Dodaj do ulubionych

UJ zagrożony kompromitacją

05.09.03, 21:55
...z czego zapewne nie zdają sobie (jeszcze) sprawy.

www.idf.il/newsite/english/alnajah/alnajah.stm
Może którys z forumowych akademików zechce im pomóc?

"- Prezydent Jacek Majchrowski rzeczywiście zgodził się
już na współpracę Krakowa z Hebronem. Ale ma to być
współpraca różnych instytucji kulturalnych czy uczelni
- wyjaśnia Krystyna Paluchowska, kierownik biura
informacji krakowskiego magistratu. - Natomiast miasto
Kraków nie podpisze formalnej umowy partnerskiej z
palestyńskimi władzami Hebronu."

www1.gazeta.pl/kraj/1,34309,1655607.html

Obserwuj wątek
    • werw Re: UJ zagrożony kompromitacją 05.09.03, 22:59
      Opinie krakowian:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=7805712&a=7805712&v=2&strona=0
      • Gość: J.K. Coz tu mozna powiedziec...??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.03, 23:43
        na UJ zbyt wiele sympatii do Majchrowskiego nie ma i pozostaje miec nadzieje,
        ze UJ, jako calosc nie da sie w te zabawe wciagnac.

J.K.
        Absolwent UJ.
        • Gość: zbalansowany Re: Coz tu mozna powiedziec...??? IP: *.mel.dialup.connect.net.au 06.09.03, 02:21
          A niby dlaczego krakowskie instytucje kulturalne czy naukowe nie maja
          wspolpracowac z podobnymi instytucjami w Hebronie??

Przeciez Krakow nie podpisal porozumienia z Jihadem, czy Hamasem - moze ktos
          raczy te roznice zauwazyc.
          • marcus_crassus niestety musze sie zgodzic...:((( 06.09.03, 02:33
            nie wiem dlaczego mielibysmy nie wspolpracowac na szczeblu miast z roznymi
            kulturami i miastami..przeciez chodzi o wymiane kulturalna i poznanie
            obyczajow..Nie mialbym nic przeciwko gdyby do Polski przyjezdzaly dzieci i
            mlodziez z Palestyny-byloby tylko ciekawie...

• werw Re: niestety musze sie zgodzic...:((( 06.09.03, 10:49
              No niestety przyjeżdzać będą, tylko że w jedna stronę.
              A taka "współpraca" to kompromitacja.
              Faktem jest, że link dotyczy "uczelni" w Nablusie a nie w
              Hebronie ale myślę, ze warto mimo wszystko wiedzieć, jak
              wyglądają palestyńskie uniwersytety. Podobno równie
              ciekawe rzeczy dzieją się na "uczelni" w Gazie. Skąd
              pomysł, że ten z Hebronu rózni się w jakiś zasadniczy sposób?

Zajrzyj jeszcze raz do tych linków. Staram się nie od
              dzisiaj, ale nie potrafię tego pojąć.

www.gamla.org.il/english/feature/sbarro.htm
              www.adl.org/israel/israel_sbarro.asp
              • marcus_crassus jedna strona 06.09.03, 11:45
                eee...tym razem to przesada,jak bylem jeszcze w szkole sredniej 3 razy
                przyjezdzaly do naszej szkoly wycieczki z izraela,pogadac i w ogole zeby
                ludzie w mlodym wieku troche poznali siebie:))))))m.in dlatego bardzo lubie
                zydow:)))))powiem od razu pare faktow,z naszej szkoly nigdy nie miala miejsce
                wycieczka do izraela...a wiec to bylo tylko w jedna strone a takze nasze proby
                porozmawiania o hisotrii (nasze rozmowy zaczynaly sie jak wam sie podoba w
                Polsce,gdzie byliscie i takie tam powazne tematy) - informuje z gory ze oni
                byli tym zainteresowani bardzo minimalnie - przynajmniej w czasie rozmow z
                nami,natomiast byli bardzo zainteresowani zeby sioe dobrze bawic wieczorami w
                miescie:))))))od tamtej chwili bardzo polubilem zydow:))))a szczegolnie
                zydowki:D,no i tak to wyglada...a jak mowie - ta "wymiana" tez byla jak
                widzisz 100% jednostronna.nie wiem co bylo w innych szkolach - wiem jak bylo w
                tej:))
                • werw Re: jedna strona 06.09.03, 11:48
                  Otóż to : Zydzi to nie Arabowie.
                  • marcus_crassus no wlasnie 06.09.03, 11:55
                    co nie zmienia faktu ze nie rozumiem dlaczego nie mogliby przyjezdzac
                    palestynczycy,hindusi,chinczycy,eskimosi i ktokolwiek inny.

akurat w tej sprawie nie widze niczego zlego.oczywiscie jesli wspolpraca
                    ograniczy sie do wymiany kulturalnej.

poza tym nic nie wiem o tym aby Hebron byl jakims "miastem nielegalnym" ani
                    istniejacym wbrew prawu-jest miasto,jest oficjalna administracja,nie widze
                    wiec powodow zeby to krytykowac...
                    • marcus_crassus ps-zydzi moga przyjezdzac w jedna strone 06.09.03, 11:57
                      a Palestynczycy to juz nie??

oj...jak dla mnie to takie wnioski sa zupelnie sprzeczne z moimi pogladami.Ja
                      jestem "po tej stronie" dlatego ze uwazam ze po tej stronie jest slusznosc,a
                      nie dlatego ze po tej stronie sa biali,zydzi,albo lepsze DNA etc a po drugiej
                      arabowie i palestynczycy.
                      • werw Re: ps-zydzi moga przyjezdzac w jedna strone 06.09.03, 12:02
                        Marcuss, co ty piłeś wczoraj?! Dzisiaj ja wychodzę
                        wieczorem - bedę starał się unikać.

Dlaczego imigracja trzecioswiatowa jest zła to widac na
                        przykładzie Zach. Europy, za długo by gadać. Są tu w
                        sąsiedzctwie wątki np. o sytuacji w Skandynawii.
                        • marcus_crassus alez nic nie pilem:)))) 06.09.03, 12:07
                          moze to przez to ze jestem zawalony robota i nawet nie mialem mozliwosci
                          wyskoczyc z jedna osoba wczoraj na kebaba;)))))(niewazne zreszta):))) po
                          prostu lubie proporocjonalnosc reakcji.

w Polsce jest bardzo rygosrystyczne prawo dotyczace przepisow imigracyjnych.A
                          ze przyjezdzaja tym lepiej.Ja naprawde jestem zadowolony ze w naszym
                          spoleczenstwie sa arabowie.

jak ktos uskarza sie ze w Krakowi mieszka az "500" arabow to ja naprawde
                          jestem odlegly od takich pogladow o cale lata swietlne.
                          • werw Re: alez nic nie pilem:)))) 06.09.03, 12:10
                            OK, pażywiom, uwidim.

A ja sobie dzisiaj wypiję:)
      • Gość: Jerzy Re: Powiew "nowego". IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 06.09.03, 04:34
        Moje gratulacje: link swietny. I rownie interesujace wypowiedzi krakowian.
        Jakze to typowe: wazkie decyzje o wyraznie politycznym podtekscie podejmuje sie
        ponad glowami zainteresowanych.
        Przeciez UJ z pewnoscia jest zainteresowany wspolpaca miedzynarodowa. Dlaczego
        nie wybrano np.jakiegos uniwersytetu w Indiach? Juz nawet Nepal bylby lepszy.
        Coz za straszny upadek.

Ale, ale: czy to nie aby w Krakowie dziala juz jaczejka PLO z "piekarzem"
        Omarem?
        A moze wybor wlasnie Krakowa ze wzrastajaca liczba muzulmanow byl wyborem
        wlasciwym i dobrze przez zwolennikow tzw."euroislamu" rozwazonym? "Wymiana
        mysli" akademickiej Krakowa i Nablusu w takiej milej atmosferze, islamizujacego
        sie powoli starego, krolewskiego Krakowa, zaowocuje w przyszlosci ...
        Sza, nie bedziemy wyprzedzac wypadkow.

Przypomne jednak, ze gdy ponad rok temu pisalem cos o wysokim
        minarecie "rzucajacym czarny cien na Kosciol Mariacki"(bylo tez wycie muezina),
        to pisanina ta wzbudzila u niektorych forumowych durakow glosny smiech i
        wywolala drwiny.
        Juz niedlugo zacznie sie te budowe realizowac.

Warto takze zwrocic uwage na wypowiedz "Zbalansowanego".
        Przed i w trakcie wojny z Irakiem ostro krytykowal stanowisko polskiego rzadu
        za poparcie przez Polske USA.
        Bylo to poparcie - decyzja polityczna.
        Teraz, gdy sie podejmuje podobna decyzje polityczna , bo za taka te
        osobliwa "wymiane mysli" (z uniwersytetem, ksztalcacych przyszlych terrorystow)
        nalezy uwazac, to on decyzje pochwala.

Ale swietnie go rozumiem: "absolwentow" zawsze mozna bedzie uzyc do dzialan
        przeciw USA, lub przeciw panstwom Europy, teskniacym (jeszcze co prawda-niezbyt
        niewyraznie)za "euroislamem".

Czemu on, obgryzajac wraz Aborydzynami dobrze doprawiona ziolami nozke
        jednorocznego dziecka, bedzie sie przypatrywac z usmiechem.

(J)

• Gość: zbalansowany Re: Powiew 'nowego'. IP: *.mel.dialup.connect.net.au 06.09.03, 05:23

"Czemu on, obgryzajac wraz Aborydzynami dobrze doprawiona ziolami nozke
          jednorocznego dziecka, bedzie sie przypatrywac z usmiechem."

Co za grafomanstwo!

PS

"aborydzynow" kupuje.
          • didjeridu Re: Powiew 'nowego'. 06.09.03, 10:35
            Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

>
            >
            >
            > "Czemu on, obgryzajac wraz Aborydzynami dobrze doprawiona ziolami nozke
            > jednorocznego dziecka, bedzie sie przypatrywac z usmiechem."
            >
            >
            > Co za grafomanstwo!
            >
            > PS
            >
            > "aborydzynow" kupuje.

Nie on pierwszy polamal sobie zeby na Aborygenach.
            Uwazam nawet, ze fredzio ze swoimi "auborginalami"
            wykazal wiecej fantazji.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6863742&a=7187718

• Gość: J.K. Wracajac do UJ i Majchrowskiego. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.03, 11:18
              nie dalej, jak tydzien temu bylem w Krakowie i rozmawialem ze znajomymi
              pracujacymi na UJ.
              1. Majchrowski jest w Krakowie i na UJ postacia, delikatnie mowiac
              kontrowersyjna.
              2. Polityczny cel, jaki przyswieca probie wciagniecia UJ we wspolprace
              z Uniwersytetem w Herbronie, jest dla pracownikow UJ oczywisty.
              • puls Wracajac do UJ i Majchrowskiego. Dobry watek !!! 06.09.03, 11:42
                Gość portalu: J.K. napisał(a):

> nie dalej, jak tydzien temu bylem w Krakowie i rozmawialem ze znajomymi
                > pracujacymi na UJ.
                > 1. Majchrowski jest w Krakowie i na UJ postacia, delikatnie mowiac
                > kontrowersyjna.
                > 2. Polityczny cel, jaki przyswieca probie wciagniecia UJ we wspolprace
                > z Uniwersytetem w Herbronie, jest dla pracownikow UJ oczywisty.

Dobry watek werw !!
                • Gość: dana33 re reakcje krakowian IP: *.adsl.actcom.co.il 06.09.03, 11:54
                  nu, jakie to interesujace, ze praktycznie wszyscy
                  najbardziej zainteresowani, tzn, krakowiani, sa przeciwko
                  tej wpolpracy, a szanowny zbalansowany, jak zwykle, na
                  strazy interesow palestynko-terrorystycznych.
                  zbalansowany, jesli jeszcze do ciebie nie dotarlo:
                  betlehem, hebron, jenin i kalkilya to gniazda
                  terrorystyczne, mozesz protestowac do woli, nie zmienisz
                  faktow. wpolpraca krakowa akurat z hebronem....slow brak
                  i oburzenie krakowian absolutnie zrozumiale.
                  • Gość: zbalansowany Re: re reakcje krakowian IP: *.mel.dialup.connect.net.au 07.09.03, 06:18
                    Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, jakie to interesujace, ze praktycznie wszyscy
                    > najbardziej zainteresowani, tzn, krakowiani, sa przeciwko
                    > tej wpolpracy, a szanowny zbalansowany, jak zwykle, na
                    > strazy interesow palestynko-terrorystycznych.
                    > zbalansowany, jesli jeszcze do ciebie nie dotarlo:
                    > betlehem, hebron, jenin i kalkilya to gniazda
                    > terrorystyczne, mozesz protestowac do woli, nie zmienisz
                    > faktow. wpolpraca krakowa akurat z hebronem....slow brak
                    > i oburzenie krakowian absolutnie zrozumiale.

Pozwol ze jako byly krakowianin i absolwent UJ zachowam swoje zdanie.
                    • Gość: dana33 Re: re reakcje krakowian IP: *.adsl.actcom.co.il 07.09.03, 15:32
                      Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

>
                      > Pozwol ze jako byly krakowianin i absolwent UJ zachowam
                      swoje zdanie.

nu, oczywiscie, pozwalam, ale mysle, ze dzisiaj
                      przynosisz wstyd i krakowie i uj
                      • Gość: jarek Re: re reakcje krakowian IP: *.fastres.net 08.09.03, 10:43
                        Od kiedy Araby uwazaja sie juz za Krakowiakow., ze jestes absolwentem UJ ,co do tego to nie mam watpliwosci.
                    • Gość: J.K. Pisalem juz tu powyzej... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.03, 15:57
                      nie dalej, jak tydzien temu bylem w Krakowie i rozmawialem z kolegami,
                      pracownikami UJ.
                      ludzie na UJ (nie robilem badan, nie pisze, ze wiekszosc, ale wielu)
                      sa oburzeni, ze Majchrowski chce ich wmanewrowac w watpliwe kontakty.

J.K.
                      rowniez absolvent UJ.
              • Gość: Jerzy Re: do JK IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 06.09.03, 12:10
                Zupelnie nie na temat: bardzo przyjemne miasto, ten Akwizgran. Ratusz mnie
                przytloczyl swym ogromem. Niesamowite. Gratuluje.
                Pzdr.(J)
                • Gość: J.K. Naturalnie... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.03, 12:37
                  Akwizgran to jedno z najstarszych i najpiekniejszych miast niemieckich...
                  (aachenska katedra, to jednyna bizantyjska w Europie zachodniej)

Siedze tu 20 lat i tez zdazylem go polubic.
                  chociaz jako dla Warszawiaka jest dla mnie troche za maly i nie ma rzeki.
                  Wiec czesto bywam w Kolonii, a to 40 minut jazdy.

pozdraviam
        • werw Re: Powiew 'nowego'. 06.09.03, 11:46
          Ciekawostką jest fakt, że na tymże krakowskim forum (vide
          link) wypowiada się sam pan piekarz (tym razem jako
          Terek) i z duma obwieszcza, ze Poznań podpisał umowę o
          wspólpracy z... Nablusem.
        • marcus_crassus nie,no przepraszam ale litosci 06.09.03, 11:51
          czasem sam sie wypowiadam ostro a nawe bardzo ale
          ludzie,litosci : "wzrastajaca liczba muzulmanow w krakowie" " dzialanie
          przemyslanie"...troche rozsadnego myslenia!!!Dlaczego nie mozna nawiazac
          wspolpracy miedzy panstwami???Mam nadzieje ze studenci z UJ tez wyjada i
          zobacza jak wyglada uniwersytet w hebronie...

przepraszam - ale jesli ktos twierdzi ze mamy jakos inaczej traktowac ludzi
          wyznania muzulmanskiego w Polsce to ja wysiadam.Dlaczego nie mgoa przyjezdzac
          do krakowa?Czy warszawy czy gdziekolwiek indziej...Jak ktos widzi w tym jakies
          tajne i skryte zamiary to naprawde uwzam to za absurd i cos na pograniczu
          bajki dla dzieci
          • werw Re: nie,no przepraszam ale litosci 06.09.03, 11:57
            1. Współpraca miedzy wylegarnią terrorystów a UJ jest
            kompromitacją dla tego ostatniego. To wstyd i blamaż.
            2. Imigracja Arabów jest dla nas zagrożeniem.

I to tyle. Nikt też nikomu nie zabrania udania się do
            Hebronu na własną rękę, juz bez szyldu krakowskiej uczelni.
            • marcus_crassus hehe 06.09.03, 12:01
              mimo tego ze jestesmy i tak wszyscy po jednej stronie to jednak chcialbym
              bardzo wyraznie zauwazyc ze do mnie to nie przemawia.Nie uwazam ani przyjazdow
              arabow do Polski za zagrozenie(lubie ich arabskie restauracje) ani tego ze ta
              wspolpraca jest zla.Gdybysmy byli radnymi i musielibysmy podjac uchwale w tej
              sprawie tym razem faszysta M.C. musialby zaglosowac "za"
          • Gość: J.K. W polskich systemie Uniwersytety sa samodzielne IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.03, 12:02
            naturalnie nie mam nic przeciw temu , aby UJ nawiazywal kontakty z uczelniami
            z Palestyny.
            Pomysl taki na UJ jednak nie powstal.
            Chodzi mi (a zapewne i Werwowi) tylko o to, ze probuje sie wciagnac UJ
            we wspolprace wbrew jego woli.
            • marcus_crassus a z tym sie zgodze... 06.09.03, 12:04
              to jest 100% racja - przeciwko temu mozna protestowac i to bardzo ostro.Ale to
              jest konkretny argument.Na szczeblu miasta mozna podpisac wszelkie dokumenty i
              umowy o wspolpracy kulturalnej.Oczywiscie nikt nie ma prawa narzucic nic
              placowce UJ.
            • werw Re: W polskich systemie Uniwersytety sa samodziel 06.09.03, 12:07
              Nie tylko o to. Piekarza z Krakowa można zrozumieć:
              przeciez wspólpraca z zagranicznymi uczelniami to rodzaj
              legitymizacji (bardzo dobrej zresztą) dla działalności
              TERRORYSTYCZNEJ, jaką prowadzą.

Powtórzę: współpraca z terrorystami to nie tylko wstyd i
              blamaż ale i ich umacnianie.
              • marcus_crassus nie wiem,ale stwierdzenie ze Hebron 06.09.03, 12:09
                to miasto "terrorystyczne" i bandyckie to obawiam sie daleko idace
                stwierdzenie.Nie znam zadnego argumentu ktory moglby uzasadnic ze mieszkancy
                Hebronu to terrorysci i bandyci.
                • werw Re: nie wiem,ale stwierdzenie ze Hebron 06.09.03, 12:14
                  Instytucje, Marcuss, instytucje do kroćset! W tym
                  uczelnie. Dowód: link 1, link 2, link 3 :)

Problemem jest wspólpraca między UJ a wylęgarnią
                  terrorystów, zauważ.
              • Gość: J.K. Wiem, Werw, ze o to Ci chodzi... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.03, 12:43
                ale ciezar udowodnienia tego pozostawiam juz Tobie
                (tez slyszalem o tym, ze tak jest, jak piszesz ale nie mam czasu w tym szperac)

mnie chodzi o to, ze "lewak" Majchrowski
                (nawet dla ludzi z SLD jest to lewak)
                probuje wmanipulowac nasz najzacniejszy Uniwersytet w jakies watpliwe
                historie...

pozdraviam
                • werw Re: Wiem, Werw, ze o to Ci chodzi... 06.09.03, 12:49
                  To właściwie do Marcussa, z forum Akualności :). "Paryz
                  za 20 lat". A jak z Krakowem?

www.geocities.com/jean0989/
                  Również pozdrawiam
                  • Gość: Jerzy Re: Gdy ucichna dzwony... IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 06.09.03, 14:39
                    Przechodzisz dzis, Werw ( obrazek z Paryza), samego siebie - dawno sie tak nie
                    smialem, ale zaraz opadly mnie niewesole refleksje i ogarnal smutek, ze cos
                    powoli konczy: krajobraz Europy taki jaki znamy nieuchronnie odejdzie w
                    zmierzch: te ciche kapliczki, kosciolki, procesje...Ucichnie dzwon bijacy na
                    jutrznie a Polacy, idacy wieczorami ulicami swych miast,opanowanych przez
                    mlodych, brutalnych ws islamistow, beda sie trwozliwie przemykac pod scianami
                    domow.
                    To jest realnie bliski swiat - byc moze za lat 20 czy 30-ci.

Latwo jest krytykowac tych, co alarmuja ( nawet gdy krzyne przesadzaja)-nie
                    kosztuje to wiele i, przede wszystkim, zwalnia od myslenia i biezacej analizy
                    faktow.
                    Ale nie zawsze jest to oznaka glupoty. Czasami jest oznaka zlej woli lub
                    zawodowej pracy, polegajacej wlasnie na stalym neglizowaniu rzeczywistosci.
                    Gdy pod koniec lat 70-tych, Solzenicyn w przemowieniu do studentow Harwardu
                    grzmial na alarm, spotkal sie z drwinami. Nawet go wygwizdano.
                    Ale jego slowa zapamietali pewni ludzie i za czasow Reagana zrealizowali
                    program, ktory zdruzgotal komunizm.

Jasne - kaliber i waga wypowiedzi nie te same-tak samo, jak nie to
                    audytorium.Co jednak nie zwalnia nas z odpowiedzialnosci za los przyszlych
                    pokolen.
                    (J)

Ps.: Podobne wyznanie wiary odbylo sie juz na centralnym, najwiekszym placu
                    Kopenhagi - co zwykli Dunczycy uznali za bezczelnosc. I mieli racje: byla to,
                    przede wszystkim, polityczna demonstracja islamistow.

A i w Malmö, krok po kroku, wszystko zmierza w tym samym kierunku. Grupa
                    urzednikow pewnej instytucji zwrocila uwage na to, ze dzwony z opodal stojacego
                    najstarszego kosciola miasta, "przeszkadzaja im w pracy". I dzwony umilkly!
                    Co natychmiast spotkalo sie z uznaniem islamistow, wysuwajacych
                    zadanie...budowy minaretu.
                    Niby, ze "bez niego nie moga wyzanawac wiary"...

I prosze: dzwony kosciola umilkly a zacznie wyc muezin.
                    Dlaczegoz by wiec nie mialby umilknac w przyszlosci stary Zygmunt?
                    (J)

• chebzie-radzionkow Re: Gdy ucichna dzwony... 07.09.03, 00:46
                      Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> Przechodzisz dzis, Werw ( obrazek z Paryza), samego siebie

Ty tyz

- dawno sie tak nie
                      > smialem, ale zaraz opadly mnie niewesole refleksje i ogarnal smutek, ze cos
                      > powoli konczy: krajobraz Europy taki jaki znamy nieuchronnie odejdzie w
                      > zmierzch: te ciche kapliczki, kosciolki, procesje...Ucichnie dzwon bijacy na
                      > jutrznie a Polacy, idacy wieczorami ulicami swych miast,opanowanych przez
                      > mlodych, brutalnych ws islamistow, beda sie trwozliwie przemykac pod scianami
                      > domow.
                      > To jest realnie bliski swiat - byc moze za lat 20 czy 30-ci.
                      >
                      > Latwo jest krytykowac tych, co alarmuja ( nawet gdy krzyne przesadzaja)-nie
                      > kosztuje to wiele i, przede wszystkim, zwalnia od myslenia i biezacej analizy
                      > faktow.
                      > Ale nie zawsze jest to oznaka glupoty. Czasami jest oznaka zlej woli lub
                      > zawodowej pracy, polegajacej wlasnie na stalym neglizowaniu rzeczywistosci.
                      > Gdy pod koniec lat 70-tych, Solzenicyn w przemowieniu do studentow Harwardu
                      > grzmial na alarm, spotkal sie z drwinami. Nawet go wygwizdano.
                      > Ale jego slowa zapamietali pewni ludzie i za czasow Reagana zrealizowali
                      > program, ktory zdruzgotal komunizm.
                      >
                      > Jasne - kaliber i waga wypowiedzi nie te same-tak samo, jak nie to
                      > audytorium.Co jednak nie zwalnia nas z odpowiedzialnosci za los przyszlych
                      > pokolen.
                      > (J)
                      >
                      > Ps.: Podobne wyznanie wiary odbylo sie juz na centralnym, najwiekszym placu
                      > Kopenhagi - co zwykli Dunczycy uznali za bezczelnosc. I mieli racje: byla to,
                      > przede wszystkim, polityczna demonstracja islamistow.
                      >
                      > A i w Malmö, krok po kroku, wszystko zmierza w tym samym kierunku. Grupa
                      > urzednikow pewnej instytucji zwrocila uwage na to, ze dzwony z opodal
                      stojacego
                      >
                      > najstarszego kosciola miasta, "przeszkadzaja im w pracy". I dzwony umilkly!
                      > Co natychmiast spotkalo sie z uznaniem islamistow, wysuwajacych
                      > zadanie...budowy minaretu.
                      > Niby, ze "bez niego nie moga wyzanawac wiary"...
                      >
                      > I prosze: dzwony kosciola umilkly a zacznie wyc muezin.
                      > Dlaczegoz by wiec nie mialby umilknac w przyszlosci stary Zygmunt?
                      > (J)

Pieronie !! Terozki ni byda spac. Colki sie juz trzynsa.

Ni wolajom na ciebie w doma Andersen ?
                    • patriota a niech to licho... 08.09.03, 11:41
                      Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> cos
                      > powoli konczy: krajobraz Europy taki jaki znamy nieuchronnie odejdzie w
                      > zmierzch: te ciche kapliczki, kosciolki, procesje...Ucichnie dzwon bijacy na
                      > jutrznie a Polacy, idacy wieczorami ulicami swych miast,opanowanych przez
                      > mlodych, brutalnych ws islamistow, beda sie trwozliwie przemykac pod scianami
                      > domow.
                      > To jest realnie bliski swiat - byc moze za lat 20 czy 30-ci.

"ucichnie dzwon", "krajobraz Europy odejdzie nieuchronnie w zmierzch" a
                      Polacy "beda sie trwozliwie przemykac pod scianami
                      domow"......... "ulice miast" opanuja "brutalni islamisci".....

I jest to: "realnie bliski swiat"!

Przed wojna co dziesiaty Polak byl z pochodzenia Zydem! Zydzi reprezentowali
                      soba hermetyczna kulture zupelnie obca i odmienna od polskiej. Niektorzy mowia,
                      ze kontrolowali zycie polityczne i finansowe!

Teksty endecji nie byly zbyt lotne ale czy byly az tak denne jak to, co cytuje
                      powyzej? Chyba nie, bo nawet im byloby juz glupio.
    • puls Przypomnialy mi sie te dwa teksty..jakie prawdziwe 06.09.03, 12:01
      **Uwaga_tylko_w_Krakowie_jest_ponad_500_Arabkow-_!

Pomyslec co bedzie jak wdepniemy do unijnego bagna
      Autor: Gość: mirmat IP: *.dialup.eol.ca
      Data: 27-08-2002 21:11 + dodaj do ulubionych wątków

Wojo napisal:"Sciagaja swoich pociotkow , rozmnarzaja sie jak
      szczury ,zasmiecaja nasze ulice
      kebabami ,zlodziejstwem ,narkotykami .....zasmiecaja nasze witryny
      internetowe antyizraelskimi swinstwami ,(jest takze juz 2-gie pokolenie
      arabkow w Polsce -z terorystow "studentow" ---pamiatki po dyskotekach).
      Krakow--ta liczba podana w artykule z Newsweeka (a gdzie sa inne miasta
      polskie ??? )
      A tak na marginesie ,moze ktos z arabstwa nas tu oswieci !!!
      ZA CO ARABSTWO ,TERORYSCI MUZULMANSCY CHCA ZABIC PAPIEZA ??????
      Arabki , wrocilem ...............

To dopiero poczatki bo czeka nas era Politycznej Poprawnosci po wejciu do
      unii.
      Bedziemy musieli zgodnie z zaleceniami z Brukseli przyjac nasza kwote
      islamskich lunatykow i zagwarantowac im odpowiednie "human rights".
      We Wloszech islamisci zarzadali zamalowania sredniowiecznych fresek w Katedrze
      w Bolonii bo freski te przedstawialy Mahometa w niezbyt ciekawej roli. A moze
      tak wybudowac minaret kolo Kosciola Mariackiego? Pamietacie bazylike Sw. Zofii
      w Konstantynopolu?

Moga zaszkodzic lub bombe wysadzic lub samobojczo bombowo do Allacha
      sie zalapac na hurysy.

**Uwaga_tylko_w_Krakowie_jest_ponad_500_Arabkow !!!!!!!
      Autor: wojo!!!!@NOSPAM.gazeta.pl
      Data: 27-08-2002 12:53 + dodaj do ulubionych wątków

Sciagaja swoich pociotkow , rozmnarzaja sie jak szczury ,zasmiecaja nasze
      ulice kebabami ,zlodziejstwem ,narkotykami .....zasmiecaja nasze witryny
      internetowe antyizraelskimi swinstwami ,(jest takze juz 2-gie pokolenie
      arabkow w Polsce -z terorystow "studentow" ---pamiatki po dyskotekach).
      Krakow--ta liczba podana w artykule z Newsweeka (a gdzie sa inne miasta
      polskie ??? )
      A tak na marginesie ,moze ktos z arabstwa nas tu oswieci !!!
      ZA CO ARABSTWO ,TERORYSCI MUZULMANSCY CHCA ZABIC PAPIEZA ??????
      Arabki , wrocilem ...............

• chebzie-radzionkow Chop ze Sosnowca 07.09.03, 00:40
      nigdy by zech ni myslol , co moga cos takego pedziec o chopie ze Sosnowca ale
      musza.
      Som fakt ze ni brol udzialu w powitaniu tego amerykonskigo "Aborydzyna"
      nobilituje tego chopa.
      Robi dobro robota a jak sie kumus ni podobo to niech sie bodnie.
      • viri Viva Palestyna zwyciestwo blisko za 15 lat cala EU 07.09.03, 00:44
        Nasza , o Izraelu to juz nie mowie , znikna jak by ich nie bylo.
      • Gość: Tomek44 do chebzie - radzionkowa IP: 213.8.97.* 07.09.03, 15:50
        chebzie-radzionkow napisał:

> nigdy by zech ni myslol , co moga cos takego pedziec o chopie ze Sosnowca
        ale
        >
        > musza.
        > Som fakt ze ni brol udzialu w powitaniu tego amerykonskigo "Aborydzyna"
        > nobilituje tego chopa.
        > Robi dobro robota a jak sie kumus ni podobo to niech sie bodnie.

Sluchej no karlusie. Jo se mysla, jak to bydzie kiedy miast kosciola bydzie
        tako buda w Radzionkowie i nie bydzie farorza ino bydzie wyl muezin. I bydzie
        fandzolic i rozprawioc przez megafon co 4 gdziny,a fajne frelki byda w takich
        szmatach na lebie i ty se tylko bydziesz mog popiskac.
        A pod tym kosciolo-minaretem byda fechtowac na jakiegos hamasnika,albo
        dzichida.
        Fajniscie bydzie, ja? Mosz synek wtedy przepultane. Jo moze frechowny, no jo
        to znom. Bydziesz miec psinco. No moze ni psinco, bo bydzie baba w szmacie
        doma i bydziesz se mog pofelonic na babe. No wszycko jedno bydziesz miol
        przepultane, czy tygo chcesz czy ni.
        Juz mi cie zol.
        • chebzie-radzionkow Re: do chebzie - radzionkowa 07.09.03, 19:13
          Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Sluchej no karlusie. Jo se mysla, jak to bydzie kiedy miast kosciola bydzie
          > tako buda w Radzionkowie i nie bydzie farorza ino bydzie wyl muezin. I bydzie
          > fandzolic i rozprawioc przez megafon co 4 gdziny,a fajne frelki byda w takich
          > szmatach na lebie i ty se tylko bydziesz mog popiskac.
          > A pod tym kosciolo-minaretem byda fechtowac na jakiegos hamasnika,albo
          > dzichida.
          > Fajniscie bydzie, ja? Mosz synek wtedy przepultane. Jo moze frechowny, no jo
          > to znom. Bydziesz miec psinco. No moze ni psinco, bo bydzie baba w szmacie
          > doma i bydziesz se mog pofelonic na babe. No wszycko jedno bydziesz miol
          > przepultane, czy tygo chcesz czy ni.
          > Juz mi cie zol.

Tomek, jak ty zes grol w guma we Radzionkowie to ni mogesz byc taki gupi jak
          te "kaszuby" abo tym bardzi te Anderseny.
          Jo ni chca sam dziolch w tych cudocznych klamotach ani co by mi tukei minarety
          stowiali.
          Andersen fandzoli chocby potrzaskany o zozszyrzaniu sie Islamu.
          Mo recht. Ino czymu sie dzieje ?
          Ludzie wszyndzie chcom bezpieczenstwa do siebie i familii, chcom miec co do
          gymby wrazic i miec lykorza i rektora.
          Jak tego ni majom to szukajom. Znajdujom przewaznie w Europie.
          Osiadajac w Europie przynoszom swoja kultura i momy tyn colki problym.
          Andersen fandzoli, co ony ni majom kultury ale tyn podciep ni poradzi ni ino
          cos o "Aborydzynerach" pedziec ale tyz ni rozroznio miyndzy kulturom a ogladom.
          Te pozory oglady kiere chce nom tukej pokazac som o lata swietlne oddalone od
          podstawowych zasad kultury.

Jak ni chcymy coby muzulmany przyszli do nos muszymy sie starac im pomoc , coby
          ni chcieli z domy wyjechac.
          Tako wspolpraca jako proponuje UJ moge w tym pomoc.
          Jest to wlasciwo droga w przeciwienstwie do gupiego myslynio roznych prymitywow
          od USA do Szwecji. Ty sie trocha som podumej i ni dej sie przez takich
          skretynialych rasistow robic za bozna.
          Som widzisz co tymi sposobami mozna osiagnac.
          Andersen fandzolil przed wojna w Iraku jakl to bydom amerykany witane z
          radosciom na ulicach. Jak jest widac.
          Tyn chop ni mo anungu ino wielko klapa.
          Tomek ty mysl som .
          Wszyjsko co dotyczy Andersena dotyczy tyz kaszuba ino tyn ni jest az toki
          frechowny.Gupi jest tak samo.
          • werw Re: do chebzie - radzionkowa 07.09.03, 19:40
            >ni rozroznio miyndzy kulturom a ogladom.

>myslynio roznych prymitywow od USA do Szwecji.

>przez takich skretynialych rasistow

Cieszę sie zatem, ze ty potrafisz docenieć i ocenić
            kulturę. Moze w takim razie otworzysz w Radzionkowie
            filie tego muzeum? Albo od razu w budynku głównym UJ?
            Kopalnie wam zamykają (oby jak najwięcej i jak
            najszybciej) to i robota bedzie.

www.gamla.org.il/english/feature/sbarro.htm
            • chebzie-radzionkow Re: do chebzie - radzionkowa 07.09.03, 19:57
              werw napisał:

> >ni rozroznio miyndzy kulturom a ogladom.
              >
              > >myslynio roznych prymitywow od USA do Szwecji.
              >
              > >przez takich skretynialych rasistow
              >
              >
              >
              > Cieszę sie zatem, ze ty potrafisz docenieć i ocenić
              > kulturę. Moze w takim razie otworzysz w Radzionkowie
              > filie tego muzeum? Albo od razu w budynku głównym UJ?
              > Kopalnie wam zamykają (oby jak najwięcej i jak
              > najszybciej) to i robota bedzie.
              >
              > www.gamla.org.il/english/feature/sbarro.htm

Chcesz Kaszub, bez to pedziec, co te muzeum powstalo w wyniku wspolpracy z UJ ?
              • werw Re: do chebzie - radzionkowa 07.09.03, 20:07
                Nie jestem Kaszub. Nie jestem też nauczycielem logiki,
                więc się postaraj. Zatem, gdzie ja napisałem, że to
                muzeum powstało przy współpracy z UJ? Przeciwnie, to ty
                nie widzisz nic złego we współpracy UJ z takimi instytucjami.
                Jesli nie znasz angielskiego (to żaden wstyd), to może
                Tomek przetłumaczy ci na gwarę, co oni tam wystawiają.
                Wtedy pogadamy o kulturze.
                • chebzie-radzionkow Re: do chebzie - radzionkowa 07.09.03, 22:08
                  werw napisał:

> Nie jestem Kaszub. Nie jestem też nauczycielem logiki,
                  > więc się postaraj. Zatem, gdzie ja napisałem, że to
                  > muzeum powstało przy współpracy z UJ? Przeciwnie, to ty
                  > nie widzisz nic złego we współpracy UJ z takimi instytucjami.
                  > Jesli nie znasz angielskiego (to żaden wstyd), to może
                  > Tomek przetłumaczy ci na gwarę, co oni tam wystawiają.
                  > Wtedy pogadamy o kulturze.

To zech cie kaszub zle zrozumiol.
                  Ni downo zech sie dowiedziol co to jest pociag i co to jest prom.
                  Mozno naucza sie tyz angelskego.
                  To padosz, co UJ chce nawionzac wspolpraca z tym muzeum ?

Przetlumocz mi tyn konsek, bo jo ni poradza.
                  Bydz taki dobry kaszub i sie ni nerwuj.
                  • werw Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 11:13
                    A kto tu się denerwuje, chebździe? Ty śmieszny jesteś i tyle.
                    • werw Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 11:23
                      A także nudny i namolny. Bądź więc łaskaw znaleźć sobie partnera do syskusji
                      gdzie indziej, najlepiej u kogoś z zacięciem pedagogicznym - może być
                      utalentowany gimnnazjalista.
                      • chebzie-radzionkow Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 11:30
                        werw napisał:

> A także nudny i namolny. Bądź więc łaskaw znaleźć sobie partnera do syskusji
                        > gdzie indziej, najlepiej u kogoś z zacięciem pedagogicznym - może być
                        > utalentowany gimnnazjalista.

No ja kaszub.
                        Widza co ni poradzisz pedziec co majom wspolnego te bez ciebie podane przyklady
                        z UJ.
                        Tak zech tyz myslol.
                        Ino myslol zech tyz co kaszuby poradzom pedziec " fandzola sie ino trzi po
                        trzu , bo ni mom nic inkszego co moga pedziec "
                        Trzim si kaszub.
                        • werw Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 12:06
                          Więc dobrze: palest. instytucje edukacyjne nastawione są na krzewienie
                          nienawiści, gloryfikuja zbrodnie - na każdym poziomie, od przedszkola do tzw.
                          szkoły wyższej. Jest mnóstwo przykładów jakie to potwierdzają - te które
                          dołączyłem są jednymi z bardzo wielu.
                          Faktem jest, że nie mam wiadomości na temat tego konkretnego uniwersytetu, z
                          jakim miałby wsólpracować UJ, tj. uczelni z Hebronu, jednak brak jest podstaw,
                          by przypuszczać, ze ten akurat przypadek znacząco różni się od innych.

W tej sytuacji jasne jest chyba, ze taka wspólpraca nie powinna miec miejsca.
                          Wbrew temu co niektórzy sądzą, moim zdaniem nie przyczyni się ona także do
                          ucywilizowania tychże placówek lecz będzie sygnałem, iż taki "program
                          nauczania" znajduje aprobatę takze tutaj. Zgoda na podobne standardy oznacza
                          podcinanie gałęzi na której sami siedzimy - nie zacznie ona trzeszczeć za rok
                          czy za dwa, ale później runie z hukiem.

Nie oznacza to w żadnym razie, że neguję zasadnośc rozwijania i wspomagania
                          szkolnictwa na tamtych terenach. Wręcz przeciwnie: uważam, że jest to jedyna na
                          dłuższą metę szansa by coś zaczęło sie tam na dobre zmieniać. Jednakże - nie w
                          takim kształcie, jaki ma obecnie - ponieważ oznacza to utrwalanie tego stanu.

Możesz się z tym zgodzić lub nie, dobrze żebys zrozumiał w koncu o co tu chodzi.
                          A "Kaszub" wbrew temu co ci się wydaje nie jest pojeciem obraźliwym.
                          Podobnie "góral" lub mieszkaniec Sosnowca. Musisz zatem wymyslic cos innego. Do
                          widzenia.

• chebzie-radzionkow Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 12:38
                            werw napisał:

> Faktem jest, że nie mam wiadomości na temat tego konkretnego uniwersytetu, z
                            > jakim miałby wsólpracować UJ, tj. uczelni z Hebronu, jednak brak jest podstaw,
                            > by przypuszczać, ze ten akurat przypadek znacząco różni się od innych.

Slyszolzes Kaszub, ze kozdy jest tak dugo niewinny az mu wina udowodniom ?

Ciebie sie zdowo, ze inne nie mysla ?
                            Zanim nawiaze sie wspolpraca z jakoms placowka byndzie to dobrze sprawdzone a
                            ni przyjmowane a priori jak ty to lubisz robic.
                            Jo jest pewny, ze jak byndom watpliwosci to do takej wspolpracy ni dojdzie.
                            Do ciebie kompromitacjom jest samo wziecie pod uwagi mozliwosci nawiazania
                            wspolpracy.
                            No ja kaszuby som znane z postympowosci

> .
                            > A "Kaszub" wbrew temu co ci się wydaje nie jest pojeciem obraźliwym.
                            > Podobnie "góral" lub mieszkaniec Sosnowca. Musisz zatem wymyslic cos innego.

Co ciebie zas przyszlo do gowy.
                            Czymu bych miol chciec ciebie Kaszub obrazac ?
                            Jo cie nawet lubia bo lubia ludzi co poradzom pokozac emocje.

Do widzenia.

Naprowdy chcesz mie widziec Kaszub.
                            Jo Ciebie tyz. Moze kedys w przyszlosci ?

• werw Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 13:20

> werw napisał:
                              >
                              > > Faktem jest, że nie mam wiadomości na temat tego konkretnego uniwersytetu,
                              > z
                              > > jakim miałby wsólpracować UJ, tj. uczelni z Hebronu, jednak brak jest pods
                              > taw,
                              > > by przypuszczać, ze ten akurat przypadek znacząco różni się od innych.
                              >
                              >
                              > Slyszolzes Kaszub, ze kozdy jest tak dugo niewinny az mu wina udowodniom ?
                              >
                              > Ciebie sie zdowo, ze inne nie mysla ?
                              > Zanim nawiaze sie wspolpraca z jakoms placowka byndzie to dobrze sprawdzone a
                              > ni przyjmowane a priori jak ty to lubisz robic.
                              > Jo jest pewny, ze jak byndom watpliwosci to do takej wspolpracy ni dojdzie.
                              > Do ciebie kompromitacjom jest samo wziecie pod uwagi mozliwosci nawiazania
                              > wspolpracy.
                              > No ja kaszuby som znane z postympowosci
                              >
                              >
                              > > .
                              > > A "Kaszub" wbrew temu co ci się wydaje nie jest pojeciem obraźliwym.
                              > > Podobnie "góral" lub mieszkaniec Sosnowca. Musisz zatem wymyslic cos inneg
                              > o.
                              >
                              >
                              > Co ciebie zas przyszlo do gowy.
                              > Czymu bych miol chciec ciebie Kaszub obrazac ?
                              > Jo cie nawet lubia bo lubia ludzi co poradzom pokozac emocje.
                              >
                              >
                              > Do widzenia.
                              >
                              > Naprowdy chcesz mie widziec Kaszub.
                              > Jo Ciebie tyz. Moze kedys w przyszlosci ?
                              >
                              Dlaczego w przyszłości? Wpadaj jak do siebie, Kaszub.
                              • eu_lola Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 13:44
                                werw napisał:

> Dlaczego w przyszłości? Wpadaj jak do siebie, Kaszub.

Kedys napewno bydzie okazja.

Jedno chca Ci jeszcze pedziec.
                                Bez Ciebie byloby tukej nudno.

Twoja wierna..
                                • werw Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 14:01
                                  Jesteś wprost niemożliwa. Policzymy się jeszcze. A skąd ty znasz takie słowa
                                  jak a priori, ha?!
                                  • eu_lola Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 14:28
                                    werw napisał:

> Jesteś wprost niemożliwa. Policzymy się jeszcze. A skąd ty znasz takie słowa
                                    > jak a priori, ha?!

Mimo, ze nie wiem co to jest pociag i co to jest prom i na dodatek nie znam
                                    angielskiego, na to pytanie potrafie odpowiedziec.
                                    Mam w domu tylko jedna ksiazke pt " Sztuka gotowania na gazie dla kobiet".
                                    Nie ulega wiec watpliwosci, ze musialam to tam przeczytac.
              • Gość: Tomek44 Re: do chebzie - radzionkowa IP: *.inter.net.il 07.09.03, 20:30

> werw napisał:
                >
                > > >ni rozroznio miyndzy kulturom a ogladom.
                > >
                > > >myslynio roznych prymitywow od USA do Szwecji.
                > >
                > > >przez takich skretynialych rasistow
                > >
                > >
                > >
                > > Cieszę sie zatem, ze ty potrafisz docenieć i ocenić
                > > kulturę. Moze w takim razie otworzysz w Radzionkowie
                > > filie tego muzeum? Albo od razu w budynku głównym UJ?
                > > Kopalnie wam zamykają (oby jak najwięcej i jak
                > > najszybciej) to i robota bedzie.
                > >
                > > www.gamla.org.il/english/feature/sbarro.htm
                >
                >
                > Chcesz Kaszub, bez to pedziec, co te muzeum powstalo w wyniku wspolpracy z
                UJ ?

Roz do jednego gospodarza przyjechali Araby. No jakos nie mysleli tej gosciny
                konczyc. Bylo juz nieskoro i gospodorz wychylo sie z okna i pado:
                - O, z tamtej chalupy juz goscie do dom ida!
                A Araby tez sie wychylili i padaja:
                - Naprowde, a jakie paczki niesa do dom!
                • werw Re: do chebzie - radzionkowa 07.09.03, 20:43
                  Zastanawiałem się Tomek, po co ty z nim właściwie gadasz.
                  A teraz wiem.

Po imprezie w kajpie gość zaprasza swoich kolegów do
                  nowego mieszkania. Oprowadza ich, aż wchodzą do sypialni,
                  gdzie nad łóżkiem wisi ogromny gong z brązu. Koledzy się
                  pytają co to jest.
                  - Jak to co, mówiący zegar!
                  Potem chwyta wielki młot i z całej siły uderza w gong,
                  nagle zza ściany słychać damski głos:
                  - Na boga, przecież jest czwarta nad ranem!!!
                • chebzie-radzionkow Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 10:15

> chebzie-radzionkow napisał:
                  >
                  > > werw napisał:
                  > >
                  > > > >ni rozroznio miyndzy kulturom a ogladom.
                  > > >
                  > > > >myslynio roznych prymitywow od USA do Szwecji.
                  > > >
                  > > > >przez takich skretynialych rasistow
                  > > >
                  > > >
                  > > >
                  > > > Cieszę sie zatem, ze ty potrafisz docenieć i ocenić
                  > > > kulturę. Moze w takim razie otworzysz w Radzionkowie
                  > > > filie tego muzeum? Albo od razu w budynku głównym UJ?
                  > > > Kopalnie wam zamykają (oby jak najwięcej i jak
                  > > > najszybciej) to i robota bedzie.
                  > > >
                  > > > www.gamla.org.il/english/feature/sbarro.htm
                  > >
                  > >
                  > > Chcesz Kaszub, bez to pedziec, co te muzeum powstalo w wyniku wspolpracy z
                  >
                  > UJ ?
                  >
                  > Roz do jednego gospodarza przyjechali Araby. No jakos nie mysleli tej gosciny
                  > konczyc. Bylo juz nieskoro i gospodorz wychylo sie z okna i pado:
                  > - O, z tamtej chalupy juz goscie do dom ida!
                  > A Araby tez sie wychylili i padaja:
                  > - Naprowde, a jakie paczki niesa do dom!

Wic je dobry i uniwersalny.
                  Za "Araby" mogesz tyz postawic "Kaszuby" abo "Anderseny"
                  Tyz bydzie cos do lachania.

Powiydz mi ale cos inkszego.
                  Ty znosz tego kaszuba duzyj to mozna wiysz.
                  Co on chciol z tymi przykladami pedziec.
                  Mo to cos wspolnego z UJ abo dol bo miol i tela ?
                  • Gość: Tomek44 Re: do chebzie - radzionkowa IP: 213.8.97.* 08.09.03, 10:40
                    No przece on godol, ze nie kaszub.
                    Kiej on kaszub, to i jo kaszub.Bo jo slaski Zyd z Gdanska.
                    On inteligentny synek.
                    Jo sie jeszcze nie spomiarkowol co on prawil i nie moga ci tuplikowac.
                    A terozki tak cosik do smiechu,no i taka aluzyja do tego cozem kajs to pisol.
                    W tej ostatniej wojnie, to duzo Slazokow sciagano do Wermachtu.
                    Zoden nie pytol, czy chce, ino sciagali i juz. No i roz wielko bitwa w Afryce.
                    Jak zaczeli bombardowac, to Karlik az wpodl do jednej takiej dziury. Nie
                    trwalo dlugo, a tu za nim wpodl naroz Anglik.
                    - Pierona - pado Karlik - ten mnie wezmie teroz za prawdziwego Niemca i bedzie
                    chaja.
                    - Pieronie- pado ten Anglik - tos ty tez Slazok?

• chebzie-radzionkow Re: do chebzie - radzionkowa 08.09.03, 11:01

> No przece on godol, ze nie kaszub.
                      > Kiej on kaszub, to i jo kaszub.Bo jo slaski Zyd z Gdanska.
                      > On inteligentny synek.
                      > Jo sie jeszcze nie spomiarkowol co on prawil i nie moga ci tuplikowac.
                      > A terozki tak cosik do smiechu,no i taka aluzyja do tego cozem kajs to pisol.
                      > W tej ostatniej wojnie, to duzo Slazokow sciagano do Wermachtu.
                      > Zoden nie pytol, czy chce, ino sciagali i juz. No i roz wielko bitwa w
                      Afryce.
                      > Jak zaczeli bombardowac, to Karlik az wpodl do jednej takiej dziury. Nie
                      > trwalo dlugo, a tu za nim wpodl naroz Anglik.
                      > - Pierona - pado Karlik - ten mnie wezmie teroz za prawdziwego Niemca i
                      bedzie
                      > chaja.
                      > - Pieronie- pado ten Anglik - tos ty tez Slazok?
                      >

U Ciebie ni mom problymu.
                      Cos ty jest, to jest do mie jedno.
                      Jo moga ino pedziec ze zes ni jest gorol.
                      O tym kaszubie tego pedziec ni moga.
                      I chyba mom problymy z tym jynykiem kaszubskim, bo tego chopa ni rozumia i ni
                      wiem o co jemu sie rozchodzi.
                • Gość: jarek Re: do chebzie - radzionkowa IP: *.fastres.net 08.09.03, 10:25
                  To nie goscie ,tylko gospodarz sie przeprowadza.
        • patriota Re: do Tomka 08.09.03, 10:39

> Sluchej no karlusie. Jo se mysla, jak to bydzie kiedy miast kosciola bydzie
          > tako buda w Radzionkowie i nie bydzie farorza ino bydzie wyl muezin. I bydzie
          > fandzolic i rozprawioc przez megafon co 4 gdziny,a fajne frelki byda w takich
          > szmatach na lebie i ty se tylko bydziesz mog popiskac.

Polacy przez wiele stuleci znosili synagogi i "wyjacych" i "kiwajacych" sie
          Zydow. Ci nie nosili "szmat" na glowach ale rowniez odrozniali sie od otoczenia
          swoim strojem, wygladem, zachowaniem i innymi aspektami.

I tez byli tacy jak ty, ktorzy tak "bujnie" jak ich opisywali a nawet te opisy
          zamieniali w rekoczyny.
          • Gość: Tomek44 Re: do Tomka IP: 213.8.97.* 08.09.03, 11:03
            patriota napisał:

> Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
            >
            > > Sluchej no karlusie. Jo se mysla, jak to bydzie kiedy miast kosciola bydzi
            > e
            > > tako buda w Radzionkowie i nie bydzie farorza ino bydzie wyl muezin. I byd
            > zie
            > > fandzolic i rozprawioc przez megafon co 4 gdziny,a fajne frelki byda w tak
            > ich
            > > szmatach na lebie i ty se tylko bydziesz mog popiskac.
            >
            > Polacy przez wiele stuleci znosili synagogi i "wyjacych" i "kiwajacych" sie
            > Zydow. Ci nie nosili "szmat" na glowach ale rowniez odrozniali sie od
            otoczenia
            >
            > swoim strojem, wygladem, zachowaniem i innymi aspektami.
            >
            > I tez byli tacy jak ty, ktorzy tak "bujnie" jak ich opisywali a nawet te
            opisy
            > zamieniali w rekoczyny.

Dopisz jeszcze, ze zabijali dzieciatka na mace.
    • Gość: Tomek44 do werwa IP: *.inter.net.il 07.09.03, 20:42
      Jak widzisz Krakow ma ostatno problemy.

Narodowe porządki w Krakowie

Wojciech Czuchnowski 28-08-2003, ostatnia aktualizacja 28-08-2003 22:18

Zaczęło się od protestu przeciwko nadaniu krakowskiemu gimnazjum imienia
      Tadeusza Boya-Żeleńskiego. Wczoraj radni Młodzieży Wszechpolskiej i LPR
      zażądali usunięcia pomnika pisarza z Plant. Zapowiadają oczyszczenie miasta z
      wszelkich pamiątek po Żeleńskim

"Dlaczego nie zaczniemy nazywać szkół imieniem doktora Mengelego, wybitnego
      naukowca, albo Józefa Stalina" - pytał na środowej sesji Rady Miasta Krakowa
      szef klubu LPR Piotr Döerre. Radny wyrażał w ten sposób protest przeciwko
      nadaniu imienia Tadeusza Boya-Żeleńskiego jednemu z krakowskich gimnazjów.
      Döerre w obszernym liście, będącym zarazem stanowiskiem klubu, argumentował,
      że Boy nie może być w żadnym wypadku wzorem dla młodzieży, bo m.in. był:
      zwolennikiem aborcji, związków kazirodczych, eutanazji i sterylizacji kalek.
      Poruszył też sprawę postawy pisarza w czasie sowieckiej okupacji Lwowa w
      latach 1939-41. Uznał, że współpraca autora "Słówek" z Sowietami była tak
      daleko posunięta, że pisarz na pewno nie zasługuje na uhonorowania bez względu
      na swój wcześniejszy dorobek. "Zdrajców należy karać gardłem, nie zaś stawiać
      na pomnikach" - stwierdził, dodając, że gdyby jakaś szkoła zarażona ideologią
      nazistowską wybrała sobie za patrona Hitlera, też nie można by do tego
      dopuścić.

Oceniając dorobek literacki Żeleńskiego, radny LPR stwierdził, że był on
      wykreowany przez komunistyczną propagandę. Po wkroczeniu Niemców do Lwowa Boy
      razem z grupą polskich intelektualistów został rozstrzelany. Zdaniem Döerre
      była to kara za kolaborację z Sowietami.

Atak LPR podjęła wczoraj Młodzież Wszechpolska, która zorientowała się, że na
      Plantach stoi pomnik pisarza.W liście do prezydenta miasta zażądała usunięcia
      monumentu. Prezydent Jacek Majchrowski w wypowiedzi dla PAP stwierdził, że nie
      widzi żadnego powodu, by spełnić żądanie wszechpolaków.

W Krakowie jest jeszcze ulica Boya-Żeleńskiego i kilka tablic pamiątkowych
      poświęconych pisarzowi. - Chcielibyśmy rozpocząć ten protest od pomnika, który
      stoi w centrum miasta, potem przyjdzie kolej na ulicę i wszelkie tablice
      honorujące tę postać - zapowiada Maciej Twaróg, radny i prezes honorowy
      Młodzieży Wszechpolskiej.

• werw Re: do werwa 07.09.03, 20:54
        Bogiem a prawdą, nie mam pojecia co takiego Żeleński
        robił za okupacji sowieckeiej. Żeby ocenić zasadnośc ich
        żądań, musiałbym najpierw to wiedzieć.
        Tak czy inaczej, Młodzież Wszechpolska to kompletny
        margines, folklor. Idę o zakład, ze 99,9% młodzieży
        polskiej nigdy nie słyszało, iż istnieje Młodzież
        Wszechpolska. A pogłoski o brunatnym zabarwieniu LPR (bo,
        rozumiem, ze tego mogłbys się obawiać) są mocno
        przesadzone. Moim zdaniem, brak jakichkolwiek podstaw by
        w ten sposób ich oceniać.
        • Gość: Tomek44 Re: do werwa IP: *.inter.net.il 07.09.03, 21:07
          werw napisał:

> Bogiem a prawdą, nie mam pojecia co takiego Żeleński
          > robił za okupacji sowieckeiej. Żeby ocenić zasadnośc ich
          > żądań, musiałbym najpierw to wiedzieć.
          > Tak czy inaczej, Młodzież Wszechpolska to kompletny
          > margines, folklor. Idę o zakład, ze 99,9% młodzieży
          > polskiej nigdy nie słyszało, iż istnieje Młodzież
          > Wszechpolska. A pogłoski o brunatnym zabarwieniu LPR (bo,
          > rozumiem, ze tego mogłbys się obawiać) są mocno
          > przesadzone. Moim zdaniem, brak jakichkolwiek podstaw by
          > w ten sposób ich oceniać.

Kiedy czytam o takich rzeczach, mam niemile odczucia. W nastepnej kolejnosci
          beda Mickiewicz, Slowacki, Chopin, no i dalej wszyscy slawni homoseksualisci
          i....
          To jest mala grupa, ale Radio Maryja tez kiedys bylo tylko mala grupka, a dzis
          liczy okolo 7 milionow sympatykow.
          • werw Re: do werwa 07.09.03, 21:15
            Ale to ciągle margines.

A 7 mln sympatyków RM to zdecydowanie za dużo: w takim
            wypadku byliby czołowa siłą polityczną - a tak nie jest,
            są słabi. Poza tym, zdecydowana większość słuchaczy RM (a
            może i wszyscy) to ludzie prości i ciemni, w najlepszym
            wypadku zagubieni. Tak czy inaczej, bez większego wpływu
            na rzeczywistość. Co oczywiście nie zmienia mojej oceny
            samego padre Rydzyka.
          • marcus_crassus 7 milionow sympatykow???? 07.09.03, 22:21
            jakby radio maryja mialo 7 milionow sympatykow to
            heheheheheheeheheheheheheeheh...badzmy powazni,nie wiem skad masz takie
            informacje ale to absurd ...radio maryja liczy sobie max 2 miliony i to w
            bardzo duzym zaokragleniu - przeklada sie to bardzo jasno na wynik wyborczy
            partii bedacej politycznym ramieniem radia maryja a wiec LPR.LPR liczy zdobywa
            okolo 7-15% glosow i nie widze np roznicy w wyniku tej partii do wyniku partii
            bedacej przedstawicielka ortodoksyjnych zydow w Izraelu...

mlodziez wszechpolska ma zas opinie swirow i jest ogolnie wysmiewana,stanowi
            taki lokalny polski folklor,nie ma zadnej realnej sily,nawet teoretycznie...

Radio maryja zas jest sila wyjatkowo slaba - pamietam kiedys byla taka wielka
            akcja w polsce sympatykow radia maryja dotyczaca pikietowania kioskow ze
            swierszczykami-swierszcze jak byly tak sa i beda,a pikiety dawno wymarly albo
            gdzies sie zapodzialy
            • Gość: Tomek44 Re: 7 milionow sympatykow???? do marcusa-crassusa IP: 213.8.97.* 08.09.03, 09:51
              marcus_crassus napisał:

> jakby radio maryja mialo 7 milionow sympatykow to
              > heheheheheheeheheheheheheeheh...badzmy powazni,nie wiem skad masz takie
              > informacje ale to absurd ...radio maryja liczy sobie max 2 miliony i to w
              > bardzo duzym zaokragleniu - przeklada sie to bardzo jasno na wynik wyborczy
              > partii bedacej politycznym ramieniem radia maryja a wiec LPR.LPR liczy
              zdobywa
              > okolo 7-15% glosow i nie widze np roznicy w wyniku tej partii do wyniku
              partii
              > bedacej przedstawicielka ortodoksyjnych zydow w Izraelu...
              >
              > mlodziez wszechpolska ma zas opinie swirow i jest ogolnie wysmiewana,stanowi
              > taki lokalny polski folklor,nie ma zadnej realnej sily,nawet teoretycznie...
              >
              > Radio maryja zas jest sila wyjatkowo slaba - pamietam kiedys byla taka
              wielka
              > akcja w polsce sympatykow radia maryja dotyczaca pikietowania kioskow ze
              > swierszczykami-swierszcze jak byly tak sa i beda,a pikiety dawno wymarly
              albo
              > gdzies sie zapodzialy

To mnie bardzo cieszy, choc niestety nasi otodoksi wcale nie sa tacy slabi.
              Przyznasz, ze 2 miliony sympatykow RM to tez duzo.
              Nie mniej zawsze stawiam Polske jako przyklad kraju cywilizacji europejskiej
              (jeszcze)i jestem bardzo dumny, ze z Polski moje korzenie.
              Niekiedy jednak spotykam sie w czasie moich pobytow z roznymi oszolomami. Ich
              poglady i obsesje sa chore ( nie ma to nic wspolnego z Zydami), mam na mysli,
              ze rozmowy z tymi ludzmi, to glownie kosciol, aborcja i wyszukiwanie tych co
              to kiedys pracowali, wspolpracowali, mieszkali w Rosji, albo te niekonczace
              sie lustracje.
              Czekam kiedy Polska zacznie oddychac swobodnie.
              Pozdrawiam
              T44
        • werw Re: do werwa 07.09.03, 21:09
          Na takich (lekko brunatnych) kreuje ich np. Gazeta
          Wyborcza. Ale to tylko ich opinie - często w podobnym
          świetle przedstawiają np. Szarona.

Może z dziennikarzami jest podobnie jak z twórcami
          reklam: jakoś muszą się wyróżnić ze swoją twórczością.
    • Gość: jarek Przeciez Arabusy z Krakowa, tez to potrzebuja. IP: *.fastres.net 07.09.03, 21:27
      Co ten UJ, od czasu jak wywiezli Zydowskich profesorow do obozow koncentracyjnych ,cos sie nie bardzo popisuje, najpierw wspolpraca z Nazzistami, potem z Kommunistami i chyba to jest normalnie ,"ze nie ma dwoch, bez trzech", po dwoch skrajnych ideologiach , trzecia nikogo nie zdziwi, a pozatym Arabusy w Krakowei tez maja prawo robic doktoraty w terrorismie.
      • puls Re: Przeciez Arabusy z Krakowa, tez to potrzebuja 07.09.03, 22:01
        Gość portalu: jarek napisał(a):

> Co ten UJ, od czasu jak wywiezli Zydowskich profesorow do obozow
        koncentracyjny
        > ch ,cos sie nie bardzo popisuje, najpierw wspolpraca z Nazzistami, potem z
        Komm
        > unistami i chyba to jest normalnie ,"ze nie ma dwoch, bez trzech", po dwoch
        skr
        > ajnych ideologiach , trzecia nikogo nie zdziwi, a pozatym Arabusy w Krakowei
        te
        > z maja prawo robic doktoraty w terrorismie.
        • Gość: zbalansowany Re: Przeciez Arabusy z Krakowa, tez to potrzebuja IP: *.mel.dialup.connect.net.au 08.09.03, 02:44
          puls napisał:

> Gość portalu: jarek napisał(a):
          >
          > > Co ten UJ, od czasu jak wywiezli Zydowskich profesorow do obozow
          > koncentracyjny
          > > ch ,cos sie nie bardzo popisuje, najpierw wspolpraca z Nazzistami,

skad ci nazzisci i to jeszcze z duzej litery?

potem z
          >
          > Komm
          > > unistami i chyba to jest normalnie ,"ze nie ma dwoch, bez trzech", po dwoc
          > h
          > skr
          > > ajnych ideologiach , trzecia nikogo nie zdziwi, a pozatym Arabusy w Krakow
          > ei
          > te
          > > z maja prawo robic doktoraty w terrorismie.

a ze Boy sie skurwil we Lwowie to prawda, wobec tego fakt iz niektorych razi
          ulica z jego nazwiskiem jest czyms zrozumialym. nie sadze zeby w TelAvivie byla
          ulica np Wagnera, chociaz nikt nie bedzie przeczyl ze jego muzyka jest swietna.
          • Gość: jarek Zbilanowany moze sie lepiej wytlumaczysz. IP: *.fastres.net 08.09.03, 08:40
            Co ci sie dzisiaj zle wybanasowalo, albo tez w czasie pisania robiles cos innego , cos co ci moze pomieszalo w glowie.
            • Gość: zbalansowany Re: Zbilanowany moze sie lepiej wytlumaczysz. IP: *.mel.dialup.connect.net.au 08.09.03, 09:10

> Co ci sie dzisiaj zle wybanasowalo, albo tez w czasie pisania robiles cos
              inneg
              > o , cos co ci moze pomieszalo w glowie.

Wez poprawke na poniedzialek.
              • Gość: jarek Moze u ciebie juz wtorek. IP: *.fastres.net 08.09.03, 09:15
    • patriota "UJ zagrożony kompromitacją" - fuj, fuj! 08.09.03, 10:34
      "UJ zagrożony kompromitacją" poniewaz podejmie wspolprace z "wiadoma" szkola
      wyzsza. I nawet "CZARNY cien minaretu padajacy na Koscol Mariacki" zostal z tej
      okazji - z pelna powaga - reanimowany.

Co pisalaby w latach 30-tych endecja, gdyby UJ zamierzal podjac wspolprace z
      jakas mocno "zazydzona" uczelnia?

Ano pisalaby o "zagrozonym kompromitacja" UJ-ocie, o "wiadomej" szkole. Co
      durniejsi endecy wysililiby sie nawet na bujne wykwity elokwencji i grzmieliby
      pewnie o "CZARNYM cieniu" synagog, padajacych na Kosciol Mariacki, nozu wplecy,
      itd. itd..... Czyli krotko mowiac pelny repertuar oglupiania tzw. narodu i
      kierowania go "na linie".

Zalosne przedstawienie zasuwacie.
      • Gość: jarek W latach 30...... IP: *.fastres.net 08.09.03, 11:00
        Napisales:Co pisalaby w latach 30-tych endecja, gdyby UJ zamierzal podjac wspolprace z jakas mocno "zazydzona" uczelnia?

Po Lwowie byla Ona najbaedziej Zydowska.
        • patriota Re: W latach 30...... 08.09.03, 11:18

> Napisales:Co pisalaby w latach 30-tych endecja, gdyby UJ zamierzal podjac
          wspol
          > prace z jakas mocno "zazydzona" uczelnia?
          >
          > Po Lwowie byla Ona najbaedziej Zydowska.

No to powinienes najlepiej wiedziec, co dzialo sie na codzien z zydowskimi
          profesorami i studentami i co stalo sie z nimi ostatecznie.

Powinienes tez wiedziec, czy doszloby do tego, gdyby nie nagonka uprawiana
          przez zjednoczone dupy wolowe (jak nazwal to pewien niemiecki socjaldemokrata)
          w postaci endecji w Polsce i NSDAP w Niemczech, ktore poslugiwaly sie DOKLADNIE
          takimi samym jezykiem jak wy tutaj.

• Gość: J.K. twoje uparte sugestie i bledne analogie... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.03, 11:56
            Twoje uparte sugestie, ze Arabowie dzisiaj w Europie sa tym, kim byli Zydzi
            przed wojna, polyskuja wprawdzie, tyle, ze sa bledne.

1. Zydzi szanowali system prawny panstw osiedlenia.
            (lub tez legalnie potrafili zdobyc dla siebie prawa osobne)
            muzulmanie, nazwijmy to delikatnie, maja z tym "szacunkiem prawa" problemy...

A wracajac do UJ, Uniwersytetu, na ktorym spedzilem kilka pieknych lat:

Nie dalej, jak tydzien temu bylem w Krakowie i rozmawialem ze znajomymi
            pracujacymi na UJ.
            1. Majchrowski jest w Krakowie i na UJ postacia, delikatnie mowiac
            kontrowersyjna.
            2. Polityczny cel, jaki przyswieca probie wciagniecia UJ we wspolprace
            z Uniwersytetem w Herbronie, jest dla pracownikow UJ oczywisty.

Nie majac nic przeciw nawiazywaniu wspolpracy przez UJ z jakakolwiek uczelnia,
            warto zauwazyc, ze wielu pracownikow UJ jest pomyslowi Majchrowskiego
            przeciwnych i panuje tu wrazenie, ze Majchrowski chce ich w cos wmanipulowac.

• chebzie-radzionkow Re: twoje uparte sugestie i bledne analogie... 08.09.03, 12:07

> Twoje uparte sugestie, ze Arabowie dzisiaj w Europie sa tym, kim byli Zydzi
              > przed wojna, polyskuja wprawdzie, tyle, ze sa bledne.
              >
              > 1. Zydzi szanowali system prawny panstw osiedlenia.
              > (lub tez legalnie potrafili zdobyc dla siebie prawa osobne)
              > muzulmanie, nazwijmy to delikatnie, maja z tym "szacunkiem prawa" problemy...

Chopie napisz cos wiyncyj
              Zbudowali minaret bez pozwolynio na budowa abo co ?
              • patriota zli muzulmanie! 08.09.03, 12:28

> Chopie napisz cos wiyncyj
                > Zbudowali minaret bez pozwolynio na budowa abo co ?

Nie wiesz? Oni po prostu sa zli!
                • Gość: Tomek44 Re:zapraszam na wycieczke do Hebronu IP: 213.8.97.* 08.09.03, 12:51
                  patriota napisał:

> chebzie-radzionkow napisał:
                  >
                  > > Chopie napisz cos wiyncyj
                  > > Zbudowali minaret bez pozwolynio na budowa abo co ?
                  >
                  > Nie wiesz? Oni po prostu sa zli!

Najlepiej z krzyzykiem na szyji.
                  Wtedy to zadaj to pytanie.
                  Ja ci odpowiem.
                  Nie wszyscy, ale ci z Hebronu tak.
                  To jest gniazdo terroryzmu.
                  Niech przyjada do Polski. Zycze powodzenia UJ.
                  Niech zobacza studenci co to jest prawdziwy fanatyzm.
                  Mozecie ich kochac, zapraszac i calowac w d...
                  Tylko jeszcze bedziecie wspominac slowa, ktore pisal tak opluwany przez was
                  Jerzy ze Szwecji.
                  Szwecja sie wspanialomyslnie otworzyla i dala im swoj kraj.
                  Zobaczycie jak wyglada ich demokracja. Jaki maja stosunek do kobiet, jaki maja
                  stosunek do gospodarzy.
                  Oni przychodza w gosci i czuja sie tak jakbys to ty byl zproszony przez nich.
                  To ty masz sciagac buty, a nie oni zakladac kapcie. Ty masz paradowac w
                  skarpetkach w swoim wlasnym domu.
                  Jezeli masz corke, to wydaj ja za maz za Araba. Zawsze to lepiej niz za Zyda.
                  Zwroc uwage, ze ja nie pisze, ze wszyscy sa zli, ale Islam jest religia, ktora
                  nie uznaje tolerancji dla innych. Judaizm, to religia, ktora nie wtraca sie do
                  innych, ale tez ciezko przyjmuje nowych. Trzeba sie naprawde bardzo mocno
                  starac i uczyc. Na Islam mozesz przejsc w ciagu chwili. Oni daza do tego, aby
                  muzulmanie byli ta najwazniejsza i jedyna religia.
                  Nie ma w niej miejsca na demokracje i swobode wypowiedzi jak i nie ma w niej
                  miejsca dla tych,ktorzy maja dosc i chca odejsc. Oni odchodza, ale w zaswiaty.
                  Mozecie pojechac na wycieczke do Hebronu. Prosze bardzo. Zobaczycie fanatykow
                  z dwoch stron. Nasi jednak nie morduja, a jezeli jakis fanatyk cos planuje(sa
                  bardzo pilnowani), to natychmiast trafia na wiele lat do kryminalu. Fanatycy
                  po drugiej stronie po zamordowaniu jakiegos Zyda sa traktowani jak swieci.
                  I jeszcze jedno. Studiowalem w Polsce wiele lat z Arabami. To bylo w okresie
                  komunizmu. Poznalem ich dobrze i wiem jak sie zachowywali.
                  Wiec niech przyjezdzaja. Zycze powodzenia.

• Gość: Elena Re:zapraszam na wycieczke do Hebronu IP: *.menta.net 08.09.03, 13:03
                    Tomek, zostaw to już, twoje słowa odnoszą wręcz odwrotny skutek, bo jesteś
                    Żydem.Niech nawiązują współpracę. W końcu sami muzułmanie już głośno mówią, że
                    od nas to oni się niczego uczyć nie muszą bo sami wiedzą więcej.Niech
                    przyjeżdżają i niech uczą. Może w końcu niektórym się oczy otworzą, jak ich
                    przyjaciele zrobią im pokazówkę ekwilibrystyki umysłowej i udowodnią, że
                    Polska też jest Dar al islam, bo przecież od wieków islam jest tu obecny w
                    postaci Tatarów przybyłych na ten teren pokojowo. Pozdr Elena
                    • Gość: Tomek44 Re:zapraszam na wycieczke do Hebronu IP: 213.8.97.* 08.09.03, 13:40
                      Gość portalu: Elena napisał(a):

> Tomek, zostaw to już, twoje słowa odnoszą wręcz odwrotny skutek, bo jesteś
                      > Żydem.Niech nawiązują współpracę. W końcu sami muzułmanie już głośno mówią,
                      że
                      > od nas to oni się niczego uczyć nie muszą bo sami wiedzą więcej.Niech
                      > przyjeżdżają i niech uczą. Może w końcu niektórym się oczy otworzą, jak ich
                      > przyjaciele zrobią im pokazówkę ekwilibrystyki umysłowej i udowodnią, że
                      > Polska też jest Dar al islam, bo przecież od wieków islam jest tu obecny w
                      > postaci Tatarów przybyłych na ten teren pokojowo. Pozdr Elena

Masz racje. Nie rozumiem dlaczego sie tak podniecam. Moze dlatego, ze zal mi
                      tego pieknego i kulturalnego miejsca.
                  • patriota zapraszam do lektury raportu Amnesty International 08.09.03, 13:15
                    ktory donosi o nagminnm lamaniu elementarnych praw czlowieka przez Izrael na
                    okupowanych terenach i ktore pociagaja za soba "przerazajace skutki na zycie
                    spoleczne i gospodarcze" - nie likwidujac bynajmniej terroru.

www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,264706,00.html

> Najlepiej z krzyzykiem na szyji.
                    > Wtedy to zadaj to pytanie.
                    > Ja ci odpowiem.
                    > Nie wszyscy, ale ci z Hebronu tak.
                    > To jest gniazdo terroryzmu.
                    > Niech przyjada do Polski. Zycze powodzenia UJ.
                    > Niech zobacza studenci co to jest prawdziwy fanatyzm.

Tak Tomku, to wiedzielismy juz dawno. Oni sa fanatykami i terrorystami.
                    Maja "stosunek" do kobiet i maja tez "stosunek" do gospodarzy". Gospodarzom
                    kaza sciagac buty i paradowac w skarpetkach. I Islam nie jest tolerancyjny, tak
                    jak byly i sa wszystkie inne religie.

Jednym slowem jest to rzeczywiscie "CZARNY CIEN" nad Europa i "DZWONY
                    ZAMILKNA", bo oni chodza w skarpetkach.

Dobrze, ze Zydzi nie chodzili w skarpetkach i marzyli tylko o jednym, wydaniu
                    swoich corek za gojow....

Gdyby jeszcze tylko nie chcieli zapanowac nad swiatem, to daloby sie z nimi
                    nawet zyc, nawet endecja nie mialaby nic przeciwko nim :o)

Milej zabawy!
                    • Gość: Tomek44 Re: zapraszam do lektury raportu Amnesty Internat IP: 213.8.97.* 08.09.03, 13:25
                      patriota napisał:

> ktory donosi o nagminnm lamaniu elementarnych praw czlowieka przez Izrael na
                      > okupowanych terenach i ktore pociagaja za soba "przerazajace skutki na zycie
                      > spoleczne i gospodarcze" - nie likwidujac bynajmniej terroru.
                      >
                      >
                      > www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,264706,00.html
                      > Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
                      >
                      > > Najlepiej z krzyzykiem na szyji.
                      > > Wtedy to zadaj to pytanie.
                      > > Ja ci odpowiem.
                      > > Nie wszyscy, ale ci z Hebronu tak.
                      > > To jest gniazdo terroryzmu.
                      > > Niech przyjada do Polski. Zycze powodzenia UJ.
                      > > Niech zobacza studenci co to jest prawdziwy fanatyzm.
                      >
                      > Tak Tomku, to wiedzielismy juz dawno. Oni sa fanatykami i terrorystami.
                      > Maja "stosunek" do kobiet i maja tez "stosunek" do gospodarzy". Gospodarzom
                      > kaza sciagac buty i paradowac w skarpetkach. I Islam nie jest tolerancyjny,
                      tak
                      >
                      > jak byly i sa wszystkie inne religie.
                      >
                      > Jednym slowem jest to rzeczywiscie "CZARNY CIEN" nad Europa i "DZWONY
                      > ZAMILKNA", bo oni chodza w skarpetkach.
                      >
                      > Dobrze, ze Zydzi nie chodzili w skarpetkach i marzyli tylko o jednym,
                      wydaniu
                      > swoich corek za gojow....
                      >
                      > Gdyby jeszcze tylko nie chcieli zapanowac nad swiatem, to daloby sie z nimi
                      > nawet zyc, nawet endecja nie mialaby nic przeciwko nim :o)
                      >
                      > Milej zabawy!

Moge ci podac link Medrcow Syjonu. Bedziez mial wiecej wiedzy na temat tego,
                      jacy to my wszechwladni. Choc mysle, ze znasz go na pamiec.
                      Tez zycze milej zabawy.
                • Gość: jarek Nie oni sa "szlachetni". IP: *.fastres.net 08.09.03, 16:59
            • patriota ach tak?.. :o) 08.09.03, 12:25

> 1. Zydzi szanowali system prawny panstw osiedlenia.
              > muzulmanie, nazwijmy to delikatnie, maja z tym "szacunkiem prawa" problemy...

No skoro TY i inne ZDW-y tak uwazasz, to zapewne tak jest.
              ZDW-y w latach trzydziestych uwazaly jednak cos zupelnie odmiennego. Byli
              swiecie przekonani, ze dzialalnosc spiskowa Zydow majaca na celu rozklad i
              opanowanie Europy (widoczna przeciez dla nich golym okiem) jest zagrozeniem nr.
              1 Europy.

Tez tak uwazasz? W odniesieniu do muzulmanow oczywiscie.....

Jednym slowem, wszyscy Zydzi byli czysci i szlachetni jak krysztal, nie
              naruszali obowiazujacych norm. Tyle tylko, ze poczatkowo zyli w gettach, POZA
              RAMAMI SYSTEMU PRAWNEGO; ktory w sredniowieczu byl okreslany przez kosciol
              katolicki. Muzulmanie natomiast... generalnie z "szacunkiem prawa" maja
              problemy, czyli sa kryminalistami. No tak, kilku z nich przewrocilo WTC. Ale
              czyzby kradli wiecej samochodow od nas? :o)

> Nie dalej, jak tydzien temu bylem w Krakowie i rozmawialem ze znajomymi
              > pracujacymi na UJ.
              > 1. Majchrowski jest w Krakowie i na UJ postacia, delikatnie mowiac
              > kontrowersyjna.

Pewnie niemniej, jak Zyd w latach 30-tych na eksponowanym stanowisku,
              podejmujacy decyzje.... przychylne Zydom.

> 2. Polityczny cel, jaki przyswieca probie wciagniecia UJ we wspolprace
              > z Uniwersytetem w Herbronie, jest dla pracownikow UJ oczywisty.

Ale MONOLIT z tych pracownikow UJ! Az serce rosnie!

• Gość: J.K. Nie wdajac sie w niepotrzebne dyskusje... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.03, 12:40
                1. mowimy o panstwach nowoczesnych, a nie o historii cywilizacji.
                W panstwach nowoczesnych (przyjmijmy umowna date 1648, pokoj westfalski).
                Prawa byly okreslane przez lokalnych wladcow.
                Ghetto bylo obszarem "exterytorialnym", ale prawa tam obowiazujace byly
                z tym lokalnym wladca (ksieciem, krolem) uzgadniane.

Twoje analogie przedwojenne o tyle sa mylne, ze przed wojna zylo iles milionow
                Zydow w Europie, ale po drugiej stronie Morza Srodziemnego nie mieszkalo 300
                mln ich braci w wierze...
                Ten drobny fakt polityczny warto miec na uwadze i nie tworzyc analogii nie na
                miejscu.

dziekuje za uwage.
                • patriota Re: Nie wdajac sie w niepotrzebne dyskusje... 08.09.03, 13:03
                  a juz myslalem, ze teraz nastapi dluga litania tych wszystkich przestepstw,
                  majacych dowodzic niezbicie, ze muzulmanie (i tylko oni a Zydzi i inni wcale)
                  rzeczywiscie maja "problemy" z "szacunkiem prawa"!

Ale nie... Zamiast tego zostalismy pouczeni o dalszych roznicach miedzy Zydami
                  z lat 30-ych i muzulmanami dzisiaj, ktore ma na celu.... Co?

Ach tak.... uzasadnic te efektowne tyrady o "CZARNYM CIENIU", "NOZU W
                  PLECY", "POLAKACH TRWOZLIWIE PRZEMYKAJACYCH POD SCIANAMI DOMOW", "ZMIERZCHU
                  EUROPY" itd. itd... czyli wszystkim tym, co juz znamy i co na celu ma zawsze
                  jedno i to samo:

Zewrzec szeregi zjednoczonych dup wolowych i przygotowac grunt..... Do czego,
                  to sie jeszcze okaze.
                  • Gość: J.K. Patriota - Hans.2 przepowiada Ci Twoj los... IP: 192.120.171.* 09.09.03, 10:13
                    Widze, ze szykujesz jakies bitki wolowe na obiad...
                    proponuje wolowine amerykanska, poniewaz sa nie sa to krowy mleczne,
                    jak w Unii i wolowina jest delikatniejsza.

Poniewaz nie chce mi sie strzepic jezyka na dyskusje z Toba,
                    polecam Ci przepowiednie niejakiego Hansa.2.

Hans 2. serwuje Ci taki oto deser po tym obiadku:

> Dlaczego nie ma pacyfistow w krajach arabskich?
                    A sa tylko w Europie ,USA i np. Izraelu ???
                    Europa to juz przeszlosc , daje jej 30 lat , zalana arabstwem
                    i ludnoscia trzeciego swiata podda sie bez walki .
                    Gospodarczo zalamana , przejmie zwyczaje i religie ciemnoty
                    muzulmanskiej.
                    A pacyfistow wyrzna , bo nie beda juz potrzebni.
                    Czy ktos widzial pacyfistow w krajach arabskich ??? <

Z mojej strony zycze smacznego...

• Gość: dana33 Re: ach tak?.. :o) IP: *.jazo.org.il 08.09.03, 13:20
                patriota napisał:

> Tyle tylko, ze poczatkowo zyli w gettach, POZA
                > RAMAMI SYSTEMU PRAWNEGO;

nu, zydzi mieli system prawny, jak europa jeszcze chodzila po drzewach.

• patriota Re: ach tak?.. :o) 09.09.03, 08:58
                  Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, zydzi mieli system prawny, jak europa jeszcze chodzila po drzewach.

Tak, dana. Wiemy o tym wszyscy. Ale tutaj dyskutujemy akurat o czyms innym.
                  • Gość: dana33 Re: ach tak?.. :o) IP: *.jazo.org.il 09.09.03, 09:18
                    patriota napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
                    >
                    > > nu, zydzi mieli system prawny, jak europa jeszcze chodzila po drzewach.
                    >
                    > Tak, dana. Wiemy o tym wszyscy. Ale tutaj dyskutujemy akurat o czyms innym.

nu, wyobraz sobie, ze zauwazylam, zrobilam tylko mala dygresje, bo napisales o
                    tym zyciu poza "ramami systemu prawnego"... wiec chcialam sie upewnic, ze
                    dotarlo to do ciebie... ale przyjemnie, ze czasem tez przyznajesz cos...
          • Gość: jarek Re: W latach 30...... IP: *.fastres.net 08.09.03, 16:58
            To chyba tez wiesz ,ze Zydom nie zamknieto prawa studiowania na UJ, tak jak to zrobiono miedzy innymi w Poznaniu, i dlatego tez Uniwersytet w Bologni ( we faszystowskich Wloszech , byli oni druga drupa narodowosciowa( mowie o Polskich Zydach).
            • patriota Re: W latach 30...... 09.09.03, 08:58

> To chyba tez wiesz ,ze Zydom nie zamknieto prawa studiowania na UJ, tak jak
              > to zrobiono miedzy innymi w Poznaniu, i dlatego .....

Czy ty w ogole wiesz o czym jest tutaj mowa? Odnosze wrazenie, ze nie.
              Niemal wszyscy Zydzi europejscy, z profesorami wyzszych uczelni i studentami na
              czele zostali w przeciagu kilku lat WYMORDOWANI - metodami przemyslowymi.

Nie doszloby do tego, gdyby podobne wam zjednoczone dupy wolowe wiele lat
              wczesniej nie przygotowaly gruntu tego mordu, deliberujac uczenie przy piwsku
              o "CZARNYM CIENIU NAD EUROPA", o "ZYDOWSKIM ZAGROZENIU", "SPISKU", "NOZU W
              PLECY" itd. itd. czyli o tym wszystkim, o czym dupy wolowe zawsze juz
              deliberowaly.....
              • Gość: jarek Re: W latach 30...... IP: *.fastres.net 09.09.03, 11:21
                To ty chyba mieszasz dwie sprawy, Uniwersyty Lwowski i Krakowski majac duzo studentow i wykladowcow Zydowskich na szczescie nie prychylil sie do polityki antyzydowskiej innych Polskich Uniwersytetow. To ,ze Niemcy jako pierwszy krok zamkneli, wywiezli profesorow Zydowskich jest tego dowodem, a ze potem majac miejsce wolne, profesorami zostalo sie nie za zaslugi naukowe, ale za przynaleznosc do pewnej partii, to juz inna sprawa, nikt cos na tym wielkim Uniwersytecie po wojnie sie nie sprzeciwil budowie Huty Lenina, ktora doprowadzila do zniszczenia Krakowa
    • puls Amnesty o tym nie pisze ......caly swiat cierpi 08.09.03, 14:32
      Caly swiat idzie na rzez jak owieczki pod noz islamski...........

Oblezeni terrorem islamskim spokojnie znosimy ich ataki , czy
      wykastrowali nas umyslowo ?

Czy to w Europie , USA , Bali ,Izraelu , Afganistanie , czy to w
      Iraku , czy u Palestynow !!
      Terror islamski na calym swiecie powoduje strach ,kryzys , wielkie
      koszty obrony i kontroli , ktore my ponosimy.
      Nawet spokojnie samolotem na wakacje nie mozna poleciec !
      O co im chodzi i dlaczego sie islamisci potem skarza ?
      Demokratycznie nie wygramy z ta chydra ! To jest jasne !

**********_____Jihadu_wojny_krwi_hurys_chcieli_!!!
      i dostali !!! TEZ ZLE ???

Sami widzielismy ,
      te dzikie demonstracje palestynskie ,DARLI SIE ,ZADALI ,
      wrzeszczeli ,grozili ,zadali Swietej Wojny , Jihadu ,hurys ,krwi .
      byli gotowi na natychmiastowy odlot do Allacha ,do hurys ....
      Chcieli natychmiast zalapac sie na resztowke (charter) do Allacha ...

Dostali co chcieli , czy tez zle ????

O co tu chodzi , najpierw zadaja Swietej Wojny , morduja ,
      a jak jest odpowiedz na te arabskie wrzaski i czyny to leca ze
      skarga na wszystkie mozliwe strony (do Europy).

Troche konsekwencji panowie arabki !!!
      Nieladnie !

Na drugi raz radze zamknac morde i nie demonstrowac bo wasze
      zyczenia ,czynem sie staja.

Tak chcial Allach. ( sami chcieliscie ).

• Gość: Jerzy Re: plan podboju. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 09.09.03, 19:52
      Nie bede sie tutaj dlugo rozwodzil, ale przedstawie link:

www.islamiska.org/s/sverige.htm
      Co ten link zawiera?
      Zawiera opracowany w ogolnym zarysie plan podboju Szwecji i
      zorganizowania "rownoleglego, alternatywnego spoleczenstwa" islamskiego. Innymi
      slowy: zorganizowania na poczatek islamskiego panstwa w panstwie do momentu,
      gdy bedzie mozna zagarnac cale panstwo i uczynic je "islamska republika".

Nie chce mi sie tlumaczyc(ale byc moze, jak czas pozwoli to zrobie) tego
      dokumentu, opracowanego przez Szwedzka Organizacje Islamistow i skierowanego do
      oddzialow terenowych.
      Ci, ktorzy znaja jezyk szwedzki czy dunski bez trudu pojma jego tresc. Inni
      musza na razie skorzystac z pomocy zaprzyjaznionych tlumaczy lub studentow
      skandynawistyki polskich uniwersytetow.
      Plan islamistow jest bardzo dokladnie zdefiniowany: obejmuje wszystkie
      dziedziny zycia muzulmanina i nie pozostawia zadnych watpliwosci: jakakolwiek
      integracja z "niewiernymi" jest niemozliwa. Po prostu: wykluczona.
      Jest w tym planie ciekawe zdanie: "nalezy aktywnie zapraszac(lub: "naklaniac
      na") do(na Islam) Islamu".
      Rzecz jasna nic sie nie mowi co bedzie z tymi,ktorzy na islam "aktywnie nie
      przejda". Ale to chyba jest jasne.

Zauwaze tylko, ze ten plan, calkiem legalnie ujawniony i juz realizowany na
      naszych oczach spotka sie zapewne z niedowierzaniem odpadkow cywilizacyjnych-
      smieci intelektualnych, usilujacych, jak zawsze (jak za okresu "Polski
      Ludowej", kiedy byli czynnymi sowietyzatorami w okresie "Polski Ludowej")pokryc
      drwinami prawde, wykoslawic ja jak w krzywyzm zwierciadle a tych, co osmielaja
      sie zmieszac z blotem.

Calej tej sitwie kapralopodobnych,CCCPow, "patriotow", "lol" (takich i owakich)
      od siebie dodam: rozwale leb siekiera kazdemu, kto bedzie mnie "aktywnie
      przekonywal do islamu" i mam nadzieje, ze to stanowisko stanie sie stanowiskiem
      Polakow, wcale nie pragnacych stania sie niewolnikami jakis analfabetycznych
      imamow czy innych, podobnych im - Arabow.
      (J)

Ps.: w zeszlym tygodniu pierwsza szkola w Malmö na wskutek protestow 10%
      uczniow-muzulmanow przestala serwowac swinine( w kazdej postaci) w stolowce
      szkolnej, bo "obrazalo to uczucia muzulamanow". Tubylcy, tj. Szwedzi "beda
      zdrowsi" - tak im to oficjalnie wytlumaczono.
      • Gość: Jerzy Re: Podboj juz sie rozpoczal. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 09.09.03, 21:39
        • Gość: Miro Nowe wydanie "Medrcow Syjonu" po szwedzku... IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 22:03
          ...tym razem w wydaniu muzulmanskim. I siekiera debil juz tez wymachuje.
          Tak samo jak SS-mani, ktorzy tak "golili" Zydom brody....

Parodia najglupszych antysemitow. Chociaz.. Arabowie to tez w koncu lud semicki.
    • eu_lola Moze ktos sprobuje 09.09.03, 21:52
      mniej rozgarnietym wytlumaczyc, ze to na co sie pozwala w szkolach europejskich
      nie zalezy i jeszcze dlugo nie bedzie zalezalo od muzulmanow.
      Oni nie tworza i nie egzekwuja regul.
      W krajach gdzie mieszkaja glupcy trafiaja sie i glupie przepisy ale te sa
      autorstwa wlasnie tych rozgarnietych inaczej.

Tutaj dwa pierwsze z brzegu przyklady, ze mozna i inaczej.

Nie chce mi sie tlumaczyc Ci, ktorzy znaja jezyk niemiecki bez trudu pojma jego
      tresc tych wzmianek . Inni
      musza na razie skorzystac z pomocy zaprzyjaznionych tlumaczy lub studentow
      germanistyki polskich uniwersytetow

www.pnn.de/archiv/2002/02/16/ak-po-au-5517658.html
      www.zeitdenken.de/artikel/41
      • Gość: Elena Re: Moze ktos sprobuje IP: *.menta.net 09.09.03, 22:37
        No toś mi dopiero przyjemność zrobiła, kiedy ja tylko -der Anzug steht gut- po
        niemiecku. Pozdr Elena
        • bigobserver Specjalnie dla Eleny 1 09.09.03, 23:03
          Madryt (dpa) Sprzeciw pewnego marokanskiego imigranta, by posylac swoja
          corke do szkoly bez chustki na glowie, wywolal w Hiszpanii spor o to jak
          postepowac z islamskimi zwyczajami.
          Wedlug opini Pani Minister Wychowania Pilar del Castillo musi sie
          trzynastoletnia dziewczynka do zwyczajow hiszpanskich dopasowac.
          Noszenie chustki na glowie jest dyskryminujace i musi w razie potrzeby byc
          zabronione,powiedziala Pani Minister wedlug doniesien prasowych.
          W Hiszpanii zyje 400000 muzulmanow.
          • Gość: Elena Re: Specjalnie dla Eleny 1 IP: *.menta.net 09.09.03, 23:12
            A, to ja znam tę sprawę. Taka asertywność jest wynikiem faktu, że u władzy
            jest partia prawicowa. Trzeba było słyszeć, co gadała socjalistyczna opozycja,
            PSOE i IU na ten temat. A najśmieszniejsze jest to, że na ulicach w Hiszpanii
            nie ujrzysz młodej marokańskiej dziewczynki w chustce. Wszystkie chodzą z
            gołymi głowami.Elena
            • bigobserver Re: Specjalnie dla Eleny 1 09.09.03, 23:19
              Gość portalu: Elena napisał(a):

> A, to ja znam tę sprawę. Taka asertywność jest wynikiem faktu, że u władzy
              > jest partia prawicowa. Trzeba było słyszeć, co gadała socjalistyczna
              opozycja,
              > PSOE i IU na ten temat. A najśmieszniejsze jest to, że na ulicach w Hiszpanii
              > nie ujrzysz młodej marokańskiej dziewczynki w chustce. Wszystkie chodzą z
              > gołymi głowami.Elena

U nas jest podobnie.
              Dlatego przyklady ze Szwecji nie sa charakterystyczne dla Europy. (moim
              skromnym zdaniem )
        • bigobserver Specjalnie dla Eleny 2 09.09.03, 23:17
          Federalny Sad Administracyjny w Berlinie rozstrzygnal.
          Nauczycielce Feresha Ludin pochodzenia niemiecko-awganskiego nie wolno w czasie
          lekcji w szkole nosic chustki na glowie.
          Wraz z oddaleniem skargi trzydziestoletniej, sad pociagnal jasna linie dla
          wspolzycia kulturalnego w szkole
      • werw Re: Moze ktos sprobuje 09.09.03, 22:58
        eu_lola napisała:

> mniej rozgarnietym wytlumaczyc, ze to na co sie pozwala
        w szkolach europejskich
        > nie zalezy i jeszcze dlugo nie bedzie zalezalo od
        muzulmanow.
        > Oni nie tworza i nie egzekwuja regul.

Ciężko zrozumieć, dlaczego nie chcesz przyjąć do
        wiadomości oczywistych faktów. Jeśli przykład szkoły w
        Malmoe - czy tez innych instytucji związanych z edukacją
        - jest dla Ciebie zbyt abstrakcyjny, proponuję, żebyś
        wyszła swobodnie ubrana (tzn. np. w krótkiej sukience i z
        makijażem) na którąś z ulic w islamskiej dzielnicy
        któregokolwiek z zachodnich miast. Z pewnościa wrócisz
        bogatsza o nowe doświadczenia - moze nawet uznasz, ze
        reguły do jakich przywykałaś tam jednak nie obowiązują, a
        oni potrafią je skutecznie egzekwować: w tym przypadku za
        pomocą wyzwisk i opluwania, także gwałtów.

• bigobserver Re: Moze ktos sprobuje 09.09.03, 23:28
          werw napisał:

> eu_lola napisała:
          >
          > > mniej rozgarnietym wytlumaczyc, ze to na co sie pozwala
          > w szkolach europejskich
          > > nie zalezy i jeszcze dlugo nie bedzie zalezalo od
          > muzulmanow.
          > > Oni nie tworza i nie egzekwuja regul.
          >
          >
          > Ciężko zrozumieć, dlaczego nie chcesz przyjąć do
          > wiadomości oczywistych faktów. Jeśli przykład szkoły w
          > Malmoe - czy tez innych instytucji związanych z edukacją
          > - jest dla Ciebie zbyt abstrakcyjny, proponuję, żebyś
          > wyszła swobodnie ubrana (tzn. np. w krótkiej sukience i z
          > makijażem) na którąś z ulic w islamskiej dzielnicy
          > któregokolwiek z zachodnich miast. Z pewnościa wrócisz
          > bogatsza o nowe doświadczenia - moze nawet uznasz, ze
          > reguły do jakich przywykałaś tam jednak nie obowiązują, a
          > oni potrafią je skutecznie egzekwować: w tym przypadku za
          > pomocą wyzwisk i opluwania, także gwałtów.

Werw, czy Ty nie uwazasz, ze wlasciwa droga jest danie mozliwosci tym ludziom,
          by zostali u siebie.
          Akcje takie jak te Bushow temu nie sprzyjaja.
          Odbija sie one kolejnymi falami imigrantow ze swiata arabskiego.
          Naplyw mozna rowniez kontrolowac odpowiednimi przepisami.
          Kiedy juz sie ma niemilych gosci to trzeba zadbac by nie tworzyc dzielnic
          islamskich. Tam gdzie kieruja ludzie myslacy dba sie o to.
          Jak kieruja inni to trzeba miec pretensje do wyborcow.
          • werw Re: Moze ktos sprobuje 10.09.03, 00:43
            Jesteś na bakier z logiką - ciężko z tym dyskutować.
            "Dać mozliwości" - kto jest im cokolwiek zabrał? Wojna w
            Iraku nie ma wpływu na imigrację a dzielnice immies nie
            tworza sie na skutek dekretów: tworza sie same w efekcie
            społecznych (w tym : rynkowych) procesów na skutek
            zacofania, ciemnoty, fanatyzmu imigrantów i faktu, ze
            nikt normalny nie chce mieszkać w sąsiedzctwie nosicieli
            powyższych epitetów.

Zgadzam sie natomiast, ze powinno się zamknąć granice a
            tych, którzy tworza te getta wywalić z powrotem na zbity
            pysk. A to ze Europą rzadza idioci nie ma wpływu na ocenę
            imigracji. Dobranoc.
            • bigobserver Re: Moze ktos sprobuje 10.09.03, 09:52
              werw napisał:

> Jesteś na bakier z logiką - ciężko z tym dyskutować.

Znamy sie na tyle dlugo, ze moglbys sobie swoje aroganckie i bezzasadne uwagi
              podarowac.
              Mam zbyt gruba skore, by robilo to na mnie wrazenie.
              To nie moj brak logiki ale twoj brak zrozumienia spraw powoduje trudnosci w
              porozumieniu sie. Jak dyskutowac Ci zbyt ciezko to nie ma takiego obowiazku.
              Mozemy natychmiast przestac.

> "Dać mozliwości" - kto jest im cokolwiek zabrał?

Oczywiscie!
              Nie rozumiesz tego, ze jedna wojna, potem dziesiec lat szykan i nastepna wojna
              spowodowaly, ze wielu ludzi szuka schronienia gdzies indziej ?
              Nigdy nie slyszales, ze wojny zawsze powodowaly wedrowki ludow ?
              Tlumaczenie spraw tak oczywistych jest zbyt absurdalne, bym miala na to ochote.

Wojna w Iraku nie ma wpływu na imigrację

"Szkoda nafty" jak lubisz pisywac

dzielnice immies nie tworza sie na skutek dekretów: tworza sie same w efekcie
              > społecznych (w tym : rynkowych) procesów na skutek
              > zacofania, ciemnoty, fanatyzmu imigrantów i faktu, ze
              > nikt normalny nie chce mieszkać w sąsiedzctwie nosicieli
              > powyższych epitetów.

Kompletnie nie znasz tych mechanizmow dlatego powinienes najpierw sie
              poinformowac a potem dzielic sie swoja wiedza z innymi.
              Otoz te procesy sa jak najbardziej sterowane.
              Imigranci po przybyciu ( i to nie tylko Muzulmanie ) moga otrzymac tylko
              konkretne mieszkania. Co do procesow rynkowych masz racje. Te konkretne
              mieszkania sa dofinansowywane. Na inne ich nie stac.
              Moze jakis szejk moglby z tego dofinansowania zrezygnowac ale ci nie stanowia
              problemu. Stosujac ta prosta polityke rozbito caly szereg dzielnic, ktore
              uwazano za Sozialbrennpunkte.
              Nie chce mi sie na ten temat rozpisywac ale mozesz mi spokojnie wierzyc bo znam
              to dokladnie z autopsji.
              >
              > Zgadzam sie natomiast, ze powinno się zamknąć granice a
              > tych, którzy tworza te getta wywalić z powrotem na zbity
              > pysk. A to ze Europą rzadza idioci nie ma wpływu na ocenę
              > imigracji. Dobranoc.

Europa na razie to nie jednolity organizm.
              Gdzie niegdzie rzadza idioci gdzies indziej nie.
              Faktem jest, ze malo gdzie na swiecie mozna od zycia oczekiwac wiecej niz w
              Europie. Skoro to wynik pracy idiotow to nie mam nic przeciw idiotom.
              • Gość: Jerzy Re: Moze ktos sprobuje IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 10.09.03, 11:53
                bigobserver napisała:

> werw napisał:
                >
                > > Jesteś na bakier z logiką - ciężko z tym dyskutować.
                >
                > Znamy sie na tyle dlugo, ze moglbys sobie swoje aroganckie i bezzasadne uwagi
                > podarowac.
                > Mam zbyt gruba skore, by robilo to na mnie wrazenie.
                > To nie moj brak logiki ale twoj brak zrozumienia spraw powoduje trudnosci w
                > porozumieniu sie. Jak dyskutowac Ci zbyt ciezko to nie ma takiego obowiazku.
                > Mozemy natychmiast przestac.
                >
                >
                >
                > > "Dać mozliwości" - kto jest im cokolwiek zabrał?
                >
                >
                > Oczywiscie!
                > Nie rozumiesz tego, ze jedna wojna, potem dziesiec lat szykan i nastepna wojna
                > spowodowaly, ze wielu ludzi szuka schronienia gdzies indziej ?
                > Nigdy nie slyszales, ze wojny zawsze powodowaly wedrowki ludow ?
                > Tlumaczenie spraw tak oczywistych jest zbyt absurdalne, bym miala na to
                ochote.
                >
                >
                >
                > Wojna w Iraku nie ma wpływu na imigrację
                >
                > "Szkoda nafty" jak lubisz pisywac
                >
                >
                >
                >
                >
                > dzielnice immies nie tworza sie na skutek dekretów: tworza sie same w efekcie
                > > społecznych (w tym : rynkowych) procesów na skutek
                > > zacofania, ciemnoty, fanatyzmu imigrantów i faktu, ze
                > > nikt normalny nie chce mieszkać w sąsiedzctwie nosicieli
                > > powyższych epitetów.
                >
                > Kompletnie nie znasz tych mechanizmow dlatego powinienes najpierw sie
                > poinformowac a potem dzielic sie swoja wiedza z innymi.
                > Otoz te procesy sa jak najbardziej sterowane.
                > Imigranci po przybyciu ( i to nie tylko Muzulmanie ) moga otrzymac tylko
                > konkretne mieszkania. Co do procesow rynkowych masz racje. Te konkretne
                > mieszkania sa dofinansowywane. Na inne ich nie stac.
                > Moze jakis szejk moglby z tego dofinansowania zrezygnowac ale ci nie stanowia
                > problemu. Stosujac ta prosta polityke rozbito caly szereg dzielnic, ktore
                > uwazano za Sozialbrennpunkte.
                > Nie chce mi sie na ten temat rozpisywac ale mozesz mi spokojnie wierzyc bo
                znam
                >
                > to dokladnie z autopsji.
                > >
                > > Zgadzam sie natomiast, ze powinno się zamknąć granice a
                > > tych, którzy tworza te getta wywalić z powrotem na zbity
                > > pysk. A to ze Europą rzadza idioci nie ma wpływu na ocenę
                > > imigracji. Dobranoc.
                >
                > Europa na razie to nie jednolity organizm.
                > Gdzie niegdzie rzadza idioci gdzies indziej nie.
                > Faktem jest, ze malo gdzie na swiecie mozna od zycia oczekiwac wiecej niz w
                > Europie. Skoro to wynik pracy idiotow to nie mam nic przeciw idiotom.

Bigobserver ma racje w jednym: "Faktem jest, za malo gdzie na swiecie mozna od
                zycia oczekiwac wiecej niz w Europie."
                Jest to czesc swiata na tyle zorganizowana, ze "warto sie tu osiedlac". Wlasnie
                dlatego.
                Zamiast odbudowywac swoje zniszczone wojanmi(Ile w koncu tych wojen ze swiatem
                arabskim bylo w ostatnim 50-leciu? Piec, dziesiec, trzy? A moze tylko jedna?
                Reszta wojen, to wojny wewnetrzne i wewnetrzna sprawa panstw islamskich taam
                samo, jak dwie ostatnie wojny, zwane "wojnami swiatowymi" byly faktycznie
                bratobojczymi wojnami wojnami Europejczykow)zauwazono, ze o wiele lepiej jest
                przyjechac "na gotowe" i objac w posiadanie "dobrze urzadzone gospodarstwa".
                Tym bardziej, ze otrzymuje sie je w podarku od ...wroga.
                Mozemy mowic, jak najbardziej, o "wrogu" - jest to instynktowna postawa
                muzulmanow przybylych do Europy wobec tubylcow-Europejczykow. Taka sama, jak
                np. dalej wielu protestantow ma wobec katolikow. Szczegolnie wobec katolikow -
                ich postawy wobec ortodoksji wschodniej sa o wiele lagodniejsze.
                I dzieje sie to w ramach tej samej cywilizacji, na terenie, jaki Europejczycy
                przywykli uwazac za swoj.
                Postawa wiec ludzi z kregu cywilizacji islamskiej przybylych do naszego kregu
                cywilizacyjnego, a wiec "na Zachod", musi byc wroga i jest ona podbudowana w
                pierwszym rzedzie - religia, stanowiaca baze tejze cywilizacji i przenikajacej
                wszelkie instytucje spoleczno-polityczne. Chyba, ze ktos jest az tak naiwny, ze
                chce wierzyc w fasadowe, demokratyczne konstytucje tych panstw.
                Dalej wypada zauwazyc,ze ta wroga postawa w zadnym wypadku nie moze wyplywac z
                pierwszych kontaktow z Europejczykami, reprezentowanymi przez wladze naszych
                panstw.

Argument, ze wojna roznosi ludzi po calym swiecie mialby byc moze jakas racje
                bytu gdyby nie to, ze jest tylko powierzchownie prawdziwe. Nalezy zauwazyc, ze
                muzulmanie pchaja sie, przede wszystkim, do Europy nie spowodow "wojen", ale
                glownie z powodow finansowych. W takim przypadku nie sa zadnymi uchodzcami i
                nie ma powodow by ich przyjmowac. Gdyby wchodzily w gre sprawy polityczne
                naturalnym byloby dla nich osiedlanie sie w najblizszym kraju islamu, w ktorym
                wtopiliby sie w otoczenie bez problemu i bez zadnych "szokow kulturowych".
                Czego, rzecz jasna, nie robia.

Nikt nie twierdzi, ze wszyscy muzulmanie przyjezdzaja do Europy z wrogim
                nastawieniem z gory zakladajac, ze beda w tej Europie prowadzic jakas wroga
                robote. Wcale tak nie jest.
                Ale jest tak, ze szok kulturowo-cywilizacyjny jest tak duzy, ze tylko niewielu
                moze go przezwyciezyc.
                Reszta grzeznie w gettach z wlasnej i nieprzymuszonej woli. I znow nie
                wypowiadam sie o gettach niemieckich czy francuskich, ale o gettach w
                Skandynawii: w Szwecji, Danii, Norwegii (na Islandie, dzieki Bogu sie nie
                pchaja). W zadnym z tych krajow nikt muzulmanow w getta nie wpychal sila a
                wrecz przeciwnie: pozostawiono im calkowicie swobode wyboru miejsca
                zamieszkania.
                Chca mieszkac w kazbach -ich wola.

Chyba nie popelnie bledu jesli stwierdze, ze miala Szwecja dobry program
                integracji imigrantow i z zadna grupa narodowosciowa nie bylo problemow.
                Powtorze: z zadna grupa nie bylo problemow(widze jakichs Wietnamczykow, czasami
                Chinczykow, spotykam Zydow i Polakow, Francuzow i Rumunow ale nie zajmuja oni
                czolowych miejsc w kryminalnych statystykach).

Ale sa stale problemy z muzulmanami. A dlaczego?
                Dlatego, ze ci ludzie nie chca sie "zintegrowac". A na strazy by
                sie "zintegrowac" nie dali nie stoja jakies "glupe europejskie rzady", tylko
                ich wlasne organizacje. To jest fakt i Skandynawia zostala zmuszona do
                przyznania sie, ze "program integracji" z muzulmanami nie powiedzie sie.
                A jesli sie "nie powiedzie" to po co ich przyjmowac?
                (J)

• werw Re: Moze ktos sprobuje 10.09.03, 14:37
                Bigobserver, ponizej jest post Jerzego - odpowiedział w punktach na wszystkie
                Twoje argumenty. Tak powinien wyglądac logiczny i uporządowany wywód - twój
                taki nie był - był demagogiczny (dlaczego: patrz post Jerzego) i stąd moja
                irytacja.

Eu lolu, kochanie, argument ze za imigrację odpowiedzialny jest Bush jest
                hmmm... karkołomny, no ale dobrze - do tego co napisał Jerzy dodam, ze jest
                zupełnie mozliwe, ze w trakcie wojny z Irakiem zginęło mmniej Irakijczyków niż
                podczas analogicznego, zwykłego okresu panowania Husajna - a zupełnie pewne w
                odniesieniu do szczytowych okresów jego aktywności w dziedzinie human rights.

Nie wiem też, gdzie - Twoim zdaniem - mieliby oni dostawać(!) mieszkania: w
                dobrych i bogatych dzielnicach? W osiedlach willowych? Otóż, w podobny sposób
                zaczynają wszyscy imigranci: ci niepoprawni politycznie przeprowadzają się z
                czasem do lepszych, normalnych dzielnic. Ci poprawni natomiast dewastują
                mieszkania jakie otrzymali i przekształcają je w getto. To jest ta różnica.

Dodam jeszcze, ze w Stanach wprowadzenie sie rodziny murzynskiej do jakiejś
                kamienicy powoduje natychmiastowy spadek cen mieszkań. To jest fakt - zupełnie
                rynkowy. Spotkałem sie też z opinią kogoś z Francji, ze degradacja okolicy
                rozpoczyna się, gdy zamieszkają w niej dwie rodziny imigranckie. To taka
                ciekawostka.
    • werw Izraelscy barbarzyńcy 09.09.03, 22:36
      Wysadzili w powietrze rektora razem z rektoratem

Wojskowy szef Hamasu w Hebronie nie żyje
      PAP 18:20 (aktualizacja 18:59)

Szef zbrojnego ramienia palestyńskiego ugrupowania Hamas
      w Hebronie Ahmad Badr i jeden z jego współpracowników
      zginęli w wyniku operacji armii izraelskiej - podały
      źródła palestyńskie.

Ahmad Badr i Abed Misk zginęli w wymianie strzałów, gdy
      wojsko izraelskie otoczyło ośmiopiętrowy budynek, w
      którym mieli się ukrywać działacze radykalnego
      palestyńskiego ruchu Hamas.

Izraelczycy znaleźli się pod intensywnym ostrzałem -
      podała AFP, powołując się na izraelskie źródła wojskowe.
      Odpowiedzieli ogniem, w tym pociskami rakietowymi. Jeden
      z odłamków trafił 13-letniego Palestyńczyka,
      obserwującego strzelaninę z balkonu. Chłopiec zmarł w
      wyniku odniesionych obrażeń.

Potem, po wyniesieniu ciał działaczy Hamasu, izraelscy
      żołnierze zniszczyli gmach, podkładając materiały wybuchowe.

Izrael uważa Badra za odpowiedzialnego za przygotowanie
      samobójczego zamachu, przeprowadzonego 19 sierpnia w
      Jerozolimie. Zginęły wtedy 22 osoby. Odpowiedzialność za
      ten zamach wzięły na siebie zarówno Hamas, jak i Islamski
      Dżihad. (jask)
      • didjeridu Usuniety watek 10.09.03, 14:37
        A propos jednego z tematow tam poruszonych

Israel unterstützte lange Scheich Jassin
        Obwohl die Organisation unter dem Namen Hamas erst kurz nach Beginn der ersten
        Intifada (Arabisch: Aufstand) im Dezember 1987 vom querschnittsgelähmten und
        fast blinden Scheich Ahmed Jassin gegründet wurde, gehen ihre Vorläufer bis ins
        Jahr 1967 zurück. Damals rief Jassin nach dem Sechs-Tage-Krieg die
        fundamentalistische Moslembruderschaft ins Leben, die seinerzeit vor allem
        religiös ausgerichtet war. Bis in die achtziger Jahre hinein wurde Jassins
        Moslembruderschaft insgeheim von Israel und den USA unterstützt, um den
        Alleinvertretungsanspruch der Palästinensischen Befreiungsorganisation (PLO)
        von Jassir Arafat zu schwächen. Sowohl Jassin als auch Israel und die USA
        verschweigen diese Tatsache heute lieber.

www.tagesschau.de/aktuell/meldungen/0,1185,OID2236096_REF1_NAVSPM1,00.html
        • werw Re: Usuniety watek 11.09.03, 00:19
          To jest znana rzecz ale nic z tego nie wynika.

To argument podobny do tego, że Amerykanie wspomagali ben Ladena przeciw Rosjanom.
          No cóż, wtedy, w tamtych okolicznościach była to dobra decyzja. Jednak od tego
          czasu wiele się zmieniło i obecnie należy go zniszczyć. Nie ma chyba co do tego
          watpliwości.
    • Gość: Jerzy Re: Mahomet ante portas. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 10.09.03, 18:08
      W ostatnim poscie wspomnialem o otym i owym zwiazanym z islamem. Padly w innych
      postach slowa "o dobrych i zlych rzadach".
      To czesto spotykany argument, ale czy nie jest tak, ze rzady sa odbiciem
      rzeczywistosci, jaka sie panoszy dzis w Europie?
      Czy nie sa odbciem Europy dekadentow, dla ktorych problemy sa ekskrementami
      wokol ktorych buduja swoj koprograficzny kult?

Dzis Zachod znajduje sie wlasnie w takim stanie duchowego i obyczajowego
      upadku. Naiwna wiara, ze religia "jest sprawa prywatna" powoduje totalny
      paraliz wszystkich odruchow obronnych a retoryka "praw czlowieka" i "swiatowego
      braterstwa" czyni slepym na rzeczywistosc.

Wlasnie dlatego np. w Wielkiej Brytanii mogl powstac "Parlament Islamski",
      oficjalnie oswiadczajacy,ze "wspolnota religijna, ktora reprezentuje wypowie
      posluszenstwo wladzom, jesli prawa brytyjskie beda sprzeczne z jej interesami".
      A wiec sprzeczne z interesami muzulmanow.
      To samo mowi naczelna organizacja muzulmanow w Szwecji, ktorej oficjalnie
      obowiazujaca doktryne przedstawilem w zalaczonym linku.
      I identycznie wypowiada sie kazda islamska organizacja w Norwegii czy Danii.

Tak wiec po latach jalowej gadaniny o "asymilacji" i "integracji" imigrantow,
      ci wlasnie emigrancji zaczynaja planowac i wytrwale dazyc do
      a s y m i l a c j i t u b y l c o w d o i s l a m s k i c h r e g u l
      z y c i a.
      Nastepuje to pomimo, ze emigrancji pierwszej generacji sa z reguly zadowoleni z
      poprawy warunkow zycia, ale w drugiej i rzeciej generacji wdziecznosc ustepuje
      woli wladzy i koranicznego prawa.

Ideologiczna podstawa islamu jest, przede wszystkim, wyobrazenie historycznej
      przewagi (potwierdzone w wygranych bitwach i odepchnieciu Krzyzowcow z
      Bliskiech Wschodu oraz wymordowaniu maronitow w Libanie) nad Zachodem i idea
      n i e u c h r o n n e j k l e s k i Zachodu.
      To wlasnie ta kulturalna matryca okresla polityke islamu (nie tylko w jego
      wersji fundamentalistycznej) na wszystkich plaszczyznach.

Wypada jeszcze zastanowic sie czym sa plany dekadenckich europejskich
      politykow wobec wlasnych narodow.
      Czym one sa?
      Juz po powierzchownej analizie stwierdzic mozemy, ze projekt "spoleczenstwa
      wielokulturowego ( w jakim zmiesza sie rozne cywilizacje ze soba w sposob
      zupelnie mechaniczny) jest najpotezniejszym atakiem na Europe prawa i porzadku
      a takze atakiem na tozsamosc narodowa.
      Te rzady sa niczym innym jak "wielokulturowa mafia" - sojuszem wykorzenionych
      (smieci i odpadkow od naszej cywilizacji) kolaborantow i "funkcjonariuszy od
      cudzoziemcow", wyznawcow szalenczych idei kolektywizmu i egalitaryzmu.
      Chca z nas wszystkich zrobic breje, ktora sami z upodobaniem chlepca codziennie.

Jesli sie im nie przeciwstawimy, przegramy jako i Polacy i Europejczycy.

(J)

Ps.: W poprzednim poscie zakradlo sie sposro bledow za ktore przepraszam
      wszystkich.
      • werw Ciekawy (zapewne) artykuł 11.09.03, 00:00
        w Wall Street Journall.

How Saudi Arabia Spreads Its Faith
        A Saudi diplomat's tenure in Germany illustrates one way certain government
        officials, employees of Saudi charities and others disseminate a view of Islam
        that derides "nonbelievers" and disparages the U.S. and Western culture.

Reszta niestety jest dla zalogowanych. Ale ponizej mamy streszczenie:

Islam w Polsce
        Autor: Gość: observer IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net
        Data: 10.09.2003 23:07

+ odpowiedz na list

Panowie antysemici w RP . Nie musicie sie juz mardtwic o Zydow w POlsce.
        Muzulmanie wam to zalatwia. Pierwsza strona w Dzisiejszym Wall Street Journal:
        "How a diplomat from Saudi Arabia spread his faith". Mam nadzieje, ze artykul
        ten zostal wudrukaowany rowniez w edycji polskiej. W skrocie opisuje in
        historie dyplomaty saudyjskiego , szefa Islamic Affairs ambasady saudyjskiej w
        Berlinie , Muhameda Jaber Fakihi od roku 2000. Mial on kontakty z najbardziej
        radykalnymi meczetami w Berlinie i przekaza ok. 1 mil.$ do najbardziej
        radykalnych "clericks".. Jego nastepnym zadaniembylo zrobienie Berlina centrum
        dla rozpestrzeniania Islamu w Europie Wsch.. Szczegolnie , mialo to byc
        najbardziej nietolerancyja odmiana Islamu. Kontaktowal on sie z muzulmanami o
        podobnych pogladach ( tewrrozm, trucizny itd) rowniez w Tunezjii. Mialei oni "
        zlawic "innowiercow" i zniszcyc calkowicie kulture europejska i inne religia.
        rzad saudyjski ofickjanie zaprzecza , ze to tego dazono, ale wiadomo, ze od
        lat popiera najbardziej ekstremistyczne religijne szkoly i oprganizacje. Sam
        Fakihi studiowal islam na Krola Suda uniwerysyteciew Riyadh. Pomimo, ,ze
        wyslano go na placowke w Berlinie, nie mowi on ani po niemiecku czy angielsku.
        Wiekszosc muzulmanow ( ok.3.5 miliona) w NIemczech zancznie bardziej
        tolerancyja, niz saudyjscy muzulmanie. Pomimo, ze byl on odpowiednikiem
        atache kulturalnego - w Berlinie na zadne oficjalne imprezy kulturalne nie
        chodzil. Ortodoksyjni muzulmanie nie uznaja muzyki !. Reprezemtow on tzw.
        wahibism ( od leadera najbardziej ortodoksyjnych muzulmanow Muhameda ibn Abd
        al-Wahhab z 18 wieku). On sam jedak grzeszy. Kazal niszczy wszystko co
        zachodnie, a zlwaszcza amerykanskie jako przyklad zachodniej dekadencji, zle
        zlopal Coca- cole bez przerwy!
        . MIal on scisle kontakty z czlonkami meczetu Al- Nur. Chcial on zamienic ten
        meczet na centrum, rozprzestrzeniania ortodoksyjnego oslamu do Europy
        wschodniej , a zwlaszca Polski, Czech i Wegier. Wg. nich kraj te byly czessia
        kalifatu islamskie w czasie cesarstwa otomanskiego.. Meczet ten mial rowniez
        kontakty z ortodoksyjnymi meczetami islamskimi w Anglii . Tam dzial niejaki
        Ahmad Al-Dubayan, ktory robi to samo co Fakihi w Berlinie. Byli oni w stalym
        kontakciew. Troche islamistow z tego meczetuw Berlinie zostalo aresztowanych
        przez polocje niemiecka i akredytacja dyplomatyczna Fakihowi zostala zabrana.
        Mnostwo innych ciekawostek w artykule. Wyglada na to, ze byc moze wybuduja
        taki meczecik w W-wie innych miastach polskich. Polacam zaopatrzyc sie w
        dywaniki i odpowiednia ubranka dla Pan
      • Gość: Jerzy Re: Mahomet ante portas -dopisek. IP: *.02-11-6c756e2.cust.bredbandsbolaget.se 12.09.03, 13:43
        Krrotki scenariusz tego, co nastapi w krakowie, jesli sie przyglupa,
        Majchrowskiego, w pore nie powstrzyma.

1. Nastapi wymiana profesorow. Ze strony arabskiej przybedzie ich od razu
        kilku i to ze swymi rodzinami.
        2. Nastapi wzmocnienie wydzialu islamologii UJ(jesli juz jest) lub otworzy taki
        wydzial (jesli go jeszcze nie ma) w oparciu o "sily krajowe" i arabskie importy.
        3. Wydzial z miejsca bedzie wymienial "doswiadczenia" z podobnymi katedrami
        europejskimi, znanymi z aktywnego krzewienia islamu w Europie.
        4. Z polskiej strony pojedzie do "Palestyny" grupa aktywnych konwertytow, by na
        iejscu rozpoczac "ciekawe", terrorystyczne studia, podbudowane studiami
        koranicznymi. Prowadzic je beda wytrawni spece z Al-kaidy.
        5. Polskim "studentom" w "Palestynie" zostana podsuniete jakies mlode
        muzulmanki-"otwarte i szczere" dziewczyny. Na poczatku (czasami pozniej) beda
        nosic tylko szale.
        6. Nastapia malzenstwa mieszane i najazd na Krakow nowych sil.
        7. Czesc (a moze nawet wszyscy) "wykladowcy" na UJ po pewnym czasie dostana
        stale pobyty a wladze polskie beda pozytywne zezwolenia
        motywowaly "niezbednocia" i jakoscia pracy tychze ludzi".
        8. Powstanie w szybkim tempie sprezyscie dzialajace "kolo przyjaciol Palestyny"
        pprzy UJ.
        9. Za kazdym islamista(lub zakutana) przybedzie ich najblizsza rodzina.
        Statystyki zachodnie jasno wykazuja, ze za jednym muzulmaninem jaki dostal
        staly pobyt, wjezdza (pomimo "przeszkod" ze strony wladz imigracyjnej) co
        najmniej 50 innych "kuzynow i kuzynek". Przybeda takze analfabetyczni
        dziadkowie.
        10. Rozwijajaca sie "katedra" islamologii zacznie produkowac masowo
        konwertytow, ktorzy w Polsce zaczna albo sie zenic z rodzinami przybylych
        profesorow albo importowac sobie arabskie zony. Zajma sie tym kaidzi w
        odpowiednich krajach.
        11. Juz po 10 latach z czterech "specjalistow" zatrudnionych przy UJ osiedli
        sie w Krakowie przynajmniej 2000 Arabow. A to juz stanowi jakas sile.
        12.Wiesc o nowym osrodku "mysli islamskiej" szybko dotrze do najodleglejszych
        zakatkow swiata islamu.
        13. Zacznie sie prawdziwa inwazja: kazdego roku zacznie przybywac ok 1000 Arabow
        (bardzo prawdopodobne, ze bedzie ich wiecej) i wszyscy beda sie osiedlac w
        Krakowie - nalezy zbudowac silne centrum islamistyczne.
        14. "Piekarz" krakowski zacznie wprowadzac nowoprzybylych w "interesy",
        polegajace glownie na aktywnym szkoleniu i organizowaniu arabskiego motlochu w
        bojowki. Na poczatku zacznie sie z mlodzieza.
        15. Sklepy w Krakowie zaczna zmieniac wlascicieli. Stare znikna a nowopowstale
        i prowadzone przez Arabow oferowac beda szmatlawy towar po niskich cenach.
        16. Muzulmanie zaczynaja zadac meczetu, przyczym lokalizacja musi
        byc "centralna". Dlaczegoz by nie kolo Kosciola Mariackiego?
        17. Coraz wiecej Polakow (biedniejszych) zacznie odwiedzac te sklepy i
        przyzwyczajac sie do obcych. Juz po krotkim czasie zauwaza, ze Arabowie "sa
        bardzo grzeczni" a "towar tani".
        18. Mlodociane bojowki wkaraczaja do akcji: tubylcy zaczynaja byc bici, krojeni
        nozami a dziewczeta gwalcone. Lawinowy wzrost gwaltow na kobietach. Wzrasta
        ilosc kradziezy.
        19. Muzulmanie dostaja pozwolenie na meczet. Zaczynaja zadac wzniesienia
        minaretu.
        20. Opor "wladz polskich"( niby musza podporzadkowac sie "unijnym przepisom")
        zostaje zlamany. Zaczyna sie budowa minaretu.
        18. Otwieraja sie pierwsze szkoly podstawowe i srednie dla muzulmanow.
        19. W Krakowie zaczyna wyc muezin.
        20. Wzrasta elektorat wyborczy socjaldemokracji-ale do czasu.
        21. Muzulmanie zakladaja wlasna partie i wchodza do zarzadu miejskiego.
        22. Zadania zaprzestania bicia w dzwony - pory "modlitw" i wycie z minaretu
        dobierze sie tak, by kolidowaly z koscielnymi.
        23. Podobne "katedry zostaja otwarte w innych miastach Polski i wszystko
        przebiega wedlug wyzej nakreslonego scenariusza.

Tak, jak to przebiega w Sakndynawii, Anglii, Niemczech, Francji. Warto
        zauwazyc, ze w Danii zaczynaja juz Dunczycy byc grupa....mniejszosciowa we
        wlasnym kraju.
        Ale za to moga korzystac ze specjalnego ustawodawstwa "unijnego",
        ochraniajacego takie wlasnie grupy.
        (J)

7.
    • werw HEBRON Politechnic University & Islamic College 13.09.03, 16:53
      No jakże, dlaczego miałoby być inaczej:

...the (terrorist) organizations have based most of their operational
      infrastructure on students, while using the resources at their disposal in the
      academic institutions.

The activity of the terrorist organizations includes the publication and
      distribution of incitement materials, recruitment and instruction of hundreds of
      operatives.

Amongst the suicide bombers that sprouted in the Polytechnic University are: the
      Jerusalem bombers of 1996, three of the terrorists responsible for the shooting
      attack along the "Worshippers' Route" in Hebron, in which 12 Israelis were
      killed and 16 injured, the terrorist that infiltrated the community of Adura in
      April 2002, in which 4 Israelis were killed and 7 injured, as well as the
      terrorist that infiltrated the community of Otniel in December 2002, in which 7
      Israelis were killed and 7 more were injured.

Among the many terrorists who studied at the Islamic College in Hebron, is the
      terrorist responsible for the terror attack near the Southern Command's
      Headquarters in Be'er Sheba in February 2002, in which two IDF soldiers were
      killed. Two students, who are leaders of the military wing of the Hamas in
      Hebron, admitted during questioning to their direct involvement in the
      infiltration attack in Karmei Tzur in June 2002, in which three Israelis were
      killed.

www.mfa.gov.il/mfa/go.asp?MFAH0mzc0

• werw Re: HEBRON Politechnic University & Islamic C 13.09.03, 17:04
        Conclusion

The above information clearly indicates that the two institutes, the Polytechnic
        University in Hebron and Hebron University, are fertile ground for terrorism and
        a hothouse for breeding terrorists and suicide bomber. The institutes provide
        the knowledge for assembling explosives, the components for preparing them and
        an environment in which to work. They are a convenient and accessible base from
        which to recruit operatives for the different terrorist infrastructures. Many
        students from both institutes have played a considerable and active role in
        terrorist activities against Israeli targets, under the sponsorship of the
        institutes and while taking advantage of the 'academic cloak' to conceal their
        activities. The broad range of terrorist activity emanating from the institutes
        of higher education in Hebron has resulted in many attacks claiming a large
        number of Israeli victims."

www.mfa.gov.il/mfa/go.asp?MFAH0mzd0
        www.idf.il/newsite/english/0115-3p2.stm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka