Gość: falafel IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 13:00 dziekujemy Ameryko! jesteśmy z wami! Precz z socjalistyczną Europą! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomasz M. Bladyniec Sojusz Polsko - Amerykański kwitnie - dobrze IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.07.03, 13:11 To kolejny dowód, że dokonaliśmy słusznego wyboru wiążąc się politycznie z USA. Zobaczycie, że to dopiero początek dobrodziejstw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sojusz Polsko - Amerykański kwitnie - dobrze IP: 148.56.46.* 29.07.03, 13:24 Zalosni idioci - To co Amerykanie za nas zaplaca to jest "ochlap" ktory im spada z kacika ust po irackim torcie. Oni na tym zarobia po stokroc tyle!!!! Ciekawe co bedziecie mowic jak zaczna tam ginac Polacy - w imie czego - taniej ropy dla USA?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypacyfista Re: Sojusz Polsko - Amerykański kwitnie - dobrze IP: *.chello.pl 29.07.03, 13:42 Zalosni idioci - To co Amerykanie za nas zaplaca to > jest "ochlap" ktory im spada z kacika ust po irackim torcie. > na tym zarobia po stokroc tyle!!!! Ciekawe co bedziecie mowic jak zaczna tam ginac Polacy-w imie czego-taniej ropy dla USA?! 1. Nawet jeżeli to jest ochłap USA to dla nas jest to olbrzymia suma 2. No i co z tego że zarobią ??? Zazdrościsz im??? A może jesteś Francuzem??? W końcu to nasi sojusznicy, powinniśmy się cieszyć że sami zarobią i jeszcze do tego nam trochę dadzą zarobić. Ale nie jak zwykle polska zawieść ... 3. Żołnierze są po to aby uczestniczyli w wojnach. Wiem że to zabrzmi brutalnie ale śmierć to dla nich po prostu ryzyko zawodowe. Podobnie jest np. z policjantami i strażakami. Jeżeli nie chcą narażać swojego życia niech zrezygnują z pracy w wojsku (przecież nic ich tam nie trzyma) i zatrudnią się np. w mleczarni - znacznie bezpieczniejsza praca. 4. Jeżeli już nasi żołnierze zaczną ginąć (a pewnie zaczną) to w imię wolności, sprawiedliwości, demokracji, imteresu narodowego i zobowiązań sojuszniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Sojusz Polsko - Amerykański kwitnie - dobrze IP: *.adsl.snet.net 29.07.03, 15:07 > 1. Nawet jeżeli to jest ochłap USA to dla nas jest to olbrzymia > suma Ale nikt jej widziec nie bedzie . Bo wszystko zostanie wydane na glupia kampanie wojenna. W dodatku i tak jedna trzecia tej"olbrzymiej sumy" zaplacimy sami. > 2. No i co z tego że zarobią ??? Zazdrościsz im??? A może jesteś > Francuzem??? W końcu to nasi sojusznicy, powinniśmy się cieszyć > że sami zarobią i jeszcze do tego nam trochę dadzą zarobić. Ale > nie jak zwykle polska zawieść ... Tu nie chodzi o zazdrosc. Nie wiem czy Amerykanie jako narod zarobia na wojnie w Iraku cokolwiek. Cala ta kampanie nie sluzy w zaden sposob Ameryce ale jedynie kilku biznesmenom. To czysty transfer publicznych pieniedzy do prywatnych kieszeni biznesmenow powiazanych Z G. W. Bush'em > 3. Żołnierze są po to aby uczestniczyli w wojnach. Wiem że to > zabrzmi brutalnie ale śmierć to dla nich po prostu ryzyko > zawodowe. Podobnie jest np. z policjantami i strażakami. Jeżeli > nie chcą narażać swojego życia niech zrezygnują z pracy w wojsku > (przecież nic ich tam nie trzyma) i zatrudnią się np. w > mleczarni - znacznie bezpieczniejsza praca. No wlasnie caly w tym problem. Zolnierze sa by uczestniczyli w wojnach. A wojny sa bo mamy zolnierzy. > 4. Jeżeli już nasi żołnierze zaczną ginąć (a pewnie zaczną) to w > imię wolności, sprawiedliwości, demokracji, imteresu narodowego > i zobowiązań sojuszniczych. :)) Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROZGNIEWANY ZDZISIO z Pacanowa JAK CHOC JEDNE POLAK ZGINIE TO ...!!! IP: *.CTBTO.ORG 29.07.03, 15:18 wydaje mi sie, ze rzad i prezydent powinni odpowiedziec wtedy za smierc zolnierzy w wywolanej nieslusznie wojnie (bez konstytucyjnego wymogu konsultacji z parlamentem!!!) ze stopy cywilnej!!! Mnie zawsze wkurza gorliwosc naszych rzadzacych w nabiajniu sobie politycznych punktow kosztem innych: a niech taki milllerzyna by wyslal tobera-pajacyka-pupilka na wojne, albo syna czy corke, czy wnuczke czy kogo on tam ma na sanitariuszke- wtedy uwierzylibysmy, ze kieruja nim szlachetne pobudki i nieegoistyczne motywy! jak nie to, spier papier!!! i jeszcze cytacik z gw: "Polacy zgodzili się na wyłożenie 30 mln dolarów" - to moja KASA, jako podatnika, wypierdzielac mi z demagogia, na nic sie nie godzilem, oddac mi tu ZARAZ MOJA KASE!!! na szpital, dom dziecka czy owsiaka przeznaczyc a nie na pierdolona wojne kurna by was ... wziela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dubbing Oczywiście że zginie IP: *.tlsa.pl 29.07.03, 15:56 > ...w wywolanej nieslusznie wojnie Jasne! taki fajny chłop ten Saddi. Ostatnio czytałem że "kochał" dzieci. > ...a niech > taki milllerzyna by wyslal tobera-pajacyka-pupilka na wojne, > albo syna czy corke, czy wnuczke czy kogo on tam ma na > sanitariuszke- wtedy uwierzylibysmy, ze kieruja nim szlachetne > pobudki i nieegoistyczne motywy! Nikt tam nie jedzie z przymusu - chyba wiesz? Jest to praca dla żołnierza i to za dobrą kasę. > i jeszcze cytacik z gw: "Polacy zgodzili się na wyłożenie 30 mln > dolarów" - to moja KASA, jako podatnika, wypierdzielac mi z > demagogia, na nic sie nie godzilem, oddac mi tu ZARAZ MOJA > KASE!!! na szpital, dom dziecka czy owsiaka przeznaczyc a nie na > pierdolona wojne kurna by was ... wziela! Z tych pieniędzy może coś będzie (może korzyści przy odbudowie Iraku, może lepsze życie dla terroryzowanego tyle lat narodu). Uważam że wyrzucanie naszych (podatników) pieniędzy na huty kopalnie i inne relikty przeszłości - czyli w błoto jest o wiele gorsze. Z tych pieniędzy na pewno nic dobrego nie będzie. Jestem za! Wbrew stadom lewako-krzykaczy tu obecnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu dobitka Oz TYYYY!!!!!! IP: *.CTBTO.ORG 29.07.03, 16:11 ty mi tu dabingisto jeden, nie moralizuj o umeczonym zyciu irackiego narodu- o polskim torturowanym i zameczonym, pomordowanym narodzie sie martw!!! "Korzysci przy odbudowie Iraku"(???sic!!!)- czlowieku, ty kurde naprawde jestes oszolomem czy wierzysz w te brednie tak samo z "z dobrej woli", jak zolnierze do Iraku wyruszajacy... nie no jak tacy dabingisci w polsce sa i zupelnie na serio plota o korzysciach ekonomicznych polski w iraku, to ja juz kurna nic nie rozumiem i niczego nie chce!!! "wyrzucanie pieniedzy na kopalnie w bloto"- czleczyno nedzna, nie mieszkasz na slasku w gorniczej rodzinie, a jakbys mieszkal twe plugawe slowa by ci sie przez gardlo nie przecisnely! kasa na jeszcze dychajace kopalnie ratuje zycie bilogiczne wielu!!! rodzin na slasku,!!! jesli dla ciebie jest to wyrzucanie pieniazkow w bloto, to nie mamy o czym mowic, bo znaczy to, ze jestes wrogiem narodu i trzeba zawijac rekawy i cie zaczac represjonowac, bo dazysz do eksterminacji polskiego etnosu!!! tyle kasy naprawde sie w polsce marnuje NAPRAWDE (glownie dzieki hordom prawicowych krzyczacych burakow), tak ze, jeszcze te milionczyki dolkow na wojne, nie no, noz sie w kieszeni rozwiera, kuurrna!!! jak jestes za- no to jedz na wojne TY!!!, nie bierz kasy za to, bo to moja kasa i ja nie zycze sobie by sponsorowane wojskowe wojaze za nia! jedz i walcz, dowiedz czynem a nie mamrotaniem, ze jestes inny, (lepszy?) od tych co nie chca wojen i wysylania zolnierzy nigdzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski "Poswiecil sie za auta wielolitrazowe" IP: *.wiso.uni-erlangen.de 29.07.03, 18:39 Gość portalu: Zdzichu dobitka napisał(a): > "Korzysci przy odbudowie Iraku"(???sic!!!)- czlowieku, ty kurde > naprawde jestes oszolomem czy wierzysz w te brednie ... Dokladnie tak :-) Amerykanie juz biora swoich oszolomow na jezyk: www.whitehouse.org/initiatives/posters/stumps_for_oil.asp Ale to moze byc takze polski kaleka - te troche pieniedzy szybko sie rozejdzie, a jak troche lat przybedzie, to polskie kaleki z tej wojny zasila ruch antywojenny tak jak weterani z Wietnamu, gdy nieco zmadrzeli. Kwasniewskiego to nie obejdzie, dla niego, Blair´a, Bush´a zycie innych, to takie samo narzedzie polityki jak spinacz biurowy w biurze. Agresji na Irak nigdy by nie bylo, gdyby te lobuzy mieli sami isc na patrol w Bagdadzie - problem lezy w tym, ze zawsze znajda sie jelenie, ktore zrozumieja co czynia, dopiero gdy im z wiekiem hormony przestana mozg zalewac. Pozostale plakaty: www.whitehouse.org/initiatives/posters/index.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski Przerzucenie trupow na Polske IP: *.wiso.uni-erlangen.de 29.07.03, 18:47 Gość portalu: Piotr Kraczkowski napisał(a): Gość portalu: Zdzichu dobitka napisał(a): > "Korzysci przy odbudowie Iraku"(???sic!!!)- czlowieku, > ty kurde > naprawde jestes oszolomem czy wierzysz w te brednie ... USA chca rozlozyc liczbe trupow na wieksza ilosc rzadow i opin publicznych. Gdyby byli w Iraku tylko Amerykanie, to wszystkie trupy obciazalyby kampanie wyborcza Bush´a. A tak to kazdy rzad bedzie mail po pare trupow, ktore opinia publiczna jakos przelknie. To przerzucenie trupow na Polske to swietne pociagniecie z punktu widzenia Bush´a i warte dla niego wiecej niz te nedzne 200 mln. Bez tego jego szanse na ponowny wybor byly by o wiele mniejsze i zaplacilby trzy razy tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grinch Re: Propagandowa machina Busza Pomniejszego... IP: 129.81.192.* 30.07.03, 01:13 Gość portalu: Piotr Kraczkowski napisał(a): > Gość portalu: Piotr Kraczkowski napisał(a): > > Gość portalu: Zdzichu dobitka napisał(a): > > > "Korzysci przy odbudowie Iraku"(???sic!!!)- czlowieku, > > ty kurde > > naprawde jestes oszolomem czy wierzysz w te brednie ... > > USA chca rozlozyc liczbe trupow na wieksza ilosc rzadow > i opin publicznych. Gdyby byli w Iraku tylko Amerykanie, to > wszystkie trupy obciazalyby kampanie wyborcza Bush´a. > A tak to kazdy rzad bedzie mail po pare trupow, ktore > opinia publiczna jakos przelknie. > > To przerzucenie trupow na Polske to swietne pociagniecie > z punktu widzenia Bush´a i warte dla niego wiecej niz > te nedzne 200 mln. Bez tego jego szanse na ponowny wybor > byly by o wiele mniejsze i zaplacilby trzy razy tyle. ================================================================ Zgadzam sie - polski udzial w okupacji Iraku jest potrzebny tylko i wylacznie celom Buszowskiej propagandy ! P.S. A te "korzysci" z udzialu Polski w odbudowie Iraku to tylko gruszki na wierzbie dla naiwnych (bardzo naiwnych)... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Janie K. wyjasnij im pochodzenie tej witryny, bo 29.07.03, 22:55 ja z serwera brytyjskiego, mowiac o kolejnym "internacjonale" , tym razem z siedziba w US, moge zabrzmiec niezbyt przekonujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bush i Blair maja armie ZAWODOWA, czego twym 29.07.03, 22:59 Niemcom bardzo brak po DEMILITARYZACJI. A za co ta demilitaryzacja? Wiadomo: za niemieckie "krzewienie pokoju". A zolnierz zawodowy wlasnie taki zawod wybiera: zabic samemu albo dac sie zabic. I gdyby tego nie chcial, to zostalby PASTOREM. W Wietnamie wygladalo to inaczej, byl pobor powszechny..Uwazaj z DEMAGOGIA. I ...ucz sie historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski "Zabic samemu albo dac sie zabic" IP: 81.17.106.* 31.07.03, 21:29 gabrielacasey napisała: > A zolnierz zawodowy wlasnie taki zawod wybiera: zabic samemu albo dac sie > zabic. I gdyby tego nie chcial, to zostalby PASTOREM. W Wietnamie wygladalo to > inaczej, byl pobor powszechny..Uwazaj z DEMAGOGIA. I ...ucz sie historii. Nie zrozumie pani najprostszych spraw - pani definicja nie odroznia zolnierza panstwa demokratycznego od np. platnego mordercy. Prosze sie najpierw nauczyc myslec, zanim zacznie pani pouczac innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. CTBTO.ORG IP: *.asm.bellsouth.net 29.07.03, 23:46 The Preparatory Commission for the Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization (CTBTO Preparatory Commission) is an international organization established by the States Signatories to the Treaty on 19 November 1996. It carries out the necessary preparations for the effective implementation of the Treaty, and prepares for the first session of the Conference of the States Parties to the Treaty. Światowy Ruch Obrońców Pokoju w nowych szatkach? Przystań bezpieczna dla działaczy Kominternu? Jan K. Gość portalu: Zdzichu dobitka napisał(a): > ty mi tu dabingisto jeden, nie moralizuj o umeczonym zyciu > irackiego narodu- o polskim torturowanym i zameczonym, > pomordowanym narodzie sie martw!!! > "Korzysci przy odbudowie Iraku"(???sic!!!)- czlowieku, ty kurde > naprawde jestes oszolomem czy wierzysz w te brednie tak samo > z "z dobrej woli", jak zolnierze do Iraku wyruszajacy... nie no > jak tacy dabingisci w polsce sa i zupelnie na serio plota o > korzysciach ekonomicznych polski w iraku, to ja juz kurna nic > nie rozumiem i niczego nie chce!!! > "wyrzucanie pieniedzy na kopalnie w bloto"- czleczyno nedzna, > nie mieszkasz na slasku w gorniczej rodzinie, a jakbys mieszkal > twe plugawe slowa by ci sie przez gardlo nie przecisnely! kasa > na jeszcze dychajace kopalnie ratuje zycie bilogiczne wielu!!! > rodzin na slasku,!!! jesli dla ciebie jest to wyrzucanie > pieniazkow w bloto, to nie mamy o czym mowic, bo znaczy to, ze > jestes wrogiem narodu i trzeba zawijac rekawy i cie zaczac > represjonowac, bo dazysz do eksterminacji polskiego etnosu!!! > tyle kasy naprawde sie w polsce marnuje NAPRAWDE (glownie dzieki > hordom prawicowych krzyczacych burakow), tak ze, jeszcze te > milionczyki dolkow na wojne, nie no, noz sie w kieszeni > rozwiera, kuurrna!!! > jak jestes za- no to jedz na wojne TY!!!, nie bierz kasy za to, > bo to moja kasa i ja nie zycze sobie by sponsorowane wojskowe > wojaze za nia! jedz i walcz, dowiedz czynem a nie mamrotaniem, > ze jestes inny, (lepszy?) od tych co nie chca wojen i wysylania > zolnierzy nigdzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dubbing Re: Oz TYYYY!!!!!! IP: *.tlsa.pl 30.07.03, 10:07 > ty mi tu dabingisto jeden, ??? > nie moralizuj o umeczonym zyciu > irackiego narodu- o polskim torturowanym i zameczonym, > pomordowanym narodzie sie martw!!! ??? znaczy jak się coś złego w taki Iraku dzieje to lepiej nie patrzyć i "niech się sami martwią"? A po tym: "...polskim torturowanym i zameczonym pomordowanym narodzie" to już nie wiem o czym Ty piszesz. > "Korzysci przy odbudowie Iraku"(???sic!!!)- czlowieku, ty kurde > naprawde jestes oszolomem czy wierzysz w te brednie tak samo > z "z dobrej woli", jak zolnierze do Iraku wyruszajacy... Masz coś na poparcie czy tak sobie tylko bredzisz? Niech zarobią tylko firmy jako podwykonawcy amerykańskich - już będzie na plus. Nie zarobią raczej Niemcy czy Francuzi którzy wolą chować głowę w piasek (coś jak Ty). Rozmawiałeś z kimkolwiek wysyłanym do Iraku? Nikogo tam na siłę nie ciągną. > nie no > jak tacy dabingisci ??? > w polsce sa i zupelnie na serio plota o > korzysciach ekonomicznych polski w iraku, to ja juz kurna nic > nie rozumiem i niczego nie chce!!! Najlepiej oszczędź sobie dalszych wywodów :-))) > "wyrzucanie pieniedzy na kopalnie w bloto"- czleczyno nedzna, 1. nie taka nędzna. 2. nie ma to jak argumenty i szacunek... > nie mieszkasz na slasku w gorniczej rodzinie, a jakbys mieszkal > twe plugawe slowa by ci sie przez gardlo nie przecisnely! kasa > na jeszcze dychajace kopalnie ratuje zycie bilogiczne wielu!!! > rodzin na slasku,!!! jesli dla ciebie jest to wyrzucanie > pieniazkow w bloto, to nie mamy o czym mowic, bo znaczy to, ze > jestes wrogiem narodu i trzeba zawijac rekawy i cie zaczac > represjonowac, bo dazysz do eksterminacji polskiego etnosu!!! > tyle kasy naprawde sie w polsce marnuje NAPRAWDE (glownie dzieki > hordom prawicowych krzyczacych burakow), tak ze, jeszcze te > milionczyki dolkow na wojne, nie no, noz sie w kieszeni > rozwiera, kuurrna!!! Ależ wykład! Tak kasa na kopalnie daje byt górnikom, ale po jaką cholerę oni wydobywają ten węgiel? Jest go za dużo i taniej by go było sprowadzić. Trzeba zmienić ten stan. Nie chcę zagłodzić śląska (trzeba Ci to dokładnie wytłumaczyć, na palcach, bo nie kumasz). W błoto idą pieniądze moje, twoje i reszty pracujących. W błoto, bo utrzymywanie skansenu socjalizmu (kopalnie, rolnictwo itp) tym właśnie jest. Jest wygodne dla politykierów bo zapewnia spokój i elektorat. Irak może być lepszą inwestycją niż utrzymywanie skansenów. Gospodarka głupcze!!! Chyba trochę z tematu zszedłem :-) > jak jestes za- no to jedz na wojne TY!!! Ja nie jestem żołnierzem. To nie jest moja PRACA. > , nie bierz kasy za to, > bo to moja kasa moja też > i ja nie zycze sobie by sponsorowane wojskowe > wojaze za nia! A ja sobie życzę. Demokracja! To MY wybraliśmy ludzi którzy podjęli tą decyzję. > jedz i walcz, dowiedz czynem a nie mamrotaniem, > ze jestes inny, (lepszy?) od tych co nie chca wojen i wysylania > zolnierzy nigdzie!!! Ja nie chowam głowy w piasek. Nie chce mi się z Tobą "polemizować" na takim poziomie. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prosty Zdzislaw z zawodowki Chloszcze "intelektualiste" dubbingiste argumentami! IP: *.CTBTO.ORG 30.07.03, 10:40 > ??? znaczy jak się coś złego w taki Iraku dzieje to lepiej nie > patrzyć i "niech się sami martwią"? A po tym: "...polskim > torturowanym i zameczonym pomordowanym narodzie" to już nie wiem > o czym Ty piszesz. ------------ty dubbingisto jestes chyba okrutnym obszarnikiem, jesli nie wiesz o czym mowie, piszac o nieszczesnym wymeczonym, zabiedzonym, bezrobotnym polskim narodzie; demokraci wszystkich masci- w nas swoja "wyzwolencza" energia pakujcie, w iraku narod jest biedny, ale dopiero wtedy bedziemy mieli moralne prawo do ich ratowania czy demokratyzowania, kiedy u nas w polsce poziom zycia bedzie wyzszy niz w Estonii!!! Niech zarobią > tylko firmy jako podwykonawcy amerykańskich - już będzie na > plus. Nie zarobią raczej Niemcy czy Francuzi którzy wolą chować > głowę w piasek (coś jak Ty). ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Zdzichu,ucz sie angielskiego wraz z reszta"roboli" 30.07.03, 12:21 Amerykanie moze i Polakow nie wezma, ale ich PEWNI subkontraktorzy, firmy brytyjskie, maja potworny DEFICYT wykwalifikowanych pracowniokow dla "construction" nawet we wlasnym kraju: juz teraz Polak moze legalnie zarobic na Wyspach ok. 1000 funtow tygodniowo majac mocne papiery (i skills) na obsluge ciezkich maszyn budowlanych i drogowych, mozntazu konstrukcji stalowych (mosty), wszelkich prac elektrycznych etc.etc. Tylko ten JEZYK... Chocby jak Kali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dubbing Prosty z Ciebie człowiek IP: *.tlsa.pl 31.07.03, 09:11 Możemy na tej słusznej w mojej ocenie wojnie zarobić, wystarczy nie strzelić żadnej gafy i nie przespać okazji. Firmy się znajdą, nie wszyscy są tak nieudolni... Stany niech zarobią X razy tyle, na zdrowie niech im ta kasa wyjdzie, nie jestem zawistny. Lepiej zainwestować w to niż w skanseny. Straszna z Ciebie nienawiść zionie do tych podręczników ekonomii. Ta cholerna ekonomia to jedna z najważniejszych sił sprawczych świata. Ekonomia głupcze! Ten (no prawie ten) zwrot pochodzi z USA (co za zbieg okoliczności:-) Te "baśnie" i "nierealia" o których piszesz to konieczność. Nie każę Ci żyć według "moich zasad" tylko według zasad rynku. Jesteś dinozaurem socjalizmu, musisz wyginąć. > chloszcze cie batogiem argumentow!!! hehehehehe, aleś dowcipny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka ONI - mysla ze zainwestowali w te wojne.. IP: *.ifn-magdeburg.de 29.07.03, 16:58 a ja mysle ze lepiej aby sie do tego nie przyznawali.. bo co bedzie to bedzie,ale kto dzis powie ´ta wojna bedzie krotka´? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski "Prysznic dla Polakow" IP: *.wiso.uni-erlangen.de 29.07.03, 18:23 Gość portalu: ROZGNIEWANY ZDZISIO z Pacanowa napisał(a): > wydaje mi sie, ze rzad i prezydent powinni odpowiedziec wtedy za > smierc zolnierzy w wywolanej nieslusznie wojnie (bez > konstytucyjnego wymogu konsultacji z parlamentem!!!) ze stopy > cywilnej!!! Juz tam sie zabezpieczyli. Kazdy polski najemnik podpisal na pewno odpowiednie swistki. Problem, ze to na kost wszystkich Polakow, wszyscy musimy sie wstydzic i byc gotowi zginac w arabskim odwecie. W artykule pisze: "Niedawno do naszej strefy zostało dostarczonych siedem kontenerów z prysznicami. Amerykanie wszystkie przekazali naszym żołnierzom." Jak to rozumiec? Polacy nie myli sie i smierdzieli Amerykanom tak bardzo, ze ci w koncu postanowili dac to delikatnie do zrozumienia? Kogo tam wyslali? Zostali w kraju ci, co sie myja? Trudno uwierzyc by wojsko nie mialo prysznicy, w czasie mojej sluzby w 1981 r. jeszcze mieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Folksdojcz antysemita na uniwersytecie? IP: *.asm.bellsouth.net 29.07.03, 23:49 Panie folksdojcz - pisz Pan se na niemieckich grupach dyskusyjnych. Po doświadczeniach z Niemcami rozbijającymi głowki polskim niemowlakom o ścianę naprawdę pouczenia od folksdojczów są nie na miejscu. Jan K. Gość portalu: Piotr Kraczkowski napisał(a): > Gość portalu: ROZGNIEWANY ZDZISIO z Pacanowa napisał(a): > > > wydaje mi sie, ze rzad i prezydent powinni odpowiedziec wtedy za > > smierc zolnierzy w wywolanej nieslusznie wojnie (bez > > konstytucyjnego wymogu konsultacji z parlamentem!!!) ze stopy > > cywilnej!!! > > Juz tam sie zabezpieczyli. Kazdy polski najemnik > podpisal na pewno odpowiednie swistki. > Problem, ze to na kost wszystkich Polakow, wszyscy musimy > sie wstydzic i byc gotowi zginac w arabskim odwecie. > > W artykule pisze: > "Niedawno do naszej strefy zostało dostarczonych siedem > kontenerów z prysznicami. Amerykanie wszystkie przekazali naszym > żołnierzom." > > Jak to rozumiec? Polacy nie myli sie i smierdzieli Amerykanom > tak bardzo, ze ci w koncu postanowili dac to delikatnie do > zrozumienia? Kogo tam wyslali? Zostali w kraju ci, co sie myja? > Trudno uwierzyc by wojsko nie mialo prysznicy, > w czasie mojej sluzby w 1981 r. jeszcze mieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Folksdojcz antysemita na uniwersytecie? IP: *.arcor-ip.net 30.07.03, 10:28 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Panie folksdojcz - pisz Pan se na niemieckich grupach dyskusyjnych. Po > doświadczeniach z Niemcami rozbijającymi głowki polskim niemowlakom o ścianę > naprawdę pouczenia od folksdojczów są nie na miejscu. > > Jan K. Dla informacji poprawna pisownia tego slowa jest Volksdeutsch pozdrawiam Pedro > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Kraczkowski Re: Folksdojcz antysemita na uniwersytecie? IP: 81.17.106.* 31.07.03, 21:38 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Panie folksdojcz - pisz Pan se na niemieckich grupach dyskusyjnych. Po > doświadczeniach z Niemcami rozbijającymi głowki polskim niemowlakom o ścianę > naprawdę pouczenia od folksdojczów są nie na miejscu. > > Jan K. Poziom pana Jana K. Przypominam panu, ze debata obywatelska i, z uwagi na obecnosc ludzi z zagranica, planetarna, powinna obejsc sie bez takiego zanizania poziomu. Dla panskiego dobra przypominam panu takze, ze internet nie jest obszarem bezprawia, a panskie obelgi moga pana kosztowac nie tylko minimum szacunku ze strony innych uczestnikow debaty, lecz takze zaprowadzic pana na sale sadowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLO Bartek - zwiezle i logicznie IP: *.austin.texas.net 30.07.03, 03:14 Niestety nie dla wszystkich. Sojusznik z Koziolkowa malego lub nie daj Boze z W-wy wie wszystko lepiej, szczegolnie o wielkim bracie! Gość portalu: Bartek napisał(a): > > 1. Nawet jeżeli to jest ochłap USA to dla nas jest to > olbrzymia > > suma > Ale nikt jej widziec nie bedzie . Bo wszystko zostanie wydane na > glupia kampanie wojenna. W dodatku i tak jedna trzecia > tej"olbrzymiej sumy" zaplacimy sami. > > > 2. No i co z tego że zarobią ??? Zazdrościsz im??? A może > jesteś > > Francuzem??? W końcu to nasi sojusznicy, powinniśmy się > cieszyć > > że sami zarobią i jeszcze do tego nam trochę dadzą zarobić. > Ale > > nie jak zwykle polska zawieść ... > > Tu nie chodzi o zazdrosc. Nie wiem czy Amerykanie jako narod > zarobia na wojnie w Iraku cokolwiek. Cala ta kampanie nie sluzy > w zaden sposob Ameryce ale jedynie kilku biznesmenom. To czysty > transfer publicznych pieniedzy do prywatnych kieszeni > biznesmenow powiazanych Z G. W. Bush'em > > > > 3. Żołnierze są po to aby uczestniczyli w wojnach. Wiem że to > > zabrzmi brutalnie ale śmierć to dla nich po prostu ryzyko > > zawodowe. Podobnie jest np. z policjantami i strażakami. > Jeżeli > > nie chcą narażać swojego życia niech zrezygnują z pracy w > wojsku > > (przecież nic ich tam nie trzyma) i zatrudnią się np. w > > mleczarni - znacznie bezpieczniejsza praca. > > No wlasnie caly w tym problem. Zolnierze sa by uczestniczyli w > wojnach. A wojny sa bo mamy zolnierzy. > > > 4. Jeżeli już nasi żołnierze zaczną ginąć (a pewnie zaczną) to > w > > imię wolności, sprawiedliwości, demokracji, imteresu > narodowego > > i zobowiązań sojuszniczych. > > :)) Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypacyfiscie Re: Sojusz Polsko - Amerykański kwitnie - dobrze IP: *.va.shawcable.net 29.07.03, 16:48 4. Jeżeli już nasi żołnierze zaczną ginąć (a pewnie zaczną) to w imię wolności, sprawiedliwości, demokracji, imteresu narodowego i zobowiązań sojuszniczychwzgledem wielkiego IZRAELA ty cwoku (Wolfovitz, Szaron - glowni stroze tego aby sie tak dzialo). Wasze ulice a nasze kamienice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypacyfista Re: Sojusz Polsko - Amerykański kwitnie - dobrze IP: *.chello.pl 30.07.03, 00:31 Gość portalu: antypacyfiscie napisał(a): > 4. Jeżeli już nasi żołnierze zaczną ginąć (a pewnie zaczną) to > w imię wolności, sprawiedliwości, demokracji, imteresu > narodowego i zobowiązań sojuszniczychwzgledem wielkiego IZRAELA > ty cwoku (Wolfovitz, Szaron - glowni stroze tego aby sie tak > dzialo). Wasze ulice a nasze kamienice. Nawet jeśli to ja 100 kroć bardziej wolę Żydów niż Arabów ty antysemito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zima trochę matematyki... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 09:55 > > 1. Nawet jeżeli to jest ochłap USA to dla nas jest to olbrzymia > suma 200000000/9000żołnierzy/365dni=60.88 dolara na zołnierza taką olbrzyyyymią sumę dają amerykanie jak ja się cieszę takie kokosy na jednego żołnierza na jeden dzień.ho ho hojni ci hamerykanie żeby ci jeszcze w gardle ta hameryka nie stanęła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Antypacyfisto, ty sie czytac naucz. Myslenie chyba za IP: *.mega.tmns.net.au 30.07.03, 10:26 trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eka Re: Sojusz Polsko - Amerykański kwitnie - dobrze IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.07.03, 11:19 Gość portalu: Antypacyfista napisał(a): > Zalosni idioci - To co Amerykanie za nas zaplaca to > > jest "ochlap" ktory im spada z kacika ust po irackim torcie. > > na tym zarobia po stokroc tyle!!!! Ciekawe co bedziecie mowic > jak zaczna tam ginac Polacy-w imie czego-taniej ropy dla USA?! > > 1. Nawet jeżeli to jest ochłap USA to dla nas jest to olbrzymia > suma > 2. No i co z tego że zarobią ??? Zazdrościsz im??? A może jesteś > Francuzem??? W końcu to nasi sojusznicy, powinniśmy się cieszyć > że sami zarobią i jeszcze do tego nam trochę dadzą zarobić. Ale > nie jak zwykle polska zawieść ... > 3. Żołnierze są po to aby uczestniczyli w wojnach. Wiem że to > zabrzmi brutalnie ale śmierć to dla nich po prostu ryzyko > zawodowe. Podobnie jest np. z policjantami i strażakami. Jeżeli > nie chcą narażać swojego życia niech zrezygnują z pracy w wojsku > (przecież nic ich tam nie trzyma) i zatrudnią się np. w > mleczarni - znacznie bezpieczniejsza praca. > 4. Jeżeli już nasi żołnierze zaczną ginąć (a pewnie zaczną) to w > imię wolności, sprawiedliwości, demokracji, imteresu narodowego > i zobowiązań sojuszniczych. A czy wiadomość przeczytałeś dokładnie. ja mam maleńkie pytanko? .Odpowiedz skąd strona polska weżmie jedną trzecią kosztów oprócz 200 milionów dolarów do tych ,które dają amerykańcy . Ja w każdym razie w tej sprawie żadnego biznesu nie widzę i nic go nie zapowiada . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker zalosny idiota IP: *.ip.e-nt.net 29.07.03, 15:42 Gos´c´ portalu: gosc napisa?(a): > Zalosni idioci - To co Amerykanie za nas zaplaca to > jest "ochlap" ktory im spada z kacika ust po irackim torcie. Oni > na tym zarobia po stokroc tyle!!!! Ciekawe co bedziecie mowic > jak zaczna tam ginac Polacy - w imie czego - taniej ropy dla > USA?! jestem zalosnym idiota. a kim ty jestes? to oczywiste, ze kazde panstwo dba o swoj interes i dobrobyt swoich obywateli. nawet jesli to ochlapy, to wiecej, niz nic. jestes dzielnym polskim patriotom, zacietrzewinym w swej dumie. dokad polska doszla, wiedziona przez tobie podobnych nadetych bufonow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zalosny idiota IP: 148.56.46.* 29.07.03, 15:59 Gość portalu: NYorker napisał(a): > jestem zalosnym idiota. a kim ty jestes? to oczywiste, ze kazde panstwo dba o > swoj interes i dobrobyt swoich obywateli. nawet jesli to ochlapy, to wiecej, Powiedz mi kolego w jaki sposob panstwo Polskie dba dobrobyt polskich obywateli wysylajac ich na wojne - czy chodzi Ci o to ze doplaci "tylko" 30 mln dolarow.Jesli wydaje Ci sie "x-30 > x" to powinienes wrocic do pierwszej lub drugiej klasy szkoly podstawowej. Nawet tych ochlapow nie zobaczysz bo jak znam zycie wszystko bedzie organizowane przez amerykanow i oni de facto zobacza te pieniadze - bo oni poniosa koszty (ale i zyski). > niz nic. jestes dzielnym polskim patriotom, zacietrzewinym w swej dumie. dokad > polska doszla, wiedziona przez tobie podobnych nadetych bufonow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: zalosny idiota IP: *.ip.e-nt.net 29.07.03, 16:15 > Powiedz mi kolego w jaki sposob panstwo Polskie dba dobrobyt > polskich obywateli wysylajac ich na wojne - czy chodzi Ci o to > ze doplaci "tylko" 30 mln dolarow.Jesli wydaje Ci sie "x-30 > x" > to powinienes wrocic do pierwszej lub drugiej klasy szkoly > podstawowej. Nawet tych ochlapow nie zobaczysz bo jak znam > zycie wszystko bedzie organizowane przez amerykanow i oni de > facto zobacza te pieniadze - bo oni poniosa koszty (ale i > zyski). czy aby na pewno jestes w stanie oszacowac wszystkie skutki, koszty i zyski juz teraz? jesli tak, to bez miary zazdroszcze wiedzy i rozumu. trudno mi jednak w taki stan rzeczy wierzyc. bez stanow polska wciaz moglaby byc w kieracie. to jedyny kraj, nad lojalnoscia wobec ktorego mozna sie zastanawiac. amerykanska filozofia panstwa mnie odpycha, ale mieszkam tu i widze, ze ludzie sa w stanie dosc godnie zyc. wskazesz mi panstwo, ktore rozdziela pieniadze na prawo i lewo (moze izraelowi najwiecej, ale polsce tez cos za nic czasem skapnie)? i nie idzie mi o oplacenie kontyngentu. moze francuscy rolnicy podejma uchwale, by wspomoc polskich chlopow woreczkiem euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zalosny idiota IP: 148.56.46.* 29.07.03, 16:37 Gość portalu: NYorker napisał(a): > > > Powiedz mi kolego w jaki sposob panstwo Polskie dba dobrobyt > > polskich obywateli wysylajac ich na wojne - czy chodzi Ci o to > > ze doplaci "tylko" 30 mln dolarow.Jesli wydaje Ci sie "x-30 > > x" > > to powinienes wrocic do pierwszej lub drugiej klasy szkoly > > podstawowej. Nawet tych ochlapow nie zobaczysz bo jak znam > > zycie wszystko bedzie organizowane przez amerykanow i oni de > > facto zobacza te pieniadze - bo oni poniosa koszty (ale i > > zyski). > > czy aby na pewno jestes w stanie oszacowac wszystkie skutki, > koszty i zyski juz teraz? jesli tak, to bez miary zazdroszcze > wiedzy i rozumu. trudno mi jednak w taki stan rzeczy wierzyc. > bez stanow polska wciaz moglaby byc w kieracie. to jedyny kraj, > nad lojalnoscia wobec ktorego mozna sie zastanawiac. amerykanska > filozofia panstwa mnie odpycha, ale mieszkam tu i widze, ze > ludzie sa w stanie dosc godnie zyc. wskazesz mi panstwo, ktore > rozdziela pieniadze na prawo i lewo (moze izraelowi najwiecej, > ale polsce tez cos za nic czasem skapnie)? i nie idzie mi o > oplacenie kontyngentu. moze francuscy rolnicy podejma uchwale, > by wspomoc polskich chlopow woreczkiem euro? Teraz rozumiem. Patrzysz na to z perspektywy USA i moze dlatego mamy troche inny poglad na ta sprawe. Ja mieszkam w Polsce i nie chce patrzyc jak gina moi rowiesnicy. To nie jest tego warte. Pomijajac fakt pieniedzy, jak ustosunkujesz sie do preparowania dowodow w sprawie broni masowego razenia w Iraku. Co powiesz o sprawie szeregowej .. ( niestety nie pamietam nazwiska) z ktorej Amerykanska propaganda uczynila meczenika. Czy mozna zyc w takim zaklamaym kraju? Moze lepiej biedniej ale uczciwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: zalosny idiota IP: *.ip.e-nt.net 29.07.03, 17:42 nic nie powiem, bo jesli cos jest dla mnie zalosne, to wlasnie hitlerowska propaganda. doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze choc geurge orwell nie jest amerykaninem, to wywodzi sie z kultury anglosaskiej i niekoniecznie komunizm byl jego inspiracja. ale mnie interesuje tylko i wylacznie moj byt; chce godziwie zyc i takowe zycie zapewnic mojej rodzinie oraz mojemu potomstwu. tak rozwinela sie cywilizacja, ze spoleczenstwa pra do przodu i towarzysza temu koszty. a czy slusznym jest system socjalistycznej solidarnosci spolecznej, czy system liberalnej wolnej amerykanki (czyli kazdy tyle ma, ile wyprodukuje) to juz kwestia ideologi i hierarchii wartosci. nie widze powodu, by ktos, kto haruje, mial dzielic sie z kims, kto nie haruje. jedyna kwestia, ktora daje pole do zastanowienia jest fakt, ze w stanach armia jest zawodowa, a w polsce wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Wolność nie jest za darmo... IP: *.asm.bellsouth.net 29.07.03, 23:54 Jeśli Pan/Pani "gosc" czyta często fora Gazety Wyborczej to pewno zauważył/zauważyła niezliczone antypolskie postingi folksdojczów. Niebezpieczeństwo niemieckie jest więc realne, zwłaszcza gdy obecny rząd Niemiec rozpala tam nacjonalizm (narodowy socjalizm). Dlatego też dobrze jest, że Ameryka uważa Polskę za dobrego sojusznika i że w razie konfliktu z Niemcami daisy-cutters posypią się na ten kraj a Marines będą walczyli za Naszą i Waszą wolność przeciwko Niemcom. Jan K. Gość portalu: gosc napisał(a): > Gość portalu: NYorker napisał(a): > > > > > > Powiedz mi kolego w jaki sposob panstwo Polskie dba dobrobyt > > > polskich obywateli wysylajac ich na wojne - czy chodzi Ci o > to > > > ze doplaci "tylko" 30 mln dolarow.Jesli wydaje Ci sie "x-30 > > > > x" > > > to powinienes wrocic do pierwszej lub drugiej klasy szkoly > > > podstawowej. Nawet tych ochlapow nie zobaczysz bo jak znam > > > zycie wszystko bedzie organizowane przez amerykanow i oni de > > > facto zobacza te pieniadze - bo oni poniosa koszty (ale i > > > zyski). > > > > czy aby na pewno jestes w stanie oszacowac wszystkie skutki, > > koszty i zyski juz teraz? jesli tak, to bez miary zazdroszcze > > wiedzy i rozumu. trudno mi jednak w taki stan rzeczy wierzyc. > > bez stanow polska wciaz moglaby byc w kieracie. to jedyny > kraj, > > nad lojalnoscia wobec ktorego mozna sie zastanawiac. > amerykanska > > filozofia panstwa mnie odpycha, ale mieszkam tu i widze, ze > > ludzie sa w stanie dosc godnie zyc. wskazesz mi panstwo, ktore > > rozdziela pieniadze na prawo i lewo (moze izraelowi najwiecej, > > ale polsce tez cos za nic czasem skapnie)? i nie idzie mi o > > oplacenie kontyngentu. moze francuscy rolnicy podejma uchwale, > > by wspomoc polskich chlopow woreczkiem euro? > > > Teraz rozumiem. Patrzysz na to z perspektywy USA i moze dlatego > mamy troche inny poglad na ta sprawe. Ja mieszkam w Polsce i nie > chce patrzyc jak gina moi rowiesnicy. To nie jest tego warte. > Pomijajac fakt pieniedzy, jak ustosunkujesz sie do preparowania > dowodow w sprawie broni masowego razenia w Iraku. Co powiesz o > sprawie szeregowej .. ( niestety nie pamietam nazwiska) z ktorej > Amerykanska propaganda uczynila meczenika. Czy mozna zyc w takim > zaklamaym kraju? Moze lepiej biedniej ale uczciwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Wolność nie jest za darmo... IP: *.telepac.pt 30.07.03, 00:44 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Jeśli Pan/Pani "gosc" czyta często fora Gazety Wyborczej to pewno > zauważył/zauważyła niezliczone antypolskie postingi folksdojczów. > Niebezpieczeństwo niemieckie jest więc realne, zwłaszcza gdy obecny rząd > Niemiec rozpala tam nacjonalizm (narodowy socjalizm). Dlatego też dobrze jest, > > że Ameryka uważa Polskę za dobrego sojusznika i że w razie konfliktu z Niemcami > > daisy-cutters posypią się na ten kraj a Marines będą walczyli za Naszą i Waszą > wolność przeciwko Niemcom. Nie do wiary! Chyba, kretynie, w Stanach chlejesz bez przerwy, że takie żałosne brednie sypiesz. Pieprzyć szwabów, ale ty to chyba snisz na jawie, jakie Marines będą walczyć o twoją wolność? Chyba ten klaun Riddick Bowe co się do marines zapisał po tym jak mu Gołota jaja rozkwasił. hahahahahahahahaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Portugalczyk Osculati IP: *.asm.bellsouth.net 30.07.03, 00:58 Panie Mietek: Zwracam Panu uwagę na to, ze nie miałem okazji wypić z Panem bruderschaftu. Nie wiem czy Pan wie, że w naszych siłach zbrojnych jest barzdo dużo chłopców i dziewcząt polskiego pochodzenia. Syn i synowa mojej koleżanki z San Diego są pilotami śmigłowców w 101 Airborne od początku konfliktu w Iraku. Ich reakcja na postawę Francji i Niemiec i próby tworzenia przez te kraje Osi Paryż-Berlin- Moskwa-(i przez chwilkę) Pekin była taka: "Niemcom chyba trzeba będzie znów dowalić". O Francji mówli, ze już nie będą ich przed Niemcami ratować. Jan K. Gość portalu: Mietek napisał(a): > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > Jeśli Pan/Pani "gosc" czyta często fora Gazety Wyborczej to pewno > > zauważył/zauważyła niezliczone antypolskie postingi folksdojczów. > > Niebezpieczeństwo niemieckie jest więc realne, zwłaszcza gdy obecny rząd > > Niemiec rozpala tam nacjonalizm (narodowy socjalizm). Dlatego też dobrze > jest, > > > > że Ameryka uważa Polskę za dobrego sojusznika i że w razie konfliktu z > Niemcami > > > > daisy-cutters posypią się na ten kraj a Marines będą walczyli za Naszą i > Waszą > > wolność przeciwko Niemcom. > > Nie do wiary! Chyba, kretynie, w Stanach chlejesz bez przerwy, że takie żałosne > > brednie sypiesz. Pieprzyć szwabów, ale ty to chyba snisz na jawie, jakie > Marines będą walczyć o twoją wolność? Chyba ten klaun Riddick Bowe co się do > marines zapisał po tym jak mu Gołota jaja rozkwasił. hahahahahahahahaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Portugalczyk Osculati IP: *.telepac.pt 30.07.03, 01:13 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Panie Mietek: > Zwracam Panu uwagę na to, ze nie miałem okazji wypić z Panem bruderschaftu. > Nie wiem czy Pan wie, że w naszych siłach zbrojnych jest barzdo dużo chłopców i > > dziewcząt polskiego pochodzenia. Syn i synowa mojej koleżanki z San Diego są > pilotami śmigłowców w 101 Airborne od początku konfliktu w Iraku. Ich reakcja > na postawę Francji i Niemiec i próby tworzenia przez te kraje Osi Paryż- Berlin- > Moskwa-(i przez chwilkę) Pekin była taka: "Niemcom chyba trzeba będzie znów > dowalić". O Francji mówli, ze już nie będą ich przed Niemcami ratować. > > Jan K. Panie Janie, To że oni tak mówią wcale nie znaczy że to jest opinia rządu. Chyba nie wsiądą w swoje śmigłowce i zaatakują Niemcy. Zwłaszcza, że tam stacjonują. Bardzo przykro że polacy są w Iraku i narażają sie dla mglistych i korupcyjnych celów garstki awanturników co siedzą sobie cieplutko w Waszyngtonie i Texasie. No ale chyba ci żołnierze to w końcu nie poborowi. Za głupotę przychodzi nieraz zapłacić. Tak czy inaczej, mimo że życze jak najgorzej najemnym mordercom wysłanym do Iraku, szkoda mi polaków. Lecz wiedząc z historii, zawsze polacy byli mięsem armatnim wysokiej jakości. Czy pan wie, że ukrywano przed polakami ustalenia z Jałty, żeby ni stracili zapału pod Monte Cassino. God curse America and its president. Pozdrowienia ze słonecznej Portugalii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: Portugalczyk Osculati IP: *.asm.bellsouth.net 30.07.03, 01:38 Drogi Panie Mietku: Mimo, że przeklina Pan mój kraj (USA), to pomodlę się, aby Bóg to Panu odpuścił. Będe niedługo w Hiszpanii (Sewilia), ale nie będę miał czasu odwiedzić najpiękniejszego hotelu świata, marmurowego zamku Estremoz w Portugalii... Mam dobre kontakty w USA i wiem, że planowana jest opcja konfliktu w Europie i aktywnego udziału wojsk USA w ratowaniu Polski przed Niemcami oraz Ukrainy przed Rosją. Plany - planami, gry wojenne - grami wojennymi ale lepsze to niż nic. Wynika z tego prosto, kogo traktujemy (my=USA) za przyjaciół a kogo za potencjalnego wroga. Jan K. Gość portalu: Mietek napisał(a): > Gość portalu: Jan K. napisał(a): > > > Panie Mietek: > > Zwracam Panu uwagę na to, ze nie miałem okazji wypić z Panem bruderschaftu > . > > Nie wiem czy Pan wie, że w naszych siłach zbrojnych jest barzdo dużo chłop > ców > i > > > > dziewcząt polskiego pochodzenia. Syn i synowa mojej koleżanki z San Diego > są > > pilotami śmigłowców w 101 Airborne od początku konfliktu w Iraku. Ich > reakcja > > na postawę Francji i Niemiec i próby tworzenia przez te kraje Osi Paryż- > Berlin- > > Moskwa-(i przez chwilkę) Pekin była taka: "Niemcom chyba trzeba będzie zn > ów > > dowalić". O Francji mówli, ze już nie będą ich przed Niemcami ratować. > > > > Jan K. > > Panie Janie, > > To że oni tak mówią wcale nie znaczy że to jest opinia rządu. Chyba nie wsiądą > w swoje śmigłowce i zaatakują Niemcy. Zwłaszcza, że tam stacjonują. Bardzo > przykro że polacy są w Iraku i narażają sie dla mglistych i korupcyjnych celów > garstki awanturników co siedzą sobie cieplutko w Waszyngtonie i Texasie. > No ale chyba ci żołnierze to w końcu nie poborowi. Za głupotę przychodzi nieraz > > zapłacić. > Tak czy inaczej, mimo że życze jak najgorzej najemnym mordercom wysłanym do > Iraku, szkoda mi polaków. Lecz wiedząc z historii, zawsze polacy byli mięsem > armatnim wysokiej jakości. Czy pan wie, że ukrywano przed polakami ustalenia z > Jałty, żeby ni stracili zapału pod Monte Cassino. > God curse America and its president. > > Pozdrowienia ze słonecznej Portugalii. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu przesadziles! Re: Wolność nie jest za darmo... IP: *.pppool.de 30.07.03, 03:47 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Jeśli Pan/Pani "gosc" czyta często fora Gazety Wyborczej to pewno > zauważył/zauważyła niezliczone antypolskie postingi folksdojczów. > Niebezpieczeństwo niemieckie jest więc realne, zwłaszcza gdy obecny rząd > Niemiec rozpala tam nacjonalizm (narodowy socjalizm). Dlatego też dobrze jest, > > że Ameryka uważa Polskę za dobrego sojusznika i że w razie konfliktu z Niemcami > > daisy-cutters posypią się na ten kraj a Marines będą walczyli za Naszą i Waszą > wolność przeciwko Niemcom. > > Jan K. co ty pierdol..sz czlowieku, gdzie ty zyjesz, tobie to juz przez ta wojne w glowie sie popieprzylo i nie obrazaj nam rodakow, bo to ze ktos nadaje z niemiec, nieznaczy ze tu mieszka... [urlop] janeczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geronimo Re: Wolność nie jest za darmo... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 22:52 Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Jeśli Pan/Pani "gosc" czyta często fora Gazety Wyborczej to pewno > zauważył/zauważyła niezliczone antypolskie postingi folksdojczów. > Niebezpieczeństwo niemieckie jest więc realne, zwłaszcza gdy obecny rząd > Niemiec rozpala tam nacjonalizm (narodowy socjalizm). Dlatego też dobrze > jest,że Ameryka uważa Polskę za dobrego sojusznika i że w razie konfliktu z > Niemcami daisy-cutters posypią się na ten kraj a Marines będą walczyli za . > Naszą i Waszą wolność przeciwko Niemcom. > > Jan K. Jasiu, a do ktorej ty to klasy chodzisz? Po I w.sw. nie pamietam by jacys Yankee walczyli podczas Powstanie Wielkopolskiego z Niemcami, co wiecej reka w reke z Lloydem Georgem Z GB w Wersalu pilnowali by Niemcom aby za wielka krzydwa na wschodzie sie nie stala. O milionowych pozyczkach dla Niemiec od polowy lat 20-tych tez pewnie nie wiesz. A po II w.sw. to Yankee palcem nie kiwneli gdy Uncle Joe rozgoscil sie w Poslce, za to bez namyslu zorganizowali most powietrzny dla przymierajacych glodem Berlinczykow. Chyba to jasno dowodzi do kogo jankesom blizej. Good yankee-dead yankee. Geronimo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CT Godnosc IP: *.75.99.176.Dial1.Stamford1.Level3.net 30.07.03, 04:25 ale mieszkam tu i widze, ze > ludzie sa w stanie dosc godnie zyc Co nazywasz godnym zyciem? Jedzenie hamburgerow, frytek, skrzydelek, ogladanie Ophry i Busha na wszystkich kanalach informacyjnych w tym samym czasie, smierdzadze maslo, niejadalny chleb i wszechobecna coca cole? A moze czlowiek ma w Stanach godnosc kiedy idzie sobie na romantyczny spacer na plaze, i dostaje studolarowy mandat za przebywanie na owej po zachodzie slonca? A moze godne zycie maja Murzyni, ktorzy zajmuja tylnie miejsca w autobusach, nie z wlasnego wyboru. Sadzac z podpisu mieszkasz w NYC, rusz tylek z metropolii i jedz do Arizony do rezrewatow Indian, oni zyja wedlug ciebie godnie? Tylko nie odpisuj mi prosze ze to ich wybor, bo przed takim samym wyborem stawali ludzie wysylani na Sybir w XIX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european HAHA ! Amerykanie robia na Polakach interes 29.07.03, 18:37 Gość portalu: NYorker napisał(a): > Gos´c´ portalu: gosc napisa?(a): > > > Zalosni idioci - To co Amerykanie za nas zaplaca to > > jest "ochlap" ktory im spada z kacika ust po irackim torcie. Oni > > na tym zarobia po stokroc tyle!!!! Ciekawe co bedziecie mowic > > jak zaczna tam ginac Polacy - w imie czego - taniej ropy dla > > USA?! > > jestem zalosnym idiota. a kim ty jestes? to oczywiste, ze kazde panstwo dba o > swoj interes i dobrobyt swoich obywateli. nawet jesli to ochlapy, to wiecej, > niz nic. jestes dzielnym polskim patriotom, zacietrzewinym w swej dumie. dokad > polska doszla, wiedziona przez tobie podobnych nadetych bufonow? No to policz sobie dokladnie: Polska pokryje 1/3 kosztow wyslania 9000 wojska, z czego jedynie 2000 jest Polakow a reszta wojska obce. I GDZIE TU INTERES I DLA KOGO? Polacy sfinansuja koszty 1000 obcych wojsk poza swoimi 2000 :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: zalosny idiota IP: *.socantel.net 29.07.03, 22:10 Antypolaku! A z kim to Polska szła, albo raczej przez kogo była i jest prowadzona na dno piekała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLO Kolejny chwycik propagandowy Gazety IP: *.austin.texas.net 30.07.03, 03:08 Tytul mowi, ze Ameryka pokryje koszty ... a juz w na poczatku tekstu czytamy, ze Polska pokryje 1/3...Typowa propaganda Gazety Zobaczymy jak to sie skonczy. Nie rozumiem optymizmu oszolomow...Polska wcale nie musi ponosic kosztow ani nie wpuszczac sie w to bagienko! SLO Gość portalu: gosc napisał(a): > Zalosni idioci - To co Amerykanie za nas zaplaca to > jest "ochlap" ktory im spada z kacika ust po irackim torcie. Oni > na tym zarobia po stokroc tyle!!!! Ciekawe co bedziecie mowic > jak zaczna tam ginac Polacy - w imie czego - taniej ropy dla > USA?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjb Re: Sojusz Polsko - Amerykański kwitnie - dobrze IP: *.fibercor.com 29.07.03, 17:11 na dobry poczatek Bush obiecal Polsce 20 szybow do rozminowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Sojusz Polsko - Amerykański kwitnie - dobrze IP: armagedon:* 30.07.03, 14:11 Gość portalu: Tomasz M. Bladyniec napisał(a): > To kolejny dowód, że dokonaliśmy słusznego wyboru wiążąc się > politycznie z USA. Zobaczycie, że to dopiero początek > dobrodziejstw... tak oczywiscie nastepnym dobrodziejstwem beda trumny z naszymi zolnieżami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: 148.56.46.* 29.07.03, 13:26 Gość portalu: falafel napisał(a): > dziekujemy Ameryko! jesteśmy z wami! Precz z socjalistyczną > Europą! Skoro jestes z nimi "palancie" to mysle ze wlasnie szykujesz sie do wyjazdu do Iraku - gotow zginac w imie "wolnosci dla irakijczykow" , z ktorej jak widac nie ciesza sie zbytnio! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik CO ZA WSTYD!!! 29.07.03, 13:29 Polska ubogi - bosonogi sojusznik! Za okupację się bierzemy, ale nie stać nas żeby tam pojechać!! Nasza armia zamienia się w najemników opłacanych przez USA! WSTYD WSTYD WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrissie 30 mln dolarow IP: *.adsl.xs4all.nl 29.07.03, 13:58 Fajnie, ze polskie wojsko jest na zoldzie amerykanskim :-)) proponuje wzniesc do tego sztandary: Bog, Honor, Ojczyzna Za wolnosc Wasza i nasza tez mozna, gdyby nie to, ze ludzie w Iraku wcale nie chca tej "wolnosci" od tych co sprzedali bron biologiczna ich przywodcy. Ale wtedy to wszyskim pasowalo.. A swoja droga, ciekawe ile szpitali lub szkol, stypendiow dla mlodych ludzi i personelu medycznego mozna by w Polsce utrzymac za 30 mln dolarow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: 30 mln dolarow IP: waprx* / 172.24.102.* 29.07.03, 16:35 Gość portalu: chrissie napisał(a): > > Fajnie, ze polskie wojsko jest na zoldzie amerykanskim :-)) > proponuje wzniesc do tego sztandary: Bog, Honor, Ojczyzna > Za wolnosc Wasza i nasza tez mozna, gdyby nie to, ze ludzie w > Iraku wcale nie chca tej "wolnosci" od tych co sprzedali bron > biologiczna ich przywodcy. Ale wtedy to wszyskim pasowalo.. > A swoja droga, ciekawe ile szpitali lub szkol, stypendiow dla > mlodych ludzi i personelu medycznego mozna by w Polsce utrzymac > za 30 mln dolarow.. Brawo Chrissie! Też z tego artykułu zwróciłem uwagę na te 30 mln$. Może dla USA 200 mln $ to nic ale dla Polski 120 mln zł z okrajanego na żywca budżetu to bardzo dużo. Pytanie po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: CO ZA WSTYD!!! IP: *.adsl.snet.net 29.07.03, 15:14 > Polska ubogi - bosonogi sojusznik! Za okupację się bierzemy, ale nie stać nas > żeby tam pojechać!! Nasza armia zamienia się w najemników opłacanych przez USA! > > WSTYD WSTYD WSTYD!!! Nie widze w tym nic wstydliwego. 55% Polakow jest przeciwko uczestnictwu Polski w tej okupacji, wiec dlaczego polscy podadnicy mieli by za nia placic? A Amerykanski rzad zaplaci chetnie, bo zalezy im by pokazac ze w Iraku sa sily miedzynarodowe a nie tylko Amerykanskie i Brytyjskie. (Trudno to nazywec "Coalition Forces") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: CO ZA WSTYD!!! IP: *.home.cgocable.net 29.07.03, 16:42 Wstyd to tez $ Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ale to jest NASZA armia 29.07.03, 17:12 Skoro już pojechali to za NASZE pieniądze. Czemu mają być najemnikami? Czemu mają się sprzedawać obcemu mocarstwu? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Kadra oficerska sprzedawala sie przez ostatnie 50 30.07.03, 01:29 lat, ta sama (jesli chodzi o wyzsze szarze, sztaby etc.) do dzis pozostala. Jedyna roznica, ze dzis robia lepszy interes: do Iraku w 2003 za dolary, do Czechoslawacji w 1968 za ruble. I to nawet nie transferowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Czechosłowacja to plama na honorze armii. 30.07.03, 11:13 Ale w końcu po coś tą suwerenność w 89 odzyskaliśmy. Chyba nie po to by sprzedawać się USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: CO ZA WSTYD!!! IP: *.com / 192.168.1.* 29.07.03, 21:02 Tak. To jest wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec żołnierza Jednak trochę trzeba myśleć! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 22:31 Śmierć polskiego żołnierza obojętnie gdzie by nastąpiła, czy to na poligonie, czy na służbie jest takim samym dramatem.Dotyczy to także policjantów którch znaczna ilość zginęła od kul bandytów. Tu w kraju, w walce było nie było przeważnie ze współplemieńcami! Nie wolno dopuszczać myśli,że tam w Iraku zginie choćby jeden polski żołnierz. Ale pojechali oni tam nie na rozkaz! Podkreślam: nie na rozkaz! 100% naszego kontygentu to o c h o t n i c y (!) którzy zostali doskonale ponformowani po co tam pojechali. Dobrowolnie zgodzili się wykonywać wszystkie wydane im tam rozkazy. Niema albowiem nigdzie na świecie armii w której byłaba inna forma przekazywania w wojsku zadań czy poleceń. Od setek już lat Polska wchodziła w najrozmaitsze alianse wojskowe, a to z Anglią, ato z Francją , a to z Rumunią, czy Węgrami itd itp. Przeważnie ponosiliśmy hekatombę strat ludzkich bez jakichkolwiek korzyści dla narodu czy państwa. W wielu powyższych wypowiedziach w podtekście ujawnia się zadziwiająca niechęć do Stanów Zjednoczonych! A przecież to jedyny kraj który w naszych najnowszych dziejach nie zawiódł Polski! Rozpoczęło się słynnego orędzia wygłoszonego przez prezydenta Wilsondo do obu Izb Kongredsu w dniu 18 stycznia 1918r którego punkt 13 brzmiał " Należy stworzyć niezawisłe państwo Polskie,które winno obejmować terytoria zamieszkane przez ludność niezaprzeczalnie polską, któremu należy zapewnić swobodny i bezpieczny dostęp do morza i którego niezawisłość polityczną i gospodarczą oraz integralność terytorialną należy zagwarantować paktem międzynarodowym"! To zaowocowało układem wersalskim. Potem w znaczączy sposób sfinansowali powstanie słynnej "błękitnej amiii" Hallera do której wstąpiło wielu amerykanów! Ruscy też nam w 1918 roku gwarantowali niepodległość. Już jednak w 1920 rou układ zerwali najeżdżając nasz kraj. We wrześniu 1939r wbili nam nóż w plecy! Francuzi bardzo nas kochali pod warunkiem,że żółnierz polski hojnie będzie za nią krew przelewał. Anglicy, kraj od wielu lat kolonialny traktował nas jak pariasów! To dziwne, ale na stu wyjeżdżajacych w poszukiwaniu pracy za granicą, ponad połowa jedzie do USA! Nadarzyła się rzadka okazja byśmy o czyś w naszych dziejach mogli orężnie zadecydować, nawet w cieniu Armii USA. Jestem pewien, że będziemy z tego mieli większy profit niż z wielotysięcznego kontyngentu w armii napoleońskiej, większy niż z "jeszcze nigdy tak niewielu zrobiło tak duzo dla wielu" jak pan Churchill określił udział polskich lotników w bitwie o Anglię, że nie wspomnę o Cassino czy Narwik! Ja modlę sie by moje dziecko wróciło do domu, do ojczyzny całe i zdrowe. Każdy z piszących wyżej ma prawo pisać co chce, i ja też takie prawo mam, za to polegli bowiem stoczniowcy w Gdyni, górnicy w Wujku i wielu innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Re: Jednak trochę trzeba myśleć! - Brawo! IP: *.asm.bellsouth.net 30.07.03, 00:03 Brawo za wspaniały tekst. Będę się modlił za szczęśliwy powrót syna do domu tak jak za syna i synową moich przyjaciół z San Diego, którzy oboje służą jako piloci helikopterów w 101 Airborne w Iraku. Masę młodych ludzi polskiego pochodzenia służy w amerykańskich siłach zbrojnych. Jan K. Gość portalu: ojciec żołnierza napisał(a): > Śmierć polskiego żołnierza obojętnie gdzie by nastąpiła, czy to > na poligonie, czy na służbie jest takim samym dramatem.Dotyczy > to także policjantów którch znaczna ilość zginęła od kul > bandytów. Tu w kraju, w walce było nie było przeważnie ze > współplemieńcami! Nie wolno dopuszczać myśli,że tam w Iraku > zginie choćby jeden polski żołnierz. Ale pojechali oni tam nie > na rozkaz! Podkreślam: nie na rozkaz! 100% naszego kontygentu to > o c h o t n i c y (!) którzy zostali doskonale ponformowani po > co tam pojechali. Dobrowolnie zgodzili się wykonywać wszystkie > wydane im tam rozkazy. Niema albowiem nigdzie na świecie armii w > której byłaba inna forma przekazywania w wojsku zadań czy > poleceń. Od setek już lat Polska wchodziła w najrozmaitsze > alianse wojskowe, a to z Anglią, ato z Francją , a to z Rumunią, > czy Węgrami itd itp. Przeważnie ponosiliśmy hekatombę strat > ludzkich bez jakichkolwiek korzyści dla narodu czy państwa. W > wielu powyższych wypowiedziach w podtekście ujawnia się > zadziwiająca niechęć do Stanów Zjednoczonych! A przecież to > jedyny kraj który w naszych najnowszych dziejach nie zawiódł > Polski! Rozpoczęło się słynnego orędzia wygłoszonego przez > prezydenta Wilsondo do obu Izb Kongredsu w dniu 18 stycznia > 1918r którego punkt 13 brzmiał " Należy stworzyć niezawisłe > państwo Polskie,które winno obejmować terytoria zamieszkane > przez ludność niezaprzeczalnie polską, któremu należy zapewnić > swobodny i bezpieczny dostęp do morza i którego niezawisłość > polityczną i gospodarczą oraz integralność terytorialną należy > zagwarantować paktem międzynarodowym"! To zaowocowało układem > wersalskim. Potem w znaczączy sposób sfinansowali powstanie > słynnej "błękitnej amiii" Hallera do której wstąpiło wielu > amerykanów! Ruscy też nam w 1918 roku gwarantowali > niepodległość. Już jednak w 1920 rou układ zerwali najeżdżając > nasz kraj. We wrześniu 1939r wbili nam nóż w plecy! Francuzi > bardzo nas kochali pod warunkiem,że żółnierz polski hojnie > będzie za nią krew przelewał. Anglicy, kraj od wielu lat > kolonialny traktował nas jak pariasów! To dziwne, ale na stu > wyjeżdżajacych w poszukiwaniu pracy za granicą, ponad połowa > jedzie do USA! > Nadarzyła się rzadka okazja byśmy o czyś w naszych dziejach > mogli orężnie zadecydować, nawet w cieniu Armii USA. Jestem > pewien, że będziemy z tego mieli większy profit niż z > wielotysięcznego kontyngentu w armii napoleońskiej, większy niż > z "jeszcze nigdy tak niewielu zrobiło tak duzo dla wielu" jak > pan Churchill określił udział polskich lotników w bitwie o > Anglię, że nie wspomnę o Cassino czy Narwik! Ja modlę sie by > moje dziecko wróciło do domu, do ojczyzny całe i zdrowe. Każdy z > piszących wyżej ma prawo pisać co chce, i ja też takie prawo > mam, za to polegli bowiem stoczniowcy w Gdyni, górnicy w Wujku i > wielu innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielokropek Re: Jednak trochę trzeba myśleć! - Brawo! IP: *.half-black-angel.dialup.pol.co.uk 30.07.03, 04:09 Módl się Janie módl. Może to coś pomorze. Ojciec żołnierza ? Propagandowa agitka pelna niescislosci i typowego polonocentryzmu, a takze mijania sie z prawda historyczna. Na przyklad. Slawna sentencja Churchilla "Never in the field of human conflicts ....etc" bynajmniej nie dotyczyla wylacznie polskich lotnikow, lecz dotyczyla WSZYSTKICH bioracych udzial w Bitwie o Anglie ...itd. Gość portalu: Jan K. napisał(a): > Brawo za wspaniały tekst. Będę się modlił za szczęśliwy powrót syna do domu > tak jak za syna i synową moich przyjaciół z San Diego, którzy oboje służą jako > piloci helikopterów w 101 Airborne w Iraku. Masę młodych ludzi polskiego > pochodzenia służy w amerykańskich siłach zbrojnych. > > Jan K. > > Gość portalu: ojciec żołnierza napisał(a): > > > Śmierć polskiego żołnierza obojętnie gdzie by nastąpiła, czy to > > na poligonie, czy na służbie jest takim samym dramatem.Dotyczy > > to także policjantów którch znaczna ilość zginęła od kul > > bandytów. Tu w kraju, w walce było nie było przeważnie ze > > współplemieńcami! Nie wolno dopuszczać myśli,że tam w Iraku > > zginie choćby jeden polski żołnierz. Ale pojechali oni tam nie > > na rozkaz! Podkreślam: nie na rozkaz! 100% naszego kontygentu to > > o c h o t n i c y (!) którzy zostali doskonale ponformowani po > > co tam pojechali. Dobrowolnie zgodzili się wykonywać wszystkie > > wydane im tam rozkazy. Niema albowiem nigdzie na świecie armii w > > której byłaba inna forma przekazywania w wojsku zadań czy > > poleceń. Od setek już lat Polska wchodziła w najrozmaitsze > > alianse wojskowe, a to z Anglią, ato z Francją , a to z Rumunią, > > czy Węgrami itd itp. Przeważnie ponosiliśmy hekatombę strat > > ludzkich bez jakichkolwiek korzyści dla narodu czy państwa. W > > wielu powyższych wypowiedziach w podtekście ujawnia się > > zadziwiająca niechęć do Stanów Zjednoczonych! A przecież to > > jedyny kraj który w naszych najnowszych dziejach nie zawiódł > > Polski! Rozpoczęło się słynnego orędzia wygłoszonego przez > > prezydenta Wilsondo do obu Izb Kongredsu w dniu 18 stycznia > > 1918r którego punkt 13 brzmiał " Należy stworzyć niezawisłe > > państwo Polskie,które winno obejmować terytoria zamieszkane > > przez ludność niezaprzeczalnie polską, któremu należy zapewnić > > swobodny i bezpieczny dostęp do morza i którego niezawisłość > > polityczną i gospodarczą oraz integralność terytorialną należy > > zagwarantować paktem międzynarodowym"! To zaowocowało układem > > wersalskim. Potem w znaczączy sposób sfinansowali powstanie > > słynnej "błękitnej amiii" Hallera do której wstąpiło wielu > > amerykanów! Ruscy też nam w 1918 roku gwarantowali > > niepodległość. Już jednak w 1920 rou układ zerwali najeżdżając > > nasz kraj. We wrześniu 1939r wbili nam nóż w plecy! Francuzi > > bardzo nas kochali pod warunkiem,że żółnierz polski hojnie > > będzie za nią krew przelewał. Anglicy, kraj od wielu lat > > kolonialny traktował nas jak pariasów! To dziwne, ale na stu > > wyjeżdżajacych w poszukiwaniu pracy za granicą, ponad połowa > > jedzie do USA! > > Nadarzyła się rzadka okazja byśmy o czyś w naszych dziejach > > mogli orężnie zadecydować, nawet w cieniu Armii USA. Jestem > > pewien, że będziemy z tego mieli większy profit niż z > > wielotysięcznego kontyngentu w armii napoleońskiej, większy niż > > z "jeszcze nigdy tak niewielu zrobiło tak duzo dla wielu" jak > > pan Churchill określił udział polskich lotników w bitwie o > > Anglię, że nie wspomnę o Cassino czy Narwik! Ja modlę sie by > > moje dziecko wróciło do domu, do ojczyzny całe i zdrowe. Każdy z > > piszących wyżej ma prawo pisać co chce, i ja też takie prawo > > mam, za to polegli bowiem stoczniowcy w Gdyni, górnicy w Wujku i > > wielu innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLO Re: Jednak trochę trzeba myśleć! IP: *.austin.texas.net 30.07.03, 03:45 Jezeli o proficie mowa, to najwiekszy profit uzyskalismy od Sowietow .... ZIEMIE ZACHODNIE! Najwiekszy sukces Polski XX wieku - jezeli tego nie rozumiecie, to typowe, musi sporo czasu jeszcze uplynac.... Bohaterowie ktorzy zdobywali np. Wal Pomorski otrzymuje za Krzyz Zaslugi 1zl miesiecznie. Hanba!!!! Z pewnoscia zycze aby wrocil z Iraku calo kazdy zolnierz do matki, nawet jezeli jest okupantem i agresorem....Niestety nie bohaterem! SLO Gość portalu: ojciec żołnierza napisał(a): > Śmierć polskiego żołnierza obojętnie gdzie by nastąpiła, czy to > na poligonie, czy na służbie jest takim samym dramatem.Dotyczy > to także policjantów którch znaczna ilość zginęła od kul > bandytów. Tu w kraju, w walce było nie było przeważnie ze > współplemieńcami! Nie wolno dopuszczać myśli,że tam w Iraku > zginie choćby jeden polski żołnierz. Ale pojechali oni tam nie > na rozkaz! Podkreślam: nie na rozkaz! 100% naszego kontygentu to > o c h o t n i c y (!) którzy zostali doskonale ponformowani po > co tam pojechali. Dobrowolnie zgodzili się wykonywać wszystkie > wydane im tam rozkazy. Niema albowiem nigdzie na świecie armii w > której byłaba inna forma przekazywania w wojsku zadań czy > poleceń. Od setek już lat Polska wchodziła w najrozmaitsze > alianse wojskowe, a to z Anglią, ato z Francją , a to z Rumunią, > czy Węgrami itd itp. Przeważnie ponosiliśmy hekatombę strat > ludzkich bez jakichkolwiek korzyści dla narodu czy państwa. W > wielu powyższych wypowiedziach w podtekście ujawnia się > zadziwiająca niechęć do Stanów Zjednoczonych! A przecież to > jedyny kraj który w naszych najnowszych dziejach nie zawiódł > Polski! Rozpoczęło się słynnego orędzia wygłoszonego przez > prezydenta Wilsondo do obu Izb Kongredsu w dniu 18 stycznia > 1918r którego punkt 13 brzmiał " Należy stworzyć niezawisłe > państwo Polskie,które winno obejmować terytoria zamieszkane > przez ludność niezaprzeczalnie polską, któremu należy zapewnić > swobodny i bezpieczny dostęp do morza i którego niezawisłość > polityczną i gospodarczą oraz integralność terytorialną należy > zagwarantować paktem międzynarodowym"! To zaowocowało układem > wersalskim. Potem w znaczączy sposób sfinansowali powstanie > słynnej "błękitnej amiii" Hallera do której wstąpiło wielu > amerykanów! Ruscy też nam w 1918 roku gwarantowali > niepodległość. Już jednak w 1920 rou układ zerwali najeżdżając > nasz kraj. We wrześniu 1939r wbili nam nóż w plecy! Francuzi > bardzo nas kochali pod warunkiem,że żółnierz polski hojnie > będzie za nią krew przelewał. Anglicy, kraj od wielu lat > kolonialny traktował nas jak pariasów! To dziwne, ale na stu > wyjeżdżajacych w poszukiwaniu pracy za granicą, ponad połowa > jedzie do USA! > Nadarzyła się rzadka okazja byśmy o czyś w naszych dziejach > mogli orężnie zadecydować, nawet w cieniu Armii USA. Jestem > pewien, że będziemy z tego mieli większy profit niż z > wielotysięcznego kontyngentu w armii napoleońskiej, większy niż > z "jeszcze nigdy tak niewielu zrobiło tak duzo dla wielu" jak > pan Churchill określił udział polskich lotników w bitwie o > Anglię, że nie wspomnę o Cassino czy Narwik! Ja modlę sie by > moje dziecko wróciło do domu, do ojczyzny całe i zdrowe. Każdy z > piszących wyżej ma prawo pisać co chce, i ja też takie prawo > mam, za to polegli bowiem stoczniowcy w Gdyni, górnicy w Wujku i > wielu innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Re: Jednak trochę trzeba myśleć! - no to mysl! IP: 203.102.161.* 30.07.03, 04:47 Gość portalu: SLO napisał(a): > Jezeli o proficie mowa, to najwiekszy profit uzyskalismy od > Sowietow .... ZIEMIE ZACHODNIE! > Najwiekszy sukces Polski XX wieku - jezeli tego nie rozumiecie, to typowe, musi sporo czasu jeszcze uplynac.... No to mysl SLO! Zapomniales o ziemiach wshodnich - wiecej stracilismy niz zyskalismy. A o to, ze dostajesz 1 zl. na miesiac za bitwe o Wal Pomorski to zasluga tych co te ziemie wschodnie zabrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Jednak trochę trzeba myśleć! IP: *.adsl.snet.net 30.07.03, 04:44 Czlowieku, Wez sobie walium bo zawalu jeszcze dostaniesz od tego stukania na klawiaturze. Wszystkie fakty, o ktorych wspominasz to historia. Teraz rzeczywistosc jest inna. Wojana w Iraku wybuchla i nadal przebiega nie "za wolnosc nasza i wasza" ale za pieniadze, ktore kilku dobrze ustawionych biznesmenow wydutkuje z tepego narodu amerykanskiego. Mimo calej propagandy tepizna amerykanska zaczela troche cos podejrzewac i mamrota ostatnio na swojego teksanskiego przyglupa. 1. Ze to niby jakas babe atomawa mial znalezc i nie znalazl 2. Ze z pracy wyrzucili i nie ma czym kart kredytowych splacac 3. Ze w ogole zaduzo chlopakow z sasiedztwa z Iraku w workach przywoza. Za rok wybory wiec ustawieni biznesmeni chcac by teksanski przyglup przy wladzy zostal staraja sie na troski tepizny amerykanskiej jakos zaradzic. 1. Wmawiaja, ze to o bombke choinkowa nie atomowa na poczatku chodzilo. 2. W sprawie bezrobocia nic nie robia, bo im to na reke 3. Wynajmuja zabijakow i moczymordy z calego niemal swiata (kto wlezie do transportowca), by moc zmniejszyc liczbe swoich marines w Iraku. Ot i sie polskie obiboki zalapaly. Kto wie moze i beda mieli nawet niezla zabawe. Nie tylko, ze pieniadze niezle, ale i moze w zamieszaniu jaka czarnooka muzulmanke przechedozyc bedzie mozna... Swiat zamienia sie w jeden wielki burdel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geronimo Re: Jednak trochę trzeba myśleć! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 23:11 Gość portalu: ojciec żołnierza napisał(a): > Nie wolno dopuszczać myśli,że tam w Iraku > zginie choćby jeden polski żołnierz. Ale pojechali oni tam nie > na rozkaz! Podkreślam: nie na rozkaz! 100% naszego kontygentu to > o c h o t n i c y (!) którzy zostali doskonale ponformowani po > co tam pojechali. Takie zyczeniowe myslenie nie ma zbyt wielkich szans w zderzeniu z rzeczywistoscia. Partyzanci strzelaja do Jankesow beda strzelac i do naszych, choc z teg co slyszalem, to wielu Polakow w Iraku zaczelo nagle palac miloscia do jezyka rosyjskiego ;) Ale slusznie pan zaznaczyl, ze pojechali ochotnicy, wiec jesli zgina zgina na wlasne ryzyko i odpowiedzialnosc. Watpie jednak by ich rodzinom bylo od tego lzej. > A przecież to > jedyny kraj który w naszych najnowszych dziejach nie zawiódł > Polski! Nie, alez skad!! ROTFL faktycznie w Teheranie, Jalcie i Poczdamie moglismy liczyc na Wujaszka Sama, ktory jak lew walczyl o polskie interesy ;)) Stalin nas kupil, ale kto nas sprzedal i kogo wina jest wieksza?? O upokarzajaych wizach dla najwierniejszego sojusznika tez pan zapewne nie slyszal. > Rozpoczęło się słynnego orędzia wygłoszonego przez > prezydenta Wilsondo do obu Izb Kongredsu w dniu 18 stycznia > 1918r którego punkt 13 brzmiał " Należy stworzyć niezawisłe > państwo Polskie,które winno obejmować terytoria zamieszkane > przez ludność niezaprzeczalnie polską, któremu należy zapewnić > swobodny i bezpieczny dostęp do morza i którego niezawisłość > polityczną i gospodarczą oraz integralność terytorialną należy > zagwarantować paktem międzynarodowym"! I c z tego, kilka pieknych nic nie znaczacych slowek, rownie cennych jak uznanie praw do niepodleglosci Polski przez Lenina. Dostalismy bezpieczny dostep do Baltyku - cale 70 km i Wolne Miasto Gdansk, ktore od poczatku bylo zarzewiem konfliktu z Niemcami. A gdyby nie Powstanie Wielkopolskie i Slaskie to pewnie i "terytoria zamieszkane przez ludność niezaprzeczalnie polską" pozostalyby w Niemczech gdyz juz podczas konferencji wersalskiej Jankesi w slad za Lloydem Goergem jak ognia unikali oslabienia Niemiec widzac w nich zaporre przed bolszewizmem. > To zaowocowało układem wersalskim. I t.zw. malym ukladem, ktory dziwnym trafem zobowiazal do ochrony praw mniejszosci narodowych Polske i inne panstwa Europy SrWschodniej ale nie Niemcy! > Potem w znaczączy sposób sfinansowali powstanie > słynnej "błękitnej amiii" Hallera do której wstąpiło wielu > amerykanów! Stalin sfinansowal powstanie Armii Berlinga - kazdy jak moze to bvedzie sie wyslugiwac cudzym miesem armatnim. > Ruscy też nam w 1918 roku gwarantowali > niepodległość. Już jednak w 1920 rou układ zerwali najeżdżając > nasz kraj. Ciut wczesniej niejaki Pilsudski najechal Kijow. Good yankee-dead yankee Geronimo Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Socjalistyczna Polska? 29.07.03, 14:10 Gość portalu: falafel napisał(a): > dziekujemy Ameryko! jesteśmy z wami! Precz z socjalistyczną > Europą! Drogi Falaflu, nie wiem czy wiesz, ze wiekszosc Amerykanow uwaza wiekszosc Polakow za socjalistow, bo, jak twierdza, gdyby wiekszosc ludzi w Poslce nie byla socjalistami to Solidarnosc zwyciezylaby na dlugo przed rokiem 80-tym czy 89-tym i zadne stany wojenne nie bylyby mozliwe. Powiemy, ze jest to oczywiscie uproszczona logika ale skads ten socjalizm sie w Polsce przeciez wzial, musialoby byc "troche" Polakow do niego chetnych. Dlaczego w NRD swego czasu ludzie wyszli na ulice a na Kubie tego nie robia? Pewnie, ze jest ryzyko ale cos w tej amerykanskiej logice chyba tez jest, wiec proponuje wiecej skromnosci, przynajmniej do momentu jak bedzie u nas co najmniej tyle kapitalizmu co w Anglii, Norwegii, Szwajcarii, Irlandii i paru innych panstwach... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx O jakiej wiekszosci Amerykanow Ty mowisz? 29.07.03, 14:28 Wiekszosc Amerykanow nie zajmuje sie rozdrobnianiem ludzi na takich albo innych. Tu jest wieksza roznorodnosc niz gdziekolwiek indziej. Licza sie osigniecia a nie etykietki. Jesli jestes porzadnym czlowiekiem uszanuja Cie niezaleznie jakiego jestes wyznania czy orientacji. Polska jest teraz dobrze w Ameryce widziana tak przez wladze jak i zwyczajnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Polska ma TERAZ dobra prase w USA 29.07.03, 14:58 To prawda, w mojej poprzedniej poczcie "chochlik" wycial 2 ostatnie literki ze slowa uwazala (skad my te znikajace literki i przecinki znamy? :)) i wyszlo na czas teraznijszy a ja myslalem o przeszlosci z lat 80-90. To co widze w mediach amerykanskich jest obecnie faktycznie bardzo pozytywne dla Polski, w International Herald Tribune artykul na pol strony zachecajacy do inwestowania w Polsce, ktore "robi wszystko dobrze" i jest "krajem jednej z najsilniejszych walut swiata" tudziez "5-tym co do wielkosci krajem Europy" (no tu to juz troche gosc przegial). Ciekawostka lingwistyczna z Washington Post (artykul o Polakach w Iraku): nasi poligloci(!) wojskowi maja porozumiewac sie z Hiszpanami po angielsku (a ci dalej przekaza Latynosom co trzeba), natomiast z Ukraincami po rosyjsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Socjalistyczna Polska? IP: *.adsl.snet.net 29.07.03, 15:20 > > nie wiem czy wiesz, ze wiekszosc > Amerykanow uwaza wiekszosc Polakow > za socjalistow, Co ty pieprzysz. Wiekszosc Amerykanow nie wie gdzie Polska jest na mapie, a wszystkie te dyrdymaly, o ktorych wspominasz maja w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Gdzei lezy Polska 29.07.03, 16:50 > Wiekszosc Amerykanow nie wie gdzie Polska jest na mapie, a > wszystkie te dyrdymaly, o ktorych wspominasz maja w dupie. Drogi Bartku, nie wiem skad wiesz, ze wiekszosc Amerykanow nie wie gdzie lezy Polska, czyzbys nalezal do "wczesniej urodzonych" i nalykal sie prl-owskiej propagandy o glupich Amerykanach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Gdzei lezy Polska IP: *.adsl.snet.net 29.07.03, 17:36 > nie wiem skad wiesz, ze wiekszosc Amerykanow > nie wie gdzie lezy Polska, czyzbys nalezal > do "wczesniej urodzonych" i nalykal > sie prl-owskiej propagandy o glupich > Amerykanach? > Nie, Droga toja3003. Mam z nimi do czynienia na codzien. I to z tymi bardziej oswieconymi - studentami. I tez maja w dupie gdzie lezy Polska. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Poland, Holland, who cares? IP: *.rasserver.net 30.07.03, 00:04 toja3003 napisała: > > > Wiekszosc Amerykanow nie wie gdzie Polska jest na mapie, a > > wszystkie te dyrdymaly, o ktorych wspominasz maja w dupie. > > Drogi Bartku, > > nie wiem skad wiesz, ze wiekszosc Amerykanow > nie wie gdzie lezy Polska, czyzbys nalezal > do "wczesniej urodzonych" i nalykal > sie prl-owskiej propagandy o glupich > Amerykanach? > Nie wiedza na mapie, ale na globusie wskaza, bo wiedza ze Ziemia jest okragla! :) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CT Re: Gdzei lezy Polska IP: *.75.99.176.Dial1.Stamford1.Level3.net 30.07.03, 04:49 Glupiutka istotko! Problem polega na tym ze owszem Amerykanie wiedza jak wyglada globus, ale nie wiedza co przedstawia i dlaczego. Masz racje mowiac ze Amerykanie mysla ze Polska jest krajem socjalistycznym ale tylko dlatego ze mysla, iz jest czescia Zwiazku Radzieckiego. Stany Zjednoczone sa krajem nacjonalistycznym bardziej niz III Rzesza sa rowniez ignorantami dlatego nie maja pojecia gdzie jest Polska, bo jest im to nie potrzebne. Europa to Paryz i Londyn... To wszystko toja3003 napisała: > > > Wiekszosc Amerykanow nie wie gdzie Polska jest na mapie, a > > wszystkie te dyrdymaly, o ktorych wspominasz maja w dupie. > > Drogi Bartku, > > nie wiem skad wiesz, ze wiekszosc Amerykanow > nie wie gdzie lezy Polska, czyzbys nalezal > do "wczesniej urodzonych" i nalykal > sie prl-owskiej propagandy o glupich > Amerykanach? > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Socjalistyczna Polska? IP: *.ifn-magdeburg.de 29.07.03, 18:27 NO cos w tym jest... tylko - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: *.home.cgocable.net 29.07.03, 14:14 Uzywaj liczby pojedynczej Odpowiedz Link Zgłoś
lxlxl Rząd USA tanio zakupil duza ilosc miesa armatniego 29.07.03, 14:20 Amertykanie znow zrobili dobry interes. A my mozemy byc przepelnieni duma, ze pieniadze, ktorych nie mamy mozemy poslac troche miesa (armatniego) do Iraku. Sobieski i Czarniecki w grobach sie przewracaja. WSTYD I HANBA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb A POD WIEDEN TO KTO ... IP: *.proxy.aol.com 29.07.03, 16:24 wyslal 'polskie mieso armatnie'?...Jan Kwalski?...P...licie,towarzyszu,i to w dodatku sami nie wiecie co p...licie. Odpowiedz Link Zgłoś
lxlxl Re: A POD WIEDEN TO KTO ... 30.07.03, 09:37 Polska husaria walczyla pod Wiedniem ZA WLASNE a nie za wyzebrane PIENIADZE! Poslowie habsburscy blagali pokornie Sobieskiego o pomoc, bo Sobieski ze swoja high-tech armia wyposazona w najskuteczniejsze wowczas formacje wojskowe jaka byla husaria i Lisowczycy byl ich jedynym ratunkiem. Teraz to my wlazimy bez wazeliny do d..... najpotezniejszemu krajowi swiata, ktory potrzebuje nas tylko jako etykietke dla swojej watpliwej polityki. Co do wartosci bojowej i wyposazenia naszego wojska wole sie nie wypowiadac. Czujesz te roznice "towarzyszu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.03, 14:29 Czy ktos z was zna tresc umowy przekazujacej srodki pieniezne ? Na jakich warunkach udzielono tej fin. pomocy ? Polacy ciagle marza o wielkich darowiznach , prezentach , to swiadczy o tym jak daleko sa od rzeczywistosci . Amerykanie nie stworza dobrobytu w Polsce . Dobrobyt wypracowuje sie samemu ! W Polsce jednak to wyrazy obce , wystarczy sluchac regularnie wiadomosci :najpopularniejsze wyrazy to +zlodzieje , mafia .korupcja.......... Prymitywna dziecinada ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: *.hc-sc.gc.ca 29.07.03, 14:32 Gość portalu: falafel napisał(a): > dziekujemy Ameryko! jesteśmy z wami! Precz z socjalistyczną > Europą! Moze by tak nie wyjezdzac do Iraku. Tylko wsiac pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawb Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: *.pwik.net / 192.168.1.* 29.07.03, 14:34 To jest żenujące, żeby taki kraj jak Polska nie potrafił wystawić 9000 żołnierzy i potem ich utrzymać. Gdzie my się pchamy. Miler i SLD musi odejść. Ciekawi mnie co potrafi reszta naszej armii. Mam wrażenie, że cała ta reszta bierze pieni`adze z nic nie robienie, po co nam oni? Wywalić na bru i utworzyć armię zawodową i będzie przynajmniej mniejszy wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geronimo Re: San Domingo II Polak i po szkodzie glupi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 14:37 O hanbo. O slepoto, w ludziach niepojeta. Ten, ktory zostal wolnym, poniosl drugim peta. Poniosl, ale slusznego nie uszedl pogromu. Znalazl lub zgon za morzem, lub niewole w domu. O narodzie niewdzieczny, takaz twa wyplata, Bys na rzez slal przyjaciol wsrod obcego swiata - Nadzieje matek zamienial w rozpacz i trwoge. Takaz nam do ojczyzny wskazales droge?" Cyprian Godebski Polacy znowu maja byc najemnikami w obcej sluzbie. Psy wojny, lub jak to Amsterdamski napisal osly wojny. Jakie beda nastroje gdy przyleca pierwsze gruzy 200 z Iraku?? Czy pieknoduchy w rodzaju Kwasa, Milera Komorowskiego, Lewandowskiego, Frasyniuka pojada wreczyc wdowom i sierotom lrzyze zaslugi i purporowe serca od sojusznika?? Hanba dla Polski. Geronimo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amerykanin Re: San Domingo II Polak i po szkodzie glupi IP: 152.75.142.* 29.07.03, 14:41 Gość portalu: Geronimo napisał(a): > O hanbo. O slepoto, w ludziach niepojeta. > Ten, ktory zostal wolnym, poniosl drugim peta. > Poniosl, ale slusznego nie uszedl pogromu. > Znalazl lub zgon za morzem, lub niewole w domu. > O narodzie niewdzieczny, takaz twa wyplata, > Bys na rzez slal przyjaciol wsrod obcego swiata - > Nadzieje matek zamienial w rozpacz i trwoge. > Takaz nam do ojczyzny wskazales droge?" > > Cyprian Godebski > > Polacy znowu maja byc najemnikami w obcej sluzbie. Psy wojny, lub jak to > Amsterdamski napisal osly wojny. Jakie beda nastroje gdy przyleca pierwsze > gruzy 200 z Iraku?? Czy pieknoduchy w rodzaju Kwasa, Milera Komorowskiego, > Lewandowskiego, Frasyniuka pojada wreczyc wdowom i sierotom lrzyze zaslugi i > purporowe serca od sojusznika?? Hanba dla Polski. > > Geronimo A po co , kolego, Polska tak zabiegała o członkostwo w NATO; żeby się wozić, czy żeby dzielić zobowiązania? A że Polska na tym finansowo skorzysta, to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrissie Re: San Domingo II Polak i po szkodzie glupi IP: *.adsl.xs4all.nl 29.07.03, 14:51 NATO jest paktem obronnym a nie wspolnej agresji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: San Domingo II Polak i po szkodzie glupi IP: *.adsl.snet.net 29.07.03, 15:27 Gość portalu: amerykanin napisał(a): > > A po co , kolego, Polska tak zabiegała o członkostwo w NATO; > żeby się wozić, czy żeby dzielić zobowiązania? A że Polska na > tym finansowo skorzysta, to inna sprawa. Akcja w Iraku nie jest akcja NATO, tuczku. To akcja tzw "coalition forces" czyli Amerykanow i Brytyjczykow. Spales ostatnie pol roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjb Re: San Domingo II Polak i po szkodzie glupi IP: *.fibercor.com 29.07.03, 17:30 Polska jako czlonek NATO nie ma zadnych zobowiazan wobec Buszowskiej agresji na suwerenny Irak. Buszek atakujac Irak zrobil to przeciwko woli ONZ, NATO, i spolecznosci miedzynarodowej. Sam iech teraz sprzata burdel po sobie.Basta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb TEN WIERSZ,,, IP: *.proxy.aol.com 29.07.03, 16:29 jest cienki pod kazdym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: 63.147.235.* 29.07.03, 14:38 niedlugo amerykanie powiedza ze ta wojna nie ich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Amerykanie bronią interesów INNYCH! IP: 152.75.142.* 29.07.03, 14:44 Gość portalu: JA napisał(a): > niedlugo amerykanie powiedza ze ta wojna nie ich Masz rację, Pierwsza i Druga wojna swiatowa, a także wojna na Bałkanach też nie były nasze, ani w naszym, wąsko pojętym interesie (Hitler i Milosevic krzywdy Ameryce nie zrobili). A jednak... Frajerzy ci Amerykańcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geronimo Re: Amerykanie bronią interesów SWOICH! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.03, 16:21 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Gość portalu: JA napisał(a): > > > niedlugo amerykanie powiedza ze ta wojna nie ich > > > Masz rację, Pierwsza i Druga wojna swiatowa, a także wojna na > Bałkanach też nie były nasze, ani w naszym, wąsko pojętym > interesie (Hitler i Milosevic krzywdy Ameryce nie zrobili). A > jednak... Frajerzy ci Amerykańcy! No stary, to nie wy wypowiedzieliscie wojne Hitlerowi, tylko on wam wiec jakos glupio byloby go ignorowac. Poza tym w I w.sw. pojawiliscie sie niemal na wylaczanie swiatel i tez dopiero gdy Niemcy przystapily do totlanej wojny podwodnej a do tego zaczely judzic Meksyk by upomnial sie o swe stracone ziemie. Wiec nie plec glupstw, ze USA z czystej milosci i altruizmu przystapily do wojny. Good yankee-dead yankee Geronimo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb MYSLISZ, ZE ICH 'INTERESY' SA ZAGROZONE? IP: *.proxy.aol.com 29.07.03, 16:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Amerykanie bronią interesów INNYCH! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 29.07.03, 16:43 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Masz rację, Pierwsza i Druga wojna swiatowa, a także wojna na > Bałkanach też nie były nasze, ani w naszym, wąsko pojętym > interesie (Hitler i Milosevic krzywdy Ameryce nie zrobili). A > jednak... Frajerzy ci Amerykańcy! Oj meerkat, trzeba ci bylo w szkole uczyc sie, zamiast jakies kolka socjalistyczne zakladac. Pieprzysz o rzeczach, o ktorych jak widac nie masz najmniejszego pojecia. Poczytaj sobie ksiazki historyczne o I i II wojnie swiatowej, o przyczynach przystapienia do nich USA, i wtedy sie odezwij. Bo na razie robisz z siebie tylko blazna. Moze dlatego tak czesto zmieniasz swoj pseudonim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: Amerykanie bronią interesów INNYCH! IP: 152.75.142.* 29.07.03, 17:55 Gość portalu: MM napisał(a): > Gość portalu: meerkat napisał(a): > > > > Masz rację, Pierwsza i Druga wojna swiatowa, a także wojna na > > Bałkanach też nie były nasze, ani w naszym, wąsko pojętym > > interesie (Hitler i Milosevic krzywdy Ameryce nie zrobili). A > > jednak... Frajerzy ci Amerykańcy! > > Oj meerkat, trzeba ci bylo w szkole uczyc sie, zamiast jakies kolka > socjalistyczne zakladac. Pieprzysz o rzeczach, o ktorych jak widac nie masz > najmniejszego pojecia. Poczytaj sobie ksiazki historyczne o I i II wojnie > swiatowej, o przyczynach przystapienia do nich USA, i wtedy sie odezwij. Bo na > razie robisz z siebie tylko blazna. Moze dlatego tak czesto zmieniasz swoj > pseudonim. MM- odwiedź psychiatrę, bo się żółcią już zapluwasz i to się żle może skończyć. Twoja wizja świata przegrała, i nikt już jej więcej nie zrealizuje, nawet prezydent Howard Dean! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Amerykanie bronią interesów INNYCH! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 29.07.03, 18:26 Gość portalu: meerkat napisał(a): > > Oj meerkat, trzeba ci bylo w szkole uczyc sie, zamiast jakies kolka > > socjalistyczne zakladac. Pieprzysz o rzeczach, o ktorych jak widac nie mas > z > > najmniejszego pojecia. Poczytaj sobie ksiazki historyczne o I i II wojnie > > swiatowej, o przyczynach przystapienia do nich USA, i wtedy sie odezwij. B > o > na > > razie robisz z siebie tylko blazna. Moze dlatego tak czesto zmieniasz swoj > > > pseudonim. > > > MM- odwiedź psychiatrę, bo się żółcią już zapluwasz i to się żle może skończyć. > > Twoja wizja świata przegrała, i nikt już jej więcej nie zrealizuje, nawet > prezydent Howard Dean! :))) Words, words, words... (nie zastanawiaj sie dlugo, nie podejrzewam zebys wiedzial, skad ten cytat). A zalewu slow uzywasz tylko po to, aby nie odpowiedziec na pytanie - bo odpowiedzi nie znasz. Typowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbj Re: Amerykanie bronią interesów INNYCH! IP: *.fibercor.com 29.07.03, 17:59 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Gość portalu: JA napisał(a): > > > niedlugo amerykanie powiedza ze ta wojna nie ich > > > Masz rację, Pierwsza i Druga wojna swiatowa, a także wojna na > Bałkanach też nie były nasze, ani w naszym, wąsko pojętym > interesie (Hitler i Milosevic krzywdy Ameryce nie zrobili). A > jednak... Frajerzy ci Amerykańcy! ty jestes najwiekszy frajer, zeby poprawic reputacje polecam zaciagnac sie do US Army i pojechac do Iraku i powalczyc troche o wolnosc wasza i nasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Wiraszka Rząd USA to banda hipokrytow i politycznych ... IP: *.dsl.primus.ca 29.07.03, 14:46 awanturnikow, ktorzy nic dla swiata nie robia oprocz stwarzania sytuacji ciaglego zagrozenia; w koncu CIA musi jakos racjonowac swoja egzystencje. A co do Polskiego kontyngentu, to wielki wstyd. Jest mi bardzo przykro ze Polak zawsze jest robiony w ciula. Ciekawe jestem czy tych amerykanskich dolarow wystarczy na Polskie sieroty kiedy ich ojcowie zaczna wracac w metalowych pudelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Gdyby nie amerykanscy "hipokryci" to Polska.... 29.07.03, 14:55 .... bylaby teraz w Unii z Sowieckim Sojuzem i Korea Polnocna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLO A gdyby nie sowieci to wojowalbys na Wolyniu! IP: *.austin.texas.net 30.07.03, 03:56 adam.xx napisał: > .... bylaby teraz w Unii z Sowieckim Sojuzem i Korea Polnocna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Rząd USA to banda hipokrytow i politycznych . IP: *.adsl.snet.net 29.07.03, 15:34 > awanturnikow, ktorzy nic dla swiata nie robia oprocz stwarzania sytuacji > ciaglego zagrozenia; w koncu CIA musi jakos racjonowac swoja egzystencje. A co > do Polskiego kontyngentu, to wielki wstyd. Jest mi bardzo przykro ze Polak > zawsze jest robiony w ciula. Ciekawe jestem czy tych amerykanskich dolarow > wystarczy na Polskie sieroty kiedy ich ojcowie zaczna wracac w metalowych > pudelkach. Bzdura. To swiat rzadzony przez lobbystow (czytaj wielki biznes). Kilku amerykanskich biznesmenow zrobi na tej wojnie majatek. "Przypadkowo", mala czesc tego majatku pojdzie na kampanie Busha w przyszlym roku. Kto zaplaci? Biedni Irakijczycy oraz tepi amerykanscy podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stb Jak tak sobie pomysle o Zwiazku Radzieckim... IP: *.proxy.aol.com 29.07.03, 16:52 to lza sie kreci w oku .Sowieci nas nigdzie nie wysylali, sami do nas przylezli i 'wyzwalali' nas przez piecdziesiat lat.Oni to byli przyjaciolmi,ze wszystkim sie z nimi dzielilismy,to nie to,co Amerykanie,wstretni kapitalisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan K. Krwawe macki CIA - już gdzies to słyszałem... IP: *.asm.bellsouth.net 30.07.03, 00:04 Czy towarzysz Staszek Wiraszka pisze z domu rencistów członków PZPR? Jan K. Gość portalu: Staszek Wiraszka napisał(a): > awanturnikow, ktorzy nic dla swiata nie robia oprocz stwarzania sytuacji > ciaglego zagrozenia; w koncu CIA musi jakos racjonowac swoja egzystencje. A co > do Polskiego kontyngentu, to wielki wstyd. Jest mi bardzo przykro ze Polak > zawsze jest robiony w ciula. Ciekawe jestem czy tych amerykanskich dolarow > wystarczy na Polskie sieroty kiedy ich ojcowie zaczna wracac w metalowych > pudelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: 62.190.198.* 29.07.03, 15:30 Amerykanie wola zaplacic Polakom, zeby gineli za nich. To taka wspolczesna forma najemnictwa. Bush przeciez chce zostac w urzedzie na nastepna kadencje, a kazda wlasna ofiara oslabia jego pozycje - wiec czemu nie wynajac armii z jakiegos ubogiego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A coz to znow za bzdury IP: *.ifn-magdeburg.de 29.07.03, 16:55 kochani- amerykanie moze pytali sie juz wrozek i juz wiedza ze to nie jakas tam sobie wojenka.. dlatego robia to we wlasnym interesie jak ktos to napisal.. Co my zrobimy- hm.. grajac w karty z tym rzadem ktory mamy.. sami zobaczycie kochani.. ja bym sie tak nie cieszyla.. i nie chodzi naloty terrorystyczne na nasze panstewko.. - mi naprawde szkoda tych chlopakow.. jesli ktos sie za nich nie wezmie to bedzie z nimi zle... a ja wole byc dobra wrozka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sue me POLSKA LACHOCIAGIEM AMERYKANOW - IP: *.tor.primus.ca 29.07.03, 15:44 i tak jest postrzegana na swiecie - jako lachociagi i najwieksze osly na swiecie. Tak samo placi sie panience za numerek, jak USraj placi Polsce za dawanie dupy w Iraku. Ha, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaka Re: POLSKA LACHOCIAGIEM AMERYKANOW - IP: 208.247.54.* 29.07.03, 15:57 czy twoja glupota jest dziedziczna czy nabyta???? Gość portalu: sue me napisał(a): > i tak jest postrzegana na swiecie - jako lachociagi i najwieksze > osly na swiecie. Tak samo placi sie panience za numerek, jak > USraj placi Polsce za dawanie dupy w Iraku. Ha, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr Re: POLSKA LACHOCIAGIEM AMERYKANOW - 29.07.03, 16:01 Tak, mam wrazenie ze ostatnio poziom dyskusji spadl 4-5 krotnie. Juz nikt nie przerzuca sie argumentami, tylko g..nem, belkotem i inwektywami. Jakby rozmawiali uczniowie najpodlejszych zawodowek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostak ZAWODOWA-GORA!!! IP: *.CTBTO.ORG 29.07.03, 16:25 A co ty kurna meteor od zawodowek chcesz? uczyles sie tam czy co, ktos sie zapakowal raz czy dwa od tylca czy co, he? zawodowy sa duma naszego panstwa! cala warstwa rzadzaca z zawodowek, na czele z lechem i leppkiem!!! wez sie wasc odpiernicz od zawodowek! i wracaj do swego pedalskiego liceum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek ZAWODOWA-KUPY GORA!!! IP: *.adsl.snet.net 29.07.03, 17:44 > A co ty kurna meteor od zawodowek chcesz? uczyles sie tam czy > co, ktos sie zapakowal raz czy dwa od tylca czy co, he? > zawodowy sa duma naszego panstwa! cala warstwa rzadzaca z > zawodowek, na czele z lechem i leppkiem!!! wez sie wasc > odpiernicz od zawodowek! i wracaj do swego pedalskiego liceum!!! kto by tam kurwa w zawoduwie siedzial. ja tam od razu do ojca na budowe poszlem, i co? kompa i interek mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lingwinista Re: ZAWODOWA-KUPY GORA!!! IP: *.medizin.uni-leipzig.de 29.07.03, 18:51 dobrze ze masz kompa i interek i dobrze ze poszedles na ta budowe ojca a nie poszles 3mka Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS: "a" to rusycyzm, po polsku "ale" lub "i". Nie 30.07.03, 01:37 czepiam sie jednak, bo sama ten blad robie, wyzwolic sie z "aania" trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: POLSKA LACHOCIAGIEM AMERYKANOW - IP: *.adsl.snet.net 29.07.03, 17:40 Poziom rzeczywisci niski. Choc porownanie wyjatkowo trafne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: POLSKA LACHOCIAGIEM AMERYKANOW - IP: *.arcor-ip.net 29.07.03, 18:30 meteorr napisał: > Tak, mam wrazenie ze ostatnio poziom dyskusji spadl 4-5 krotnie. > Juz nikt nie przerzuca sie argumentami, tylko g..nem, belkotem i > inwektywami. Jakby rozmawiali uczniowie najpodlejszych > zawodowek... Czy bedzie ci lepiej gdy napisze, ze Polska jest prostytutka? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dubbing Re: POLSKA LACHOCIAGIEM AMERYKANOW - IP: *.tlsa.pl 29.07.03, 16:04 > i tak jest postrzegana na swiecie - jako lachociagi i najwieksze... Przez kogo? Grzęznących coraz bardziej w socjaliźmie asekurantów z Niemiec i Francji? Nic mnie nie obchodzi ich zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota POLSKA LACHOCIĄGIEM USrAju !!! IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 29.07.03, 21:29 eseldowskie qrwy nie reprezentują już żadnej większości tego durnego elektoratu, który ich wybrał swego czasu. to są łapownicy, złodzieje, szuje, albo zwykli bandyci. Gość portalu: Dubbing napisał(a): > > i tak jest postrzegana na swiecie - jako lachociagi i > najwieksze... > > > Przez kogo? > Grzęznących coraz bardziej w socjaliźmie asekurantów z Niemiec i > Francji? Nic mnie nie obchodzi ich zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samuraj EXTRA GIERKA ONLINE !!!!!!! IP: 63.77.49.* 29.07.03, 15:58 po angielsku ale mozna pograc: www.samuraiwar.com/page.php?x=143384 na samym dole jest ikona z wejsciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Shatterhand PL - kraj do wnajecia IP: *.*.*.* 29.07.03, 16:09 Wysylamy wlasnych obywateli na cudze wojny b. tanio. Zydzi kierujacy PL przyjmuja zaklady ! teraz cena jest 30 mln srebrnikow. Kto da wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essie Oczywiscie,zgadzam sie z toba. IP: *.proxy.aol.com 29.07.03, 17:09 W Polsce nie tylko Zydzi rzadza,sa ich tam miliony. Nie ma sie wiec po co martwic,do Iraku pojechali i pojada tylko i wylacznie Zydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likudnik Zażydzona Polska? IP: 152.75.142.* 29.07.03, 17:58 Gość portalu: essie napisał(a): > W Polsce nie tylko Zydzi rzadza,sa ich tam miliony. Nie ma sie > wiec po co martwic,do Iraku pojechali i pojada tylko i wylacznie > Zydzi. Polska jest kompletnie zażydzona (jest tam co prawda jeden Syryjczyk). PRAWDZIWI Polacy wyemigrowali już dawno do Izraela. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erad Re: PL - kraj do wnajecia IP: *.socantel.net 29.07.03, 22:34 Gość portalu: Old Shatterhand napisał(a): > Wysylamy wlasnych obywateli na cudze wojny b. tanio. > Zydzi kierujacy PL przyjmuja zaklady ! > teraz cena jest 30 mln srebrnikow. Kto da wiecej? ........................... Żyd by przyjął więcej. Może nawet dał by pod zastaw nawet więcej Żydów, byle nie stracic na giszefcie. Zatem ciągle nie wiadomo kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Dubaju Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: 213.42.2.* 29.07.03, 18:12 Postawa polskiego rzadu jestdla mnie uwlaczajaca. Wstydze sie za zadania naszych politokow. Jak nie stac nas na "bilet" do Iraku to nie powinnismy sie tam pchac. Dla mnie jest to zenujace, ze jestesmy w tym momencie wyzbyci wszelkich ambicji. Moi amerkanscy i angielscy koledz z biura smieja sie z tego, kreujac kolejne bardzo zlosliwe zarty/kawaly dotyczce Polakow i ich miejsca w swiecie. Uwazam, ze maja racje: nalezny szacunek i powazne traktowanie na arenie swiatowej mozna zdobyc tylko i wylacznie wlasna praca, a nie tanimi chwytami propagandowymi. Pozdrowka z Dubaju (mamy lato, dzis bylo 46C) Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: *.adsl.snet.net 29.07.03, 18:29 Glupie jest to, ze Polska w ogole wysyla jakies wojska do Iraku. My nie mamy tam zadnego interesu! Jesli Amerykanie chca naszego wojska - niech placa. Wlasciwie to powinni placic wszystkie koszty. A to, ze Polacy beda ginac. Pewnie, ze beda. Jak sie ludzie ubieraja w mundury i biora karabiny do reki to musza brac pod uwage takie ryzyko. Zreszta 6000 osob ginie co roku w Polsce w wypadkach samochodowych i nikt sie tym nie przejmuje. Ot, statystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 18:27 I w nagrodę zniesie wizy dla Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znudzony Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: 152.75.141.* 29.07.03, 19:50 Gość portalu: az napisał(a): > I w nagrodę zniesie wizy dla Polaków... Nie zniesie. Już i tak ma za dużo zasuwających na czarno "turystów" z Polski, którym wizy skończyły się kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european U W A G A !! ROBIA WAS W CH...JA 29.07.03, 18:34 "Pentagon zapłaci ponad 200 mln dol. za transport do Iraku i koszty utrzymania 9 tys. międzynarodowej dywizji pod polskim dowództwem. Polska pokryje jedną trzecią kosztów. W poniedziałek rozpocznie się przerzut amerykańskimi samolotami ok. 2 tys. naszych żołnierzy." Polska dostarczy mniej niz 1/4 wojska (2000 z 9000) ale poktryje 1/3 kosztow wyslania tych 9000 - tak wiec czesc obcych wojsk pojedzie na WASZ drodzy Polacy koszt :-))))) HAHAHA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Rząd USA sfinansuje polskich najemnikow! IP: *.tkg.bc.tac.net 29.07.03, 18:36 Czy wogole wiedza po co tam jada?! Czy po "Wolnosc Nasza i Wasza" czy po odpadki z panskiego stolu. Mysle, ze ani jedno ani drugie. Po prostu zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
spacerowicz Z matematyka na bakier? 29.07.03, 18:40 Jezeli Polska sfinansuje w jedne trzeciej czesci koszty wyslania 9000 zolnierzy z czego tylko 2000 bedzie Polakow, to oznacza to, ze Polska sfinansuje nie tylko wlasnych wojakow ale i koszty tysiaca niepolskiego wojska . Spacer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironicznie Re: Z matematyka na bakier? IP: *.medizin.uni-leipzig.de 29.07.03, 19:11 ja mysle ze z matematyka to jak najbardziej oni sa w pozadku jedynie to taki psychologiczny trik-dobrego handlarza bo mozna by napisac Polska pokryje koszty swoich 2000 zolnierzy- oraz 1000 zolnierzy obcych-co bedzie stanowilo 1/3 kosztow utrzymania , natomiast Amerykanie oplaca transport ...... ktory im sie bardzo oplaci co oplaca sie natomiast Polsce ? na podworku zostala Francja i Niemcy no ale Ci nie chca bawic sie z Polska w jednej piaskownicy Polska bedzie zatem puszczac sobie w przyszlosci kolorowe latwce w niebo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Rząd USA sfinansuje polski kontyngent w Iraku IP: *.hc-sc.gc.ca 29.07.03, 20:28 Gość portalu: falafel napisał(a): > dziekujemy Ameryko! jesteśmy z wami! Precz z socjalistyczną > Europą! Podziwiam entuzjazm, w mysl hasla kupujac oszczedzasz, mamy zaplacic jedna trzecia kosztow militarnej obecnosci w Iraku. Lepiej jest nie jechac, a dostac forse. Jest taki kraj, ktory tam nie jedzie, a swoje i tak zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo cena/zysk IP: *.utaonline.at 29.07.03, 20:35 po pierwszych aluminiowych trumnach i mlodych chlopakach na wozkach/o kulach moze sie troche tymi milionami odbic ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patolog Re: cena/zysk IP: 152.75.142.* 29.07.03, 21:19 Gość portalu: neo napisał(a): > po pierwszych aluminiowych trumnach i mlodych chlopakach na > wozkach/o kulach moze sie troche tymi milionami odbic ... Nie ma żadnych aluminiowych trumien. Są tylko plastykowe worki. Takie rzeczy trzeba wiedzieć zanim się zacznie dyskutować o wojskach w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: cena/zysk IP: *.utaonline.at 30.07.03, 20:52 mniejsza o opakowanie - czy jesli przywiaza ich "luzem" , problem bedzie mniejszy? Gość portalu: patolog napisał(a): > Gość portalu: neo napisał(a): > > > po pierwszych aluminiowych trumnach i mlodych chlopakach na > > wozkach/o kulach moze sie troche tymi milionami odbic ... > > > Nie ma żadnych aluminiowych trumien. Są tylko plastykowe worki. Takie rzeczy > trzeba wiedzieć zanim się zacznie dyskutować o wojskach w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś