jest złym kandydatem ze wzgledu na wyznawane poglądy, które to sa dalece rozbieżne z twoimi. I które twoim zdaniem służą bardziej interesom USA niz interesom Polski. That's legitimate point. Nic z tych rzeczy. Sikorski jest zły bo (cytuję) "1. żona - a. applebaum 2. dobrzy znajomi - chaneyowie, rumsfeld 3. ulubiona polityka: neokonizm a la american enterprise inst. 4. najbardziej lubi dawac wywiady dla - fox news (s. = doradca r. murdocha)." Jedynie punkt 3 jest valid. Pozostałe trzy to czyste bzdety. Można również zbadać czy Sikorski jest obrzezany, a jesli tak to kiedy. Pluskasz sie w rynsztoku mox. Nie wiem czy Sikorski jest neokonem, na dobra sprawę nie wiem co to neokon, chyba że uznamy "udowodnione" tezy lewicowych mediów za stuprocentowo prawdziwe. Niestety w rzeczywistości to tak nie pracuje. W twoim wieku należy ojuż odróżniać political gibberish od faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who staram sie, felusiak, 23.10.07, 18:30 staram, chociaz sikorski bedzie chyba niestety moim ulubiencem przez najblizszych pare lat. anyway, mnie felusiak nie interesuje kto jest zydem a kto nie per se. ja mam tez pare zdjec i publikacji z zydami i jestem z tego zadowolony. 95% zydow nie lubi neokonow. problem w tym ze 95% neokonow kocha izrael mocniej niz wszystko inne. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz W tym sporze 25.10.07, 20:15 cywili z nauka, wyglada na to ze cywil troche lepsze karty ma... Sorry y-k-w. Co do Radka to sie lepiej niewypowiem. Co do zony, trzebaby zdjecie moze zobaczyc. Jak ma zly gust, to bedzie dla mnie argument. PF Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: W tym sporze 25.10.07, 22:18 spor jest o radka, jego zona jest tlem. cywil nie ma zadnych kart. probuje tylko jak zwykle sciagac na boczny tor. > Co do Radka to sie lepiej niewypowiem. ooooch, coz za dyskrecja, nagle. nie pytam dlaczego, wiem. pomysl jednak 2 razy zanim wstawisz sie za neokonskim g. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: W tym sporze 25.10.07, 22:24 Dogryzla ci ta pulapka paszportowa pewnie. A ja do dzisiaj nie rozumiem, jak to moglo byc ze dopadali amerykanskich emigrantow a nie europejskich. Zawziales sie jednak na Radka okrutnie. Badz dobry chrzescijanin i mu wybacz. To TYLKO polityk. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Twarz 25.10.07, 22:27 ma ladna ale nog internet nie pokazuje. A ja, prosze Pana, bez nog nie wydaje opinii! PF Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: W tym sporze 25.10.07, 22:34 gdyby to byl dobry polityk, moze byloby inaczej. jest dobrym karierowiczem ("krok po kroku" to jego metoda, jak o nim pisza w polsce), natomiast jak popatrzysz na jego zagrania polityczne, typu jakas ridiculous konferencja prasowa zwolana dlatego ze znalazl w szafie w mon jakies dokumenty o tym ze cccp mialo plany wojny jadrowej w polsce na wypadek wkroczenia wojsk z zachodu (bo o to chodzilo, prawda? nie chce mi sie szukac linkow); czytalem ze wszyscy sie skrobali po glowie o co mu tak naprawde chodzi. cccp nie istnieje, a takie plany 'w razie gdyby' mieli oczywiscie wszyscy liczni alianci z bombami. pewnie chcial dosrac rosji, a ludzie zyczliwi p. radkowi pisza, ze zemscil sie za upokorzenia ktorych czasami doznawal od polskich generalow wyksztalconych w moskwie. ok... to jest zagranie polityka duzego formatu? dziecinada. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: W tym sporze 25.10.07, 22:45 Sluchaj, to jest gosciu z Bydgoszczy. Czego sie mozna od goscia z Bydgoszczy spodziewac? Pojechaj zagranice, postudiowal, swiat zobaczyl, ozenil sie z madra babka z kontaktami to i poczul ze rosnie. Czytalem jego wywiad chyba w Der Spiegel i pamietam tez bunczuczne wypowiedzi za czasow MONu. Powiedzialbym, ze wypowiedzi byly ciut nacjonalistyczne. Ale swoje tez wycierpial, bswoja nicosc w ukladzie rzadowym Jarkacza. Z tych strzepkow informacji, ktore mam powiedzialbym, ze facet na interesujace CV. Ale czuc u ciebie, i ty Felusiak ma racje, emocje. A te niewiele pomagaja w ocenie... Trzym sie PF Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: W tym sporze 25.10.07, 22:55 mowil chyba tez ze to on wymyslil plan ataku usa na afganistan/talibow, dal tez jak wiadomo telefony ze swojego notatnika amerykanom, mialo to wg niego jakies wielkie znaczenie. wyglada na to ze on ma przedluzony okres dojrzewnia. mam nadzieje ze nie jakas jednostke chorobowa. ok, jestem emo. do czasu, az bede taki zaawansowany jak ci ktorych najbardziej ekscytujacym wydarzeniem dnia jest znalezienie kapci. trzymanko. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: W tym sporze 25.10.07, 23:00 "az bede taki zaawansowany jak ci ktorych najbardziej ekscytujacym wydarzeniem dnia jest znalezienie kapci." :) Za dziesiec lat (from where you are) ciagle jeszcze sa emocje. Ale ograniczaja sie do spraw fundamentalnych. Ostatnio K-czorstwa wlasnie. O Radka juz sie nie pokloce. Poczekajmy moze jak cos powaznego zrobi. Wte czy wefte. Dobranoc PF Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Cywil ma asame asy w ręku 25.10.07, 22:30 To ty mox spychasz na bocznicę. Być może Sikorski nie jest dobrym kandydatem ale twoje argumenty typu "żona applebaum i "neokońskie g." sa rodem z magla. Z takimi argumentami to możesz na bazarze poplotkować pijąc piweczko z lujami pod budką w narożniku, przy płocie. PS. Czy każda dyskusja musi sprowadzać sie do politycznej pyskówki? Pierwsze pytanie winno brzmieć "czy Sikorski został oficjalnie desygnowany na ministra?" Odpowiedź NIE. Drugie pytanie " Czy jest kompetentny?" Odpowiedź TAK. A teraz przedstaw rzeczowe argumenty przeciwko. Bez emocjonalnych epitetów i bazarowych plotek. W końcu jesteś wykształcony i potrafisz przedstawić spójny, logiczny agrument na pewnym poziomie. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who moge ci w czyms jeszcze pomoc? 25.10.07, 22:40 oczywiscie, felusiak, sikorski nie zostal ogloszony ministrem. rowniez masz racje ze jest kompetentnym neokonem, czego dowiedzialbys sie gdys przeczytal cos z jego tworczowsci. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: moge ci w czyms jeszcze pomoc? 26.10.07, 01:37 Jednym słowem, to że uważasz iż jest neokonem dyskwalifikuje go jako potencjalnego nominata. Nie chcesz powiedzieć, ze czytałeś jego "dzieła" i na ich podstawie przykleiłeś mu etykietę. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: moge ci w czyms jeszcze pomoc? 26.10.07, 05:34 znowu masz racje. neokonizm okazal sie nie tylko filozofia bankrutow politycznych, ale takze doprowadzil do ciezkich przestepstw i zbrodni. p. radek jest neokonem polskim, jest wiec troche kolorytu lokalnego. jednym z ciekawszych polskich akcentow w jego nowszych "dzielach" jest zadanie od usa qui pro quo za sluzalczosc, wizy, pieniadze. albo jest to jednak swiadoma szarada, albo nie ma on tak wiele do gadania w waszyngtonie, bo jak widac nic nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: trzymaj fason f1, bo ci piwa nie wydadza :-) 23.10.07, 19:45 O neo-con-artists pisalem wiecej niz ty , krytycznie o Sikorskim tez i nie z sympatia , wiec nie rozumie dlaczego wkladasz mnie do tego samego koszyka z felusiakiem - Bo ci zwrocilem uwage na fotke ? Napisalem ci wyraznie co chcialem powiedziec , ponad cwierc wieku "robilem" w wizualnej reklamie i wiem co pisze ,... =================================================================== chcieliscie powiedziec ze fotosy nie sa dowodem. a gdzie ja mowilem ze sa? to tylko ilustracja tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: trzymaj fason f1, bo ci piwa nie wydadza :-) 23.10.07, 19:55 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=neo-con-artists&A_szukaj=tresc&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=50&poz =0&zywe=2&x=10&y=10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=59256579&a=59457077 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=56846350&a=56851827 Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: trzymaj fason f1, bo ci piwa nie wydadza :-) 23.10.07, 21:57 splicie, nigdy w zyciu bym cie nie pomylil z felusiakiem. ja tylko zareagowalem na twoje > Moxy to ze ma fotke z Rommie czy Cheney nie znaczy ze jest jego > dobrym znajomym NO, ALE JEST jego znajomym. nawet gdyby nie byl, jako neokon o zerowej fachowosci wojskowej i przerosnietych ambicjach sterowania wojskiem i uzywania agresji militarnej, to bylby jego dzieckiem duchowym. jeszcze lepsza znajoma jest vice dama strasznego dworu lynn cheney, ktora siedziala niedaleko sikorskiego w tym, jak to niektorzy dosc ostro nazywaja, "twisted fascist thinktank, PNAC". ja nie podzielam tego zdania. uwazam ze pnac to zwyczajny "war-criminal cabal thinktank." pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sansone1 i tak nic sie nie zmieni 23.10.07, 08:21 kazdy obiecuje to przed wyborach, co poprzednik nie mogl, albo tez nie potrafil zrobic....a polacy jak zwykle rzady ukarali, tylko zapomnieli ze sie przy kazdych wyborach sami ukarali... jedyne co mnie cieszy to porazka Ks Rydzyka. a co do Rosji to ona o SWOJE interesy dba i ma interes aby cene srodkow energetycznych na wysokim poziomie utrzymac.....i im sie to doskonale udaje....bo tak pozatym ktos ta PKK utrzymuje i zbroi....polskie mieso wtedy bedzie sie moglo do Rosji eksportowac, jak one zadnym zagrozeniem dla produkcji miejscowej nie bedzie....za 2 albo 3 lata...zamiast jak zwykle plakac, mogli tam polacy polskie recepty i nazwy "opatentowac" bo tam polowa kielbas polskie nazwy ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Większy błąd PO 23.10.07, 12:30 Większym błędem było krętactwo Komorowskiego we wczorajszej "Kropce nad i". Zakończenie "misji" w Iraku uzależnił od istnienia lub nieistnienia "niesformalizowanych" (i niejawnych !!!) zobowiązań podjętych przez poprzednią ekipe wobec USA. Ale takie "zobowiązania" byłyby tyle warte, co sprzedaż Kolumny Zygmunta przez jakiegoś cwaniaczka przed wojną. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 wybory się skończyły 23.10.07, 13:22 Wybory się skończyły i opinia społeczeństwa nie jest już do niczego rządzącym potrzebna. Zresztą temat Iraku, czy "tarczy" był w kampanii wyborczej nieobecny, gdyż główne partie się umówiły że nie będą tego tematu poruszać. Rządzący doskonale zdają sobie sprawę z tego że ludzie są w większości temu przeciwni, ale nie mają też większego w tym względzie wyboru gdyż polska polityka zagraniczna jest pod kontrolą Waszyngtonu. A Waszyngton chce mieć tu tę swoją "tarczę". Kto wierzył że PO będzie się inaczej zachowywać niż PIS ten był naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: wybory się skończyły 23.10.07, 16:20 herr7 napisał: > Zresztą temat Iraku, czy "tarczy" był w kampanii wyborczej > nieobecny, gdyż główne partie się umówiły że nie będą tego tematu > poruszać. W niedawnej TV debacie Tusk-Kaczor ten temat padl. Tusk zapytal Kaczora o tarcze i Irak. Kaczor jakimis ogolnikami o korzysciach dla Polski z utrzymywania sojuszu z US odpowiedzial i temat sie zamknal. Tusk nic nie powiedzial co sam o tym mysli. Ale wysywanie Sikorskiego na szefa MSZ sugeruje na chec utrzymywania przez PO status quo w tych dwoch kwestiach. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who racje macie. ale pan radek to czlowiek swiatowy 23.10.07, 22:25 jak to jest, ze w wolnej polsce zawsze "jak nie kijem go to palka". demokracja jest, dokladnie tak jak mowicie, do konca wyborow, potem zaczyna sie farsa i aportowanie, samowola. nikt tego tam nie zauwaza. ale patrzac z drugiej strony, jak to milo ze w polsce wyrosl taki czlowiek, ktorego zapraszaja na salony sami naczelni neokoni. mial dywanik, biurko w pnac i pudelko hawanskich cygar pewnie tez. i telefon, czerwony. mogl zadzwonic, no nie do samego prezydenta zjednoczonych stanow, ale do jego doradcow, kiedy chcial! toz to przecie artystokrata polski!! pan radek to czlowiek swiatowych sfer. i dom ma. kupil dworek za 1200 dolarow. he? co takiego? znow jakis szwindel? tygodniki kobiece roztrzasaja ile m^2 ma jego mieszkanie. w warszawie, mam nadzieje ze nie musi tak jak piosenkarz rosiewicz, skupowac amerykanskich uzywanych zmywarkek i mebli na garage sale ambasady usa (jakas gazeta o tym donosila pare dni temu, ze te meble sa takie amerykanskie: bardzo wytworne i eleganckie (sic!), plus praktyczne. meble amerykanskie to... o jezusicku. ale ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: racje macie. ale pan radek to czlowiek swiato 24.10.07, 04:47 Podejrzewam, jesli chodzi o znajomosc j.angielskiego to Sikorski moze przebijac wielu, a moze wszystkich polskich politykow ktorych Tusk moglby rozwazac na stanowisko szefa MSZ. Ale tez uwazam, ze znajomosc angielskiego powinna byc tu argumentem mniejszej wagi niz odpowiedni nie-neokonski kregoslup polityczny. A propos kregoslupa to najblizsze miesiace powinny pokazac tez jaki jest ten kregoslup samego Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: racje macie. ale pan radek to czlowiek swiato 24.10.07, 05:29 Trudno sie dziwic przeciez w wieku 18 lat byl uchodzca politycznym i studentem elitarnego Pembroke College Uniwersytetu w Oksfordzie , kiedy mojego brata zabrano w nocy z domu , wcielono do rezerwy , przeszkolono gdzie i jak lac aktywistow , po czym zniknal na kilka miesiecy bez sladu i mozliwosci skontaktowania sie z rodzina ,... Zdolna bestia ,... =================================================================== Podejrzewam, jesli chodzi o znajomosc j.angielskiego to Sikorski moze przebijac wielu, a moze wszystkich polskich politykow ktorych Tusk moglby rozwazac na stanowisko szefa MSZ ,... Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who r.s. a znakomitszy polak z oxfordu: pelczynski 24.10.07, 07:57 przykro mi splicie, ze brata powolali. ale... nie zrozumialem co to ma wspolnego z sikorskim? ok, popatrzmy sekundke na tego pana. co pan radek takiego przebojowego zrobil w anglii? studiowal za pieniadze podatnikow jako azylant (studia dla takich jak on byly darmowe), nauczyl sie j. ang., skonczyl studia z tytulem.... no wlasnie, tu mam problem, bo wicie-rozumicie, byc moze bez zadnego tytulu poza B.A. (tj. bez magisterium). albowiem po 7 latach nadawany jest B.A.'s z oksfordu **automatycznie** tytul M.A (magister sztuk), po wplaceniu paru groszy, bez zadnych egzaminow! takie tam maja obyczaje juz od sredniowiecza i przez najblizesze 500 lat nie zamierzaja tego zmieniac. a wiec - absolwent, moze magister a moze tylko tytularny magister (a la kwasniewski), w kazdym razie na pewno nic wyzej. zeby chociaz doktorat.. reszta jego historii to jezdzenie na koniu w afganistanie (co tlumaczyl potrzeba przygody), jedno znane, nagrodzone zdjecie stamtad (owszem, niezle), dalej - w kratke. normalna dalsza droga karierowicza, sluzenie kazdemu rzadowi w rp jaki go zechce, chocby przez 100 dni jak za olszewskiego, gdzie byl radkiem plakietka (bo jedyne co zrobil w mon to wprowadzil plakietki z nazw.). jak tylko wyrzucano go lub odsuwano od wladzy, czekal z iscie neokonska cierpliwoscia na nastepna nadarzajaca sie okazje, wsrod neokonow w waszyngtonie. przeczytalem o nim i zajrzalem do jego peanow na temat wolfowitza (pan radek byl w nim wyraznie zadurzony, oczywiscie platoniczanie, ideowo) www.prospect-magazine.co.uk/article_details.php?id=6543 zrobilo mi sie niedobrze jak czytalem o wolfowitzu, odmawiam wiec na razie dalszych studiow sikorskiego. wnikanie w jego postac isn't warranted by his stature. wbrew temu co sie o nim pisze to zdecydowanie mala postac, co oczywiscie w polsce przeklada sie czasem na "wiele znaczaca". jesli natomiast ktos chcialby zaznajomic sie z polakiem znacznie, znacznie wiekszego pokroju niz r. sikorski, proponuje dowiedziec sie czegos o polskim wykladowcy na tymze pembroke college w oxfordzie (ktory pan radek skonczyl, mam chociaz nadzieje ze z dobrym wynikiem.) profesor zbigniew pelczynski (1925-) en.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Pe%C5%82czy%C5%84ski po ang. lub pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Pe%C5%82czy%C5%84ski po polsku zrobil wiele dla polakow i polski. dziekujemy panie profesorze. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Nikodem Dyzma też ukończył Oxford! 24.10.07, 08:24 A w Polsce kariera Nikodema Dyzmy jest typowa dla ludzi władzy (w każdym systemie politycznym). Jakby nie było waszyngtońskie powiązania pana Radosława źle świadczą o suwerenności RP. Przypuszczam że w normalnym kraju byłoby niemożliwe żeby minister tak ważnego resortu jak MON czy MSZ miał tak silne powiązania z instytucjami lobbistycznymi obcego mocarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
splitme Re: r.s. a znakomitszy polak z oxfordu: pelczyns 26.10.07, 00:02 Mnie chodzi o to ze w swoim resume podkresla ze do GB trafil jako uchodźca polityczny , co moze brzmi imponujaco dla ignoranta , ale dla kogos kto umie liczyc , 18-letni "uchodźca polityczny" niezbyt przekonuje ,... Pelczynski moze dobry czlowiek , nie zabieran glosu , ale jak na moj gust zbyt blisko skumany z Sorosem a o tym moge powiedziec ze kawal sukinsyna ktoremu sie marzy miedzynarodowka i kurna chata ,... Fundacja Batorego ktora zalozyl i finansuje jest niczym innym jak wylegarnia neo-komuchow ktorzy poprowadza swiat do zbawienia ,... =================================================================== a wiec - absolwent, moze magister a moze tylko tytularny magister (a la kwasniewski), w kazdym razie na pewno nic wyzej ,... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 y-k-w, czy nie dziwi Cie, ze Bartoszewski widzi 28.10.07, 00:33 Sikorskiego na czele MON/MSZ ?? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie dziwi mnie :) 28.10.07, 01:00 gdyz nie ma nikogo lepszego na to miejsce... (no... ja moglbym byc, ale sie nie pale :))) ERGO: Sikorski jest dobra kandydatura... na oba te stanowiska. chyba jednak lepiej na MON. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who dziwi 28.10.07, 08:45 bartoszewski i sikorski to zenit i nadir wybaczania i dojrzalosci. no coz, bartoszewski jest wyjatkowy. wszytko wybacza, moze nie wszystko jednak zauwaza. jest nieoceniony w naukach moralnych, ale nie sadze zeby mial glowe do polityki swiatowej. jego np. wzruszyl fakt, ze sikorski byl jedynym czlonkiem rzadu, ktory zadzwonil do niego jak zrezygnowal z przewodniczenia PISM, po wyskokach macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec J. Kaczyński: Sikorski to polityk "o kompleksie 03.11.07, 12:09 antyamerykańskim. Premier powtórzył, że Sikorski zachował się - w jego ocenie - nieprofesjonalnie podczas jednej z wizyt w USA. Powiedział, że Sikorski "wyprawił się" z ówczesnym szefem rządu Kazimierzem Marcinkiewiczem do Stanów Zjednoczonych, po to, by uzyskać w rozmowach od Amerykanów przeszło miliard dolarów pomocy bezzwrotnej dla Polskiej Armii. wiadomosci.onet.pl/1634548,11,1,1,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who uciekl od 'watahy' wiec wataha chce go ugryzc 03.11.07, 17:11 cala pis-dzielska filozofia opiera sie na zemscie. zalosne widowisko. oczywiscie ze p. radek nie ma wystarczjacych wplywow w waszyngtonie zeby cokolwiek waznego zalatwic, ale robienie z tego publicznego widowiska to zagranie na poziomie karla. Odpowiedz Link Zgłoś
zambro A inne błędy PO? 03.11.07, 18:50 Mam inną sprawę: nowo wybrana poseł z Krakowa z Platformy Obywatelskiej Katarzyna Matusik - Lipiec tak zapałała do nicnierobienia w Radzie Dzielnicy IV w Krakowie, że nie ma zamiaru z tej funkcji zrezygnować mimo - pewnie jakiś - poselskich obowiązków. Co Państwo na to? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Miałem podobny problem 04.11.07, 09:11 Otoż poseł ziemi lubelskiej z ramienia PO Janusz Palikot przez dwa lata poprzedniej kadencji lekceważył swoje obowiazki parlamentarne i w ostatnich wyborach napusciłem na niego PiS. Niech go gryzą w zadek.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jorl ykn 04.11.07, 09:22 you-know-who napisał: > cala pis-dzielska filozofia opiera sie na zemscie. zalosne widowisko. > oczywiscie ze p. radek nie ma wystarczjacych wplywow w waszyngtonie zeby > cokolwiek waznego zalatwic, ale robienie z tego publicznego widowiska to > zagranie na poziomie karla. Mowisz o tym?: wiadomosci.onet.pl/1634548,11,premier_sikorski_pojechal_do_usa_po_miliard_dol,item.html Myslisz ze to nieprawda? Ja uwazam ze wlasnie tak bylo. Ciekawe co Kaczynski o nim mowi. Ze jest antyamerykanista! Kloci sie z Twoim ze jest neoconem, prawda? To ze pojechal do Waszyngtonu zadajac slicznych rakiet jak THAADy czy PAC3 za ten ponad 1 miliard$ jest b. prawdopodobne. Na zasadzie, chcecie u nas tarcze to dawajcie za darmo obrone antyrakietowa i plot dla nas. A jak nie to zjezdzajcie. Tak sie do USA nie mowi bo wlasnie polityka polska od 17lat postawila na USA . Jako obrone przeciw Rosji i Niemcami. Wiec takie zadania jakie Radek postawil Bushowi moga skutkowac jednym. Spiep..aj dziadu! Polacy sami sie broncie. Przed Rosja i Niemcami. My takich kraikow mamy na kopy. I problemow tez duzo. A tu z tego linku Kaczor realista: "J. Kaczyński odpowiadając na piątkowej konferencji prasowej na pytanie o zastrzeżenia do Sikorskiego podkreślił, że Polska nie leży za Pirenejami, jak Hiszpania, a w strefie, którą Rosja w dalszym ciągu uważa "za utraconą przejściowo". - Cała UE (...) niewiele może Rosji zrobić - powiedział, dodając, że Polska musi się liczyć z realiami dzisiejszego świata." Widac Kaczory rozumieja tutaj Swiat. Ze Rosja silna. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: ykn 04.11.07, 23:55 Ciekawe co Kaczynski o > nim mowi. Ze jest antyamerykanista! Kloci sie z Twoim ze jest neoconem, prawda? > z niczym sie nie kloci. jelsli czyatles cos sikorskiego, wieasz ze jest neokonem z tym kolorytem lokalnym ze chcialby zaplaty za exterytorialna baze amerykanska (lub amer.-rosyjska :-) :-) ;-) nie czytasz uwaznie moich postow, ale wybaczam ci to ochoczo, bo jae tez ich nie czytam uwaznie. o ile sikorski jest zlym kandydatem, o tyle kaczor byl ogolnie zenujacy. dlatego w tym incydencie wstawiam sie za sikorskim. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś