Dodaj do ulubionych

do fredzia54 i takim jak on

IP: *.lv.lv.cox.net 02.10.03, 18:07
Wyjasnij mi dlaczego poprzez swoj rasizm, glupote i nienawisc oczerniasz
siebie i caly narod Zydowski. Sposob w jaki sie wypowiadasz jest bezsensu, a
nienawisc ktora pokazujesz nie przyniesie nikomu niczego pozytecznego.

Moze jest czas zebys ruszyl tym co ci jeszcze pozostalo pod kopulka i
zastanowil sie co jest sluszne a co nie. Jestes Zydem i nic w tym ani zlego
ani dobrego, jestes czlowiekiem i tutaj musisz sie czyms wykazac zeby na to
miano zasluzyc.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: do fredzia54 i takim jak on+ IP: *.swipnet.se 02.10.03, 19:23
      >>>>>><Jak powinnismy ukarac zydow ?
      Autor: Gość: Marta IP: 209.234.157.*
      Data: 01-10-2003 19:26 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
      Jak powinna zostac ukarana ta zwyrodniala rasa ?
      Jak powinnismy ukarac zydow za ich zbrodnie na
      Polakach,za ich zbrodnie na Palestynczykach.
      Jak powinnismy ukarac zydow za ich machloje,oszustwa i
      zlodziejstwa w USA i Rosji ?
      Jak powinnismy ukarac ta zwyrodniala rase ?
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><

Napisz cos do Marty tez.

• Gość: jarek Widac na ktorym brzegu Twardowski stoi. IP: *.fastres.net 02.10.03, 20:36
    • marcus_crassus moment,tym razem zgadzam sie z lv.lv.cox.net 02.10.03, 20:45
      fredzio bardzo wyraznie mowi o WSZYSTKICH Polakach!!!!!!!

nie jest wobec tego lepszy od "marty"- fakt ze osoba o nicku "marta" napisala
      tekst antysemicki to nie jest zadne usprawiedliwienie dla fredzia.

fredzio wypowiada sie przeciwko Polakom tak samo jak inni wypowiadaja sie
      przeciwko zydom.Nie ma zadnego usprawiedliwienia dla fredzi.

Polacy bardzo jasno pokazuja ze teksty typu jewhatera,zbalansowanych i innych
      nie sa w zadnym razie tekstami "Polski" ale jakis odszczepiencow z naszego
      narodu...ot,gowno mimo ze jest jedno male na calej laczce zawsze najbardziej
      smierdzi...

a ze strony izraelczykow nigdy nie padl zaden tekst zeby fredzio spadal.

wyglada wiec mowiac otwarcie ze my to owszem musimy antysemityzm zwalczac ale
      co by oni zwalczali postawy takie jak fredzia to juz w zadnym razie...

przeciez fredzio jest zabawny i smieszny...

tylko ze ktos moze powiedziec ze jewhater ze swoimi "zydy,do komory raz dwa
      marsz" tez jest smieszny...
      • Gość: mirmil taaak? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 02.10.03, 21:42
        no to zapodaj jakis wulgarny antysemicki text zbalansowanego.

wszystko jedno kto zaczal - ani zaden jewhater, ani fredzio itp nie maja prawa
        pisac, tego co pisza i jak pisza.

warto sobie przesledzic w tym sensie ewolucje AD, ktory zaczal w miare
        spokojnie i puszczal sobie jakies tam teksty o ateizmie. potem (niestety)
        stoczyl sie pod wplywem tego, co tu przeczytal. i racje ma mowiac, ze nie pisze
        niczego, czego wczesniej by nie przeczytal w postach skierowanych do siebie
        przez takiego fredzia albo jarka. ale, powtarzam, to nie jest usprawiedliwienie.

to samo sie tyczy, crassus, twojego wulgarnego jezyka.
        • marcus_crassus pierdu pierdu mirmil 02.10.03, 22:01
          dla mnie tak samo antypolski jest tekst "Polacy to moczymordy i zlodzieje" jak
          tekst "za bismarcka bylo wam lepiej niz teraz" lub tez zarzucanie nam innych
          rzeczy typu ze jestesmy zbrodniarzami dlatego ze wypedzilismy niemcow po
          wojnie...

tak samo antysemicki jest tekst "zydy do gazu" jak i tekst ktory przeklamuje
          historie tego panstwa...

w prawie jest taka zasada,jeszcze z prawa rzymskiego "znaczenie przepisu prawa
          oceniamy nie po jego doslownym brzmieniu ale po jego calosciowym duchu i
          sensie" - to moje dosc wolne tlumaczenie tej lacinskiej zasady,autorstwa
          bodajze Celsusa albo Ulpiana

dlatego teksty antysemickie sa wykonywane zarowno przez ciebie jak i
          zbalasowanego.i przestan chrzanic swoje idiotyzmy,kwestie oceny "kruczkow
          prawnych" to ja mam dosc dobrze opanowana i nie ze mna te numery Brunner...

tak samo antysemicki jest tekst porownujacy dzialania Izraelczykow do bandytow
          z Hamasu,teksty gdzie zapomina sie kto wywolal wojny z izraelem etc...

fakt mirmil ze stanalem w twojej obronie w kwestiach twoich danych osobowych
          dotyczy tylko tego ze zycie prywatne a poglady to sa dwie zupelnie rozne
          sprawy...dlatego mozesz sobie je miec jakie chcesz i nikt nie powinien ci
          chciec za to krzywdy zrobic...

nie oznacza to natomiast ze nie uwazam cie za klamce,swinie,antysemite i
          malego obesranego arabka ktory moze mnie cmoknac w dupe...

*******************************************************************************

moj wulgarny jezyk jest czyms znacznie bardziej znosnym niz twoje notoryczne
          klamstwa arabusku :))))),twoje manipulowanie wydarzeniami historycznymi i inne
          rzeczy - widzisz czym juz sie europejczycy roznia od was - otoz my mozemy byc
          wulgarni,brutalni,po swinsku pic i potem robic rozne rzeczy ;)))))))ale
          przynajmniej walimy kawe na lawe i mamy swoj honor...

wy natomiast odwrotnie - koran przeklinac wam zabrania,alkoholu pic zabrania
          etc..tylko ze klamac wam chyba nie zabrania,udawac ze jest inaczej niz jest
          (czyli oczywiscie szyicka zasada robienia dobrej miny do zlej gry) i o honorze
          tez nic nie mowi...

na tym polega moj maly islamusku roznica miedzy naszymi kulturami,dlatego wy
          nie przeklinacie i nie jestescie wulgarni ale za troszke zielonych
          otworzyliscie ladnie "bramy" do Bagdadu...

ot,widzisz mirmil,lipna ta wasza kultura,calkowicie do bani...
        • Gość: mirmil nawet nie zamierzam crassusku przeczytac :D IP: *.uBRgrb01.supercable.es 02.10.03, 22:24
          cos tam nabazgrolil. dus sie we wlasnym sosie z dodatkiem fredzia, jarka, jurka
          i innych forumowych gwiazd :)
        • Gość: jarek A te sa wybalansowane.... IP: *.fastres.net 03.10.03, 08:24
          Moze to ci wystarczy ,albo tez jestes jednym z nich...

Dlaczego w Izraelu nie ma defilad militarnych ? (2) Gość: ZIONISTA

Zamiast narzekać na Żydów - zrób coś (9) Gość: Wuj Ingmar

IZRAEL MA TYLKO 55 LAT-A JUZ SMIERDZI TRUPEM (1) Gość: ALBERT_EINSTEIN

? 1 PYTANIE,CZEMU 55LAT TEMU PALE..NIE ZGODZILI SIE (3) Gość: ALLAN GREENSPAN

DLACZEGO 4 MILIONOW ZYDKOW BIJE 1.5 BILION ISLAMU? (2) Gość: ALBERT EINSTEIN

WASKIE GARDLO HITLERA. (1) Gość: PRUSKI NARODOWIEC
          03.10.03, 05:16
          ? KIM SA ZYDZI??? (1) Gość: KJH
          03.10.03, 05:12
          ? KAZDY ZYD TO KAWAL YEBANEGO SCURWYSYNA (1) Gość: ALLAN_GREENSPAN
          03.10.03, 05:09
          ? MOTHER-FUCKERS JEW YEBANE W DUPE (1) Gość: ALBERT_EINSTEIN
          03.10.03, 05:08
          ? NOWOROCZNA BIESIADA W ISRAELU. (1) Gość: OBSERWATOR
          03.10.03, 05:02
          ? IRENIAN MUSLIMS WANTED TO OUTSMART THE JEWS,HAHAHA (1) Gość: ALBERT EINSTEIN
          03.10.03, 04:59
          ? Dlaczego zydki z napletkiem sie rodza (1) Gość: Sokol

swinskie parchy (1) Gość: jojo
          • Gość: mirmil co cie tak razi? ty wysylasz wiadomosci w podobnym IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.10.03, 13:54
            tonie.

tobie wolno a innym nie?
            • Gość: jarek Ha,ha,ha, kiedy,gdzie i komu. IP: *.fastres.net 03.10.03, 17:40
              Nie uzywam innych podpisow, bo sie wlasnego imienia nie wstydze, moze masz juz gotowe jakies twoje islamskie klamstwo, bo od dawna ich nie czytamy, moze twoj wspolnik Bnadem, zmieniajac podpis na Twardowskiego , chce najpierw pokazac jaki on jest szlachetny.
              • Gość: mirmil a gdzie ja napisalem, ze uzywasz innych imion? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.10.03, 17:45
                tylko to wiesz, jakich uzywasz.

natomiast chamskie i wuglarne posty puszczasz codziennie. wczoraj pisales cos o
                arabach, ktorzy wspolzyli z wielbladami.

wiec teraz nie zgrywaj obrazonej panienki, jak ciebie i twoich traktuja tak
                samo, jak ty traktujesz innych.
              • Gość: Twardowski Re: Ha,ha,ha, kiedy,gdzie i komu. IP: *.lv.lv.cox.net 04.10.03, 01:02
                ty masz jednak duzo wiekszy problem jak fredzio, ty masz kompleks tego kim
                jestes a to moze byc nieuleczalne Jarku.
      • Gość: Jerzy_11 Re: moment,tym razem zgadzam sie z lv.lv.cox.net IP: *.net.autocom.pl 02.10.03, 21:57
        marcus_crassus napisał:

> fredzio bardzo wyraznie mowi o WSZYSTKICH Polakach!!!!!!!
        >
        > nie jest wobec tego lepszy od "marty"- fakt ze osoba o nicku "marta"
        napisala
        > tekst antysemicki to nie jest zadne usprawiedliwienie dla fredzia.
        >
        > fredzio wypowiada sie przeciwko Polakom tak samo jak inni wypowiadaja sie
        > przeciwko zydom.Nie ma zadnego usprawiedliwienia dla fredzi.

> Polacy bardzo jasno pokazuja ze teksty typu jewhatera,zbalansowanych i
        innych
        > nie sa w zadnym razie tekstami "Polski" ale jakis odszczepiencow z naszego
        > narodu...ot,gowno mimo ze jest jedno male na calej laczce zawsze najbardziej
        > smierdzi...
        >
        > a ze strony izraelczykow nigdy nie padl zaden tekst zeby fredzio spadal.
        >
        > wyglada wiec mowiac otwarcie ze my to owszem musimy antysemityzm zwalczac
        ale
        > co by oni zwalczali postawy takie jak fredzia to juz w zadnym razie...

> przeciez fredzio jest zabawny i smieszny...
        >
        > tylko ze ktos moze powiedziec ze jewhater ze swoimi "zydy,do komory raz dwa
        > marsz" tez jest smieszny...

No Crassus przesadzasz...
        Zasadniczo Polacy odrzegnują się od chamskich antysemickich tekstów, dając do
        zrozumienia, że jest to opinia jednostkowa nie mogąca uchodzić w żadnej mierze
        za reprezentującą cały naród. Jednakże w żadnej mierze aktywnie się im nie
        przeciwstawiają. Nie przypominam sibie by ktoś aktywnie wypowiedział się jako
        Polak, że tego rodzaju płytki antysemityzm jest hańbą, że się przeciwstawia.
        Żałuję.

Fredzio w swej śmieszności jest po prostu niegroźny. Nic go nie usprawiedliwia
        i chce podkreślić, że jest dokładnie na takim samym poziomie jak antysemici.
        Polemika jest bezcelowa z tym jegomościem. Dlatego nikt mu nie odpisuje.

Pozdrowienia ze słonecznego Krakowa

Jerzy
        • marcus_crassus fredzio popelnia jednak jeden zasadniczy blad 02.10.03, 22:06
          jesli jest to inteligentny facet ktory chce sobie luzno udajac ofiare posmiac
          sie z niektorych naszych wad niech to robi,ale najwidoczniej zabraklo mu
          jednak IQ do tej zabawy gdyz jak czytam teksty fredzia to nie dotycza one
          A.D,albo innych szmat ale takze mnie...wiec niech fredzio bardziej wyraznie
          okresla zakres swoich adresatow - bo ja zydow jako Polak nie obrazam.A fredzio
          jak Zyd mnie owszem.

a ja moge dac przyklady gdzie jako Polak mowie co o tym mysle i kim sa dla
          mnie tacy ludzie,a takze ze nie robie tego tylko na forum...

i robi to tez J.K, oraz paru innych ludzi...

natoamist fredzio sobie bryka po Polakach jak mu sie podoba...

a czy napis "czikago" ze wszystkie panstwa sa antysemickie a takze marsjanie z
          cala pewnoscia sa antysemiccy jest mniej dowcipny od tekstow fredzia...w
          zadnym razie...
          • werw Re: fredzio popelnia jednak jeden zasadniczy blad 02.10.03, 22:33
            Przyznam się szczerze, że Jewhater tez mnie czasami śmieszy.
            • Gość: dana33 Re: fredzio popelnia jednak jeden zasadniczy blad IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 02.10.03, 22:43
              nu, a ad to nie smieszy? w zyciu nie myslalam, ze onz jest tak pracowita
              organizacja, dopiero ad mi pokazal "cala prawde".
              a co do fredzia, to po pierwsze mylicie sie, ze jego iq niskie, a po drugie on
              jeszcze nie poslal zadnego polaka do gazu. kloci sie ostatecznie tylko o swoja
              koldre i marzy o greater israel od wisly do jordanu, wiec jak to bierzecie na
              serio, to macie problem, kochasie. on sie nabija i to dobrze. z zydow czasem
              tez, tylko ze wy nie zauwazacie, bo mimo waszych "prawd" nie znacie sytuacji w
              israelu.
              nu, ale dyskutujcie, wyglada na to, ze mozecie tez bez bluzgow.... :)
              • werw Re: fredzio popelnia jednak jeden zasadniczy blad 02.10.03, 22:54
                No cóż. Pozostaje mi przyjąć krytykę - zapewne zasłużoną - z pokorą. Dobranoc.
                • marcus_crassus a ja jednak nadal zgadzam sie z "czikago" ze 03.10.03, 01:05
                  jak znajda na marsie zycie to z cala pewnoscia bedzie ono antysemickie...:)))
                  • werw Re: a ja jednak nadal zgadzam sie z "czikago" ze 03.10.03, 17:23
                    Prawdopodobnie. Niestety.
              • marcus_crassus super... 03.10.03, 00:56
                a teraz przeczytaj to :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8284006&a=8291321
                i powiedz to tym ludziom ktorzy z narazeniem zycia chowali zydow przed
                nazistami z narazeniem wlasnego zycia...

nawet chyba wymyslono takie cos jak "sprawiedliwy wsrod narodow swiata"

ci ludzie jak widze tez nie zasluzyli zeby zostac "kumplem zyda"...ciekawe co
                trzeba zrobic zeby dostapic takiej "chwaly"...

acha-ps - jak to dana czytasz to mam prosbe zebys dobrnela do konca bo tam mam
                wlasny autorski dodatek do tego co napisal fredzio o tym kim sa Polacy i do
                Twojej opinii o tym ze wszystko jest ok.

Joasia Olczak-Ronikierowa w swych wspomnieniach (spisanych w Krakowie w
                czerwcu 1998 r.) o tamtych odległych czasach pisze: ”Siostrze Wandzie i innym
                Siostrom Niepokalankom z Warszawy zawdzięczam zapewne życie, a na pewno
                bezpieczny azyl pośród grozy okupacyjnej rzeczywistości. Jednak jakieś
                niepojęte przyczyny wymazały z mojej pamięci tyle faktów…

Miałam wtedy osiem lat. Kiedy Niemcy zaczęli tworzyć getto w Warszawie moja
                babka i matka, obie pochodzenia żydowskiego, postanowiły się ukryć gdzieś na
                prowincji. Dzięki pomocy zaprzyjaźnionych ludzi, a przede wszystkim pani Annie
                Żeromskiej, żonie Stefana i ich córce Monice, wylądowałyśmy najpierw w
                Zbiküwku pod Warszawą. Co jakiś czas przeprowadzałyśmy się z miejsca na
                miejsce. Pamiętam Piastów i Choszczüwkę, mieszkanie u pani Grabowskiej
                (Działaczki AK)” Potem pani Grabowska została zamordowana; zginęła z rąk
                gestapowców. Wreszcie ukryto Joasię u sióstr Niepokalanek. ”Kiedy próbuję się
                skupić by z niepamięci przywołać aurę Kazimierzowskiej powraca do mnie
                poczucie bezpieczeństwa…” pisze. ”A przecież śmiercią groziło wszystko to co
                się działo w klasztorze. Nie tylko ukrywanie żydowskich dzieci ale i nauczanie
                w szkole przedmiotów zakazanych przez okupanta - polskiego i historii. Tajne
                komplety dla młodzieży gimnazjalnej. Kontakty z podziemiem. Dożywianie Żydów z
                getta.”

