markv501 17.10.08, 00:55 Niestety ,na to wyglada. McCain wypadl slabo w ostatniej debacie i poopelnil pare elementarnych bledow, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felusiak1 Re: Obama wygra? 17.10.08, 01:09 Umieram z ciekawości jakie to elementarne błędy popełnił McCain? Podziel sie ze mną wiedzą. PS. Wyglada na to, że Obama wygra chyba, że ankietowani kłamią co miało miejsce w prawyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Obama wygra? 17.10.08, 01:29 Jeszcze jednego republikanskiego prezydenta swiat by nie przetrzymal. Ten facet zaczalby od strzelania do wszystkiego co sie rusza a zwlaszcza Iranu. Nie przepadam za Obama ale wole postawic na niewiadoma karte, niz na tego republikanskiego socjopate. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Obama wygra? 17.10.08, 02:01 Znowu bajdurzysz jak nakrecony. Chciałbym napisać pi_dzisz ale wtedy mnie knebluja PS. Jestes zbyt cienki aby podejmować z toba dyskusje na amerykański temat. Zajmij sie własnym podwórkiem down under. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Obama wygra? 17.10.08, 03:25 Feluchna jak wiesz wybory w twojej piaskownicy niewiele mnie obchodza ale po ostatniej dyskusji zanosi sie na to ze Obama bedzie prezydentem. Napisalem dlaczego z dwojga zlego wole Obame i tylko tyle. Mam nadzieje ze nie bedziesz teraz pretendowal do super duper znawcy polityki amerykanskiej bo jezeli tyle o niej wiesz ile o financial market to ja wysiadam Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Obama wygra? 17.10.08, 05:45 zbalansowany napisał: > Feluchna jak wiesz wybory w twojej piaskownicy niewiele mnie > obchodza Ale sie usmiałem. Niewiele obchodzą, hahahahah Twoje całe zycie obraca sie wokół amerykańskich spraw a wybory obchodza cie bardziej niz mnie, który może głosować a nie jedynie kibicować. Przyjrzyj się temu co wypacasz. Ile w tym emocji. Taki podniecony i nie obchodzi go. Zaiste. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Obama wygra? 17.10.08, 06:06 Feluchna, uspokoj sie bo ci lizak moze upaprac sie w piasku. Wasz republikanin przepada u mnie w przedbiegach bo chce wpierdzielic swiat w nowa wojne. Dlatego wole Obame bo on to zrobi tylko na 80% i to jest jedyny powod ze wole Obame. Wewnetrzne programy obu tych panow zupelnie mnie nie interesuja. Ale tak naprawde to obaj kandydaci biegaja mi - no wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Obama wygra? 17.10.08, 06:12 Przestań bzdurzyć. Interesujesz sie tymi wyborami i pociagają cie emocje. Taki twój koń. Ja natomiast nie wiem kto jest premierem Australii, kiedy bedą wybory i kto startuje. I szczerze mówiąc wiedzieć nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: Obama wygra? 17.10.08, 07:08 Ciesze sie ze wiesz wogole ze Australia istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Obama wygra? 17.10.08, 16:38 zbalansowany napisał: > Ciesze sie ze wiesz wogole ze Australia istnieje. dla australii byłoby lepiej gdyby nie wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Obama wygra? 17.10.08, 14:08 zbalansowany napisał: > Ten facet zaczalby od strzelania do wszystkiego co sie > rusza Kto Ci tak mózg wyprał? Odpowiedz Link Zgłoś
markv501 Re: Obama wygra? 17.10.08, 04:14 Prosze bardzo; McCain :"Obama przyjazni sie z terorysta _Ayersem Obama: "Tak spotkalem sie z Ayersem na waznych zebraniach w ktorych uczestnniczylo wiele waznych osob" Koniec dyskusji. McCain mogl: " Ja rozumiem ze politycy chca sie odwdzieczyc mentorom ktorzy pomogli im w karierze. Tak bylo w wielu przypadkach. W pana, ,senatorze przypadku amerykanie maja uzasadnione pytania. Czy pan nie bedzie chcial wynagrodzic skazanym terrorystom Ayers I jego zonie , czy reverend Wrigth , ten od "God blame America" pozycja w swoim rzadzie . Amerykanie nie chca rev. Wrighta na stanowisku sekretarza stanu czy Ayrsa jako seekretarza skarbu. Mowi pan ze te osoby spotykal pan zwyczajowo. Otoz White House jest wlasnoscia Amerykaanow a ci nie zycza sobie aby te osoby bywaly u pana na herbatce" Drugi przyklad: McCain probowal wyjasnic ze wolny handel w przypadku Peru to zla polityka ale w przypadku Kolumbii to sluszna. A Obama odwrotnie. 98% widzow nie wie co tu grane. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Obama wygra? 17.10.08, 04:48 Skad ty ten teks zaczerpnałeś? Nie przypominam sobie aby McCain powiedział co napisałeś podobnie jak Obama nie powiedział. Natomiast twoje podpowiedzi co McCain powinien był powiedzieć, aby zadośćuczynić twoim potrzebom nazywamy tu second-guessing. To takie instrukcje jak wygrać mecz kiedy już po meczu. PS. McCain nie wspomnieł Peru ani słowem. Skad ty czerpiesz te tłumaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
iamhotep Re: Obama wygra? 17.10.08, 06:10 Nie myslalem, ze mi kiedys przyjdzie wspierac felusia ale tym razem felus ma racje. Skad nocny marku v wytrzasnales te tlumaczenia? Obama dal dluga odpowiedz w ktorej wyjasnil kim byl Ayers w tym czasie kiedy Obama go spotkal. Jest powszechnie wiadomym, marku v, ze kiedy Obama spotkal Ayersa to on juz ....d a w n o ...nie byl "terrorysta" ale szanowanym wykladowca. Na tyle szanowanym by republikanski filantorpista Annenberg, wiedzacy o jego "terrorystycznej" przeszlosc, go zatrudnil w swojej organizacji. W zarzadzie tej organizacji bylo tez wielu innych republikanskich dostojnikow, kolegow McCaina. I co ty na to, marku v? Wychodzi na to ze filantropista, ktory wspomaga McCaina i partyjni koledzy McCaina zadawali sie z terrorysta sooooo ... by extension McCain tez sie z nim zadawal:) I jak mowi felus, McCain nic nie mowil o Peru, koles. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhotep Re: marku v, link dla ciebie 17.10.08, 06:43 www.msnbc.msn.com/id/21134540/vp/27229369#27206991 Odpowiedz Link Zgłoś
markv501 Re: marku v, link dla ciebie 17.10.08, 15:31 iamhotep : nie zrozumiales. wlasnie o to chodzi, ze McCain mogl wygrac sprawe Ayersa a tak Obama dlugo wyjasnil i wygral punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
markv501 jeszcze jeden blad 17.10.08, 17:52 Obama: "GWB doprowadzil do rekordowego defic. McCain jest taki sam" McCain:"Ja nie jestem GWB" Lepiej by bylo :"Twoje programy , senator, podwoja deficyt GWB" Co zreszta jest prawda. Prawda jest takze ze filozoficznie McCain jest podobny do GWB. Tym bardziej McCain powinien byl zaatakowac Obame za rujnujace programy. McCain mogl wysmiac Obamy program poprawy szkolnictwa - zabraklo odwagi. Takze program stworzenia korpusu woluntariuszy nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhotep Re: marku v, link dla ciebie 17.10.08, 18:22 markv501 napisał: > iamhotep : nie zrozumiales. wlasnie o to chodzi, ze McCain mogl > wygrac sprawe Ayersa a tak Obama dlugo wyjasnil i wygral punkt. Wyzej twierdziles cos innego, ze Obama nie wyjasnil. A teraz, ze wyjasnil. No wiec jak to jest. McCain mialby wieksze szanse wygrac gdyb jego kampania byla prowadzona z honorem skoro on mieni sie czesto i gesto "czlowiekiem honoru", przestrzegajacym zasad. Jak do tej pory jego kampania nie ukazuje McCaina jako czlowieka honoru, czlowieka z zasadami. Wrecz odwrotnie. Ukazuje go jako starego, zlosliwego, nieobliczlanego psychopate, ktory nawet nie wie co mowi. Nawet w tej wymianie o Ayersie McCain mowi ze mu wisi jakis wyswiechtany, podstarzaly terrorysta (Ayers) by nastepnego dnia podpisac sie pod propagandowkami, ktore znow nas Ayersem karmia. WTF. Moze mu Ayers jednak tak nie wisi. Gdybysmy mieli niezawisle media McCain powinien byc rozliczony ze swoich terroystycznych powiazan, sprzedajnosci, dzialania na szkode weteranow, na szkode podatnikow amerykanskich. A ze mamy oplacana propagande to uganiamy sie za wydumanymi widmami, ktore kampania McCaina nam sypie z rekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
markv501 Re: marku v, link dla ciebie 17.10.08, 20:21 Sprobuje sprawe Ayersa jeszcze raz wyjasnic. Ayers I jego zona byli terrorystami. Wysadzili to I owo w 60-tych. Ponoc nigdy nie wyrazili skruchy. Ponoc teraz sa wzorowymi obywatelami. MCCain domaga sie od Obamy wyjasnienia stosunkow jakie go laczyly z Ayersem. Obama odpowiada ze w czasie kiedy Ayers robil zamachy to on jeszcze nie potrafil sie podcierac samodzielnie. I ze obecnie widuje sie z Ayersem na zebraniach poswieconych uszczesliwianiu ludzkosci. W tych zebranniach partycypuje wiele dobrych ludzi. Zdarza sie ze wspolnie pija herbake Na takie dictum McCain nie ma odpowiedzi, zwlaszcza ze sam stwierdza ze Ayers go osobiscie nie interesuje. Czyli koniec dyskusji . I McCain nie wygrywa punktu a nawet wychodzi na czepialskiego. Gdyby jednak McCain poprosil Obame , ze jesli ten zajmie White House to nie wprowadzi do rzadu Ayersa , reverenda (tego co to "God blame America") itp charakterow. White House jest wlasnoscia Amerykanow a ci nie zycza sobie aby te gamonie pili herbatke z prezydentem. Takie postawienie sprawy zyskalo by poparcie wyborcow I postawilo by Obame w kornerze. Jeszcze jedna nie wyzyskana przez McCaina okazja. Obama nie ma planu rozwiniecia energetyki niewatpliwie Obama jest zlotousty ale takich to juz bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhotep Re: marku v, link dla ciebie 18.10.08, 00:06 A ja mysle marku v, jak ma sie kumpli wsrod tzw. "terrorystow bez skruchy" we wlasnej szafie to Ayersa nie powinno sie bylo w ogole wyciagac. Zwlaszcza tak malo znaczacego jak i zrehabilitowanego jak Ayers. A tak to sie wychodzi na starego zgreda rzucajacego kamieniami z wlasnych szklanych domow. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 markv mimo dobrych checi nie rozumiesz amerykański 18.10.08, 02:20 markv mimo dobrych checi nie rozumiesz amerykańskiej mentalności i sezonu politycznego. Ayers jest bez znaczenia i nie pomoże McCainowi wygrać. Ale to, że Obama przez pieć lat był dystrybutorem pieniędzy na radykalizacje uczniów w systemie szkolnym Chicago stawia go w nieco podejrzanym świetle. To, że pracował dla ACORN też nie sprzyja w świetle ostatnich rewelacji. Musisz jednak zrozumieć, że McCain w tej chwili może wygrać pod warunkiem, że wyborcy uznaja go za mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
markv501 Re: markv mimo dobrych checi nie rozumiesz ameryk 18.10.08, 17:07 wyciagnalem elementarne bledy jakie moim zdaniem popelnil McCain w dyspucie. Pytales o przyklady wiec je podalem. Nie omawialem programow kandydatow\pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 aleś ty hotep żartowny człek 18.10.08, 02:12 McCain nie ma honoru i blablablabla Czytasz jekieś talking points? Z move on czy z daily kos? Gdybyśmy mieli poważne media, takie z reporterami z krwi i kości to przeciwnikiem McCaina byłaby dzisiaj Hillary. No i rzecz jasna gdybyśmy mieli poważne media to Obama zostałby prześwietlony 100 razy z przodu i tyle samo razy z tyłu i z obu boków. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhotep Re: aleś ty hotep żartowny człek 18.10.08, 05:25 gdybysmy mieli powazne media to i Obama i McCain i jego babe na vice byliby przeswietleni. A tak to sie tylko obywamy ta niby niesprzyjajaca McCainowi propagadowka. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k WARtosci 17.10.08, 01:34 nie wiemy - kto wygra. ale takze Obama reprezentuje amerykanskie wartosci.. czyli wolnosc, niezaleznie od koloru skory :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: WARtosci 17.10.08, 19:56 WOLNOSC w USA kwitnie jak nigdy. Amerykanie moga spac nawet na wolnym powietrzu na lawce w parku lub w namiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
bragiel Re: Obama wygra? 17.10.08, 02:29 >>>Obama wygra?>>>> Obama wygrał. Nic się już nie może stać, Barack Obama zostanie pierwszym czarnoskórym prezydentem Stanów Zjednoczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Obama wygra? 17.10.08, 14:07 bragiel napisał: > Barack Obama zostanie pierwszym > czarnoskórym prezydentem Stanów Zjednoczonych. Chcesz powiediec, że kolor skóry ma jednak znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: Obama wygra? 17.10.08, 16:00 Ten McCain to muzykalny czlowiek,spiewal przeciez "bomb,bomb,bomb Iran.Bomb,bomb,bomb".JP Morgan w jednego i drugiego "wsadzil pieniadze".JP Morgan to najwieksza kryminalna organizacja swiata.Polykaja innych,jak maja klopoty to ratuja ich podatkownicy ci co sa niszczeni,piora pieniadze z narkotykow, dlatego maki sobie spokojnie rosna w Afganistanie pod opieka armii USA itd. Tak ze z jednym i drugim "prezydentem" wszystko jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 obama napewno wygra..... 17.10.08, 18:28 przy takich wyborcach to przeciez jasne..... tinyurl.com/4kzkvo Odpowiedz Link Zgłoś