Gość: xerox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 16:52 Bzdura! Ameryka poradzi sobie w Iraku, a "rozszerzona" Europa zacznie się niezadługo sypać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Semper Fi Re: Ameryka powinna przyznać się do porażki w Ira IP: 12.0.23.* 30.09.03, 17:18 Ale belkot, ledwo przebrnalem do konca. Zastanawia mnie slepa wiara tego goscia, ze stetryczala ONZ dokona cudow w Iraku. Jezeli wg niego dla Irakijczykow Jankesi to obcy, to czym maja sie roznic wojska ONZ-u? Przeciez to tak samo beda "obcy"... No, ale on wie lepiej, on bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Niemcy chcieliby widziec porazke USA w Iraku. 30.09.03, 17:23 Bo to oznaczaloby zwyciestwo ich anty-amerykanskich koncepcji. Niedoczekanie. Amerykanie (z trudem), ale poradza sobie, nawet sami, w IRAQ. A na przyszlosc, to 10 razy lepsze miejsce dla amerykanskich baz, niz politycznie niepewna Saudi Arabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Ameryka powinna przyznać się do porażki w Ira IP: *.zeelandnet.nl 30.09.03, 17:34 A kim jest ten pan Jonathan Schell? Pisze powolujac sie na nieprawde. Jeden przyklad to tzw "rabunek bagdadzkiego muzeum". ZADNEGO rabunku nie bylo, co przyznala po fakcie sama dyrektorka tegoz muzeum, jak i eksperci UNESCO. Eksponaty zostaly juz wczesniej przez sam personel poukrywane. Siedziba ONZ - ONZ nie chcial ochrony jankesow, to samo dotyczy meczetu ALego w Nadzafie. Dlaczego ten pan FALSZUJE FAKTY? I kim do cholery jest ten pan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Ameryka powinna przyznać się do porażki w Ira IP: *.minntech.com 30.09.03, 20:38 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > A kim jest ten pan Jonathan Schell? Pisze powolujac sie na > nieprawde. Jeden przyklad to tzw "rabunek bagdadzkiego muzeum". > ZADNEGO rabunku nie bylo, co przyznala po fakcie sama dyrektorka > tegoz muzeum, jak i eksperci UNESCO. Eksponaty zostaly juz > wczesniej przez sam personel poukrywane. Siedziba ONZ - ONZ nie > chcial ochrony jankesow, to samo dotyczy meczetu ALego w > Nadzafie. Dlaczego ten pan FALSZUJE FAKTY? I kim do cholery > jest ten pan? kaczory, sempery i inne oszolomy od kilku miesiecy jak debile probujecie kijem zawracac Wisle, moje pytanie jest, czy wy jestescie swiadomi swoich slow( i wierzycie w brednie Buszka) czy tylko palicie glupow?( i doskonale wiecie ze chodzi o rope,Izrael). Bo to ze Busz i spolka wyslaly 150 tys zoldakow i wpierdolili 87 miliardow dolcow w ta awanture by przyniesc wolnosc i demokracje Irakowi to 100% absurd. Nie mowiac juz o motywach tej wojny (BMR, alkeida), ktore tez byly sfabrykowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Ameryka powinna przyznać się do porażki w Ira IP: *.zeelandnet.nl 30.09.03, 20:54 Glupawy pacyfku "bk". Bluzgac wyzwiskami mozesz na swoich "kursach doksztalcajacych". Juz kiedys ci napisalem, ze jestes glupszy od mego wytartego pantofla i wole dyskutowac z psem sasiada niz z toba miernoto, bo ta pisna jest madrzejsza od ciebie zalosny wywloko. Napisalem ci rowniez abys odczepil sie ode mnie, a ty jak to gowno, co to sie do butow przyczepi i nijak nie mozna go usunac. I wlasnie w taki sposob, jak powyzszy artykul wy wszyscy lewacko-pacyfistyczne miernoty falszujecie historie, dorabiajac falszywe fakty, klamiac i oczerniajac ludzi. Idz glupawy pacyfie nacpac sie, bo moze lepiej ci to wyhodzi niz polemika z normalnymi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Ameryka powinna przyznać się do porażki w Ira IP: *.zeelandnet.nl 30.09.03, 20:56 Przepraszam czytelnikow za blad, ale mnie ta miernota z lekka zdenerwowala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Ameryka powinna przyznać się do porażki w Ira IP: *.minntech.com 30.09.03, 21:06 Gość portalu: kaczory11 napisał(a): > Przepraszam czytelnikow za blad, ale mnie ta miernota z lekka > zdenerwowala. IQ kaczora dorownuje IQ Busza a moze i nawet "przewyzsza". Ciezko tez go rozszyfrowac ten "niderlandczyk" przyszywany to na 10 slowek, 9 to -lewak, ot poziom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOSC Re: Ameryka powinna przyznać się do porażki w Ira IP: *.wi.rr.com 01.10.03, 04:40 Kaczory11, prosze plywaj w sadzwce i uwazaj aby ktos w Ciebie nie strzelil z dubeltowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teapot Re: Ameryka powinna przyznać się do porażki w Ira IP: *.radiotel.com.pl / 192.168.171.* 01.10.03, 15:50 Proamerykański bekłkot nawalonego denaturatem faszysty(kaczory).Jedź do swoich ukochanych Stanów mają dużo kibli do czyszczenia.A amerykanie poradzą sobie w Iraku tak samo jak w Wietnamie?Juz zaczynają skomleć o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Dobre i logiczne.... IP: *.tkg.bc.tac.net 30.09.03, 17:35 .....ale obawiam sie, ze polscy wielbiciele Us-raju i ksenofobi nigdy tego nie pojmia. Jak to - i nasza niezwyciezona armia nowej RP ma sie tez wycofac? Moze moze zostac w ramach blekitnych chelmow ONZ. Kiedys nawet bylismy slawni z tej sluzby (o zgrozo, za komuny!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Lewacki bełkot dla ubogich rozumem IP: 152.75.142.* 30.09.03, 18:25 GAZETO NIEWYBIORCZA!!! Jak możesz drukować taki skrajnie lewacki bełkot nie podając źródła! Przecież tego skryby nikt w Stanach nie zna! Nie podajesz też jakie socjalistyczne piśmidło (The Nation?) ten peacnicki bełkot zamieściło. Naprawdę tak nie można! Odpowiedz Link Zgłoś
wojna_o_kase Re: Lewacki bełkot dla ubogich rozumem 30.09.03, 18:41 Gość portalu: meerkat napisał(a): > GAZETO NIEWYBIORCZA!!! > > Jak możesz drukować taki skrajnie lewacki bełkot nie podając > źródła! Przecież tego skryby nikt w Stanach nie zna! Nie > podajesz też jakie socjalistyczne piśmidło (The Nation?) ten > peacnicki bełkot zamieściło. > Naprawdę tak nie można! dales ciekawy przyklad argumentacji kogos kto nie ma argumentow :) Oplujes faceta i jego gazete (choc nie wiesz jaka) a nie umiesz odeprzec tego co mowi. Do szkoly chodziles chyba w Polsce? Wiesz ze 'Mickiewicz wielkim poeta byl' tylko nie umiesz tego uargumentowac. Tak samo z racjami tej kliki ktora ukradla sobie Ameryke i doi ja ile wlezie. Ci co maja cos przeciwko to 'lewacy'. :))))) Nawet jakbys pisal bezblednie po angielsku to wyczulbym zakompleksionego Polaka na kilometr, przeciez w Ameryce taki poziom dyskusji czlowieka osmiesza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: Lewacki bełkot dla ubogich rozumem IP: 152.75.142.* 30.09.03, 19:39 Pilnuj lepiej kasy. Lewacki bełkot jest lewackim bełkotem. Ameryki nikt nie ukradł bo należy do nas wszystkich. I nie Mickiewicz tylko Słowacki, nie poetą, tylko wieszczem był, ale żeby to wiedzieć trzeba było Gombrowicza przeczytać, co ja, Amerykanin, w przeciwieństwie do niejednego tu ksenofobicznego polaczka zrobiłem. P.S. A nie atrubuowanych tekstów żadne przyzwoite pismo nie zamieszcza. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
annapanna Re: Lewacki bełkot dla ubogich rozumem 30.09.03, 20:40 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Pilnuj lepiej kasy. Lewacki bełkot jest lewackim bełkotem. > Ameryki nikt nie ukradł bo należy do nas wszystkich. Moj kawalek Ameryki nalezy wylacznie do mnie i mojego meza, parszywy komunisto i gdybys przypadkiem mial zamiar na pokazac, ze jest inaczej, to daj znac, kiedy sie zjawisz na naszym gruncie, abym cie mogla legalnie odstrzelic jak psa. A Bush okrada nas z podatkow, bo trwoni je na jakies wyzwolencze wojny, jak lewicowiec, zamiast dbac o nasz kraj. Nie jestem socjalistka, nie uznaje zadnych teorii sprawiedliwosci, rownosci czy wyzwolenia, mnie guzik obchodza Irakijczycy, ale do takich lewicowych wywrotowcow jak ty, ktorzy przywlaszczaja sobie moje mienie, chetnie bym postrzelala. Jestem bowiem typowa, konserwatywna Amerykanka i ty sie od mojego odwal, wez do roboty i potem dziel swoim z innymi. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOSC Re: Lewacki bełkot dla ubogich rozumem IP: *.wi.rr.com 01.10.03, 04:46 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Pilnuj lepiej kasy. Lewacki bełkot jest lewackim bełkotem. Ameryki nikt nie > ukradł bo należy do nas wszystkich. I nie Mickiewicz tylko Słowacki, nie poetą, > > tylko wieszczem był, ale żeby to wiedzieć trzeba było Gombrowicza przeczytać, > co ja, Amerykanin, w przeciwieństwie do niejednego tu ksenofobicznego polaczka > zrobiłem. > > P.S. A nie atrubuowanych tekstów żadne przyzwoite pismo nie zamieszcza. Kropka. Jestes dobrym Amerykaninem. Uwazaj, dobry Amerykanin to martwy Amerykanin (w Iraku tak mowia - wlasnie wrocilem z Bagdadu i jestem zywy poniewaz jestem Polakiem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Lewacki bełkot dla ubogich rozumem IP: *.minntech.com 30.09.03, 20:44 wojna_o_kase napisał: > Gość portalu: meerkat napisał(a): > > > GAZETO NIEWYBIORCZA!!! > > > > Jak możesz drukować taki skrajnie lewacki bełkot nie podając > > źródła! Przecież tego skryby nikt w Stanach nie zna! Nie > > podajesz też jakie socjalistyczne piśmidło (The Nation?) ten > > peacnicki bełkot zamieściło. > > Naprawdę tak nie można! > > > dales ciekawy przyklad argumentacji kogos kto nie ma argumentow :) > Oplujes faceta i jego gazete (choc nie wiesz jaka) a nie umiesz odeprzec tego c > o > mowi. > > Do szkoly chodziles chyba w Polsce? Wiesz ze 'Mickiewicz wielkim poeta byl' > tylko nie umiesz tego uargumentowac. Tak samo z racjami tej kliki ktora ukradla > sobie Ameryke i doi ja ile wlezie. Ci co maja cos przeciwko to 'lewacy'. :))))) > > Nawet jakbys pisal bezblednie po angielsku to wyczulbym zakompleksionego Polaka > na kilometr, przeciez w Ameryce taki poziom dyskusji czlowieka osmiesza... daj spokuj z tym typem, to kacyk, ktory zarowno potepil by jak i pochwalil ten arykol, zaleznie od nomenklatury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny blekitne helmy !!! - nie chelmy IP: 216.223.52.* 30.09.03, 18:42 zacznij pouczanie innych od swojej ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: blekitne helmy !!! - nie chelmy IP: *.minntech.com 30.09.03, 20:46 Gość portalu: piotr.ny napisał(a): > zacznij pouczanie innych od swojej ortografii. Piotrus juz wiemy ze ukonczyles podstawowke, nie musisz ciagle tego powtarzac i udowadniac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Nienawisc do obecnej administracjii powoduje IP: *.nyc.rr.com 30.09.03, 18:52 taki oto efekt. Caly artykul oparty jest na falszywym zalozeniu, powoluje sie na falszywe fakty aby dojsc do falszywych konkluzji. Porazka w Iraku to marzenie Katriny vanden Heuvel wraz z calym zespolem redakcyjnym i czytelnikami. Szkoda tylko, ze gazeta nie informuje czytelnika o zabarwieniu zrodla. Do porazki w Iraku jeszcze bardzo daleko, choc jest ona niewykluczona biorac pod uwage obecny klimat podcinania gardel w Waszyngtonie. Demokraci przyjeli zasade, ze im gorzej tym lepiej dla nich. Modla sie o porazke w Iraku, wyzsze bezrobocie i recesje gdyz jedynie te trzy elementy daja im szanse na pokonanie Busha w przyszlorocznych wyborach. Jaka szkoda, ze w tej chwili partia demokratyczna jest calkowicie zbankrutowana. Ale prosze sie nie martwic zbytinio, takich artykulow krazy tu tysiace, to duzy kraj a papier wszystko wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna paciorki arabskie w sikałce po lekcji o Iraku IP: 152.75.142.* 30.09.03, 20:05 A pan od od geografii Sadamiec to mi po lekcji o Iraku paciorki arabskie do sikałki wkładał i zaraz wyciagał przyjemne to było ale nie mówiłam mamie bo mi zabroni chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Az dziw ze Pacyfa jeszcze sie nie przyczlapal 30.09.03, 20:12 Za kazdym razem jak gdzies sie atakuje Ameryke, to on zaraz przylatuje jak mucha do gowna. Podobnie jego koles Tomson. Zaraz tu sie pojawia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRRR Re: Az dziw ze Pacyfa jeszcze sie nie przyczlapal IP: *.home.cgocable.net 01.10.03, 17:15 swiatlo napisał: > Za kazdym razem jak gdzies sie atakuje Ameryke, to on zaraz przylatuje jak > mucha do gowna. > Podobnie jego koles Tomson. > Zaraz tu sie pojawia... > ,,,,,,,,,,JUZ JESTESMY ALE TAKIE GOWNO JAK tY TO STARAMY SIE OMIJAC DUZYM LUKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
annapanna Wycofac sie zanim wtopimy wiecej. 30.09.03, 20:44 Bush nigdy nie umial robic korzystnych interesow i teraz tez trwoni moja forse, naganiajac ja w kieszenie swoich znajomkow. Niech sobie Bush praktykuje ten swoj dobroczynny socjalizm gdzies na Pernambuko ale od moich podatkow wara. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vinicja TAK JEST, TYLKO TU NAJWAZNIESZA JEST ROPA IP: *.dc.dc.cox.net 01.10.03, 05:18 ktora byla glownym powodem tej wojny. Irak zostal zaatakowany, bo nie wypadalo zaatakowac Arabii S., poniewaz nafciarze amerykanscy maja prywatne uklady z krolem saudyjskim. Obawiam sie, ze Bush nie bedzie w stanie wycofac sie z Iraku. Byc moze zrobi to kolejny prezydent, tylko wtedy moze byc za pozno. Poleje sie jeszcze duzo niewinnej krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bull ORYGINAL IP: *.proxy.aol.com 01.10.03, 05:42 Amsterdamski = lewackie szmatlawce. www.alternet.org/story.html?StoryID=16720 AlterNet: The Importance of Losing the War Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Irakijczycy odrzucaja okupacje - Czyzby? IP: *.physik.uni-giessen.de 01.10.03, 09:58 a'propos cytatu: >Irakijczycy na niezliczone sposoby odrzucają samą okupację, >nie zaś takie czy inne działania sił okupacyjnych. o ile pamietam, ok. 60% Bagdadczykow opowiedzialo sie ostatnio za rzadami wlasnie Amerykanow (sondaz Gallupa). Por: www1.gazeta.pl/swiat/1,34216,1688158.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Niniejsze czasopismo :-) IP: *.int.elnet.pl / 172.20.1.* 01.10.03, 10:16 Właśnie się dowiedziałem, że Wyborcza była przeciwna wojnie w Iraku. :-))) Niedługo napiszą, że zawsze byli lewicowi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you-know-who Re: Ameryka powinna przyznać się do porażki w Ira IP: *.telia.com 01.10.03, 11:25 Jak widze z "dyskusji" w tym watku, do przegranej wojny trudno sie przyznac. Czekam tez na przyznanie sie do przegranej w Afganistanie. Taliban powraca, zajmuje kolejne regiony. Warlords coraz potezniejsi - jedna reka biora pieniadze od Amerykanow, druga napychaja kieszen zyskami z jedynego przemyslu (narkotyki), nikt nie wie czy golic brode czy nie. Aha, jeszcze drobny szczegol, Omar i Bin Laden beda wiwatowac w 2004 jak bush straci prace i spocznie na smietniku historii. gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Francja i Niemcy, i popieprzeni pacyfiści powinni IP: *.dialup.medianet.pl 02.10.03, 03:16 przyznać się do porażki w sprawie Iraku. USA nie walczyła z Irakiem, czego dowodem dzień dzisiejszy, kiedy to Saddam się chowa w mysiej diurze, a wojna się skończyła, mimo tego, że Irak nadal istnieje, a nawet odbudowują się siły policyjne i niedługo i iracka armia. Więc z kim walczy USA. Pan Jonata Shell to chyba jakiś drugorzędny pisarzyna, coś w stylu polskich doktorów z redukcji docentów... Odpowiedz Link Zgłoś
bimi Re: Francja i Niemcy, i popieprzeni pacyfiści pow 02.10.03, 10:13 Gość portalu: Ryba napisał(a): > Więc z kim walczy USA. Ty nam powiedz, skoroś taki mądry. Bo jesli z nikim to dlaczego to aż tyle kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Francja i Niemcy, i popieprzeni pacyfiści pow IP: *.dialup.medianet.pl 05.10.03, 05:01 bimi napisał: > Gość portalu: Ryba napisał(a): > > > Więc z kim walczy USA. > > Ty nam powiedz, skoroś taki mądry. > Bo jesli z nikim to dlaczego to aż tyle kosztuje? Powiem tak, że świat nie jest doskonały.... Na polską służbę zdrowia też płacisz kupę kasy ze składek co miesiąc, czyli ona też aż tyyyyle kosztuje, a co za to masz?? Tylko tyle, że i tak musisz dodatkowo płacić.. Wojna w USA pewnie kosztuje więcej, bo i amerykański żołnierz zarabia wiele więcej od polskego, + całe oprzyrządowanie, aby chłopcom co przyjechali postrzelać było wygodnie. Afgańczyk weźmie kałacha i zeżre co znajdzie, a wychuchani amerykance muszę wlec całą logistykę. Stąd koszta... Odpowiedz Link Zgłoś