polski_francuz 09.03.08, 15:15 Jesli corka prezydenta z rodzina chce emigrowac, to znaczy ze sie kiepsko dzieje w krolestwie dunskim: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5002631.html I co ona, prawniczka, chce robic za granica? PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubert100 [...] 09.03.08, 15:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Glosowanie nogami 09.03.08, 15:35 babka, ktorej wujek sie zarzekal, ze sie nawet mieszkania wlasnosciowego nie dorobil? I zarobiona forse na mamy koncie zbieral? Nie, to nie to. To brak wiary w przyszlosc i ogolne zniechecenie raczej. PG Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Glosowanie nogami 09.03.08, 16:35 Chyba jedno i drugie.Czy cos takiego w Europie jest mozliwe.Nastepna banka co peknie beda karty kredytowe.Wiekszosc nabila do oporu i nie ma pieniedzy aby splacic ale jest masa businesmenow co specjalnie zbudowala sobie dobry kredyt i maja po 20 kart kredytowych.Z niektorych mozna wyjac cash a innymi mozna kupowac towary.Sa tacy co maja 300 nawet 350 tysiecy kredytu.Towary sprzedaja za 50% ceny. Mozna zlozyc zamowienie co bys chcial to ci kupia.Po calym cyklu mozna zbankrutowac.Ale ci najwieksi businesmeni na wszelki wypadek daja dyla do Europy lub gdzies indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
you-know-who Re: Glosowanie nogami 09.03.08, 17:46 sam nie moze zamknac granic, mam nadzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re:a Moze.........? 09.03.08, 23:55 Ma dosyc zwariowanej Europy? Nie chce tu przypominac corki Stalina czy siostry(?) Fidela Castro czy tez DDR owca corki Kesslera.To zalezy jakie ma przeslanki do emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: Glosowanie nogami 10.03.08, 03:26 polski_francuz napisał: > Jesli corka prezydenta z rodzina chce emigrowac, to znaczy ze sie kiepsko > dzieje w krolestwie dunskim Bynajmniej. To znaczy, że córka prezydenta ma po prostu swoje własne życie. (Jakby trochę bardziej własne niż córka poprzedniego prezydenta ;))) Czy córka prezydenta musi być przywiązaną do ziemi, której "nie rzucim, ... skąd nasz ród", bla, bla, bla, ...? > I co ona, prawniczka, chce robic za granica? A co Ci do tego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Glosowanie nogami i sakiewka 10.03.08, 09:10 Jest duzo miejsc bardziej atrakcyjnych niz Polska. Wystarczy tylko miec kabze pelna. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Glosowanie nogami 10.03.08, 09:50 znow chochmologia, peef? a ty dlaczego nie wracasz do polski? jak zwykle, tylko krytykowac innych, ale samemu wrocic to juz nie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Glosowanie nogami 10.03.08, 10:41 "chochmologia"? Widze, ze zaczne tydzien od slabej oceny:) A serio, dana, rodzina prezydenta to tak zona rabina wszyscy sie na nia patrza i komentuja. A mnie komentujesz ty podbijajac moje ego przy okazji. A potem sie dziwisz, ze staje sie zarozumialy... PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: rodzina 10.03.08, 14:58 polski_francuz napisał: > rodzina prezydenta to tak zona rabina Błędna analogia. Żona rabina miała wybór czy zostać żoną rabina. Także rabin ma wybór czy jego żona ma nadal jego żoną pozostać. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: rodzina 10.03.08, 15:05 I ty d_d przeciwko mnie? A serio, tu chodzi o to: co to jest news. Emigruje corka prezydenta to jest news, emigruje syn mojego Taty to nie jest news. Stad porownanie, ktorego uzyla dana bylo bledne. A na blednych porownaniach niewiele mozna zbudowac. Najwyzej sprobowac precyzyjniej wyjasnic. Co tez niniejszym czynie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Prezydent Niemiec, wraz z Rodzina wyemigrowali 10.03.08, 15:21 do Australii chodzi o Waltera Scheela.. wrocili potem po kilku latach i nikt nie ma do nich o to pretensji :))) de.wikipedia.org/wiki/Walter_Scheel Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Prezydent Niemiec, wraz z Rodzina wyemigrowal 10.03.08, 15:34 Przeczytalem o Scheelu w wiki ale Australii nie znalazlem...sorry. PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nowy obraz :) 10.03.08, 15:40 polski_francuz napisał: > Przeczytalem o Scheelu w wiki ale Australii nie znalazlem... sorry. > > PF trudno :) ja widac i Bundesrepublik tworzy nowy obraz swoich (bylych) Prezydentow :) co rozumiem. w latach 1986-88 pisano o tym jednak oficjalnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: nowy obraz :) 10.03.08, 16:16 "w latach 1986-88 pisano o tym jednak oficjalnie" Sam widzisz dlaczego i ja pisze. Od 1979, laut wiki, Scheel jest na emertyurze. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: rodzina 10.03.08, 15:23 polski_francuz napisał: > I ty d_d przeciwko mnie? Tak jest ciekawiej :)) > A serio, tu chodzi o to: co to jest news. Emigruje corka prezydenta to jest > news, Ale to jest nius dobry tylko do kroniki ploteczek towarzyskich. Przeczytaj jeszcze raz to poniżej i powiedz czy owo "to znaczy" jest tam rzeczywiście uprawnione?: "corka prezydenta z rodzina chce emigrowac, to znaczy ze sie kiepsko dzieje w krolestwie" > na blednych porownaniach > niewiele mozna zbudowac. Ano ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Pytanie pomocnicze 10.03.08, 15:31 Dlaczego GW opublikowala ten news? Ano bo chciala wzbudzic podobne do moich reakcje. No to wzbudzila. A propos: powinno by "panstwie dunskim" a nie "krolestwie dunskim". Jakos nie umiem sie zabrac raz jeszcze do Szekspira. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Pytanie pomocnicze 10.03.08, 16:03 gw opublikowala ten tekst, bo musi sprzedac gazete. a pisanie dzien w dzien o mordach zaczyna sie letko nudzic. nu, to rzucili corcie. git. ale czlowiek co on jest chuchem choc troszke, to sobie poczyta i zapomni w nastepnej minucie. a profesory rozne otwieraja zaraz grand watek o tym.... no i co gorsza, to wlasnie patrza sie na cudza corcie i prawia moraly calemu narodowi, ale sami nie maja zamiaru wrocic do tego "zla w panstwokrolestwie dunskim".... tylko wlasnie z daleka wydaja glos. chochmologi wlasnie.... tez wytlumaczylam jasno, nie? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Pytanie pomocnicze 10.03.08, 16:22 "gw opublikowala ten tekst, bo musi sprzedac gazete". I slusznie. A czytelnik moze skomentowac do czyta. I w tym wypadku komentarz jest oczywisty: jak juz corka prezia emigruje to jest w Polsce koniec swiata. Jest to negatywna ocena zycie w Polsce wykonana przez osobe bliska szczytom wladzy. A szczyt wladzy mowi przeciez: emigracja je be za NASZYCH czasow emigranci wracaja. No wiec te sprzecznosc w sygalach wychwytuja czujni forumowicze. I daja znac innym. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: znaczenie emigracji 10.03.08, 17:25 polski_francuz napisał: > w tym wypadku komentarz jest oczywisty: > jak juz ... emigruje to ... Jest to negatywna ocena zycie w Polsce Naprawdę uważasz to za oczywistość? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: znaczenie emigracji 10.03.08, 18:31 Droga d_d, juz zesmy rozmawiali n/t. I argumenty wymienili. Myslimy o emigracji inaczej. Ty bardziej pozytywnie, ja bardziej negatywnie. Mozna by sie zastanawiac czemu tak jest, ale po co. Ale tak jest. Pozdrawiam serdecznie PF Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: znaczenie emigracji 10.03.08, 18:41 polski_francuz napisał: > Myslimy o emigracji > inaczej. Ty bardziej pozytywnie, ja bardziej negatywnie. > > Mozna by sie zastanawiac czemu tak jest, > ale po co. No.. bo nie lubię gdy mi się znajomi smucą ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: znaczenie emigracji 10.03.08, 18:46 "No.. bo nie lubię gdy mi się znajomi smucą ;))" Na "naszej klasie" kolezanka poddala nasza klase testowi psychologicznemu. I mi wyszedl "perfekcjonista". I jeszcze nikt nie spotkal perfekcjonisty zadowolenego z siebie dluzej niz 30 sekund:) Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Emigranci nadal emigruja :) 10.03.08, 17:38 i potrwa to jeszcze ze 20 lat... nim stopa zyciowa w Polsce nie osiagnie 2/3 sredniej europejskiej (jak np. w Portugalii i Hiszpanii) wtedy przestana emigrowac. bo juz nie bedzie sie (bardzo) oplacac. cos nie jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Emigranci nadal emigruja :) 10.03.08, 18:32 Jasne, jasne...ja bym tylko chcial tego dozyc. I byc dumny z Polski. Co chcesz... PF Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nic... 10.03.08, 18:35 wbrew pozorom, smieje sie , NIE z CIEBIE... szkoda , ze tego nie zauwazyles d_d :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Glosowanie nogami 10.03.08, 15:56 zaraz cie doksztalce, peef, w jezyku zydowsko-hebrajskim... :))) chochma po hebrajsku to madrosc. po zydowsku to chochme. chuchem po zydowsku to ma dwa znaczenia: madry, sprytny w zwyklym znaczeniu, albo tez w ironicznym. chochmolog, to to juz taki letko przekrecony zydowski, wiesz..... koncowka zabrana od ...log jak psycholog, geolog, ginekolog... :)))) ale to juz ma znaczenie absolutnie ironiczne..... ja ciebie pardon, ale moj post byl ironiczny.... ocenek ci nie wystawiam. wystawilam raz, a teraz ty masz z kazdym twoim postem tylko i wylacznie szanse na poprawienie jej... :)))) ja ci podbijam ego? hm..... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Glosowanie nogami 10.03.08, 16:23 "chochma po hebrajsku to madrosc. po zydowsku to chochme. chuchem po zydowsku to ma dwa znaczenia: madry, sprytny w zwyklym znaczeniu, albo tez w ironicznym. chochmolog, to to juz taki letko przekrecony zydowski, wiesz..... koncowka zabrana od ...log jak psycholog" Zrozumialem. Cos z chachmeceniem ma wspolnego? PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Glosowanie nogami 10.03.08, 17:41 nie.... :))))) ale poniewaz chachmecisz dosc duzo, to moze to ma cos wspolnego z logiem... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Glosowanie nogami 10.03.08, 18:34 Zaprawiony w twoich obelgach przyjmuje chachmecenie jako komplement. Bambuck ma racje, ty mnie podrywasz:) PF Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Dana... 10.03.08, 12:34 oslodo gorzkich tekstow,moja osobista nadziejo na swietlana przyszlosc...zrozum,ze opinia"obcokrajowca" jest opinia z "dystansu",dlatego,czesto,bardziej interesujaca... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Dana... 10.03.08, 16:13 wus hertzach rijselman? gik mal ojf ojsen.... purim kimmt... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Popełniasz błąd merytoryczny i nie wiesz o co chod 10.03.08, 18:56 zi. wyjaśnię ci to najpierw przypominając coś - niejaki A. Kwaśniewski gdy skończył piastować urząd namiestnika warszawskiego (Prezydenta RP) otrzymał prawie natychmiast ofertę pracy (dobrze płatnej fuchy) - wykładowcy na amerykańskich uczelniach. Gdzie ten z niepełnym wyższym wykształceniem krajowym (pełnym wyższym wykształceniem moskiewskim - szkoła partyjna) były bonza pezetpeerowski wykładał o... wolności. To oczywiście była "fucha" (amerykańska zapłata) za wplątanie Polski w brudną amerykańska wojnę w Iraku - wplątania decyzją A. Kwaśniewskiego. Zadaj sobie teraz pytanie jaką fuchę i za co dostanie prawnik (córka L. Kaczyńskiego) i jej II małżonek (prawnik- syn bonzy SLD) pracując w kancelarii prawniczej w... USA:) Bo chyba nie wyobrażasz sobie aby L. Kaczyński wykładał w USA? Takiego widowiska i takiej tragifarsy to nie mogłaby znieś już Hameryka:) Widzisz "polski_francuzie" na tych wyżynach nie ma przypadków i nie ma dymu bez ognia:) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Belkot, hlooopcze :))) 10.03.08, 20:34 Byly Prezydent Kwasniewski z tej oferty jednak nie skorzystal... Powiedz - jak gleboko tkwi w tobie antysemityzm? Do kosci - czy glebiej? PS. Nadmieniam, ze nie jestem Zydem a jedynie etnicznym Polakiem... Warszawiakiem. Nobody is perfect. Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Belkot, hlooopcze :))) 10.03.08, 21:07 j-k napisał: > Byly Prezydent Kwasniewski z tej oferty jednak nie skorzystal... Jak zwykle mało wiesz lub podajesz nieprawdę. O mało co "mgr" A. Kwaśniewski już wykładał w USA i teraz ma chwilowa przerwę:) > Powiedz - jak gleboko tkwi w tobie antysemityzm? > Do kosci - czy glebiej? Ta twoja uwaga a propos czego? Że brzydko spojrzałem na A. Kwaśniewskiego? Bo innego kontekstu nie było! Chłopie lecz się na nogi bo na głowę już a pózno. - skoro masz takie skojarzenia! > PS. Nadmieniam, ze nie jestem Zydem a jedynie etnicznym Polakiem... > Warszawiakiem. Po co to mówisz? Przecież nikt z forumowiczów nie jest w stanie to sprawdzić:P Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Belkot, hlooopcze :))) 10.03.08, 22:07 Dochtorku napisz lepiej co jest w margarynie? Moze o tym masz pojecie?Nikt w zakladach tluszczowych na twoj temat sie nie odezwal a wiec maja cie jako wazeliniarza. PS. Nadmieniam, ze nie jestem Zydem > a jedynie etnicznym Polakiem... > Warszawiakiem. > > Nobody is perfect. > > Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Te a z ta Farszafa to moze w koncu odkupisz te cegielki od nas SLAZAKOW w koncu jest juz"Swiety czas"swoje dlugi posplacac. Odpowiedz Link Zgłoś