Gość: mientki IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 16:25 najpierw piloci którzy protestują przeciw bombardowaniu celów przy okazji których giną cywile. teraz sam generał widzi że to droga do tylko dalszej eskalacji nienawiści. ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Salomea Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują p... IP: *.chello.pl 30.10.03, 16:27 O święta naiwności! Palestyńczycy w kazdej sytuacji dążyć będą do zepchnięcia Izrealitów do morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atchabaska Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.pl 30.10.03, 16:29 niesamowite!wreszcie zaczyna do nich docierać... może politycy izraelscy powinni trochę posłużyć w armii , wtedy przyznają rację generałowi Mosze Jaalon'owi? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 30.10.03, 16:52 Gość portalu: atchabaska napisał(a): > niesamowite!wreszcie zaczyna do nich docierać... > może politycy izraelscy powinni trochę posłużyć w armii , wtedy > przyznają rację generałowi Mosze Jaalon'owi? Dawno to wszystko do nas dotarło. Jeszcze Golda Meir stwierdziła że możemy wybaczyć Arabom to że zabijają naszych synów, ale nie możemy wybaczyć im tego że zmuszają maszych synów zabijać ich. Stąd też poważne narażanie żołnierzy izraelskich. Zamiast zbombardować porządnie całą okolicę pełną terrorystów oni próbują precyzyjne akcje gdzie ginie tylko jeden przywódca. Porównajcie amerykańskie bombardowanie Serbii albo Iraku. Ale w końcu chodzi nie oto. Chodzi o to że polityka Szarona (wszystkich jego poprzedników) nie doprowadzi do niczego dobrego. Wszyscy co do jednego unikają istoty problemu arabskiego. Jest jedyne wyjście z obecnej sytuacji. Ponieważ Arabowie nie mają zamiaru żyć w pokoju obok Izraela (cf. ostatni plebiscyt na ten temat) i wciąż dążą do odzyskania/uwolnienia Tel Awiwu i Hajfy, należy ich odsunąć na odległość z której przestaną być codziennym niebezpieczeństwem. Wszystkich ich przewieżć np. do Jordanii. Nikt się nie martwi czy trudno zlikwidować osiedla żydowskie w Juedi i Samarii. Więc czas przestać się martwić o likwidacji obozów uchodźów na zachodnim brzegu Jordanu. Jeżeli Jordania (albo Syria, albo Arabia Saudyjska) nie chce asymilować swoich braci arabskich, to mogą sobie tam natychmiast odbudować takie same obozy uchodźców i czekać na Godot. A Judeję i Samarię trzeba całkowicie wyzwolić. Coś Polacy nie zostawili żadnych Niemców w Olsztynie ani Wrocławiu ani w Gdańsku ani w Szczecinie ani w Poznaniu ani na Śląsku. Ukraińcy pozbyli się Polaków we Lwowie i Łucku. Ilu Polaków zostało w Wilnie albo Grodnie? Tak samo trzeba postąpić z Arabami mieszkującymi w Izraelu. A co na to cały antysemicki świat z ONZ na czele, to nas powinno mało obchodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.turbonet.com 30.10.03, 18:53 Zgadzam się, jak zazwyczaj (no może z małymi wyjątkami :)), z Twoją oceną sytuacji; też mi się wydaje, że to jedyne rozsądne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 30.10.03, 19:00 Gość portalu: kd napisał(a): > Zgadzam się, jak zazwyczaj (no może z małymi wyjątkami :)), z Twoją oceną > sytuacji; też mi się wydaje, że to jedyne rozsądne rozwiązanie. Znowu nie radzę tego głośno powtarzać :-) Za tego typu opinie możesz zostać personą non-grata w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.turbonet.com 30.10.03, 19:31 Mam wieloletnią praktykę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 30.10.03, 21:07 nu, personan non-grata nie, jest duzo takich u nas, co maja to zdanie. pytanie tylko, czy mozna to przeprowadzic? nu, praktycznie mam na mysli. wsadzamy ich w autobusy i na wschod do jordanii? a jak zamkna przejscia i nie wpuszcza? a nie wpuszcza, bo juz maja doswiadczenie ze swoimi bracmi.... nu, to co wtedy? zrobic plebiscyt w swiecie arabskim pt. "kto wezmie arabow palestynskich?" a tu ameryka wrzeszczy stop, i europa, ta zjednoczona, i panstwa arabskie i wogole caly swiat.... odizolowc sie od swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;; Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.cable.mindspring.com 30.10.03, 22:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;; czy tu sa POLACY?????????????????????? IP: *.cable.mindspring.com 30.10.03, 22:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: czy tu sa POLACY?????????????????????? IP: *.turbonet.com 30.10.03, 22:55 Niestety są tu głównie PRAWDZIWI POLACY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: czy tu sa POLACY?????????????????????? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 30.10.03, 23:13 Z krwi i kosci, oraz pelnym sercem :o) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela to zależy... 30.10.03, 23:41 od tego czy można być jednocześnie Polakiem i żydem :-) A co jeżeli Twoi (żydowscy) przodkowie mieszkali w Polsce od dziesiątek pokoleń? A co jeżeli znasz tylko jeden język – polski? A co jeżeli nie masz pojęcia o Judaizmie? A co jeżeli nawet nie jesteś obrzezany (spotkałem sporo takich żydów z Polski powojennej)? Czy taki człowiek jest w twoich oczach Polakiem, czy tylko “pejsatym?” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: to zależy... IP: *.turbonet.com 31.10.03, 00:14 Perły przed wieprze! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 31.10.03, 05:30 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, personan non-grata nie, jest duzo takich u nas, co maja to zdanie. Nie jest :-) Może właśnie dlatego jestem persona non-grata… Nie chcę tutaj wytrząsać naszej prywatnej bielizny. Ale czy widziałaś kiedyś jak traktują ortodoksów z Brooklyna jeszcze na lotnisku w Nowym Jorku kiedy na pytanie dokąd lecą odpowiadają że do Efrat? O tym że mają zamiar odwiedzić Hebron wogóle lepiej nikomu nie mówić!! Jak doszło do tego że Żydzi potępiają Żydów za chęć odwiedzenia grobów ojców? > pytanie tylko, czy mozna to przeprowadzic? nu, praktycznie mam na mysli. > wsadzamy ich w autobusy i na wschod do jordanii? To już szczegóły. Najpierw trzeba się zgodzić że to jest jedynym wyjściem z obecej sytuacji. Czy ktoś pytał w Chorwacji a jak my tych Serbów z Krajiny do Serbii wyrzucimy? No tak, ale Chorwaci to faszyści a my Żydzi naród wybrany… > a jak zamkna przejscia i nie wpuszcza? a nie > wpuszcza, bo juz maja doswiadczenie ze swoimi bracmi.... nu, > to co wtedy? zrobic No to najpierw trzeba pójść na ofensywę propagandową. Przekonać młodego króla Jordanii żeby ich przyjął. Zapłacić mu ile trzeba. Wybudować im tam miasto (albo kilka) zamiast robić to w Samarii (jak według tej nowej idiotycznej propozycji genewskiej) Przekonać Króla Arabii Saudyjskiej że jest w jego interesie uspokoić Arabów z Palestyny i zapewnić im normalne warunki życia. A jak po dobremu nie wyjdzie, to zamiast marchewki wziąść bat. Np. Usunąć w Jordanii Husejna i wstawić jakiegoś pajaca palestyńskiego, np samego Arafata, na czele nowego rządu. Nie proponuję tego. To tylko na przykład. Albo przemocą otworzyć te przejścia. Jordańczycy wezmą nogi za pas. Nie będą bronili granicy. > plebiscyt w swiecie arabskim pt. "kto wezmie arabow palestynskich?" > a tu ameryka > wrzeszczy stop, i europa, ta zjednoczona, i panstwa arabskie i wogole caly > swiat.... odizolowc sie od swiata? A czy nie jesteśmy (jesteście) odizolowani? Tego właśnie w Izraelu nie rozumieją, a dla orotdoksyjnych Żydów amerykańskich jest to oczywistym (bo stykamy się z tym codziennie) że cały świat nas nienawidzi. Nie ruszył i nie ruszy ręką żeby pomóc Żydom. Bo my “kontrolujemy prasę i walutę światową” Czas przestać się martwić o to jak nas inni odbierają i zacząć troszczyć się o własne dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Idioto patrioto! IP: *.tkg.bc.tac.net 30.10.03, 19:18 Ciekawym jakby Niemcy przyszli odbierac ziemie, a Polakow zaproponowali wywiezc np. na UKraine. Toz to przecie bracia slowianie. Tak samo sie ma sprawa Palestynsko-Jordanska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Idioto patrioto! IP: *.turbonet.com 30.10.03, 19:47 Taki komentarz mówi wiele o jego autorze, natomiast nobilituje adresata. Co za bezsensowne porownanie! To już przerabialiśmy, tyle że w drugą stronę. A co to jest sprawa Palestynsko-Jordanska? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela :-) 30.10.03, 19:51 Gość portalu: kd napisał(a): > Taki komentarz mówi wiele o jego autorze, natomiast nobilituje adresata. Co za > bezsensowne porownanie! To już przerabialiśmy, tyle że w drugą stronę. A co to > jest sprawa Palestynsko-Jordanska? Właśnie to samo odpisałem – z ilustracją :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Idioto patrioto! (It takes one to know one?) 30.10.03, 19:50 Gość portalu: Kanadol napisał(a): > Ciekawym jakby Niemcy przyszli odbierac ziemie, a Polakow > zaproponowali wywiezc np. na UKraine. Toz to przecie bracia > slowianie. > Tak samo sie ma sprawa Palestynsko-Jordanska. Jesteś debilem , czy go udajesz? Sytuacje jest właśnie odwrotna i ilustruje moją tezę. Po wojnie wiecej Polakow było wygnanych z Białorusi, Litwy i Ukrainy niż Arabów uciekających z Izraela w 1948 roku. Polacy zaabsorbawali uchodźców. Nie budowali dla nich obozów. Prawda, przesadzili ich na “ziemie odzyskane”. Więc weźmy lepszy przykład. Kiedy 300 tysięcy Serbów zupełnie niedawno wyrzucono na zbity pysk z Krajiny (gdzie mieszkali ponad 400 lat), świnia parszywa Miłoszewicz nie zbudował dla nich obozów uchodźców a przyjął jako normalnych obywateli. Podobnie postąpił z uchodźcami z Kosowa. A wracając do Twojego przykładu. Jeżeli Niemcy wyrzucą Polaków na przykład ze Śląska (co chyba powinni zrobić). Założę się z Tobą o co chcesz, że jaki by niebył rząd w Polsce gównianej (sorry), nie będzie trzymał tych uchodźców w obozach. A jak Kanadyjczycy wyrzucą darmozjadów polskich z Kanady, to Miller też ich nie będzie trzymał w obozach. A szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Idioto patrioto! (It takes one to know one?) IP: *.turbonet.com 30.10.03, 19:56 Podziwiam, sama nie mam tyle cierpliwości (to pewnie wina wieku) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Idioto patrioto! (It takes one to know one?) 30.10.03, 20:24 Gość portalu: kd napisał(a): > Podziwiam, sama nie mam tyle cierpliwości (to pewnie wina wieku) :-) Tak, ale to nic, podrośniesz do mojego wieku, to też cierpliwości nabierzesz. Ale muszę się przyznać, że straciłem jej trochę, co widać z tonu mojej do niego odpowiedzi. Nie było potrzeby Polskę przez niego obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Idioto patrioto! (It takes one to know one?) IP: *.turbonet.com 30.10.03, 20:40 1. Napewno jestem starsza od Ciebie 2. Obraźliwe są tylko kłamstwa i pomówienia, a tego nie dostrzegłam w Twoim poście( ani w tym, ani w żadnym innym):-) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Re: Idioto patrioto do potegi IP: *.tkg.bc.tac.net 30.10.03, 22:07 Kiedys bylismy pod rosyjskim zaborem wraz z ukraincami - podobnie jak palestynczycy i jordanczycy pod ottomanskim. Pozniej stworzono fikcyjne panstwa pod okupacja i wplywami brytyjskimi, itp, itd. Polacy czy Niemcy kolonizowali ziemie przylegle - mogli tez wrocic do macierzy. Nie ma czasu na wyklady historii - fakt jest taki, ze ani Jordania, ani Arabia nie chce i nie przyjmie Palestynczykow. Niby z jakich racji! Nawet gdyby byly, nie mozna ich zmusic. I co tera, mysliciele!? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela It takes one to know one! 30.10.03, 22:24 Gość portalu: Kanadol napisał(a): > Kiedys bylismy pod rosyjskim zaborem wraz z ukraincami - > podobnie jak palestynczycy i jordanczycy pod ottomanskim. > Pozniej stworzono fikcyjne panstwa pod okupacja i wplywami > brytyjskimi, itp, itd. Polacy czy Niemcy kolonizowali ziemie > przylegle - mogli tez wrocic do macierzy. > Nie ma czasu na wyklady historii - fakt jest taki, ze ani > Jordania, ani Arabia nie chce i nie przyjmie Palestynczykow. > Niby z jakich racji! Nawet gdyby byly, nie mozna ich zmusic. > I co tera, mysliciele!? Faktem jest że gówno nas obchodzi co Jordania chce i czego nie chce. Faktem jest że pojęcia nie masz o historii. Faktem jest że Jordania jest arabskim państwem palestyńskim Faktem jest że jesteś upartym osłem. Faktem jest że straciłem na ciebie cierpliwość. Co mnie wogóle skusiło dyskutować z polskim osłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;; POLAKOZERCA patriota izraela IP: *.cable.mindspring.com 30.10.03, 22:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: POLAKOZERCA patriota izraela ? IP: *.turbonet.com 30.10.03, 23:06 Zapewniam Pana /Panią/, że patriota.izraela ma lepszy gust, a PRAWDZIWY POLAK napewno nie wyszedłby Mu na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Żartujesz? :-) 30.10.03, 23:47 Jestem ortodoksem. Znakomita większość opinii w Judaizmie jest że ludożerstwo jest zabronione. Chyba że Polacy to bydło domowe… wtedy proszę bardzo – mogę być polakożercem :-) P.S. Ciekaw jestem na jakiej podstawie myślisz że jestem polakożercą. Zawsze starannie kości chowałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSH BUSZOWSKI Re: Idioto patrioto! (It takes one to know one?) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.11.03, 16:08 patriota.izraela napisała: > Gość portalu: Kanadol napisał(a): > > > Ciekawym jakby Niemcy przyszli odbierac ziemie, a Polakow > > zaproponowali wywiezc np. na UKraine. Toz to przecie bracia > > slowianie. > > Tak samo sie ma sprawa Palestynsko-Jordanska. > > Jesteś debilem , czy go udajesz? Sytuacje jest właśnie odwrotna i ilustruje > moją tezę. > Po wojnie wiecej Polakow było wygnanych z Białorusi, Litwy i Ukrainy niż Arabów > > uciekających z Izraela w 1948 roku. Polacy zaabsorbawali uchodźców. Nie > budowali dla nich obozów. Prawda, przesadzili ich na “ziemie odzyskane > 8221;. > Więc weźmy lepszy przykład. Kiedy 300 tysięcy Serbów zupełnie niedawno > wyrzucono na zbity pysk z Krajiny (gdzie mieszkali ponad 400 lat), świnia > parszywa Miłoszewicz nie zbudował dla nich obozów uchodźców a przyjął jako > normalnych obywateli. Podobnie postąpił z uchodźcami z Kosowa. > A wracając do Twojego przykładu. Jeżeli Niemcy wyrzucą Polaków na przykład ze > Śląska (co chyba powinni zrobić). Założę się z Tobą o co chcesz, że jaki by > niebył rząd w Polsce gównianej (sorry), nie będzie trzymał tych uchodźców w > obozach. > A jak Kanadyjczycy wyrzucą darmozjadów polskich z Kanady, to Miller też ich nie > > będzie trzymał w obozach. A szkoda! IDIOTO PATRIOTO IZRAELA !!!!NIE BELTAJ I NIE SZUKAJ ANALOGII W PRZESZLOSCI I POROWNAN Z INNYMI NARODAMI DO KONFLIKTU PALESTYNSKO- IZRAELSKIEGO !!!!PALESTYNCZYCY MAJA TERENY SWOJEGO PANSTWA NA ZIEMIACH KTORE WY, ZYDZI OKUPUJECIE I NIE SZUKAJ IM INNEGO MIEJSCA NA ZIEMI. JEST TO TZW. "POLITYKA MALYCH KROKOW" W KTOREJ " NAROD WYBRANY "JEST MISTRZEM... ZAPROPONUJMY SWIATU WYSLANIE PALESTYNCZYKOW NP. DO JORDANII A SWIAT PRZESTANIE MYSLEC O ODDANIU ZIEMI PALESTYNSKIEJ PRAWOWITYM WLASCICIELOM TJ. P A L E S T Y N C Z Y K O M PATRZAC WSTECZ TAKA WLASNIE POLITYKE STOSUJECIE WZGLEDEM PANSTW ARABSKICH OD 1947 ROKU .W 1947R ONZ ZATWIERDZIL PODZIAL PALESTYNY- PANSTWA ISTNIEJACEGO OD SETEK LAT , NA DWA PANSTWA -ARABSKIE I ZYDOWSKIE .IRONIA LOSU JEST TO ZE POWSTANIE PANSTWA ZYDOWSKIEGO BYLO INSPIROWANE I APROBOWANE PRZEZ BRYTYJCZYKOW KTORZY "WYKROILI "TERYTORIUM IZRAELA Z ZIEMI PALESTYNSKIEJ , KTORA NIE MIELI PRAWA DYSPONOWAC... JUZ W 1948 R ZYDZI NAPADLI NA PALESTYNCZYKOW I ZAJELI 2/3 TERYTORIUM BYLEGO MANDATU PALESTYNSKIEGO... W 1956 R WRAZ Z W. BRYTANIA I FRANCJA/WOJNA SUESKA/ ROZPETALI NIEUDANA AGRESJE NA EGIPT... W 1967 RAGRESJA IZRAELA NAZRA,JORDANIE I SYRIE.... W WYNIKU TYCH AGRESJI IZRAEL OKUPUJE TERYTORIUM ARABSKIE TRZYKROTNIE WIEKSZE OD WLASNEGO TERENU Z 1947 ROKU !!!!! W 1973 R WZNOWIENIE DZIALAN WOJENNYCH MIEDZY IZRAELEM A EGIPTEM I SYRIA... W LATACH 1967-73 ZIGNOROWALI I NIEPODPORZADKOWALI SIE REZOLUCJI RADY BEZPIECZENSTWA ONZ DOMAGAJACEJ SIE WYCOFANIA Z OKUPOWANYCH TERENOW ARABSKICH DO GRANIC PANSTWA IZRAEL Z 1947 R!!!!! W MIEDZYCZASIE WIELE AKTOW TERRORU I PROWOKACJI WOBEC PANSTW ARABSKICH...., A ROWNIEZ DYSKRYMINACJA LUDNOSCI ARABSKIEJ ZAMIESZKALEJ W IZRAELU/OK 15% POPULACJI/ I NA TERENACH OKUPOWANYCH... 1978 R AGRESJA IZRAELA NA POLUDNIOWY LIBAN !!! DO DNIA DZISIEJSZEGO JEDYNE CO "ODDAL" IZRAEL TO TO ZWROT EGIPTOWI GORY SYNAJ W RAMACH SEPARATYSTYCZNEGO POKOJU Z TYMZE PANSTWEM. W SWIETLE POWYZSZEGO NIKT PRZY ZDROWYCH ZMYSLACH NIE MA WATPLIWOSCI ZE ZIEMIE ZAJMOWANE PRZEZ I OKUPOWANE PRZEZ PANSTWO IZRAEL NALEZA DO ARABOW... NASUWA SIE JESZCZE JEDEN WNIOSEK... W SWIETLE ILOSCI AGRESJI I AKTOW ZBROJNYCH NA SASIADUJACE PANSTWA ARABSKIE W TAK KROTKIM OKRESIE ISTNIENIA TEGO PANSTWA/1947-2003 JAK TO SIE MA DO PONAD TYSIACLETNIEJ TRADYCJI ISTNIENIA PANSTWA POLSKIEGO 966-2003/NIE POWINNO DZIWIC NIKOGO/OPROCZ SAMYCH ZAINTERESOWANYCH/ZE PANSTWO IZRAEL POSTRZEGANE JEST JAKO JEDNO Z PIERWSZYCH JEZELI NIE NAJPIERWSZE, JAKO ZAGROZENIE DLA POKOJU SWIATOWEGO !!!!, CZEMU DOWOD DALA ANKIETA PRZEPROWADZONA W KRAJACH UE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanadolka Re: Idioto patrioto! IP: *.bchsia.telus.net 31.10.03, 08:14 Gość portalu: Kanadol napisał(a): > Ciekawym jakby Niemcy przyszli odbierac ziemie, a Polakow > zaproponowali wywiezc np. na UKraine. Toz to przecie bracia > slowianie. > Tak samo sie ma sprawa Palestynsko-Jordanska. O znowu sie odezwal polaczek -lajdaczek,a do tego "kanadol".O jak duzo wie o Bliskim Wschodzie! Jaki obronca ucisnionych ! Nie ludzcie sie mili rodacy ,to zwykly maly piesek szczekajacy.Chcialby byc jak lew i wszystkich Zydow zagryzc,ale nic z tego ,to chociaz sobie poszczeka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin 100% Żydzie! IP: 62.233.188.* 30.10.03, 20:24 masz 100% racji ja w przeciwieństwie do ciebie nie jestem ortodoksem, wogóle nie jestem raczej religijny bo moi rodzice chcieli uciec od żydostwa i mnie wychowywali "poza" tradycją, religią językiem obrzędami itp no trudno tak głupio wyszło, nie winię ich, oni po prostu byli taką przechowalnią w której Izrael musiał kilkadziesiąt lat przeczekać az przeskoczył na następne pokolenie i się uaktywnił :) w konsekwencji teraz dopiero uczę się hebrajskiego i za 2 lata kiedy skończę wszystkie rzeczy w Europie i będę wolny i wykształcony, wracam do siebie, do Samarii :) będę głosował na Moledet :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;; CIEN_ANNY kwintesencja intelektu z izraela IP: *.cable.mindspring.com 30.10.03, 22:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: ;; kwintesencja intelektu PRAWDZIWEGO POLAKA IP: *.turbonet.com 30.10.03, 22:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATRIOCIE IZRAELA Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywo3ują IP: *.mts.net 31.10.03, 05:57 -NIKT NIE MA PRAWA POZBAWIAC CZLOWIEKA PRAWA DO OJCZYZNY,JEST TO ROWNOZNACZNE Z ZAMORDOWANIEM CZLOWIEKA. -NIE ODWROCIMY KART HISTORII,ALE MOZEMY ZACHOWAC NASZ SWIAT DLA PRZYSZLYCH POKOLEN. -OD NAS SAMYCH ZALEZY NASZA PRZYSZLOSC. -CO JEST NAJWAZNIEJSZE? RELIGIA,NARODOWOSC,CZY FAKT BYCIA CZLOWIEKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywo3ują 31.10.03, 14:11 Gość portalu: PATRIOCIE IZRAELA napisał(a): > -NIKT NIE MA PRAWA POZBAWIAC CZLOWIEKA PRAWA DO OJCZYZNY,JEST TO ROWNOZNACZNE Z > > ZAMORDOWANIEM CZLOWIEKA. > > -NIE ODWROCIMY KART HISTORII,ALE MOZEMY ZACHOWAC NASZ SWIAT DLA PRZYSZLYCH POK > OLEN. > -OD NAS SAMYCH ZALEZY NASZA PRZYSZLOSC. > -CO JEST NAJWAZNIEJSZE? RELIGIA,NARODOWOSC,CZY FAKT BYCIA CZLOWIEKIEM. -NIKT NIE MA PRAWA POZBAWIAC CZLOWIEKA PRAWA DO OJCZYZNY, To brzmi pięknie w teorii. Praktycznie dzieje się to cały czas. Granice się zmieniają, ludzie wędrują. Na miejscu gdzie był do 1948 brytyjski mandat, teraz jest Izrael. Nie jest on ojczyzną dla Arabów. Niech się przestaną wygłupiać. Że ich dziadkowie tam żyli, to fakt. Ale co z tego? Ich prawdziwą ojczyzną jest Jordania (czasem Syria albo Egipt lub Liban) Gdzie masz dwa narody a jedno państwo, jeden z narodów musi być pozbawiony "ojczyzny". Może Ci się to nie podobać, ale to fakt życia. No i mogę też wrócić do mojej metafory o kurze składającej jajko w chlewie. Wyklunie się z niego pisklę a nie prosiak. Chociaż Arab urodził się w Judei, nie robi to z niego Żyda. JEST TO ROWNOZNACZNE Z ZAMORDOWANIEM CZLOWIEKA. Nie piszesz chyba tego poważnie. A jeżeli nie widzisz różnicy, to niema co z Tobą wogóle dyskutować. -NIE ODWROCIMY KART HISTORII,ALE MOZEMY ZACHOWAC NASZ SWIAT DLA PRZYSZLYCH POKOLEN. Właśnie. Zdaje się że Ty chcesz odwrócić kartę historii tworzącą panśtwo żydowskie. -OD NAS SAMYCH ZALEZY NASZA PRZYSZLOSC. -CO JEST NAJWAZNIEJSZE? RELIGIA,NARODOWOSC,CZY FAKT BYCIA CZLOWIEKIEM. Piękne słowa nie posiadające żadnej treści!!! P.S. Społeczeństwo które popiera ataki samobócze na autobusy przepełnione kobietami i dziećmi przestaje być członkeim ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: 217.153.133.* 31.10.03, 13:02 patriota.izraela napisała: > Jest jedyne wyjście z obecnej sytuacji. > Tel Awiwu i Hajfy, należy ich odsunąć na odległość z której > przestaną być codziennym niebezpieczeństwem. Wszystkich ich > przewieżć np. do Jordanii. Nikt się nie martwi czy trudno > zlikwidować osiedla żydowskie w Juedi i Samarii. Więc czas > przestać się martwić o likwidacji obozów uchodźów na zachodnim > brzegu Jordanu. Jeżeli Jordania (albo Syria, albo Arabia > Saudyjska) nie chce asymilować swoich braci arabskich, to mogą > sobie tam natychmiast odbudować takie same obozy uchodźców i > czekać na Godot. A Judeję i Samarię trzeba całkowicie > wyzwolić. Coś Polacy nie zostawili żadnych Niemców w >Olsztynie ani Wrocławiu ani w Gdańsku ani w Szczecinie ani w >Poznaniu ani na Śląsku. Ukraińcy pozbyli się Polaków we >Lwowie i Łucku. Ilu Polaków zostało w Wilnie albo Grodnie? >Tak samo trzeba postąpić z Arabami mieszkującymi w Izraelu. A >co na to cały antysemicki świat z ONZ na czele, to nas powinno >mało obchodzić. cudowne rozwiązanie, stary Adolf pewnie by sie popłakał ze szczęścia, że jego nauka nie poszła na marne (tylko kto ją przejął :-( ). Ale, niestety, te potencjalne obozy w Jordanii czy Syrii to nadal zródło potencjalnych kłopotów. Czy nie sądzisz, że problem należy rozwiązać ostatecznie? Nie ma Arabów nie ma problemu. Zastanów sie - po co znowu półśrodki? MS Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 31.10.03, 14:17 Ty czytałeś co ja napisałam, czy nie jesteś w stanie tego zrozumieć? Gdyby Adolf poprostu wypędził Żydów z Niemiec, nie byłby teraz “Adolfem” A jeżeli kraje arabskie upierają się trzymać arabskich uchodźców z Izraela w obozach – to świadczy tylko o tym kim oni są i co ich religia sobą przedstawia. Wszyscy żydowscy uchodźcy byli zaabsorbowani do społeczeństwa w Izraelu. Jemeńczycy, Polacy, Irajczycy, nawet sporo Indian, no i ostatnio wiele uchodźców z Etiopii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin MS - kretyn IP: 62.233.188.* 31.10.03, 14:27 Arabów wkrótce będzie 500 milijonów to ostatecznie zamyka kwestię ich zabicia, coś takiego jak "Palestyńczycy" nie istnieje więc dlaczego spośród pół miliarda mielibyśmy wybierać akurat kilka milijonów? reszta mogła by się poczuć dyskryminowana... no co, gorszy Arab z Arabii od tego z Libanu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.fos.su.se 31.10.03, 14:13 Twoja koncepcja nie jest wcale oryginalna. Byl juz jeden taki, ktory miewal i realizowal podobne. Nazywal sie Jozef Wissarionowicz Dzugaszwili. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 31.10.03, 14:21 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Twoja koncepcja nie jest wcale oryginalna. Byl juz jeden taki, > ktory miewal i realizowal podobne. Nazywal sie Jozef > Wissarionowicz Dzugaszwili. Tak, Stalin miał podobne pojęcia – tylko że on je realizował z zupełnie innych przyczyn. Ale pod tym względem był chyba trochę lepszy od Hitlera. Tylko że Stalin też tylko niektóre ludności poprzesadzał, niektóre poprostu wyrżnął w pień. Nu, zrobiliście ze mnie w jeden dzień i Hitlera i Stalina. A może jeszcze djabła? No bo my żydzi przecież mamy rogi i ogon! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSH BUSZOWSKI Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.11.03, 01:30 patriota.izraela napisała: > Gość portalu: Piotr napisał(a): > > > Twoja koncepcja nie jest wcale oryginalna. Byl juz jeden taki, > > ktory miewal i realizowal podobne. Nazywal sie Jozef > > Wissarionowicz Dzugaszwili. > > Tak, Stalin miał podobne pojęcia – tylko że on je realizował z zupełnie i > nnych > przyczyn. Ale pod tym względem był chyba trochę lepszy od Hitlera. Tylko że > Stalin też tylko niektóre ludności poprzesadzał, niektóre poprostu wyrżnął w > pień. > Nu, zrobiliście ze mnie w jeden dzień i Hitlera i Stalina. A może jeszcze > djabła? No bo my żydzi przecież mamy rogi i ogon! :-) Nu, a moze sam z siebie w jeden dzien zrobiles i Hitlera i Stalina? nu, a moze tylko idiote? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Izrael w swojej historii popelnil 2 bledy: IP: *.tc3.rnktel.net 02.11.03, 23:16 1. powstal w obecnej lokalizaji, 2. nie wywalil w 1967 wszystkich Arabow ze zdobytych terytoriow na zbity pysk. Pozostaje pytanie: KTORY z tych bledow latwiej naprawic? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 30.10.03, 16:54 "Krytyka Jaalona wyraża stanowisko armii - przekonanej od dawna, że nie istnieje strategia militarnego zwycięstwa nad terroryzmem." No to moze jeszcze ktos wytlumaczylby to Bushowi, Rumsfeldowi i reszcie pajacow w Waszyngtonie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmill Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 30.10.03, 17:13 Gość portalu: MM napisał(a): > "Krytyka Jaalona wyraża stanowisko armii - przekonanej od dawna, że nie > istnieje strategia militarnego zwycięstwa nad terroryzmem." Oprocz calkowitej likwidacji gniazda terrorystow! Wlasnie Bush to robi. Wiec nic mu nie trzeba tlumaczyc: > No to moze jeszcze ktos wytlumaczylby to Bushowi, Rumsfeldowi i reszcie > pajacow w Waszyngtonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buszewik Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: 152.75.142.* 30.10.03, 18:56 Terrorysta, to jak komunista: jedyny dobry, to MARTWY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 30.10.03, 18:56 > Terrorysta, to jak komunista: jedyny dobry, to MARTWY!!!! No wiec, komunisto, do dziela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSH BUSZOWSKI Re: Uwagi szefa ...MEEEEEEERKAT !!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.11.03, 16:23 Gość portalu: buszewik napisał(a): > Terrorysta, to jak komunista: jedyny dobry, to MARTWY!!!! MIEJ ODWAGE PODISYWAC SIE SWOIM "NICK"IEM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 30.10.03, 18:56 > Oprocz calkowitej likwidacji gniazda terrorystow! > Wlasnie Bush to robi. Wiec nic mu nie trzeba tlumaczyc: W ktorym miejscu? Bo w Iraku to akurat wlasnie stworzyl nowe gniazdo terrorystow. A z likwidacja tego w Afganistanie i na pograniczu Pakistanu jakos mu cieniutko idzie. No ale co ma sobie zawracac glowe takimi pierdolami, jesli trzeba pilnowac interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmill Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 30.10.03, 19:07 Gość portalu: MM napisał(a): > > Oprocz calkowitej likwidacji gniazda terrorystow! > > Wlasnie Bush to robi. Wiec nic mu nie trzeba tlumaczyc: > > W ktorym miejscu? Bo w Iraku to akurat wlasnie stworzyl nowe gniazdo > terrorystow. A z likwidacja tego w Afganistanie i na pograniczu Pakistanu > jakos mu cieniutko idzie. No ale co ma sobie zawracac glowe takimi pierdolami, > jesli trzeba pilnowac interesu. Ze Bush chce zlikwidowac gniazdo terrorystow to chyba fakt. Ze robi to niezdarnie - tez chyba fakt. Ze przyczyny jego niezdarnosci sa inne niz te Szarona - to trzeci fakt. Fakty, fakty, fakty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 30.10.03, 19:09 > Ze Bush chce zlikwidowac gniazdo terrorystow to chyba fakt. Ze robi to > niezdarnie - tez chyba fakt. Ze przyczyny jego niezdarnosci sa inne niz te > Szarona - to trzeci fakt. > Fakty, fakty, fakty... Moze nie tyle niezdarnie, ile w zlym mieajscu, i nie konczy tego co zaczal. A powinien byl posluchac madrzejszych i nie lezc tam bez podstaw. Ot i cala filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmill Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 30.10.03, 19:12 Gość portalu: MM napisał(a): > > Ze Bush chce zlikwidowac gniazdo terrorystow to chyba fakt. Ze robi to > > niezdarnie - tez chyba fakt. Ze przyczyny jego niezdarnosci sa inne niz te > > > Szarona - to trzeci fakt. > > Fakty, fakty, fakty... > > Moze nie tyle niezdarnie, ile w zlym mieajscu, i nie konczy tego co zaczal. To on odzedziczyl po ojcu :-) > A powinien byl posluchac madrzejszych i nie lezc tam bez podstaw. Ot i cala > filozofia. Byli madrzesi za byli tez madrzesi przeciw. Nietrudno znalezc madrzejszych od Busha :-) Komu on ma ufac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 30.10.03, 19:50 > > Moze nie tyle niezdarnie, ile w zlym mieajscu, i nie konczy tego co zaczal > . > To on odzedziczyl po ojcu :-) Wyrazny sygnal, zeby nie dawac Jebowi (przepraszam za wyrazenie, ale to nie ja wymyslilem imie) zadnych szans gdyby on tez chcial sie porwac na prezydenture. > Byli madrzesi za byli tez madrzesi przeciw. Nietrudno znalezc madrzejszych od > Busha :-) Komu on ma ufac? Barbarze? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmill Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 30.10.03, 19:56 Gość portalu: MM napisał(a): > > > Moze nie tyle niezdarnie, ile w zlym mieajscu, i nie konczy tego co z > aczal > > . > > To on odzedziczyl po ojcu :-) > > Wyrazny sygnal, zeby nie dawac Jebowi (przepraszam za wyrazenie, ale to nie ja > wymyslilem imie) zadnych szans gdyby on tez chcial sie porwac na prezydenture. > > > Byli madrzesi za byli tez madrzesi przeciw. Nietrudno znalezc madrzejszych > > od > > Busha :-) Komu on ma ufac? > > Barbarze? ;o) Nie :-) nie Barbarze a Laurze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 30.10.03, 20:13 > Nie :-) > nie Barbarze a Laurze Zone mozna zmienic. A matka, jak glosi stary dowcip, jest tylko jedna :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmill Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 30.10.03, 20:27 Gość portalu: MM napisał(a): > > Nie :-) > > nie Barbarze a Laurze > > Zone mozna zmienic. A matka, jak glosi stary dowcip, jest tylko jedna :o) masz racje! :-) Ale nawet gdyby sluchal Laury bylaby poprawa na lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;; szaron;kontrolujemy US!http://zog.to/3/Sharon/Sharon07 IP: *.cable.mindspring.com 30.10.03, 22:55 szaron; kontrolujemy us zog.to/3/Sharon/Sharon07.htm Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: szaron;kontrolujemy US!http://zog.to/3/Sharon 30.10.03, 23:51 You are incredibly naive, aren't you? Do you believe every posting on every site? How old are you little girl? Perhaps cien_anny is wrong after after all - you are way to young to be called k___ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 30.10.03, 23:06 nu, mm, zmien se nik na kameleon... tak to armia israelska nazywa sie zoldaki israelski, mordercy niemowlat, strzelaja z tankow w dzieci rzucajace kamieniami, to name just a few.... a jak jeden, slownie jeden, zolnierz, niech bedzie szef sztabu, powie cos inaczej, nuuuu, to ta armia w ciagu sekundy sie zmienia, jest przekonana, ze... wiecej nie zabija... nie ma zoldakow.... ale fajnie, co, mm??? wszystko zalezy co kto powie, nie? nu, nie badz taki pewien, ze yaalon wyraza stanowisko armii, yaalon tymczasem wyraza swoje wlasne stanowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 30.10.03, 23:21 > nu, mm, zmien se nik na kameleon... tak to armia israelska nazywa sie zoldaki > israelski, mordercy niemowlat, strzelaja z tankow w dzieci rzucajace kamieniami > , > to name just a few.... a jak jeden, slownie jeden, zolnierz, niech bedzie szef > sztabu, powie cos inaczej, nuuuu, to ta armia w ciagu sekundy sie zmienia, jest > przekonana, ze... wiecej nie zabija... nie ma zoldakow.... ale fajnie, co, mm?? > ? > wszystko zalezy co kto powie, nie? nu, nie badz taki pewien, ze yaalon wyraza > stanowisko armii, yaalon tymczasem wyraza swoje wlasne stanowisko... Nu, Danuska, taki dlugi wywod i wszystko na nic... Popatrz jeszcze raz na moj post. Widzisz tam cudzyslow? On oznacza, ze pierwszy akapit jest zacytowany. A gdybys zadla sobie tyle trudnosci, aby przeczytac do konca artykul, o ktorym tu mowimy, zobaczylabys, ze jest cytat z tego wlasnie artykulu. A w odpowiedzi na twoj osad odpowiem ci zupelnie szczerze, ze mnie naprawde wisi czy opinie Jaalona podziela cala armia izraelska czy tez nie. Chcialbym zeby tak bylo, ale poki co wazne jest ze ktos w ogole w ten sposob o tym problemie mowi glosno. Rozumiesz teraz roznice w punkcie widzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSH BUSZOWSKI Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: 5.2.1R1D* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 12.11.03, 01:43 jak jeden, slownie jeden, zolnierz, niech bedzie szef > sztabu, powie cos inaczej, nuuuu, to ta armia w ciagu sekundy sie zmienia, jest > przekonana, ze... wiecej nie zabija... nie ma zoldakow.... ale fajnie, co, mm?? Wsciekły premier Szaron zażądał odeń przeprosin, ale generała poparł nieoczekiwanie wicepremier Ehud Olmert oraz ministrowie spraw zagranicznych oraz sprawiedliwości. I premier postanowił sprawie nie nadawać biegu. nu DANA wyglada ze nie jeden a wielu.... :]]]] i w jakiej randze - general,wicepremier, minister sprawiedliwosci,minister spraw zagranicznych....nu, a ilu jest tez tego zdania a milczy, nu DANA ? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmill wyrazil swoja opinie 30.10.03, 19:26 a co, widziales kiedys zeby ludzie pokochali tych ktorzy sa z nimi w stanie wojny, nawet jezeli ja sami zaczeli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSH BUSZOWSKI Re: Powiedzial prawde?TYLKO SWIETA PRAWDE !!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.11.03, 16:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Powiedzial prawde IP: *.tkg.bc.tac.net 30.10.03, 19:32 Oczywiste dla kazdego dziecka, ze to co robia to kreowanie wiecej nienawisci i checi rewanzu. Zabijaja prawie codziennie jakiegos lidera Hamasu, ale na jego miejsce rodzi sie nowy, a nawet wiecej. Setki czekaja w kolejce, by zostac "meczennikiem" Nie mozna tez bez konca tumanic opini publicznej - nawet glupi zrozunie, jak dlugo tak mozna? Gdzie rozwiazanie? Nie moga przylaczyc West Bank i Gazy do Israela, bo wnet byloby wiecej obywateli arabskich niz zydowskich. Ale kontynuowanie aparheidu tez niemozliwe w 21 w. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmill Re: Powiedzial prawde. A teraz do akcji!!! 30.10.03, 19:54 Gość portalu: Kanadol napisał(a): > Oczywiste dla kazdego dziecka, ze to co robia to kreowanie > wiecej nienawisci i checi rewanzu. Zabijaja prawie codziennie > jakiegos lidera Hamasu, ale na jego miejsce rodzi sie nowy, a > nawet wiecej. Setki czekaja w kolejce, by zostac "meczennikiem" > Nie mozna tez bez konca tumanic opini publicznej - nawet glupi > zrozunie, jak dlugo tak mozna? Gdzie rozwiazanie? Chcesz rozwiazanie - poczytaj patriote Izraela. > Nie moga przylaczyc West Bank i Gazy do Israela, bo wnet byloby > wiecej obywateli arabskich niz zydowskich. Bzdury. Jezeli syjonistow do syjonu - to Arabow do Arabii! > Ale kontynuowanie aparheidu tez niemozliwe w 21 w. Wlasnie!!! Wiec nalezy stosowac propozycje patrioty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Powiedzial prawde IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 30.10.03, 23:09 nu, kanadol przez jedno l, czy ty dzisiaj goraczkujesz? bo cos zaczynasz rozumiec, jak widze..... eh, napewno masz wysoka goraczke.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrr No i ma rację. Tylko politycznie można rozwiązać ten IP: *.tvk.wroc.pl / 10.0.1.* 30.10.03, 20:21 konflikt. Albo wybić do pnia jedną ze stron Odpowiedz Link Zgłoś
mirmill Re: No i ma rację. Tylko politycznie można rozwią 30.10.03, 20:30 Gość portalu: wrr napisał(a): > konflikt. Albo wybić do pnia jedną ze stron uwazam ze lepiej nikogo nie wybijac, notomiast ta samobojcza strone przesadzic do Arabii. Tam i piasku duzo - mozna sie pobawic i ropa jest - mozna wypic. Nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin geniusz? IP: 62.233.188.* 30.10.03, 20:41 wiary trochę!!! ja wierzę że Ariel Sharon jest w rzeczywistości geniuszem i wszystko to co aktualnie robi doprowadzi w końcu do przeniesienia państwa Arabow "palestyńskich" do Jordanii. on moim zdaniem musi puszczać co jakiś czas jeden zamach (choć do końca nie wiadomo czy udałoby się 100% udaremnić) ja mimo wszystko głęboko wierzę że wszystko co widzimy jest częścią planu Ariela Sharona i innych szczerych syjonistów takie niestety życie że w Izraelu nadal jest spora grupa 'lewizny' która musi wymrzeć aby ostatecznie uregulować kwestie Judeii, Samarii, Antylibanu itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: geniusz? 30.10.03, 20:48 Gość portalu: marcin napisał(a): > ja wierzę że Ariel Sharon jest w rzeczywistości geniuszem o kurde... jak ze spiewniczka malego komsomolca. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: geniusz? 30.10.03, 21:22 Gość portalu: marcin napisał(a): > wiary trochę!!! > > ja wierzę że Ariel Sharon jest w rzeczywistości geniuszem i wszystko to co > aktualnie robi doprowadzi w końcu do przeniesienia państwa > Arabow "palestyńskich" do Jordanii. > > on moim zdaniem musi puszczać co jakiś czas jeden zamach (choć do końca nie > wiadomo czy udałoby się 100% udaremnić) > > ja mimo wszystko głęboko wierzę że wszystko co widzimy jest częścią planu > Ariela Sharona i innych szczerych syjonistów > > takie niestety życie że w Izraelu nadal jest spora grupa 'lewizny' która musi > wymrzeć aby ostatecznie uregulować kwestie Judeii, Samarii, > Antylibanu itd itd No tak, bo jesteś młodym idealistą. Ja uważam że Szaron jest nie lepszy od całej reszty polityków w Izraelu, gotowych sprzedać swoje matki dla zdobycia władzy. stary kawał: Jeden Anglik – to gentleman Dwóch Anglików – to zakład Trzech Anglików – to chuliganie na meczu piłkarskim Jeden Włoch – to kochanek Dwóch Włochów – to bijatyka Trzech Włochów – to mafia Jeden Niemiec – to wolnomyśliciel Dwóch Niemców - to rozkazujący i wykonujący rozkaz Trzech Niemców – to nowa fabryka przemysłu ciężkiego Jeden Żyd – to poprostu Żyd Dwóch Żydów – to międzynarodowy mecz szachowy Trzech Żydów – to cztery różne partie polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: geniusz? IP: *.turbonet.com 30.10.03, 21:37 Ja mam sentyment do Szarona (starszy ode mnie), więc mi bliżej w opini o nim do Marcina. A za kawał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuchajbej Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 20:35 Wśród Żydów tez sa ludzie dla ktorych sumienie i poczucie sprawiedliwości sa ważniejsze od kariery politycznej w nowym państwie zydowskim, ale wciaz brak im zdecydowania w dzialaniu na rzecz obrony swoich pogladow. Przydalby sie w Izraelu taki zydowski Wilhelm Canaris. I jeszcze jedno kochani Zydzi: Palestynczycy nigdy nie przestana walczyc o swoje okupowane panstwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin masz rację, IP: 62.233.188.* 30.10.03, 20:44 ale będą walczyć w Jordanii a nie Izraelu (albo Arabii, tam kilometrów kwadratowych od skurwysyna, wszystko do podziału) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuchajbej Re: masz rację, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 20:55 Gość portalu: marcin napisał(a): > ale będą walczyć w Jordanii a nie Izraelu (albo Arabii, tam kilometrów > kwadratowych od skurwysyna, wszystko do podziału) ok. 2/3 palestynczykow mieszka poza granicami kraju, wielu z nich ma swoje domy w hajfie, kiedys do nich wroca i wierze ze bedzie to przed koncem swiata, pomysl o swoich dzieciach czlowieku i zrozum ze nigdy tej wojny nie wygrasz, ja Polak ci to mowie bo znam troche historie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: masz rację, IP: *.inter.net.il 30.10.03, 21:11 Jakie widzisz wyjscie? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: masz rację, 30.10.03, 21:27 Gość portalu: tuchajbej napisał(a): > Gość portalu: marcin napisał(a): > > > ale będą walczyć w Jordanii a nie Izraelu (albo Arabii, tam > kilometrów > > kwadratowych od skurwysyna, wszystko do podziału) > > ok. 2/3 palestynczykow mieszka poza granicami kraju, wielu z > nich ma swoje domy w hajfie Nie domów w Hajfie już dawno nie mają. Ci którzy nie zwiewali z Izraela w 1948 roku właśnie mają. Zamiast marzyć o domach porzuconych w 1948 roku niech się przeprowadzą do domów z których wyrzucono żydów z Algerii, Iraku, Libii, Egiptu, Syrii, Jordanii, itd itd > kiedys do nich wroca i wierze ze > bedzie to przed koncem swiata, pomysl o swoich dzieciach > czlowieku i zrozum ze nigdy tej wojny nie wygrasz, ja Polak ci > to mowie bo znam troche historie Tak jak Polacy wrócą do domów we Lwowie albo Niemcy do domów w Breslau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: masz rację, IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 30.10.03, 23:17 nuuuuu, a to co znowu za nowa prorocznia???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Ty lepiej pomysl o swoich dzieciach, Polaku !!! IP: *.14.220.203.acc10-dryb-mel.comindico.com.au 31.10.03, 10:32 Co zrobisz jak bracia Niemcy wybuduja ' CENTRUM WYPEDZONYCH' w Warszawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.turbonet.com 30.10.03, 21:10 Jak Pan/i/ zdefiniowałby "Palestyńczyków" i ich "okupowane państwo". W mojej ocenie obie te jednostki są produktem zimnej wojny, i stworzone zostały przez KGB, na użytek tejże. Teraz sposorzy się zmienili, natomiast ideologia się przyjęła i ma się dobrze. Załączam raz jeszcze artykuł, którego autorem jest były szef wywiadu romuńskiego, a ktory pokazuje pewne mechanizmy, które doprowadziły do wykreowania Arafata z terorysty na chairmena, i pojawienie się Autonomii Palestyńskiej: AT WAR The KGB's Man Moscow turned Arafat into a terrorist. BY ION MIHAI PACEPA Saturday, September 27, 2003 12:01 a.m. The Israeli government has vowed to expel Yasser Arafat, calling him an "obstacle" to peace. But the 72-year-old Palestinian leader is much more than that; he is a career terrorist, trained, armed and bankrolled by the Soviet Union and its satellites for decades. Before I defected to America from Romania, leaving my post as chief of Romanian intelligence, I was responsible for giving Arafat about $200,000 in laundered cash every month throughout the 1970s. I also sent two cargo planes to Beirut a week, stuffed with uniforms and supplies. Other Soviet bloc states did much the same. Terrorism has been extremely profitable for Arafat. According to Forbes magazine, he is today the sixth wealthiest among the world's "kings, queens & despots," with more than $300 million stashed in Swiss bank accounts. "I invented the hijackings [of passenger planes]," Arafat bragged when I first met him at his PLO headquarters in Beirut in the early 1970s. He gestured toward the little red flags pinned on a wall map of the world that labeled Israel as "Palestine." "There they all are!" he told me, proudly. The dubious honor of inventing hijacking actually goes to the KGB, which first hijacked a U.S. passenger plane in 1960 to Communist Cuba. Arafat's innovation was the suicide bomber, a terror concept that would come to full flower on 9/11. In 1972, the Kremlin put Arafat and his terror networks high on all Soviet bloc intelligence services' priority list, including mine. Bucharest's role was to ingratiate him with the White House. We were the bloc experts at this. We'd already had great success in making Washington--as well as most of the fashionable left-leaning American academics of the day--believe that Nicolae Ceausescu was, like Josip Broz Tito, an "independent" Communist with a "moderate" streak. KGB chairman Yuri Andropov in February 1972 laughed to me about the Yankee gullibility for celebrities. We'd outgrown Stalinist cults of personality, but those crazy Americans were still naïve enough to revere national leaders. We would make Arafat into just such a figurehead and gradually move the PLO closer to power and statehood. Andropov thought that Vietnam-weary Americans would snatch at the smallest sign of conciliation to promote Arafat from terrorist to statesman in their hopes for peace. Right after that meeting, I was given the KGB's "personal file" on Arafat. He was an Egyptian bourgeois turned into a devoted Marxist by KGB foreign intelligence. The KGB had trained him at its Balashikha special-ops school east of Moscow and in the mid-1960s decided to groom him as the future PLO leader. First, the KGB destroyed the official records of Arafat's birth in Cairo, replacing them with fictitious documents saying that he had been born in Jerusalem and was therefore a Palestinian by birth. The KGB's disinformation department then went to work on Arafat's four-page tract called Falastinuna ("Our Palestine"), turning it into a 48-page monthly magazine for the Palestinian terrorist organization al-Fatah. Arafat had headed al-Fatah since 1957. The KGB distributed it throughout the Arab world and in West Germany, which in those days played host to many Palestinian students. The KGB was adept at magazine publication and distribution; it had many similar periodicals in various languages for its front organizations in Western Europe, like the World Peace Council and the World Federation of Trade Unions. Next, the KGB gave Arafat an ideology and an image, just as it did for loyal Communists in our international front organizations. High-minded idealism held no mass-appeal in the Arab world, so the KGB remolded Arafat as a rabid anti- Zionist. They also selected a "personal hero" for him--the Grand Mufti Haj Amin al-Husseini, the man who visited Auschwitz and reproached the Germans for not having killed even more Jews. In 1985 Arafat paid homage to the mufti, saying he was "proud no end" to be walking in his footsteps. Arafat was an important undercover operative for the KGB. Right after the 1967 Six Day War, Moscow got him appointed to chairman of the PLO. Egyptian ruler Gamal Abdel Nasser, a Soviet puppet, proposed the appointment. In 1969 the KGB asked Arafat to declare war on American "imperial-Zionism" during the first summit of the Black Terrorist International, a neo-Fascist pro-Palestine organization financed by the KGB and Libya's Moammar Gadhafi. It appealed to him so much, Arafat later claimed to have invented the imperial-Zionist battle cry. But in fact, "imperial-Zionism" was a Moscow invention, a modern adaptation of the "Protocols of the Elders of Zion," and long a favorite tool of Russian intelligence to foment ethnic hatred. The KGB always regarded anti- Semitism plus anti-imperialism as a rich source of anti-Americanism. The KGB file on Arafat also said that in the Arab world only people who were truly good at deception could achieve high status. We Romanians were directed to help Arafat improve "his extraordinary talent for deceiving." The KGB chief of foreign intelligence, Gen. Aleksandr Sakharovsky, ordered us to provide cover for Arafat's terror operations, while at the same time building up his international image. "Arafat is a brilliant stage manager," his letter concluded, "and we should put him to good use." In March 1978 I secretly brought Arafat to Bucharest for final instructions on how to behave in Washington. "You simply have to keep on pretending that you'll break with terrorism and that you'll recognize Israel--over, and over, and over," Ceausescu told him for the umpteenth time. Ceausescu was euphoric over the prospect that both Arafat and he might be able to snag a Nobel Peace Prize with their fake displays of the olive branch. In April 1978 I accompanied Ceausescu to Washington, where he charmed President Carter. Arafat, he urged, would transform his brutal PLO into a law- abiding government-in-exile if only the U.S. would establish official relations. The meeting was a great success for us. Mr. Carter hailed Ceausescu, dictator of the most repressive police state in Eastern Europe, as a "great national and international leader" who had "taken on a role of leadership in the entire international community." Triumphant, Ceausescu brought home a joint communiqué in which the American president stated that his friendly relations with Ceausescu served "the cause of the world." Three months later I was granted political asylum by the U.S. Ceausescu failed to get his Nobel Peace Prize. But in 1994 Arafat got his--all because he continued to play the role we had given him to perfection. He had transformed his terrorist PLO into a government-in-exile (the Palestinian Authority), always pretending to call a halt to Palestinian terrorism while letting it continue unabated. Two years after signing the Oslo Accords, the number of Israelis killed by Palestinian terrorists had risen by 73%. On Oct. 23, 1998, President Clinton concluded his public remarks to Arafat by thanking him for "decades and decades and decades of tireless representation of the longing of the Palestinian people to be free, self-sufficient, and at home." The cur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSH BUSZOWSKI Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.11.03, 16:44 ----------------------------------------------------------------- --------------- Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują Autor: Gość: kd Data: 30-10-2003 21:10 IP: *.turbonet.com ----------------------------------------------------------------- --------------- Jak Pan/i/ zdefiniowałby "Palestyńczyków" i ich "okupowane państwo". W mojej ocenie obie te jednostki są produktem zimnej wojny, i stworzone zostały przez KGB, na użytek tejże. Teraz sposorzy się zmienili, natomiast ideologia się przyjęła i ma się dobrze. Załączam raz jeszcze artykuł, którego autorem jest były szef wywiadu romuńskiego, a ktory pokazuje pewne mechanizmy, które doprowadziły do wykreowania Arafata z terorysty na chairmena, i pojawienie się Autonomii Palestyńskiej IDIOTO NIE ZACIEMNIAJ OBRAZU !!!! SPRAWA JEST PROSTA - IZRAEL MUSI ODDAC ARABOM ANEKTOWANE I OKUPOWANE TERENY !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Final solution of Palestinian issue?! IP: *.tkg.bc.tac.net 30.10.03, 21:48 Pytalem dziesiatki razy co zrobic z milionami ludzi, ktorzy zyli tam od dziesiatkow, dziesiatkow pokolen. To co proponuja niektore "polskie" tumany i ksenofoby to wyslac ich o Jordanii albo do innej Arabii. To tak samo jakby przyszli Niemcy po swoje ziemie, a Polacy niech sobie ida na Ukraine. Wszak toz bracia slowianie, niech ich przyjma. No chyba, ze istnieje wg. tych myslicieli inne rozwiazanie: np. do gazu........?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Final solution of Palestinian issue?! IP: *.turbonet.com 30.10.03, 21:58 Kanada napewno chętnie przyjmie te sierotki po KGB. Ciekawe tylko, czy Arabia Saudyjska będzie im nadal posyłać te miliardy dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol "A u was murzynow bija!" IP: *.tkg.bc.tac.net 30.10.03, 22:17 Znasz ten kawal? Odpowiedzcie wreszcie na konkretne pytanie!!!!!! Jak nie do Jordanii czy do innej Arabii (fakt jest taki, ze ich tam nie przyjma, bo z jakiej racji), to do gazu....? No, gdzie? Na Marsa? Jak juz nie macie argumentow i logika zawodzi, to zaczynaja sie inwektywy albo bredzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: "A u was murzynow bija!" Yeah, right! 30.10.03, 22:19 No to ja widzę że w Ameryce nigdy nie byłeś. Bu tu nie murzynów biją a murzyni biją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo A dlaczego nie wyslac tych Arabow ( palestyncow ) IP: *.14.220.203.acc10-dryb-mel.comindico.com.au 31.10.03, 08:58 do Europy ?!!W takich panstwach jak Polska ich jeszcze nie znaja, a maja juz tam oni wielu przyjaciol. 'Prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie.'- zdaje sie, ze to jest polskie przyslowie, chyba sie nie myle.Arabom bedzie tam dobrze, a czy Polakom?...To sie z czasem okaze.Sprobowac warto,'swoj' do swego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin kanadol, ty uparcie IP: 62.233.188.* 30.10.03, 23:27 patrzysz na to od tej drugiej strony nie zauważasz(chyba nie chcesz) w Jordanii 80% ludności to ci którzy twierdzą o sobie że są "Palestyńczykami" (pomijam że coś takiego nie istnieje i to że ludzie się tego trzymają jest absurdem) ps milion Żydów spierdoliło do Izraela po jego powstaniu z państw sąsiednich conajmniej 1/4 była bogata i zostawiła majątki prawie wszyscy zostawili jakieś domy i co? czy ten milion uchodźców nie mógłby tego wykorzystać? domów chyba w Arabii nie zjedli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin no co? IP: 62.233.188.* 02.11.03, 01:03 powiedziałeś: w Jordanii Arabów nie przyjmą, bo niby dlaczego ja mówię przyjmą bo 80% ludzi w Jordanii twierdzi że jest "Palestynczyki" proste Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Final solution of Palestinian issue?! 30.10.03, 22:17 Gość portalu: Kanadol napisał(a): > Pytalem dziesiatki razy co zrobic z milionami ludzi, Ja też zaczynam tracić cierpliwość. Nie było żadnych milionów. Było mniej więcej tyle samo co żydów w krajach arabskich. Około 700 tysięcy. > ktorzy zyli > tam od dziesiatkow, dziesiatkow pokolen. To samo co zrobiono z Serbami którzy żyli w Krajinie od dziesiątków dziesiątków pokoleń. Zaabsorbować do ich kraju ojczystego ( panstw arabskich). > To co proponuja niektore "polskie" tumany i ksenofoby to wyslac > ich o Jordanii albo do innej Arabii. Właśnie!!! > To tak samo jakby przyszli Niemcy po swoje ziemie, a Polacy > niech sobie ida na Ukraine. Nie, tumanie! To tak jak Polacy wrócili do Olsztyna i powiedzieli Niemcom żeby się wynieśli do Niemec. Nie możęsz takiej prostej rzeczy zrozumieć? Nie mogę zwalić twoją głupotę na to żeś Polak, bo są tu mądrzy Polacy > Wszak toz bracia slowianie, niech > ich przyjma. > No chyba, ze istnieje wg. tych myslicieli inne rozwiazanie: np. > do gazu........?! Nikt prócz antysemitów o gazie nie mówi. Nawet znienawidzony przez was Rabin Meir Kahane nigdy nie nawoływał żeby Arabów mordować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Juz nie moge.... IP: *.tkg.bc.tac.net 30.10.03, 22:26 dyskutowac z dyletantami i powtarzac Serbowie czy Niemcy byli kolonistami wiec mogli, slusznie czy nie, wycofac sie do macierzy. Gdzie pojda Palestynczycy Mowie o terazniejszosci, o okolo 3.5 mln Paletynczykow pod okupacja. 120 lat bylo ich mniej, ale nie bylo tam wtedy 1% zydow. Q..rva, mow co robic? Nie moga ich przylaczyc do Izraela, bo wnet bedzie ich tam przewaga. Nikt ich nie weznie. Gdzie sensowna odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
kanadoll Re: Juz nie moge.... 30.10.03, 22:33 Gość portalu: Kanadol napisał(a): > dyskutowac z dyletantami i powtarzac > Serbowie czy Niemcy byli kolonistami wiec mogli, slusznie czy > nie, wycofac sie do macierzy. Identycznie jak Arabowie w izrelu!!!! > Gdzie pojda Palestynczycy Do braci w Jordanii!!!! Wiekszosc ma tam nawet krewnych!!!!! > Mowie o terazniejszosci, o okolo 3.5 mln Paletynczykow pod > okupacja. 90% ich urodzila sie poza Izraelem!!!! 50% ma mniej niz 17 lat. Maja mniej wspolnego z izraelem niz ty z kanada! > 120 lat bylo ich mniej, ale nie bylo tam wtedy 1% > zydow. Mowimy o 1948 roku a nie o jakies 120 lat Wtedy pare setek tysiecy ich pouciekalo z Izraela, oczekujac ze wroca jak zydkow parchatych wybija. > Q..rva, mow co robic? Sprobuj powiesic sie! > Nie moga ich przylaczyc do Izraela, bo > wnet bedzie ich tam przewaga. Nikt ich nie weznie. Wezmie wezmie! Kanada ich przyjmie! > Gdzie sensowna odpowiedz? U patrioty Izraela. Nie u ciebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Jeszcze raz tobie powtarzam. IP: *.14.220.203.acc10-dryb-mel.comindico.com.au 31.10.03, 09:56 Tych Arabow trzeba przesiedlic do Polski. Do Kanady nie mozna - za zimno, przeziebia sie biedactwa i co wtedy ?! Chociaz, patrzac na ten problem z drugiej strony, w polnocnej Kanadzie mogliby sie oni wysadzac bez ograniczen, na protesty ze strony Eskimosow i bialych niedzwiedzi nie trzeba zwazac. Biale niedzwiedzie same uciekna przed Arabami,a Eskimosi po jakims czasie przejda na Islam i bedzie spokoj. Spodziewam sie jednak protestow ze strony USA - Alaska. I tak zle i tak niedobrze, jedynym rozwiazaniem pozostaje Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Final solution of Palestinian issue?! IP: 5.3.1R3D* / 192.114.47.* 30.10.03, 23:21 nu, wiedzialam, ze goraczkujesz, ale widze, ze wziales aspirynke i goraczka spadla, nu joffi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masa Tylko squqwione arabstwo morduje i morduje zadnych IP: 168.143.123.* 31.10.03, 06:04 przemyslen u tego stada swierdzacych mordujacych brudasow Allaha. Caly swiat chce pokoju ale muzulmanie morduja i walcza na calym swiecie co za zaqebane koranem osle mozgi. Nawet kobiety im przeszkadzaja , otworza buzie to podzynaja im gardlo. Szatanie zabierz to smierdzace stado muzulmanow do siebie czym predzej , zalu nie bedzie bo nic nie wnosza dla kultury i rozwoju swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: Tylko squqwione arabstwo morduje i morduje za IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.10.03, 06:28 Gość portalu: Masa napisał(a): > przemyslen u tego stada swierdzacych mordujacych > brudasow Allaha. > Caly swiat chce pokoju ale muzulmanie morduja i > walcza na calym swiecie > co za zaqebane koranem osle mozgi. > Nawet kobiety im przeszkadzaja , otworza buzie > to podzynaja im gardlo. > Szatanie zabierz to smierdzace stado muzulmanow > do siebie czym predzej , zalu nie bedzie bo > nic nie wnosza dla kultury i rozwoju swiata. Masa to ciemna Masa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEMNEJ MASIE CIEMNA MASA MOWI SAMA ZA SIEBIE.... IP: *.mts.net 31.10.03, 06:48 ....ODDAJESZ NAM OGROMNA PRZYLUGE"CIEMNA MASO" TO DZIEKI TOBIE JEST TYLE ZLA I NIENAWISCI.TO TY TWORZYSZ SRODOWISKO W KTORYM RODZI SIE RASIZM.TO DZIEKI TOBIE DALEJ TOCZA SIE WOJNY I GLODUJA LUDZIE.W NASZYM LUDZKIM GATUNKU ZAWSZE BYLAS JESTES I BEDZIESZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo JEDYNA NADZIEJA W 'JASNEJ MASIE' !!!!!!!.... IP: *.14.220.203.acc10-dryb-mel.comindico.com.au 31.10.03, 10:10 Jedynie 'jasna mase' mozna zmieszac z 'brudna masa arabska'.Te dwie 'masy' sa w stanie sie zneutralizowac i do wybuchu nie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Mosze Jaalon to porządny Żyd. 31.10.03, 13:11 Więcej takich ludzi potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
jezus.h.chrystus Re: Mosze Jaalon to porządny Żyd. 31.10.03, 13:57 wielki_czarownik napisał: > Więcej takich ludzi potrzeba. Bez wzgledu na twoja glupia opinie. Bo nic o tym czlowieku nie wiesz! Zato ty chamie porzadnym czlowiekeim nie jestes! Jest dla ciebie miejsce w piekle od dawna przygotowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin 2000 IP: 62.233.188.* 31.10.03, 14:38 2000 lat leci ta sama piosenka . . . . . . . . . tyle że teraz można ją podłączyć pod "istnienie Izraela" Arabofile w rzeczywistości brzydzą się Arabami tak samo jak "czarnuchami" i wszystkimi innymi nie-białbymi tak akurat wyszło że aktualnie aby zgnoić Żydów trzeba popierać "brudasów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: 2000 IP: *.turbonet.com 31.10.03, 18:08 Tak,tak! Zawsze to powtarzam:wypowiedzi tych wszystkich "-filow" i "anty - filow" nie maja zadnego zakorzenienie w rzeczywistosci, ani nie sa nosnikiem zadnej informacji, poza "hate, hate, hate, spit, spit, spit"; natomiast wiele mowia o stanie umyslu autorow. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 31.10.03, 14:30 W sumie, wszystkie wypowiedzi porównujące mnie do Hitlera i Stalina są uzasadnione likwidacją Izraela jako państwo żydowskie. Ciekawa rzeczywistość. Przesiedlić milion Arabów, to genocide. Zlikwidować Izrael, to humanitaryzm. Czytajcie żydzi i przyswajajcie sobie co o was goje myślą. Obudź się Peres, bo śpisz! Trzaśnij się w głowę Micna, bo mózg Ci nie pracuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 31.10.03, 14:44 Nie denerwuj sie. Co goje o nas mysla, to my przeciez wiemy bez forum "Swiat" i nie od dzisiaj. Natomiast Peres doskonale wie co jest grane i jest ostatnim ktorego mozna by posadzac o nieuczciwosc wobec Izraela i Zydow. A Mycna... A ktoz to jest Mycna? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 31.10.03, 14:51 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Nie denerwuj sie. Co goje o nas mysla, to my przeciez wiemy bez forum "Swiat" > i nie od dzisiaj. Natomiast Peres doskonale wie co jest grane i jest ostatnim > ktorego mozna by posadzac o nieuczciwosc wobec Izraela i Zydow. > A Mycna... A ktoz to jest Mycna? No a jak go po polsku napisac? www.mfa.gov.il/mfa/go.asp?MFAH0msq0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.nas25.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 02.11.03, 00:10 Gość portalu: z daleka napisał(a): > Nie denerwuj sie. Co goje o nas mysla, to my przeciez wiemy bez forum "Swiat" > i nie od dzisiaj. Natomiast Peres doskonale wie co jest grane i jest ostatnim > ktorego mozna by posadzac o nieuczciwosc wobec Izraela i Zydow. > A Mycna... A ktoz to jest Mycna? ================================================================================ Mur/plot z wysokim napieciem prawie na ukonczeniu , w "bramkach" zbudujcie laznie z ,... Np. Mc Donald na dachu czy Burger King (koniecznie kosher) ,... Zeby nie podpadalo ,... Zaloze sie , ze gdzies w arhiwach M C Farben znajdziesz gdzies kopie patentu Zicklon B , a jesli nie to zajrzyj do rodzimego arsenalu chemicznej broni i znajdziesz cos efektowniejszegpo ,... Link ponizej ; To cacka ktorym nazistom nawet sie nie snilo ,... Ale to zwykly amerykanskie Chevy , Jak chcesz Merca czy BMW w tej dziedzinie to z checia podam linki , zaznaczam jednak ze kosztowne , ale w porownaniu z cena i zywotnoscia produktu na dlugi dystanz ,... Wydajne (sprawdzone) jak wszystko "made in Germany",... www.allcrem.com/ Zakasaj rekawy i do roboty ,... Boy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ojejku68 Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują 31.10.03, 19:51 Przejrzalem dyskusje.Typowa. Oczywiscie,ze zlikwidowanie Izraela i Zydow w oczach wiekszosci chrzescijan to nie grzech (o muzulmanach nie wspominam). To bylby akt "sprawiedliwosci dziejowej". Kogo jednak obwinialiby wtedy nieszczesnicy za swoje nieudane zycie, porazki, nieudacznictwo, lenistwo i biede? Marsjan? Dlatego do tego nie dopuszcza. Zyd potrzebny jest im jak powietrze, jak codzienna kromka chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywo3ują IP: *.mts.net 01.11.03, 07:05 Nie mam prawa wypowiadac sie w imieniu innych chrzescijan,dla mnie osobiscie religie wobec Boga nie maja najmniejszego znaczenia,sa to nasze ludzkie sprawy i problemy.Co mnie boli i czego nie jestem wstanie zrozumiec to brak szacunku dla daru jakim jest zycie ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywo3ują IP: *.nas25.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 01.11.03, 23:28 Gość portalu: ludwik napisał(a): > Nie mam prawa wypowiadac sie w imieniu innych chrzescijan,dla mnie osobiscie re > ligie wobec > Boga nie maja najmniejszego znaczenia,sa to nasze ludzkie sprawy i problemy.Co > mnie boli i > czego nie jestem wstanie zrozumiec to brak szacunku dla daru jakim jest zycie l > udzkie. ================================================================================ Dar od Boga !!!, Tego Boga , ktory rozmawial z Abrahamem , ktory dal i darowal zycie jego synowi ,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSH BUSZOWSKI Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.11.03, 17:20 ojejku68 napisał: > Przejrzalem dyskusje.Typowa. > Oczywiscie,ze zlikwidowanie Izraela i Zydow w oczach wiekszosci chrzescijan to > nie grzech (o muzulmanach nie wspominam). To bylby akt "sprawiedliwosci > dziejowej". Kogo jednak obwinialiby wtedy nieszczesnicy za swoje nieudane > zycie, porazki, nieudacznictwo, lenistwo i biede? Marsjan? Dlatego do tego nie > dopuszcza. Zyd potrzebny jest im jak powietrze, jak codzienna kromka chleba. WRAZ Z KONCEM ZYDOW NA SWIECIE SKONCZYLYBY SIE "NIEUDANE ZYCIE,PORAZKI,NIEUDACZNICTWO,LENISTWO I BIEDA",ZE SWOJEJ STRONY DODAM ZE SKONCZYLYBY SIE NA SWIECIE "NIEKONCZACE SIE ZYDOWSKIE INTRYGI" I NIE TRZEBA BY NIKOGO O NIC OBWINIAC .... :]]]]W SWIETLE POWYZSZEGO NIE POTRZEBUJEMY was :]]]] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.turbonet.com 31.10.03, 21:24 Już kiedyś cytowałam na tym forum Marka Hłaskę ( z pamieci): Mądrym zawsze się wydaje, że mogą nauczyć głupich, tak jak silni myślą, że obronią słabych; i zawsze tak się kończy, że mądrzy wariują przez głupich,, a silni idą do piekła przez słabych. No i w konsekwencji tej negatywnej selekcji, znajdujemy się w mocy tych głupich i słabych. Dość ponuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Szimon Peres wzbudza moje obrzydzenie IP: 62.233.188.* 01.11.03, 03:28 czy naprawdę sądzisz że Peres jest dobrym człowiekiem? moim zdaniem on nienawidzi Izraela i siebie, jest takim europejskim lewakiem który żałuje że jest Żydem. dowodem niech będzie jego (i jego świty) nienawiść do Żydów religijnych ci wszyscy lewacy piszą o Żydach Haredi gorzej niż prawicowcy o Arabach. bo prawicowcy nie cha zabić Arabów (zresztą jak? pół miliarda...) oni chca ich tylko wyrzucić do ich ojczyzny, Arabii. lewactwo natomiast chciałoby zamordować tą niepostępową i niepoprawną politycznie część Narodu Izraela zwracam uwagę że przez 3000 lat Żyd religijny z gromadką dzieci byl jedynym Żydem innego modelu na świecie nie było tacy Żydzi nadal są solą Izraela, takie jest moje zdanie a zaznaczam że pochodzę z kompletnie bezbożniczej rodziny a Żydzi lewacy (Peres, Rabin, cała lewica) to raczej nowotwór który komunizm zaszczepił wśród synów Izraela moi synowie pójdą do szkoły narodowo religijnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: *.75.50.97.Dial1.Boston1.Level3.net 01.11.03, 07:23 To miejsce oblakanych moze sie rozpasc tylko od wewnatrz.Jest nadzieja, ze os obrotu swiata przesunie sie z harecu do US,ktore uwolnia sie od wplywu wyzej wymienionych i stana sie liderem swiata-sprawiedliwym,pomocnym,usmierzajacym swiatowe klotnie w ramach dyplomacji nie atakow na inne kraje.Albo pozostanie w Izraelu rzadzonym przez Zydow,ktorzy dolacza w ramach ludzkiej wspolnoty do reszty swiata. Chyba sobie przypomne zdrowaski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Uwagi IP: 195.152.54.* 01.11.03, 10:10 www.haaretz.com/hasen/spages/355688.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: 81.21.203.* 01.11.03, 17:18 izrael staje sie zbyt mięki, humanitarny, demokratyczny - przyjmując piękne ideały nie będzie mógł stawić czoła mordującym dzieci bydlakom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Uwagi szefa sztabu armii izraelskiej wywołują IP: 195.152.54.* 01.11.03, 17:43 nie wiedzialem ze masz takie zdanie o danie(ale sie rymnelo :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Polityka Izraela największym zagrożeniem dla pokoju. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 10:53 Polityka Izraela największym zagrożeniem dla pokoju na świecie - te wyniki sondażu śród mieszkańców Unii Europejskiej zostały przemilczane w GW. GW popiera politykę destrukcji - moje kondolencje. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Polityka Izraela największym zagrożeniem dla 02.11.03, 15:34 Gość portalu: Olo napisał(a): > Polityka Izraela największym zagrożeniem dla pokoju na świecie - > te wyniki sondażu śród mieszkańców Unii Europejskiej zostały > przemilczane w GW. GW popiera politykę destrukcji - moje > kondolencje. To dla Ciebie, Dana! Widzisz, EU już uważa politykę Izraela największym zagrożeniem dla pokoju. Znaczy uważają istnienie Izraela największym zagrożeniem dla pokoju. Bo przecież wszyscy myślący ludzie rozumieją że jedyne co uspokoi Arabów to całkowita likwidacja Izraela a nie jakieś półmiary wycofania się do granic sprzed 1967 roku, których oni też nie uznawali. No i zresztą według ostatniego sondażu Arabów palestyńskich, znakomita ich większość będzie popierała ataki terrorystyczne na Izrael nawet po ustaleniu pokoju z wycofaniem się Izraela do granic sprzed 1967 roku i przyjęcia 4 milionów Arabskich uchodźców. Europa popiera politykę destrukcji - moje kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Polityka Izraela największym zagrożeniem dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 17:49 Wg takiego myślenia to można nie przejmować się opiniami innych, mordować dalej wszystkich jak leci bo i tak nie będą nas lubić - przejawiasz zerową refleksję nad butą rządu Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Stop Restraining Israel IP: *.turbonet.com 02.11.03, 20:58 Buta rządu Izraela? Dlaczego uważa Pan/i/, że Izrael jako jedyne państwo nie ma prawa do obrony? Od samego powstania ( namocy decyzji ONZ) Izrael jest atakowany przez panstwa arabskie, ktore odmawiają mu prawa do istnienia i otwarcie nawołują destrukcji Izraela i jego mieszkańców. Trzeba dużo złej woli,żeby tego nie widzieć i tchórzostwa,żeby nie nazwać tego po imieniu: to jest antysemityzm, a nie antyizraelizm. Właśnie stosowanie podwojnych standartow, innych wobec Izraela, niż stosunku do pozostałych krajów, na to wskazuje. Ponizej artykuł, wktory jest rozwinięcie tego wątku: Stop Restraining Israel By Andrew Bernstein FrontPageMagazine.com | September 24, 2003 President Bush acknowledges that Yasser Arafat has "failed as a leader" and recognizes that his promises to fight terrorism are nothing but empty lies. So why does his administration oppose Arafat's elimination? If Bin Laden or Saddam Hussein were holed up in a compound surrounded by U.S. troops, is there any doubt as to what the outcome would be? Why is Arafat different? The answer is that the Bush administration continues to uphold the absurd contradiction of appeasing Palestinian terrorism while supposedly fighting the broader phenomenon of Islamic terrorism elsewhere in the world. According to Colin Powell, the result of Arafat's removal would be "rage throughout the Arab world, the Muslim world, and in many other parts of the world." But where is the rage--in this case a morally justified rage--of Mr. Powell and the U.S. government toward the terrorists who repeatedly murder Israeli civilians? America has failed to learn the full lesson of September 11, 2001: that appeasement only invites more and worse attacks. The atrocities of that day were merely the most egregious attacks against us by Islamic terrorists. They had kidnapped our diplomats in Teheran, murdered U.S. servicemen in Lebanon and Saudi Arabia, bombed our embassies in Kenya and Tanzania, attacked the U.S.S. Cole in Yemen--and for more than two decades we did nothing to defend ourselves. For the same reason that we reversed our policy of appeasement after September 11 and began defending ourselves with force, we should allow and encourage Israel to defend itself with force. For years the U.S. government has pressured Israel into suicidal negotiations with Palestinian terrorists. Israel had Arafat and the PLO surrounded south of Beirut in 1982, and was ready to eradicate them, but was restrained by President Reagan, who pressured the Israelis to allow Arafat and his organization safe passage to Tunisia. Despite the price paid in blood by innocent Israelis and Americans since, and despite Arafat's empty promises to fight Palestinian terrorism, the Bush administration continues to urge Israel to keep its troops out of the West Bank and to exercise "restraint." For several compelling reasons the United States must desist from restraining Israel. The death of Arafat and the destruction of murderous groups like Hamas and Hizbollah will eliminate terrorists who hate the United States. It will strengthen Israel, our sole ally in the area, who will no longer have to live with constant suicide attacks. And the demise of Palestinian terrorism will prevent the creation of a Palestinian state, which given the hostility to the West of Palestinian leaders, would only add another independent nation to those already supporting terrorism. There are also deeper moral reasons for setting Israel free to defend itself. The U.S. government needs to understand that more than Israel and America are under attack by terrorist organizations and regimes: Western Civilization is. At its deepest level, this is a struggle between two philosophies and two civilizations. Our murderous and tyrannical enemies are morally committed to their anti-Western ideology. Are we committed to our ideology? The terrorists know of our overwhelming military might--but they sense, too, our vacillating moral weakness. The U.S. government must fight this war in the name of the right and supremacy of Western Civilization, a culture vastly superior to Islamic culture in its ability to promote man's life on earth. Israel is the lone country in the Middle East that stands for freedom, individual rights, secularism, reason, science and prosperity. Every Arab government is a dictatorship--be it a monarchy, theocracy or military state. Only in Israel is there freedom of speech and of the press, freedom of religion and the right to private property. The honest, nonviolent Arab living in Israel enjoys far greater freedom than he would under any Arab regime, including Arafat's. Israel, as the sole Western nation in that region, must be encouraged to apply its military superiority to achieve victory over the terrorists. Urging the Israelis to destroy Arafat and to fight terrorists aggressively is good for the United States, both militarily and morally. We will then have an effective, trustworthy ally fighting by our side. More important, it will show the world that we are committed to the values of Western Civilization, that we will defend them to our last breath, and that we will not yield. Such uncompromising commitment to freedom and to Western values is a weapon far more powerful than any in our military arsenal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: i jeszcze cos IP: *.turbonet.com 02.11.03, 22:06 televised Friday sermon by Sheikh Ibrahim Madiras carried much the same message: "We hear statements by the little American president, oppressive statements. He says Israel has the right to defend itself These statements carry destruction for America itself This president sees himself like one who has ascended to the mountaintop and like one expecting someone to push him so that he falls into the abyss, he and his people with him. We warn the American people that this president is dragging them to the abyss. [Allah] take vengeance on Your enemies, our enemies, enemies of religion." (Palestinian Authority TV, October 10, 2003.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Lessons unlearned IP: *.turbonet.com 02.11.03, 22:40 do wziecia pod uwage: www.nationalreview.com/comment/steinberg200310160852.asp Odpowiedz Link Zgłoś
patriota.izraela Re: Lessons unlearned 03.11.03, 05:45 And who is wasting her time now? :-) I do admire your resolve, though! You see, kd, when in 1948 Arabs attacked Israel, this same Europe was ready to read eulogies upon the grave of a stillborn Jewisz State. To their utter astonishment "dirty kikes" won the war. The whole gentile World is still carrying the grudge. People like you truly amaze me. Where do you come from? What makaes you see the reality the way we see it? is it brains? Perhaps one needs an IQ over a certain threshold in order not to succomb to antisemitism. Best wishes, P.I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Lessons unlearned IP: *.turbonet.com 03.11.03, 06:51 Luckily, I am not alone, but not in a big crowd, either. Abstracting of moral aspects, antisemitism would not survive any scientific analysis, because it uses irrelevant or irrational criteria for classification in scale of values. All antisemites I have ever met, were or intelectually impotent, or they were smart, but they have used antisemitism as a tool to achieve some objectives, and those were real s.o.b.s (pardon). Serdecznie pozdrawiam kd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you-know-who Re: Lessons unlearned IP: *.telia.com 12.11.03, 09:27 powyzszy artykul jest chyba pisany na potrzeby wewnetrzne zydow. nikt oprocz nich nie wyznaje chyba tezy, ze oni moga sie nad palestynczykami znecac, odmawiajac im prawa do obrony? asymetria tej brudnej wojny jest straszna, ukrywanie wlasnego militaryzmu najgorsza obluda. victimize the victim. zydzi, w ogole inteligentni ludzie, musieli niezle zdziczec w tej wojnie, zeby w ogole take rzeczy czytac bez obrzydzenia. you-know-who Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Lessons unlearned IP: *.turbonet.com 14.11.03, 06:49 Ponizej jest opis "znęcania się" Żydów nad Palestynczykami, ktory przeszedł już do podręcznikow historii dziennikarstwa: The Photo that Started it All On the day the Intafada broke out, Tuvia Grossman was riding a taxi to visit the Western Wall. He was unwittingly thrust into the international limelight -- and nearly killed in the process. Updated May 2002 On September 30, 2000, The New York Times, Associated Press and other major media outlets published a photo of a young man Odpowiedz Link Zgłoś