Gość: Elena IP: *.menta.net 29.10.03, 17:21 Wrocilam z malej przerwy i jakos tak inaczej. Nie ma znajomych twarzy, brak zajmujacych rozmow CCCP z Dana, Nie ma mirmila. Jeszcze tylko jarek trzyma klase. Slowo daje. Nie ma co czytac. Elena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CCCP Re: Co tu sie dzieje? IP: *.acn.pl 29.10.03, 18:25 Miło, ze się pojawiłaś. Co się dzieje? Nic specjalnego. Dana jest zajęta na dwa fronty. Odgryza się, jak może, forumowym grasantom. To przede wszystkim. No i jeszcze biega po internecie, żeby znaleźć jakiś przyzwoity link z informacją o 5-latkach masowych mordercach. Przykro mi, ale wolałbym, żeby zamiast szukać, powiedziała wreszcie otwarcie, że się zagalopowała i palnęła bzdurę. Zdaje się, że rozmów z nią będzie mi brak. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elena Re: Co tu sie dzieje? IP: *.menta.net 29.10.03, 18:46 To już tak definitywnie? Naprawdę byłabym zawiedziona. Pozdrawiam, Elena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Co tu sie dzieje? IP: *.acn.pl 29.10.03, 18:49 No - nie wiem, czy znowu tak definitywnie. Jeśli idzie o mnie, to wszystko zależy od Dany. A co tam nowego w świecie eleganckim? C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elena Re: Co tu sie dzieje? IP: *.menta.net 29.10.03, 18:54 CCCP, Ty wiesz jakie kobiety potrafią być uparte. Szczerze mówiąc, mnie też jest trudno przyznać się do błędu. A to tutaj, to tylko zabawa. Prawda? Elegancki swiat trochę zaniedbałam ostatnimi czasy, więc nic odkrywczego na ten temat nie powiem.Pozdr Elena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Co tu sie dzieje? IP: *.acn.pl 29.10.03, 18:57 Niezupełnie zabawa. Jeśli to zabawa, to wiele innych słów, które tu padały, też jest bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Co tu sie dzieje? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 29.10.03, 22:24 dalam ci mase linkow, z ktorych normalny czlowiek widzi co sie dzieje. wyjasnilam, ze nie mam wczesniejszych kiedy pisalo o tych dzieciakach. nic ci nie wystarcza. jesli nie wierzysz moim slowom, nie moge nic wiecej zrobic. nie klamie na tym forum ani na zadnym, jestem juz na klamania za stara. nie chcesz widziec prawdy po prostu, cccp, ale to juz nie moj problem. pilka jest na twoim polu, nie na moim. ja sie nie obrazam i nie przestaje z nikim rozmawiac. ty mnie elegancko "bokotujesz" ok, to juz twoj wybor. prawde mowiac, nie wiem czy to ma sens, te nasze rozmowy, bo jak nie masz zaufania, to tez nie ma po co rozmawiac, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil wstyd! IP: *.uBRgrb01.supercable.es 29.10.03, 23:20 najbardziej zastanawia mnie fakt, ze wcale sie tak nie oburzylas na zdjecia polskich dzieci z karabinami. chcialbym wiec sie dowiedziec: 1. czy masz cos ogolnie przeciwko dzieciom z karabinami (nalezy tu wliczyc polske)? 2. jakie sytuacje usprawiedliwiaja dawanie dzieciom karabinow (bo odnioslem wrazenie, ze nie bylas chetna nazywac polskich 5latkow masowymi mordercami)? 3. jaka sytuacja usprawiedliwilaby danie zydowskim dzieciom karabinow??? a co do twojego "udowadniania" - dalas linki do kilku fotek. zupelnie jak ja do fotek polskich dzieci w powstaniu. skad wiec roznica? dlaczego polacy nie sa 5letnimi masowymi mordercami, a palestynczycy tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 wstyd? IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 29.10.03, 23:31 1. czy masz cos ogolnie przeciwko dzieciom z karabinami (nalezy tu wliczyc polske)? owszem, mam 2. jakie sytuacje usprawiedliwiaja dawanie dzieciom karabinow (bo odnioslem wrazenie, ze nie bylas chetna nazywac polskich 5latkow masowymi mordercami)? nie ma takich sytuacji, ktore moga usprawiedliwic dawanie dzieciom broni. wojna to nie sprawa dzieci tylko doroslych. 3. jaka sytuacja usprawiedliwilaby danie zydowskim dzieciom karabinow??? zadna. i one tez jej nie dostaja. a co do twojego "udowadniania" - dalas linki do kilku fotek. zupelnie jak ja do fotek polskich dzieci w powstaniu. skad wiec roznica? dlaczego polacy nie sa 5letnimi masowymi mordercami, a palestynczycy tak??? nie wiem, o co ci chodzi, bo zdaje sie ze tylko o prowokacje. daj mi linki, gdzie pokazujesz "fotki", jak to ksztalci sie polskie dzieci w obozach terrorystycznych, jak sie im kaze maczac rece we krwi, jak sie posyla ich z nozami w nocy zeby zabijali spiacych ludzi, jak sie im robi "fotki" zanim sie wysadza w powietrze razem z ilus tam niewinnymi ludzmi, pokaz mi tez "fotke" JEDNEJ polskiej matki lub ojca, ktorzy zduma powiedza, ze maja wiecej dzieci i beda dumni, rozumiesz, DUMNI jak im sie te dzieci zabija, nu, to wtedy miedzy polskimi dziecmi i ich rodzicami i tymi palestynskimi nie bvedzie zadnej roznicy. a ty mi daj teraz jeszcze link z "fotkami" polskich dzieci w powstaniu, ktore zabijaly dzieci niemcow... nie samych niemcow,zolnierzy, ale ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil czyli teraz twierdzisz.... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 30.10.03, 00:20 niestety dana - zdjecia polskich dzieci z karabinami sa wylacznie pozowane, a nie kiedy nasi mali bohaterowie narodowi (ktorym slusznie na starym miescie wystawiono pomnik) byli w akcji... ale, ale. teraz twierdzisz ze palestynskie 5latki to masowi mordercy zydowskich dzieci? zwroc uwage, ze to np wyklucza z tej grupy tych, ktorzy zostali zlapani gdzies tam z nozami, bo oni dzieci nie zabijali. a sama podajesz ich jako przyklad 5letnich masowych mordercow... a jesli chcesz, zeby oni dalej byli czescia twojej spiskowej teorii dziejow, gdzie palestynskie przedszkola i szkoly (a moze i zlobki) sa puste, bo dzieciaki masowo sa na obozie szkoleniowym, to musisz przyznac, ze nie chodzi ci tylko o dzieci polujace na dzieci czyli znow wracamy do naszych polskich masowych 5letnich mordercow... zwroc tez uwage, ze dokonujac rozroznienia miedzy dziecmi ktore masowo zabijaja dzieci oraz dziecmi ktore masowo zabijaja doroslych przeczysz wlasnym slowom wg ktorych nie ma sytuacji, ktora by usprawiedliwila dawanie dzieciom broni... no nic. czy nie lepiej ci sie przyznac, ze przegielas palke? widzisz, dana, zupelnie nie rozumiem, po co sie tak krecisz w kolko? nie rozumiesz slowa "masowo"? nie jestes w stanie podac przypadku NAWET JEDNEGO palestynskiego 5 latka, ktore by przeprowadzilo zamach terrorystyczny (jak to debilnie brzmi). NAWET JEDNEGO!!! a piszesz, ze robia to MASOWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: czyli teraz twierdzisz.... IP: 194.90.65.* 30.10.03, 09:55 slucham mirmil, jestes mistrzem w przekrecaniu tego co pisze, naprawde nie mam do ciebie cierpliwosci, wiec zjezdzaj zwyczajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil czyli dokladnie co przekrecilem? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 31.10.03, 00:44 na poczatku postu zdajesz sie pisac, ze dawanie dzieciom karabinow jest zle (co implikuje potepienie polakow), a pod koniec zdajesz sie rozrozniac miedzy tymi co zabijaja dzieci, a tymi co nie zabijaja dzieci (rozumie sie ze palestynczycy tak, a polacy nie), wiec jednak jakies rozroznienie istnieje. zdecyduj sie wiec. mnie osobiscie sie zdaje, ze ty jednak (pomimo deklaracji) rozrozniasz: palestynczyk - zle, inni - nie tak zle... i juz ci zwrocilem uwage, ze skoro nie jestes juz tak bardzo oburzona tymi dziecmi co nie zabijaja dzieci, to nie powinnas podawac linkow np do tych dzieciakow z nozami, bo chyba oni dzieci nie mordowali? prawda? czy oni wogole mieli 5 lat? no nic, widzisz, ze jednak nie do konca cie oburzaja te dzieci z bronia. jestes oburzona wlasciwie w przypadku dzieci palestynskich z bronia. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum wstyd? to falszywe bydle nie zna uczucia wstydu.. 30.10.03, 12:38 ..ono potrafi tylko lgac, lgac i jeszcze raz lgac prosto w oczy i robic do tego swieta minke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil mysle, ze nie powinienes sie znizac do poziomu... IP: *.uBRgrb01.supercable.es 31.10.03, 00:49 niektorych dyskutantow z izraela i uzywac wobec nic slow, ktorych potem mozna by sie wstydzic... no ale przynajmniej sie nie skarzysz, jak to oni sie do ciebie zle odzywaja... i cale szczescie, bo szkoda by do niewybrednych wyrazen dodac jeszcze hipokryzje (co z przyjemnoscia mozna wypomniec niektorym :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: Co tu sie dzieje? IP: *.acn.pl 30.10.03, 01:08 Gość portalu: dana33 napisał(a): > dalam ci mase linkow, z ktorych normalny czlowiek widzi co sie dzieje. Dano, w tej sprawie ja nie jestem normalny. Mogę widzieć, ale mogę też nie. Tak to bywa ze mną, kiedy mam do czynienia z elementem propagandy. Bo 5-letni masowi mordercy to jest propaganda. Podejrzewam, że w danej chwili Twoja, jak najbardziej prywatna. > wyjasnilam, ze nie mam wczesniejszych kiedy pisalo o tych dzieciakach. Fakt, że ich (wcześniejszych linków) nie masz, raczej dowodzi, że ich nie było - bo w tym glupim Internecie jak w przyrodzie: nic nie ginie. > Nic ci nie wystarcza. Przypomnij sobie, ile wysiłku wkładałem, żeby udokumentować obecność stereotypowych wyobrażeń w naszej rozmowie. Zrób to samo. jesli nie wierzysz moim slowom, nie moge nic wiecej zrobic. nie > klamie na tym forum ani na zadnym, jestem juz na klamania za stara. nie chcesz > widziec prawdy po prostu, cccp, Do mówienia nieprawdy nikt nie jest za stary. A ja właśnie chcę widzieć prawdę. Gdybyś napisała 10-17-latkowie - rozumiałbym. Miałbym swój własny pogląd na sprawę, ale rozumiałbym, dlaczego o nich piszesz. Ale 5-latkowie? ale to juz nie moj problem. pilka jest na twoim > polu, nie na moim. Tak sądzę, że jest, niestety, cały czas w Twoim. Zamiast się zaperzać, poradź się kogoś, co z tym fantem zrobić, jeśli sama nie potrafisz tego rozstrzygnąć. ja sie nie obrazam i nie przestaje z nikim rozmawiac. ty mni > e > elegancko "bokotujesz" ok, to juz twoj wybor. prawde mowiac, nie wiem czy to ma > sens, te nasze rozmowy, bo jak nie masz zaufania, Dano, ja przestaję mieć zaufanie. To jest właśnie jedna z takich niby małych, a okazuje się ważnych spraw. Doceń to. to tez nie ma po co rozmawiac > , > prawda? C. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 kolaboracja polskiego podziemia z hitlerowcami 30.10.03, 03:31 W koncu 1943 r. wladze niemieckie okupujace postanowily wysunać wobec AK oferte wspolpracy. Z poczatku flirtowano z lokalnymi dowodcami AK. 9 XII 1943 r. dowodca Zgrupowania Stolpeckiego w nowogrodzkim okregu AK kapitan Adolf Pilch "Gora" zawarl z Niemcami uklad i byl przez nich zaopatrywany w bron i amunicje dostarczana z Minska do konca okupacji. Pozniej podobny pakt zawarl w Lidzie dowodca Zgrupowania Nadniemenskiego porucznik Jozef Swida "Lech", ktory w ciagu stycznia, lutego i marca 1944 r. otrzymal pieć transportow broni. Obaj dowodcy twierdzili pozniej, iz ich postepowanie odbywalo sie za zgoda dowodztwa nowogrodzkiego okregu AK, przy czym porozumienie Swidy z komendantem tego okregu podpulkownikiem Januszem Prawdzicem-Szlaskim przewidywalo, iz dostarczona przez Niemcow bron i amunicja bedzie w calosci do dyspozycji komendanta okregu. To postepowanie zostalo potepione przez Komende Glowna AK w Warszawie i Naczelnego Wodza w Londynie, ktory rozkazal przerwac wspolprace z Niemacmi i wyciagnac konsekwencje wobec jej uczestnikow. W rezultacie w marcu 1944 r. Swida zostal wydalony z Nowogrodczyzny, jednak Pilch zignorowal ten rozkaz i wspolpracy nie przerwal. Nastepnym krokiem Niemcow bylo spotkanie z komendantem okregu wilenskiego AK pulkownikiem Aleksandrem Krzyzanowskiem. Spotkal sie z nim 19 I 1944 r. funkcjonariusz minskiego SD Seidler. Niebawem Krzyzanowski otrzymal propozycje wspolpracy ze strony dowodztwa Wehrmachtu na Litwie. Zerwawszy kontakt z SD "Wilk" przystapil do rozmow z szefem wilenskiej Abwehry majorem Juliuszem Christiansenem. Polska strona odmowila zawierania jawnych porozumien, wiec Niemcy zaproponowali cichy pakt "dozbrojeniowy". Niemcy mieli rozrzucic w terenie wiele magazynow z zaopatrzeniem dla AK, magazyny mialy byc slabo strzezone i oddzialy akowskie mialy za zgoda Niemcow na owe magazyny napadac. Wiosna 1944 r. oddzialy AK dokonalu szerego napadow na wojskowe magazyny niemieckie, procz tego Niemcy w rozny sposob podrzucali zaopatrzenie do rejonow dzialania oddzialow AK. W ten drugi sposob zaopatrywani byli m.in. zolnierze brygady porucznika Gracjana Froga("Szczerbca") i porucznika Zygmunta Szendzielarza(!!!)("Lupaszke"). Tak o tych praktykach pisal Jozef Mackiewicz w powiesci "Nie trzeba glosno mowic" s. 252 "Po drugie wydany zostal poufny niemiecki rozkaz do policji litewskiej na prowincji, aby "unikala konfliktu z partyzantka polska" i pod zadnym pretekstem nie wdawala sie z nia w walke. Mialem ten tajny okolnik w reku i czytalem osobiscie. Nie jest dzis zadna tajemnica, skoro wie o nim kazdy litewski komendant posterunku na prowincji w randze przodownika policji. - Kto byl podpisany pod tym okolnikiem? - zapytal ostro "Pulkownik". - Gebietskomisarz Wilna - Land, Wulff." s. 327 "Na razie jest uklad. Niemcy daja nam bron po cichu, nazywa sie ze my ja zdobywamy, i nie ruszaja. W zamian chca, zebysmy przepedzili partyzantke sowiecka. Jak spotyka sie nasz oddzial z zandarmami na drodze, to jedni patrza w jedna strone, drudzy w druga i mijaja jak te lale. Ale ostatnio lidzki gebietskomisarz oddal wlasciwie caly swoj "Gebiet" w nasze rece, w zamian za oczyszczenie powiatu z bolszewikow. I my "oczyszczamy", jak sie da. Czasem naprawde, jak bolszewicy naszych zaczynaja strzelac, jak to bylo w Derewnie, Rubiezewiczach itd., a czasem dla pucu, lub przez cichy kontakt z tamtymi. Koronkowa robota. Chociaz doszlo juz do tego, ze nasz komendant, w pelnym mundurze, trzy gwiazdki na rogatywce, "Mauser" u pasa, zolnierz polski w polowce na kozle, zajezdza w bialy dzien przed komendanture niemiecka w miescie. Wychodzi komendant niemiecki, salutuje, odsalutowuje. Ida na narade. Wychodza, salutuja, nasz siada, odjezdza do lasu. Ot, jak sie robi. Szpitale nasze w lesie pobudowane i czerwony krzyz nad barakiem... Ale glowna baza tej gry, to jest jednak generalny komisariat Kubego, bialoruski. I stad transporty broni dla nas. A bron jest najwazniejsza." s. 416 "Mimo nowych instrukcji, tajne kontakty nawiazane przez Wulffa, nie zostaly zupelnie zerwane. Zarowno on, jak - szla niesprawdzona gadka - przekonany przez niego general - major Emil Ust, byly attache wojskowy w Kownie, obecnie "Oberfeldkommendant der Wehrmacht" na Litwie, nie tracili nadziei, iz uda sie sklonic partyzantke polska do wystapienia antysowieckiego. Dostarczana byla po cichu bron, i w trzech wypadkach, aresztowani dowodcy oddzialow polskich wypuszczeni zostali na wolnosc. Mowiono, ze bez aprobaty naczelnego szefa policji, generala SS Harma. Scisle tajne instrukcje zalecaly policji litewskiej w dalszym ciagu unikac, w miare moznosci, zatargow z partyzantka polska." s. 501 "General SS Hintze kazal aresztowac i postawic przed sad polowy gebietskomisarza "Wilna - Land" Wulffa, pod zarzutem popierania i systematycznego zaopatrywania w bron partyzantki polskiej. Zwlaszcza przypisano mu wine, ze w lutym i marcu 1944 roku, gdy bylo juz wiadomo, ze partyzantka polska nawiazala kontakt i wspolprace z partyzantka sowiecka, i otrzymala tajne instrukcje wsparcia armii czerwonej - interweniowal jeszcze na rzecz wypuszczenia aresztowanych przywodcow band polskich, pod pretekstem tajnych rozmow z nimi; oraz ze jeszcze w kwietniu tegoz roku dostarczyl na dwoch ciezarowkach z 'Wehrmacht - Fahrtbereitschaft - Wilna' broni recznej i amunicji partyzantce polskiej w rejonie Puszczy Rudnickiej. Sad polowy skazal Wulffa na kare smierci przez rozstrzelanie. Wyrok wykonano." Zupelnie jawnie wspolprace podjeto w okregu lidzkim. 23 II 1944 r. niemieckie wladze okupacyjne na Bialorusi wydaly rozkaz mobilizacji do bialoruskiego wojska (Bialoruskiej Obrony Krajowej), ktorego wylaczony zostal caly okreg lidzki. Wladze niemieckie praktycznie wycofaly sie z terenow wiejskich, ograniczajc sie do miast. Wladze polskie przeprowadzily regularny pobor kilku rocznikow - soltysi wreczali formalne imienne karty powolania. W pierwszej polowie 1944 r. wobec tak sprzyjajacych warunkow szeregi AK na Bialorusi silnie wzrosly. Wiosenna mobilizacja do AK spowodowala, ze w czerwcu 1944 oddzialy liczyly 7,7 tysiecy zolnierzy z czego na niewielki okreg lidzki przypadlo 6,5 tysiaca - prawie 85% stanu osobowego wszystkich oddzialow nowogrodzkich. Cena za wspolprace ze strony polskiej bylo zwalczanie partyzantki sowieckiej. jak podawal kapitan Adolf Pilch, od grudnia 1943 do czerwca 1944 czlonkowie jego oddzialu zabili okolo 6 tysiecy "bolszewikow". Wolno sadzic, ze przewazajaca ich czesc stanowila cywilna ludnosc bialoruska podejrzewana o wspoldzialanie z partyzantka sowiecka. Nasililo sie tez wyniszczanie Bialorusinow w okregu lidzkim. Wedlug szacunkow bialoruskich od polowy lutego do polowy kwietnia 1944 zginelo tam z rak akowcow kilka tysiecy osob, w tym w jednej tylko gminie bielickiej 480 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: kolaboracja polskiego podziemia z hitlerowcam IP: *.proxy.aol.com 30.10.03, 04:18 z ciekawoscia wielka ten watek przeczytalem i duzo nowosci sie dowiedzialem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: kolaboracja polskiego podziemia z hitlerowcam IP: *.proxy.aol.com 30.10.03, 04:25 Przeczytalem ta wypowiedz dokladnie i mam pytanie do pana(pani) ! Co stalo sie z wiezniami AK z Lukiszskiego wiezienia przez Hitlerowcow wywozonych w marcu - kwietniu 1943 ? Czy masz jakiekolwiek wiadomosci na ten temat? Bylbym bardzo wdzieczny za informacje jakakolwiek,Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: kolaboracja polskiego podziemia z hitlerowcam IP: *.proxy.aol.com 30.10.03, 04:29 przepraszam,chodzilo mi o 1944 rok oczywiscie,marzec-kwiecien !! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: kolaboracja polskiego podziemia z hitlerowcam IP: *.acn.pl 30.10.03, 09:17 Ciekawe te materiały, jakbym rozpoznawał i dobór i autora. Trochę to wszystko spleśniałe i lekko śmierdzi stylistyką archiwów obrońców władzy ludowej, ale mniejsza z tym. Pytanie jest takie: jaki związek mają powyższe informacje z oskarżeniem 5-letnich palestyńskich dzieci o dokonywanie masowych mordów? Wobec tego do autora tego dodatku: Jeśli masz jakieś rewelacje, załóż sobie osobny wątek. A jesli chcesz mieć znających się na rzeczy odbiorców, przenieś ten wątek na Forum Kraj albo Forum Aktualnosci. Tam z pewnością zostaniesz przeczytany nie tylko przez forumowego ekskrementatora joja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: kolaboracja polskiego podziemia z hitlerowcam IP: 194.90.65.* 30.10.03, 10:09 nu, cccp. inteligencja ci nagle sie skonczyla? niewygodny byl ten post, co? wiec "lekko smierdzi".... a jaki ma zwiazek z 5-letnimi terrorystami? nu, poszukaj tej inteligencji twojej, moze daleko nie musisz szukac i napewno bedziesz wiedzial. tez niewygodne, ale tak to w zyciu bywa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do cccp IP: 194.90.65.* 30.10.03, 10:03 ok, cccp. wiec straciles zaufanie. ja mam powoli dosyc ciagle siebie i mojej pozycji bronic. nie weszlam na to forum, zeby sie bronic, bo nie widze najmniejszego powodu do tego. natomiast ty i inni uwazacie, ze macie prawo atakowac nie tylko moj kraj ale rowniez i mnie osobiscie. ok. wasze prawo uwazac, a moje miec tego po miesiacach atakow dosyc. jest wsrod was cala kupa takich, ktorzy z roznych powodow nie chca widziec prawdy, cala kupa takich, miedzy innymi ty, ktorzy swoja niechec do zydow i israela ukrywaja ladnie pod kolderka pytan, cala kupa takich, ktorzy nic nie ukrywaja i wala na kazdym watku, na ktorym sie pojawiam, prosto w oczy i do tego jeszcze w stylu, ze zwykly alfons by sie wstydzil... wiesz co, cccp? ja naprawde nie musze brac w tym udzialu. bede pisac kiedy bede chciala, bede odpowiadac, komu bede chciala, i nie musze ani nic udawadniac ani sie bronic. bylo przyjemnie i dowidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 do dany 30.10.03, 11:08 Wreszcie mu dobrze odpisalas.Ja juz kilka razy mowilem ze niepotrzebnie ciagle sie tlumaczysz. Grupa dyskusyjna to nie kolo naukowe. Wazne ze znamy powod obsesji cccp zydami. To przez jego dziadka tego kolaboranta hitlerowskiego on tak nienawidzi zydow. IPN jest dociekliwy w badaniach i mysle cepus ze przedstawi ci w ciagu kilku lat prawde i zrozumiesz ze Tuwia to bohater. a twoj krewny to zdrajca i kolaborant. pozdrawiam dana z krakowa le..... 3majcie sie Jojo musze poszukac pewnych danych to napisze pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do dany IP: 194.90.65.* 30.10.03, 11:26 nu, nie wiem, czy dziadek cccp byl kolaborantem hitlerowskim czy nie. wiem natomiast, ze sa jakies bolesne dla niego sprawy, ktorych on niestety nie umie oddzielic od terazniejszosci. ja jezdze do niemiec i nie oskarzam kazdego niemca o wybicie calej mojej rodziny, nie nienawidze wszystkich niemcow i nie zadam od nich zadnych dowodow na nic. czego wogole nie jestem w stanie pojac, to wiedzac, ze cccp nigdy nie byl tutaj, wie, wie wszystko i wie lepiej. jesli by byla prawda to, co pisal zawsze, ze chce wiedziec, ze go interesuje, to mam link czy nie mam, moglby przynajmniej miec watpliwosci w to co wie, bo ja siedze w tym od 30 lat dzien w dzien, a on israel zna z atlasu. ale nie, on w swoja prawde wierzy swiecie, a ja jestem niewiarygodna. wszystkie odpowiedzi tych "eleganckich" jak cccp i mirmil sa zawsze czesciowe, "wykluczaja" to co jest im niewygodne, nie odpowiadaja na cala odpowiedz, tylko na to, co moga odwrocic w nastepne oskarzajace pytanie, mirmil wogole fantastycznie wyciaga 3 slowa z calego zdania i wrzeszcze "daj link", no i oczywiscie jedyny czlowiek na tym forum ktory nie wie i nie rozumie i powinien sie poradzic i zapytac itd itd itd to ja. nu, jestem pewna, ze bede spac dzisiaj w nocy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: do dany 30.10.03, 12:36 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, nie wiem, czy dziadek cccp byl kolaborantem hitlerowskim czy nie. wiem > natomiast, ze sa jakies bolesne dla niego sprawy, ktorych on niestety nie > umie oddzielic od terazniejszosci. Wiesz co to jest? CCCP "boli" jedno, twoj bezgraniczny falsz i kompletny brak jakichkolwiek zasad czy normalnych ludzkich uczuc. Ktos, kto wobec 5-letniego dziecka uzywa okreslenia "masowy morderca" nie zasluguje na miano czlowieka. Ktos, kto jeszcze probuje to udowodnic udowadnia tylko jak wielkim jest bydlakiem i klamca. > ja jezdze do niemiec i nie oskarzam kazdego > niemca o wybicie calej mojej rodziny, nie nienawidze wszystkich niemcow i nie > zadam od nich zadnych dowodow na nic. No to wyobraz sobie, ze ci Niemcy zaczeliby ci mowic w twarz, ze wybicie Zydow bylo w rzeczy samej jedynym rozsadnym wyjsciem. Zydzi stanowili przeciez powazne zagrozenie dla Europy i trzeba bylo ich zlikwidowac. Czy chcesz moze zaprzeczyc? I ze to wlasciwie dobrze, ze zastrzelono, zatluczono, zaglodzono, zagazowano i spalono rowniez setki tysiecy zydowskich dzieci, bo te przeciez, stanowily olbrzymie zagrozenie - przez swoje zydowskie geny. Nie uwierzysz, ale w internecie jest mnostwo linkow ukazujacych bezmiar tego zagrozenia.. Podoba ci sie taka dana w wydaniu niemieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do scheissbaumka IP: 194.90.65.* 30.10.03, 13:11 "No to wyobraz sobie, ze ci Niemcy zaczeliby ci mowic w twarz, ze wybicie Zydow bylo w rzeczy samej jedynym rozsadnym wyjsciem. Zydzi stanowili przeciez powazne zagrozenie dla Europy i trzeba bylo ich zlikwidowac. Czy chcesz moze zaprzeczyc? I ze to wlasciwie dobrze, ze zastrzelono, zatluczono, zaglodzono, zagazowano i spalono rowniez setki tysiecy zydowskich dzieci, bo te przeciez, stanowily olbrzymie zagrozenie - przez swoje zydowskie geny. Nie uwierzysz, ale w internecie jest mnostwo linkow ukazujacych bezmiar tego zagrozenia.. Podoba ci sie taka dana w wydaniu niemieckim?" nu, prosze, jak ladnie potwierdzasz to conapisalam o was... twoje "czy chcesz moze zaprzeczyc" to nic, tylko agresja. wiec wyobraz sobie, scheissbaumku, ze mi powiedzieli w niemczech to wszystko, co napisales i jeszcze troche. so what? to powiedzialo pare kretynow, takich samych jak ty. so what? ja przez to w nocy spac nie bede? ja przez to zapomne, ze ten narod, oprocz hitlera i jeszcze paru kretynow wydal takich ludzi jak heine, goethe, wanger? widzisz, w koncowym rachunku, to hitlerowi i tym kretynom nie wyszlo. po prostu nie wyszlo. my zyjemy, mamy wlasny kraj, dzieci nam rosna. ty oczywiscie tego nie zrozumiesz, ale te rozbitki poobozowe, ci uratowani, ledwo trzymajacy sie na nogach, mnostwo z nich jedynymi pozostalymi z calych rodzin, zalozyli nowe rodziny, ozenili czy pobrali sie po raz drugi, wydali na swiat nastepne dzieci. jest nas dzisiaj w israelu prawie 6 milionow... zostalismy zdziesiatkowani, ale mimo to, idea hitlera sie nie spelnila. twoje marzenia tez sie nie spelnia. zlo nigdy nie wygrywa. a ty jestes najzwyczajniej w swiecie nie tylko glupim czlowiekiem, ale jeszcze do tego zlym czlowiekim. nu, zoll zejn, my przezyjemy takich jak ty tez. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum nerwy puscily? 30.10.03, 13:34 Az tak wkurzylo cie szajsdana twoje lustrzane odbicie? Takim wlasnie zdegenerowanym bydlakiem jestes. Jestes zlym, kompletnie spaczonym czlowiekiem. I co? Piszesz, ze nic ci to nie szkodzilo, ze ci Niemcy tak ci to mowili...? Ze ty o nich wcale nie myslisz, tylko o Gothe, Wagnerze i Heine(?????) Czemu akurat o Wagner???? Hitler tez go uwielbial :)))) Powinowactwo drani? Heine stal natomiast o ile sie nie myle jako Zyd na indeksie. Przeoczylas cos. No dobrze. Zrozumialem intencje twojego listu. To i ja sprobuje myslec o Einsteinie, Rubinsteinie i Koperniku a nie o takich zdegenerowanych bydlakach jak ty. nu zoll zejn :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: nerwy puscily? IP: 194.90.65.* 30.10.03, 13:48 hahaha, tobie puscily, dear, tobie... notabene, nic nie przeoczylam, wiem dobrze, kto to heine, mam w glowie liste zlynnych zydow, zeby przytoczyc ja w kazdym momencie takim typom jak ty, co to lubia pisac o tym, ze zydzi niczego dla swiata nie zrobili... goethe tez napisales z bledem.... a co, moze chcesz zaprzeczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: nerwy puscily? 30.10.03, 13:56 Jestes nie tylko zla i krancowo zaklamana ale i przerazliwie plytka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: nerwy puscily? IP: 194.90.65.* 30.10.03, 16:21 hahaha, ty mozesz a ja nie? przeciez to twoja metoda..... oj scheissbaumku, scheissbaumku... Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: do dany 30.10.03, 11:35 Dano ja to samo "przerabiałam" na FA i ten cep cccp udawał "wąsatego parowoza" na FA co to lubi takie dany jak my o mało co i bym mu uwierzyła podobnie Ania-Gini przeflansowała się z forum kraj na aktualności. kto ich tego uczy? a diabli z nimi są na szczęście tu w Polsce ludzie normalni też, choć na forum ich jakby nie widać już pozdrawiam serdecznie z nadmorskiego nabrzeża d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Re: do dany 30.10.03, 11:40 d_nutka pamietam te posty co dostawalas i ubolewam ze nie wlonczylem sie by bronic Cie. Bardzo ubolewalem jak postanowilas kiedys opuscic F.Akt,ale liczylem ze wrocisz Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymblaskiemotoczona Re: do dany 30.10.03, 11:40 Jeno wyjmij mi z tych oczu Szklo bolesne - obraz dni, Ktore czaszki biale toczy Przez plonace laki krwi. Jeno odmien czas kaleki, Zakryj groby plaszczem rzeki, Zetrzyj z wlosow pyl bitewny, Tych lat gniewnych Czarny pyl. K.K.B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do czerwonymblaskiemotoczonej IP: 194.90.65.* 30.10.03, 11:54 sliczne i jak na miejscu! ale zdradz kto to kkb... :) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymblaskiemotoczona Re: do czerwonymblaskiemotoczonej 30.10.03, 12:00 Gość portalu: dana33 napisał(a): > sliczne i jak na miejscu! ale zdradz kto to kkb... :) Krzysztof Kamil Baczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do czerwonymblaskiemotoczonej IP: 194.90.65.* 30.10.03, 12:01 dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymblaskiemotoczona Re: do czerwonymblaskiemotoczonej 30.10.03, 12:16 Gość portalu: dana33 napisał(a): > dzieki! Niema za co I jeszcze fragment ..... ... Czerwonym blaskiem otoczona Roskosznie prezac swe ramiona Lsniac biela przecudnego lona Spowita w gazy mgle Drga lekko watla siec tkaniny Wzrok plonie, plona ust rubiny Jak zjawa z jakiejs cud krainy Tanczyla tango swe Poznali sie i wkrotce ..... St. Ratold Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: do czerwonymblaskiemotoczonej 30.10.03, 12:18 czerwonymblaskiemotoczona napisała: > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > sliczne i jak na miejscu! ale zdradz kto to kkb... :) > > > Krzysztof Kamil Baczynski pięknie to śpiewała Ewa Demarczyk chyba nie pomyliłam? d_ Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymblaskiemotoczona Re: do czerwonymblaskiemotoczonej 30.10.03, 12:19 d_nutka napisała: > czerwonymblaskiemotoczona napisała: > > > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > > > sliczne i jak na miejscu! ale zdradz kto to kkb... :) > > > > > > Krzysztof Kamil Baczynski > > pięknie to śpiewała Ewa Demarczyk > chyba nie pomyliłam? > d_ Nie mylisz sie. Ten drugi fragment, to tez z jej repertuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do czerwonymblaskiemotoczonej IP: 194.90.65.* 30.10.03, 13:19 nu, jak demarczyk to spiewala, to mnie juz w polsce nie bylo, bo nijak nie pamietam tego, ale prawda tez, ze pamiec juz zawodzi ciutko.... dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do d_nutki IP: 194.90.65.* 30.10.03, 11:51 nu, cos takiego! nie mam wyksztalcenia w tym kierunku, ale nie myslisz, ze to zjawisko nadaje sie do badan psychologiczno-psychiatrycznych? nu, jesliby mnie znali osobiscie i uwazali ze sa podstawy do takiego zachowania, nu, zoll zejn, ale tak virtualnie? zupelnie dla mnie nie do pojecia... wiem, ze w polsce sa normalni ludzie, wiekszosc jest normalna. ale ci na forum robia im zla przysluge. na szczescie mam nature, ze nie obarczam odpowiedzialnoscia wszystkich za glupote czy wulgarnosc pojedynczych osob. popatrze troche na forum aktualnosci, zobacze co sie tam dzieje, tak dla zabawy... :) a baltyk juz pewno szary, co??? musze ci powiedziec, ze to bylo najfajniesze morze z moich doswiadczen. w israelu woda jest po prostu ciepla i nie mozna sie nikak "odswiezyc" przy naszych upalach, i te kosze plazowe..... tez nie mamy takiego cuda, i molo w miedzyzdrojach.... to byly piekne czasy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: do Dany 30.10.03, 12:25 Gość portalu: dana33 napisał(a): > a baltyk juz pewno szary, co??? musze ci powiedziec, ze to bylo najfajniesze > morze z moich doswiadczen. w israelu woda jest po prostu ciepla i nie mozna sie > > nikak "odswiezyc" przy naszych upalach, i te kosze plazowe..... tez nie mamy > takiego cuda, i molo w miedzyzdrojach.... to byly piekne czasy... :) czy Bałtyk jest szary? dla mnie on nigdy nie jest szary nawet spowity burzowymi chmurami a czasami się zdarzy(oj, rzadko to widuję)że ma kolor Morza Czerwonego po molo spaceruję sobie jak już sezon się skończy i bywa, że czas wtedy też jest piękny :) d_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do Dany IP: 194.90.65.* 30.10.03, 13:22 dla mnie baltyk to wszystkie kolory: od ciemno niebieskiego do prawie czarnego... lubilam siedziec w koszu tak zaraz przed burza i patrzec jak sie te kolory zmieniaja.... u nas morze solone (morze martwe mam na mysli) zawsze niebieski z bialymi wysepkami soli, morze sroddziemnomorskie zawsze niebiesko- zielone... zadnych pieknych szaroscio-czarnosci, zadnej odmiany niebieskiego... nu, nie mozna miec wszystkich rozkoszy na raz, nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: do Dany IP: 194.103.189.* 30.10.03, 13:45 Gość portalu: dana33 napisał(a): > dla mnie baltyk to wszystkie kolory: od ciemno niebieskiego do prawie > czarnego... lubilam siedziec w koszu tak zaraz przed burza i patrzec jak sie te > > kolory zmieniaja.... u nas morze solone (morze martwe mam na mysli) zawsze > niebieski z bialymi wysepkami soli, morze sroddziemnomorskie zawsze niebiesko- > zielone... zadnych pieknych szaroscio-czarnosci, zadnej odmiany niebieskiego... > nu, nie mozna miec wszystkich rozkoszy na raz, nie? :) Choc i ja lubie piekne odcienie blue ;-), to jednak ohne przesade, jak mawial znajomy ogrodnik. "piekne szarosci-czarnosci"????????? Madame jednak nie wie co Madame mowi, jakby Madame tak zechciala teraz tu przyjechac ( a moze ;-)) to te szarosci-czarnosci Madame by szybko wywietrzaly z glowy. Z Wami sie nie dogadasz, faktycznie, wichury Wam sie snia, szrony na oknach, sztormy na morzu i szarosci-czarnosci Baltyku przed burza. Ja ide wyrwac sobie resztki wlosow na glowie, z rozpaczy - czarnej! Hubbeles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do Dany IP: 194.90.65.* 30.10.03, 13:56 nu, czy oczko pisze z islandio-greenlandii? (wow, zapomnialam jak sie pisze po polsku greenland, cos strasznego!!!) wiadomo przeciez, ze czlowiek nigdy nie zadowolony z tego co ma, nie? mam krecone wlosy i zawsze chcialam proste, a moje kolezanki, co maja proste, chcialy krecone... tak i z szroscio- czarnosciami... :) a sniezek i mroz, ah i jeszcze rano szron..... jest cos piekniejszego??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: do Dany IP: 194.103.189.* 30.10.03, 14:20 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, czy oczko pisze z islandio-greenlandii? (wow, zapomnialam jak sie pisze po > polsku greenland, cos strasznego!!!) wiadomo przeciez, ze czlowiek nigdy nie > zadowolony z tego co ma, nie? mam krecone wlosy i zawsze chcialam proste, a > moje kolezanki, co maja proste, chcialy krecone... tak i z szroscio- > czarnosciami... :) a sniezek i mroz, ah i jeszcze rano szron..... jest cos > piekniejszego??? :) Hubbeles na stan obecny: www.humanitiesweb.org/cgi-bin/human.cgi? s=g&p=c&a=p&ID=488 Nawet Hubbelesa skrecilo! sniezek, mroz i szron, nu nu. Meshiggene Jidene. Grenlandie sie Balabuste snia po nocy? Tam nie zielono, tam wyjatkowo nie zielono. Tam jedynie Lodowce sie ciela. Ladnie brzmi, nie? Ale to dla nas maly gut. Jak sie ciela, bo te gory lodowe plywajace i tu i tam, to wlasnie te cieleta. One najpierw plywaja a potem sie roztapiaja, a to juz bardzo maly gut. Bo nas tu w koncu pozalewa, nie krew, tylko slona woda morska. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Do roboty IP: *.acn.pl 30.10.03, 17:21 Ciekawa teoria tym Tuwią. Nawet nie przyszłaby mi do głowy. Jest tylko jedno ale: mój dziadek nie żyje od 1914 r. Ale nie odmówię sobie tej przyjemności i podam interesujący trop. Woj. nowogródzkie, Puszcza Rudnicka, Krzyżanowski-"Wilk" - to wszystko rewiry wojennej działalności ojca pozytywnego bohatera tego Forum, niejakiego (J) ze Szwecji. Tak, tak - tego obrońcy Europy przed islamską dziczą. Do roboty, wykrywacze AK-owskich zbrodni ludobójstwa. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: do dany IP: *.proxy.aol.com 31.10.03, 02:52 mam nadzieje ze znajdziesz to,co mojego ojca dreczy od prawie 60-sciu lat, obecnie ma lat 95 i chce dowiedziec sie prawdy o bracie swoim,pomozesz nam? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Co tu sie dzieje? 30.10.03, 12:23 Gość portalu: CCCP napisał(a): > Dano, w tej sprawie ja nie jestem normalny. Mogę widzieć, ale mogę też nie. I do czego to dochodzi. Porzadni, uczciwi ludzie tlumacza sie psychopatom, ze to oni sa "nienormalni".... CCCP nie daj sie tylko zwariowac! To falszywe bydle, piszace najzupelniej POWAZNIE o 5-letnich dzieciach ktore ponoc MASOWO MORDUJA probuje to jeszcze udowodnic.... i to czym? Linkami o nastolatkach rozstrzelanych za to, ze mieli noze! Innymi linkami, ktore opisuja nastolatki rzucajace kamieniami w uzbrojonych po zeby zolnierzy.. Potem jeszcze bezczelnie twierdzi, ze z "tych linkow" przeciez "normalny czlowiek widzi co sie dzieje" - tzn. 5-latki, ktore "masowo morduja"???????? I jeszcze pisze to to, ze "nie klamie".... Tak, nie klamiesz. Ten falsz i zepsucie siedzi tak gleboko w tobie, ze juz nawet swoich ustawicznych szwindli i dranstw cuchnacych do niebios nawet nie widzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonymblaskiemotoczona Re: Co tu sie dzieje? 30.10.03, 12:28 goldbaum napisał: >bla, bla, bla, paszol won ! ale juz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elena Re: Co tu sie dzieje? IP: *.menta.net 30.10.03, 12:07 Kurza twarz, dla własnej nie kryję przyjemności, chciałam do jakiegoś konsensusu doprowadzić, a tu się znowu wszystko pokrzywiło. Nawet z FA posiłki przybyły. Takie szczególnie propolskie. Dobrze, że chociaż trochę poezji......... "Ten ruch, ten gwar, ten szum...." Elena Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum swiat 5-letniego "masowego mordercy" 30.10.03, 12:58 Mialas kiedys do czynienia z 5-letnimi dziecmi? Probowalas sie wczuc, co takie malenstwa odczuwaja, co mysla? Jak widza swiat, gdy maja tak male raczki i tak otawrty nieskazony umysl? Masz wlasne dzieci? Sa tacy, ktorzy wsrod tych malenskich istotek dopatruja sie jednak MASOWYCH MORDERCOW. Te malenstwa sa wedlug nich bestiami mordujacymi doroslych, w tym uzbrojonych po zeby zolnierzy i to na tysiace. Powodzenia w doprowadzaniu "konsensusu". Nie zapomnij tylko potem umyc rak. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolka2 Szkolenia palestynskich dzieci na mordercow....... 30.10.03, 13:09 Chociaż międzynarodowe media to ignorują lub tuszują, wychodzi na jaw coraz więcej informacji, które dokumentują antyizraelskość i antysemityzm władz Autonomii Palestyńskiej (PA). Włączone jest w to również wychowanie arabskich dzieci i to od najmłodszych lat. A to wszystko pod czułą kontrolą laureata pokojowej nagrody Nobla - Jassira Arafata ! Izrael jest naciskany aby czynił pokój. Pokój na Bliskim Wschodzie? Z kim? "Pokój jest możliwy tylko wtedy, gdy wszyscy uczestnicy aktywnie go szukają". To co obecnie jest odkrywane jest najohydniejszym rodzajem rasizmu i podżegania. Czy ten wniosek jest antyarabską polemiką? Rozstrzygnij sam. Przeczytaj poniżej, jaką przyszłość dla swojej ludności, swoimi własnymi słowami, przygotowuje PA. Oficjalne podręczniki - "Wystrzegaj się Żydów, ponieważ oni są zdradzieccy i nielojalni" - Islamskie Wychowanie dla 9 klasy, str.79; - "Żydzi podjudzają do wojen." - Islamskie Wychowanie dla 9 klasy, str.94; - "Wyzwól się przez rozlew krwi." - Czytanki i Teksty Literackie dla 8 klasy, str.135; - "Żydzi to źli rasiści. Szatan, przed oczyma wielu ludzi, pokazuje swoje złe uczynki jako dobre ... Takim też narodem są Żydzi." - Islamskie Wychowanie dla 8 klasy, str.95; - "Wiedz mój synu, że Palestyna jest krajem, w którym jego czysta ziemia jest nasączana krwią męczenników. To jest powód dla którego zwalczamy Żydów i z naszego kraju ich wypędzić musimy." - Język Islamski dla 8 klasy, Nr.576, str.176; - "Rozstrzygnij co jest w następującym zdaniu podmiotem a co orzeczeniem: Dżihad (święta wojna przeciw niewiernym) jest religijnym obowiązkiem każdego muzułmanina i muzułmanki." - Podręcznik do języka arabskiego dla 5 klasy, Nr.542, str.167; - "Zgiń jako męczennik na polu bitwy." - Język Islamski dla 8 klasy, Nr.576, str.176; - "Po proroku, wojownicy i męczennicy Dżihadu będą najbardziej czczeni." - Czytanki i Teksty Literackie dla 10 klasy, Nr.607, str.103; - "Palestyno: wyciągnij swój miecz, my chcemy zgromadzić się do wojny, z czerwoną krwią i płonącym ogniem. Śmierć niech zawoła a miecz niech stanie się obłąkany od wielu bitew. O Palestyno, młodzież wyzwoli swój kraj." - Czytanki i Teksty Literackie dla 8 klasy, str.120-122; - "Żydzi są źli. Podaj przykład złośliwych zamiarów Żydów na podstawie dzisiejszych wydarzeń." - Islamskie Wychowanie dla 9 klasy, str.182; - " Żydzi zamordowali chrześcijańskich i muzułmańskich mieszkańców Palestyny." - Islamskie Wychowanie dla 9 klasy, Nr.589, str.182; - " Naucz się tej lekcji: Wierzę, że Żydzi są wrogami Proroka i wierzących." - Islamskie Wychowanie dla 4 klasy, część 2, str.67; - " Żydzi zwalczali Mahometa. Oni nazywali go kłamcą i zaparli się go. Oni walczyli wszelkimi sposobami i środkami przeciwko jego religii; wojna, która do dzisiaj nie została zakończona. Oni działają w dalszym ciągu w taki sposób." - Islamskie Wychowanie dla 7 klasy, str.125. Ministerstwo Oświaty Palestyńskiej Autonomii wydało 14 nowych książek we wrześniu 2000 roku w których zawarte są te cytaty. W żadnej z tych książek jest pokazana mapa Izraela. Wszystkie izraelskie miasta albo regiony są pokazane jako część Palestyny. Nie ma w tych książkach ani jednej wypowiedzi tolerancji wobec Żydów. W jednym tekście o tolerancji z 6 klasy nie żadnej wzmianki o Żydach albo Izraelu. Izrael jest w dalszym ciągu przedstawiany jako nieprawne państwo i nazywane jako zdobycz kolonialna, która w 1948 roku zajęła Palestynę. Pikantności dodaje tu fakt, że Oświata Palestyńskiej Autonomii finansowana jest z pieniędzy Unii Europejskiej !!! Letni obóz dla dzieci W sierpniu 2001 roku, telewizja BBC pokazała reportaż z letniego obozu, kierowanego przez cztery ugrupowania terrorystyczne, podczas którego arabskie dzieci w wieku 8 - 12 lat były trenowane na samobójcze bomby. Według tego reportażu od września 2000 roku 30 z tych dzieci wysadziło się już w powietrze w atakach terrorystycznych. Oni otrzymali wyszkolenie z bronią, nosili wojskowe mundury i byli stale pokazywani w telewizji Palestyńskiej Autonomii. 20 letni szef tego obozu opisywał entuzjazm tej młodzieży i wyjaśniał, że jeżeli oni zginą, to w niebie będą na nich czekać dziewice i ich przyjaciele. Jeden z tej młodzieży powiedział: "My otrzymujemy tu te wojskowe szkolenie, aby bronić naszą ojczyznę Palestynę, wypędzić osiedleńców i zdobyć dla nas Jerozolimę, która jest naszą wieczną stolicą." W sumie w takich obozach zostało wyszkolonych 13 tysięcy palestyńskich dzieci ! Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Szkolenia palestynskich dzieci na mordercow.. 30.10.03, 13:25 sokolka2 napisał: > W sumie w takich obozach zostało wyszkolonych 13 tysięcy palestyńskich > dzieci ! Acha. I dlatego 5-letnie maluchy sa "masowymi mordercami"?? I to dobrze i konieczne, jesli "zolnierze" izraelscy w akcie samoobrony takiemu dziecku strzela w glowke..... No, w koncu to przeciez "masowy morderca" bo 13 tysiecy dzieci w wieku 8-12 lat .....wzielo "udzial" w szkoleniach. Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum dzieci do 8-go roku zycia nie maja samoistnej 30.10.03, 13:10 zdolnosci odrozniania dobra od zla. Za dobre uwazaja to - co sie im powie, ze jest dobre. Dziecko takie (biorac do reki podany mu karabin, czy inne narzedzie i) zabijajac innego czlowieka, uwaza, ze tak trzeba, ze czyni dobro. MORDERCAMI sa Ci dorosli, ktorzy ucza takie dzieci strzelania do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: dzieci do 8-go roku zycia nie maja samoistnej 30.10.03, 13:20 goidbaum napisała: > MORDERCAMI sa Ci dorosli, ktorzy ucza takie dzieci strzelania do innych. Powiedz to danie. Ja probowalem juz wielokrotnie. I nie zapominaj: MORDERCAMI sa rowniez Ci dorosli, ktorzy wychowuja swoje dzieci w nienawisci i falszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: dzieci do 8-go roku zycia nie maja samoistnej IP: 194.90.65.* 30.10.03, 16:27 nu, wlasnie, scheissbaumku, arabowie wychowuja swoje dzieci nie tylko trenujac ich na terrorystow ale rowniez i w nienawisci do nas. w przeciwienstwie do israelczykow, ktorzy ucza swoje dzieci arabskiego, zeby mogly sie dogadac z nimi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elena Re: swiat 5-letniego "masowego mordercy" IP: *.menta.net 30.10.03, 13:11 A coś ty taki egzaltowany. Za egzaltowaną to ja tu robię. Środek jakiś trzeba wypracować. Dogadać się, a nie oliwy do ognia dolewać. Jedna strona kroczek do tyłu, druga kroczek do tyłu i... kochajmy się. A rączki świeżo po manicure. W dobrej oliwce z oliwek wymoczone. Z cytrynką. Pozdr Elena Ps A paszoł won z tego wątku wszyskie podrze gacze Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: swiat 5-letniego "masowego mordercy" 30.10.03, 13:16 No to dogaduj sie... kroczek po kroczku. I nie zapomnij tez tych, ktorzy uwazali, ze rozbijanie glow zydowskim dzieciom o mur lub wrzucanie ich zywcem do ognia lub wapna bylo jak najbardziej w porzadku. Brutalne ale niestety konieczne. No chyba, ze masz wybiorcze podejscie do rzeczywistosci. Ale o to nie chce cie przeciez posadzac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elena Re: swiat 5-letniego "masowego mordercy" IP: *.menta.net 30.10.03, 13:31 A posądzaj o co chcesz, już tyle posądzeń przeżyłam, że jedno więcej...Przyznam się, że dopiero niedawno odkryłam, że między czarnym i białym istnieje taaaaaaaaaaaaaaaaaka gama szarości. Ale do takiego typu generalizacji w ocenie ludzi czy narodów, które tu są prezentowane i to ze wszystkich zainteresowanych stron chyba jeszcze nie dorosłam. Brr. Narazie mnie zbiera na wymioty. Ale ja się szybko uczę. Jeszcze szybciej staję na nogi. Elena Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: swiat 5-letniego "masowego mordercy" 30.10.03, 13:37 Gość portalu: Elena napisał(a): > Brr. Narazie mnie zbiera na wymioty. To tak samo jak i mnie od pewnego czasu. > Ale ja się szybko uczę. Jeszcze szybciej staję na nogi. Inni nie sa w stanie sie niczego nauczyc, poniewaz sa spaczeni na wylot. I lepiej, zeby nigdy nie wstali na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdaleka Re: swiat 5-letniego " mordercy" IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 30.10.03, 13:32 Przeczytaj drzewiecki co napiasal(a) sokolka2. Ciekaw jestem twojego doglebnego komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: swiat 5-letniego ' mordercy' 30.10.03, 13:41 Gość portalu: zdaleka napisał(a): > Przeczytaj drzewiecki co napiasal(a) sokolka2. Ciekaw jestem twojego doglebnego > komentarza O ktorym fragmencie myslisz ? Czy o tym : "i ubolewam ze nie wlonczylem sie by bronic Cie." Szlachetny facet, mimo pewnych, innych brakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: swiat 5-letniego ' mordercy' IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 30.10.03, 13:50 mialem na mysli ponizsza wypowiedz. sokollka 2 napisal(a): Chociaż międzynarodowe media to ignorują lub tuszują, wychodzi na jaw coraz więcej informacji, które dokumentują antyizraelskość i antysemityzm władz Autonomii Palestyńskiej (PA). Włączone jest w to również wychowanie arabskich dzieci i to od najmłodszych lat. A to wszystko pod czułą kontrolą laureata pokojowej nagrody Nobla - Jassira Arafata ! Izrael jest naciskany aby czynił pokój. Pokój na Bliskim Wschodzie? Z kim? "Pokój jest możliwy tylko wtedy, gdy wszyscy uczestnicy aktywnie go szukają". To co obecnie jest odkrywane jest najohydniejszym rodzajem rasizmu i podżegania. Czy ten wniosek jest antyarabską polemiką? Rozstrzygnij sam. Przeczytaj poniżej, jaką przyszłość dla swojej ludności, swoimi własnymi słowami, przygotowuje PA. Oficjalne podręczniki - "Wystrzegaj się Żydów, ponieważ oni są zdradzieccy i nielojalni" - Islamskie Wychowanie dla 9 klasy, str.79; - "Żydzi podjudzają do wojen." - Islamskie Wychowanie dla 9 klasy, str.94; - "Wyzwól się przez rozlew krwi." - Czytanki i Teksty Literackie dla 8 klasy, str.135; - "Żydzi to źli rasiści. Szatan, przed oczyma wielu ludzi, pokazuje swoje złe uczynki jako dobre ... Takim też narodem są Żydzi." - Islamskie Wychowanie dla 8 klasy, str.95; - "Wiedz mój synu, że Palestyna jest krajem, w którym jego czysta ziemia jest nasączana krwią męczenników. To jest powód dla którego zwalczamy Żydów i z naszego kraju ich wypędzić musimy." - Język Islamski dla 8 klasy, Nr.576, str.176; - "Rozstrzygnij co jest w następującym zdaniu podmiotem a co orzeczeniem: Dżihad (święta wojna przeciw niewiernym) jest religijnym obowiązkiem każdego muzułmanina i muzułmanki." - Podręcznik do języka arabskiego dla 5 klasy, Nr.542, str.167; - "Zgiń jako męczennik na polu bitwy." - Język Islamski dla 8 klasy, Nr.576, str.176; - "Po proroku, wojownicy i męczennicy Dżihadu będą najbardziej czczeni." - Czytanki i Teksty Literackie dla 10 klasy, Nr.607, str.103; - "Palestyno: wyciągnij swój miecz, my chcemy zgromadzić się do wojny, z czerwoną krwią i płonącym ogniem. Śmierć niech zawoła a miecz niech stanie się obłąkany od wielu bitew. O Palestyno, młodzież wyzwoli swój kraj." - Czytanki i Teksty Literackie dla 8 klasy, str.120-122; - "Żydzi są źli. Podaj przykład złośliwych zamiarów Żydów na podstawie dzisiejszych wydarzeń." - Islamskie Wychowanie dla 9 klasy, str.182; - " Żydzi zamordowali chrześcijańskich i muzułmańskich mieszkańców Palestyny." - Islamskie Wychowanie dla 9 klasy, Nr.589, str.182; - " Naucz się tej lekcji: Wierzę, że Żydzi są wrogami Proroka i wierzących." - Islamskie Wychowanie dla 4 klasy, część 2, str.67; - " Żydzi zwalczali Mahometa. Oni nazywali go kłamcą i zaparli się go. Oni walczyli wszelkimi sposobami i środkami przeciwko jego religii; wojna, która do dzisiaj nie została zakończona. Oni działają w dalszym ciągu w taki sposób." - Islamskie Wychowanie dla 7 klasy, str.125. Ministerstwo Oświaty Palestyńskiej Autonomii wydało 14 nowych książek we wrześniu 2000 roku w których zawarte są te cytaty. W żadnej z tych książek jest pokazana mapa Izraela. Wszystkie izraelskie miasta albo regiony są pokazane jako część Palestyny. Nie ma w tych książkach ani jednej wypowiedzi tolerancji wobec Żydów. W jednym tekście o tolerancji z 6 klasy nie żadnej wzmianki o Żydach albo Izraelu. Izrael jest w dalszym ciągu przedstawiany jako nieprawne państwo i nazywane jako zdobycz kolonialna, która w 1948 roku zajęła Palestynę. Pikantności dodaje tu fakt, że Oświata Palestyńskiej Autonomii finansowana jest z pieniędzy Unii Europejskiej !!! Letni obóz dla dzieci W sierpniu 2001 roku, telewizja BBC pokazała reportaż z letniego obozu, kierowanego przez cztery ugrupowania terrorystyczne, podczas którego arabskie dzieci w wieku 8 - 12 lat były trenowane na samobójcze bomby. Według tego reportażu od września 2000 roku 30 z tych dzieci wysadziło się już w powietrze w atakach terrorystycznych. Oni otrzymali wyszkolenie z bronią, nosili wojskowe mundury i byli stale pokazywani w telewizji Palestyńskiej Autonomii. 20 letni szef tego obozu opisywał entuzjazm tej młodzieży i wyjaśniał, że jeżeli oni zginą, to w niebie będą na nich czekać dziewice i ich przyjaciele. Jeden z tej młodzieży powiedział: "My otrzymujemy tu te wojskowe szkolenie, aby bronić naszą ojczyznę Palestynę, wypędzić osiedleńców i zdobyć dla nas Jerozolimę, która jest naszą wieczną stolicą." W sumie w takich obozach zostało wyszkolonych 13 tysięcy palestyńskich dzieci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko z daleka IP: 194.103.189.* 30.10.03, 14:00 Szalomczyk, wczoraj przeczytane, uwazam ze bardzo na czasie. Wiekszosc sie na tym forum zadawala GW czy Rzepa, a to wsio nie to rebiata. Taka tam 10 woda po kisielu. Pojawiaja sie tu od czasu do czasu linki na ciekawe artykuly, ale cholera nikna! www.usnews.com/usnews/issue/031103/usnews/3anti.htmpzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: swiat 5-letniego ' mordercy' IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 30.10.03, 13:52 chodzilo mi o wypowiedz:ĘĘ ĽĘ Szkolenia palestynskich dzieci na mordercow....... - sokolka2 30.10.2003 13:09 Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: swiat 5-letniego ' mordercy' 30.10.03, 14:00 Gość portalu: z daleka napisał(a): > chodzilo mi o wypowiedz:ĘĘ ĽĘ Szkolenia palestynskich dzieci na mordercow...... > . - sokolka2 30.10.2003 13:09 Kogo zapytalbys z daleka o opinie- jacy sa Slowacy ? Polakow czy Japonczykow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: swiat 5-letniego ' mordercy' IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 30.10.03, 14:35 zapytac zawsze mozna . Ciekawsza bedzie odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: swiat 5-letniego ' mordercy' IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 30.10.03, 14:39 powinno byc: zapytac zawsze mozna jednych i drugich . Ciekawsza bedzie odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: swiat 5-letniego ' mordercy' 30.10.03, 16:22 Gość portalu: z daleka napisał(a): > powinno byc: > zapytac zawsze mozna jednych i drugich . Ciekawsza bedzie odpowiedz. Nie mam powodu, by poddawac w watpliwosc podane cytaty. To napewno okropne. Dzieci, ktore sie tak uczy sa jednak ofiarami. Sa ofiarami sytuaji, w ktorej przyszlo im zyc. Nie wydaje mi sie, ze nawet dzieci nie chodzace do szkoly, nie widza tego co dzieje sie na ulicach. Kazda wystrzelona rakieta, kazdy zburzony dom to nowa porcja nienawisci. Mysle, ze w tej sytuacji znaczenie szkoly jest raczej marginalne. Dzieci wyrastajacy jako swiadkowie nieustajacej przemocy i bezprawia napewno nie beda mily dla niego w przyszlosci poszanowania. Poszukaj winnych sam. Mawialo sie kiedys, ze najlepsza szkola jest szkola zycia. Chyba nic sie w tym wzgledzie nie zmienilo. Czy szkola zycia tych dzieci jest lepsza od tej w ktorej przychodzi im uczyc sie czytania i pisania. Jak to zmienic nie wiem ale wiem, ze takie nauczanie nie jest powodem zla lecz jego skutkiem Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: swiat 5-letniego " mordercy" 30.10.03, 13:52 Doglebnego komentarza? Prosze bardzo: Nic nowego. Dzieci palestynskie od najmlodszych lat wychowywane sa PRZEZ DOROSLYCH w NIENAWISCI do Zydow i Izraela. W wieku od 8 lat DOROSLI szkola ich do przyszlej walki jako terrorysci, zapoznaja z poslugiwaniem sie bronia. I co? Czy to jest ow niezbity dowod na istnienie 5-letnich dzieci, ktore MASOWO MORDUJA Zydow? P.S. W podobnej nienawisci wychowywane sa zydowskie dzieci i to od najmlodszych lat. Szczytem perfidii jest wychowywanie dzieci w przekonaniu, ze ich mali rowiesnicy z drugiej strony sa krwiozerczymi bestiami MASOWO morsujacymi Zydow. W taki sposob przygotowuje sie PRZYSZLYCH MORDERCOW. Jak dana sama przyznala, ich dzieci beda zabijac dopiero wtedy, gdy beda dorosle. Wtedy beda mogly to robic bezpieczniej i efektywniej. Nienawisci naucza sie juz w dziecinstwie od mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: swiat 5-letniego " mordercy" IP: 194.90.65.* 30.10.03, 14:07 te, scheissbaum, nie wkladaj mi w usta slow, ktorych nie napisalam. nigdy nie napisalam, ze dzieci israelskie sa wychowywane w nienawisci do arabow. napisalam, ze dzieci israelskie zabijaja jak sa dorosli. bo sa w wojsku. i w takim zrozumieniu bylo to napisane. ze twoja chora wyobraznia wszystko widzi inaczej, nu dlatego jest chora. i nie myl slow napisac i przyznac sie. przyznac sie, to do winy. ja nie czuje sie nigdzie winna. natomiascorac bardziej mam ochote dac ci w morde. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: swiat 5-letniego " mordercy" 30.10.03, 16:03 Gość portalu: dana33 napisał(a): > te, scheissbaum, nie wkladaj mi w usta slow, ktorych nie napisalam. > nigdy nie napisalam, ze dzieci israelskie sa wychowywane w nienawisci do > arabow Te, szajszydowko, bylabys ostatnim indywiduum, ktoremu wkladalbym cos do ust. Uczenie dzieci, ze te inne dzieci sa masowymi mordercami jest wychowywaniem w nienawisci i falszu. I tak tego nie zrozumiesz. Musialabys wyjsc ze swojej skory. > napisalam, ze dzieci israelskie zabijaja jak sa dorosli. bo sa w wojsku. Oczywiscie. Tak jest przeciez bezpieczniej i efektywniej zabijac. > ja nie czuje sie nigdzie winna. Nu, oczywiscie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: swiat 5-letniego " mordercy" IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 30.10.03, 16:08 Drzewiecki . Jestes zupelnie wyjatkowym chamem, wyjatkowym nawet na tym fotum. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: swiat 5-letniego " mordercy" 30.10.03, 16:12 dziwne, ze (dziwnie wybiorczo) "kulturalny" czlowieku nie przeszkadza ci to, jesli ktorys z "twoich" obrzuca gnojem swoich rozmowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: swiat 5-letniego " mordercy" IP: 194.90.65.* 30.10.03, 16:34 nu, juz czekam od 10:30 na liste moich "wyzywisk" od mirmila. jakos mi nie odpowiada. dziwne... wiec moze ty zaserwujesz mi ta liste, bo tez twierdzisz, ze obrzucam was "gnojem".... ja przyznaje sie tylko do: idiota, kretyn, scheissbaum, glupi. wiec doslij reszte, bo nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: swiat 5-letniego " mordercy" 30.10.03, 16:43 Gość portalu: dana33 napisał(a): > bo tez twierdzisz, ze obrzucam was "gnojem".... ja przyznaje sie tylko do: > idiota, kretyn, scheissbaum, glupi. wiec doslij reszte, bo nie pamietam. Nu ty idiotko, szajszydowska kretynko.... To rzeczywiscie przeciez nic :)))) Nu gdzie tam gnoj??? U Zydow kretyn, to przeciez kompliment..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: swiat 5-letniego " mordercy" IP: 194.90.65.* 30.10.03, 16:31 aha, zjezdzamy teraz z scheissdany na scheisszydowka, ladnie, ladnie. i jedyne co zawsze pisalam, to to, ze nasze dzieci ucza sie arabskiego, a ich dzieci nienawisci i zabijania. nic nie pisalam, ze uczymy naszych dzieci nienawisci do arabow. tak sie dziwnie sklada, ze nie uczymy. ale ty tego nie rozumiesz. ty tylko wiesz, nie rozumiejac, jak to u nas jest. madrys, scheissbaumku. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: swiat 5-letniego " mordercy" 30.10.03, 16:40 Dlaczego "zydowka" ma byc "zjazdem" wobec "dany"? Nie posadzalem cie o tyle antysemityzmu. To ladnie dana, ze "wasze" dzieci ucza sie arabskiego. W koncu dobrze jest znac jezyk wroga. Polacy tez dlatego uczyli sie rosyjskiego. Opowiadanie swoim dzieciom historyjek o arabskich dzieciach, ktore "nu" sa "masowymi mordercami" ma oczywiscie tak samo malo z wychowywaniem w nienawisci jak dawniej uczenie dzieci o pasozytniczej naturze Zydow, ich mordach rytualnych i roznoszeniu przez nich zarazy. Nu dawniej w Europie tez dzieci sie nie wychowywalo w nienawisci. :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do kompletnego idioty IP: 194.90.65.* 30.10.03, 16:47 a gdzie to pisalam, ze sie naszym dzieciom opowiada o dzieciach arabskich, ktore zabijaja? znow cos made by scheissbaum.... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: do szajs-zydowki 30.10.03, 16:57 Ojojojoj.... Czyli te bajdy o 5-letnich masowych mordercach szajs-zydowka dana opowiada TYLKO tutaj na forum, zeby Bron Boze dzieci sie nie dowiedzialy he he Jak zwykle - bardzo wiarygodne :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: swiat 5-letniego " mordercy" IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 30.10.03, 14:23 Nie wiem czy zwrociles uwage, ze to nie z Dana rozmawiasz. twoje PS - jest wyssane z palca . Nie masz zielonego pojecia o tym jak wychowuje sie dzieci w Izraelu. Juz wielu pisalo na tm forum , ze wojna to wstretna rzecz- rzecz doroslych. Kazdy dorosly naklaniajacy lub zezwalajacy dziecku "angazowanie sie w wojne" jest odpowiedzialny za krzywde ktora mu sie dzieje. To prawdziwa tragedia gdy gina dzieci, rowniez te rzucajace kamieniami. Odpowiedz sobie na pytanie, co robia rodzice tych dzieci aby je ustrzec, albo dlaczego wysylaja je przeciwko lepiej uzbrojonym i wyszkolonym zolnierzom wiedzac doskonale czym grozi taka "spontaniczna" walka. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: swiat 5-letniego " mordercy" 30.10.03, 16:11 Gość portalu: z daleka napisał(a): > twoje PS - jest wyssane z palca . Nie masz zielonego pojecia o tym jak > wychowu je sie dzieci w Izraelu. Co ty nie powiesz? Widze i czytam na codzien, co wasi "zolnierze" wyprawiaja z dziecmi, kobietami i wyrostkami palestynskimi. Widze na tych zdjeciach (manipulacja he he he) jak pieciu uzbrojonych "zolnierzy" ciagnie sila oszalalego ze strachu nastolatka. Zeby strzelic w plecy dzieciakowi lezacemu na ziemi za to, ze rzucal kamieniami trzeba byc psychopta. Zeby zastrzelic 13- lu 15-letnie dzieci bo byly "uzbrojone" w noze! trzeba byc sklonczonym bydlakiem. Skads biora sie takie zera. Zeby wlasnym dzieciom opowiadac niestworzone historie o 5-letnich mordercach, trzeba miec niezly defekt. Tak wyglada wychowanie dzieci w Izraelu. Tyle chorej nienawisci nie bierze sie z prozni. > Juz wielu pisalo na tm forum , ze wojna to wstretna rzecz- rzecz doroslych. > Kazdy dorosly naklaniajacy lub zezwalajacy dziecku "angazowanie sie w wojne" > jest odpowiedzialny za krzywde ktora mu sie dzieje. Czy ty nie potrafisz czytac? Przeciez dokladnie o tym pisze! To dranstwo, to deformacja charakterow tych dzieci. Bez watpienia! > To prawdziwa tragedia gdy gina dzieci, rowniez te rzucajace kamieniami. Tak, to tragedia ale nie tylko. To przede wszystkim efekt tak samo kryminalnego wychowania tych bandytow, ktorzy do tych dzieci strzelaja ostra amunicja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do z daleka IP: 194.90.65.* 30.10.03, 16:37 nu, moj drogi, trzeba ich bra z przymruzeniem oka, sam przeciez widzisz co sie dzieje. przekreca kazde slowo, kazde zdanie, byle miec ostatnie slowo. rak kcat tzchok, ironia, ze ma margiz otam. leshanot i'efshar..... dash Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: do z daleka 30.10.03, 16:41 nu a co znow przekrecili? :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: do z daleka IP: 5.3.1R3D* / 62.90.63.* 30.10.03, 16:44 Jednak jestes kretynem, przyszto mi to stwierdzic po raz kolejny i ostateczny. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: do z daleka 30.10.03, 16:45 ooo.. zaczynaja sie komplementy... po zydowsku :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do goldbauma IP: 194.90.65.* 30.10.03, 16:52 te, ty mozesz mi wyjasnic, prosze uprzejmie, co sie tak smiejesz jak idiota na koncu kazdego twojego postu? nu, prawie kazdego... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: do dany 30.10.03, 16:58 bo ograniczone, chamskie prymitywy waszego pokroju, zawsze rozsmieszaja mnie swoja nieporadnoscia :))))) Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus przeciez goldbaum to zwykly karaluch :)))) 31.10.03, 00:57 jaki jest sens gadki z karaluchem???karalucha sie rozgniata a nie sie z nim gada... czy ktos moze sobie wyobrazic np scene ze wchodzi facet do kuchni noca,patrzy - karaluch na szafce a on zaczyna z nim gadac??glupota...bierze kapcia i "lup" i po sprawie :)))) ps-mi sie goldbaum bardzo podobal jak sie wpisal na watku IP 130...cos tam dalej ktory stwierdzil ze zydzi podszywaja sie pod arabow i mowia o Polakach zle rzeczy...:))Goldbaum z powaga powiedzial ze to przeciez oczywiste... najzabawniejsze jest ze ten sam IP 130 wystapil dzien wczesniej jako zyd i wlasnie gadal na Polakow :))))) jak dalem linka do tego postu goldbaum zamkna swoja jadaczke :)))) ******************************************************************************* poniewaz zas jestem 100% Polakiem moge swobodnie nazwac goldbauma wrzodem na polskim tylku,robactwem oraz gryzoniem ktorego nalezy wyeliminowac,eksterminowac,lac,bic i unicestwiac oraz kopac nawet jak bedzie lezal :))))) a fakt ze jestem Polakiem umozliwia mi powiedzenie tego wszystkiego bez zakladania ze mam jakies obiekcje do Polakow :))) ot,po prostu nie lubie padliny i juz...padline sie usuwa a nie trzyma w domu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ha_ha_ha "jestem polakiem" buhahahaha a Marcin?????????? 31.10.03, 02:16 > poniewaz zas jestem 100% Polakiem moge swobodnie nazwac goldbauma wrzodem na > polskim tylku,robactwem oraz gryzoniem ktorego nalezy Pamiętacie że Marcin też się za Polaka podawal? buhahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus tomson,miales byc na imprezie... 31.10.03, 02:20 znow w akademiku siedzisz??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ha_ha_ha "tomson"? Kolega z kursów polskiego dla ksenosów? 31.10.03, 02:27 Dlaczego macie obcobrzmiące imiona? Chcesz udawać Polaka to wybierz sobie Polskiego nika. Tomson to twój kolega z kursow polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus to sie nazywa nick debilu a nie imie!!!! 31.10.03, 02:28 nie nazywam sie marek krasus :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Tomson nie Thompson,więc jak sam widzisz IP: *.ds.pg.gda.pl 31.10.03, 02:33 maksymalnie spolszczyłem moją ksywę! ha_ha_ha napisała: > Dlaczego macie obcobrzmiące imiona? Chcesz udawać Polaka to wybierz sobie > Polskiego nika. Tomson to twój kolega z kursow polskiego? Ja kolegą crassusa?!?!?!?! Nie obrazaj mnie,nie jestem nawet panem tej crassuli,bo nie jestem pastuchem krów! ;o} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Po pierwsze Tomson nigdy się nie loguje, IP: *.ds.pg.gda.pl 31.10.03, 02:30 po drugie marcin mimo odmienniych poglądów nie jest takim ścierwem jak ty,więc nie pisałbym o nim takich rzeczy. Po trzecie nie wkurwiaj mnie,bo po raz pierwszy od niepamiętnych czasów laska którą bajerowałem całą imprezę nie chciała pójść ze mną do pokoju. ;o/ Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus buhahaha...tomson - o i znalazles sie :)))) 31.10.03, 02:33 uwazaj na te logowane nicki bo jest maly kruczek ktory pozwala wykryc kto pisze pod nickiem :))))))) pewnie wolala bogatych kapitalistow :))) ale ja umawiam sie tylko z modelkami :))) taka zasada :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: buhahaha...tomson - o i znalazles sie :)))) IP: *.ds.pg.gda.pl 31.10.03, 02:42 marcus_crassus napisał: > uwazaj na te logowane nicki bo jest maly kruczek ktory pozwala wykryc kto > pisze pod nickiem :))))))) I BARDZO DOBRZE!!! Przynajmniej ty (o ile ktoś tobie zdradził ten kruczek) będziesz wiedział że Tomson to Tomson, a nie jakiś ateista,hahaha, czy inne coś. > pewnie wolala bogatych kapitalistow :))) Ja w przeciwieństwie do ciebie bajerując laski nie rozmiawiam z nimi o polityce, mam inne ciekawsze tematy :o) > ale ja umawiam sie tylko z modelkami :))) HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAHAH!!!!!!!! Ty z modelkami? No dobra może umawiasz się tylko z modelkami,ale to znaczy że nigdy się z żadną laską nie umówiłeś. > taka zasada :D I nie ściemniaj mi tutaj,bo przeczytałem ostatnio jak żal ci jest warszawskich burdelów,co jednoznacznie definiuje twoje zainteresowanie i możliwości,które oznaczają że panienki oddają się tobie tylko za kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus widzisz tomosn - te fajniejsze to cwane sztuki 31.10.03, 02:44 od razu wyweszy kapitaliste :))) spojrzenie na zegarek,buciki,spodenki i koszulke :)))) i juz wie czy isc czy nie :D ach ten kapitalizm :))))) uwielbiam go :))))) komuchow tez :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Oj jak ty mało wiesz o kobietach... IP: *.ds.pg.gda.pl 31.10.03, 03:48 Moja wyższość nad tobą w sprawach damsko-męskich jest tak oczywista,że aż mi głupio się z ciebie nabijać,bo to tak samo jakbym śmiał się z kogoś niesprawnego umysłowo. marcus_crassus napisał: > od razu wyweszy kapitaliste :))) Węszy kapitalistę... Kobiety nie interesują się polityką i takich tematów się z nimi na ogół nie podejmuje. > spojrzenie na zegarek,buciki,spodenki i koszulke :)))) Eeeech,jak mi ciebie szkoda... :o( Czy naprawdę musisz ubierać się w drogie ciuchy by wyrwać laskę? Naprawdę tak mocno brak ci czaru osobistego? :o? Nawet nie przypuszczałem że prostactwo w swerze geopolityki może się przerocić w bezradność w kontaktach z kobietami. > i juz wie czy isc czy nie :D Racja,to też działa,jednak tylko na takie kobiety na jedną noc. Ja jednak stawiam sobie trochę wyższe wymagania i nawet gdy wyrywam na jedną noc nie stosuję takich tanich sztuczek. :o) > ach ten kapitalizm :))))) > > uwielbiam go :))))) > > komuchow tez :D Już sobie wyobrażam jak tekstami o wyższości kapitalizmu nad komunizmem i wyssanymi z palca przechwalankami o twoim wyimaginowanym tryumfie na forum nad komuchem Tomsonem bajerujesz panienkę. :oD Proszę daj mi tę radość i podtrzymaj temat,bym mógł ciebie mocniej wyśmiać i może przejdzie mi ten "dół" w jaki wpadłem dziś,gdy po raz pierwszy od niepamiętnych czasów nie wyrwałem na imprezie żadnej panienki... :o( Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus tp idz na impreze gdzie bywaja panienki ze 31.10.03, 03:52 sfery Viva etc jesli wiesz o czym ja mowie - wejdz jak byles ubrany dzis na imprezie w akademiku i sprzedaj jej te swoje teksty :))) tomson - mowimy o roznych swiatach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Nie byłem na imprezie w akademiku,lecz IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 14:58 w klubie studenckim. A co do tekstów,to mam ich tak szeroki wachlarz,że nie ma dla mnie kobiety nie do zdobycia. Cała tajemnica tkwi w tym że nie mam kilku sztywnych tekstów,a zdaję się na własną ocenę sytuacji,inteligencje i oczywiście wrodzony urok osobisty :o) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus hahahahaahah..tomson 31.10.03, 15:12 musze cie wiec uswiadomic... nawet jak swietnie grasz w pilke i znakomicie sie czujesz na boisku pamietaj ze do zadnego klubu i tak cie nie wezma...bo nie mowimy o tej klasie gry w pilke :)))) kapisz??:))) i nie ma w tym niczego ujmujacego czlowiekowi...po prostu taki jest ten swiat :D lepiej pomysl jednak o zostaniu kapitalista :))))) wtedy zobaczysz jak sie gra na poziomie Realu Madryt :))))) to uwaga z sympatii :)))) ps - moje IP z ktorego pisze to nie jest to IP z ktorego pisaly komuchy...:)))) z wielkim komuchem na czele:))) daje Ci na to moje solenne slowo honoru :)))) wiec sugerowanie moich zwiazkow z komuchami jest jak widac pozbawione podstaw logicznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil wiedziales, ze on szuka sexu na necie? IP: *.uBRgrb01.supercable.es 31.10.03, 02:51 wiedziales, ze on szuka golasow na necie i nadaje im imiona ludzi z forum??? kurcze, to jest dopiero spaczenie... obrzydliwe, ale w sumie do niego pasuje. mnie sie zdaje, ze on szuka w necie czegos, czego nie ma w zyciu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8491355&a=8516504 a zdjatka sa z googli:wpisalem sex pics i dana :))))) i wybralem te najbardziej sympatyczne i niewinne :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson O cholera,wiedziałem że jest on intelektualnym IP: *.ds.pg.gda.pl 31.10.03, 03:51 zerem,ale że tak nisko upadł nie podejrzewałem... :o/ Chociaż pamiętasz pewnie jak kiedyś logował się jako gej i pisał zboczone teksty o forumowiczach,którzy mu za łaciatą skurę zaleźli :oD Gość portalu: mirmil napisał(a): > wiedziales, ze on szuka golasow na necie i nadaje im imiona ludzi z forum??? > kurcze, to jest dopiero spaczenie... obrzydliwe, ale w sumie do niego pasuje. > mnie sie zdaje, ze on szuka w necie czegos, czego nie ma w zyciu. > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=8491355&a=8516504 > a zdjatka sa z googli:wpisalem sex pics i dana :))))) > > i wybralem te najbardziej sympatyczne i niewinne :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmil choc to jest straszne/dziwne IP: *.uBRgrb01.supercable.es 31.10.03, 02:54 obawiam sie ze ta osoba moze byc polakiem. lub mowiacym dobrze po polsku obcokrajowcem. ja ostatecznie stawiam na polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson HAHAHAHAHAHAHA!!!! Crassulo nie rozśmieszaj mnie! IP: *.ds.pg.gda.pl 31.10.03, 02:38 marcus_crassus napisał: > poniewaz zas jestem 100% Polakiem moge swobodnie nazwac goldbauma wrzodem na > polskim tylku,robactwem oraz gryzoniem ktorego nalezy > wyeliminowac,eksterminowac,lac,bic i unicestwiac oraz kopac nawet jak bedzie > lezal :))))) Ty 100% Polakiem??? Ty pachołek obcych megakoncernów,obrońca interesów obcej i wrogiej Polsce i Europie Ameryki? Nie ośmieszaj się i nie pisz tej nocy takich durnot,bo jak nadmieniłem wcześniej od paru lat nie byłem na tak smentnej imprezie jak dzisiaj i jestem "mocno nie w sosie". I nie obrażaj goildblauma bo gościu prezentuje punkt widzenia zbierzny z twoim. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Krasulowe delirium 31.10.03, 10:03 Krasula ma ta wielka zalete, ze nawet nie trzeba z nia dyskutowac, polemizowac. Zeby sie posmiac, wystarczy zacytowac jej psychopatyczne fantazje, ktore co wieczor wyplakuje w poduszke. W swoich krwistych fantazjach Krasula siebie i swoich kontrachentow ubiera w postaci najprzerozniejszych istot jak koty, myszy, karaluchy itd.... ktore nastepnie "pozeraja" sie, "eksterminuja", "bija", "unicestwiaja", "eliminuja"..... I juz krasula czuje sie lepiej... W sumie nic nowego. Kazde dziecko przechodzi przez faze, kreowania w fantazji postaci i odgrywania ich rol... Kazdemu rodzicowi nalezy jednak pilnie zalecic kontakt z psychologiem dzieciecym, jesli stwierdza, ze miedzy postaciami w wyobrazni ich najmlodszych dochodzi do "pozerania" sie, "eksterminacji", "bicia", "unicestwiania", "eliminacji", "kopania" "nawet jak bedzie lezal" ... marcus_crassus napisał: > jaki jest sens gadki z karaluchem???karalucha sie rozgniata a nie sie z nim > gada... > robactwem oraz gryzoniem ktorego nalezy > wyeliminowac,eksterminowac,lac,bic i unicestwiac oraz kopac nawet jak bedzie > lezal :))))) Czy ktos ma numwer telefonu do rodzicow krasuli? Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum A co do bajeczek Crassusa o karaluchach 31.10.03, 10:29 i Twoich o nich marzen. Plywa sobie taka izraelska lodz podwodna po Zatoce Perskiej na pokladzie 10 rakiet balistycznych z glowicami atomowymi jezeli tylko Iran zmontuje jakas wlasna bombke atomowa, to nawet nie zdazy jej wystrzelic a w promieniu 20 km od miejca zbudowania tej bombki przezyja tylko KARALUCHY - czy dlatego tak lubisz Crassusa za te jego bajeczki o tych milych robaczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus widzisz karaI...a opisuje tylko fakty :))) 31.10.03, 12:18 bo moze juz zwrociles na to uwage - nigdy nie ma mnie w watkach ani nie nawiazuje rozmowy np z CCCP, ktory to z wieloma osobami toczy jakies dysputy na poziomie filozofii,tego co dobre i zle etc...jak jeszcze zreszta pare osob.... czy zwrociles uwage na to ze mnie w takich gadkach nigdy nie ma??? a wiesz dlaczego????bo ja pisze tylko o faktach.tylko tylko i tylko... nie chce mi sie gadac o dupie maryni,jakies wydumane dyskusje,wiersze,teraz wlasnie pojawil sie chyba kolejny:)))) otoz w tych sprawach wszystko jest mgliste...a w tych o ktrych ja pisze wszystko jest ustalone w swiecie rzeczywistym bardzo jasno... ilosc rakiet,potega wojskowa,ilosc okretow,kto komu w histrorii dokopal etc... wszystko wg liczb i logiki :)))))))) ze mna sie nie da dyskutowac- po prostu to co mowie to sa fakty obiektywne.istniejace.klocenie si z tym to walczenie z logika.nie ma szans :)))) ******************************************************************************* a ty jestes mysza poniewaz wbrew logice roi ci sie ze kiedys ktos zrobi cos kotu :))))))))) jak wszystkim myszom..ale nie ludz sie...od zawsze bylo tak ze kot leje myszy a myszom sie marzy...i tak do usranej mysiej smierci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Ludzie na tym forum często bardzo mocno się IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 15:10 nie zgadzają co do wielu kwestii. Ale w przypadku mućki crassuli każdy jest zgodny że to prostak i krety :o) > Krasula ma ta wielka zalete, ze nawet nie trzeba z nia dyskutowac, polemizowac. > > Zeby sie posmiac, wystarczy zacytowac jej psychopatyczne fantazje, ktore co > wieczor wyplakuje w poduszke. > W swoich krwistych fantazjach Krasula siebie i swoich kontrachentow ubiera w > postaci najprzerozniejszych istot jak koty, myszy, karaluchy itd.... > ktore nastepnie "pozeraja" sie, "eksterminuja", "bija", "unicestwiaja", > "eliminuja"..... > A żeby było zabawniej w innym poście naskakuje na ludzi że popierają tzw. zamordyzm. I jak to się ma to tych jego tekstów o miażdżeniu myszy i karaluchów? Odpowiedz Link Zgłoś
wojo1111 Re: Co tu sie dzieje? 13.03.04, 21:38 Gość portalu: Elena napisał(a): > Wrocilam z malej przerwy i jakos tak inaczej. Nie ma znajomych twarzy, brak > zajmujacych rozmow CCCP z Dana, Nie ma mirmila. Jeszcze tylko jarek trzyma > klase. Slowo daje. Nie ma co czytac. Elena Odpowiedz Link Zgłoś