Dodaj do ulubionych

Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku

IP: *.dialup.zonnet.nl 01.08.03, 21:45
No i co moskale ??? Jak wam sie podoba akcja "BUMERANG" ???
Jednak wrocil bumerang do was,co... i tak trzymac !
W Mozdoku znajduje sie kilka obozow "filtracyjnych" w ktorych
nieustannie torturowani,gwalceni i mordowani sa Czeczency,teraz
macie odwet !!!
A jak tam "pokojowy" plan Putina ?
He,he,he,hehehe...
Obserwuj wątek
    • Gość: ads Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.Library.McGill.CA 01.08.03, 21:48
      szkoda niewinnych ludzi z obu stron konfliktu
    • Gość: ads Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.Library.McGill.CA 01.08.03, 21:48
      szkoda niewinnych ludzi z obu stron konfliktu
      • Gość: szaszlyk Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.dialup.zonnet.nl 01.08.03, 21:51
        Twierdzisz ze ci ruscy zolnierze byli niewinni ?
        Pewnie sie pobili na dyskotece i poszli se polezec w szpitalu !
        To sa mordercy walczacy z kobietami i dziecmi i spotkala ich zasluzona kara !
        Amen .
    • Gość: piotr Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.acn.waw.pl 01.08.03, 22:33
      przeczytaj uważnie coś napisał.

plan "BUMERANG" ??
      i gdzie teraz poleci bumerang?
      ile ofiar spowoduje po stronie czeczeńskiej?

smutna prawda - czeczeni przegrali tę wojnę militarnie.
      mają szansę na pokojowe "zwycięstwo" ??.pewnie tak .

poczytaj historię. my też biegliśmy kiedyś na "ruskie
      armaty". szczegółnie w 1863 roku. powinniśmy o tym pamiętać.
      i czeczeni także mogliby sie uczyć z naszej historii
    • terra0 Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku 01.08.03, 22:45
      Juz gdzie indziej napisalem, ze swietna akcja. Znow na szpital. (Gdzie oprocz
      zolnierzy bylo sporo cywilow). Osieciny beda wdzieczni.
      Co nastepne? Klinika poloznicza?
      Cos GW nie pisze o jeszcze jednej (juz wczorajszej akcji): (moja powtorka z
      innego watku):

Dzis przeciez 20 "bojownkow" chowajac sie za plecy zakladnikow - 22 kobiet i
      jednego 10 lat chlopczyka probowali meznie waczyc z "okupantem". Za bardzo nie
      poszlo to - zakladnicy juz na wolnosci:

www.rosbalt.ru/2003/08/01/112017.html

ale.. jestem po-prostu zachwycony. Ciwile, kobiety, szpital, dzieci. Po-prostu
      bohaterowie. Czeczenscy...
      • Gość: szaszlyk Re: Pisalo : WOJSKOWYM ,Igorku... IP: *.dialup.zonnet.nl 01.08.03, 23:01
        Ty lepiej sie pochwal ilu cywili wyscie w Czeczenii zamordowali,coooo ????
        Zasluzona kara,zasluzona....
        • gabrielacasey Zwlaszcza gdy gina Ingusze i Osetyncy??? 02.08.03, 00:06
          • Gość: terek Re: Zwlaszcza gdy gina Ingusze i Osetyncy??? IP: *.sienna14.enetwork.pl 02.08.03, 11:33
            W GROZNYM RUCHOLI SZPITALA NIE POZOSTAWILI WIEC TAKICH
            DYLEMATOW NIE MAJA,DO TEGO ZAWSZE MORDOWALI JENCOW CZECZNSKICH.
            OSETYNCZYCY ZAS WSPOLTWORZA ZNAKOMITY SPECNAZ ROSYJSKI KTORY
            MORDOWAL W CZECZENII PRZEDE WSZYSTKIM INGUSZY.ZAPYTAJ O TYM
            INGYSZY.
            • Gość: jarek Re: Zwlaszcza gdy gina Ingusze i Osetyncy??? IP: *.fastres.net 02.08.03, 20:42
              Nie uzywanie malych liter, kogos mi przypomina, czyzby juz zmienil nick, albo tez jak zwykle, ma ich pelno...
              • Gość: Terek-Grozny Re: Zwlaszcza gdy gina Ingusze i Osetyncy??? IP: *.crowley.pl 03.08.03, 13:27
                Uważajemy pinkertonie-w kawiarnie na Ul.Siennej jest stara
                klawiatura,na kotorej nie widac liter.Napisalem polowe teksta i
                nie zauwazylem wlaczonego caps looka ale akkurat nie to bylo
                waznym w przeslaniu,fatgowalem sie tobie to wytlumaczyc ale
                bardzo kulturalnie dodam panu zajebiste polskie powiedzenie-
                wypchaj sie,dobrze.Jestem Tatarem,mam na imie Murad i pochodze
                stamtad.
        • wielki_czarownik Szpital to szpital! 02.08.03, 01:12
          Nie tylko wojskowi tam leżą. Ponadto rannych i chorych się nie zabija. Tak
          postępują tylko zdegenerowani neohitlerowcy!
          • Gość: essie LUDZIE !!! 'Czarownikowi' wraca rozum !! IP: *.proxy.aol.com 02.08.03, 17:21
          • Gość: jarek Re: Szpital to szpital! IP: *.fastres.net 02.08.03, 20:46
            Nawet zgenerowani hitlerowcy bardzo czesto respektowali szpitale, ale ci co to teraz zrobili maja zawsze racje, a jezeli jej nie maja to ja usiluja stworzyc, po Czecni moze Armenia, przecierz Ormianie wymordowali w 1915-1917 roku 1,5 milionow Turkow i Kurdow, potem Grecy, przecierz oni 8.09.1956 roku spalili 73 meczetow tylko w Istambulu i zamordowali przy tym ok 10 tys Turkow.
            • Gość: Murad(Terek) Kup se Bucu ostani numer Angory IP: *.crowley.pl 03.08.03, 13:31
              To zobaczysz jak hitlerowcy respektowali szpitale,swoja droga-
              nie gorzej ani lepiej od ruskich
        • Gość: essie TY TEZ BEDZIESZ 'ZASLUZONY'... IP: *.proxy.aol.com 02.08.03, 17:14
          jak islamisci z ciebie zrobia siekane.
          • gabrielacasey Na kebaby. Jakby nie bylo, baranina a nie swinina. 02.08.03, 19:39
      • Gość: Mikael Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.futuro.zax.pl 02.08.03, 01:19

> Co nastepne? Klinika poloznicza?

Nie, to rosyjska specjalność (np. szpital położniczy w Groznym
        zbombardowany w '99)
      • Gość: wear@pf.pl Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: 212.69.76.* 02.08.03, 01:55
        terra0 napisał:

> Juz gdzie indziej napisalem, ze swietna akcja. Znow na
        szpital. (Gdzie oprocz
        > zolnierzy bylo sporo cywilow). Osieciny beda wdzieczni.
        > Co nastepne? Klinika poloznicza?
        > Cos GW nie pisze o jeszcze jednej (juz wczorajszej akcji):
        (moja powtorka z
        > innego watku):
        >
        > Dzis przeciez 20 "bojownkow" chowajac sie za plecy
        zakladnikow - 22 kobiet i
        > jednego 10 lat chlopczyka probowali meznie waczyc
        z "okupantem". Za bardzo nie
        > poszlo to - zakladnicy juz na wolnosci:
        >
        > www.rosbalt.ru/2003/08/01/112017.html
        >
        > ale.. jestem po-prostu zachwycony. Ciwile, kobiety, szpital,
        dzieci. Po-prostu
        > bohaterowie. Czeczenscy...
        >
        znalazl sie super medrzec
        • gabrielacasey A ty? Szukam i szukam i twych MADROSCI nie widze! 02.08.03, 03:06
          • Gość: xxxxx Re: A ty? Szukam i szukam i twych MADROSCI nie wi IP: 131.165.141.* 02.08.03, 10:56
            Ludzie cywilizowani chronia szpitale, ale dzikie to dzikie,
            przeciez wg ich kalendarza jest dopiero koniec sredniowiecza.
            Prawda. szanowni Internauci, przejedzie sie kiedys na bliski
            wschod, a potem piszcie o tolerancji.
            • Gość: z daleka Re: A ty? Szukam i szukam i twych MADROSCI nie wi IP: *.inter.net.il 02.08.03, 11:15
              Uzyles dosyc mocnych argumentow, co przypomnialo mi autentyczne, bo dotyczce
              mojego przyjacjela zdarzenie z czasow konca II wojny swiatowej. Miejsce akcji
              to Lublin (po wyzwoleniu), szpital miejski przy ulicy Staszica. Do szpitala
              wkracza oddzial AK i odstrzeliwuje wszystkich Zydow w nim sie znajdujacych, w
              tym brata mojego przyjaciela. No ale to bylo dawno i nie na Bliskim Wschodzie.
              • Gość: stb NIE SZKALUJ,CZERWONY LACHUDRO A.K .!!!! IP: *.proxy.aol.com 02.08.03, 17:27
              • thelonius A był tam smok? 02.08.03, 18:45
                • gabrielacasey A ja bym tego alarmu mimo uszu nie puscila. Nie 02.08.03, 19:41
                  wszystko, co polskie i AK-owskie to swiete. I mowimy o rejonie lubelszczyzny.
                  Specyficznym, niestety, kochani.
                  • thelonius A nie wkurza cię to, że szmaciarze z Wyborczej 02.08.03, 20:49
                    potraktowali rocznicę Powstania Warszawskiego zaledwie jednym
                    żenującym artykulikiem, nie wspominając o zasługach AK (ta
                    formacja była wielka, pomimo kilku wpadek), zaś Jedwabne, afera
                    Michnika Rywina czy inne ich ulubione tematy są klepane non-stop?
                    Przecież Michnik i spółka jawnie zakłamują historię - wiem, że
                    znasz inne przykłady jak wojna w Jugosławii.
                    To jest taka sama robota, jaką wykonywali bożkowie Michnika -
                    komuniści, a on to kontynuuje.
                    • gabrielacasey Wkurzaja od zawsze. I dlatego zwe ja Wybiorcza. I 02.08.03, 21:29
                      dlatego ignoruje burzliwe dyskusje w sprawie Rywina, jako ewidentne opium dla
                      durnego ludu z ambicjami do ...cwiercinteligencji. I dlatego (niestety, brak mi
                      czasu na przeklady) podaje linki do brytyjskich i amerykanskich mediow, by
                      wiele danych Wybiorczej odklamywac etc.etc. Przez pare miesiecy probowalam tez
                      tu wyjasniac, na czym manipulacja Wybiorczej polega etc.etc. Niestety, wieksza
                      popularnosc wsrod forumowiczow to sie nie cieszy - male umysly wola wybiorcza,
                      przezuta papke GW. Wkurza mnie tez paranoiczna antyrosyjskosc Michnika i - za
                      nim - calej Wybiorczej (bo Adas w swoim czasie zaprowadzil rzady silnej reki
                      i...braku osobowosci kadry, bo jeszcze ktos by sie wychylil), dlatego czasem
                      tez - choc nie dzisiaj - przeginam interpretacje na niekorzysc Czeczenow.
                      Wkurza mnie, jak jasna cholera i nie kupuje, nie czytam, przerzucam wydania on-
                      line. Niemniej forum GW ma jedna zalete: brak cenzury i natychmiastowe
                      umieszczanie postow, co czyni z niego ciekawy chat room.
              • Gość: z daleka Re: A ty? Szukam i szukam i twych MADROSCI nie wi IP: *.inter.net.il 02.08.03, 23:04
                Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Uzyles dosyc mocnych argumentow, co przypomnialo mi autentyczne, bo dotyczce
                > mojego przyjacjela zdarzenie z czasow konca II wojny swiatowej. Miejsce
                akcji
                > to Lublin (po wyzwoleniu), szpital miejski przy ulicy Staszica. Do szpitala
                > wkracza oddzial AK i odstrzeliwuje wszystkich Zydow w nim sie znajdujacych,
                w
                > tym brata mojego przyjaciela. No ale to bylo dawno i nie na Bliskim
                Wschodzie.

PS. Daleki jestem od jakichkolwiek uogulnien. Nie mam tez watpliwisci co do
                duzego wkladu AK w walke narodowo-wyzwolencza. Jadnak fakt jest faktem, ze to
                tez sie wydarzylo.
    • Gość: alicja Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.dipool.highway.telekom.at 01.08.03, 23:00
      Zdaje mi sie ze to kolejna prowokacja rucholi... To sa dopiero
      terrorysci i posuna sie do wszystkiego.
      • Gość: szaszlyk Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.dialup.zonnet.nl 01.08.03, 23:03
        A to normalne FSB/GRU juz w 1999 roku wysadzalo bloki mieszkalne w Rosji,a
        pozniej zwalalo na Czeczencow,zeby miec pretekst do najazdu na ta republike !
        Ruchole to najgorsi terrorysci,nawet taki Bin Laden to przy nich male
        dziecko ....
        • Gość: antysowieticus terra przeciez wy to samo robicie IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.03, 23:06
          wlasnie z kobietami, dziecmi, starcami....wasze wojska w
          Czeczenii robia dokladnie to samo....nie badz taki jednostronny
          w ocenie....dostrzegasz tylko to co robia Czeczency a nie
          dostrzegasz tego co czynia ruskie wojska? badz sprawiedliwszy...
        • terra0 Re: juz badz konsekwietny... 01.08.03, 23:07
          Nie rozumiem - albo bumerang, udana zemsta czeczenow albo prowokacja FSB...
          • Gość: szaszlyk Re: Wszystko jedno wazne ,ze znowu dostaliscie.. IP: *.dialup.zonnet.nl 01.08.03, 23:10
            kopa w dupe !
            Aha Igor : SERDECZNE POZDROWIENIA OD... BORZIKA,he,he,he !!!!!!!!
            • Gość: anty Re: Wszystko jedno wazne ,ze znowu dostaliscie.. IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.03, 23:12
              jestescie tu? wszyscy io tej samej porze? to moze wejdziemy na
              czat?
            • terra0 Re: Wszystko jedno wazne ,ze znowu dostaliscie.. 01.08.03, 23:19
              A o drugiej czesci mojego postu?
              • terra0 Re: Wszystko jedno wazne ,ze znowu dostaliscie.. 01.08.03, 23:20
                Mam na mysli pierwszego postu - o zakladnikach?
                • Gość: szaszlyk Re: A co ja jestem,twoj komentator ??? IP: *.dialup.zonnet.nl 01.08.03, 23:22
                  A wiec pamietaj : POZDROWIENIA OD BORZIKA !!!
                  • Gość: Wojtie Spalem z zona saszlyka - nic specjalnego:( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 04:35
                    Stoi takie przy drodze i mowi ze zarabia na sparwe (sic!)
                    • Gość: Wojtie Re: Spalem z zona saszlyka - nic specjalnego:( IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 04:40
                      Nie warto sie zatrzymywac :(
                    • Gość: Mikael Buractwem na forum nikomu nie zaimponujesz - niejaki IP: *.futuro.zax.pl 02.08.03, 09:46
                      janosik jest mistrzem w tej dziedzinie. Jedno jest prawdą
                      spałeś i chyba się jeszcze nie obudziłeś.
                    • Gość: szaszlyk Re: Hyba byles pijany i swoja matke.... IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 12:10
                      stukales...nic specjalnego :(
                      A ze robi na A4 ,to sie nie chwal...:-)
                  • terra0 Re: Jestes sekretarzem Borzika? 02.08.03, 07:49
                    W takim wypadku szczerze wspolczuje mu.
                    • Gość: szaszlyk Re: Jestes sekretarzem Budanova ? IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 12:11
                      W takim razie cieszy mnie to :-)
                • Gość: meerkat Zabitych juz ponad 40tu! IP: *.rasserver.net 01.08.03, 23:51
                  Gazeto! Jestes mocno do tylu. Zabitych, (potwierdzonych) jest
                  juz ponad 40tu! A Mozdok to najsilniej ufortyfikowany garnizon
                  rosyjski na Kaukazie. Fakt, ze Czeczeni dostali sie na jego
                  teren swaidczy ze maja dobry trening, a moze i dobre kontakty
                  wsrod samych rosyjskich zolnierzy!

• gabrielacasey Moze by wasz Bush podeslal Rosjanom paru trenerow? 02.08.03, 00:04
                    Badz co badz, sam wpisal tych Czeczenow na liste miedzynarodowych organizacji
                    terrorystycznych. Skoro rzeklo sie "a", wypada powiedziec i "be", nieprawdaz?
            • gabrielacasey Mysle, ze Borzik zaczyna tesknic do sporow z terra 02.08.03, 00:02
              zamiast spiewu w jednym chorze z...gorylami.
        • Gość: Sasza Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 14:34
          Gość portalu: szaszlyk napisał(a):

> A to normalne FSB/GRU juz w 1999 roku wysadzalo bloki mieszkalne w Rosji,a
          > pozniej zwalalo na Czeczencow,zeby miec pretekst do najazdu na ta republike !
          > Ruchole to najgorsi terrorysci,nawet taki Bin Laden to przy nich male
          > dziecko ....

Sluchaj pizdo jebana, czy na Dagestan najechal takze mjr GRU Szamil Basajew?

Sasza
          • Gość: szaszlyk Re: To tak zawsze do matki sie odnosisz !!!??? IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 15:08
            PIZDA !!! No ,no nieladnie !
            A na Dagestan najechali Wahabici ,a nie Czeczenia,takie to proste i niepierdol
            mi tu fraszek,bo plan najazdu na Czeczenie byl juz gotowy w Marcu 1999...
            I nie mow tak do mamusi...
        • Gość: Kris Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.host3.starman.ee 02.08.03, 17:13
          Gość portalu: szaszlyk napisał(a):

> A to normalne FSB/GRU juz w 1999 roku wysadzalo bloki mieszkalne w Rosji,a
          > pozniej zwalalo na Czeczencow,zeby miec pretekst do najazdu na ta republike !
          > Ruchole to najgorsi terrorysci,nawet taki Bin Laden to przy nich male
          > dziecko ....

a ty przyglupie zdecyduj sie ,to czeczenska dzicz,czy FSB zrobilo?
          • Gość: szaszlyk Re: Spadaj czerwone scierwo !!!! IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 20:22
            1999 to robota FSB, a Mosdok Basajew ,JASNE ?
      • gabrielacasey Taaak! I jutro Putin wysadzi w powietrze samego 02.08.03, 00:08
        Putina. Czy myslenie bardzo cie boli, Alicjo? A moze naczytalas sie raportow
        demokratycznych kongresmenow na temat zamachu Busha... na WTC 11.09???
    • Gość: Wojtie Wsciekle czeczenskie psy - IP: *.plusgsm.pl 02.08.03, 00:45
      - do uspienia
      • Gość: ru486 Ooo, pan katolik??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.03, 01:04
        • Gość: Wojtie Re: Ooo, pan katolik??? IP: *.plusgsm.pl 02.08.03, 01:15
          katolik - czemu ?
          pan mnie obrażasz?
    • wielki_czarownik Czeczeńcy to zwierzęta. 02.08.03, 01:11
      Rozumiem żołnierzy atakować. ALE SZPITAL?? PEŁEN CHORYCH, KTÓRZY NIE MOGĄ SIĘ
      BRONIĆ ANI UCIEKAĆ? To się w głowie nie mieści! Normalni hitlerowcy!! Jeżeli
      miałem do tego narodu jakąkolwiek sympatię to w tej chwili ją całkowicie
      straciłem! Mam nadzieję, że wojska rosyjskie zrobią teraz z nimi porządek!
      PRECZ Z CZECZENIĄ!
      • Gość: Mikael Porządek... Powinieneś się podpisywać "mały_rozumek" IP: *.futuro.zax.pl 02.08.03, 01:25
        • gabrielacasey A DLACZEGO? Ze ma odwage nazwac rzeczy po imieniu? 02.08.03, 03:04
          Inaczej by to przeciez wygladalo, gdyby ciezarowka wybuchnela pod sztabem. Ale
          sztab to byl zapewne zbyt trudny cel...
          • Gość: Mikael Re:Nie, dlatego że bzdury opowiada - to przecież przez IP: *.futuro.zax.pl 02.08.03, 09:14
            rosyjskie porządki dochodzi do takich tragedii. A ten
            szowinistyczny bełkot można sobie darować.
            P.S. Nawiasem mówiąc ciekawy jest fakt, że palestyńczycy
            atakują właściwie tylko cywili, a nikt ich przez to nie odsądza
            od czci i wiary, nawet własne państwo będą (może) mieć...
            Kwestia przyzwyczajenia?
            • wielki_czarownik Tak? 02.08.03, 12:13
              Kiedy Palestyńczycy atakują cywili to jest źle (choć prawie każdy Żwyd w
              Izraelu ma broń). Ale atakowanie cywili, a szpitala to zupełnie inna zbrodnicza
              liga. Atakowanie szpitali, mordowanie rannych i chorych to chyba największe
              barbarzyństwa jakich można się dpouścić. Ci ludzie nie mogli ani się bronić ani
              uciekać. Ale widać, że czeczeńskie zasrańce potrafią tylko w taki sposób
              walczyć. A skoro to wina Rosjan, to niech się wysadzają w sztabach, urzędach,
              czy na Kremlu. A nie w szpitalach.
              • Gość: szaszlyk Re: Zasraniec to ty "czarodzieju" ! IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 12:20
                Czeczency maja pelne prawo ,na taka odpowiedz !
                I niech moskale wiedza ,ze czeka ich PIEKLO na Kaukazie !!!!
                • wielki_czarownik Re: Zasraniec to ty 'czarodzieju' ! 02.08.03, 14:23
                  Tak? Mają pełne prawo? Zabijać rannych, chorych? Rodzące kobiety, chore dzieci?
                  Tak jak Hitler? Do żołnierzy niech strzelają, ale w szpital to barbarzyństwo
                  godne Pol-Pota.
                  • Gość: szaszlyk Re: Zasraniec to ty 'czarodzieju' ! IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 17:32
                    TO BYL SZPITAL WOJSKOWY ! TAM BYLI RUSCY NAJEMNICY,KTORZY SIE KUROWALI PO
                    WALKACH W CZECZENII ,,,HE,HE,HEHEHE A JUZ MYSLELI ,ZE IM SIE UDALO !!!!!!
                • Gość: essie Po Czeczencach zostanie mokra ,krwawa plama. IP: *.proxy.aol.com 02.08.03, 17:41
                  To tylko jest sprawa czasu.
      • gabrielacasey WCz, mnie nie stac na taka jednoznacznosc, ale 02.08.03, 03:02
        niewatpliwie byla to ZBRODNIA. I nad zbrodniarzami tez plakac nie bede.
      • Gość: Kassandra a wielki czarownik to terra0 IP: *.sienna14.enetwork.pl 02.08.03, 11:44
        • gabrielacasey A nieprawda, Kassandro! I kracz sobie dalej... 02.08.03, 21:31
    • Gość: WOjtie MODERATOR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 02:15
      lepiej wyłacz watek terrostyczny saszłyka !
      Wujek Michnik nie dostanie reklam - agora oslabnie
      a ty bedziesz musial szukac uczciwej pracy:)
      • Gość: Mikael Przyzwyczaiłeś się do cenzury, co? Nie ten czas i IP: *.futuro.zax.pl 02.08.03, 09:40
        miejsce
    • Gość: Ryba Re: Tunguzka IP: *.dialup.medianet.pl 02.08.03, 04:10
      A gdyby spadł jakiś nowy meteoryt tunguski, to też byłoby na
      Czeczenów. Taka swojska paranoja...
    • terra0 Re: 33 zabitych: 9.28 msk 02.08.03, 07:56
      + 2-3 pod ruinami

www.gazeta.ru/lenta.shtml?270495#270495
      W tej samej gazecie - lista rannych (czesciowo). Gdzies polowa cywili. Ale co
      tam szaszlykom, antysowieticusom, Mikaelom... etc. Najglowniejsze, zeby wiecej
      krwi.
      • Gość: Mikael Re: 33 zabitych: 9.28 msk IP: *.futuro.zax.pl 02.08.03, 09:34
        Wiesz Igor, dawno mnie na forum nie bylo i z zalem stwierdzam,
        ze merytoryczny poziom twoich wypowiedzi znacznie sie obnizyl.
        Co do Maschadowa to wiesz dobrze z czym on ma cos wspolnego - w
        Czeczenii codziennie gina przeciez wasi zolnierze.
        Na koniec cos w twoim stylu:
        Gdzies polowa cywili. Ale co tam terrom, miszom, Lioshom...
        etc. Najglowniejsze, zeby wiecej krwi.
        • terra0 Re: sw. Faustyna 02.08.03, 09:49
          С волками жить по волчьи выть.
          И еще.
          Не бросайте жемчуга вашего перед свиньями...
          Dosyc?
          Prawda sa ludzi z ktorymi mozna rozmawiac.
          Pozdr,
          Igor
          • Gość: szaszlyk Re: Chcieliscie z WILKAMI wojowac,to macie... IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 12:17
            Teraz zyjcie wy po wilczemu,chociaz wy kundlom podworkowym niedorownujecie...
            • Gość: Diuna Re: Chcieliscie z WILKAMI wojowac,to macie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.03, 12:26
              Może się jeszcze spytasz "Czy chcecie wojny totalnej?"
              • Gość: szaszlyk Re: Chcieliscie z WILKAMI wojowac,to macie... IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 15:09
                Nie spytam,bo wy sami sie wykonczycie !
            • Gość: stb Poczekaj jeszcze troszeczke. IP: *.proxy.aol.com 02.08.03, 17:49
              Po tych 'wilkach' tylko gowna zostana.
          • Gość: Mikael O co chodzi z ta ew. Faustyna Igor? Mam nadzieje ze to IP: *.futuro.zax.pl 02.08.03, 21:40
            nie objaw rozszczepienia osobowości?
      • Gość: antysowieticus Re: 33 zabitych: 9.28 msk IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.03, 11:34
        hej hej terra co ty sobie wyobrazasz....jeszcze ani razu nie
        powiedzialem, ze Czeczency dobrze robia wysadzajac sie w
        powietrze przy cywilach....staram ci sie tylko wytlumaczyc, ze
        ruskie wojska robia dokladnie to samo strzelajac do cywili,
        mordujac bezbronne kobiety i dzieci....jestem przeciwny
        zbrodniom zarowno czeczenskim jak i rosyjskim....wiec prosze
        mnie nie pomawiac!
      • Gość: szaszlyk Re: Nalezalo wam sie to i dobrze ! IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 12:15
        Jak to robota Czeczencow,to napewno nie Maschadowa,ale Basajewa !
        A za wasze mordy i grabierze zasluzyliscie se na to wiec i dobrze !
        • Gość: Tomasz Szaszlyk z rusztem w tylku IP: *.ibch.poznan.pl 02.08.03, 12:22
          Wierzysz w to co piszesz? Czy to oznacza, ze Maschadow nie panuje nad Basajewem?
          To jakie beda gwarancje, ze Basajew nie zatakuje Dagestanu czy Inguszetni, gdy Maschadow
          bedzie przy wladzy?
          To jest pytanie dla tych wszystkich madrali, ktorzy widza w Maschadowie przywodce.
          • Gość: szaszlyk Re: Ulomny Tomcio...???? IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 15:10
            Basajew robi se co chce i kazdy Czeczen robi co chce !
            • Gość: Tomasz Niedzwiedzia przysluga IP: *.ibch.poznan.pl 02.08.03, 16:28
              Co Ty w tej Holandii porabiasz? Truskawki obrodzily?

To Ty Szaszlyk jestes ulomny. W kazdym badz razie nalezysz do
              najwiekszych frustratow na tym Forum.
              Wracajac do Twoich ulubiencow, to mozna dojsc do takiego wniosku,
              ze za tymi zamachami naprawde stoja rosyjskie sluzby specjalne, gdyz
              wsrod normalnych ludzi wysadzanie cywili czy rannych musi byc postrzegane
              jako zwykle barbarzynstwo. Po prostu Czeczeni, ktorzy stoja za Maschadowem
              traca grunt nie tylko w Czeczenii, ale i na zewnatrz, w walce propagandowej.
              Nawet Gazecie Wyborczej, ktora tak ich kocha trudno przelknac to co oni
              wyrabiaja.
              A pokazuje jedynie to, ze sa narodem dzikusow, i byc moze Jozef Stalin
              mial racje deprotujac ich do Kazachstanu, jako kare za zdrade podczas wojny.
              • Gość: szaszlyk Re: Napewno ulomny ! IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 17:22
                Co ja tu robie ? Spytac sie mozesz,ale huj cie to obchodzi !!!
                Stul ten smierdzacy kolchozniany pysk moskalu i niezgrywaj mi tu Polaka.
                Jestes jebany ruchol i huj z Toba !
                A ruscy beda mieli jeszcze wieksze pieklo niz dotychczas !
                Ich miejsce w Moskwie a nie na Kaukazie !
                Wiec zapamietaj gnojku jeden : Huj z Rosja i huj z toba !
                DOPUKI NIE WYNIESIECIE SIE Z KAUKAZU<A NIE TYLKO Z CZECZENII, DOPOTY BEDZIECIE
                LANI JAK KUNDLE ,wszedzie,czy to w akcji,czy w domu,czy w lazni ,czy w szpitalu!
                Jebana Matuszka Rasseja zapelnie sie ruskim zgnilym scierwem i jak na Kremlu
                uslysza wycie matek i zon tych mordercow,to wtedy moze zrozumieja !!!!
                A jak nie to wojna bedzie trwala wiecznie...
                I zapamietaj ZAB,ZA ZAB ! OKO ZA OKO !!!!
                • Gość: Tomasz Szaszłyk co z Twoją ortografią IP: *.ibch.poznan.pl 03.08.03, 12:26
                  Szaszłyk jestes skończony matoł. A zanim będziesz decydował
                  kto jest Polakiem, a kto nie, naucz się pisać mozliwie bez błędów,
                  gdyż sprawiasz wrażenie że jestes "jebanym Kagiebistom", który
                  dziala na tym Forum w celu kompromitacji Czeczenów i ich sprawy..
                  Wspólczuję Czeczenom, że mają takich obrońców.
                  • Gość: szaszlyk Re: Tomcio co z Twoją choroba ? IP: *.dialup.zonnet.nl 04.08.03, 17:55
                    A jak zdroweczko...juz lepiej...po tak strasznym przezyciu....ah jak szkoda
                    tych moskali,co !!! A tam zgineli taacy niewinni zolnierze....aj..aj...nadal
                    cie boli....I TAK TRZYMAC OHUJALCU ! Huj ci do mojego stylu pisania...i nie
                    jestem zadnym obronca...Czeczency juz sami potrafia sie obronic (jak widac
                    zreszta...)...ja mam osobiste porachunki z tymi kurwami z Kremlna...i jak
                    nadarzy sie okazja....
                    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX...*...XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
                    FUCK PUTIN
            • Gość: stb O CO TYM CZECZENOM CHODZI ? IP: *.proxy.aol.com 02.08.03, 18:00
              O niepodlegle panstwo ? Po swiatu jeszcze jeden islamski burdel?
              • Gość: stb Re: O CO TYM CZECZENOM CHODZI ? IP: *.proxy.aol.com 02.08.03, 18:02
                MIALO BYC: 'Po co tym...'
    • Gość: stachu44 Bandyci!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 12:45
      A swoja droga, sluzby specjalne rosji to totalne szambo.
      • gabrielacasey Jak w USA. CIA nie przewidzialo "ladowania" w WTC 02.08.03, 19:52
        GRU do lba nie przyszedl zbrodniczy atak na szpital. Sa sprawy, ktore ludom
        mniej wiecej cywilizowanym w glowach sie nie mieszcza. Ale swietnie mieszcza
        sie w lepetynach islamskich organizacji terrorystycznych - wojna z giaurami nie
        podlega przeciez ZADNYM zasadom.
    • Gość: ejze pozazdrościli Izraelowi i mają swoją Palestynę IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.12.* 02.08.03, 13:37
      czy to było mądre ze strony Rosji wpakować się w taki konflikt?

nie, to nie było mądre...

a czy będzie potrafiła się przyznać do błędu?

z reguły nie przyznaje się przed odejściem z tego świata
      odpowiedzialnego przywódcy...

więc z rozwiązaniem czeczeńskiego klinczu trzeba poczekać na
      zgon Putina, niestety :(
      • Gość: Tomasz To jest tylko spadek po Gorbaczowie i Jelcynie IP: *.ibch.poznan.pl 02.08.03, 13:44
        To jest tylko spadek po Gorbaczowie i Jelcynie. Gdyby Putin nie zareagowal,
        to w kolejce juz byl Tatarstan, Baszkiria, Jakucja i inne regiony. Praktycznie
        kazdy region mial kogos, komu sie marzylo o walsnym panstwie, wzorem
        Turkmenisatnu, Uzbekistanu i innych kwitnacych postsowieckich demokracji.
        • Gość: antysowieticus Re: To jest tylko spadek po Gorbaczowie i Jelcyni IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.03, 16:03
          no i mialy do tego prawo...kazde panstwo bedace pod okupacja
          dazy do uzyskania niepodleglosci....na calym swiecie...naturalne
          procesy, ktorych nikt i nic nie powstrzyma!
      • Gość: stb ROSJA NIE MIALA WYBORU. IP: *.proxy.aol.com 02.08.03, 18:07
        Kto by sobie pozwolil palic ognisko w swojej kuchni?
    • Gość: Sasza Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 14:31
      Czeczency bandyci znizyli sie do poziomu hitlerowcow mordujacych w szpitalach
      na Woli i Starym Miescie rannych powstancow. To ta sama mentalnosc - zemscic
      sie na bezbronnych, ktorzy nie sa w stanie sie bronic. O personelu medycznym
      juz nie wspominajac.
      Takie mordy tylko wzmacniaja legitymizacje Putina do krwawej pacyfikacji
      czeczenii. Wybic to robactwo od Basajewa czym predzej!

Sasza

P.S.
      A ty szaszlyk za dlugo sie przypales na wolnym ogniu idioto
      • Gość: szaszlyk Re: Zgadza sie ojciec Putina mordowal na Woli... IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 15:16
        Sluzyl w SS Kossaken i bral czynny udzial w tlumieniu Powstania
        Warszawskiego !!! Zreszta kup se Angore i sam przeczytaj (fajne fotki tam
        sa) ...:-) No a teraz synek dlawi Powstanie Czeczenskie...
        Niedaleko jablko spadlo od jabloni...
    • Gość: Misza Wedlina coz ty mowisz ? IP: *.dialup.aksay.ru 02.08.03, 14:44
      Przeciez to FSB wysadzilo te budynki jak w 1999 w Moskwie i Wolgodonski, nie?
      Przeciez szlachetni czeczenskie terrorysci na cos takiego nie sa zdolni :)))))

• Gość: szaszlyk Re: misiu coz ty mowisz ? IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 15:13
        Oooo Miszenka,kak diela pacan ?
        Te ruskie to masochisci,tak samych siebie....
        • Gość: antysowieticus trzeba przyznac, ze... IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.03, 16:44
          widok jest naprawde dolujacy i to co robia obecnie Czeczeni nie
          jest godne podziwu a wrecz przeciwnie wymaga potepienia.
          Problem jest gleboki i nalezy zaprzestac zabijania po obu
          stronach bo agresja stwarza agresje....im bardziej agresywni
          Czeczency tym agresywniejsi ruscy zolnierze i tak dalej...kolo
          sie toczy....
          • Gość: szaszlyk Re: anty...,Ty nie czaisz sprawy... IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 17:30
            To niejest zadna zabawa,to niejest juz nawet wojna ! To jest walka o przezycie
            Narodu !!!!!!! Jezeli ruscy maja prawo wejsc do Czeczenii zbombardowac
            wszystkie szkoly ,szpitale itd. to Czeczency maja to samo prawo,tylko ze
            niemaja samolotow i smiglowcow,zato maja desperatow-szahidow !
            I niech ruscy wiedza,ze czeka ich PIEKLO,bo zarty sie naprawde skonczyly !
            WOLNOSC ALBO SMIERC ! Slyszales to ...?????
            • Gość: essie Czeczeni wybrali smierc.To jest ich prywatna IP: *.proxy.aol.com 02.08.03, 18:17
              sprawa.Nie moga liczyc na czyjakolwiek pomoc. Tym razem bedzie
              to naprawde koniec.
              • gabrielacasey Gdyby to byla cala prawda. Ale ekstrema za narod 02.08.03, 21:37
                zadecydowala
            • gabrielacasey I w ramach walki o przezycie ekstremisci wlasnych 02.08.03, 21:35
              jesli nie morduja, to wysadzaja sie w powietrze z bezbronnym wrogiem? Chca miec
              wolnosc. I hurysy. W islamskim raju!!!
            • Gość: antysowieticus Re: anty...,Ty nie czaisz sprawy... IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.03, 23:14
              czaje szaszlyk czaje....nie popieram terroryzmu poniewaz gina
              niewinni cywile....to, ze Rosja zrownuje z ziemia miasta i wsie
              niech nie bedzie wzorem do nasladowania.... z tego nic nie
              wyniknie....szczerze wspolczuje Czeczenom cywilom oraz cywilom
              rosyjskim, ktorzy nie chca tej wojny....za wojne odpowiedzialne
              sa sily na Kremlu....
              • gabrielacasey I dlatego zwiesz sie -trafnie - ANTYSOVIETICUS. 02.08.03, 23:20
                A nie - dajmy na to - anty-Ruski.
            • Gość: Borzik Re: anty...,Ty nie czaisz sprawy... IP: *.crowley.pl 03.08.03, 15:17
              Czesc Szefie.Tamten link nie dziala ale jest wystarczajaco duzo i w tym
              www.angora.pl/
              Ale jaja na tym forum.Franz Kafka by pozazdroscil.
              Widze kilka frakcji.Jedna cos usiluje zwazyc,udowodnic,potepic lub
              usprawiedliwic,druga jak zawsze bluzga i wyciaga tu swe klopoty tła
              seksualnego.Trzecia frakcja w swej slepej nienawisci do Islamu miesza wszystko
              i nawet nie probuje niczego udowodnic podajac uniwersalne - "Bo TAK".No i masa
              akcesoryjnych
              kont z ktorych mozna szczekac.Wiec i ja sobie zalozylem dzieki uprzejmosci
              GW.I ja poszczekam.
              Szaszlyku,prawda(moja) jest taka ze
              1.Czeczency nie zmienia swej religji tylko dlatego ze skadinad szanowny mr
              Bush zmienil swoja,przerzucajac sie z wiski na Chrzesciajanstwo.
              2.Czeczenii juz nie ma,jestesmy obywatelami Swiata(moze to lepiej,w kazdym
              razie nie dla Rosji),zawsze sobie radzilismy i teraz tak bedzie,ale
              zapewniam,mimo wszystko w 99 % przypadkow nasi oprawcy ustepuja nam droge
              wszedzie poza swoja Rosja,i w 1 % nie chcac tego robic(moze maja Honor?
              watpie)-giną i bedą ginąć.Dla nas takie status quo nie nowe,moze byc.
              3.Niszczacy wszystko ogien ktory zapruszyli w Czeczenii Rosjanie będziemy gasic
              ich krwią.Kiedy bedzie po wszystkim-bedzie brudno i bedzie smierdzialo,ale
              lepszy zapach ich zwlok(duzo ich widzialem,mariaki mat ihniuju z polnocnego
              oceanu:)niz zapach wlasnej krwi zmieszanej z piachem jak ci taki mariak jebnie
              w jakiejs smierdzacej komorze w tymze Mozdoku w twarz swoim nieumytym w
              oceanu indyjskim butem,zanim skonczy z toba.
              4.Nie dziele Swiatu na Ruskich i Czeczenow,Czrzescijan ,Muslimow czy
              Zydow.Wiesz ze w naszej ekipie byli, sa i beda dzieki Bogu wszyscy z nich.Nawet
              podawalem kiedys tu imiona niektorych z nich.Dziele natomiast-
              na swoich i obcych(wsrod obydwuch opcji sa przedstawicieli roznych narodow i
              religji),nawet w narodzie Czeczenskim sa poszczegolne tejpy, biorace swoj
              poczatek od Niemcow,Gorskich Zydow,Turkow,ruskich Kozakow,czy tez Arabow
              Kurejshitow,nie wiem czy slyszales o tym,..-i to racjonalny podzial,ktory
              pomoze przetrwac wszystkim(nie tylko Czeczenom!) kto chce przetrwac.A cale te
              bluzgania o dazeniu do zaglady tej czy innej religji pozostaja tylko gadaniami
              na uzytek Bushow,Binladenow,Kadyrowych,Blarow,czy Putinyh.
              5.Popieram ten atak,jest czynem racjonalnym o wiele bardziej niz to co bylo w
              Tuszyno czy na Dubrowce,a wszystkie te"placze Jaroslawny"o tym ze wojskowy
              szpital wylecial-to powiem tak-w roku 99/2000 kiedy oni rozpierdalali na swojej
              drodze wszystko ,w tym tez szpitali cywilne w Groznym -to tlumaczyli to tak w
              swojej prawdomownej rtr tv-"bo tam lecza sie bojownicy".Nie musimy stosowac sie
              do zadnych konwencji ktore nie przestrzega strona przeciwna.Dlatego tez
              przeraza mnie opportunizm Anty.

Pozdrawiam Ciebie i pamietaj co mowil Dzohar:
              diolhur dac
              duhur dac
              diutur dac

to ostatnie jest szczegolnie wazne.

• Gość: szaszlyk Re: anty...,Ty nie czaisz sprawy... IP: *.dialup.zonnet.nl 04.08.03, 18:04
                Czolem Borz,
                sam widzisz jaki tu burdel...ile tu tego scierwa sie naszlo !
                Nie mam zamiaru z nimi dyskutowac...to tylko cioty i tchorze...
                Dla nich zostaly wyzwiska...wstyd mi jedynie ze w mym Kraju,ktory tak niedawno
                jeszcze byl pod tym samym smierdzacym butem,tylu przemadrzalych hujow sie
                narobilo...co zrobisz...historia kolem sie toczy...
                tak czy inaczej ,zycze wam brachu sily i wiary ! Predzej czy pozniej ta padlina
                Moskiewska szczeznie....huj z nimi !
                Honor&Respect
                M.
          • terra0 Re: trzeba przyznac, ze... 02.08.03, 18:16
            Na jakims watku powiedziales, ze wkladam w Twoje usta "akceptacje teraktow".
            Wkladam rzeczywiscie. Bo gdy cos dotyczy rosyjskich zolnierzy - w Czeczenii
            albo czegokolwiek, co sie dzieje w Rosji - od razu od Ciebie brzmia
            przeklecia. (Juz przypomnie Tobie slynny cytat o "dwu metrach pod ziemia z
            kijem" i nie tylko).
            Natomiast w wypadku aktow podobnych dzisiejszym zaczynaly sie zyczliwe
            rozwazania na temat "wartosci rozmow". Przy czym gdziesz na tle widac - ze w
            koncu "russkie i tak sprowokowali to wszystko".
            Wiec wkladam.
            Twoj przyjaciel szaszlyk, ktory juz zaniepokoil sie, ze zostanie w samotnosci
            napisal
            > WOLNOSC ALBO SMIERC ! Slyszales to ...?????
            Szaszlyk nie umrze. Jak Tamer, Borzik etc, ktorym dobrze jest tam gdzie jest.
            Po prowokacjach takich panow rzeczywiscie leje sie krew zwyklych czeczenow.
            Tak ze zycze wam wszystkim powodzenia w tym.
            • Gość: kuskus Re: trzeba przyznac, ze... IP: *.inet.polhost.pl 02.08.03, 18:35
              >Ten cytat doradcy Busha, specjalnie dla Ciebie
              >przetlumacze: "Zadny powod,
              >jaki by on nie byl - nacjonalny, religijny czy polityczny nie
              >usprawieliwia terroryzmu"

heh, brednie
              niech zostawia czeczenow w spokoju i tyle
              nie trzeba sie tam bylo pchac, rosjanie robia 10x gorsze rzeczy
              niz atakowanie szpitali z "zaluzonymi kombatantami" i jakos nikt
              nie mowi ze to terrorysci

ktos kiedys ladnie powiedzial:
              terroryzm to wojna biednych
              wojna to terroryzm bogatych

i tyle

po obu stronach gina niewinni ludzie ale to rosja zaczela
              te "rozpierduche"
              • gabrielacasey To nie sa brednie: maja poparcie USA. Poki co 02.08.03, 21:43
                werbalno-prawne, co jednak nie znaczy, ze na tym sie skonczy i...w istocie
                konczy . My o wszystkim nie wiemy, ale wiemy choc tyle, ze USA i Rosja maja
                pewne wspolne interesy: nie bez kozery Putin - po utarciu nosa Blairowi
                (pokazal premierowi jego miejsce w szeregu; Tony chcialby byc glowa panstwa,
                ale nie jest)- byl tak przyjmowany w Londynie, jak go przyjeto. Wkrotce po
                wycieczce Busha do Pitra na "biale noce", gdzie zapewne nie tylko wodke pito i
                gdzie Putin sie...nie spoznial.
                • Gość: antysowieticus Re: To nie sa brednie: maja poparcie USA. Poki co IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.03, 22:53
                  nie rozumiem...rozjasnij prosze co chcesz powiedziec....
                  • gabrielacasey Re: To nie sa brednie: maja poparcie USA. Poki co 02.08.03, 23:30
                    O pierwszym wiadomo: i wpisanie ugrupowan czeczenskich na listy swiatowego
                    terroryzmu, i paralizowanie dyskusji w roznych komisjach ONZ nt. Czeczenii.
                    Drugiego to sie niestety tylko mozna domyslac...doceniajac "glowe radziecka"
                    Putina. Niewatpliwie postawil Tony'ego w swoim czasie do kata, by wymusic
                    rozmowy rownego z rownym (tj. z Bushem i partnerska wizyte u Krolowej - symbol,
                    bo Regina do niczego sie nie nadaje poza goszczeniem herbatka)i podbic i sobie,
                    i Rosji bebenka. I to mu sie udalo, ale o czym rozmawiano - Bozia wie.
                    Niewatpliwie wyrwano Rosje z kregu "dopieszczanych" przez Francje i Niemcy, ale
                    Putin tez cos musial otrzymac. Pytanie, co? Tez wydobycie w Iraku? I to
                    ostatnie by nawet tlumaczylo, czemu tak szybko zabral sie za gangsterow-
                    nafciarzy, byc moze by skasowac te zlodziejska "prywatyzacje" i zaczac wkladac
                    irackie do publicznej kieszeni. To moga tez byc sprawy rurociagu kaikaskiego.
                    Mysle, ze wkrotce zobaczymy. I ze tym razem to nie byla dla Polski Jalta.
    • Gość: TYPHOON Re: Super! Oby tak dalej! IP: *.toya.net.pl 02.08.03, 17:49
      Ja wam powiem jak to się skończy. W ciągu następnych 10 lat
      10000 rusków zginie w podobnym sposób jak ci tutaj ale na
      świecie nie będzie już nikogo kto będzie mógł powiedzieć że jest
      Czeczeńcem. A przynajmniej tak będzie w Rosji. I to wszystko
      przy pełnej obojętności świata.
      I wtedy wreszcie tam zapanuje tam spokój.
      • gabrielacasey Zeby podobnie nie wygladal i...Irak. Bo tam mamy 02.08.03, 21:51
        swe interesy. W Czeczenii natomiast NIE.
    • terra0 Totalna komprometacja 02.08.03, 18:03
      Bardzo sie cieszy, ze NAWET uczestnicy Forum dosyc adekwatnie zareagowali na
      to wydarzenie. Za malym wyjatkiem (70 % tego wyjatku - to posty szaszlyka)
      autorzy nazwali uczestnikow ta akcji jak i powinna ona byc nazwana - bandyci.

Mozna mowic, oczywiscie od "odwiet", walce za niezaleznosc etc, ale gdy
      zabijaja sie ranni, chorzy - to juz po-prostu barbazynstwo. Tak samo jak i
      barbazynstwo - obrona (mniej albo wiecej zawoalowana).

Ktos (zreszta te same) mowi o przestepstwach rosyjskich zolnierzy
      (porownojac). Ale sorry. Roznica polega na tym, ze jezeli rosyjki zolnierz
      popelnia przestepstwo, to robi to we wlasnym zakresie, zasadniczo wbrew
      rozkazom i teraz to nazywa sie przestepstwem. Ale to, co robia
      czeczenscy "wyzwolicile" to trudno nazwac "przypadkiem" albo wlasna
      inicjatywa. To planuje sie wyzej. I niektorymi zwolennikami nawet nie nazywa
      sie przestepstwem. Odwrotnie wiecej krwi.
      Ale jeszcze raz. PO-prostu ciesze sie, ze te zwolennicy zostali osamotnieni.
      Zeby dodac wiecej tej samotnosci jeszcze mam dzisiejszy cytat doradcy
      Busha: "Ни одна причина, какой бы они ни была - национальной, этнической,
      религиозной или политической - не оправдывает терроризма"
      i sekretarza Rady Europy: "Это подлое преступление является возмутительным
      вызовом человеческому достоинству"
      • marcus_crassus terra,jestes idiota 02.08.03, 18:37
        probujesz sprowadzic idiotycznie gadke do tematu "albo sie cieszcie z tego ze
        zabijaja ruskich albo nas popierajcie"

a)nie mam zamiaru podskakiwac z radosci i cieszyc sie ze zabito ilus tam
        ludzi - ktorzy zostali rzuceni tam nie z wlasnej woli ale przez waszych
        skorumpowanych generalow i barbarzynskich politykow - to im nalezy sie kulka w
        leb a nie mlodym chlopakom ktorym kazano tam jechac-jestes terra wcieleniem
        (mimo ze sie starasz udawac ze nie) typowego homo sovietikus...

szczerze zaluje tych biedakow i wszystkich ktorzy zgineli w tej brudnej
        wojnie - szczegolnie ze wbrew temu co taki homo sovietikus jak ty probuje
        czesto mi wcisnac bardzo lubie rosje - ale nie Rosje ktora ty prezentujesz,to
        czego bronisz to zwykle barbarzynstwo - tyle ze ja nie jestem slepy i nie bede
        sie cieszyl jak zabijaja akurat tych ktorzy sa niewinni.a tak jest w
        wiekszosci przypadkow zwyklych zolnierzy - mozna ladnie poczytac ze jeden z
        tych zwyklych zolnierzy przeciez odmowil temu bandycie ktorego wlasnie skazano
        na 10 lat strzelania na oslep po czeczenskich domach.

zamach nie byl z drugiej strony zadnym terrorem - nie zgineli cywile - celem
        byl szpital wojskowy - zolnierz to zolnierz - jednak cel - i bedzie was ginelo
        jeszcze bardzo wielu zanim tacy slepcy jak ty,na dodatek zyjacy w krajach
        sasiednich beda wspierac to brudna wojne - juz ofiary po waszej stronie grubo
        przekroczyly afganistan..a jeszcze tysiace zginal i wroce w workach do domu...

*******************************************************************************

napisales kiedys jedna rzecz:czeczenia albo bedzie rosyjska albo nie bedzie
        jej wcale - jasne homo sovietikus - jestescie w waszym barbarzynstwie zdolni
        to zrobic...

pamietasz moj post o rosnacej brodzie????

otoz w czasie gdy wy meczycie sie nad uniesieniem kamyczka o
        nazwie "czeczenia" zeby pokazac ze macie "nadludzka sile" ta broda stale wam
        rosnie - USA przepedzily wasze resztki z Bliskiego Wschodu,blok panstw europy
        wshodniej utraciliscie....coraz mniejsza sie ta Rasiija robi...

a z waszego poludnia rosnie sobie powoli zolte panstwo...

oj terra terra...

zgadzam sie - jesli wasz rzad tak bedzie chcial zniszczy czeczenie...

ale pociagnie rosje za soba...

gdy swiat i wasz zolty sasiad rosnie w sile wy wyglupiacie sie z
        wasza "nadludzka sila"...

ciekawe kiedy zazolci sie wasza syberia,moskwa a potem reszta kraju....

jak sadzisz terra???

za 500 lat czego sie beda uczyly chinskie dzieci w szkole na Arbacie???
        • thelonius Koniu Kaliguli - dzisiaj błysnąłeś formą. Gratuluję. 02.08.03, 18:48
        • gabrielacasey Zapomniales tylko dodac, ze Bush wyrzniecie 02.08.03, 19:36
          Czeczenow osobiscie POBLOGOSLAWIL. I ze jego aktualna ekipa zablokowala nawet
          mozliwosc rozpatrywania ew. rosyjskich zbrodni w Czeczenii (za o naruszaniu
          praw czlowieka i obywatela nie wspomne) przez gremia miedzynarodowe.
        • terra0 Re: Crassus 02.08.03, 21:01
          Marcus. Ty piszesz wielkie posty, ale po-prostu mnie meczy samo czytanie. Bo
          calkiem nie rozumiem co chesz powiedziec tym powiedzic. Czy chces na jakis
          temat podyskutowac, czy po-prostu potrzebujesz przyjzni (mailowej).
          Jezeli chces na tematy sukcesow Ameryki podyskutowac - to idz lepiej na inne
          watki. Tam juz sam Twoj nick bedzie atrakcja. (Polecam watek
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=7259283&a=7259283
          - Tobie spodoba sie)

Juz wybacz, nie bede rzeczowo odpowiadal - bo od tobie podobnych zaczynam na
          ludzi (autorow Foruma) rzucac sie - nawet mojego przyjciela antysowieticusa
          obrazam caly czas. Niezasluzono.

Wiec - do budy. To znaczy - do Iraku!
          • Gość: szaszlyk Re: Co Igorek nerwy ci puszczaja ,hehehe... IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 21:35
            Niezbyt wielki z ciebie profesjonalista >..:)
          • gabrielacasey Tu nie przesadzaj: zginelo ok.300 z OBU armii, tj. 02.08.03, 21:47
            USA i UK. Dla tych panstw to moze i zaloba ,i zbyt wysokie straty, dla was -
            tyle co nic, bo "ludiej u nas mnogo": nawet 6 poleglych wlasnych na 1 zabitego
            wroga. Jak w zwyciestwie pod Stalingradem.
            • terra0 Re: Tu nie przesadzaj: zginelo ok.300 z OBU armii 02.08.03, 23:04
              Szczerze nie zrozumialem. To rem na czyj post?
              • gabrielacasey To i szczerze wyjasniam: w pytaniu o sukcesy USA 02.08.03, 23:36
                wyczulam zlosliwosc. I dlatego sprowadzilam sprawe do parteru - jak na wojne,
                to straty ZADNE.
                • terra0 Re: To i szczerze wyjasniam: w pytaniu o sukcesy 03.08.03, 08:50
                  Zlosliwosc polega nie na tym, ze US ponosi straty w Iraku ale w moim odwolaniu
                  do wczesniejszych (z przed dwu miesiecy) dyskusji z autorem postu, na ktory
                  odpowiedzial.
                  W tamtym czasie ten autor zrobil porownywanie wojny w Czeczenii i Iraku. I
                  powiedzial, ze Rosja nie moze skonczyc wojny w ciagu kilka lat a US skonczyla
                  za niecaly miesia.
                  Wczoraj znow zabrzmialo jakies porownanie. Wiec wyjasniam, ze po rozpoczeciu
                  II wojny w Czeczenii Rosja zajela teren dosyc szybko. Po czym zaczela sie
                  trudniejsze zadanie - likwidacja band. Ktora trwa do dnia dzisiejszego,
                  oczywiscie z ofiarami.
                  US zajelo teren Iraku (zreszta jak dwa lata temu Afganistanu) tez dosyc
                  szybko. Sporo ofiar (juz nie dlugo mozna bedzie powiedziec - wiekszosc) - juz
                  po zajeciu terenu. I zauwaz, napiecie nie spada - raczej powieksza sie.
                  Znow nie mowie to ze zlosliwosci, zreszta nie podejmowalem tematu US. A jezeli
                  ktos probuje zajec sie takim porownaniem, moge odpowiedziec. Juz teraz moge to
                  zrobic opierajac sie na fakty.
                  • marcus_crassus hahahaha.zabolalo Igorek,jak widze bardzo:))))) 03.08.03, 11:10
                    ludnosc czeczenii - 500/800 tys ludzi - maly biedny kraj w gorach kaukazu...

irak - 23 mln ludzi - jedno z regionalnych mocarstw bliskiego wschodu....(o
                    takim czyms jak ropa nie wspomne)

buahahahahahaha,tak Igorek - widze ze masz adekwatne porownania(jak to sie
                    bowiem mawia - kazdemu wg jego mozliwosci)

kiedy USA wyrzuca was zewszad gdzie zostaly wasze pozostalosci jak Irak wy
                    pokazujecie wasza nadludzka sile na malutkiej czeczenii...

brawo terra,krzyknij ze "jestesmy potezni,podbilismy czeczenie"(choc ja do
                    dzis pamietam jak na zdjeciach plonacy rosyjscy zolnierze wyskakiwali w
                    groznym ze zniszczonych czolgow)

a tymczasem w miedzyczasie miedzy swoimi krzykami zerknij np na:

groups.yahoo.com/group/Czeczenia/message/4591
                    ps-juz dodaje od siebie - wg szacunkow naukowcow nie o polowe ale zatrzyma sie
                    na jakis 90 mln....

bedziecie cale "dwie Polski",brawo terra,pieknie jak widze u was,chinczycy sie
                    strasznie ciesza...;)
                    • gabrielacasey Gdyby zrodlem nie byla Wybiorcza, to moze bym w 03.08.03, 13:13
                      te "rewelacje" i uwierzyla. Jakby jednak nie bylo - dla Polski rokowanioa
                      podobne, dla bialej populacji USA nie lepsze - wyglada na to, ze na prerie
                      powroca Indianie. Ale ci meksykanscy...
                      • marcus_crassus gabrysiu kozico gorska 03.08.03, 13:34
                        badan nie robi wyborcza kozo z gor szkockich ale robia instytuty naukowe...

podobne badania kozico gorska byly zamieszczone przez jakze jednak
                        lewicowa "polityke" i kozico gorska ich zrodlem byly instytuty rosyjskie

podobne badania kozico gorska byly zamieszczone w prasie rosyjskiej...

kozico gorska - na polu tyle trawki a ty sie tutaj meczysz???

kozico gorska,jestes bystra jak wode w klozecie.
      • Gość: szaszlyk Re: FORUM GW , chyba cos ci sie pomylilo ... IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 20:33
        Ty moj maly biedny i taaak samotny moskaliku...wez se przeczytaj wszystkie
        posty jeszcze raz...te ponizej tez :))
        Forumowicze zareagowali tak jak zawsze : Polacy sie z was napierdalaja, a
        ruchole i komuchy krzycza i rozpaczaja...biedaki...
        Co do tekstu : "WOLNOSC ALBO SMIERC", jest to cytat z ostatnich slow jednego z
        desperatow-szahidow !
        Wiec pamietaj moj drogi,jestescie kopani i bedziecie kopani,albowiem: kto nie
        slucha OJCA i MATKI,to slucha psiej skory !
      • gabrielacasey Teraz ja cie przetlumacze, na ile potrafie, bo 02.08.03, 22:41
        cyrylicy najmlodsze pokolenie Polakow "ne rozbirajet'" - przeklad wolny,
        staralam sie jak najlepiej oddac sens (rusycystka nie jestem-moze ktos z
        fachowcow pomoze)

Bush:
        "Zaden powod, jaki by on nie byl: patriotyczny, etniczny, religijny czy
        polityczny, nie moze usprawiedliwic terroryzmu"

Sekretarz Rady Europy:
        "Ta niska zbrodnia jest wstrzasajacym zakwestionowaniem czlowieczenstwa"
        • terra0 Re: Dzieki 02.08.03, 23:06
          Bo mi juz nie chcialo sie tego robic.
      • Gość: antysowieticus Re: Totalna komprometacja IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.03, 22:58
        powiedz mi jeszcze dlaczego zolnierze rosyjscy robia takie
        rzeczy i nikt nie ma nad tym kontroli? muwisz, ze Maschadow nie
        ma kontroli nad swymi watazkami ale wojsko rosyjskie nie ma
        kontroli nad zwyklymi zolnierzami...to co to za dyscyplina
        wojskowa?
        • terra0 Re: Totalna komprometacja 02.08.03, 23:11
          Odpowiadam. W kazdym wojsku cos moze sie zdarzyc. Na przyklad, zolnierze
          amerykanscy - marudery, ktorzy rabowali w Iraku (slyszales o tych dziejach z
          przed wu miesiecy). We wszystkich krajach istnieja sady wojskowe. I czyms
          zajmuja sie, mimo "dyscypliny wojskowej". To samo moze byc i w Rosji. U
          kazdego, a szczegolnie w takich warunkach moze "odbic". Na to sa sady.
          Misza gdzie indziej dal statystyke ile oficjalnie juz postepowan prowadzi sie
          w Rosji co do przestepstw zolnierzy w Czeczenii.
    • Gość: ciekawy Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: 81.15.130.* 02.08.03, 19:10
      Gdzie jest artykuł o wywiadzie z rywinem w trybunie???
      • unleashed Jego "nigdynieistnienie" jest już faktem prasowym. 02.08.03, 19:30
        • gabrielacasey O, kolejne nowe wydania starych gazet? Adam Orwell 02.08.03, 19:37
          • Gość: MOSIEK Re: O, kolejne nowe wydania starych gazet? Adam O IP: *.net 02.08.03, 21:06
            Odpowiem na to jednym tylko pytaniem.

A czy idiota, który zepsuł zegarek, może brać się za jego
            naprawę?
            • gabrielacasey Mosku, odzyskujesz moj szczery szacunek. Tylko 02.08.03, 21:49
              nie top wszystkich Zydow polskich w jednym worku z Adasiem. Entliczek petliczek
              okragly stoliczek...
    • Gość: IVAN ASADANIN Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 20:36
      nie będzie spokoju w Rosji dopóki Czeczenii nie zrówna się z
      ziemią.Powodzenia panie Putin.A pożniej weźcie się za Polszę
      • Gość: surcho Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.226.252.64.snet.net 03.08.03, 01:23
        Gość portalu: IVAN ASADANIN napisał(a):

> nie będzie spokoju w Rosji dopóki Czeczenii nie zrówna się z
        > ziemią.Powodzenia panie Putin.A pożniej weźcie się za Polszę

Juz zapomniales Ivan jak Polacy zdobyli Moskwe w XVII wieku , jak
        powalczycie jeszcze troche z czeczenami nie bedzi trudno to powtorzyc .
    • Gość: jarek Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.fastres.net 02.08.03, 20:40
      Jak zwykle Islamm ma racje.....moze nastepnym razem wysadza w powietrze przez pomylke szaszlyka i w tym przypadku bedzie mial na pewno racje.
    • Gość: jarek Przykre jest , ze Sowieci ich dawniej popierali. IP: *.fastres.net 02.08.03, 21:01
      W dawnych Sowieckich czasach ich popierali i tez szkolili, a teraz zbieraja owoce z ich pracy.
      • Gość: szaszlyk Re: IVAN i jarek 2 pedanty....:)) IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 21:38
        A wezta se chlopcy jebnijta baranka z ranka,co...???
        • Gość: jarek Re: IVAN i jarek 2 pedanty....:)) IP: *.fastres.net 02.08.03, 21:42
          Dobra odpowiedz jest zlota warta, szczegolnie od takiego Szaszlyka jak ty.
          • Gość: szaszlyk Re: Dzieki stary,spoko chlop z ciebie :)))) IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 21:48
      • Gość: meerkat Co Putin chce osiagnac? IP: *.rasserver.net 02.08.03, 22:21
        Panowie i Panie,

Rosja probuje zawladnoc Kaukazem od stuleci. Nigdy sie jej to na dluzej nie
        udalo (poczytajcie wspomnienia Tolstoja i Lermontowa, np.) Najsmutniejsze w
        tym wszystkim jest to, ze Czeczenia to kawalek jalowej ziemi nie posiadajacy
        zadnego znaczenia ekonomicznego i militarnego. Czyzby byl to tylko upor i
        kwestia prestizu Putina? Skadinad slysze pogloski, ze Putin probuje
        zdestabilizowac Gruzje, ktora ma wieksze znaczenie (nowy rurociag, itd.).
        Rezultat bedzie podobny, bo Gruzini sa uparci i bezwgledni- przykladem Soso
        Dzugaszwili) :)
        • gabrielacasey Spytaj Departament Stanu. Powinni lepiej wiedziec. 02.08.03, 22:42
          • janosik6 tylko bekarty czeczenopodobne moga sie cieszyc 02.08.03, 23:10
            z mordowanych w szpitalach bezbronnych ludzi.
            Ale to jest do tych skurwysynow podobne.
            Te dziwki wasze matki co urodzily was jeszcze zaplaca .
            Zaplaca za to ze wam gardlo nie ukrecily jak was spuszczaly z dup.
            Dlugo sie bekarty nie bedziecie cieszyli...
            Czas pracuje przeciw wam..
            • gabrielacasey Fajne, ale CZEMU-qrwa-do mnie? Jesli tuman nie 02.08.03, 23:33
              pojmuje, to niech sie tuman nie wypowiada publicznie. Bo-qrwa- wstyd!!!
              • Gość: Mikael janosik6 to intelektualna ozdoba tego forum, prawdziwy IP: *.futuro.zax.pl 03.08.03, 12:41
                dziarski głos ludu rosyjskiego :)))
                • gabrielacasey To CZEMU nie nazwal sie Iwanok-Duraczok? Powinien 03.08.03, 13:08
                  jakos o tym stanie umyslu ostrzegac...
                  • Gość: jarek Re: To CZEMU nie nazwal sie Iwanok-Duraczok? Powi IP: *.fastres.net 03.08.03, 20:18
                    Widze,ze wedlug ciebie wysadzanie w powietrze szpitali nalezy do dobrego tonu, mam nadzieje ,ze sie nie znajdziesz w Pubie ,ktory wysadzi IRA, albo tez w restauracji ,gdzie ETA zadba o swieze mieso.
                    Nienawidzic Rosjan to jedna sprawa, ale popierac tych "Bojownikow" czeczenskich to chyba inna sprawa, albo sie myle...
          • Gość: meerkat Departament Stanu tez nic nie rozumie! :) IP: *.rasserver.net 02.08.03, 23:14
            Pytalem. Tez zachodza w glowe, bo juz Jelcyn chcial polozyc kres temu
            szelnstwu, a przeciez Putin jako byly (?) KGB-ista powinien byc lepiej
            zorientowany czym sie ta awantura musi skonczyc. Podrawiam.
            • gabrielacasey Poczekaj: a rurociag kaukaski? 02.08.03, 23:33
            • Gość: jarek Re: Departament Stanu tez nic nie rozumie! :) IP: *.fastres.net 03.08.03, 20:19
              Czyzby jak zwykle historie pisales ty, czyzby nie mieli autonomi po pierwsze wojnie czeczenskiej.
      • Gość: antysowieticus Iwan i brzeziny...he he IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.03, 23:08
        oj te brzeziny...stamtad pochodzil Hitler a teraz Iwan....he he
        • Gość: szaszlyk Re: Moskale wasz koniec sie zbliza... IP: *.dialup.zonnet.nl 02.08.03, 23:30
          Teraz bojcie sie ...:)
          • gabrielacasey Boja sie cholera. I chyba pojda na wodke. Z tego 02.08.03, 23:38
            strachu...
            • Gość: szaszlyk Re: Boja sie cholera. I chyba pojda na wodke. Z t IP: *.dialup.zonnet.nl 03.08.03, 00:18
              Tu sie zgodze oni nawet jak ida do walki ,to zawsze najebani !
    • acid85 DARMOWE DOŁADOWANI KOMÓRKI www.malo.prezes.com 03.08.03, 00:36
      ZOBACZ www.malo.prezes.com www.malo.prezes.com
      www.malo.prezes.com www.malo.prezes.com www.malo.prezes.com
      www.malo.prezes.com www.malo.prezes.com www.malo.prezes.com
      • Gość: maria do szaszlyka IP: *.cvx.algx.net 03.08.03, 03:57
        Szaszlyk takis madry jak encyklopedia. Ja mam tylko jedna
        propozycje jedz do Czeczenii i zobacz jak to wyglada, ja bylam
        i nigdy nie chce tam wrocic. Mimo to ze nie odpowiada mi to co
        robia rosjanie mam nadzieje, ze wreszcie zrobia porzadek w tej
        czesci tego globu ziemskiego. Czeczency nigdy nie przestana
        mordowac, bo dla nich jest to swego rodzaju sport.
        • Gość: szaszlyk Re: skad wiesz ze niebylem... IP: *.dialup.zonnet.nl 03.08.03, 12:04
          Droga mario, po tym co napisalas,ze Czeczency morduja dla sportu,wnioskuje ze
          nigdy tam niebylas i poprostu piszesz to z nienawisci. A o mnie sie
          niemartw...sksd wiesz ze niebylem ...??? Ale to nikogo niech nieobchodzi !!!
    • Gość: ludwik Re: Eksplozja w wojskowym szpitalu w Mozdoku IP: *.mts.net 03.08.03, 05:50
      Wolnosc slowa to wielka i szlachetna rzecz,ale dla ludzi
      normalnych,nie dla idiotow!!!Zwracam sie z prosba do
      Wyborczej.Lubie i szanuje Was ,ale miejcie jakis wzglad na
      idiotow jak ten niedopieczony szaszlyk, zasmiecaja miejsce
      ,ktore naprawde sluzy dobrej sprawie.Mozemy rozmawiac ze soba
      ,wymieniac poglady,uczyc sie jeden od drugiego ,ba nawet klucic
      sie ale w sposob godny czlowieka cywilizowanego.
      • Gość: Piotrek Re: Bardzo popieram, ale IP: *.zchpolice.com 03.08.03, 09:53
        nie do wykonania. Niestety !
        • Gość: szaszlyk Re: Co jajoglowi,cos niepasi...? IP: *.dialup.zonnet.nl 03.08.03, 12:05
          A to znajdzcie se forum bez szaszlyka :)
          • Gość: Piotrek Re: A może odwrotnie? IP: *.zchpolice.com 03.08.03, 12:34
            Może ty znajdziesz sobie inne towarzystwo ? Twoje wypowiedzi pasują bowiem do
            ogólnego poziomu jak wół do karety. To tak, jakbyś co chwila puszczał bąka.
            • Gość: szaszlyk Re: A moze pojdz se poczytac Trybune,co...?? IP: *.dialup.zonnet.nl 03.08.03, 13:25
              Bos tu potrzebny jak 5 kolo u wozu !
      • Gość: Mikael Tęsknota za cenzurą? Polecam emigrację na Białoruś IP: *.futuro.zax.pl 03.08.03, 12:34
        :)
        • Gość: Piotrek Re: Tęsknota za cenzurą? Polecam emigrację na Bia IP: *.zchpolice.com 03.08.03, 12:37
          Nie za cenzurą, a za kulturą. Albo przynajmniej odrobiną taktu.
          • Gość: szaszlyk Re: Odrobine falszu,nie taktu ...! IP: *.dialup.zonnet.nl 03.08.03, 13:27
            Ja nazywam rzeczy po imieniu ! Kawe na lawe !!!!
            A ty musisz byc cholernym zaklamancem....przez bibulke...co ???
            A jak ci to niepasi to juz ci powiedzialem : ODPIERDOL SIE !
    • Gość: Polak NIE TERRORYŚCI, A PARTYZANCI IP: *.crowley.pl 03.08.03, 10:00
      Jest to normalna wojna partyzancka z najeźcą. To tylko Żydzi i
      Amerykanie wymyślili na swoje potrzeby termin "terroryści", a
      rosjanie chętnie to podkupili. Dziwię sie tylko ,że nasze media
      tak samo, czyli terroryzmem, nazywają walkę o niepodległość
      Palestyńczyków i Czeczenów.
      Wynika z tego, że nasze podziemie w czasie II wojny to nie byli
      partyzanci tylko terroryści.
      Powinni oni teraz wszyscy wstać z grobów i kopnąć naszych
      pismaków i innych dziennikarzy w dupę.
      Żal mi niektórych młodych Rosjan w mundurach, wiem, że
      większość idzie na tę wojną, bo musi. Nie wszyscy oni są
      Putinami.
      • Gość: Piotrek Re: Gmatwanina IP: *.zchpolice.com 03.08.03, 10:29
        W takim razie irakijczycy zabijający teraz Amerykanów w Iraku to partyzanci czy
        terroryści ? Czy obywatel okupowanego, ale wcześniej niepodległego państwa,
        walczący z okupantem nazywa się tak samo czy inaczej, niż obywatel narodu
        pragnący dopiero utworzyć swoje niepodległe państwo ? Czy w takiej walce można
        świadomie zabijać cywilów ? Czy walka o niepodległość może odbywać się też poza
        terytorium okupowanego kraju ? Czy kraj można okupować dla dobra jego
        obywateli ? I tak dalej. Na, te niby proste pytania nie ma prostych odpowiedzi,
        a przynajmniej nikt do tej pory przekonywująco ich nie udzielił. Może tylko
        papież, który cały czas twierdzi, że przemoc, jako taka, nie jest nigdy do
        zaakceptowania.
      • wielki_czarownik Teraz już terroryści. 03.08.03, 12:39
        Partyzanci to byli podczas I wojny czeczeńskiej. Potem zrobili awanturę w
        Dagestanie i są TERRORYSTAMI.
      • Gość: Tomasz A co z rzeziami na Wołyniu? IP: *.ibch.poznan.pl 03.08.03, 12:58
        Rozumiem Polaku, ze Ukraincy , ktorzy mordowali cywili na Wolyniu
        również "walczyli z najeźdźcą". W końcu Polacy byli tam narodem
        obcym, który ponadto prowadził politykę kolonialną względem tubylców.
        • Gość: Piotrek Re: A co z rzeziami na Wołyniu? IP: *.zchpolice.com 03.08.03, 13:04
          No właśnie. Według Ukraińców byli to partyzanci (patrioci). Według Polaków,
          chyba też partyzanci, ale mordercy. A jak nazywa ich historia? Szczerze mówiąc,
          nie wiem.
          • Gość: szaszlyk Re: Wyrzynanie calych wiosek...ludobujstwo ! IP: *.dialup.zonnet.nl 03.08.03, 13:31
            I niema co sie czarowac, UPA to byli zbiry i mordercy !
            Lubie Ukraincow i naprawde mi szkoda, ze dali sie uwiesc takim skrajnym
            nacjonaistom ! Ale Bogu dzieki jest to znikomy procent Narodu Ukrainskiego !
            We wschodniej Ukrainie ,tak samo kochaja UPowcow,jak nasi Kresowiacy,bo te
            scierwa mordowaly zarowno Polakow,Zydow,jak i swoich wlasnych Ukraincow...
            • Gość: jarek4 Re: Wyrzynanie calych wiosek...ludobujstwo ! IP: 195.205.254.* 04.08.03, 15:51
              historia UKRAINY to nie tylko tragedie polaków! niestety tez i My polacy mamy
              krew ukrainska na rekach, kazdy narod pachny przez glupich polityków jest
              zdolny to najgorszych rzezi!
              • Gość: szaszlyk Re: Wyrzynanie calych wiosek...ludobujstwo ! IP: *.dialup.zonnet.nl 04.08.03, 17:46
                Niestety,ale mowisz prawde ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka