Dodaj do ulubionych

izraelski atak terrorystyczny w Gazie

02.09.03, 10:44
ta wojna izraelsko-palestyńska obfituje w zamachy. raz palestyńczycy, a teraz
co raz częściej zamachów dokonuje armia i bzpieka izraelska.wydsaje mi się ze
na usa nie ma co liczyć. tylko europa moze ten konflikt rozwiązać. siłowo
rodzielajać izraelskiego okupanta od palestyńczyków.czas na rozmowy dobiegł
końca, a teraz powoinna przyjść pora na skuteczne i ostateczne rozwiązanie
tej kwestii.
Obserwuj wątek
    • Gość: rupert Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie IP: *.lanet.wroc.pl 02.09.03, 12:21
      zgadzam sie z tobą. bez interwencji z zewnątrz nigdy tam nie będzie pokoju. usa
      kompletnie się tu nie sprawdziło bo jest stroną i opowiada się za
      izraelem.dlatego toleruje i popiera izraelskie ataki terrorystyczne, ostro
      występując jedynie przeciwko działaniom palestyńczyków. mysle ze tylko
      zdecydowana postawa europy moze to zmienić. choć wątpię czy ue na zdercydowanie
      stać...

trymand napisał:

> ta wojna izraelsko-palestyńska obfituje w zamachy. raz palestyńczycy, a teraz
      > co raz częściej zamachów dokonuje armia i bzpieka izraelska.wydsaje mi się ze
      > na usa nie ma co liczyć. tylko europa moze ten konflikt rozwiązać. siłowo
      > rodzielajać izraelskiego okupanta od palestyńczyków.czas na rozmowy dobiegł
      > końca, a teraz powoinna przyjść pora na skuteczne i ostateczne rozwiązanie
      > tej kwestii.
    • marcus_crassus oczywiscie - interwencja w celu wyrzniecia hamasu 02.09.03, 12:27
      to dobry pomysl - niezaleznie kto ja przeprowadzi,choc ostatnio zydzi sobie
      dobrze radza:)bandziorow trzeba wziac za pysk i sprac po mordzie porzadnie,bo
      nic innego nie zrozumieja:)))))

nalezy silowo rozwalic palestynskich bandytow atakuajcych cywilow a nie zadne
      rozmowy...ostatnie dni to jednak dobre newsy -wielu bandytow trafilo wprost do
      Allacha a operacja eliminacji tych bandziorow trwa:)
      • Gość: rupert Re: oczywiscie - interwencja w celu wyrzniecia ha IP: *.lanet.wroc.pl 02.09.03, 20:05
        no cóz pewnie jesteś jakimś izraelskim nazistą skoro takie brednie wypisujesz.
        Izrael poprostu jest państwem terroru. sam doświadcza terroru i sam jest
        organziacją terrorystyczną. O ile palestyńczycy są usprawiedliwieni bo walczą z
        okupantem o wolność i godność. To izrael jako okonakt i ciemiężca na
        wyrozumiałość nie powinien liczyć.

marcus_crassus napisał:

> to dobry pomysl - niezaleznie kto ja przeprowadzi,choc ostatnio zydzi sobie
        > dobrze radza:)bandziorow trzeba wziac za pysk i sprac po mordzie porzadnie,bo
        > nic innego nie zrozumieja:)))))
        >
        > nalezy silowo rozwalic palestynskich bandytow atakuajcych cywilow a nie zadne
        > rozmowy...ostatnie dni to jednak dobre newsy -wielu bandytow trafilo wprost
        do
        > Allacha a operacja eliminacji tych bandziorow trwa:)
        • marcus_crassus rzeczywiscie-wyrozumialosci nie powinno byc 02.09.03, 20:08
          trzeba wystrzelac bandytow z tych palestynskich organizacji terrorystycznych
          co do nogi,co sie niebawem z cala pewnoscia stanie.
        • marcus_crassus aha-kim jestem - 100% Polakiem 02.09.03, 20:10
          co jest udokumentowane od chyba 7 pokolen :)))wiec z pewnoscia jesli juz komus
          zarzucasz pochodzenie to mam wieksze wrazenie ze moze w twoich zylach plynie
          krew jakiegos wasatego przybysza z bliskiego wschodu baranie
          • Gość: rupert Re: aha-kim jestem - 100% Polakiem IP: *.lanet.wroc.pl 02.09.03, 20:57
            raczej wątpie. na pewno jesteś zwykłym prymitywem. i polakiem? nie żartuj
            izraeslki partioto. jesteś żałosny mój drogi żydzie widząc w każfdym araba.ty
            Polakiem? chyba kpisz pesjata istoto

marcus_crassus napisał:

> co jest udokumentowane od chyba 7 pokolen :)))wiec z pewnoscia jesli juz
            komus
            > zarzucasz pochodzenie to mam wieksze wrazenie ze moze w twoich zylach plynie
            > krew jakiegos wasatego przybysza z bliskiego wschodu baranie
            • exter3 po co dyskutujesz z tym izrelskim półgłówkiem? 02.09.03, 21:03
              rupercie po co dyskutujesz z tym żydowskim półgłówkiem?to oszołom który atakuje
              wszystko i wszystkich. nie ruszaj gówna bo bęzie śmierdzieć

Gość portalu: rupert napisał(a):

> raczej wątpie. na pewno jesteś zwykłym prymitywem. i polakiem? nie żartuj
              > izraeslki partioto. jesteś żałosny mój drogi żydzie widząc w każfdym araba.ty
              > Polakiem? chyba kpisz pesjata istoto
              >
              > marcus_crassus napisał:
              >
              > > co jest udokumentowane od chyba 7 pokolen :)))wiec z pewnoscia jesli juz
              > komus
              > > zarzucasz pochodzenie to mam wieksze wrazenie ze moze w twoich zylach plyn
              > ie
              > > krew jakiegos wasatego przybysza z bliskiego wschodu baranie
    • Gość: J.K. Europa, bez zgody Amerykanow IP: 192.120.171.* 02.09.03, 12:50
      nie bardzo moze, chlopcze, przeprowadzic jakakolwiek militarna operacje
      nawet na swoim terenie, a co dopiero poza...
      - Geopolityki w przedszkolu nie uczyli?
      • exter3 Re: Europa, bez zgody Amerykanow 02.09.03, 21:01
        no cóż wiedzę ze nie potrafisz dyskutować, szczególnie o tym na czym mało sie
        znasz.ale europa już prowadzi swoja politykę kanalizowania i o dsuwania
        izraelskiego terroryzmu państwowego. nikt w europie nie szanuje ani nie
        przyjmuje tego rzezimiecha szarona. izrael jest gorzej jak trurcja traktowany w
        ue. o ile o turcję rozważa się jako nakdydata do ue o tyle izrael no cóż...

Gość portalu: J.K. napisał(a):

> nie bardzo moze, chlopcze, przeprowadzic jakakolwiek militarna operacje
        > nawet na swoim terenie, a co dopiero poza...
        > - Geopolityki w przedszkolu nie uczyli?
        • Gość: J.K. Piszesz nie na temat... IP: 192.120.171.* 03.09.03, 12:56
          nie pisalem o czystej polityce, gdzie Europa probuje dystansowac sie od USA
          wzgledem Izraela.
          Tu zgoda.

Ale nie o tym pisalem.
          Wroc do poprzedniego mojego postu:
          powtarzam:
          Europa nie moze bez zgody USA przezprowadzic zadnej MILITARNEJ operacji nawet
          na swoim terytorium, a co dopiero poza...

P.S. A co do znajomosci geopolityki, chlopcze...

pisywalem juz artykuly w prasie polskiej
          na ten temat wiele lat temu.
          • zigrin1 Re: Piszesz nie na temat... 03.09.03, 14:14
            Gość portalu: J.K. napisał(a):
            (...)
            > Europa nie moze bez zgody USA przezprowadzic zadnej MILITARNEJ operacji nawet
            > na swoim terytorium, a co dopiero poza...
            >
            > P.S. A co do znajomosci geopolityki, chlopcze...
            >
            > pisywalem juz artykuly w prasie polskiej
            > na ten temat wiele lat temu.
            bardzo, bardzo wiele lat temu
        • Gość: jarek Jedynie Arabusy sa w stanie ... IP: *.fastres.net 03.09.03, 14:06
          przeprowadzac jaka chca akcje poza ich Saudi Arabia, majac w europie duzo wspolnikow , ktorzy sie sprzedali za Judaszowe pieniadze albo tez na mniej ( miejsce w islamskim raju).
    • Gość: dana33 Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie IP: *.jazo.org.il 02.09.03, 12:55
      trymand napisał:

> ta wojna izraelsko-palestyńska obfituje w zamachy. raz palestyńczycy, a teraz
      > co raz częściej zamachów dokonuje armia i bzpieka izraelska.wydsaje mi się ze
      > na usa nie ma co liczyć. tylko europa moze ten konflikt rozwiązać. siłowo
      > rodzielajać izraelskiego okupanta od palestyńczyków.czas na rozmowy dobiegł
      > końca, a teraz powoinna przyjść pora na skuteczne i ostateczne rozwiązanie
      > tej kwestii.

nu, nareszcie madre slowo. wlasnie to robimy. 11 z najgorszych terrorystow juz
      zostalo poddane "skutecznemu i ostatecznemu rozwiazaniu". reszta wie co ich
      czeka, bo wyroki wydane dawno.
      • exter3 Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie 02.09.03, 21:06
        nie bądż taka pewna. nie mam wątpliwości że izraelscy terroryści w mundurach (
        mówią na to armia, MOSAD albo jakoś tak ich organziacja terrorystyczna się
        nazywa) wyeliminuje Palestyńczyków. Ale prędziej czy później wyrok zostanie
        wykonany na izraelczykach. to spirala której końca nie widać. podobnie jak tu
        wielu uważam ,że jedynie interwencja zbrojna i utworzenie dwóch niepodległch
        państw palestyny i izraela załątwi sprawę.

Gość portalu: dana33 napisał(a):

> trymand napisał:
        >
        > > ta wojna izraelsko-palestyńska obfituje w zamachy. raz palestyńczycy, a te
        > raz
        > > co raz częściej zamachów dokonuje armia i bzpieka izraelska.wydsaje mi się
        > ze
        > > na usa nie ma co liczyć. tylko europa moze ten konflikt rozwiązać. siłowo
        > > rodzielajać izraelskiego okupanta od palestyńczyków.czas na rozmowy dobieg
        > ł
        > > końca, a teraz powoinna przyjść pora na skuteczne i ostateczne rozwiązanie
        >
        > > tej kwestii.
        >
        > nu, nareszcie madre slowo. wlasnie to robimy. 11 z najgorszych terrorystow
        juz
        > zostalo poddane "skutecznemu i ostatecznemu rozwiazaniu". reszta wie co ich
        > czeka, bo wyroki wydane dawno.
        • Gość: rupert Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie IP: *.lanet.wroc.pl 03.09.03, 08:26
          ja nie mam wątpliwości co do tego że powinny jak najszybciej powstać dwa
          państwa {alestyna i Izrael. Boję się, że Izrael bęzxie cały czas torpedował to
          rozwiążanie. Każdy okupant chce mieć wszystko dla siebie i cmiemiężyć
          okupowanych.

exter3 napisał:

> nie bądż taka pewna. nie mam wątpliwości że izraelscy terroryści w mundurach
          (
          > mówią na to armia, MOSAD albo jakoś tak ich organziacja terrorystyczna się
          > nazywa) wyeliminuje Palestyńczyków. Ale prędziej czy później wyrok zostanie
          > wykonany na izraelczykach. to spirala której końca nie widać. podobnie jak tu
          > wielu uważam ,że jedynie interwencja zbrojna i utworzenie dwóch niepodległch
          > państw palestyny i izraela załątwi sprawę.
          >
          > Gość portalu: dana33 napisał(a):
          >
          > > trymand napisał:
          > >
          > > > ta wojna izraelsko-palestyńska obfituje w zamachy. raz palestyńczycy,
          > a te
          > > raz
          > > > co raz częściej zamachów dokonuje armia i bzpieka izraelska.wydsaje m
          > i się
          > > ze
          > > > na usa nie ma co liczyć. tylko europa moze ten konflikt rozwiązać. si
          > łowo
          > > > rodzielajać izraelskiego okupanta od palestyńczyków.czas na rozmowy d
          > obieg
          > > ł
          > > > końca, a teraz powoinna przyjść pora na skuteczne i ostateczne rozwią
          > zanie
          > >
          > > > tej kwestii.
          > >
          > > nu, nareszcie madre slowo. wlasnie to robimy. 11 z najgorszych terrorystow
          >
          > juz
          > > zostalo poddane "skutecznemu i ostatecznemu rozwiazaniu". reszta wie co ic
          > h
          > > czeka, bo wyroki wydane dawno.
        • Gość: dana33 Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie IP: *.jazo.org.il 03.09.03, 08:37
          exter3 napisał:

> nie bądż taka pewna. nie mam wątpliwości że izraelscy terroryści w mundurach
          (
          > mówią na to armia, MOSAD albo jakoś tak ich organziacja terrorystyczna się
          > nazywa) wyeliminuje Palestyńczyków. Ale prędziej czy później wyrok zostanie
          > wykonany na izraelczykach. to spirala której końca nie widać. podobnie jak tu
          > wielu uważam ,że jedynie interwencja zbrojna i utworzenie dwóch niepodległch
          > państw palestyny i izraela załątwi sprawę.

nu, nie mam zadnych watpliwosci, ze beda nastepne zamachy, ostatecznie ci
          terrorysci arabscy nie umieja nic innego robic. bardzo to tragiczne, ale czasy,
          kiedy szlismy na smierc nie podnoszac glowy juz dawno i to niepowtarzalnie
          minely. drogi ex (swietny nik, gratulacje), mozesz byc pewny, ze przyjdzie
          czas, kiedy terrorysci arabscy beda wytepieni i wtedy zapanuje tu wzgledny,
          powtarzam, wzgledny spokoj. ty nie widzisz konca, bo ty jestes z katarakta, my
          widzimy. a co do eliminacji, to tymczasem oni oglaszaja eliminacje israela, nie
          my eliminacje arabow. ale to taka mala uwaga....
          • exter3 Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie 03.09.03, 11:59
            na szczęście już nikt normalny nie chce zagłady żydów. to dobrze że macie swoje
            państwo. szkoda tylko że Izrael stał się państwem zbrodni i zbrodniarzy. gdzie
            rządzi ludobójca szaron i jego mafia.jak widać po tym co piszesz i umysły są
            skażone tą nacjonalityczną propagandą. te antyarabskie bzdety i fobie.widzisz
            ja nie jestem wrogiem izraela.(ani zbytnim przyjacielem arabów). ale wiem ,że
            prędzej czy później izrael będzie musiał zapłacić za swoją politykę zbrodni i
            eskterminacji. patrz na hisyorię niemeic, oni też byli silni, bezkarni...do
            czasu.fatalne byłoby dla regionu osłabienie izraela.ale nie ma innej drogi jak
            interwenmcja z zewnątrz i siłowe powstanie 2 państw. powstanie niepodległej
            palestyny zapewne nacjpnalistą izraelskim się nie spodoba.oni chcieliby po wsze
            czasy okupować palestynę. ale to się tak nie da. pewne procesy są nieuchronne.

> exter3 napisał:
            >
            > > nie bądż taka pewna. nie mam wątpliwości że izraelscy terroryści w mundura
            > ch
            > (
            > > mówią na to armia, MOSAD albo jakoś tak ich organziacja terrorystyczna się
            >
            > > nazywa) wyeliminuje Palestyńczyków. Ale prędziej czy później wyrok zostani
            > e
            > > wykonany na izraelczykach. to spirala której końca nie widać. podobnie jak
            > tu
            > > wielu uważam ,że jedynie interwencja zbrojna i utworzenie dwóch niepodległ
            > ch
            > > państw palestyny i izraela załątwi sprawę.
            >
            > nu, nie mam zadnych watpliwosci, ze beda nastepne zamachy, ostatecznie ci
            > terrorysci arabscy nie umieja nic innego robic. bardzo to tragiczne, ale
            czasy,
            >
            > kiedy szlismy na smierc nie podnoszac glowy juz dawno i to niepowtarzalnie
            > minely. drogi ex (swietny nik, gratulacje), mozesz byc pewny, ze przyjdzie
            > czas, kiedy terrorysci arabscy beda wytepieni i wtedy zapanuje tu wzgledny,
            > powtarzam, wzgledny spokoj. ty nie widzisz konca, bo ty jestes z katarakta,
            my
            > widzimy. a co do eliminacji, to tymczasem oni oglaszaja eliminacje israela,
            nie
            >
            > my eliminacje arabow. ale to taka mala uwaga....
            • marcus_crassus hehe-tyle ze to zawsze jakos arabowie sa agresoram 03.09.03, 12:43
              wiesz co oszolomie??zydzi poradzili sobiw wtedy gdy arabowie na nich napadli
              po powstaniu izraela,potem jak przygotowywali atak i byli odpowiedzialni za
              agresje w 1967 a potem nawet jak stada arabow z pomoca ZSRR napadly na zydow w
              1973...dzis ZSRR nie ma a sojusznik izraela USA jest najwiekszym hegemonem w
              historii naszej wspanialej cywilizacji-wiec mam dla ciebie informacje - jesli
              arabowie dostali takie porzadne lupnie kiedy mieli przewage to w obecnej
              sytuacji ze tak powiem sa zupelnie bez szans - to taka mala uwaga kogos kto ma
              pojecie o stosunku sil na Bliskim Wschodzie a nie pierdoli dyrdymaly jak ty...

tak wyglada rzeczywistosc idioto.

problem w tym ze arabski agresor zawsze dostawal lomot i potem uciekal z
              placzem a na polach walki zostawaly setki plonacych arabskich czolgow.

wiec za swoje zbrodnie moga zaplacic - i niwatpliwie zaplaca najwyzej arabscy
              terrorysci z hamasu - a ty sobie mozesz durniu pomarzyc ze bedzie inaczej:))))

niestety - rzeczywistosc jest nieublagana:)))

i to jest plus tego swiata:)
            • Gość: dana33 Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie IP: *.jazo.org.il 03.09.03, 13:15
              exter3 napisał:

> na szczęście już nikt normalny nie chce zagłady żydów. to dobrze że macie
              swoje
              >
              > państwo. szkoda tylko że Izrael stał się państwem zbrodni i zbrodniarzy.
              gdzie
              > rządzi ludobójca szaron i jego mafia.jak widać po tym co piszesz i umysły są
              > skażone tą nacjonalityczną propagandą. te antyarabskie bzdety i fobie.widzisz
              > ja nie jestem wrogiem izraela.(ani zbytnim przyjacielem arabów). ale wiem ,że
              > prędzej czy później izrael będzie musiał zapłacić za swoją politykę zbrodni i
              > eskterminacji. patrz na hisyorię niemeic, oni też byli silni, bezkarni...do
              > czasu.fatalne byłoby dla regionu osłabienie izraela.ale nie ma innej drogi
              jak
              > interwenmcja z zewnątrz i siłowe powstanie 2 państw. powstanie niepodległej
              > palestyny zapewne nacjpnalistą izraelskim się nie spodoba.oni chcieliby po
              wsze
              >
              > czasy okupować palestynę. ale to się tak nie da. pewne procesy są nieuchronne.
              >
              nu, ex, robisz konkurencje cccp i tez chcesz byc eleganckim antysemita? wiec od
              razu z gory uprzedzam: cccp jest specjalny, nie ty i nikt inny nie jest w
              stanie zajac jego miejsca, my juz wogole uwazamy go za przyjaciela anty i tego
              tytulu jeszcze nikt nie dostal, na to trzeba sobie zarobic.......
              chce ci uprzejmie zwrocic uwage, ze caly twoj post czytalby sie inaczej,
              jeslibys nie upieral sie przy uzywaniu nastepujacych slow:
              zbrodnia
              zbrodniarze
              ludobojca
              mafia
              propaganda
              eksterminacja.
              oprocz tego mylisz sie co do dwoch rzeczy: 1) nikt w israelu nie chce okupywac
              palestyny, do tego jeszcze takiej, co nie istnieje, 2)nic tu nie powstanie na
              sile bez naszej zgody.
              • werw Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie 03.09.03, 13:20
                Naprawde uważacie go (CCCP) za anty?
              • exter3 Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie 03.09.03, 16:13
                no cóż uważasz mnie za antysemitę bo ośmielam sie krytykować izrael? nie żartuj
                tym straszeniem antysemityzmem nie zamkniesz ust. zaraz powiesz ,ze jadam żydów
                na śniadanie itp? ceniłem cię bardziej.
                przyznaję że słowa o których piszesz są ostre, ale taka jest
                rzeczywistość.izrael jest bezwzględnym i krawym okupantem. a szaron ludobójcą.
                i to nie dlatego że "ja wredny antysemita" ( porównywany do jakiegoś cccp. a
                kto to jest? bo nic jego nie czytełem?) o tym pisze. I nie dlatego że ja
                nazywam szarona "ludobójcą", lecz dlatego że on nim jest. Poprzez czyny czyli
                to co robi.I tak jest odbierany przez cały świat.
                Piszesz , żen ikt w Izraelu nie jest za okupacją Palestyny. Oficjalne wyniki
                sondazy temu ptrzeczą. Bo za okupacją było ostatnio pow. 70 % Izraelczyków. No
                chyba że wszyscy kłamią. Masz rację że Palestyny nie ma. Bo jest pod waszą
                okupacją. To chyba oczywiste? Ale POlski też nie było przez ponad sto lat bo
                była pod zaborem rosyjskim, pruskim i austriackim. Ówczęsni zaborcy mówili
                dokładnie to samo co ty "Polski nie ma". Wbrew pozorom życze dobrze Izraelowi i
                Izraelczykom. Jedyna droga to podział na 2 państwa Izrael i Palestyna. Co do
                siły. Na razie nie. Ale Irak kuriozalnie może w przyszłości dać przykład ,że z
                Izrealem mozna i trzeba działać siłowo. Oby nie. Ale Nie wyklucząłbym takiej
                perspektywy.

> exter3 napisał:
                >
                > > na szczęście już nikt normalny nie chce zagłady żydów. to dobrze że macie
                > swoje
                > >
                > > państwo. szkoda tylko że Izrael stał się państwem zbrodni i zbrodniarzy.
                > gdzie
                > > rządzi ludobójca szaron i jego mafia.jak widać po tym co piszesz i umysły
                > są
                > > skażone tą nacjonalityczną propagandą. te antyarabskie bzdety i fobie.widz
                > isz
                > > ja nie jestem wrogiem izraela.(ani zbytnim przyjacielem arabów). ale wiem
                > ,że
                > > prędzej czy później izrael będzie musiał zapłacić za swoją politykę zbrodn
                > i i
                > > eskterminacji. patrz na hisyorię niemeic, oni też byli silni, bezkarni...d
                > o
                > > czasu.fatalne byłoby dla regionu osłabienie izraela.ale nie ma innej drogi
                >
                > jak
                > > interwenmcja z zewnątrz i siłowe powstanie 2 państw. powstanie niepodległe
                > j
                > > palestyny zapewne nacjpnalistą izraelskim się nie spodoba.oni chcieliby po
                >
                > wsze
                > >
                > > czasy okupować palestynę. ale to się tak nie da. pewne procesy są nieuchro
                > nne.
                > >
                > nu, ex, robisz konkurencje cccp i tez chcesz byc eleganckim antysemita? wiec
                od
                >
                > razu z gory uprzedzam: cccp jest specjalny, nie ty i nikt inny nie jest w
                > stanie zajac jego miejsca, my juz wogole uwazamy go za przyjaciela anty i
                tego
                > tytulu jeszcze nikt nie dostal, na to trzeba sobie zarobic.......
                > chce ci uprzejmie zwrocic uwage, ze caly twoj post czytalby sie inaczej,
                > jeslibys nie upieral sie przy uzywaniu nastepujacych slow:
                > zbrodnia
                > zbrodniarze
                > ludobojca
                > mafia
                > propaganda
                > eksterminacja.
                > oprocz tego mylisz sie co do dwoch rzeczy: 1) nikt w israelu nie chce
                okupywac
                > palestyny, do tego jeszcze takiej, co nie istnieje, 2)nic tu nie powstanie
                na
                > sile bez naszej zgody.
            • Gość: rupert Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie IP: *.lanet.wroc.pl 03.09.03, 16:36
              jednak izraelczycy to straszni nacjonaliści. sądząc po tym jak pisza na tym
              forum. to jak kiedyś Niemcy poppierali Hitlera, teraz oni swoję zbrodnicze
              państwo

exter3 napisał:

> na szczęście już nikt normalny nie chce zagłady żydów. to dobrze że macie
              swoje
              >
              > państwo. szkoda tylko że Izrael stał się państwem zbrodni i zbrodniarzy.
              gdzie
              > rządzi ludobójca szaron i jego mafia.jak widać po tym co piszesz i umysły są
              > skażone tą nacjonalityczną propagandą. te antyarabskie bzdety i fobie.widzisz
              > ja nie jestem wrogiem izraela.(ani zbytnim przyjacielem arabów). ale wiem ,że
              > prędzej czy później izrael będzie musiał zapłacić za swoją politykę zbrodni i
              > eskterminacji. patrz na hisyorię niemeic, oni też byli silni, bezkarni...do
              > czasu.fatalne byłoby dla regionu osłabienie izraela.ale nie ma innej drogi
              jak
              > interwenmcja z zewnątrz i siłowe powstanie 2 państw. powstanie niepodległej
              > palestyny zapewne nacjpnalistą izraelskim się nie spodoba.oni chcieliby po
              wsze
              >
              > czasy okupować palestynę. ale to się tak nie da. pewne procesy są nieuchronne.
              >
              >
              > > exter3 napisał:
              > >
              > > > nie bądż taka pewna. nie mam wątpliwości że izraelscy terroryści w mu
              > ndura
              > > ch
              > > (
              > > > mówią na to armia, MOSAD albo jakoś tak ich organziacja terrorystyczn
              > a się
              > >
              > > > nazywa) wyeliminuje Palestyńczyków. Ale prędziej czy później wyrok zo
              > stani
              > > e
              > > > wykonany na izraelczykach. to spirala której końca nie widać. podobni
              > e jak
              > > tu
              > > > wielu uważam ,że jedynie interwencja zbrojna i utworzenie dwóch niepo
              > dległ
              > > ch
              > > > państw palestyny i izraela załątwi sprawę.
              > >
              > > nu, nie mam zadnych watpliwosci, ze beda nastepne zamachy, ostatecznie ci
              > > terrorysci arabscy nie umieja nic innego robic. bardzo to tragiczne, ale
              > czasy,
              > >
              > > kiedy szlismy na smierc nie podnoszac glowy juz dawno i to niepowtarzalnie
              >
              > > minely. drogi ex (swietny nik, gratulacje), mozesz byc pewny, ze przyjdzie
              >
              > > czas, kiedy terrorysci arabscy beda wytepieni i wtedy zapanuje tu wzgledny
              > ,
              > > powtarzam, wzgledny spokoj. ty nie widzisz konca, bo ty jestes z katarakta
              > ,
              > my
              > > widzimy. a co do eliminacji, to tymczasem oni oglaszaja eliminacje israela
              > ,
              > nie
              > >
              > > my eliminacje arabow. ale to taka mala uwaga....
      • zigrin1 do dany33 03.09.03, 12:38
        dano, mnie sie "OSTATECZNE ROZWIAZANIE" kojarzy jakby parszywie.
        I jak takie sformulowanie czytam twojego autorstwa, to mnie strzacha

> trymand napisał:
        >
        > raz
        > ze
        > ł
        >
        > > tej kwestii.
        >
        > nu, nareszcie madre slowo. wlasnie to robimy. 11 z najgorszych terrorystow juz
        • Gość: dana33 do zigrina1 IP: *.jazo.org.il 03.09.03, 13:23
          zigrin1 napisał:

> dano, mnie sie "OSTATECZNE ROZWIAZANIE" kojarzy jakby parszywie.
          > I jak takie sformulowanie czytam twojego autorstwa, to mnie strzacha
          >
          >
          >
          >
          > > trymand napisał:
          > >
          > > > ta wojna izraelsko-palestyńska obfituje w zamachy. raz palestyńczycy,
          > a te
          > > raz
          > > > co raz częściej zamachów dokonuje armia i bzpieka izraelska.wydsaje m
          > i się
          > > ze
          > > > na usa nie ma co liczyć. tylko europa moze ten konflikt rozwiązać. si
          > łowo
          > > > rodzielajać izraelskiego okupanta od palestyńczyków.czas na rozmowy d
          > obieg
          > > ł
          > > > końca, a teraz powoinna przyjść pora na skuteczne i ostateczne rozwią
          > zanie
          > >
          > > > tej kwestii.
          > >
          > > nu, nareszcie madre slowo. wlasnie to robimy. 11 z najgorszych terrorystow
          > juz
          > > zostalo poddane "skutecznemu i ostatecznemu rozwiazaniu". reszta wie co ic
          > h
          > > czeka, bo wyroki wydane dawno.

nu, nie zauwazyles, ze ja ironicznie cytuje mojego najlepszego przyjaciela
          trymanda? i masz racje, to nie moj styl argumentacji, nie ma ostatecznego
          rozwiazania dla nikogo, nigdy, nigdzie. nawet nie dla zwierzat.
      • trymand Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie 03.09.03, 16:22
        ależ dano ja właśnie o tym pisze, że izraelscy terroryści zlikwodowali
        palestyńskich przeciwników okupacji.Tu powtarzasz moją tezę. Izrael stosuje
        państowy terroryzm, a tenm jest zawsze skuteczniejszy. Ruch oporu zawsze ma
        trudniej i jest mniej celny. Zobacz doświadczenia armii Hitelra z AK? AK miała
        wiele udanych akcji bojowych, ale to armia Hitlera panowała nad terytorium
        Polski....

> trymand napisał:
        >
        > raz
        > ze
        > ł
        >
        > > tej kwestii.
        >
        > nu, nareszcie madre slowo. wlasnie to robimy. 11 z najgorszych terrorystow
        juz
    • fredzio54 Re: izraelski atak terrorystyczny w Gazie 02.09.03, 13:29
      " niech zgina twoje wrogi Izrael " amen ! stary testament
    • zigrin1 mam jeszcze prezent dla dany33 03.09.03, 13:01
      http://www.przeglad-tygodnik.pl/

Edward Etler
      SZARON JEST NAGI
      Dla ocalenia własnej skóry premier Izraela wysyła ekipy
      likwidacyjne do Hebronu i śmigłowce do Gazy

Kiedy na Bliskim Wschodzie zakwitnie upragniony pokój, jeszcze przez długie lata studenci nauk politycznych będą analizować sekrety koronkowej kombinacji, przeprowadzonej w tym roku przez gen. Ariela Szarona. Jest on pierwszym premierem Izraela, który dzięki właściwemu rozstawieniu figur na mapie politycznej skłóconego państwa żydowskiego nie natrafia na ślady sprzeciwu nawet przy podejmowaniu najbardziej dyskusyjnych pociągnięć strategicznych, urągających światowej opinii publicznej.
      Między starcami
      Zdziesiątkowana izraelska lewica, kierowana przez Szimona Peresa urzeczonego w 80. wiośnie życia 75-letnim Arielem Szaronem, niepoczytalnie przyklaskuje
      zamknięciu 75-letniego Jasira Arafata w Ramallah, popiera nienaruszalność żydowskich osiedli i nie sprzeciwia się wstąpieniu przez premiera Szarona, ministra obrony, Szaula Mofaza, i szefa Sztabu Generalnego, Moszego Jealona, na karkołomną ścieżkę wojenną.
      Po wybraniu Peresa na tymczasowego przywódcę Partii Pracy reprezentanci partii w Knesecie kładą się spać, nie wiedząc, czy nazajutrz rano obudzą się jeszcze w opozycji, czy już w wojowniczym rządzie koalicyjnym Szarona. - Działalność opozycyjna nie idzie w parze z charakterem ani tradycją Partii Pracy - stwierdził onegdaj Peres. Wysłanie ekip likwidacyjnych, które zabiły w Hebronie i Gazie aktywistów Hamasu, skrytykował jedynie poseł Knesetu, Amram Mitzna, były przewodniczący Partii Pracy.
      - Nie wolno było doprowadzać tymi nierozważnymi posunięciami do krwawego odwetu Palestyńczyków, do zamachu na autobus w Jerozolimie, śmierci 21 niewinnych ludzi, 120 rannych i przerwania zawieszenia broni - stwierdził naiwny jak zwykle Mitzna, wydając na siebie wyrok odosobnienia. W charakterze kary kierownictwo centrolewicowej jaczejki pozbawiło Mitznę prawa ubiegania się o jakiekolwiek funkcje partyjne pod zarzutem, że były przewodniczący nie rozliczył się z funduszy otrzymanych na akcję wyborczą.
      Daleko większe zrozumienie i pobłażliwość wykazuje Partia Pracy wobec poważnych przestępstw finansowych, popełnionych przez Szarona i jego synów. Opozycja (czytaj Peres i Partia Pracy) nie domaga się od premiera odpowiedzi, dlaczego jego syn, poseł Knesetu, Omri Szaron, milczy w śledztwie policyjnym jak karp po żydowsku, podobnie jak drugi syn Szarona, Gilad, zarządzający rodzinną farmą rolniczą Szikmim. Szaronowie oskarżani są o oszustwa wyborcze, przestępstwa finansowe i korupcję. W normalnym kraju opozycja darłaby premiera na strzępy i oczekiwała, że przestępcza rodzina znajdzie się za kratami bądź przynajmniej zostanie odsunięta od działalności politycznej. Ale w dzisiejszym Izraelu premier oskarżany o dokonanie przestępstw finansowych może rozpocząć działania wojenne, jednoczące patriotycznie zorientowanych tubylców pod biało-niebieskim sztandarem i skutecznie zwalniające tempo śledztwa. Szaron spodziewa się, że od zwycięzcy, zasłużonego pogromcy terroru, nikt zdrowy na umyśle nie zażąda złożenia wyjaśnień na temat głupiego 1,5 mln dol.
      Gdyby trwała hudna (jednostronne zawieszenie broni, ogłoszone przez Palestyńczyków
      29 czerwca br.), oficerowie śledczy nadal dokuczaliby Szaronom niewygodnymi pytaniami o koneksje rodziny z milionerem Cyrylem Kernem i przedsiębiorcą budowlanym z Jerozolimy, Dawidem Appelem, przed czym powstrzymują się z uwagi na akompaniament żywych torped i jęki poszkodowanych. Na mocy bliskowschodniego absurdu jedynie obrazy apokalipsy, pokazywane długimi godzinami na ekranach telewizyjnych, mogą zapewnić Szaronom bezkarność, wobec czego dla ocalenia własnej skóry premier Izraela wysyła ekipy likwidacyjne do Hebronu i śmigłowce Apache do Gazy. Lekką ręką zapłacił wybuchem autobusu w Jerozolimie, śmiercią, kalectwem i przerażeniem Żydów za zabójstwo hamasiarzy, Muhmada Sidera i Ismaila Abu Szanaba, tudzież za przerwanie hudny.
      Szczęśliwy dla Szarona koniec hudny oznacza stan wojenny i zarazem możliwość zaistnienia kabaretowej sytuacji, że przed sądem stanie (solo!) jerozolimski milioner, Dawid Appel, oskarżony o wręczenie łapówki premierowi Szaronowi (za pośrednictwem syna Gilada), a także wicepremierowi Olmertowi, ministrowi trzech resortów i byłemu burmistrzowi Jerozolimy.
      W majestacie miejscowego prawa dający łapówkę Appel ma powędrować za kraty, a do otrzymujących łapówkę polityków nikt nie ma pretensji, "ponieważ są zajęci zwalczaniem terroru".
      Izraelskie media wyraziły zdumienie, że po wybuchu autobusu premier nie wygłosił zwyczajowego przemówienia. Że tym razem nie pojawił się na miejscu tragedii. Czego po nim oczekiwano? Co miał powiedzieć nad szpalerem żółtych plastikowych worków, w których złożono zwłoki zamordowanych Żydów? Że wybuch go zaskoczył, że nie przewidział palestyńskiego odwetu za zabicie Sidera i że dolewanie oliwy do ognia terroru służy Izraelowi, a nie jest pociągnięciem nieodzownym dla rodziny Szaronów?
      48-letni Abu Szanab, ojciec sześciorga dzieci, spędził w izraelskim więzieniu siedem lat i był szeroko znany w kołach korespondentów zagranicznych w Jerozolimie jako nieoficjalny rzecznik Hamasu, umiarkowany polityk i żarliwy zwolennik hudny. Zdaniem palestyńskich mediów, Szanab, który zginął w samochodzie zaatakowanym przez izraelskie śmigłowce rakietami przeciwpancernymi Hellfire, należał do ścisłego otoczenia szejka Ahmeda Jassina, przywódcy duchowego Hamasu. Stacja telewizyjna Al Dżazira przeprowadziła z Gazy bezpośrednią transmisję, pokazując ponadstutysięczny tłum towarzyszący członkom Hamasu, niosącym ulicami miasta zwłoki Szanaba wydobyte z płonącego samochodu.
      Trzy kanały telewizji izraelskiej i CNN całymi godzinami pokazywały natomiast makabryczne skutki zamachu na autobus w Jerozolimie. Żaden z miejscowych komentatorów politycznych i wojskowych nie wspomniał jednak, że tragedia była łatwa do przewidzenia i wręcz sprowokowana nieodpowiedzialną likwidacją członka Dżihadu, Muhmada Sidera, przeprowadzoną w Hebronie. Hamas i Dżihad nadal przestrzegały prawideł hudny, ale nie rezygnowały z natychmiastowej zemsty za śmierć swoich członków, ściganych w miejscach zamieszkania przez izraelskie ekipy likwidacyjne.
      Wspólnicy z własnej woli
      Szaron nie musi nikogo ciągnąć za nos. Izraelskie Ministerstwo Obrony, kierowane przez ministra Szaula Mofaza, i Sztab Generalny izraelskiej armii pod wodzą gen. Moszego Jealona, mają własne powody, przemawiające za likwidacją terrorystów i prowokowaniem odwetu w postaci krwawych zamachów.
      Po amerykańskiej ofensywie w Iraku i wygaśnięciu zagrożenia ze strony Saddama Husajna fatalna sytuacja ekonomiczna Izraela groziła armii obcięciem budżetu, likwidacją tysięcy etatów oficerskich i redukcją zakupów nowoczesnego sprzętu. Nieprzypadkowo zatem nazajutrz po podboju Iraku izraelski wywiad wojskowy począł karmić media ostrzeżeniami przed potencjałem atomowym Iranu i nowymi rakietami Teheranu, mogącymi z łatwością dotrzeć do Tel Awiwu i pilnie strzeżonych obiektów strategicznych państwa żydowskiego. Iran miał zastąpić Irak w charakterze straszaka, zapewniającego izraelskiej armii nieprzerwany dopływ funduszy. W izraelskiej telewizji zaczęli zatem pojawiać się komentatorzy wojskowi, rozpatrujący możliwość prewencyjnego ataku, mogącego powstrzymać proces osiągnięcia przez Iran statusu mocarstwa atomowego.
      Przez okrągły tydzień Izraelczycy dawali do zrozumienia, że są gotowi do przeprowadzenia akcji w Iranie na podobieństwo eskapady, która w roku 1981 zniszczyła reaktor atomowy w Iraku. Tym razem zadanie jest znacznie trudniejsze - ostrzegali izraelscy analitycy w dyskusjach telewizyjnych i radiowych - ponieważ Iran prowadzi doświadczenia atomowe w różnych ośrodkach, rozrzuconych na rozległych terenach, wobec czego siły atakujące zmuszone będą do jednoczesnego użycia samolotów bombardujących i rakiet dalekiego zasięgu.
      Izraelskie pogróżki pod adresem Iranu skończyły się jednak z dnia na dzień, ponoć po ostrej
      • Gość: dana33 Re: mam jeszcze prezent dla dany33 IP: *.jazo.org.il 03.09.03, 13:28
        nu, prezent swietny, usmialam sie niezle w niektorych miejscach.
        czy oczekujesz ode mnie komentarza?
        • Gość: dana33 Re: mam jeszcze prezent dla dany33 IP: *.jazo.org.il 03.09.03, 13:42

> nu, prezent swietny, usmialam sie niezle w niektorych miejscach.
          > czy oczekujesz ode mnie komentarza?

nu, czekam ciagle jeszcze na koniec...
          • zigrin1 Re: mam jeszcze prezent dla dany33 (II) 03.09.03, 14:10
            byl tam co prawda link do zrodla - chociaz nieczynny :))), ale prosze bardzo:

Izraelskie pogróżki pod adresem Iranu skończyły się jednak z dnia na dzień, ponoć po ostrej interwencji ambasadora Stanów Zjednoczonych w Tel Awiwie, Dana Kertzera, i Ministerstwu Obrony znów zagroziły cięcia budżetowe. Tym razem nic już nie zapowiadało ocalenia izraelskiej armii przed drastycznymi redukcjami środków przeznaczonych na obronę. Tym bardziej że palestyńskie organizacje radykalne ogłosiły zawieszenie broni i rząd premiera Mahmuda Abbasa zapowiadał przejęcie odpowiedzialności za utemperowanie terroru.
            I wtedy właśnie minister obrony, Mofaz, i szef sztabu generalnego, Jealon, w porozumieniu z Szaronem wznowili polowania na przywódców palestyńskiego powstania, kładąc kres zarówno hudnie, jak też cięciom budżetowym.
            "Koncenzus" po stronie Szarona
            Powszechną zgodę narodową, pochwalającą strategię Ariela Szarona, Izraelczycy określają mianem "koncenzusu". Ten szeroki "koncenzus", stanowiący dumę Izraelczyków i potrafiący zjednoczyć izraelskie środowiska polityczne od partii ortodoksyjnych poprzez osadników żydowskich aż po lewicę, sprawia, że notowania Szarona w sondażach wzrastają mimo powszechnej wiedzy o jego przestępstwach finansowych, dokonanych pospołu z synami. Ostatnie badania przeprowadzone w kołach lewicowych wykazały, że premier Szaron, gdyby tylko chciał, mógłby stanąć na czele Partii Pracy, chociaż jest przywódcą prawicowego Likudu i szefem rządu koalicyjnego, obejmującego podżegaczy wojennych i ekstremistów, domagających się zamordowania Jasira Arafata.
            Los więźnia Mukaty w Ramallah, piastującego od 44 lat stanowisko przywódcy Palestyńczyków, jest w zasadzie przesądzony i egzekutorzy czekają jedynie na zielone światło z Białego Domu, dbającego dotąd, żeby Arafatowi nie stało się nic złego. Zastanawia brak protestów ze strony lewicy. Przecież dopiero co czołowi reprezentanci Partii Pracy obłapiali się i obcałowywali z Arafatem (śladem Ehuda Baraka w Camp David), dzielili z nim pokojową Nagrodę Nobla (Szimon Peres) albo wędrowali za kraty (Ejbi Natan), oskarżeni o spotkania z Arafatem, znajdującym się na izraelskim indeksie przed konferencją pokojową w Oslo.
            Izraelska lewica nie tylko milczy, ale też aktywnie uczestniczy w nagonce "koncenzusu" na Arafata, na Palestyńczyków, na Belgów, którzy chcą sądzić Szarona za udział w zbrodni w obozach uchodźców Sabra i Szatila w Libanie w 1982 r., na UE, na przeciwników odgradzania się od Palestyńczyków murem i na kogo popadnie. Gorącej obrony Szarona podejmuje się nawet czołowy analityk polityczny i filozof lewicy, prof. Szlomo Awineri, ceniony m.in. w Warszawie za obiektywne i niezależne opinie. 21 sierpnia br. na łamach "Financial Times" Awineri jednym tchem zaatakował Arafata, określonego w izraelskich kołach rządowych mianem ben ha mawet ("syna śmierci", czyli osobnika skazanego na likwidację), a także premiera Abbasa i ministra bezpieczeństwa Autonomii, Dahlana.
            Prof. Awineri wzywa Palestyńczyków do rozprawienia się z terrorem. 10 tys. kiepsko uzbrojonych i byle jak wyszkolonych policjantów palestyńskich ma na apel profesora podjąć się zadania, któremu nie podołała uzbrojona po zęby izraelska armia, wyposażona w najnowocześniejsze środki bojowe. Podobnie jak Szaron i Mofaz także Awineri nie zaprząta sobie głowy pytaniem, jak Palestyńczycy mają walczyć z terrorystami w miastach na Zachodnim Brzegu, otoczonych szczelnym kordonem izraelskich czołgów.
            Izraelski "koncenzus" narodowy, a z nim lewica zabiegająca o głosy wyborców liczą na rozpętanie bratobójczej wojny Palestyńczyków, którzy wytłuką się nawzajem i stworzą warunki do wyznaczenia granic Wielkiego Izraela.
            • Gość: dana33 Re: mam jeszcze prezent dla dany33 (II) IP: *.jazo.org.il 03.09.03, 14:18
              nu, dzieki.... rozumiem, ze komentarz ci nie potrzebny, sam umiesz to zrobic.
              ale interesujacy artykul.... :)
      • Gość: jarek Re: mam jeszcze prezent dla dany33 IP: *.fastres.net 03.09.03, 14:10
        Jezeli najpierw zapanuje pokoj w Kaszmirzem, Sudanie , na Philipinach itd ,to moze zaczniemy sie zastanawiac powaznie, co do mozliwosci pokoju z Arabami na Bliskim Wschodzie. Moze oni po zdobyciu Europy beda bardziej pokojowo nastawieni, kto wie...
    • Gość: jarek Mozesz to nazywac jak chcesz.... IP: *.fastres.net 03.09.03, 13:46
      wazne jest czy sie udal, czy tez sie nie udal, jezeli sie udal, to kilku arabskich okupantow mniej, jezeli nie, to do nastepnego razu.
      • Gość: marcin UE a Izrael! hehehehehhee IP: w3cache:* / 192.168.20.* 03.09.03, 15:15
        exter3 02-09-2003 21:01 odpowiedz na list odpowiedz cytując

no cóż wiedzę ze nie potrafisz dyskutować, szczególnie o tym na czym
        mało sie
        znasz.ale europa już prowadzi swoja politykę kanalizowania i o
        dsuwania
        izraelskiego terroryzmu państwowego. nikt w europie nie szanuje ani
        nie
        przyjmuje tego rzezimiecha szarona. izrael jest gorzej jak trurcja
        traktowany w
        ue. o ile o turcję rozważa się jako nakdydata do ue o tyle izrael no
        cóż...

raczy kolega żartować?
        Izrael odszedł od socjalizmu juz ze 20 lat temu
        to że jeszcze jakieś Kibuce działają na zasadzie nie kapitalistycznej to tylko
        zasługa ich krów spełniających 200% normy - bo inaczej socjalizm nie może
        działać niż na tak absurdalnych zasadach

• Gość: marcin Re: UE a Izrael! hehehehehhee IP: w3cache:* / 192.168.20.* 03.09.03, 15:20
          exter3 03-09-2003 11:59 odpowiedz na list odpowiedz cytując

na szczęście już nikt normalny nie chce zagłady żydów. to
          dobrze że macie swoje
          państwo. szkoda tylko że Izrael stał się państwem zbrodni i
          zbrodniarzy. gdzie
          rządzi ludobójca szaron i jego mafia.jak widać po tym co
          piszesz i umysły są
          skażone tą nacjonalityczną propagandą. te antyarabskie bzdety i
          fobie.widzisz
          ja nie jestem wrogiem izraela.(ani zbytnim przyjacielem
          arabów). ale wiem ,że
          prędzej czy później izrael będzie musiał zapłacić za swoją