Lilian Baczewska-Lampert mieszkająca w Kanadzie, w 1993 roku pisała w liście
                do Yad Vashem: ”Chciałabym zwrócić się do was z prośbą o uznanie sióstr
                Zgromadzenia Niepokalanego Serca w Szymanowie, w Polsce za ”Sprawiedliwe wśród
                Narodów Świata” z racji ich heroicznego postępowania w czasie II Wojny. Jestem
                jednym z wielu żydowskich dzieci, które zawdzięczają im życie.... na ratunek
                przyszli też Ryszard Mikke, jego siostra Waca Hoszowska i ich matka Maria
                Mikke, zaopatrzyli matkę w fałszywe dokumenty”… Uratowana wspomina też panią
                Stanisławę Litewską, która zapewniła jej schronienie na okres dwu miesięcy
                (Polka, matka koleżanki szkolnej).

Pani Maria Trzcińska Ejchnerowa pisze do Instytutu Yad Vashem. ”Ocalenie swoje
                i mojej rodziny zawdzięczam wielu ludziom i instytucjom. Nie potrafię
                wszystkich ich wymienić, wiele nazwisk nie znałam wtedy i nie znam dzisiaj...”

Tak, tysiące ratujących pozostało nieznanych, tysiące zostało rozstrzelanych
                za pomoc niesioną Żydom, dziesiątki tysięcy nigdy nie doczeka się słów
                uznania, szacunku, wdzięczności. Odeszli i Ci, którzy pomoc nieśli i Ci,
                którzy ją otrzymali.

Pani Janina Kaniewska Atkins w swym oświadczeniu dla Yad Vashem z lutego 1993
                r. pisze: ”Ja niżej podpisana Janina Atkins z domu Kon, w czasie okupacji i po
                wojnie Kaniewska, zostałam uratowana przez Siostrę Wandę Garczyńską. Z getta
                warszawskiego wyszłam 19 sierpnia 1942 wyprowadzona przez ciotkę, dr Zofię
                Rozenblum-Szymańską z grupą Żydów. Przez miesiąc byłam u pana L., a potem już
                na Kazimierzowskiej u sióstr. Ciotka Janiny dr Szymańska przebywała też na
                Kazimierzowskiej w Warszawie, a potem w klasztorze Urszulanek w Ożarowie.” Z
                listu pani Atkins wynika, że wielokrotnie jeszcze musiała zmieniać miejsca
                swego pobytu, ale były one okresowe i do końca wojny pozostała pod opieką
                Sióstr Niepokalanek, które po jakimś czasie przeniesione zostały do Szymanowa.

a moj autorski dodatek brzmi :

troszke mi sie rzygac chce...
                • Gość: dana33 Re: super... IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.10.03, 01:26
                  nu marcus, nie wmawiaj mi, ze jak fredzio pisze co pisze, to ty naprawde
                  uwazasz, ze on pisze o WSZYSTKICH polakach. wszystko, co zacytowales o tych,
                  ktorzy ratowali zydow, napewno jest prawda. sama wiem od mojej mamy, ze przezyla
                  dzieki pomocy udzielonej jej przez polakow i przez niemcow (tak, tak, rowniez i
                  przez niemcow). prawda jest rowniez taka, ze takich polakow i niemcow bylo malo.
                  napewno nie wiekszosc narodu. ty chyba nie myslisz, ze jak ja znajduje pytanie
                  "dana, ile niemowlakow zamordowalas dzisiaj rano", ze ja to biore na serio? moge
                  sie oczywiscie mylic, ostatecznie znam fredzia tylko z forum, nie wiem nawet
                  dokladnie czy on mieszka w natanii czy gdzies w niemczech, ale jestem
                  przekonana, ze ten pan nie nienawidzie WSZYSTKICH polakow, on wogole nie
                  nienawidzi. on ma jakas tam czesc polakow w glebokiej pogardzie, reszte lubi, a
                  jak doklada tu o piciu i zonie biciu, to nie tylko jest w tym troche prawdy, a i
                  ona odnosi sie nie do wszystkich. wszystko w proporcjach, moj drogi, juz nie raz
                  pisalam, ze jakbysmy sie wszyscy spotkali na kawce to bysmy sie bardzo zdziwili,
                  i kto na nas pluje i na kogo my plujemy.
                  • marcus_crassus no to niech mi fredzio wytlumaczy co z tymi 03.10.03, 01:36
                    kumplami i czy Polak i Zyd moga byc kumplami czy nie...
                    • Gość: mirmil moze cie to crassusku pocieszy IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.10.03, 01:50
                      choc i tak mi pewnie nie uwierzysz, ale ja jestem kumplem zyda (no, wlasciwie
                      zydowki), a zyd jest moim kumplem od wielu wielu lat. co gorsza skumplilismy
                      sie jeszcze wszyscy z islamusami czy jak to ty tam mowisz na muzulmanow.

wiem ze cie to boli, ale wszyscy moga byc kumplami wszystkich bez wzgledu na
                      rase czy wyznanie. musisz sie z ta straszna prawda pogodzic...
                  • Gość: mirmil Jeszcze jeden uogolniajacy text fredzia - perelka IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.10.03, 01:46
                    > Ciekaw jestem jakby Polska wygladala gdyby w nia wpompowac 130 miliardow
                    > zielonych?

>tak samo jak dzisiaj, moj drogi, tak samo. nie wystarczy dostac forse,
                    >trzeba jeszcze wiedziec co z nia zrobic.....

A NIE, SORRY, TO NIE FREDZIO MA TAKIE ZDANIE O POLAKACH, PRZECIEZ TO POWIEDZIAL:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6863742&a=7095000
                    • Gość: mirmil chwila slabosci kiedy wyszly prawdziwe poglady? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.10.03, 01:51
                      wstyd.
                      • marcus_crassus jak wygladalaby Polska :))))) 03.10.03, 02:23
                        wiesz co mirmil,ciezko mi mowic..na pewno inaczej...fakt faktem nigdy nie
                        dostalismy tych miliardow dolarow....dlatego trudno mi mowic...

wiem natomiast jedno - jak wygladalby Izrael gdyby ich nie dostal..

otoz nie wygladalby wcale...;)))))))

albo mowiac innymi slowami - wygladalby jak pol dupy przez okno...:)))pol
                        arabskiej ma sie rozumiec dupy ;)))))

mozecie mnie cytowac jako antysemite :))))))
                      • marcus_crassus ps do mirmila :)))) 03.10.03, 02:25
                        jak sie postarasz i wyciagniesz pare innych takich tekstow albo sprowokujesz
                        pare osob ktore jak widze daja ci sie czasem prowadzic jak barany do rzezni
                        mozesz liczyc na jakis moj watek o " bohaterskich palestynskich bojownikach o
                        niepodleglosc" ;)))))
              • Gość: jarek A ty arabski glupku, kiedy zaczniesz uzywac cos IP: *.fastres.net 03.10.03, 08:17
                swojego a nie ukradzionego Zydom.
          • Gość: jarek Re: fredzio popelnia jednak jeden zasadniczy blad IP: *.fastres.net 03.10.03, 08:39
            bo ja zydow jako Polak nie obrazam.A fredzio jak Zyd mnie owszem.

Z tym sie zgadzam, powinien podkreslac do jakich typow Polskich sie zwraca.

Bo jezeli 10 % Polakow jest albo pochodzenia Arabskiego ,albo tez nieograniczonymi glupkami, nie mozna te 10 % wziasc jako podstawe do oceniania wiekszosci.
            Napoczatku probowalem na to w jakis sposob zwrocic uwage, ale niestety bez skutku.
            • Gość: jarek Zproszczenie.- Fred nie popelnia bledu. IP: *.fastres.net 03.10.03, 08:55
              Po przeczytaniu postow antyzydowskich , zaczynam miec watpliwosci o mozliwosci popelniania bledu przez Fredzia54, jezeli oni antysemici nie widza roznicy ,to ON ,ktory ich osmiesza dlaczego ma widziec.
              • marcus_crassus fredzio popelnia blad 03.10.03, 12:28
                chyba ze tobie nie przeszkadza jakbym napisal ze zydy smierdza czosnkiem,ze
                morduja niewinnych arabow i ze gdzie sie pojawia zydy to zlodziejstwo i
                cwaniactwo a zydowki sa brzydkie jak noc listopadowa...

tez nie uzylem zadnego zdania w stylu "zydy do gazu"...

jak Tobie nie przeszkadza to co napisalem powyzej to mi moze nie przeszkadzac
                to co pisze fredzio.

i nie obchodzi mnie co pisze jakis tyfus albo AD,fredzio nie zwraca sie do
                nich ale jak mowie takze do mnie...
                • Gość: jarek Re: fredzio popelnia blad IP: *.fastres.net 03.10.03, 16:35
                  Moze by mi to przeszkadzalo , gdybys to ty napisal, ale jezeli czytam takie wklady napisane przez tych szlachetnych, to mam tylko nad nimi litosc. Fred to nie pisze tak, z nienawisci ( tak jak to robia oni) tylko z "satyry", bo jak juz zauwazyles, te wklady pisze jakims dziwnym jezykiem( franko-slowianskim) i tez czasami pisze moim zdaniem bardzo poprawnie po Polsku.
                  • marcus_crassus ale dlaczego niby A.D ma uchodzic za Polaka 03.10.03, 16:51
                    a to co on pisze ma miec jakies przelozenie na reszte Polakow???

75 % Polakow popiera Kwasniewskiego ktorego A.D uwaza za Zyda...
                    Do parlamentu Polski dostaja sie wlasciwie tylko partie ktore popieraja
                    interesy ktore tyfusy i A.D. okreslaja jako jankesko-zydowskie.

i gdzie tu do cholery tacy jak A.D.

to jest prawdziwa Polska.

a A.D. i tyfus to przybledy ktory nie maja z nami nic wspolnego.

(zreszta skad pisze A.D albo sokol i inni???z Polski????)

wiec jesli fredzio ma wypowiadac sie o Polsce nie na podstawie tego jaka
                    Polska jest w rzeczywistosci tylko na podstawie przybledow polskojezycznych to
                    jest to szczyt glupoty...
                    • Gość: jarek Nikt go, oprocz jemu rownym, za Polaka IP: *.fastres.net 03.10.03, 17:19
                      nie uwaza.
                      Tu masz racje, Fredzio moze pisac swoje satyry, bez uzywania slow jak Polaczki itd...
                    • Gość: jarek Re: ale dlaczego niby A.D ma uchodzic za Polaka IP: *.fastres.net 03.10.03, 17:21
                      Ale jak zauwazyles, Fred nigdy sie nie podszywa za kogos innego, co jego przeciwnicy bardzo chetnie robia, ale moze to juz wynika z ich spuscizny kulturalnej.
        • Gość: jarek Przeczytajcie lepiej Fredzia54 a potem mowcie. IP: *.fastres.net 03.10.03, 08:15
          On jak chce doskonale pisze po Polsku ( duzo lepiej odemnie - ale pisac odemnie potrafia nawet wszyscy Polcy Araby, to nie jest tak trudne), nigdy nie proponowal tego czego proponuja Polscy Araby zrobic z Zydami, jezeli podaje testy angielskie to dlaczego jego testy maja mniejsza wartosc od testow Mirmila, AD, Tyfusa, i duzo innych, moze tylko dlatego ,ze on sie przyznaje do swojego Zydostwa, a oni swoje Arabstwo ukrywaja, moze czasami przesadza , ale to robi specjalnie, aby podkreslic jak inni tzw.. powazni szlachetni forumowicze sa smieszni z ich argumentami.
          Mysle ,ze on napewno jest osoba , ktora by mi bylo przyjemnie spotkac, czego nie moge powiedziec o tych , ktorzy go atakuja.
    • Gość: . Re: do fredzia54 i takim jak on+ IP: *.swipnet.se 02.10.03, 23:46
      Twardowski!
      macie zamiar Marcie cos odpisac?
      Moze wtedy i Fredzio to zobaczy i ustosunkuje sie.
      Czy zylke macie cienka?
      Jezeli tak,to do diabla z Panem.
      • cock_zajaca a fredzio 54 ma was 03.10.03, 01:09
        debilow i idiotow w dupie swojej przez narody zachodnie szanowanej,smierdziele
        wy pol.... .
      • Gość: Twardowski Re: do Gość*.swipnet.se IP: *.lv.lv.cox.net 03.10.03, 03:59
        Zdaje mi sie ze masz ten sam problem co fredzio, jak narazie sam zainteresowany
        milczy. A jesli chodzi o marte to prosze napisz ty cos, jesli bedzie to z
        sensem podpisze sie pod tym.

Moja wypowiedz jest skierowana do fredzia i takim jak on, marte mozna tez w to
        wliczyc czytajac jej post. Dyskutujcie dalej, bardzo interesujace; np pierwszy
        raz czytalem wypowiedzi dany33 ktore nie plonely pogarda do wszystkiego co
        polskie. Gratuluje dana33, tak trzymaj!
        • Gość: jojo Re: do Gość*.swipnet.se IP: *.proxy.aol.com 03.10.03, 04:04
          Error! Dana tak nie trzymaj !!!
    • schlagbaum Dissertation 03.10.03, 01:24

Wort- und Ideenflüssigkeit bei Patienten und Patientinnen mit frontalen
      Hirnschädigungen am Beispiel des F54

• Gość: dana33 Re: Dissertation IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.10.03, 01:31
        nu, widzisz, juz sam fakt, ze piszesz o nim dissertation mowi, ze facet ma tu
        swoje miejsce i to niezle.... :)
        • schlagbaum Re: Dissertation 03.10.03, 01:38
          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, widzisz, juz sam fakt, ze piszesz o nim dissertation mowi, ze facet ma tu
          > swoje miejsce i to niezle.... :)

Nigdy nie twierdzilem inaczej.
          Przydaje sie przynajmiej jako Schlechter Beispiel

Smieszy mnie, ze wciaz odnosi sukces ze swoimi prymitywnymi prowokacjami.
          Takiemu fenomenowi nalezy sie praca doktorska.
          To tylko jeden z mozliwych tematow.
          • Gość: dana33 Re: Dissertation IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.10.03, 01:56
            nu, musialby sie dla mnie bardziej wysilic, zeby byc schlechter beispiel.
            tymczasem to on jest ausgezeichneter beispiel, jak sobie drwic z takich, co
            nawet dzisiaj jada na antysemityzmie.
            nie uwazasz, np ze hitler to byl geniusz? jesli jeden czlowiek, do tego bez
            specjalnego wyksztalcenia, bez polotu, umial porwac za soba i swoimi ideami caly
            narod, nu, 90% narodu, i jeszcze zachwycic takie wlochy i hiszpanie, to to
            musial byc geniusz? bo przeciez nie wszyscy niemcy to waffen-ss, nie? i jaki
            wplyw maja jego idee jeszcze ciagle dzisiaj... to przeciez takie gadanie o
            neo-nazi. zadne neo, ciagle to samo alte. w mlodych ludziach. nu, geniusz to on
            byl. :)
            • schlagbaum Re: Dissertation 03.10.03, 02:01

> nu, musialby sie dla mnie bardziej wysilic, zeby byc schlechter beispiel.
              > tymczasem to on jest ausgezeichneter beispiel, jak sobie drwic z takich, co
              > nawet dzisiaj jada na antysemityzmie.
              > nie uwazasz, np ze hitler to byl geniusz? jesli jeden czlowiek, do tego bez
              > specjalnego wyksztalcenia, bez polotu, umial porwac za soba i swoimi ideami
              cal
              > y
              > narod, nu, 90% narodu, i jeszcze zachwycic takie wlochy i hiszpanie, to to
              > musial byc geniusz? bo przeciez nie wszyscy niemcy to waffen-ss, nie? i jaki
              > wplyw maja jego idee jeszcze ciagle dzisiaj... to przeciez takie gadanie o
              > neo-nazi. zadne neo, ciagle to samo alte. w mlodych ludziach. nu, geniusz to
              on
              > byl. :)

de gustibus non est disputandum

Dobranoc
              • cock_zajaca Re: Dissertation 03.10.03, 02:10
                schlagbaum napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
                >
                > > nu, musialby sie dla mnie bardziej wysilic, zeby byc schlechter beispiel.
                > > tymczasem to on jest ausgezeichneter beispiel, jak sobie drwic z takich, c
                > o
                > > nawet dzisiaj jada na antysemityzmie.
                > > nie uwazasz, np ze hitler to byl geniusz? jesli jeden czlowiek, do tego be
                > z
                > > specjalnego wyksztalcenia, bez polotu, umial porwac za soba i swoimi ideam
                > i
                > cal
                > > y
                > > narod, nu, 90% narodu, i jeszcze zachwycic takie wlochy i hiszpanie, to to
                > > musial byc geniusz? bo przeciez nie wszyscy niemcy to waffen-ss, nie? i ja
                > ki
                > > wplyw maja jego idee jeszcze ciagle dzisiaj... to przeciez takie gadanie o
                > > neo-nazi. zadne neo, ciagle to samo alte. w mlodych ludziach. nu, geniusz
                > to
                > on
                > > byl. :)
                >
                >
                > de gustibus non est disputandum
                >
                > Dobranoc
                Gute Nacht Herr Schwein aus dem Schweinen Land (Deutschschweinland) ,gute nacht
                po polsku: chuj ci volksdeutsch w dupe .
              • Gość: dana33 Re: Dissertation IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.10.03, 02:59
                dobranoc....:)
            • cock_zajaca Re: Dissertation 03.10.03, 02:05

> nu, musialby sie dla mnie bardziej wysilic, zeby byc schlechter beispiel.
              > tymczasem to on jest ausgezeichneter beispiel, jak sobie drwic z takich, co
              > nawet dzisiaj jada na antysemityzmie.
              > nie uwazasz, np ze hitler to byl geniusz? jesli jeden czlowiek, do tego bez
              > specjalnego wyksztalcenia, bez polotu, umial porwac za soba i swoimi ideami
              cal
              > y
              > narod, nu, 90% narodu, i jeszcze zachwycic takie wlochy i hiszpanie, to to
              > musial byc geniusz? bo przeciez nie wszyscy niemcy to waffen-ss, nie? i jaki
              > wplyw maja jego idee jeszcze ciagle dzisiaj... to przeciez takie gadanie o
              > neo-nazi. zadne neo, ciagle to samo alte. w mlodych ludziach. nu, geniusz to
              on
              > byl. :)
              Narod? Bydlo germanskie narodem nazywasz? To to stado bydla podzwierzecego!
              • schlagbaum Re: Dissertation 03.10.03, 02:10
                cock_zajaca napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
                >
                > > nu, musialby sie dla mnie bardziej wysilic, zeby byc schlechter beispiel.
                > > tymczasem to on jest ausgezeichneter beispiel, jak sobie drwic z takich, c
                > o
                > > nawet dzisiaj jada na antysemityzmie.
                > > nie uwazasz, np ze hitler to byl geniusz? jesli jeden czlowiek, do tego be
                > z
                > > specjalnego wyksztalcenia, bez polotu, umial porwac za soba i swoimi ideam
                > i
                > cal
                > > y
                > > narod, nu, 90% narodu, i jeszcze zachwycic takie wlochy i hiszpanie, to to
                > > musial byc geniusz? bo przeciez nie wszyscy niemcy to waffen-ss, nie? i ja
                > ki
                > > wplyw maja jego idee jeszcze ciagle dzisiaj... to przeciez takie gadanie o
                > > neo-nazi. zadne neo, ciagle to samo alte. w mlodych ludziach. nu, geniusz
                > to
                > on
                > > byl. :)
                > Narod? Bydlo germanskie narodem nazywasz? To to stado bydla podzwierzecego!

Dla ciebie tez pora do lozeczka jojo
                • cock_zajaca Re: Dissertation 03.10.03, 02:27
                  schlagbaum napisał:

> cock_zajaca napisał:
                  >
                  > > Gość portalu: dana33 napisał(a):
                  > >
                  > > > nu, musialby sie dla mnie bardziej wysilic, zeby byc schlechter beisp
                  > iel.
                  > > > tymczasem to on jest ausgezeichneter beispiel, jak sobie drwic z taki
                  > ch, c
                  > > o
                  > > > nawet dzisiaj jada na antysemityzmie.
                  > > > nie uwazasz, np ze hitler to byl geniusz? jesli jeden czlowiek, do te
                  > go be
                  > > z
                  > > > specjalnego wyksztalcenia, bez polotu, umial porwac za soba i swoimi
                  > ideam
                  > > i
                  > > cal
                  > > > y
                  > > > narod, nu, 90% narodu, i jeszcze zachwycic takie wlochy i hiszpanie,
                  > to to
                  > > > musial byc geniusz? bo przeciez nie wszyscy niemcy to waffen-ss, nie?
                  > i ja
                  > > ki
                  > > > wplyw maja jego idee jeszcze ciagle dzisiaj... to przeciez takie gada
                  > nie o
                  > > > neo-nazi. zadne neo, ciagle to samo alte. w mlodych ludziach. nu, gen
                  > iusz
                  > > to
                  > > on
                  > > > byl. :)
                  > > Narod? Bydlo germanskie narodem nazywasz? To to stado bydla podzwierzecego
                  > !
                  >
                  >
                  > Dla ciebie tez pora do lozeczka jojo
                  Ich bin nur ein stolzer cock_zajaca und kein jojo,haben sie verstanden herr
                  sCHLAGBAUM? Oder?
              • Gość: dana33 Re: Dissertation IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 03.10.03, 03:02
                nu, to bydlo germanskie, jak mowisz, wydalo z siebie paru ludzi, przez duze l.
                nie chcialabys ich tak przypadkowo zaliczyc do polakow? tylko ze nie idzie. nu,
                masz oczywiscie prawo do wlasnego zdania. ja tez.
      • Gość: mirmil WYTLUMACZENIE ZACHOWANIA FREDZIA - TEZ TAK POMYSLA IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.10.03, 02:25
        widze, ze myslimy podobnie. aczkowiek ja nie odrzucalbym choroby alzheimera,
        jako jednego z mozliwych rozwiazan tej zagadki. symptomy (czesciowo) sie
        zgadzaja.

mozliwosc 1 to wlasciwie pewnosc.

a moze to chodzi o kombinacje obu czynnikow?

Prosze Pana o kontakt, byc moze wydamy wspolna publikacje?

www.medilligence.com/knowbase/neurolo5.htm
        Frontal lobes:

(...)

Patients with large basal frontal lesions are apathetic, inattentive to
        stimuli, indifferent to the implications of their acts, and sometimes
        incontinent. Those with frontal polar or anterior lateral lesions are likely to
        disregard the consequences of their behavior and tend to be distractible,
        euphoric, facetious, often vulgar, and indifferent to social niceties.
        Bilateral acute trauma to the prefrontal areas may produce boisterously
        talkative, restless, and socially intrusive behavior, often lasting for days or
        weeks and usually subsiding spontaneously.

ns.kamogawa.ne.jp/~miyake/ADunrabelingADEAR/changing.htm
        ALZHEIMER'S DISEASE
        Unraveling the Mystery

The Changing Brain in Alzheimer's Disease

(...)

Hallucinations, delusions, suspiciousness or paranoia, irritability
        Loss of impulse control (shown through sloppy table manners, undressing at
        inappropriate times or places, or vulgar language)
        • cock_zajaca Re: WYTLUMACZENIE ZACHOWANIA FREDZIA - TEZ TAK PO 03.10.03, 02:33
          czy ty bydlaku miales kiedykolwiek to szczescie ,kiedy ci cock_zajaca swoj TOOL
          do pyska za darmo do gardla na sniadanie wpakowal? Nie? wyslij mi po cichu e-
          maila na adres: cock_zajaca@NOSPAM.gazeta.pl nie pozalujesz
          • Gość: mirmil zaraziles sie od fredzia? symptomy identyczne. IP: *.uBRgrb01.supercable.es 03.10.03, 02:36
            • cock_zajaca Re: zaraziles sie od fredzia? symptomy identyczne 03.10.03, 02:41
              fredzio to fredzio na swoj sposob,a ty jemu tylko piety tu na forum na poczatek
              lizac mozesz! wiesz dlaczego ? bo on ZYD a ty goy ! Ponial ?
              • Gość: zbalansowany Re: zaraziles sie od fredzia? symptomy identyczne IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 03.10.03, 04:17

Polacy bardzo jasno pokazuja ze teksty typu jewhatera,zbalansowanych i innych
                nie sa w zadnym razie tekstami "Polski" ale jakis odszczepiencow z naszego
                narodu...ot,gowno mimo ze jest jedno male na calej laczce zawsze najbardziej
                smierdzi...

A co ty mozesz na ten temat wiedziec zmarnowana krowko co jest a co nie
                jest "tekstami Polski" ? - zrobiles jakis sondaz?
                I kto tobie dal prawo decydowania ktore teksty sa a ktore nie sa "tekstami
                Polski"?
                Polska na pewno nie zasluzyla na takiego balwana jak ty i jezeli myslisz ze te
                twoje bazgroly to "teksty Polski" zapoznany geniuszu, to sie mocno mylisz. Pisz
                i mow w swoim imieniu i nie mieszaj ze swoimi wypocinami dobrego imienia mojego
                kraju.
                Wypowiadaj sie raczej w swoim imieniu,
                • Gość: zbalansowany do Twardowskiego IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 03.10.03, 04:29
                  Kiedys i mnie Fredzio - Bredzio denerwowal, doszedlem jednak (za pozno) do
                  wniosku ze jest to taki dinozarl na wymarciu i zaczalem zbierac teksty Fredzia.
                  Czesc jest tragiczna, niektore teksty przezabawne.

Nalepirw polska mogla pomoc jposlania dewizje prostetutek dosyc sa w Polsce
                  Znam Arabow by widzeli polek na golosu by sie do niewoli oddali. Z
                  Blondynek i
                  seksu sa w staniu Allah sprzedac i jego Muchamad

Unas sa tylko Rosjanki swoje niemamy bo rosjanki ich z rynka wypedzili,putin
                  sie nie zgodzi swoich rosjanek na front poslac. pozatym IDF
                  nie uzywa
                  prostetutek jestesmy wybraby Narod, swostawa maja tylko goje.
                  Domyslalem sie polek bo W Wa-wie jest wielka konkurecja i
                  zawsze mi klepali
                  reklame na aucie z adresem i telefonem.

Ty Pseudozyd arabstwo nie znasz oni z wszytkimi wykonuja Seksu
                  nawet z Wiebladem i Krowa wydzialem to w Egipcie

Kurwa komunistyczna masrz do rosij

Scheisbaum ja bede zyl 99 lat i jeszcez nie urodzil sie goj gnoj albo bosy
                  arabczek aby mnie sie pozbyc

Polacy po II WS dostali 1/3 niemiec a my towary niemieckie, niemcy 2 razy
                  wykozystali nas pierw mordowali potem z forsy sprzedawali nam
                  ich sprzed
                  to kto wygral wojne ! polacy i niemcy

ARABUSZY ZABJCIE SIE! TO JEST CUDOWNY INTEREST MASZ 10 DZIECAKOW POSZLESZ ICH
                  WYBUCHNANC Z BOMBEM ZROBILES INTERES 350000 US$
                  DLACZEGO ARABKI SIE NIE ZABIJAJA ? SZKODA !

Pozatym Polska Pogoda jest kiepska niema slonca nie rosna banany pomaracze
                  figy arbusy winogrony melony slotkie
                  niema plazy i niema ladnych rosjanek

Musza Mordowac bo jest w Kuranu i od Allah przykazano. maja to w Krwi.
                  Bez Mordu sa jak Pijaki bez Wodki !

jak masz goly tylek i jestes blondyn bedzies mnial u arabow pociecha, a moze
                  ich odwiedzasz w klubach gayskie w Wa-wie
                  spliwaj stad idz do kosciala padaj na nogi i modlij sie do tego
                  Zydy z Nazretu
                  co twoj Bog jest i nawet mnial kochaneke Maria Magdalena

Oddamy Ortodoksynch Zydow polske bo w czasie II Rzecpospolitej byli parti
                  ortodoksyne jako "Agidat Izrale" przez Pilsudskiego stworzone potem
                  zaczeli polytyke Izraela od rocku 48 r rzadzic.
                  Polacy beda mnieli pocieche ich mordowac rabowac organizowac pogromy na
                  wielkanoc albo boze narodzenie a my w Izrael bedziemi sie cieszic !

Czy Polak moze byc moj kumpel
                  watpie po polak z uradosci jest pijak zdrajca z kielicha sprzeda ciebie dla
                  Adolfa albo Wanie.a moze cie jeszce zabi z 3 kg Cukru.
                  w moim zyciu nigdy nie psotkalem polaka prawdziwego kumpla raczej polke.

Raz goscilem Polaka z Kontigenty Polskiego z ONZ, jak sie nachlal i pozryl
                  zacza mnie panstwo Izrael i Narod obrazac. Schwatalem mojego M-16 chcialem go
                  na miejscu zastrzelic ale niedali mnie policja przysla przewozili go do Ben
                  Guriona i do paszol do Wa-wy. szkoda ze nie poibyli mu morde !
                  Takie sa polacy niewienczni popsuta krew !

W Polacy przed II WS ztworzyliscie partie Ortodoksyna Agudat Israel to jest
                  czasz ich spowrotem wzosc do siebie aby usiedleli w swoich Sztetel jak nowy
                  sadz i Kazymierz, ja ichw Izraelu nie poczebuje.Mozecie tez organizowac
                  programy jak wymaga polska tradycja.

• fredzio54 Re: do Twardowskiego 03.10.03, 06:45
                    Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

> Kiedys i mnie Fredzio - Bredzio denerwowal, doszedlem jednak (za pozno) do
                    > wniosku ze jest to taki dinozarl na wymarciu i zaczalem zbierac teksty
                    Fredzia.
                    > Czesc jest tragiczna, niektore teksty przezabawne.
                    >
                    >
                    >
                    > Nalepirw polska mogla pomoc jposlania dewizje prostetutek dosyc sa w Polsce
                    > Znam Arabow by widzeli polek na golosu by sie do niewoli oddali. Z
                    > Blondynek i
                    > seksu sa w staniu Allah sprzedac i jego Muchamad
                    >
                    > Unas sa tylko Rosjanki swoje niemamy bo rosjanki ich z rynka wypedzili,putin
                    > sie nie zgodzi swoich rosjanek na front poslac. pozatym IDF
                    > nie uzywa
                    > prostetutek jestesmy wybraby Narod, swostawa maja tylko
                    goje.
                    > Domyslalem sie polek bo W Wa-wie jest wielka konkurecja i
                    > zawsze mi klepali
                    > reklame na aucie z adresem i telefonem.
                    >
                    > Ty Pseudozyd arabstwo nie znasz oni z wszytkimi wykonuja Seksu
                    > nawet z Wiebladem i Krowa wydzialem to w Egipcie
                    >
                    > Kurwa komunistyczna masrz do rosij
                    >
                    > Scheisbaum ja bede zyl 99 lat i jeszcez nie urodzil sie goj gnoj albo bosy
                    > arabczek aby mnie sie pozbyc
                    >
                    >
                    > Polacy po II WS dostali 1/3 niemiec a my towary niemieckie, niemcy 2 razy
                    > wykozystali nas pierw mordowali potem z forsy sprzedawali nam
                    > ich sprzed
                    > to kto wygral wojne ! polacy i niemcy
                    >
                    > ARABUSZY ZABJCIE SIE! TO JEST CUDOWNY INTEREST MASZ 10 DZIECAKOW POSZLESZ ICH
                    > WYBUCHNANC Z BOMBEM ZROBILES INTERES 350000 US$
                    > DLACZEGO ARABKI SIE NIE ZABIJAJA ? SZKODA !
                    >
                    > Pozatym Polska Pogoda jest kiepska niema slonca nie rosna banany pomaracze
                    > figy arbusy winogrony melony slotkie
                    > niema plazy i niema ladnych rosjanek
                    >
                    >
                    >
                    > Musza Mordowac bo jest w Kuranu i od Allah przykazano. maja to w Krwi.
                    > Bez Mordu sa jak Pijaki bez Wodki !
                    >
                    >
                    > jak masz goly tylek i jestes blondyn bedzies mnial u arabow pociecha, a moze
                    > ich odwiedzasz w klubach gayskie w Wa-wie
                    > spliwaj stad idz do kosciala padaj na nogi i modlij sie do
                    tego
                    > Zydy z Nazretu
                    > co twoj Bog jest i nawet mnial kochaneke Maria Magdalena
                    >
                    > Oddamy Ortodoksynch Zydow polske bo w czasie II Rzecpospolitej byli parti
                    > ortodoksyne jako "Agidat Izrale" przez Pilsudskiego stworzone potem
                    > zaczeli polytyke Izraela od rocku 48 r rzadzic.
                    > Polacy beda mnieli pocieche ich mordowac rabowac organizowac pogromy na
                    > wielkanoc albo boze narodzenie a my w Izrael bedziemi sie cieszic !
                    >
                    > Czy Polak moze byc moj kumpel
                    > watpie po polak z uradosci jest pijak zdrajca z kielicha sprzeda ciebie dla
                    > Adolfa albo Wanie.a moze cie jeszce zabi z 3 kg Cukru.
                    > w moim zyciu nigdy nie psotkalem polaka prawdziwego kumpla raczej polke.
                    >
                    > Raz goscilem Polaka z Kontigenty Polskiego z ONZ, jak sie nachlal i pozryl
                    > zacza mnie panstwo Izrael i Narod obrazac. Schwatalem mojego M-16 chcialem go
                    > na miejscu zastrzelic ale niedali mnie policja przysla przewozili go do Ben
                    > Guriona i do paszol do Wa-wy. szkoda ze nie poibyli mu morde !
                    > Takie sa polacy niewienczni popsuta krew !
                    >
                    > W Polacy przed II WS ztworzyliscie partie Ortodoksyna Agudat Israel to jest
                    > czasz ich spowrotem wzosc do siebie aby usiedleli w swoich Sztetel jak nowy
                    > sadz i Kazymierz, ja ichw Izraelu nie poczebuje.Mozecie tez organizowac
                    > programy jak wymaga polska tradycja.
                    >
                    >
                    >
                    Niechcesz byc moj wydawca ? podpisamy kontrakt moja myslenie o polakow bedzie
                    szlager w Polsce
                  • Gość: Oozie Re: do Twardowskiego IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 03.10.03, 12:56
                    > W Polacy przed II WS ztworzyliscie partie Ortodoksyna Agudat Israel to jest
                    > czasz ich spowrotem wzosc do siebie aby usiedleli w swoich Sztetel jak nowy
                    > sadz i Kazymierz, ja ichw Izraelu nie poczebuje.Mozecie tez organizowac
                    > programy jak wymaga polska tradycja.

Jak pamiętam to w Tsanz potępiana była działalność Agudas Isroel, jak i nauka
                    polskiego i asymilowanie się - zgodnie z naukami Chaima Halberstama.
                    Rozumiem że chasydów w Izraelu nie trzeba?
                    • fredzio54 Re: do Twardowskiego 03.10.03, 13:52
                      Gość portalu: Oozie napisał(a):

> > W Polacy przed II WS ztworzyliscie partie Ortodoksyna Agudat Israel to jes
                      > t
                      > > czasz ich spowrotem wzosc do siebie aby usiedleli w swoich Sztetel jak now
                      > y
                      > > sadz i Kazymierz, ja ichw Izraelu nie poczebuje.Mozecie tez organizowac
                      > > programy jak wymaga polska tradycja.
                      >
                      > Jak pamiętam to w Tsanz potępiana była działalność Agudas Isroel, jak i nauka
                      > polskiego i asymilowanie się - zgodnie z naukami Chaima Halberstama.
                      > Rozumiem że chasydów w Izraelu nie trzeba?
                      Nie poczebne a te z Natni dzielin (Kirjat Cans) pochodza z Nowego Sadz chce ich
                      wszytkich tam poszlec i niech wypedza tych polakow co siedza w zydowskich
                      nieruchomosci jak synagogi domy i szkole talmudska
        • schlagbaum Re: WYTLUMACZENIE ZACHOWANIA FREDZIA - TEZ TAK PO 03.10.03, 13:31
          Gość portalu: mirmil napisał(a):

> widze, ze myslimy podobnie. aczkowiek ja nie odrzucalbym choroby alzheimera,
          > jako jednego z mozliwych rozwiazan tej zagadki. symptomy (czesciowo) sie
          > zgadzaja.
          >
          > mozliwosc 1 to wlasciwie pewnosc.
          >
          > a moze to chodzi o kombinacje obu czynnikow?
          >
          > Prosze Pana o kontakt, byc moze wydamy wspolna publikacje?

Mysle, ze mozna pomyslec o zalozeniu fundacji.
          Fredziowi trzeba postawic pomnik.
          Mam juz nawet na oku odpowiednie miejsce.
    • fredzio54 Re: do fredzia54 i takim jak on 03.10.03, 06:28
      Gość portalu: Twardowski napisał(a):

> Wyjasnij mi dlaczego poprzez swoj rasizm, glupote i nienawisc oczerniasz
      > siebie i caly narod Zydowski. Sposob w jaki sie wypowiadasz jest bezsensu, a
      > nienawisc ktora pokazujesz nie przyniesie nikomu niczego pozytecznego.
      >
      > Moze jest czas zebys ruszyl tym co ci jeszcze pozostalo pod kopulka i
      > zastanowil sie co jest sluszne a co nie. Jestes Zydem i nic w tym ani zlego
      > ani dobrego, jestes czlowiekiem i tutaj musisz sie czyms wykazac zeby na to
      > miano zasluzyc.Wydac ze jestes Diaspora zYd i chcesz z Gojamu w pokoju zyc
      znamy takich zydow jak ty kiedy goj nanich pluje mowja ze to deszcz.
      Nam w Izraelu nie jest poczebna milosc gojska (juz nam pokazana w II Ws w
      auschwitz tereblinka majdanek) ale oni nasza sile respektuja przesto wielu
      antysemitow na polskim Forum morde drze i z zlosci pluje, bo nic nam nie
      groza.Prawdziwy zyd ma mieszkac w Izraelu tutaj ojczyzne w IDF sluzyc i
      charowac! Nie wstydz sie byc zydem ja jestem Dumny Izraelczyk
      Zycze ci gmar hatima tova
      • janosik6 wkurzaja mie takie polaczki jak np.zbalansowany 03.10.03, 09:39
        Olali polske dla kapuchy i teraz jak juz ja maja
        przypomieli sobie ze sa polakami , i graja wielkiego polaka.
        Zapomieli ile na interviu by dostac vize szczekali na nia ?
        Jak ja sprzedali <polske> z jej tajemnicami ?
        Jak zlamali przysiege ?
        Wydajac tajemnice wojskowe wydali POLSKE a nie czerwonych.
        A teraz wkurza ich fredzio54 co pisze prawde.
        Wkurza ich bo mowi to bez oslonek ..
        Mowi rzecz po imieniu.
        Mowi to tak jak NIE sa nauczeni mowic.
        Bo fredzio 54 nie jest dwolicowy jak oni <ci wielcy poolacy>
        Nagle odkryli ze maja ojczyzne .
        Ktora ?
        Polske ?na polske chuj polozyli.
        Australie ? a moze stany ?
        TAM NA NICH CHUJ KLADA i stad ta gorycz i stad <jestem polakiem>
        Macie najnowszy przyklad takich sprzedajnych kurewek w IRAKU.
        Ponad 500 polakow gazarbaiterow sluzy na polskim paszporcie dla jankesow.
        Nastawia swoje zycie dla jankesa jebanego.
        Jest morderca , bandyta i chuj wie kim jeszcze a dlaczego ?
        DLA MAMONY......
        A dlaczego sluzy ? w polsce NIE CHCIELI SLUZYC dla polski....
        A dla jankesa poszli i to na ochotnika...
        Te z kangurowa nie schylaj sie kolo kangura jak jest w poblizu.
        Bo moze ci tylek skapac albo wyruchac w zaleznosci od jego humoru.
        • fredzio54 Re: wkurzaja mie takie polaczki jak np.zbalansowa 03.10.03, 13:45
          janosik6 napisała:

> Olali polske dla kapuchy i teraz jak juz ja maja
          > przypomieli sobie ze sa polakami , i graja wielkiego polaka.
          > Zapomieli ile na interviu by dostac vize szczekali na nia ?
          > Jak ja sprzedali <polske> z jej tajemnicami ?
          > Jak zlamali przysiege ?
          > Wydajac tajemnice wojskowe wydali POLSKE a nie czerwonych.
          > A teraz wkurza ich fredzio54 co pisze prawde.
          > Wkurza ich bo mowi to bez oslonek ..
          > Mowi rzecz po imieniu.
          > Mowi to tak jak NIE sa nauczeni mowic.
          > Bo fredzio 54 nie jest dwolicowy jak oni <ci wielcy poolacy>
          > Nagle odkryli ze maja ojczyzne .
          > Ktora ?
          > Polske ?na polske chuj polozyli.
          > Australie ? a moze stany ?
          > TAM NA NICH CHUJ KLADA i stad ta gorycz i stad <jestem polakiem>
          > Macie najnowszy przyklad takich sprzedajnych kurewek w IRAKU.
          > Ponad 500 polakow gazarbaiterow sluzy na polskim paszporcie dla jankesow.
          > Nastawia swoje zycie dla jankesa jebanego.
          > Jest morderca , bandyta i chuj wie kim jeszcze a dlaczego ?
          > DLA MAMONY......
          > A dlaczego sluzy ? w polsce NIE CHCIELI SLUZYC dla polski....
          > A dla jankesa poszli i to na ochotnika...
          > Te z kangurowa nie schylaj sie kolo kangura jak jest w poblizu.
          > Bo moze ci tylek skapac albo wyruchac w zaleznosci od jego humoru.
          Brawo
          To sa takie polskie patriocy co opce ulicy zamiataja
          Wole dla polski chlac a nie charowac !
    • who.cares Zostawcie Fredzia w spokoju 03.10.03, 13:57
      Jego obecnosc tylko osmiesza Zydow.
      • fredzio54 Re: Zostawcie Fredzia w spokoju 03.10.03, 14:03
        who.cares napisała:

> Jego obecnosc tylko osmiesza Zydow.
        To dlaczego polacy sie tak denerwuja ? ja mowie tylko prawde o polske i polakow
        ja polakow zanm , tam sie urodzilem i polske czesto odwiedza. Wielu polakow nie
        zna zydow i nie byli w Izraelu ale w sprawie Izraela sa eksperci. tak dozo
        energi wykozystaja ale dalej polskie ulicy sa brudne fasady szary chodniki
        krzywe
        • ewer_min_zichri_fredzio Re: Zostawcie Fredzia w spokoju 03.10.03, 16:41
          fredzio54 napisał:

> who.cares napisała:
          >
          > > Jego obecnosc tylko osmiesza Zydow.
          > To dlaczego polacy sie tak denerwuja ? ja mowie tylko prawde o polske i
          polakow
          > ja polakow zanm , tam sie urodzilem i polske czesto odwiedza. Wielu polakow
          nie
          >
          > zna zydow i nie byli w Izraelu ale w sprawie Izraela sa eksperci. tak dozo
          > energi wykozystaja ale dalej polskie ulicy sa brudne fasady szary chodniki
          > krzywe

NIECH ZYJE WOLNA PALESTYNA ARAFAT NA PREZYDENTA ZYDY NA
          MADAGASKAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Sokol Re: Zostawcie Fredzia w spokoju IP: *.nas36.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 03.10.03, 17:28
            Fredzio jak nie lubisz Polakow to po co do Polski jezdzisz.
            Ja nie lubie Zydow(takich jak ty) i do Izraela nie jezdze.Jestes BUC ZLAMANY.
            • Gość: jarek Re: Zostawcie Fredzia w spokoju IP: *.fastres.net 03.10.03, 17:33
              Moze on nie lubi pewnych Polakow, tych ktorych ty jestes wybitnym przedstawicielem.
              • Gość: Sokol Re: Zostawcie Fredzia w spokoju IP: *.nas36.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 03.10.03, 18:11
                Gość portalu: jarek napisał(a):

> Moze on nie lubi pewnych Polakow, tych ktorych ty jestes wybitnym
                przedstawicie
                > lem.
                Czytasz ty jego wypociny czy nie?.On pisze ze nie lubi Polakow.Mnie on napewno
                nienawidzi-a mnie to wisi co on o mnie sadzi.Natomiast na Polakow nie pozwole
                zeby taki wypiuerdek prostak po zydowsku sral.Nienawisc juz podkresla w kazdym
                swoim prostackim watku.

Jezeli sledzisz moje wpisy to ja potrafie odroznic Zydow od zydow i od rzydow.

• Gość: dana33 Re: Zostawcie Fredzia w spokoju IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.10.03, 01:23
                  nu, interesujace. ty nie pozwolisz. a jak chcesz to zrobic?
            • fredzio54 Re: Zostawcie Fredzia w spokoju 07.10.03, 15:36
              Gość portalu: Sokol napisał(a):

> Fredzio jak nie lubisz Polakow to po co do Polski jezdzisz.
              > Ja nie lubie Zydow(takich jak ty) i do Izraela nie jezdze.Jestes BUC ZLAMANY.
              aby sie z wasz smaic , ze mis ie w Izraelu udalo a uwas brod smorod bieda
              bijactwo
          • Gość: jarek Duzo latwiej IP: *.fastres.net 03.10.03, 17:36
            Niech zyje wolna palestyna od Arabow , Araby na Madagastar, moze Czarni, ich nie znajac, ich serdecznie powitaja, aby sie z wlasnym zyciem pozegnac.
    • werw Do Dany 03.10.03, 19:11
      Czy nie zastanawia cię, ze wszyscy - od prawa do lewa, wszerz i wzdłuż -
      uważają, że to, co wypisuje ten imbecyl z Netanii/Niemiec jest obraźliwe?
      Myślę jednak, ze zdajesz sobie z tego sprawę, nie mamy po pięć lat.

Przykro mi, ale nie potrafię zrozumieć twojego Kol Ha Kavod pod jego adresem, w
      sytuacji, gdy po raz tysięczny wypisuje rzeczy, które mają za zadanie obrazić.
      Oczywiście, zawsze istnieje możliwość (przyjmijmy tak na chwilę), że my wszyscy
      - adresaci jego tekstów - się mylimy. Że nie nadążamy za myślą jego lotną. W
      takim wypadku jednak, zwykły szacunek (przyzwoitość) nakazuje takich praktyk
      zaprzestać. Nie wyobrażam sobie wręcz, ze miałbym kontynuowac czy pochwalać
      zachowanie, o którym wiem, że obraża ludzi, których szanuję.
      • werw Re: Do Dany 03.10.03, 19:19
        Nie oczekujesz chyba, ze będę potwierdzał, iż pada deszcz. Bo nie pada.
      • Gość: CCCP Re: Do Dany IP: *.acn.pl 03.10.03, 19:47
        werw napisał:

> Czy nie zastanawia cię, ze wszyscy - od prawa do lewa, wszerz i wzdłuż -
        > uważają, że to, co wypisuje ten imbecyl z Netanii/Niemiec jest obraźliwe?
        > Myślę jednak, ze zdajesz sobie z tego sprawę, nie mamy po pięć lat.
        >
        > Przykro mi, ale nie potrafię zrozumieć twojego Kol Ha Kavod pod jego adresem,
        > w
        > sytuacji, gdy po raz tysięczny wypisuje rzeczy, które mają za zadanie obrazić.
        > Oczywiście, zawsze istnieje możliwość (przyjmijmy tak na chwilę), że my wszyscy
        > - adresaci jego tekstów - się mylimy. Że nie nadążamy za myślą jego lotną. W
        > takim wypadku jednak, zwykły szacunek (przyzwoitość) nakazuje takich praktyk
        > zaprzestać. Nie wyobrażam sobie wręcz, ze miałbym kontynuowac czy pochwalać
        > zachowanie, o którym wiem, że obraża ludzi, których szanuję.

Dzięki. Sam nie potrafiłbym tego lepiej wyrazić.

C.
      • Gość: dana33 do werwa IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.10.03, 01:56
        nu, po pierwsze, to nie wszyscy od lewa do prawa, chociaz masz racje, ze
        wiekszosc. po drugie to ja juz skrobnelam do fredzia, ale on tak lubi, powiedzmy.
        a po trzecie, to fredzio ma czasem swietne odpowiedzi dla tych antysemickich
        typow, wcale nie obrazajace, ale z tym punktem nad i (cos takiego jak oni maja
        rope a my zapalki, na przyklad, nie swietne?)
        a po czwarte to twoje zdanie "W takim wypadku jednak, zwykły szacunek
        (przyzwoitość) nakazuje takich praktyk zaprzestać. Nie wyobrażam sobie wręcz, ze
        miałbym kontynuowac czy pochwalać zachowanie, o którym wiem, że obraża ludzi,
        których szanuję." to sie zgadza. absolutnie masz w tym racje. ale fredzio to
        fredzio, on bimba na to. moze go kiedys bardzo obrazili? a tu na forum to ktos
        zwraca uwage na to czy obraza kogos czy nie? z malymi wyjatkami, "zabawa" polega
        tu na "daniu w morde ile sie da", nie tylko wulgarnie i obrazliwie, ale jeszcze
        ladnie zabarwione klamstwem. a ci nieliczni, co nie wulgarni i nie obrazaja, to
        mozna policzyc na palcach, sam wiesz.
        ostatnio staram sie dopelnic moje wyksztalcenie w historii polski, jakiej nie
        znalam. czy wszystko, co fredzio pisze, nawet jak obrazliwe, to klamstwo?
        bo widzisz, ja np nigdy nie twierdze, ze WSZYSCY polacy byli swiniami w czasie
        wojny. bo nie byli wszyscy. byla kupa takich wyjatkowych. ale ta grupa byla w
        porownaniu z iloscia mieszkancow polskich bardzo mala. bylam teraz w lodzi.
        mieszkala tam przed wojna ludnosc mieszana, podzielona na trzy, prawie rowne
        czesci: zydowska, polska i niemiecka. czy wiesz, ze nie ma zadnych danych o tym,
        ze choc jeden lodzianin probowal ratowac jednego zyda w czasie wojny? z okolo
        200 tysiecy ludzi ani jeden. czy jak fredzio by to napisal, to byloby to
        obrazliwe? zgadzam sie z toba, ze trzeba myslec nad wyborem slow. nie powinno
        sie nikogo obrazac. ale prawda czasem nie jest ladna. i wtedy sie obrazamy. tak
        samo polacy jak i zydzi i francuzi i anglicy. taka natura nasza czlowiecza....
        • Gość: CCCP Prawda IP: *.acn.pl 04.10.03, 06:41

> nu, po pierwsze, to nie wszyscy od lewa do prawa, chociaz masz racje, ze
          > wiekszosc. po drugie to ja juz skrobnelam do fredzia, ale on tak lubi, powiedzm
          > y.
          > a po trzecie, to fredzio ma czasem swietne odpowiedzi dla tych antysemickich
          > typow, wcale nie obrazajace, ale z tym punktem nad i (cos takiego jak oni maja
          > rope a my zapalki, na przyklad, nie swietne?)
          > a po czwarte to twoje zdanie "W takim wypadku jednak, zwykły szacunek
          > (przyzwoitość) nakazuje takich praktyk zaprzestać. Nie wyobrażam sobie wręcz, z
          > e
          > miałbym kontynuowac czy pochwalać zachowanie, o którym wiem, że obraża ludzi,
          > których szanuję." to sie zgadza. absolutnie masz w tym racje. ale fredzio to
          > fredzio, on bimba na to. moze go kiedys bardzo obrazili? a tu na forum to ktos
          > zwraca uwage na to czy obraza kogos czy nie? z malymi wyjatkami, "zabawa" poleg
          > a
          > tu na "daniu w morde ile sie da", nie tylko wulgarnie i obrazliwie, ale jeszcze
          > ladnie zabarwione klamstwem. a ci nieliczni, co nie wulgarni i nie obrazaja, to
          > mozna policzyc na palcach, sam wiesz.
          > ostatnio staram sie dopelnic moje wyksztalcenie w historii polski, jakiej nie
          > znalam. czy wszystko, co fredzio pisze, nawet jak obrazliwe, to klamstwo?
          > bo widzisz, ja np nigdy nie twierdze, ze WSZYSCY polacy byli swiniami w czasie
          > wojny. bo nie byli wszyscy. byla kupa takich wyjatkowych. ale ta grupa byla w
          > porownaniu z iloscia mieszkancow polskich bardzo mala. bylam teraz w lodzi.
          > mieszkala tam przed wojna ludnosc mieszana, podzielona na trzy, prawie rowne
          > czesci: zydowska, polska i niemiecka. czy wiesz, ze nie ma zadnych danych o tym
          > ,
          > ze choc jeden lodzianin probowal ratowac jednego zyda w czasie wojny? z okolo
          > 200 tysiecy ludzi ani jeden.

Nie byłbym taki pewien, że ani jeden. Uczciwiej byłoby napisać: nie wiadomo.

Jest jeszcze jedna uwaga. Nie uważasz, że możliwości pomocy kurczyły się w miejscach, gdzie było mnóstwo Niemców? Piszesz o jednej trzeciej Niemców - ale to było przed wojną. Chyba słyszałaś o tym, Dano, że Łódź włączono podczas wojny do Rzeszy? Że w niemieckim mieście Litzmannstadt, z którego wyrzucono przedstawicieli polskich elit, a z urzędów wyrugowano Polaków, byłoby niezwykle trudno o zaopatrywanie się w "lewe" dokumenty, przepustki, itd.?

czy jak fredzio by to napisal, to byloby to
          > obrazliwe? zgadzam sie z toba, ze trzeba myslec nad wyborem slow. nie powinno
          > sie nikogo obrazac. ale prawda czasem nie jest ladna.

Prawda? Czy to, co napisałaś, to była prawda? W sensie suchej statystyki - może i tak (choć nie byłbym tego pewien). W sensie możliwości pomocy - myślę, że nie. To, co bylo mozliwe w Warszawie, Krakowie czy Lwowie, przestawało być możliwe w Toruniu, Bydgoszczy, Grudziądzu czy Łodzi.

>i wtedy sie obrazamy. tak
          > samo polacy jak i zydzi i francuzi i anglicy. taka natura nasza czlowiecza....
          • Gość: dana33 do cccp IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.10.03, 10:28
            >Nie byłbym taki pewien, że ani jeden. Uczciwiej byłoby napisać: nie wiadomo.

w ten sposob to o wszystkim mozna pisac "nie wiadomo", nie stalam i nie
            sprawdzalam i ty tez nie, wiec czasem prosze powstrzymaj sie od tych twoich "nie
            wiem. moze, nie jest pewne". napisalam wyraznie, ze "nie ma zadnych danych" o
            tym, chyba rozumiesz co to znaczy prawda? dane to dane, to dokument, to zapis,
            to opowiadanie udowodnionego faktu. tego nie ma.

> Jest jeszcze jedna uwaga. Nie uważasz, że możliwości pomocy kurczyły się w
            miejscach, gdzie było mnóstwo Niemców? Piszesz o jednej trzeciej Niemców - ale
            to było przed wojną. Chyba słyszałaś o tym, Dano, że Łódź włączono podczas wojny
            do Rzeszy? Że w niemieckim mieście Litzmannstadt, z którego wyrzucono
            przedstawicieli polskich elit, a z urzędów wyrugowano Polaków, byłoby niezwykle
            trudno o zaopatrywanie się w "lewe" dokumenty, przepustki, itd.?

nu, a w innych miejscach nie wyrzucano polskiej elity? tylko w litzmanstadt? a
            mozliwosci nie kurczyly sie np na wsiach polskich gdzie jeden praktycznie
            siedzial w domu drugiego i ciezko lub prawie niemozliwe bylo ukryc zyda w domu?
            a mimo to ukrywali i pomagali, a wlasnie w litzmanstadt nie. a wogole to masz
            przyklad, gdzie bylo latwo ratowac zydow? co za argument?

> Prawda? Czy to, co napisałaś, to była prawda? W sensie suchej statystyki - może
            > i tak (choć nie byłbym tego pewien). W sensie możliwości pomocy - myślę, że ni
            > e. To, co bylo mozliwe w Warszawie, Krakowie czy Lwowie, przestawało być
            możliwe w Toruniu, Bydgoszczy, Grudziądzu czy Łodzi.

nie, nie przestawalo byc mozliwe. i przestan z tym ciaglym "nie jestem pewien"
            bo moze to sie zgadza co do historii konfliktu israelsko-palestynskiego, ale
            napewno nie co do historii polski. ja umiem sama robic z siebie idiotke, nie
            musisz mi pomagac.

chce przy tym wszystkim zaznaczyc jeszcze az. nie wiem juz ktory z kolei, ze w
            zadnym wypadku nie mam zamiaru umniejszac roli tych, ktorzy pomagali ani
            oskarzac tych, ktorzy nie. nie wiem, co ja bym zrobila na ich miejscu, nie
            jestem pewna, ze bylabym taka bohaterka. ale jesli mowimy o oskarzeniach
            ogolnie, nie tylko fredziowskich postow, to na forum widze tylko i wylacznie
            oskarzenia, ze zydzi obrazaja polakow, ale jeszcze ani razu nie widzialam, ze
            ktorys z polakow powiedzial np "biorac statystycznie, wieksza czesc polakow nie
            pomagala zydom, a byla czesc ktora nawet wydwala ich niemcom". sluchaj, moj
            ojciec, po wydostaniu sie z getta warszawskiego, juz na aryjskich papierach,
            stal i patrzal ze zgroza jak getto plonie i uslyszal obok siebie opinie takie
            jak "dobrze ze hitler robi za nas nasza robote". tacy tez byli. i sa do dzisiaj.
            to oczywiscie nie znaczy, ze wszyscy sa tacy, ale sa.
        • werw Re: do Dany 04.10.03, 11:25
          Dana, wykręciłaś się, przyznaję, pomysłowo. Niemniej jednak to nie historia II
          wojny światowej jest tu problemem a zachowanie tego cymbała.

Nie przypominam sobie, bym przyklaskiwał tym, którzy w wulgarny i obraźliwy
          sposób piszą o Żydach przywołując kwiaty na powitanie Sowietów rzucane, Koniuchy
          czy sowiecki aparat terroru po wojnie - choć to również jest prawda.
          • Gość: dana33 Re: do Dany IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.10.03, 11:52
            nu, werwusiu najdrozszy, nic sie nie wykrecilam. zaznaczylam przeciez, ze "jesli
            mowimy o oskarzeniach ogolnie, nie tylko fredziowskich postow,"... wiec nie
            zapomnialam, o czym mowa. napisalam rowniez dokladnie, ze "a ci nieliczni, co
            nie wulgarni i nie obrazaja, to mozna policzyc na palcach, sam wiesz." mysle, ze
            sie nie zdziwisz, ze zaliczam ciebie wlasnie do tych nielicznych, nigdy nie
            pisalam ze obrazasz zydow lub kogokolwiek innego. :)
            • werw Re: do Dany 04.10.03, 11:56
              No niezupełnie. Nie lubię mahmutów. :)
              • werw Re: do Dany 04.10.03, 12:10
                Tytułem uzupełnienia:

Rozumiem dobrze, dlaczego Izrael został pomyslany jako państwo żydowskie, przede
                wszystkim dla Żydów.
                Ale przyjmowanie do siebie wszystkich jak leci (w tym zbrodniarzy i złodziei) i
                chronienie ich przed konsekwencjami własnych czynów - jest zwulgaryzowaniem tej
                idei i w konsekwencji obraca się przeciwko waszemu państwu.
                "Zyskujecie" bandytę a tracicie zrozumienie. Podobno Golda Meir rozumiała ten
                problem i była takim praktykom przeciwna.
          • fredzio54 Re: do Dany 07.10.03, 15:44
            werw napisał:

> Dana, wykręciłaś się, przyznaję, pomysłowo. Niemniej jednak to nie historia II
            > wojny światowej jest tu problemem a zachowanie tego cymbała.
            >
            > Nie przypominam sobie, bym przyklaskiwał tym, którzy w wulgarny i obraźliwy
            > sposób piszą o Żydach przywołując kwiaty na powitanie Sowietów rzucane,
            Koniuch
            > y
            > czy sowiecki aparat terroru po wojnie - choć to również jest prawda.
            Moja Droga po II WS zydy pokazali ze maja PRL w Nosie i uciekli do Izraela
            te pare asymylantow co zostali sluzyli stalina z swoich Polskich Katolickich
            towarzyszow jak Gomulka Moczar Spichalski
        • werw Re: do werwa 04.10.03, 11:35
          Teraz co do wojny.

Piszesz, że Polaków ratujących Żydów było mało. Odpowiedzmy sobie zatem na
          pytanie, w którym kraju takich ludzi było wiecej? Proszę o odpowiedź.

Dana, chętnie uwierzę, że ty w analogicznej sytuacji zaryzykowałabyś nie tylko
          swoje życie ale i życie swojej rodziny. Ja nie jestem w stanie o sobie tego
          powiedzieć.
          • Gość: dana33 Re: do werwa IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.10.03, 11:59
            Teraz co do wojny.

nu, ten admin to mnie urzadzil, i zminil mi adres, nigdzie nie figuruje actcom.
            il, i jeszcze nie mam tego odpowiedz cytujac, wiec musze ciagle wracac i
            sprawdzac wasze posty...

"Piszesz, że Polaków ratujących Żydów było mało. Odpowiedzmy sobie zatem na
            pytanie, w którym kraju takich ludzi było wiecej? Proszę o odpowiedź."

a co ma piernik do wiatraka? mowimy tu o francuzach czy o stosunkach
            polsko-zydowskich?

"Dana, chętnie uwierzę, że ty w analogicznej sytuacji zaryzykowałabyś nie tylko
            swoje życie ale i życie swojej rodziny. Ja nie jestem w stanie o sobie tego
            powiedzieć."

nie masz w co wierzyc, kochanie, juz sie wywodzilam na forum na ten temat. ja
            bym nic nie ryzykowala, nigdy, nie w stosunku do zydow i nie w stosunku do
            kogokolwiek, zyciem moich dzieci. swoim wlasnym moze, ale nie rodziny lub czims
            innym. a swoim tez nie jestem tak pewna w 100%, instynkt samozachowawczy pracuje
            u nas jednakowo, niezaleznie od wiary, koloru skory i przynaleznosci panstwowej.
            dlatego nigdy tez nie jestem gotowa do oskarzenia ze ktos nie pomagal. jesli o
            tym pisze, to tylko jako odpowiedz lub argument w dyskusji.

• werw Re: do werwa 04.10.03, 12:29
              Dana, to nie używajmy takich argumentów, skoro są nie tylko nieprawdziwe, ale i
              krzywdzące, OK?

Wbrew pozorom postawa Francuzów czy Włochów ma zasadnicze znaczenie.
              Zarzut, że "Polaków ratujących Żydów było mało" można rozpatrywać tylko w
              odniesieniu do innych narodów, jakże by inaczej? I to z uwzgl.ędnieniem innego
              faktu o również zasadniczym znaczeniu, że Polska była jak wiesz jedynym krajem
              (oprócz Rosji), gdzie pomaganie Żydom grozio śmiercią - i własną i rodziny.

Być może takich ludzi było mało sensu largo - i tu możemy ubolewać nad naturą
              (nie tylko człowieczą), która nakazuje chronić przede wszystkim siebie i
              najbliższych. Ale czynienie z tego zarzutu Polakom jest: a) błędne b)krzywdzące.

W posłowiu do "Pianisty" Szpilman pisze o setkach tysięcy takich Polaków. Nie
              wiem skąd wziął tą liczbę i czy rzeczywiście było ich aż tylu. Ale dziesiątki
              tysięcy - to jest na pewno ten rząd wielkości. Sześć tysięcy drzewek jest w Yad
              Vashem: sam widziałem. Nie ulega wątpliwości, ze jest to niewielka część: to
              przecież tylko ci, których udało się udokumentować.

• Gość: jojo do Twardowskiego IP: *.proxy.aol.com 04.10.03, 01:19
      Wyjasnij mi panie Twardowski dlaczego Fredzio ma cie poprostu w dupie ? he?
    • Gość: Twardowski Re: do fredzia54 i takim jak on IP: *.lv.lv.cox.net 04.10.03, 02:53
      Czas na male podsumowanie.

Jak widac z tutejszych wypowiedzi nie za wiele jest glosow ktore mozna brac pod
      uwage. Wiekszosc z Was obrzuca sie wzajemnie obelgami i obrazliwym jezykiem
      stara ponizyc drugiego. Przykre to ale tak wlasnie jest.

Jesli chodzi o moj post, byla to proba rozpoczecia dyskusji w ktorej gora by
      byl rozsadek i to co podobno nas rozni od zwierzat, nasze czlowieczenstwo.
      Niestety jak narazie nic z tego, zarowno Polacy jak i Zydzi staraja sie pokazac
      pogarde i brak szacunku do drugich, wybaczcie nie bede tutaj nikogo cytowal.

W jednym z postow Dana33 napisala ze podczas II wojny Polacy pomagali Zydom,
      jak napisala byli oni nieliczni. Wszyscy wiemy co grozilo za taka pomoc, a
      jednak byli ci nieliczni, oczyms to swiadczy. A tak na marginesie, ilu Zydow
      narazajac wlasne i calej swojej rodziny zycie pomoglo w czasie wojny Polakom?
      Mysle ze nie bedziemy porownywac cyfr.

Paru z forumowiczow od poczatku stara sie mnie ponizyc i sprowokowac, nie
      rozumiem tylko dlaczego, skoro uwazacie sie panowie/panie za osoby inteligetne,
      rozmawiajmy w ten sposob, na obelgi i bluznierstwa nie bede reagowal, jojo
      Jarku itd.

To narazie tyle, co dalej zobaczymy, zycze plodnej dyskusji w ktorej wykazecie
      sie brakiem kompleksow rasowych w ktorych niektorzy z was przewodza.

Pozdrowienia wszystkim
      Twardowski

• janosik6 Twardoglowy bo inaczej nie moge . 04.10.03, 08:42
        Napisales cos co albo ci sie wypsnelo albo jestes glupol/katol.
        A mianowicie ;
        ...A tak na marginesie, ilu Zydow
        ...narazajac wlasne i calej swojej rodziny zycie pomoglo w czaswojny
        ..Polakom?
        ..Mysle ze nie bedziemy porownywac cyfr.

Tobie sie cos zle poprzestawialo pod sufitem kochany.
        Ty zapominasz ze to zydzi byli mordowani.
        Zydzi byli nekani 24-godz. na dobe.
        Zydzi sie chowali NIE polacy.
        Jak zydzi chowali sie w podziemiach szukajac ratunku, polacy zyli
        sobie calkiem w innym swiecie.
        Chodzili do kina , chodzili do teatru, na spacery do parku.
        Miewali randki i to jeszcze jakie ?
        Polki zachodzily w ciaze ?
        Koscioly mieli pootwierane a jakze.
        Mlodzi chodzili w oficerkach i gajerkach <wszystkie polskie filmy o tamtych
        czasach tak nam przedstawiaja.
        Kielbasa i wodka to normalka , w polskim domu.
        A wiec pytam sie ja ciebie jak ci co mieszkali w kanalach i gruzach
        w podziemiach ?mieli pomnagac polaka ?
        Wiec przestan pierdolic .
        A to ze polacy ;byli i tacy co pomnagali ale i byli i tacy co
        donosili na polska policje <granatowych lokai hitlerowskich>
        donosili na gestapo-dla korzysci majatkowych ale nie tylko .
        Dobrze jest znana nienawisc polakow do zydow , wychowywanie
        w duchu nienawisci di zydow to normalka w polsce.
        Ja NIE wierze aby byl inny kraj inna nacja na swiecie tak nienawidzaca
        zydow jak polacy , ale nie tylko zydow innych tez.
        Ale jak mozna szanowac innych jak sie NIE szanoje samego siebie ?
        • janosik6 Fredzio54, a masz pejsy ? 04.10.03, 08:58
          Pytam z ciekawosci.
          • fredzio54 Re: Fredzio54, a masz pejsy ? 07.10.03, 16:19
            janosik6 napisała:

> Pytam z ciekawosci.
            ha ha juz niema unas kolo 150 Lat ale niechce nosic glaca jak polski szlachcic
            szejgiec ! :))))) jeszcze mnie zstrela ! :))))))))))
        • Gość: CCCP Re: Twardoglowy bo inaczej nie moge . IP: *.acn.pl 04.10.03, 09:02
          janosik6 napisała:

> Napisales cos co albo ci sie wypsnelo albo jestes glupol/katol.
          > A mianowicie ;
          > ...A tak na marginesie, ilu Zydow
          > ...narazajac wlasne i calej swojej rodziny zycie pomoglo w czaswojny
          > ..Polakom?
          > ..Mysle ze nie bedziemy porownywac cyfr.
          >
          > Tobie sie cos zle poprzestawialo pod sufitem kochany.
          > Ty zapominasz ze to zydzi byli mordowani.
          > Zydzi byli nekani 24-godz. na dobe.
          > Zydzi sie chowali NIE polacy.

Pytanie było - jak rozumiem o postawę Żydów na terenach okupowanych przez ZSRR. Kiedy rozprawiano się z Polakami, a - programowo - nie z przedstawicielami mniejszości etnicznych i wyznaniowych byłego Państwa Polskiego, przynajmniej nie w pierwszym okresie okupacji. Masz dowody na jakieś inicjatywy podejmowane przez mniejszość żydowską na Zach. Białorusi czy Zach. Ukrainie, żeby ukrywać i ratować ściganych przez NKWD Polaków i ich rodziny?

O tym już była tu parę razy mowa.
          • janosik6 CCCP ty miewasz jakies widy ?zjawy ? 04.10.03, 09:20
            ponizej wystawiam ci tekscik twardoglowego.

Czas na male podsumowanie.

Jak widac z tutejszych wypowiedzi nie za wiele jest glosow ktore mozna brac pod
            uwage. Wiekszosc z Was obrzuca sie wzajemnie obelgami i obrazliwym jezykiem
            stara ponizyc drugiego. Przykre to ale tak wlasnie jest.

Jesli chodzi o moj post, byla to proba rozpoczecia dyskusji w ktorej gora by
            byl rozsadek i to co podobno nas rozni od zwierzat, nasze czlowieczenstwo.
            Niestety jak narazie nic z tego, zarowno Polacy jak i Zydzi staraja sie pokazac
            pogarde i brak szacunku do drugich, wybaczcie nie bede tutaj nikogo cytowal.

W jednym z postow Dana33 napisala ze podczas II wojny Polacy pomagali Zydom,
            jak napisala byli oni nieliczni. Wszyscy wiemy co grozilo za taka pomoc, a
            jednak byli ci nieliczni, oczyms to swiadczy. A tak na marginesie, ilu Zydow
            narazajac wlasne i calej swojej rodziny zycie pomoglo w czasie wojny Polakom?
            Mysle ze nie bedziemy porownywac cyfr.

Paru z forumowiczow od poczatku stara sie mnie ponizyc i sprowokowac, nie
            rozumiem tylko dlaczego, skoro uwazacie sie panowie/panie za osoby inteligetne,
            rozmawiajmy w ten sposob, na obelgi i bluznierstwa nie bede reagowal, jojo
            Jarku itd.

To narazie tyle, co dalej zobaczymy, zycze plodnej dyskusji w ktorej wykazecie
            sie brakiem kompleksow rasowych w ktorych niektorzy z was przewodza.

Pozdrowienia wszystkim
            Twardowski

• Gość: CCCP Re: CCCP ty miewasz jakies widy ?zjawy ? IP: *.acn.pl 04.10.03, 09:29
              janosik6 napisała:

> ponizej wystawiam ci tekscik twardoglowego.
              >

Reaguję, kolego na Twój tekst. Widy? Zjawy? Nie.

Jedynie swiadomość, ze historia nie jest czymś, co się da wpychać w proste sztance.

C.
              • Gość: dana33 Re: CCCP ty miewasz jakies widy ?zjawy ? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.10.03, 10:41
                cccp. gdzie ty znalazles jakas wzmianke w poscie twardowskiego o "postawę Żydów
                na terenach okupowanych przez ZSRR. Kiedy rozprawiano się z Polakami, a -
                programowo - nie z przedstawicielami mniejszości etnicznych i wyznaniowych
                byłego Państwa Polskiego, przynajmniej nie wpierwszym okresie okupacji. Masz
                dowody na jakieś inicjatywy podejmowane przez mniejszość żydowską na Zach.
                Białorusi czy Zach. Ukrainie, żeby ukrywać i ratować ściganych przez NKWD
                Polaków i ich rodziny?" musze ci uczciwie powiedziec, ze zaliczam taka odpowiedz
                do manipulacji. a taka nie nalezy do eleganckiego antysemity tylko do
                zbalansowanego. nie chcesz dac uczciwej odpowiedzi, ok, nie mam z tym problemu.
                ale nie odwracaj kota ogonem.

• fredzio54 Re: Twardoglowy bo inaczej nie moge . 07.10.03, 16:23
            Gość portalu: CCCP napisał(a):

> janosik6 napisała:
            >
            > > Napisales cos co albo ci sie wypsnelo albo jestes glupol/katol.
            > > A mianowicie ;
            > > ...A tak na marginesie, ilu Zydow
            > > ...narazajac wlasne i calej swojej rodziny zycie pomoglo w czaswojny
            > > ..Polakom?
            > > ..Mysle ze nie bedziemy porownywac cyfr.
            > >
            > > Tobie sie cos zle poprzestawialo pod sufitem kochany.
            > > Ty zapominasz ze to zydzi byli mordowani.
            > > Zydzi byli nekani 24-godz. na dobe.
            > > Zydzi sie chowali NIE polacy.
            >
            > Pytanie było - jak rozumiem o postawę Żydów na terenach okupowanych przez
            ZSRR.
            > Kiedy rozprawiano się z Polakami, a - programowo - nie z przedstawicielami
            mni
            > ejszości etnicznych i wyznaniowych byłego Państwa Polskiego, przynajmniej nie
            w
            > pierwszym okresie okupacji. Masz dowody na jakieś inicjatywy podejmowane
            przez
            > mniejszość żydowską na Zach. Białorusi czy Zach. Ukrainie, żeby ukrywać i
            rato
            > wać ściganych przez NKWD Polaków i ich rodziny?
            >
            > O tym już była tu parę razy mowa.
            Zydy byli lojalni do kraju gdzie byli obywateli , te pare zydow co byli w NKWD
            co byl przez polskiego szlachcica Dzerzynski stworzona.
            PPS byla Polska tak samo jak wasza wanda Wasilewska Moczar Bierut Berlinger
            Rola Zemierski i inne pedaly jak Gomulka.
            Wasza Zbrodnia byla popierac Panstwa Arabskie przeciwko Panstwa Izraela
            z to w Hadze nie starczy czasz nastepnay 99 Lat prowadzic procesy przeciwko PRL
            Polakow
      • Gość: dana33 do twardowskiego IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.10.03, 10:33
        nu, ta pretensje "A tak na marginesie, ilu Zydow narazajac wlasne i calej swojej
        rodziny zycie pomoglo w czasie wojny Polakom?" slyszalam na forum juz pare razy.
        nie chce sie wdawac w kolejna dyskusje, kto byl przez niemcow bardziej
        przesladowany, polacy czy zydzi, ale chcialabym uslyszec od ciebie odpowiedz na
        jedno pytanie: ilu polakow prosilo zydow o pomoc?
        • Gość: Twardowski Re: do twardowskiego IP: *.lv.lv.cox.net 04.10.03, 18:01
          >kto byl przez niemcow bardziej przesladowany, polacy czy zydzi, ale chcialabym
          >uslyszec od ciebie odpowiedz na jedno pytanie: ilu polakow prosilo zydow o
          >pomoc?

--------------

Oczywiscie ze Zydzi byli przez Niemcow bardziej od Polakow przesladowani, to
          nie ulega watpliwosci. Jednak musisz przyznac ze Polacy rowniez nie chodzili po
          ulicach bez obawy i strachu. A jesli chodzi o pomoc i narazanie zycia dla
          uratowania Polaka, to znam taki przypadek z "wlasnego podworka", z Warszawy, i
          jestem przekonany ze nie jest to historia odosobniona. Realia okupacji i
          Narodow okupowanych nigdy nie sa realiami bezpiecznej egzystencji i pomoc z
          kazdej strony dla kazdego okupowanego jest potrzebna i moze byc konieczna.

Pozdrowienia
          Twardowski
          • Gość: . Re: do twardowskiego+++ IP: *.swipnet.se 04.10.03, 18:43
            >>>>>>>Re: do fredzia54 i takim jak on+ adres: *.swipnet.se
            Gość: . 02-10-2003 19:23 odpowiedz na list odpowiedz cytując

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------
            ------

Napisz cos do Marty tez.>>>>>>>>>>>>>>>>

Czy ma pan zamiar odpowiedziec Marcie?
            To jest sprawa zasadnicza w tym watku.
          • Gość: dana33 Re: do twardowskiego IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 04.10.03, 21:22
            nu, mam jakies niewyrazne uczucie, ze rozwalamy otwarte drzwi i mowimy to samo,
            ale jakos tak pomimo. :) nigdy nie twierdzilam, ze polacy NIER pomagali zydom,
            bo pomagali. moje pytanie bylo odpowiedzia na pytanie ilu to zydow pomagalo
            polakom. ja nie znam zadnego przypadku, bo nie znam zadnego, gdzie polak prosil
            zyda o pomoc. jak mniej zaszczuty ma prosic o pomoc wiecej zaszczutego? i o tym,
            ze kazda rodzina polska zaznala strachu, bolu i ponizenia w tych czasach, tez
            pisalam.
            wiec mamy to samo zdanie. pozdrowienia ze zrozpaczonej zamachem jerozolimy.
    • Gość: Twardowski Re: do fredzia54 i takim jak on IP: *.lv.lv.cox.net 06.10.03, 08:28
      nie wierze ze to jest wszystko co macie do powiedzenia?
      • Gość: . Re: do fredzia54 i takim jak on+ IP: *.swipnet.se 06.10.03, 08:50
        Co mamy do powiedzenia?
        Panie Twardowski!
        Czy nie wydaje sie panu,ze w dyskusji zeszliscie na boczny tor.
        Watek byl: "do fredzia54 i takim jak on"
        Wiec trzymajmy sie tego.a nie kto komu pomagal.
        Bo to jest inny temat.
        Azeby z panem dalej dyskutowac w panskim watku,chcialbym wiedziec jakie ma pan
        stanowisko co do nizej przedstawionego cytatu!

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------
        ------

Napisz Pan cos do Marty tez.>>>>>>>>>>>>>>>>

Czy ma pan zamiar odpowiedziec Marcie?
        To jest sprawa zasadnicza w tym watku.
        • Gość: dana33 Re: do fredzia54 i takim jak on+ IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 06.10.03, 14:35
          nu, gosciu ., na takie i podobne pytania my nigdy nie dostajemy odpowiedzi.
          one nie sa "wygodne"....
        • Gość: Twardowski Re: do fredzia54 i takim jak on+ IP: *.lv.lv.cox.net 07.10.03, 00:57
          Gość portalu: . napisał(a):

> Co mamy do powiedzenia?
          > Panie Twardowski!
          > Czy nie wydaje sie panu,ze w dyskusji zeszliscie na boczny tor.
          > Watek byl: "do fredzia54 i takim jak on"
          > Wiec trzymajmy sie tego.a nie kto komu pomagal.
          > Bo to jest inny temat.
          > Azeby z panem dalej dyskutowac w panskim watku,chcialbym wiedziec jakie ma pan
          > stanowisko co do nizej przedstawionego cytatu!
          >
          > >>>>>><Jak powinnismy ukarac zydow ?
          > Autor: Gość: Marta IP: 209.234.157.*
          > Data: 01-10-2003 19:26 + odpowiedz na list
          >
          > + odpowiedz cytując
          >
          > -----------------------------------------------
          > Jak powinna zostac ukarana ta zwyrodniala rasa?
          > Jak powinnismy ukarac zydow za ich zbrodnie na
          > Polakach,za ich zbrodnie na Palestynczykach.
          > Jak powinnismy ukarac zydow za ich machloje,oszustwa i
          > zlodziejstwa w USA i Rosji ?
          > Jak powinnismy ukarac ta zwyrodniala rase?

---------------------------------------------------

Szanowny Panie Kropka,

Od poczatku zadasz pan odemnie wypowiedzi na temat kogos kto okresla sie
          mianem "Marta". Odpowiedzialbym Panu wczesniej, niestety wyczulem i nadal
          wyczowam, w panskim "tonie" zlosc, bunt i nienawisc do czegos lub kogos. Slowa
          kierowal Pan do mnie w zwiazku z czym biore te odczucia pod wlasnym adresem.

Nie rozpoczalem tego watku zeby sie z kimkolwiek klocic i kogokolwiek obrazac,
          dlatego bede odpowiadac na pytania i podejmowac polemike tylko wowczas kiedy
          czuje ze ktos pyta mnie jak czlowiek czlowieka, bez zadnych wasci i ponizen
          narodowosciowych czy rasowych. Jest to otwarte forum i wszyscy moga sie tutaj
          wypowiadac, tak tez sie dzieje.

Jesli chodzi o wypowiedz "Marty" nie uwazam zeby byla ona warta jakichkolwiek
          komentazy poniewaz jest to wypowiedz bez sensu. Czy mozna wypowiadac sie
          logicznie na cos co nie ma logiki? Dlaczego nie ma sensu? Dlatego
          poniewaz "Marta" mowi o ukaraniu rasy, co juz z zalozenia jest bzdura. Podobnie
          jak nie mozna karac Narodow, poszczegolnych pokolen czy kolorow skory. Uwazam
          natomiast, ze jesli sa wsrod danej rasy osobnicy ktorym mozna udowodnic wine za
          jakies przestepstwa, takich ludzi nalezy ukarac i odizolowac od reszty,
          niezaleznie czy sa nimi Polacy, Zydzi, Palestynczycy, Amerykanie, Francuzi,
          Murzyni, Indianie, Chinczycy itd, itp.

Tak wiec wypowiadajac sie na temat postu "Marty" moge powiedziec ze kazdy kto
          mysli racjonalnie i nie jest zarazony rasizmem nie bedzie takich watkow bral
          pod uwage.

Twardowski
          • goldbaum Re: do fredzia54 i takim jak on+ 07.10.03, 16:34

> Szanowny Panie Kropka,
            >
            > Od poczatku zadasz pan odemnie wypowiedzi na temat kogos kto okresla sie
            > mianem "Marta".

Bo ty wreszcie powinienes sie nauczyc, ze jak ty Zyda o cos spytasz to ty
            dostaniesz odpowiedz (moze) dopiero wtedy, jak sam odpowiesz na 10 pytan ktore
            postawi ci Zyd i jak przedlozysz koszerny zyciorys.
            • Gość: . Re: do fredzia54 i takim jak on+ IP: *.swipnet.se 07.10.03, 23:57
              Prosze sie nie wtracac do rozmow powaznych.
          • Gość: . Re: do fredzia54 i takim jak on+ IP: *.swipnet.se 07.10.03, 23:55
            Pytanie bylo skierowane do pana.
            Reakcja na wypowiedzi pewnych ludzi,nalezacych do roznych stron, na pewne
            tematy powinna byc jednakowa:
            "Tak wiec wypowiadajac sie na temat postu "Marty" moge powiedziec ze kazdy
            kto
            mysli racjonalnie i nie jest zarazony rasizmem nie bedzie takich
            watkow bral
            pod uwage."

• schlagbaum Re: do fredzia54 i takim jak on 06.10.03, 15:13

> nie wierze ze to jest wszystko co macie do powiedzenia?

Nie dasz rady.
        Probowalo juz wielu i zawsze z tym samym skutkiem.
        Glowa w mur.
        To, ze juz setki razy zwracano uwage ludziom takim jak Marta i robilo to juz
        wielu to jest bez znaczenia.
        Fredzia nie skrytykowal jeszcze nigdy, nikt z Izraela i tego tez nie zrobi, bo
        zawsze znajdzie sie jeszcze jakas nowa Marta, ktorej jeszcze nie zwrocono uwagi.
        Syzyfowe to proby.
        Sa ludzie ktorzy z urodzenia sa pokrzywdzeni i nic nie jest w stanie ich
        sposobu myslenia zmienic.
        Mozna by sie z tego smiac ale oni tak naprawde mysla i nawet maja instytucje,
        ktore po calym swiecie szukaja przykladow na tego potwierdzenie.
        Jaki kraj jeszcze moze sie taka instytucja jak ADL pochwalic ?
        • Gość: dana33 Re: do fredzia54 i takim jak on IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 06.10.03, 17:27
          nu, schlagbaum, trafiles w sedno: my mamy wszystko, co inni i jeszcze wiecej.
          ale jestem gotowa sie z toba zamienic: na sasiadow. dam ci naszych, a my
          wezmiemy twoich. co ty na to?
          • schlagbaum Re: do fredzia54 i takim jak on 06.10.03, 17:49

> nu, schlagbaum, trafiles w sedno: my mamy wszystko, co inni i jeszcze wiecej.
            > ale jestem gotowa sie z toba zamienic: na sasiadow. dam ci naszych, a my
            > wezmiemy twoich. co ty na to?

Widzisz, ja zyje z moimi sasiadami w zgodzie i nie odczuwam potrzeby zmiany.
            Mam powazne watpliwosci czy z sasiadem fredziem byloby to mozliwe.
            Fredzio ma was wszystkich poparcie wiec w duszy zgadzacie sie z tym co on pisze.
            Skoro wszyscy milczaco podzielacie opinie fredzia nie dziwie sie, ze z
            sasiadami sie nie uklada.
            Moze czas sie zastanowic nad przyczynami zamiast biadolic.
            • Gość: dana33 Re: do fredzia54 i takim jak on IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 06.10.03, 18:04
              nu, kochanie, kto tu biadoli? to wy biadolicie z powodu fredzia. myu nawet nie z
              powodu arafata. najwyzej go oskarzamy, ale biadolimy? nigdy.
              a zastanowic sie? a po co? juz sie tyle lat zastanawiamy i do niczego nie
              dochodzimy. zastanow sie i powiedz mi, bo mnie z mojego zastanowienia nic nie
              wyszlo: dlaczego w 1948 roku, po rezolucji onz i podzieleniu palestyny, dlaczego
              arabowie wtedy zamiast zabrac sie za budowe swojego kraju rzucili sie na nas,
              chcac zlikwidowac kraj, ktory powstal pare godzin wczesniej? jak zrozumiem to,
              to moze mozna bedzie zrozumiec reszte. wiec jak ty rozumisz, to daj znak. moze
              wtedy ja tez zrozumiem.
            • Gość: . Re: do fredzia54 i takim jak on+ IP: *.swipnet.se 06.10.03, 23:40
              >>>>>< • Re: do fredzia54 i takim jak on
              schlagbaum 06-10-2003 17:49 odpowiedz na list odpowiedz
              cytując

Widzisz, ja zyje z moimi sasiadami w zgodzie i nie odczuwam
              potrzeby zmiany.>>>>>>>>>>>>>>>

Dzieki ZSRR?
              Nie odczuwasz? A moze jestes zmuszony?
              A co jezeli sasiad odczuwa?

Ciekaw jestem:
              "Mam powazne watpliwosci czy z sasiadem fredziem byloby to mozliwe."
              A Marta to nawet nie sasiad,to siostra.

• Gość: dana33 do schlagbauma IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 07.10.03, 00:02
                nu, ciagle jeszcze myslisz? ok, ja ciagle czekam na wynik twojego myslenia.
                jestem dostatecznie mloda, zeby doczekac sie, bo myslec bedziesz jeszcze dlugo.
                • schlagbaum Re: do dany 07.10.03, 00:18

> nu, ciagle jeszcze myslisz? ok, ja ciagle czekam na wynik twojego myslenia.
                  > jestem dostatecznie mloda, zeby doczekac sie, bo myslec bedziesz jeszcze
                  dlugo.

Ja czekam juz nieco dluzej od Ciebie na odpowiedz na pytanie-dlaczego nikt z
                  Izraelczykow nie potrafi sie zdobyc na krytyke tego chamskiego prowokatora.
                  Wyjasnisz mi to przekonywujaco to mozesz liczyc na moja odpowiedz.
                  Kierowac rozmowe w zupelnie innym kierunku mozesz probowac majac do czynienia z
                  dziecmi.

PS

kto to jest ten szwedzki cymbal ?
                  • Gość: dana33 Re: do dany IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 07.10.03, 00:39
                    nu, nie wiem, nie zauwazylam ze ze szwecji pisze jakis cymbal.
                    czy piszac o chamskim prowokatorze masz na mysli fredzia?
                    jesli tak, to nie zuwazylam twojego pytania. podobne pytania innych zauwazylam i
                    rowniez odpowiedzialam, wiec moge tobie tez jeszcze raz:
                    a wiec nie moge w imieniu wszystkich israelczykow, ale w moim wlasnym, ok?
                    nie uwazam fredzia za prowokatora, i tez nie za chamskiego. czasem lekko
                    przesadzi w doborze slow, ale ostatecznie nie kazdy taki delikacik jak ja, i juz
                    napewno nie na tym forum. wiem napewno cztery rzeczy o fredziu: 1) on sie tu z
                    nas wszystkich nabija, 2) on nie nienawidzi kazdego polaka, on chyba nie
                    nienawidzi zadnego polaka, on prosto oddaje to co dostaja zydzi od pewnych
                    polakow na tym forum, 3) jego powiedzenia sa czasem blyskotliwe. moje ulubione:
                    "oni maja nafte a my zapalki", nie uwazasz, ze swietne? 4) brak krytyki
                    kompletnej ze strony israelskiej mozesz postawic pod punkt "solidarnosc
                    zydowska". mamy cos takiego, rzecz dosc nieznana w polsce i miedzy polakami.

jeszcze jedno pytanie, szalenie mnie interesujace: ci co pisza ze szwecji, to
                    ludzie inteligentni, oczytani, majace swoje zdanie, i to nie zawsze
                    pro-zydowskie lub pro-israelskie. natomiast ja nie az tak, taka sobie israelska
                    kura domowa, ktora nie znosi klamstw o zydach i israelu. dlaczego oni cymbal a
                    ja nie? ja moge byc cymbalistka, ok.
                    • schlagbaum Re: do dany 07.10.03, 00:53

> nu, nie wiem, nie zauwazylam ze ze szwecji pisze jakis cymbal.
                      > czy piszac o chamskim prowokatorze masz na mysli fredzia?
                      > jesli tak, to nie zuwazylam twojego pytania. podobne pytania innych
                      zauwazylam
                      > i
                      > rowniez odpowiedzialam, wiec moge tobie tez jeszcze raz:
                      > a wiec nie moge w imieniu wszystkich israelczykow, ale w moim wlasnym, ok?
                      > nie uwazam fredzia za prowokatora, i tez nie za chamskiego. czasem lekko
                      > przesadzi w doborze slow, ale ostatecznie nie kazdy taki delikacik jak ja, i
                      ju
                      > z
                      > napewno nie na tym forum. wiem napewno cztery rzeczy o fredziu: 1) on sie tu
                      z
                      > nas wszystkich nabija, 2) on nie nienawidzi kazdego polaka, on chyba nie
                      > nienawidzi zadnego polaka, on prosto oddaje to co dostaja zydzi od pewnych
                      > polakow na tym forum, 3) jego powiedzenia sa czasem blyskotliwe. moje
                      ulubione:
                      > "oni maja nafte a my zapalki", nie uwazasz, ze swietne? 4) brak krytyki
                      > kompletnej ze strony israelskiej mozesz postawic pod punkt "solidarnosc
                      > zydowska". mamy cos takiego, rzecz dosc nieznana w polsce i miedzy polakami.
                      >
                      > jeszcze jedno pytanie, szalenie mnie interesujace: ci co pisza ze szwecji, to
                      > ludzie inteligentni, oczytani, majace swoje zdanie, i to nie zawsze
                      > pro-zydowskie lub pro-israelskie. natomiast ja nie az tak, taka sobie
                      israelska
                      > kura domowa, ktora nie znosi klamstw o zydach i israelu. dlaczego oni cymbal a
                      > ja nie? ja moge byc cymbalistka, ok.

Fredzio sie nabija ?
                      No to teraz nareszcie zrozumialem o co tu chodzi.

Myslalem, ze jewhater, AD, Sokol i inni to oszolomy ale oni sie chyba tez tylko
                      nabijaja.
                      Wolno fredziowi to dlaczego im nie ?
                      Wprawdzie to nie moje poczucie humoru ale napewno inni maja ubaw. Taki jak
                      zwolennicy fredzia.
                      No to sobie wszystko wyjasnilismy.

Dobranoc

PS

W Szwecji mieszkaja napewno ludzie inteligentni i mniej rozgarnieci.
                      Nie chodzi mi przeciez o piszacych ze Szwecji generalnie lecz o tego kmiotka ,
                      ktory cos tam smaruje ale chyba sam nie wie o co mu chodzi.
                      Jaki ZSRR ? Co on jeszcze z jaskini nie wyszedl ?
                      Jaka siostra ? Moja papuga moglaby sobie z nim chyba porozmawiac.
                      • Gość: dana33 do schlagbauma IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 07.10.03, 02:17
                        nu, nic na to nie poradze, ze nie widzisz roznicy miedzy fredziem a ad.
                        a co do papugi, to na mile zakonczenie dnia:

Meyer, a lonely widower, was walking home along Delancy Street one day, wishing
                        something wonderful would happen to his life, when he passed a Pet store and
                        heard a squawking voice shouting out in Yiddish:
                        "Quawwwwk... vus macht du... yeah, you... outside, ... eh?"
                        Meyer rubbed his eyes and ears. He couldn't believe it! The proprietor sprang
                        out of the door and grabbed Meyer by the sleeve. "Come in here, fella, and check
                        out this parrot..."
                        Meyer stood in front of an African Grey that cocked his little head and said:
                        "Vus? Kenst reddin Yiddish?"
                        Meyer turned excitedly to the store owner. "He speaks Yiddish?"
                        "What did you expect? Chinese maybe?"
                        In a matter of moments Meyer had placed five hundred dollars down on the counter
                        and carried the parrot in his cage away with him. All night long he talked with
                        the parrot in Yiddish. He told the parrot about his father's adventures coming
                        to America; About how beautiful his mother was when she was a young bride; About
                        his family; About his wife and children; About his years of working in the
                        garment industry; and about sunny Florida. The parrot listened and commented
                        while sharing some walnuts. The parrot told him of living in the pet store and
                        how he hated the weekends. They both went to sleep. Next morning, Meyer began
                        saying his prayers. The parrot demanded to know what he was doing and when Meyer
                        explained, the parrot wanted to pray too. Meyer hand-made a miniature yarmulke
                        for the parrot. The parrot wanted to learn to read Hebrew so Meyer spent months,
                        sitting and teaching the parrot, teaching him Torah. Before long Meyer came to
                        love and count on the parrot as a friend and a Jew. He was lonely no more.
                        On Rosh Hashanah, Meyer rose, got dressed, and was about to leave when the
                        parrot demanded to go with him. Meyer explained that a synagogue was not a place
                        for a bird, but the parrot pleaded and was carried to the synagogue on Meyer's
                        shoulder. Needless to say, they were quite a spectacle. Meyer was questioned by
                        everyone, including the Rabbi. At first, the Rabbi refused to allow a bird into
                        the building on the High Holy Days, but Meyer convinced him to let him
                        in this one time, swearing that parrot could pray. Wagers were made with Meyer.
                        Thousands of dollars were bet... even odds... that the parrot could NOT pray,
                        could not speak Yiddish, or Hebrew, etc. All eyes were on the two of them during
                        services. The parrot was still perched on Meyer's shoulder as one prayer and
                        song passed... but not a peep from the bird. Meyer become annoyed, slapping at
                        his shoulder and mumbling under his breath, "Pray!" The parrot said nothing.
                        "Pray, parrot! You can pray... do it now while everybody's looking at you!"
                        The parrot said nothing.
                        After services were over, Meyer realized he owed his synagogue buddies and the
                        Rabbi over four thousand dollars. He marched home... very disgusted, saying
                        nothing. Finally several blocks from the temple the bird began to sing an old
                        Yiddish song and was happy as a lark. Meyer stopped and looked at him.
                        "You miserable bird... you cost me over four thousand dollars. Why? After I
                        taught you the morning prayers, taught you to read Hebrew and the Torah. And
                        after you begged me to bring you to a synagogue on Rosh Hashanah... why? Why did
                        you do this to me?"
                        "Don't be stupid," the parrot replied. "Think of the odds on Yom Kippur !"

dobranoc :)
                    • goldbaum Re: do dany 07.10.03, 16:42

> wiem napewno cztery rzeczy o fredziu:
                      1) on sie tu z nas wszystkich nabija,

To dokladnie tak samo jak A.D., Sokol i jewhater!

2) on nie nienawidzi kazdego polaka, on chyba nie
                      > nienawidzi zadnego polaka, on prosto oddaje to co dostaja zydzi od pewnych
                      > polakow na tym forum,

To dokladnie tak samo jak A.D., Sokol i jewhater! Tylko w odwrotna strone!

3) jego powiedzenia sa czasem blyskotliwe. moje ulubione:
                      > "oni maja nafte a my zapalki", nie uwazasz, ze swietne?

To dokladnie tak samo jak A.D., Sokol i jewhater! Tylko w odwrotna strone!
                      Moje ulubione: "oni maja krematoria a my mamy zapalki"

4) brak krytyki
                      > kompletnej ze strony israelskiej mozesz postawic pod punkt "solidarnosc
                      > zydowska". mamy cos takiego, rzecz dosc nieznana w polsce i miedzy polakami.

Tu jest calkiem inaczej u Polakow bo wsrod nich ciagle przytrafiaja sie tacy
                      zdrajcy, pederasci, ptaki, ktore gniazdo kalaja i najezdzaja na takich wesolkow
                      jak A.D., Sokol i jewhater. Zupelny brak poczucia jednosci i humoru!
              • goldbaum Re: do fredzia54 i takim jak on+ 07.10.03, 16:37
                Gość portalu: . napisał(a):

> Dzieki ZSRR?
                > Nie odczuwasz? A moze jestes zmuszony?
                > A co jezeli sasiad odczuwa?

Chcesz zrobic kupe ale ci nie wychodzi, nijak. Zatwardzenie!
                Polaczki maja super sasiadow, teraz nawet Niemcow i Ruskich. Nie maja z nimi
                zadnych problemow i nawet sie na nie nie zapowiada, choc my Zydzi bardzo bysmy
                tego chcieli. Oni nawet sa sojuszniki!

• fredzio54 Re: do fredzia54 i takim jak on 07.10.03, 16:30
      Polacy dzieki wam za ufania
      to prawda ze wiekszosc was jest narod do niczego
      Leniuchy klamczuchy zawsze ktos inny jest winny o waszego Losu
      dzisaj jestescie przez Niemciw wykupieni Prasa Piwo zwiwosc
      nawet wasza wodka jest skandinawaska z finlandi
      Jedna pociecha macie objechac zydow co juz zostawili tego zasranego jraju bez
      prespektiwoch ,nawet 10 tys z was przyjechalo donas na czarno z dobre szekli
      charowac.
      • Gość: Twardowski Re: do Fredzia IP: *.lv.lv.cox.net 07.10.03, 17:55
        fredzio54 napisał:

> Polacy dzieki wam za ufania
        > to prawda ze wiekszosc was jest narod do niczego
        > Leniuchy klamczuchy zawsze ktos inny jest winny o waszego Losu
        > dzisaj jestescie przez Niemciw wykupieni Prasa Piwo zwiwosc
        > nawet wasza wodka jest skandinawaska z finlandi
        > Jedna pociecha macie objechac zydow co juz zostawili tego zasranego jraju bez
        > prespektiwoch ,nawet 10 tys z was przyjechalo donas na czarno z dobre szekli
        > charowac.
        ----------------------

Panie Fredzio,

Dlaczego kaleczysz pan polski jezyk, wiem ze nie musisz pan tego robic. W jakim
        celu jezdzisz pan czesto do Polski skoro tak bardzo nienawidzisz tego kraju i
        ludzi tam zyjacych. Czyz nie ma na Swiecie miejsc gdzie mozna spedzic mile czas
        wsrod tych ktorych sie lubi i szanuje?. Co jest dziwnego w tym, ze sa Polacy
        ktorzy nie czuja sympatji do Zydow, za co by ja mieli czuc? Nie bede tutaj pana
        panie Fredzio cytowal, wszyscy znaja panskie wypowiedzi, a nie jestes pan
        odosobniony.

Jest pan poprostu zwyklym rasista, nie zabawnym czy zartobliwym jak to
        niektorzy staraja sie tlumaczyc a poprostu zwyklym chamskim typem.

Twardowski

----------------------------------------------

ps: jeszcze jedno, napisal pan taka sekwencje:

"...to prawda ze wiekszosc was jest narod do niczego...".

Wedlug pana panie Fredzio jaka wiekszosc, moze sie pan bardziej sprecyzowac,
        ile procent Polakow wedlug pana jest do niczego? Chyba nie ma pan namysli
        Polakow jako calego Narodu? Narod to tak jak rasa, niejaka Marta cos mowila o
        rasach, nieprawdaz?

pozdrowienia
        • fredzio54 Re: do Fredzia 08.10.03, 16:46

> fredzio54 napisał:
          >
          > > Polacy dzieki wam za ufania
          > > to prawda ze wiekszosc was jest narod do niczego
          > > Leniuchy klamczuchy zawsze ktos inny jest winny o waszego Losu
          > > dzisaj jestescie przez Niemciw wykupieni Prasa Piwo zwiwosc
          > > nawet wasza wodka jest skandinawaska z finlandi
          > > Jedna pociecha macie objechac zydow co juz zostawili tego zasranego jraju
          > bez
          > > prespektiwoch ,nawet 10 tys z was przyjechalo donas na czarno z dobre szek
          > li
          > > charowac.
          > ----------------------
          >
          > Panie Fredzio,
          >
          > Dlaczego kaleczysz pan polski jezyk, wiem ze nie musisz pan tego robic. W
          jakim
          >
          > celu jezdzisz pan czesto do Polski skoro tak bardzo nienawidzisz tego kraju i
          > ludzi tam zyjacych. Czyz nie ma na Swiecie miejsc gdzie mozna spedzic mile
          czas
          >
          > wsrod tych ktorych sie lubi i szanuje?. Co jest dziwnego w tym, ze sa Polacy
          > ktorzy nie czuja sympatji do Zydow, za co by ja mieli czuc? Nie bede tutaj
          pana
          >
          > panie Fredzio cytowal, wszyscy znaja panskie wypowiedzi, a nie jestes pan
          > odosobniony.
          >
          > Jest pan poprostu zwyklym rasista, nie zabawnym czy zartobliwym jak to
          > niektorzy staraja sie tlumaczyc a poprostu zwyklym chamskim typem.
          >
          > Twardowski
          >
          > ----------------------------------------------
          >
          > ps: jeszcze jedno, napisal pan taka sekwencje:
          >
          > "...to prawda ze wiekszosc was jest narod do niczego...".
          >
          > Wedlug pana panie Fredzio jaka wiekszosc, moze sie pan bardziej sprecyzowac,
          > ile procent Polakow wedlug pana jest do niczego? Chyba nie ma pan namysli
          > Polakow jako calego Narodu? Narod to tak jak rasa, niejaka Marta cos mowila o
          > rasach, nieprawdaz?
          >
          > pozdrowienia
          Panie
          Moja opinie o polske i polakow pan nie zmieni, swiat sie zmienia tylko araby i
          polacy nie.
          Fakt jest z polske jest zacofana ciemna i katoliczka.Nawet nasz byly Premier
          izraela Szamir urodzony kolo Bialystoka potwierdzyl ze polacy sa anytsemici z
          piersi matki.
          Leniuchy i klamczuchy jestescie, jechac po polske i wydac polskie miasta
          starczy mmnie przykonac.
          Klamczuchy starczy czytac polska historie i bublykacie o spolparce z Nazistami
          w II WS dotego spolpraca z ZSSR przeciwko panstwa Zydowskiego Izrael

W Polsce niamzydwo ale jest antysemitizm
          Mozsze mnie polke jako kochanke i zone pohdzie do kosciala i wroci ci
          anytsemitka ! to kto tutaj rasista ? wy czy my ?
          • Gość: zbalansowany Re: do Fredzia IP: *.mel.connect.com.au / *.connect.com.au 09.10.03, 02:20
            Fredziu wyluzuj sie, napisz cos o twoim bracie co to byl w marynarce
            (wojennej?), albo cos o psiach pustinnych, to bedzie ciekawsze niz nam Polakom
            opowiadac jacy my jestesmy.
            • fredzio54 Re: do Fredzia 09.10.03, 11:28
              Gość portalu: zbalansowany napisał(a):

> Fredziu wyluzuj sie, napisz cos o twoim bracie co to byl w marynarce
              > (wojennej?), albo cos o psiach pustinnych, to bedzie ciekawsze niz nam
              Polakom
              > opowiadac jacy my jestesmy.
              ma dla cibie link zobacz kogo zamordowali twoje sojuzniki bracia arabskie
              dolphin.org.il/tclass/
          • Gość: Twardowski Re: do Fredzia IP: *.lv.lv.cox.net 09.10.03, 10:57
            fredzio54 napisał:

> Panie
            > Moja opinie o polske i polakow pan nie zmieni, swiat sie zmienia tylko araby
            i
            > polacy nie.
            > Fakt jest z polske jest zacofana ciemna i katoliczka.Nawet nasz byly Premier
            > izraela Szamir urodzony kolo Bialystoka potwierdzyl ze polacy sa anytsemici z
            > piersi matki.
            > Leniuchy i klamczuchy jestescie, jechac po polske i wydac polskie miasta
            > starczy mmnie przykonac.
            > Klamczuchy starczy czytac polska historie i bublykacie o spolparce z
            Nazistami
            > w II WS dotego spolpraca z ZSSR przeciwko panstwa Zydowskiego Izrael
            >
            > W Polsce niamzydwo ale jest antysemitizm
            > Mozsze mnie polke jako kochanke i zone pohdzie do kosciala i wroci ci
            > anytsemitka ! to kto tutaj rasista ? wy czy my ?

-------------------------------------------

Panie Fredzio,

> Panie Moja opinie o polske i polakow pan nie zmieni, swiat sie zmienia tylko
            > araby i polacy nie.

Rozumiem ze ma Pan namysli "niezmienny" w zlym tego slowa znaczeniu. Tylko stu
            procentowy rasista moze wyrazic opinie uogolniajaca i twierdzaca ze Narod jako
            calosc jest zly? Podobne opinie wyrazali Nazisci w odniesieniu do niektorych
            narodowosci.

-----------------

> Fakt jest z polske jest zacofana ciemna i katoliczka.Nawet nasz byly Premier
            > izraela Szamir urodzony kolo Bialystoka potwierdzyl ze polacy sa anytsemici z
            > piersi matki.

Udowadnia Pan ze wasz byly premier to bezmozgowiec i zdrajca kraju dzieki
            ktoremu on i jego rodzice mieli szanse i mozliwosc istnienia. Z mlekiem matki
            niczego nie mozna wyssac oprocz wartosci pozytywnych, natomiast szacunku i
            uszanowania dla innych nabywa sie od najblizszego otoczenia w pierwszych latach
            zycia. Czego wiec uczyli Szamira jego rodzice jak byl mlody?

> Leniuchy i klamczuchy jestescie, jechac po polske i wydac polskie miasta
            > starczy mmnie przykonac.

Wiec sie Pan przejedz po Polsce, ale proponuje tym razem na trzezwo, moze
            wowczas ujrzysz wartosci, piekno tego kraju i to co Polacy stworzyli podczas
            swojej ponad tysiacletniej historii, moze porownamy to z tym co stworzyliscie w
            Izraelu do tej pory za amerykanskie pieniadze?

-----------------------

> Klamczuchy starczy czytac polska historie i bublykacie o spolparce z
            > Nazistami w II WS

Ilu z was przezylo dzieki odwadze i poswieceniu Polakow podczas wojny i nie
            tylko? Ilu Polakow poswiecilo wlasne zycie zeby uratowac rodziny Zydowskie? Ilu
            Zydow poswiecilo sie kiedykolwiek dla kogokolwiek zeby uratowc cudze istnienie?

>dotego spolpraca z ZSSR przeciwko panstwa Zydowskiego Izrael

Kogo wspolpraca? Zydow polskiego pochodzenia, dzieki ktorym w Polsce panoszyl
            sie komunizm przez tyle lat, rozkradajac dobra tego kraju i falszujac jego
            historie.

------------------------

> W Polsce niamzydwo ale jest antysemitizm

Polska przez wieki byla krajem najbardziej tolerancyjnym i przychylnym dla
            wszystkich, rowniez dla Zydow, stad tez tylu z was zylo tutaj od stoleci.
            Polska i Polacy dali Wam wiecej jak jakikolwiek inny Narod nie zadajac niczego
            w zamian, wrecz przeciwnie biorac na siebie nienawisc i agresje innych za Was.

Obecnie w Polsce jest Polska, kraj jakiego Zydzi nigdy nie beda mieli za zadne
            pieniadze. To jest wlasnie powod dla ktorego tak bardzo Pan panie Fredzio i
            tacy jak pan nienawidzicie tej Ziemi, wiedzac ze jestescie bezsilny azeby
            cokolwiek zmienic i zeby miec to co jest najcenniejsze dla kazdego Polaka,
            wlasny honor!

--------------------------
            > Mozsze mnie polke jako kochanke i zone pohdzie do kosciala i wroci ci
            > anytsemitka ! to kto tutaj rasista ? wy czy my ?

Nikt w polskich kosciolach nie nawoluje do nienawisci, odwrotnie jak w
            synagogach gdzie przynaleznosc do rasy ma znaczenie pierwszorzedne.

-------------

Moze ma Pan cos wspolnego z "Marta", bo sens tego co Pan mowi jest taki sam,
            panie Fredzio!!!

Twardowski

• fredzio54 Re: do Fredzia 09.10.03, 11:38

> fredzio54 napisał:
              >
              > > Panie
              > > Moja opinie o polske i polakow pan nie zmieni, swiat sie zmienia tylko ara
              > by
              > i
              > > polacy nie.
              > > Fakt jest z polske jest zacofana ciemna i katoliczka.Nawet nasz byly Premi
              > er
              > > izraela Szamir urodzony kolo Bialystoka potwierdzyl ze polacy sa anytsemic
              > i z
              > > piersi matki.
              > > Leniuchy i klamczuchy jestescie, jechac po polske i wydac polskie miasta
              > > starczy mmnie przykonac.
              > > Klamczuchy starczy czytac polska historie i bublykacie o spolparce z
              > Nazistami
              > > w II WS dotego spolpraca z ZSSR przeciwko panstwa Zydowskiego Izrael
              > >
              > > W Polsce niamzydwo ale jest antysemitizm
              > > Mozsze mnie polke jako kochanke i zone pohdzie do kosciala i wroci ci
              > > anytsemitka ! to kto tutaj rasista ? wy czy my ?
              >
              > -------------------------------------------
              >
              > Panie Fredzio,
              >
              > > Panie Moja opinie o polske i polakow pan nie zmieni, swiat sie zmienia tyl
              > ko
              > > araby i polacy nie.
              >
              > Rozumiem ze ma Pan namysli "niezmienny" w zlym tego slowa znaczeniu. Tylko
              stu
              > procentowy rasista moze wyrazic opinie uogolniajaca i twierdzaca ze Narod
              jako
              > calosc jest zly? Podobne opinie wyrazali Nazisci w odniesieniu do niektorych
              > narodowosci.
              >
              > -----------------
              >
              > > Fakt jest z polske jest zacofana ciemna i katoliczka.Nawet nasz byly Premi
              > er
              > > izraela Szamir urodzony kolo Bialystoka potwierdzyl ze polacy sa anytsemic
              > i z
              > > piersi matki.
              >
              > Udowadnia Pan ze wasz byly premier to bezmozgowiec i zdrajca kraju dzieki
              > ktoremu on i jego rodzice mieli szanse i mozliwosc istnienia. Z mlekiem matki
              > niczego nie mozna wyssac oprocz wartosci pozytywnych, natomiast szacunku i
              > uszanowania dla innych nabywa sie od najblizszego otoczenia w pierwszych
              latach
              >
              > zycia. Czego wiec uczyli Szamira jego rodzice jak byl mlody?
              >
              > > Leniuchy i klamczuchy jestescie, jechac po polske i wydac polskie miasta
              > > starczy mmnie przykonac.
              >
              > Wiec sie Pan przejedz po Polsce, ale proponuje tym razem na trzezwo, moze
              > wowczas ujrzysz wartosci, piekno tego kraju i to co Polacy stworzyli podczas
              > swojej ponad tysiacletniej historii, moze porownamy to z tym co stworzyliscie
              w
              >
              > Izraelu do tej pory za amerykanskie pieniadze?
              >
              > -----------------------
              >
              > > Klamczuchy starczy czytac polska historie i bublykacie o spolparce z
              > > Nazistami w II WS
              >
              > Ilu z was przezylo dzieki odwadze i poswieceniu Polakow podczas wojny i nie
              > tylko? Ilu Polakow poswiecilo wlasne zycie zeby uratowac rodziny Zydowskie?
              Ilu
              >
              > Zydow poswiecilo sie kiedykolwiek dla kogokolwiek zeby uratowc cudze
              istnienie?
              >
              > >dotego spolpraca z ZSSR przeciwko panstwa Zydowskiego Izrael
              >
              > Kogo wspolpraca? Zydow polskiego pochodzenia, dzieki ktorym w Polsce panoszyl
              > sie komunizm przez tyle lat, rozkradajac dobra tego kraju i falszujac jego
              > historie.
              >
              > ------------------------
              >
              > > W Polsce niamzydwo ale jest antysemitizm
              >
              > Polska przez wieki byla krajem najbardziej tolerancyjnym i przychylnym dla
              > wszystkich, rowniez dla Zydow, stad tez tylu z was zylo tutaj od stoleci.
              > Polska i Polacy dali Wam wiecej jak jakikolwiek inny Narod nie zadajac
              niczego
              > w zamian, wrecz przeciwnie biorac na siebie nienawisc i agresje innych za Was.
              >
              > Obecnie w Polsce jest Polska, kraj jakiego Zydzi nigdy nie beda mieli za
              zadne
              > pieniadze. To jest wlasnie powod dla ktorego tak bardzo Pan panie Fredzio i
              > tacy jak pan nienawidzicie tej Ziemi, wiedzac ze jestescie bezsilny azeby
              > cokolwiek zmienic i zeby miec to co jest najcenniejsze dla kazdego Polaka,
              > wlasny honor!
              >
              > --------------------------
              > > Mozsze mnie polke jako kochanke i zone pohdzie do kosciala i wroci ci
              > > anytsemitka ! to kto tutaj rasista ? wy czy my ?
              >
              > Nikt w polskich kosciolach nie nawoluje do nienawisci, odwrotnie jak w
              > synagogach gdzie przynaleznosc do rasy ma znaczenie pierwszorzedne.
              >
              > -------------
              >
              > Moze ma Pan cos wspolnego z "Marta", bo sens tego co Pan mowi jest taki sam,
              > panie Fredzio!!!
              >
              > Twardowski
              >
              >
              Panie
              Co polska stworzyla 1000 lat stworzylismy ostatnie 150 lat, co polska ma to
              jest wedlug zydowska prace i monetki.
              Polski komunizm byl przez polakow katoliczkow stworzony zydy polskie pokazali
              nogami ze nie chca w tym cudnym kraju zyc i emigrowali do izraela
              PRL byla wrog panstwa zydowskiego popieral arabstwo " nasze arabskie braci"
              Poslai Bron i udzialy w 56 i 67 i 73 aby arabstwo bronic.
              USA wpycha wjecej u was aby staliscie na nogi i weszli do Nato
              PRL dostala 40 Miliardow $ i wszystko wychlala
              Fakt jest z 6000 tys polakow ( Z narodu 28 Mil) uratowalo zydow ale byli przes
              swoich rodakow zato przesladowani jak nasz Znajomy
              Co ja pisze tutaj jest prawda a polacy dalej klamja i falszywuja historie.
              Koscial Katolicki dalej ciemny i nie znosi zydow.
              Fakt jest mozesz polake jako kochanke albo zone mniec pojdzie do kosciala to ja
              nastawja i masz antysemitke juz w rodzinie
              Prosze pana przykonac do prawdy

• gw_bush Re: do fredzia54 i takim jak on 07.10.03, 18:05
        fredzio54 napisał:

> Polacy dzieki wam za ufania
        > to prawda ze wiekszosc was jest narod do niczego
        > Leniuchy klamczuchy zawsze ktos inny jest winny o waszego Losu
        > dzisaj jestescie przez Niemciw wykupieni Prasa Piwo zwiwosc
        > nawet wasza wodka jest skandinawaska z finlandi
        > Jedna pociecha macie objechac zydow co juz zostawili tego zasranego jraju bez
        > prespektiwoch ,nawet 10 tys z was przyjechalo donas na czarno z dobre szekli
        > charowac.

Lepsze to wszystko niz banda mordercow, zawszony pejsie !
        Ja moge posiedziec w kawiarni bez obawy, ze beda mnie w kawalkach wynosic.
        Zastanow sie tez niedomyty parchu dlaczego wiecej izraelczykow stara sie o
        polski paszport niz Polakow o izraelski.
        A teraz udlaw sie wlasna nienawiscia.
        • fredzio54 Re: do fredzia54 i takim jak on 09.10.03, 11:55
          gw_bush napisał:

> fredzio54 napisał:
          >
          > > Polacy dzieki wam za ufania
          > > to prawda ze wiekszosc was jest narod do niczego
          > > Leniuchy klamczuchy zawsze ktos inny jest winny o waszego Losu
          > > dzisaj jestescie przez Niemciw wykupieni Prasa Piwo zwiwosc
          > > nawet wasza wodka jest skandinawaska z finlandi
          > > Jedna pociecha macie objechac zydow co juz zostawili tego zasranego jraju
          > bez
          > > prespektiwoch ,nawet 10 tys z was przyjechalo donas na czarno z dobre szek
          > li
          > > charowac.
          >
          > Lepsze to wszystko niz banda mordercow, zawszony pejsie !
          > Ja moge posiedziec w kawiarni bez obawy, ze beda mnie w kawalkach wynosic.
          > Zastanow sie tez niedomyty parchu dlaczego wiecej izraelczykow stara sie o
          > polski paszport niz Polakow o izraelski.
          > A teraz udlaw sie wlasna nienawiscia.
          Wole siedzic w kawiarni nisz w polskiej kamienicy zyc i mniec bandziorow na
          klatki schodowaj, kraj co polowa pracuje a inne kradnie i w kazdym miejscu
          znajduje sie ochroniarzy , u nas sa przeciwko arabstwo a w polsce aby wlasnosc
          bronic ! to jest polski pokoj i prosperity :)))))))))))
    • goldbaum fredzio to zydowskie sumienie 07.10.03, 16:31
      fredzio mowi to, co wiekszosc zydow mysli tak naprawde czyli nienawidzi.
      Dobrze, ze mamy naszego fredzia bo on wygarnia gojom to, co my bysmy im chetnie
      powiedzieli ale wtedy byloby na nas. A tak jest na fredzia.

Wy potepiajcie swoich antysemitow. My fredzia nigdy nie potepimy bo my jestesmy
      biedni Zydzi, wieczne ofiary. A ofiar potepiac nie wolno!
    • who.cares Do anty Semitow na tym forum 07.10.03, 16:47
      Po co wy z Fredziem walczycie?

On, niestety, tylko osmiesza Zydow i potwierdza wasze rasitowskie poglady.

Zydzi powinnin z nim na tym forum walczyc nie anty Semici.

• fredzio54 Re: Do anty Semitow na tym forum 09.10.03, 11:41
        who.cares napisała:

> Po co wy z Fredziem walczycie?
        >
        > On, niestety, tylko osmiesza Zydow i potwierdza wasze rasitowskie poglady.
        >
        > Zydzi powinnin z nim na tym forum walczyc nie anty Semici.
        >
        >
        Mielisz sie ja kolo naszych rodakow wystepuje jako Propolonijny
    • fredzio54 Re: do fredzia54 i takim jak on 10.10.03, 11:55
      Dzisaj Wodka rosyjska ma urodziny 500 Lat
      slaczego polacy jako okupanci ukradli od rosjanow patent wodkowy i nie placa z
      lizensi juz 500 lat ! wstydze sie was polakow ! nazdrowie
      ale nasza Izraelska wodka z Natanii jest zmaczniejsza ma 47% i koszerna
      • janosik6 goldbaum wyluzowac nie zaszkodzi 11.10.03, 01:25
        Jutro Chinczycy leca w kosmos a ty pierdolisz dalej swoje glupoty .
        Jak masz takiego chuja jak ks.jankowski z gdanska co pierdoli NAokraglo ,
        co msza preciwko zyda ?
        Malo tego sprzedaje w imieniu KK jakies popierdolone ksiazki antyzydowskie .
        To sie potem dziwisz ze mamy taka reputacje ?
        A w domach ? w szkolach ? w przedszkolach ?w zakladach pracy ?
        Tam dopiero jest nagonka na zydow.
        A malo takich pojebanych jankowskich ,czarnych pojebanych ksiezy
        jest w polsce ?
        A wiesz w jakim kraju w europie jest najmiejsza procentowo liczba
        mieszkancow ,,niepolakow ? hahhaha
        Wlasnie w polsce , w tej polsce katolskiej gdzie inno/narodowosciowi sa
        postrzegani jako mieszkancy drugiej kategorii.
        O mieszkancow narodowosci zydowskiej nie wspomne , bo ich sie poprostu
        NIEnawidzi.
        Deszcz pada winni zydzi.
        Snieg pada tez zydzi.
        Wiatr wieje znowu te zydy.
        Kaczki pozdychaly bo wiesniactwo zalowalo na szczepionki -tez te pojebane zydy
        przeklnely te biedne kaczki.
        Krowy nie daja mleka ? tez zydy sa winne.
        Nikt nie chce kupowac naszych towarow ? pierdolone zydy sie zmowily.
        Maciory nie rodza ? tez sprawka zydow.
        Kury NIE znosza jajka ?tez te zydy sa winne.
        Rokita jest lysy ? tez te kurwy sprzedajne zydy sa winne temu.
        MI sie chce pierdziec po fasoli ?tez zydy sa winne.
        Te chuje w najemne w Iraku nie potrafily odczytac cyferki na rakietach ?
        i znowu te chuje zydki poprzekrecaly nam cyferki.
        TAK ze nie pierdol zes taki przystojny.
        • Gość: Twardowski Re: goldbaum wyluzowac nie zaszkodzi IP: *.lv.lv.cox.net 11.10.03, 09:11

janosik6 napisała:

> MI sie chce pierdziec po fasoli ?tez zydy sa winne.
          > Te chuje w najemne w Iraku nie potrafily odczytac cyferki na rakietach ?
          > i znowu te chuje zydki poprzekrecaly nam cyferki.
          > TAK ze nie pierdol zes taki przystojny.

--------------------------

Nie masz racji w tym co mowisz. Nie wszystko jest przez Zydow. Te bezsensowne
          wypowiedzi na tym forum sa przez takich jak to, czym ty jestes, czyli zerem,
          jan-sik6-ty, czy ktory tam?

Jestes zwyklym prostakiem, ze swinia nie powiem, nie chce obrazac swin.
          • janosik6 popaprany twardowski onanista-niedoszly/pedzio. 11.10.03, 09:40
            Ja tez bucu moge napisac na ciebie CO chce..
            I pierdole twoje popierdolone zdanie na moj temat.
            Spierdalaj na drzewo bociany doic.
            Moge nazwac i pederasta jak tak bardzo chcesz.

I przestan chuju posrany chowac glowe w piasek...
            Przestan udawac gluchego.
            Przestan udawac slepego.
            To zes niedorozwoj nie wytlumacza cie od postrzegania prawdy.
            Samo to ze klikasz i potrafisz jeszcze odnajdywac literki znaczy
            pedalku ze kumasz z lekka.
            Dobrze wiesz i to jest prawda i tylko prawda.
            Ja nie wiem czy jest poza polakami i palestynczykami inna rasa
            na calym tym pojebanym swiecie CO TYLE kurew rzuca w imieniu zydow.
            Co tak NIEnawidzi zydow.
            WEz palancie niedorozwoju i przejdz sie po forum i zobaczysz ze na
            na 10-watkow dziewiec < 9 > jest o tresci antyzydowskiej.
            Ze te 9 sztuk piszacych piszac te swoje pierdolstwa ma przynajmiej
            piane w pysku.
            ps.
            Masz wazeline ?
            • Gość: Twardowski Re: popaprany twardowski onanista-niedoszly/pedzi IP: *.lv.lv.cox.net 11.10.03, 17:45
              pajacu, masz buty jakies stare buty? Spojrz na nie dokladnie i zastanow sie
              dlaczego te stare schodzone buty maja wiecej rozumu jak ty? A wiesz ile one
              tego rozumu maja, nic nie maja i o to wlasnie chodzi, to nic jest wiecej od
              tego ile ty masz.
              • janosik6 pedalku twardowski -ja cie starymi trepami nie >> 12.10.03, 00:27
                >>bede kopal bo se jezcze noge umocze w gownie.
                Ja cie moge nowymi kopnac jak tak bardzo sie prosisz , moze wtedy
                polecisz/dolecisz na ksiezyc gdzie jest twoje miejsce...
                Chciale ci dobrze zrobic stad moje zapytanie o wazeline.
                Ale ty grasz glupa ze nie wiesz oco chodzi.
                A ja chcialem sobie tylko zamoczyc ...
                TERAZ ? teraz moge cie tylko w dupe kopnac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka