Dodaj do ulubionych

Analfabeci w Europie.

IP: *.fastres.net 01.09.03, 08:40
Wedlug ostatniej Encyklopediji wydanej we Wloszech, w Europie sa tylko dwa kraje gdzie analfabetyzmo przekracza 11 % ( Polska, Albania).
Czyzby PRL wydawalo pieniadze, aby ksztalcic swoich przyszlych Arabskich wrogow a nie mialo na swoich wlasnych obywateli. Moze Thomson nam to wytlumaczy, bo on doskonale potrafi gotowac zapalajac ogien nad garkiem.

Dziwne , ale prawdziwe, Polakie Arabusy umia pisac po Polsku choc jeszcze nie zdaja sobie sprawy co pisza, ale tu jak zwykle wystarczy byc "szlachetnym"-ha,ha,ha...
Obserwuj wątek
    • nierzyd Re: Pedaly i ulomni umyslowo w Azji 01.09.03, 09:18
      Encyklopaedia Britannica podaje, ze najwyzszy odsetek pedalow i ulomnych
      umyslowo, bo przekraczajacy 15% ogolu populacji jest w dwoch krajach
      azjatyckich Bangladeszu i Izraelu.

Czyzby wielowiekowe lanie dupy, nedza i brud sprzyjaly powstawaniu takich
      zjawisk w tych dwoch azjatyckich krajach?
      • Gość: jarek Re: Pedaly i ulomni umyslowo w Azji IP: *.fastres.net 01.09.03, 09:30
        Panie nierzyd cos nie moge znalezc Islaela , ja ci podaje strone o analfabetach
        L^Enciclopedia Volume 1 - La Biblioteca di Repubblika strona 632.

Mozesz podasz mi te same dane w Encyklopedi Brytyjskiej? Albo jak zwykle sam sobie ja napisales.
        • nierzyd Re: Pedaly i ulomni umyslowo w Azji 01.09.03, 09:42
          Gość portalu: jarek napisał(a):

> Panie nierzyd cos nie moge znalezc Islaela , ja ci podaje strone o
          analfabetach
          > L^Enciclopedia Volume 1 - La Biblioteca di Repubblika strona 632.
          >
          > Mozesz podasz mi te same dane w Encyklopedi Brytyjskiej? Albo jak zwykle sam
          so
          > bie ja napisales.

A ja rzydzie jakos nie moge znalezc tej "encyklopediji Berlusconica" w stercie
          makulatury, ktora lezy przede mna. Za to znajduje szereg danych z innych o
          wiele bardziej wiarygodnych zrodel, gdzie odstetek analfabetyzmu w Polsce
          szacowany jest na ponizej 0,5%. Izrael natomiast - mezczyzni 3%, kobiety 8%!

• Gość: jarek Re: Pedaly i ulomni umyslowo w Azji IP: *.fastres.net 01.09.03, 09:33
        Napisales:wielowiekowe

Moze masz na mysli Arabska ludnosc Israela i Cisjordanii, bo jak mozesz pisac o wielowiekowe, gdy przez 700 lat Zydzow na tej ziemi prawie nie bylo, wyrznieto ich wczwsniej i tez wygnano. Zaczeli wracac po 1807 roku.
        • nierzyd Re: Pedaly i ulomni umyslowo w Azji 01.09.03, 09:46
          Gość portalu: jarek napisał(a):

> Napisales:wielowiekowe

Napisalem "wielowiekowe lanie dupy, nedza i brud"

> Moze masz na mysli Arabska ludnosc Israela i Cisjordanii, bo jak mozesz pisac
          o
          > wielowiekowe, gdy przez 700 lat Zydzow na tej ziemi prawie nie bylo,
          wyrznieto
          > ich wczwsniej i tez wygnano. Zaczeli wracac po 1807 roku.

Nie. Mam na mysli ludnosc zydowska, ktora niezaleznie od tego gdzie byla, byla,
          jak sam przyznajesz lana po dupsku, zyla w nedzy i brudzie.

A teraz sobie wez relanium rzydzie i przestan smrodzic (zwlaszcza na temat
          Polski i Polakow) na tym forum, bo nikt nie ma ochoty czytac twoich lepkich
          ejakulacji.
          • Gość: jarek Nierzyd Arab obronca prawdy. IP: *.fastres.net 01.09.03, 15:18
            A ty Arabku nie pisz wlasnej Encyklopedi Brytyjskiej uzywajac jako zrodla wasz Koran.
            • Gość: Linn Re: Nierzyd Arab obronca prawdy. IP: *.dialup.tiscali.it 01.09.03, 16:44
              Chodzi o dodatek do dzisiejszej "La Repubblica"? Dlaczego zaraz wyskakuje
              Berlusconi? To ni ta strona. Co do samej info, dziwi mnie to troche. We
              Wloszech zdarzylo mi sie kilka razy widziec osoby podpisujace odbior pieniedzy
              krzyzykami. W Polsce nigdy. Inna sprawa, ze sa rozne stopnie: analfabetyzm,
              polanalfabetyzm itd.
              • Gość: jarek Re: Nierzyd Arab obronca prawdy. IP: *.fastres.net 01.09.03, 17:02
                Ja tez uwazam ,ze to nieprzyjemna pomylka...Dlatego chyba tej Encyklopedi nie bede dalej kupowal. Dziwne jest to , ze jak ja wzialem do reki to sie sama otworzyla na tej stronie.

Powiem ci cos bardziej ciekawego.

Z ostatniego raportu Polizji Wloskiej o Cudzoziemcach i o ich asymilacji mozna wyczytac, ze srednia placa na Wegrzech jest 50 Euro. Calego raportu nie bede przytaczal, bo jest nie bardzo "politycznie poprawnie" nastawiony co do emigrantow z krajow Arabskich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka